back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cuplurile gay si divinitatea

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 23:11

Aida, cati ani ai? Insa as dori sa stiu pur parerea ta, ce ai face TU daca ai afla ca porti in pantecul tau rodul unui viol, ori un copil cu handicapuri mari, pentru ca asta le poti depista cu usurinta si la o sarcina mai mica, sau un om cu inclinatii homosexuale, sau, de ce nu, sa porti in pantecul tau pe ANTICRIST....ai mai considera avortul o crima premeditata? Nu crezi ca atingi unele subiecte mult prea delicate si prea usor sa-ti dai cu parerea in ceva ce nu cunosti si din Viata reala. Ai sa lasam toate aceste teorii culese numai de prin carti la o parte...si sa nu mai le amestecam aici chiar pe toate.
Daca maine iti spune cineva sau iti apare ceva intangibil care iti spune ca tu porti in pantecul tau pe NECURATUL ai mai considera avortul o CRIMA? Ai spune ca asa ceva este imposibil ca eu sunt mult pre curata suflteste sa port in mine asa ceva...si probabil mi-ai raspunde ca numai o femeie care duce o viata plina in desfrau ar purta asa ceva...ca asa e scris prin carti.
Am impresia ca existentialismul tau sta in cartile pe care le citesti in acest domeniu si atat. Dar din viata ta reala ce poti sa ne citesti? Aida, scrii mult,frumos se vede clar ca ai studiat ceva carti sfinte, noi mai putin, insa nu cofunda teoria cu practica...pentru ca nu ai fost pusa chiar la toate incercarile vietii ca sa poti emite niste adevaruri...de aici si usurinta ta de a scrie si de a reda texte din carti (bine si ele traite de altii)....insa fiecare are CARTEA VIETII SALE cu toate incercarile si experienta individuala a fiecarui om in parte....de asta imi e si teama sa emit judecati cu privire la anumite fapte per ansamblu. Si pentru ca fiecare are experienta lui de viata, ai sa nu ne pripim in a ne exprima atat de clar o judecata care e a noastra fata de judecatile altora. Adica eu emit o judecata fata de faptele tale, ale lui,ale ei, ale altora, numai de tine, el, ei, ea, oricare din noi, bine stiute in strafundurile noastre. Tare este usor sa redai sfaturi sau texte din carti fara sa citesti si intelegi in profunzime CARTEA VIETII LUI, ALE MELE, ALE EI, ALE ORICUI DIN NOI.Daca ai citi Lazarev...poate ti-ai schimba putin optica si cu privire de ce sunt saraci pe lume....si asta vreau sa spun ca saracia per ansamblu nu exista numai dintr-un oarecare egoism al nostru asu al celorlati ci ca este necesara atat saracia cat si bogatia pentru echilibrul "ecosistemului nostru" Ce ar fi daca toata lumea ar fi bogata. Probabil ca partea spirituala ar disparea si spun asta ca tocmai ea este mentinuta de saraci. Ca asa ne face sa mai fim si milostivi, mai buni si sa mai citim si cate o carte sfanta....ca daca le-am avea chiar pe toate la ce ne-ar mai fi de folos, ce scopuri am mai avea in toata bunastarea noastra? Orientul este per ansamblu sarac dar mult mai spiritual, Occidentul este bogat dar pragmatic, e nevoie si de una si de alta pentru echilbru nostru. Ca daca am fi numai spirituali cu totii am muri de foame si daca am fi cu totii bogati ne-ar muri spiritualitate din noi si chiar nu am mai avea niciun Dumnezeu.
De ex in India oamenii spirituali traiesc cu voia lor intr-o saracie crunta tocmai pentru a-si spala pacatele din vietele anterioare. Altii traiesc in saracie convinsi cu tarie ca asta e karma vietii lui, si mai mult de atat pentru ei, e un mare pacat si o mare jignire sa intervii in viata lui si sa-i ofer un ajutor de a iesi din saracia lui. Stiai ca sunt si astfel de pareri (adevaruri) in lume? Stiai ca in lumea asta este si astfel de religii nu numai a ta? Ti-am dat aceste exemple ca sa arat in umila mea incercare ca adevarul nu e numai cel pe care ne dorim noi sa fie vazut sau auzit. ADEVARUL are mai multe unghiuri de vedere si are toate trarile si CARTILE fiecarui OM cu experienta, cultura, religie lui. De asta tot spun aici, un mic respect fata de toate confesiunile religioase.
De altfel te intreb unde crezi ca e Raiul si unde e Iadul? Si cine crezi ca ajunge in Rai sau in Iad....probabil toti ortodocsii, catolicii - enoriasi buni ajung in Rai si ceilalti (alte confesiuni) ajung in Iad. Ai sa fim seriosi. Insa avem mare noroc, cu totii, ca a fost si un talhar iertat de Dumnezeu pentru a intra in Rai impreuna cu Fiul Sau.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 23:45

Am dat acest exemplu spre final cu talharul ca sa vezi ca Dumnezeul a stiut sa vada dincolo de faptele si actiunile lui sufletul acestui biet talhar rastignit alaturi de Fiul Lui. Tu stii sa vezi ce e dincolo de faptele fiecaruia in parte si sa citesti cu adevarat cartea vietii lui?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 00:06

ai sa ne oprim aici...si sa nu mai redam pasaje din carti si sa nu mai judecam numai prin prisma cartilor ce e bun si ce e rau, ce e premeditat sau nu....caci Viata pe toti ne pune la cel putin cate o incercare mai crunta intr-un fel sau altul, la care noi suntem obligati sa raspundem la grelele incercari prin actiunile noastre generate de gandurile traite in momentul la care suntem pusi in fata lor. De asta Dumnezeul nici macar nu a tinut cont de faptele antisociale ale acelui Talhar...a vazut doar ce trebuia sa vada...SUFLETUL care era curat in contradictie cu faptele sale. Cum de altfel pot fi multi cu fapte sociale onoroabile dar cu un Suflet murdar. Dar si ei sunt iertati.

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 01:44

Buna Mariaoprea75!
Iti multumesc pentru mesajele pe care mi le-ai adresat.
Cand am spus ca avortul e o crima premeditata, am privit strict avortul ca fapta:unei vieti i se pune capat voit(sau obligat). Intradevar fiecare om are cartea vietii lui. Am judecat femeile care avorteaza sau au avortat?!
Nu!
Acum fapta avortului (omuciderea) va fi judecata de Dumnezeu in functie de multe aspecte...uneori aceste aspecte noi le numim CIRCUMSTANTE ATENUANTE.dOAR FEMEIA RESPECTIVA SI Dumnezeu stiu motivele adevarate ale acelei fapte! CRED ca in majoritatea culturilor si religiilor avortul este o crima...Aceasta a intuit-o si Hipocrate cand a scris in juramantul lui ca farmacistul nu va da substante abortive femeii gravide , nici nu va atenta asupra vietii atat celor nascuti cat si celor nenascuti
Eu am spus numai ca avortul este omucidere, crima premeditata.Stiu cazuri cand fata a venit insarcinata acasa si parintii i-au spus ca o primesc inapoi numai dc avorteaza ca nu vor sa-i faca de rusine.Oare mandria lor pretuia mai mult decat viata unui copilas ?
2 oameni X si Y omoara cate un om, Z: X omoara pe Zl pentru ca acesta il avea la man cu ceva, il santaja cu ceva si dc iesea la iveala , X isi pierdea toata agoniseala si mai facea si inchisoare.Y omoara pe Z pentru ca acesta tocmai voia sa violeze o fetitza.Amandoi au facut cate o Crima premeditata, insa motivele difera foarte mult.Acum crima va fi judecata corect numai de catre Dumnezeu dupa situatie. Insa sti ce a zis Hristos sf ap Petru cand acesta a scos sabia sa-l omoare pe unul dintre romanii care venisera sa-L prinda pe Iisus: Cel ce scoate sabia de sabie va pieri! Si ap Petru nu voia sa faca altceva decat sa-L apere pe insusi Dumnezeu Omul de romani.
Sa port in pantece rezultatul unui viol..e groaznic! Bietele fete care au fost in situatia asta, nu-mi pot inchipui prin ce au trecut! In afara de trauma psihica , s-au ales si cu un copil care are sanse sa aiba si malformatii sau sa fie intarziat mental(din cauza ca e viol)! In situatii ca astea e nevoie de foarte mare credinta si de sprijinul familiei,intelegerea si ajutorul ei! Sau sa aflu ca in mine este Antihrist? Pai in primul rand omul este creatia lui Dumnezeu si nu a divolului si dc diavolul a posedat unii poameni, asta facut-o pentru ca i s-a ingaduit de Dumnezeu.Diavolul poate numai sa posede un om , nu sa se intrupeze asemenea Mantuitorului, pentru ca el nu poate crea viata, sufletul.
Ca un om complet este trup si suflet si deci diavolul poate numai sa posede un trup, nu poate fi diavol adevarat( duh diavolesc) si om adevarat (cu suflet, ratiune si trup omenesti).
Sti, ciudat este ca in copilarie un om din cartier de la mine se ocupa cu fel si fel de prostii, vrajitorii ca sa zic asa!I-a facut buniculu

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 01:49

imi pare rau , continuarea la acest mesaj de mai sus, am scris-o insa din cauza netului care "merge" f prost, s-a sters fara sa se trimita. O voi scrie maine ca acum e tare tarziu. Multumesc ptr intelegere, noapte buna!

carlos

37 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 02:27

De la: ayda162785, la data 2008-09-03 00:16:32

Buna Carlos si buna tuturor.

Cred ca nu ai citit cu atentie chiar mesajul tau unde ai spus de bazele crestinismului. Uite, am preluat o parte din mesajul tau in care spui:" Dar sa revenim la cei doi care constituie bazele crestinismului nu-i asa..Urmeaza scenariu macabru..adam a inceput sa i-o traga lui eva si au avut primul copil pana au facut cativa si au crescut..adam a inceput sa si-o traga cu fiicele lui..eva cu baietii ei..si tot asa au pus-o de-o orgie nenorocita..pana s-a umplut pamantul de oameni..." ..DECI DESPRE ADAM SI EVA ESTE VORBA!

O sa-ti fac cu prima ocazie o analiza pe text astfel incat sa inveti sa scoti ideile principale dintr-o fraza asa cum textul de mai sus al meu ,era precedent afirmatiei care ti-o citasem, are ca idée principal Incestul,..si ca personaje pe adam , eva and co.

Ce sesizez aici este ca eviti foarte grosolan sa-ti expui parerea ta despre incestul care sta la baza crestinismului..dar te taxez cu o intrebare..De ce biserica condamna in ziua de azi incestul?cand conform teoriei lor..incestul a stat la baza multiplicarii oamenilor?Sau crezi ca s-a atins numarul de locuitori si incestul nu mai e necesar?!Daca da..care e numarul ala..ai vreo cifra exacta sa impartasesti cu noi sau macar una aproximativa..nu sunt ridicol ma multumesc si cu mai putin..Poate insist un pic pe asta dar incestul mi se pare mult mai grav decat homosexualitatea..

Iar ai inteles gresit: am spus ca constiinta Bisericii crestine nu se identifica cu constiinta acelor clerici care s-au folosit de autoritatea Bisericii penru a-si apara interesele.

Pai cum putea sa nu se identifice..deci reprezentantii bisericii au purces la macel..si nici chiar cei mai vehementi credinciosi nu s-au razvratit sa apere constiinta aia curata a bisericii..eu stiu ca daca convingerile poporului nu se identifica cu cele ale conducatorilor..incepe razboiul civil..Crezi ca d-zeu ala bun si plin de iubire de care vorbesti ar tolera asta ca insasi reprezentantii lor sa inceapa cu macelul a milioane de oameni de-a lungul secolelor? Nu rezulta de aici, cu constiinta cu care esti inzestrata azi, ca dzeu ala e un barbar..si ca nu pune nici un prêt pe vietile oamenilor nevinovati..

Imi propovaduiesti aici atat iubire si mila dar nu e nimic sa demonstreze asta…absolute nimic..in afara de frica ta de a te manca iadul..si ca viata omului nu e decat un interviu asa in fata barbosului sa-l lase sa intre pe poarta raiului sau a iadului…Alte preocupari mai interesante nu ai gasit pe pamantul asta cat o sa-ti irosesti viata..

Hai sa-ti spun ceva: nu stiu daca esti tata (dc ai copii) , insa stiu sigur ca ai fost copil.Tu ce crezi: un parinte care isi iubeste copilul foarte mult, est ein stare sa il uite, sa il renege cand acesta ii greseste si nu il asculta?

Nu! Ci asteapta cu rabdare ca al sau copil sa revina la sentimente mai bune fata de el , sa paraseasca drumul rau pe care a apucat-o !Si nici nu-si numeste copilul ipocrit, nici nu-i intoarce spatele cand acesta paraseste drumul stramb si isi cere iertare pentru durerea ce i-a pricinuit-o si il primeste cu toata bucuria si dragostea. Asta ce inseamna , ca parintele nu se poarta drept?

BA DA! DAR ESTE O DREPTATE plina de iubire, nu o dreptate juridica, legala!

Aici ai dat-o usurel din nou in balta sit e duci pe o panta periculoasa..pai d-zeu ala asa bun si plin de iubire isi lasa copii sa se ucida intre ei..sa moara de foame..sa moara in urma unr atentate crunta facute in numele lui..si el astepta..plin de iubire ca ei sa revina la sentimente mai bune..nu stiu unde i-e gandul cand afirmi porcariile astea lipsite de cea mai mica noima de realitate…lucrurile astea nu exista duduie..nu stiu in ce lume traiesti tu..dar In lumea in care traiesc eu , dreptatea pe care o numesti tu se numeste lasitate si parasirea creatiei ..daca vre-un fir din povestea ta ar fi adevarata..
ma opresc aici momentan ca nu am timp sa tin pasul cu viteza cu care debitezi aberatiile da promit sa revin.nu inainte de a te intreba din moment ce nimic din maculatura aia nu are logica..vad ca mai nou stii exact ca dzeu ala judeca oamenii dupa caz adica fiecare are particularitatea lui..e ca la ambasada americii..de unde sii tu asta cu atata exactitate? tot din carti..ai vre-o sursa exacta din care sa ne informam si noi ..sau iti apare tie asa la apus de soare in visele erotice doamne doamne si=ti poveseste ce cazuri a mai analizat de-a cursul zilei..ma gandest ca e o coada infernala la cati mor pe secunda..

crisaneugen

1 mesaj
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 08:37

Draga Cristi... cred ca la cultura generala esti 0. Cunostinte de psihologie -infinit..and so on..da e usor sa tot comentezi.

moroshanu2002

2 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 10:48

draga mea, ce este NORMAL este FIREsc , adica NATURAL iar NATURAL inseamna dupa cum ne este NATURA. iar NATURA NE SPUNE CA O FAMILIE INDIFERENT DE SPECIE inseamnaBARBAT PLUS FEMEIE ,MASCUL PLUS FEMELA, MALE PLUS FEMALE s.a.m.d. Dupa cum stii tot ce exista in lumea asta inclusiv oameni a fost creat de CEL DE SUS. Adica natura este asa cum a creat-o El. Deci ce este natural este si dupa voia Lui. Adica daca natura facut familiile facute din doi parteneri de sex diferit inseamna ca a asa a vrut Dumnezeu si este prin urmare normal. Institutia care prin doctrina arata calea pe care CEL ATOTPUTERNIC o doreste este Biserica. DECI BISERICA SPUNE CE ESTE NORMAL. ITI RECOMAND SA TE INTORCI IN CLASELE PRIMARE SI SA ITI REFACI TEMELE LA RELIGIE.

**P.S. NENORMALITATILE din Biserica sunt cauzate de oameni. Judeca-i pe ei nu Biserica si asta dupa ce te uiti si in oglinda sufletului tau

cameliaradu

15 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 11:11

De la: Unkle, la data 2008-08-08 14:32:25Ca opinia publica aproba sau dezaproba homosexualitatea e una, dar ca Biserica sa accepte asa ceva vi se pare normal?

NU! nu este normal, deoarece, chiar daca societatea vrea sa integreze anomaliile fiziologice si comportamentale, pe principii umanitariste, asta nu inseamna ca ele ar trebui incurajate in asemenea masura incat sa ne prostim definitiv si sa le consideram a fi aspecte normale.
Din pdv social este firesc sa intergrezi fostii puscariasi, depresivii, homosexualii, asta pentru a nu crea presiuni gratuite in societate si a mentine cat d ecat o ordine. De aici pana la a accepta filozofic, spiritual, psihologic, toate acestea ca normalitati, devine mai mult decat periculos.
Exista scoli de psihologie care vor musai, di9n varii interese, sa acrediteze ideea ca homosexuialitatea este normala. ei bine, nu este. este o alioenare cu cauze precise si clare. ca in majoritatea cazurilor poate fi ireversivbila este adevarat si asta se datoreaza faptului ca ar fi prea scump sa iei fiecare organism dereglat si sa muncesti cu el ani de zile pentru a repara cea au facut niste parinti iresponsabili sau un mediu nociv.
povestea e complicata.
sunt unii care doresc pentru a fi la moda sa spuna ca e normal sa fii homosexual. si ca acest comportament se intalneste si la animale si in natura. asa e. DAR, numai in cazuri exrtreme. in natura asa ceva nu se intampa in conditii normale.

daca pui 2 masculi hamsteri intr-un borcan, in timp vor avea comportamente homosexuale, dar asta...in lipsa de altceva, iar in cazul in care apare o femela isi revin. asa ca modelul natgural cade. este o supapa d esupravietuire in cazuri extreme.

in acest caz, opri admitem ca omenirea se afla intr-o mare criza, de proportii, ori recunoastem ca fenomenul homosexualitatii a scapat d esub control si nimeni nu mai e capabil sa il gestioneze.
ganditi-va putin, daca mai putem spera sa avem copii si nepoti normali , in cazul in care anomalia ajunge la rang de normalitate

beatrice_constantin

8 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 11:59

Draga Andreea,

Ti-ai pus vreodata problema ca poate tu NU INTELEGI ce scrie in Biblie?

Partea mai proasta este ca, desi nu intelegi, iti dai cu parerea.

Ceea ce "promovezi" tu (tot fara sa iti dai seama) este HAOSUL.

Unora nu le este clara diferenta intre libertate si haos.

Hai sa zicem ca eu omor pe cineva care mi-a facut un rau si consider asta normal. Altfel, sunt un om simpatic, imi promovez subalternii etc. etc. am o sumedenie de calitati. Ar fi bine oare sa nu respectam nici o regula, decat cele pe care le consideram noi bune de respectat?

Pentru cine stie sa citesca Biblia (ma refer acum la Noul Testament) nu numai cu ochii si mintea, ci si cu sufletul, ea este FOARTE ACTUALA, fiecare pilda este plina de intelesuri, desi au trecut 2000 de ani. Oare daca s-ar fi invechit nu s-ar fi gandit Dumnezeu sa o actualizeze? Asta este SCUZA IGNORANTILOR, ca ei sunt destepti si Biblia e invechita.

De exemplu, de ce interpretezi tu ca o sotie trebuie sa intoarca si celalalt obraz cand sotul o bate? Oare nu tot Iisus a daramat tarabele celor din Templu?

In Biblie scrie ca sotul trebuie sa isi pretuiasca sotia, sa o iubeasca ca pe el insusi. Mie bataia nu mi se pare un semn de pretuire.

Si apropo de copiii bine-crescuti ai sefului homosexual, poate ai vazut zilele trecute filmul despre Judy Garland. Tatal ei era homosexual, iar ea si-a ales ulterior toti sotii (si majoritatea iubitilor) tot homosexuali - si a suferit din cauza asta. Interesant este ca cel putin despre unii (poate chiar despre toti) nu stia ca sunt homosexuali, ci a aflat ulterior...

Notiunea de "buna crestere" mi pare discutabila, iar viitorul va arata daca am sau nu dreptate.

Adevarul, normalitatea, binele sau cum vreti sa-i spunem EXISTA independent de vointa noastra. Legile Divine chiar functioneaza. Ideal este, insa, sa reusim si noi sa le "decodificam" in sufletele noastre si sa FACEM ceea ce este cu adevarat bine.

In incheiere, as mai mentiona ca pana si stiinta, studiind ADN-ul, a ajuns la concluzia ca nu ne tragem din maimuta. Hai sa gandim putin inainte de a emite ineptii. Avem responsabilitatea vorbelor noastre !

Doresc tuturor o viata in lumina si adevar !

andreea_nastasa

61 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 15:58

pentru doamna camelia radu...

nu este " normal " ceea ce hotaram noi ca indivizi...ci majoritatea...
nu era normal ca femeile sa munceasca si sa poarte pantaloni la inceputul secolului si uite ca acum este ...

interese sunt ca lumea sa propaseasca si cei zece copii cretini si fara educatie sa devina clienti fideli ai capitalismului...
eliberati-va de preconceptii "think outside of your box "

andreea_nastasa

61 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 16:09

De la: beatrice_constantin, la data 2008-09-04 11:59:11Draga Andreea,
Ti-ai pus vreodata problema ca poate tu NU INTELEGI ce scrie in Biblie?

Eu ma dau cu parerea ? Nu ai citit posturile mele anterioare...Eu incurajez toleranta ...
Haosul ? O fi mai bun sistemul in care va inregimentati fara sa ganditi cu capsorul vostru ? Si ordinea "morala " pe care Biserica ortodoxa romana o doreste femeilor supuse barbatilor, cratitelor si familiei...
de ce ni s-a dat liberul arbitru oare?

Nu am vorbit de omorat , am sustinut ca si ei sunt oameni si ca nu e biserica cea care trebuie sa hotarasca pentru ei...daca au dreptul la casatorie si familie (naturala sau prin adoptie)...

Tie iti urez o viata lunga "in lumina" ...doar nu incerca sa ma prelucrezi , pentru ca asa cum am mai spus eu vin din comunism... si stiu ca "Religia este opiul maselor" una din putinele lucruri adevate ? Ei ce zici de asta ?
Iti spun sincer am citit si Coranul, si pe hartie este absolut minunat o "ORDINE" deosebita...cu practica insa e jale...

iar de femei roabe...cauta sunt forumuri dedicate...unde doamnele casatorite cu "islamisti" povestesc din experienta lor...
si nu este de joaca...

EU PREFER SA TRAIESC IN SECOLUL IN CARE M-AM NASCUT ... si nu in urma cu mii de ani cand biserica era singura salvare... Suntem niste oameni rafinati si elevati si nu oblig pe nimeni sa se bucure realmente de viata..

andreea_nastasa

61 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 16:10

Eu ma dau cu parerea ? Nu ai citit posturile mele anterioare...Eu incurajez toleranta ...
Haosul ? O fi mai bun sistemul in care va inregimentati fara sa ganditi cu capsorul vostru ? Si ordinea "morala " pe care Biserica ortodoxa romana o doreste femeilor supuse barbatilor, cratitelor si familiei...
de ce ni s-a dat liberul arbitru oare?

Nu am vorbit de omorat , am sustinut ca si ei sunt oameni si ca nu e biserica cea care trebuie sa hotarasca pentru ei...daca au dreptul la casatorie si familie (naturala sau prin adoptie)...

Tie iti urez o viata lunga "in lumina" ...doar nu incerca sa ma prelucrezi , pentru ca asa cum am mai spus eu vin din comunism... si stiu ca "Religia este opiul maselor" una din putinele lucruri adevate ? Ei ce zici de asta ?
Iti spun sincer am citit si Coranul, si pe hartie este absolut minunat o "ORDINE" deosebita...cu practica insa e jale...

iar de femei roabe...cauta sunt forumuri dedicate...unde doamnele casatorite cu "islamisti" povestesc din experienta lor...
si nu este de joaca...

EU PREFER SA TRAIESC IN SECOLUL IN CARE M-AM NASCUT ... si nu in urma cu mii de ani cand biserica era singura salvare... Suntem niste oameni rafinati si elevati si nu oblig pe nimeni sa se bucure realmente de viata..

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 16:25

Andreea,

Normalitatea o hotaraste majoritatea, adevarat (de fapt, nici macar "majoritatea").

Tocmai din acest motiv cred ca in lipsa lui Dumnezeu orice monstruozitate poate fi considerata la un moment dat "acceptabila" sau "tolerabila"
Think again.

andreea_nastasa

61 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 16:42

De la: moroshanu2002, la data 2008-09-04 10:48:33draga mea, ce este NORMAL este FIREsc , adica NATURAL iar NATURAL inseamna dupa cum ne este NATURA. iar NATURA NE SPUNE CA O FAMILIE INDIFERENT DE SPECIE inseamnaBARBAT PLUS FEMEIE ,MASCUL PLUS FEMELA, MALE PLUS FEMALE s.a.m.d. Dupa cum stii tot ce exista in lumea asta inclusiv oameni a fost creat de CEL DE SUS. Adica natura este asa cum a creat-o El. Deci ce este natural este si dupa voia Lui. Adica daca natura facut familiile facute din doi parteneri de sex diferit inseamna ca a asa a vrut Dumnezeu si este prin urmare normal. Institutia care prin doctrina arata calea pe care CEL ATOTPUTERNIC o doreste este Biserica. DECI BISERICA SPUNE CE ESTE NORMAL. ITI RECOMAND SA TE INTORCI IN CLASELE PRIMARE SI SA ITI REFACI TEMELE LA RELIGIE.

**P.S. NENORMALITATILE din Biserica sunt cauzate de oameni. Judeca-i pe ei nu Biserica si asta dupa ce te uiti si in oglinda sufletului tau

In natura ... leul isi omoara puiul...ca sa mai prinda leoaica o tura .cat este in calduri ....

iar barbatilor/ femeilor li s-au dat hormoni ca altfel specia umana murea ...de aia cine este mai smecher isi lasa genele in mai multe locuri, si uite cum neamul lui se propaseste...

Faceti credite ...donati biserici.... si ve-ti ajunge in rai

iar cel de sus i-a creat pe toti..
Natural este sa iubesti ...iar raportarea ta la "cel de sus " este pur sibiectiva si individuala...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 16:46

Pentru Carlos:

pentru "incest" exista o explicatie, dar nu ma aventurez sa o expun (risc sa ma fac neinteleasa deoarece ridica in dscutie alte aspecte care necesita o cunostere aprofundata a Bibliei atat din partea mea cat si a ta).
Dar cred ca tu esti prea putin interesat de a afla si prea interesat de a-ti afirma punctul de vedere.
Credinta si cunoasterea se sustin reciproc: nu poti intelege nimic din Biblie daca nu ai un strop de credinta (nu o lua ca pe o critica, este ceea ce am observat din experienta mea). Ortodoxia nu o cunosti, ci o traiesti. Daca tu crezi ca viata ta se sfarseste cu moartea fizica iti va fi greu sa intelegi ceva din crestinism.

carlos

37 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 18:23

De la: marinescuirina, la data 2008-09-04 16:46:45Pentru Carlos:

pentru "incest" exista o explicatie, dar nu ma aventurez sa o expun (risc sa ma fac neinteleasa deoarece ridica in dscutie alte aspecte care necesita o cunostere aprofundata a Bibliei atat din partea mea cat si a ta).
Dar cred ca tu esti prea putin interesat de a afla si prea interesat de a-ti afirma punctul de vedere.
Credinta si cunoasterea se sustin reciproc: nu poti intelege nimic din Biblie daca nu ai un strop de credinta (nu o lua ca pe o critica, este ceea ce am observat din experienta mea). Ortodoxia nu o cunosti, ci o traiesti. Daca tu crezi ca viata ta se sfarseste cu moartea fizica iti va fi greu sa intelegi ceva din crestinism.

As fi foarte curios sa aflu explicatia aia..chiar daca nu o faci pt mine si pt tine e forum public ..deci la un moment o intra unul care sa indeplineasca conditiile tale de cunoastere profunda a bibliei..
acelasi lucru te intreb, eu pot crede orice..tu poti crede ca o sa plutesti pe nori si mai stiu eu ce tampenii..dar de unde ai sti asta..? ce te face sa crezi ca teoria ta e mai valabila ca a mea..ti-a povestiti cineva..sau doar pt ca scrie o porcarie intr-o carte plina de contradictii si tampenii..cu toata credinta pe care ai avea-o..ar trebui sa crezi..in felul asta exista si batman...si superman..uite cum fac toate sens acum..

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 20:44

Buna Mairaoprea si buna tuturor. As vrea sa continui mesajul de aseara.
Si spuneam despre acel vecin care i-a facut bunicului meu niste probleme, niste vraji urate. Eu personal nu cred in puterea vrajilor in sine ci cred in puterea diavolului(dc ii est eingaduit de Dumnezeu) de a face rau omului prin orice mijloace folosindu-se de semenii omului care doresc cu orice pretz sa-i faca rau atat lui cat si altora , aratandu-si "puterea lor".
Ei bine, mama ma atentiona sa am grija cu acest om , ce vorbesc cu el, ca nu cumva sa-mi faca vre-un rau.
Chestia era ca imi tot iesea in cale asa dintr-o data de oriunde veneam.
Incepuse sa-mi fie frica de el , de fapt imi era frica sa nu faca cine stie ce grozavenie sa ma posede diavolul . Insa sti ce am zis intr-o zi: Si diavolul a fost creat tot de Dumnezeu( ca inger bun) si deci Dumnezeu are putere si asupra lui si deci numai dc El va ingadui se va intampla una ca asta.
Si "stiam " ca nu va ingadui asa ceva!
Nu imi garantase nimeni asta insa sti cum e cand sti ca o anume persoana te iubeste enorm de mult, esti sigur ca din partea acelei persoane nu iti va veni nimic vatamator. Asa si eu am stiut!
D-na sau d-soara Maria, faptele omului sunt strans legate de el, precum sentimentele , pentru ca se nasc din sentimentele lui sustinute de vointa si acceptate de ratiune.Asa si acel talhar. El avea sufl

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 20:46

Buna Mairaoprea si buna tuturor. As vrea sa continui mesajul de aseara.
Si spuneam despre acel vecin care i-a facut bunicului meu niste probleme, niste vraji urate. Eu personal nu cred in puterea vrajilor in sine ci cred in puterea diavolului(dc ii est eingaduit de Dumnezeu) de a face rau omului prin orice mijloace folosindu-se de semenii omului care doresc cu orice pretz sa-i faca rau atat lui cat si altora , aratandu-si "puterea lor".
Ei bine, mama ma atentiona sa am grija cu acest om , ce vorbesc cu el, ca nu cumva sa-mi faca vre-un rau.
Chestia era ca imi tot iesea in cale asa dintr-o data de oriunde veneam.
Incepuse sa-mi fie frica de el , de fapt imi era frica sa nu faca cine stie ce grozavenie sa ma posede diavolul . Insa sti ce am zis intr-o zi: Si diavolul a fost creat tot de Dumnezeu( ca inger bun) si deci Dumnezeu are putere si asupra lui si deci numai dc El va ingadui se va intampla una ca asta.
Si "stiam " ca nu va ingadui asa ceva!
Nu imi garantase nimeni asta insa sti cum e cand sti ca o anume persoana te iubeste enorm de mult, esti sigur ca din partea acelei persoane nu iti va veni nimic vatamator. Asa si eu am stiut!
D-na sau d-soara Maria, faptele omului sunt strans legate de el, precum sentimentele , pentru ca se nasc din sentimentele lui sustinute de vointa si acceptate de ratiune.Asa si acel talhar. El avea sufletul plin de faradelegile pe care le facuse dealungul timpului, insa in momentul rastignirii, cand el si-a recunoscut faptele prin faptul ca a spus ca merita acea pedeapsa, si in acelasi timp a marturisit nedreptatea care se facea Mantuitorului spunand ca El nimic rau nu a facut, atunci faptele lui au fost iertate de Hristos. Si atunci vazand smerenia acelui talhar, Dumnezeu i-a descoperit lui divinitatea Celui impreuna rastignit cu el si cu colegul sau si el A AVUT CURAJUL sa marturiseasca aceasta descoperire prin cuvintele: Doamne pomeneste-ma cand vei veni intru Imparatia Ta"
Si intr-un fel ai intr-un oarecare fel dreptate cand spui ca existenta celor doua tabere , bogati si saraci, mentine oarecum echilibrum socio-moral-spiritual al lumii.
Pentru ca durerea naste compasiune si saracia , milostenia. Dar eu as zice ca nu era aboslut necesara existentia acestor tabere pentru echilibrul umanitatii!I Insa e mai usor de acceptat necesitatea acestei stari pentru a-mi justifica mie modul meu de trai egoist, in care daca am 2 camasi si vecinul meu moare de frig (sau 2-3-4 apartamente pe care le inchiriez si poate rude de-ale mele nu au unde sta ca sa nu mai zis ce prieteni, colegi, straini sau dusmani), sau 20 de lei si vecina mea nu are nici un leu, eu nu le impart ci le tin pentru mine pentru ca ma gandesc" poate am nevoie de ele maine" , insa uit ca acei oameni au nevoie de ele azi! Ziua de maine nimeni nu stie dc o voi apuca!
Astfel aceasta gandire(necesitatea taberelor ptr echilibrul umanitatii)ma ajuta , chiar ma sustine sa-mi consoliedez eu stilul meu de viata autonom, ca un cerc inchis, in care accept sa ajut si sa fiu solidara cu ceilalti numai pana cand Ego-ul meu nu este atacat, dezavantajat, subestimat.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit, eu nu vorbesc despre voi, ci despte NOI! Eu numai am observat, NU CUM SUNTETI VOI , ci cum suntem o majoritate dintre noi oamenii!.
Am cunoscut si cateva persoane din minoritate (persoane care dadeau ce era mai bun semenilor , pastrand pentru ei ce era mai prost, mai vechi, mai neinsemnat, bucurandu-se enorm de mult pentru bucuria daruita acestora din urma).
Viata a facut sa merg mult si des cu trenul. Imi placea f mult sa stau in gara si sa privesc oamenii , mai ales pe cei batrani dar si pe cei tineri si sa ma gandesc:"cate tristeti si bucurii, impliniri si esecuri se ascund intre cutele de pe fruntea fiecarui om batran! Cate aspiratii, sperante, nadejdi, vise , dorinte se ascund in ochii celor tineri.....peste vreo 30-40 de ani, cate din acestea vor fi impinite?!

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 21:52

Pentru Carlos:

Carlos tu nu poti crede orice , ci numai ce intelegi, ce iti este argumentat logic, stiintzific!, demonstrat.

Tu ai afirmat ca Adam si Eva stau la bazele crestinismului :"Dar sa revenim la cei doi care constituie bazele crestinismului nu-i asa..Urmeaza scenariu macabru.."
Eu am facut corectia ca Hristos sta la bazele religiei crestine .
Tu insisti pe faptul ca inmultirea oamenilor a fost posibilia datorita incestului.
Trebuie mai intai sa sti ca Adam cu Eva (dc crezi ca au fost creati de Dumnezeu), dupa alungarea din Rai , nu au primit nici o porunca de la Dumnezeu, nici o regula morala dupa care sa-si traiasca viata.Ci numai au fost atentionati de faptul ca viata lor s-a schimbat , va fi plina de greutati si dureri.Tu judeci faptele lui Adam si ale Evei dupa criteriul valorilor morale de acum.Dupa izgonire ei s-au indepartat de Dumnezeu si s-au ocupat , ma gandesc eu, de viata aparuta in noua situatie.....acum ei devenisera oameni trupesti, supusi mortii , nu mai erau oameni duhovnicesti, spiritualizati care nu simteau nevoia de a manca de a dormi, si cu atat mai putin nu erau supusi instinctului de perpetuare.Insa o reniniscenta a credintei a ramas in ei, o slaba flacaruie a ramas in inima lor, chair si dupa cadere!
Aceasta (instinctul de perpetuare)a venit o data cu caderea si viata lor trupeasca (viata in care sufletul lor devine supus materiei, necesitatilor naturale, limitelor naturale), ei o traiesc dupa cum vor ei, neprimind de la Dumnezeu nici o regula, nici o porunca, ci , se lasa condusi de legea firii, lege inferioara relatiei personale de comuniune pe care ei o avusesera cu Dumnezeu inainte de cadere,dar totusi si aceasta lege fiind imprimata firii tot de catre Dumnezeu, pentru ca prin pacat sa nu se produca haosul in lumea creata! Insa Dumnezeu nu i-a parasit, chiar daca omul s-a indepartat de El.El l-a mustrat pe Cain pentru uciderea fratelui sau .Protoparintii nostri, cu siguranta toata viata s-au cait si au ost chinuiti de dor dupa VIATA CEA DINAINTE DE CADERE. Cand nici aceasta lege a firii nu a mai fost ascultata ( dupa ce pamantul se umpluse de oameni), Dumnezeu a curatzt [pamantul de faradelegi, salvandu-l numai pe Lot si familia lui pentru ca ramasese drept in faptele si viata lui!
Tablele Legii au aparut in vremea lui Moise....si dupa potop tot prin "incest" s-au inmultit oamenii..daca vrei sa judeci faptele dinainte de Lege in funcite de criteriile si valorile post Lege !Oricum omul are impirmat in el o lege morala naturala, upa cum orice exista (creatie) se supune unei legi naturale!
O seara placuta!
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de tehno-redactare! O seara placuta!

steaua_sudului

34 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 22:08

Corectare:Trebuie mai intai sa sti ca Adam cu Eva (dc crezi ca au fost creati de Dumnezeu), dupa alungarea din Rai , nu au primit nici o porunca de la Dumnezeu, nici o regula morala dupa care sa-si traiasca viata.Ci numai au fost atentionati de faptul ca viata lor s-a schimbat , va fi plina de greutati si dureri.
Oricum omul are imprimat in el o lege morala naturala, dupa cum orice exista (creatie) se supune unei legi naturale!
Pare o contradictie in ceea ce am spus, insa eu cand am spus ca nu au primit nici o porunca sau criteriu moral dupa care sa-si traiasca viata , m-am referit la o lege externa, asa cum va fi Legea mozaica.Pentru ca , asa cum am spus toata creatia se supune unor legi naturale, deci si omul are imprimat in fiinta lui o lege morala naturala care il ajuta oarecum sa nu-si creeze un haos in viata si in lumea intreaga, stiindu-se ca el este singura creatie de pe pamanat inzestrata cu ratiune si vointa libera!

carlos

37 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 23:22

De la: ayda162785, la data 2008-09-04 22:08:23Corectare:Trebuie mai intai sa sti ca Adam cu Eva (dc crezi ca au fost creati de Dumnezeu), dupa alungarea din Rai , nu au primit nici o porunca de la Dumnezeu, nici o regula morala dupa care sa-si traiasca viata.Ci numai au fost atentionati de faptul ca viata lor s-a schimbat , va fi plina de greutati si dureri.

Oricum omul are imprimat in el o lege morala naturala, dupa cum orice exista (creatie) se supune unei legi naturale!

Pare o contradictie in ceea ce am spus, insa eu cand am spus ca nu au primit nici o porunca sau criteriu moral dupa care sa-si traiasca viata , m-am referit la o lege externa, asa cum va fi Legea mozaica.Pentru ca , asa cum am spus toata creatia se supune unor legi naturale, deci si omul are imprimat in fiinta lui o lege morala naturala care il ajuta oarecum sa nu-si creeze un haos in viata si in lumea intreaga, stiindu-se ca el este singura creatie de pe pamanat inzestrata cu ratiune si vointa libera!

Hai nu serios acum..deci nu au primit nici o porunca..ia pune mana pe carte..

Cine a zis

"Iar voi cresteti si inmultiti-va; raspinditi-va pe pamint, si inmultiti-va pe el! (Geneza 9:7).

Nu, continui sa aberezi..nu Ceausescu a zis asta..dar cred ca si el a zis-o totusi

Vorbesti de potop fara sa ai nici cea mai mica dovada ca a existat..Nu exista nici o dovada ca acel potop s-ar fi intamplat..Oamenii de stiinta cu toate ca descopera fosile de dinozauri vechi de milioane de ani..nu atesta nici o secunda ca pamantul ar fi fost vreodata acoperit de apa in totalitate si mai mult neaga cu vehementa ca ascest lucru ar fi posibil cumva..mai ales la vremea la care biblia zice ca s-ar fi intamplat..

A fost vorba in neolitic de acoperirea de ape a populatiei care traiau pe langa marea neagra de astazi..dar nici vorba ca intreg pamantul sa fi fost inundat..Si asta e iara e o dovada ca biblia a fost scrisa de oamenii mici care nici nu stiau la vremea aia cat de mare e pamantul si cat de mici sunt ei..pt ei atunci daca era un potop peste ei il numeau ca intreg pamanutul a fost nimicit..ceea ce nu e deloc asa.

Biblia se contrazice cu potopul f interesant..cam cum o scalzi si tu..o data mentioneaza in geneza 6:8-10; 7:1-10, 16c; 8:6-12, 20-22 cu influiente egiptene cum ca s-ar fi intamplat 1000 ani IC si apoi in geneza 6:9-22; 7:11-24; 8:1-5, 13-19; 9:1-17 cu influiente babyloniene ca s-ar fi intamplat cu 500 ani IC., potopul de la marea neagra a fost cu 5600 ic..deci chiar inainte ca dzeu chipurile sa fi creat omul, care voi presupuneti ca s-a intamplat cam 4000 ic..

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 23:40

Carlos, vad ca esti un om foarte curios.
Sincer, eu nu mi-am pus nicicand problema daca a fost un potop local sau unul general si cand s-a intamplat. Nici cum s-au inmultit oamenii la inceputul istoriei biblice. Deoarece elementul principal in religie este relatia mea cu Dumnezeu.

Iti trimit cateva linkuri care sper sa raspunda (macar partial) intrebarilor tale. Eu gasesc interesante scrierile lui Serafim Rose (deoarece are un stil foarte accesibil, spre deosebire de textele patristice unde trebuie sa te familiarizezi cu limbajul).
www.sfaturiortodoxe.ro/varsta_pamantului_carbon_14_biologic_evol...

www.razboiulnevazut.org/

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 02:58

Carlos, problemele pe care mi le pun eu sunt altele. Nu consider ca Vechiul Testament este o carte de stiinta si in acelasi timp nici nu cred ca prezinta minciuni. (De ex. perioada in care evreii au stat in Egipt, plecarea lor, chiar si episodul cu traversarea marii, stalpul de fum/foc care i-a calauzit sunt atestate stiintific si arheologic. De asemenea, am vazut cu mult timp in urma un documentar despre potop, in care erau aduse "dovezi" etc. Ideea este ca nimeni nu este prea interesat sa cerceteze astfel de lucruri pentru ca ele nu aduc.. bani).
Este adevarat ca religia a fost mijloc de manipulare. Dar in prezent oricum si-a pierdut puterea de convingere.
Astazi esti manipulat prin "stiinta". Nu cred ca esti chiar asa de naiv sa crezi ca stiinta este in beneficiul maselor. Stiinta azi deserveste banul. Medicina? Hmm am medici in familie. Cand copilul meu a fost grav bolnav a fost tratat de profesori universitari (nu doar unul, multi!), am umblat cu el la clinici private..mi s-a spus ca e un "mister medical". Medicina este ridicata in slavi de cei care nu au trecut prin astfel de cosmare! (Un chirurg imi spunea "eu tai, scot, cos. Omul se vindeca singur")
Manipulare? Campania de promovare a homosexualilor ce este? Cu argumente "stiintifice" ca ei nu pot lupta impotriva naturii lor deci trebuie considerati normali!!! Dar toata porcaria din media care promoveaza o sexualitate agesiva si vulgaritate extrema uneori sub masca feminismului?! Copiii incep viata sexuala din scoala cu ideea ca sexul este o necesitate! Nu este asta manipulare? Unde este progresul (pe care il ingradea biserica), unde? Ca nu il vad!!
Ce ne aduce stiinta pe care te bazezi tu? Ingrijire medicala si medicamente? Oarecum. Cu ce pret? Cum si unde sunt ele testate? Care sunt efectele secundare? Le ai scrise pe cutie? Get real! Internet si telefoane? Ai citit ceva despre cancer provocat de telefonul mobil? Probabil ca nu. Alimente modificate genetic? Etc. Ideea este ca oricat ai vrea sa ai ochii deschisi.. vezi ceea ce ti se ofera. Alegi ce ti se pune in fata.

carlos

37 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 04:11

De la: marinescuirina, la data 2008-09-05 02:58:08Carlos, problemele pe care mi le pun eu sunt altele. Nu consider ca Vechiul Testament este o carte de stiinta si in acelasi timp nici nu cred ca prezinta minciuni. (De ex. perioada in care evreii au stat in Egipt, plecarea lor, chiar si episodul cu traversarea marii, stalpul de fum/foc care i-a calauzit sunt atestate stiintific si arheologic. De asemenea, am vazut cu mult timp in urma un documentar despre potop, in care erau aduse "dovezi" etc. Ideea este ca nimeni nu este prea interesat sa cerceteze astfel de lucruri pentru ca ele nu aduc.. bani).

Este adevarat ca religia a fost mijloc de manipulare. Dar in prezent oricum si-a pierdut puterea de convingere.

Astazi esti manipulat prin "stiinta". Nu cred ca esti chiar asa de naiv sa crezi ca stiinta este in beneficiul maselor. Stiinta azi deserveste banul. Medicina? Hmm am medici in familie. Cand copilul meu a fost grav bolnav a fost tratat de profesori universitari (nu doar unul, multi!), am umblat cu el la clinici private..mi s-a spus ca e un "mister medical". Medicina este ridicata in slavi de cei care nu au trecut prin astfel de cosmare! (Un chirurg imi spunea "eu tai, scot, cos. Omul se vindeca singur")

Manipulare? Campania de promovare a homosexualilor ce este? Cu argumente "stiintifice" ca ei nu pot lupta impotriva naturii lor deci trebuie considerati normali!!! Dar toata porcaria din media care promoveaza o sexualitate agesiva si vulgaritate extrema uneori sub masca feminismului?! Copiii incep viata sexuala din scoala cu ideea ca sexul este o necesitate! Nu este asta manipulare? Unde este progresul (pe care il ingradea biserica), unde? Ca nu il vad!!

Ce ne aduce stiinta pe care te bazezi tu? Ingrijire medicala si medicamente? Oarecum. Cu ce pret? Cum si unde sunt ele testate? Care sunt efectele secundare? Le ai scrise pe cutie? Get real! Internet si telefoane? Ai citit ceva despre cancer provocat de telefonul mobil? Probabil ca nu. Alimente modificate genetic? Etc. Ideea este ca oricat ai vrea sa ai ochii deschisi.. vezi ceea ce ti se ofera. Alegi ce ti se pune in fata.

Exact cum am spus mai devreme vt imbina elemente de basm, mit cu cele istorice pe care le fabuleaza..dupa cum stii a fost scrisa in mai multe perioade, toate mult dupa intamplarea evenimentelor..deci normal nu poate fi considerata nici ca o carte de istorie ca nu reflecta realitatile si e inspirata dupa ciclul petrecerii unor evenimente si puse in contesxt fabulos religios.Documentarul de care spui nu sustinea ideea ca a existatun potop pe tot globul ci doar in zona marii negre de azi si ca popularia migrase in zona franta anglia de astazi.

E un lucru foarte bun ca biserica a pierdut teren astfel am putut realiza o exprozie in progres in ultimele decenii..

Te plangi de sistemul medical si spui ca stiinta suck un pic la aspectul asta..think more

Stii care era speranta de viata in 1845? 45 de ani..si infinit o gama mult mai larga de boli pe plan mondial..am ajuns acum la o speranta de viata 65-75 de ani.iti pot da date exacte..Religia nu a dus niciodata la progres..religia a fost o manipulare exact ca in comunism..ti s-a parul un progres 50 de ani sub comunism a romaniei?

Partea cu stiinta care o gasesti tu asa daunatoare e cam asa... focul il poti folosi sa-ti hranesti familia sau poti sa-i arzi casa vecinului..tu controlezi ..liberul arbitru.
Asa si cu telefonul mobil il poti folosi sa vb cu x dar exista riscul sa faci cancer daca nu-l dezlipesti de la urechi un an..partea buna e ca daca nu-l folosesi deloc nu te ameninta nimeni ca ajungi in iadul telefoanelor si o sa arzi vesnic....ceea ce e un real progres consider..

beatrice_constantin

8 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 14:12

inca ceva, cand esti tu bolnavioara..ce faci..in primul rand te rogi probabil..ca o crdincioasa cuviicioasa ce esti..apoi te duci la doctor ..ca undeva in subconstientul tau, stii ca te rogi la pereti..bine ar fi sa constientizezi ca ruga aia nu e decat autosugestie si nu are nici o legatura cu divinitatea si nici cu zana maselutza...si surpriza tot algocalminul iti ia durerea deci stiinta aia asa neputincioasa gaseste o cale sa te puna pe picioare..

Draga Carlos,

Eu am facut tot ce se putea face dpdv medical pentru a putea avea copii, si mi s-a spus ca este imposibil.
M-am rugat mult - si am ramas insarcinata.
De asta ce zici?
Am ramas insarcinata prin autosugestie sau cu algocalmin?

beatrice_constantin

8 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 15:02

Inteleg ca modul in care homosexualii incearca sa ne convinga ca ceea ce fac ei este "bine" sau "normal" este sa afirme ca Dumnezeu nu exista...sau ca Biserica este in mod fundamental ceva daunator sau lipsit de importanta.
Daca Dumnezeu exista, homosexualitatea e ceva gresit, cu totii cred ca stim de Sodoma si Gomora.
Oare nu seamana cu orgoliul Luciferic?
Bine ca inca avem pe Sf. Arhanghel Mihail...apropo, maine este una din zilele lui de sarbatorire.

Eu cred ca homosexualitatea este asemenea bolilor psihice - si poate stiti ca acei bolnavi se deosebesc prin faptul ca nu se considera bolnavi. Si ei spun ca asa sunt si nu au ce face. Intr-o zi putem ajunge sa ne intrebam daca nu cumva "lumea" in care traiesc ei este cea reala, si noi suntem defecti. Asa si cu homosexualii. Nu cred ca majoritatea de la un moment dat hotaraste (in mod obligatoriu) ce este bine. Uneori majoritatea FACE binele, alteori nu. Daca toti s-ar droga, ar fi bine? Se mai pot da si alte exemple.

Mi se pare esential sa realizam cand avem o problema si sa incercam sa o rezolvam - si cu ajutorul lui Dumnezeu orice este posibil.
Daunatoare este complacerea. Nu suntem in mod real supusi unui anumit comportament, este doar o scuza pentru a ne apara slabiciunea. Cu totii avem in noi puterea de a realiza ceea ce dorim. Asa cum este o vorba: "sa nu traim SUB vremuri, ci PESTE vremuri". Adica sa nu ne lasam dusi de val, ci sa fim noi valul; sa ne "construim" viata.
Eu cred ca suntem entitati care "merg" pe un drum evolutiv, spre reindumnezeire, poate sa recuperam ceea ce am pierdut odata, dar vom ajunge ACOLO imbunatatiti cumva. Este ca o lectie de viata. Poate exista reincarnare, poate nu. Dar am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, deci nici unul nu a fost creat homosexual. Este una din greselile pe care, mergand (in jos) pe acest drum am facut-o. Cu siguranta exista "tratament", exista solutii.
Cred cu tarie ca acela care chiar ISI DORESTE sa redevina normal va reusi si atunci va cunoaste adevaratul sentiment de implinire.
E mare lucru sa depasesti asa ceva.
Doamne ajuta!

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 15:19

Bah Carlos esti foarte slab ce nu imi raspunzi mie... nu ai ce raspunde? Te simti atacat si nu ai cu ce riposta? Tu tat ceea ce vrei o sa crezi... esti foarte slab copile...

Shaggy
carlos

37 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 15:32

De la: beatrice_constantin, la data 2008-09-05 14:12:18
Draga Carlos,

Eu am facut tot ce se putea face dpdv medical pentru a putea avea copii, si mi s-a spus ca este imposibil.
M-am rugat mult - si am ramas insarcinata.
De asta ce zici?
Am ramas insarcinata prin autosugestie sau cu algocalmin?

pai asta nu contrazice un pic religia..d-zeu a facut femeia reproducatoare..nu ar fi un pic stupid ca sunt atatea alte femei care in ciuda faptului ca se roaga nu pot face copii..ce demonstraza asta ca d-zeu le pedepseste deja din timpul vietii..in acelasi timp nasc cu reusita femei violate..imi pare rau ca nu ai ramas insarcinata probabil nu ai fost la un medic bun..stiinta e normal sa aiba limitari pt ca e deschisa...e intr-o contunua cautare..acum ai ocazia sa nasti in vitro da dzeu chiar se pune crucis..inainte erau sute de boli fara leac si oamenii in ciuda faptului ca se rugau..in scurt timp mureau..ce inseamna asta ca asa voia d-zeu..si mai apoi cand stiinta a gasit leac a fost tot pt ca a vrut d-zeu..ca se distrase destul..si a mai facut o boala renuntand la alta..

carlos

37 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 16:09

NU de asta am creat institutii prin care sa ne ajutam singuri..nu de asta am creat spitale sa mergem sa ne ingrijim cand suntem bolnavi..daca ne lasam in grija lui d-zeu unde ajungeam..cati mai eram pe pamant acum..toata viata trebea sa te rogi sa nu-ti pierzi o mana un picior sa poti merge inca la servici sa -ti poti hrani familia..trebuia sa te rogi sa nu faci o ciuma.sau mai stiu eu ce boli a secerat lumea de-a cursul timpului..incearca sa-ti imaginezi viata fara stiinta si fara nimic din ce a creat ea..daca consideri ca nu e buna si nu a gasit leac pt tine.

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cuplurile gay si Divinitatea
Mergi la: