back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 >> Sari la pagina:

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 14:54

De la: Mos_tautu, la data 2011-05-01 11:48:59Fericirea de a muri �n chinuri
Autor: Robert Turcescu
Patru maimu�oi aduna�i �n jurul mesei dintr-un studio de televiziune discut� aprins despre cum o s� rateze Rom�nia intrarea �n spa�iul Schengen din cauza scandalurilor care zguduie Poli�ia �i Ministerul de Interne.

Le �tiu, deja de prea mult� vreme, r�njetul �nc�rcat de ner�bdare: s� moar�, s� se �nt�mple, s� se �mput�! �i ca ei, nenum�ra�i al�ii, pentru care starea de bine e direct propor�ional� cu suma e�ecurilor noastre mai mici sau mai mari.

Nu �tiu dac� prin defini�ie suntem fatali�ti, pesimi�ti sau doar incapabili s� ne imagin�m c� am putea s� �i reu�im. Dar ceea ce se vede dincolo de carcasele vorbitoare care apar din ce �n ce mai des �n spa�iul public e un putregai sinistru, o ner�bdare bizar� de a �mbr�ca haine de doliu, un apetit grozav pentru coliv� �i parastase. Pare c� avem o pl�cere teribil� s� �ngrop�m idei, oameni �i speran�e. Din c�nd �n c�nd, cu un oftat din r�runchi, se mai arat� lumii rom�ne�ti �nc� un �nvins, gata s�-�i m�rturiseasc� lehamitea, abandonul, capitularea. S� fii dezam�git sau �nfr�nt, dup� o c�t de mic� �ncercare de a privi cu speran�� spre viitorul t�u sau al ��rii, a ajuns un soi de virtute �i a�a se face c�, pe strad� sau la televizor, e plin de in�i c�zu�i, tri�ti �i pesimi�ti care poart�, la vedere, medalia nefericirii.

Bocim non-stop. Talkshow- urile de azi sunt o poveste nesf�r�it� despre cum nu merge, n-o s� mearg� �i n-a mers nimic. A ajuns nefiresc s� spui c� se poate, devii suspect dac� te declari �ncrez�tor sau optimist. Se caut�, febril, personajele acrite, au �nt�ietate to�i cei care pun la �ndoial� aerul, apa, ziua de azi �i, mai ales, ziua de m�ine. Nu exist� viitor pentru c� suntem foarte ocupa�i s� �ngrop�m mor�ii prezentului �i s� url�m, din r�runchi, c� am �nfr�nt. �n fapt, b�nuiesc c� ne place at�t de tare s� ni se spun� c� suntem pro�ti, incapabili, ho�i, puturo�i sau corup�i, �nc�t nici m�car nu ne mai imagin�m cum ar putea ar�ta z�mbetul curat al unei victorii.

Nu-mi iese din cap reac�ia unui comentator TV dup� o victorie a echipei na�ionale de fotbal, �n urm� cu ceva ani. Omul era debusolat complet, a�teptase, cu ner�bdare, �nfr�ngerea, se preg�tise s� g�seasc� vinova�i, cauze, explica�ii. Era absolut descump�nit �i trist �n fa�a succesului. Minute �n �ir a fost incapabil s� articuleze altceva �n afara unor interoga�ii retorice despre cum poate fi explicat� o asemenea �nt�mplare fericit�. A vorbit despre �ans�, zeii fotbalului �i, doar �n treac�t, despre tactica noastr� superioar�. Era convins c� e vorba de o �nt�mplare �i refuza, cu hot�r�re, s� cread� c� am fost mai buni. �n mod paradoxal, era trist c� trebuia s� fie fericit!

Azi, mai mult ca oric�nd, pare c� ne e team� de eventuale reu�ite. Simt c� o dezam�gire cumplit� s-ar �ntinde peste Rom�nia dac�, printr-un miracol n�scut, s� zicem, din munc� mai mult�, am reu�i s� intr�m �n Schengen sau s� ie�im din criz�. V�z�nd o autostrad� terminat� sau o guvernare eficient�, tr�iesc cu impresia c� mul�i cona�ionali ar izbucni �ntr-un pl�ns isteric: de ce s� ne fie bine c�nd ne place at�t de mult s� ne fie r�u?! Ce ne-am face f�r� nereu�itele noastre, cui am l�sa spaimele, neputin�a �i, mai ales, bocetele pe care le-am exersat at�ta amar de ani?!

Pentru noroco�ii care mai au ocazia s� �i respire �ntre dou� sughi�uri �i trei suspine, propun un exerci�iu de imagina�ie, �n care Rom�nia e o clas� cu elevi mul�i �i foarte ner�bd�tori s� descopere drumul spre victorie. De la catedr�, profesorii na�iei nu-i �nva�� nimic, �n schimb, nu mai contenesc s� le spun� c� sunt lepre, loaze sau loseri. Li se "explic�" �n termeni categorici c� n-au nicio �ans�, c� sunt pro�tii pro�tilor, fraierii fraierilor. Apoi, cu cinism �i-n b�taie de joc, sunt l�sa�i s� dea examenul greu al reu�itei �n via��. Dac�, printr-un miracol, sunt �i c��iva care reu�esc, e degeaba: sunt mult mai mul�i cei care sf�r�esc prin a se l�sa narcotiza�i de be�ia e�ecului, �n �ara unde aplauzele sunt rezervate celor �nfr�n�i.

Maimu�oii care tr�iesc din �nmul�irea �i v�nzarea spaimelor g�sesc �n Rom�nia de azi locul cel mai profitabil pentru mizerabila lor afacere. Nu-mi r�m�ne dec�t s� le doresc un faliment rapid �i c�t mai dureros cu putin��, ca s� testeze pe pielea lor superba fericire de a muri �n chinuri.

Ca orice oltean, tulburicescu -acest Mama Omidu al dehotztologilor oranj- vrea si el un comitz in vremuri de Criza. Si fiind el un oportunist sadea, se apuca acest "10" - de la 10 negri mititei si pupinkuroi [mircea marian, tia serbanescu, pora, moraru radu, turturica, liiceanu, patapievici, cartarescu, rodica culcer]- sa zoiasca pe aici. Normal, face asta visandu'se vreun guru_media... ..e de fapt o alta gura flamanda, satula sa i'o ia ceilalti pupinkuroi oranj iainte!
Ce jigodii, ce penibili, ce rame zoioase!

PEDELACHEI, AFARA CU VOI DIN ISTORIE!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2011, ora 14:55

De la: 9am245531, la data 2011-05-01 14:39:59Reforma Romaniei sau reforma PD-L?
Stefan Vlaston
Ca unul care am criticat adeseori, uneori cu vehementa, toleranta PD-L la o lista intreaga de corupti, unii cu functii in conducerea partidului, incerc sa pun in balanta cele doua mize: reformarea Romaniei si reformarea PD-L.
In primul rand, cat s-a reformat Romania?
Exista un sir lung de asumari legislative care au pus ordine in diferite domenii importante ale vietii economico-sociale: legile si codurile de procedura civile si penale, mica reforma in justitie, legea pensiilor, legea salarizarii bugetare, legea educatiei, codul muncii, reechilibrarea bugetelor tarii, desfiintarea unor agentii de stat, reduceri de personal bugetar, curatenia din vami si multe altele. Si toate astea in pofida unei opozitii parlamentare care a inteles doar sa atace si sa muste din toate directiile posibile.
De lipsa �relansarii economice� nu se face vinovat guvernul, ca nu mai are la dispozitie unitati economice, pe care sa le conduca prin CSP (Comitetul de Stat al Planificarii). Economia cu piete globalizate nu asculta de guverne, cum se vede si in alte tari mai pricopsite decat Romania. Bine ca am tinut cursul in frau si avem un nivel de indatorare relativ redus.
N-a reusit, pana acum cel putin, doua lucruri mari: sa reduca sau sa desfiinteze naibii sectorul economic inca de stat (regiile autonome) si sa lege salarizarea bugetarilor de performanta.
Aceasta e prima miza, se pare ca suntem pe drumul cel bun, dupa aprecierile organismelor internationale.
Ideea lui Victor Ponta, ca se face reforma impotriva dorintelor populatiei, este pe cat de puerila pe atat de toxica. Pentru a da un singur exemplu, daca Lesheck Balcerovitz, ministrul de finante polonez, n-ar fi facut reforma la sfarsitul anilor 90 impotriva dorintelor populatiei (a fost huiduit si alungat), azi Polonia n-ar fi avut stabilitatea economica pe care o invidiaza toate tarile foste comuniste.
Faptul ca populatia nu iese in numar mare la mitingurile opozitiei, nu face greva generala cand vor sindicatele, ca amenintarile cu �alungarea� actualilor guvernanti se dovedesc povesti pentru urechi mai surde, arata ca majoritatea cetatenilor intelege ca nu putem trai din povesti, chiar daca spuse de tinerii cavaleri ai opozitiei.
La cate galeti de laturi i se revarsa in cap, din toate directiile, orice premier, altul decat Emil Boc, si-ar fi luat de mult lumea in cap. Are si el familie si copii de crescut. De mentionat si faptul ca a fost singurul care a sustinut, fara succes, criteriile de integritate propuse de grupul Macovei. Iar cand a luat masuri dificile a reusit sa-si convinga colegii ca sunt necesare. Chiar daca sinucigase, politic vorbind. As vrea sa ajung sa vad, peste zece ani, evaluarea guvernarii Boc.
A doua miza, reformarea PD-L
In adevar, Boc si Basescu au amanat aceasta a doua problema spinoasa, care risca sa traga in jos partidul la viitoarele alegeri. Nu poti vorbi de coruptia din casa altora, fara sa te uiti, mai intai, la tine in ograda.
Singura �scuza� pe care o pot invoca este mentinerea unei coalitii parlamentare, pentru miza mai importanta: reformarea Romaniei.
Majoritatea parlamentara este mereu pe muchie de cutit. La Senat nici nu prea exista. Singura metoda asumarii raspunderii a functionat cu brio, reusind trecerea prin parlament a legilor importante pe care le-am enumerat.
O fractura importanta, chiar o spargere a PD-L, in cazul unei rafuieli dusa pana la capat cu coruptii din PD-L, ar fi compromis, posibil definitiv, reformarea Romaniei. Ce era de ales?
Si la UNPR si UDMR lucrurile nu sunt �curate�. Si acolo exista persoane care au probleme cu justitia. Si totusi, oamenii astia au votat legile importante enumerate mai sus. Adica n-au votat respingerea lor. Si nici n-au aplecat urechea la cantecele de sirena ale opozitiei. Cum si cine i-a convins, ramane un mister. Accesul la resurse si contracte cu statul, ar explica unii. Poate ca asa este. Dar nevoia de reforme a Romaniei era si este inca asa de mare, incat riscul acesta este mai mic decat nereformarea tarii. Iar justitia (justitie ce a inceput sa functioneze, slava Domnului), sa-si faca treaba si sa-i inhate.
In aceasta cheie pot intelege si optiunea Monicai Macovei de a-l sustine pe Emil Boc la viitoarea conventie. Intre a continua Emil Boc reformarea Romaniei, in parteneriat cu presedintele Basescu si eventuala ei stopare, cu Blaga la conducerea PD-L, nu prea e loc de intors. Vasile Blaga a fost �coleg� cu cei din minister, care si-au dat pe sest prime si salarii ilegale, cu sefi de inspectorate de politie, precum cel din Neamt, care s-a facut de pomina in intrega tara, cu triplete BVB. Vasile Blaga a declarat ca ajunge cu atatea taieri de venituri, trebuie sa ne intoarcem la �veselia� dinainte de taieri. Iar relatia PD-L, sub conducerea lui Blaga, cu presedintele Basescu, este lesne de anticipat.
In concluzie, intre revenirea USL la putere, care promite sa �dea�, dar nu spune de unde si mentinerea lui Emil Boc la carma, pentru a duce cat mai departe reformarea Romaniei, nu prea avem de ales. Nu-mi place nici mie, dar alegeri facem intotdeauna. Mai bune sau mai proaste.
Exista si sansa curatirii PD-L la viitoarele alegeri. Prin votul electoratului. Daca face greseala sa puna pe lista coruptii de azi, va sta in opozitia de maine.

Mai Apex,Monica Macovei este asa de amuzanta incat te kkci PE EA de ras ! A spus ceva de genul (imi este lene se caut si sa dau citatul )ca din fidelitate fata de partid trebuie sa se voteze cu Boc indiferent de "erorile si greselile facute".Pai nu asta este gandirea tipica a mafiotilor ?Nu acuza ea PSDul de acest lucru ca tin cu ai lor "indiferent de erorile si greselile facute"?

Oricum,si mai amuzant a fost papagalul de Preda care a spus ca trebuie sa cantareasca atent ...programele platforma ale tuturor candidatilor ! .Dumnezeule,idiot si nesimtit individ!

MARI CRETINI SUNTETI VOI ASTIA "MULTI" DE LA PDL...

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 14:59

De la: Silviu, la data 2011-05-01 14:18:03Ma bucur de faptul ca au mai aparut insi care posteaza serios, vin cu pareri si opinii, cu argumentatie in sprijinul afirmatiilor, convingerilor pe care le au.
Este o diferenta enorma intre ei si cei care, in afara de "Huo, Basescu !" si de injuratul celor care il sustin pe Basescu, nu mai stiu nimic altceva.
Pentru mine este o incantare sa citesc posturile celor care se multumesc sa-si sustina parerile si nu intra in polemica cu unul si cu altul. Din pacate eu am cazut in pacatul asta si foarte rau am facut.
S-a dovedit ca n-am convins pe nimeni.
Pentru ca nu am pe cine.
Cei care sunt gata convinsi ...
Raman adeptul lui Basescu, mai bine zis sustinatorul lui umil si sunt bucuros sa constat ca mai sunt si altii care gandesc la fel ca mine si care sunt, cel putin din scris, si mai desteptuti ca mine.
O zi buna !

Ramai ce vrei, Silviule, nu e nimic de zis aici. Insa sa'l creditezi pe idotul asta, care e toate cifrele astea la un loc, ca fiind "altii" si inca postand si "serios" e chiar culmea! Devii hilar de naiv...insa iarasi tb. ta, dar nu ne'o vinde noua, astora mai harsiti in a descoperi koorvele!

"NIHIL SINE DEO!"

Raporteaza abuz de limbaj
Steaua_Dreptatii

370 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 15:20

Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.

PD-L-ISTI SUNTETI MULTI SI AVETI DREPTATE!

REFORMATI ROMANIA SI CLASA POLITICA ROMANEASCA!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 16:38

De la: 9am245531, la data 2011-05-01 15:20:24Tov. boook a semnat in 2008 �Declaratia de iubire cu PC si PSD la Bucuresti�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult) la fel ca tov. book. Reiese acum ca dl book a semnat �Declaratia de iubire cu PC si PSD la Bucuresti� si actione
aza in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi respecta propria semnatura.

PD-LACHEISTI-ISTI SUNTETI MUTI SI AVETI RAPACITATE!

DEFORMATI ROMANIA SI PLASA MIORITICA ROMANEASCA!

Bv. ba cifra comunista, recunosti ca esti un mut rapace si lingau feroce!

PEDELACHEI, AFARA CU VOI DIN ISTORIE!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 16:42

De la: 9am129906, la data 2011-05-01 10:53:09Daca ignoranta ar ucide PNL ar avea putini sustinatori

Am trait sa aud si politica absurdului.daca exista un teatru sau o poezie a absurdului exista si o politica a absurdului. Adica dece nu are PD o ideologie,o doctrina:pentru ca nu convine unor pretinsi politicieni.Faptul ca PD a avut curajul sa treaca la o doctrina a "realitatii sociale" din Romania mi se pare unic in politica romaneasca. Social democratia care in ultima instanta vinnbe de la marxism8vezi unternationala III-a) era prea stramta pentru un partid care privea politica romaneasca intr-o perspectiva de viitor.acuma sa spuneti ca ideologia populara nu este o doctrina mi se pare chiar op injurie,cand aceasta doctrina conduce practic politica uniunii europene. PD cu curaj a avut curajul sa se schimba sa se adapteze realitatii.O fac alte partide)Poate exemplul de 2-3 luni a PRM este edificator cand s-a speriat de propriul lor curaj. Analiza politica trebuie facuta de oameni lucizti,pentru ca in ultima instanta doar istoria va valida daca este bine sau nu. PNL este un partid valoros,el este acela care a modernizat tara in sec.19 si apoi in 20.Noi datoram mult acestui partid.El are o ideologie respectabila dar orice doctrina trebuie adaptata momentului real.Si PNL nu o face.El devine un partid tot mai mult de lider:campeanu,Stoica,acum taricveanu.In afara lui Stolojan PNL nu are pe nimeni capabil de a inova ideologia partidului.Sa nu uitam ca Dramaturgul Caragiale cand vorbea de catavencu,Farfuride,Branzovenescu se referea la defectele liberalismului din timpul sau. Nu vreau sa insinuez ca acuma aceasta este situatia in PNL dar am atras atentia ca o involutie doctrinara se remarca odata cu noua conducere a PNL care a extras din valoroasa doctrina liberala ce le-a convenit:individualismul,viziunea cinica asupra celor saraci,protectia bogatilor chiar daca este facuta pentru o pretinsa desvoltare economica. Actualii lideri politici PNL au fost luati prin surprindere cand basescu le-a oferit pe tava puterea.Unii ca cinteza s-au pierdut cu firea si cu defectele personale,altii au fost luati de pe la ziare si facuti ministri de finante iar oameni ca Stolojan,Stoica au fost inlocuiti de Tariceanu,persoana onorabila dar ca inginer si om de afaceri lipsit de detasarea unei persoane care sa modifice la realitate doctrina partidului. Sigur ca o fuziune nu este posibila decat daca orbesc PD si chiar vanitosii liberali nu ar permite-o- Nu este nici o suparare.Exista colaborarea postelectorala. Dar imi este frica,o spun cu sinceritate,ca actualul cinism liberal,divortul de populatia majoritara va duce la dezastrul dreptei rmanesti. Si ar fi pacat. Acuma incepeti frati PNL-isti cu insultele si argourile golanesti. GATA

ce zici despre "curajul" PD de a trece blablabla ? neicusorule care repeti in nestire propaganda de Partid si de Stat portocalie, as vrea sa-ti aduc aminte ca nea Boc a cistigat sefia acestui partid , cu teza : Romania social-democrata ! Farisei politici ce sunteti, ma mir ca nu va e rusine ! vai de cinstea voastra ! IMORALI !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 16:48

De la: 9am245531, la data 2011-05-01 14:24:55Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.

nu, ma Stema, nu te-ai prins : doreste sa Inceapa cu CEL MAI MARE si Notoriu Securist ...adica, Traaaaian Basescuuuu ! cu alte cuvinte , sa decapiteze CAPUL hidrei comunisto-securista !

9am175273

16 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2011, ora 17:35

De la: 9am245531, la data 2011-05-01 14:24:55Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.

Ti-ai imaginat altceva despre repetent?

Gandirea_Politica

259 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:00

Domnule Crin Antonescu,

Suntem un grup de 14 tineri ingineri romani stabiliti in Germania,
la Hamburg si Bremen.
Am luat act de propunerea dumneavoastra adresata romanilor stabiliti
in afara Tarii de a se intoarce
in Romania. Aceasta scrisoare deschisa reprezinta raspunsul nostru.

Va informam ca motivul ce a determinat alegerea noastra de a pleca
este urmatorul: lipsa unor
perspective de implinire profesionala si materiala in Romania.
Consideram ca aceasta trista situatie
se datoreaza slabei consolidari a Statului de Drept, singura care
poate garanta o dezvoltare
durabila, de care sa beneficieze intreg poporul roman!

Domnule Crin Antonescu
Consideram ca in acest moment este vitala consolidarea Justitiei si
reformarea Clasei Politice, ca
elemente necesare asigurarii stabilitatii Romaniei si asezarii
Statului de Drept.
Va reamintim Domnule Prim Ministru, ca Partidul National Liberal
greseste acuma pentru ca a tradat ideologia liberala si s-a facut partid socialist si ca in
aceasta calitate se va prezentat in fata electoratului cu un plan de
masuri menite a asigura eficienta
si independenta Justitiei.
Avand in vedere obligatiile pe care vi le-ati asumat in fata
electoratului, nu intelegem campania
actuala a dumneavoastra si a PNL de discreditare si indepartare de
Guvernul de dreapta a Romaniei a si a Doamnei
Ministru Monica Macovei, primul demnitar roman care a reusit sa
sustina profesionist si demn cauza
Romaniei in fata oficialilor Uniunii Europene.
Dumneavoastra si Partidul National Liberal alegeti sa ignorati
aprecierile constante si de la cel
mai inalt nivel pe care Doamna Ministru Monica Macovei le primeste
de 2 ani de zile din partea
Societatii Civile din Romania si a partenerilor externi din Comisia
Europeana (a se vedea recenta
vizita a domnului comisar Franco Frattini). In schimb, lansati acuze
deosebit de grave la adresa
Doamnei Ministru.

Noi consideram ca de rezolvarea problemelor in Justitie depinde in
foarte mare masura decizia de a
se intoarce acasa a multor romani care au ales sa paraseasca in
ultimul timp Romania.
Dumneavoastra aveti raspunderea si mandatul sa va dati tot concursul
in realizarea acestui
deziderat, iar nu sa il blocati! Din acest motiv va solicitam,
Domnule Prim Ministru, Dumneavoastra
si Partidului National Liberal, sa sprijiniti eforturile Doamnei
Macovei pentru reformarea Justitiei
Romane.

Domnule Antoneacu,
Forta de munca din Romania plecata peste hotare va deveni curand
indispensabila dezvoltarii
economice si companiilor care investesc in Romania. Romanii angajati
in strainatate nu pot reveni in
Romania, atata timp cat stabilitatea si asigurarea drepturilor
cetatenesti le sunt mai degraba
oferite de alte state europene decat de propria lor Tara. Guvernul
Romaniei este direct responsabil
pentru decizia romanilor de a ramane in strainatate, atata timp cat
in Romania instabilitatea
politica si dispretul pentru alegatori vor ramane metode preferate
pentru a impiedica eradicarea
coruptiei.

Cu aceasta ocazie rugam si alti romani de pe alte meleaguri sa isi
exprime punctul de vedere
referitor la motivele emigrarii si la ce ar trebui sa se intample in
Romania pentru ca ei sa se
poata intoarce.

Cu stima,

Nume Varsta Localitate natala

Mihoc Liviu 26 Slobozia, IL
Stoian Elena Florina 27 Bucuresti
Ghidu Bogdan Georgian 27 Galati, GL
Popa Bianu Tiberiu 30 Constanta, CT
Nica Elena Monica 27 Piatra Neamt, NT
Stere Ionut Alexandru 27 Urziceni, IL
Horia Radu Razvan Ardelean 28 Oradea, BH
Oprea Gheorghe 27 Calarasi, CL
Jercan Sebastian 28 Bucuresti
Alexandra Tcaciu 25 Bucuresti
Munteanu George Francisc 27 Stefanesti, AG
Costin Calota Iulian 27 Bucuresti
Catalin Avram 30 Buzau, BZ
Stanciu Ioan 29 Slobozia, IL
__._,_.___

Gandirea_Politica

259 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:03

SFATURI IN DRABOSTE:CRIN ANTONESCU-PORUMBEL �LOVE-CARLANUL PONTA

Aparent intre PNL si PSD(Crin Antonescu-Porumbel si Carlanul Ponta) exista o dragoste nebuna,cei doi se inteleg si nu doresc altceva decat sa se casatoreasca politic cu zestrea Romaniei.Sunt asemanatori,ambii au in spate manuitorii de papusi puternici care le arata mereu,cum se spune,pisica.

Presa subliniaza ca bilantul guvernului liberal al lui Crin Antonescu-Porumbel, din care n-au lipsit majorarea pensiilor si a salariilor, reducerea pana spre zero a somajului sau pacea sociala, este plin de realizari caracteristice mai degraba unui guvern de stanga. Dintre cele 930 de angajamente asumate prin programul de guvernare, 95% au fost realizate In mai putin de patru ani, a spus Crin Antonescu-Porumbel. �Nu exista domeniu fara schimbari radicale si fara atingerea obiectivelor asumate. Am reusit, la 1 ianuarie 2007, sa intram In Uniunea Europeana dupa aproape doi ani de eforturi. Iar dupa alti doi ani de eforturi, reusim sa fim tara cu cea mai mare crestere a PIB-ului din Europa.
Excelent vorbit,que bella voce are dl.Crin Antonescu-Porumbel.
Dar vorba dlui.Paunescu,deschideti domnilor fereastra sa auziti plansul poporului.
Chiar din tren se poate vedea ca agricultura romaneasca este in colaps absolut si ca pamantul tarii nu este utilizat.Industria merge datorita investitorilor straini,cat va fi profit,si dl.Crin Antonescu-Porumbel nici nu stim ce facea in acest timp.
Din contra,ceea ce face obiectul sarcinilor guvernulkui este in colaps:educatia,sanatatea,descentralizarea(din contra ei supercentralizeaza),infrastructura(cu cei 5 km in 4 ani) si as putea exemplifica la infinit.

PNL si PSD ataca Impreuna electoratul cu masuri sociale pentru a Imparti In alianta capitalul de imagine In perspectiva alegerilor din noiembrie.
De fapt subliniaza presa,aceasta este decizia adoptata de liderii celor doua partide In urma negocierilor de marti seara desfasurate la Palatul Victoria. De fapt au fost asa-zise negocieri, deoarece Intalnirea era programata Inca de la pranz, si discursul presedintelui PSD, Carlanul Ponta, si al premierului Crin Antonescu-Porumbel erau redactate de mult pentru a fi prezentate drept declaratii spontane In fata presei convocate la ora 21.00 la Guvern.

Totodata, Carlanul Ponta a anuntat ca, In schimbul generozitatii manifestate de Crin Antonescu-Porumbel, social democratii renunta la motiunea de cenzura pe care o fluturasera pe post de amenintare la Inceputul saptamanii. De asemenea, Carlanul Ponta l-a asigurat pe premier ca PSD nu mai depune pana la finalul mandatului nici o motiune simpla In Parlament.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Cotidianul ca liderii partidului nu au intentionat nici o clipa sa depuna vreo motiune de cenzura, dar la nivelul discursului public aveau nevoie de acest pretext pentru a da impresia ca partidul are forta In fata Guvernului. Liderul PSD, Carlanul Ponta, a declarat, ieri, citat de MEDIAFAX, ca abuzul de motiuni simple, care nu au o finalitate reala, poate fi prost perceput de catre opinia publica.
Acum este clar ca intre PSD si PNL exista o dragoste interesata,averea fiind viitoarea guvernare.Cele doua partide in fapt nu se iubesc,ba sustin chiar ca ar fi ca apa si focul avand in vedere pretentiile ca una detine o doctrina de dreapta si celalalt de stanga.
Pe timpul comunistilor exista expresia ca in astfel de cazuri intre cele doua conceptii este vorba de sange.
Dar atat PNL cat si PSD au experiente in domeniul colaborationismului.PSD ca urmas al PCR stie sa foloseasca asa numitii tovarasi vremelnici de drum(papuskini in forma originala,adica papusile) in timp ce PNL dispune de experienta Tatarascu,din pacate o experienta dureroasa.
Victima trebue sa fie Romania,mai ales bugetul si bogatiile lor,adica PUTEREA.
Deci dragostea Carlanul Ponta-Crin Antonescu-Porumbel cu acceptul parintesc (Iliescu-Patriciu) este o dragoste mercantila pentru care cei doi fac orice.Carlanul Ponta a recunoscut ca santajeaza PNL iar PNL a dovedit toata supunerea de care este capabil pentru a spera in viitor la, cateva ministere.
Sa nu-l duca capul pe Crin Antonescu-Porumbel sa ceara functia de premier ca nu se poate,in politica romaneasca canta cocosul,nu gaina,iar cocosul este dl.Carlanul Ponta.
Exista insa si o speranta,si noi credem in inteligenta romanilor.
Crin Antonescu-Porumbel si Carlanul Ponta vin si cer functia de premier al Romaniei.
Iar romanul,ca si vanzatorul comunist din magazinele alimentare de atunci, va spune vestita formula:
ESTE DAR S-A TERMINAT

Gandirea_Politica

259 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:04

Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.

REFORMATI ROMANIA SI CLASA POLITICA ROMANEASCA

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:07

"Maestri Cintareti din Bremen" erau Beti cind au scris "scrisoarea asta, care un fals ca si tine si cele 7 clone ale tale ?
Ciucitule , Carui PRIM-Ministru se adreseaza ea ? lui Crin Antonescu ? beiiii, Nu Mai Beti, mai baieti ,ca va faceti de ris !

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:22

De la: Silviu, la data 2011-05-01 14:18:03Ma bucur de faptul ca au mai aparut insi care posteaza serios, vin cu pareri si opinii, cu argumentatie in sprijinul afirmatiilor, convingerilor pe care le au.
Este o diferenta enorma intre ei si cei care, in afara de "Huo, Basescu !" si de injuratul celor care il sustin pe Basescu, nu mai stiu nimic altceva.
Pentru mine este o incantare sa citesc posturile celor care se multumesc sa-si sustina parerile si nu intra in polemica cu unul si cu altul. Din pacate eu am cazut in pacatul asta si foarte rau am facut.
Pentru ca nu am pe cine.
Raman adeptul lui Basescu, mai bine zis sustinatorul lui umil si sunt bucuros sa constat ca mai sunt si altii care gandesc la fel ca mine si care sunt, cel putin din scris, si mai desteptuti ca mine.
O zi buna !

subscriu.

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Fosta membra 9am.ro

283 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 20:04

Pentru ca nu am pe cine.
O zi buna !

CORECT !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cu siguran�� ai cunoscut cel pu�in o dat� �n via�� lini�tea interioar� pe care o produce iertarea. Atunci c�nd nu po�i ierta, sim�i ceva greu �n tine, precum o ancor� aruncat� �n mijlocul m�rii care nu te las� s� �naintezi cu barca vie�ii.
Fosta membra 9am.ro

283 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 20:06

De la: gabigabi, la data 2011-05-01 16:48:06

nu, ma Stema, nu te-ai prins : doreste sa Inceapa cu CEL MAI MARE si Notoriu Securist ...adica, Traaaaian Basescuuuu ! cu alte cuvinte , sa decapiteze CAPUL hidrei comunisto-securista !

EU NU STIU CINE A BAUT AZI MAI MULTE TUICI,HAC, DAR POATE SA'L DECAPITEZE SI DE ALT .......CAP ?

Cu siguran�� ai cunoscut cel pu�in o dat� �n via�� lini�tea interioar� pe care o produce iertarea. Atunci c�nd nu po�i ierta, sim�i ceva greu �n tine, precum o ancor� aruncat� �n mijlocul m�rii care nu te las� s� �naintezi cu barca vie�ii.
Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 20:57

SA INSULTI TARA SI SIMBOLURILE ROMANIEI ?
In ultima vreme Excelenta sa Presedintele Romaniei a luat ca tema de campanie maniera nepatriotica distribuita de Antenele lui felix sau alte posturi TV,subjugate de moguli.
Acestia in mod sistematic denigreaza Romania transformand sfidarea lor intr-un fapt divers pe care il afirma fara rusine.
In mod sistematic pe acest grup de discutie au aparut cetateni americani,chipurile de origine romana ca ne dau lectii de democratie politica dar au inceput sa insulte in mod revoltator simbolurile nationale ale Romaniei si pe cel care o reprezinta,PRESEDINTELE ROMANIEI.
Iata cazul recent al asa zisului scriitor Gaetan,care prieten si sponsorizat de Geopana si Iliescu nse comporta cu Romania si Presedintele ei ca si cum am fi o colonie americana.
Erijandu-se fara temei in profesori de democratie cu un limbaj suburban,acesti asa zisi nationalisti insulta Romania.Oare dl.Brega care lupta pentru ca basarabenii sa aiba cetatenie romana si sa se uneasca cu tara cum poate permite ca sa fie insultat dl.Basescu,acela care a aratat-o deschis ca iubeste pe bsarabeni,le respecta dreptul de a cere sa fie romani.
Mai jos exemplific cu o postare care arata la ce nivel au ajuns aceste persoane:
Cine a fost Basescu, trogloditul securist betiv, turnator, comunist.
Pentru cine nu stie cine a fost trogloditul securist betiv, turnator,comunist, demagog care a mintit eletoratul si a promis marea cu marea profitand de lehamitea romanilor in 2004 si de lipsa unui candidat cinstit, cine a fost borfasul basescu care a vandut flota Romaniei pe mana cu Petre Roman, care a fost seful de campanie electorala a lui Roman in 96 sa il aduca pe Roman la putere, ca apoi sa santajeze continuu guvernul, sa provoace (Basescu) criza de guvern in
decembrie 97, cine a fost cameleonul asta politic basescu care era sef deagentie Navrom la Antwerp pana in 1989 cand a fost chemat in tara sa fie pus director in minister, iata un CV/Resume din 2004 al acestui 'mare aparator al democratiei' fosta sluga comunisto-securista ca intreaga cloaca politica romaneasca�.
Nu voi reda acel CV fabricat de ei,imi provoaca desgust.
Daca ve-ti deschide linkul grupului Goma ve-ti vedea activitatea acestor fosti romani,acum cetateni americani care isi bat joc de tot ce este romanesc.
Este vorba de fapt aici,pentru a nu extinde asupra intregii emigratii romane,de emigrantii legionari,vechi care au emigrat cu multi ani in urma si acuma practica rasismul si antisemitismul pe internet.
Insultarea presedintelui Romaniei este insa impardonabila.
Romania este prietena SUA,in curand in tara noastra se vor da facilitati militare trupelor americane,relatia presedintelui Basescu cu Presedintele Bush sun excelente.
Cele doua popoare desvolta o relatie de prietenie temeinica.
Aceste relicve ale trecutului,adunate chipurile sub pulpana dizidentului si scriitorului roman Paul Goma si in contradictie cu iubirea de tara a acestuia,folosesc grupul administrat de dv.pentru a propaga idei totalitare si ne putand sa le argumenteze incearca sa excluda de pe forumuri pe cei care au opinii opuse.Si nu o fac civilizat ci cu injurii,afirmatii de tipul ca toti cei care nu le impartasesc ideile retardate sunt comunisti,securisti,ca au facut studii pentru ca la 14 ani erau comunisti,propagandisti etc.
Ei cred ca insultand sistematic ni se va scarbi de ei si ii voi lasa sa monologheze.
Revin dle.Brega si daca vreti sa ma excludeti pe mine de pe forum sa o faceti,pentru a vedea clar atitudinea dv.daca nu cred ca acestia ar trebui exclusi.
Sa vedem insa ce politica apara acesti asa numiti patrioti si care insulta pe oricine li se opun.Nu cumva se aseamana sau sprijina grupurile politice romanesti reactionare.
Ia sa vedem:

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 20:58

Crin+Ponta+Mircea:o discutie elevata.o salata de fructe,o maslina

In aceasta seara dl.Crin a pretins ca el nu mai constituie aripa Geoana din PNL si ca ar fi si rupt tratatul de sprijinire reciproca din timpul alegerilor.

Daca va fi nevoie Crin este capabil sa spuna si invers.
Arta minciunii si denigrarii nu este patentul lor,tatucul Stalin a utilizat-o demult.

Am mai aratat cu alta ocazie ca PNL este un partid in degringolada.Un partid al unor avocati verosi pentru care tara,parlamentul sunt bara lor la care pledeaza in controverse procesuale.Sau ca politicien mai vand ceva din tara de tipul Sterlingului.

Ca partid liberal care a renuntat demult la doctrina liberala in PNL s-au repezit categorii de renegati sau copii de renegati,de la nostalgici legionari octogenari,colaboratori ai securitatii si progenituri ale vechilor ofiteri securisti de tipul lui Orban sau Olteanu.

Nu au popularitate,nu au sanse in fata electoratului in schimb au citit arta denigrarii si delatiunii de pe timpul lui Stalin.
Sigur bunica Wass sau securistul Orban tatal aveau alte planuri cu fii lor dar,pana la urma la liberali si-au gasit un bun azil,ba chiar mai spera sa haiduceasca poporul roman.

Sfatuiti de consilierii lor americani,platiti gras cu milioane de euro,ei au fost indemnati sa-l lase partial in pace pe Basescu pentru ca acolo propaganda lor avea efect invers si sa atace apropiati sau presupusi apropiati ai dlui Basescu.

Faptul ca dna Saftoiu,dupa ce a mancat paine la Cotroceni,dupa ce sotul ei,un impotent profesional a fost lamentabil in SIE,o femeie pe care o barfesc in presa paparazzi s-a alaturat noianului de insulte si minciuni ale celor din PDL.

Cu doamna Udrea este insa mult mai greu.Ea este o nuca tare si chiar discutam cu cineva daca ea este omul lui Basescu sau invers.

Citind sau invatand in casa manualul denigrarii, dl.Orban si comp.au crezut ca dreptatea se poate da prin vot si au pornit atacul contra dnei Udrea.

Lamentabil.
Se pare ca nici Dumnezeu nu-i iubeste pe delatori atunci cand s-au sfatuit ,chipurile in taina,cum s-o dea pe mana DNA,cum s-o distruga pe Udrea.

Cineva insa nu a mai putut rabda.
Nu toti oamenii sunt ca ei.
La unii exista si un sentiment de dreptate.Si ar trebui felicitat dl.Racoviceanu care initial il credeau de al lor dar care fiind cinstit si-a dat seama de murdariile puse la cale.

Parlamentul are o proasta faima asa incat comisia Orban nu a facut decat sa denigreze mai mult parlamentul.
Acum dna Udrea are justificarea de a nu se mai prezenta la auduieri.

Acest lucru l-ar face orice om de onoare.
Sistemul anilor 1950 a disparut odata cu tatal Orban sau cu Ana Pauker sau Wass.
Nu mai poate reinvia.
Sa spui ca trebue sa gasim ceva penal la Udrea,ca simple acuze morale nu sunt suficiente,ca trebue infricosati martorii pentru a spune ce vreau ei,este ceea ce facea securistul tata a lui Organ prin anii 1950.

Cu doamna Udrea si-au gasit nanasul securistii si frustratii PNL si PSD.

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 20:59

REFORMATI ROMANIA SI CLASA POLITICA ROMANEASCA !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 23:10

De la: 9am246048, la data 2011-05-01 20:58:17Crin+Ponta+Mircea:o discutie elevata.o salata de fructe,o maslina

In aceasta seara dl.Crin a pretins ca el nu mai constituie aripa Geoana din PNL si ca ar fi si rupt tratatul de sprijinire reciproca din timpul alegerilor.

Daca va fi nevoie Crin este capabil sa spuna si invers.
Arta minciunii si denigrarii nu este patentul lor,tatucul Stalin a utilizat-o demult.

Am mai aratat cu alta ocazie ca PNL este un partid in degringolada.Un partid al unor avocati verosi pentru care tara,parlamentul sunt bara lor la care pledeaza in controverse procesuale.Sau ca politicien mai vand ceva din tara de tipul Sterlingului.

Ca partid liberal care a renuntat demult la doctrina liberala in PNL s-au repezit categorii de renegati sau copii de renegati,de la nostalgici legionari octogenari,colaboratori ai securitatii si progenituri ale vechilor ofiteri securisti de tipul lui Orban sau Olteanu.

Nu au popularitate,nu au sanse in fata electoratului in schimb au citit arta denigrarii si delatiunii de pe timpul lui Stalin.
Sigur bunica Wass sau securistul Orban tatal aveau alte planuri cu fii lor dar,pana la urma la liberali si-au gasit un bun azil,ba chiar mai spera sa haiduceasca poporul roman.

Sfatuiti de consilierii lor americani,platiti gras cu milioane de euro,ei au fost indemnati sa-l lase partial in pace pe Basescu pentru ca acolo propaganda lor avea efect invers si sa atace apropiati sau presupusi apropiati ai dlui Basescu.

Faptul ca dna Saftoiu,dupa ce a mancat paine la Cotroceni,dupa ce sotul ei,un impotent profesional a fost lamentabil in SIE,o femeie pe care o barfesc in presa paparazzi s-a alaturat noianului de insulte si minciuni ale celor din PDL.

Cu doamna Udrea este insa mult mai greu.Ea este o nuca tare si chiar discutam cu cineva daca ea este omul lui Basescu sau invers.

Citind sau invatand in casa manualul denigrarii, dl.Orban si comp.au crezut ca dreptatea se poate da prin vot si au pornit atacul contra dnei Udrea.

Lamentabil.
Se pare ca nici Dumnezeu nu-i iubeste pe delatori atunci cand s-au sfatuit ,chipurile in taina,cum s-o dea pe mana DNA,cum s-o distruga pe Udrea.

Cineva insa nu a mai putut rabda.
Nu toti oamenii sunt ca ei.
La unii exista si un sentiment de dreptate.Si ar trebui felicitat dl.Racoviceanu care initial il credeau de al lor dar care fiind cinstit si-a dat seama de murdariile puse la cale.

Parlamentul are o proasta faima asa incat comisia Orban nu a facut decat sa denigreze mai mult parlamentul.
Acum dna Udrea are justificarea de a nu se mai prezenta la auduieri.

Acest lucru l-ar face orice om de onoare.
Sistemul anilor 1950 a disparut odata cu tatal Orban sau cu Ana Pauker sau Wass.
Nu mai poate reinvia.
Sa spui ca trebue sa gasim ceva penal la Udrea,ca simple acuze morale nu sunt suficiente,ca trebue infricosati martorii pentru a spune ce vreau ei,este ceea ce facea securistul tata a lui Organ prin anii 1950.

Cu doamna Udrea si-au gasit nanasul securistii si frustratii PNL si PSD.

Ba cifra kkomunista, daca ai ajuns s'o lingi in dos si pe woodra, aceasta presedinta_a_Norvegiei, e clar: esti ala cel_mai_prost_din_curtea_scolii, ala cu mucii_in_brau de care radeau toti la scoala! Ba, pupinkuroiule, ba eba masculina, baga ceva din cretinismul tau de amortit, jigodie analfabeta ce esti! Ca nu se poate explica decat de catre psihiatri adevarati, dezumanizarea la care ai putut ajunge...Pupinkurismul pt. sefu' il mai putem intelege, pt bani, multi bani, insa sa o lauzi pe semianalfabeta asta, care nu stie de cand e Romania Stat e prea mult!: e nebunie curata, e paroxism!

PEDELACHEI, SUNTETI MULTI EBI, WOODRE SI ALTE PANARAME!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2011, ora 23:17

De la: 9am246048, la data 2011-05-01 20:57:12SA INSULTI TARA SI SIMBOLURILE ROMANIEI ?
In ultima vreme Excelenta sa Presedintele Romaniei a luat ca tema de campanie maniera nepatriotica distribuita de Antenele lui felix sau alte posturi TV,subjugate de moguli.
Acestia in mod sistematic denigreaza Romania transformand sfidarea lor intr-un fapt divers pe care il afirma fara rusine.
In mod sistematic pe acest grup de discutie au aparut cetateni americani,chipurile de origine romana ca ne dau lectii de democratie politica dar au inceput sa insulte in mod revoltator simbolurile nationale ale Romaniei si pe cel care o reprezinta,PRESEDINTELE ROMANIEI.
Iata cazul recent al asa zisului scriitor Gaetan,care prieten si sponsorizat de Geopana si Iliescu nse comporta cu Romania si Presedintele ei ca si cum am fi o colonie americana.
Erijandu-se fara temei in profesori de democratie cu un limbaj suburban,acesti asa zisi nationalisti insulta Romania.Oare dl.Brega care lupta pentru ca basarabenii sa aiba cetatenie romana si sa se uneasca cu tara cum poate permite ca sa fie insultat dl.Basescu,acela care a aratat-o deschis ca iubeste pe bsarabeni,le respecta dreptul de a cere sa fie romani.
Mai jos exemplific cu o postare care arata la ce nivel au ajuns aceste persoane:
Cine a fost Basescu, trogloditul securist betiv, turnator, comunist.
Pentru cine nu stie cine a fost trogloditul securist betiv, turnator,comunist, demagog care a mintit eletoratul si a promis marea cu marea profitand de lehamitea romanilor in 2004 si de lipsa unui candidat cinstit, cine a fost borfasul basescu care a vandut flota Romaniei pe mana cu Petre Roman, care a fost seful de campanie electorala a lui Roman in 96 sa il aduca pe Roman la putere, ca apoi sa santajeze continuu guvernul, sa provoace (Basescu) criza de guvern in
decembrie 97, cine a fost cameleonul asta politic basescu care era sef deagentie Navrom la Antwerp pana in 1989 cand a fost chemat in tara sa fie pus director in minister, iata un CV/Resume din 2004 al acestui 'mare aparator al democratiei' fosta sluga comunisto-securista ca intreaga cloaca politica romaneasca�.
Nu voi reda acel CV fabricat de ei,imi provoaca desgust.
Daca ve-ti deschide linkul grupului Goma ve-ti vedea activitatea acestor fosti romani,acum cetateni americani care isi bat joc de tot ce este romanesc.
Este vorba de fapt aici,pentru a nu extinde asupra intregii emigratii romane,de emigrantii legionari,vechi care au emigrat cu multi ani in urma si acuma practica rasismul si antisemitismul pe internet.
Insultarea presedintelui Romaniei este insa impardonabila.
Romania este prietena SUA,in curand in tara noastra se vor da facilitati militare trupelor americane,relatia presedintelui Basescu cu Presedintele Bush sun excelente.
Cele doua popoare desvolta o relatie de prietenie temeinica.
Aceste relicve ale trecutului,adunate chipurile sub pulpana dizidentului si scriitorului roman Paul Goma si in contradictie cu iubirea de tara a acestuia,folosesc grupul administrat de dv.pentru a propaga idei totalitare si ne putand sa le argumenteze incearca sa excluda de pe forumuri pe cei care au opinii opuse.Si nu o fac civilizat ci cu injurii,afirmatii de tipul ca toti cei care nu le impartasesc ideile retardate sunt comunisti,securisti,ca au facut studii pentru ca la 14 ani erau comunisti,propagandisti etc.
Ei cred ca insultand sistematic ni se va scarbi de ei si ii voi lasa sa monologheze.
Revin dle.Brega si daca vreti sa ma excludeti pe mine de pe forum sa o faceti,pentru a vedea clar atitudinea dv.daca nu cred ca acestia ar trebui exclusi.
Sa vedem insa ce politica apara acesti asa numiti patrioti si care insulta pe oricine li se opun.Nu cumva se aseamana sau sprijina grupurile politice romanesti reactionare.
Ia sa vedem:

Ba paranoicule, kioorul nu e presedintele Romaniei, a dovedit'o pe 1 Decembrie 2010, cand si'a batut joc de Armata si Constitutie, unele din simbolurile romanismului! Poate o fi pres'ul tau si al celor 9,8% dintre handicapati care mai credeti in el, dar al celorlalti...nu mai e demult!! Pt. memoria ta scurta, de vitel la poarta 9: in Romania trahehenel nu a castigat majoritatea electorala, ci...la Paris, Roma si Chisinau, acolo unde s'a votat la 10 secunde, marsavilor care sunteti voi marsavi securoi si blow-jobisti!

PEDELACHEI, SUNTETI MULTI EBI, WOODRE SI ALTE PANARAME!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 01:54

Ia mai da-l , de spin !

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 04:04

Deh, daca nu a facut autostazi, e nevoit sa mearga pe cimp, si culege spini......

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Dede_for_ever

271 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 05:49

Dl.Stoica este un �nimeni�

Aproape ca era sa intrerup sirul postarilor mele privind comflictul din PNL in care mereu sunt de partea platformistilor,interesul meu fiind pur cetatenesc,si pe un forum in care cei ca mine sunt foarte rari,cand,deodata il aud pe vocalistul Domn Crin Antonescu spunand ca dl.Stoica este un � nimeni� .

Dar inca nu ar fi fost nimic,un om la suparare poate spune asemenea lucruri, iar pentru parlamentari asemenea categorisiri intre ei este mai mult regula, decat exceptia.

Dar ascultand mai mult,remarc ,ca dl.Crin Antonescu isi face o adevarata psihanaliza,ne releva noua subconstientul sau,partea ascunsa a manierii lui de gandire.

Caci dl.Antonescu pluseaza,Dl.Stoica este un nimeni,ca si vecinii mei de bloc,este un oarecare,un nimeni.

Dar ca vecinii lui de bloc sunt si eu si dv.care postati si dece nu toata populatia Romaniei care nu are functii in PNL fractiunea oligarhica sau in parlament.

Deci pentru dl.Antonescu lumea se imparte in liberalii fideli dlui Tariceanu si restul de � nimeni� care suntem de fapt noi toti, cetatenii Romaniei.

Spuneam candva ca asemenea conceptie politica s-ar numi Cintezism , dupa numele celui care o aplica in sanatate,si spuneam ca este de fapt o conceptie socio-biologica asa cum a fost de exemplu nazismul.

Nu am gresit decat personalizand totul in dl.Cinteza.

De fapt teoria aceasta, a darwinismului social, in care liberalul de tip Antonescu/Cinteza este viril,potent,stapn,tanar acuma imi pare ca un fel de retroplatforma liberala (as spune ca dl.Stefan,a retroliberalilor), pentru ca asa cum spune dl.Antonescu, dl.Stoica,vecinii lui de bloc,deci cei ca noi toti suntem niste
�nimeni�.

Concepta cintezista considera liberalul un adevarat om nou si relatia sa cu restul truditorilor in sens hegelian,dupa formula stapan-scalv.

Iata deci psihanaliza pe care si-o face la manie, dl.Antonescu.

Si la manie dl.Crin Antonescu a spus adevarul,el este cineva, Dl.Stoica,vecinii de bloc,cetatenii simpli,eu,dv.,toti suntem nimeni.

Asemenea gafe,asemenea afirmatii,asemenea adevaruri se spun la manie sau la betie.

Dar dl.Antonescu nu era beat,cum se spune l-a luat gura pe dinainte si si-a desvaluit rationamentul sau de mic dictator.

Rezultatul arogantei si cintezismului liberal,care,inconstient,demite pe dl.Flutur,ii atrage d�iii Tarceanu retragerea sprijinului politic (30 senatori si deputati PNL ii retrag sprijinul politic , iar demisia dlor Ungureanu si Vladescu ar fi iminente).

Sa mai spuna cineva ca PNL cade din cauze externe (de preferinta fiind implicati PD si Presedintele).

Cauzele sunt interne si ele nu pot fi induse prin telepatie de �dusmanul de clasa �sau dusmanul partidelor istorice.

Dede_for_ever

271 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 05:49

Gandirea puerila a lui Patriciu
Avand multi bani,ca si cocosatul dintr-o opera celebra,dl.Patriciu face exercitii de a conduce lumea.
Pentru aceasta si-a ales ca portavove pe Crin-Porumbel si ca instrument un partid cu un trecut mare,PNL.
De fapt Patriciu,un fel de papuskin al dlui Iliescu care l-a facut opligarh din necesitatea de a avea oligarhi si in partidele de dreapta,decizie bine cumpanita de dl.Iliescu.El este un imatur,are o judecata puerila despre politica,ca un copil,ca o masina cu motor puternic dar fara frana.
In zadar PD-L face apel la PNL pentru un guvern de dreapta,chiar cu oarecare umilinta.
Sa urmarim caile unei gandiri imature.
Patriciu prin gura lui Crin-Porumbel da replica:da,dorim daca eu voi fi prim ministru si voi aplica doar programul PNL.
Nu este aceasta puerilismul lui Patriciu?
Ce uita postatorii din PNL

Ei uita ca Patriciu,in ciuda succesului in afaceri este,cel putin in politica un imatur,are o gandire juvenila.

Nu doresc sa fiu prim ministru a spus el.Doresc ca primul ministru numit de mine sa vina dimineata si sa bem o cafea pe balcon,si acolo sa-i spun ce trebue facut.

In acest spirit Patriciu a oprdonat:Tarriceanu nu intri in alianta cu nimeni daca tu nu esti acceptat prim ministru.Ameninti ca treci in opozitie.
Dar stii cum,te tii tare.

Si Crin-Porumbel s-a supus,contrar pareii liberalilor,lucru care azi se vede prin revolta celor din juete,incvlusiv Orban.

PD-L din prima clipa a declarat ca dreapta a invins si trebue un guvern de dreapta.

Nu spune Patriciu prin gura lui Crin-Porumbel.Voi acceptati ca nu aveti ideologie si program.V-o dam noi si eu devin garant ca prim ministru.

Daca cineva spune ca aceasta aroganta nu este puerilismul mintal al lui Patriciu atunci nu are de a face cu logica.
Care logica?Cea tip Patriciu.

PSD si PD-L se urasc,imposibil sa colaboreze.Tine-o asa Taricene si unul din ei va ceda.Si iar vei veni la mine pe balcon sa stabilim ce trebue facut si poate,daca lumea va inghiti aceasta galusca puerila,poate il dam afara si pe Basescu.

Dincolo Basescu face politica.El da semnalul guvernului PD-L+PSD dar are si un plan B,pe care nu-l spun.

Cei din PSD au inteles,au inteles ca decat cu niste alienati ai politicii sa prefere o politica adevarata cu PD-L.

Daca PNL va continua la fel nu trebue sa ma aiba dusmani caci este suficient patriciu si Crin-Porumbel.

Dede_for_ever

271 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 05:51

Mos_tautu

235 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 06:08

Pace_Voua

311 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 11:54

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 14:28

De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:39:21
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:37:44
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:35:11
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:34:06
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:26:33
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:24:54
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:23:37
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:22:35
De la: Ingrid, la data 2010-11-25 20:26:12
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 20:22:41
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 20:18:36
De la: Silver9AM, la data 2010-11-25 19:05:12
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:17:54
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:17:02
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:15:46RACHETA

Rachetele care sunt aprobate pentru joc in conformitate cu Regulile Tenisului, trebuie sa fie conforme specificatiilor din Anexa II.

ITF va decide in chestiunile legate de conformitatea unei rachete sau prototip cu Anexa II si deci aprobata sau nu pentru joc. Aceasta hotarare poate fi luata din propria ei initiativa sau ca urmare a cererii oricarei parti de buna credinta, interesata in aceasta, cuprinzand orice jucator, producator de echipament sau Asociatie Nationala sau membrii ai acesteia. Astfel de hotarari si cereri trebuie facute in conformitate cu Procedurile de Revizuire si Examinare corespunzatoare ale Federatiei Internationale de Tenis (vezi Anexa VI).

Cazul 1: Poate exista mai mult de un set de corzi pe suprafata de lovire a rachetei? Decizie: Nu. Regulamentul mentioneaza clar o textura (nu texturi) de corzi incrucisate. (Vezi Anexa II)

Cazul 2: Este textura de racordare a unei rachete considerata a fi general uniforma si plata, daca corzile sunt pe mai mult de un plan? Decizie: Nu.

Cazul 3: Poate fi plasat un dispozitiv de atenuare a vibratiilor pe corzile unei rachete? Daca da, unde poate fi plasat? Decizie: Da, dar aceste dispozitive pot fi plasate numai in afara texturii de corzi incrucisate.

Cazul 4: In timpul jocului, un jucator isi rupe accidental corzile rachetei. Poate continua sa joace un alt punct cu acea racheta ? Decizie: Da, in afara cazului in care este interzis in mod specific de organizatorii competitiei.

Cazul 5: Are voie un jucator sa foloseasca mai mult de o racheta oricand in timpul jocului? Decizie: Nu.

Cazul 6: Poate fi incorporata intr-o racheta o baterie care afecteaza caracteristicile de joc? Decizie: Nu. O baterie este prohibita deoarece este o sursa de energie, asa cum sunt celulele solare sau alte sisteme similare.

SCORUL INTR-UN GAME

a. Game-ul standard

Scorul intr-un game standard se tine dupa cum urmeaza cu scorul servantului anuntat primul:
Niciun un punct � "zero"
Primul punct � "15"
Al doilea punct � "30"
Al treilea punct � "40"
Al patrulea punct � "Game"
cu exceptia cazului in care fiecare jucator / echipa a castigat trei puncte si scorul va fi "Egalitate" Dupa "Egalitate" scorul va fi "Avantaj" pentru jucatorul / echipa care a castigat urmatorul punct. Daca acelasi jucator / echipa castiga de asemenea urmatorul punct, acel jucator / echipa castiga "Game"-ul; daca jucatorul / echipa adversa castiga urmatorul punct, scorul este din nou "Egalitate". Un jucator / echipa trebuie sa castige doua puncte consecutive imediat dupa "Egalitate" pentru a castiga "Game"-ul.

b. Tie-break

In tie-break, scorul se tine "Zero", "1", "2", "3", etc. Primul jucator / echipa care castiga sapte puncte castiga "Game"-ul si "Set"-ul, cu conditia sa fie o diferenta de doua puncte fata de oponent(ti). Daca este necesar, tie- break-ul va continua pana aceasta diferenta este realizata.

Jucatorul care urmeaza la serviciu va servi primul punct al tie-break-ului. Urmatoarele doua puncte va servi oponentul(tii) (la dublu jucatorul echipei adverse care urmeaza la serviciu). Dupa aceasta fiecare jucator / echipa va servi alternativ cate doua puncte pana la sfarsitul tie-break-ului (la dublu, alternanta la serviciu in fiecare echipa va continua in aceeasi ordine ca in timpul acelui set).

Jucatorul / echipa care a carui rand a fost sa serveasca primul in tie-break va fi primitor in primul game al setului urmator.

Metode alternative de evidenta a scorului pot fi gasite in Anexa IV.

JOCUL CONTINUU

Ca principiu, jocul trebuie sa fie continuu, din clipa in care incepe meciul (cand este pus in joc primul serviciu al meciului) pana cand se termina.

a. Intre puncte, un maximun de 20 de secunde sunt permise. Cand jucatorii schimba partea de teren la sfarsitul unui game, un maximum de 90 de secunde sunt permise. Oricum, dupa primul game al fiecarui set si in timpul unui tie-break jocul trebuie sa fie continuu si jucatorii trebuie sa schimbe partea de teren fara timp de odihna. La sfarsitul fiecarui set va fi o pauza de set de maximum 120 de secunde. Timpul maxim incepe din momentul in care se termina un punct pana cand primul serviciu este lovit pentru urmatorul punct. Organizatorii de concursuri au dreptul de a aplica pentru aprobarea ITF de a extinde cele 90 de secunde admise cand jucatorii schimba partea de teren la sfarsitul unui game si cele 120 de secunde admise la pauza de set.
b. Daca, din motive in afara controlului jucatorului, imbracamintea, incaltamintea sau echipamentul necesar (excluzand racheta) este stricat si necesita o inlocuire, jucatorului ii poate fi acordat un timp suplimentar rezonabil pentru a remedia problema.
c. Nu se va acorda timp suplimentar unui jucator pentru a-si recupera conditia fizica. In orice caz, un jucator suferind de o problema medicala tratabila are dreptul la o pauza medicala de trei minute pentru tratarea acelei probleme medicale. Un numar limitat de pauze de toaleta / schimbare de tinuta poate fi permisa, daca este anuntat inainte de competitie.
d. Organizatorii competitiei pot acorda o pauza de odihna de 10 minute daca este anuntat inainte de competitie. Aceasta pauza de odihna poate avea loc dupa al treilea set intr-un meci disputat dupa sistemul "cel mai bun din 5 seturi sau dupa al doilea set intr-un meci disputat dupa sistemul "cel mai bun din 3 seturi.
e. Timpul de incalzire trebuie sa fie de maximim 5 minute, in afara cazului in care organizatorii competitiei au decis altfel.

Imi cer scuze dar am uitat sa spun de:

EXECUTAREA SERVICIULUI

Cand serveste intr-un game standard servantul trebuie sa stea alternativ in spatele jumatatilor terenului, incepand cu jumatatea dreapta a terenului in fiecare game. Intr-un tie-break serviciul se va executa alternativ din spatele jumatatilor terenului, cu primul serviciu din jumatatea dreapta a a terenului. Mingea servita trebuie sa treaca peste fileu si sa atinga careul de serviciu diagonal opus inainte de a fi returnata de primitor.

Repet,imi pare rau pentru omisiunea facuta ...

VANIA ,DACA MA IUBESTI...........POTI SA MAI REPETI O DATA ? NU AM FOST ATENT.........SCUZE............

Le cererea unor forumisti sunt nevoit sa repet postarea .Se pare ca oamenii sunt interesati de tenis asa ca imi cer scuze fata de domnul '906 ca repet postarea .

....cea de mai sus,de la 15:15:46 (ca sa nu existe dubii).

Sper sa nu te limitezi strict la joc..excelenta sa violeta ar dori sa stie de ce tipa unul pe margine...

Te refri la arbitru Ingrid ?Nu stiu exact ce face ala acolo,eu de cate am jucat tenis nu am avut arbitru .Negociam noi intre noi .

Dar ca tot ai adus vorba de arbitru,pot sa iti garantez ca la jocul de Bridge nu exista arbitru .Uite....

Regulament Bridge
13 Noiembrie 2005

* Articole recente
* Trimite pe mail
* Trimite linkul pe messenger
* Comenteaza

In jurul unei mese, 4 jucaori sunt asociati 2 cate 2, alcatuind astfel doua perechi. Jucatorii aceleiasi perechi sunt asezati unul in fata celuilalt. Ii putem numi jucatorii din aceeasi axa sau linie. Pentru a desemna cei 4 jucatori ai unei mese de bridge pe o diagrama, utilizam cele 4 puncte cardinale. Astfel, vorbim despre axa Nord-Sud, in opozitie cu axa Est-Vest. Le vom numi prescurtat N-S si E-V.

DISTRIBUIREA CARTILOR

Jocul de bridge foloseste toate cele 52 de carti ale unui pachet. Intr-un pachet sunt 13 carti in fiecare culoare. Cartile unei culori in ordine descresca toare sunt : As, Riga, Dama, Valet, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 s i 2.

ETAPELE JOCULUI

Jocul de bridge este constituit din doua etape : A. Licitatia B. Jocul de levata

A. Licitatia

Prin licitatie se urmareste stabilirea contractului ce va fi jucat.

Doneur-ul sau distribuitorul este cel care vorbeste primul. El poate pasa - poate ceda cuvantul jucatorului urmator - sau poate licita. Licitatia decurge in sensul de rotatie al acelor de ceasornic si consta in angajamentul de a realiza un numar de trick-uri si a decide daca jocul se desfasoara cu sau fara atu. Licitatia se incheie dupa 3 pas-uri consecutive.

Numarul anuntat de fiecare jucator indica trick-urile care trebuie castigate peste baza obligatorie, de sase levate.

Ex.: daca un jucator anunta 3 pici, acest lucru inseamna ca echipa lui s-a angajat sa realizeze 3 + 6 trick-uri = 9 levate cu atu de pica ; daca anunta 5 trefle, atunci se angajeaza sa realizeze 5 trick-uri + 6 (baza) = 11 levate cu atu trefla .

Perechea care liciteaza cel mai mare numar de trick-uri, cu sau fara atu, cistiga licitatia si trebuie sa realizeze contractul la care s-a angajat. Declarant este jucatorul din linia care a cistigat licitatia si care a numit primul denominatia respectiva .

Pentru a ne face o idee despre potentialul unei maini este necesar sa introducem punctele de onor (PO). Aceste puncte, care n-au nici o influenta asupra rezultatului, sunt numarate de fiecare jucator pentru a-si evalua mana.

Calculul se opereaza in maniera urmatoare : As=4PO, Riga=3PO, Dama=2PO, Valet=1PO.

Fiecare culoare contine un As, un Riga , o Dama si un Valet, deci un total de 10 puncte de onor. Sunt deci 40 de puncte de onor in ansamblul intregului joc.

B. Jocul de levata

1. Primul jucator aseaza, cu fata in sus, o carte pe masa: spunem ca a jucat aceasta carte (prima carte a levatei).
2. Urmatorul jucator, asezat in stanga primului, joaca la randul sau o carte. Dar el este obligat sa furnizeze la culoare, adica trebuie sa aleaga din mana sa o carte in aceea si culoare cu cea jucata de primul . Daca prima carte a fost trefla, va trebui sa joace trefla, la fel daca a fost caro, cupa sau pica . Aceasta este a doua carte a levatei.
regula de aur la BRIDGE este sa se serveasca la culoare
3. Al treilea jucator (partenerul primului) furnizeaza la randul sau in culoarea jucata de primul (a treia carte a levatei).
4. Al patrulea jucator furnizeaza la randul sau, referinta fiind totdeauna prima carte jucata (aceasta este patra carte a levatei).
5. Dintre cei patru jucatori, cel care a pus cea mai mare carte in culoarea de referinta va lua levata, pentru axa sa. Aduna in acest moment toate cele 4 carti, adica levata, cu fata spre masa, in fata sa sau a partenerului. Va separa levata aceasta de precedentele in vederea unei usoare contabilizari. Scopul jocului de bridge este de a face levate.
6. Jucatorul care a obtinut levata este primul care va juca la levata urmatoare. El va alege liber prima carte a acestei levate.

Este posibil ca un jucator sa nu poata furniza la culoare fie deoarece nu mai detine carte in culoarea ceruta, fie ca nu a detinut de la inceput vreo carte in culoarea respectiva. In acest moment este in situatia de a fi obligat sa defoseze, adica sa joace o carte oarecare din alta culoare. Dar el nu va putea in nici un caz sa castige levata. Cartea sa este deci total inutila pentru levata respectiva, si va avea interesul sa nu arunce o carte care ulterior i-ar putea servi. Faptul ca a defosat nu-l va impiedica pe partenerul sau sa castige levata.

O greseala grava: daca puteti furniza la culoare si in loc de aceasta defosati, veti comite una din cele mai grave greseli ale bridge-ului, o renonsa. La sfarsitul jocului, cand se va constata greseala pe care ati facut-o, veti fi penalizat.

Jocul de levata incepe imediat dupa ce contractul a fost declarat. Prima levata se deruleaza in maniera urmatoare :

I. Atacul: JUCATORUL AFLAT IN STANGA DECLARANTULUI ATACA, adica el este primul care joaca . El alege liber o carte din mana si o aseaza pe masa
II. PARTENERUL DECLARANTULUI, NUMIT MORT, ISI ETALEAZA MANA. El isi aseaza cartile pe masa, cu fata in sus, pe culori, repartizate pe 4 coloane. In interiorul fiecarei culori, cartile sunt clasate in ordine descrescatoare si orientate catre partener (catre declarant). Mortul nu va mai participa la dona respectiva.
III. Declarantul alege de la mort o carte in culoarea care a fost atacata si o joaca.
IV. Partenerul celui care a atacat joaca la randul sau o carte.
V. Declarantul joaca si el, de data asta din propria-i mana o carte.

Celelalte levate se deruleaza dupa explicatiile anterioare. Primul care joaca este intotdeauna cel care a castigat ultima levata .

Intreaga dona, mortul are un rol pasiv: declarantul va juca si cu cartile lui. Aceasta nu-l scuteste de a respecta regulile levatei si de a furniza la culoare.

Declarantul incearca sa realizeze contractul. Apararea incearca sa impiedice aceasta. Mana mortului este in permanenta expusa vederii celorlalti trei jucatori, care trebuie sa tin a cont de ea in modul in care urmeaza sa joace.

Dictionar de termeni
AXA - doi jucatori denumiti conventional N-S sau E-V, care joaca impreuna, ei constituind totodata o pereche sau o linie.
CONTRACT - angajamentul liniei declarantului de a castiga in denominatia respectiva (trefla, caro, cupa, pica, fara atu) un numar de trick-uri de la 1 la 7.
TRICK - fiecare levata castigata de linia declarantului peste primele sase, acestea reprezentand baza de pornire. Trick-urile sunt de la 1 la 7.
DECLARANT - jucatorul din linia care a castigat contractul final si a anuntat primul
LEVATA - unitate prin care este determinat rezultatul contractului, formata din patru carti, furnizate una cate una, pe rand, de cei patru jucatori, in sensul acelor de ceasornic, incepand cu atacul.
DEFOSA - carte furnizata de jucator atunci cand ii lipseste culoarea ceruta si nu vrea sau nu poate sa taie.
RENONSA - jocul unei carti in alta culoare decat cea jucata , cand mana detine, totusi, culoarea jucata.
IMPAS/EXPAS - tehnici de joc care permit castigarea unei levate cu o carte inferioara ca rang unei carti detinute de adversari.
SLEM - un contract pentru realizarea a 12 levate = mic slem, sau 13 levate = mare slem.

Serios,citeste regulamentul de bridge daca nu ma crezi. .Chiar nu exista arbitru...

Acum ,cinstit vorbind,nu stiu de ce naiba te intereseaza asa de tare arbitrul.Jocul de tenis are farmec FARA ARBITRU...

...iar la cel de Bridge ,iti repet,arbitrul nu este prevazut in regulament .

Ingrid,cum a fost la munte ?...

Cand naiba ajungeti acasa ,abia astept sa ne spuneti cum a fost intalnirea

Ne-ati barfit pe noi astia care nu am fost acolo ? .Hm,precis ca ati facut asta ...

PS:Silviu a zis ceva rau de mine ?Daca da sa-i spui ca "la fel si lui" .Daca nu ,sa-i spui ca ii apreciez decenta

Cand va intoarceti ?A nins mult pe la voi?V-ati batut cu bulgari ?....

Nu mi-ati povestit cum a fost pe la Breaza ?Rockerii aia simpatici cine erau ?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 14:29

De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 14:28:23
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:39:21
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:37:44
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:35:11
De la: vaneamarin, la data 2010-11-28 14:34:06
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:26:33
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:24:54
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:23:37
De la: vaneamarin, la data 2010-11-26 08:22:35
De la: Ingrid, la data 2010-11-25 20:26:12
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 20:22:41
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 20:18:36
De la: Silver9AM, la data 2010-11-25 19:05:12
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:17:54
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:17:02
De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 15:15:46RACHETA

Rachetele care sunt aprobate pentru joc in conformitate cu Regulile Tenisului, trebuie sa fie conforme specificatiilor din Anexa II.

ITF va decide in chestiunile legate de conformitatea unei rachete sau prototip cu Anexa II si deci aprobata sau nu pentru joc. Aceasta hotarare poate fi luata din propria ei initiativa sau ca urmare a cererii oricarei parti de buna credinta, interesata in aceasta, cuprinzand orice jucator, producator de echipament sau Asociatie Nationala sau membrii ai acesteia. Astfel de hotarari si cereri trebuie facute in conformitate cu Procedurile de Revizuire si Examinare corespunzatoare ale Federatiei Internationale de Tenis (vezi Anexa VI).

Cazul 1: Poate exista mai mult de un set de corzi pe suprafata de lovire a rachetei? Decizie: Nu. Regulamentul mentioneaza clar o textura (nu texturi) de corzi incrucisate. (Vezi Anexa II)

Cazul 2: Este textura de racordare a unei rachete considerata a fi general uniforma si plata, daca corzile sunt pe mai mult de un plan? Decizie: Nu.

Cazul 3: Poate fi plasat un dispozitiv de atenuare a vibratiilor pe corzile unei rachete? Daca da, unde poate fi plasat? Decizie: Da, dar aceste dispozitive pot fi plasate numai in afara texturii de corzi incrucisate.

Cazul 4: In timpul jocului, un jucator isi rupe accidental corzile rachetei. Poate continua sa joace un alt punct cu acea racheta ? Decizie: Da, in afara cazului in care este interzis in mod specific de organizatorii competitiei.

Cazul 5: Are voie un jucator sa foloseasca mai mult de o racheta oricand in timpul jocului? Decizie: Nu.

Cazul 6: Poate fi incorporata intr-o racheta o baterie care afecteaza caracteristicile de joc? Decizie: Nu. O baterie este prohibita deoarece este o sursa de energie, asa cum sunt celulele solare sau alte sisteme similare.

SCORUL INTR-UN GAME

a. Game-ul standard

Scorul intr-un game standard se tine dupa cum urmeaza cu scorul servantului anuntat primul:
Niciun un punct � "zero"
Primul punct � "15"
Al doilea punct � "30"
Al treilea punct � "40"
Al patrulea punct � "Game"
cu exceptia cazului in care fiecare jucator / echipa a castigat trei puncte si scorul va fi "Egalitate" Dupa "Egalitate" scorul va fi "Avantaj" pentru jucatorul / echipa care a castigat urmatorul punct. Daca acelasi jucator / echipa castiga de asemenea urmatorul punct, acel jucator / echipa castiga "Game"-ul; daca jucatorul / echipa adversa castiga urmatorul punct, scorul este din nou "Egalitate". Un jucator / echipa trebuie sa castige doua puncte consecutive imediat dupa "Egalitate" pentru a castiga "Game"-ul.

b. Tie-break

In tie-break, scorul se tine "Zero", "1", "2", "3", etc. Primul jucator / echipa care castiga sapte puncte castiga "Game"-ul si "Set"-ul, cu conditia sa fie o diferenta de doua puncte fata de oponent(ti). Daca este necesar, tie- break-ul va continua pana aceasta diferenta este realizata.

Jucatorul care urmeaza la serviciu va servi primul punct al tie-break-ului. Urmatoarele doua puncte va servi oponentul(tii) (la dublu jucatorul echipei adverse care urmeaza la serviciu). Dupa aceasta fiecare jucator / echipa va servi alternativ cate doua puncte pana la sfarsitul tie-break-ului (la dublu, alternanta la serviciu in fiecare echipa va continua in aceeasi ordine ca in timpul acelui set).

Jucatorul / echipa care a carui rand a fost sa serveasca primul in tie-break va fi primitor in primul game al setului urmator.

Metode alternative de evidenta a scorului pot fi gasite in Anexa IV.

JOCUL CONTINUU

Ca principiu, jocul trebuie sa fie continuu, din clipa in care incepe meciul (cand este pus in joc primul serviciu al meciului) pana cand se termina.

a. Intre puncte, un maximun de 20 de secunde sunt permise. Cand jucatorii schimba partea de teren la sfarsitul unui game, un maximum de 90 de secunde sunt permise. Oricum, dupa primul game al fiecarui set si in timpul unui tie-break jocul trebuie sa fie continuu si jucatorii trebuie sa schimbe partea de teren fara timp de odihna. La sfarsitul fiecarui set va fi o pauza de set de maximum 120 de secunde. Timpul maxim incepe din momentul in care se termina un punct pana cand primul serviciu este lovit pentru urmatorul punct. Organizatorii de concursuri au dreptul de a aplica pentru aprobarea ITF de a extinde cele 90 de secunde admise cand jucatorii schimba partea de teren la sfarsitul unui game si cele 120 de secunde admise la pauza de set.
b. Daca, din motive in afara controlului jucatorului, imbracamintea, incaltamintea sau echipamentul necesar (excluzand racheta) este stricat si necesita o inlocuire, jucatorului ii poate fi acordat un timp suplimentar rezonabil pentru a remedia problema.
c. Nu se va acorda timp suplimentar unui jucator pentru a-si recupera conditia fizica. In orice caz, un jucator suferind de o problema medicala tratabila are dreptul la o pauza medicala de trei minute pentru tratarea acelei probleme medicale. Un numar limitat de pauze de toaleta / schimbare de tinuta poate fi permisa, daca este anuntat inainte de competitie.
d. Organizatorii competitiei pot acorda o pauza de odihna de 10 minute daca este anuntat inainte de competitie. Aceasta pauza de odihna poate avea loc dupa al treilea set intr-un meci disputat dupa sistemul "cel mai bun din 5 seturi sau dupa al doilea set intr-un meci disputat dupa sistemul "cel mai bun din 3 seturi.
e. Timpul de incalzire trebuie sa fie de maximim 5 minute, in afara cazului in care organizatorii competitiei au decis altfel.

Imi cer scuze dar am uitat sa spun de:

EXECUTAREA SERVICIULUI

Cand serveste intr-un game standard servantul trebuie sa stea alternativ in spatele jumatatilor terenului, incepand cu jumatatea dreapta a terenului in fiecare game. Intr-un tie-break serviciul se va executa alternativ din spatele jumatatilor terenului, cu primul serviciu din jumatatea dreapta a a terenului. Mingea servita trebuie sa treaca peste fileu si sa atinga careul de serviciu diagonal opus inainte de a fi returnata de primitor.

Repet,imi pare rau pentru omisiunea facuta ...

VANIA ,DACA MA IUBESTI...........POTI SA MAI REPETI O DATA ? NU AM FOST ATENT.........SCUZE............

Le cererea unor forumisti sunt nevoit sa repet postarea .Se pare ca oamenii sunt interesati de tenis asa ca imi cer scuze fata de domnul '906 ca repet postarea .

....cea de mai sus,de la 15:15:46 (ca sa nu existe dubii).

Sper sa nu te limitezi strict la joc..excelenta sa violeta ar dori sa stie de ce tipa unul pe margine...

Te refri la arbitru Ingrid ?Nu stiu exact ce face ala acolo,eu de cate am jucat tenis nu am avut arbitru .Negociam noi intre noi .

Dar ca tot ai adus vorba de arbitru,pot sa iti garantez ca la jocul de Bridge nu exista arbitru .Uite....

Regulament Bridge
13 Noiembrie 2005

* Articole recente
* Trimite pe mail
* Trimite linkul pe messenger
* Comenteaza

In jurul unei mese, 4 jucaori sunt asociati 2 cate 2, alcatuind astfel doua perechi. Jucatorii aceleiasi perechi sunt asezati unul in fata celuilalt. Ii putem numi jucatorii din aceeasi axa sau linie. Pentru a desemna cei 4 jucatori ai unei mese de bridge pe o diagrama, utilizam cele 4 puncte cardinale. Astfel, vorbim despre axa Nord-Sud, in opozitie cu axa Est-Vest. Le vom numi prescurtat N-S si E-V.

DISTRIBUIREA CARTILOR

Jocul de bridge foloseste toate cele 52 de carti ale unui pachet. Intr-un pachet sunt 13 carti in fiecare culoare. Cartile unei culori in ordine descresca toare sunt : As, Riga, Dama, Valet, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 s i 2.

ETAPELE JOCULUI

Jocul de bridge este constituit din doua etape : A. Licitatia B. Jocul de levata

A. Licitatia

Prin licitatie se urmareste stabilirea contractului ce va fi jucat.

Doneur-ul sau distribuitorul este cel care vorbeste primul. El poate pasa - poate ceda cuvantul jucatorului urmator - sau poate licita. Licitatia decurge in sensul de rotatie al acelor de ceasornic si consta in angajamentul de a realiza un numar de trick-uri si a decide daca jocul se desfasoara cu sau fara atu. Licitatia se incheie dupa 3 pas-uri consecutive.

Numarul anuntat de fiecare jucator indica trick-urile care trebuie castigate peste baza obligatorie, de sase levate.

Ex.: daca un jucator anunta 3 pici, acest lucru inseamna ca echipa lui s-a angajat sa realizeze 3 + 6 trick-uri = 9 levate cu atu de pica ; daca anunta 5 trefle, atunci se angajeaza sa realizeze 5 trick-uri + 6 (baza) = 11 levate cu atu trefla .

Perechea care liciteaza cel mai mare numar de trick-uri, cu sau fara atu, cistiga licitatia si trebuie sa realizeze contractul la care s-a angajat. Declarant este jucatorul din linia care a cistigat licitatia si care a numit primul denominatia respectiva .

Pentru a ne face o idee despre potentialul unei maini este necesar sa introducem punctele de onor (PO). Aceste puncte, care n-au nici o influenta asupra rezultatului, sunt numarate de fiecare jucator pentru a-si evalua mana.

Calculul se opereaza in maniera urmatoare : As=4PO, Riga=3PO, Dama=2PO, Valet=1PO.

Fiecare culoare contine un As, un Riga , o Dama si un Valet, deci un total de 10 puncte de onor. Sunt deci 40 de puncte de onor in ansamblul intregului joc.

B. Jocul de levata

1. Primul jucator aseaza, cu fata in sus, o carte pe masa: spunem ca a jucat aceasta carte (prima carte a levatei).
2. Urmatorul jucator, asezat in stanga primului, joaca la randul sau o carte. Dar el este obligat sa furnizeze la culoare, adica trebuie sa aleaga din mana sa o carte in aceea si culoare cu cea jucata de primul . Daca prima carte a fost trefla, va trebui sa joace trefla, la fel daca a fost caro, cupa sau pica . Aceasta este a doua carte a levatei.
regula de aur la BRIDGE este sa se serveasca la culoare
3. Al treilea jucator (partenerul primului) furnizeaza la randul sau in culoarea jucata de primul (a treia carte a levatei).
4. Al patrulea jucator furnizeaza la randul sau, referinta fiind totdeauna prima carte jucata (aceasta este patra carte a levatei).
5. Dintre cei patru jucatori, cel care a pus cea mai mare carte in culoarea de referinta va lua levata, pentru axa sa. Aduna in acest moment toate cele 4 carti, adica levata, cu fata spre masa, in fata sa sau a partenerului. Va separa levata aceasta de precedentele in vederea unei usoare contabilizari. Scopul jocului de bridge este de a face levate.
6. Jucatorul care a obtinut levata este primul care va juca la levata urmatoare. El va alege liber prima carte a acestei levate.

Este posibil ca un jucator sa nu poata furniza la culoare fie deoarece nu mai detine carte in culoarea ceruta, fie ca nu a detinut de la inceput vreo carte in culoarea respectiva. In acest moment este in situatia de a fi obligat sa defoseze, adica sa joace o carte oarecare din alta culoare. Dar el nu va putea in nici un caz sa castige levata. Cartea sa este deci total inutila pentru levata respectiva, si va avea interesul sa nu arunce o carte care ulterior i-ar putea servi. Faptul ca a defosat nu-l va impiedica pe partenerul sau sa castige levata.

O greseala grava: daca puteti furniza la culoare si in loc de aceasta defosati, veti comite una din cele mai grave greseli ale bridge-ului, o renonsa. La sfarsitul jocului, cand se va constata greseala pe care ati facut-o, veti fi penalizat.

Jocul de levata incepe imediat dupa ce contractul a fost declarat. Prima levata se deruleaza in maniera urmatoare :

I. Atacul: JUCATORUL AFLAT IN STANGA DECLARANTULUI ATACA, adica el este primul care joaca . El alege liber o carte din mana si o aseaza pe masa
II. PARTENERUL DECLARANTULUI, NUMIT MORT, ISI ETALEAZA MANA. El isi aseaza cartile pe masa, cu fata in sus, pe culori, repartizate pe 4 coloane. In interiorul fiecarei culori, cartile sunt clasate in ordine descrescatoare si orientate catre partener (catre declarant). Mortul nu va mai participa la dona respectiva.
III. Declarantul alege de la mort o carte in culoarea care a fost atacata si o joaca.
IV. Partenerul celui care a atacat joaca la randul sau o carte.
V. Declarantul joaca si el, de data asta din propria-i mana o carte.

Celelalte levate se deruleaza dupa explicatiile anterioare. Primul care joaca este intotdeauna cel care a castigat ultima levata .

Intreaga dona, mortul are un rol pasiv: declarantul va juca si cu cartile lui. Aceasta nu-l scuteste de a respecta regulile levatei si de a furniza la culoare.

Declarantul incearca sa realizeze contractul. Apararea incearca sa impiedice aceasta. Mana mortului este in permanenta expusa vederii celorlalti trei jucatori, care trebuie sa tin a cont de ea in modul in care urmeaza sa joace.

Dictionar de termeni
AXA - doi jucatori denumiti conventional N-S sau E-V, care joaca impreuna, ei constituind totodata o pereche sau o linie.
CONTRACT - angajamentul liniei declarantului de a castiga in denominatia respectiva (trefla, caro, cupa, pica, fara atu) un numar de trick-uri de la 1 la 7.
TRICK - fiecare levata castigata de linia declarantului peste primele sase, acestea reprezentand baza de pornire. Trick-urile sunt de la 1 la 7.
DECLARANT - jucatorul din linia care a castigat contractul final si a anuntat primul
LEVATA - unitate prin care este determinat rezultatul contractului, formata din patru carti, furnizate una cate una, pe rand, de cei patru jucatori, in sensul acelor de ceasornic, incepand cu atacul.
DEFOSA - carte furnizata de jucator atunci cand ii lipseste culoarea ceruta si nu vrea sau nu poate sa taie.
RENONSA - jocul unei carti in alta culoare decat cea jucata , cand mana detine, totusi, culoarea jucata.
IMPAS/EXPAS - tehnici de joc care permit castigarea unei levate cu o carte inferioara ca rang unei carti detinute de adversari.
SLEM - un contract pentru realizarea a 12 levate = mic slem, sau 13 levate = mare slem.

Serios,citeste regulamentul de bridge daca nu ma crezi. .Chiar nu exista arbitru...

Acum ,cinstit vorbind,nu stiu de ce naiba te intereseaza asa de tare arbitrul.Jocul de tenis are farmec FARA ARBITRU...

...iar la cel de Bridge ,iti repet,arbitrul nu este prevazut in regulament .

Ingrid,cum a fost la munte ?...

Cand naiba ajungeti acasa ,abia astept sa ne spuneti cum a fost intalnirea

Ne-ati barfit pe noi astia care nu am fost acolo ? .Hm,precis ca ati facut asta ...

PS:Silviu a zis ceva rau de mine ?Daca da sa-i spui ca "la fel si lui" .Daca nu ,sa-i spui ca ii apreciez decenta

Cand va intoarceti ?A nins mult pe la voi?V-ati batut cu bulgari ?....

Nu mi-ati povestit cum a fost pe la Breaza ?Rockerii aia simpatici cine erau ?

In general erati mai "harnici" la vorba,acum v-ati lenevit de tot ca romanii sub guvernarea Boc ...

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 16:48

Pagini: << 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: