back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 12:46

�știa de pe facebook, au �nceput s� duc� o campanie de antiinformare. C� v�d c� posteaz� numai elucubrații! �n loc s�-i lumineze pe tineretul �sta�doritor� de informații proaspete, mai tare �i �ncurc�. De pild� s-a postat ieri de c�teva ori, un videoclip �aranjat� cum c� apa turnat� �ntr-un pahar rece, s-ar transforma �n gheaț�. Probabil c� cei de acolo la capitolul c�ldur� și calorimetrie au lipsit. Cum poate apa dintr-o sticl� chiar fiind aproape de zero grade, turnat� �ntr-un pahar , chiar dac� a stat la - �n� grade �ntr-un frigider, s� se transforme �n gheaț�? Nici dac� era �ntr-un mediu izolat din punct de vedere calorimetric, nu ar fi reusit. Trebuia ori un sistem izolat perfect, ceea ce este imposibil, dar si asa nu se facea gheaț�, ori temperatura de afar� s� fie mult sub minus. Dac� afara era 24-25 de grade c�ldur�, ar fi fost absorbit� de sistemul ap�-pahar - sticl�. Ar fi fost cedat� si ar fi urcat temperatura apei , chiar dac� ar fi fost rece. Dar �n nici un caz s� o transforme �n gheaț�. Uite așa se merge pe tehnica dezimform�rii! Un videoclip, aranjat si trucat, �n care se poate sfida orice lege fizic� sau chimic�, e un punct de plecare al denatur�rii adev�rului. Este ceva de genul poveștilor lui Miuhausen, C�nd spunea el, c� era așa de frig la poli, �nc�t le �nghețaser� și vorbele. Iar ca s� se poat� �nțelege �ntre ei, a trebuit s� le �nc�lzeasc�. Vorbele! Sau �nghețase și flac�ra lum�n�rii!...Și nu puține sunt astfel de filmulete prelucrate, unde se poate face și perpetuum-mobile...și unde unii cred orice, ca s� nu dep�șim si alte sfere ale cunoasterii!!!
Numai minuni! Sau poate asta a fost un test...

Fosta membra 9am.ro

227 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 13:21

De la: Marin56, la data 2014-06-16 12:46:22�știa de pe facebook, au �nceput s� duc� o campanie de antiinformare. C� v�d c� posteaz� numai elucubrații! �n loc s�-i lumineze pe tineretul �sta�doritor� de informații proaspete, mai tare �i �ncurc�. De pild� s-a postat ieri de c�teva ori, un videoclip �aranjat� cum c� apa turnat� �ntr-un pahar rece, s-ar transforma �n gheaț�. Probabil c� cei de acolo la capitolul c�ldur� și calorimetrie au lipsit. Cum poate apa dintr-o sticl� chiar fiind aproape de zero grade, turnat� �ntr-un pahar , chiar dac� a stat la - �n� grade �ntr-un frigider, s� se transforme �n gheaț�? Nici dac� era �ntr-un mediu izolat din punct de vedere calorimetric, nu ar fi reusit. Trebuia ori un sistem izolat perfect, ceea ce este imposibil, dar si asa nu se facea gheaț�, ori temperatura de afar� s� fie mult sub minus. Dac� afara era 24-25 de grade c�ldur�, ar fi fost absorbit� de sistemul ap�-pahar - sticl�. Ar fi fost cedat� si ar fi urcat temperatura apei , chiar dac� ar fi fost rece. Dar �n nici un caz s� o transforme �n gheaț�. Uite așa se merge pe tehnica dezimform�rii! Un videoclip, aranjat si trucat, �n care se poate sfida orice lege fizic� sau chimic�, e un punct de plecare al denatur�rii adev�rului. Este ceva de genul poveștilor lui Miuhausen, C�nd spunea el, c� era așa de frig la poli, �nc�t le �nghețaser� și vorbele. Iar ca s� se poat� �nțelege �ntre ei, a trebuit s� le �nc�lzeasc�. Vorbele! Sau �nghețase și flac�ra lum�n�rii!...Și nu puține sunt astfel de filmulete prelucrate, unde se poate face și perpetuum-mobile...și unde unii cred orice, ca s� nu dep�șim si alte sfere ale cunoasterii!!!

paranormalii si enoriasii tuturor religiilor nu sfideaza " orice lege fizic� sau chimic�"?
ai impresia ca, majoritatea celor care activeaza pe faceboock sunt mai breji ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 14:20

De la: Haak0n, la data 2014-06-16 13:21:20
De la: Marin56, la data 2014-06-16 12:46:22�știa de pe facebook, au �nceput s� duc� o campanie de antiinformare. C� v�d c� posteaz� numai elucubrații! �n loc s�-i lumineze pe tineretul �sta�doritor� de informații proaspete, mai tare �i �ncurc�. De pild� s-a postat ieri de c�teva ori, un videoclip �aranjat� cum c� apa turnat� �ntr-un pahar rece, s-ar transforma �n gheaț�. Probabil c� cei de acolo la capitolul c�ldur� și calorimetrie au lipsit. Cum poate apa dintr-o sticl� chiar fiind aproape de zero grade, turnat� �ntr-un pahar , chiar dac� a stat la - �n� grade �ntr-un frigider, s� se transforme �n gheaț�? Nici dac� era �ntr-un mediu izolat din punct de vedere calorimetric, nu ar fi reusit. Trebuia ori un sistem izolat perfect, ceea ce este imposibil, dar si asa nu se facea gheaț�, ori temperatura de afar� s� fie mult sub minus. Dac� afara era 24-25 de grade c�ldur�, ar fi fost absorbit� de sistemul ap�-pahar - sticl�. Ar fi fost cedat� si ar fi urcat temperatura apei , chiar dac� ar fi fost rece. Dar �n nici un caz s� o transforme �n gheaț�. Uite așa se merge pe tehnica dezimform�rii! Un videoclip, aranjat si trucat, �n care se poate sfida orice lege fizic� sau chimic�, e un punct de plecare al denatur�rii adev�rului. Este ceva de genul poveștilor lui Miuhausen, C�nd spunea el, c� era așa de frig la poli, �nc�t le �nghețaser� și vorbele. Iar ca s� se poat� �nțelege �ntre ei, a trebuit s� le �nc�lzeasc�. Vorbele! Sau �nghețase și flac�ra lum�n�rii!...Și nu puține sunt astfel de filmulete prelucrate, unde se poate face și perpetuum-mobile...și unde unii cred orice, ca s� nu dep�șim si alte sfere ale cunoasterii!!!

paranormalii si enoriasii tuturor religiilor nu sfideaza " orice lege fizic� sau chimic�"?
ai impresia ca, majoritatea celor care activeaza pe faceboock sunt mai breji ?

Normal c� nu ! Da, dar unii o mai fac si cu bun� științ�, de a se da curs ignoranței... Cu scopul de a deruta, sau de a falsifica adevarul, de a dezinforma. De a nu se tine cont de aceste legi. Legi ce se reg�sesc peste tot �n jurul nostru. Numai s� le c�ut�m. At�t fizice c�t și chimice. Si de ce zic asta! Un t�mplar de pild�, trebuie s� țin� cont de unele aspecte sau , cum le mai zic unii-parametri! Parametri ce duc la nașterea legilor. T�mplarul trebuie s� țin� cont de tipul lemnului, de esența lui, de destinația propus�, a lucrului ce va iesi din el. De c�t de uscat este. Chiar și un pescar c�nd se duce la balt�, trebuie s� țin� cont de anumiți parametrii, pentru a prinde pește. Nu trebuie s� se bazeze numai pe noroc! Cum ar fi vremea, cum e temperatura aerului, cald rece, cum e temperatura apei, cum e apa, dac� e tulbure sau limpede, c� dac� e tulbure - neam pește - ca s� nu spun alceva! Deci �n general la tot ce facem indiferent de natura domeniului, trebuie s� ținem seama și de legi sau parametrii. la fel și un buc�tar care face m�ncare. Mai ales el!

Fosta membra 9am.ro

227 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 14:51

daca n-ai reusit varianta cu introducerea mararului, incearc-o p'aia cu introducerea pastarnacului si peste 9 luni ii afli rezultatul!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 16:39

De la: ___Haakon___, la data 2014-06-16 14:51:19daca n-ai reusit varianta cu introducerea mararului, incearc-o p'aia cu introducerea pastarnacului si peste 9 luni ii afli rezultatul!

Ce treaba are mararul si postarnacul aici?

Era raspunsul meu la ultima intrebare cu cei de pe facebook!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 16:51

Și mai voiam s� continui, cu alti parametrii despre clopote. C� și acolo sunt proporții și rapoarte bine statbilite �n alegerea corect� a aliajului din cupru, zinc aur și argint, pentru ca sunetul clopotului s� fie mai armonios. Probabil c� lucram cu cineva �n telepatie, deoarece m-am trezit cu un mesaj de la Adevarul despre modernizarea bisericii ortodoxe. S� fie �n pas cu moda. Chiar eu am v�zut cum la poarta cimitirului nostru, se folosește sistem mecanic cu motor electric , pas cu pas cu limitator electric, ce comand� o biel� ce antreneaz� brațul unui clopot prin transmisie dințat�. Ei acu clopotarul st�tea cu m�inile �n buzunar si apasa acu un buton. Și clopotul �b�tea� c�t voia el, sau c�t fuma o țigar�. C� se cruceau toate babele care �ntrau, c� nu �nțelegeau cum clopotul �bate� singur. Sau o alt� invenție legat� de acest gen de ritual, era un aparat cu amplificator prev�zut cu un difuzor de putere, care reda �nregistrarea sunetului �clopotului� de pe un sistem diferit de suport, spre mirarea enoriașilor. S-au modernizat și ei! Și iat� și materialul legat de aceast� modernizare:

Ple�u, despre modernizarea preo�ilor ortodoc�i �i domni�orii tomnatici care vor s� reintre �n joc

Unii r�uvoitori sus�in c� biserica autohton� �i ortodoxia �n general nu se acomodeaz� cu suficient� suple�e la noutatea veacului. Conservatoare, tradi�ionalist�, orientat� eschatologic iar nu conjunctural, biserica noastr�, spre deosebire de cea catolic�, nu se las� contaminat� de ispitele unei moderniz�ri factice, dar r�m�ne, astfel, �n urma spiritului vremii. Ei bine, realitatea e pe cale de a anula sever asemenea insinu�ri. De acelasi autor Jurnal de (in)actualit��i Mu�tele noastre Teologia �penal� Aflu, de pild�, c� un preot de-al nostru, de la S�laj, a avut ideea insolit� de a construi o c�delni�� electronic�. Dincolo de pasiunea sa pentru tehnic�, �ndr�zne�ul paroh a invocat �i argumente ecologice �i culturale. Fumul t�m�ii � spune Domnia Sa � este toxic (de aceea, nu-i a�a, fuge p�n� �i dracul de t�m�ie�). Noul dispozitiv de distribuire a sfintei arome �mpiedic� �ns�, din fericire, inhalarea �prafului negru de c�delni�� �i nici nu mai amenin�� pictura bisericii cu depuneri pernicioase. Genera�iile viitoare nu vor mai fi, deci, otr�vite de chimia subversiv� a c�delni�ei str�mo�e�ti. Gata cu poluarea! Dar acesta este doar �nceputul. Acela�i �mp�timit inventator preg�te�te �i un alt mod de manevrare a u�ilor �mp�r�te�ti. Altarul se va deschide, �n cur�nd, prin telecomand�. Desfid pe oricine va putea aduce exemple din spa�iul catolic, �n care duhul �nnoirii, orientarea futurologic� a �instala�iilor� liturgice s� fi mers at�t de departe� O noutate pe care cu greu am fi putut-o anticipa este �i apari�ia unui spectaculos tip de document, cu ocazia s�rb�toririi a 125 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. La slujba de pomenire oficiat� de un sobor de preo�i l�ng� morm�ntul poetului din Cimitirul Bellu, Federa�ia Na�ional� a Revolu�ionarilor din Rom�nia a �mp�r�it celor prezen�i �diplome de participare�. Pietatea legitim� devine, astfel, un merit care trebuie r�spl�tit. Vii la o poman�, te alegi cu o decora�ie! Poetul na�ional ar fi, cred, destul de iritat s� se vad� �ncoronat ca patron al revolu�ionarilor. Nu prea �i avea la inim� pe pa�opti�ti, pe liberalii ro�ii �i pe agitatorii publici �n general. Iar prietenul lui, Ion Luca Caragiale, ar fi r�s homeric dinaintea acestui �moft� pompos. Auzi dumneata! S� cape�i, odat� cu coliva, �i o diplom� de excelen��! Carevas�zic� evlavia e rentabil�! �n cur�nd se vor da �i premii, �n func�ie de num�rul de parastase la care ai participat. � Exist� �i �breaking news� despre �oldies�, adic� despre unii domni�ori tomnatici care sparg gura t�rgului cu gesticula�ia fistichie a unor debutan�i. Asta se �nt�mpl� ori de c�te ori domni�orii cu pricina vor cu orice pre� s� reintre �n joc, s� capete vreo func�ie, s� fie b�ga�i �n seam� de gazete �i de admiratoare. Rezultatul e ame�itor: in�ii cu pricina fac tumbe vesele, dribleaz� cu ochii la tribune, �i amintesc de vremurile bune c�nd aveau viitorul �n fa��. Constat cu regret c� domnul T�riceanu a alunecat patetic �n aceast� postur�. C�nd mi se cerea p�rerea despre el, m� gr�beam s� spun c� are m�car un merit: e bine crescut, lucru nu tocmai obi�nuit pe scena noastr� public�. Or a devenit brusc un monument de proast� cre�tere. Un exemplu: �l �terge de pe lista invita�ilor la s�rb�torirea a 150 de istorie a Senatului pe pre�edintele ��rii. Ca �i cum datele mari ale istoriei na�ionale sunt o chermez� privat�: nu chemi la petrecere dec�t pe vecinii cu care te �n�elegi bine. Nu exist� protocol, nu exist� simboluri legitime, nu exist� cuviin�� �i serenitate institu�ional�. Exist� doar nervi autobiografici, retorsiuni f�loase, goange de mire r�scopt. Dar nu e vorba numai de acest �detaliu�. E vorba de un comportament bezmetic, contra-productiv pe toate planurile, dezam�gitor. Ni se ofer� spectacolul trist al unui �domn� care se amestec�, f�r� talent, �ntr-un poker de bodeg�. Sic transit�

Citeste mai mult: adev.ro/n794ne

Fosta membra 9am.ro

227 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 17:07

De la: Marin56, la data 2014-06-16 16:51:11Și mai voiam s� continui, cu alti parametrii despre clopote. C� și acolo sunt proporții și rapoarte bine statbilite

raporturi, Marin, RAPORTURI., rapoarte, intr-un cu totul alt context.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 17:09

De la: ___Haakon___, la data 2014-06-16 17:07:08
De la: Marin56, la data 2014-06-16 16:51:11Și mai voiam s� continui, cu alti parametrii despre clopote. C� și acolo sunt proporții și rapoarte bine statbilite

raporturi, Marin, RAPORTURI., rapoarte, intr-un cu totul alt context.

Poi da ! Fiecare cu ce-l doare. Credeți c� nu m-am prins din prima? Eu stau prost la capitolul �rapoarte�

Fosta membra 9am.ro

227 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 22:33

pai, una e sa spui:
raporturi de forte , ca marimi fizice, si cu totul altceva sa redactezi rapoarte catre admin 9am.
daca n-ai fost instruit corespunzator, pe la secu si jud. de partid sau pe la ora de fizica, incurci folosirea termenului.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2014, ora 23:20

De la: ___Haakon___, la data 2014-06-16 22:33:07pai, una e sa spui:
raporturi de forte , ca marimi fizice, si cu totul altceva sa redactezi rapoarte catre admin 9am.
daca n-ai fost instruit corespunzator, pe la secu si jud. de partid sau pe la ora de fizica, incurci folosirea termenului.

Am impresia c� deja miroase a conspirație!
Cineva vrea acu s� scoat� castanele din foc cu mana mea.
Dac� faci aluzie de stergerea ultimului comentariu, adresat lui Mihai, nu sunt eu de vina, ca si ultimele conturi sterse ale tale. Acu chiar ca nu aveam motiv. Poti sa crezi ce vrei. Nu eu te-am lucrat!

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Iunie 2014, ora 07:13

Neata Marine!
Aia de pe Facebook sunt d-astia ca tine, ca mine, copii, vedete, firme, idioti, obsedati, fel de fel de lume.
Eu ma chinui sa nu imi invadeze peretele tot felul de prostii, bancuri rasuflate si zane in fundul gol, selectand numai oameni care chiar imi plac si pagini care ma intereseaza.
Careva de pe acolo daca pune un clip, precis ca se gasesc 100 care sa se mire de el si sa il dea mai departe, fara nici o sustinere stiintifica.
....mor cand vad mesaje din alea, gen ,,mama e numa una, daca ai si tu o mama, da like si share"

Sa nu te puna gaia sa imi trimiti asa ceva

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2014, ora 09:26

De la: _Ingrid, la data 2014-06-17 07:13:25Neata Marine!
Aia de pe Facebook sunt d-astia ca tine, ca mine, copii, vedete, firme, idioti, obsedati, fel de fel de lume.
Eu ma chinui sa nu imi invadeze peretele tot felul de prostii, bancuri rasuflate si zane in fundul gol, selectand numai oameni care chiar imi plac si pagini care ma intereseaza.
Careva de pe acolo daca pune un clip, precis ca se gasesc 100 care sa se mire de el si sa il dea mai departe, fara nici o sustinere stiintifica.
....mor cand vad mesaje din alea, gen ,,mama e numa una, daca ai si tu o mama, da like si share"

Sa nu te puna gaia sa imi trimiti asa ceva

Buna Dimineata!
Cum s� fac o asemenea prostie, conița mea! Dar nici eu nu o s�-mi mai bat capul cu ei, c� și așa nu ține cont nimeni de sfaturile sau p�rerile mele, sau a altora, și nici nu m� �nc�lzește cu ceva. Ei fac tot ce știu ei c� e mai bine, cum ia �nv�țat m�micuța lor. Din p�cate nimic nu este, sau mai este bine...

Fosta membra 9am.ro

227 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2014, ora 14:19

De la: Marin56, la data 2014-06-16 23:20:17
De la: ___Haakon___, la data 2014-06-16 22:33:07pai, una e sa spui:

Am impresia c� deja miroase a conspirație!
Cineva vrea acu s� scoat� castanele din foc cu mana mea.
Dac� faci aluzie de stergerea ultimului comentariu, adresat lui Mihai, nu sunt eu de vina, ca si ultimele conturi sterse ale tale. Acu chiar ca nu aveam motiv. Poti sa crezi ce vrei. Nu eu te-am lucrat!

prin romanica, pluteste in atmosfera numai miasme superstitioase si conspirationiste, este mai mult decat probabil si posibil sa-ti fi afectat simtul olfactiv, Marin.

incearca o drumetie prin zonele mai inalte ale reliefului mioritic si ai sa intalnesti paduri de brazi in care atmosfera este puternic ozonata si purificata de noxele emanate de multimile de 'rostovani naivi si superstitiosi urbanizati.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2014, ora 20:11

Primarul Radu Maz�re, vrea s� se joace, sau s� o fac� pe gladiatorul. Mare minune ar fi, dac� nu s-ar l�sa cu ambulanțe sau/și arest�ri. Trebuie s� aib� grij�! �i cam place teatrul. Cred c� și-a greșit cariera.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 16:59

incearca o drumetie prin zonele mai inalte ale reliefului mioritic si ai sa intalnesti paduri de brazi in care atmosfera este puternic ozonata si purificata de noxele emanate de multimile de 'rostovani naivi si superstitiosi urbanizati.

Sigur m� voi duce �ntr-o excursie la munte, unde este aer, verdeaț�... p�s�relele cirip-cirip, v�ntul unduie bl�nd prin firele-mi albe de pe frunte, r�zlețe, r�mase și ele ca prin minune, ascult susurul izvoarelor cristaline, sau r�sul p�raielor, ce se freac� de prundișul tocit de at�tea generații, de grohotișul munților, foșnetul ca un c�ntec al frunzelor de toate culorile, aerul �nmerismat, fluturi zglobi �n toate culorile, ce se joac� de-a v-ați -prinselea vesel și soarel ce p�trunde ca niște suliți prin deșișul copacilor, b�tr�ni de o eternitate...G�rneaț�.... ce tot am eu cu G�rneaț�? Gata! Am terminat cu el!.... Aer ... Verdeaț�... Uite cum o dau �n Eminescu vr�nd nevr�nd.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 17:52

Freamat de codru

de Mihai Eminescu

Tres�rind sc�nteie lacul
�i se leag�n� sub soare;
Eu, privindu-l din p�dure,
Las aleanul s� m� fure
�i ascult de la r�coare
Pitpalacul.

Din izvoare �i din g�rle
Apa sun� somnoroas�;
Unde soarele p�trunde
Printre ramuri a ei unde,
Ea �n valuri sperioase
Se azv�rle.

Cucul c�nt�, mierle, presuri -
Cine �tie s� le-asculte?
Ale p�s�rilor neamuri
Ciripesc pitite-n ramuri
�i vorbesc cu-at�t de multe
�n�elesuri.

Cucu-ntreab�: � Unde-i sora
Viselor noastre de var�?
Ml�dioas� �i iubit�,
Cu privirea ostenit�,
Ca o z�n� s� r�sar�
Tuturora.

Teiul vechi un ram �ntins-a,
Ea s� poat� s�-l �ndoaie,
Ramul t�n�r v�nt s�-�i deie
�i de bra�e-n sus s-o ieie,
Iar� florile s� ploaie
Peste d�nsa.

Se �ntreab� trist izvorul:
- Unde mi-i cr�iasa oare?
P�rul moale despletindu-�i,
Fa�a-n apa mea privindu-�i
S� m-ating� vis�toare
Cu piciorul?

Am r�spuns: � P�dure drag�,
Ea nu vine, nu mai vine!
Singuri, voi, stejari, r�m�ne�i
De visa�i la ochii vine�i,
Ce lucir� pentru mine
Vara-ntreag�.

Ce frumos era �n cr�nguri,
C�nd cu ea m-am prins tovar�!
O poveste �nc�ntat�
Care azi e-ntunecat�
De-unde e�ti revino iar�i,
S� fim singuri!

Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum ! Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 18:08

De la: PaulaZ, la data 2014-06-18 17:52:45Freamat de codru

de Mihai Eminescu

Tres�rind sc�nteie lacul
�i se leag�n� sub soare;
Las aleanul s� m� fure
�i ascult de la r�coare
Pitpalacul.

Din izvoare �i din g�rle
Apa sun� somnoroas�;
Unde soarele p�trunde
Ea �n valuri sperioase
Se azv�rle.

Cine �tie s� le-asculte?
Ale p�s�rilor neamuri
Ciripesc pitite-n ramuri
�n�elesuri.

Viselor noastre de var�?
Ml�dioas� �i iubit�,
Cu privirea ostenit�,
Ca o z�n� s� r�sar�
Tuturora.

Iar� florile s� ploaie
Peste d�nsa.

S� m-ating� vis�toare
Cu piciorul?

Ea nu vine, nu mai vine!
Ce lucir� pentru mine
Vara-ntreag�.

O poveste �nc�ntat�
Care azi e-ntunecat�
S� fim singuri!

Da, frumoasa poezie, ca si multe altele de ale lui. La scoala pe vremuri aceasta poezie , ca si multe altele se �scurtau�. Unele versuri nici nu stiam de ele. Si el a fost un neinteles! Parasit si cu credinta ca v-a veni o noua zi mai fericita si ptr el. Ca v-a veni un nou m�ine! de care nu a mai avut parte!

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 18:48

De la: Marin56, la data 2014-06-18 18:08:35
De la: PaulaZ, la data 2014-06-18 17:52:45Freamat de codru

de Mihai Eminescu

Tres�rind sc�nteie lacul
�i se leag�n� sub soare;
Las aleanul s� m� fure
�i ascult de la r�coare
Pitpalacul.

Din izvoare �i din g�rle
Apa sun� somnoroas�;
Unde soarele p�trunde
Ea �n valuri sperioase
Se azv�rle.

Cine �tie s� le-asculte?
Ale p�s�rilor neamuri
Ciripesc pitite-n ramuri
�n�elesuri.

Viselor noastre de var�?
Ml�dioas� �i iubit�,
Cu privirea ostenit�,
Ca o z�n� s� r�sar�
Tuturora.

Iar� florile s� ploaie
Peste d�nsa.

S� m-ating� vis�toare
Cu piciorul?

Ea nu vine, nu mai vine!
Ce lucir� pentru mine
Vara-ntreag�.

O poveste �nc�ntat�
Care azi e-ntunecat�
S� fim singuri!

Da, frumoasa poezie, ca si multe altele de ale lui. La scoala pe vremuri aceasta poezie , ca si multe altele se �scurtau�. Unele versuri nici nu stiam de ele. Si el a fost un neinteles! Parasit si cu credinta ca v-a veni o noua zi mai fericita si ptr el. Ca v-a veni un nou m�ine! de care nu a mai avut parte!

La bac', la oral, singurul autor caruia nu i-am ''invatat' comentariile operelor, a fost Mihai Eminescu. Stii de ce? Stiam ca ma voi descurca improvizand la orice era scris de el! S-a nimerit sa imi pice ''Paradis in destramare'' de Lucian Blaga, alt poet iubit de mine. Si...Alexandru Lapusneanu , unde, exact ca si ''castravetele este o leguma din familia dicotiledonatelor'', faceam ce faceam si bateam apa in piua pe ''capu' lui Motzoc vrem.....Daca voi nu ma vreti, io va vreu....'' In afara ca am confundat, de emotie, doua cuvinte, ''imprejurari'' cu ''imprejurimi'', am luat 9.... Putea fi zece, dar na! Am gresit! In schimb, picase la scris paralela intre opera eminesciana si cea a lui Voiculescu... Am fost trista ca nu putusem sa mai scriu dupa orele de examen.... Dar m-am multumit cu 8,50. M-am scos cu chimia, 9,25. Si apoi cu limbile, engleza si franceza. Undeva cu 8,62 am luat bacu'! Se putea si mai bine, dar na.....

Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum ! Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 19:37

De la: Gaius_Baltar, la data 2010-10-20 20:46:51Si totusi exista minuni dar si dezamagiri...Cei alesi, cei dezamagiti...Unde ajung unii , unde ajung altii ?

''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan ''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu ''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 19:39

De la: , la data 2010-10-21 12:30:30Daca o sa fiti cuminti, o sa va mai spun o noua poveste....

''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan ''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu ''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2014, ora 21:02

De la: 9am_4008, la data 2014-06-18 19:39:41
De la: , la data 2010-10-21 12:30:30Daca o sa fiti cuminti, o sa va mai spun o noua poveste....

da , replica mea! Poi v-am spus o poveste adevarata pe Dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 12:21

La cererea publicului, nu am s� mai comentez nimic despre religie, sau biblie și am s� v� mai povestesc c�te ceva , despre unele episoade din trecutul �ndepartat de prin anii �85-�86, dac� tot ați spus c� v� plac poveștile mele. Și asta c� mi-am mai adus aminte de unele episoade. Poate pe unii aducerea aminte, al vechiului regim , nu o s� le produc� prea mult� bucurie, dar asta e! De unde altele mai frumoase. Eu o s� �ncerc s� le fac mai pl�cute, mai vesele, deși...

- Mai zi și tu ceva! Ce m�ncare s� mai fac?Ce mai m�nc�m și m�ine?
- Iar? Ce at�ta m�ncare! Poi numai m�nc�m.
- Poi nu? Bun de tine am sc�pat! Dar eu? Fiic�-ta?
- Ei cu fiic�-ta...�i d�m lapte ...și gata!
- Ce fiic�-ta? Ce e numai fiic�-mea ? Ce nu e și a ta?
- Bun cu fiic�-ta... dar eu?
- Tu ce ?
- Poi eu? Ce? Eu numai m�n�nc?
- Ba da!...Gasești tu ceva acolo...
- Bine! Am niște macaroane...Fac macaroane. Mai este un cap�t de br�nz�...Am aranjat-o și pe azi!
- Poi și m�ine? zic eu.
- M�ine? Picioare de scaun!
- Ei �lea le m�n�nci tu! zic eu sup�rat intr�nd �n buc�t�rieși duc�ndu-m� �ntins la frigider. Conținutul lui nu m� satisf�cu pe deplin.
- Auzi? Dar lapte?
- Ce-i cu el? �la e al fetei, nu te atinge de el!
- Poi nu mai este!
- S-a terminat și �la? F�cusem socoteal� c� este și m�ine.
- Ei, a fost...m�ine...mai este o ceașc�. �l las fetei.
- Poi s� te scoli m�ine cu noaptea �n cap...și ei fetei lapte...
- Offf! Tot eu? Noroc c� m�ine am liber, c� altfel...
- Altfel ce?
- Te duceai tu!
- Tot eu? Dac� n-aș fi eu v-ar m�nca c�inii! Și pe tine și pe fiic�-ta!
- S-o crezi tu! G�sesc eu... o m�miciț�...
- Ce? �ți dau eu ție! zise ea apuc�nd un prosop de pe s�rm� de la buc�t�rie, cu g�nd s� dea �n mine...�ți trebuie gagici? Acu numai sunt bun�? ...
- Ei cine a zis c� ești bun�... �sta... m�micuț� rea...d�ndu-m� �napoi din cale prosopului furios.
- Foarte bine, drept pedeaps�, te duci toat� s�pt�m�na și ei lapte...
- Bine gata! M� duc la lapte, numai taci...
- Taci ai?...
- Știi ceva mai bine mergem am�ndoi...�mi mai ți-i de ur�t...una alta...Trece altfel vremea!
- Bine! O s� m� mai g�ndesc p�n� m�ine!
Dup� care o oal� se umplu cu ap� și ateriz� pe un ochi de aragaz. �n așteptarea ca oala s� fiarb�, �și f�cu de treab�. Așa f�cui și eu, și ca s� nu o �ncurc, sau s� o mai sup�r, m� retrag la televizor. Dar zelul meu fu oprit de o remarc� t�ioas�:
- Ce gata ai plecat? Bine c� ți-ai pus palma �n ... și m� lași iar pe mine singur�.
- Și ce ai vrea s� fac? Apa fierbe singur�, macaroanele așișderea...Cu ce s� te ajut? Crezi c� prezența mea aici, o s� fac� s� fiarb� mai repede macaroanele?
- Poi f� și tu ceva! Ia r�z�toarea și rade br�nza...
M� �ntorc sup�rat și �i satisfac cererea. Dup� ce termin zic:
- Ei gata! Ți-am �ndeplinit dorința! Ce mai vrei s� fac?
- Du-te las� ...gata...
M� execut aruc�ndu-m� �n pat. Dau drumul la televizor. Și pentru c� nu-mi pl�cu primul post �ncepui s�-l butonez, schimb�nd programul.
- Dar las�-l undeva! Ce tot �l fug�rești at�t?
- Poi nu era frumos acolo...
�ntr-un final m� opresc la un post. Era Animal Planet. Asta f�cu s�-mi umple timpul p�n� c�nd auzii o exclamație din buc�t�rie:
- Gata la mas����!
M� ridic și �nchid televizorul. M� �ndrept cu pași voioși c�tre buc�t�rie.
- Chiar �ncepuse s� mi se fac� foame. Caracatița aia �mi ridicase apetitul...
- Las� caracatița și treci de m�n�nc�, c� nu stau cu masa �ntins� toat� ziua!
- Și tu?...
- Ce și eu...?
- Parc� ești precum mama. Numai ea mereu �mi zicea aceeași vorb�. parc� erați surori...
- Da ce și ea zicea la fel?
- Da!
Restul timpului �l petrecur�m savur�nd delicioasele macaroane. Ca s� fie mai gustoase, madam, le mai puse peste ele și unt topit și niște șvaițer. La urm� m� declar mulțumit.
- Au fost bune... p�cat c�...
- C� ce ?
- Poi mergeau mai bine udate cu ...o bere... ceva...
- N-am! Apa de la robinet �ți st� �n g�t?
- Poi ruginește g�tul...
- Las� c� nu ruginește...
M� uit la cea era aproape 6 seara.
- Știi ceva? Mai bine te duci din seara asta. Lași sacoșa cu sticle și te mai duci din c�nd �n c�nd și le verifici.
Aici avea dreptate. P�r�sirea sticlelor nu era garantat� prin lege. Disp�reau relativ ușor, dac� nu erau p�zite. Altfel, ca de orice fel.
- Offf! �nc� o noapte pierdut�...exclam eu dezam�git.
- Ce vrei? ai vrut-o pe fiic�-ta... acu crește-o!
- De parc� am vrut numai eu?
- Ce, c�nd ți-a fost bine... acu mai zii ceva!
- Bine, bine...
P�n� la ora 21, c�nd preconizam noi s� ne ducem , mai era destul timp. Așa c� ne petrecur�m restul timpului �n dormitor. Cum fiic�-mea tocmai se trezise, o teleport�m �n sufragerie:
- Te-ai sculat? Du-te la buc�t�rie și m�n�nc� și tu. Ai pe mas�. Și mai ai și o ceașc� cu lapte. Disear� merg cu tat-tu, s�-ți i-au iar lapte, s� mai ai dou� zile. Dup� ce m�n�nci, te duci și te joci la televizor la desene animate. Da?
- Da!
Dup� ce plec� ea, �i luar�m noi locul. Asta dur� cam dou� ore. Pe la ora 21 ne-am sculat. Fata era la desene animate. R�dea de una singur�. �i pl�cea cum �l fug�rea Tom pe Jerry.
- Hai �mbrac�-te și la piaț�...
- Mai stai ce te gr�bești așa? Nici la miliție nu a �nchis �nc�...
- Hai c� lumea nu te așteapt� pe tine. S� mergem mai repede, s� fim și noi mai �n faț�...
- Bine, bine...
�nfașc sacoșa cu cele dou� sticle preg�tite de ea din timp. Ia și ea o alt� sacoș� �n care odihneau alte dou� sticle. La ridicarea sacoșelor, sticlele protestar�. Nu erau prea dornice de plimbare. La fel ca mine.
Era un obicei din asta. Trebuia, dac� voiam mai mult lapte, s� fim doi. Asta așa ca acoperire, �n caz c� nu ajungea la toat� lumea. Și mai trebuia s� ți-i cont și de un alt am�nunt. Nu trebuia s� te cunoști. Eram str�ini la r�nd. Poi at�ta ți-ar fi trebuit! Imediat �ncepeau protestele:
- Poi cum voi sunteți doi, și luți patru sticle de lapte, �n timp ce noi lu�m numai dou�?
De multe ori mai protestam și eu, trtimiț�ndu-i... acas� s� mai aduc� alte sticle.
- Da cine nu te pune s� iei? Ia și șase sticle! Din partea mea ia toat� naveta!
- Poi dac� sunt singur� și nu am pe nimeni, cum s� i-au, c� mai mult de dou� sticle nu d�!
Aici cam avea dreptate. Asta era regula. Mai erau și zile c�nd se dep�șea baremul. Dar asta era rar, și mai ales �n zile de s�rb�toare...
- Poi ia și mata c�țelul...pisica...
- Da, da! zicea ea r�z�nd. Dac� ar merge...?
Așa c� plec�m. C�nd ajungem acolo surpriz� mare! Deja erau 12 sacoșe, ce așteptau s� intre �n tura de noapte.
- Dar ce faceți fraților? Nu mai aveți somn, protestez eu sup�rat. Erați �n stare s� le puneți �nc� de dimineaț�...
- Poi uite �ia din faț� au pus sticlele de la ora 3...
Pun, adic� punem și noi sacoșele jos. Eram nr 13 si 14...
Acum nu ne mai vorbeam. Eram precum doi str�ini. Cu toate c� unii m� cunoșteu, doar copil�risem ani buni acolo �n mahala. Dar se f�ceau și ei c� nu m� cunoșteau. Doar și ei foloseau același vicleșug. Noroc c� pe madama me, nu o cunoșteau �nc� bine toți... c� altfel...
- Poi da ați venit la lapte toat� casa...
- Poi nu chiar toat�...am mai l�sat ceva acas�...
Mulți mai r�deau, alții �ns�:
- Uite cum mai și comenteaz�...
Noroc c� eram gen masculin, și mai era și �umbra�mea de faț�, c� altfel...Odat� dou� femei se p�ruiser�, tot din același motiv. �Cum ea s� ia mai mult lapte ca mine� De multe ori mai interveneau și c�te un b�rbat mai stingher, care �l fug�rise nevasta de acas�, ca s� sting� revolta. C� altfel...�și d�deau și cu sticlele �n cap.
M� uit la ceas. Era trecute de zece. Ce repede trece timpul aici. mai o vorb�, mai o snoav� de la altul sau alta, ...mai un episod de ceart� ap�rut din senin... Ce avea s� fie la ziu�...?
�Umbra � mea se retrage mai deoparte, f�c�ndu-mi semn s� o urmez dup� colț. Ajuns acolo �mi spune:
- Eu m� duc acas�. Vin pe la 12, si te schimb pe tine.
- Bine! zic eu și �mi reiau locul.
Acu cu plecarea ei , dac� am r�mas singur timpul parc� trecea �nebunitor de �ncet. Mai tr�geam cu urechea la ce mai spune lumea.
- Auzi drag�, cic� m�ine aduce carne!
- Da? �ntreab� alta.
- Poi aș vrea s� i-au și carne. S� m� duc s� prins r�nd și acolo.
Și o v�d c� dispare.
- Gata! Dac� ai plecat, ai pierdut r�ndul! Poi cum mata vrei s� iei și carne? zice glumeț un om mai �n v�rst�.
Noroc c� glumea. Dar o femeie deja prinse ideea.
- Poi sigur c� da! Ce așa pot s� fac și eu!...
- Poi și de ce nu faci? zise glumețul iar.
- Poi nu am nevoie acu de carne.
- Poi nu ai nevoie, c� altfel...
- Da și ce ...?
�mi �ndrept urechea c�tre alt� zon�, mai �n spate. Deja se mai str�nser� �nc� vreo 30 de sticle. Adic� sacoșe. C�te sticle aveau�n ele, cine știe? Unele ar�tau c� ar fi avut chiar și trei sticle... Unii puneau c�r�mizi sau pietre �n ele. Asta ca s� fie sigure c� nu r�m�n și f�r� sticle.Slabe șanse pentru ei. Dac� apucau și dou� sticle cu lapte, era foarte bine. Era ideeal dac� apucau și c�te o sticl�. Tot era mai bine dec�t nimic. Mulți de la cap�tul cozii, aveau toate șansele s� se mai �ntoarc� și cu sticlele goale acas�. Asta �n funcție de c�te navete cu lapte aduceau.
Cu una, cu alata, se f�cu și 12 nopatea.
�Umbra� mea se ținu de cuv�nt. Dar tot mai �nt�rziase un sfert de or�. Nu avui curaj s�-i reproșez nimic, c� �la eram. �mi s�rea toat� coada din spate �n cap. Poi cum eu ... și ei ...nu! Așa c� din semne și priviri discrete, m� f�cui c� dispar și eu. R�m�n�nd ca la ora 5-6 dimineaț�, s� revin și eu.
Nu plec imediat. �mi fac drum, �nainte și �napoi, cu g�nd ca s�-mi dezmorțesc picioarele. Chiar �mi amorțise. M� mut pe trotuarul cel�lalt și m� uit la felul cum evoluau lucrurile. De acolo coada p�rea imens�. Și nu num�rul oamenilor, care se mai r�riser�, ci num�rul sacoșelor, care erau aliniate l�ng� perete, aștept�nd cuminți s� se fac� dimineaț�. Mai fac c�țiva pași �n afara zonei minate, și mai uit�ndu-m� �nc� o dat�, la �umbra� mea, dispar și eu acas�. Ajuns acas� m� �nt�mpin� ca deobicei, fiic�-mea:
- Ce faci tat�? Ai cump�rat lapte?
- Da de ce nu dormi tu la ora asta, m� fac eu �ngrijorat. Nu acu m�ine. Am l�sat-o pe m�-ta la r�nd. M�ine m� duc și eu la r�nd, ca s�-ți ia tata l�ptic.
- Nu pot s� dorm. Spune-mi o poveste ca s� adorm... se rug� ea.
- Apoi tu crezi c� mie la ora asta, �mi mai arde de povești?
- Hai te rog una mic� m�car...
Ce am putut sc�pa de ea! Nu m-a l�sat p�n� nu i-am �ncropit o poveste, mic�, mic�, c� era 3 și eu nu mai terminasem povestea. La un moment dat m� trezește:
- Hai scoal�! Nu dormi! Spune mai departe!
De multe ori uitasem ce spusesem și �ncepui alta.
- Nu nu e asta! Mi-ai spus aia cu c�țelul...
- A da! Cu c�țelul... sigur... Era odat� un om .... care...
- Ce f�cea? zise ea trezindu-m� din nou.
- Auzi mai bine culc�-te c� acu trebuie s� m� scol iar. La 5 plec.
- Poi și povestea? Ce a f�cut c�țelul?
- Poi... c�țelul ... s-a culcat și el. Gata! Noapte bun�...
Nu prea am convins-o. Se tot foia. V�d c� se scoal� și dispare la baie. Se �ntoarce.
- Hai te rog spune-mi mai departe...
- M� lași? Uite �ți pun niște muzic� s� adormi. M� scol și pornesc magnetofonul Majak, pe care �l cump�rasem cu c�ți-va ani �n urm� de la magazinul Modern. Zece luni am tot pl�tit la el. De credeam c� nu se mai termin ratele. Deja abia terminasem ratele la televizor. �i pun � C�suța Indian� Era preferata ei. De c�te ori �i puneam acest c�ntec, adormea imediat. Ce efect avea acest c�ntec la ea, nu stiu! �ntradev�r adoarme. Adorm si eu, magnetofonul trec�nd la alt� melodie. Dar cine �l mai auzea?
Nu știu c�t am dormit, c� criminalul de ceas, m� trezi zorn�ind. Avusem grij� s�-l pun de cu sear�. M� uit speriat la el. Era 6. Cred c� �Umbra mea , adic� santinela, era ner�bd�toare s� m� vad�. M� scol repede și m� �mbrac. Cobor jos, și la piaț�!
C�nd ajung la r�nd m-am speriat de mulțimea oamenilor. Ap�ruse-r� ca ciupercile, dup� ploaie. M� uitam cu mil� la cei de la coad�. Nu aveau nici o șans�. Doar cine știe? M� așez l�ng� sticlele mele, gest ce nu sc�p� neobservat de ceilalți codași.
- Da ce domnule, abia ai venit, și te bagi �n faț�?
- A fost aici, �mi ia ap�rarea o femeie care m� cunoștea. A fost aici omul. De asear� st� s�racul.
- Care de asear� c� eu am venit la 1 și nu era, nu se l�sa aia.
- Da taci femeie c� a fost. A l�sat r�nd, zice madama me mai conving�toare. Nu știu c�t de mult o convinse , c� nu a mai comentat, dar se duse la locul ei bomb�nind. Dup� c�teva minute de ora 6 apare mașina cu lapte. Lumea frem�t� ner�bd�toare la vederea mașinii. Unii chiar �și luar� locurile, crez�nd c�, gata, o s�i și serveasc�.
- Dar stați cuminți. C� abia a adus laptele. La 7 vine v�nz�toarea...
- Da de ce nu vine mai dimineaț�? Ce noi st�m aici ca proștii...?coment� alta.
- Ei cum vrei s� se oboseasc�...mai au o or� de dormit...
- Poi sigur ele dorm, �n timp ce eu �mi pierd timpul aici, zise alta.
- Poi cine nu te las� s� dormi acas�, zise iar glumețul de l�ng� mine.
La scurt timp dup� ce desc�rc� vreo 6 picioare cu navete cu lapte, mulțimea de la coad� prinse a vocifera:
- Da de ce nu aduceți mai mult lapte s� apuc�m toți...?
Dar cel care desc�rca nu -i r�spunse. El �și v�zu de treaba lui. L�s� și c�teva l�zi cu iaurt și sm�nt�n�. la vederea lor, madam , coment�:
- Uite vezi nu ni-i s-a legat și c�teva borcane de m�n�, mai luam si iaurt...
Un semn de al meu o f�cu s�-și schimbe vorba.
- Mai bine mai luam și niște borcane.
La mulți remarca trecuse neobservat�. Deodat� apar o pereche de dup� colțul complexului, se reped la un picior de lapte, scot dou� sticle dintr-o sacoș�, pune niște m�runți �n ea, și se autoservesc, spre protestele celor din jur:
- Da bine cucoan�! Noi st�m ca proștii aici la r�nd, și mata vii aici odihnit� , bine mersi, și ne iei �n r�s. Ea nu a comentat, dar a ajutat-o b�rbatu-su:
- Auzi cucoan�? Ce nu ți-i bine? Ciocul mic. Am l�sat banii �n sticl�...
- Poi așa puteam face și eu la fel... zise alta.
- Poi cine nu te las� s� faci? ziser� ei indep�rt�ndu-se.
- Poi dac� e vorba de așa, zise ea �ndrept�ndu-se și ea furioas� la piciorul respectiv, fac și eu la fel!
Dar lumea nu o mai l�s� s�-și fac� damblaua. N�v�lir� peste ea, determin�nd-o s� renuțe de bun� voie, c� altfel...nu mai apuca neam lapte...Dar se retrase la r�nd coment�nd:
- Da pe aia, de ce ați l�sat-o? Pe ea nu ați v�zut-o se burzului ea.
- Ei, ea era cu b�rbatu-su, �ncerc� alta s� o �mbuneze.
- Poi da! Ea era cu b�rbatu-su. Las� c� m�ine vin și eu cu b�rbatu-miu!
- Bine vino! dar s� nu uiți, zise iar glumețul. Poate cu amantul...
Dar iat� c� ap�rur� de nic�ieri dou� țigance, care se repezir� și ele la sticlele cu lapte. P�n� s� se deștepte lumea, ele deja plecaser�. Dar l�sase-r� și ele banii �n sticle.
- Poi da pe ele de ce le l�sați? se aprinse iar aia.
- Poi ele sunt ele... zise glumețul.
Poi da sigur, noi st�m aici ca proștii...ele au �ntotdeauna prioritate...la toate r�ndurile.
- F�-te și mata țiganc�, ca s� ai trecere... comenteaz� un altul.
Restul timpului p�n� la ora 7, se scurse relativ normal, cu spor�v�ial�.
�n sf�rșit se f�cu 7, dar ele tot la 7 si cinci veni r� și deschise magazinul. Asta st�rni iar un cor de proteste.
- Dar de ce nu veniți domnișoarelor mai dimineaț�? Noi st�m aici, toat� noaptea...
- Cine v-a pus?
- Ia uite la ele, si pe deasupra mai este și obraznic�...
�n fine, dup� ce lu� �n primire laptele, v�zu c� au deja patru sticle goale �ntr-o navet�. Asta le f�cu s� comenteze:
- Cine a luat de aici lapte?
- Dou� �colorate�, strig� una din r�nd.
Dar nu au mai comentat, v�z�nd c� l�sase-r� banii �n sticle.
Și �ncepu v�nzarea.
Vedeam cu disperare, cum disp�reau navetele. Deja patru disp�ruser� �n magazin, pentru personalul din dotare, spre protestul celorlalți:
- Dar ce luați at�ta lapte? Ce o sticl� nu v� ajunge?
- Dac� erai matale �n locul ei, mai vorbeai?zise glumețul.
- Poi normal c� nu mai vorbeam, zise ea r�z�nd.
Cu toate astea navetele tot mai disp�reau din fața mea. Asear� erau numai 12 sacoșe, dar acu ap�rur� peste noapte și altele. Așa c� ajunsesem la jumatea cozii. Chiar �ncepusem s�-mi fac probleme, c� aș fi stat iar degeaba la r�nd. Doar nu era s� fie prima dat�. Cu chiu cu vai c�nd mai r�mase doar un picior de lapte din cele sase, ne veni și nou� r�ndul. Eu dau banii ficși și o tai repede cu dou� sticle. Din urma mea madam, mai cere cu totul, �nc� 4 borcane cu iaurt. Și se lipește. C�nd s� plec�m aud de la coad�:
- Dați numai c�te un kil de lapte, s� ajung� la toat� lumea!
Erau �n stare s� desfac� ultima sticl� și s� dea lapte cu ligurița, ca s� ajung� la toat� lumea!
C�nd ajungem acas� victorioși, deja ceasul ar�ta 8. Nici nu deșert�m bine sacoșele, c�nd sun� la uș�. Cine credeți c� era?
Dar asta �n urm�torul episod...

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 12:35

Minunea scrisului iti apartine, nea Marin. Fidela si perseverenta ta cititoare, amica, coptil de suflet.

Acum ma instalez cu o aspirina efervescenta si un ceai de iasomie si sorb povestea matale, cu drag! Citesc si apoi povestim. Nu imi mere messu' de cateva zile....

A propos, nea Marine, ieri petrecui cateva ceasuri la urgente cu puiul meu, acum e totul ok. Bucuria lui fu ca pompierii l-au dus cu sirena pana la spital, era ora de varf si o masina particulara risca sa ramana prin ambuteiajele locale. Vorba mamei, '' ei, asa cresc copiii. ''.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 13:13

Doamne, nea Marine, parca il vad pe tati meu relatand o poveste similara. El era responsabilul de plasa si de lapte pentru fie-sa. Mama il schimba si ea peste noapte. La noi era doar odata pe saptamana, sambata spre duminica. Mai erau perioade cand cate un fermier sau cate o tanti de la tara, venea odata pe saptamana si ne aducea laptele acasa cu cosarca . Asta cat timp traia bunica. Apoi, pe timpul orelor de munca a parintilor mei, eu am fost la bona.doica/baby-sitter, nu mai putea prelua nimeni laptele acasa. Imi amintesc ca ramasesem cu cheia in gat pentru prima data pe la 12 ani, eram in clasa a cincea, cand doica se imbolnavise si nu mai putea sa aiba grija de noi, copiii. Mi-l amintesc pe sotul doicii, care era deja bolnav si statea predominant in camera sa, care zicea: Sa cresti mare la conci...sau Tu ti-i face doctorita, stiu io! Ei, am pasit io pe drumul stiitelor , dar am ales in final cifrele, conducerea si coordonarea sc-urilor.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 13:16

Cine era la usa?

...oare una din femeile tzatze ce se aflau la rand si nu mai apucasera lapte? Glumetul? Cineva sigur venea sa iti ceara lapte, ca fuseserati urmariti ca ati capatat 4 litri de lapte?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 14:05

De la: PaulaZ, la data 2014-06-20 13:16:25Cine era la usa?

...oare una din femeile tzatze ce se aflau la rand si nu mai apucasera lapte? Glumetul? Cineva sigur venea sa iti ceara lapte, ca fuseserati urmariti ca ati capatat 4 litri de lapte?

Nu n-ai ghicit! Ce-i drept s-a schimbat culoarea laptelui �ntre timp... dar gata vei vedea m�ine...

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2014, ora 14:29

De la: Marin56, la data 2014-06-20 14:05:53
De la: PaulaZ, la data 2014-06-20 13:16:25Cine era la usa?

Nu n-ai ghicit! Ce-i drept s-a schimbat culoarea laptelui �ntre timp... dar gata vei vedea m�ine...

Nina? Il cauta pe Kurt prin camara/debaraua matale?

Stii ce a zis Scarlet O'Hara in ''Pe aripile vantului''? ''E si maine o zi!''

Azi ce meciuri avem? Ca alaltaieri am incurcat Spania cu Italia. Dar oricum nu pare sa fi interesat pe nimeni!

Ai vazut ce fain meci au facut Fildeshenii / ivoirienii ? Fain! Dar ce zici de Anglia? Bye, bye..... De manutza cu España, por favor....

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2014, ora 08:49

Cine alții dec�t soacr�-mea și socru-miu. Veniser� iar �nc�rcați cu de toate. Soacr�-mea deja r�sufla greu. C�nd m� v�zu �n pragul uși, zise:
- Da sus te-ai mai urcat m�i Bbei! Nu v-a dat și vou� mai jos?...
- S�rum�na! fac eu �mprumut�nd o faț� vesel�.
- Ce vrei f�, dac� aici ia dat statul cas�...Bun� Bebișc�!
- Cine a venit? �ntreab� madama mea.
- Aaa! tata cu mama...
- Cei Rodicuțo? Nu prea pari vesel� s� m� vezi...Ce ai?
- Ei, sunt obosit�, nu am dormit toat� noaptea, am stat cu Bebi la lapte...
- Poi se vede...zice socu-miu.
- Ei las� c� v-am adus eu niște lapte, tu-v� camforul vostru, c� nu vreți a mai da pe la țar�. De ast� var� nu ați mai c�lcat la noi.
- Da c�nd s� vin? Azi am avut liber și nici așa n-am sc�pat, c� am fost la lapte...
- Las� b�ieții �n pace, ce ai cu ei?
- Ce am ? Știu eu ce am...
- Auzi fa, dac� ai venit cu arțag, mai bine te l�sam acas�...
- Si camforul t�u, cine mai cara astea?
- Da ce ai adus mam�? se face �nteresat� Rodica.
- Mam�? Acu sunt mam�! tu-s crucioiu t�u...
- Ia las� f� prostiile și apuc� de aici. Bebișc� ajut-o pe m�-ta!
�ntr-un final bagajele fur� debarcate �n cas� pe hol. Dou� genți uriașe, un bidon de 20l cu vin, și un altul mai mic de trei litri.
- �sta e al nostru Bebișc�, �mi face socru cu ochii, fapt sc�pat de mama soacr�.
Dup� ce o parte din bagaje le dosii �n c�mar� �mpreun� cu bidonul de 20l, ne retragem �n buc�t�rie la povești. Urmar� �ntreb�rile de rigoare - Ce mai facem? Și pentru c� noi nu prea �aveam ce s� facem� , �ncepur� tot ei.
- Na-ți mai dat și voi pe la țar� tu-v� crucioiul vostru, zise ea r�z�nd. Așa ne dezmerda ea, și serios și vesel. C� nici nu știai c�nd glumește sau vorbește serios.
- Ei da las� copii �n pace fa! Bebișc� dar noi nu bem nimic?Poi am luat niste lapte...
- Poi cum m�i Bebișc�, vin la tine o dat� pe an, si tu �mi dai s� beau lapte?
Ridic din umeri.
- Ia adu bidonul �ncoace, Rodica! Unde e bidonul? Adu-l �ncoace.
- Ei ce vrei s� bei așa cu noaptea �n cap? zice soacr�-mea. Ce motiv ai s� bei așa de dimineaț�?
- Poi mi-i sete f�! Bebișc� ia adu niste lapte de al t�u...r�de el. M� duc la frigider și aduc r�z�nd o sticl�. Socru-miu c�nd o vede, r�de de s�-i cad� fața.
- Uite f�, Bebi a și crezut.
- Ei las� c� e bun. Nu ți se urc� la cap...
- Stați așa zic eu.Și dispar la c�mar�. Cu sticla goal� de lapte m� duc și o umplu din bidonul cu vin adus de ei. Apoi i-au c�p�celul roșu de aluminiu de la sticla de lapte, și astup sticla provizoriu. Apar triumf�tor cu sticla de lapte �n care era vin si o pun pe mas�. Socru-miu c�nd vede r�de iar:
- Ia uite s-a colorat laptele lui Bebi! Poi pune, adu trei pahare...
- Eu nu beau așa de dimineaț�, am treab�...
- Da cine �ți d� ție? Eu ziceam, poate bea Rodica...Rodica ia d-aici.
- Nu beau nici eu.
- Ei atunci l�sați c� ne sacrific�m noi și pentru voi...De abia ne r�m�ne nou� mai mult... Nu așa Bebișc�?
Așa m� alinta el.
- Ei așa unul mic merge... aprob eu.
- Nici n-ai m�ncat...intervine madama me.
- Poi d� ne ceva... o gustare ceva... ca s� mearg� vinul...
- Poi n-am ce s� v� dau!
- Parc� am știut, face mama ei, luați de aici c�te ceva, p�n� venim noi, ca s� ne apuc�m de m�ncare.
- Da ce? Unde v� duceți?
- Ei avem și noi treab�...Unde, unde?...
Pachetul mamei, se desf�cu repede d�nd la iveal�, niște piftele, br�nz�, roșii 2-3 cepe, ridichi...
- Ce am putut și eu, zice ea cu dezvinov�ție.
- Las� c� merge. Uite bucatele vinului...zice r�z�nd socru-miu.
Gust�m fiecare, dup� care le udar�m cu c�te un pahar de vin.
- Gata! se declar� soacr�-mea. Am venit, v-am v�zut, hai la treab�! Noi o s� plec�m p�n� prin piața mare.
- Bebișc� hai cu noi! Ne mai ți-i de ur�t... una alta...
Nu prea �mi sur�dea ideea, mai ales c� fusesem de �noapte�. Dar le fac pe plac. Cobor�m , și c�nd ajungem �n fața blocului, soacra m� �ntreab�:
- Unde aș putea m�nca aici la voi o ciorb� de burt�? c� tare �mi este poft�. Nu am mai m�ncat demult!
- Poi aici la cap�tul blocului la un local �i zice �Expres�
Ajungem tus trei la localul cu pricina. Intr�m si lu�m loc la o mas�. Socru se duce la tejghea și ea o tav�, pe care, c�nd ajunge la cupele cu sup� sau borș, ia trei și le pune pe tav�. Mai ia și trei tac�muri, trei chifle, �mpreun� cu o mic� strachin� cu mujdei de usturoi. Pe mas� mai aveam și o solniț� cu sare și alta cu piper. Eu am cam str�mbat din nas, la vederea ciorbei. Nu o agreeam. M�ncasem odat� și nu-mi pl�cuse. Ajuns cu ele la mas� ei se apucar� gospod�rește de ea. V�z�nd c� nu m� �ncumet s� m� apuc de ea, socru �mi zice:
- Ce-i Bebișc� nu-ți place?
- Las� c� �l ajut eu, se ofer� soacr�-mea.
- Hai c� i-au și eu cu voi c�teva linguri.
O amestec și o gust. V�d c� avea și o tent� de sm�nt�n�. Mai pui sare, apoi presar și niște piper. Dup� care i-au 2-3 linguri de usturoi și-l pun �n sup�. O amestec bine și o gust. Era bun� acu.
- Ia s� v�d ce ai f�cut tu acolo, se ofer� soacr�-mea s� guste.
Ia o lingur�, ia dou�...
- Da tu ce faci f�, �i m�n�nci supa lui Bebișc�?
- Vai da ce bun� e a lui acu! m� l�ud� ea.
- Da? Ia s� v�d Bebișc� ce ai f�cut tu?
Gust� și el, și �i place.
- Poi ia d� �ncoace castronul, zice el. I-al pe al meu, și f�-l la fel și m�-tii. Le i-au și le fac aproximativ la fel. Acu m�ncau cu poft�.
- Poi Bebișc� ești bun de buc�tar, m� l�ud� el.
Eu dup� ce m�ncai zeama, l�sai �t�iețeii� la fund. Soacra c�nd �i vede se ofer� s� � ajute. Așa c� le teleportez la ea �n castron.
- Da ce Bebișc�, nu-ți place t�iețeii?
- Ba da, dar �știa nu sunt t�ieței. Sunt buc�ți de burt�...
Dup� ce termin�m ciorbele, socru-miu face:
- Poi auzi f�, tare ar merge acu o bere dup� ciorba asta...nu Bebișc�? zice el f�c�ndu-mi cu ochiul.
- Poi unde vezi tu bere? Aici nu are.
- Are al�turi, zic eu la Expresul cel�lalt .
- I-auzi f�, hai acolo!
Ne ridic�m și ne ducem la cel�lalt local, unde se servea numai b�uturi. Cum era trecut de zece, v�nzarea era �n floare. Așa c�, ei caut� o mas� liber�, iar eu m� duc s� fac cinste cu bere. Ajung la tejghea �n faț�, și cer trei halbe de bere. F�cea 18 lei. Le i-au și vin cu ele. C�nd s� m� așez, v�d c� nu am scaun. Caut din priviri un scaun liber și �l aduc la noi, sub protestele unora. Dar v�z�nd unde m� duc cu el, n-a mai protesta nimeni. Așa c� dup� ce d�m gata și berele, ieșim �n strad�. Ei se duc �n piaț� �n treaba lor, iar eu o tai sus. Ajuns acas�, m� �ntreab� madama, unde i-am l�sat. �i zic scurt istoria și m� duc s� m� culc. To be continued...

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2014, ora 19:58

Nea Marine.... cate coincidente, dom'le! Pe bune, nu departe de unde am stat, era un Expres si era si cu restauratie. Culmea ca faceau o ciorba de burta, ca mereu tata de acolo lua la borcan. Ei, borcan pentru el si pt mine, mamei nu ii placea. Insa, azi, s-a schimbat placa! Am invatat de la soacra mea sa fac o ciorba de burta de vorba 'ceea, iti bati copiii, nu alta! Stii ce fac maine? Dafinu' meu te-o cinsti cu bere fara alcool, cu certitudine, il trimit sa cumpere burta de la macelaria hallal de unde luam noi carnea. Mi-ai facut pofta! Ei, esti a doua persoana pe ziua de azi. Am mai mancat mai inainte niste ciorba de somon prin mail, niema problema! Asa, fratilor, sigur nu ma ingras!

Ei, io bagai rapidos o portie de spaghetti bolognaise iute si pastele mi-s din porumb! Nu va pot spune gustul, ca, in afara de iute, nu simt! La gusturi ma refer..... Ma seaca o raceala. Ei, nu toti prostii ''raceste'' vara, numa' fetitza! Am avut o saptamana de canicula si apoi pac a scazut la 10 grade. Teribil! Gatul, vocea, aparatul respirator imi sunt varza. Nu de Bxl/Bruxelles, ci de aia de Romanica, mare si cu frunze numa' bune de sarmale! Ioiiiiiii, nasc prematur cu doi ani, serios! De mai aud si de mici/mititei, serios ca las concertu' si ma duc cu primu' zbor in tara! Unde se manca bine pe Otopeni?

Am fugit!

Nea Marin.... Te imbratisez cu drag! Astept sa sorb povestile tale.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2014, ora 20:10

Las ceva pentru nea Marin :

www.youtube.com/watch?v=jaP_BeinVVk

Un cantec si o floare si o raza de soare, un gand si o speranta si numa' bine!

Domnilor administratori, care emoticone il pot folosi ca sa inteleaga lumea ca le doresc o raza de soare? Oare asta, daca am ochelari, e soare, asa-i?

Tch�ss!

Pagini: << 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: