back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

monarhia este in sondaje pe primul loc !

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:

maximusbengosus

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 07:38

Ca sa intelegi mai bine,aici in America pe care tu de acolo o vezi asa roz,este formata de fapt din mai multe monarhii .Adica fiecare e rege peste regatul lui (microsoft,gmc,ford,...etc...)si statul actioneza in interesul lor si ei in al statului,simplu nu? Si crezi tu ca patronii sau presedintii acestor companii ,nu o duc bine indiferent de vremuri?

Fosta membra 9am.ro

68 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 14:50

Pentru 9AM 22101,

1. Mi se pare corect si cinstit,sa ne atribuim un nume,macar atat! Ok?...
2.Observ ca nu esti un tinerel,ce poate fi cu usurinta influentat,sau dus cu presul. De unde naiba ai tu informatia ca :Monarhia din Romania,a fost impusa de "restul europei"?
Sau nu stii tu Creeras Necitit,ca mai inainte de instalarea acesteia in Romania,parlamentul de atunci
a votat liber- comsintit, trecerea de la republica la monarhie?...Dar,oare stii tu de ce au facut-o?...

Pentru Tudor Popescu,

"Monarhia TREBUIA sa revina in Romania" [in 1990] Prostutule!....DOAR, poporul Roman a fost cel ce a decis -prin votarea actualei constitutii- forma de guvernamant al Romaniei. Oare stii tu sa explici,de ce acest minunat popor a dorit asta?
Stii tu Creeras Subdezvoltat,cu ce procent a fost votata Constitutia Romaniei ?...Si,sa specific: Nu am votoat nicicand F.S.N., I Iliescu , din simplul motiv ca "veneam" din Piata Universitatii .Stii si tu ce s-a intamplat pe acolo?....
Printisorule,tu postezi doar, ca iti place sa postezi?....

Pentru Mihai 2009,

Dragul meu drag. Mi-ar fi facut o placere deosebita sa te insult...daca nu as fi observat varsta pe care o ai,dar.... nu o pot face.
Din modul cum,si ce scrii , se observa ca esti la fel de dezamagit ca si mine,de politicieni ,de cei ce se vand lor-pe bani multi,desigur. Si eu l-as vota oricand pe Mihai de H. ca presedinte al Roma-
niei,doar ca,el nu doreste asta...Ma ingrijoreaza usurinta cu care afirmi si accepti ca :...in manda-
tul acestuia [de rege al Romaniei] "se vor gasi solutii" pt.schimbarea constitutiei.
Constitutia Romaniei....Primul, si cel mai important ACT,care nu poate fi realizat decat prin votul poporului Roman.
Poti tu fi deacord cu schimbarea ei de catre Casa Regala,sau parlamentul Romaniei?....Am putea sa
schimbam parlamentarii furaciosi si incompetenti,sa-i tragem la raspundere, sa impozitam averile
tuturor ce nu le pot justifica...dar nu cu 16 % cum vor actualii...Corect ar fi cu 85-90 % in opinia mea.
Dar...doreste P.D.L.ul si aliatii lor politici asta?...Crezi tu ca cealalta parte a parlamentului,ar dori
asa ceva?...Sa fim seriosi!
Cum am putea oare sa scapam de Furaciosi si Incompetenti ?...In campania electorala ce va sa vina,
cand acestia -sau oamenii lor- vor pleca prin satele Romaniei cu camioane incarcate cu :Zahar,ulei,
cartofi,portocale,sepci,galeti...si promisiuni, multe promisiuni de o viata mai buna,pe cine crezi tu ca vor vota?...

Pentru 9AM 033287,

Dumnezeule!....Ma intreb infiorat cum este sa fii asa de.....asa de incult la 49 ani! Doare rau?...Use-
ri cu bun simt, cititi-l pe acesta!....

Pentru 9AM 178165,

De ce oare am impresia ca ne pupi cu f. mare sarg in fund?....
Doar pt.a face reclama...stii tu cui?...

Pentru Jefuit de Fesenei,

As vrea sa pot sa te stimez,insa.....Lasi impresia ca acestia ti-au jefuit si educatia,dar, - si mai
grav- bunul simt! Ar fi trebuit sa stii pana la varsta ta,ca nu este corect sa razi,sau sa iti bati joc
de cinva, doar pt.un defect fizic al acestuia. Tu....si cei ca tine, imi faceti scarba!

Raporteaza abuz de limbaj
53 ani [inca] Batranel-Batranel, Uratel-Uratel, Prostutel ãhããããã !....
Fosta membra 9am.ro

68 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 15:04

Trebuie sa specific foarte clar: Nu sant membru al niciunui partid pol.,si nici adept al mo-
narhiei. Mesaj pentru acestia din urma :
V-as sugera atunci cand discutati la superlativ despre Ferdinand,Carol 1, Mihai...sa aduce-ti in
discutie si ispravile lui Carol 2. Ar fi de bun simt,nu credeti?...Pentru mine,acesta este doar unul din motivele pt. care nu am sa fiu niciodata de acord cu reinstalarea monarhiei in Romania.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 22:10

Domnule "adrian_x" :

In mare sunt si eu de acord cu pozitia dvs (republicana), dar ... cred ca ar trebui sa folositi alti termeni in discutia cu ceilalti (monarhisti). Poate numai ca sa le aratati ca puteti fi mai ... "educat" decat unii dintre ei ! Ce ziceti !? Eu cred ca nu va este chiar asa de greu sa purtati cu ei o discutie mai "civilizata" fara expresii gen ... "creeras necitit", "creeras subdezvoltat", "incult la 49 ani" ! Expresiile de acest tip provoaca o discutie care este si deturneaza subiectul topicului pe care ne aflam ! Binenteles ca aceasta este numai parerea mea si dvs puteti face ce doriti pe viitor !

LA MULTI ANI si MULTA SANATATE !

9am244581

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 23:13

D-le "adrian_x", in completare as mai adauga ca ne puteti demonstra cultura si stadiul evolutiei creierului dvs. punand mana ceva mai mult pe dictionarul si gramatica limbii romane, chiar daca o sa considerati ca la 53 de ani nu va mai ajuta...intre cei carora le-ati raspuns si dvs., eu nu am vazut nici o diferenta.

tibimazur

2 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 13:13

De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2010-12-31 02:50:59
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2010-12-28 01:21:14Cand a venit in Romania printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen n-a adus cu el nici un fel de avere.
Ulterior.cu suma obtinuta din vanzarea bunurilor sale succesorale din Germania,a cumparat mosiaZorleni din jud.Tutova.Mosia fiind prea mica pentru functia lui de domnitor si mai apoi de cea de rege.Carol I al Romania ,a primit de la credinciosii sai sfetnici,conditii,optime de trai,cat si posibilitatea acumularii unor imense averi.Astfel domeniul coroanei fusese constituit prin Legea din 10 iunie 1884 si se compunea din 12 mosii, care totalizau peste 100000 ha teren,cu cladiri si atenansele aferente.
Coroana avea dreptul doar de folosiinta ,asupra suprafetei si subfetei,acestor proprietati,pe care le putea exploata gratuit,fie direct ,fie prin arenda.
Pentru ca darul sa fie complet,iar regele multumit si babsolvit de orice griji,bunurile,imobile ce intrau in componenta domeniuluiCoroanei erau scutite de impozite catre stat.
Si ca sa vedeti saracii regi ai Romaniei impusi de marile puteri,in juramantul depus ziceau...Totul pentru tara,In testamentul lui Carol I a lasat mostenire mosiile Brosteni jud Suceava,Sinaia-Predeal,ManastireaIlfov,Slobozia-Zorleni Tutova, si altele.In testament Carol I a lasat mostenire Statului Roman,adica coroanei colectia de tablouri,in intregime..Ferdinand a lasat testament urmasilor urmatoarea avere saracu.
lui Mihaita
A cladirile de pe mosia Sinaia
b. intreaga mosie din Sinaia-Predeal.
c.Casele si cladirile din Bucuresti,folosite decasa regala astfel
1,imobilul din str,palatului
2,imobilul din str.Campineanu nr. 24-26,2 corpuri.
3,imobilul din str,campineanu nr. 28,
4. imob. cu depend, si serele Campineanu nr .30,
5 imob campineanu,32 partea dreapta ,parter,
6 im.str pictorGrigorescu nr. 24 atelier,tamplarie,spalatorie si locuinte,
7. magazia de fier str ,pictor grigorescu nr.24,
8.casa noualanga remiza cu parter si 2 etaje str, n grig.24
9imob din parculFilipescucu subsol,parter si etaj cu garaj aleea gherghel str A nr.3
ReginaMaria pe langa casa data de stat mai primeste mostenire
a mobilele din resedinta si cele de la Sinaia,
b.folosinta pe tot timpul vietii a castelului din Sinaia,impreuna cu casa de oaspeti si dependintele,garajele si grajdurile,
c.uzufructul intregii mosii Sinaia-Predeal,pe tot timpul minoritatii regelui mihaita,,25 oct 1939
Imobile rurale lasate mostenire.
Terenul si cladireaLapusna,Mures ,2000000 lei.
MosiaBrosteni jud,Neamt,85 000000 lei,avere mobila, 8749511 leib total 93749511.
Mosia Poieni jud Iasi,18000000 plus mobila 2 209 798= 20 209 798
mosia ZorleniTutova 1723 ha = 27 000 000,
mobile de 5 551 283=total-32 551 283 lei

urmarea pe aldata mai am 10 pagini cu averile acumulate de saracii regi si cinstiti care =i durea fix in pix de muritorii de rand.

Continuarea cu mostenireareginei Maria
Imobile urbane
Casa din str.Campineanu nr,20 Bucuresti,4 500 000
Casa str.Campineanu 27 3 000 000 lei
Casa din str.Campineanu 34 2 600 000 lei
Casa str.Stirbei voda,Domeniul coroanei 17 000 000-27 100 000 lei
Terenul viran sos.Col M Ghica 39. Buc. 4 300 000 lei
Casa str Caragiale 6 489830 lei
Parcela Techirghiol 106 223 lei
Avere mobila
Numerar la casa
Domeniul coroanei lei 1 950 788
Numerar la casa centrala aM Sregelui 3 128 480 lei
Numerar monede straine
Franci Franc 63 145,55 a 6,35 lei= 400 974
Coroane Austr.25 470 sil,2,50 a 22,80lei=57
Fr Elv. 107,75 a 31,20 lei 3 362
Drahme 1 627 a 2,15 lei 3 498
Lire It.31 489,65 a 8,82 lei 277 739
Rm 719 a 38,50 lei 27 681
Dinari 1 812 ,90 a 2,85=5 167
K stg.46 18/2, 1/2 a 787 lei 36 911
Dolari 15 a 161 lei 2 415
Fr Belg 100 a 4,48 lei=448
Cor Cehe 7 048 a 4,79 lei=33 760
CorUng 573 000 lei 1 273 =793 285
Titluri,actiuni,aflate la casa regala,banci,etc ,conform tablouluilei=152 813 138
Detaliat
750 actiuni la Energia a 500 lei buc.=375000
2857 act Cantacuzino a 500 lei=1 428 500
1 069 000 lei renta5 %=922 a 50%lei 534 500-2 338 000
Cont Banca Tarii Romanestilei 1 074 250
BCR 70 430 LEI
nOUA FABRICA DE POSTAV AZUGA 327 582 lei
Fabrica de hartie busteni lei 7 270 991
Pivnitele RHEIN si CO Azuga 135 261lei

continuare maine

Fosta membra 9am.ro

68 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 13:57

Pentru EugenB,

Sant mult prea obosit pt. a ma mai contrazice cu sustinatorii formei de guv. Republica,sau a monarhistilor.Si unii,si ceilalti sunt subiectivi. Niici unii,nici ceilalti, nu fac o paralela intre tari putenic dezvoltate economic, cu un nivel de trai ridicat,si tari similare acestora, dar monarhii.Haideti sa le punem fata in fata,si dupa aceea sa discutam ceea ce ar fi mai bine pt.Romania.
Deci, deoparte: S.U.A.,Franta si Germania.
De cealata parte:Japonia,Anglia si Suedia. Iata 6 tari unde se traeste bine, si f. bine.Oare,nu din acest
punct ar trebui demarata orce discutie,vizavi de viitorul posibil al Romaniei?...Doar ca,aceasta compa-
ratie trbuia facuta in 1990,nu acum!....
Dar cine s-o faca,cand cei ce au venit atunci la guvernare nu au avut decat un singur tel :Bunasta-
rea proprie! Oare de ce as mai suporta eu incultura crasa a unora,cand eu,si altii ca mine am ragusit in
Piata Universitatii strigand :Jos Comunismul!..Spune Eugene,spune...Cum sa suport astfel de oameni,
care ininte de 1990,nu se indurau sa dea ceva bani pe Magazin Istoric,iar acum pozeaza in auto-stiu-
tori?...

Draga 9AM 244581,

Stii?...De bun simt ar fi pt. inceput, sa-ti atribui un nume,varsta si locatia unde domiciliezi.Un nume
fictiv desigur,caci,pe cel real sant convins ca nu vei avea curajul sa ti-l spui!
Apoi,esti subiectiva :Intr-adevar,sant cam varza la gramatica.dar asta conteaza?...Sau ideiile pe care le expunem?...
Scaderea preturilor la PC-uri si Laptop-uri, a dat posibilitatea tuturor ce descopera un forum, sa-si
dea cu parerea despre orce,sa jigneasca,si sa impuna idei pe care acestia le considera adevarate,doar pt.ca asa cred ei...
Cum poate fi calificat acel individ ce afirma ca :. "restul Europei" a impus monarhia in Romania?Dar
acela ce-si bate joc de un defect fizic al cuiva,nestiind ca ne arata noua astfel, lacunele lui in educatie?...Or....aici este diferenta! Nu in varsta lor,a mea sau a ta.
Inainte de gramatica,ne definim prin cultura generala. Unde este obiectivitatea si bunul tau simt, cand faci referire doar la mine,iar la magariile celorlati...deloc?
De ce te legi tu doar de gramatica mea [unde stiu ca sunt deficitar] dar de idioteniile celorlati...de-
fel? De ce vezi doar forma a ceea ce am spus, nu si continutul?
Rogu-te...Analizeaza ceea ce ti-am transmis, fara ranchiuna daca poti,iar pe viitor adopta o pozitie
corecta...

Am rugamintea,aici, sau intr-un mesaj particular, sa-mi spui si mie varsta ta reala.Ai curaj?Sau,mai
bine,complecteaza-ti profilul! Ok?...

tricky

10 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 15:13

Sondajul este derutant - la ce sau la cine se refera? Monarhia in general este un posibil raspuns la problemele Romaniei intr-o abordare de laborator, Romania este insa indisolubil legata de personalitatea Regelui Mihai. Daca despre monarhie discutia este teoretica, pentru Romania ea nu poate fi detasata de existenta Regelui Mihai. Mergand si mai profund in istorie, cum de s-a ajuns la monarhie in Romania? Prin definitie, monarhia a constituit forma de organizare a Statului Roman, preconstituit prin Unirea Principatelor in scopul ideii europene de a separa Rusia de Turcia dupa Razboiul din Crimeea. De ce sa lupte occidentalii sa salveze Turcia si sa nu permita Rusiei accesul la Marea Mediterana si dominatia totala asupra Balcanilor? Daca este vorba de monarhie asa in general, dincolo de contextul geostrategic, Romania asa luata separat ca un studiu de caz, este o solutie care impune respect fata de starea actuala de derapaj de la democratie, spagocratia!
Luati Romania in contextul regional - in coasta Rusiei! Poti sfida Rusia dar nu rezisti pe termen lung! Suntem in NATO si in Uniunea Europeana. Suntem insa si la mana lui Sarkozy, Berlusconi si Merkel, care vor sa ne arate ca ei sunt sefii, nu suntem de capul nostru, B&B.
Regele Mihai exista, este recunoscut de Rusia ca fost comandant militar si erou al razboiului mondial, cu toate onorurile, cu contributia la victoria aliatilor. Recent Regele a facut o afirmatie interesanta - Rusii ni l-au impus pe Groza ca prim ministru si in schimb ne-au dat Transilvania! Oare asa a fost? Sau pe Rege l-au depasit evenimentele? Durerea Romaniei este ca Regele este prea batran si nu exista continuitate - cu Radu Duda sau cu Principesa mostenitoare Margareta? Dincolo de impostura retrocedarii unor averi imense care de fapt nu le-au apartinut decat prin Statul Roman.
In Romania monarhia decorativa ornamentala nu merge! Atunci Primul Ministru ar fi de fapt conducatorul executiv al Statului. Doamne Fereste! Monarhia activa, atotputernica, nu a mers nici cu Regele Carol al II-lea, in final alungat de legionari. A mers perfect pe 23 august 1944, meritul trebuie recunoscut si respectat, chiar daca a deschis calea spre 45 de ani de comunism si 25 de ceausism.
Nu vedeti ce a iesit din alegerile recente? Apartenenta euro atlantica desi relativ toleranta corecteaza derapajele grosolane de la democratie. Pentru Romania lucrurile sunt simple - Monarhia inseamna legitimarea independentei Statului in raport cu sfera de influenta a Rusiei - problema este insa personalitatea regala - mai bine zis personalizarea! Principele Nicolae care avea 6 ani in 1992 la vizita de Pasti a Regelui in Romania, ar putea fi solutia, crescut si educat in Occident! Poate ca si este arma secreta, nu vedeti ca tot trage pe aici de sarbatori! Insa vor dori cei care controleaza acum situatia, Statul, averile facute in mod murdar, necinstit, o sa il vrea ei pe Principe?

CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 17:43

De la: adrian_x, la data 2010-12-31 14:50:57
Pentru 9AM 22101,

1. Mi se pare corect si cinstit,sa ne atribuim un nume,macar atat! Ok?...
2.Observ ca nu esti un tinerel,ce poate fi cu usurinta influentat,sau dus cu presul. De unde naiba ai tu informatia ca :Monarhia din Romania,a fost impusa de "restul europei"?
Sau nu stii tu Creeras Necitit,ca mai inainte de instalarea acesteia in Romania,parlamentul de atunci
a votat liber- comsintit, trecerea de la republica la monarhie?...Dar,oare stii tu de ce au facut-o?...

Pentru Tudor Popescu,

"Monarhia TREBUIA sa revina in Romania" [in 1990] Prostutule!....DOAR, poporul Roman a fost cel ce a decis -prin votarea actualei constitutii- forma de guvernamant al Romaniei. Oare stii tu sa explici,de ce acest minunat popor a dorit asta?
Stii tu Creeras Subdezvoltat,cu ce procent a fost votata Constitutia Romaniei ?...Si,sa specific: Nu am votoat nicicand F.S.N., I Iliescu , din simplul motiv ca "veneam" din Piata Universitatii .Stii si tu ce s-a intamplat pe acolo?....
Printisorule,tu postezi doar, ca iti place sa postezi?....

Pentru Mihai 2009,

Dragul meu drag. Mi-ar fi facut o placere deosebita sa te insult...daca nu as fi observat varsta pe care o ai,dar.... nu o pot face.
Din modul cum,si ce scrii , se observa ca esti la fel de dezamagit ca si mine,de politicieni ,de cei ce se vand lor-pe bani multi,desigur. Si eu l-as vota oricand pe Mihai de H. ca presedinte al Roma-
niei,doar ca,el nu doreste asta...Ma ingrijoreaza usurinta cu care afirmi si accepti ca :...in manda-
tul acestuia [de rege al Romaniei] "se vor gasi solutii" pt.schimbarea constitutiei.
Constitutia Romaniei....Primul, si cel mai important ACT,care nu poate fi realizat decat prin votul poporului Roman.
Poti tu fi deacord cu schimbarea ei de catre Casa Regala,sau parlamentul Romaniei?....Am putea sa
schimbam parlamentarii furaciosi si incompetenti,sa-i tragem la raspundere, sa impozitam averile
tuturor ce nu le pot justifica...dar nu cu 16 % cum vor actualii...Corect ar fi cu 85-90 % in opinia mea.
Dar...doreste P.D.L.ul si aliatii lor politici asta?...Crezi tu ca cealalta parte a parlamentului,ar dori
asa ceva?...Sa fim seriosi!
Cum am putea oare sa scapam de Furaciosi si Incompetenti ?...In campania electorala ce va sa vina,
cand acestia -sau oamenii lor- vor pleca prin satele Romaniei cu camioane incarcate cu :Zahar,ulei,
cartofi,portocale,sepci,galeti...si promisiuni, multe promisiuni de o viata mai buna,pe cine crezi tu ca vor vota?...

Pentru 9AM 033287,

Dumnezeule!....Ma intreb infiorat cum este sa fii asa de.....asa de incult la 49 ani! Doare rau?...Use-
ri cu bun simt, cititi-l pe acesta!....

Pentru 9AM 178165,

De ce oare am impresia ca ne pupi cu f. mare sarg in fund?....
Doar pt.a face reclama...stii tu cui?...

Pentru Jefuit de Fesenei,

As vrea sa pot sa te stimez,insa.....Lasi impresia ca acestia ti-au jefuit si educatia,dar, - si mai
grav- bunul simt! Ar fi trebuit sa stii pana la varsta ta,ca nu este corect sa razi,sau sa iti bati joc
de cinva, doar pt.un defect fizic al acestuia. Tu....si cei ca tine, imi faceti scarba!

Alteta dumitale nea ,cum de fapt te numesti .
Pai cum merita sa-i zici unuia care se da DE Romania CAND NEVASTA LUI ,PRECUM SI FETELE habar nu au sa bunghiasca 2 cuvinte Romanesti,apoi ce a cautat in 89 la Buda pesta ? ca dupa aceea sa revendice cea ce nu a avut niciodata,adica domeniile coroanei.Domeniile Coroanei apartin STATULUI ROMANIA nicidecum lui mihai Poporul Roman i-lea incredintat doar pentru folosiinta atat timp cat va fi Romania regat si doar atat si atunci.

capolinyrespect_21

15 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 17:44

ma voi ati inebunit cu totii voi vreti sa vina iar un rege la puter sau print sau mama dracului ceo fii..
va dati seama ca ne baga si mai rau in groapa poate ajungem slugi ..de parca nu suntem deja .. nu ar avea putere daca ar fii si chiar daca ar avea putere si ar vrea sa faca ceva in tara asta nu lar lasa actualii de la guvernare....pina nu punem osul la munca si nu mai stam cu nasul pe sis din criza nu o sa iesim....dar na uitati-va la discursul lui base ca va zice el mai bine ce trebui sa facem..ca vb bine ..dar na fiecare face ce vrea ca e tara lui papura voda...
Hai la multi ani si scuze in caz ca am deranjat pe cineva..!!!

SENTA

124 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 17:49

Poate vreti sa-l incoronati pe Duda Nu va sunt destui secureii mai batrani, vreti sa va conduca secureii tineri cu mai multa vlaga in a va lua si pielea de pe voi Marele Monarh Mihai care nu mai poate de dragul poporului si-a recuperat TOATE AVERILE numai dupa ce a devenit socrul lui DUDA Parlitii care au fost nationalizati de cate o casa amarata umbla si acum prin tribunale si vor lua pregul de pe toba Dece marele Mihai nu a pus conditia Dati intai amaratilor ce le-ati furat Lasati-ma pe mine la urma Cand il vad pe Duda dandu-si aere de mare alteta ma umple o scarba infinita de toate monarhiile din lume care s-au corcit in ultimul timp cu toti neisparvitii (Ultima nunta "regala "s-a comis cu un antrenaor de fitness mai mare rasul )

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 18:43

Monarhia e buna, desi e putin desueta, dar cu cine? Sper ca nu cu actuala putere....... caci nu se stie, ei pot fi orice.......

9am184758

5 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 20:54

www.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/25159.html#
La nivelul la care este expusa aceasta problema a monarhiei in Romania, este un procent absolut surprinzator in ideea ca este foarte bun. Sunt inca multi care sunt prost informati, ori rauvoitori care se rezuma la "Duda vrea sa ajunga rege", "monarhia nu este de viitor, vezi USA", "monarhia ne-a facut atata rau...!!??",etc. si ca urmarese perpetueaza acea intentie a ocupantului sovietic de dupa razboi care vedea in Regele Mihai cel mai mare pericol pentru generalizarea sistemului comunist, lucru care s-a agravat brusc dupa ce s-a casatorit, existand premiza unor mostenitori care incurca definitiv jocul ocupantilor.
Cine a fost la Manastirea Curtea de Arges a simtit pe pielea lui ce inseamna simbolurile istorice ale continuitatii neamului romanesc, plimbandu-se pe langa mormintele lui Neagoe Basarab, Radu de la Afumati si regii Carol I, Ferdinand I, reginele Elisabeta si Maria.
Intoarcerea Romaniei la monarhie se va produce firesc si abia atunci putem sa spunem ca ne-am intors la punctul de start catre o dezvoltare armonioasa si foarte autentica, cand ne vom putea mandri cu obarsia noastra oriunde in lume.

9am188158

8 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 21:20

De la: Far_Cry, la data 2010-11-20 22:12:01In sondajele sociale realizate de diferite publicatii , de posturi radio si de televiziune insumand cca 100.000 de intervievati , 58 % doresc revenirea statului la statutul de Monarhie ,37 % doresc mentinerea actualului sistem de guvernamant ,1 % doresc "retrairile marete" de acum 21 de ani iar 4 % s-au abtinut de a comenta subiectul !

9am188158

8 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 21:29

Eu sincer din ceea ce se intampla cu tara aceasta condusa de acesti diletanti care nu au nici cunostinte,sau daca au le folosesc pt.imbogatirea lor,a copiilor si familiilor lor,consider ca monarhia mai poate salva tara care este intr-o situatie asa de dificila cum n-a fost niciodata.Mai ales ca nu au nici figuri de conducatori care sa impuna respect.La noi nu mai vedem nici-o personalitate din afara tarii.Daca nu putem fii si indieni,ei bogati iar restul sarantoci.Meditati,la toate.

9am242204

3 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 11:02

dragul meu io nu am trait in timpul monarhiei dar o prefer in locul derbedeilor astora , le spun derbedei ca acestia asa zis oameni politici de azi sunt cei mai calici oameni de ieri adica acei oameni aleshi de PCR ca fiind " oameni cu origine sanatoasa"care prin jaf, frauda , mafie , tupeu , impostura au jefuit tzara si si-au facut averi care nu mai pot fi egalate...stiu ca monarhia ar pune capat luptelor ce se dau acuma iar partidele ar contribui la impunerea ideeilor lor in ceea ce priveste situatzia economica a tzarii si aceasta ar insemna un concurs de idei ceea ce ar fi benefic pentru Romania ...asa cred eu si cred ca nu gresesc...am vazut ca monarhia functzioneaza foarte bine in celelalte tzari exemplu:Anglia,Japonia,nu i-am vazut saracitzi pe oamenii de acolo ca in Romania

radu_b100

15 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 13:09

De la: 9am242204, la data 2011-01-02 11:02:54dragul meu io nu am trait in timpul monarhiei dar o prefer in locul derbedeilor astora , le spun derbedei ca acestia asa zis oameni politici de azi sunt cei mai calici oameni de ieri adica acei oameni aleshi de PCR ca fiind " oameni cu origine sanatoasa"care prin jaf, frauda , mafie , tupeu , impostura au jefuit tzara si si-au facut averi care nu mai pot fi egalate...stiu ca monarhia ar pune capat luptelor ce se dau acuma iar partidele ar contribui la impunerea ideeilor lor in ceea ce priveste situatzia economica a tzarii si aceasta ar insemna un concurs de idei ceea ce ar fi benefic pentru Romania ...asa cred eu si cred ca nu gresesc...am vazut ca monarhia functzioneaza foarte bine in celelalte tzari exemplu:Anglia,Japonia,nu i-am vazut saracitzi pe oamenii de acolo ca in Romania

Cat de naiv poti sa fii sa crezi ca daca vom avea monarhie va disparea clasa politica? Oare ce fel de cultura generala ai, sa nu sti ca si la monarhie regele e cam tot ca un presedinte al unei republici. Adica tot exista parlament, guvern, partide politice etc.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 22:28

De la: 9am242204, la data 2011-01-02 11:02:54dragul meu io nu am trait in timpul monarhiei dar o prefer in locul derbedeilor astora , le spun derbedei ca acestia asa zis oameni politici de azi sunt cei mai calici oameni de ieri adica acei oameni aleshi de PCR ca fiind " oameni cu origine sanatoasa"care prin jaf, frauda , mafie , tupeu , impostura au jefuit tzara si si-au facut averi care nu mai pot fi egalate...stiu ca monarhia ar pune capat luptelor ce se dau acuma iar partidele ar contribui la impunerea ideeilor lor in ceea ce priveste situatzia economica a tzarii si aceasta ar insemna un concurs de idei ceea ce ar fi benefic pentru Romania ...asa cred eu si cred ca nu gresesc...am vazut ca monarhia functzioneaza foarte bine in celelalte tzari exemplu:Anglia,Japonia,nu i-am vazut saracitzi pe oamenii de acolo ca in Romania

Si cam cati ani ne spuneti ca aveti ? 40 - 60 ani sau 20 - 25 pe un "picior" ?

Si ce va face sa fiti atat de sigura ca Monarhia ar fi mai ... "de origine mai sanatoasa", adica nu o sa mai fure, ca nu o sa mai minta poporul, ca nu o sa-si insuseasca bunurile poporului ... acea Monarhie in care credeti ?

Doar pe timpul fostei Monarhii s-au gasit destui "tradatori" care sa puna (pe degeaba) bunurile Romaniei ... "in folosul (personal) Regelui si Casei Regale" PE DEGEABA (ca si altii dupa Dec.1989). A spus vreunul dintre cei din CRR ... NU primesc ? Aiurea, dimpotriva ar dori mai mult ! Asa ca numai umblati cu "bancuri" din astea ca nu mai tine "pacaleala" !

Intrebare :
Nu cumva cea care a facut "Stefan Gheorghiu" ... sunteti dvs ?! Ca vad ca aveti ... pregatire politica in domeniu ! Si vad ca n-ati completat nici o rubrica la "Profil" si ca ne tratati ca o ... secretara de Partid dupa cum se vede. Daca vreti sa fiti tratata ca o "adevarata doamna" atunci completati datele (minimale) in Profil (varsta si nume), altfel veti obtine acelasi lucru : desconsiderare, si poate, ... misto ! Aratati-ne ca sunteti o Doamna ... daca nu va este prea greu acest lucru !

tricky

10 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 22:54

In mod paradoxal, Romania in care Monarhia Constitutionala a condus doua impliniri fundamentale - Independenta in 1877 si Unirea cea Mare din 1918 - ca si salvarea tarii de la infrangerea totala si distrugere in cel de-al doilea Razboi Mondial - aceasta cu rolul determinant al Regelui Mihai, recunoscut de toti Aliatii, si mai ales de rusi si americani, ca sa nu mai spunem de legatura traditionala si indestructibila cu Monarhia Marelui Imperiu Britanic, recupereaza cu pasi rapizi si mari distanta care o separa de Romania actuala, si totusi revenirea la Monarhie pare imposibila! Poate aici este si solutia - cu cat este mai putin probabila, cu atat se apropie momentul si arma secreta ghici? Printul Nicolae, pregatit in taina, se apropie tot mai des de Romania. Oare le va tine smecheria? Oricum s-au reimbogatit cu lacomie, fara sa le pese de tragedia actuala a poporului roman. Regele ne-a dezamagit, nici in ceasul al disprezecelea nu iese la atac, se complace in dulcea reverie a averilor retrocedate, pacat de eroismul din razboi si dupa, pana la abdicare!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 23:04

De la: 9am184758, la data 2011-01-01 20:54:28 La nivelul la care este expusa aceasta problema a monarhiei in Romania, este un procent absolut surprinzator in ideea ca este foarte bun. Sunt inca multi care sunt prost informati, ori rauvoitori care se rezuma la "Duda vrea sa ajunga rege", "monarhia nu este de viitor, vezi USA", "monarhia ne-a facut atata rau...!!??",etc. si ca urmarese perpetueaza acea intentie a ocupantului sovietic de dupa razboi care vedea in Regele Mihai cel mai mare pericol pentru generalizarea sistemului comunist, lucru care s-a agravat brusc dupa ce s-a casatorit, existand premiza unor mostenitori care incurca definitiv jocul ocupantilor.
Cine a fost la Manastirea Curtea de Arges a simtit pe pielea lui ce inseamna simbolurile istorice ale continuitatii neamului romanesc, plimbandu-se pe langa mormintele lui Neagoe Basarab, Radu de la Afumati si regii Carol I, Ferdinand I, reginele Elisabeta si Maria.
Intoarcerea Romaniei la monarhie se va produce firesc si abia atunci putem sa spunem ca ne-am intors la punctul de start catre o dezvoltare armonioasa si foarte autentica, cand ne vom putea mandri cu obarsia noastra oriunde in lume.

Faptul ca acei "straini" s-au ingropat ia Manastirea de la Curtea de Arges nu inseamna ca si ... MERITAU acel lucru, ci doar ca nu au mai dorit sa fie ingropati alaturi de rudele lor ... de Hohenzollern (poate ca rudelor le-au ... renegat cand au vazut ca sunt mai "avari" decat rudele lor). Urmasii Domnitorilor ingropati acolo au fost cumva intrebate daca erau de acord sa fie ingropati si acesti ... "venetici" ? Pt ca Manastirea a fost construita de un Domnitor care a trait cu mult inaintea celor ingropati ulterior (in secolul XX). Si nu inteleg de ce sa aseman simbol al istoric al Romaniei un Carol I - print adus de un "tradator de neam" - Bratianu, care credea ca poate sa "joace istoria" dupa cum vrea el, sau un Ferdinand - a primit pe DEGEABA marirea Tarii (de fapt a "averii lui personale" atunci cand Romanii din Ardeal, Bucovina si Basarabia au hotara sa se uneasca cu Romania (termenul de Romania a fost folosit de ... Alexandru Ioan I (intaiul) Cuza in anul 1863 in Corespondenta cu Cancelariile Europene. Nevastasa - a vazut Razboiul numai de la distanta mare de Front, dar a fost facuta de "cronicarii de comanda" in ... "eroina". Bancuri ! De Carol II ce sa mai vorbim - un om pus numai pe ... marirea averii personale si cand a vazut ca nu mai are sprijin din partea rudelor a abdicat. Deci Mihai nu avea dreptul sa fie ... Rege, dar iar "partidele istorice" au tradat Poporul Roman si l-a "uns Rege" pe Mihai care era minor. Mihai devenind ... major a vrut sa arate ca el era ... Seful Tarii si l-a arestat pe Antonescu si ne-a vandut tara ... lui Stalin. Vazand ca Stalin nu il baga in seama s-a suparat si "si-a luat jucariile" (uitand ca sunt ale ... Romaniei - Printul Carol I venise doar cu ... un geamantan, pe care si-l carase singur la inrarea in Romania) si a plecat in Elvetia. Cei doi Domnitori romani ingropati la Curtea de Arges au murit pt ca Tara Munteneasca sa nu devina ... Pasalac Turcesc si merita tot ONORUL, dar "strainii" acestia de care aminteti dvs ... NU.

Observatie :
Sondajul pe care va bazati este ... FALS. Daca verificati acest topic veti vedea ca cel care l-a deschis nu a ramas pe acest topic ca sa raspunda la intrebarile celor care doreau mai multe date ca sa verifice sondajul si atunci cand a binevoit sa ne dea sursa pe care se baza nu a putut fie verificata, din cauza ca ... nu exista acest sondaj ! Culmea, tot el facea pe "suparatul" ca nu-l lasam sa aiba o "parere personala". Daca dvs va place "sa credeti fara sa cercetati" este treaba dvs ...

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2011, ora 02:10

quote name='9am244581' date='2010-12-31 23:13:05']D-le "adrian_x", in completare as mai adauga ca ne puteti demonstra cultura si stadiul evolutiei creierului dvs. punand mana ceva mai mult pe dictionarul si gramatica limbii romane, chiar daca o sa considerati ca la 53 de ani nu va mai ajuta...intre cei carora le-ati raspuns si dvs., eu nu am vazut nici o diferenta.

[/quote]

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2011, ora 02:19

De la: tricky, la data 2011-01-02 22:54:13In mod paradoxal, Romania in care Monarhia Constitutionala a condus doua impliniri fundamentale - Independenta in 1877 si Unirea cea Mare din 1918 - ca si salvarea tarii de la infrangerea totala si distrugere in cel de-al doilea Razboi Mondial - aceasta cu rolul determinant al Regelui Mihai, recunoscut de toti Aliatii, si mai ales de rusi si americani, ca sa nu mai spunem de legatura traditionala si indestructibila cu Monarhia Marelui Imperiu Britanic, recupereaza cu pasi rapizi si mari distanta care o separa de Romania actuala, si totusi revenirea la Monarhie pare imposibila! Poate aici este si solutia - cu cat este mai putin probabila, cu atat se apropie momentul si arma secreta ghici? Printul Nicolae, pregatit in taina, se apropie tot mai des de Romania. Oare le va tine smecheria? Oricum s-au reimbogatit cu lacomie, fara sa le pese de tragedia actuala a poporului roman. Regele ne-a dezamagit, nici in ceasul al disprezecelea nu iese la atac, se complace in dulcea reverie a averilor retrocedate, pacat de eroismul din razboi si dupa, pana la abdicare!

Vrei sa spui ca mihaita a luptat pe front?
unde i cetit? ,
care front? al jefuirii tarii las-o jos cu eroismul lui mihaita,sau e o gluma?

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2011, ora 02:22

De la: eugenb, la data 2011-01-02 23:04:56
De la: 9am184758, la data 2011-01-01 20:54:28 La nivelul la care este expusa aceasta problema a monarhiei in Romania, este un procent absolut surprinzator in ideea ca este foarte bun. Sunt inca multi care sunt prost informati, ori rauvoitori care se rezuma la "Duda vrea sa ajunga rege", "monarhia nu este de viitor, vezi USA", "monarhia ne-a facut atata rau...!!??",etc. si ca urmarese perpetueaza acea intentie a ocupantului sovietic de dupa razboi care vedea in Regele Mihai cel mai mare pericol pentru generalizarea sistemului comunist, lucru care s-a agravat brusc dupa ce s-a casatorit, existand premiza unor mostenitori care incurca definitiv jocul ocupantilor.

Faptul ca acei "straini" s-au ingropat ia Manastirea de la Curtea de Arges nu inseamna ca si ... MERITAU acel lucru, ci doar ca nu au mai dorit sa fie ingropati alaturi de rudele lor ... de Hohenzollern (poate ca rudelor le-au ... renegat cand au vazut ca sunt mai "avari" decat rudele lor). Urmasii Domnitorilor ingropati acolo au fost cumva intrebate daca erau de acord sa fie ingropati si acesti ... "venetici" ? Pt ca Manastirea a fost construita de un Domnitor care a trait cu mult inaintea celor ingropati ulterior (in secolul XX). Si nu inteleg de ce sa aseman simbol al istoric al Romaniei un Carol I - print adus de un "tradator de neam" - Bratianu, care credea ca poate sa "joace istoria" dupa cum vrea el, sau un Ferdinand - a primit pe DEGEABA marirea Tarii (de fapt a "averii lui personale" atunci cand Romanii din Ardeal, Bucovina si Basarabia au hotara sa se uneasca cu Romania (termenul de Romania a fost folosit de ... Alexandru Ioan I (intaiul) Cuza in anul 1863 in Corespondenta cu Cancelariile Europene. Nevastasa - a vazut Razboiul numai de la distanta mare de Front, dar a fost facuta de "cronicarii de comanda" in ... "eroina". Bancuri ! De Carol II ce sa mai vorbim - un om pus numai pe ... marirea averii personale si cand a vazut ca nu mai are sprijin din partea rudelor a abdicat. Deci Mihai nu avea dreptul sa fie ... Rege, dar iar "partidele istorice" au tradat Poporul Roman si l-a "uns Rege" pe Mihai care era minor. Mihai devenind ... major a vrut sa arate ca el era ... Seful Tarii si l-a arestat pe Antonescu si ne-a vandut tara ... lui Stalin. Vazand ca Stalin nu il baga in seama s-a suparat si "si-a luat jucariile" (uitand ca sunt ale ... Romaniei - Printul Carol I venise doar cu ... un geamantan, pe care si-l carase singur la inrarea in Romania) si a plecat in Elvetia. Cei doi Domnitori romani ingropati la Curtea de Arges au murit pt ca Tara Munteneasca sa nu devina ... Pasalac Turcesc si merita tot ONORUL, dar "strainii" acestia de care aminteti dvs ... NU.

Observatie :
Sondajul pe care va bazati este ... FALS. Daca verificati acest topic veti vedea ca cel care l-a deschis nu a ramas pe acest topic ca sa raspunda la intrebarile celor care doreau mai multe date ca sa verifice sondajul si atunci cand a binevoit sa ne dea sursa pe care se baza nu a putut fie verificata, din cauza ca ... nu exista acest sondaj ! Culmea, tot el facea pe "suparatul" ca nu-l lasam sa aiba o "parere personala". Daca dvs va place "sa credeti fara sa cercetati" este treaba dvs ...

Nu e fals dar l-a citit cu susu-n jos ,n-a avut omu okalarii si asai-a iesit,

9am22101

3 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2011, ora 02:27

Ptr. Adrian x, Doamne da ce te-ai mai suparat ca am zis eu ca monarhia a fost impusa de restul Europei. Ia zi mai creieras citit ,cine a votat democratic atunci ,"Monstruasa coalitie"care i-a impus si lui Cuza sa abdice ca nu le-a convenit reformele impuse de el Daca a fost totul asa de democratic de ce initial i s-a propus lui Filip de Flandra care n-acceptat ,de ce Marile puteri (mai putin Franta) nu vroiau sa recunoasca Statul unitar Roman infiintat prin unirea facuta de Cuza si l-au recunoscut decit dupa ce a fost pus Carol pe tron ,de ce rusii au initiat o mare miscare separatista in Moldova, de ce turcii mobilizase armata la sud de Dunare gata sa intervina? Mai creieras citit anumite lucruri se pot impune si in altfel decit cu armata. Ma gindesc daca tot era la inceput si Statul unitar si Casa Regala,ca puteau unge un rege roman nu de import,ptr. ca oricum astia n-au venit cu mare lucru in tara si li s-a pus totul la dispozitie.Nu ti s-a luat dupa 45 de ani de dictatura ,ca daca te gindesti la un rege marioneta las-o balta ca Parlamentul va fi tot acelasi si vom mai avea inca pe unii de intretinut,nu vezi ca si in marile monarhii ale Europei scirtie,ce facem ne intoarcem cu 100 de ani in urma?

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2011, ora 02:30

De la: capolinyrespect_21, la data 2011-01-01 17:44:25ma voi ati inebunit cu totii voi vreti sa vina iar un rege la puter sau print sau mama dracului ceo fii..
va dati seama ca ne baga si mai rau in groapa poate ajungem slugi ..de parca nu suntem deja .. nu ar avea putere daca ar fii si chiar daca ar avea putere si ar vrea sa faca ceva in tara asta nu lar lasa actualii de la guvernare....pina nu punem osul la munca si nu mai stam cu nasul pe sis din criza nu o sa iesim....dar na uitati-va la discursul lui base ca va zice el mai bine ce trebui sa facem..ca vb bine ..dar na fiecare face ce vrea ca e tara lui papura voda...
Hai la multi ani si scuze in caz ca am deranjat pe cineva..!!!

Inca o gaura neagra de astupat,habar nu au cei care vorbesc,noi ar trebuii sa scapam de jivinele care ne-au jefuit din 89 pana-n prezent,sa fim cu ochii-n patru cat cepele sa nu mai accepte nimeni nici macar un pix ci sa i-l bage in nas celui carei-l da si vrea la ciolan ,ma refer la cei trecuti pe la ciolan si n-au facut decat averi pentru ei,nepoti,matusi stranepoti,neamuri,vecini ,prieteni,etc.iar pe votanti i-au uitat ,pardon i-au jefuit sii jefuiesc mereu.
In loc sa construiasca fabrici si sa creieze locuri de munca ,ei au devastat si ce a lasat CEAUSESCU,.

21goot

103 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Ianuarie 2011, ora 14:18

o da doamne aceasta posibilitate tari sa avem Monarhie ,imi doresc din suflet asa vom fi egali respectabili ,onorati si mult bine copiilor nostri cu liniste si pace . doamne ajuta Monarhie la noile alegeri de 15 ani astept . de ce de 15 ani pentru ca in primi ani am vazut ce mia fost deajuns .si am decis o schimbare radicala pentru mine in special de a scapa de acesti mafioti capitalisti deveniti de dupa 89 " .
monarhie ! votul meu pentru PAUL si sant sigura ca se va schimba mult Romania dar in bine
La Multi Ani !

cristal
9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2011, ora 14:22

stai linistit, vedem daca o sa te anuntam cand sunt alegeri...

ionela_ionita2003

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2011, ora 21:41

Regelui Mihai nu-i mai ajung banii? Vrea si el la Putere? Sa-si vada de sanatate si de marea sa familie. SA NE LASE IN PACE! Nu ne ajung hraperatii actuali? Tin minte, cand a sosit in Romania, a spus ca nu are pretentii; ca a venit pentru ca-i era dor de romani si de tara. Si domnia sa minte asemenea politicienilor; de fapt nu se mai satura si tot cere pentru el si familia sa.
Deci, mai lasati sondajele mincinoase. Sunt putini cei care viseaza la monarhie. Probabil doar cei care cred ca a purta trena Mariei Sale este o are onoare.
Toate statele se modernizeaza, dar noi ne intoarcem la 1900.
Vai de capul nostru!

miorita

24 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2011, ora 23:25

Vai , poate asa am sa imbrac rochii din alea infoiate si palarii cu pene!
Cred ca nu va simtiti bine de vorbiti acum de reantronarea regelui. Nu va ajunge cat bir dati la stat pentru parlamentari ? Ati luat in calcul ce ar insemna pentru Romania inca o cheltuiala pentru Curtea Regala si toti trantorii aia tinuti pe viata? Nu, ca ma gandesc sa merg dracului din tara asta, cu asa oameni asa conducatori! Unii sunt nostalgici dupa Ceausescu altii dupa Rege , doamne dar nu vreti sa fiti lucizi , sa vi se limpezeasca mintea acum in al 12-lea ceas!

kelemen_emilia

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2011, ora 03:14

Poate Romania ar avea o sansa sa revina la adevarata ei valoare si am termina sa ne vindem tara

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhia este in sondaje pe primul loc !
Mergi la: