back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 18:31

...esti bigot....nu te supara ,dar asta e parerea mea despre tine....
Dan Puric e actor....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 18:37

Doamne,dle @Vieru - dar seara,innainte de culcare,nu te rogi tu in inima ta ? nu-i spui Lui ce-ai facut in ziua aia-desi el stie foarte bine - nu-ti analizezi faptele si vorbele si-ti pare rau,cerindu-ti iertare - in gind- celui fata de care ai gresit? da' dvs. faceti un pomelnic de pacate si doar la sf.de saptamina va duceti sa va spovediti ? ma doare capul....are dreptate frumoasa pisicuta : sunteti bigot ! DAR CHIAR NU INTELEGETI CA EL E PREZENT IN INIMA NOASTRA si dialogul cu El este continuu ?! fie ca suntem sau nu constienti de el ? ca mustrarea de constiinta apare tocmai in urma acestui dialog cu Sinele nostru superior, exact atunci cind nu avem contienta existentei lui sau il negam ? asa imi vine sa va spun un banc in legatura cu asta,dar ma retin totusi....

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:16

D-le Vieru,imi pare rau ca o tii tot pe aia ingusta,tot rastalmacind ideile tuturor cu argumente subtiri. Orice ar zice restul, pui aceeasi placa. Am spus eu ca Isus n-a fost Fiul lui Dumnezeu intrupat? dar a fost si el om pana la inviere si inaltare, om ca si Buda sau Mahomed ca si apostolii, care probabil au ajuns si ei sfinti si mai sfinti ca toti sfintii crestinatatii: Sf. Augustin,Sf Stefan,Sf. Constantin si sumedenia lor de nu mai incap in calendare. Numai ca sfintii canonizati n-au fost blanzii omenirii ca Mantuitorul. Unii a facut crime,,Ohoo!.
dar canoanele i-au iertat de pacate ca doar Constantin nu era sa apara un sfant criminal,etc. Citesti postarile printre randuri; am spus ca Isus nu s-a crucificat,a fost crucificat. Daca sfintii n-au natura spirituala Divina dece va inchinati la ei,la icoanele lor,la moastele lor? Nu tot Dumnezeu a spus sa nu va faceti chip cioplit la care sa va inchinati pentru ca "Eu sunt Dumnezeul vostru" Alunecati prin scripturi,Evanghelii si canoane ca pestele prin apa,le faceti varza incat imbacsiti enoriasul de rand. Imi cer scuze pentru eroare,graba si omisiunea in fraza. Adevarat,am mai spus. Isus a fost intrupat in Maria fecioara,dar ca fiu al omului,a fost si fiul Mariei,pe cale materna,deci fiu adoptiv al lui Iosif. Sau Maria n-a ramas cu Iosif si s-a intors iar in Egipt? Apropo: daca trebuie sa va spovediti preotilor investiti de Isus prin apostoli si urmasii lor,care va vor ierta pacatele,va intreb?
Dece sa va mai rugati la Dumnezeu, La Isus? Chiar nu aveti ceva mai bun de facut? Eu totusi va recomand; dati vointa si gandurile voastre,rugaciunile voastre pentru iertarea pacatelor primordial Lui Dumnezeu si Fiului,iar daca mai aveti timp si resurse mai mergeti si pe la preoti,dar nu le spuneti cat ati pacatuit in dragoste caci nici ei nu va spun voua.
Supra Divinizarea Crestina a facut eludarea adevarurilor si considerarea acestora blasfemii. De,tot canoanele...Am mai gasit candva pe forum afirmatiile unui martor Iehova ca Isus este Dumnezeu asa cum afirmi. Atunci ori este Fiul lui Dumnezeu ori este Dumnezeul intrupat in fecioara? Deci Dumnezeu insusi s-a intrupat in persoana,sau sa inteleg ca sunt mai multi Dumnezei? dar daca este Unic si s-a intrupat, pe mana cui au ramas treburile Creatiei. Desigur multi vor rade. Sa tragem concluzia ca; Dumnezeu este prima Persoana care s-a gandit sa se intrupeze ,devenit Isus al doilea Dumnezeu,si a mai luat si s-a folosit de a treia persoana SF. Duh,pentru a se manifesta. Frumoasa poveste canoniceasca,seamana cu povestea copiilor adusi de barza.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:48

nu,nu cred ca se poate pune problema asa cum ai spus-o tu @popicule ! ai citit si stii despre ideea de Avatar ,exprimata de filozifiile celorlalti ....intr-un fel mai grosolan,ai putea spune ca si Iisus este avatarul Tatalui; si daca folosesc acest cuvint,ai fi de acord ca se poate intrupa pentru un timp,fara sa fie nevoie sa-neglijeze treburile imparatiei,nu ? ca doar am spus pe undeva mai sus despre Ubicuitatea lui Dumnezeu !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 20:30

viață după viață scrisă -de un medic neuropshiaatru francez scrie
experiențele pacienților săi (moarte clinică o dovadă de dincolo)pt noi muritorii de rînd e greu de crezut că este viată duapă moarte

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 20:51

De la: janin20009, la data 2009-01-04 20:30:15viață după viață scrisă -de un medic neuropshiaatru francez scrie
experiențele pacienților săi (moarte clinică o dovadă de dincolo)pt noi muritorii de rînd e greu de crezut că este viată duapă moarte

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 20:55

Este american si se numeste Raymond Moody- este doctor în filosofie al Universitatii Virginia, doctor în psihologie al Colegiului West Georgia si doctor în medicina al Colegiului Medical din Georgia. "Viață după viață“,prezintă peste o sută de cazuri de „moarte clinic㓠- persoane care au fost declarate decedate și apoi au revenit la viață. Publicată pentru prima dată în 1975, această explorare a ceea ce se întâmplă după moarte a stârnit o revoluție în modul în care este percepută viața de „dincolo“, transformând pentru totdeauna ideile și optica populară privind aceste două mari mistere: viața și moartea - și pragul dintre ele. Cazurile prezentate se constituie în dovezi clare ale existenței vieții după moartea trupului, relatările celor care au trecut acest prag oferindu-ne o imagine impresionantă a păcii, seninătății și iubirii necondiționate care ne așteaptă, pe toți, „dincolo“.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:16

Deoarece va apreciez grija pentru mine.....am un peste in frigider.....va invit la masa.....daca nu puteti veni....il trag la xerox....va trimit la fiecare prin mess ...laly....popic...si restul.....si ca sa va dovedesc ca sant ADEVARAT PESCAR.....Va dau un link imediat

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:34

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:55

De la: laly_3l, la data 2009-01-04 16:18:54Din zecile ,kilometricele mesaje ale d-lui Vieru -trase la xerox,in sfarsit am gasit o chestie noua:
"Din orice Biserică am face parte, este foarte important să fim creștini adevărați, autentici, nu creștini doar de formă, de spoială."- Dan Puric....
Ce vrei sa zici cu asta domnule? Ca numai d-ta esti crestin autentic si noi astilalti niste ...spoiti?

Eu zic ca ''matale '' esti bigot...Atat...

citat din "Cine suntem"...da! De aceea nu pot sa-l termin de citit pe Bogdan al nostru...prea multa teorie despre ceva ce nu patrunde inca in sufletele noastre si in convingerile noastre. De ce ? pt ca e BIGOT ceea ce Dan Puric e un religios care nu da texte din bilblie prea multe si nici fanatic nu e!

Stau si ma intreb la ce-i foloseste dlui Bogdan acest blog, disertatie , etc!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:59

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-01-04 17:17:02Pentru d_popic:

Nu e cum îți convine ție, ci cum a lăsat Isus Cristos. Crezi că negociezi cu Dumnezeu care puncte îți convin și care nu?

Sacramentul pocăinței a fost întemeiat de Isus Cristos după înviere, când a zis apostolilor: „Luați Duh Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele vor fi iertate; și cărora le veți ține, vor fi ținute.” (In. 20, 22-23) Deci Isus Cristos a dat apostolilor puterea de a ierta păcatele în numele său, iar prin ei această putere de a ierta păcatele a trecut mai departe la succesorii lor, episcopii și preoții. Numai ei au puterea de a acorda iertarea păcatelor în Sacramentul Pocăinței și această putere o exercită IN PERSONA CHRISTI, adică ÎN PERSOANA LUI ISUS CRISTOS, ÎN NUMELE LUI ISUS CRISTOS. Orice acțiune liturgică a unui preot se face in persona Christi, deci în numele lui Isus Cristos.
Deci sacramentul pocăinței nu are legătură cu indulgențele.

Există apariții ale unor suflete din iad care au spus că au ajuns acolo deoarece au decedat cu păcat pe suflet pentru că nu s-au spovedit bine sau au ascuns la spovadă un păcat de care și-au amintit.

Deci pentru o a primi iertarea prin sacramentul pocăinței sunt necesari toți cei 5 pași pe care i-am amintit:
1) Cercetarea cugetului (să ne gândim ce pacate avem și, măcar cu aproximație, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
2) Trezirea căinței în suflet pentru toate păcatele pe care le avem.
3) Hotărârea de a nu mai păcătui.
4) Spovada, mărturisind cu sinceritate preotului păcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacă cineva uită să mărturisească un pacat sau mai multe, este suficient daca îl (le) mărturisește la spovada următoare. Dar dacă ascunde un păcat de rușine sau din alt motiv, atunci spovada nu e valabilă și face un alt păcat. O spovadă rău facută se repară spunând preotului păcatul (păcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel păcat (acele păcate) și mărturisind din nou toate păcatele spuse la acele spovezi rău făcute.
5) Îndeplinirea pocăinței (canonului) dată de preot.

Zau ...ca te compatimesc la cum gandesti!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:04

De la: mariaoprea75, la data 2009-01-04 21:59:27
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-01-04 17:17:02Pentru d_popic:

Nu e cum îți convine ție, ci cum a lăsat Isus Cristos. Crezi că negociezi cu Dumnezeu care puncte îți convin și care nu?

Sacramentul pocăinței a fost întemeiat de Isus Cristos după înviere, când a zis apostolilor: „Luați Duh Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele vor fi iertate; și cărora le veți ține, vor fi ținute.” (In. 20, 22-23) Deci Isus Cristos a dat apostolilor puterea de a ierta păcatele în numele său, iar prin ei această putere de a ierta păcatele a trecut mai departe la succesorii lor, episcopii și preoții. Numai ei au puterea de a acorda iertarea păcatelor în Sacramentul Pocăinței și această putere o exercită IN PERSONA CHRISTI, adică ÎN PERSOANA LUI ISUS CRISTOS, ÎN NUMELE LUI ISUS CRISTOS. Orice acțiune liturgică a unui preot se face in persona Christi, deci în numele lui Isus Cristos.
Deci sacramentul pocăinței nu are legătură cu indulgențele.

Există apariții ale unor suflete din iad care au spus că au ajuns acolo deoarece au decedat cu păcat pe suflet pentru că nu s-au spovedit bine sau au ascuns la spovadă un păcat de care și-au amintit.

Deci pentru o a primi iertarea prin sacramentul pocăinței sunt necesari toți cei 5 pași pe care i-am amintit:
1) Cercetarea cugetului (să ne gândim ce pacate avem și, măcar cu aproximație, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
4) Spovada, mărturisind cu sinceritate preotului păcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacă cineva uită să mărturisească un pacat sau mai multe, este suficient daca îl (le) mărturisește la spovada următoare. Dar dacă ascunde un păcat de rușine sau din alt motiv, atunci spovada nu e valabilă și face un alt păcat. O spovadă rău facută se repară spunând preotului păcatul (păcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel păcat (acele păcate) și mărturisind din nou toate păcatele spuse la acele spovezi rău făcute.

Zau ...ca te compatimesc la cum gandesti!

... zau ... TU COMPATIMESTI ? ... deja ai ajuns sa COMPATIMESTI pe altii ? ... aollleeeeeeu frate, ce oameni pe aici ...

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:12

"Și preoții au la rândul lor duhovnicii lor, și mitropoliții și patriarhii au duhovnicii lor. Un preot îl poate spovedi pe altul și se poate spovedi la rândul său."

ceva asemanator e in psihologie dragul meu, un psiholog are nevoie sa se "confeseze" unui psiholog mai cu experienta pentru a se descarca de toata mizera umana de la sedintele de psihoterapie cu clientii lor.

Sincer prefer sa ma confesez unui psiholog care stie sa ma faca sa-mi gasesc raspunsul la problemele mele existentiale, tot in mine, decat sa visez la cai verzi pe pereti la o astfel de manturie.

Stii eu am sentimentul ca Dumnezeu este atat de omniprezent incat el imi cunoaste toate faptele mele necugetate fara a mai recurge la intermediari.
Iar la biserica cand merg, este destul pentru mine sa aprind o lumanare pentru Dumnezeu si sa-i multumesc fara a-i mai cere ceva de tot ce mi-a dat!

La a crede si nu cerceta...prefer sa cred intr-un singur Dumnezeu dincolo de canoane, aducand in acelasi timp un respect fata de toare religiile in parte, si sa raman cu un respect profund fara a-l contamina cu prea multa cunoastere fata de acesta mare TAINA DIVINA a vietii de pe pamant, a aparitiei ei si scopului acesteia. E totusi o MARE TAINA...SI SA O LASAM ASA!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:15

De la: mariaoprea75, la data 2009-01-04 22:12:47"Și preoții au la rândul lor duhovnicii lor, și mitropoliții și patriarhii au duhovnicii lor. Un preot îl poate spovedi pe altul și se poate spovedi la rândul său."

ceva asemanator e in psihologie dragul meu, un psiholog are nevoie sa se "confeseze" unui psiholog mai cu experienta pentru a se descarca de toata mizera umana de la sedintele de psihoterapie cu clientii lor.

Sincer prefer sa ma confesez unui psiholog care stie sa ma faca sa-mi gasesc raspunsul la problemele mele existentiale, tot in mine, decat sa visez la cai verzi pe pereti la o astfel de manturie.

Stii eu am sentimentul ca Dumnezeu este atat de omniprezent incat el imi cunoaste toate faptele mele necugetate fara a mai recurge la intermediari.
Iar la biserica cand merg, este destul pentru mine sa aprind o lumanare pentru Dumnezeu si sa-i multumesc fara a-i mai cere ceva de tot ce mi-a dat!

La a crede si nu cerceta...prefer sa cred intr-un singur Dumnezeu dincolo de canoane, aducand in acelasi timp un respect fata de toare religiile in parte, si sa raman cu un respect profund fara a-l contamina cu prea multa cunoastere fata de acesta mare TAINA DIVINA a vietii de pe pamant, a aparitiei ei si scopului acesteia. E totusi o MARE TAINA...SI SA O LASAM ASA!

... cu TAINA VIETII mai dat gata ... HAHAHAHAHAHA ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:16

... mai bine te-ai duce la DUHOVNIC pentru problemele tale ... existentiale ...

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:18

Mersi ,Symy..de invitatie...tu faci pestele,noi-fetele venim cu prajiturile si baietii cu sampania

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:21

well....well....well....

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 23:52

Pentru mariaoprea75

PREOTUL ȘI PSIHOLOGUL AU MISIUNI CU TOTUL DIFERITE !
La oricâți psihologi ai merge, ei nu au puterea să-ți acorde iertarea de păcate ! Numai preotul în sacramentul pocăinței poate acorda iertarea de păcate în numele lui Isus Cristos. Preoții au această putere apostolică în urma hirotonirii. Dar pocăința de păcate trebuie făcută corect, vezi cei 5 pași de care vorbeam pentru a face bine pocăința de păcate.
Sacramentul pocăinței nu este psihoterapie, iar psihoterapia nu este sacramentul pocăinței. Văd că unii sunt cu totul străini de rolul și rostul sacramentului pocăinței și al preotului.

În ceea ce privește dictonul « crede și nu cerceta » este un dicton greșit, spus de cineva, dar nu este în Biblie. Biblia și Biserica nu sunt împotrva cercetării. Dimpotrivă. Stiința adâncă este în armonie cu religia, după cum spunea și Francis Bacon : « Puțina gustare a științei îl poate duce pe om la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu »
Iar savantul Nicolae Constantin Paulescu, ce a descoperit insulina, scria :
„Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific.”- (Nicolae C. Paulescu, savant) "Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae C. Paulescu)

Mai multe poți citi pe blogurile mele :
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai găsești : înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii gratuite, etc. Te rog Intră pe blog și trimite-l mai departe. Chiar se merită.
Poți intra și pe blogul următor:
www.augustincezar.blogspot.com/

leo_

448 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 00:35

deci dle vieru ai dreptate in totalitate. orice psiholog te poate vindeca de o boala pe care o ai si care e reala. niciunul nu va fi capabil sa iti ofere iertarea de pacate pentru ca ele sunt doar imaginare. saracu' isus ce-o fi facut de il exaspereaza preotii astia sa stea la post si sa ierte zilnic pacate. iti dai seama ce arhiva are? cum o fi raportul lui pt mai sus? "raportez ca azi mi-a venit o rugaminte de la preotul emil care m-a rugat sa il iert pe robul ionescu pentru ca a facut pacatele din anexa A, pentru ca a fost cuminte si a venit la biserica si a platit si acatistele. il declar iertat!"

cum ati putea oare sa va imaginati ca il cumparati pe d-zeu nu imi dau seama.

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 00:48

Pentru leo:

Iertarea de păcate este reală, este un adevăr, dar ea se obține numai prin pocăința de păcate, nu prin confesiunea la psiholog.
Unul din cei 5 pași pentru a face bine pocăința de păcate este mărturisirea sinceră a păcatelor la preot care acordă iertarea de păcate în numele lui Isus Cristos.

Iată cei 5 pași care trebuie îndepliniți pentru a face bine o pocăință de păcate:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 00:58

mai Cezar,...n-ai face tu bine sa trimiti chetia de mai sus militarilor romani din Afganistan sau celor din Irak , vezi ca mai este nevoie de "cele"...si prin Gaza, si-n Palestina , si...si...si...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 07:39

ei,vad ca se insista cu pocainta si spovedania ....deci,se cere bancul pe care ieri mi-a fost jena sa-l 'spun" aici ; deci : dupa o inspectie mare la o minastire de calugari, constatindu-se oarece practici pidosnice, staretul ii cheama pe toti la raport, certindu-i ! apoi, doi cite doi,dupa cum cu cine a gresit,sa se spovedeasca si sa-si dea canon ; primul frate incepe sa-i spuna celuilalt ce-a facut....au,au,au ! o zi de post negru ! si am mai facut si asa.....vai,vai,vai : 2 bice peste fund ! si frate am mai facut si asa....valeu,valeu : 100 de matanii ! apoi incepe celalalt sa i se spovedeasca primului ; pacatele,aceleasi ! vai de mine : post negru 10 zile....si 50 de bice ...si 1000 de matanii ! aaaa, frateee,striga revoltat primul; da' eu cu tine am gresit si ai vazut ce blind am fost si ti-am dat dezlegarea...tu de ce ma oropsesti asa ?!.....auzi,vine raspunsul : eu cind f...t - f...t ....cind spovedesc- spovedesc !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 08:53

De la: laly_3l, la data 2009-01-04 18:31:07...esti bigot....nu te supara ,dar asta e parerea mea despre tine....
Dan Puric e actor....

Dan Puric este mai mult decat un simplu actor.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 12:33

Ii recomand, cu caldura, dlui Cezar, pentru a-si pregati mai bine doctoratul in filosofie (iubirea fata de stiinta a ceea ce e ne-stiinta) sa citeasca cu mare atentie pagina 20 din "Cearta cu filosofia" scrisa de Gabriel Liiceanu!
De ce nu ne-am certa cu totii alaturi de Liiceanu, cu cativa clasici germani fata de micilie lor "povestioare" despre umanitate! Si atunci poate vei intelege pentru ce sunt facuti filosofii, teologii, psihologii...
Spor in cearta ta cu filosofia sistematica!

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 15:17

gabigabi; te-ai fript....iadul si gheena te inghite.... Da fuga la Duhovnic,fa cinci pasi si marturiseste ca ai spus un banc care atinge cuviosenia...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 15:25

De la: d_popic, la data 2009-01-05 15:17:43gabigabi; te-ai fript....iadul si gheena te inghite.... Da fuga la Duhovnic,fa cinci pasi si marturiseste ca ai spus un banc care atinge cuviosenia...

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 15:33

Doamnelor,Domnisoarelor,domnilor,prieteni de pe forum..ATENTIEEE MAREEE
la Mesagerii Iadului!.
"exista aparitii ale unor suflete din Iad care au spus ca au ajuns acolo deoarece au decedat cu pacat pe suflet pentru ca nu s-au spoveditbine sau
au ascuns la spovedanie un pacat...."
Asadar,nu mai pierdeti timpul! Faceti coada la Duhovnici si faceti cei 5 pasi. Timpul este aproape,daca nu aveti un duhovnic faceti grabnic rost de unul!
Cei care nu aveti un inventar al pacatelor.sigur veti uita cel putin unul si tot Iadul va mananca.
Lasati "ogni speranza" in toate rugaciunile catre Isus,deoarece ati pierdut sansa de a-I cere iertare ca talharul inainte de moarte.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 16:10

marturisesc : am pacatuit cu vorba si am spus bancul cu pricina dorind sa impung ipocrizia si fariseismul...noroc insa ca Dumnezeu nu-i bigot si-i place sinceritatea mai mult decit orice !

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 16:26

Pentru d _popic :

N-ai înțeles bine ce am scris. Am scris clar : NU-I NIMIC DACĂ CINEVA CARE A FĂCUT BINE CERCETAREA CUGETULUI UITĂ TOTUȘI SĂ MĂRTURISEASCĂ LA SPOVADĂ UN PĂCAT SAU MAI MULTE. ÎN ACEST CAZ SPOVADA ESTE BUNĂ ȘI E SUFICIENT DACĂ ÎL (LE) MĂRTURISEȘTE LA SPOVADA URMĂTOARE. DAR DACĂ ASCUNDE DE RUȘINE SAU DIN ALT MOTIV UN PĂCAT SAU MAI MULTE DE CARE ÎȘI AMINTEȘTE, ATUNCI SPOVADA NU E VALABILĂ ȘI FACE UN ALT PĂCAT PRIN FAPTUL CĂ A FĂCUT O SPOVADĂ REA. O SPOVADĂ RĂU FĂCUTĂ SE REPARĂ MĂRTURISIND LA ALTĂ SPOVADĂ PREOTULUI PĂCATUL (PĂCATELE) ASCUNS (ASCUNSE), SPUNÂND CĂ A FOST ASCUNS, LA CÂTE SPOVEZI A FOST ASCUNS ACEL PĂCAT (ACELE PĂCATE) ȘI MĂRTURISIND DIN NOU TOATE PĂCATELE SPUSE LA SPOVADA SAU SPOVEZILE RĂU FĂCUTE.

Iată o carte despre sacramentul pocăinței (taina spovedaniei). Poate fi citită direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), accesând linkul următor :

www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

În afară de această carte, pe site mai găsiți și multe alte cărți pe care le puteți citi direct pe internet.

Amintesc din nou cei cici pași necesari pentru a face bine o pocăință de păcate (constat că nu am fost bine înțeles de toți)

4) Spovada, mărturisind cu sinceritate preotului păcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacă cineva care a făcut bine cercetarea cugetului uită totuși să mărturisească un păcat sau mai multe. În acest caz spovada este bună și e suficient daca îl (le) mărturisește la spovada următoare. Dar dacă ascunde de rușine sau din alt motiv un păcat sau mai multe de care își amintește, atunci spovada nu e valabilă și face un alt păcat prin faptul că a făcut o spovadă rea. O spovadă rău facută se repară mărturisind la altă spovadă preotului păcatul (păcatele) ascuns (ascunse), spunând că a fost ascuns, la câte spovezi a fost ascuns acel păcat (acele păcate) și mărturisind din nou toate păcatele spuse la acele spovezi rău făcute.

Multe alte site-uri, informații și cărți găsiți și pe blogul următor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Pe blog mai găsiți: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii gratuite, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe. Chiar se merită.

Puteți intra și pe blogul următor:

www.augustincezar.blogspot.com/

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 16:36

Cu ce masura vei judeca....cu aceiasi masura vei fi judecat.....
Doctore....duhovnic n-am gasit.....in schimb am gasit un MIJLOCITOR....
1TIMOTEI 2/5....Deci stiu sigur ca am GASIT ADEVARATUL DUHOVNIC....nu unul FIRESC ...si mai pacatos ca mine....inchei cu ....ISAIA 8/20..
Ps....nu mi-ai raspuns la intrebare...MAI INCEARCA...daca nu sti...cautati un '''duhovnic'''.....Pace tie...cititorule...!!!!

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: