back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

monarhia este in sondaje pe primul loc !

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Far_Cry

305 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 20 Noiembrie 2010, ora 22:12

In sondajele sociale realizate de diferite publicatii , de posturi radio si de televiziune insumand cca 100.000 de intervievati , 58 % doresc revenirea statului la statutul de Monarhie ,37 % doresc mentinerea actualului sistem de guvernamant ,1 % doresc "retrairile marete" de acum 21 de ani iar 4 % s-au abtinut de a comenta subiectul !

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Noiembrie 2010, ora 00:30

Asta fiindca oamenii confunda derapajele de acum, cu parlamentarismul. Derapajele de acum sint datorita autoritarismului. Un om niciodata nu va putea lua corect, deciziile pe care le iau mai multi.
Un singur om ptr a conduce are nevoie de autoritarism, Un grup de oameni, nua re nevoie de a se impune in forta. Cu atit mai mult deciziile majoritatii, sau ale tuturor.
La noi monarhia este inteleasa ca o autoritate, ceea ce este o aberatie. Este o monarhie de tip ev mediu. Monarhiile moderne sint doar ornamentale. In realitate sint tot parlamentare. Insa se pastreaza intentionat confuzia intre autoritarism si democratie, monarhie si parlamentarism.

Cind un singur om ia decizii, mai ales in conditii de criza, sau conflict, si sint gresite, isi poate rade de pe suprafata pamintului, obiectul muncii, TARA PE CARE O CONDUCE.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Far_Cry

305 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2010, ora 19:47

De la: nastasemihail, la data 2010-11-21 00:30:16Asta fiindca oamenii confunda derapajele de acum, cu parlamentarismul. Derapajele de acum sint datorita autoritarismului. Un om niciodata nu va putea lua corect, deciziile pe care le iau mai multi.
Un singur om ptr a conduce are nevoie de autoritarism, Un grup de oameni, nua re nevoie de a se impune in forta. Cu atit mai mult deciziile majoritatii, sau ale tuturor.
La noi monarhia este inteleasa ca o autoritate, ceea ce este o aberatie. Este o monarhie de tip ev mediu. Monarhiile moderne sint doar ornamentale. In realitate sint tot parlamentare. Insa se pastreaza intentionat confuzia intre autoritarism si democratie, monarhie si parlamentarism.

Cind un singur om ia decizii, mai ales in conditii de criza, sau conflict, si sint gresite, isi poate rade de pe suprafata pamintului, obiectul muncii, TARA PE CARE O CONDUCE.
Nimic mai adevarat teoretic in ceeace ai amintit privind implementarea decizional-manageriala...si sociala (nimic de zis) ! Numai ca am impresia ca PATRU FACTORI au stat la baza rezultatului acestui sondaj,D-le Nastase Mihail ! 1- Informatia reala data-niveala privind nivelul de trai si starea de dezvoltare a Romaniei inainte de al doilea razboi mondial (eram a 16 -a natiune ca nivel de dezvoltare din lume), 2- Adevarul istoric de care s-au edificat reprezentantii tinerei generatii privind abdicarea fortata a Monarhiei din calea tancurilor rusesti si prin care s-a "sadit fortat" comunismul in Romania (anii 47') 3- Lectia data de Spania dupa Dictatura lui Franco , 4- Starea natiunii si nivelul de trai dupa 21 de ani post-decembristi !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 01:30

Starea natiunii dupa 21 de ani nu se datoreaza democratiei, ci tocmai autoritarismului lui ceausu. Care a industrializat fortat, fara ca oamenii sa inteleaga ce e aia. Si oricum nu eram noi proprietari. Si s-a distrus in anii 90, prin omisiune din partea populatiei, si lacomiei si nepriceperii unor investitori strategici.
Deci tocmiai lipsa democratiei in relatiile economice. Toata avutia economica ajuns doar la citiva. Restul populatiei a intrat pe afaceri mici, neavind in proprietate actiuni sau mijloace mari de productie. Lipsa unei proprietati clare a dus la distrugerea industriei. Deci eu spun ca relatiile democratice in partea productiva este atunci cind toti si fiecare are in proprietate actiuni, sau firme. Sau intreprinderi mari, dar acelea sint pe actiuni acum. Deci la noi tocmai ca nu e democratie in acest domeniu, si se intelege pe dos. Ca democratia e cea care strica.
In privinta Spaniei, stiu ca zodia e cea care l-a facut sa fie ce a fost. Un rege democrat. S-au mirat toti.
Spania nu e concludenta. E unicat. Nu e obligatoriu sa fie si la noi asa.
Eram a 4- a tara in Europa, prin 38-39, dar si in primele 10-20 de tari, din lume, prin deceniile 7-8, dar la diverse produse. Nu stiu altceva.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Far_Cry

305 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:20

Nici o tara europeana cu regim monarhic n-o duce prost ! Tarile monarhice se ajuta intre ele ,au sisteme economice bazate pe reciprocitati, au un sistem bancar unic (care este de altfel cel mai bogat din toata lumea) si nu in ultimul rand un sistem de referinta care trebuie respectat strict legislativ (chiar in ciuda interferentelor cu legislatia impusa a UE) !... Asa ca...Romania este din 47' comunista si 63 de ani nu cred c-au fost suficienti ptr implementarea acestui obicei impus de sovieticii lui Stalin ! Romania "avanseaza" mult mai rapid intr-o eventualitate... decat SPANIA !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:26

traiasca regele!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:32

SUA care nu a avut niciodata rege, este motorul democratiei si dezvoltarii mondiale. De aceea si este atacata atit de brutal. Nu ea ataca. Este atacata. Daca acest stat ar dispare, instant s-ar institui monarhii de tip dictatura. Nu stiu cum le zice. Doar un singur stat mentine stindardul democratiei reprezentative in lume, in acest moment. Toate celelalte state au un reflex al monarhiilor. Fiindca au mai avut.
Si eu am o senzatie, de bunastare mai buna in cazul monarhiei, dar am o viziune de dezvoltare moderna continua, in cazul republicii.
Intre bunastare si dezvoltare moderna, eu aleg o dezvoltarea moderna.

Mai multi, au intotdeauna idei mai bune decit unul.

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:38

alege ce vrei, dar nu monarhia a facut sa o duca mai bine statele alea...
iar sua s-a comportat si se comporta ca orice monarhie....in plina expansiune...
in rest, apa de ploaie...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:40

Daca SUA e monarhie, atunci si noi sintem. Nu mai amestecati borcanele,
In cazul monarhiei, doar monarhul o duce bine indiferent de vremuri.

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:45

iar dai dovada de nesiguranta... binenteles ca sua nu este monarhie, conditia de baza sa aiba monarh, nu? dar imperiu este, mai mascat, dar am crezut ca esti atent...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:49

De la: 9am243736, la data 2010-11-22 15:45:18iar dai dovada de nesiguranta... binenteles ca sua nu este monarhie, conditia de baza sa aiba monarh, nu? dar imperiu este, mai mascat, dar am crezut ca esti atent...

Tu spui de SUA ca este monarhie, si eu sint nesigur?
SUA este fortata de atacurile asupra ei sa devina politaiul mondial. Uitati cu totii asta. Daca de la o satra de tigani, vin atacuri, le spulberi satra.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:51

De la: 9am243736, la data 2010-11-22 15:38:11alege ce vrei, dar nu monarhia a facut sa o duca mai bine statele alea...
iar sua s-a comportat si se comporta ca orice monarhie....in plina expansiune...
in rest, apa de ploaie...

Citeste atent ce am spus, ca nu ma contrazici decit cu SUA....monarhie.

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2010, ora 15:58

ai dreptate, kosovarii au atacat sua cu rachete... folosite de ilie nastase...
omule, atat sua cat si statele alea monarhice au furat de au rupt randurile si au facut cheag pe spinarea altor popoare... ca a fost bine sau rau, pentru omenire, este alta mancare de peste, iodeea era ca nu monarhia a facut sa creasca nivelul de trai sau bunastarea...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2010, ora 16:48

De la: 9am243736, la data 2010-11-22 15:58:11ai dreptate, kosovarii au atacat sua cu rachete... folosite de ilie nastase...
omule, atat sua cat si statele alea monarhice au furat de au rupt randurile si au facut cheag pe spinarea altor popoare... ca a fost bine sau rau, pentru omenire, este alta mancare de peste, iodeea era ca nu monarhia a facut sa creasca nivelul de trai sau bunastarea...
Vezi ca te contrazici aiurea. Cu monarhia si eu. Cu SUA nu sint de acord. Cine le da drumul in casa si nu e asigurat o incurca. Chiar ei spun.
Ce ma enerveaza cind cineva ma contrazice si spune celasi lucru cu mine.
Dar el ma contrazice in continuare.

tricky

10 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 00:03

Monarhia cu Regele Mihai si-a trait gloria la 23 august 1944 si apusul la 30 decembrie 1947 prin divortul amiabil de Romania lasata in prada Uniunii Sovietice. Punct. De atunci au mai fost anii de exil in care Regele si familia Regala au fost separati de Romania aproape total. Din 1996 odata cu revenirea in tara nu a mai contat decat retrocedarea proprietatilor detinute de Familia Regala inainte de abdicare. In rest Regele nu a mai contat prea mult pe plan international, Razboiul Rece se incheiase deja din 1989. Acum chiar ca nu mai conteaza si sa ne dam pe mana lui Radu Duda si printesa Margareta, sau chiar Printul Paul sau si mai tare Dominic de Habsburg ca sa nu mai spunem de Dieter Stanzeleit alias Vasile Niculae sinaianul cu mama englezoaica ar fi prea de tot dupa Traian si Elena Udrea. Pe Rege nu il mai intereseaza decat retrocedarea ai asigurarea unui viitor bun familiei sale, care nu mai este nicidecum familie regala a Romaniei, nu au facut nimic pentru noi pentru Stat!

9am243869

4 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 12:29

De la: Far_Cry, la data 2010-11-20 22:12:01In sondajele sociale realizate de diferite publicatii , de posturi radio si de televiziune insumand cca 100.000 de intervievati , 58 % doresc revenirea statului la statutul de Monarhie ,37 % doresc mentinerea actualului sistem de guvernamant ,1 % doresc "retrairile marete" de acum 21 de ani iar 4 % s-au abtinut de a comenta subiectul !

9am243869

4 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 13:11

Doamne ajutä-i pe romani.! Se pare cä incepe sä se redreseze situatia politicä in tarä.Mai intai in randul populatiei si apoi se va reflecta prin referendul si la conducerea tärii.Mä refer la sondajul in cauzä care aratä cä 58% dintre romani sunt pentru revenirea monarhiei constitutionale ca formä de conducere a tärii.Deci Regele Mihai de Romania va reveni pe tron. - Da, aceasta este solutia.Numai asa tara se mai poate redresa.Certurile infinite dintre partide vor lua sfarsit.Parlamentul va intelege cä trebue sä lucreze in armonie pentru prosperitatea tärii.Poporul va fi mult mai unit,mai ales dacä cineva,va explica pe larg si la obiect avantajele Monarhiei.Va da exemple din Danemarca,Olanda,Suedia,Norvegia,Anglia,Spania,dar si din alte pärti ale lumii unde Monarhia reprezintä o stabilitate,o stare de abundentä si de bine,o garantie nationalä. Sä ne gandim numai la ajutorul moral si financiar pe care tara nosträ il va primi din partea tärilor cu conducere Monarhicä,asta pe langä ce primim in mod oficial din partea U.Europene - Cum sä se treacä la acestä formä de conducere nationalä ? Foarte simplu. Acum cand majoritatea oamenilor este pentru Monarhie,prin referendum. Referendumul trebue pregätit de actualul Presedinte al tärii D-l Traian Bäsescu,care dupä instalarea Regelui Mihai de Romania la Palat,va deveni presedintele Consiliului de Coroanä,asta pentru a asigura o continuitate si o trecere armonioasä. - Cu sigurantä Casa Regalä are un program de lucru pe care doreste sä-l facä cunoscut poporului roman.Este deci de dorit sä ascultäm acest program,aceastä declaratie oficialä a Regelui Mihai de Romania.- DOAMNE AJUTÄ-I PE ROMANI !

9am180127

3 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 13:29

mi se pare normal un rege e un rege si chiar daca ar vrea sa greseasca il trag de ureche ceilalti ca ii face de rusine
si e bine de stiut pentru ordine ca nimeni nu e mai presus ca regele
si cel putin in epoca moderna casele regale din europa au fost repere de cinste moralitate sicultura

9am180127

3 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 13:36

PE DUMNEATA NU TE AR INTERESA SA TI RECUPEREZI BUNURILE TALE CARE TI AU FOST FURATE
CINE NU AR FI INTERESAT AR DA DOVADA IN CEL MAI BUN CAZ CA NU SANATOS LA CAP
AR FI SI UN SEMNAL PROST PENTRU TOTI CEI CARE AU FOST FURATI DE PUTEREA COMUNISTA IN SOCIETATEA BOSTRA
SI DACA AR RENUNTA CINE AR BENEFICIA DE ACESTEA --POPORUL?
EU CRED CA SMECHERII CA POPORUL NOSTRU A DEVENIT UN POPOR DE SMECHERI

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 13:44

Doamnelor si domnilor,

Revine mereu tema asta .Si tot mereu ,neanalizand oportunitatea moharhiei (exista puncte favorabile)va pun o intrebare: cine va fi regele?
Nu pot sa cred faptul ca unii sunt convinsi de posibilitatea ca Mihai sa revina pe tron!!!
Fratilor,stiti ce varsta are ? Stiti care este starea sa de sanatate si posibilitatile de a se exprima si de a gandi ?Barem de a actiona!Stiti ca este bolnav de Parkinson??
Poate acum vreo 20 de ani cand "prietenul" nostru al tuturor ,Iliescu ,l-a pus pe fuga,domnia sa ar fi fost o solutie.Dar acum ,este o aberatie.Daca va ganditi la alti membri ai familiei regale,cu tot respectul ,va spun ca ,iarasi ,este o aberatie.
Si atunci ,de ce tot bateti apa in piua cu acest subiect?
Aveti pe altcineva in vedere ptr a ocupa tronul Romaniei??
Ma uit la interventia dlui @243869 care trage concluzia bazata pe interelationarea sondajului (care sondaj?)cu faptul ca ,gata ,il urcam pe tron pe Mihai si nu stiu cat de serioasa poate fi o astfel de declaratie.Sigur ,cauzele care pot determina ajungerea la concluzia necesitatii monarhiei s-ar putea sa nu fie exagerate ,ci cat se poate de reale,dar revin cu intrebarea:CINE SA FIE REGELE???

9am021704

6 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 14:07

De la: Far_Cry, la data 2010-11-20 22:12:01In sondajele sociale realizate de diferite publicatii , de posturi radio si de televiziune insumand cca 100.000 de intervievati , 58 % doresc revenirea statului la statutul de Monarhie ,37 % doresc mentinerea actualului sistem de guvernamant ,1 % doresc "retrairile marete" de acum 21 de ani iar 4 % s-au abtinut de a comenta subiectul !

POATE JNTRO ALTA LUME!

dandragos69

201 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:11

Cred ca ati avut un soi de...curaj propunand o astfel de tema. De fapt scotand in relief faptul ca Monarhia ar fi acum preferata de tot mai multi romani. De ce afirm acest lucru? Fiindca imediat vor sari cu "argumente" contra sustinatorii mult prea democraticului basescu si vor avea grija sa-si lepede zoaiele si asupra acestei institutii pe care multi dintre noi o vedem ca sfanta. Nu cred ca ar avea vreun rost sa mai enumar aceste personaje. Le stim cu totii. Pe unii au reusit sa ne determine sa nu mai scriem niciun rand aici, pe site, sa ne scarbeasca intr-o asa masura cu mentalitatile lor de ciocoi lipsiti de remuscari incat nu mai avem de ales decat intre a privi cum caravana trece chiar daca cainii latra si a ne izola in Turnul de fildes.

sandyshow

12 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:11

Cred ca pierdeti din vedere ca de la 1877 incoace, de cand Mihail Kogalniceanu a proclamat, in PARLAMENT, (pe 10 mai) independenta Romaniei, aceasta a fost, pana la sfarsitul anului 1947, MONARHIE CONSTITUTIONALA. Apoi, sa nu uiitam ca si Italia si Germania sunt conduse de guvern si parlament. Presedintele este, cum ziceati, ornamental. Monarhia, spre deosebire de un presedinte, conduce la stabilitate politica. Si ar mai fi multe de spus pe aceasta tema. Poate ca, inainte de a emite judecati de valoare, ar fi util sa va informati, toti cei ce le emiteti dupa ureche.
cris

cris
sandyshow

12 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:16

Din pacate, abia dupa ce v-am raspuns, dle dandragos, am vazut si minunata poza pe care o aveti in stanga. Daca va place asa mult, ma intreb daca nu mi-am racit gura de pomana. Aceeasi (cris) sandyshow

cris
sandyshow

12 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:27

Dle Nasta, v-am raspuns si eu, dar, din pacate, langa mesajul dlui dandragos. Vedeti, va rog mesajul. Nu se pune problema unei monarhii absolute. Dar, daca vorbiti de SUA (chiar sunteti sigur de marea"democratie" actuala?). Stiti cumva, ca dupa 11 sept. 2001, te pot riidica de pe strada fara ca familia sa stie sau sa afle vreodata de tine? Eu am un baiat pe acolo ,deci... Si ca sa termin, de ce nu vorbim de Anglia, de Belgia, de Olanda, de SUEDIA? Sau nu stiati ca si aceste tari sunt monarhii.
Domnului DANDRAGOS scuze!
sandyshow

cris
sandyshow

12 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:30

Cu ce ne-ar deranja sa avem o Regina? Anglia, Danemarca, Olanda au o regina. Si?

cris
9am128028

3 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 15:43

Sa fim seriosi ! Schimbam multe "lepre" cu alte "lepre" ! Sunt deacord ca nu avem o clasa politica responsabila, sunt de acord ca avem un presedinte "mult iubitoriu de oameni", dar monarhia romaneasca cu ce este mai breaza ! As aminti mimunatului popor roman, sa-si aminteasca sau sa citeasca istoria. Abia atunci sa-si doresca ceva. Pana atunci sa lasam "monarhul" sa-si traiasca in liniste si pace, pe banii tot ai nostrii, anii care i-au mai ramas , si sa-si aminteaca tradarile !

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 17:50

Va intreb din nou :aveti omul care credeti ca ar putea fi rege???
Cred ca de la asta ar trebui sa incepem discutia,ptr ca ideea in sine a unei monarhii constitutionale nu ar trebui respinsa .Din pacate,astazi, eu nu vad pe nimeni ,cel putin dintre cei pe care unii ii tot prezinta si reprezinta,care sa fie capabili si demni de o astfel de pozitie in Romania.

De asemenea,rog pe domnul care a invocat sondajul din care reiesea ca 58% din 100.000 de persoane vor monarhie sa ne indice si sursa .
Simpla referire la faptul ca mai multe posturi de radio si televiziune si/sau publicatii spun acest lucru ,n-are nici o sustinere.Asteptam informatia concreta.

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 17:51

De la: sandyshow, la data 2010-11-27 15:30:12Cu ce ne-ar deranja sa avem o Regina? Anglia, Danemarca, Olanda au o regina. Si?

Dna Sandyshow,pe cine o vedeti ,concret,regina ,asa cum sunt in statele pe care le-ati enumerat?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 18:27

De la: 9am243869, la data 2010-11-27 13:11:09Doamne ajutä-i pe romani.! Se pare cä incepe sä se redreseze situatia politicä in tarä.Mai intai in randul populatiei si apoi se va reflecta prin referendul si la conducerea tärii.Mä refer la sondajul in cauzä care aratä cä 58% dintre romani sunt pentru revenirea monarhiei constitutionale ca formä de conducere a tärii.Deci Regele Mihai de Romania va reveni pe tron. - Da, aceasta este solutia.Numai asa tara se mai poate redresa.Certurile infinite dintre partide vor lua sfarsit.Parlamentul va intelege cä trebue sä lucreze in armonie pentru prosperitatea tärii.Poporul va fi mult mai unit,mai ales dacä cineva,va explica pe larg si la obiect avantajele Monarhiei.Va da exemple din Danemarca,Olanda,Suedia,Norvegia,Anglia,Spania,dar si din alte pärti ale lumii unde Monarhia reprezintä o stabilitate,o stare de abundentä si de bine,o garantie nationalä. Sä ne gandim numai la ajutorul moral si financiar pe care tara nosträ il va primi din partea tärilor cu conducere Monarhicä,asta pe langä ce primim in mod oficial din partea U.Europene - Cum sä se treacä la acestä formä de conducere nationalä ? Foarte simplu. Acum cand majoritatea oamenilor este pentru Monarhie,prin referendum. Referendumul trebue pregätit de actualul Presedinte al tärii D-l Traian Bäsescu,care dupä instalarea Regelui Mihai de Romania la Palat,va deveni presedintele Consiliului de Coroanä,asta pentru a asigura o continuitate si o trecere armonioasä. - Cu sigurantä Casa Regalä are un program de lucru pe care doreste sä-l facä cunoscut poporului roman.Este deci de dorit sä ascultäm acest program,aceastä declaratie oficialä a Regelui Mihai de Romania.- DOAMNE AJUTÄ-I PE ROMANI !

mda, abia acum inteleg de ce ziceai ca dl. presedinte va fi cel ce va reinstaura Monarhia si noi te contram .... deci va fi Pres. Consiliului de Coroana ! VAI NOUA in acest caz, caci cadem din lac in putz !
dar, ma posteaza o data acea lista cu posibilii mostenitori ai coroanei Romaniei, asta in caz ca printesa Margareta nu va fi acceptata ca regina !

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhia este in sondaje pe primul loc !
Mergi la: