back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 21:55

Gan
Sti ce imi pare de rau ca la RAPIRE.....tu vei ramane aici sa te mai cizelezi un pic...

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 00:29

De la: leo_, la data 2008-12-28 15:35:57
De la: nicoletibi, la data 2008-12-27 18:56:54
De la: leo_, la data 2008-12-27 04:39:14
De unde stiu ca Dumnezeu a creat ceva? Tot de acolo de unde stii tu ca nu a creat. Tu ai luat in consideratie anumite informatii eu le-am luat in considerare pe altele. Asta ar fi un raspuns simplu. Dar ti-am mai dat un indiciu in plus: verifica cu propria ta reactie chiar fiziologica atunci cand gandesti ca Dumnezeu te-a facut pe tine si apoi cand gandesti ca nu te-a facut Dumnezeu. Mediteaza o vreme pe rand la aceste ganduri. Ai sa vezi o diferenta a actiunii acestui simplu gand asupra ta. Poate se va manifesta si la tine in interior diferenta intre adevar si minciuna.
Dumnezeu nu s-a coborat sa creeze ceva. Creatia lui Dumnezeu nu este inferioara Lui, ci este la inaltimea Lui. Tu daca ai crea ceva ai face ceva doar asa ca te plictisesti, sau ai face ceva care sa te reprezinte?? Eu te indemn sa verifici. Nu e greu.

am meditat pe tema asta destul. iti spun rezultatele? imagineaza-ti pe dumnezeu ca un programator ce realizeaza un program pe calculator. el are toate cheile de manipularea a programului dar nu are, dupa compilare, cheile sa manipuleze rezultatele programului respectiv. in acelasi timp programul si rezultatele sale nu aduc atingere programatorului pentru ca se afla in dimensiuni diferite. programul este universul iar rezultatele sale suntem noi, sau programul este universul noi suntem variabilele si rezultatele sunt actiunile noastre. poti sa o iei cum vrei. deci dumnezeu nu poate crea rezultate in mod direct in programul sau (la ce i-ar mai folosi?), deci nu poate interactiona cu noi in mod direct. pentru a putea modifica rezultatele el trebuie sa distruga programul si sa il inlocuiasca cu o noua versiune (nu tot timpul un programator isi permite sa faca asta). nu putem spune ca programul este la inaltimea lui d-zeu pentru ca este ilogic. revenind la ce spui tu, eu nu creez lucruri ca sa ma reprezinte ci creez lucruri care imi sunt utile. chiar si postul pe care scriu acum imi este util intr-un fel. acum sa trecem la religie. imagineaza-ti ca una dintre variabile, prin program, are o putere mai mare asupra celorlalte pentru ca supervizeaza activitatea lor (nefilimii, glumeam!). o vom numi variabila globala. ea poate parea ca are putere extraordinara asupra celorlalte variabile, iar ele o pot considera zeu. asa a aparut religia. practic o variabila mai puternica a universului s-a impus, insa ea nu are nimic de a face cu adevaratul d-zeu.

Da, recunosc faptul ca ai meditat la subiect. Din ce ai scris rezulta ca esti constient de fapt de existenta unui adevarat Dumnezeu. Singura chestiune peste care nu poti sa treci este imaginatia ta. Faptul ca noi "programele create" (cum ne-ai numit tu) suntem oarecum limitati, nu inseamna ca nu putem interactiona direct cu Creatorul nostru sau El cu noi. Ba tocmai, ca aceasta se poate. Este mai logic ca noi sa fim creaturi la inaltimea lui Dumnezeu decat mult inferioare Lui. Dar, daca folosesc terminologia ta, il reduci pe Dumnezeul cel Adevarat la o fiinta care face doar lucruri utile, pe care doar le foloseste. Ori, in realitate nu este asa. Noi oamenii avem acesta aptitudine de a ne face lucruri utile, dar uita-te la artisti: la pictori, la sculptori, la arhitecti, care nu creeaza doar lucruri utile, ci si placute, unele doar pentru a fi admirate, uita-te la dorinta intrinseca a multora dintre noi de a fi perfectionisti in ce facem. Uita-te la masinile de pe strada, ca nu s-a urmarit doar utilitatea lor si si aspecte cat mai placute. Deci, multi dintre noi au excelat in a-l contempla pe Creator in primul rand prin creatia sa, apoi comunicand pur si simplu cu El. Pentru mine, spre exemplu este ilogic sa ma gandesc ca sunt o fiinta care am un scop, care sunt folosit de ceva mai mare decat mine fara sa vreau eu, tocmai pentru ca sunt constient de perfectul si absolutul meu liber arbitru. Oricand pot sa cred altceva decat cred acum, oricand pot sa renunt la tot ce fac acum si sa fac altceva si asa mai departe. Deci daca vreau sa comunic cu acel Creator este la indemana mea si este chiar simplu de facut. Si El comunica cu mine tocmai pentru ca este implicat in creatie nu doar ca un programator care a facut un program si nu-i mai pasa de el, ci ca un programator care s-a multiplicat pe sine. Spuneam mai sus ca avem o capacitate redusa de perceptie tocmai pentru ca nu credem ca aceasta comunicare directa cu Creatorul este la indemana, este posibila, dar daca incerci cu adevarat, ai sa constati foarte usor ca nu este asa cum iti imaginezi, ci intr-un mod mult mai minunat, exact cum nu iti imaginezi. Trebuie sa faci anumite lucruri fara sa iti imaginezi si fara sa te astepti tu la ceva anume. Asta este una din chei, sau taine. Imaginatia noastra este ca o bariera intre noi si Dumnezeu. Deci pe masura ce contempli un pic pe adevaratul Dumnezeu, perceptia iti creste si incepi sa vezi, sa simti, sa te ridici peste imaginatia ta. Apoi, ca sa ai si o alta imagine asupra intregii creatii a lui Dumnezeu iti exemplific cu complexitatea iesita din comun a acesteia: chiar si astazi, in ciuda cunostintelor pe care omul le-a dobandit despre sine, totusi mai multe lucruri nu stie decat stie. Deci comparatia cu programele si programatorul reduce mult prea simplist realitatea in care traim, chiar daca poti construi un sistem de termeni oarecum paralel dar nu suficient. La asta s-au gandit cei care au scris cartea dupa care s-a ecranizat Matrix.
In concluzie, mai avem inca ani multi de studiat pentru a ne cunoaste pe noi insine cu adevarat si temeinic, desi avem multe informatii pe care oamenii de stiinta nu vor sa le foloseasca, dar prin simpla contemplare a acestei creatii minunate care este fiinta omeneasca este usor sa-l cunosti pe Creator.
Eu nu imi imaginez pe Dumnezeu, pentru ca as crea un idol fals in capul meu, pentru ca imaginatia mea este foarte limitata la mine insumi. Dar daca renunt la imaginatia mea, atunci ma eliberez de bariera aceasta care sunt eu si chiar daca vad clar ca sunt un graunte de nisip fata de intreg oceanul, El imi clarifica constant perceptia si imi ofera imginea intregului asa cum este si nu asa cum mi-o imaginez eu. Unul dintre filozofii din antichitate a vrut sa screi o carte despre Dumnezeu si dupa ce a incercat mai multi ani sa traga niste idei principale a ajuns la o concluzie: cum poti sa cuprinzi un ocean intr-o cana? Cu toate astea, adevaratul templu in care se salasluieste Dumnezeu este omul si nu pentru ca in om ar incapea intreaga fiinta a lui Dumnezeu, ci pentru ca omul poate participa cu adevarat la desavarsirea creatiei lui Dumnezeu impreuna cu Dumnezeu. In Matrix, de exemplu, oamenii erau conectati cerebral la o realitate virtuala in care erau manipulati cam ce sa faca, ce sa consume, in vreme ce trupul lor era folosit pur si simplu la producerea energiei electrice: aceea era Matricea, practic o realitate virtuala paralela in care oamenii traiau un fel de vis, dar din care unii se puteau trezi, o realitate indusa artificial dar in care pe de alta parte oamenii se si complaceau. Majoritatea cand erau treziti sufereau un soc. Realitatea noastra este una in care alegem permanent intre sa ne instrainam de Dumnezeu sau sa il cunoastem pe Dumnezeu. Desi stim ca El a facut tot universul si pe noi oamenii, avem libertatea sa negam in noi insine acest fapt si chiar sa cautam tot felul de dovezi din care sa ne convingem de altceva, dar acest lucru nu face doar sa ne desparta de El, ci mult mai mult, ne face sa ne ancoram atat de tare in imaginatia noastra, in noi insine, incat sa nu mai fim capabili sa vrem sa iesim din aceasta realitate creata de noi, care in fapt este mincinoasa. Ne intareste atat de tare actuala limitare incat chiar daca o sa vrem nu o sa mai putem iesi din ea. Dar cine mai crede? Cine isi deschide mintea cu adevarat in ziua de azi? Iarta-ma ca am sarit de la una la alta, dar e ultima data cand mai postez vreun mesaj. Imi dau seama ca nu e treaba mea sa imi spun pararile si convingerile aici. Sa fii sanatos.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 10:51

O,nu pleca, ramii ! e mai mult decit interesant ce-ai gindit si spus si am citit de 2 ori ce-ai scris ! intru totul de acord cu tine dar, impresia mea este ca si "trezirea " individului din Matrix era tot un vis in vis,ca sa zic asa ! de altfel Morfeu era seful rezistentei oamenilor si asta spune totul !...da,mintea este primul obstacol in cunoasterea creeatorului nostru,dar si aici cred ca momentul inceperii acestei cunoasteri este si ea strict programata ! ....mai clar : cred ca, pur si simplu,nu existam ca atare ! suntem gindurile LUI - mai bune,mai rele,mai destepte sau nu .......si ne-inchipuim despre noi c-am fi !....asa-i povestea pe care si-o spune EL ca sa-si tina de urit !

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 11:32

Pentru laly_3l

Din ceea ce postezi îmi dau seama că FACI UN AMESTEC ÎNTRE MAI MULTE RELIGII : amesteci noțiuni din creștinism cu noțiuni din hinduism, budism, etc.
Cu excepția iudaismului, care a fost întemeiat de Dumnezeu ca o pregătire pentru creștinism, alte religii necreștine au fost întemeiate de simpli oameni mai mult sau mai puțin înțelepți deci pot fi considerate simple filosofii, dar învățătura și religia creștină este învățătura și religia supremă, adusă pe pământ de însuși Fiul lui Dumnezeu întrupat, Isus Cristos. Trebuie să gândim corect, conform Adevărului revelat de Dumnezeu, să nu rătăcim prin tot felul de teorii preluate din religiile necreștine. Există și în acele religii necreștine frânturi de adevăr comune cu întregul Adevăr creștin (în toate religiile există un sâmbure de adevăr, o rază din adevăr, pe care creștinismul o prețuiește și o consideră ca o pregătire pentru îmbrățișarea adevărului total al Evangheliei), dar religiile necreștine conțin și multe învățături greșite, incompatibile cu Adevărul creștin, cum ar fi cea referitoare la reîncarnare de exemplu. Reîncarnarea este o învățătură hindusă care vine în contradicție cu Biblia și cu învățătura creștină.

Domnul Isus Cristos a spus : « Eu sunt calea, adevărul și viața » (In. 14,6) Și nu numai că a spus, dar a și dovedit aceasta prin toată viața sa, prin minunile sale, prin învățătura sa dumnezeească, prin moartea și învierea sa. Deci EL ESTE CALEA, singura cale spre fericirea veșnică, nu o cale, nu una dintre căi. Un fost hindus indian care a devenit creștin a ținut conferințe și în România și a explicat că a devenit creștin pentru că și-a dat seama ca Isus Cristos e singura cale spre Tatăl. Adevărul nu este relativ și subiectiv, ci este absolut și obiectiv: întregul Adevăr este în persoana Domnului Isus Cristos. „Eu sunt lumina lumii ; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (In. 8, 12)

Dumnezeu nu este o simplă energie universală impersonală. EL NI S-A DESCOPERIT ÎN REVELAȚIE CA FIINȚĂ SUPREMĂ PERSONALĂ (CU GÂNDIRE ȘI VOINȚĂ) mai exact ca o singură Ființă în trei Persoane: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh (este vorba de misterul Sfintei Treimi, adică misterul lui Dumnezeu unic în Ființă și întreit în Persoane, mister pe care nu-l putem înțelege decât într-o foarte mică măsură cu gândirea noastră umană limitată).

DUMNEZEU A LĂSAT PORUNCILE, A INSPIRAT SCRIEREA CĂRȚILOR BIBLIEI, NE-A LĂSAT CELE 7 SFINTE SACRAMENTE ȘI A ÎNTEMEIAT BISERICA. Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut întocmai cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor. Dacă nu ar fi fost inspirați de Dumnezeu, nu ar fi avut de unde să știe ce va fi după multe secole. Dumnezeu, fiind atotștiutor, cunoaște ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i obligă pe oameni să aleagă într-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voinței și răspunderea pentru alegerile lor.
În afară de profețiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profețite cu multe secole înainte de nașterea Domnului Isus Cristos și principalele evenimente din viața sa, cum ar fi: locul și împrejurările nașterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce și învierea sa.
El este Revelația în Persoană, supremul Revelator și, totodată, supremul Revelat.
Domnul Cristos a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om. Dacă ar fi fost un simplu om, nu s-ar fi împlinit profețiile referitoare la el, nici nu ar fi putut să învie morții, să învie el însuși din morți, să potolească furtuna pe mare, să vindece atâția orbi, bolnavi, etc. După înviere el a mai rămas 40 de zile pe pământ, până la înălțare și a fost văzut de apostoli și de mulți alți oameni. Apostolii au mâncat și au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toată viața despre Învierea Domnului Isus Cristos și au murit pentru acest adevăr. E clar că nu ar fi murit ei pentru o minciună. Marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie în cuvântul acelora care și-au dat viața pentru ceea ce au spus. ”
Iata si o carte cu dovezi ale existentei lui Dumnezeu (poate fi citita direct pe internet):
www.profamilia.ro/apologetica.asp?urme

BISERICA CREȘTINĂ ESTE ÎNTEMEIATĂ DE DUMNEZEU PRIN FIUL SĂU ÎNTRUPAT, ISUS CRISTOS. Biserica este instituție divino-umană. E formată din oameni, dar nu întemeiată de oameni. Nu ne putem mântui de unii singuri, fără Biserică.
În legătură cu începutul Bisericii în ziua de Rusalii recomand articolul următor :
www.saladelectura.cnet.ro/2006/06/pogorarea-sfantului-duh-%E2%80...
Ziua de Rusalii (ziua coborârii Duhului Sfânt, la 50 de zile după Învierea lui Isus Cristos) este ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, care fusese deja întemeiată în chip nevăzut odată cu jertfa Domnului Isus Cristos pe cruce.
Domnul Isus Cristos le anunțase apostolilor întemeierea Bisericii chiar și înainte de pătimire și Înviere. De exemplu, i-a spus lui Simon Petru: „Și Eu iți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 15-18)

Mai multe poți citi dacă intri și pe blogul următor:
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai găsești: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii gratuite, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe. Chiar se merită.
Poți intra și pe blogul următor:
www.augustincezar.blogspot.com/

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 12:46

Domnule Vieru....pentru mine scolile prin care am trecut si cartile pe care le-am citit au insemnat o largire a orizontului,aflarea despre tot ce se poate ca si concepte,curente,etc....Acest lucru l-am facut fiind impartiala ,nepartinitoare ,neinfluentabila,,asistand la cursurile unor personalitati,stand de vorba cu preoti ortodocsi ,catolici,luand contact cu ceea ce inseamna Coran,reincarnare,energie bio,reiki,astrologie, s.a.m.d.,carti controversate sau nu ...Cat traiesc invat de la oricine ,dar trecand prin filtrul personal.si facand conexiuni.....Este dreptul meu sa-mi fac o opinie....Nu cred ca ceea ce stiu si cred eu lezeaza pe cineva.

Eu nu doresc sa conving pe nimeni sa faca ceea ce zic eu sau sa fie de acord cu mine..... Nu esti d-ta in masura sa ma judeci pe mine daca gandesc corect sau nu,asa cum nici eu nu te judec pe d-ta,ori pe altul.... Nu fac decat sa-mi exprim opinia...Cu multe persoane de aici cu care nu am cazut de acord sau ei nu sunt de acord cu mine,am devenit prietena....Asta este cel mai important lucru pana la urma..Eu nu am orgoliu cat casa sa oblig pe cineva sa -mi dea dreptate....D-ta iti exprimi doar opinia,lasa-ma pe mine (sau pe altii)sa -ti agreez punctul de vedere sau nu....Si ca sa ma dau mare
(ca si altii) ....''...dubito ergo cogito,cogito ergo sum..."

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 14:14

o sa o luam prin comparatie:sa zicem ca intimplator ai aparut tu!dar tatal tau si mama ta au facut ceva practic nu intimplator..intimplator e raspunsul celor fara minte.tuturor celor care au creier totul li se pare cu scop,cu cauzalitate..vezi si tu cu cine votezi:cu fraierii sau cu cei destepti!deci nu poti spune ca tot una e!dar momentan pare ca pt tine bine sau rau tot aia e!daca te bate cineva poate sa spuna ca tu esti de vina ca erai acolo intimplator deci nu are nici o vina poate TU!ce gindire primitiva ai!

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 14:43

scuze daca te loveste cineva cu o piatra in cap si ti spune ca "doar ti se pare ,e imaginatia ta"cam cum este?trezeste te,nu mai dormi!daca ai un copil mai destept si afla ca gandesti ca un om bolnav la minte o sa i fie rusine cu tine!nu va fi imaginatie

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 14:48

hei!daca pe tine te cheama cum te cheama si striga cine va striga:tiubiluciu! ii raspunzi?crezi ca ala esti tu?pai dac tu nu sti cum il cheama,cum este,ce vrea..cum zici ca l sti?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 14:51

Pentru laly_3l

Și eu am un orizont larg, dar știu să deosebesc adevărul de eroare. Spui că ai multe studii. Și eu am studii și fac doctoratul în filosofie. Nu o spun nicidecum ca laudă, ci ca să vezi că sunt foarte bine documentat în domeniu și nu am un orizont îngust. Dar a avea orizontul larg nu înseamnă a face un amestec între religii. Dar tu, așa cum ai scris și în ultima ta postare, faci un amestec între mai multe religii, astrologie, etc și relativizezi Adevărul care este absolut și obiectiv, nu relativ și subiectiv.

Așa cum am scris, religiile necreștine au un sâmbure de adevăr, dar au și multe erori, cum este eroarea reîncarnării, care nu este compatibilă cu Biblia și creștinismul. Există fericire veșnică și suferință veșnică, nu reîncarnare.

Isus Cristos a spus și a dovedit că el este Calea, Adevărul și Viața. Deci el este Calea, nu o cale, nu una dintre căi. El este întregul Adevăr.

În ceea ce privește astrologia: iată ce spune Dumnezeu în Biblie, printre altele, despre astrologie : « Să nu fie la tine nimeni care să-și treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meștesugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morți. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; și din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta. » (Dt. 18, 10 – 12)

Ceea ce ți-am scris nu ți-am scris cu răutate, ci ți-am scris cu prietenie, pentru binele tău. Și eu am libertatea să-ți arăt că amestecul pe care îl faci nu este benefic. Nu te judec, ci îți arăt unde greșești. Una este a judeca pe cineva și cu totul altceva este a-i arăta unde greșește.

Liberul arbitru pe care îl avem implică și răspunderea pentru alegerile făcute.

Sper ca în căutările tale să găsești Calea, Adevărul și Viața, care este Fiul lui Dumnezeu întrupat, Isus Cristos și să nu-l mai amesteci cu religiile necreștine, cu astrologie și cu alte învățături greșite.

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 15:11

Multumesc ,domnule Vieru ,pentru grija mare ce mi-o porti....De unde stii d-ta ca eu nu as fi bine documentata?!

Dupa stilul pe care-l abordezi se vede doar ca esti ingust ...Am avut destui asistenti cu pretentii ca detin adevarul absolut...Ideea esteca pe baza cartilor pe care le-ai ''pritocit"sa devii intelept si nu un simplu reproducator de texte (fie ele si biblice)...E o mare diferenta intre a fi inteligent si a fi intelept...Cand tu esti unicul om care populeaza o planeta e si normal sa te consideri geniu pentru ca nu ai termen de comparatie,mai greu e cand te ''masori'' cu altii....Lasa ,frate, Biblia si alte citate si vino si raspunde cu propriile cuvinte,fa conexiuni intre notiuni....si atunci arata-ti ''muschii''....

Stii ce deranjeaza cel mai tare? Faptul ca unii ca si d-ta , blocati in dogme ajung sa fie formatori de caractere in invatamant....ca limitati dand verdicte :asa e bine,asa nu e bine...

Daca in calea mea este un bolovan,il vad , dar pretind ca nu este acolo,doar pentru ca asa vreau eu sau mi-a spus cineva ca nu exista bolovani,asta n-o sa-l faca sa dispara...

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 15:19

Pt. Dl Vieru: Trinitate; Dumnezeul atotputernic,UNIC;Fiul si Sf Duh, in trei persoane? Corect ar fi; Dumnezeu manifestat in 3 entitati divine.
- Dumnezeu Insusi manifestat(nu ca persoana)
- Fiul Omului manifestat in existenta ca persoana si dupa Inaltare,
manifestat ca entitate divina.
- Sf. Duh manifestat ca entitate Divina. O persoana este o persoana in acceptul perceperii umane(corp fizic,corpurile subtile fiind invizibile)
In Evanghelia dupa Toma Isus spune: "oricine va spune ceva impotriva Tatalui si Impotriva Fiului va fi iertat,dar cine va spune ceva impotriva SF. Duh nu va fi iertat nici pe pamant nici in ceruri"
Accept si eu acele adevaruri ale Lui Isus din Evanghelii care nu au putut fi modificate si masluite de Episcopii Crestinatatii asa cum se stie.
Deasemeni cred ca nu numai Biserica este unicul sprijin,unica directie,cale spre purificare,spiritualizare,si deci nu este singurul intermediar. Fac o distinctie clara intre religii,dogmele lor si CREDINTA. Ai putea sa-mi dai clar explicatii la cateva intrebari?:
- Care este planul Divin in ce priveste omul devenit din Adam?
- exista viata dincolo de moarte,unde si in ce consta pentru un muritor?
- nu crezi ca ignorand celelalte surse(esoterice),scrierile sacre din diferite filozofii ale civilizatiilor disparute,te cantonezi pe singura sursa a evangheliilor crestine? Dau ca sursa EVANGHELIA DUPA TOMA,care sub acest titlu poate fi gasita pe GOOGLE,evanghelie care in cateva invataturi contrasteaza puternic cu cele cunoscute. Dau doar doua citate:
- Isus a spus:
- "daca veti posti,veti zamisli voua pacat,daca veti face milostenie,veti face rau duhurilor voastre... cand veti merge in vreo tara si veti fi primiti,mancati
ceea ce va vor pune in fata voastra si vindecati pe cei bolnavi,caci ceea ce
intra in gurile voastre nu va va spurca ci ceea ce iese din gurile voastre."
- " daca nu veti posti de lumea aceasta nu veti afla imparatia,daca nu veti face sabatul sabat nu-L veti vedea pe Tatal."
In concluzie,Noul Testament asa cum este el in religiile crestine nu detine adevarul absolut. Religiile crestine refuza reincarnarea,sperie cu Iadul si gratuleaza cu Raiul. Dar toti muritorii merg in loc de verdeata fara dureri si suspine(pueril si contradictoriu). Cred ca filozofia Orientala explica mai realist
planul Divin,ciclul reincarnarii pana la spiritulizarea deplina,deasemeni natura omului format din corp fizic,corp astral si corp eteric,ultimele doua parasind la moarte corpul fixic. Dovada demonstrata si stiintrific prin fotografierea Aurei si centrelor energetice. Subscriu parerii postata de laly 31.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 16:24

Doctore
Am si eu o mica nelamurire; D-ta spui ca nu-i voie sa mergi la ghicitori,sa citesti astrograme,...ect.Dar sa te INCHINI LA MOASTE....este voie.....???Ce spune Biblia...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 16:25

Pentru d_popic

Nu zice nimeni că merg toți în loc cu verdeață. Dumnezeu este și drept.
Acum mă grăbesc. Voi reveni diseara cu celelate răspunsuri.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 18:27

Popic, ma tem ca nu cunosti invatatura crestina.

Spui ca Noul Testament nu contine adevarul absolut.
Contine cele necesare pentru salvarea sufletului. Nu este suficient? La ce ti-ar folosi sa cunosti toate tainele cerului si pamantului daca iubire nu ai???

Citat: "Accept si eu acele adevaruri ale Lui Iisus din Evanghelii care nu au putut fi modificate si masluite de Episcopii Crestinatatii asa cum se stie."

Eu cred ca valabilitatea unei invataturi poate fi testata cu usurinta:
"Căci nu este pom bun care să facă roade rele și, iarăși, nici pom rău care să facă roade bune. Căci fiecare pom se cunoaște după roadele lui."
Cu aceasta esti de acord sau crezi ca este text modificat???

Daca "roada" lucrurilor pe care le stii si le apreciezi este MANDRIA, inseamna ca nu stii inca nimic adevarat si esti departe de crestinism.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 18:30

Nu am citit evanghelia dupa Iuda.
(Probabil voi citi direct cartea lui Danion Vasile)
Iuda s-a sinucis dupa vanzarea Mantuitorului. Daca nu crezi ce scrie in Noul Testament, afla ca moartea lui a fost proorocita in Vechiul Testament!!!! Cum crezi ca a putut scrie o alta evanghelie???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 18:35

Ptr.vieru cezar,

Este pt.prima data cand iti scriu,si n-a-si fi facut-o dar nu mai pot tace...
Singurul lucru care te-as ruga ...NU MAI SCRIE MAI OMULE ATAT DE MULT ,CACI CHIAR AI DEVENIT F.ENERVANT SI PLICTISITOR DE MOARTE.
Numai pt.a trece peste mesajul tau imi i-a timp de ma sufoca.
Crezi ca citesc toti mesajele tale ? Eu nu cred ...Incearca sa fii mai finut cat de cat chiar daca ar trebui sa te autodepasesti.

God sa te ajute...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 18:45

Tot pt Popic si pt altii selectivi cu crestinismul
NU vad cum poti fi de acord partial cu doctrina crestina!! Cum?
Ori accepti, ori refuzi invatatura lui Iisus.
Dar CUM sa o accepti partial? Gasesc ca este imposibil. Inseamna ca nu ati inteles-o!!

Aveti idee ca si dracii cred in Iisus? Cred si se cutremura! Dar asta ii salveaza?

Deci simpla "stiinta" de dragul stiintei nu te ajuta cu nimic. Iti trebuie iubire, in plus! Si iubirea nu vine din stiinta.

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 19:05

irina zi si mie pasajul unde a fost proorocita moartea lui iuda

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 19:08

Exact...Nu exista teren neutru...ori asculti de Isus ori de diavol. Nu putem sluji la 2 stapani.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 19:08

Intr-unul din psalmi, trebuie sa caut un pic :-)

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 19:09

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 20:03

"Faptul că Dumnezeu a rânduit ca după ce s‑a spânzu­rat Iuda să cadă cu capul înainte și mațele să i se împrăș­tie, aceasta s‑a întâmplat tocmai ca profeția despre vân­ză­to­rul lui Hristos să se împlinească. La această profeție fă­cu­se referire Sfântul Apostol Petru în cuvintele Căci este scris în Cartea Psalmilor: „Facă‑se casa lui pustie și să nu aibă cine să locuiască în ea! Și slujirea lui s‑o ia altul” (Fapte 1, 20). Profeția e luată din Psalmul 108. În ace­lași psalm se găsesc alte referiri profetice la vânzătorul Mân­tuitorului: Și a iubit blestemul, și‑i va veni lui; și n‑a voit binecuvântarea, și se va depărta de la el. Și s‑a îm­bră­cat cu blestemul ca și cu o haină, și a intrat ca apa în mă­runtaiele lui și ca untdelemnul în oasele lui (Ps. 108, 16‑17). Cuviosul Eftimie Zigabenul tâlcu­iește aceste ver­se­te astfel: „Iuda, zice, prin fapte a iubit și a tras asupra sa blestemul și nu a voit binecuvântarea, drept care s‑a în­tors dinspre el. Pentru aceasta, până as­tăzi bine‑cin­sti­to­rii creștini blestemă pe ticălosul Iuda și nimeni dintre ei nu se află ca să‑l binecuvânteze: că s‑a îmbrăcat ticălo­sul cu blestemul ca și cu o haină peste tot cuprinzându‑l pe el, și pedepsindu‑se de la el; s‑a îmbră­cat însă Iuda cu bles­temul prin urâciunea vânzării […]. Pentru aceasta a și in­trat blestemul ca o apă în mărunta­iele lui, și nu l‑a cu­prins numai pe dinafară, ci a încăput și în cele dinlăuntru ale lui, și încă adânc, ca untdelemnul în oasele lui”."

Sursa:
www.sfaturiortodoxe.ro/evanghelia-dupa-iuda.htm

(Presupun ca profetia cu banii, cu Tarina Olarului... le stii)

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 20:08

scuze ca te-am pus sa cauti ........ nu le stiu ma irina yo sunt un mare pacatos

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 20:12

( Bine ca mi-am amintit de situl asta ca ma pusesem pe citit psalmii..si mai aveam pana la 108)
Profetia cu banii: Zaharia 11:
"Și le-am zis: "Dacă socotiți cu cale, dați-Mi simbria, iar dacă nu, să nu Mi-o plătiți. Și Mi-au cântărit simbria Mea treizeci de arginți.
Atunci a grăit Domnul către Mine: "Aruncă-l olarului prețul acela scump cu care Eu am fost prețuit de ei". Și am luat cei treizeci de arginți și i-am aruncat în vistieria templului Domnului, pentru olar."

Stiu ca sunt off topic. Am terminat.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 20:30

Tot off topic
Ca sa nu deschid poarta catre alte idei necrestine (prin discutia despre moartea lui Iuda), ma simt obligata sa mai postez un link despre asta, cu un punct de vedere un pic diferit:
www.razboiulnevazut.org/articol/61/Marele-Iuda

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 23:06

Pentru d_popic :

Iată răspunsurile la întrebările din postarea ta :

- Dumnezeu este o singură Ființă absolută în trei Persoane spirituale. Cuvântul persoană nu definește doar sufletul unit cu trupul.

Dumnezeu ni s-a descoperit în Revelație ca Ființă supremă personală mai exact ca o singură Ființă în trei Persoane: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Este vorba de misterul Sfintei Treimi, adică misterul lui Dumnezeu unic în Ființă și întreit în Persoane, mister pe care nu-l putem înțelege decât într-o foarte mică măsură cu gândirea noastră umană limitată. Cercetarea științifică și rațiunea ne pot ajuta pe drumul credinței doar până la o anumită limită, (suficientă însă ca să ne dăm seama că el există și că este Ființa supremă personală) dincolo de care adevărurile depășesc rațiunea, și ne sunt revelate de el însuși, în mod supranatural, prin profeți și prin Fiul său întrupat. În acest sens, Evagrie din Pont spunea: « Dumnezeu nu poate fi cuprins de mintea umană; dacă ar fi cuprins, n-ar mai fi Dumnezeu. » Ideea pe care vreau s-o subliniez acum e următoarea: Dumnezeu este Ființa Personală infinită și absolută, iar noi, ca ființe tot personale, însă limitate în privința rațiunii, nu-l putem înțelege pe deplin, nu-l putem cuprinde pe deplin cu mintea noastră umană limitată, de aceea, pe de o parte, Dumnezeu ne rămâne ascuns, inefabil. În plus, este și diferența datorită faptului că noi avem și trup, nu numai spirit, pe când Dumnezeu nu are trup, este doar spirit, de aceea nici nu-l putem vedea, pe lângă faptul că nu-l putem înțelege pe deplin cu gândirea noastră limitată.

- Da, există viață după moarte și constă în fericire veșnică pentru unii și suferință veșnică pentru alții. Depinde de fiecare om ce fel de veșnicie va avea. Găsești multe argumente și dovezi că există Dumnezeu și viață după moarte pe blogul următor. Primul articol se intitulează exact în acest fel : Argumente și dovezi despre existența lui Dumnzeu și a vieții de dincolo de moarte :

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Pe blog mai găsești: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii gratuite, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe. Chiar se merită.

Poți să intri și pe blogul următor:

www.augustincezar.blogspot.com/

- Credința și religia sunt foarte strâns legate, sunt inseparabile. Nu ne putem mântui de unii singuri, fără Biserică, am mai explicat acest lucru.

- Dumnezeu i-ar vrea fericiți pe toți oamenii, dar fericirea depinde de noi, de felul cum ne folosim liberul arbitru. Pe pământ trebuie să trecem prin încercări și ispite ca să putem ajunge la victorie. Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea sa, dar prin căderea în păcat a primilor oameni s-a pierdut asemănarea și s-a păstrat doar chipul. (Când vorbim despre chipul lui Dumnezeu ne referim atât la un chip spiritual, cu trăsături cum ar fi rațiune, conștiință, voință, etc., cât și la un chip uman, ambele accepțiuni ale chipului fiind revelate prin întruparea Domnului Isus Cristos) Noi nu suntem vinovați în mod direct de păcatul strămoșesc, dar îl moștenim. Consecințele eterne ale păcatului strămoșesc se șterg prin botez, dar rămân consecințele lui pământești. Este un exemplu în acest sens : dacă un mare dregător de la curtea unui rege comite un act de înaltă trădare și este dat afară din funcție pierzânu-și rangul, va avea de pierdut nu numai el, ci și copiii lui și nepoții, etc. Așa este și cu moștenirea păcatului strămoșesc.

Trebuie să ne străduim să redobândim asemănarea cu Dumnezeu, iar pentru aceasta avem ocazia să fim proprii noștri sculptori. Tocmai în asta constă demnitatea voinței noastre libere. Dumnezeu ne-a dat uneltele și indicațiile operei pe care o vrea din noi, dar ne-a lăsat liber arbitru să ne plăsmuim după propria voință. De rezultatul lucrului depinde răsplata sau pedeapsa. Și nu o răsplată sau pedeapsă oarecare, ci o răsplată sau pedeapsă veșnică! Uneltele principale cu care lucrăm sunt credința, speranța și iubirea, precum și sfintele sacramente. Mai sunt și alte unelte, numite porunci și altele, numite virtuți, dar se includ în iubire: în iubirea de Dumnezeu mai presus de orice și în iubirea de semeni ca de noi înșine. Dacă unii se plăsmuiesc greșit sau abandonează lucrul, este vina lor. Totuși, cât nu le-a expirat timpul vieții pământești, pot repara lucrarea. Dar există un termen limită pentru fiecare. Un termen când se va spune „time out”. În acel moment ni se va cere lucrarea, adică ni se va cere sufletul curat. Și cum nimeni nu-și știe acel termen limită, nu trebuie să riște să rămână cu sufletul necurat. Cine rămâne cu sufletul necurat pierde propria fericire veșnică în schimbul suferinței veșnice!

- În ceea ce privește Evanghelia după Toma este una dintre evangheliile apocrife, este neautentică, necanonică și neinspirată.

Evangheliile autentice, canonice și inspirate sunt cele patru Evanghelii din Biblie (Matei, Marcu, Luca și Ioan).

Cu bine!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 23:16

Scuze, Popic, am fost off topic cu evanghelia dupa Iuda. Ignora ce am spus despre asta, nu am fost atenta.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 23:17

Doctore
Vad ca ma eviti....ti-am pus o intrebare....daca tot te lauzi cu atatea facultati ,raspunde la intrebarea pusa....A DOUA OARA...

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 12:24

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 13:45

Nu te mai chinui , Symy...ca nu mai are ce text sa-ti reproduca...

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: