Info
x
Cuplurile gay si divinitatea
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 16:38
indianlady , ma intreb, daca il simti asa de mult langa tine si crezi ca El este barbat, inseamna ca ii simti si barbatia?????
Nu ai inteles nimic din ce am scris eu. Eu nu ii neg existenta, ci dimpotriva, il recunosc si il vad in tot. De aceea prefer sa respect si sa iubesc tot ceea ce El a creat ( ii spun El pentru ca e mai usor asa, dar il numesc ENERGIE DIVINA ) DE CE NOI OAMENII NU RECUNOASTEM CA DUMNEZEU ESTE SI IN PLANTE SI IN ANIMALE, DE CE NU PUTEM SA LE RESPECTAM SI SA AVEM GRIJA CU ADEVARAT DE ELE??? DE CE TREBUIE SA NE AUTOPROSLAVIM, CAND DEFAPT DIVINITATEA EXISTA PESTE TOT NU DOAR IN NOI, NU DOAR NOI AVEM DREPTUL DE A FI RESPECTATI. DE CE NOI CREDEM CA DUMNEZEU ESTE UN OM SFANT, BARBAT SAU FEMEIE?? ESTE PESTE PUTEREA NOASTRA DE INTELEGERE, CA DUMNEZEU NU ESTE ACEL OM SPECIAL BATRAN SI CU BARBA ALBA??? CE E, MOS CRACIUN??? POVESTI DIN BIBLIE. Respect Biblia numai pentru faptul ca este o lectura interesanta si o carte veche care a rezistat mult timp. Este o opera de arta pentru ca are viata lunga. Daca copilul tau ar fi homosexual, ceea ce inca nu poti stii, ar fi oricum prea tarziu si imposibil sa-l schimbi, l-ai chinui si nu l-ai putea lasa sa fie fericit. Parintii fac deobicei o mare greseala fata de copii lor care au crescut: parintii incearca sa-i schimbe dupa bunul lor plac pe copiii care deja s-au format sau care trebuie sa fie ei insisi si nu o copie sau o copie mai reusita a parintilor. Fiecare om trebuie sa aibe dreptul de a se dezvolta intr-un mediu benefic dar fara sa fie obligati sa devina ceea ce altii doresc. Fiecare om are dreptul de a alege ce i se potriveste, dar poate fi bine informat si invatat sa vada ce e bine, insa nu trebuie sa i se impuna totul. De ce unii oameni sunt diferiti de majoritate? Pentru ca noi trebuie sa vedem dincolo de aparente si sa ne toleram mai mult si sa ne iubim mai mult, sa incercam sa ne cunoastem mai bine, sa nu credem ca avem dreptul sa-l judecam pe celalalt. Culoarea, sexul, orientarea sexuala, forma, mutra, varsta, experienta de viata, chiar specia, etc. NU NE FACE MAI PUTIN PLINI DE ENERGIE DIVINA. TOTI SUNTEM LA FEL SI EGALI PENTRU CA SUNTEM CREATI DE ACELASI DUMNEZEU. Va rog si pe tine si pe ceilalti sa recititi mesajul meu si bineinteles sa-l si intelegeti. mariaoprea 75, desi am fost botezata ortodoxa, eu nu sustin nici o religie, dimpotriva stiu ca fiecare religie a fost creata si vor mai fi create si altele de catre oameni pentru a dobandi putere in fata celor care ii cred. DUMNEZEU NU ESTE RELIGIE. ESENTA RELIGIEI NU ESTE IUBIREA, CI PREFERINTA PENTRU ZEUL DESPRE CARE VORBESTE SI URA PENTRU CEI CARE NU CRED IN RESPECTIVUL ZEU. CATE RAZBOAIE AU FOST DIN CAUZA RELIGIEI SI A INTOLERANTELOR PE CARE LE PROPAGA RELIGIA??? MULTE, SAU TOATE!!! BIBLIA VORBESTE DESPRE SUPERIORITATEA OAMENILOR CARE CRED IN DUMNEZEU SI SPUNE CA ACEST DUMNEZEU LE DA DREPTUL ACESTORA SA II DISTRUGA, SA-I URASCA, SA-I OMOARE PE CEILALTI OAMENI ! O CONTRADICTIE A CEEA CE ESTE DUMNEZEU ( ADICA IUBIRE ) CEEA CE DEMONSTREAZA CA BIBLIA A FOST INVENTATA DE OM. CINE L-A FACUT PE DUMNEZEU SA FIE BARBAT? OMUL, PENTRU CA NU POATE SA-L VADA DECAT ASA - PALPABIL SI LIMITAT. |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 17:02
daqaio
esti vulgara sau vulgar. nu m-am lamurit inca in privinta sexului tau. pe al lui dumnezeu il stiu. este asexuat. esti multumita/t? te legi de biblie toto timpul. eu ma leg de ccea ce a spus iisus. si apropo iisus l-a recunoscut ca fiind tatal ceresc. nu mama cereasca. asa il numea : tatal ceresc. deci ne conduce la concluzia logica , ca ar avea sex masculin. nu? dar si eu ca si tine cred ca e energie pura si atat. revenind la biblie. da a fost scrisa de oameni. poate pe alocuri faptele nu au fost chiar conforme cu realitatea. dar de aici si pana la a acuza religia in sine, sentimentul omenesc de altfel de apartenenta la o forma de energie suprema a omenirii este cale lunga. si dai tu dovada de intoleranta acum. isus a condamnat preotii. dar a condamnat si crimele, si adulterul si minciuna si furtul si imbogatirea necinstita si homosexualitatea si lipsa de iubire fata de ceilalti si si si. iar asta nu e un lucru rau. el ne-a invatat sa credem intr-o forta superioara dumnezeu . pentru ca el e cel care ne-a dat o parte din energia lui. si traim acum pe terra. esti vulgara/r cum spuneam. si am folosit un termen elegant. ca sa nu te jignesc. |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 17:45
Draga mea indianlady,
numele tau e Indian? Esti femeie sau barbat? Nu stiu. Eu sunt Ioana. Tu? Vulgara nu sunt si nici nu voi fi. Nu ma leg de Biblie tot timpul, ci ma leg de oamenii care nu vor sa gandeasca cu propria lor minte. Eu consider ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu asa cum toti suntem, doar ca el a fost mai revolutionar. Sfintenia lui apare doar in Biblie. Daca recunosti ca Biblia a fost scrisa de oameni, cum crezi ca e atat de sfanta si de adevarata? Ce este religia? Tu ce crezi?Stii? Este doar un mod de a vedea sacrul, divinitatea, supranaturalul. Deci este o viziune a omului. De ce exista mai multe religii? Pentru ca exista mai multe viziuni. Dumnezeu este vazut intr-un anumit fel si are mai multe nume. Problema oamenilor consta in faptul ca noi folosim religia in scopuri personale si am inventat dogme, doctrine si reguli care nu sunt ale lui Dumnezeu. Isus a fost transformat de catre oamenii ce au scris Noul Testament si de catre marile puteri economice ( evreii si romanii ) in ceea ce nu a fost niciodata. El, in conceptia mea, a fost un om ALTFEL care a inteles adevaratul sens al vietii, deci a fost foarte inteligent, un revolutionar pentru ca a preferat sa gandeasca singur, nu a fost un misogin ( pentru ca a aparat femeia de legile vechi ale societatii de atunci ), a sustinut idei noi pt. a cea societate si de aceea a fost executat. |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 18:00
indianlady, poti sa nu mai faci atat de multe greseli? Prieteneste iti spun sa fii mai atenta, te rog.
1. ID -ul meu nu este daqaio , ci dagaio 2. Nu stii ce inseamna vulgara. Vezi dictionarul. 3. Dumnezeu, Isus si Biblie , se scriu cu majuscule intotdeauna. 4. Nu se scrie " toto timpul', ci "tot timpul". 5. La inceputul fiecarei fraze, sau dupa punct, se foloseste majuscula. 6. Se scrie "ceea ce", ci nu "ccea ce". 7. Daca e energie pura, cum crezi ca mai are sex masculin? 8. Nu exista cuvantul "conforme", ci doar "conform" sau "conform cu". 9. Cuvantul "terra" este un nume si se scrie cu litera mare, adica cu majuscula, adica "Terra". 10. Daca vrei sa apara si forma feminina si cea masculina a unui adjectiv, se procedeaza astfel: multumit/-a sau multumit(a) ; vulgar/-a sau vulgar(a). |
|
vulcanneles 20 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 18:20
catre domnita Dagaio, pai eu de vreau scriu dumnezeu cu d mic, asa crezi tu ca se scriu tot timpul cu majuscula, ui la mine, vezi, am scris cu d mic, se poate? da, deci, nu intotdeauna , cu scuze!
inafara de asta, nu uita, limba e ceva dinamic care , spre parerea unor a, conservatori au ba, e in permanenta schimbare, so, that's it my dear de vreau so zic p romana!
bvr
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 18:38
Dragul meu vulcanneles,
nu pot sa ma abtin sa nu-ti raspund. Imi place cum scrii. Toata lumea are dreptul sa scrie cum doreste, dar unii oameni se cred mai grozavi decat altii si nu vor sa recunoasca faptul ca ei nu stiu nici macar sa scrie. Cu scuzele de rigoare, am dorit doar sa o ajut pe indianlady sa-si caute intai propriile greseli si apoi pe cele ale altuia. Draga indianlady, Daca vrei sa scrii asa, e treaba ta, poate ai tu un scop. Dar daca nu-ti dai seama de greseli si de faptul ca te contrazici in ceea ce spui, atunci cred ca, din prietenie, trebuie sa fii atentionata. Nu am nimic personal cu tine. Aici discutam si uneori aici ne permitem sa fim mai duri in explicatii. |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 19:56
daqaio
Nu ma leg de Biblie tot timpul, ci ma leg de oamenii care nu vor sa gandeasca cu propria lor minte. Eu consider ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu asa cum toti suntem, doar ca el a fost mai revolutionar. Sfintenia lui apare doar in Biblie. Daca recunosti ca Biblia a fost scrisa de oameni, cum crezi ca e atat de sfanta si de adevarata? Ce este religia? Tu ce crezi?Stii? Este doar un mod de a vedea sacrul, divinitatea, supranaturalul. Deci este o viziune a omului. De ce exista mai multe religii? Pentru ca exista mai multe viziuni. Dumnezeu este vazut intr-un anumit fel si are mai multe nume. Problema oamenilor consta in faptul ca noi folosim religia in scopuri personale si am inventat dogme, doctrine si reguli care nu sunt ale lui Dumnezeu. Isus a fost transformat de catre oamenii ce au scris Noul Testament si de catre marile puteri economice ( evreii si romanii ) in ceea ce nu a fost niciodata. El, in conceptia mea, a fost un om ALTFEL care a inteles adevaratul sens al vietii, deci a fost foarte inteligent, un revolutionar pentru ca a preferat sa gandeasca singur, nu a fost un misogin ( pentru ca a aparat femeia de legile vechi ale societatii de atunci ), a sustinut idei noi pt. a cea societate si de aceea a fost executat. pentru tine .. lady. 1. si ai venit pe acest site ca sa ne inveti tu sa gandim cu propria ta minte? ce draguta esti. insasi faptul ca pot sa am o parere despre acest subiect presupune exercitiul unei gandiri nu? 2. in ce a fost transformat isus de catre marile puteri evrei si romani? intr-un mit? asta vrei sa spui? ca el de fapt a fost un muritor mai altfel decat ceilalti? scumpa mea. te contrazici singura. marile puteri cum le zici tu nu aveau nici un interes sa-l transforme intr-un mit. le era chiar teama de asta. pentru asta l-au si rastignit.doreau sa il transforme intr-un om obisnuit. evreii nu cred nici azi in invierea lui si chiar refuza ideea ca el a fost fiul lui dumnezeu. il mai asteapta si acum pe mesia. 3. daca in conceptia ta de ganditoare cu propriu-ti cap crezi ca isus a fost un om obisnuit doar ca mai altfel decat noi, atunci cum explici faptul ca nu i s-au gasit osemintele nici pana azi? si cum explici fenomenul care se petrece la ierusalim in fiecare an in noaptea invierii cand flacara sfanta se aprinde singura sub privirile a sute de pelerini? cum spuneam iti doresc din inima sa ai parte de miracole care sa-ti zgaltaie putin inteligenta si sa-ti aduca la suprafata credinta. nu sunt bigota si imi place sa cred ca nu sunt nici proasta. dar tu esti cu siguranta bigota . insa intr-un alt sens. intelegi tu ce vreau sa spun. ca doar tu gandesti. nu? iar in privinta greselilor mele , ele se datoreaza grabei si nu inculturii. si nu ma face sa iti iau toate posarile din urma. ca iti arat eu greseli destule si la tine. nu fi ipocrita. |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 20:02
dagaio
p.s. o femeie care o intreaba pe alta femeie daca i-a simtit barbatia cuiva este vulgara. am preferat acest termen celui de grosolana sau needucata sau mojica sau prost crescuta sau mitocanca. dupa cum vezi nu le-am folosit desi puteam s-o fac. asta daca esti femeie.dar e valabil si daca esti barbat. |
|
|
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 20:05
vulcanneles
sa calce apa? :)) m-ai omorat
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 20:05
Aceste persoane, sunt ;bolnave! Ele, n-au nimic in ;comun cu nici o religie! Biblia , a fost scrisa de ;Om; ! Fiecare religie o restalmaceste ;cum doreste! Aduceti aluzii la ; preoti! Ei spun clar;; -Faceti ce zic, eu,,, nu, ce fac eu! Cine suntem noi, sa le ;interzicem , sa fie ;gay; daca ei au fost ;creeati, pe invers???!! Cu cat o sa l-i se-nterzica ,acest lucru ,ei vor avea ;dorinta de-a face! ;Lasati ;oamenii in pace! lasati religia si preotii, ca ei n-au nimic comun cu ei! Preotii nu sunt ;;D-zeu, sa poata ;dispune, ce sa faca si ce ;sa nu , faca;!! Nu sunt de acord cu ei, dar,,,, nu sunt nici ;;impotriva lor!! Pe mine ;nu ma deranjeaza;; indreptarea lor sexuala;!! Ma deranjeaza mai mult, cand se ;comenteaza; pe forum si ;unele persoane ;super ;;educate; comenteaza ;vulgar, !!! E democratie! E normal sa fie ;opinii diferite! De ce trebuie sa jignim ;unele persoane, daca;; au o alta opinie, si mai ale ;adresandu-le cuvinte urate, jignitoare;;??? ;;; Asta ma deranjeaza ;;ffff. mult;!! In rest, sa auzim de bine!
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 21:14
marygeo 2006, din punctul meu de vedere, ai mare dreptate.
indianlady, tu crezi ca te urasc? Mi-e imposibil sa reusesc sa urasc pe cineva de pe forum. Tu, oricum nu ai nici un drept sa ma jignesti. De ce intotdeauna crestinii ii urasc si ii condamna pe ceilalti de alte credinte sau pe cei cu puncte diferite de vedere??? Nu se cred cumva superiori? Cate nu s-au intamplat si se mai intampla in numele Crestinismului. Crezi ca Isus a semanat ura? Crezi ca Isus a dorit razboaie? De-a lungul timpului au existat multi oameni sfinti care au facut multe miracole sa se intample. Aceia nu au fost numiti "fiul lui Dumnezeu" sau "fiica lui Dumnezeu".Cateva exemple: Budha, Ghandi, Sfanta Tereza, Sfantul Patrick, Sfanta Brigid ( care a fost considerata zeita focului), etc. Draga mea, cum doresti sa-ti demontrez ca sunt femeie? Dupa aceea spui ca sunt vulgara. Treaba ta daca nu ma crezi. Stii, sunt foarte mandra ca sunt femeie. |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 22:05
Haide-ti mai fetelor, si voi acum? Cred ca noi romanii nu ne simtim bine daca nu facem atac la persoana.
"De ce intotdeauna crestinii ii urasc si ii condamna pe ceilalti de alte credinte sau pe cei cu puncte diferite de vedere??? Nu se cred cumva superiori? Cate nu s-au intamplat si se mai intampla in numele Crestinismului" aici asa este, nici eu nu sunt de acord cu "ura" asta intre religii. Si pentru ca suntem la acest capitol - RELIGIE- am sa redau un mic text dintr-o carte care merita a fi citita : Incepe printr-o intrebare: "De ce spui, sa lasam deoparte religia? Pentru ca nu e buna pentru voi. Intelege ca, pentru ca religia organizata sa poata avea succes, ea trebuie sa-i faca pe oameni sa creada ca AU NEVOIE DE EA. Pentru ca oamenii sa isi puna credinta in altceva, ei trebuie, mai intai, sa-si piarda credinta in ei insisi. Deci, prima sarcina a religiei organizate este sa va faca sa va pierdeti credinta in voi insiva. A doua sarcina este sa va faca sa vedeti ca ea are raspunsurile pe care voi nu le aveti Si a treia sarcina si cea mai importanta este sa ava faca sa accepatati raspunsurile ei, fara sa mai puneti intrebari. Daca va puneti intrebari, incepeti sa ganditi! Daca ganditi, incepeti sa va intoarceti la Sursa din Interior. Religia nu-si poate permite sa va lase sa faceti acest lucru, deoarce e posibil sa obtineti un raspuns diferit de cel nascocit de ea. Prin urmare, religia trebuie sa va faca sa va indoiti de Sinele vostru, de voi insiva; sa va faca sa va indoiti de propria voastra capacitate de a gandi drept. Problema cu care este confruntata religia este ca, foarte adesea, aceasta indoiala este cu dus -intors,pentru ca, daca voi nu puteti accepta propriile voastre ganduri fara sa aveti indoieli, cum e posibi sa nu va indoiti de noile idei pe care vi le-a dat religia despre Dumnezeu? Religia este cea care a creat agnostici. Orice ganditor cu capul limpede si care vede ce a facut religia e ceea care a umplut inimile oamenilor cu frica de Dumnezeu, in locul dragostei pe care ei au avut-o odata pentru CEEA CE ESTE in toata splendoarea LUI. Religia este cea care a ordonat oamenilor sa se plece in fata lui Dumnezeu, in locul bucuriei cu care ei se ridicau odata pentru a intinde mainele dupa EL. Religia este cea care a impovorat oamenii cu griji legate de mania LUI Dumnezeu, in locul credintei pe care ei o aveau odata ca Dumnezeu de fapt le usureaza povara! Religia este ce care le-a spus oamenilor sa le fie rusine de trupul lor si de functiile lui cele mai naturale, in locul pretuirii pe care ei o dadeau acestor functii, ca pe cele mai mari daruri ale vietii! Religia este cea care v-a invatat ac trebuie sa aveti un intermediar ca sa ajungeti la Dumnezeu, in locul gandului de odinioara ca voi insiva puteti ajunge la Dumnezeu, pur si simplu, traindu-va viata in bunatate si adevar. ...... Pretutindeni unde a ajuns, religia a creat dezbinare - ceea ce este opusul lui Dumnezeu. Religia a separat omul de Dumnezeu, omul de om, barbatul de femeie - anumite religii chiar ii spun barbatului ca el este superior femeii, tot asa cum asa cum pretind ca Dumnezeu este superior omului. Adevar va spun Eu voua: Dumnezeu nu este superior omului, iar barabtul nu este superior femeii. Religia este cea care insista pana in ziua de azi ca femeile sunt cetateni oarecum inferior, oarecum cu o spiritualitatede mana a doua...." Este un fragment din Conversatii cu Dumnezeu *un dialog neobisnuit* Volumul II de NEALE DONALD WALSCH. Fragmentul incepe cu o intrebare pusa de OM si raspunsul este dat de Dumnezeu. Este o carte f frumoasa, cu multe intelesuri si care ne ajuta sa-l regasim pe Dumnezeu in toata Splendoarea LUI. |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 23:29
maria oprea
am citit-o si eu. dar nu m-a convins intru totul desi m-a incitat. nu-mi spune ca religia incearca sa ma convinga sa nu gandesc. pentru ca dumnezeu m-a creeat cu inteligenta si mi-a dat si liber arbitru. iar din momentul cand eu om am reusit sa ies din grota la soare si am descoperit focul automat am inceput sa gandesc. cand oameni ca mine si ca tine se imbolnavesc de boli incurabile si medicii si stiinta nu-i mai pot ajuta catre cine isi indreapta privirea si speranta acei oameni? catre dumnezeu.nu mai condamnati religia. oameni mari de o moralitate si o sfintenie absoluta care au atins vietile atator oameni si le-au marcat in bine au fost oameni religiosi , profund religiosi. gandi, luther king, maica tereza au crezut cu toata fiinta lor in dumnezeu. daca acesti oameni au fost convinsi de existenta lui, cine suntem noi niste bieti anonimi sa ne indoim de el? si inteligenta si capacitatea de-a gandi si de a lua decizii daca sa credem in el sau nu vin tot de la el. el ni le-a daruit. altfel am fi fost si acum niste primitivi ai cavernelor.religia imi spune sa nu fur, sa nu mint sa nu ucid sa nu fiu adulterina sa nu asupresc sa nu insel sa nu iau bunul altuia sa-mi impart bucata de paine cu cel sarman sa-mi respect parintii si sa-mi iubesc aproapele. ce este rau in asta? si unde imi da stiinta astfel de indemnuri? stiinta ma indeamna sa ucid animale nevinovate pentru experimente care sa-mi foloseasca mie mai tarziu. ma invata sa distrug planeta ca sa storc din ea resurse care imi sunt necesare ca sa progresez. unde face religia asta? religia stabileste niste reguli de convietuire sanatoase intre oameni. ma invata sa iert daca cineva mi-a gresit. unde ma invata stiinta asta? cu ce-mi spala mie religia mintea? cu pilde care sa ma ajute sa traiesc intre semenii mei fara sa le aduc nici un prejudiciu? esti mai dogmatica decat un credincios habotnic. dagaico nu eu te-am jignit. tu ai facut-o. si chiar nu ma preocupa sexul tau. in ce priveste ura sau neura ta fata de mine... iar, ma lasa rece. imi spun parerea si atat. ai dreptul s-o faci si tu. dar fara sa fii vulgara. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 00:02
mariaoprea 75, iti multumesc pentru informatii. Ma bucur ca intelegi.
indianlady, RELIGIA NU ESTE DUMNEZEU, DUMNEZEU NU ESTE RELIGIE!! DUMNEZEU NU ESTE CREAT DE OM, RELIGIA E CREATA DE OM!! EU CRED IN DUMNEZEU, DAR NU IL VAD CA SI TINE. TU POTI SA GANDESTI ( DACA VREI ) , TU POTI SA AJUNGI LA DUMNEZEU ( DACA VREI ) SI FARA RELIGIE!!! Tu esti cea care m-a jignit : citez - "o femeie care o intreaba pe alta femeie daca i-a simtit barbatia cuiva este vulgara. am preferat acest termen celui de grosolana sau needucata sau mojica sau prost crescuta sau mitocanca."; citez - "dar tu esti cu siguranta bigota . insa intr-un alt sens." ; citez - "nu ma face sa iti iau toate posarile din urma. ca iti arat eu greseli destule si la tine. nu fi ipocrita."
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 00:08
este cel mai incitant , serios si inteligent forum lecturat de mine pana acum !
bravo fetelor ,in primul rand ! sunt convins ca suntetzi la fel de frumoase shi aratoase ca shi ideile pe care le-ati vehiculat in comentariile voastre .de fapt asta n-are nici o relevanta."ideile noastre creaza lumea " zice Budha ,(nu-i asha mariaoprea ?). am fost siderat si placut impresionat de comentariile postate sub numele de mariaoprea75 ; andreeanastasa ; indianlady ; dagaio ; gabriela esty .multzumesc pt.simpatie si pt....empatie pt.ca pana la urma sesizez ca partzial imi acceptatzi ideile si ...mentalitatea ...am sa incerc sa va raspund individual ...inclusiv comentariilor si observatiilor ...baietzilor ...care de fapt shi acestea intr-un fel mi-au placut ...
si electronica !
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 09:03
Da Azazel, asa este, este cel mai incitant , serios si inteligent forum lecturat si de mine pana acum , asta ca sa-ti folosesc proprile tale cuvinte si ma bucur ca ai dat curs comentariilor noastre, chiar te asteptam. Insa mi-e teama sa nu devin depedenta de acest forum. Dimineata imi beau cafea citind postarile voastre seara inaite de culcare, citesc tot cu atata ardoare.
indianlady: "religia stabileste niste reguli de convietuire sanatoase intre oameni. ma invata sa iert daca cineva mi-a gresit. unde ma invata stiinta asta?" o mica mentiune, si una si alta, atat religia cat si stiinta ne ajuta sa gasim , daca dorim, acele reguli de convetiuri sanatoase intre semeni. Daca sunt lovita de o boala crunta, normal ma rog la Dumnezeu dar imi pun speranta si in noile descoperiri ale stintei si mai cu seama a noile descoperiri din medicina, pentru a-mi gasi solutiele cele mai potrivite la suferinta mea, caci avem nevoie si de credinta in Dumnezeu (nu spun religie) cat si in Stiinta pentru a evolua si fizic si spiritual. De altfel Dumnezeu a lasat sa patrundem in tainele lumii prin stiinta, ca tot prin acest instrument al stiintei sa ajungem la EL. Si crede-ma indianlady, cand merg la biserica, prefer sa merg dupa slujba religioasa si sa aprind o lumanare in primul rand lui Dumnezeu si sa rostec doar un singur cuvant: Iti multumesc, fara a-i mai cere ceva, decat doar da-mi putere sa trec si pe acest necaz. Atat. Si crede-ma este cea mai frumoasa comuniune, dialog intre tine si Dumnezeu. Oricum el stie ce e cu tine la acel moment. la afirmatia ta ca "esti mai dogmatica decat un credincios habotnic: adresata mie,iti raspund: nu am cum sa fiu mai dogmatica decat un credincios habotnic si asta in primul rand ca refuz sa traiesc si sa-l simt pe Dumnezeu prin dogme. Prefer sa ma detasez de ele si ca sa-l amintesc si pe Azazel, ca ideile noastre creaza lumea " zice Budha ,(nu-i asha mariaoprea ?). Da, Azazel, Realitatea se afla in mintea noastra, este cea creata de noi prin propriile noastre idei. De aceea este f important ce si cum gandim si cum ne exprimam un gand, pentru ca de la acel gand, fie bun fie rau, ne creeam propriul nostru univers in viata noastra de zi cu zi. Gandind pesimist avem o viata cu multe infrangeri personale si dam vina pe cei din jurul nostru, gandind optimist declanasm acea lege a atractiei in care primim si oferim bunastare in jurul nostru. Depinde de noi ce alegem si ce gandim. M-am nascut in religia noastra, nu o condamn, insa ma vad mai mult impacata cu mine citind si din intelepciunea budhista. Toate cele bune pentru toti. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 09:59
azazel: "sunt convins ca suntetzi la fel de frumoase shi aratoase ca shi ideile pe care le-ati vehiculat in comentariile voastre "
Daca vorbim si de frumusete, prefer ca tineretea si frumusetea sa o avem in suflet.
|
|
love88 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 10:54
urmate imediat de inselat - un pacat la fel de josnic...o orgie. pune ti le pe toate dak tot le insirati
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 11:32
Draga love, fiecare gandeste la ce vrea, eu in niciun caz la asta.
Vroiam sa spun cu totul altceva, ca fumusetea si tineretea este o stare de spirit si e bine sa ne incredem in ea. Ne face mai buni. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 12:48
A fost un simplu emoticon dat in numele fetelor citate de el.
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 12:58
Draga mariaoprea75, esti simpatica. Ai cazut in capcana lui AZAZEL, care e prea curios cu cine vb pe forum. Oare sunt frumoase?
Oare AZAZEL e un tanar aratos si sarmant?
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 13:54
mariaoprea
Depinde de noi ce alegem si ce gandim. M-am nascut in religia noastra, nu o condamn, insa ma vad mai mult impacata cu mine citind si din intelepciunea budhista. Toate cele bune pentru toti. da depinde de noi ce gandim si ce alegem. dar iti amintesc ca si atunci cand te simti mai impacata cu intelepciunea budista recurgi tot la religie. si budismul e tot o forma de religie. iar te contrazici.
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 14:04
dagaio
EU CRED IN DUMNEZEU, DAR NU IL VAD CA SI TINE. TU POTI SA GANDESTI ( DACA VREI ) , TU POTI SA AJUNGI LA DUMNEZEU ( DACA VREI ) SI FARA RELIGIE daca nu exista religia am fi stiut noi oamenii de existenta lui dumnezeu? ai fi stiut tu de existenta lui? nu. ne-am fi inchinat si acum la copaci si la plante si le-am fi considerat zei. eu refuz sa cred ca un copac sau o planta mi-a dat viata si mi-a trasat un destin. ar fi ridicol sa mai credem in asta? nu? religia ni l-a descoperit pe dumnezeu. si a incercat atat cat a putut interpretata de oameni cu slabiciuni ca si noi , sa ne pune in rezonanta cu dumnezeu.toate religiile lumii au facut asta. pentru ca altfel am fi fost si acum niste primitivi. cum ai fi putut ajunge la dumnezeu fara religie? cum ai fi aflat de existenta lui fara religie? poti sa spui ca nu crezi in reprezentantii bisericii. asta e altceva si aici nu te condamn. dar nu poti sa spui ca nu crezi in religie. simplul fapt ca ti-ai botezat copilul sau ca te-ai cununat religios sau ca ai aprins o lumanare la capataiul celor morti inseamna un act religios. cum poti sa spui ca nu crezi in religie? atunci de ce o practici? pentru ca asta inseamna si botezul si cununia si parastasul . un act religios. |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 16:28
Reproduc din citatul dat anterior de Stoian:
Romani 1:18 mânia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu și împotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, care înădușe adevărul în nelegiuirea lor. Cand ma hotaram sa abandonez topicul acesta plin de idei delirante, dau peste adevarul de mai sus. Nu pot sa cred ca experienta de viata a fiecaruia nu ofera macar un exemplu al faptului ca pacatele nu raman nepedepsite... si inca pedeapsa este destul de explicita. Eu sunt inca tanara, dar am vazut destul.. ca sa ma tem de Dumnezeu. Daca voi considerati ca homosexualitatea nu este un pacat.. nu ma mir, avand in vedere ca va straduiti fiecare sa creati un dumnezeu personal conform necesitatilor fiecaruia, modei de moment...etc. Am mult mai mult respect fata de Carlos (care si-a sustinut pozitia atee in mod sincer si documentat) decat fata de cohorta de indivizi care cred intr-un dumnezeu inventat de ei si se sustin reciproc in aberatii (parca ar fi o sedinta brainstorm: hai sa facem o divinitate). |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:04
Draga indianlady,
fiecare dintre noi are libertatea de a alege unde sa-si oficializeze botezul sau cununia; iar inmormantarea si parastasul nu mai conteaza pt. ca nu mai e alegerea noastra. Asta inseamna ca noi nu trebuie sa ne blocam pe o singura alegere ( o anumita religie )ca pe o obligatie. Daca tot trebuie sa traim ( pentru ca asta e societatea) cu existenta a zeci de religii si secte, cel mai bine e sa alegem din fiecare numai ce e bun pentru noi sa evoluam spiritual. Din pacate, in societatea asta exista prea multi traditionalisti care prefera sa continue niste reguli bisericesti defectoase doar de dragul de a fi loiali chiar daca acestea ii fac rau. Indoctrinarea are rolul de a bloca oamenii sa nu mai aleaga ci doar sa accepte orice spune religia respectiva. Ceea ce incerc sa te fac sa intelegi este faptul ca TU AI LIBERTATEA DE A ALEGE CUM SA-TI TRAIESTI VIATA, CUM SA COMUNICI CU DUMNEZEU, CUM SA EVOLUEZI, CUM SA IUBESTI SI PE CINE. NIMENI NU ARE DREPTUL SA TE OBLIGE SA FACI ANUMITE ACTE, FAPTE SAU SA SPUI CEVA, DOAR PENTRU CA TU APARTII CU TOTUL DE O SINGURA RELIGIE. MULTE RELIGII SI SECTE OBLIGA PE ADEPTII EI SA SACRIFICE TIMPUL, ENERGIA, BANII SI CHIAR VIATA PERSONALA SAU A CELOR DRAGI, PENTRU BUNASTAREA SISTEMULUI RELIGIOS, CU SCUZA DE A FI PLACUT LUI DUMNEZEU. In mod normal, daca Dumnezeu este doar unul, nu ar trebui sa fie doar o singura religie? Adica un singur sistem care sa ne ajute sa nu pierdem legatura cu divinitatea? Nu acesta ar trebui sa fie singurul scop al religiei?? De ce scopurile religiilor sunt diferite si urmeaza interesele umane si nu cele divine?? De ce sa cred eu intr-o singura religie care ma obliga, amenintandu-ma cu mania lui Dumnezeu, sa fac totul pentru acel sistem si nu pentru evolutia mea spirituala?? Cum am mai spus, Dumnezeu ( Energia Divina, Energia Pozitiva ) este peste tot, este in noi in orice moment si acolo o putem gasi si simti, asa cum exista si sufletul nostru. Iar Dumnezeu este IUBIRE si exista peste tot, daca o recunoastem, si nu avem nevoie de un sistem defectuos care deseori ne indeparteaza de ce conteaza cu adevarat. Nu politica, nu ura, nu razbunare, nu durere, nu frica, nu rusine, nu superiori si inferiori, nu idei fixe, nu condamnari, ci doar DRAGOSTE SI RESPECT PENTRU TOT CE A CREAT DUMNEZEU SI IMPLICIT PENTRU DUMNEZEU. NU RELIGIA TE FACE SFANT, CI BUNATATEA SI DRAGOSTEA DIN SUFLETUL TAU SI FAPTELE TALE IN CONFORMITATE CU ACESTA. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:22
Si acum un banc:
Intr-o gradinita din America, educatoarea le promite copiilor 2 $ daca vor raspunde exact la intrebarea: "Cine a fost persoana cea mai importanta din istoria omenirii?" Se ridica Sean, irlandezul, si zice ca St. Patrick. - Gresit, urmatorul la rand! Se ridica McQ ueen, scotianul, si zice ca St. Andrew. - Gresit, urmatorul... Se ridica Shlomo, evreul, si zice ca Iisus Cristos. Educatoarea ii da cei 2 $ pentru raspunsul exact si-l intreaba cum se face ca evreii il recunosc pe Isus ca cel mai important om din istorie. Raspunsul lui: - Eu stiu de fapt ca cel mai tare din istoria umanitatii a fost MOISE, dar BUSINESS IS BUSINESS! PS: bancul a luat premiul 1 la festivalul international al bancurilor. Motivatia juriului: A doua oara cand un evreu il vinde pe Iisus. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:40
Budhismul, daca nu stiai Indinlady, este considerat in primul rand un mod de viata si o filosofie care isi are originile in India in secolul al VI-lea i.e.n. prin simplu fapt ca aceasta filosofie nu are nicio legatura cu societatea sau politica poporului in care exista ca practica religioasa, la vremea respectiva confucianismul care incearca sa creeze un sistem religios, un fel de cale de mijloc intre imparati si zei, pamant si cer, trairi sociale si trairi individuale. Pe cand Budha - Siddhartha Gautama numele sau oficial, a fost un print bogat si fericit insa a renuntat la acesta viata cu mult confort material, cautand calea spre Nirvana si lasand o invatatura care pivoteza in jurul celei mai mari probleme a omului: SUFERINTA si ABOLIREA ei, prin cele Patru Nobile Adevaruri.
Ulterior aceasta filosofie orientala a fost transformata in religie. De fapt budismul nu este o religie in adevaratul sens occidental al cuvantului; si asta pentru ca ea nu a fost integrata in vreun sistem politic si social. Budhismul "este mai putin decat o religie, dar mai mult decat o simpla cale." Si apoi Indinlady, fiecare religie este diferita si are unicitatea, farmecul, frumusetea si defectele ei. Insa ce-mi place mie la religiile asiatice e ca frumusetea lor sta in detasarea lor fata de sistem, si de aici puritatea lor. Cand sistemul atinge ceva, totul este murdarit. Cand am spus ca ma simt mai impacata cu intelepciunea budista, nu recurg decat la viziunea sa de filsofie si nu la cea de religie. Si nu m-a contrazis o clipa pentru ca stiam ca e mai mult o filosfie decat o religie. Pentru cei care au studiat si sunt in tema, cunosc acest lucru. |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:47
Draga Dagaio, multumesc
Eu ma refeream la frumusetea noastra interioara nu la cea exterioara Si ca sa ne mai amuzam putin nu pot sa-ti raspund la intrebarea ta retorica.
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:51
Da dagaio : "In mod normal, daca Dumnezeu este doar unul, nu ar trebui sa fie doar o singura religie? Adica un singur sistem care sa ne ajute sa nu pierdem legatura cu divinitatea? Nu acesta ar trebui sa fie singurul scop al religiei?? De ce scopurile religiilor sunt diferite si urmeaza interesele umane si nu cele divine??
De ce sa cred eu intr-o singura religie care ma obliga, amenintandu-ma cu mania lui Dumnezeu, sa fac totul pentru acel sistem si nu pentru evolutia mea spirituala?? " Si eu sper odata sa nu mai fie atatea religii ci numai una... pentru ca este un singur Dumnezeu pentru toate, dar cred ca suna a utopie |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 17:52
mi-a placut bancul tau
|
|
|
|

Oare AZAZEL e un tanar aratos si sarmant?