back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 16:51

Dark1secret.....ti-am raspuns la intrebare....l-ai citit ori ba.???....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 18:48

Symy,
Pacea Domnului si Sabat fericit fratelo...
Ce zici ?...sa n-apuna Sabatul peste mania voastra.
Ei bine, asa este si cu mine acum . Adevarul e ca toate aceste schimburi mai dure de cuvinte , n-ar fi trebuit sa aiba loc ,si pana la urma sunt niste fleacuri ,in comparatie cu adevaratele valori ale vietii pe care nu stiu inca sa le pretuiesc. Mai am de invatat fratelo.

Sabat fericit

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 18:52

Aaaaaa,
Am uitat sa-ti spun( asa ca o paranteza ),ca Sabatul acesta va fi cu noi aici in Irlanda , Sebastian Tartarau. Va fi un Sabat minunat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 20:41

GABYTA...
Dumnezeu sa te binecuvanteze......cu pacea lui ce intrece orice pricepere....rabdare si multa dragoste....tie si familiei tale....

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 04:41

De la: cazacumihaela, la data 2008-12-12 16:35:40
De la: dark1secret, la data 2008-12-12 15:57:41
De la: cazacumihaela, la data 2008-12-12 11:35:07

.....cred ca nu traim pe acelasi Pamant....aici la mine, lumea inca mai cauta raspunsuri. Lucrez intr-un Institut de cercetare si lumea lucreaza cel putin 3 ani pentru a-si termina teza de doctorat. Poate ma ajuti atunci si pe mine si ma scutesti de doi ani de munca dandu-mi solutiile unor intrebari la care nimeni nu a gasit inca raspuns....asa iesim impreuna din anonimat. ;)

Well, ti-ai raspuns singura la intrebarile legate de problemele tale in cercetare ..Cuvantul cheie este CERCETARE.Oamenii care lucreaza la institutul tau se ocupa cumva cu studiul bibliei?? ..Ma indoiesc...Cercetarile tin de domeniul stiintific,iar cercetatorii raspund intrebarilor existentiale prin munca stiintifica si inteligenta..Inteleg ca tu nu faci totusi parte dintre cercetatori,doar lucrezi acolo...Poate asta explica de ce nu ai inteles ca evolutia nu depinde de o culegere de texte,fabricata si falsificata de-a lungul sutelor de ani,ci este un proces ce a luat nastere in urma cu milioane de ani si care va continua mult dupa ce noi,impreuna cu cartile noastre,stiintifice sau religioase,vom fi disparut demult.

Ha ha.....foarte haios Desi ai vrut sa ma jignesti, ma amuza si mi se pare totusi foarte haios cum ti-a iesit in final.

Ei bine, lucrez intr-un Institut de cercetare si sunt platita caci fac cercetare...si un lucru in care ai dreptate, nu pentru studiul Bibliei. ;) Este vorba de aceea cercetare in domeniul stiintei, munca ce mai presupune si o doza mare de documentare pe langa pipetare si masuratori. ;)

Hai sa te ajut! Pe tine de deruteaza si te intriga faptul ca gloata crede un mesaj mult denaturat de trecerea anilor....Tot ce ai nevoie in realitate, este o BOABA MICA DE CREDINTA. ;)

Ajuta-ma,daca vrei,dar nu reusesc sa imi dau seama ptr ce.. ..Nu imi amintesc sa iti fi cerut ''colacul de salvare'' pe care cu atata bunatate mi-l intinzi..stiind ca e spart si ca ma va atrage in bezna mintilor unor habotnice religioase,cu creierul spalat de o doctrina imbecila...
Eu am credinta.Poate mai multa decat ai intelege..Cred in tot ce vad si pipai si pot calcula sau verifica.Nu cred in prostiile inventate de altii,prezentate ca adevaruri absolute fara urma de probe si impuse cu forta atunci cand nu sunt dorite.
Daca as fi vrut sa te jignesc,as fi facut-o,dar in fapt doar te-am punctat,cat am putut mai putin grosolan,ca raspuns la un mesaj anterior,unde ai adaugat o umbra de sarcasm.-Quid pro quo.
Vad ca gabitza e prea patrunsa de propriul ei zel religios si de admiratia de sine ca sa poata raspunde la intrebarea mea,asa ca,sper ca vei putea tu sa raspunzi la ea.Esti crestina,sau asa crezi tu,deci ar trebui sa iti cunosti religia din scoarta in scoarta,altfel nu se justifica credinta de care vorbesti.Nu poti crede ceva ce nu cunosti sau/si intelegi.
Intrebarea,care ar trebui sa fie mai mult decat usoara pentru orice crestin,este: Care era numele asa-zisului fiu al lui dumnezeu,evreul batut in cuie pe o cruce in urma cu aprox. 2000 de ani,de catre romani?Ma refer la numele lui propriu si nu ma intereseaza divagatiile marginale ale diversilor comentatori tarzii ai epocii respective.Cum se numea?Care era numele lui?

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 04:52

De la: symy, la data 2008-12-12 10:36:27Dark1secret....

As vrea sa-ti raspund eu la intrebare...dar fara grenade....FARA VIOLENTA...OK???.Iata ce scrie in MATEI:1/23...""Iata,fecioara va fi insarcinata,va naste un fiu ,si-i vor pune numele EMANUEL...care talmacit,inseamna:'DUMNEZEU ESTE CU NOI"".....Ce nota primesc profesore???,..am o rugaminte...daca nu cer prea mult....la doamne,domnisoare doar... ...pacatosul symy...cu stima..!!

symy,intrebarea nu se referea la comentariile lui Matei,Marcu sau oricare dintre apostoli.Deci,in acceptiunea ta,''fiul lui dumnezeu'' se numea Emanuel,ca nume propriu sau mai era supranumit astfel,asa cum il mai numiti si Mesia,Mielul,Pruncul,etc?Eu ma refeream la numele lui,numele cu care era strigat pe strada si acasa ,de maica-sa.Care era numele cetateanului respectiv ?

Ce naibii?!?E chiar atat de greu???

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 08:44

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
alexandru_rusanu

2 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 10:29

...api noi ciudatii acestui pamant suntem cam la plictiseala aici si mai mult ca sa incurcam restul vietuitoarelor

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 12:14

Iosua-Iisus din Nazaret

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 12:29

Pe forum-ul asta(sau altele) exista tot felul de ciudati care te ataca incalificabil doar pentru ca nu ai aceeasi opinie cu ei....Se dau religiosi si iubitori de Dumnezeu dar nu au nici un scrupul sa jigneasca atunci cand li se pare lor ca ceea ce scrii nu convine cu ideile lor fixe...Se pare ca "ochelarii de cal" au devenit o moda....

MihaelaC

22 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 12:40

Ajuta-ma,daca vrei,dar nu reusesc sa imi dau seama ptr ce.. ..Nu imi amintesc sa iti fi cerut ''colacul de salvare'' pe care cu atata bunatate mi-l intinzi..stiind ca e spart si ca ma va atrage in bezna mintilor unor habotnice religioase,cu creierul spalat de o doctrina imbecila...
Eu am credinta.Poate mai multa decat ai intelege..Cred in tot ce vad si pipai si pot calcula sau verifica.Nu cred in prostiile inventate de altii,prezentate ca adevaruri absolute fara urma de probe si impuse cu forta atunci cand nu sunt dorite.
Daca as fi vrut sa te jignesc,as fi facut-o,dar in fapt doar te-am punctat,cat am putut mai putin grosolan,ca raspuns la un mesaj anterior,unde ai adaugat o umbra de sarcasm.-Quid pro quo.
Vad ca gabitza e prea patrunsa de propriul ei zel religios si de admiratia de sine ca sa poata raspunde la intrebarea mea,asa ca,sper ca vei putea tu sa raspunzi la ea.Esti crestina,sau asa crezi tu,deci ar trebui sa iti cunosti religia din scoarta in scoarta,altfel nu se justifica credinta de care vorbesti.Nu poti crede ceva ce nu cunosti sau/si intelegi.
Intrebarea,care ar trebui sa fie mai mult decat usoara pentru orice crestin,este: Care era numele asa-zisului fiu al lui dumnezeu,evreul batut in cuie pe o cruce in urma cu aprox. 2000 de ani,de catre romani?Ma refer la numele lui propriu si nu ma intereseaza divagatiile marginale ale diversilor comentatori tarzii ai epocii respective.Cum se numea?Care era numele lui?[/quote]

Este ultima data cand mai replic unui mesaj de-al tau! Schimbul de insulte a ajuns prea departe iar tu continui sa persisti in ideea cu care singur te alimentezi cu atat ravna. Naivitate-mi nu este atat de sporita incat sa nu folosesc filtrul gandirii si sa nu-mi ridic intrebari. Adevarul e ceva relativ.

Credinta in Dumnezeu nu ma face nicidecum imbecila si nici nu mi-a spalat mintea!!

Raspunsul meu, fara alte divagatii: Emmanuel ( Immanuel in ebraica).
Daca ai si tu alte variante te rog sa le dezvalui.

O ultima intrebare: Crezi in istoria noastra ca romani? De ce?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:19

Drak1secret
IOSUA-ISUS....Nici numele acestea nu te lamureste???

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 14:18

Draga mea Mihaela Cazacu...din cate am inteles,esti o persoana care isi da doctoratul.Acest lucru are toata stima si respectul ,dar crede-ma ca nu esti tu singura invatata,citita, inteleapta si ce mai vrei tu....Posturile tale au asa un iz de ego exacerbat ......(ti-as recomanda sa citesti Eckhart Tolle-"Puterea Prezentului")Bravo tie de realizarile pe care le ai, dar nu ne scoate noua ochii cu ele si cu adevarurile palpabile pe care le-ai descoperit....
Modestia este o calitate rara....... Pe un forum ca acesta incaierarea de orgolii este la cote maxime...si daca macar ar fi sustinuta de cunostinte solide.....Dixit.....

Iti trimit tie si restului de forumisti numai bine si iubire imensa,neconditionata................

bocsamica

4 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 14:21

100/100 CREATIE. Daca crede cineva ca viata pe Pamant este datorita EVOLUTIEI si ca stra...strabunici lui au fost maimute atunci sa stie ca nici el nu a evoluat prea mult.Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui

MihaelaC

22 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 15:20

De la: laly_3l, la data 2008-12-13 14:18:13Draga mea Mihaela Cazacu...din cate am inteles,esti o persoana care isi da doctoratul.Acest lucru are toata stima si respectul ,dar crede-ma ca nu esti tu singura invatata,citita, inteleapta si ce mai vrei tu....Posturile tale au asa un iz de ego exacerbat ......(ti-as recomanda sa citesti Eckhart Tolle-"Puterea Prezentului")Bravo tie de realizarile pe care le ai, dar nu ne scoate noua ochii cu ele si cu adevarurile palpabile pe care le-ai descoperit....
Modestia este o calitate rara....... Pe un forum ca acesta incaierarea de orgolii este la cote maxime...si daca macar ar fi sustinuta de cunostinte solide.....Dixit.....
Iti trimit tie si restului de forumisti numai bine si iubire imensa,neconditionata................

Draga laly_3l,

Nu inteleg ce anume sustine impotrivirea ta cu privire la posturile mele si in care dintre ele am recurs la "a scoate ochii".

Singurul motiv pentru care postez este in incercarea de a indeparta ideea potrivit careia credinta in Dumnezeu inseamna blocaj mintal. Nu am citat pe nimeni si nici nu mi-am etalat realizarile.
Mi-am expus doar parea prin propriile cuvinte.

Am sa ma interesez despre recomandarea ta. Daca ma incita in vreun fel probabil ca am sa inecrc sa o procur. ;)

Numai bine.

MihaelaC

22 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 16:09

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2008-12-13 14:57:21Pentru cazacumihaela și pentru alții care nu cred :

Draga Cezar, cred ca ai facut o incadrare gresita.

Eu nu mai am nevoie de nici un argument si de nici o dovada vizuala.
Cunostinta nici nu dovedeste dar nici nu neaga crediinta adevarata. Cunostinta intelectuala nu este o dovada a credintei....

Pot sa cunoasc totul despre Dumnezeu si despre Iisus, cine a fost si de ce a venit pe aceasta lume...pot sa cunosc multe detalii depsre viata lui...si totusi, ii intorc spatele....firea slaba si pacatoasa....

Cred in Dumneze pentru ca il simt pretudindeni!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 16:20

De la: cazacumihaela, la data 2008-12-13 15:20:01
De la: laly_3l, la data 2008-12-13 14:18:13Draga mea Mihaela Cazacu...din cate am inteles,esti o persoana care isi da doctoratul.Acest lucru are toata stima si respectul ,dar crede-ma ca nu esti tu singura invatata,citita, inteleapta si ce mai vrei tu....Posturile tale au asa un iz de ego exacerbat ......(ti-as recomanda sa citesti Eckhart Tolle-"Puterea Prezentului")Bravo tie de realizarile pe care le ai, dar nu ne scoate noua ochii cu ele si cu adevarurile palpabile pe care le-ai descoperit....

Draga laly_3l,

Nu inteleg ce anume sustine impotrivirea ta cu privire la posturile mele si in care dintre ele am recurs la "a scoate ochii".

Singurul motiv pentru care postez este in incercarea de a indeparta ideea potrivit careia credinta in Dumnezeu inseamna blocaj mintal. Nu am citat pe nimeni si nici nu mi-am etalat realizarile.

Mi-am expus doar parea prin propriile cuvinte.

Am sa ma interesez despre recomandarea ta. Daca ma incita in vreun fel probabil ca am sa inecrc sa o procur. ;)

Numai bine.

Draga Mihaela, nu te enerva.

Eu ti-am citit cu placere parerile

Numele lui Iisus este Iisus (Iosua, Dumnezeu salveaza; Emanuel cred ca este un titlu doar). Dar cred ca Dark astepta raspunsul de la Gabita.

Si cartea aceea... cred ca NU este crestina, chiar daca nenea ala zice ca Biblia contine adevaruri.

(Mie mi se pare ca toata filosofia lui "aici si acum" este profund necrestina, dar nu pot spune inca de ce pentru ca am si eu multe nelamuriri. Are cineva idei sau materiale pe tema aceasta??)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 22:32

pacat ca ai studiat atata nu ai inteles nimic,nu exista credinta fara dumnezeu dar exista stiinte fara religii[pt.ca sunt zeci de religii nu numai una cum gresit afirmi tu savantule]nimic nu este la intamplare,totul se petrece numai cu vointa lui dumnezeu care este inscrisa in legile lui care sunt in concordanta cu stiintele[nu stiinta cum gresit afirmi maria ta marele academician de renume mondial,doctor docent in nimic]asadar concluzionand ai insirat sute de fraze fara a spune nimic deoarece dumnezeu nu se confunda cu asa zisele scrieri sfinte si cu nici una din religiile create de oameni mai mult sau mai putin destepti,in rest s-auzim numai de bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 22:54

DOCTORE
Tot respectul.....te rog sa-mi raspunzi, la o intrebare.....crezi ca toti care zic: Doamne....Doamne''"'...vor intra in inparatie???.....si dracii CRED...si se infioara!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 00:28

Mihaela puiu,
Dar chiar nu ai inteles ce se intampla de fapt pe acest forum? Daca ai credinta in Dumnezeu cauta sa ne atace sau ne batjocoresc ,daca nu ai credinta la fel.
Dar stii care e problema ?...sunt unele persoane care ascund in ei acele sentimente de ura si invidie, sub masca asa zisei bune educatii sau inteligentei folosind cuvinte de insulta dar cu aluzii ,urmarind de fapt nu sa-si exprime parerile lor cu privire la aparitia si scopul vietii pe pamant ,ci doar sa atace si insulte ,( aici ma refer atat la femei cat si la barbati).
De aceea scumpa mea nu te mai obosi sa porti un dialog cu aceste persoane. Oricat ai incerca sa le explici niste realitati spirituale nu vor pricepe niciodata .
Dar cum gasesc pe forum un schimb de discutii mai dure ,stii vorba aceea ...unde-i rau hop si eu ...si stii de ce ? nu ca sa zideasca la ceva bun ci mai tare sa darame , pt.ca asta e scopul lor pe acest forum.

Cu sinceritate si dragoste ,

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 00:34

BINE AI VENIT PE FORUM FLORINE...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 02:08

Pentru florin_bad_boy2006

Sunt doctorand la Filosofie Creștină și nu am spus aceasta ca să mă laud, ci ca să arăt că sunt în domeniu și am studiat îndelung ceea ce afirm.

În logică singularul se folosește și pentru general, să știi. Am folosit singularul pentru general, afirmând că nu sunt în contradicție domeniile științei și religiei.

În ce privește scrierile sfinte, ele sunt inspirate de Dumnezeu. Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari.
Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut așa cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor, altfel nu aveau de unde să știe ce va fi după multe secole.
În afară de profețiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profețite cu multe secole înainte de nașterea Domnului Isus Cristos și principalele evenimente din viața sa, cum ar fi: locul și împrejurările nașterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce și învierea sa.
Domnul Cristos a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om.

Nu băga în aceeași oala toate religiile.
Alte religii contin multe adevaruri care se regasesc si in religia crestina (cu evreii si musulmanii avem in comun chiar Vechiul Testament), insa Adevarul intreg, plenitudinea revelatiei se gaseste in crestinism, care este religia adusa de insusi Fiul lui Dumnezeu intrupat. Domnul Isus Cristos a spus ca El este Calea, nu « o cale », nu « una dintre cai ». Prin asta nu vreau sa spun ca oamenii care urmeaza alte religii merg in iad. Sunt doua tipuri de ignoranta : vinovata si nevinovata. Un musulman sau un budist de exemplu, se gasesc in ignoranta nevinovata in privinta faptului ca nu urmeaza calea lui Isus Cristos, pentru ca au fost crescuti intr-un mediu musulman sau budist, dar daca urmeaza calea religiei lor si legea morala inscrisa de Dumnezeu in sufletul fiecarui om, se pot mantui. Insa un crestin se poate mantui numai prin calea lui Isus Cristos, pentru ca, traind intr-o tara crestina, nu are scuza ca nu a cunoscut calea lui Isus Cristos. Deci un om nascut intr-o tara crestina, daca respinge calea lui Isus Cristos, se afla in ignoranta vinovata. Un ateu de exemplu, fie ca e dintr-o tara crestina sau necrestina, nu are scuza pentru necredinta sa, se afla in ignoranta vinovata chiar presupunand ca nu are nici un fel de cultura religioasa, deoarece existenta lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creatie (chiar si fara revelatia supranaturala), dupa cum spune si Sfantul Apostol Pavel in scrisoarea catre romani : “In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca [necredinciosii] nu se pot dezvinovati” (Romani 1:20). “ Mahomed, Buddha si alti intemeietori de religii au spus si ei anumite adevaruri care se regasesc si in crestinism, insa au si greseli in invatatura lor, pentru ca erau oameni si puteau gresi, pe cand Isus Cristos nu era simplu om, ci Fiul lui Dumnezeu intrupat si nu putea gresi. Domnul Isus Cristos a dovedit prin toata viata Sa, invataturile si minunile Sale ca este Fiul lui Dumnezeu intrupat, nu un simplu om. Daca ar fi fost un simplu om, nu ar fi putut sa invie mortii, sa invie El insusi din morti, sa potoleasca furtuna pe mare, sa vindece atatia orbi, bolnavi, etc. Dupa inviere El a mai ramas 40 de zile pe pamant, pana la inaltare si a fost vazut de apostoli si de multi alti oameni. Apostolii au mancat si au vorbit cu El in aceste 40 de zile. Ei apoi au predicat toata viata despre Invierea Domnului Cristos si au murit pentru acest adevar. E clar ca nu ar fi murit ei pentru o minciuna. Marele matematician, fizician si filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie in cuvantul acelora care si-au dat viata pentru ceea ce au spus. ”
Religia creștină este întemeiată de Dumnezeu prin Fiul său întrupat care a lasat pe pământ Biserica creștină.
Biserica este instituția divino-umană întemeiată de însuși Domnul Isus Cristos. E formată din oameni, dar nu întemeiată de oameni.
Recomand în acest sens articolul următor :
www.saladelectura.cnet.ro/2006/06/pogorarea-sfantului-duh-%E2%80...
Ziua de Rusalii (coborârea Duhului Sfânt) este ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, care fusese deja întemeiată în chip nevăzut odată cu jertfa Domnului Isus Cristos pe cruce.
Domnul Isus Cristos le vorbise apostolilor despre întemeierea Bisericii chiar și înainte de pătimire și înviere. De exemplu, i-a spus lui Petru: „Și Eu iți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 15-18)

Și o întrebare: de ce scrii numele lui Dumnezeu cu literă mică?

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 05:35

De la: cazacumihaela, la data 2008-12-13 12:40:15
Intrebarea,care ar trebui sa fie mai mult decat usoara pentru orice crestin,este: Care era numele asa-zisului fiu al lui dumnezeu,evreul batut in cuie pe o cruce in urma cu aprox. 2000 de ani,de catre romani?Ma refer la numele lui propriu si nu ma intereseaza divagatiile marginale ale diversilor comentatori tarzii ai epocii respective.Cum se numea?Care era numele lui?

Este ultima data cand mai replic unui mesaj de-al tau! Schimbul de insulte a ajuns prea departe iar tu continui sa persisti in ideea cu care singur te alimentezi cu atat ravna. Naivitate-mi nu este atat de sporita incat sa nu folosesc filtrul gandirii si sa nu-mi ridic intrebari. Adevarul e ceva relativ.

Credinta in Dumnezeu nu ma face nicidecum imbecila si nici nu mi-a spalat mintea!!

Raspunsul meu, fara alte divagatii: Emmanuel ( Immanuel in ebraica).
Daca ai si tu alte variante te rog sa le dezvalui.

O ultima intrebare: Crezi in istoria noastra ca romani? De ce?[/quote]

''Este ultima data cand mai replic unui mesaj de-al tau! Schimbul de insulte a ajuns prea departe''Imi pare rau ca te-ai considerat vizata de comentariul meu.Nu ma refeream la tine,pentru ca spre deosebire de altele,ai fost dispusa la dialog.Oricum,din moment ce nu ai de gand sa raspunzi la mesaje,nu mai are rost sa pui intrebari,nu?

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 06:27

De la: symy, la data 2008-12-13 13:19:32Drak1secret
IOSUA-ISUS....Nici numele acestea nu te lamureste???

Well-well-well...Noroc cu mytcor care ti-a suflat mai sus ....Da.Individul se numea Josua.
La vremea respectiva,in arealul geografic ce cuprindea iudeea,oamenii aveau arareori doua nume.De obicei era unul singur,la care se adauga fie numele tatalui,ptr a fi deosebit in cadrul comunitatii,fie localitatea de provenienta,atunci cand acesta calatorea hai-hui prin lume..
Cristos este o traducere destul de aproximativa din ebraica veche(in fapt din arameica) ,in limba greaca,a numelui de mesia.Mesia nu este un nume propriu,ci un titlu,care inseamna ,tot aproximativ''cel uns'',stiindu-se faptul ca la investirea in functie a regilor,guvernatorilor,liderilor de sinod,etc,se practica ungerea cu uleiuri parfumate a corpurilor candidatilor invingatori.Pentru ca preotii erau cei care performau ritualul de ungere,se considera ca regele este uns in numele zeului.Inca se mai pastreaza ,in cartile bisericesti aceasta expresie de ''unsul lui dumnezeu''.
In realitate,numele Josua era extrem de comun in perioada respectiva in acea parte de lume,si era adesea folosit ca nume generic ce desemna la modul general diverse persoane de origine semita.Nu exista nici o dovada,oricat de mica,care ar putea atesta ca respectiva persoana(fiul lui d-zeu) se numea astfel.E un nume conventional,daca vrei.
In fapt,primele referiri la Josua cel rastignit au aparut cu secole mai tarziu,din surse extrem de controversate.Multe dintre aceste surse au fost ignorate total in primele concilii .De ex.,in primul conciliu de la Niceea,anul 325,foarte multe dintre textele aduse de catre episcopii care au participat la intalnire au fost pur si simplu eliminate din culegerea de texte sacre,precursoara bibliei actuale,iar multe dintre cele ramase au fost rescrise,modificate,pentru a corespunde politicii vremii.Pentru a intelege pe ce baze s-au efectuat modificarile,ar trebui sa ne intoarcem in timp ,pentru a studia conditiile politice,economice si culturale de la acea data.
Au urmat ulterior si alte concilii,unde ,in mod repetat,textele respective au fost ''ajustate'',pe parcurs.Poate printre cele mai cunoscute este asa-numitul''Al doilea conciliu de la Niceea'',unde imparateasa Irina,sfatuita de preotii imperiului de rasarit a cerut modificarea altor paragrafe,sectiuni si chiar capitole din culegerea de texte numita Biblie.Motivul principal invocat se referea tocmai la umanitatea lui Josua,la faptul ca a fost un simplu muritor,ca toti ceilalti.Tot atunci ,curentul respectiv a influentat masiv si ceea ce avea sa devina mai tarziu religia islamica,care la acea data era inca in faza embrionara si nici macar.
Cel pe care il vedem pictat pe icoane in biserici nu este josua(iisus),ci o imagine stilizata,generala..Asa isi inchipuie oamenii ca ar fi trebuit sa arate el.Problema este ca respectivul ''fiu al lui dumnezeu'' era semit,cu trasaturi caracteristic semitice si,avand in vedere afluxul de africani adusi in zona de-a lungul timpului ,fie ca emigranti,fie ca sclavi,era probabil si foarte negricios.
Deci,daca ar fi sa ii facem un portret robot tipului de pe cruce(lucru care s-a si facut de fapt),acesta ar arata astfel: nu prea inalt,cel mai probabil slab,cu nas coroiat(caracteristica semita specifica),cu par foarte cret si o barba mare si deasa si foarte negricios.Trasaturile sale nu ar avea aproape nici una din caracteristicile europenzate care apar pe icoanele la care se inchina crestinii din intreaga lume,si care au fost copiate si rascopiate dupa stilurile celor doua curente principale europene ale celor doua imperii,de rasarit(Constantinopole) si de apus(Roma).

In concluzie,din moment ce pe Isus nu il chema Isus,iar Cristos cu atat mai putin,iar ceea ce a facut sau a propovaduit el la vremea lui a fost modificat in timp de zeci de ori(noul testament),din moment ce nu seamana deloc cu reprezentarile din icoane,atunci,la cine se roaga de fapt crestinii??
Asta ca sa nu amintesc ca prima parte a bibliei,Vechiul Testament,este de fapt cartea de istorie a evreilor antici,cu influente din stravechea cultura sumeriana si alte culturi locale,modificata pe ici ,pe colo in timp de catre preotii diverselor culte crestine europene pentru a se potrivi politicii vremii la care au efectuat modificarile...

Din moment ce insasi existenta crestinismului se bazeaza pe imaginea si invataturile lui Josua-Isus Cristos(insusi numele de crestin provenind din grecescul Cristos-cel uns),iar acestea au fost falsificate,modificate sau interpretate si reinterpretate gresit de-a lungul sutelor si miilor de ani,atunci putem trage concluzia ca religia crestina se bazeaza pe niste falsuri grosolane,iar singurul lucru care inca o mai tine in picioare este ignoranta credinciosilor ei,care fie nu sunt interesati de originea propriei religii,acceptand ceea ce li se spune fara probleme,fie ,desi stiu,sunt prea comozi si incadrati intr-un tipar pentru a recunoaste ca se bazeaza pe greseli mai mult sau mai putin voite.

Tot respectul pentru mytcor

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 09:44

Darkone....raspuns de nota 10 ....Nelamurirea ta la ce se inchina majoritatea crestinilor este.....IDOLI....de aur....argint.....de lemn.....nu are rost sa te intreb despre cele 10 porunci.....in speta;''sa nu-ti faci chip cioplit...'''''...Din pacate TRADITIA romanilor,este mai importanta decat....CUVANTUL LUI DUMNEZEU.....pacat....pacat...pacat

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 09:50

,Dark..

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 12:56

Ptr.dark,
Oricat de intelept ai fi ( si esti in felul tau ) nu vei putea dovedi ca ceea ce este scris in biblie referitor la viata lui Isus n-a existat, ( poate pe alti i-ai convins sa creada ca tine). S-au gasit dovezi clare ca Hristos a existat ,a murit pt.noi ,si ca a inviat.

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 13:07

De la: gabita, la data 2008-12-14 12:56:29

Ptr.dark,

Oricat de intelept ai fi ( si esti in felul tau ) nu vei putea dovedi ca ceea ce este scris in biblie referitor la viata lui Isus n-a existat, ( poate pe alti i-ai convins sa creada ca tine). S-au gasit dovezi clare ca Hristos a existat ,a murit pt.noi ,si ca a inviat.

Pai,nici nu ai cum sa dovedesti cuiva care nu vrea sa vada dovezile.E prea posibil ca respectivul personaj sa fi existat cu adevarat,ba chiar e probabil.Ai inteles total gresit ceea ce am postat eu.Iar de convins nu incerc sa conving pe nimeni.A convinge pe cineva presupune ca acel cineva sa te creada pe cuvant,fara probe,ori eu tocmai asta incerc sa fac: sa determin oamenii sa caute probe,sa studieze ,sa inteleaga ..Accept fara rezerve sa fiu corectat daca gresesc,cu conditia ca aceasta sa se faca in baza unor informatii verificabile.
Din partea mea,probele sunt clare: Josua este un nume stravechi arameic,conciliile de la Niceea au fost inregistrate in scripte si pot fi studiate azi in bibliotecile Vaticanului si ale Episcopiei grecesti,stranepoata imperiului bizantin,modificarile sunt si ele atestate,la fel si sursele grecesti care demonstreaza traducerile timpurii ,dar si pe cele tarzii,etc.

Tu ce probe poti aduce in sprijinul afirmatiilor tale,cu exceptia bibliei,despre care tocmai ti-am spus ca a fost falsificata(lucru demonstrat si demonstrabil cu probe)?

Atunci cand afirmi ceva cu atata tarie,trebuie sa poti fi si capabil sa demonstrezi,fara posibilitate de dubiu,altfel,afirmatia ramane doar o parere proprie si nu un adevar.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 13:42

Darkone.....BIBLIA este adevarata.....DOVADA......''....necredinciosule''....citeste.........TOT CE SA PROROCIT(scris)IN VECHIUL TESTAMENT.....SA IMPLINIT IN NOUL TESTAMENT......verifica fratioare....!!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 13:48

S-ar putea sa se spuna c-ar fi o lipsa, ori o slabiciune a lumii stiintifice lipsa de comunicare, de remiterea judecatilor de valoare spre cadrul socio-uman actual.
Dupa cum se observa, chiar dorinta general umana , nu are nevoie de a urmarii alte informatii decat pe cele pe care omul le poate digera mental intr-un anumit timp si spatiu strict ancorat in mentalitatea obiceiurilor dobandite .( mai bune ori mai putin bune ) .
Dupa cum se observa , sufocanta majoritate socio-umana-si urmareste interesul pe care si-l considera vital "de-azi-pe-maine"....deaceea stiinta pastreaza tacerea si emite judecati de valoare numai atunci cand i se pun intrebari.
Numai atunci .. stiinta pune la dispozitia omului toata informatia de care dispune in legatura cu evaluarile facute si raspunde intrebarilor vitale ale omului la un moment dat.
Omul, indiferent de realizarile sale din orice punct de vedere am privi situatia sa; traieste in umbra mortii !.....fiece clipa poate fi si ultima !...de aceeea.toata straduinta omului duce la acest ultim rezultat iar realizarile lui pot fi privite ca "desarte" !...

Unii le pot cataloga chiar absurde !... totusi,... nelinistile, indoielile, scrupulozitatile, sunt pur si simplu spulberate de catre forta energiei vitale omenesti.
Indiferent ce i-ar rezolva sau nu prezentul, indiferent de cum se prefigureaza viitorul, omul nu se poate sustrage temeritatii, curiozitatii si rationalitatii, cu toate ca el traieste prezentul !.. iar nu moartea.
Ratiune umana este in slujba fortei si-a elanului vital, in prezervarea si promovarea vietii cat si a extinderii ei cat mai mult cu putinta prin intermediul functiei biologice a ratiunii.

Daca doriti, -omul poate fi catalogat drept o fiinta ce lupta constient prin orice mijloace impotriva fortelor ce se opun vietiii.
In cuprinsul universalitatii existentiale a tot cuprinzatoare pe care ratiunea noastra nu o poate explica, analiza ori concepe ( inca )..omul a reusit a indeparta unele "neplaceri" contrare vietii sale.
Niciodata omul nu se va resemna!... nici datorita ingustimilor cailor de cercetare, .nici datorita putinatatii rezultatelor obtinute, nici din cauza subtilelor concepte filozofico-religioase,...el omul nu se va opri si nu va fi retinut in a recurge la actiunile sale rational-constiente pentru a-si satisface nevoile, dar, exista si-un dar....ca omul in strafundurile sufletuluisau, jinduieste dupa acea pace sufleteasca a existentei pure, pe care la un moment dat sunt sigur ca-o va obtine.

In acest context, n-am vrut sa spun decat un singur lucru:...atat timp cat omul nu este resemnat si gandeste , el... EXISTA !..( citand din clasici)…. pentru ca viata, este manifestarea existentiala a actiunii rationale umane, indiferent daca ne convine ori nu, daca acceptam ori nu, daca suntem constienti au nu ca tot ceea ce se rationeaza, conceptualizeaza, constientizeaza, prefigureaza viitorul.
Nu doresc nici macar o clipa a denigra diferitele curente religioase si credinte ori codurile etice oferite de catre religii umanitatii ce-au fiintat de-a lungul timpurilor influentand profund istoria umanitatii,numai ca; atunci cand incerci explicarea stiintei prin preceptele religioase, este ca si cum ai cere unui analfabet sa-l citeasca pe Dante.

In cazul unei stricte necesitati, intr-o eventuala situatie imperativa , cui atribuim responsabilitatea salvarii rasei umane, stiintei sau religiei ?..tehnologiei sau credintei ?...filozofilor or inginerilor ?...

A relaxing Week-end !...

Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: