back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 20:53

Pt. Popic
Nu am idee cum vor fi judecati un musulman, hindus sau mai stiu eu ce.
Nu pot spune nimic despre ei si probabil ca nu este treaba mea.
Daca Dumnezeu ar fi spus oamenilor care sunt masurile dupa care judeca EL, probabil ca inchizitia ar fi fost jucarie fata de ce s-ar putea intampla pe pamant!!!
Mi s-a spus doar ca voi fi judecata cu aceeasi masura cu care judec eu pe altii. Asa ca cel mai intelept este sa nu judec pe nimeni (asta nu inseamna ca nu trebuie sa atrag altora atentia cand fac rau!! nici indiferenta nu este buna! singurul lucru bun este iubirea si daca nu actionez din dragoste, foarte probabil sa gresesc).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 20:59

"L-am intrebat pe sfintia sa daca
nu este pacat sa mancam asa ceva in post. Ne-a raspuns:
"Nu este pacat ce bagam in gura ci este pacat ce scoatem din gura"".

(Pai omul nu a mintit. Nu te inversuna asa impotriva lor, nu trebuie sa gasesti piatra de poticnire in orice.. Ortodoxia a oferit numeroase exemple de viata crestina, la acelea ar trebui sa privim).

neaga_bogdan

37 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 21:10

Cer sa mi-se scuze blasfemia si vularitatea dar daca nu e pacat ce bagi in gura ci ce scoti pe gura inseamna ca asta e motivul pentru care maria magdalena a fost iertata.

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 21:13

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 21:18

Confuzie (nu e vina ta, este o confuzie generala a celor care au preluat idei din auzite): Maria Magdalena nu este aceeasi cu prostituata!! Cred ca episoadele se succed in Scripturi, de aici confuzia!

Ideea este ca Dumnezeu nu judeca cu masurile noastre.. Si in fond, cate victime face prostitutia si cate victime face o ideologie ca materialismul, de ex
Deci pe undeva nu gresesti..

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 22:07

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:01

Tuturor forumistilor 9am si administratorului acestui forum

Va doresc "La multi ani plini de sanatate si decizii intelepte !".

La multi ani dragi Romani !

www.youtube.com/watch?v=oL1EOInBS-I&feature=related

www.youtube.com/watch?v=XN8Zq41lzo4&feature=related

www.youtube.com/watch?v=i4tuwmCC01s&feature=related

www.youtube.com/watch?v=apqh3ECCido

www.youtube.com/watch?v=NQ6IUGCXqAE&feature=related

felicitari.ele.ro/Sorcova_--i2715.html

LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR !

Dar nu uita, cand esti voios, Romane, sa fii bun!
Romane, sa fii bun!

LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA !

Cu deosebita simpatie,
Daniela PASA

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 01:55

Pentru d _popic, laly _3l și alții :

Nu am mai avut timp să intru azi pe forum, deoarece am fost mai mult plecat.

Doar cei care nu cunosc bine creștinismul și nu l-au trăit cum trebuie caută în alte părți ceea ce nu se poate găsi decât în creștinism.
Fiind Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos nu putea să mintă. Isus a spus și a dovedit ca El e singura Cale spre Tatăl. De ce nu aveți încredere în ceea ce a spus și a dovedit el ?

În plus, creștinismul e singura religie care ne învață dragostea și sacrificiul pentru semeni.

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 03:00

Pentru neaga_bogdan:

Necazurile au intrat în lume datorită păcatului omului, datorită folosirii rele a liberului arbitru de către om.
În general, necazurile se împart în trei mari categorii : unele pe care ni le provocăm singuri, altele pe care ni le provoacă alții în egoismul și răutatea lor, altele care sunt permise ca încercări pentru noi. În legătură cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca încercări: Toți suntem încercați pe pământ. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie că El nu permite ca cineva să fie încercat peste puterea sa, chiar dacă, atunci când pierdem sau suferim în viață, nouă ni se pare că necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficiențe mai mult sau mai puțin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puțin, pentru că unul e capabil să suporte încercări mai mari, altul e capabil să suporte încercări mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.

Pe de altă parte, suferința are și rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii față de alții. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferință : „Suferința e prezentă în lume pentru a face să se descătușeze iubirea, pentru a face să se nască fapte de iubire față de aproapele. ”

Necazurile și răul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numită teodicee.
Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferința noastră : Domnul Isus Cristos a venit și a suferit aici.
Să ne străduim să ajungem în rai, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață veșnică și atât de fericită cum nici nu ne putem imagina!

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 04:39

Pentru d_popic:

Nu mă refer numai la cartea Genezei (Facerii ), ci la întreaga Revelație. Dumnezeu ni s-a descoperit ca Ființă personală, i-a vorbit lui Moise, a vorbit profeților, a dat porunci, răsplăți, pedepse etc. Iar Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu e persoană ? Nu e evident ?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 04:54

Pentru d_popic:

Nu am preluat absolut nimic din budism. Liberul arbitru este un adevăr prezent în toate religiile.
Iar despre celelalte (karma, legea rezonanței, etc.) am spus că nu sunt adevărate, vin în contradicție cu Biblia.
Dumnezeu ne vorbește în Biblie de fericire veșnică și suferință veșnică, nu de reîncarnare. Iar el care e Ființă perfectă nu poate să mintă.

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 06:51

Pentru laly_3l

De ce jigniți pe cei care nu vă acceptă părerile numindu-i înguști?
Eu am la baza afirmațiilor Cuvântul viu al lui Dumnezeu din textul sacru inspirat de Dumnezeu, care e Ființa perfectă și nu poate să mintă, dar dumneavoastră aveți la bază un amalgam New Age făcut de oameni...
Calea pe care merg este îngusta, într-adevăr, dar gândirea este largă. Ar fi rău daca ar fi invers...
Isus Cristos a spus sa mergem pe calea îngustă, care duce la fericirea vesnică și nu pe calea largă, care duce la suferința veșnică...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 07:29

pentru d_popic

Doar cele patru Evanghelii conținute în Biblie sunt autentice, inspirate și canonice: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Evangheliile apocrife sunt neautentice, neinspirate și necanonice. Iar aceasta n-o stabilim noi acum, ci a fost deja stabilit de la început, conform unor criterii obiective și riguroase, nicidecum după criterii subiective.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 11:11

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2008-12-31 07:29:36pentru d_popic

Doar cele patru Evanghelii conținute în Biblie sunt autentice, inspirate și canonice: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Evangheliile apocrife sunt neautentice, neinspirate și necanonice. Iar aceasta n-o stabilim noi acum, ci a fost deja stabilit de la început, conform unor criterii obiective și riguroase, nicidecum după criterii subiective.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 11:14

si cam care ar fi criteriile alea?la multi ani doctore si sa-ti dea DUMNEZEU IN 2009 mintea cea de pe urma sa revii cu picioarele pe pamant si mintea la purtator,s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 12:50

popiculeeeeeeee, esti intr-o grava eroare !.......

neaga_bogdan

37 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 14:58

vieru_cezar_iasi nu vreau sa iei acst mesaj ca pe un afront personal, ai spus ca ai faci un doctorat in filosofie, atunci de tot o indrugi cu dogma? De unde stii tu ce a spus Isus? De unde stii tu ca ceea ce credem noi ca a spus Isus nu sunt vorbe puse in gura Lui de cei care au un avantaj ca noi sa credem in ceea ce chipurile a spus El. As vrea doar un moment sa te opresti si sa spui ceea ce crezi tu, sa-ti exprimi punctul tau de vedere si nu citate din biblie, sa partici la discutie cu liber arbitrul tau asupra acestei chestiuni, da s-ar putea ca biblia sa aibe dreptate, nu asta e punctul discutiei nu cred ca vom putea careva dintre noi sa combatem cuvantul bibliei chiar daca am dori dar sigur aveam puterea sa ne exprima propriile opinii chiar si gresite fiind, suntem doar liberi, nu? Asa ca in punctul asta lasa dogmele al o parte si iesi la lumina ceea ce esti tu.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 15:13

Odata, o maimuta, din evul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creanga, de arbore exotic,
A zis: Atentiune! Sunt foarte ofensata!
Circula in lume o vorba, deloc adevarata;
Ca omul ar descinde, din buna noastra rasa,
Insa ideea aceasta imi pare odioasa!

Ati pomenit vreodata divortul printre noi?
Copii lasati pe drumuri, sau imnuri de razboi?
Cine-a vazut in hoarde, la noi, bolnavi mintali?
Drogati, lacomi de carnuri sau homosexuali?
Escroci, banditi, golani, sau vreo tutungerie?
In neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!

Nici teroristi, nici droguri, nici luptele de clasa,
Familii dezmembrate, copii fugiti de-acasa...
Cat am umblat eu jungla, scuzati, n-am observat
In obstea noastra, cocotier privat,
Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame,
Sau omorati in taina de-asa zisele lor mame.

Nu veti vedea vreodata, cat soarele si luna,
O minte de maimuta, dospind in ea minciuna.
Chiar de as fi silita de vreun laborator,
N-as deveni "port bata" si nici informator.

Si, iata inca una, din lumea lor de jos:
La noi nu se intampla razboi religios,
Nici fine inchizitii si nici legati in lanturi,
Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri,
Nici Ordin mondial, nici nationalism,
Si nici vreo indoiala, ce duce-n ateism!

E-adevarat ca omul s-a coborat cu noi...
Dar, sa fim rezonabili: n-a coborat din noi!

neaga_bogdan

37 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 15:23

mytcor sunt... e poezia ta?

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 17:15

uffffffffffffffffffff....ce m-am mai plictisit de mesajele tale ,mai Cezare (Vieru)...........M-AM PLICTISIT.....Esti asa de plat si previzibil ....N-as sta la cursurile tale nici 5 min..(Ma bucur ca nu mai e cazul)
Iti doresc ca-n urmatorii ani sa -ti dispara ceata de pe ochi si doctoratul ala pe care-l faci sa-ti deschida mintea (era cazul sa se fi intamplat mai demult,dar fiecare cat poate)...

Hai ,La multi Ani!

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 17:17

La multi ani la toata lumea si fie ca 2009 sa ne aduca ADEVARUL,ALTRUISMUL,ARMONIA ,ELEVAREA SPIRITUALA SI IUBIREA.....

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 17:40

Mai e ceva mytcor;
o stie intreg natul
ca si la voi,de multisor
s-a dus matriarhatul.

In schimb noi impartim barbatul.
Masculul e sef peste harem
si noi nu evadam
de la un grup la altul.

De nu i te supui,la nimereala
atunci cand are chef,pe data,
mai iei si chelfaneala
de urla jungla toata.

M-am saturat de graba
cu care ne imperechem,
de modul cum isi face treaba,
de singura tandrete cand ne despaduchiem.

Uitandu-ma-nprejur
la voi,desi nu-i o scofala
as vrea sa fiu,iti jur,
o modernista ultraliberala.

Desigur intre specii exista diferente
si eu gandesc ca n-ar fi rau
sa simt ceva tandrete,
masculul sa-l aleg chiar eu.

Din ce descindem fiecare,
voi specia umana,noi primate?
Iata o mare intrebare,
dar ne asemanam in multe frate.

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 19:16

2009 sa ne aduca tuturor multa deschidere catre adevaratele valori,sa uitam ce este rautatea,sa ne aducem aminte cand avem sa dam si celui care nu are, orice,de la cunostinte pana la hrana , sa uitam de orgolii si sa ne urmam destinul constienti, acceptandu-l,fara sa mai invinuim pe cineva sau ceva anume,noi detinand ''cheile '' propriilor ''inchisori" dar si ale propriei fericiri...Sa ne amintim in fiecare secunda ca Universul este mental si Iubirea este ceea ce avem mai de pret....
LA MULTI ANI !

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 19:19

Vă rog citiți și ceea ce am scris pe pagina anterioară (pagina 27)

Un an nou fericit cu bine și cu sănătate și să dispară criza moral - spirituală care e mult mai gravă decât cea economică!

La mulți ani!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 21:12

La multi ani!

(Sa stiti ca mesajele lui Cezar sunt citite macar de cineva: eu le citesc.
Nu sunt intotdeauna de acord cu ce scrie, dar le citesc penru ca este evident ca nu scrie in bataie de joc sau doar sa se afirme pe sine!)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 22:50

La multi ani iubitii mei... iertati-ma de tot ce v-am suparat prin cuvintele mele necontrolate .
Va doresc tot binele din lume la toti ,si Dumnezeu sa fie alaturi de voi in tot restul vietii voastre.

Cu dragoste curata
Gabriela.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 11:20

LA MULTI ANI ....Tuturor,An Nou Fericiti....Sa va dea Dumnezeu Credinta.....Intelepciune....Pace....DRAGOSTE.....Pentru toti......

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 12:35

De la: d_popic, la data 2008-12-30 20:10:22Pt Vieru Probabil il consideri pe Dumnezeu persoana dupa episodul Facerea: "Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa" omul este pana la urma o persoana,ca fiinta,si de aici il asimilezi si pe Dumnezeu ca persoana. Fiecare putem avea punctul de vedere distinct. Eu de pilda nu-L consider Personalizat,numai ca are constiinta de manifestare. El este mai mult si mult mai mult,neegalabil persoanei om,deci o entitate,o putere manifestata pe care omul inca n-o percepe.
Renegi Filozofia orientala dar vorbesti de Liberul Arbitru,lege Divina regasita in aceasta filozofie printre care si; legea rezonantei,legea cauzei si efectului,legea Karmei(a destinului) s. a. Or fi aia niste tampiti ori noi niste filozofi unici care ne impunem doar conceptele noastre.
In rest preiei aceleasi adevaruri scrise si in Budism cu privire la viata de dincolo de moarte,dar ocolesti raspunsul in ce priveste structura umana;
corp fizic,corp astral,corp eteric,aura si centrele sale energetice.
Descoperirile stiintifice pe aceasta tema facute de KIRLIAN sunt oare o utopie? Cat ii va trebui religiei ortodoxe sa recunoasca adevarul?
Niciodata,deoarece s-ar dezice de toate canoanele sale si e mai benefic sa le considere erezii. Slujbele preotilor ortodocsi la moarte nu propavaduiesc
acel loc de verdeata...etc si pentru cel bun si pentru ticalos?
Evangeliile de la Nag Hamadi s-au vrut a fi apocrife deoarece pe langa aceleasi adevaruri scrise(aranjate) in cele patru cunoscute(Matei,Marcu,Luca,Ioan) se spun si adevaruri despre care nu s-a vrut a se stie,bulversand crestinatatea si canoanele religiilor crestine.
In acest sens am dat doar doua citate din Evangelia dupa Toma pe care nu le veti gasi in cele patru. Bietul enorias posteste si da preotului la pomeni si la biserica ce are el mai bun. Am fost odata dupa cutremurul din 1977 la Craiova
in postul Pastelui la un Protopop,grad ecleziastic mare. Era intro vineri. Am fost serviti cu fripturi,branza ce n-o gaseai pe piata si alte bunatati,
probabil unele primite pe la parastase. L-am intrebat pe sfintia sa daca
nu este pacat sa mancam asa ceva in post. Ne-a raspuns:
"Nu este pacat ce bagam in gura ci este pacat ce scoatem din gura"
Isteti preotii,fraieri enoriasii! Nu cumva asta a scris si Toma in evanghelia sa pe care naivii n-o cunosc si preotimea o respecta cu sfintenie?
Un An Nou cu pace,fericire,sanatate,bucurii si multa lumina in suflet!

AM INTRAT PUTIN IN PROFILUL TAU! Perfect adevarat"Nu este pacat ce bagam in gura ci este pacat ce scoatem din gura" imi cam place ce iese din gura ta!
La multi ani!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 12:36

De la: mytcor, la data 2008-12-31 12:50:04

popiculeeeeeeee, esti intr-o grava eroare !.......

Mytcor cred ca te-ai referit la Cezar si nu la Popic

Mi-au placut poeziile amandurora! Ale tale cat si ale lui Popic!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 12:56

De la: d_popic, la data 2008-12-30 19:25:50 Pt. Irina; Un calator ratacit intalneste trei carari si sigur va alege una. Daca este intelept la intoarcere va alege alta si tot asa. Pe fiecare va gasi ceva deosebit de celelalte. Un altul va batatori acelasi drum de teama sa nu se rataceasca.
Care este mai bogat in cunoastere? Eu gasesc adevarul pe mai multe cai.
Si iar intreb; musulmanul va fi pierdut daca nu gaseste calea crestinismului de diferite religii? Catolicul va fi in pierzanie daca nu se supune canoanelor Bisericii Ortodoxe? Indianul,tibetanul si cei de religie Budista vor fi pierduti daca nu cunosc calea crestinismului. Ce va face Dumnezeu cu ei?
Nu cumva fiecare exprima adevarul dar in conceptia si perceptia sa despre Dumnezeu indiferent cum il numec? Mi-ar trebui ore in sir sa postez inadvertentele dintre Evangheliile crestine. Prin asta nu consider o MANDRIE
si nici nu ma dezic de de credinta crestina tinand firul ei rosu.
Credinta o am in Dumnezeu,Tatal;Fiul si Sf. Duh. Dar nu pot crede habotnic in canoane,in sarutari de icoane,in icoane plangatoare,in purtarea de moaste si efectul lor,in pomeni cu nemiluita. Mai bine ma autosugestionez si cred ca sa mi se intample.
:"daca ati avea credinta cat un bob de orez,veti putea spune muntelui acesta sa se mute si el se va muta"
Tot Isus ne -a invatat cum sa ne rugam: eu cred ca acea camera in care sa ne inchidem este inima,sufletul,lacasul launtric,unde sa_L gasesc pe EL si pe Tatal Ceresc. Mai vreau sa cred,fiind ca turist pe un munte,inflacarat,extaziat de frumusetea Creatiei Divine,ma cutremur in mine si-I aduc slava,smerit Tatalui Ceresc. Asta poate face oricine,nu neaparat crestin,gasind o alta cale a adevarului.
PS. Evanghelia dupa Iuda a fost descoperita mai tarziu de cele existente in NAG HAMADI si ea a fost datata din acelasi timp cu Carbon 14,ca avand aceeasi data cu cele de la Nag Hamadi. Am inteles ulterior confuzia. Ok!
Cine poate confirma concret daca si cand s-a spanzurat Iuda. Uluitor,in traducerea evangheliei dupa Iuda(probabil scrisa de el,dar publicata dupa moartea sa,asa cum spune si Bogdan)se spune ca Insusi Isus I-a spus lui Iuda sa_l tradeze pentru ca spiritul Sau sa fie eliberat din corp. Poate
judecata celorlalti Apostoli care au vazut ca Iuda e mai apropiat de Isus,l-a determinat sa se spanzure. Poate el a savarsit voia Lui Isus care trebuia sa se intamle toate cele prevazute in planul Divin.
Dar avand in vedere ca Evangheliile au fost scrise dupa moartea Lui Isus cam la 100-150 de ani,oare le-au scris ei?
Dar introducerea sau scoaterea unor capitole in repetate randuri,dupa voia si interesul Episcopilor Crestini,ramanand in final cele patru?
Nebanuite sunt caile Domnului!!!
Un calduros La multi ani si un An Nou cu sperante,realizari si bucurii!

Am dezbatut cam aceleasi probleme cu acelasi intelesuri pe homosexulaitate si divinitate! Pentru acest mod de a privi, ca si tine de altfel , problema religiilor, mai cu seama a ortodoxismului am cam fost criticata de multi habotnici, si rama la ideea pt mine habotnicul e unul care si-a pierdut sufletul in canoane fara a mai gusta din lumina si celorlate invataturi, care pana la urma toate aceste invataturi fie ele crestine, budhiste, musulmane, iudaice, duc catre divinitate. De curand am terminat de citit cartea lui Dan Puric "Cine suntem", si are un mare merit acest om, fiind un religios nu spun habotnic (el uraste bigotismul) ci zic religios, pentru ca desi nu dezice celelalte "invataturi" ale altor religii, totusi mi-a placut cum priveste el ortodoxismul, si ma bucur ca am citit aceasta carte intr-un moment parca predestinat sa o citesc, pentru ca eram prea suparata de ce se intampla in biserica ortodoxa si el m-a ajutat, bineinteles prin discursul sau plin de citate ale unor reprezentati de seama a ortodoxismului (Parintele Cleopa, episcopul Nicoale Velimirovici, etc) putini de latfel...m-a ajuta sa ma regasesc in religia mea ortodoxa....insa mereu port un suflet un anume respect fata de budhism, fara a fi vreu practicant al acestei religii....prefer sa consider ca e mai mult o filosofie de viata decat o relegie, o filosofie de viata care a precedat intr-o oarecare masura crestinismul!...

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: