Info
x
Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Ianuarie 2013, ora 19:55
De la: 9am_679, la data 2013-01-02 19:52:58CACARAU NU TREBUIE SA AJUNGA PRESEDINTE DEOARECE ESTE CEL MAI NESIMTIT DINTRE NESIMTITI, CEL MAI PERICULOS DINTRE PERICULOSI , CEL MAI DIKTATOR DINTRE DIKTATORI , CEL MAI NEPREGATIT DINTRE NEPREGATITI.SI CEL MAI SOMNOROS DINTRE SOMNOROSI. Doar pentru atat???????????????? |
|
Te_Vad_Te_Vad 261 mesaje Membru din: 6/03/2011 Oras: Braila |
Postat pe: 2 Ianuarie 2013, ora 20:08
Ce �nseamn� 2013 din perspectiva lui 2016 Despre 2013 se spunea, �nc� din vremea �n care 2012 mai avea luni bune p�n� s� se �ncheie, c� nu va fi deloc un an u�or. �ntr-adev�r, dac� te ui�i pe agendele economice, militare �i politice ale Europei, �n particular, �i ale lumii, �n general, devine clar c� multe dintre problemele deja majore risc� noi complica�ii �n perioada care urmeaz�. Pentru noi, perspectiva ar trebui s� rezoneze cu at�t mai prost cu c�t Rom�nia se vede deja sufocat� de chestiunile ce �in strict de administrarea curent� a ��rii, lucru care las� pu�in timp �i minim� disponibilitate pentru preocup�ri care �intesc mult dincolo de ziua de m�ine. Este, de fapt, urmarea natural� a lipsei unei viziuni de anvergur� na�ional�, a ho�iei �i incompeten�ei ce caracterizeaz� cea mai mare parte a clasei politice, a unui sim� civic ru�inos de sub�ire �n societatea rom�neasc� �i, nu �n ultimul r�nd, a nepriceperii cu care ne doz�m eforturile atunci c�nd avem ceva de f�cut. Lucrurile stau, prin urmare, prost, dar faptul c� p�n� acum am evitat catastrofa r�m�ne cel mult o palid� mul�umire, una care, dac� �n Rom�nia se va g�ndi �n continuare �n asemenea termeni, ne va men�ine mult timp �nz�pezi�i �n n�me�ii propriei neputin�e. De aceea, prefer s� nu m� refer aici, a�a cum se obi�nuie�te la �nceput de an, doar la urm�toarele 12 luni pe care clepsidra a �nceput s� le m�soare de la 1 ianuarie, ci la ceea ce cred c� a devenit mai mult dec�t necesar s� se �nt�mple �n orizontul urm�torilor patru ani, adic� p�n� la alegerile parlamentare din 2016, presupun�nd, evident, c� ele se vor �ine la termen. Or, �n ciuda num�rului impresionant de probleme care mineaz� dezvoltarea economic� �i social� a Rom�niei, realitatea este c� solu�iile ce pot repune �ara pe �ina corect� sunt, �n esen��, simple. Paradoxal, ele par complicate doar dac� le m�sur�m la suprafa��. �n plus, criza economic�, a�a cum se �nf��i�eaz� ea din 2009 p�n� �n prezent, �i imaginea haosului politic �i institu�ional, a�a cum s-a revelat ea pe parcursul lui 2012, ar trebui �n sf�r�it s� ne trezeasc� din amara hibernare �i s� fie suficiente pentru a sta la baza confec�ion�rii unui ghid cu �intele �i pa�ii de urmat. Tocmai pentru c� am ajuns at�t de jos �i pentru c� ne trezim �n fiecare diminea�� �n paradigma celui de-al 12-lea ceas, dou� lucruri sper �i cred c� se vor petrece �n Rom�nia urm�torilor ani: pe de o parte, intrarea �n scen� a unei noi forma�iuni, care s� ocupe spa�iul imens, dar gol, l�sat de partidele actuale prin desprinderea lor de nevoile reale �i valorile la care aspir� oamenii de bun sim� din aceast� �ar�; pe de alta, creterea presiunii pe care o poate exercita societatea civil�, �n general, asupra mediului politic. Asta, dup� ce, peste c�teva luni, unii se vor fi l�murit deja asupra discrepan�ei uria�e dintre ceea ce s-a promis �n campania electoral� �i ceea ce se poate face efectiv, iar ceilal�i, care erau deja con�tien�i de asta, se vor fi l�murit �n sf�r�it c� statul deoparte stimuleaz� statul �i politicienii s� modeleze interesul na�ional dup� chipul propriilor interese. Dup� p�rerea mea, apari�iile-surpriz� sunt foarte pu�in probabile pe st�nga e�icherului politic. �n schimb, reconstruc�ia dreptei - idee bagatelizat� �n 2012 prin slaba performan�� electoral� �i, mai ales, prin pripa �i amatorismul cu care s-a �ncercat punerea sa �n oper� - ar putea implica apari�ia unei noi platforme politice. Patru ani i-ar fi suficient unei asemenea forma�iuni s� se impun� �n spa�iul public dac� va miza �n discurs �i va dovedi �n ac�iune tocmai pe ceea ce PDL sau avatarul s�u, ARD, a evitat permanent �n to�i ace�ti ani �n care a promis reform�, dar s-a opus schimb�rii �n zonele esen�iale: depolitizarea administra�iei, defri�area clientelei politice care tr�ie�te din afacerile cu bani publici, standarde etice clare, sprijinirea adev�ra�ilor antreprenori prin �ncurajarea oamenilor de afaceri care duc cu adev�rat Rom�nia �n spate (e vorba de cei buni platnici, c�nd vine vorba de achitarea taxelor �i impozitelor, de cei care nu fac afaceri cu statul, dar creaz� locuri de munc� �i resping angaj�rile la negru). Rom�nia are nevoie de un asemenea juc�tor, iar alegerile din 9 decembrie, pe l�ng� faptul c� au deschis larg u�ile Parlamentului pentru cohorte �ntregi de penali, trasei�ti �i fo�ti turn�tori, au pus �n lumin� un lucru: electoratul de dreapta a�teapt� CEVA. �i nu e vorba neap�rat de un partid, c� partide exist�, har Domnului!, ci �n primul r�nd de abordarea corect� a viitorului �i a priorit��ilor Rom�niei, la pachet cu probarea efectiv� a bunei-credin�e din partea celor care vor pune pe picioare o nou� mi�care. A�a ceva ar putea fi un partid sus�inut de oameni de afaceri care nu deruleaz� contracte cu bugetul schilod al statului �i care sunt suficient de autonomi �nc�t s� nu-�i schimbe planul de business �n func�ie de rezultatul votului la alegerile locale sau parlamentare; totodat�, un partid care timp de patru ani, p�n� la urm�torul scrutin, va �ine constant �n aten�ie dezbateri pe temele-cheie, astfel �nc�t opinia public� s�-�i formuleze o p�rere c�t mai precis� cu privire la inten�ii �i substan�a lor; �n acela�i timp, un partid ai c�rui reprezentan�i pot fi testa�i ei �n�i�i �n respectivele dezbateri publice �i pe care cet��enii s� aib� suficient timp la dispozi�ie pentru a-i cunoa�te, iar presa pentru a le cerceta trecutul �i prezentul; nu �n ultimul r�nd, un partid f�r� tabu-uri, care s� zdruncine confortul clasei politice �i s� contrabalanseze accentele populiste tot mai radicale, mai ales acum, c�nd structura parlamentar� e prizoniera a dou� extreme: o supermajoritate care inhib� orice o opozi�ie �i un num�r exagerat de populi�ti excentrici �i ale�i �antajabili �n orice moment. Nu e vorba aici de o perspectiv� mesianic�, ci doar de un apel la materializarea bunului sim� �n politic� �i �n modul de a conduce afacerile statului. Dar astfel de lucruri nu pic� din cer. Dac� m�car 1% dintre rom�nii care ast�zi se declar� nemul�umi�i �i nedrept��i�i de actualii politicieni vor �ncerca s� se implice cu adev�rat �n via�a cet��ii - asociindu-se �n diverse moduri, lans�nd dezbateri, penaliz�nd �n justi�ie abuzurile statului �i, �n general, opun�ndu-se f��i� nesim�irii cu care banii lor din taxe �i impozite sunt cerni�i de baronii locali care-�i consolideaz� averile �i pozi�iile aduc�nd la vot inclusiv mor�ii din cimitire - ei bine, �n cazul �sta mai exist� o �ans�. O �ans� de a sparge iner�ia care ne pune de zeci de ani pe mas� numai �i numai o farfurie plin�-ochi cu supa s�racului. O Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2013, ora 20:13
Voi politicienii spuneti ca 2012 e un an rau, greu.
Si din statistici reiese ca 2012 a fost cel mai formidabil an de cind exista omenirea. Un lucru e clar, cei ce nu sint in stare sa conduca, dar vor, spun ca e greu, si ii fac pe cei condusi sa nu mai doreasca....pe cei ce ii conduc. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Ianuarie 2013, ora 00:02
De la: nastasemihail, la data 2013-01-02 20:13:26Voi politicienii spuneti ca 2012 e un an rau, greu. la tatzi ni-i greu....
Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2013, ora 17:28
De la: Dede_for_ever, la data 2013-01-02 19:45:59Citate zit, motane ! sa-i dai sa reciteasca....presupun ca o fi citit, cindva, in tineratea lui revolutionara tov. Basescu textele astea, ca doar era scolit pe la Sc. de dans si bune maniere de la Baneasa....deci: trimite-i spre aducere aminte lui acest text , nu mie , ca eu NU am fost membru de partid ,nici informator, nici nomenclaturist si nu l-am iubit sau admirat pe Ceausescu, nici macar in primii 10 ani de "domnie" ! nu stii cine a facut aceasta afirmatie ? dragul de Bas' ,in direct la Tv in ora de virf si de audienta si, tot in ora de maxima audienta l-a facut las pe MJR Mihai I .....asa ca, pune si tu, CLONA , in talerul balantei pe Ceausescu si pe regele Mihai si vezi unde a pus degetul ca s-o incline, marele Jucator la Cacealma cu soarta Romaniei !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2013, ora 17:33
De la: nastasemihail, la data 2013-01-02 20:13:26Voi politicienii spuneti ca 2012 e un an rau, greu. esti mortal cu dilemele astea existentiale ale tale ! TIE CUM TI-A FOST ? bine sau rau , ca daca te iei dupa statistica , maninci icre negre in fiecare zi, petreci in Honolulu 3 zile pean , iei masa la Poiana Brasov in fiecare zi si-ti faci sarbatorile de iarna schiind in Alpii elvetieni ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 4 Ianuarie 2013, ora 08:52
destule statisti au fost difuzate despre;putere de cumparare ,pret cost , productie , natalitate ,speranta de viata / pot umple multe pagini cu reformele facute ,ca traim mai prost se vede dupa fata romanilor /
-Dorim reformatotului doar spini ,drumuri nu a stiut sa faca ,cel mult sa curme / Raporteaza abuz de limbaj |
|
Steaua_Dreptatii 370 mesaje Membru din: 11/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Ianuarie 2013, ora 05:53
Putem fii obiectivi si cand ne referim la politica romaneasca
Am primit un e-mail foarte interesant si de mult bun simt care se refera la actuala situatie politica din Romania. Pe Basescu nu putem sa il schimbam, el este un produs de virf (specializat pe -relatia Vest- capitalism) al sistemului comunist. Apoi, oricite lucruri ne-am fi dorit in campanie, atributiile presedintelui nu se intind decit pina la un punct. In fine, niciun om nu poate lupta singur cu un sistem; daca Basescu ar incerca, ar fi �invins de Securitate� mai repede decit Constantinescu 1. Mai intii, ma intreb citi dintre cei care l-au auzit pe Basescu in 2000-2004 si-au inchipuit ca el poate fi Fat Frumos calare pe cal alb si cu pletele in vint, menit sa ii salveze pe romani de rezultatele votului lor din 2000? Asa cum am mai spus, Basescu nu este decit un politician extrem de ambitios, care, inainte de 1989, a fost un competent manager (in zona economiei reale, nu a fabulatiilor ideologice de care se ocupau alde Iliescu) cu notiuni si ceva experienta in domeniul sistemului capitalist si cu o experienta pozitiva ca sef autoritar dar eficient si responsabil. A aratat in mod repetat dupa 1991 ca poate urmari cu competenta si eficacitate o anumita tinta, dar in acelasi timp si ca poate renunta oricind la ea daca nu mai prezinta interes personal. L-am votat in 2004 (ca vot pozitiv, nu doar de respingere a lui Nastase) pentru ca stiam ca relevanta lui publica si chiar libertatea lui fizica depindeau de urmarirea proritatilor majore enuntate in campanie. Deci identificasem niste interese comune. Am mai spus-o cred, Basescu este un politician. Arma lui de baza, din 2000 incoace, o reprezinta voturile, pe care le-a folosit pentru a se feri de inscenari judiciare, de suspendari, pentru a se cocota la sefia PD, pentru a rasturna majoritatea parlamentara, in general, pentru a-si atinge scopurile in cariera. Spre deosebire de Iliescu, celalalt aspirator de voturi, el nu se multumeste sa propuna un �viitor luminos�, el se gindeste si la strategiile posibile pentru ca la sfirsitul mandatului sa fi reales pentru a duce mai departe cele incepute. De aceea, in loc sa propuna utopii roze, a mizat pe garantii anglo-americane ale securitatii (certe si suficiente in viitorul apropiat), pe integrarea europeana ca �spatiu vital� pentru o dezvoltare economica sanatoasa, pe statul de drept si libera initiativa ca elemente indispensabile pentru atingerea si exploatarea eficienta a primelor doua scopuri. Interese in care si eu, si majoritatea celor de pe aceasta lista sper ca ne regasim. Singurul si marele merit al lui Basescu este ca a chemat alegatorii la facerea politicii. A avut nevoie de noi, pentru acele victorii pe muchie din 2000 si 2004. Spre deosebire de Iliescu care s-a dezis cu dezinvoltura de fostul electorat al CDR, care cu inconstienta l-a adus pentru a doua oara la un scor de peste 80%, Basescu a incercat sa raspunda asteptarilor alegatorilor sai. Pentru ca, daca lui Iliescu alegatorii ii venau gratie sponsorilor si politici, in cazul lui Basescu, sprijinul sau politic se datoreaza voturilor culese.De aceea, cit timp l-am votat, a tinut seama de noi. 2. Basescu a mizat pe faptul ca cel putin o minoritate substantiala si decisa a clasei politice il sustine si ca aceasta minoritate poate deveni majoritate stabila prin alegeri anticipate. Aici a pierdut pe mina lui Tariceanu care a preferat sa mearga pe calea verificata (si perdanta) a lui Campeanu, de apropiere de Iliescu, exponentul in Romania al liniei Gorbaciov-Putin, a statului autoritar corporatist (i.e. sa se schimbe, primesc, dar sa ramina cum a fost). Monica Macovei a fost scuipata din Guvern imediat dupa aderare, reforma administratiei a supravietuit doar in denumirea ministerului, reformele incepute promitator in sanatate s-au dovedit a fi doar o redirectionare a spagilor, acum mai mari si mai paguboase. Pensia mea este dizolvata de masurile populiste ale actualului Guvern care va baga in faliment sistemul in citiva ani, dupa ce bula economica pe care acum o umfla cu sirg va exploda. Ce poate face presedintele? Lupta de rezistenta si hartuiala cu oaste de strinsura: CSM, Curtea Constitutionala, la care se adauga un PD prea slab pentru a putea fi reformat eficient (mare curaj, dar si spirit de prevedere a avut Basescu fortind acum o fuziune care tulbura multe locuri caldute), procurori sefi ai caror subalterni isi cumpara locurile.Parlamentul este dominat de PSD, care, dupa debarcarea ministrilor PD, a luat Guvernul ostatic. Guvernul Tariceanu tine de scaune cu orice pret, inclusiv cu cel al viitorului politic al PNL (partidul pe care l-as fi votat in cadrul DA in 2004). Justitia scirtiie ca o corabie putreda in furtuna, iar alegatorii lui stau acasa. 3. Nu vreau sa intru in fondul masurilor a caror nerealizate i-o imputi lui Basescu si nu voi discuta aici si acum cit de realista sau utila este fiecare dintre ele. Esential este ca fie ele sint in sarcina exclusvia a altor institutii, fie nu pot fi duse cu succes la indeplinire de Basescu fara concursul altor institutii. Nu poate fi contestat Basescu pentru deficientele Parlamentului, Guvernului, minsterelor si inca si mai putin ale justitiei. Mai ales ca in justitie, in ciuda legilor strimbe, a lipsei acute de competenta la nivelul procurorilor si a relei credinte uneori evidente a judecatorilor, au inceput sa se miste lucrurile. Chiar si atunci cind vorbim de ministri din PD ar trebui sa tinem seama ca, in ciuda aparentelor, politicienii PD nu sint niste marionete sau excrescente ale lui Basescu. Acesti oameni au propriile lor interese, unele legate de angajamente facute in schimbul sustinerii in campanie. Este foarte posbil ca punind in balanta lor diferitele argumente pro si contra sa fi ajuns la concluzia ca de exemplu, fie fondurile lor de campanie si satisfactia alegatorilor directi depind de pastrarea cursului actual, fie ca pasul inapoi ar costa societatea in ansamblu mai mult decit face. De pilda, un contract nu devine ilegal doar pentru ca este dezavantajos si incetarea unilaterala se poate dovedi a aduce penalizari mai mari decit avantajele.In ceea ce priveste Irakul, atit pentru Basescu personal cit si pentru Romania, relatia cu SUA este extrem de importanta. Retragerea din Irak ar trebui atent discutata si pregatita. Gesturile lui Tariceanu si Atanasiu au avut exact efectul invers celui clamat, blocind orice rediscutare a situatiei, iar schimbarea de la conducerea MAE cred ca a lipsit presedintele de pirghiile necesare pentru reluarea cu succes a problemei.Apoi, nu trebuie sa uiti ca Guvernul nu este nici investit si nici demis de presedinte. Acesta are doar prerogativa, altminteri importanta, de a propune un premier (stiu, in Constitutie scrie /numeste/, dar ce valoare are o numire fara investire?). Dupa tragi-comica revocare a lui Radu Vasile, in Constitutie scrie acum negru pe alb ca presedintele nu mai poate revoca premierul. Mai mult, actualul Guvern s-a dovedit in mod repetat reprezentativ pentru Parlamentul rezultat din votul nostru. (Si da, Basescu a contestat alegerile, dar dupa ce procurorul de caz a constatat lipsa fraudei electronice, nu s-a mai obosit sa ancheteze si "turismul electoral" ori celelelate nereguli invocate in 2004.) Nu poti demite un guvern care are increderea Parlamentului (de care depinde adoptarea legilor, inclusiv a bugetului) doar fiindca asa vrea un Presedintele (minoritar, cu 25% sustinere parlamentara) care oricum nu are in tabara sa niciun candidat capabil sa obtina votul de investitura. 4. Nu putem reusi decit impreuna. Si asta inseamna sa stim cu totii sa facem abstractie de interesele mai putin importante pe care nu le impartasim si sa ne concentram pe interesele, aspiratiile, valorile noastre comune. Daca noi stam acasa si ne lamentam, vorbind de "chiorul intre orbi" va fi imposibil sa ne facem auziti si am rata o ocazie unica in istoria recenta a Romaniei. Sa nu uitam ca in tarile comuniste mai la vest de noi, prabusirea sistemului a inceput in momentul in care lideri la ananghie au facut apel la popor pentru a pune mina pe putere sau pentru a o pastra. Nagy, Gomulka, Dubcek au fost comunisti sinceri care insa au uscat radacinile comunismului in tarile lor. Basescu poate fi echivalentul lor, dar daca ne facem ca il credem si incepem sa ne agitam alaturi de el pentru drepturile, valorile si aspiratiile noastre. De fapt, cred ca ceea ce ne lipseste noua - mie, tie,oricui, lui Basescu - este o retea institutionalizata care sa ne permita sa construim si sa valorificam o asemenea solidaritate �la rece�. Iliescu avea �sosonarii" lui, care insa mergeau dupa logica nomenclaturista. AC reusise o alternativa la �sosonari�, din pensionari entuziasti si studenti, dar aceasta resursa a fost desocnsiderata si irosita de partidele din CDR, care au tratat-o doar ca pe o masa de manevra, figuratie pentru mitinguri si agenti si simpla �curea de transmisie�. Nu stiu citi dintre pensionari mai sint dupa 10-15 ani apti de campanii, iar studentii fie au plecat din tara fie lucreaza pe bani 10-12 ore pe zi. au mai ramas doar centrele de creativitate - pe care Iliescu nu le-a avut niciodata - si care probabil au inclinat balanta la turul 2 din 2004 (flash-moburi, campanii pe internet etc.). Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
mosul_tautu 219 mesaje Membru din: 27/03/2011 |
Postat pe: 5 Ianuarie 2013, ora 19:34
Mai usor cu Sergiu Nicolaescu. Sa-i spunem doar "Dumnezeu sa-l ierte". De restul se va ocupa istoria culturii. Ca a fost un bun propagandist,ca a facut din film un hoolywood rosu,ca facea filme asa cum gandea marele carmaci,ca ar fi contribuit la falsificarea loviturii de stat din 1989 si a sprijinit regimul mineriadelor si a criptocomunismului iliescian sau ca din contra a fost un geniu al regiei de film,toate se vor devoala mai tarziu, Bun sau rau,Dumnezeu sa-l ierte! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 472 mesaje Membru din: 12/12/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Ianuarie 2013, ora 20:16
[q
zit, motane ! sa-i dai sa reciteasca....presupun ca o fi citit, cindva, in tineratea lui revolutionara tov. Basescu textele astea, ca doar era scolit pe la Sc. de dans si bune maniere de la Baneasa....deci: trimite-i spre aducere aminte lui acest text , nu mie , ca eu NU am fost membru de partid ,nici informator, nici nomenclaturist si nu l-am iubit sau admirat pe Ceausescu, nici macar in primii 10 ani de "domnie" ! nu stii cine a facut aceasta afirmatie ? dragul de Bas' ,in direct la Tv in ora de virf si de audienta si, tot in ora de maxima audienta l-a facut las pe MJR Mihai I .....asa ca, pune si tu, CLONA , in talerul balantei pe Ceausescu si pe regele Mihai si vezi unde a pus degetul ca s-o incline, marele Jucator la Cacealma cu soarta Romaniei ! [/quote]Cloaanooo ,te-ai dilit?? tot nu te dezbari de bomboana ?ai devenit dependenta? te-ai invatat ca tiganu cu scanteia? Raporteaza abuz de limbaj
Cand apare un destept pe lume ,poti sa-l recunosti dupa faptul ca toti prostii il urasc!
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Ianuarie 2013, ora 20:22
De la: mosul_tautu, la data 2013-01-05 19:34:00 IA INCEARCA SI TALICA SA FACI CEVA ASEMANATOR LA CARE SA SE GANDEASCA CINEVA...PAN' AMU' DOAR BATUSI CAMPII CU GRATIE IN ONOAREA CHIORULUI DE COTROCENI...HAI SICTIR MAGARULE....
Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2013, ora 08:28
De la: 9am_1111, la data 2013-01-05 20:16:39[q Cloaanooo ,te-ai dilit?? tot nu te dezbari de bomboana ?ai devenit dependenta? te-ai invatat ca tiganu cu scanteia? [/quote] deci pe tine nu te intereseaza ideea, ca n-o poti digera ....tu ai o treaba cu emoticonul verde care, exprima chiar prea putin din Scirba ce o am ptr. oamenii ca voi !
|
Dede_for_ever 271 mesaje Membru din: 25/03/2011 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 6 Ianuarie 2013, ora 20:43
PACTUL ANTI-VOICULESCU
Toropeala sarbatorilor de iarna i-a facut pe multi sa creada ca partida a fost transata. Linistea din ultimele doua saptamani, dar mai ales forta adjectivului "zdrobitor", singurul pe care comentatorii l-au gasit suficient de monumental pentru a descrie victoria USL, au facut victime in ambele tabere. Votantii stangii au deschis sampania pentru zdrobirea lui Basescu, in timp ce fanii taberei infrante s-au multumit sa inchine o cupa amara in memoria propriilor sperante zdrobite. Schimbul de replici de la distanta care a avut loc, vineri, intre Traian Basescu si Dan Voiculescu ar trebui privit, atat de cei euforici, cat si de cei cazuti in butoiul cu melancolie, ca pe un semn ca lupta este departe de a se fi incheiat. S-ar putea ca ea, de fapt, de-abia sa inceapa. Cel care a deschis ostilitatile a fost - surpriza? - presedintele, prezent la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii. In primul atac lansat dupa incheierea alegerilor si dupa o serie de declaratii in care si-a exprimat convingerea ca ducerea la indeplinire a programului de guvernare al USL ar fi cel mai bun lucru care li se poate intampla romanilor, Basescu a reluat tema vulnerabilitatii la adresa sigurantei nationale pe care o prezinta anumite trusturi de presa. Exemplificand aceasta vulnerabilitate prin campaniile de denigrare duse in vara impotriva magistratilor, presedintele a acuzat de fapt, direct, trustul de presa al lui Dan Voiculescu. Mai precis televiziunea sa de stiri, care, vreme de cateva luni, i-a atacat personal pe cei pe care i-a identificat drept "oamenii lui Basescu" - fie ei magistrati ai Curtii Constitutionale, ai Inaltei Curti, procurori DNA, membri CSM sau seful ANI. Traian Basescu a mers chiar mai departe si a indicat si o cale de contraatac. "Avem aceasta vulnerabilitate si ea probabil ca trebuie tratata legal (...). Lucrurile sunt grave si poate ca, e si doamna ministru (Mona Pivniceru - n.r.) aici, poate gasim o solutie de protejare a justitiei de astfel de atacuri". Ironia apelului adresat Monei Pivniceru este evidenta. Daca ministrul Justitiei s-ar conforma indemnului de a-si apara colegii linsati mediatic, ar insemna sa ia masuri impotriva trustului de presa fara de care ea nu ar fi ajuns niciodata ministru si a patronului sau de facto, care este in acelasi timp si principalul sau sustinator politic. Ce credeti ca va alege? Mesajul presedintelui nu a venit chiar din senin. Indemnul sau la actiune a urmat criticilor formulate de Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impotriva politicienilor care au incercat sa-i discrediteze pe acei magistrati care, pe baza probelor existente la dosare, au pronuntat pedepse disuasive inclusiv in dosare de coruptie la nivel inalt. Iesirea din barlog a presedintelui, si inca pe cel mai important front al confruntarii cu politicienii care au reusit de doua ori suspendarea sa, justitia, nu a ramas fara raspuns. La doar cateva ore dupa ce fusese atacat, Dan Voiculescu a postat pe blog o replica in care il acuza pe Traian Basescu ca el este cel ce a manipulat magistratii. Nu aceste acuzatii sunt interesante insa, ci ceea ce se afla in spatele lor. Cheia mesajului lui Voiculescu sta in urmatoarele fraze: "(...) Ma astept, de altfel, ca si in dosarul ICA, in care, fara nici o proba, sunt acuzat ca am exercitat influente, sa se gaseasca si magistrati sensibili la eventuale dorinte ale domnului presedinte numit... Sper, desi am mari rezerve, ca, macar din anul 2013, toti magistratii vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate si corectitudine, conform prevederilor legii si realitatii obiective sustinute de probe, nu de sugestii politice sau de alta natura". Cuvintele de mai sus reprezinta, in esenta, recunoasterea unei infrangeri. Desi i se datoreaza intr-o buna masura "zdrobitoarea" victorie a USL, finantatorul "ultrasilor" anti-Basescu, dupa cum il alinta aliatii sai de la Kremlin, nu doar ca nu si-a ingenuncheat adversarul de moarte, dar nici macar nu a reusit sa-si securizeze imunitatea. Asa se explica "rezervele" sale. Mai mult, sunt semnul ca se teme cu adevarat ca va ajunge, pana la urma, in inchisoare. O posibilitate care astazi pare la fel de nerealizabila pe cat pareau cu doar putina vreme in urma si condamnarile lui Vintu si Nastase. Practic, in jocul cu Justitia lui Voiculescu nu i-a iesit, pana acum, nimic. Desi a impus-o pe Mona Pivniceru ca ministru, nu a reusit sa determine numirea unor procurori-sefi favorabili sie si USL si, ultimul esec, nici sa rastoarne echilibrul de forte din Consiliul Superior al Magistraturii. In ciuda manevrelor Monei Pivniceru, la sefia CSM a fost aleasa Oana Schmidt Haineala, fostul vicepresedinte, care a reusit anul trecut, alaturi de Oana Ghica, sa dejoace planurile ministrului Justitiei si ale celor ce o trag de sfori. Nici atacurile imunde la adresa celorlalte institutii nu s-au soldat cu vreun rezultat concret, nu le-au slabit influenta, nu au reusit sa determine vreo demisie sau o destituire, in schimb au reusit sa le ostilizeze si mai tare. Si i-a facut dusmani chiar si pe cei ce nu au nici o simpatie fata de Traian Basescu. Voiculescu nu ar fi simtit nevoia sa-i raspunda lui Basescu daca nu ar exista un dosar care ii ticaie sub perna - procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, prin subevaluarea bunurilor cu 7 milioane de euro. Dosarul are deja patru ani vechime si nu a fost pronuntata inca vreo sentinta. Indiferent de tertipurile la care va recurge, cum au fost demisia din vechiul Senat si nedepunerea juramantului pentru actualul mandat, in final tot nu va putea impiedica ajungerea dosarului sau inapoi la Curtea Suprema de Justitie. Or, aceasta instanta este condusa de Livia Stanciu, cea care, fara sa-i pronunte numele, a catalogat, in sedinta CSM de vineri, ca inadmisibile incercarile sale de a-si rezolva problemele cu justitia prin intimidarea magistratilor. Sansele de a mai amana mult un verdict nefavorabil sunt aproape zero. Voiculescu a vrut sa transmita un mesaj à la Nastase, de anticipare a unei sentinte impotriva sa, si pentru ca, intocmai ca fostul lider al PSD aflat astazi dupa gratii, stie ca Basescu este doar o parte a problemei. Adevaratele sale motive de ingrijorare sunt altele: esecul de pana acum al aripii dure a USL de a schimba oameni din institutiile justitiei si ale sigurantei nationale, pactul semnat de Victor Ponta cu presedintele, prin care se angajeaza sa respecte si in viitor prerogativele si dreptul de veto ale acestuia in domeniile vitale, dar mai ales planurile echivoce ale PSD privind viitorul colaborarii cu PNL si cu PC. Reusita presedintelui de a pastra controlul asupra CSM, dar si reluarea atacurilor impotriva sa ii confirma, de fapt, tradarea unora dintre partenerii sai din USL. Voiculescu intelege, poate prea tarziu, ca scoaterea sa din joc convine tot mai multora din propria tabara. Ca s-a coagulat o masa critica de inamici si fosti aliati care il privesc ca pe ultimul obstacol major in calea limpezirii scenei politice. Fara sprijinul sau, zilele lui Antonescu in fruntea PNL sunt numarate. Asa se explica disperarea fostului mare candidat la prezidentiale de a-si elimina din partid principalii rivali. Fara Voiculescu si fara Antonescu, dizolvarea USL este ca si realizata. O data cu ea, PSD isi atinge scopul de a guverna aproape singur, adica doar cu UDMR, iar Traian Basescu si-ar putea vedea implinit visul pe care l-a ratat in 2005 - crearea unui singur mare partid de dreapta. O varianta incurajata si de unii parteneri externi ai Romaniei. Nu sunt putini cei ce sugereaza de ceva vreme incoace ca varianta unei scene politice dominate doar de doua partide mari si curatate de marii mafioti este singura care poate garanta Romaniei o minima stabilitate si coerenta. A Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2013, ora 08:48
si zici ca PSD .ul , partid de Stinga, impreuna cu UDMR care e doar un " partid" oportunist fara culoare politica se vor aduna cu zdrentele ramase-n din ARD si vor face un partid de DREAPTA ?! a naibii politica asta : s-a trecut de la stinga la dreapta intr-o noapte si vrei sa te creada cineva, don presedinte , ca ai avut o REVELATIE si ti-ai schimbat total optiunile si intelegerea fata de nevoile tarii si acum zici ca PSD.ul va trece pe Dreapta si el ? HAHAHA ! ce-mi plac glumele basescului, e Noaptea Mintii ca sa-l citez si eu pe M.Badea ! si cu PNL .ul ce faceti ? il faceti "stingaci " ca asa vreti voi ?
|
PDL 981 mesaje Membru din: 6/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 7 Ianuarie 2013, ora 09:49
FIECARE OM MOARE DUPA ULTIMA CAFEA
Lui basescu nu i-a sunat inca ceasul Articolul dlui SRS incepe cu o asertiune pentru care aduce putine argumente,_interesul lui Basescu ar fi mare pentru numirea unui comisar european. In primul rand ca Romaniei i se va repartiza,pentru comisar un domeniu nu asa de important,pentru ca nu ne-au asteptat cei 25 pentru ca doreau ca Romania sa ocupe cea mai im portanta functie. Dilema Tariceanu/Basescu se poate rezolva mult mai simplu,as zice solomonic. Daca PNL-ul isi doreste continuarea aliantei si liste comune dl.Tariceanu trebuie sa accepte si propunererea PD pentru comisarul european,urmand ca Baroso si parlamentul europeean sa decida persoana aleasa. Daca tariceanu s-ar incapatana sa prezinte doar un candidat PNL situatia ar fi un motiv serios de disensiune si in situatia PNL ar insemna dezastru ,despartirea de PD. Nici intoarcerea pe �cai mari� a lui Atanasiu nu este o bagatela.Reclamantii lui mai au 20 de zile pentru a face sau nu apel si ca hotararea NUP sa ramana definitiva.Intre timp cele 7 capete de acuzare cu documente ale lui Badalan pot intra in actiune si o noua cercetarea penala apare la orizont.Si acestea ca sa nu mai vorbim de fobia generalilor de a-l vedea iar ministru pe Atanasiu la care sa adaugam lipsa sa de har. Daca aceasta reprezinta Caii mari ai lui Atanasiu,ma tem ca sunt doar niste asini mici. Nici existenta grupurilor de interese de la Cotroceni nu este decat subiectul de propaganda al liberalilor, pe cand grupul Tariceanu/Patriciu sunt deja demult acreditati,chiar si in organismele internationale In fine faptul ca dna Macovei v-a fi obligata sa isi dea avizul pentru legile securitatii nu are mare importanta.In fond nu ea decide si legea poate pleca de la guvern cum vrea dl.Tariceanu. Dar sa nu uitam ca PSD are acuma datoria de a vota o lege mai degraba propusa de organele SRI si SIE decat una venita de la Tariceanu. Aritimetica ne arata ca la fel ca si cu numirea sefilor serviciilor secrete victoria va fi tot a lui Basescu. In fine,aici sunt de acord cu dl.SRS ,Basescu este imprevizibil si nu a pierdut multe razboaie si vorba butadei din titlu : Basescu inca nu a baut ultima cafea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Gandirea_Politica 259 mesaje Membru din: 5/03/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 15:02
Domnule Prim Ministru Ponta,Dle Crin Antonescu,
Suntem un grup de 14 tineri ingineri romani stabiliti in Germania, la Hamburg si Bremen. Am luat act de propunerea dumneavoastra adresata romanilor stabiliti in afara Tarii de a se intoarce in Romania. Aceasta scrisoare deschisa reprezinta raspunsul nostru. Va informam ca motivul ce a determinat alegerea noastra de a pleca este urmatorul: lipsa unor perspective de implinire profesionala si materiala in Romania. Consideram ca aceasta trista situatie se datoreaza slabei consolidari a Statului de Drept, singura care poate garanta o dezvoltare durabila, de care sa beneficieze intreg poporul roman! Domnule Prim Ministru, Consideram ca in acest moment este vitala consolidarea Justitiei si reformarea Clasei Politice, ca elemente necesare asigurarii stabilitatii Romaniei si asezarii Statului de Drept. Va reamintim Domnule Prim Ministru, ca Partidul National Liberal este parte a Aliantei D.A. si ca in aceasta calitate s-a prezentat in fata electoratului cu un plan de masuri menite a asigura eficienta si independenta Justitiei. Avand in vedere obligatiile pe care vi le-ati asumat in fata electoratului, nu intelegem campania actuala a dumneavoastra si a PNL de discreditare si indepartare din Guvernul Romaniei a Doamnei Ministru Monica Macovei, primul demnitar roman care a reusit sa sustina profesionist si demn cauza Romaniei in fata oficialilor Uniunii Europene. Dumneavoastra si Partidul National Liberal alegeti sa ignorati aprecierile constante si de la cel mai inalt nivel pe care Doamna Ministru Monica Macovei le primeste de 2 ani de zile din partea Societatii Civile din Romania si a partenerilor externi din Comisia Europeana (a se vedea recenta vizita a domnului comisar Franco Frattini). In schimb, lansati acuze deosebit de grave la adresa Doamnei Ministru. Noi consideram ca de rezolvarea problemelor in Justitie depinde in foarte mare masura decizia de a se intoarce acasa a multor romani care au ales sa paraseasca in ultimul timp Romania. Dumneavoastra aveti raspunderea si mandatul sa va dati tot concursul in realizarea acestui deziderat, iar nu sa il blocati! Din acest motiv va solicitam, Domnule Prim Ministru, Dumneavoastra si Partidului National Liberal, sa sprijiniti eforturile Doamnei Macovei pentru reformarea Justitiei Romane. Domnule Prim Ministru, Forta de munca din Romania plecata peste hotare va deveni curand indispensabila dezvoltarii economice si companiilor care investesc in Romania. Romanii angajati in strainatate nu pot reveni in Romania, atata timp cat stabilitatea si asigurarea drepturilor cetatenesti le sunt mai degraba oferite de alte state europene decat de propria lor Tara. Guvernul Romaniei este direct responsabil pentru decizia romanilor de a ramane in strainatate, atata timp cat in Romania instabilitatea politica si dispretul pentru alegatori vor ramane metode preferate pentru a impiedica eradicarea coruptiei. Cu aceasta ocazie rugam si alti romani de pe alte meleaguri sa isi exprime punctul de vedere referitor la motivele emigrarii si la ce ar trebui sa se intample in Romania pentru ca ei sa se poata intoarce. Cu stima, Nume Varsta Localitate natala Mihoc Liviu 26 Slobozia, IL Stoian Elena Florina 27 Bucuresti Ghidu Bogdan Georgian 27 Galati, GL Popa Bianu Tiberiu 30 Constanta, CT Nica Elena Monica 27 Piatra Neamt, NT Stere Ionut Alexandru 27 Urziceni, IL Horia Radu Razvan Ardelean 28 Oradea, BH Oprea Gheorghe 27 Calarasi, CL Jercan Sebastian 28 Bucuresti Alexandra Tcaciu 25 Bucuresti Munteanu George Francisc 27 Stefanesti, AG Costin Calota Iulian 27 Bucuresti Catalin Avram 30 Buzau, BZ Stanciu Ioan 29 Slobozia, IL Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 15:47
De la: Gandirea_Politica, la data 2013-01-08 15:02:01Domnule Prim Ministru Ponta,Dle Crin Antonescu, BABOOOOO, spune-i MOSULUI ca au trecut niste ANI de cind don guvernator a Ro tot Reformeaza Statul si Justitia e tot Aservita dumnealui si ca in acest an, 2013, are VIRF de Plata ca urmare a IMPRUMUTURILOR facute de ' marele Jucator si vuvuzeaua de Boc....asa ca, tinerii aia sa mai stea p'acolo pe unde sunt ca Tara n-are nevoie de Intelectuali - asa zis Jucatorul si ajutorul de somaj e de 3-400 ron ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 18:24
Basescu si lupta contra coruptiei si teoria suveranitatii limitate
Se spne ca poporul nu greseste niciodata si aceia care au crezut ca romanii sunt prosti si au creat o asociatie a urii isi ling azi ranile.Totusi nu cred ca inraiti ca Crin,Hrebenciuc,Patriciu vor invata vreo data ceva. Dar sa vedem unele aspecte ale unui regim care se voia corupt si care atenta,daca ar fi castigat Crin sau Mircea la suveranitatea Romaniei. Cand Brejnev prezenta Romaniei si lumii teoria suveranitatii limitate,el o vedea ca o posibilitate a URSS de a prelua suveranitatea tarilor socialiste,adica un fel de ocupatie sovietica,fara tancuri,autoconsimtita. Astazi Romania face parte din UE si NATO si problema suveranitatii se pune in alti termeni. In mediul nostru politic corupt si cripto-comunisto-oligarho-securist suveranitatea este perceputa ca un drept de haiduceala a clasei conducatoare corupte ,asupra economiei si politicii romanesti. Iata dece,intrati in UE si NATO ambasadorii au devenit factorii principali de reforme,daca nu chiar singurii. Iata ce enumera dna Pipide,spre rusinea celor care ne-au condus 18 ani : - un ambasador francez se scula luni la 6 dimineata ca sa fie la prima ora la Camera Deputatilor, sa preseze pentru introducerea pe agenda a unor masuri de reforma. - un ambasador american a sunat la o agentie de stiri sa intrebe de ce lipseste de pe lista neagra un ministru despre care stia el sigur ca e corupt Actualul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti avertizeaza ca, in Romania, Constitutia are prea multe lacune pentru a sustine o democratie puternica si de aceea ar trebui modificata. Imperfectiunile legii fundamentale au fost remarcate de ambasadorul SUA, care a caracterizat Constitutia romana ca fiind -usor de schimbat, de incalcat, de manipulat in interese personale-. Pe de alta parte, analistul politic Catalin Avramescu spune ca o astfel de atitudine este perfect normala si chiar benefica pentru Romania: -Este normal sa ne traga de maneca. Tot Catalin Avramescu spune, de pilda, ca -lucrurile bune care au avut loc in Romania in ultimii cinci ani au fost facute sub presiunile reprezentantilor SUA si ai statelor membre UE. Daca acesti prieteni adevarati ai nostri nu ar fi facut asa toata tranzitia, am fi azi la nivelul Belarusului sau Georgiei. Si mai spune dna Pipide :trebuie sa nu ai nici o contributie pozitiva la aceasta istorie recenta a noastra, ca Bogdan Olteanu, ca sa iti poti permite sa le spui ambasadorilor sa isi vada de treaba lor si chiar sa-l insulti pe seniorul Taubman,de parca ar fi fost bunica lui din Comisia Internationalei a III-a,anti-Marchal. In prezent UE este preocupata de derapajele liberale din justitie,iar Academia Cataventu publica chiar o lista cu sefii de mafie la nivelul Curtilor de Apel. Cine sa se ocupe de aceasta problema :doar Basescu si ambasadorii tarilor prietene. Inainte de 2005 coruptia era totala,algoritmul si coruptia statea la baza numirilor iar introducerea concursurilor a facut din Dna Macovei cel mai urat Ministru de justitie(stiti cum reactiona parlamentul numai cand se aducea vorba de dna.Macovei) Odata ce dna Macovei a fost data afara de oligarhi,vedem ca astazi asistam la cercetarea de catre DNA a coruptiei din concursurile pentru magistratura. Parlamentul sub Chiuariu a facut o ordonata de urgenta semnata de dl.Tariceanu prin care infractorii sa fie anuntati cu 24 ore inainte despre perchezitie sau despre interceptarile telefoanelor.De fapt tinta actualului guvern a fost si este desfiintarea DNA si renuntarea cercetarii coruptiei la nivel guvernamental sau parlamentar.Deci un fel de liber la coruptie pentru politicieni. Nu ei fac legile,nu parlamentul cu cei 322 sunt organul suprem in tara ? Dl.Chiuariu,Tariceanu sau Olteanu (unii spun stalinistul Olteanu) nu doresc o independenta a procurorului,ci el sa depinda de cei corupti si sa-i apere,la fel ca legea pe care au conceput-o. Afirma dna Pipide :atitudinea lui Vacaroiu si Olteanu, acest cuplu penibil de comici ai ecranului,pun intr-o lumina jenanta intregul Parlament. Pentru ei antieuropenismul si antibasescianismul sunt tot ce ii conduce pentru a sprijini coruptia. Sa-l invelim pe Basescu intr-un cosciug de plumb sau sa-l facem sa plece din Romania s-a auzit la conclavul oligarhilor in care participa si dl.Geaoana,cel scolit in USA iar dl.Prezidentiabil al PNL,Emil Constantinescu,sponsorizat de cine trebuie, vrea sa fabrice un GDS invers. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Femme_Politique 246 mesaje Membru din: 9/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 18:28
MISIUNEA ISTORICA A EXCELENTEI SALE DL.PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
SCHIMAREA CLASEI POLITICE CORUPTE. Cateva repere par insa sa fie sigure: 1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social. 2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea. 3.Politicieni sunt insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate. 4.Parlamentarii fie si-au platit posturile fie au posturi platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el. 5.Alti politicieni proveniti din bogati care doresc ca distractie functia politica,au partide personale(Vadim,Felix,Becali etc). Pentru a evalua partenerii nostrii si a inscrie situl Dvs ca site partener cu o mai buna vizibilitate in director introduceti urmatorul cod in prima pagina a sitului Dvs ( aceasta alegere este optionala): Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 05:52
C�nd a �nceput dezastrul USL
C�t timp s-au aflat la putere �ntre 2005 �i 2012, partidele de dreapta care au c�tigat alegerile din 2004 sub titulatura Alian�a DA, beneficiind de valul de nemul�umire creat de guvernarea N�stase, au comis dou� dezam�giri majore: una �n r�ndul antreprenorilor, alta �n r�ndul oamenilor care legau ideea de bun�stare de limitarea drastic� a fenomenului corup�iei. �i sub C�lin Popescu T�riceanu, �i sub Emil Boc dreapta a e�uat lamentabil la ambele capitole pentru c� politicienii PD/PDL �i PNL s-au desprins rapid de ceea ce au promis �i, mai presus de at�t, de o responsabilitate devenit� urgen�� na�ional�: restructurarea economiei, reformarea institu�iilor, consolidarea accesului la surse externe de venit, precum fondurile europene. �n ciuda tot mai vizibilei falii dintre promisiunile de campanie �i practica guvernamental�, de la �nceputul lui 2005 �i p�n� spre 2009, politicienii din cele dou� partide au dus-o tot �ntr-o veselie. �i-au permis luxul unor crize politice succesive, au �inut �n via�� practica dren�rii banului public prin firmele agreate la v�rf, au ridicat pe noi culmi raportul exagerat dintre cheltuielile bugetare �i posibilit��ile reale. Toate astea, �ntr-o Rom�nie despre care �tiau foarte bine c�, �n caz de furtun�, cre�terea economic� pe care o �nregistra la vremea respectiv� nu o ferea de riscul scufund�rii. Cel pu�in, nu �n lipsa unor reforme profunde care s� dubleze bruma de performan��. C� iresponsabilitatea respectivilor oameni politici a fost maxim� s-a putut vedea la scurt timp dup� debutul celui de-al doilea mandat al lui Traian B�sescu, c�nd criza economic� se instalase peste tot �n Europa, inclusiv la noi. Or, tocmai pentru c� politicul a ezitat �ntre 2004 �i 2008, dar �i �nainte de acest interval, s� �ns�n�to�easc� economica, Rom�nia a �nt�mpinat criza �n cea mai �n�el�toare form�. Cum se �nt�mpl� adesea, costurile le-a achitat popula�ia, dar �i multe companii private, c�ci dac� mediul de afaceri rom�nesc nu era tocmai prietenos �nainte de criz�, dup� el a devenit unul de-a dreptul ostil. Incompeten�a, reaua-credin��, lipsa de viziune, populismul �i corup�ia politicienilor s-au concentrat �n pre�ul pl�tit �n criz� de c�tre bugetari �i antreprenorii cinsti�i, precum comisioanele ascunse pe care b�ncile se obi�nuiser� se plaseze �n creditele acordate popula�iei. Din punctul de vedere al armoniz�rii cheltuielilor cu resursele, doar v�ntul rece care sufl� �n ceaf� �n ceasul al 12-lea i-a determinat pe guvernan�i s� ia m�surile care se mai puteau lua pentru a evita falimentul statului. �ocul a fost dur �i �nc� mai avem de tras. Dar dreapta nu a gre�it flagrant numai �n plan economic. Culpa sa merge mai departe �i atinge un punct extrem de sensibil. Alian�a DA (chiar dac� s-a destr�mat de ani buni, partidele ce au compus-o �nc� "tr�iesc" printre noi) l-a �nvins pe Adrian N�stase lovindu-l unde �l durea mai tare: la capitolul corup�ie. PD-ul de atunci �i PNL-ul de acum au speculat magistral teama multor rom�ni de transformare a ��rii �ntr-un fel de Rusie a lui Putin, mai mic�, dar sigur la fel de insalubr�. Teama s-a convertit �n voturi, iar voturile au deschis u�ile puterii. De�i ar fi putut face multe, av�nd majoritatea �n Parlament �i sub control Guvernul, pedi�tii �i liberalii s-au mul�umit s� fac� pu�ine. Unii au vrut anticorup�ie mult�, al�ii au vrut pu�in�. Lupta s-a dovedit inegal�, dovad� num�rul mic de politicieni care au populat prima tab�r� �i eforturile uria�e pe care au trebuit s� le fac� pentru a �nvinge iner�ia �i a face c��iva primi pa�i, altfel de neimaginat cu pu�in timp �nainte. De atunci i se trage Monic�i Macovei demonizarea de care a avut parte �n to�i ace�ti ani �i tot de aici i s-a tras lui Traian B�sescu sarabanda suspend�rilor �i stigmatizarea, care a at�t de departe �nc�t nu rareori a fost considerat de oamenii lui Dan Voiculescu drept mai nociv pentru Rom�nia dec�t fusese �nsu�i Nicolae Ceau�eascu. Iar adev�rul este c�, chiar dac� Monica Macovei a "incitat" la anticorup�ie, ca membru PDL, �i chiar dac� B�sescu �nsu�i a fost �eful acestui partid �i l-a men�inut ani de zile la guvernare, grosul democrat-liberalilor nu a vrut niciodat� s� mearg� p�n� la cap�t cu lupta �mpotriva corup�iei. A g�sit, �n schimb, c� este mai confortabil �i profitabil s� o rup� cu a�tept�rile propriului electorat. Vedem ast�zi c� eroarea a fost imens� �i, chiar dac� ace�ti politicieni au c�tigat pe termen scurt, pe termen lung au pierdut partidul, dar mai ales Rom�nia. Urmare �n�el�toriei de care a avut parte, electoratul de dreapta a devenit ast�zi cel mai apatic �i, de unde te a�teptai s� devin� un nucleu tot mai activ al societ��ii civile, a ajuns s� fie �n 2012 cel mai pu�in dinamic. Vitregia unui mediu economic lovit de criza global� o mai po�i �n�elege �i accepta, c�t timp vezi cu ochii t�i c� are resorturi obiective. �n schimb, lipsa de pudoare �n tratarea corup�iei nu furnizeaz� nici un motiv ra�ional pentru a fi tolerat�. Uit�ndu-ne �n urm�, reiese clar c�, �n 2004 mai ales, dar �i �n 2008, partidele de dreapta au promis mai mult dec�t puteau s� duc�. Doar c� liderii lor �i mare parte din activ �tiau de atunci ce nu vor �i ce nu �tiu s� fac�, �ns� pentru a c�tiga lupta electoral� aveau nevoie s� promit� opusul a ceea ce st�nga livrase p�n� la vremea respectiv�. Punct ochit, punct lovit! �ns� ironia sor�ii nu are limite. Ast�zi, st�nga, revenit� la putere �n marja unui joc politic �i legal la limit�, se preg�te�te s� aib� aceea�i soart� �ntruc�t a dovedit c� e dispus� nu doar s� repete parte din gre�elile dreptei, ci �i s� fac� unele mai mari �i mai resping�toare (multe pe zona justi�iei �i a statului de drept, dar despre asta cu alt� ocazie). Sigur, pe moment, unii �nc� mai beau din �ampania deschis� dup� c�derea Guvernului Ungurean� �i trag din trabucul scump pe care �i l-au procurat dup� scrutinul din 9 decembrie. Dar faliile avanseaz�. Iar ceea ce este mai grav pentru USL, dar �i mai greu de �n�eles pentru mul�i dintre liderii �i infatua�ii baroni ai s�i, nu �ine de precaritatea tot mai mare a liantului care a str�ns la un moment dat PSD, PNL �i PC, ci de divor�ul evident de electoratul pe care l-a min�it cu cinism, �i �n timpul opozi�iei, �i �n timpul campaniei electorale din noiembrie-decembrie. Vor spune cei mai sceptici, �i de la st�nga, �i de la dreapta, c� electoratul de monolit al USL �i mai cu seam� al PSD este imun la minciun� �i cel mai permeabil la manipul�ri obscene, fapt pentru care distan�a dintre ceea ce i s-a promis �i ceea ce va primi �n final nu-i va demobiliza. Nu m� dau �n v�nt dup� asemenea argumente, c�ci experien�a alegerilor din 1996 �i 2004 a demonstrat suficient de gr�itor c� foamea devine du�manul uit�rii. Din acest punct de vedere, premierul Victor Ponta se va confrunta cu reale probleme, iar �n USL frustr�rile vor continua s� se acumuleze p�n� c�nd presiunea va atinge un punct critic. PDL s-a ap�rat �n repetate r�nduri, spun�nd c� marea sa eroare, c�nd a guvernat �n criz�, a �inut de maniera proast� �n care a comunicat popula�iei motivele pentru care Guvernul a luat m�suri at�t de dure �i f�r� precedent. Palid� consolare a unor politicieni care nu accept� �n ruptul capului s�-�i fac� o mea culpa corect�! De c�nd este premier, Victor Ponta �i-a tr�dat adesea tenta�ia �i grija de a cosmetiza din vorbe realitatea dur� cu care se confrunt� �i care-l las� descoperit �n fa�a propriului electorat. Un electorat c�ruia Ponta i-a promis, din b�ncile opozi�iei, c� va rupe acordul cu FMI, c� va absorbi ca F�t-Frumos fondurile europene, c� va m�ri pensiile �i salariile, c� va superfinan�a educa�ia �i s�n�tatea, c� va redeschide spitalele, c� va face din Rom�nia o �ar� demn� care nu se mai �mprumut� de la marii finan�atori interna�ionali, c� va face autostr�zi, va ridica locuin�e �i ne va obi�nui cu o dreptate social� cum �nc� n-am z�rit nici �n mai bogata Fran��. �ntre timp, Victor Ponta a continuat s� �in� de banii FMI, a avertizat c� statul nu va putea cheltui mai mult dec�t �i permite, a �ncercat s� ridice taxele �i impozitele locale �i a descoperit c�, una peste alta, responsabilitatea de a nu scufunda �ara ajunge s� c�nt�reasc� mai greu dec�t t�rgurile cu partenerii din USL �i promisiunile f�r� c�p�t�i f�cute unei popula�ii pe care at�t de mul�i s-au obi�nuit s� o mint� f�r� fric� �i perdea. Ini�ial, Victor Ponta �i PSD au mai promis �i gonirea UDMR de la guvernare. �ntre timp, consecven�i cu �ovinismul de tip nou din USL au mai r�mas doar Antonescu �i Voiculescu. PSD s-a trezit f�c�nd calcule privind o alian�� cu maghiarii, iar Victor Ponta a cooptat deja trei personaje din sfera UDMR �n structurile guvernamentale centrale. Chiar dac� unele dintre mi�c�rile pe care premierul le face sunt justificate, Ponta va deconta la un moment dat incosecven�a. �i asta, repet, nu pentru c� ar gre�i acum, ci pentru c� a gre�it uluitor �nainte de a ajunge prim-ministru. Apoi, dup� ce s-a num�rat printre conduc�torii plutonului �ns�rcinat s�-l execute politic pe Traian B�sescu �i s� dinamiteze rela�ia Rom�niei cu Occidentul, acela�i Victor Ponta joac� ast�zi rolul celui mai modern lider al USL. Nu doar c� a c�zut la �n�elegere cu �eful statului, dup� ce ini�ial garanta public c� a�a ceva nu poate fi �nchipuit, dar a formalizat str�ngerea de m�n� cu pre�edintele printr-un acord de coabitare. Nu doar c� �i-a nuan�at mult atitudinea fa�� de liderii UE �i SUA, dar a �i acceptat botezul lor de foc - ace�tia nefiind total str�ini de coabitarea B�sescu-Ponta. Dar gestionarea ��rii este o afacere pe termen lung. A�a c�, pentru Rom�nia r�m�n �n continuare deschise cele dou� perspective logice: fie va intra �n faliment �n urm�torii ani, fie va traversa criza evit�nd colapsul. Totul depinde de USL �i de Guvernul Ponta. Dar tocmai �n asta const� dilema �i ironia sor�ii: falimentul va fi cap�tul de drum al unei guvern�ri nechibzuite; evitarea lui va fi sf�r�itul unei c�l�torii �n care �oferul s-a dovedit precaut �i responsabil. Prin urmare, ce va alege actuala putere? Pentru c�, �n oricare dintre cele dou� scenarii - dat� fiind complicata situa�ie economico-financiar� din lume �i din Rom�nia �i date fiind promisiunile incon�tient de generoase f�cute pentru a fi vota�i - USL �i Victor Ponta vor pl�ti politic un pre� mare. Riscul ca factura s� fie la fel de ridicat� cu a PDL-ului r�m�ne ridicat. �ns� dac� reprezentan�ii actualei puteri vor alege prima variant�, ispiti�i de aparente avantaje imediate, tot vor fi dobor��i. C�nd la final de drum tot ce mai vezi e haosul, numai �ngust la cap s� fi ca s� mai crezi c� revenirea este simpl�. �nc� o dat�: �i dac� nu vor gestiona �ara a�a cum trebuie pe timp de criz�, �i dac�, din contr�, o vor face, Victor Ponta �i USL vor pierde. Primul caz va duce la haos economi �i social. Cel de-al doilea va �nsemna stabilitate macroeconomic�, �ns� aleg�torii care au votat USL pentru pensii, salarii �i, �n general, cheltuieli mai marei de la bugetul de stat, nu vor da doi bani pe abstractul echilibru macroeconomic. Ei vor avea o alt� �ntrebare: de ce nu s-a tr�it mai bine sub USL, c�nd a avut cea mai mare majoritate parlamentar� de la FSN �ncoace �i, deci, libertatea total� s� fac� a�a cum ne-au promis la Antena 3? �n concluzie, de unde copiem r�spunsul corect, domnule Ponta? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 17:58
De la: Dede_for_ever, la data 2013-01-09 05:52:39C�nd a �nceput dezastrul USL Rau de n.grijorat ?cu o floare nu se face primavara .
|
Mos_tautu 235 mesaje Membru din: 25/03/2011 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 17:36
CINE LIMBA LUNGA ARE 5 ANI VA SAPA LA SARE In actualul PNL, anesteziat de o asa zisa victorie in alegerile locale, au reaparut din nou activistii cu limba lunga.Dl.Antonescu ca reprezentant tipic al demagogiei si arivismului liberal a dat drumul subconstientului sau afirmand,ceea ce toata lumea stia ca gruparea Patriciu doreste sa guverneze cu PSD. Orice logica formala,avand premizele doctrina si istoria PNL vin sa contrazica o asemenea pozitie.Totusi sistemul oligarh instituit de PSD din care s-au imbogatit transpartinic si dl.Patriciu legitimeaza asemenea piratare a liberalismului,transformandu-l in anexa social democratiei si inca ar fi bine daca aceasta social-democratie iliesciana nu ar fi chiar cripto-comunism. Multi vad o mare contradictie intre liberalism si PNL-ism,in care liberalismul consta dintr-un corp amorf de principii,reunite la intamplare si folosite pentru aservirea economiei tarii grupurilor de interese din PSD si PNL. O doctrina trebuie sa contina atat elementul istoric,o componenta explicativa si o pragmatica politica Structura explicativa este hard core a oricarei ideologii sau doctrine politice ,aici fiind incluse cauzalitatile si semnificatiile dar acest lucru pare a nu fi asimilat de actualul PNL,iar simpla afirmare a trecutului glorios nu este suficient. Dar cum sa pretinzi acest lucru fara o desbatere ideologica si a unui acord general in jurul unei ideologii structurate.Deci aduni un grup si ii ceri sa rezolve probleme concrete,dar in lipsa unui acord asupra principiilor(ideologiei). Dizidentii,cei care nu au acceptat siluirea liberalismului de catre oligarhi au fost sinceri,lucru care a dus la o aderenta nesperat de mare a parlamentarilor liberali si a personalitatilor liberale cu cea mai mare notorietate publica,a peste 120.000 de membri PNL,in timp ce dl.Tariceanu si grupul sau au intrat in deruta si nu s-au putut desparti de masurile punitive,masurile de forta,prin aceasta evidentiind primitivismul acestui grup care nu este capabil sa promoveze nici democratia in partid,dar sa mai vorbim de Romania. Politica PNL a dus la formarea unor veritabile centre de putere interesate de obtinerea de resurse prin ajungerea la guvernare,si acesta a fost unul dintre argumentele temeinice ale platformistilor liberali in contestatia oligarhiei PNL. Formarea unor grupuri organizate,prin oferire de beneficii a stat la baza sistemului politic din Romania in ultimii 19 ani si combaterea acestui sistem formeaza miezul popularitatii PD-L si mai ales a partii liberale a partidului (Stolojan-Stoica),in ciuda sistemului demagogic desvoltat de oligarhii PNL. In acest moment,care doar aparent pare o divizare a PNL,formare PD-L este doar o etapa, pentru ca actualul PNL a fost confiscat de grupul oligarh petro-liberal,etapa a doua urmand a fi o noua reunificare cu vechiul PNL,recuperand nu numai sigla si infrastructura,dar si adevaratul liberalism si eliminarea corpilor toxici oligarhi care paraziteaza azi liberalismul. Am ascultat declaratia de intentie a dlui Antonescu si m-am minunat cum vinde el pielea ursului din padure.Chiar dl.Hrebenciuc a fost mult mai moderat si mai precaut privind aliantele pre si postelectorale. PD-L nu este surprins de alianta contra naturii dintre PSD si PNL.Cunosteau demult tendintele oligarhiei de a folosi toate armele pentru a acapara puterea,de tipul evenimentelor din Stefanesti sau Vidra. Dar asa cum au spus mai multi lideri PD-L si mai ales Presedintele Basescu,alianta PD-L cu alegatorii,cu intelectualitatea antioligarhica si alte forte democrate poate stopa,ceea ce deja exista,fenomenul 322 care doreste sa faca din tara,ceea ce au facut in ultimii 19 ani. Daca poporul va vota pentru cei care au devalizat averea nationala,aceasta se va face in cunostinta de cauza.Acuma se stie ce poate face PSD si aripa oligarhica a PNL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Mos_tautu 235 mesaje Membru din: 25/03/2011 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 17:36
CINE LIMBA LUNGA ARE 5 ANI VA SAPA LA SARE In actualul PNL, anesteziat de o asa zisa victorie in alegerile locale, au reaparut din nou activistii cu limba lunga.Dl.Antonescu ca reprezentant tipic al demagogiei si arivismului liberal a dat drumul subconstientului sau afirmand,ceea ce toata lumea stia ca gruparea Patriciu doreste sa guverneze cu PSD. Orice logica formala,avand premizele doctrina si istoria PNL vin sa contrazica o asemenea pozitie.Totusi sistemul oligarh instituit de PSD din care s-au imbogatit transpartinic si dl.Patriciu legitimeaza asemenea piratare a liberalismului,transformandu-l in anexa social democratiei si inca ar fi bine daca aceasta social-democratie iliesciana nu ar fi chiar cripto-comunism. Multi vad o mare contradictie intre liberalism si PNL-ism,in care liberalismul consta dintr-un corp amorf de principii,reunite la intamplare si folosite pentru aservirea economiei tarii grupurilor de interese din PSD si PNL. O doctrina trebuie sa contina atat elementul istoric,o componenta explicativa si o pragmatica politica Structura explicativa este hard core a oricarei ideologii sau doctrine politice ,aici fiind incluse cauzalitatile si semnificatiile dar acest lucru pare a nu fi asimilat de actualul PNL,iar simpla afirmare a trecutului glorios nu este suficient. Dar cum sa pretinzi acest lucru fara o desbatere ideologica si a unui acord general in jurul unei ideologii structurate.Deci aduni un grup si ii ceri sa rezolve probleme concrete,dar in lipsa unui acord asupra principiilor(ideologiei). Dizidentii,cei care nu au acceptat siluirea liberalismului de catre oligarhi au fost sinceri,lucru care a dus la o aderenta nesperat de mare a parlamentarilor liberali si a personalitatilor liberale cu cea mai mare notorietate publica,a peste 120.000 de membri PNL,in timp ce dl.Tariceanu si grupul sau au intrat in deruta si nu s-au putut desparti de masurile punitive,masurile de forta,prin aceasta evidentiind primitivismul acestui grup care nu este capabil sa promoveze nici democratia in partid,dar sa mai vorbim de Romania. Politica PNL a dus la formarea unor veritabile centre de putere interesate de obtinerea de resurse prin ajungerea la guvernare,si acesta a fost unul dintre argumentele temeinice ale platformistilor liberali in contestatia oligarhiei PNL. Formarea unor grupuri organizate,prin oferire de beneficii a stat la baza sistemului politic din Romania in ultimii 19 ani si combaterea acestui sistem formeaza miezul popularitatii PD-L si mai ales a partii liberale a partidului (Stolojan-Stoica),in ciuda sistemului demagogic desvoltat de oligarhii PNL. In acest moment,care doar aparent pare o divizare a PNL,formare PD-L este doar o etapa, pentru ca actualul PNL a fost confiscat de grupul oligarh petro-liberal,etapa a doua urmand a fi o noua reunificare cu vechiul PNL,recuperand nu numai sigla si infrastructura,dar si adevaratul liberalism si eliminarea corpilor toxici oligarhi care paraziteaza azi liberalismul. Am ascultat declaratia de intentie a dlui Antonescu si m-am minunat cum vinde el pielea ursului din padure.Chiar dl.Hrebenciuc a fost mult mai moderat si mai precaut privind aliantele pre si postelectorale. PD-L nu este surprins de alianta contra naturii dintre PSD si PNL.Cunosteau demult tendintele oligarhiei de a folosi toate armele pentru a acapara puterea,de tipul evenimentelor din Stefanesti sau Vidra. Dar asa cum au spus mai multi lideri PD-L si mai ales Presedintele Basescu,alianta PD-L cu alegatorii,cu intelectualitatea antioligarhica si alte forte democrate poate stopa,ceea ce deja exista,fenomenul 322 care doreste sa faca din tara,ceea ce au facut in ultimii 19 ani. Daca poporul va vota pentru cei care au devalizat averea nationala,aceasta se va face in cunostinta de cauza.Acuma se stie ce poate face PSD si aripa oligarhica a PNL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 20:01
De la: Femme_Politique, la data 2013-01-08 18:28:50MISIUNEA ISTORICA A EXCELENTEI SALE DL.PRESEDINTE TRAIAN BASESCU Ce zici de primul corupt al tarii ?
|
mosul_tautu 219 mesaje Membru din: 27/03/2011 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 20:09
Prioritatile doctrinei PD-L
Asa cum spuneam mai inainte suntem multi si avem si dreptate. Iata care sunt prioritatile de actiune a doctrinei democrat-liberale: 1. directia strategica a P.D-L; 2. directia agendei guvernarii si a exercitiului guvernarii; 3. directia relansarii Dreptei romanesti; 4. directia doctrinara; 5. directia de unificare a fortelor de centru-dreapta. I. Directia strategica a P.DN-L �n istoria sa postdecembrista, P.N.L. a parcurs mai multe etape. 1. �n perioada 1990-1992, P.N.L. a avut sansa sa unifice miscarea anticomunista si sa organizeze o mare forta politica democratica. Erorile strategice din acea perioada explica pierderea acestei sanse de catre P.N.L. si valorificarea ei de catre Corneliu Coposu, care a avut verticalitatea de a se opune fortelor neocomuniste si consecventa de a da un ideal Conventiei Democrate. 2. Ca urmare a ratarii acestei sanse, P.N.L. a trebuit sa strabata desertul anilor 1992-1995,perioada �n care ajunsese la stadiul de factiune liberala, �n concurenta cu celelalte factiuni rezultate �n urma repetatelor sciziuni. 3. Unificarea liberalilor �ntr-un singur partid a fost un proces �ndelungat, sinuos si contradictoriu, realizat �n perioada 1995-2003 gratie clarviziunii unor mari oameni politici)Stoica si Stolojan). �n aceasta perioada, P.N.L. a cunoscut si experienta guvernarii 1996-2000, experienta posibila tocmai pentru ca ideea politica a lui Corneliu Coposu de a unifica fortele anticomuniste a permis c�stigarea alegerilor de catre Conventia Democrata si formarea guvernului �mpreuna cu U.D.M.R. si U.S.D. Din pacate aceasta coalitie nu a avut coerenta necesara pentru a asigura o guvernare eficienta Romaniei Printr-o strategie curajoasa, P.N.L. a reusit sa �si asigure supravietuirea parlamentara �n anul 2000, dar fortele de dreapta, �n ansamblul lor, au �nregistrat un recul drastic 4. La sf�rsitul perioadei 1995-2003, P.N.L. a constatat ca, �n pofida unificarii, liberalii nu erau at�t de numerosi �nc�t sa poata c�stiga de unii singuri alegerile parlamentare si prezidentiale. Dupa o dezbatere tensionata, �n care s-a pus problema alegerii �ntre un joc politic minor, a carui miza era supravietuirea parlamentara, si un joc politic major, a carui miza era guvernarea Rom�niei, P.N.L.ca urmare a marilor sai oameni politici Stoica si Stolojan avut resursele interne pentru a hotar� formarea Aliantei D.A. 5. Alianta a echilibrat scena politica �n anii 2003 si 2004, iar la sf�rsitul anului 2004 a c�stigat alegerile prezidentiale, cre�nd astfel premisa formarii unui guvern de coalitie, dar cu o componenta majoritara P.N.L.-P.D. 6. Formarea Aliantei D.A. a fost �nsa numai primul pas strategic �n procesul de unificare a fortelor de centru-dreapta. Acest proces nu se poate finaliza fara formarea unui mare partid de centrudreapta. In acest cadru s-a pus problema aliantei PNL-PD si a unificarii fortelor de dreapta.PNL cu conducerea actuala a ratat momentul istoric si sub influenta lui Patriciu a trecut la un melanj doctrinar crezand ca poate sa se uneasca cu PSD.A urmat eliminarea PD de la putere si inservarea nereusita de a demite pe Presedintele Republicii,politicianul si strategul unificarii fortelor de dreapta. Ei au uitat repede ca scopul aliantei DA nu era doar lupota cu PSD ci si coagularea unei forte redutabile de dreapta,asa cum este azi PD-L. Nu au inteles nici exigenta de a se institui un nou mod de a face politica pentru a demarca clar diferenta necesara fata de toate guvernarile postdecembriste anterioare. Alianta DA nu era doar o alternativa temporara la PSD, ci , mai ales, ca o prima formula de unificare a fortelor politice de centru-dreapta care trebuia sa se �mplineasca prin formarea unui mare partid de centru-dreapta, ca alternativa pe termen lung la actualul mod de a face politica, alternativa apta sa echilibreze scena politica si pe care a realizat-o doar formarea PD-L O asemenea alianta nu priveste doar un ciclu electoral. Din pacate liberalii s-au �ntors astfel la jocul politic cu miza mica, uit�nd ca un asemenea joc nu le-a asigurat si nu le-ar putea asigura o pozitie majora pe scena politica pentru simplul motiv ca un partid de miza mica nu �si propune sa c�stige alegerile, ci doar sa supravietuiasca parlamentar(uitand esecurile electorale din 1992 si dificultatile anilor 1992-1996 �n care nu a avut reprezentare parlamentara. S-a pus astfel in pericol,prin neparticiparea la formarea drepte,prin lipsa de viziune pe termen lung si o paralizare a vointei politice de catre tariceanu care a fortat colaborarea cu PSD,s-a pus in pericol chiar viitorul politic al acestui partid,printr-un joc politic minoritar de supravetuire parlamentara. Ori o politica mare nu se poate face decat intr-un partid mare. Din fericire steagu liberalismului se afla azi in mana unor politicieni calificati si experimentati Uniunea liberal�o-democrata a creat o formatiune de dreapta capabila a polariza in jurul doctrinei lor toate fortele liberale si populare din Romania. Trebuie sa intelegem,ca gratie PSD si grupului Iliescu dreapta romaneasca a fost aproape anihilata(de la mineriade,persecutarea lui Coposu,fragmentarea PNL) incat peste 15 ani PSD a condus tara aproape ca partid unic,taind pentru clientii sai liberali doar mici felii pentru a le da impresia de colaborare,si aceasta doar din motive externe(intrarea un UE si NATO). PD-L reprezinta pentru prima data o forta de dreapta convingsatoare,cu ideologir popuilar-Liberala si cu politicieni de elita. De aceea vom repeta mereu:PD-L va fi noul partid guvernamental. Suntem multi si avem si dreptate! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Gandirea_Politica 259 mesaje Membru din: 5/03/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 07:07
Cand pãduchii se inmultesc,vulturii mor
Din pacate capitalismul adus de Iliescu este inuman,exact cum il descriu ziaristii. Oamenii ãstia se inchina doar la Zeul ban ,oamenii nu au nici o valoare. Nici socialismul Ponta-Cãcãrau nu face nimic,sistemul le prieste. Acum sa vedem daca ia Ponta loteria lui Felix,adica cum spune istoria,da oare turcul Dardaneaua neamtului. Dar cine i-a votat pe acestia si pe altii? Evident poporul. Si cine sufera? Evident poporul,dar au luat o gaina,o galeata si 1 Kg.ulei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 06:03
Dece parlamentul nu are onoare iar in sondaje ocupa ultimul loc.
Dece se face romanul parlamentar? Pentru salariul mare, ma�in� la scar�, voiajuri �i telefon pl�tit de stat, sin u pentru cei care i-au votat Iata ce remarca presa: Unii ignor� total scopul pentru care au fost trimi�i �n Parlament. La jum�tatea mandatului, 9 senatori �i deputa�i au reu�it performan�a s� nu ini�ieze nici un proiect de lege. �n doi ani de zile, ei n-au avut nici o propunere de act normativ, iar mul�i dintre ei abia dac� au luat o dat� cuvantul �n plenul Camerei Deputa�ilor sau Senatului. �n jur de 30 de ale�i figureaz� �n statistici cu o singur� lege ini�iat� de la �nceputul mandatului. Sunt oameni de la aproape toate partidele, deopotriv� de la Putere �i Opozi�ie. Cei mai lene�i deputa�i Sotiris Fotopolos este deputat din partea Uniunii Elene din Romania. Nu e un novice �n ale parlamentarismului, c�ci a mai fost deputat �i �n legislatura trecut�. Cu toate acestea, din 2004 pan� acum nu s-a preocupat s� fac� vreo lege. 0 propuneri legislative �i doar o declara�ie politic�. A�a st� scris �n dreptul reprezentantului minorit��ii elene din Romania, chemat la Parlament tocmai pentru a proteja mai bine interesele comunit��ii din care face parte. Mai prost decat minoritarul grec st� pesedistul roman Ovidiu Mu�etescu. Fostul ministru al Privatiz�rii n-a avut nici el timp s� fac� vreo lege �n ultimii doi ani. E recunoscut, de altfel, printre deputa�i ca un veritabil campion al chiulului. Un studiu al Institutului de Politici Publice ar�ta c� Mu�etescu a lipsit de la votarea a 99% din legile trecute prin Camer�. Poreclit deputatul-invizibil, Ovidiu Mu�etescu risc� s� ajung� �i de acum �nainte greu la Parlament. Are drum la Departamentul Na�ional Anticorup�ie, unde este cercetat �n dou� dosare: unul pentru privatizarea Aro Campulung, iar cel�lalt pentru o tranzac�ie cu utilaje supervizat� de fostul �ef al APAPS. F�r� nici o propunere legislativ� �n acest mandat apare �i peremista Ruxandra Jipa. Coinciden�� sau nu, Jipa e pe locul al treilea �n topul chiulangiilor. Lipsa de apetit a deputatei PRM pentru legi e cu atat mai surprinz�toare cu cat ea e secretara Comisiei Juridice a Camerei, prin mana c�reia trec toate proiectele legislative �nainte s� intre �n plen. Ruxandra Jipa e la al doilea mandat �n Parlament. Uniunea Democrat� a Maghiarilor are �i ea lene�ii ei. La al cincilea mandat, deputatul UDMR de Satu Mare Varga Attila vegeteaz� de doi ani pe bancile Camerei. N-a ini�iat nici o lege �n actualul mandat. Nu e ceva nou pentru el. A mai stat patru ani, �n perioada 1992-1996, f�r� s� aib� vreo pornire �n a face legi. Dac� Varga Attila s-a plictisit poate de atata Parlament, democratul Viorel Racoceanu pare obosit de la jum�tatea primului mandat. El n-a reu�it s� pun� pan� acum pe hartie vreun proiect de lege. A avut, �n doi ani, o singur� luare de cuvant. Acestea sunt cele mai clare exemple de deputa�i-trantori. Al�i 19 ale�i din camera inferioar� au la activ cate o singur� ini�iativ� legislativ�. �n multe cazuri e vorba de aceea�i lege semnat� de mai mul�i ale�i. Senatori f�r� idei Cel mai elocvent exemplu de senator inactiv, dar cu �tate vechi �n politic�, este pesedistul Traian Novolan. El a intrat pentru prima dat� �ntr-un for legislativ acum 31 de ani. �ntre 1975 �i 1985, Novolan a fost membru �n Marea Adunare Na�ional�, forul de reprezentare popular� din anii comunismului. Dup� 15 ani de pauz�, dup� ce a condus fabrica de frigidere de la G�e�ti, Novolan s-a reactivat politic �i a intrat �n Parlament pe listele PSD. Cu excep�ia longevit��ii politice de invidiat, el nu s-a remarcat prin nimic altceva. Pe la Senat nu trece cu s�pt�manile �i, �n consecin��, n-a avut cand s� semneze vreun proiect de lege. Pesedistul Aristide Roibu e �i el pe lista senatorilor f�r� proiecte de legi proprii. Trezorierul PSD a fost o vreme bolnav �i a lipsit de la Senat. Nici dup� �ns�n�to�ire, Roibu nu �i-a adus aminte de Parlament. �n prezent se afl� �n Fran�a. �n fine, la capitolul 0 ini�iative legislative se �nscrie �i ex-pesedistul Ioan Talpe�. Fostul consilier pe probleme de securitate na�ional� al lui Ion Iliescu a fost prea ocupat s� plece din partid �i s�-�i �ncropeasc� o forma�iune politic� proprie ca s� mai aib� vreme �i de legi. Pre�edintele Comisiei Juridice a Senatului, Peter Ekcstein Kovacs, are �i el doar un singur proiect legislativ. �i de aici se vede c� lenea n-are culoare politic� Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 06:05
Internati-l pe Ghise Penibila noastra clasa politica se preschimba, de la o zi la alta, intr-o menajerie ciudata, populata cu personaje care mai de care mai bizare. De fapt, un balamuc din care, odata sariti peste garduri intr-un moment de neatentie al felcerilor, nebunii dau fuga in Parlamentul care-i primeste cu toate onorurile cuvenite unor mari barbati de stat. Iar odata ajunsi acolo, impertinenti si plini de ifose, diliii se umfla in pene si incep sa raga din adancul bojocilor dandu-se peste cap ca sa ne convinga ca ei sunt ultima sansa pe care Dumnezeu ne-a acordat-o spre mantuirea vesnica, acum, de-a pururea si in vecii vecilor, amin! Asa ne-am pricopsit cu �Voda Cacarau", cu pacaliciul �dottore Ponta" - premierul plagiatorilor si cu toata satra de nehaliti aciuiati in jurul lor, sub palaria larga si ponosita numita, pompos, Uniunea Social Liberala, sau mai pe scurt USL-amul. Iar de catva timp incoace, tot pe acolo isi face de cap unul dintre cei mai guralivi exponenti ai acestei turme bezmetice, o creatura bizara care face tumbe si da din coate ca sa se faca remarcat si sa iasa in fata, cu mult mai perseverent decat paduchele din fruntea conlocuitorului minoritar. Aterizat in Parlamentul Romaniei, individul raspunde la numele de Ioan Ghise, de meserie politician, actualmente senator, ales pe listele PNL. De ceva vreme incoace el se dezvaluie in toata splendoarea sa: un parazit care traieste din banii nostri ca doar, nu-i asa, �democratia este scumpa". De fapt, el nu este decat un amestec, pe cat de otravitor pe atat de urat mirositor, de impostura si agresivitate verbala. Dupa ce s-a plimbat pe la televiziuni improscand venin in toate partile si s-a pozat ca un homeless in fata Cotrocenilor, Ghise a trecut la faza superioara, cea a plangerilor penale . Astfel, ieri, aflandu-se uaor intr-un con de umbra, pentru ca s-au mai saturat si romanii de circ, el i-a anuntat pe cei dispusi sa-l mai asculte ca a depus doua plangeri penale. Uzurpatorul si deghizatii in SPP-isti Una indreptata impotriva presedintelui Basescu si cea de a doua impotriva a sase dintre judecatorii Curtii Constitutionale. Parasit pana si de colegii lui politici, Ghise a declarat ca a depus cele doua plangeri penale la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in nume personal. Concret el il reclama pe seful statului pentru �uzurpare de calitati oficiale" si pentru �propaganda in favoarea statului totalitar". Iar pentru ca delirul sa fie total, senatorul Ghise a mai explicat ca plangerea penala indreptata impotriva presedintelui Basescu, cea privitoare la uzurparea de calitati oficiale, este justificata de faptul ca acesta a ocupat sediul Administratiei prezidentiale, la data de 28 august, �cu ajutorul unor persoane imbracate in uniforme ale SPP, stiind ca la respectiva data era si este, si in prezent, in situatia de suspendat din functia de presedinte, conform hotararii Parlamentului nr 33/2012". In plus, Ghise il mai acuza pe Traian Basescu de propaganda in favoarea statului totalitar, datorita �incalcarii vointei poporului, consemnata in rezultatele Biroului Electoral Central si confirmate de Curtea Constitutionala". Propagandistii statului totalitar din mintea lui Ghise Dar chestiunea asta privitoare la Curtea Constitut;ionala nu pare a fi prea clara in mintea fostului turnator la Secu �Ionel" din moment ce el a depus o plangere penala si impotriva acestei instante. Concret, aceasta plangere penala ii vizeaza pe judecatorii Curtii Constitutionale care au votat in favoarea invalidarii referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si Valentin Zoltan Puskas. Judecatori pe care el ii acuza de �schimbarea ordinii de drept in Romania, prin anularea hotararii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului". In plus, Ghse scrie in plangerea penala ca cei sase judecatori ai Curtii au anulat confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central, la referendumul din 29 iulie, iar punctele 4 si 5 din hotararea nr. 6 din 21 august a Curtii Constitutionale sunt neconstitutionale si constituie abuz de drept, si astfel initiaza �impunerea dictaturii in Romania". In acest context Ghise sustine ca infractiunile comise de judecatorii CCR sunt �propaganda in favoarea statului totalitar, comunicarea de informatii false, abuzul in serviciu contra intereselor publice, abuzul in serviciu in forma calificata si uzurparea de calitati oficiale". Victima unor �atacuri energetice"? Nimeni nu stie de ce se lasa dominat senatorul PNL de toata acesta agitatie frenetica. Poate ca singura explicatie ar putea fi cea pe care a oferit-o el insusi. Invitat la o emisiune la televiziunea lui Felix, Ghise s-a trezit discutand despre �atacurile energetice". si, vorbind despre aceste fenomene din categoria �psiho-cucu" el a povestit ca �astfel de lucruri se intampla cu adevarat". Dar si ca el insusi a fost victima unui asemenea �atac". Dupa care a si explicat modul in care se manifesta un astfel de fenomen ocult: �Eu am trait astfel de experienta (...) Eu vorbesc de ce-am patit eu. Te simti tulburat. Dintr-o data, nu mai esti lucid suficient, simti greata la stomac si gol in stomac. Sunt niste sentimente. Un om care se simte rau instantaneu". Desi nu o prea intelegem, chestia asta cu lipsa de luciditate o credem pentru ca o constatam cu ochii nostri. Si asta pentru ca, manifestarile publice ale lui Ghise pot fi acuzate de absolut orice, dar numai de un exces de luciditate nu. Motiv pentru care ne vedem indreptatiti sa-i adresam distinsului senator indemnul stramosesc: �Nene, ia cu Diazepam! Nu-ti trece, dar te mai calmeaza." De la turnator la Secu, la varful PNL Candva, prin 1983, pe vremea cand era doar pedagog la un liceu industrial din Brasov, Ioan Ghise a semnat un contract de colaborare cu fosta Securitate. Ei, dar asta a fost demult, pe vremea comunistilor. Imediat dupa Revolutie si la scurt timp dupa ce naivii au incetat sa mai strige pe strazi �securistii in mina, sa ne dea lumina", fostul turnator Ghise a dat-o pe democratie si a intrat in politica. Loc manos unde intre 1991 si 1992, a activat in Partidul Alianta Civica, pe scurt, in PAC. Aici a ajuns parlamentar, iar mai apoi primar al Brasovului intre 1996-2000 si 2000-2004. Bun de clanta, a revenit in Parlament prin 2004, iar de atunci incoace isi tot face de lucru pe acolo. Fost turnator la �Secu", el nu a avut, bineinteles, niciun fel de obiectie cand seful lui Crin Antonescu a tarat tot PNL-ul in alianta cu partidul condus de turnatorul Dan �Felix" Voiculescu. Iar dupa ce Crin s-a dat de trei ori peste cap si s-a metamorfozat in �Cacarau Voda", Ioan Ghise s-a preschimbat in sluga lui cea mai fidela si mai rea de gura. Iar cel mai important dintre momentele lui de glorie, varful carierei sale politice a fost, bineinteles, suspendarea lui Traian Basescu. Dar asta n-a durat mult caci, dupa invalidarea referendumului, cand pana si colegii sai de partid si de alianta pareau sa fi inteles ca au pierdut acest razboi pe care-l pornisera complet nepregatiti, Ghise a ramas pe metereze . La inceput a urlat in Parlament, cerand blocarea revenirii lui Basescu la Cotroceni. Apoi, dupa ce chiar si colegii lui parlamentari si-au acceptat infrangerea, a pornit in pribegie, manifestant solitar pe trotuarele din fata Palatului Cotroceni. Preschimbat in �om-sandvis" Ghise s-a plimbat pe acolo cu doua pancarte atarnate de gat pana cand Jandarmeria i-a pus in vedere sa se potoleasca. Apoi a inceput sa se plimbe prin apropierea Gradinii Botanice, unde se mai plimba si astazi, inconjurat de vreo 20 de oameni , dupa chipul si asema narea sa. Vasile Surcel Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 09:22
fiind si tu de acord cu ce zice Surcelu' asta, inseamna ca si tu esti , ca si el, dupa chipul si asemanarea lu' don guvernator, pe care-l Adulati :mare hot si inselator , betiv, curvar, mincinos, mahalgiu, ordinar in gindire si fapta, mic, chel si sasiu ?!
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 10:04
De la: gabigabi2, la data 2013-01-12 09:22:14fiind si tu de acord cu ce zice Surcelu' asta, inseamna ca si tu esti , ca si el, dupa chipul si asemanarea lu' don guvernator, pe care-l Adulati :mare hot si inselator , betiv, curvar, mincinos, mahalgiu, ordinar in gindire si fapta, mic, chel si sasiu ?! Numai atit doamna ? Ineficient ,rau intentionat ,gargaragiu,avid de putere,orgoliu nemasurat, avar ....................si cite nespuse pe care ecranul nu le suporta /
|
|
|

nu stii cine a facut aceasta afirmatie ? dragul de Bas' ,in direct la Tv in ora de virf si de audienta si, tot in ora de maxima audienta l-a facut las pe MJR Mihai I .....asa ca, pune si tu, CLONA , in talerul balantei pe Ceausescu si pe regele Mihai si vezi unde a pus degetul ca s-o incline, marele Jucator la Cacealma cu soarta Romaniei !
....tu ai o treaba cu emoticonul verde care, exprima chiar prea putin din Scirba ce o am ptr. oamenii ca voi !
si zici ca PSD .ul , partid de Stinga, impreuna cu UDMR care e doar un " partid" oportunist fara culoare politica se vor aduna cu zdrentele ramase-n din ARD si vor face un partid de DREAPTA ?! a naibii politica asta : s-a trecut de la stinga la dreapta intr-o noapte si vrei sa te creada cineva, don presedinte , ca ai avut o REVELATIE si ti-ai schimbat total optiunile si intelegerea fata de nevoile tarii si acum zici ca PSD.ul va trece pe Dreapta si el ? HAHAHA ! ce-mi plac glumele basescului, e Noaptea Mintii ca sa-l citez si eu pe M.Badea !
Rau de n.grijorat ?cu o floare nu se face primavara .
Ce zici de primul corupt al tarii ?