andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 13:16
Tu ce crezi ? Desteapta pamantului ?
|
|
|
beatrice_constantin
8 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 16:14
Eu cred ca nu ai citit-o.
Chiar daca ai facut-o, ti-ai folosit doar corpul fizic pentru acest lucru - doar ochii si conexiunile nervoase. Nu si mintea si sufletul.
Ai vulgaritate, dar nu ai profunzime.
Atata vreme cat multi oameni (intelepti) gasesc aproape in fiecare pasaj o pilda la care pot medita multa vreme si din care pot extrage intelesuri complexe, inseamna ca cineva greseste aici...
Stii ca au fost sfinti care traiau in pustiu si nu citisera niciodata Biblia dar o cunosteau?
Un soc existential te va trezi si pe tine candva "la viata", pentru ca atunci cand nu vrem sa evoluam cu nici un chip suntem ajutati. Poti lua orice in ras, dar nu-ti va place sa ai tu senzatia ca parca viata te-ar lua in ras.
Incearca sa CONSTRUIESTI ceva - pentru SUFLETUL tau.
Numai cu asta plecam "dincolo"; ce te faci daca e CEVA si dincolo !?
Doamne-ajuta!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 18:33
cine poate sa demonstreze fara putinta de tagada ca dumnezeu nu exista?
cine poate sa demonstreze fara putinta de tagada cum a luat fiinta viata pe pamant? in toate formele ei inclusiv noi oamenii?
cine poate sa demonstreze ca ne tragem din maimute? fara putinta de tagada?
din cate stiu nu s-a descoperit nici acum acea veriga care face legatura intre maimute si oameni.
si daca ne-au creeat extraterestrii, atunci de ce ne-au creeat atat de perfect si nu ne-au creeat dupa chipul si asemanarea lor? adica mici si urati cum sunt ei. uitati-va la oamenii din jurul vostru: suntem miliarde si totusi nu semanam unul cu altul. nici gemenii nu seamana perfect intre ei. nu e asta dovada unei puteri uriase unei inteligente superioare ? ce om ar fi putut creea firea asta in toata diversitatea ei ? ce om ar fi putut creea o natura atat de perfecta? cu reguli atat de perfecte?
cu mecanisme atat de perfecte?
creatia in sine cred eu ca este un experiment. si ca orice experiment produce si rebuturi. homosexualitatea este un rebut. bolile incurabile sunt si ele rebuturi. anomaliile de orice fal sunt si ele rebuturi. asa le vedem noi. asa le catalogam. dar acum stau si ma gandesc daca sunt intr-adevar rebuturi?
si daca totusi nu sunt? daca sunt totusi alte mecanisme ale naturii care au rostul lor.sa regleze continuitatea speciei umane. v-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla cu pamantul si cu umanitatea daca nu ar exista si rebuturile acestea? daca nu ar exista boli care sa secere vieti, daca nu ar exista accidente, catastrofe naturale, razboaie si molime pana la urma? si homosexuali. populatia s-ar inmulti peste masura si ar epuiza toate resursele. ar urma disparitia speciei. nu-i asa?
sigur ca homosexualitatea este un rau. un lucru nefiresc nenatural. dar acum ma intreb daca nu este totusi necesara?
nu credeam ca voi gandi in felul asta acum cateva saptamani. dar incerc sa inteleg acest fenomen al homosexualitatii si nu pot. si atunci caut o explicatie. pentru ca daca exista atunci inseamna ca are un scop. la fel ca toate lucrurile si fiintele creeate de dumnezeu.
care e scopul ei?
asta ar fi intrebarea fireasca. si nu daca este corecta sau nu.
|
Fosta membra 9am.ro
1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 21:23
De la: mariaoprea75, la data 2008-09-18 10:04:43Azazel tu de unde Dumnezeu te documentezi!. Prefer sa cred ca raiul si iadul nu sunt in alta parte decat tot aici pe pamanant si tot in aceasta viata.
ca divertisment ,poate le cunoasteti ,dar vreau sa va fac cunoscute parerile unor remarcabili oameni de carte si cultura in ce priveste antiteza rai-iad (sau ma rog,invers !).
Deci,
Nietsche ; " o fi bine in rai ,dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo";
V.Hugo ; " un iad inteligent e mai bun decat un rai stupid " ;
M.Twain ; "nu e bine sa fii obligat sa alegi intre rai si iad .prieteni buni gasesti in ambele locuri ".
sper ca va placut !
si acum sa raspund la intrebarea ta cu privire la documentare (sunt sigur ca ai incercat sa ma persiflezi dar nu ma supar ... eu ma supar numai pe prosti !)
bineinteles ca am citit (cu asiduitate si atentie !) si biblia ,dar am citit si talmudul si coranul si chiar si cartea mortilor (vezi budismul tibetan ).dar cel mai mult si mai mult m-a pasionat istoria secreta a omenirii ,teoriile conspiratiei universale si multe alte scrieri de acest gen !
bineinteles toate acestea in paralel cu studiile universitare care tin de profesia mea .
si in fine ...nu sunt prost ! lipsit de modestie ...da !
iar in ce priveste credinta in dumnezeul vostru "cu barba si mustati " ,biblie ,popi etc. ,aceasta imi lipseste cu desavarsire .repet ,cred in MAREA INSECTA ,INTELIGENTA SUPREMA ,ale carei efluvii si vibratii au creat universul si tot ceea ce este inclus in acesta.ce cred despre menirea si finalitatea fiintelor umane ? poate cu alta ocazie ...
si electronica !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 21:42
Azazel, ti-am ghicit de mult gustul lecturilor tale, care culmea, o parte dintre ele le-am citit. Nici pe departe nu am vrut sa te persiflez ci incepe sa ma intereseze personajul tau, ca stiu ca, din comentariile pe acre ti le-am citit, prost nu esti.
Mi-au placut mult aceste maxime.
Nietsche ; " o fi bine in rai ,dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo";
V.Hugo ; " un iad inteligent e mai bun decat un rai stupid " ;
M.Twain ; "nu e bine sa fii obligat sa alegi intre rai si iad .prieteni buni gasesti in ambele locuri
Iar cu credinta, ca raiul si iadul este aici in lumea aceasta, mi-am insusit-o si din scrierile orientale. De altfel prefer filosofia budhista si in lumea occidenatala prin tehnicele ei de meditatie. Am citit cate ceva si din iudaism si din islamism.
In teoriile conspiratiei universale prefer sa raman cu o tabula rasa, caci simt ca nu ma identific cu ele, dar stiam ca tu, azazel, prin limbajul tau uneori colorat, lasi sa se observe acel bun simt al unui om educat. De asta te si tot provacam la discutii  As dori totusi sa-mi raspunzi, ce profesie ai? Sigur in domeniul uman, poate cel in filosofie? As dori sa stiu daca am intuit bine si te rog sa-mi raspunzi. Oricum esti din Ardeal. Mi-ar placea sa te cred de prin Sighisoara  Dar aici sigur ma insel, asta asa ca divertisment. O seara buna sa ai.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 23:04
divinitatea sec.XXI bato norocul sa o bata, ea ne inalta si tot ea ne coboara la stadiul de....
|
pogo_g
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 00:22
De la: gabriela_esty, la data 2008-09-15 05:23:49Tot pentru Carlos
Biblia nu are valoare literara? E doar o parere, deci nu iti place. Nici mie nu imi place Stendhal, dar multi il considera de valoare. Pot eu sa spun ca nu are valoare pentru ca nu imi place?
Biblia contine date eronate? Afirmatia ta e nefondata. Atata timp cat iti repugna Biblia, e clar ca nu o cunosti si cu atat mai mult, nu o intelegi. Tu postezi despre Biblie din ceea ce scriu altii, combatand-o, fara sa le poti verifica afirmatiile. Biblia contine informatii pe care poate, nivelul nostru de cunoastere nu ne permite sa il demonstram, dar asta nu inseamna ca nu e adevarata. Contine foarte multe date verificabile, multe informatii corecte, dar tu oricum nu ai habar despre ele.
A fost o vreme cand inteleptii nu puteau accepta ca Pamantul e rotund. Biblia afirma asta in cartea lui Iov. Cei care s-au crezut destepti au murit mai prosti decat cei care L-au crezut pe Dumnezeu.
Biserica lui Dumnezeu nu este cladirea cu sigla deasupra usii, ci este formata din oamenii care Il cunosc pe Dumnezeu si urmeaza cu strictete invatatura Lui.
.
Nu sunt avocatul nimanui, dar biblia este scrisa de OAMENI care s-au autoproclamat trimisii lui Dumnezeu si au scris-o dupa bunul plac si interesul lor cateodata. Brainwashing, asta este si va fii biserica. Instrument de spalare de creier, cum a inceput sa devina si scoala noastra, care te invata cum sa fii productiv ptr altii, si nu creativ, pentru a face ceva pentru tine.
Oricine combate biblia cu argumente logice este pagan, face blasfemie  Nu dau credinciosii lu peste nici un alt argument, doar ca Dumnezeu a vrut sa fie asa. Atunci de ce as crede?
Zicea unul, nu mai retin pe unde ceva de genul ca astia care combat biblia au fost pusi de Dumnezeu sa testeze credinta bisericosilor
|
|
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 06:54
indianlady gresesti aici. citez:
"creatia in sine cred eu ca este un experiment. si ca orice experiment produce si rebuturi. homosexualitatea este un rebut. bolile incurabile sunt si ele rebuturi. anomaliile de orice fal sunt si ele rebuturi. asa le vedem noi. asa le catalogam. dar acum stau si ma gandesc daca sunt intr-adevar rebuturi?
si daca totusi nu sunt? daca sunt totusi alte mecanisme ale naturii care au rostul lor.sa regleze continuitatea speciei umane. v-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla cu pamantul si cu umanitatea daca nu ar exista si rebuturile acestea? daca nu ar exista boli care sa secere vieti, daca nu ar exista accidente, catastrofe naturale, razboaie si molime pana la urma? si homosexuali. populatia s-ar inmulti peste masura si ar epuiza toate resursele. ar urma disparitia speciei. nu-i asa?
sigur ca homosexualitatea este un rau. un lucru nefiresc nenatural. dar acum ma intreb daca nu este totusi necesara?
nu credeam ca voi gandi in felul asta acum cateva saptamani. dar incerc sa inteleg acest fenomen al homosexualitatii si nu pot. si atunci caut o explicatie. pentru ca daca exista atunci inseamna ca are un scop. la fel ca toate lucrurile si fiintele creeate de dumnezeu.
care e scopul ei?
asta ar fi intrebarea fireasca. si nu daca este corecta sau nu. "
Homosexualitatea nu este un rebut. Este doar o caracteristica a unui om. Homosexualii sunt si ei oameni, doar ca simt altfel decat majoritatea. Nu spun ca este anormal, ci doar ca e ciudat, e altfel din punct de vedere sexual. Ei nu sunt handicapati, ci doar oameni putin diferiti de majoritatea.
Problema lor consta in simplul fapt ca pot fi atrase din punct de vedere sentimental si sexual de alti oameni de acelasi sex cu ei si ii prefera pe acestia in locul celorlalti. Eu cred ca toate problemele lor minore de comportament si preferinta pentru hainele stridente, sunt generate de sensibilitatea sentimentelor lor, de reactia societatii la manifestarile lor si de deruta pe care o simt datorita schimbarilor majore din viata lor in care oscileaza intre a fi barbat sau femeie ( si invers ). Sa nu uitam ca marea majoritatea acestor oameni au descoperit ca sunt homosexuali nu departe de momentul cand si-au descoperit propria sexualitate - adica in pubertate si adolescenta - atunci cand toti trecem prin schimbari de natura hormonala, fizica si psihica.
Nu crezi ca ar trebui sa incercam sa-i intelegem si sa-i acceptam asa cum sunt???
Sa nu uitam nici faptul ca unii dintre ei au suferit anumite abuzuri fizice si/sau sexuale, care i-au bulversat si i-au "ajutat" sa vada altfel sexul.
Cine suntem noi sa-i judecam si sa-i condamnam???
Ti-ar placea, daca fiul tau sau fiica ta ar avea aceasta problema, sa fie calcati in picioare de societate, discriminati si limitati de ea, doar pentru ca sunt alfel??? Atunci tot copiii tai sunt, nu?? Ce faci? Ii renegi? Incerci sa-i casatoresti cu cine vrei tu, asta ca sa incerci sa-i "reabilitezi", dar defapt reusesti sa distrugi o familie?? Doamne fereste!
Ti-ar placea sa fii numit rebut, sau copilul tau?
Imi pare rau ca exista asa ceva. Ei sufera. Crezi ca lor le place asta? Fara acest lucru, ei pot fi oameni extraordinari. Sunt multe exemple. De ce sa nu le dorim sa fie si ei fericiti?
Pot sa spun o mare erezie pentru unii. De unde stii tu ca Isus Hristos sau vreunul din apostoli nu a fost homosexual? Gandeste-te. Si in antichitate au existat homosexuali. Asta nu cred ca-i face pe oameni sa nu mai fie oameni, sa nu mai fie umani sau inteligenti, sau egali cu noi, sau mai putin spirituali.
Nu te gandi. Sunt foarte hetero si casatorita. Dar iubesc oamenii si incerc sa ma pun in situatia lor, sa fiu empatica si sa simt ce simt ei. Si nu e placut sa fii ALTFEL. E greu pentru ei, e foarte greu ca trebuie sa lupte prea mult cu ei insisi si mai ales cu societatea.
Daca vb de religie, atunci trebuie sa realizezi ca religia a fost creata de oameni cu scop strategic pentru controlul maselor. Pentru ca marii regi ai antichitatii s-au folosit de nevoia de spiritualitate si de dorinta de a avea o relatie cu Divinitatea, ei au creat legi si doctrine prin care au putut controla oamenii de sub sa faca ce doresc ei doar ca sa nu-i supere pe zei.
Dumnezeu, Zeul nostru, este peste tot si cea mai buna rugaciune e cea cu sufletul deschis si sincer. Cum poti sa crezi ca Dumnezeu se limiteaza la spatiul bisericii sau la relatia cu oamenii doar prin "fetele bisericesti"?
De ce, noi oamenii, dorim sa limitam totul. Noi, cei care gandim asa, suntem cei limitati. Chiar crezi ca ( daca exista rai ) nu este nici un homosexual in rai? Dar cine esti tu sa faci trierea? Altele sunt criteriile. Crede-ma.
|
|
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 10:14
pentru beatrice
imi pare rau pentru tine...traiesti in alt secol...
nu ar trebui sa folosesti internetul...
ar trebui sa strangi tare biblia in brate poate te ajuta sa intri in rai
sa stii ca dorm foarte bine noaptea...
si in iad vorba lui Azazel ...voi gasi destui prieteni...inteligenti...
Un om care traieste cu frica e un ratat...
...frica ...frica peste tot..daca nu v-au dat-o comunisti si Securitatea o luati singuri de la biserica corupta...si ipocrita...
sincer consider ca nu ai ce cauta pe un forum ...unde oamenii moderti dezbat probleme contemporane...
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 10:16
De la: dagaio, la data 2008-09-19 06:54:46indianlady gresesti aici. citez:
"creatia in sine cred eu ca este un experiment. si ca orice experiment produce si rebuturi. homosexualitatea este un rebut. bolile incurabile sunt si ele rebuturi. anomaliile de orice fal sunt si ele rebuturi. asa le vedem noi. asa le catalogam. dar acum stau si ma gandesc daca sunt intr-adevar rebuturi?
care e scopul ei?
asta ar fi intrebarea fireasca. si nu daca este corecta sau nu. "
Homosexualitatea nu este un rebut. Este doar o caracteristica a unui om. Homosexualii sunt si ei oameni, doar ca simt altfel decat majoritatea. Nu spun ca este anormal, ci doar ca e ciudat, e altfel din punct de vedere sexual. Ei nu sunt handicapati, ci doar oameni putin diferiti de majoritatea.
Problema lor consta in simplul fapt ca pot fi atrase din punct de vedere sentimental si sexual de alti oameni de acelasi sex cu ei si ii prefera pe acestia in locul celorlalti. Eu cred ca toate problemele lor minore de comportament si preferinta pentru hainele stridente, sunt generate de sensibilitatea sentimentelor lor, de reactia societatii la manifestarile lor si de deruta pe care o simt datorita schimbarilor majore din viata lor in care oscileaza intre a fi barbat sau femeie ( si invers ). Sa nu uitam ca marea majoritatea acestor oameni au descoperit ca sunt homosexuali nu departe de momentul cand si-au descoperit propria sexualitate - adica in pubertate si adolescenta - atunci cand toti trecem prin schimbari de natura hormonala, fizica si psihica.
Nu crezi ca ar trebui sa incercam sa-i intelegem si sa-i acceptam asa cum sunt???
Sa nu uitam nici faptul ca unii dintre ei au suferit anumite abuzuri fizice si/sau sexuale, care i-au bulversat si i-au "ajutat" sa vada altfel sexul.
Cine suntem noi sa-i judecam si sa-i condamnam???
Ti-ar placea, daca fiul tau sau fiica ta ar avea aceasta problema, sa fie calcati in picioare de societate, discriminati si limitati de ea, doar pentru ca sunt alfel??? Atunci tot copiii tai sunt, nu?? Ce faci? Ii renegi? Incerci sa-i casatoresti cu cine vrei tu, asta ca sa incerci sa-i "reabilitezi", dar defapt reusesti sa distrugi o familie?? Doamne fereste!
Imi pare rau ca exista asa ceva. Ei sufera. Crezi ca lor le place asta? Fara acest lucru, ei pot fi oameni extraordinari. Sunt multe exemple. De ce sa nu le dorim sa fie si ei fericiti?
Pot sa spun o mare erezie pentru unii. De unde stii tu ca Isus Hristos sau vreunul din apostoli nu a fost homosexual? Gandeste-te. Si in antichitate au existat homosexuali. Asta nu cred ca-i face pe oameni sa nu mai fie oameni, sa nu mai fie umani sau inteligenti, sau egali cu noi, sau mai putin spirituali.
Nu te gandi. Sunt foarte hetero si casatorita. Dar iubesc oamenii si incerc sa ma pun in situatia lor, sa fiu empatica si sa simt ce simt ei. Si nu e placut sa fii ALTFEL. E greu pentru ei, e foarte greu ca trebuie sa lupte prea mult cu ei insisi si mai ales cu societatea.
Daca vb de religie, atunci trebuie sa realizezi ca religia a fost creata de oameni cu scop strategic pentru controlul maselor. Pentru ca marii regi ai antichitatii s-au folosit de nevoia de spiritualitate si de dorinta de a avea o relatie cu Divinitatea, ei au creat legi si doctrine prin care au putut controla oamenii de sub sa faca ce doresc ei doar ca sa nu-i supere pe zei.
Dumnezeu, Zeul nostru, este peste tot si cea mai buna rugaciune e cea cu sufletul deschis si sincer. Cum poti sa crezi ca Dumnezeu se limiteaza la spatiul bisericii sau la relatia cu oamenii doar prin "fetele bisericesti"?
De ce, noi oamenii, dorim sa limitam totul. Noi, cei care gandim asa, suntem cei limitati. Chiar crezi ca ( daca exista rai ) nu este nici un homosexual in rai? Dar cine esti tu sa faci trierea? Altele sunt criteriile. Crede-ma.
SUPERRR subscriu
multumesc ca existi si ca ai avut rabdare ...sa scrii atat de explicit...
si daca zici ca nu esti gay
teribili "indoctrinati" nu te pot acuza de prozelitism...
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 10:35
.[/quote]
Nu sunt avocatul nimanui, dar biblia este scrisa de OAMENI care s-au autoproclamat trimisii lui Dumnezeu si au scris-o dupa bunul plac si interesul lor cateodata. Brainwashing, asta este si va fii biserica. Instrument de spalare de creier, cum a inceput sa devina si scoala noastra, care te invata cum sa fii productiv ptr altii, si nu creativ, pentru a face ceva pentru tine.
Oricine combate biblia cu argumente logice este pagan, face blasfemie  Nu dau credinciosii lu peste nici un alt argument, doar ca Dumnezeu a vrut sa fie asa. Atunci de ce as crede?
Zicea unul, nu mai retin pe unde ceva de genul ca astia care combat biblia au fost pusi de Dumnezeu sa testeze credinta bisericosilor
[/quote]
Super super SUBSCRIU pentru ca e si parerea mea...
doar ca unul pe romaneste "spalat la creier" nu va intelege niciodata ce fac mormonii cand sunt trimisi in grupuri de cate doi pe strada si vor sa-ti vorbeasca despre Dumnezeu
Crezi ca ei nu stiu ca a fost Sf Andrei pe aici acum 2000 de ani ?
si te pomenesti ca ei iti vor doar binele
Ma copii voi stiti ca Amway si sistemele piramidale de distributie se bazeaza pe ideile de bussines si disciplina de cumparare a familiilor mormone?
cumparati cumparati si dati bani la biserica ca avem nevoie de " catedrala neamului" exact in tara asta plina de probleme...cate biserici dragute...si intime ar face prin cartiere si blocuri de baii aia?
ca ar trebui sa fie mai aproape de credinciosi...care merg de inviere jumatete de oras pentru o slujba decenta...
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 11:30
Ceva socant pentru unii. Blasfemie, nu altceva.
Cine poate sa-mi spuna ca Dumnezeu este barbat? L-a verificat cineva?
Cine a spus ca El are sex? Daca ar avea sex, nu ar trebui sa faca sex si sa procreeze, sa se inmulteasca????? Nu acesta e scopul pentru care noi avem sex????
NU. Dumnezeu nu este barbat, nici femeie, nici amandoua.
El este ENERGIE, iar aceasta este prezenta peste tot, inclusiv in noi. Deci noi il avem pe Dumnezeu, pe Creator in noi. Aceasta Energie ne face vii. Iar dupa ce murim, aceasta ramane in noi o vreme. Spiritualitatea este Energie.
Energia o regasim in interiorul nostru in orice moment al vietii noastre. Daca nu o recunoastem, ajungem sa ne autodistrugem. Daca refuzam sa o recunoastem in tot ce exista aici pe Pamant, ne permitem sa distrugem.
Omul nu stie cata Energie Pozitiva are in interiorul lui si in tot ceea ce il inconjoara. Dragostea este starea care ne ajuta sa recunoastem aceasta Energie Pozitiva.
Voi ce spuneti?
|
beatrice_constantin
8 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 11:48
citez - Andreea:
pentru beatrice
imi pare rau pentru tine...traiesti in alt secol...
nu ar trebui sa folosesti internetul...
ar trebui sa strangi tare biblia in brate poate te ajuta sa intri in rai
sa stii ca dorm foarte bine noaptea...
si in iad vorba lui Azazel ...voi gasi destui prieteni...inteligenti...
Un om care traieste cu frica e un ratat...
...frica ...frica peste tot..daca nu v-au dat-o comunisti si Securitatea o luati singuri de la biserica corupta...si ipocrita...
sincer consider ca nu ai ce cauta pe un forum ...unde oamenii moderti dezbat probleme contemporane...
--------
Doamne, am vorbit eu oare ceva de frica si nu mai stiu?
Cine este pe alta lume?
Dar - recunosc ca MODERTA nu sunt :)
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 14:33
Vai beatrice_constantin!
Tocmai tu care iti scrii propriul nume cu litera mica?
Ce critica esti! Degeaba.
Deschide ochii si gandeste mai liber. Lasa indoctrinarile si nevoia de a-l judeca pe cel cu care vb. Ai si tu minte cu care sa gandesti. Nu-i nevoie ca altii sa-ti dea tot timpul directive. Lasa turma!
|
suteudaniel8
299 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 18:56
De la: AZAZEL, la data 2008-09-17 23:37:22dumnezeu si-a incetat existenta atunci cand din egoism , eroare si patima si-a alungat cel mai iubit si inteligent dintre fiii lui...
LUCIFER exista !
trebuie sa acceptati in final asta ...altfel ...
Dci cred ca esti paranoic rau de tot. Cum de Dumnezo' si-a incetat existenta cand El l-a alungat pe Lucifer? Daca tu tot stii asta inseamna ca o stii din Biblie... doar acolo scrie clar despre acel eveniment cand Lucifer a fost alungat (lepadat)
Lucifer a vrut sa devina mai puternic si mai iubit ca Dumnezeu... luand cu el pe cativa ingeri care il slujeau. Dumnezeu vazand acest lucru l-a alungat... asa a inceput iadul... altfel cum iti explici existenta lui Lucifer?
Lucifer ii dracu (satana, belzebul, fiara... si celelalte denumiri). Lucifer a fost un intelept si unul din ingerii cei mai tari a lui Dumnezeu... dar a vrut sa fie mai tare ca Dumnezeu dar a fost alungat. Apropo daca ai fi sef la tine la firma... si unuia dintre secunzi tai i sar scula ca sa iti ia postul si sa fie mai smecher ca tine da tu esti sefu'... ce ai face? Iai zice bravo tata ia-mi locul, ia-mi postul, fi mai tare ca mine sau lai executa cu prima ocazie? Deci tu ai inceta sa mai existi cu alungarea acel anhgajat care a vrut sa fie mai bengos ca tine... Nu ai nicio logica.
Shaggy
|
suteudaniel8
299 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 18:58
Azazel... am uitat sa te intreb... daca nu acept conceptia ta, ce se intampla ALTFEL?
Shaggy
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 19:45
Daniel, simt ca trebuie sa intervin, in "disputa"ta cu Azazel. Nu trebuie ca tu sa fii de acord cu el si nici el cu tine. Azazel, prin faptul ca e un personaj ce vrea sa dea culoare si prin limbaj si prin umorul sau, e destul de inteligent in comentariile sale. El incearca sa privesca la un alt nivel acesta problematica a divinitatii. Si crede-ma ceea ce a citit el , o parte din ele le-am citit si eu, insa el prefera sa dea unele conotatii umane unei anumite inteligente. In fine, el prefera sa-si traiasca viata nu in ideologii ci dupa bunul sau plac, cu o diferenta totusi, fara a prejudicia ideologia altora. Eu una asta am remarcat.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 19:51
Si apoi cum il cita Azael pe M.Twain ; "nu e bine sa fii obligat sa alegi intre rai si iad .Prieteni buni gasesti in ambele locuri". Sunt convinsa ca prin comentariul lui "Dumnezeu si-a incetat existenta atunci cand din egoism , eroare si patima si-a alungat cel mai iubit si inteligent dintre fiii lui...
LUCIFER exista !trebuie sa acceptati in final asta ...altfel ..." se refera cu totul la altceva. In conceptia sa prin divinitate intelege partea cea buna dintre noi, care din pacate a ramas o farama din ea, si prin lucifer acea "inteligenta" ce domina tot si care a ramas adanc in noi. Eu asa interpretez comentariul sau.
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 20:49
pentru beatrice
MODERNA
daca te agati de amanunte te pierzi in ele...
considera-te ignorata de acum incolo...pentru ca la cat esti de PROASTA
nu mai pierd timpul
prefel sa il citesc pe Azazel
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 20:53
Iti dai seama andreea nastase ce mandru va fi Azazel! Suntem doua fete care il inteleg pe azazel dincolo de cuvintele lui, uneori si murdare la adresa altora.
Dar imi place ca aici ne legam unii de altii si ne creeam printre altele si prietenii! Fiecare cu pasul lui.
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 21:05
De la: mariaoprea75, la data 2008-09-19 20:53:31Iti dai seama andreea nastase ce mandru va fi Azazel! Suntem doua fete care il inteleg pe azazel dincolo de cuvintele lui, uneori si murdare la adresa altora.
Dar imi place ca aici ne legam unii de altii si ne creeam printre altele si prietenii! Fiecare cu pasul lui.
Eu prefer oamenii inteligenti celor indoctrinati pentru ca din clasicul exercitiu : "ce ar fi daca " se pot naste inovatii si viata trebuie sa fie extrem de plicticoasa la cratita sau prin birourile "statului "...ca sa nasca asemenea furibunzi..
altfel daca tot citesc revista presei pe 9am nu ma pot abtine sa nu comentez cand vad atat tineret deja fara vreo perspectiva ...
si azazel este sigur pentru mine un personaj din filmul DOGMA pe care il recomand ca exercitiu de umor...Alanis Morisette pe post de Dumnezeu aproape goala ...
sau "No word from God"/ sin noticias de Dios" cu BLASFEMIE ....un Dumnezeu ini coma 99% din film si totul gestionat ca o firma ...in iad se vorbeste engleza in rai franceza pe pamant spaniola...
sper sa nu ma repet dar lumea nu mai are rabdare sa revada comentariile noastre si ne ia de proaspeti...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 21:07
 super..asa il vad si eu pe azazel
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 23:11
Ce ziceti fetelor si ce zici AZAZEL despre teoria mea privind Dumnezeul asexuat? Ati citit comentariul meu? Sunteti de acord cu el, sau il desfintati?
|
suteudaniel8
299 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 00:34
Vai vai de capu' meu unde o ajuns discutia... ma rog :)) s-o deviat 180 grade... ce e cert e ca fiecare are dreptul la opinie si crede ce vrea Alti cred ce zic ceilalti si ii injura pe alti ca nu cred ceea ce vor unii... never mind.
Shaggy
|
andreea_nastasa
61 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 11:25
De la: dagaio, la data 2008-09-19 23:11:04Ce ziceti fetelor si ce zici AZAZEL despre teoria mea privind Dumnezeul asexuat? Ati citit comentariul meu? Sunteti de acord cu el, sau il desfintati?
sunt de acord sunt 50% 50%
doar au fost atatea zeite creatoare de " univers"
Ura vrem matriarhat inapoi...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:22
Ok, raspund: eu una cred intr-un Dumnezeu unic pentru toata lumea, indiferent de confesiunea sa religioasa, un Dumnezeu care ne iubeste pe toti asa cum suntem si cu traditiile noastre.
Oricum ce-mi place la acest forum e ca rad copios in fata monitorului si ca leg prietenii.
Azazel, manusa iti este aruncata: Nu ne raspunzi, totusi  De citit ne citesti, dar pe unde esti?
Daniel, lasa cele 180 de grade: mai trebuie sa si radem in viata nu numai sa privim lucrurile atat de tragic sau atat de serios, crede-ma si Dumnezeului ii place ceea ce si noua ne place: adica sa avem umor si voie buna in toate.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:54
Romani 1:18 mânia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu și împotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, care înădușe adevărul în nelegiuirea lor.
1:19 Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
1:20 În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot desvinovăți;
1:21 fiindcă, cu toate că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit; ci s-au dedat la gândiri deșarte, și inima lor fără pricepere s-a întunecat.
1:22 S-au fălit că Sunt înțelepți, și au înebunit;
1:23 și au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare.
1:24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimilor lor; așa că își necinstesc singuri trupurile;
1:25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
1:26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuințarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
1:27 tot astfel și bărbații, au părăsit întrebuințarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alții, au săvârșit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, și au primit în ei înșiși plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
1:28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
1:29 Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase; Sunt șoptitori,
1:30 bîrfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultători de părinți,
1:31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecați, fără milă.
1:32 Și, cu toate că știu Hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, Sunt vrednici de moarte, totuș, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.
V-am adus în atenție câteva versete din Biblie care fac o referire clară la această problemă.
Haideți să punctăm împreună câteva aspecte.
- mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu (Oamenii aleg să-L cinstească pe Dumnezeu sau jicnesc pe Dumnezeu prin faptele lor, este o chestiune de decizie personală a fiecăruia dintre noi si implicit fiecare din noi va suporta consecințele faptelor proprii. Problema e că anumite fapte ale noastre, care nu sunt în cocncordanță cu voia Lui sunt o jicnire la adresa Creatorului iar consecința este MÂNIA Lui)
- Dumnezeu se descoperă omului în conștiința lui (a omului) și prin natură (pentru cine are ochi să vadă pe Dumnezeu în frumusețea naturii, în minuțiozitatea, precizia privind funcționarea universului etc, dar ca să-L vezi pe Dumnezeu în creația Sa trebuie "să te uiți cu băgare de seamă") - și NU PUTEM SĂ NE DEZVINOVĂȚIM înaintea Lui
- pe lângă cele două metode precizate prin care Dumnezeu se descoperă pe Sine Însuși omului în final, Dumnezeu a decis să ni se descopere prin Fiul Său (ISUS), în zilele noastre mai avem și BIBLIA; nici un om nu poate spune că nu cunoaște NIMIC despre EL, următorul pas este important, te dedai la gânduri deșarte, rezultatul e că inima ta fără pricepere s-a întunecat
- fiecare cauză are un efect, fiecare decizie duce la o acțiune, cu inima întunecată, omul a schimbat slava lui Dumnezeu cu orice altceva și de aceea Dumnezeu i-a lăsat pe astfel de oameni "pradă necurăției, să urmeze poftele inimii lor, în voia minții lor blestemate"
- REZULTATUL - omul este cuprins de patimi scârboase, femeile și bărbații schimă întrebuințarea firească a lor și săvârșesc aprinși de poftelor femei cu femei și bărbați cu bărbați lucruri scârboase și primesc în ei însuși plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
Ar mai fi multe de spus, dar ca o concluzie vă spun că toate mizeriile astea pornesc de la o neascultare tot mai mare față de Dumnezeu. Dumnezeu se descoperă omului în diferite feluri iar de aici încolo totul ține de decizia pe care o ia fiecare dintre noi. Cu cât omul se împotrivește și-L respinge pe Dumnezeu, inima lui se împietrește tot mai mult, iar la un moment dat Dumnezeu decide să ne lase în voia minții noastre blestemate și se ajunge la niște grozăvii de neinimaginat.
-
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 14:12
Oameni buni, imi dati impresia ca nu ati inteles. Eu sunt foarte hetero, deci pot sa iubesc cu patima doar pe barbati, si mai exact doar pe barbatul meu - sotul meu. Daca posed o mare capacitate de empatie si pot sa-i inteleg, nu insemana ca ma identific cu ei. Credeti ca aici pe forum nu as putea sa recunosc daca as fi homosexual sau lesbiana? Sunt o persoana mult prea putin fricoasa.
NU STIU DE CE OAMENII PREFERA SA ATRIBUIE ORICARUI FENOMEN SAU FORTA VALORI UMANE ( Dumnezeu nu are chip! ). Totul are un scop. De ce ar fi Dumnezeu barbat sau femeie?? Toti suntem fiii si fiicele lui - asta inseamna ca EL NE-A CREAT PE TOTI - EL E ENERGIA CARE A FACUT POSIBILA VIATA NOASTRA. Nimeni nu este mai presus, nici barbatul si nici femeia, suntem doar diferiti, iar viata avem toti, suflete aveti toti, toti suntem creati de ENERGIE ( nu ma refer la energia pe care voi o platiti la bloc ! )
ENERGIA E PESTE TOT. TOTUL ARE VIATA. DRAGOSTEA PENTRU TOT CE E NATURAL ( adica tot ce a fost creat de Dumnezeu ) INSEAMNA RECUNOASTEREA EXISTENTEI ACESTEI ENERGII ( ADICA A LUI DUMNEZEU ) , APRECIEREA SI RESPECTUL ACESTEIA.
NU DOAR OMUL TREBUIE RESPECTAT, NU DOAR EL ARE ACEASTA ENERGIE, CI TOT CE E IN JURUL NOSTRU SI NU AM CREAT NOI CI DIVINITATEA.
NOI SUNTEM FRATI CU TOT CE ARE VIATA. NIMIC DIN OBIECTELE NOASTRE ( EX. BANII PE CARE NOI II APRECIEM ATAT DE MULT ) NU ARE VALOARE DIVINA.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 14:50
Ba da Dagaoi, si eu gandesc la fel. Insa am fost cam criticata ca am acest mod de a gandi, mi s-a adus la cunostinta ca sunt intr-o mare raticire cand am afirmat ca trebuie sa aratm respect atat pentru dIvinitate cat si pt toate confesiunile in parte.De fapt eu inteleg prin confesiuni acea latura a nostra care doreste sa-l cvada pe Dumnezu intr-o anumita forma, pe cand El are o singura forma pentru confesiunile religioase. De asta nici nu inteleg de ce este atata amagire in noi sa credem ca numai religia noastra ortodoxa este singura si cea mai inalta intre religii, ceea ce fals, eu mi-as dori f mult sa apuc iar daca nu apuc macar urmasii nostri sa aibe doar o singura BISERICA cu credinta intr-un singur dumnezeu, si sa renuntam la aceste forme exterioare care le atribum noi Lui ca si existenta. da asa este , el este peste tot chiar si in gandurile noastre, in sentimentele noastre, in tristetile noastre , in tot ceea ce facem si in tot ceea ce ne incojoara. De asta nici pot sa condamn pe cineva, care este alfel ca noi (asta apropo si de homosexulaitate, cu care nu sunt de acord cu ei, insa nici nu-i judec caci nu sunt eu o autoritate morala pentru ei) Numai bine.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 15:39
daqaio
1. nu mi-ar placea ca fiul sau fiica mea sa aiba o astfel de problema. si ii multumesc lui DUMNEZEU ca am un copil normal. am facut sacrificii pentru asta si am avut grija sa creasca normal. adica intr-o atmosfera normala . si fireasca. am avut grija de asta in fiecare secunda a vietii mele dupa nasterea copilului meu. si asta fac si acum.
daca as fi avut un astfel de copil nu l-as fi renegat. cu siguranta si nici nu l-as fi condamnat. dar as fi facut totul, absolut tot ce mi-ar fi stat in putinta, sa-l ajut sa redevina un om normal.
daca citeai cu atentie ce am scris, ai fi vazut ca eu nu-i condamn pentru ca sunt homosexuali. ii condamn pentru ca se afiseaza cu ostentatie. si transmit un mesaj eronat copiilor si tinerilor care sunt in acea perioada de lamurire a propriei sexua;litati. astfel de mesaje mediatizate intens, fac foarte mult rau. si noi nu intelegem asta. sigur ca pot fi tolerati. dar nu mi se pare firesc sa-i incurajam catre casatorii si adoptii. mai ales adoptii. si asta in situatia in care multor cupluri care nu pot face copii li se refuza adoptia pe motiv ca unul dintre parteneri sufera de vreo boala cronica. asta ti se pare firesc?
un copil nu are nevoie numai de haine si hrana. un copil are nevoie de echilibru psihic, in primul rand, pentru ca de aici pornesc toate. o familie normala ii va inocula nevoia de normalitate. ce nevoie ii va inocula o familie de homosexuali?
2. crezi ca daca hristos ar fi fost homosexual sau vreunul din apostoli, nu s-ar fi semnalat acest lucru in analele vremii? crezi ca daca ar fi fost homosexual, ar mai fi prins invataturile lui la masele largi de oameni? ar mai fi dainuit legenda lui pana in zilele noastre?
eu stiu ca evreii din acele timpuri aveau legi f. stricte in privinta adulterului si homosexualitatii. cum ar fi putut un homosexual sa faca atatia prozeliti?
3. n-am afirmat nicaieri ca dumnezeu se limiteaza la relatia cu biserica si oamenii ei. dimpotriva am lasat cred sa se inteleaga ca dumnezeu inseamna credinta nestramutata. si o porti in suflet si o lasi sa transpara prin faptele tale. nu acord credit prea mult bisericii. pentru ca si preotii sunt tot oameni supusi greselilor. doar isus a fost pur.
4. eu nu fac nici o triere. iar ai inteles gresit. chiar mi-am pus problema daca intr-un fel nu au si ei un scop in lumea asta. ca orice creatie a lui dumnezeu.
5.iar daca tu crezi ca religia a fost creeata doar pentru a controla masele atunci iti spun ca esti departe de adevar.si daca ar fi asa cum spui, tot ar fi un lucru bun pentru ca religia te invata sa IUBESTI, sa fii pur in tot ce simti si gandesti si faci. esenta religiei e IUBIREA. mi-ar place sa vad omenirea controlata de IUBIRE. din pacate nu e chiar asa. e controlata de bani.
pana atunci , adica pana vei recunoaste existenta lui, te las in pace.si iti urez din toata inima sa ai parte de miracole. care sa-ti deschida ochii. eu am avut parte. si ele mi-au intarit credinta. nu m-au facut sa imi pun intrebari, daca EL exista sau nu. mi-au intarit convingerea, pe care o aveam in suflet ca exista. eu il simt mereu aproape de mine.iti doresc din suflet sa-l simti si tu.
|
|
|