Info
x
Cuplurile gay si divinitatea
|
steaua_sudului 34 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 August 2008, ora 20:12
Buna Carlos si buna tuturor!
Am citit unele din mesajele tale si vreau sa raspund acestor mesaje. Te rog sa ma ierti daca din intamplare te jignesc cu ceva sau spun ceva nepotrivit! Femeia a fost si este mult mai cinstita de Dumenzeu si de Biserica Crestina Ortodoxa decat de intreaga ta societate moderna, cultura si educatie evoluate si stiinta moderna! Nu cred ca are rost sa zic despre Intruparea Mantuitorului care s-a facut si prin conlucrarea Femeii (Fecioarei Maria) ca tu oricum nu crezi! Spuneai ceva de incest si avort. Pe ambele si multe altele Dumnezeu nu le-a laudat, nu le-a acceptat ci le-a condamnat, le-a pedepsit intr-un fel sau altul. Aceaste amandoua si multe altele s-au facut si in trecut si se fac sia cum pentru ca cei ce la fac sunt oameni, suntem noi oamenii care si atunci si acum avem neputinte, suntem nedesavarsiti! Religia nu se bazeaza pe incest sau alte grozave pacate, ci religia este relatia omului cu Dumnezeu. lat, religare care inseamna a sta in relatie (legatura) cu cineva. Dumnezeu exista! Exista si satana! Binele exista, pentru ca Binele suprem este Dumnezeu! Raul nu exista in sine ca binele ci apare acolo unde lipseste binele !Diavolul a fost un inger luminat, a fost creat de Dumnezeu si cum toate cele create de Dumnezeu sunt bune, inseamna ca si diavolul cand a fost creat a fost creat inger bun! Cum s-a facut el inger rau, diavol? A vrut sa fie ca Dumnezeu sau chiar mai presus de Dumnezue fara a multumi lui Dumnezeu pentru cele ce ii daduse.Dumnezue il crease pe lucifer ca fiind ingerul cel mai luminat , cel mai intelept, cel mai aporpae de RTronul Sau dumnezeisc.Lucifer a vrut sa fie ca Dumnezue sau chiar mai sus decat el, astfel aratand mandrie si nerecunostinta fata de Dumnezeu. A fost creat cu libertate si deci a fost liber sa ramana in relatie cu Dumnezeu sau sa doreasca a se indumenzei fara Dumnezeu! Nu vezi ce tragedie? Si diavolul si omul pot ajunge asemena lui Dumnezeu in Dumnezue, insa ei vor sa fie fara Dumnezeu! Nu se paote. NOI SI NICI DIAVOLUL NU AVEM EXOSTENTA DE LA NOI SUNTEM CREATIE, AM APARUT si candva nu vom disparea ci vom inceta a mai trai in trupul acesta omenesc si slabanogit de pacat si neputinte! Cum pot fi eu Dumnezue cand eu sunt creatie? Cum pot sa-mi caut implinirea si realizarea mea ca Persoana in materie, cand materia este trecatoare, iar eu ca persoana sunt vesnica pentru ca sunt creata dupa Chipul lui Dumnezeu care e Persoana, mai bine spus intreit in Persoane? religia nu a aparut pentru a-si explica omul unele fenomene si intamplari din viata lui si a universului, ci religia face parte din om.Omul prin fire este o fiinta religioasa1 De ce , pentru ca este creat de Dumnezeu si chiar de vrea sau de nu vrea, sufletul lui isi cauta Originea, Cauza, si Scopul! Religia nu iti explica de ce fiinta umana are in alacatuirea sa 46 de cromozomi, jumatate de la mama jumatate de la tata, nu iti explica de ce sunt 9 planete, de ce pe amrte a fost sia cum nu mai este apa, de ce planeta pamant se intafisaza asa cum este, de ce este un cer si un pamant, de ce e numai un soare si nu sunt 2, de ce , de ce? Ceea ce face stiinta, sa inteleaga alacatuirea materiei sub diferite forme, de ce si cu ce scop exista anumite elemente si concentratii ale lor in alcatuirea organismului uman sau aminal, sau alte si alte minuni! Religia este Sociabilitatea pe verticala a omului. Nu ti se pare ciudat ca fiinta umana nu poate trai izolata, ca are nevoie de a crea si intretine relatii? Este sociabila....e unde a aparut aceasta capacitate, din inima , sangele , elementele ce constituie trupul? Este sociabila pentru ca este si religioasa in acelasi timp. Prototipul relatiilor lui cu semenii este relatia lui cu Dumnezeu. Omul oricum sta in relatie cu Dumneuze, pozitiva sau negativa. Daca Il ignora si il alunga din viata lui, tot in relatie sta cu Dumnezeu, in relatie negativa; daca il cauta si il accepta in viata lui, sta in relatie pozitiva. de aceea , omul chiar indepartat de Dumnezue poate crea relatii cu oamenii, petnru ca el ramane in relatie (negativa) cu Dumnezeu..insa toate relatii lui cu semenii sunt nedepline, nereusite, sarace, aride....pentru ca din relatia cu Dumnezeu, omul se hraneste, se dezvolta, creste frumos, se imbogateste, si normal ca toate relatiile lui cu lumea si mediul incojurator au de castigat, se imbogatesc, se innoiesc mereu, se infrumusetzeaza. Relatia neg cu Dumnezeu saraceste omul si pana la srafsit chiar sentimentele lui omenesti bune, iubirea, dorinta de a face bine, de a ajuta, se inputineaza, devin oarecum d suprafata daca intelegi, pentru ca in centru va fi egoismul , chair dc nu il sesizam. Va fi eu-ul meu in relatie cu tine, si eu nu voi ajunge la persoana ta sa o cunosc, pentru ca eu-ul meu nu ma lasa decat atat cat el nu iese in dezavantaj! |
|
Postat pe: 31 August 2008, ora 20:33
Continuare:
Uite sti ce e pacatul....ce cred eu ca e pacatul: este neputinta de a iubi dezinteresat, de a-l iubi pe celalalt pana la a-i darui viata, indiferent ca e vorba de ruda, , coleg, stain sau dusman! NEPUTINTA MEA DE A-MI IUBI SEMENUL ASA CUM MA IUBESC PE MINE! Cum ma iubesc pe mine? Pai toata viata ma lupt sa fac ce e mai bun ptr mine, sa ma cultiv, sa caut pe cineva care sa ma iubesca, sa-i fac pe copii mei sa fie mandri de mine, sa-i fa cpe cei ce ma cunsoc sa ma apecieze. In tot ce fac caut sa-mi fie bine, nu numai material ci mai ales emotional, spiritual. Nu se iubeste omul pe sine? Ba da! Isi iubeste trupul pentru ca si-l hraneste si-l ingrijeste si-l infrumusetzeaza si isi iubeste si sufletul pentru ca si-l educa, ii ofera o conduita morala, etica, sociala dupa care sa actioneze in trup. Si de la aceasta neputinta de a iubi se nasc toate celelalte. Si ce a facut Mantuitorul cand a venit? A sters aceasta neputinta de a iubi a firii umane, a persoanei umane. Nu crezi in El pentru ca tu personal nu simti nici o imbunatatire prin ceea ce a facut El? Pai dar ai acceptat ce a facut El? Ai acceptat ca El chiar a facut asta? Cand vom accepta Jertfa Lui, atunci vom fi alti oameni. atunci vom avea posibilitatea de a deveni ceea ce vrem cu atata pret(cu pretzul vesnicei petrecute fara Dumenzeu): sa fim dumnezei , nu dupa fire, nu dupa natura ci dupa har, prin asemanare, nu prin fire. Dumenzeu exosta, nu iti spun eu asta, ci chiar alactuirea creatiei, a firii umane, modul in care exista omul si anume ca persoana si nu ca individualitate separata de ceilalti, ci unita cu ceilalti prin firea pe care toti o avem in comun. Asta insa, mai mult ca oricand vrem sa fim individualitati si nu persoane....persoana presupune Jertfa... asta ne-a arata-o Mantuirorul care fiind Dumnezeu PERSOANA s-a jertfit ca om, pentru ca a vrut pe acesta sa-l faca dumnezeu. Nu iti vien sa crezi dar sti unde ne cheaman Dumnezue? Ce ne-a harazit Dumnezeu?Ceea ce i-a oferit lui Hristos ca OM: PROSLAVIREA, SEDEREA DE-A DREAPTA TATALUI. El era si este Dumnezeu, nua vea nevoie de a fi inaltat, ci el a coborat la noi ca rob si a ridicat la taal, firea umana innoita.De aceea s-a inaltat pentru a infatiza Talui firea care era cazuta, curatita si indumenzeita! Dar cum am mai spus, suntem persoane si depinde si de noi daca vrem sa devenim asemena lui Dumnezeu!I Si tot ce se intampal pe pamant, tot ce s-a intampalt au la origine pacatul, neputinta omului de a iubi pe celalalt , de a se jertfi! Ciudat sar sa sti ca numai prin cellalti, si cu ajutorul lor ne regasim pe noi insine. Ne jertfim ca individualitati si reinviem ca persoane. Asta este jertfa: sa omoran egoismul care este intretesut cu fiinta noastra pentru ca ne-am nascut in pacat pentru a iubi, pentru a ne regasi ca persoane, pentru a deveni persoane, asemena lui hRISTOS CARE E PERSOANA PRIN EXCELENTA!Nu vom intelege niciodata(nu aici )in totalitate cat de mult ne iubeste Dumnezue si ce a facut El pentru noi, dar asta nu inseamna ca El nu a facut sau ca nu exista! E numai amagirea diavolului caruia tu ii negi existenta! as mai vrea sa mais criu dar nu pot sa mais tau O seara placuta tie si tuturor! |
|
Postat pe: 31 August 2008, ora 20:43
corectare: a inaltat la Tatal firea care era cazuta dar pe care a curati-o , a indumnezeit-o. In mesajul anterios, nu m-am exprimat corect si pot aparea intelegeri gresite asupra a ceea ce am vrut sa spun.
Va rog sa-mi scuzati greselile de tehno-redactare, m-am grabit! |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 31 August 2008, ora 22:37
La fel de actuala si de mult folos, este Psaltira, scrica cu mai bine de 2000 de ani.
|
|
carlos 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 00:37
Aida,
in primul rand multumesc pt comentariile lungi pe care mi le-ai adresat si da-mi voie sa ti le contrazi cu dovezi..ceea ce un crestin nu va putea niciodata sa faca.dupa cum stii biblia te invata sa crezi si sa nu cercetezi..de ce?pt ca odata ce incepi sa cercetezi realizezi ca de fapt biblia nu e decat o maculatura proasta care nu are nici macar o valoare literara. Este un set de scrieri pline de greseli, erori si mai ales contradictii de tot felul de instigare la omor la cruzimi pe care greu mi le pot imagina. Crestinismult in sine a fost dintitdeauna o arma foarte puternica de manipulare a populatiei si de ucidere a celor ce nu se supuneau..despre ce iubire vorbeai...? iti demonstrez pe scurt o serie de erori din biblie..am putea vorbi ore intregi si nu e nici un argument puternic pe care ai putea sa-l aduci sa contrazici ce iti voi spune..argumentul crestunului este:"crede si nu cerceta"adica fii oaie..in alta ordine de idei.. Sa revenim la biblie deci..care a fost scrisa de oamenii acelor timpuri..care nu aveau nici cea mai mica legatura cu vreo divinitate..pt ca ea nu exista..dar in disperarea lor de a creea o arma de manipulare a oamenilor..mai tarziu, stiinta pe care o imbratisam cu totii, nu?, le-a demontat..Ca si credincioasa probabil ca stii foarte bine ca stiinta a fost inamicul bisericii nr 1 si aceasta din urma a ucis orice om de stiinta care venea cu idei care puneau intr-o lumina nefavorabila crestinismul.. Biserica crestina ii are pe constinta pentru ca i-a ucis sau “doar” oprimat, pe invatati ca Giordano Bruno, Copernic si Galileo, D.F. Strauss, B. Bauer si J.Turmel.Pentru crestini filozofia si ºtiinta erau ceva satanic ºi de aceea atunci cand au avut putere absoluta, au ucis filozofi ca Lucilio Vannini, acesta fiind ars de viu la varsta de doar 33 de ani, e adevarat, nu inainte insa de a-i fi taiata limba cu cleºtii, pentru “crima” de a declara ca nu crede ca Isus e Dumnezeu; tot ei, mai tarziu, i-au “aplicat” ºi lui Immanuel Kant un arest la domiciliu. Parintele stiintei moderne, Galileo Galilei, este supravegheat ani in ºir de gealaþii superstiþiei triumfatoare in locuinta sa de la Arcetri pana la moartea sa, asta dupa o scurta condamnare aplicata in 1633 de chiar fostul sau prieten. O scurta intrebare..daca d-zeu ala al tau ar fi existat..ar fi lasat asta sa se intample..practic sa i se aduca jertfe..sau crezi ca topaia intr-un picior bucurandu-se la ce fiinte constiincioase a facut..??? Revin acum cu cateva exemple care redau concret ca biblia a fost scrisa de oamenii simpli ai acelor vreme fara nici o noima de cunostinte de astronomie, stiinta ..ca deh multe lucruri nu fusese inventate inca de STIINTA..care curand va oferi raspunsurile la toate intrebarile..it's just a matter of time now. Creatia in Genesis divide timpul in zile si zilele in dimineti si seri chiar inainte ca d-zeu sa creeze soarele..ceea ce e putin stupid.. "a fost seara si apoi a fost dimineata.ziua x" Orice prost din lumea asta stie acum ca seara(noapte) si dimineata(zi) rezulta din miscarea de rotatie a pamantului in jurul soarelui..Fara soare e lesne de inteles ca putea fi seara(noapte) dar imposibil de avut dimineata(zi)..Deci prostii acelor vreme de-au pus porcaria asta de scriere..e clar ca nu aveau cum sa nascoceasca ceva fara greseli atata timp cat lucrurile acelea nu s-au intamplat niciodata..deci cum ramane? Pentru cretinii de-au scris biblia..pamantul este descris ca centrul universului, este pamantul soarele luna stelele si atat..pt ca nu-i asa..nu aveau ei cum sa stie la vremea aia ca de fapt pamantul e ca un limbric asa in tot universul si ca de fapt sunt planete de 50 de ori mai mari ca pamantul.. Scriitori bibliei erau atat de lipsiti de cunostinte incat nici nu intelegeau natura intunericului... Ei spun in biblie ca d-zeu a creat lumina undeva in prima zi(cam cu 4 zile inainte sa creeze soarele) si a separat lumina de intuneric.. Lumina dupa cum stim cu totii nu ste ceva ce o poti separa de intuneric..pt ca lumina, este de fapt un set de radiatii electromagnetice care se emit de la o sursa, fie ea soare sau stele...un bec philips nu putea fi in acele vremuri..deci e exclus sa fie altceva decat soare sau stele..iar intunericul este lipsa luminii..lipsa unei surse daca vrei,.,,NU este nevoie de d-zeu sa obtii lumina sau intunericul..Stim asta azi..scriitorii porcariei de biblii nu stiau asa atunci.. In secolul de azi mie greu sa cred ca un om elevat cu putina carte poate crede asemenea basme..inca odata ,lipsite chiar si de cea mai mica valoare literara..nu mai spun ca de cele mai infime cunostinte de stiinta...pe care mai orice scolar le are... |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 08:41
super tare frate.multumesc ca am gasit si romani cu capul pe umeri!si cu ceva minte in cap!
|
|
andreea_nastasa 61 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 09:53
De la: carlos, la data 2008-09-01 00:37:55Aida, Bravo Carlos, Eu renunt ...Aida, nu are prea multe carti in biblioteca, doar Biblia . Si scuza-ma nu cred ca intelege problemele de fond dar nici pe cele de forma... Imi pare rau pentru tine Aida , ar trebui sa citesti toate paginile discutiilor de pana acum ... pana sa vii sa dai copy paste ...am senzatia ca vorbesti ca "Noua Dreapta" si nu este deloc interesant... Poate candva o sa intelegi ce inseamna "indoctrinare" sau " fanatism"... Biblia nu detine nici un adevar suprem ..si nici tu daca esti atat ce ritoasa... Eu personal am sustinut toleranta, simtul umorului si separarea "puterilor in stat" Adica biserica sa isi vada de babele care inca se mai duc sa dea acatiste si de cei tineri ca tine care nu gasesc alta motivare in viata, si care sunt gata sa se lase manipulati, iar drepturile "cuplurilor alternative" sa le discute societatea civila. Prefer sa cred orice alt "Dumnezeu" decat in cel al "Securistilor" romani dar tu esti prea mica ca sa intelegi cum a fost cu cei care au murit la canal sau in Baragan pentru ca au crezut in Dumnezeu si s-au spovedit unei biserici ortodoxe corupte gata sa-i toarne si sa pupe comunisti in fund doar ca sa nu dispara... Citeaza tu "fundamentalismul" pentru incepatori unde lumea te ia in serios , dar crede-ma pentru mine creierul tau s-a anchilozat daca reperele tale sunt in numai Biblie...care a provocat macel prin "inchizitie", nu numai in Europa dar in America de Sud etc... Stiu ca te simti in siguranta intr-o felie din realitate dar ansamblul iti da mult mai multe sanse sa intelegi ca biserica a cautat puterea asupra supusilor ei mai mult decat salvarea sufletelor noastre... Prefer sa cred ca ma voi reincarna conform faptelor mele decat ca sufletul meu nemuritor va arde in iad pentru ca apar "liberul arbitru"... Si stii ce e dragut ca daca ma caiesc la ultima impartasanie tot mi se garanteaza ca ajung in rai... Nu ma pot abtine sa nu fac misto... de povestile astea pentru cei carora le e frica de ce se va intampla "dupa"...
|
|
1octav 3 mesaje Membru din: 1/09/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 10:10
Eu va propun celor care doriti sa decideti asupra drepturilor altor semeni ca la randul lor semenii vostrii pe care ii judecati si carora doriti sa le restrangeti drepturile sa va judece si sa va limiteze voua drepturile. Asta se cheama echitate... Ce spuneti, acceptati? Acceptati ca maine sa spuna ateii despre voi ca sunteti niste descreierati si sa va bage la nebuni? Pana una alta, voi fanaticii religiosi discutati cu o fiinta sau entitate invizibila si un medic de la spitalul de boli psihice v-ar cataloga usor ca fiind "suferinzi". Cu toate acestea, fiecare are dreptul la libera exprimare, atata vreme cat nu jigneste pe altcineva. Dar stiti voi oare ce este aia o jignire? Scrie in biblie despre asta, sau scrie acolo sa ucizi cu pietre pe copiii nerespectuosi fata de parinti, pe femeia adulterina, pe cei care fac sex de placere sau care muncesc duminica... adica pe mai toata lumea :))
Eu zic sa va mai relaxati creierasul. Nu toti gayi care traiesc in cupluri se travestesc (de travestit se travestesc si persoanele hetero - spre exemplu Arsinel se mai travestea sau chiar Al. I. Cuza... travestiul tine de haine, nu de orientarea sexuala). Gayi pe care ii cunosc sunt la fel de diversi precum sunt heterosexualii, unii sunt mitocani, altii extrem de bine crescuti. Diversitatea face lumea asta frumoasa, nu ideile fanaticilor despre cum ar trebui sa traim. Viata ne apartine fiecaruia, nu apartine unui dumnezeu capos, gelos si invidios pe fericirea oamenilor. Cat despre popii care violeaza copiii sau care platesc cocote masculine sa ii satisfaca, cu banii babelor...
Be the change you want to see in the world!
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 12:28
www.clujeanul.ro/galerie/saptamanal/socant-sex-in-grup-pe-bani-i... uitati aici relatia dintre cuplurile gay si divinitatea. Un calugar filmat facand sex cu doi tineri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 15:09
DA ASA E...CE SPUNEAM MAI DEVREME.... DE HOMOSEXUALIATEA DIN BISERICA! asta asa ca ne place sa ne luam de cei laici homo...dar cand e vorba sa aratam cate mizerie umana este in biserica, acest lucru multora nu le mai convine.
VAD CA PE ACEST TOPIC CORTINA ESTE IMPARTITA IN DOUA: pe de o parte in FANATICI SI INDOCTRINATI care "nu inteleg problemele de fond dar nici pe cele de forma" nu numai ale cartii sfinte ci ale tuturor problemelor existentiale, si pe de alta parte in LAICI care ii consider eu, cu mai multa credinta in Dumnezeu, fara a avea nevoie de mizeria din BISERICA NOASTRA. |
|
Fosta membra 9am.ro 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 18:40
am citit cam tot de pe aici.un lucru nu inteleg.de ce atata agresivitate?eu sunt crestina,cred in Dumnezeu.la ce v ar folosi sa ma luati la pumnii?sa ma faceti indoctrinata,etc...
asta e doar o particica din mine.ce sunt eu.in rest ma confrunt cu aceleasi probleme ca si voi,serviciu,facturi,boala,drumuri proaste etc. asa sunt si oameniii acestia.ce sunt ei in intimitatea lor,nu ma intereseaza. spunea cineva ca asteapta sa se reincarneze,ok...nu l iau la pumnii,nu l injur.altcineva zice ca nu crede in Sfanta Scriptura,e ok... haideti sa nu mai facem pe justitiarii.sa vedem frumosul din fiecare OM. am ajuns sa nu ne mai suportam,singurul lucru care l facem bine, e sa lovim.in oricine ,in orice,nu conteaza de ce... am observat ca sunt unii de pe aici,care numai asta fac,nimic nu le place. eu,cand am o problema,accept ajutor de la oricine,simte cu mine,ma mangaie,ma incurajeaza.nu conteaza ca e crestin,ateu,gay,sau orice altceva. si la randul meu,cand vad suferinta din viata altcuiva,inima mea simte cu a lui. era sa uit.pt cei super religiosi.Dumnezeu uraste pacatul,dar iubeste pacatosul. si cum spune Sfanta Scriptura;cine e fara pacat,sa ridice primul piatra.... Doamne ajuta..... |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 18:44
MOARTE POPONARILOR SI SUGATORILOR DE CARNAT!!!
TRAIASCA LESBIENELE
|
|
suteudaniel8 299 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 19:52
Bine zis Dido... felicitari
mi-o placut ce ai scris. Asa este si cu asta basta... adevarul doare si deranjeazape multi.
Shaggy
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 21:12
Buna seara tuturor!
Buna Carlos, vad ca mi-ai raspuns la mesaje .Partea luata de pe net cu "biserica crestina ii are pe constiinta..." trebuia sa o pui si tu intre ghilimele pentru ca numai ai dat copy -paste si atat. Eu nu am dat copy paste, aceasta informatie nu este importanta insa am scris-o ptr domnisoara /doamna care consdiera ca eu am in biblioteca numai Biblia si care deasemenea ma atentioneaza sa mai citesc cate ceva nu doar sa dau copy-paste. In sfarsit , nu este o acuza la faptul ca te-ai informat de pe net, ci voiam sa fac numai remarca privind necesitatea ghilimelelor atunci cand preluam un text din alta parte-asta dc vrem sa fim corecti! "Sa revenim la oile noastre" cum spune o veche "vorba " romaneasca. Inca in ultimul raspuns pe care ti l-am scris , am omis o corectie f importanta la ceea ce ai spus:tu ai scris ca Adam si Eva, protoparintii nostri stau la bazele crestinismului! Nu! La bazele religiei crestine sta Hristos!-adeptii lui numindu-se crestini! Am citit ceva mai mult din textul de unde tu ai preluat acel text despre constiinta incarcta a Bisericii si tot ce am de spus este ca oameni ca acela care a scris acele lucruri , toata viata lor un singur lucru au urmarit: sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista sau mai bine spus ca religia crestina este un basm! Si-a irosit viata si energia. Cu energia si timpul depus in aceasta lupta de a nega existenta Celui Caruia toata creatia ii afirma existenta, putea face alte si alte lucruri sau demosntratii ce intradevar ar fi adus un folos omenirii. Uite, tocmai pe cei pe care tu ii dai expemplu:Galileo galilei, Copernic, Giordano Bruno, D. F. Strauss, B Bauer si altii, oameni de stiinta recunoscuti si apreciati nu s-au chinuti sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, nici sa afirme invaliditatea religiei crestine, ci au fost preocupati de stiinta.Ca rezultatele descoperirilor lor au venit in contradicitie cu teoriile stiitifice acceptate de Biserica Catolica si ca diferiti conducatori din fruntea acestia , au abuzat de puterea lor pentru a-si para interesele , folosindu-se de autoritatea Bisericii , acestea vor ingreuna sau deja au ingreunat constiintele acestor persoane, nu constiinta Bisericiii Crestine. O remarca. Constiinta unor clerici si Biserici crestine nu se identifica cu constiinta intregii Biserici crestine. Ca sa nu mai spun de faptul ca Inchizitia a fost o oroare aparuta din dorinta de a stapani , dorinta ce i-a caracterizat pe apuseni intotdeuna. De ce Biserica ortodoxa nu are un conducator asemenea celei Catolice? Pentru ca Biserica Ortodoxa nu are nici o legatura cu puterea legistativa, ludecatoreasca, executiva.,.puterea de stat! A , ca au existat si exista si acum si preoti ortodocsi care au simaptizat si cu puterea de stat, cu sistemul comunist sau alt sistem de conducere, asta inseamna ca acei oameni nu erau facuti ptr a fi preoti ci au cautat banii si puterea si Dumnezeu sa-i ierte , pentru ca nu sutn constienti ce mare raspundere si-au luat! Ca in trecut poate Biserica a facut unele compromisuri, in sensul ca preotul in Biserica trebuia sa aiba grija ce spune ca sa nu lezeze pe Ceausescu si ideologiile lui, asta s-a intampalt, pentru ca sa nu uitam Biserica de aici de pe Pamant este Biserica luptatoare , adica, aici pe pamant, nu-i usor sa-i urmezi lui Hristos.Hristos este conducatorul ei si lupta in ea, rabda in ea tot felul de jigniri, nedreptati, batjocoriri tocmai pentru a-i aduce la Sine pe aceste" mici musuroaie de furnici" rationale si care " furnici" au fost create dupa Chipul Sau. "Crede si nu cerceta"- asta nu a scris si nu scrie nicaieri in Biblie, ci a fost sustinuta de inchizitori, de Inchizitia care cerea ascultare si supunere oarba, nu fata de Biserica ci fata de interesele ei, pe care le para cu autoritatea Bisericii! Est un adevar f trist, nu un argument de negare a lui Dumnezeu sau a religiei crestine. In mana Inchizitiei, religia era arma de manipulare a maselor. Dar nu asta este religia crestina! Religia crestina intemeiata pe Jerta Mantuitorului nu vedea in stiinta un inamic decat atunci cand ea isi parasea domeniul ei (lumea creata) si se aventura in domeniul religios, incercand si chair straduindu-se sa explice cu resursele ei limitate , NECUNOSCUTUL, NEPATRUNSUL, NELIMITATUL! sau vazand ca nu reuseste (ceea ce era si normal ! ), sa-l nege ! Ceea ce nu stie tipul care a scris textul de care spuneam mai sus e urmatorul fapt: il ia in deradere pe Sf Ioan Gura de Aur dar nu stie ca el nu a fost un neinvatat, ci a studiat filosofia, a citit scrierile marilor filosofi de atunci, invatati . Si nu este singurul.Ai auzit poate si t de Tertulian, Origen? Scrierile lor (unele) sunt de o mare valoare istorica, teologica.Chair daca teoria lui origenista ce sustinea preexistenta sufletelor inaintea trupurilor a fost decalrata erezie, totusi alte scrieri de=-ale lui au fost acceptate de Biserica si de multe ori teologi crestini cu precadere ortodocsi, se folosesc de anumite scrieri de-ale lui. Sti cum e albina?Aduna polenul si din matraguna, chair dc aceasta planta e otravitoare, ea ia ce este bun. asa si Biserica Crestina ortodoxa, ia ce este bun si refuza ceea ce Nu este bun. |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 21:13
Buna seara tuturor!
Buna Carlos, vad ca mi-ai raspuns la mesaje .Partea luata de pe net cu "biserica crestina ii are pe constiinta..." trebuia sa o pui si tu intre ghilimele pentru ca numai ai dat copy -paste si atat. Eu nu am dat copy paste, aceasta informatie nu este importanta insa am scris-o ptr domnisoara /doamna care consdiera ca eu am in biblioteca numai Biblia si care deasemenea ma atentioneaza sa mai citesc cate ceva nu doar sa dau copy-paste. In sfarsit , nu este o acuza la faptul ca te-ai informat de pe net, ci voiam sa fac numai remarca privind necesitatea ghilimelelor atunci cand preluam un text din alta parte-asta dc vrem sa fim corecti! "Sa revenim la oile noastre" cum spune o veche "vorba " romaneasca. Inca in ultimul raspuns pe care ti l-am scris , am omis o corectie f importanta la ceea ce ai spus:tu ai scris ca Adam si Eva, protoparintii nostri stau la bazele crestinismului! Nu! La bazele religiei crestine sta Hristos!-adeptii lui numindu-se crestini! Am citit ceva mai mult din textul de unde tu ai preluat acel text despre constiinta incarcta a Bisericii si tot ce am de spus este ca oameni ca acela care a scris acele lucruri , toata viata lor un singur lucru au urmarit: sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista sau mai bine spus ca religia crestina este un basm! Si-a irosit viata si energia. Cu energia si timpul depus in aceasta lupta de a nega existenta Celui Caruia toata creatia ii afirma existenta, putea face alte si alte lucruri sau demosntratii ce intradevar ar fi adus un folos omenirii. Uite, tocmai pe cei pe care tu ii dai expemplu:Galileo galilei, Copernic, Giordano Bruno, D. F. Strauss, B Bauer si altii, oameni de stiinta recunoscuti si apreciati nu s-au chinuti sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, nici sa afirme invaliditatea religiei crestine, ci au fost preocupati de stiinta.Ca rezultatele descoperirilor lor au venit in contradicitie cu teoriile stiitifice acceptate de Biserica Catolica si ca diferiti conducatori din fruntea acestia , au abuzat de puterea lor pentru a-si para interesele , folosindu-se de autoritatea Bisericii , acestea vor ingreuna sau deja au ingreunat constiintele acestor persoane, nu constiinta Bisericiii Crestine. O remarca. Constiinta unor clerici si Biserici crestine nu se identifica cu constiinta intregii Biserici crestine. Ca sa nu mai spun de faptul ca Inchizitia a fost o oroare aparuta din dorinta de a stapani , dorinta ce i-a caracterizat pe apuseni intotdeuna. De ce Biserica ortodoxa nu are un conducator asemenea celei Catolice? Pentru ca Biserica Ortodoxa nu are nici o legatura cu puterea legistativa, ludecatoreasca, executiva.,.puterea de stat! A , ca au existat si exista si acum si preoti ortodocsi care au simaptizat si cu puterea de stat, cu sistemul comunist sau alt sistem de conducere, asta inseamna ca acei oameni nu erau facuti ptr a fi preoti ci au cautat banii si puterea si Dumnezeu sa-i ierte , pentru ca nu sutn constienti ce mare raspundere si-au luat! Ca in trecut poate Biserica a facut unele compromisuri, in sensul ca preotul in Biserica trebuia sa aiba grija ce spune ca sa nu lezeze pe Ceausescu si ideologiile lui, asta s-a intampalt, pentru ca sa nu uitam Biserica de aici de pe Pamant este Biserica luptatoare , adica, aici pe pamant, nu-i usor sa-i urmezi lui Hristos.Hristos este conducatorul ei si lupta in ea, rabda in ea tot felul de jigniri, nedreptati, batjocoriri tocmai pentru a-i aduce la Sine pe aceste" mici musuroaie de furnici" rationale si care " furnici" au fost create dupa Chipul Sau. "Crede si nu cerceta"- asta nu a scris si nu scrie nicaieri in Biblie, ci a fost sustinuta de inchizitori, de Inchizitia care cerea ascultare si supunere oarba, nu fata de Biserica ci fata de interesele ei, pe care le para cu autoritatea Bisericii! Est un adevar f trist, nu un argument de negare a lui Dumnezeu sau a religiei crestine. In mana Inchizitiei, religia era arma de manipulare a maselor. Dar nu asta este religia crestina! Religia crestina intemeiata pe Jerta Mantuitorului nu vedea in stiinta un inamic decat atunci cand ea isi parasea domeniul ei (lumea creata) si se aventura in domeniul religios, incercand si chair straduindu-se sa explice cu resursele ei limitate , NECUNOSCUTUL, NEPATRUNSUL, NELIMITATUL! sau vazand ca nu reuseste (ceea ce era si normal ! ), sa-l nege ! Ceea ce nu stie tipul care a scris textul de care spuneam mai sus e urmatorul fapt: il ia in deradere pe Sf Ioan Gura de Aur dar nu stie ca el nu a fost un neinvatat, ci a studiat filosofia, a citit scrierile marilor filosofi de atunci, invatati . Si nu este singurul.Ai auzit poate si t de Tertulian, Origen? Scrierile lor (unele) sunt de o mare valoare istorica, teologica.Chair daca teoria lui origenista ce sustinea preexistenta sufletelor inaintea trupurilor a fost decalrata erezie, totusi alte scrieri de=-ale lui au fost acceptate de Biserica si de multe ori teologi crestini cu precadere ortodocsi, se folosesc de anumite scrieri de-ale lui. Sti cum e albina?Aduna polenul si din matraguna, chair dc aceasta planta e otravitoare, ea ia ce este bun. asa si Biserica Crestina ortodoxa, ia ce este bun si refuza ceea ce Nu este bun. |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 21:20
Biblia nu este o carte de stiinte ale Naturii, sau una de astrologie.Ea nu isi propune sa faca stiinta ci Teologie!
Daca vrei sa afli cum se creaza lumina, afla, stiinta iti descopera, daca vrei sa afli cum se creaza caldura, afla, tot stiinta iti descopera1 Si multe altele..Biblia iti spune ca toate au fost facute de Dumnezeu. Cum ? A zis si s-a facut (in afara de creatia omului care difera ). El i-a imprimat materiei anumite legi dupa care ea se diversifica, se dezvolta, Tot ce exista are o ratiune , un scop bine definit. Pana va descoperi stiinta scopul toturor celor ce exista..........multe miliardfe de ani se vor duce ..in zadar poate ca niciodata nu va sti totul pentru ca nu se poate! Dar cand accepti ca totul a fost creat, fara sa vrei accepti ca Dumnezue exista! Nu poti sustine ca materia e vesnica pentru ca realitatea, moartea si descompunerea te contrazice la orice pas, in orice moment! Scuze pt greselile de tehno- redactare! o seara placuta! |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 21:26
netista si aida nota 10 de la mine cu brio. bravo.
|
|
isacmihai 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 09:28
@ Aida
sincer, ce sustii tu este total diferit de Biserica crestin ortodoxa: tu sustii existenta unei entitati numita Dumnezeu sau altfel, superioara noua, nu intotdeauna dreapta sau echitabila... o idee pe care 99% dintre "ateii" care au scris aici sunt gata sa o accepte sau chiar sa o si imbratiseze! Tu insuti te dezici prin ultimul post mai lung de Biserica crestina plina de ragalii si usaciuni. Urasc sa-ti spun asta, dar de fapt esti de acord cu cei ce au contestat biserica! (mint, nu urasc sa-ti spun asta!)si desigur, ar fi interesant de retinut ca tema acestui topic este "cuplurile gay si divinitatea" si ca sa parafrezez o idee din ideologia crestina, avand in vedere ca numai Dumnezeu este in stare sa judece faptele unuia sau altuia, cum puteti afirma cu tarie ca voi stiti modelul dupa care gandeste Dumenzeu?? nu inseamna asta trufie, care, pare-mi-se, este un pacat capital? peste tot in religia crestina (si chiar si in cea islamica) este numit Cel de Necuprins, Cel Atotputernic, Cel Atoatestiutor... |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 11:34
Buna Isacmihai si buna tuturor.
Nu ma dezic de Biserica crestina si mai ales de cea ortodoxa. Prin ceea ce am scris, mai ales in ultimul mesaj, doar am vrut sa imi exprim anumite puncte de vedere! Sa vad in Biserica ceea ce este: Trupul lui Hristos si MiREASA LUI care de multe ori a fost batjocorita.Ca unele " madulare" ale acestui Trup, sunt bolnave si nu numai ca sunt ele bolnave ci imbolnevesc si pe altele asta este dureros. Insa nimeni nu este curat ca lacrima. Doar am punctat faptul ca faptele unor clerici ortodocsi sunt faptele lor personale de care vor fi raspunzatori, NU SUNT FAPTELE BISERICII ORTODOXE! Si nu spun eu ca stiu cum judeca sau apreciaza Dumnezeu faptele omului, pentru ca nu am spus :toti barbatii gay sau femeile lesbiene se duc in iad. Asta stie numai Dumnezeu, insa spun clar cum am spus si in primul mesaj, daca l-ai citit.Nu acesta este scopul sexualitatii, ea nu isi este siesi scop.Suntem chemati sa depasim sexualitatea sa devenim persoane universale.CE INSEAMNA ACEASTA? SA NU MAI FIM INDIVIZI, IDENTITATI CARACTERIZATE DE EGOISM, SA DEVENIM dumnezei dupa har,nu dupa fire, prin asemanarea cu Hristos care este Persoana universala prin excelenta! Va doresc o zi placuta tuturor, si sa stiti ca numai am vrut sa-mi spun anumite puncte de vedere, fara a avea intentia de a supara sau jigni pe cineva. Si numai un lucru mai am de spus: Poate vi s-a intamplat sa aveti in suflet o persoana foarte draga voua , pe care , de lumea intreaga ar batjocori-o si ar insluta-o, ati apar-o ca pe cea mai scumpa si nepretuita fiinta , chiar dandu-va viata pentru ea.Ei bine asa de drag le-a fost si miilor de martiri, Hristos! Altfel nimeni, si mai ales oameni invatati care sunt multi printre martiri, nu si-ar fi dat viata pentru un personaj de poveste, pentru o ideologie religioasa superioara, pentru un personaj al imaginatiei, sau al cartilor mitologico-religioase Numai existenta reala si personala, istorica a lui Hristos -Fiul lui Dumnezeu, printre oameni, iertand, miluind, binecuvantand,uneori dojenind sau certand dar intotdeauna iubind pe oameni, care CHIAR S-A RASTIGNIT, A MURIT SI A INVIAT PENTRU A-L INVIA PE OM DIN MOARTEA PACATULUI, NUMAI PENTRU ACEASTA PERSOANA DIVINO-UMANA CARE A VENIT SA IL FACA OAMENILOR CUNOSCUT PE CEL NECUNOSCUT, CUPRINS PE CEL NECUPRINS, miile de martiri au putut exista, si unii oameni, si astazi Cred il El si in Cel ce L-a treimis pe El! Hristosul Bisericii ortodoxe , al religiei crestine-ortodoxe, nu este un Hristos al cartilor, al imaginatiei, ci este Dumnezeul si Omul real care a creat lumea si universul si Care a dat viata primind moarte in schimb. Multe nu le intelegem si nu le vom intelege niciodata pentru ca suntem mai mult sau mai putin cufundati in pacat ! Dar fiecare din noi va avea ocazia sa secere ce a semanat! O zi buna! |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 12:10
Daca si Aida careia i-am citit comentariile poate fi considerata un ateu prin credinta ei in Dumnezeu...atunci clar ca suntem numeric mai multi incuiati decat destepti .... Doamne tare e grea comunicarea asta si mai cu seama sa ne intelegem intre noi.
Dl isac nu stiu cata bliblie ati citit dvs...insa pana si ISUS a condamnat Bisercia cu toti fariseii ei. Sau ati trecut de acel pasaj cand era cuprins de o mare revolta ca in sanul bisercii preotii se gandeau cum sa castige mai multi bani ....nu El a aruncat jos castigurile si negotul care se facea in Biserica. Da...este adevarat Biserica trebuie sa fie Trupul lui Dumnezeu...dar daca reprezentantii ei isi bat joc de acset trup al lui Isus, care este biserica, noi cu ce drept trebuie sa fim priviti ca niste atei. Ateu este cel care neaga existenta lui Dumnezeu sau a oricarei divinitati. Vezi explicatia Dex. Insa ma amuza tare, ateii intrei ei nu au aceste dispute, pe cand noi credinciosii le avem. Noi astia,care dl Isac ne considerati atei, Nu negam Existenta lui Dumnezeu. Ci credem cu tarie in ea...insa cerem in mod imperativ o curatenie in biserica noastra...de asta si o criticam cu vehementa....pt ca e multa mizeria in ea. |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 12:12
Aida am raspuns amndoua in acelasi timp si cu acelasi gand ca Biserica e intreadevar trupul lui Dumnezeu...in eu vreau ca acest trup sa fie curat ..atat.
|
|
andreea_nastasa 61 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 16:32
Stiti ce e amuzant ca aida nu poate fi preot cu toate ca asta ar fi chemarea ei...pentru ca biserica este a barbatilor...
sau poate aida este intr-o manastire si pentru ca nu si-a gasit alti fraieri sa o citeasca se apuca sa ne prelucreze pe noi... Copila mai este si altceva pe lumea asta decat Dumnezeu iar utilitatea lui este de mult depasita... Imagineaza-ti ca evreii ultraortodoxi inca il asteapta pe Mesia pentru ca realmente Isus nici nu se stie daca a exista sau doar au hotarat ei la Nicee ce trebuie spus lumii si in ce versiune... Revin de "cuplurile gay" trebuie sa se discute in societatea civila...si Dumnezeu daca i-a creat sa ii suporte... lumea se casatorea la biserica pentru ca atunci era zeul suprem...acum banul este zeul suprem...treziti-va si uitati-va in jurul vostru ... Romania a fost de mult jefuita si vanduta iar voi naivilor vorbiti in cuvinte armonioase despre dumnezeu... hrana sufletului... pot sa iti spun ca probabil mult mai prezent este Iisus in Brazilia la Corcovado...in natura... iar la Sf Petru pereti sunt reci chiar daca operele magnifice... Cit puteti fi de naivi si cat timp liber aveti sa scrieti romane inutile... Altfel viata e scurta, relaxati-va trece repede |
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 16:36
De la: x_provizoriu, la data 2008-09-01 18:44:03MOARTE POPONARILOR SI SUGATORILOR DE CARNAT!!! hallo tanti ! da' hai spune sincer...ca nu te dau de gol...ramane doar intre noi ;matale n-ai supt nici-odata P@@A ? ca vecinii care te stiu vorbesc ca in tineretea (utecista !) a lu' matale baietzii te poreclisera fata aspirator,shi ca unde puneai matale gura iesea ...petrol nu altceva ...si-acu zici moarte celor care sug P@@A ? rusine ! sau acu'la batranetze n-ai mai suge ceva ...carnatz cum bine zici ? da' cine dracu' ti-o mai da la supt ...mai bine mort decat comunist mai bine fac l@ba decat...securist ...cu matale...
si electronica !
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 00:16
Buna Carlos si buna tuturor. Cred ca nu ai citit cu atentie chiar mesajul tau unde ai spus de bazele crestinismului. Uite, am preluat o parte din mesajul tau in care spui:" Dar sa revenim la cei doi care constituie bazele crestinismului nu-i asa..Urmeaza scenariu macabru..adam a inceput sa i-o traga lui eva si au avut primul copil pana au facut cativa si au crescut..adam a inceput sa si-o traga cu fiicele lui..eva cu baietii ei..si tot asa au pus-o de-o orgie nenorocita..pana s-a umplut pamantul de oameni..." ..DECI DESPRE ADAM SI EVA ESTE VORBA! Si incestul stiu si eu ce inseamna! Imi cer scuze pentru greselile de tehno-redactare, greseli care au ingreunat citirea textelor scrise de mine.Insa nu cred ca am un mod haotic de a vorbi. Iar ai inteles gresit: am spus ca constiinta Bisericii crestine nu se identifica cu constiinta acelor clerici care s-au folosit de autoritatea Bisericii penru a-si apara interesele. Constiinta cuiva este tota diferita de credinta cuiva.Toti avem constiinta, numai unii au credinta! Si toti oamenii inclusiv clericii (doar sunt tot oameni, nu?! ) atat pt binele cat si pt raul ce il fac vor primi o anumita rasplata! Hai sa-ti spun ceva: nu stiu daca esti tata (dc ai copii) , insa stiu sigur ca ai fost copil.Tu ce crezi: un parinte care isi iubeste copilul foarte mult, est ein stare sa il uite, sa il renege cand acesta ii greseste si nu il asculta? Nu! Ci asteapta cu rabdare ca al sau copil sa revina la sentimente mai bune fata de el , sa paraseasca drumul rau pe care a apucat-o !Si nici nu-si numeste copilul ipocrit, nici nu-i intoarce spatele cand acesta paraseste drumul stramb si isi cere iertare pentru durerea ce i-a pricinuit-o si il primeste cu toata bucuria si dragostea. Asta ce inseamna , ca parintele nu se poarta drept? BA DA! DAR ESTE O DREPTATE plina de iubire, nu o dreptate juridica, legala! Asa si cu Dumnezeu. nu e de ajuns sa accepti ca exista si gata te duci in Rai.........daca era vorba numai de atat chiar nu isi mai avea sensul Jerta Mantuitorului, pentru a I se accepta existenta!Era de ajuns cate o minune la cateva zeci de ani si gata..lumea credea ca exista Cineva mai presus decat ea! Biblia "vorbeste" numai in linii mari despre crearea lumii vazute si a celei nevazute! Nu isi propune sa faca stiinta, cum stiinta uneori cand accepta existenta unei Ratiuni superioare nu face teologie! Demonstreaza-mi mie ca ai suflet si ce natura are el, ce compozitie! Arata-mi infatzisarea vantului, sau a caldurii (chipul lor, ca doar exista, nu!) Demonstreaza-mi mie ce este si cum arata Fumusetea, iubirea! Demonstreza-mi mie cum copilul mosteneste unele inclinari ale parintilor(adn contine informatia genetica in ceea ce priveste trupul uman, nu si partea spirituala, iar in caz ca ar contine imprimat in el si unicul fiecarei persoane, sau inclinatiile mostenite, e clar ca nu se poate explica cum "ceva din celula" sa contina in ea o "pecete spirituala",decat dc admiti existenta sufletului). Cand imi vei demonstra toate acestea, iti voi demonstra si eu existenta lui Dumnezeu! Esti obligat sa accepti ca exista (vantul adie zilnic, dar nu il vezi, caldura soarelui incalzeste de la inceputuri pamantul dar nu o vezi, oamenii se iubesc dinttodeauna dar nu ai vazut, nu ai pipait iubirea, frumusetea;copilul seamana parintilor si in ceea ce priveste o anumita inclinatie spre muzica, sau sport, sau matematica sau alta stiinta, arta, insa nu se stie cum se face aceasta. Daca as afla maine ca imi plac femeile, nu stiu ce as face, insa sunt sigura ca nu as cere dreptul la casatorie si adoptie .Mai probabil ca as incerca sa lupt impotriva acestui impuls, acestei atractii fizice.Si stiu ca nu as fi singura in aceasta lupta.Nimeni nu imi garanteaza ca voi castiga lupta (decat Dumnezeu, daca raman consegventa in lupa) insa sigur as incerca sa lupt, sa ma tratez! Insa eu nu cred ca peste noapte,la 20-25 de ani sau mai devreme sau mai tarziu apare aceasta descoperire. Totul are o cazua.DACA APARE ACEASTA ATRACTIE, CU SIGURANTA CEL SAU CEA IN CAUZA(lesbiana sau homosexualul) a fost in trecut traumatizat emotional, astfel incat mintea lui /ei a reactionat exact invers situatiei traumatizante,sau a acceptat-o pe aceasta ca fiind cea normala.E un mecanism psihic prin care creierul uman acctioneaza pentru a apara persoana de nebunie sau alte urmari grozave. Si inca un lucru: Religia crestina, Biblia, si tot ce a facut si face Dumnezeu pentru creatia Sa chiar nu se straduiesc sa iti DEMONSTREZE SAU SA ITI ARGUMENTEZE TIE DIFERITE AFIRMATII , LUCRURI , MOTIVE ALE DIFERITELOR INTAMPALRI CE AU AVUT LOC DEALUNGUL ISOTRIEI OMENIRII, SAU FAPTE, CI EA ARE UN SIGUR SCOP: SA SALVEZE OMUL TOCMAI DE LA ACEASTA RATIONALIZARE ABSOLUTA A EXISTENTEI,a iubirii, a tuturor celor fara chip sau forma(sentimente, dorinte, trairi, relatiile dintre oameni , relatiile dintre oameni si Dumnezeu), si chiar a lui Dumnezeu! Rationalizare cw preaupune concepte, teorii si teoreme, ideologii si sisteme! Sper ca acest mesaj sa nu ti se mai para haotic! O seara placuta (e deja noapte :) ) tuturor! si imi cer din nou scuze pentru eventualele greseli de tehno-redactare! |
|
carlos 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 02:09
inca ceva, cand esti tu bolnavioara..ce faci..in primul rand te rogi probabil..ca o crdincioasa cuviicioasa ce esti..apoi te duci la doctor ..ca undeva in subconstientul tau, stii ca te rogi la pereti..bine ar fi sa constientizezi ca ruga aia nu e decat autosugestie si nu are nici o legatura cu divinitatea si nici cu zana maselutza...si surpriza tot algocalminul iti ia durerea deci stiinta aia asa neputincioasa gaseste o cale sa te puna pe picioare..tot datorita ei folosesti aragazu..mergi cu masinutza, te dai in barci..si tot asa..pai ia zi mai faci ce ti-a zis doamne doamne..sa muncesti pamantul pana asudezi..nu ..probabil lucrezi la patron..sau mai bine ai firma ta sau te duci la soala sa asimilezi cunostinte..sa le faci pe alea dinainte...cum ar fi asa cum dai tu un sut in fund stiintei ca-i neputincioasa..cand te duci la doctoru vasilescu sa faci un avort ca n-ai fost atenta..sa-ti zica..fata mosului..d-zeu a vrut asta..el sa te rezolve..la fel cand ai vreo febra..si altele mai grave..Nu ti se pare asa un pic idiot sa moara copii prin africa la 2-3 zile de la nastere..ce vina ai copii aia..ce rost ar avea sa-i lase cineva sa apara pe pamant..ce vina au oamenii care au fost omorati in cinstea lui alah..bineinteles tu ai impresia ca biserica ta e mai buna ca toate si cea mai curata..nu ti se pare un pic injositor ca o femeie respectabila sa fie pusa de biserica ortodoxa sa stea cu buzele la 5 cm de madularul popii..cat de pervers e asta..nu e putin idiot si egoist ca crediciosii sa dea cu asa usurinta bani pt biserica si sa se inalte astea ca ciupercile dupa ploaie in timp ce avem copii si batrani care mor pe strazi ca nu au un acoperis deasupra capului..si biserica e preocupata de problemele homosexualilor..give me a break...
|
|
isacmihai 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 13:25
@ maria oprea:
un raspuns bun, si asemanator ideologiei bisericii crestine creat din nimic, pornind de la o premisa falsa: la nici un moment nu v-am considerat pe voi, cei ce prin posturile voastre ati aparat biserica - atei referirea la atei includea pe cei asemenei mie, care nu cred in biserica si religia propovaduita de ea si care au criticat pe parcursul acestui roman inutil, cum il numea cineva aici, valoarea acestei biserici in viata de zi cu zi. :D asa cum bine a spus Andreea_nastasa, ironia este ca persoane cu adevarat credincioase si capabile sa lupte pentru ideologia bisercii sunt desconsiderate pentru faptul ca sunt femei (ma refer aici la Ayda) - oare asta sa fi vrut Dumnezeu? ce s-a intamplat cu suntem toti egali in fata lui Dumnezeu si de ce barbatii, in speta preotii sa fie "mai egali decat altii"? de ce societatea a reusit sa treaca peste acest nonsens si sa dea femeii posibilitatea de a fi si o persoana uitla societatii in alt mod decat ca simplu animal de prasila, iar biserica nu?? in teorie, o femeie poate ajunge inclusiv sef de stat - probabil cea mai inalta demnitate acceptata pe acest pamant, dar nu poate dobandi functia de preot al bisericii crestin ortodoxe. ganditi putin: poti conduce destinele a 23 de milioane de oameni, dar nu ai voie sa dai sfaturi de viata sau sa indrumi pe calea cea dreapta o mana de credinciosi...hmm! permiteti-mi, dragi credinciosi, sa ma indoiesc ca un Dumnezeu atat de drept, cum il descrie religia ortodoxa ar putea fi atat de meschin si de misogin. Desi, sangeros si razbunator stim ca este din insasi Biblia-cartea de capatai a crestinatatii, pe care recunosc, n-am citit-o. o sa-mi fac poate timp sa o citesc, strict din curiozitate. o zi buna tuturor |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 14:37
Buna Isac...am ramas fara cuvinte...cat de frumos ai putut sa-ti exprimi si punctul tau de vedere. Oricum acest subiect Divinitate, Religie, Credinta, dupa parerea mea este un subiect pe cat de sublim pe atat de delicat....
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 20:37
Buna seara !
Buna Carlos! Hai sa-ti spun un "secret ".Foarte multe tratamente se bazeaza pe efectul Placebo...ce este efectul Placebo?..excat ce ai scris tu: puterea autosugestiei. Citeam mai zile trecute intr-o revista farmaceutica despre necesitatea ca medicina si cercetarile moderne in domeniul farmaceutic sa ia in consideratie marea importanta a efectului Placebo. Daca ma doare capul iau o pastila, daca ma " doare" sufletul , cer ajutorul poate si omului dar sigur lui Dumnezeu. Sa fi fost si in cazul celui din urma caz (" durerea sufletului" ) efectul Placebo?Nu, pentru ca nu e vorba de o durere , o afectiune ce pot fi tratate sau calmate, ci de un suflet trist care nu gaseste puterea de a ierta, sau de a intelege de ce se intampla unele lucruri dureroase si atunci cere de la Dumnezeu aceasta putere.Nu omul este izvorul vietii si deci nu este nici izvorul iubirii, al iertarii, al cunoasterii si intelgerii totale absolute vis a vis de orice fapta, intamplare sau lucru. Si da, dc interpretezi literal indemnul lui Dumnezeu de a munci pamantul da, atunci intradevar prea putini mai sunt aceia care fac aceasta si deci ceillalati ar insemna ca nu se conformeaza indemnului.Cand a spus Dumnezeu ca in sudoarea fruntii isi va castiga omul cele necesare, aceasta a fost de fapt dezvaluirea vietii ce ii astepta pe Adam si pe Eva (si pe toti oamenii de dupa ei), dupa refuzarea comuniunii lor cu El. Ca sapam pamantul, sau muncim la Patron sau avem propria firma, tot trebuie sa muncim. Si ca omul are posibilitatea sa mearga cu masina, sa isi petreaca timpul liber dandu-se cu barca, sau zburand cu avionul sau mergand intr-o croaziera, aceasta nu il impiedica sa creada in Dumnezeu si lucreze la "opera" de indumnezeire a sa(curatire, sfintzire). Avort....fi sigur ca cea care crede in Dumnezeu si se straduieste sa-si improprieze roadele Jerfei Mantuitorului, nu va face avort! Si fi sigur ca cele care fac avort nu ridica stiinta in slavi pentru puterea ei de a distruge viata (si oricum avortul se facea din cele mai vechi timpuri cand nu existau medici, ci poate vraci, vrajitori).La majoritatea femeilor care au facut avorturi le pare rau de copilul avortat, chiar daca nu atunci imediat, dar peste ani si ani, se condamna pentru ce au facut. Avortul este, ca ne convine sau nu, o crima premeditata, omucidere! Copiii care mor in Africa e o mare tragedie , este rasplata egoismului uman! Indiferent ce situatie materiala are o familie, sau o femeie in viata careia apare un copil, atunci cand a aparut copilul renunti la tot pentru el.Dar sti, si acum si mai in trecut, si intotdeauna, grija conducatorilor nu este pacea si ajutorarea celor mici si a celor batrani, ci puterea, aviditatea,lacomia dupa putere...de acea au fost si sunt razboaie.....banii care ii consuma un razboi , puteau fi de folos multor mii si milioane de copii si se salvau mii de vieti, nu se omorau! Ca se inalta Biserici? Foarte bine1 Pacat insa ca sunt goale! Insa hai sa-ti spun cateva cuvinte despre modul de gandire al crestinului de azi:" ma duc sa dau si eu cateva zeci, sute de lei(noi) la biserica X ca sa-mi ierte si mie Dumnezeu pacatele".Gresit! Iertarea lui Dumnezeu nu se cumpara cu bani ci cu lacrimi de pareri de rau ptr greseli si fapte de innoire a vietii.Si banii dati la Biserica sunt buni insa nu conteaza suma ci gandul cu care ii dai.Si daca nu dai la Biserica (omul e liber sa faca cu banii lui ce vrea), ci la un azil de batrani sau orfelinat sau pratic ajuti o familie nevoiasa ce iti este vecina, fi sigur ca Dumnezeu se va bucura si te va rasplati! Insa sti cum e cu construirea de biserici si impodobirea lor?Exact cum e cu construirea unei case. Desi nu ai bani cu gramada, tousi cand iti faci o casa te straduiesti sa iasa cat mai frumoasa si , de sti ca-ti iei de la gura, iti impodobesti casa cu ce-ti doreste inima pentru ca sti ca in ea vei sta toata viata, tu si familia ta. Asa si cu biserica: sti ca acolo te intalnesti cu Dumnezeu (in sf Taine, Sf Liturghie) si de aceea locul intalnirii doresti sa fie cat mi frumos impodobit. Insa se uita din vedere faptul ca intalnirea dintre om si Dumnezeu are mai cu seama loc in inima omului , in cadrul Bisericii, si deci mai de dorit este ca omul sa se ingrijeasca intai de infrumusetzarea sufletului propriu si apoi a bisericii ca lacas de rugaciune.Pentru ca dc crestinul si-a infrumusetzat sufletul , si-a innoit viata , cu siguranta Biserica , inteleasa ca Trup al Domnului , este mult mai infrumusetzata prin innoirea unui "madular" de-al Ei. |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 21:04
Greseala nostra cea mare, crestinior de astazi?!: cerem Bisericii sa fie ce nu este, ii dam un sens ce nu ii este ei propriu: vrem sa fie o institutie socio-religioasa ce are ca scop IMBUNATATIREA vietii pe acest pamant!Pai gresim!
Ea este un asezamant divino-uman(intemeiat pe Jertfa Mantuitorului si ce are ca si Cap pe Hristos iar ea ii este Trup al Lui) ce are ca scop INNOIREA , TRANSFORMAREA VIETII OMULUI. Aceasta transformare nu vine din exterior, din crearea unui nivel de trai mai bun, ci din interior, din transformarea , innoirea totala a omului total, nu doar a unei parti din el. Si aceasta innoire absoluta pretinde renuntarea la egoism , iubirea aproapelui (indif ca acest aproape este frate, ruda, prieten, coleg, strain sau dusman) ce ajunge chiar la jertfirea propriei vieti si atunci vei vedea ca TOATE ACESTE PROBLEME , CRIZE SOCIALE SE REZOLVA, PENTRU CA S-A REZOLVAT CEA MAI MARE PROBLEMA, CEA MAI MARE CRIZA: CRIZA SPIRITUALA. Exact precum un copac:daca radacina ii este putreda , indiferent cat de mare, stufoasa, bogata ii este coroana , aceasta se va usca mai devreme sau mai tarziu daca nu rasare o alta radacina sanatoasa. Asa ca poti sa uzi tu copacul acesta, sa il cureti, sa il feresti de diferite insecte si molime ce ii dustrug frunzele cat vrei, pentru ca el tot moare din moment ce are radacina putreda. Asa si cu omul , daca sufletul ii este stricat , poate sa isi creeze cel mai bun nivel de trai ca viata lui tot plina de probleme va si si relatiile lui cu semenii si cu societatea intreaga tot fragile si caracterizate de egoism vor fi . Aceasta pentru ca el, nefiind in relatie personala de comuniune cu Dumnezeu care e Izvorul vietii , al iubirii, iertarii, al cunoasterii si intelegerii totale, cand va avea nevoie de putere pentru a intelege, a iubi , a ierta , a cunoaste(pentru ca sunt situatii in care nu mai poti ierta , nu mai poti iubi, nu mai poti intelege,pentru ca esti om si ai puteri limitate), nu va sti de unde sa ceara si astfel el si semenii si intreaga societate de care este legat prin relatiile create vor avea de suferit. Va doresc o seara placuta! |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 21:07
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de tehno-redactare ! inca o data, va urez o seara f placuta sa aveti!
|
|
|
|

mi-o placut ce ai scris. Asa este si cu asta basta... adevarul doare si deranjeazape multi.