Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 5 August 2014, ora 11:59
Unde ai g�sit nea Black, chestia aia cu clona lui fiic�-mea. C� m� faci curios. Unde si pe ce pagin�? O fi fost de vin� telepatia, cine știe?
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:01
De la: PaulaZ, la data 2014-08-05 11:58:04De la: Marin56, la data 2014-08-05 11:51:28 Las� c� data viitoare o s�-l rog pe Costic�, care si el e plecat, s�-i deschid și lui un cont... Poate vrea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:03
De la: Marin56, la data 2014-08-05 11:56:43 Eu am decis sa il castrez pe motanul nostru inainte sa cunoasca pisicutele. Avea vreo 8 luni . era zapacit, ce mai! Dupa ce o data a deschis gazu' la maxim noaptea si a taiat curentu' din tablou, am zis gata: te cumintesti! Acum e cumintel, are 4 ani, are si curtea la dispozitie, se camufleaza printre capsuni si zmeura, e un bandit mai calm, totusi!
Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:06
De la: Marin56, la data 2014-08-05 11:59:17Unde ai g�sit nea Black, chestia aia cu clona lui fiic�-mea. C� m� faci curios. Unde si pe ce pagin�? O fi fost de vin� telepatia, cine știe? Neeee! E suficient sa mergi pe profilul lu' Roxy Poxy si ai cheia enigmei, nea Marin! Doar ca Blacksu' se trezeste el mai greu, na, o fi avand precursori ardeleni!
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:07
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:12
Uite cum se dezleaga enigmele, fratilor, dragi concetateni forumisti stimati!
Blacsu' sh'o pus in cap sa ma hartuiasca pana dau obstescu' ort forumistic, stiti de ce? Sa ramana el detectivu' number one, singuru' si unicu' detectiv forumistic nou anti meridian! E drept ca si-a creeat o retea de utilizatori pe care i-a atras nucleului sau sau......i-a creat cu propriile manutze? Oricum intre Black si Ingrid exista multe similitudini in exprimare. Am spus-o si repet ! Din nou am doua piste: 1. Daca nu sunt unu' si acelasi, 2. La un cont are acces mai mult de o sigura persoana!
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:15
|
|
Fosta membra 9am.ro 20 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:21
Neeee! E suficient sa mergi pe profilul lu' Roxy Poxy si ai cheia enigmei, nea Marin! Doar ca Blacksu' se trezeste el mai greu, na, o fi avand precursori ardeleni! Eu am intrat pe aceea pagina si imi spune ca nu exista. Deci aceea Roxy,și-a sters contul , iar cand eu am incercat sa scriu la fel mi-i l-a luat. da asta e enigma. Asa am vazut si eu c� se poate face mai multe conturi aparent diferite. V�zusem asta de mult si am vrut sa ma conving. Deci se poate1 Poate nu stiti dar eu ca sa intru la voi pe unele teme pot numai daca 9Am mi-a trimis pe mes: Ce s-a mai intamplat pe 9AM, cu temele in desf�surare. Iar cand intru de pe Alt browser, si scriu iar numele marin56 imi apare ceea nou� adic� Roxy...oricum Roxy... nu are acces la celelalte teme, ca si Mary_Ana...Am vazut ca merge si m-am distrat si eu. Don�t worry! be happy! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 20 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:32
Cam tarziu apar mesajele voastre...
18 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Postat pe: 15 Februarie 2014, ora 18:12 CITEAZA RASPUNDE Buna ziua!As vrea sa studiez arhitectura la facultatea din Iasi dar am auzit ca ai nevoie de sustinere financiara mai mare deoarece sunt multe proiecte.Eu provin dintr-o familie normala dar imi place mult arhitectura si as vrea sa imi continui studiile.In prezent sunt in clasa a 10a iar din toamna am in plan sa fac pregatire pt admitere.Astept pareri cu privire la viata de student la arhitectura si in legatura cu proiectele pe care trebuie sa le faci.Multumesc! Raporteaza abuz de limbaj Black_Friday_ 2059 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI Postat pe: 18 Februarie 2014, ora 21:26 CITEAZA RASPUNDE Sfatul meu este sa mergi la facultatea respectiva, daca nu iti este prea greu, locuind altundeva decat in Iasi. Incearca sa stai de vorba cu studentii de acolo, sa obtii informatiile direct de la sursa. Cauta si pe pagina de internet a facultatii, poate vei gasi adresa unei organizatii studentesti. Din pacate, se pare ca nimeni de pe acest forum nu cunoaste pe cineva de la aceasta facultate. Da e topic nou. Oricum fiic�-mea nu a deschis asa ceva. E pur si simplu o coincidenta! sau cineva s-a jucat cu mine de atunci. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:38
CASPER!
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2014, ora 12:51
De la: Marin56, la data 2014-08-05 11:51:28 Mai nea Marine, las-o in floarea soarelui de treba ca nu m-am nascut ieri ca sa ma duci cu explicatii din astea toante! Intra pe topicul asta: www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28962/Facultatea-de-Arhit... si da clic pe numele celei care l-a initiat, care acum se numeste roxy_poxy82. Ai sa observi ca ea, care zicea ca este in clasa a 10-a si vrea sa dea la Arhitectura la Iasi, este una si aceeasi persoana cu cea care a postat pe topicul asta cu minuni formidabile, dar care a crescut intre timp, are 32 de ani si zici matale ca este farmacista! Este acelasi cont, nea Marine, aceeasi persoana, cu aceiasi prieteni... Mai minte frate lumea, dar apoi sa o tii asa langa si sa ma prostesti in fata! Mie mi se rupe daca iti stergi tu contul sau nu...Fa ce vrei, dar nu veni cu prostii din astea ca la copii de gradinita pentru ca inseamna ca ma desconsideri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 13:23
CAS-PER?
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 13:27
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 13:57
Axi...... vrei sa spui ca....... Serios?
Deci exista o fantomitza jucausa printre noi? Sa fie sanatosi cu totii!Cine suntem noi sa judecam, nu-i asa? Orice minciuna are intotdeauna picioarele scurte. Azi-maine vom descoperi ca .....oups, ti-am promis ca ....gandesc, da, stiu!
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:02
De la: PaulaZ, la data 2014-08-05 12:12:35Uite cum se dezleaga enigmele, fratilor, dragi concetateni forumisti stimati! Similitudinile dintre mine si Ingrid, le-ai descoperit. Vrei sa iti arat si diferentele? Neee. nu iti face iluzii pentru ca esti prea tuta. Daca mai stai atarnata de turul pantalonilor mei, o sa iti rupi dintii.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:04
De la: Black_Friday_, la data 2014-08-05 14:02:14De la: PaulaZ, la data 2014-08-05 12:12:35Uite cum se dezleaga enigmele, fratilor, dragi concetateni forumisti stimati! Esti un jucator prost, Black! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:06
Black...... te las sa joci singur! Tu cu tine! Asa va fi armonia perfecta pe care ti-o doresti! Ramai cu bine! Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Pantalonii tai sunt murdari, Black! Nu m-ar putea reflecta in frumusetea mea! Have fun! Invitatii tai te asteapta...... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:07
Mai nea Marine, las-o in floarea soarelui de treba ca nu m-am nascut ieri ca sa ma duci cu explicatii din astea toante! Intra pe topicul asta: www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28962/Facultatea-de-Arhit... si da clic pe numele celei care l-a initiat, care acum se numeste roxy_poxy82. Ai sa observi ca ea, care zicea ca este in clasa a 10-a si vrea sa dea la Arhitectura la Iasi, este una si aceeasi persoana cu cea care a postat pe topicul asta cu minuni formidabile, dar care a crescut intre timp, are 32 de ani si zici matale ca este farmacista! Este acelasi cont, nea Marine, aceeasi persoana, cu aceiasi prieteni... Mai minte frate lumea, dar apoi sa o tii asa langa si sa ma prostesti in fata! Mie mi se rupe daca iti stergi tu contul sau nu...Fa ce vrei, dar nu veni cu prostii din astea ca la copii de gradinita pentru ca inseamna ca ma desconsideri. Da mata esti culmea ! De c�te ori s�-ți explic, c� aceea Roxy_Poxy82 co data 0001 de care zici matale nu are nici o legatura cu mine! A fost coincidenta! sau cineva a profitat de informatiile mele de pe forum. Dac� ai citi povestile mele ai vedea ca tot ce ți-am zis e adevarat! Si ma rog ce nu ti-a placut la citatul norii fugarea soarele sau �mi i-au papusile. Pentru o liniuta. Se mai scapa de atatea liniute. Ce toti stiu corect limba romana? Nu stiu de ce mereu trebuie sa te certi cu mine. Nu mai il ai pe haak si cauti acu cearta cu mine, sau nu ti-a placut postarea cu cimitirul? E doar reala treaba , nu am invetat-o eu. Mereu imi cauti nod in papur�. mereu vesnic nemultumit. daca mai intru si eu pe aici e ca sa mai uit de propriile necazuri. Mata nu stii prin ce trec eu, daca ai avea inima. Nu stii c� viața baiatului at�rn� de un fir de par. Ca Rody a mea mnuceste ca sa faca rost de bani ca s�-l opereza pe Costica al meu la ei in Italia. Ca are scurgeri de la o ureche, ca nu mai aude, c� operatia e cu dus �ntors. Matale ai grija de matale si mai lasa-m� pe mine. Noi nu facem ca altii sa ne milogim pe la altii, ca sa ni-i se depun� bani in cont, pentru efectuarea de operatii fictive sau chiar reale. Il operam de acu 5 ani , daca aveam bani. Iar boala s-a agravat. Asa ca mai lasati-m� in pace. Fiic�-mea s-a dus cu el in italia la m�sa, ca s�-l opereze. Deja i-a facut IRM -ul. Radiografia! Asa ca Doamne ajuta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:11
Dumnezeu sa va binecuvanteze, nea Marin! Ramaneti cu bine!
|
|
Fosta membra 9am.ro 146 mesaje Membru din: 5/08/2014 |
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:29
Bine ai venit in club, PaulaZ !
''Iisus Hristos este eternitatea care puncteaz� istoria.'' Petre Tutea;
... Punct cu punct punctam infinitul dand forme neantului.
... Sufleteste ramanem mereu copii. Cand moare copilul, moare intregul nostru, tot. ;
''Ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.'' Isus Christos, Evanghelia dupa Ioan
|
|
Fosta membra 9am.ro 146 mesaje Membru din: 5/08/2014 |
Postat pe: 5 August 2014, ora 14:33
De la: AxiAdS, la data 2014-08-05 13:27:02Wow, fantoma de la opera! Vezi ca da cu eroare! Deschide numai daca dai cu copii si cu paste!
''Iisus Hristos este eternitatea care puncteaz� istoria.'' Petre Tutea;
... Punct cu punct punctam infinitul dand forme neantului.
... Sufleteste ramanem mereu copii. Cand moare copilul, moare intregul nostru, tot. ;
''Ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.'' Isus Christos, Evanghelia dupa Ioan
|
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 17:50
De la: PaulaZ, la data 2014-08-05 14:04:53De la: Black_Friday_, la data 2014-08-05 14:02:14De la: PaulaZ, la data 2014-08-05 12:12:35Uite cum se dezleaga enigmele, fratilor, dragi concetateni forumisti stimati! Aici gresesti tu! Eu chiar nu ma joc cu tine. Ti-am spus clar in fata ce cred eu despre tine si basta! Cu tine nu vreau sa mai am de-a face si prezenta ta ma irita. De vreme ce mi-ai demonstrat cate parale faci, poti sa te dai si peste cap, ca eu tot o parere proasta o sa am despre tine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 17:51
De la: Marin56, la data 2014-08-05 14:07:39 Nene Marine, chiar nu am nimic cu tine. Ii urez fiului tau sanatate, tie asisderea. Nu ma deranjau decat jignirile tale gratuite, dar in ultimul timp am observat ca ti-ai mai schimbat tonul, realizand probabil ca greseai. Si ma mai deranjeaza acum aburelile astea despre contul clonat de altcineva. Nu nea Marine, nu erau doua conturi, ci unul si acelasi ...si acum cteva luni, de pe acest cont a postat cineva care spunea ca este la liceu, in clasa a 10-a, iar zilele trecute persoana de pe acest cont s-a botezat in roxy_poxy, in varsta de 32 de ani, farmacista, actualmente in Italia si ceea ce este cel mai ciudat, cu aceleasi greseli gramaticale pe care le faci matale. Ei, asta ma irirta cel mai tare, pentru ca in modul virtual nu ne pivim in ochi si ne cunoastem prin ceea ce scriem si dezvaluim despre noi. Relatiile de prietenie se bazeaza aici pe incredere, ori daca apar suspiciuni, adio incredere si kanci prietenie. Cum sa mai iei in considerare ceea ce scrie cineva pe care l-ai prins cu minciuna? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 18:20
De la: Black_Friday_, la data 2014-08-05 17:51:42De la: Marin56, la data 2014-08-05 14:07:39 Da recunosc a fost greșeala mea, c� nu am tatonat mai �nt�i terenul. Chiar nu știam c� este sau a mai fost cineva cu numele �sta. Și eu m� minunez, cum am avut același g�nd cu cel care mi-o luase �nainte. Dac� vrei s� te convingi c� nici eu și nici fata mea nu are nimic comun cu asta, �ntreaba ADMInul , c�nd si de cine a fost postat� prima adresa. Eu am inființat asta acu c�teva zile. Prea mare e coincidența. Dac� nu-mi ap�rea ionela820000 poate nici nu mai postam. Eu facusem contul pentru adevarata Roxy, ca s� corespond�m. Acu gata ai sc�pat de Roxy. L-am șters! Asta dac� �n timp nu i-o veni iar ideea cuiva, ca s� m� șantajeze. V�d c� conturile trecute se pot activa iar, de alte persoane. Și scriu �n numele lor. Poate de asta te deranja și pe mata. Da ! E o treab� Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 18:22
Ei, asta ma irirta cel mai tare, pentru ca in modul virtual nu ne pivim in ochi si ne cunoastem prin ceea ce scriem si dezvaluim despre noi. Relatiile de prietenie se bazeaza aici pe incredere, ori daca apar suspiciuni, adio incredere si kanci prietenie. Cum sa mai iei in considerare ceea ce scrie cineva pe care l-ai prins cu minciuna? Daca vrei s� ne privim totuși �n ochi pentru a ne cunoaște, �ți pot da adresa mea de mes sau Skype. Acolo o s� putem și discuta mai pe larg...nu numai s� ne vedem. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 18:31
De la: Marin56, la data 2014-08-05 18:22:49 Nea Marine, multumesc pentru oferta, insa eu nu frecventez nici messanger si nici Skype. Nici nu imi place forma asta de comunicare si nici nu am timp pentru asa ceva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2014, ora 20:00
Nene Marine, chiar nu am nimic cu tine. Ii urez fiului tau sanatate, tie asisderea. Mersi nea Black. Sper s� se fac� bine.... Deși...doctorii!... Nu-i d� prea multe șanse. �n cel mai r�u caz va r�m�ne surd de ambele urechi...Au spus c� a venit prea t�rziu...
|
Postat pe: 6 August 2014, ora 15:13
�� Un t�n�r de 17 ani, care a inventat o pereche de ochelari ce pot fi utiliza�i de nev�z�tori pentru orientare �n spa�iul �nconjur�tor, a fost premiat s�mb�t�, la Deva, cu prilejul unei noi edi�ii a Campaniei �Premian�ii f�r� premii�, ini�iat� de societatea civil� din municipiu.
Cu inven�ia sa, relateaz� Agerpes, Cristian Paul Dragomir, elev al Colegiului Na�ional �Decebal� Deva, a reu�it s� impresioneze �i juriul unui concurs organizat de Microsoft, unde a c�tigat locul I pe �ar�. �Acest premiu �nseamn� foarte mult pentru mine. Una este s� fi premiat de un juriu format din exper�i, care mai mult judec� ceea ce ai f�cut, solu�ia ta la o problem�. �n schimb, c�nd e�ti premiat de comunitatea de acas� este total altceva. E o validare c� ai reu�it �i c� ai f�cut ceva �n via��, a declarat Cristian Dragomir. Ochelarii speciali poart� numele de �Vizium� �i au fost g�ndi�i s� func�ioneze cu ajutorul unor senzori 3D care analizeaz� ceea ce se �nt�mpl� �n jurul persoanei care-i poart�. Senzorii transmit semnale c�tre un microprocesor �i apoi spre mai multe motora�e ce genereaz� vibra�ii cu intensitate diferit�, �n func�ie de c�t de aproape este de un obiect de cel care poart� acest dispozitiv. T�n�rul se g�nde�te s� pun� �n practic� inven�ia sa, iar �n acest sens lucreaz� la o nou� variant�. Aceasta va fi testat� mai mult timp de nev�z�tori pentru a putea fi perfec�ionat�. �Acest t�n�r a reu�it s� realizeze o pereche de ochelari care �i ajut� pe nev�z�tori s� se orienteze. Pentru cei care au nevoie de ajutor s� vad� �n jurul lor, inven�ia t�n�rului devean reprezint�, de departe, un pas uria� pentru u�urarea vie�ii lor. Consider�m c� este un om c�ruia trebuie s�-i mul�umim pentru ceea ce face pentru noi�, a declarat ini�iatorul campaniei �Premian�ii f�r� premii�, Dan Terteci.�� Și: �Crazy little thing called passion! Idei trasnite avem cu totii, insa unii dintre noi reusesc sa le dea viata si sa traiasca dupa reguli pe care si le traseaza singuri. Iar daca pentru unii pot parea realitati paralele, pentru ei, cei care au sters liniile, au decupat colturile si au desfiintat frontierele, pasiunea este tot combustibilul de care au nevoie pentru a functiona. Ei sunt oamenii care isi traiesc visurile si Ziare.com va prezinta povestile lor! Un elev roman vrea sa imbunatateasca viata persoanelor nevazatoare, asa ca a construit niste ochelari speciali, cu care acestia isi pot da seama de ceea ce se afla in jurul lor. Cristian Dragomir are 17 ani, locuieste in Deva si se declara pasionat de "tehnologie si inovatie sub orice forma a ei" inca de cand era mic. Insa adevarata "scanteie" s-a aprins pe cand avea sapte sau opt ani, in momentul in care a primit un cadou special de Craciun: un set Meccano cu piese de asamblat, roti dintate, motoare, suruburi si piulite. "Nu cred ca am facut doua modele din carticica cu modele sau si, daca am facut, undeva pe drum deviam, iar constructia ajungea ceva nou. Intre timp, a aparut primul calculator in casa, iar parintii m-au trimis la Palatul Copiilor, la cercurile de Electronica si Informatica", a marturisit acesta pentru Ziare.com. Astfel, a ajuns foarte devreme sa cunoasca elementele de baza care sa ii permita sa isi transforme ideile in realitate. Parintii l-au sustinut mereu Parintii au jucat un rol foarte important in dezvoltarea abilitatilor sale. "Desi la inceput speriati ca al lor prunc nu vrea masinute sau figurine de lupta, ci vrea mai degraba un hard disk stricat sau o placa de retea", in scurt timp ei au inteles ca "este drumul pe care vreau sa ma duc si m-au sustinut moral, inclusiv in momentele in care notele mele la scoala scadeau pentru ca stateam noaptea pana tarziu sa imi termin proiectele pana la deadline-urile impuse de concursuri, dar si financiar pentru ca am o gramada de piese si componente pe care parintii le-au cumparat". In cativa ani, a reusit sa isi stranga ceva bani pentru piesele necesare, dar le este vesnic recunoscator parintilor ca l-au indrumat pe aceasta cale. Robotii lui Cristian Cristian Dragomir isi aminteste ca prima "inventie" a facut-o pe la 11-12 ani, cand a construit un robot. "Era un robot mare, prea mare, impins de doua motoare de stergator de parbriz si avea pe el unlaptop full size care se ocupa de procesare. Se misca controlat de voce si de la alt laptop. Robotul a fost proiectat impreuna cu un prieten ceva mai mare ca mine, Bogdan Neagu. Si adevarul e ca la partea hardware am fost mai mult baiatul cu sculele. 'Cristi, o surubelnita in stea te rog' etc. Dar de partea software m-am cam ocupat eu. Eh, intre timp am invatat sa proiectez si circuite electronice si sa bricolez diferite parti necesare", a rememorat elevul. Ulterior, el a mers cu ideile sale la un alt nivel si a construit roboti atat pentru diferite competitii (da, exista roboti sumo), cat si generice. Insa Cristian Dragomir a incercat ca inventiile sale sa fie si folositoare. De exemplu, a realizat un brat robotic controlat de faimoasele manete de la consola Wii. "Practic, imi imita miscariile bratului. Alta 'chestie' interesanta: un kit de tobe, facut din mousepad-uri, la care adaugasem niste piezoelemente (element de circuit care isi schimba niste proprietati electrice, la vibratie/lovire/apasare). Asa ca de fiecare data cand mousepad-ul era lovit, microprocesorul trimitea niste semnale unui program audio profesional la mine pe laptop care scotea sunete de tobe adevarate", ne-a explicat tanarul. Inventiile sale au fost laudate de juriul de specialitate. Mai exact, anul trecut, la competitie RoboChallenge, el a obtinut un loc 1 si un loc 3. "Restul robotiilor i-am facut mai mult pentru mine", a adaugat acesta. Ochelarii revolutionari pentru oamenii nevazatori Vizium, ochelarii pentru nevazatori, sunt prima sa inventie "adevarata". "Principiul de functionare este relativ simplu si cel putin in momentul asta nu are nicio legatura cu GPS-ul. Vizium este un device cu scopul ghidarii persoanelor cu probleme serioase de vedere sau nevazatoare. Device-ul vine sub forma unei perechi de ochelari la care ii este atasata o banderola cu mai multe motoare de vibratie, asemanatoare celor din telefoanele celulare, aranjate pe mai multe zone (in fata unul si cateva pe fiecare parte). Mai multi senzori analizeaza zona, iar pe banderola motoarele din fata fiecarei zone vibreaza proportional cu distanta in acea parte. Asa persoana nevazatoare isi poate face o 'imagine' despre ce este in jur. Piesele nu au fost prea scumpe, avand in vedere ca am incercat sa refolosesc piese pe care le aveam deja", a explicat tanarul. Va deveni afacere? El spera ca Vizium sa devina afacere la un moment dat, insa depinde de un singur lucru: Cristian Dragomir vrea sa fie sigur ca este un produs de care oamenii nevazatori au cu adevarata nevoie. "O persoana nevazatoare careia i-am cerut parerea a spus ca ar putea sa umple un rucsac doar cu device-uri facute pentru nevazatori, fiecare cu alta functie. Exact asta nu vreau sa se intample cu Vizium, nu vreau sa ajunga o solutie fragmentata, vreau sa fie o singura solutie de care sa aiba nevoie, dar in acelasi timp sa nu opresc pe nimeni din a folosi alte metode. Sunt multi parametri pentru a face o implementare buna a unui produs inovator si trebuie ajuns la un echilibru. Iar dupa produs vine si afacerea. Nu am idee de cifre inca, imi pare rau", a adaugat tanarul, intrebat cam de cati bani ar avea nevoie pentru ca produsul sau sa fie fabricat in masa. Are de gand sa plece din Romania Cristian Dragomir sustine ca una dintre cele mai inspirate idei pe care le-au avut parintii sai a fost sa il trimita la o scoala intr-o clasa cu predare in limba germana. "Chiar daca pe la un moment dat am ajuns sa urasc limba germana, faptul ca la sfarsitul liceului primesc o diploma care e ca un bilet spre orice facultate in spatiul vorbitor de limba germana a facut sa se merite toata truda. Cel mai probabil, voi studia stiinta calculatoarelor in Germania, Austria sau Elvetia si o sa incerc sa aduc pe piata cat mai multe inovatii care sa imbunatateasca viata oameniilor", a punctat acesta. Antreprenoriatul, calea catre succes Viziunea lui Cristian Dragomir este una idealista: el considera ca oricine cu o idee destul de buna are posibilitatea de a porni orice, fie ca este vorba de o inventie, o miscare sociala, o trupa sau chiar o afacere. "�ntr-adevar, nu avem posibilitatiile de afara, dar pe de alta parte orice inovatie incepe cu o problema, iar aici sunt mult mai multe probleme de rezolvat, asa ca sunt mai multe oportunitati pentru solutii. Expre am ales dou� surse de promovare a acestei idei, asta pentru a-mi face o idee mai bun� despre aceast� invenție. Prima idee ce reiese de aici este faptul c� și el la fel ca mine la v�rsta lui, aveam si eu multe idei, pe care din p�cate ale mele nu au mai prins viaț� , pentru c� nu am avut sponsori. Dar s� trec de asta! Problema e alta: Analiz�nd posibila schem� de funcționare , din cele scrise de ei, reiese dup� p�rerea mea, c� ar mai fi mult de lucru la acești ochelari. Faptul c� acei senzori cuplati �ntre ei, care cic� se completeaz� reciproc, a unor circuite ce sunt asem�natoare principiului ultrasunetelor, c� aceste unde se �ntorc, la �nt�lnirea cu un presupus obstacol, �i face pentru �nceput, dup� p�rerea mea, nu prea promiț�tori. O simpl� vibrație nu ar spune prea multe. Ba mai mult i-ar incurca pe nev�z�tori. C� sunt incomplecți. C� mai trebuie lucrat la ei. C� eu m-am derulat cu aceast� problem� pe timpul c�t am fost operat la ochi, și m-am pus �n pielea personajului. Un nev�z�tor se bazeaz� pe zgomot. Analizeaz� felul lui. Folosind bastonul sau zgomotul pașilor pe care �l scot. Am spus asta si pe facebook. C� eu i-aș fi dotat și cu o �voce� care s� le spun� verbal c�t mai au p�n� la obstaculul respectiv, de care obstacol este - masin� om , copac , perete , gard, bordur�, sau unde este usa? Dar ce te faci de masini? Aici ar trebui un avertizor sonor , care s� știe soferii c� pe acolo vrea s� treac� un orb! Dar cum eu sunt un tip pretențios, nu m-aș mulțumi nici cu asta. De ce nu s-ar face un transplant direct cu alți ochi a altor persoane, donatoare sau nu , chiar dac� pentru �nceput ar vedea imaginea alb-negru. Orice �nceput e mai greu. Și noi ne-am familiarizat cu Tv alb-negru pentru �nceput, iar acum d�m afar� pe leduri sau plasm�, care �n viitor se va concretiza �n alceva mai evoluat. Asta e p�rerea mea vis-a- vis de aceast� invenție. Nu c� nu ar fi bun� penru inceput, dar așa prin aplicarea posibil� a ei s-ar vedea și lipsurile, dezavantajele, și s-ar mai lucra la ea, adic� la acei ochelari. Chiar m� g�ndeam și eu, av�nd circumstanțile �n faț�, s� fac și eu un posibil aparat care s� acopere deficitul lipsei auzului. S� modifice, sau s� acopere rolul urechii reale. Știu c� sunt aparate auditive, dar �n anumite cazuri acestea sunt inutile , sau cu rezultate slabe. Deci un implant de ureche, sau piesele din aparatul auditiv anatomic, ar avea rezultate mai bune. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 August 2014, ora 20:37
C�nd am postat aceast� informație despre acel t�n�r. am f�cut-o cu b�taie lung�. Credeam c� o s� descoperiți și niste aberații de ordin tehnic. Dar așa e. la prima vedere citind declarațiile celor reporteri, reiese c� aceea invenție este fenomenal� pentru ei. Cred c� dac� era și nea Haak pe faz� ar fi descoperit ți d�nsul unele nepotriviri de ordin tehnic, ce le-am descoperit la o recitire mai atent� a intregului material. prima faz� a fost despre construirea acelui robort folosind dou� motorașe de șterg�toare de parbiz. Cei care au mașini , știu despre ce este vorba. Scrie acolo c� folosea un laptop. Ori cele dou� motorașe consumau 72 de wați. ca s� nu mai adaug consumul leptop-ului, și a celorlalte circuite aferente din construcția robotului. mai mult ad�ugarea a mai multor angrenaje, ar m�ri consumul. ori un acumulator de laptop, nu cred c� ar face faț� prea mult� vreme la un asemenea consum! mai r�m�ne varianta ca acel robot s� fie alimentat la o alt� surs� de la un acumulator auto. Posibil! ori un robot ca s� fie robot , s� aib� libertate de mișcare, trebuie s� fie independent de orice surs� fix�, ca Nina mea !... Asta m-a f�cut s� fiu mai atent la acei ochelari, la care unele detalii tehnice m-au pus pe g�nduri. Niste senzori 3D! Analizeaz� si trimite vibrații la niste motoare! ori nu au dat toate detaliile tehnice, din motive lesne, ori aceea invenție e numai o viziune , ca s� nu zic pacaleal�. Cu ce l-ar ajuta pe orb diferitele vibrații?S� se orienteze? Paote in c�mp inchis. Dar pe strad�? ca s� traverseze singur ar fi o real� problem�. De unde ar știi el c�nd s-ar schimba culoarea semaforului? C� i-ar spune altul? Poi dac� tot are insoțitor nu v�d cu ce l-ar mai ajuta acei ochelari la felul acesta la care sunt construiți. De aia am zis c� se mai poate completa la ei. Ca idee e bine totuși c� se are �n vedere si pe cei nev�z�tori.
Eu pentru problema lui fecioru-miu, deja am pus sub derulae un proiect de ochelari care pe rama sa , ar fi montați o mic� capsul� de microfon , sensibil� tip celor de la camere, un mic amplificator stereo, la care s-ar lga niste c�ști. Tot aceat ansamblu ar fi alimentat de la trei patru elemente miniatur� de tip AG - 10 sau 13! Ar mai fi mai multe variante, chestie de design! Poate or fii si gata facute. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 August 2014, ora 22:25
Și mai era o problem� , pe care am observat-o și care nu prea �i face cinste acelui t�n�r de 17 ani. Pentru c� ar fi afirmat c� ur�ște limba german�. C� m�sa a vrut s� studieze germana si in Germania. Mie nu prea mi-ar fi convenit ca eu s� fiu german, n�scut acolo, s� studiez acolo, și cineva s� afirme c� ur�ște limba mea. Putea foarte bine s� zic� c� e greoaie! C� nu se descurc� cu ea...Și chiar așa e. Pentru unii la �nceput este destul de dificil�. Chestie de pronunție.
Poate nea Black o s� confirme. Am �ncercat și eu pe vremuri s� �nv�ț aceast� limb�, dar... nu s-a prins de mine... Poate dac� eram mai motivat, altfel ar fi stat lucrurile. Am f�cut ți rus� un an. Noroc c� cunosc alfabetul rusesc, și �mi venea mai ușor la traducerea substantivelor. Și asta c� prietenul meu Eugen , care a fost coleg cu mine �nc� din clasa a IX-a la general�, și �nc� 5 ani la liceu, f�cuse germana. pentru el era simplu!
|
|
|

Si roxy idem, si tanti Mariana de asemenea! Ignorati betele puse-n roti si invidia si rautatile contemporanilor, va rog!
Doar ca Blacksu' se trezeste el mai greu, na, o fi avand precursori ardeleni!