back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 August 2013, ora 13:22

De la: 9am_2262, la data 2013-08-21 13:17:56
De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:08:30
De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 12:08:08
De la: 9am_2262, la data 2013-08-19 20:13:49Cred c� ar fi timpul s� ne cam lu�m t�lp�șița de pe planeta P�m�nt. Deja,au �nceput s� apar� urgiile. Și asta la toate nivelele și domeniile. Așa c� americanii ar face bine s� se gr�beasc� ca s� ne mut�m pe Marte. Asta dac� nu ar fi t�rziu. O s�-l rog pe Kurt s� m� i-a cu el , pe Zirda. Poate acolo nu or fi cutremure. Sau nu ar conta.prea mult pentru ei.
Luati-ma si pe mine!

A, si sa nu uitam!

www.youtube.com/watch?v=KtQb2axKpuw&feature=em-subs_digest

...sa ne luam �for�ele!

Adic� lemne?...Cred c� sunt al naibii de scumpe acu. �nc� e mai ieftin gazul. Și e și mai curat. Nu tu aprinzi focul dimineața și d�rd�i, nu tu scos cenușa, scuturat burlanele iarna c� �ți �ngheaț� m�na pe ele. Nu am uitat de vremurile alea de mult apuse. La cum m� mișc eu nici focul �nm sob� nu aș mai fi �n stare s�-l mai fac. Cine car� lemne?

Nu e cu lemne

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 13:25

De la: 9am_2458, la data 2013-08-21 13:20:48Astept un raspuns si apoi mai am o proba de trecut, ca sa va pot spune ''pe curand!''.

Pana atunci, profit sa va spun ca iubirea nu este un joc, nu este o mana de carti pe care sa le avem mereu la indemana.

Iubirea nu se cumpara si nu se vinde. Iubirea este daruita si o primim. Neconditionat.

Iubirea nu se poate negocia, ea nu poate fi cuprinsa doar in cuvinte.

Iubirea este tot ce avem mai bun in noi si ce am putea impartasi fara sa ne temem ca vom primi nota de plata intr-o zi. Suntem atat de neputinciosi, atat de saraci, incat nu am putea darui decat iubire. Si totusi ce bogatii mai mari am putea pretinde decat iubire?

Iubirea ne duce pe carari necunoscute pentru a o face cunoscuta acolo unde este interpretata gresit.

Stie cineva unde isi are casa iubirea?

Eu stiam ca are templu
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28036/Templu-al-iubirii.html

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

266 mesaje
Postat pe: 21 August 2013, ora 13:28

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:25:13
De la: 9am_2458, la data 2013-08-21 13:20:48Astept un raspuns si apoi mai am o proba de trecut, ca sa va pot spune ''pe curand!''.

Pana atunci, profit sa va spun ca iubirea nu este un joc, nu este o mana de carti pe care sa le avem mereu la indemana.

Iubirea nu se cumpara si nu se vinde. Iubirea este daruita si o primim. Neconditionat.

Iubirea este tot ce avem mai bun in noi si ce am putea impartasi fara sa ne temem ca vom primi nota de plata intr-o zi. Suntem atat de neputinciosi, atat de saraci, incat nu am putea darui decat iubire. Si totusi ce bogatii mai mari am putea pretinde decat iubire?

Iubirea ne duce pe carari necunoscute pentru a o face cunoscuta acolo unde este interpretata gresit.

Eu stiam ca are templu
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28036/Templu-al-iubirii.h...]

Asa este. Primim raspunsuri evazive daca lansam intrebari evazive.
Rectific: Stie cineva in care parte de om isi are casa iubirea?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 13:37

Iubirea are casa?

Fosta membra 9am.ro

266 mesaje
Postat pe: 21 August 2013, ora 13:43

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:37:08Cred ca stie toata lumea...dar spune-ne tu.

Eu tac.......Va citesc.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 21 August 2013, ora 13:43

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:25:13

Eu stiam ca are templu
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28036/Templu-al-iubirii.h...]

Ei! Dar constat c� mai sunt și alții pe aici care povestesc frumos, d�nd sfaturi și pilde de la viaț�, sau pentru viaț�. E bine de știut. Totuși la intrtebarea ce sunt acele palme pe care unii dintre noi trebuie s� le mai și ia, este și r�m�ne o enigm�. Mareu se naște �ntrebarea : De ce ? De ce eu ? Unii i-au cunoștinț� cu �palma � de mici. de tineri sau la b�tr�nețe. Oare s� fie ceva obligatoriu pentru toat� lumea. Și v�d c� asta se p�streaz� și privind �n jurul nostru. Chiar ieri m� uitam la un documentar despre viața unor anim ale și p�s�ri. Era vorba despre acel pui de bufniț� alb� care avea doi pui. Unul din ei a fost mai hr�p�reț, uit�nd și de fratele s�u, care se chinuia și sl�bea cu timpul din lips� de hran�.. Iar la urm�, cu toate insistențele mamei de ai mai da m�ncare, pentru a mai salva ceva, s-au dovedit inutile. Puiul nu a mai supraviețuit. Era prea t�rziu.

Fosta membra 9am.ro

266 mesaje
Postat pe: 21 August 2013, ora 13:44

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:37:08Iubirea are casa?

O fi avand un loc de popas pe undeva.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 13:58

De la: 9am_2458, la data 2013-08-21 13:44:45

Vorbind strict in numele meu, marturisesc ca si eu prefer sa citesc ce scriu altii, si intervin atunci cand ceea ce spun ei imi starneste o reactie.
Cine vrea sa ma cufunde in tacere nu trebuie decat sa-mi dea o tema, eventual sa ma si traga de maneca sa o fac mai repede.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 14:01

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:58:29

Vorbind strict in numele meu, marturisesc ca si eu prefer sa citesc ce scriu altii, si intervin atunci cand ceea ce spun ei imi starneste o reactie.
Cine vrea sa ma cufunde in tacere nu trebuie decat sa-mi dea o tema, eventual sa ma si traga de maneca sa o fac mai repede.

Iubirea , cred c� �și are cas� �n suflet. Depinde de suflet. Corpul omului este o gazd� �n tot și �n toate.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 14:20

De la: 9am_2262, la data 2013-08-21 14:01:33
De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 13:58:29

Iubirea , cred c� �și are cas� �n suflet. Depinde de suflet. Corpul omului este o gazd� �n tot și �n toate.

Sigur, si iubirea perfecta este cea care gaseste sufletul pereche..e ciudat sa intrebi in care parte din om are casa iubirea...
..asta mi-aduce aminte ce spunea Aurel Baranga
,,C�nd inima devinde cord �i via�a existen��, nici moartea nu mai e moarte, ci deces.", apropo de faptul ca dupa o varsta inima devine cord.

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 21 August 2013, ora 14:57

Da, ciudata intrebare. Asa ca si raspunsul. Si sufletul unde isi are casa? In inima, in cap? Dar ura? Nu tot cam pe acolo? Unele dintre eternele intrebari ale oamenilor, indiferent daca au iubit sau nu, daca au fost iubiti sau nu, daca au intalnit sau nu oameni care au iubit sau oameni care au urat. Si indiferent daca au citit mari scrieri de iubire sau daca s-au inflacarat la scrierile kitsch care umplu rafturile si link-uri de muzica.

Discutiile usurele despre iubire, mai ales intr-un loc de trecere ca asta, duc rareori la ceva cu esenta. Iar eu as vrea ceva mai mult. Profunzime, originalitate si de ce nu, umor.
Gandidu-ma la subiect si la raspunsuri mi-au venit in minte doua texte care pe mine ma satisfac.

amalgammax.com/2010/05/19/un-gind-rapid-despre-iubire-andrei-ple...

atelier.liternet.ro/articol/9431/Andrei-Plesu/Despre-iubirile-fe...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 15:09

De la: Corina_Petre_1, la data 2013-08-21 14:57:31Da, ciudata intrebare. Asa ca si raspunsul. Si sufletul unde isi are casa? In inima, in cap? Dar ura? Nu tot cam pe acolo? Unele dintre eternele intrebari ale oamenilor, indiferent daca au iubit sau nu, daca au fost iubiti sau nu, daca au intalnit sau nu oameni care au iubit sau oameni care au urat. Si indiferent daca au citit mari scrieri de iubire sau daca s-au inflacarat la scrierile kitsch care umplu rafturile si link-uri de muzica.

Discutiile usurele despre iubire, mai ales intr-un loc de trecere ca asta, duc rareori la ceva cu esenta. Iar eu as vrea ceva mai mult. Profunzime, originalitate si de ce nu, umor.
Gandidu-ma la subiect si la raspunsuri mi-au venit in minte doua texte care pe mine ma satisfac.

Asa-i...pentru cine ia iubirea in serios, intrebarea e cel putin stingheritoare.
Te duce cu gandul ca gasind raspunsul exact, ai rezolvat toate problemele umanitatii, rezumate in acel ,,cherchez la femme!"
Unde-i iubirea?
Aici?!!
Ahaaa, te-am prins vrajitoareo! Ia sa te operam noi de iubire, sa facem un transplant, si fiecare va iubi numai pe cine trebuie

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 15:23

De la: Corina_Petre_1, la data 2013-08-21 14:57:31
un-gind-rapid-despre-iubire-andrei-plesu-take-over/

atelier.liternet.ro/articol/9431/Andrei-Plesu/Despre-iubirile-fericite

Eram pe punctul sa spun ca nu este vorba de iubire in nici unul dintre expozeuri, cand spre sfarsitul celui de-al doilea am citit asta

,,Iubirea adev�rat� e creatoare, mobilizatoare, restauratoare. E tonic�, simpl�, vital�. Am�r�ciunile, ne�ncrederea, infernul geloziei, suspiciunile m�runte, spaima de viitor �i tot alaiul de indispozi�ii cotidiene care confisc� uneori, infla�ionar, via�a cuplului s�nt preliminarii �i semne ale rat�rii. Iubirea fericit� este, dimpotriv�, un corelativ al reu�itei umane, o binecuv�ntare care �mbog��e�te �i �nfrumuse�eaz� inventarul destinului p�m�ntesc. Fericirea se multiplic�, atunci c�nd e atent� la fericirea partenerului, iar fericirea cuplului a�az� asupra �ntregii comunit��i un cer mai curat �i mai hr�nitor."

Restul mi se pare irelevant ca discutie despre iubire, fiind vorba de fapt despre locuri comune si banalitati prin care fiecare, de la vladica la opinca, isi traieste sau incearca sa-si povesteasca iubirea.
Dupa parerea mea, faptul ca orice om iubeste sau crede ca iubeste, ceea ce duce la peste sapte miliarde de povesti de iubire traita individual, nu scade sentimentul in sine.

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 21 August 2013, ora 15:40

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 15:23:23
Restul mi se pare irelevant ca discutie despre iubire, fiind vorba de fapt despre locuri comune si banalitati prin care fiecare, de la vladica la opinca, isi traieste sau incearca sa-si povesteasca iubirea.
Dupa parerea mea, faptul ca orice om iubeste sau crede ca iubeste, ceea ce duce la peste sapte miliarde de povesti de iubire traita individual, nu scade sentimentul in sine.

Eu am vazut textul ca pe o sistematizare a locurilor comune. :) Si am vazut doar umor, nu vreun misto. Si mi se pare ca finalul lui Plesu din primul articol zice acelasi lucru ca si tine de fapt. Sentimentul este puternic si inaltator. Chestiune valabila pentru oricine.

"�ndr�gostit, Mitic� tr�ie�te, �ntre dou� halbe, episodul platonician al vie�ii sale �i se �nal��, astfel, la metafizic�."

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 15:52

De la: Corina_Petre_1, la data 2013-08-21 15:40:57
De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 15:23:23

Eu am vazut textul ca pe o sistematizare a locurilor comune. :) Si am vazut doar umor, nu vreun misto. Si mi se pare ca finalul lui Plesu din primul articol zice acelasi lucru ca si tine de fapt. Sentimentul este puternic si inaltator. Chestiune valabila pentru oricine.

"�ndr�gostit, Mitic� tr�ie�te, �ntre dou� halbe, episodul platonician al vie�ii sale �i se �nal��, astfel, la metafizic�."

Umorul analitic al lui Plesu mi-a placut intotdeauna si este destul de prezent pe forum, dar pe Mitica il ridiculizeza totusi acceptandu-i accesul la metafizica.

Chiar asta-i motivul pentru care iubirea trebuie sa ramana in aria intimitatii fiecaruia, pentru marea discrepanta dintre frumusestea mistuitoare a sentimentului si persoana fizica ,,care este"

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 18:08

Ce mai faci Cami? Pe mine m-ai uitat la corectie? Voiam s� nu ne apuce sf�rșitul inainte de corectare.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 23 August 2013, ora 20:57

Observ, cu �ngrijorare, c� de la o vreme �ncoace, se merge pe varianta discritiz�rii a unor medicamnete. �ntr-un timp se mergea pe unele, mai �ncoace pe Fervex, acu cu Metoclopramid... Oare care mai urmeaz�? De fapt ce se urm�rește cu aceast� propagand�. Poate c� unele medicamnete nu fac bine la oricine, dar nici așa! Nu trebuie acu s� se generalizeze. �ntradev�r marea majoritate a medicamentelor au și contraindicații. Dar ce e de f�cut? Oamenii �ntotdeauna pentru s�n�tatea lui alege calea cea mai bun�, f�r� urm�ri. Eu am luat și eu acest medicament la vremea lui și nu cred c� a avut prea mari reacții adverse. S-au chiar dac� le-am avut, nu le-am dat importanța cuvenit�. Pentru c� atunci c�nd te g�ndești la acel fenomen nedorit, atunci ai parte de el. C� prin aceast� cale ��i dai o m�n� de ajutor � organismului, ca s� nu mai lupte cu boala ta. Asta vis-a - vis de ce spuneam referitor la activitatea creierului. El știe ce e bun și ce nu. De multe ori se și adapteaz� din mers. Oare toți aceea care fac diferite propagande negative la activitatea și reacțiilor adverse, a diferitelor medicamente, nu o fac cu bun� științ�? Poate se dorește de o anumit� organizație tocmai acest lucru. Nu credeți? Poate se face acest lucru și pentru a promova și alte medicamnete , așa zise minune, spre deliciul celor care le produce. Or fi bune și alea. Dar nu la toat� lumea. Dac� ați pune la cap�t toate aceste �ncerc�ri, �n a denatura adev�rul cu bun� științ� și de a reduce medicii, spitalele, precum și echiparea spitalelor cu tot ce este necesar, pentru o funcționare ireproșabil�, f�r� ca pacientul s� vin� de acas� cu toate medicamentele și alte accesorii, �n vederea amelior�rii st�rii lui. Ca s� nu mai spunem de bani. De atenții. De alea , de altele...V�d c� se merge și pe ideea de a veni și cu patul de acas�. Atunci sincer, ce mai caut la spital? Pentru ce s� m� mai duc acolo? Ca s� m� enervez, ca s� ascult și vaietele altor pacienți, strig�tele lor de durere, ce se las� așteptate, pentru c� nimeni nu le aude? Mai mult te �mboln�vește viața de spital, de salon, dec�t te vindec�. Și asta c� mulți �n durerea lor, te sugestioneaz�. Te �nboln�vesc. De multe ori vii mai bolnav dec�t erai. Am trecut și eu prin astfel de faze. Dar nu e vina lor. E a ta! C� mai bine ai sta cuminte acas�, f�r� s� mai semnezi condica la spitale. Dar oare se poate și f�r� ele? Uneori da, uneori nu, depinde și de noroc. Dar depinde și de voinț�.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 25 August 2013, ora 12:31

�știa de la posturile TV , nu mai au somn. Nu �i mai cuprinde somnul de grija cutremurilor. Au un fix. Fac și ei ca �n povestea lui Creang�, cu drobul de sare. Dac� pisica lovește drobul de sare și acesta cade �n capul coplului ? Așa și ei. Vorbesc de apariția unui eventual cutremur major, dar nu i-au nici o m�sur� �n a consolida unele cl�diri , ce ar fi ținte sigure, dar nici nu le evacueaz�. Mai bine le-ar demola și ar face altele mai solide. Eu dac� aș fi ing. arhitect, le-ași propune s� le fac� mai ușoare, din polistiren expandat gros c�t un perete sau lipite unul de altul. Sau pe niște piloni bine �nt�riți și �ngropați, as ridica pereții numai din acest material. Ar �mpușca doi iepuri. Ar face și economie de ciment și alte alea și ar fi și mai cald �n apartamente. Eu dac� o s� m� refugiez la țar� o s� fac asta. R�m�ne �n picioare problema ancor�rii serioase, �mpotriva v�ntului, c� nici apa nu iar face nimic, mai puțin focul. Dar o izolație ignifug� , ar rezolva și aceast� problem�. Și mobila ar fi mai ușoar�, nu s� cad� pianul �n cap la altul. Așa c� atunci c�nd nu se mai așteapt� nimeni, vine. De asta nu scap� nimeni niciodat�. Mai devreme sau mai t�rziu, tot o s� vie! Mai r�m�ne totuși �ntrebarea : C�nd??? Poate fac �știa un aparat de prevenirea lor m�car cu o or� �nainte, indiferent de or�. Și alfel ar sta atunci lucrurile. O r avea timp toat� lumea, ca s�-și aleag� felul de moarte.
Iar �n privința țiganilor, au perfect� dreptate. Ce tot at�ția regi , �mp�rați și proletari, etc. Unul e deajuns, dac� tot trebuie. Mai bine m-ar pune pe mine rege peste ei, ca s�-i trimit pe toți la munc�, nu la �ntins m�na. Și asta, trebuie s� recunoaștem, c� este o munc�, ca s� ai r�bdare, a sta toat� ziua cu m�na �ntins�. P�cat c� printre ei mai sunt și elemente bune, cu care , prin colaborare cu noi, am face treab� bun�. Mai sunt și mulți meseriași. Lor le trebuie unul care s�-i conduc� disciplinar. F�r� aia , f�r� aia,... s� știe de frica cuiva și s� se conformeze �ntr-u totul. S� se adapteze la cerințele noastre. S� se integreze �n societatea noastr� , f�r� a mai pasa motanul, sub pretextul c� ei ar fii rromi, d�nd naștere la confuzii. S� fie și ei �n r�nd cu lumea. Adic� drepți , cinstiți, f�r� ur� de ras� sau etnie, f�r� furturi , minciuni, �nșel�torii, violențe, etc. Dac� se vrea , se poate! S� ne dea și ei m�car odat�, un exmplu bun. Numai c� luptele la tron și avere... nu le scoate nimeni din cap. C� așa-i rom�nul ! Și ne mai mir�m : Cui sem�n�m? Oare cine de la cine s-a molipsit? Istoria și-a spus cuv�ntul din p�cate.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 25 August 2013, ora 17:19

Nu cu asemenea tipuri de lozinci, o s� instaur�m ordinea și disciplina �n Rom�nia. Trebuie s�-i facem s� �nțeleag� ei singuri. S� �nțeleag� ei singuri c� noi suntej buni, iar unii ca ei, r�i!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 26 August 2013, ora 22:48

Poi da ! Dac� nu plou� , e timp frumos, și invers. Așa și falșii așa ziși prezic�tori, care �n dorința lor de a se adeveri o zi nefast�, �n cea de a marca s�șitul, de parc� ei ar avea ceva de c�știgat, se leag� de orice dat� , cifr�, numai s� se �nt�mple odat�. S� aib� și ei dreptate odat�, de parc� ar avea ceva de c�știgat. Ei or tr�i mai mult dup� aceia. Au tot �nceput de-a lungul anilor și de la o vreme �ncoace, cu tot felul de cifre , ce marcau zilele sau anii holocausului.. Ba c� e 2000, ba 2012, ba 2013, c� ar fi �n iunie , iulie , 23 august - Acu au mai descoperit o nou� dat�: 2 septembrie! De unde le mai scot? Ei tot nu vor s� �nțeleag� c� nu e cum vor ei? C� alții sunt cu �ns�rcinarea asta ? C�nd o fi s� fie o s� fie. Și asta va fi la nesf�rșit. mereu vor alege o alt� dat� sau cifr�, pentru a se adeveri odat�. Mai bine ar lua-o de la 1 p�n� la 31, și anii de acu p�n� vom muri probabil de moarte bun�. C� asta este sigur , dar nici atunci , c�nd? sigur.! Mereu vor veni cu tot felul de date care mai de care mai tr�snite. Umbl� pe b�jb�ite. Nici Kurt al meu nu poate știi sigur, cu toate c� a cutrierat de at�tea ori universul.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 05:20

De la: 9am_2262, la data 2013-08-25 17:19:18Nu cu asemenea tipuri de lozinci, o s� instaur�m ordinea și disciplina �n Rom�nia. Trebuie s�-i facem s� �nțeleag� ei singuri. S� �nțeleag� ei singuri c� noi suntej buni, iar unii ca ei, r�i!

Nea scriitoru', cine sunt aia buni si cine sunt aia rai?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 09:10

De la: Black_Friday_, la data 2013-08-27 05:20:28
De la: 9am_2262, la data 2013-08-25 17:19:18Nu cu asemenea tipuri de lozinci, o s� instaur�m ordinea și disciplina �n Rom�nia. Trebuie s�-i facem s� �nțeleag� ei singuri. S� �nțeleag� ei singuri c� noi suntej buni, iar unii ca ei, r�i!

Nea scriitoru', cine sunt aia buni si cine sunt aia rai?

Aveți dreptate! Nici eu nu mai știu , care sunt buni. Ei , glumeam și eu. Adev�rule, c� l�s�nd gluma la o parte, nu prea st�m deloc bine. Și asta la foarte multe capitole! Cum spunea și Cațavencu: industria noastr� e sublim�... dar lipsește cu des�v�rșire.... Și nu numai acolo.... Și c� ar fi vremea s� mai știm și ce vrem. S� facem ceva concret. Nu numai s� b�rfim. C� trebuie s� recunoaștem , la acest capitol nu ne �ntrece nimeni! C� �sta e cusurul nostru. Dac� am fi buni și de munc� , cum suntem de gur�, am �ntrece și alte state de renume.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 18:41

GATA M-AM HOT�R�T FRAȚILOR S� M� APUC �N SF�RȘIT ȘI DE NINA ȘI KURT AL MEU:..... SPER S� V� PLAC�...

MISTERUL ROBOȚILOR
PARTEA A 7-A
De Marin Grigoriu

�NTOARCEREA DIN NOU, PE PLANETA NATAL�

Trecuse destul timp, de c�nd m� l�sase Nina singu, �n grija vecinului. Noroc de el. C� mai d�deam pe la el, și el pe la mine. Mai ne țineam de ur�t, unul la altul, cum vine vorba. Și așa treceau zilele unele dup� altele, pline de singur�tate, de parc� erau trase la indigo. Din c�nd �n c�nd �ncercam s�-mi mai umplu timpul cu nimicuri, care pentru mine era ceva. Cum venise toamna, la zilele mele triste se mai ad�ugau și zilele ei, tot așa de triste și mohor�te, cu un cer permanent plumburiu, cu zile reci, uneori stropite și de un v�nt nervos. Poate dac� mai era un pic de soare , altfel ar fi stat treaba. Pe c�nd așa !...Mai �ncercam s�-mi petrec vremea și �n special seara timpurie �n fața televizorului. Dar nici acesta nu m� mai atr�gea, de at�tea știri lugubre, ce d�deau de acu pe dinafar�. Și �n special cele de la ProTv sau Antena. Noroc c� mai era și desene animate, care unele chiar m� f�ceau s�-mi amintesc de copil�rie, sau s� mai uit de necazuri. �mi amintesc, de c�nd nana mea, cump�rase televizorul �Temp-6�, cu c�teva zile �nainte de a muri Gheorghe Gheorghiu - Dej. Tot la el am v�zut și funerariile lui. �mi petreceam majoritatea s�mbetelor și duminicilor, uit�ndum� la desene animate. Și așa la ce alceva s� te fi uitat? Mai ales emisiunea de s�mb�ta sau duminic� de la 13. Mai o glum� , mai mult sau mai puțin gustat� de public, mai alta, parc� trecea altfel vremea. C�nd se plictiseau și ai mei de at�ta uitat la televizor , o treceau pe remy sau table. Iar eu m� uitam la tv �n continuare. Și era alb-negru. Dar ce bun era ! Acu cu ce te �nc�lzește c� e color? Putea s� fie colorat pe dinafar�, și tot alb -negru și acu, dar s� fi fost niște emisiuni de mai de doamne ajut�. Practic nici nu ai ce mai vedea! Dai la un film, ori e de groaz�, ori e cu jafuri, ori e cu b�taie, c� de cel cu �mpușc�turi, nu cred s� fi sc�pat vreunul. Dac� dai la muzic�, aici e ... te face s� te uiți la ele, și s�-ți aduci aminte de anii din tinerețe, c� de muzic� , nici nu poate fi vorba! Mereu un text care se tot repet� �ntr-una urmat ca refren de un: aaa, eee, ooo, uuu, și gata melodia! Da l-am uita pe �iii�. Acum c�ntecele de azi se compun numai din vocale- Ce nu știați? Unde sunt c�ntecele de alt� dat�?...Nici nu ai la ce s� te uiți. �n ciuda faptului c� eu prind 62 de programe. C�teva le-am cenzurat eu. La acelea chiar nu aveai nimic de �nv�țat. Numai propagand� ieftin�. Așa c� de abia așteptam s� se fac� dimineaț�, c� nopțile se f�ceau �ntradins de lungi și mereu p�ndeam prima gean� de lumin�. Cum se f�cea iar ziu�, s�ream repede din pat, vorba vine! M� f�ceam c� sar, c� �ncheiturile �ncepur� s� sc�rție, ajutate din plin și de vremea de afar�, ca s�-mi fac� mie �n ciud�, nu alta! M� refugiez , merg�nd �n zig-zag la buc�t�rie. Ajuns acolo trebuie s� fac o pauz� din cauza efortului depus. Dup� ce m� mai liniștesc oleac�, m� uit dup� ibric, cafea și alte accesorii. Și cum se tot l�sau c�utate mereu, cafeaua mea mereu �nt�rzia. Dar gata ! Am reușit s�-mi pun cafeau �n ceașc�, nu �nainte de a o da și �n foc, spre disperarea mea, c� mai �mi f�cusem și de treab� așa de dimineaț�. Trebuia s�-mi intru de dimineaț� �n atribuțiuni - Nu? P�n� la urm� �mi calc pe inim� și m� ocup de aragz, asta așa ca s� treac� timpul mai repede, p�n� so r�ci cafeaua. Ei dar acu gata! M� apuc de sorbit. Dar parc� lipsește ceva! Da desigur ! Nu am dat drumul la aparatul de radio portabil și cu stick, �n loc de caset�. E mai practic! Nu se oprește caseta, nu se �ncurc� banda, nu aia... e mai practic, chiar dac� nu are și �nregistrare. Nici nu știu dac� au ap�rut așa ceva. Dar pe undeva mai bine, c� mi-aș pierde timpul și cu așa ceva , cum f�ceam pe vremuri. Mereu s�ream s� pun pe�rec�, c�te o bucat� nou� sau mai bun�. Aud c� d� ora exact�. Era 7 Și �ncepe un fel de știri, care mai de care mai tr�snite și mai credibile. �n final o trece și pe muzic�, dar nu �nainte de a mai da și aici c�teva minute de publicitate. M� disper� acest lucru. Peste tot numai publicitate. Mai ales la TV. Toat� dimineața o ține numai �ntr-o publicitate pres�rat� cu mici știri, informații sau meteo. Noroc de Bursu. Poate �i pune și lui publicitate printre dou� v�nturi nervoase, acompaniate de temperaturi de 20 de grade și luminate de sori acoperiți de nori, care se transform� �n grindin�. Ce mai, m-au disperat �știa. La film la fel C�nd zic și eu doamne ajut�, v�z�nd un film mai mișto, m� așez mai bine �ntre dou� perne. Dar nici nu a �nceput bine filmul , c�nd iar publicitate! M�i oameni buni ce aveți cu filmele? Mai l�sațile s� r�sufle și ele, c� le-ați �mbon�vit de at�ta publicitate. Da-ți domnule dup� film c�t� publicitate vor mușchii voștrii. dar l�sați filmele s� respire. M�car ele. �nainte si dup� ele da-ți publicitate, p�n� or fierbe integratele la voi �n studio. Dar l�sați-ne și pe noi s� ne mai și distr�m p�n� la cap�t, s� ne mai extindem, c� destul ne faceți sau ne facem zile fripte. De geaba! N�dejdea mea e tot la vecin. M� scol �nfuriat din pat și m� �mbrac cu g�ndul s� m� duc la vecin. �mi i-au numai papuceii de cas�, zic�ndu-mi �n sinea mea: � P�n� la el doi pași!� Dar m� opresc �n prag nehot�r�t.� Dar oare azi ce mai m�n�nc?� M� �ndrept spre frigider, cu pași șov�ielnici și nesiguri. O privire aruncat� �n�untru, m� l�murii pe deplin. Nu prea aveam mari șanse de o mas� prea copioas� azi. Se cam �npuținaser� proviziile. Și asta dec�nd plecase Nina, care avusese totuși grija mea, de a nu muri de foame. Dar cum trecuse dou� s�pt�m�ni, m� mir și eu, cum de nu s-au terminat proviziile. Noroc de cafea și de ceaiuri. R�m�sesem nehot�r�t tot analiz�ndu-i conținutul, care nu se dovedea prea promiț�tor.
- Ce ai r�mas f�r� provizii? se auzi o voce binecunoscut� și vesel� �n spatele meu.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 31 August 2013, ora 17:24

Poate v� �ntrebați de ce nu am mai scris ? P�i e publicitate ! Uitai s� spun...

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 15:58

Oare c�ți copii, sau oameni maturi, indiferent de v�rst�, trebuie s� mai moar�, din cauza mușc�turilor c�inilor vagabonzi? Aceasta fiind cea mai mare problșem�. Și asta pentru c� primarii noștri scumpi și dragi, nu se gr�besc s� ia nici o m�sur�. Arunc� motanul de la unul la altul, invoc�nd mereu și mereu alte motive: ba c� nu au oameni, ba c� nu pot dovedi s�-i sterlizeze, sau s�-i str�ng� pe toți, ba c� nu au bani ... mereu motive. Poi de ce i-ați l�sat domnilor s� se �nmulțeasc� at�ta? Unul pe zi dac� str�ngeați, erau mult mai puțini. Nu aveți oameni ? Nu aveți cele trebuincioase �n dotare și diverse accesorii? Cump�rați! Angajați oameni! Nu sunt bani ? Dar banii noștrii care se str�ng de la fisc anula pentru ecarisaj și alte d�ri și taxe, unde merg?�n buzunarele voastre? Dar ce s� faci dac� pe ei nu-i intereseaz� de popor și populație, populația care prin voturile lor, au fost aleși, cu promisiuni deșarte și mincinoase. Poate dac� vreun c�ine ar mușca un copil de primar sau alt beker, nu spun cine, ar mai mișca și ei un deget. Dar p�n� atunci nu le pas�. Am tot scris și eu la mine pe blog, de acest flagel, care reprezint� teroarea c�inilor vagabonzi, dar nu are nimeni urechi și ochim s� aud� și s� vad�. Numai la mine �n orașul Galați, v�d cu c�t� nesimțire se plimb� ei, cu labele murdare, pe alei, �n parcuri, pe strad�, �n boscheți, prin piețe, �n fața sc�rilor din blocuri, de nu mai ai loc de ei. Iar asta nu ar fi nimic, dac� nu ar fi și agresivi. Și eu �i iubesc, dar p�n� aici! Ba mai mult! Mulți locatari de la blocuri i-a adoptat �n propia scar�, de nu mai ai curaj s�-ți mai vizitezi rudele sau alte neamuri, de frica lor. Sterilizarea nu este o soluție definitiv�. Ei trebuisc și str�nși. Deportați pe o insul�. Pe insula Șerpilor din Marea Neagr�, de exemplu! Sau alte locuri pitorești pentru ei, �n așa fel ca s� r�m�n� singuri și s� se muște �ntre ei. Eventual, dup� ce-i sterilizați, mai angajați pe cineva care s�-i și hr�neasc� , sau s� se ocupe de ei, p�n� or da colțul singuri. Nu este prea ortodox� aceast� soluție, recunosc, c� �mi este și mie mil� de ei, dar ?... ori noi, ori ei! Dac� se merge �n ritmul �sta , o s� avem mai mulți c�ini, dec�t oameni. Dac� g�siți o alt� soluție , s�i faceți bl�nzi, ca niște mielușei, aplicațio! Eu dac� aș fi �n r�ndurile voastre, aș g�si o sut� de soluții, care mai de care, mai tr�snite! Și aș sc�pa de ei definitivi, chit c� ar trebui s�-i duc și pe Lun�, dac� trebuie sau e cazul... Dar ... pe mine nu vrea nimeni s� m� asculte și s� mai țin� seama și de p�rerile mele. De multe ori o p�rere venit� de jos, face c�t o sut� de p�reri, venite de sus. Eu am multe metode! Dac� nu știți cum s�-i prindeți, m� angajați pe mine cu jumate de norm� și v� �nv�ț eu. �ncercați s�-i prindeți �n perioada �mperecherii, sau ...f�r� prea mult tam-tam, c� ei sunt mai �nteligenți dec�t noi. Adic� voi! Sunt sute de soluții, numai s� vreți. Dar eu cred c� mai degrab� nu se vrea.
Sau �ntrebați și voi pe confrații noștrii: germani, englezi, olandezi, belgieni, sau alte nații, c� tot v� place s�-i vizitați, cum au sc�pat ei de c�ini. Poate v� dau și ei niște idei.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2013, ora 20:37

�n general c�inii, care sau atașat de cineva, sau au fost crescuți de mici, �și apa�r� st�p�nul , c�nd simt, c� viața st�p�nului lui, este �n primejdie. Nea Sorin se ascunde dup� referendum, sper�nd ca la ad�postul lui, s� scape de r�spunndere, sper�nd ca s� c�știge iubitorii de animale. Oricare ar fi rezultatul acestui referendum , nu va rezolva nimic. Nu face dec�t s� se am�ne inevitabilul. Poziția mea este pentru sterilizare și deportare. Undeva pe o insul�, dar s� fie prinși toți! Eu �n general nu am nimic cu ei, dac� �și v�d liniștiți de treaba lor, f�r� s� fie agresivi. Nici eu nu am sc�pat, și nu de puține ori, de agresivitatea lor. Dar dac� p�n� acu am avut noroc, nu pot miza pe asta la nesf�rșit. C� nu știi niciodat� de unde sare maidanezul. Din ce boschet. Ei fac asta pentru c� sunt fl�m�nzi, sau c� �și marcheaz� teritoriul, �n viziunea lui. Minte de c�ine. Ar fi bine dac� am putea face s� comunic�m cu ei. S� știm și p�rerea lor despre noi. Dar cred c� r�spunsul �l știm deja.
Eu credeam c� un șef de stat, are mai mul� putere și trecere , dec�t un primar. Ce el taie și sp�nzur�? El s� fac�, ce trebuia s� fac� de-a lungul timpului cu c�inii , nu s� fie l�sați s� se �nmulțeasc� la nesf�rșit. S� r�m�n� ordonanța �n vigoare, nu referendumul. Iar niște bani aruncați!
Dac� pl�tiți bine domnii primari, sau alte foruri interesate, aș avea niște idei , cu care ați putea sc�pa de maidanezi ,sau s�i � educ�m. Ai �educa� ștințific...este o cale. De ai face mai bl�nzi și mai buni. Sau de ai omor� mai ieftin. Depinde ce alegeți! Dec�t s� tot alergați f�r� folos dup� ei, �i fac s� vie ei singuri la mine. Și astfel start�nd acest program , vom pune bazele mai t�rziu și asupra oamenilor de ai face mai buni, ca s� dispar� ura, agresivitatea, r�zboiul... dintre oameni. Ei ce ziceți? Nu v� sur�de ideea? Dac� nu o brevetez la americani sau alt� țar� interesat�.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2013, ora 21:06

Scrisoare deschis� presei jalnice și ur�torilor de animale

5 septembrie 2013 � Cititori�Editorial � 314 comentarii

* V� rug�m s� v� g�ndiți. Dac� o faceți, s-ar putea s� �nțelegeți. Dac� �nțelegeți, distribuiți acest articol pentru ca și alții s� �nțeleag�. Nou� ni se pare c� tr�im �ntr-o țar� de nebuni. Și c�nd spunem nebuni suntem dr�guți.

Sunt tot eu, Manțog. �nchideți acum dac� nu v� convine. �mi permit s� vorbesc �n numele redacției pentru c� am mai vorbit cu cel puțin un coleg și el a fost cel care a venit cu o propunere destul de original� referitor la cum putem sc�pa de c�ini. Dar revin asupra ei la sf�rșit. Acum m� concentrez pe ce se �nt�mpl� la televizor.

De ieri, televiziunile și url�torii au o nou� țint�: oamenii și asociațiile care adun� animale de pe str�zi. �i verific�, �i h�rțuiesc, �i interogheaz�, �i alearg�, �i asediaz�. Nu știu nici ei, ziariștii, exact de ce. Nu-i nimic, le sar eu �n ajutor. Din c�te m� duce pe mine capul, reporterașii cei viteji vor s�-i v�neze pe oamenii care sterilizeaz� animale și apoi le dau drumul �napoi pe strad�. Ca și c�nd dac� nici nu le sterilizau, de la bun �nceput, nu ar fi fost tot acolo, pe strad�. M� rog! S� zicem c� n-ar fi frumos s�-i pun� la loc l�ng� tomberoane. C� n-ar fi. Doar c�, �n demersul lor de hiene f�r� minte și f�r� suflet, jurnaliștii ț�rii sunt cum ne-au obișnuit: neinformați, nepreg�tiți, nesimțiți.

Aș vrea s� fac trei preciz�ri: cunosc dou� persoane fizice (mersi, Marean!) și colaborez cu un ONG care se ocup�, toate trei, de str�ngerea animalelor de pe str�zi. Oamenii �ia sunt niște eroi. Nu, nu o fac pe bani mulți din str�in�tate. Nu știu c�t iau organizații mari ca Vier Pfoten și c�ți bani se folosesc �n alte scopuri din acele sume sau dac� se �nt�mpl� asta. Nu am dovezi �n acest sens (dac� �jurnaliștii� au vreuna, sunt rugați s� fac� o anchet�) și nici nu m� intereseaz�, la urma urmei. Pentru c� jegurile din pres� nu s-au dus ieri la organizațiile mari, ci la oamenii �știa. La eroi. Au vrut s� linșeze niște eroi. Dar de ce spun c� acești oameni sunt eroi:

1. Pentru c� nu au o viaț�. Am o fat� �n lista de Facebook care tr�iește cu 30 de c�ini �n cas�. Nu știu dac�-i apartament sau cas�, cert e c�-i ține �n�untru pentru c� nu are unde altundeva, cel puțin iarna. Nu e nebun�, nu e b�tr�n� și cu siguranț� nu e bogat�. Cei 30 nu sunt aceiași c�ini tot timpul. Apar mereu c�ini noi, pentru c� trimite anual c�teva zeci de c�ini �nspre adopție, �n str�in�tate. Habar n-am cum sau din ce se descurc�. Mi-e și rușine s-o �ntreb. Pentru aceast� femeie, nu exist� altceva dec�t acei c�ini. Eu am grij� de un c�ine și mi se pare foarte complicat. Ea are grij� de 30. Se pl�nge frecvent de diverse boli. B�nuiesc c� nu-i chiar un mediu curat acolo, la ea. Nici n-ar avea cum. E at�t de deprimant s� vezi ce posteaz� �nc�t (bate-m-ar Dumnezeul �n care nu cred!) m-am g�ndit chiar s�-mi blochez feed-ul pentru ea, �ntr-un moment de sl�biciune și de durere de stomac. �i e foarte greu. Și totuși, nu renunț�. Și totuși, nu d� c�inii afar� din cas�. De ce, v� �ntreb? Pentru c� e nebun�? OK, marș de aici atunci!

2. Pentru c� nici una dintre cele trei organizații sau persoane de care v-am spus nu a l�sat un c�ine s� se �ntoarc� pe str�zi. Dac� oamenii �știa știu c� ad�postul (�n unele cazuri propria cas�) și-a atins limita maxim�, pur și simplu nu adopt� un c�ine nou ap�rut (de obicei sun� �iubitori� la asociație ca s� se spele pe m�ini de ei, c�nd �i g�sesc b�tuți, loviți sau bolnavi), dar �ncearc� (�n disperare de cauz�, eu �nsumi am participat la c�teva astfel de �ncerc�ri de adopție urgent�) s� g�seasc� o soluție ca s� nu-l lase tot pe strad�. Repet, vorbim despre c�ini b�tuți, loviți de mașini, bolnavi, pe moarte. Oamenii �știa le pl�tesc tratamentul, stau dou� s�pt�m�ni cu ei pe la cabinete veterinare (și de acolo la cabinete de f�cut radiografii, eventual, și �napoi), dup� care �n nici un caz nu le dau drumul �napoi pe strad�. Ci g�sesc o soluție. C�ți dintre voi ar face asta și pentru ce?

3. Pentru c� nu sunt bogați. Dimpotriv�. Nu și-au luat mașin�, vil� și iaht de la banii de la UE, m�, nesimțiților! De fapt, știți ce? Dac� și-au luat, cumva, foarte bine! Important e c� �nc� au grij� de zeci de c�ini, �nc� �și petrec mare parte din timp �n c�cat și urin� de c�ine și �nc� n-au renunțat. �mi spuneți c� au bani și nu renunț�? Și mai frumos din partea lor! �nc� o dat�: c�ți dintre voi ar face asta și pentru ce?

4. Pentru c� sunt oamenii �n preajma c�rora v-ați crește copiii. Cine spune c� iubitorii de animale iubesc mai mult animalele dec�t oamenii e un cretin. Poate c� iubitorii de animale iubesc mai mult animalele dec�t iubesc oamenii cretini. Asta da! Treceți-m� repede pe list�, v� rog! Puteți s�-i �nvinov�țiți, cretinilor? �n rest, sunt oameni buni, sensibili și atenți. Sunt oameni care ar ajuta pe oricine. Sunt oameni corecți și pasionali. Sunt oameni care au suferit, v� asigur, mai mult dec�t voi c�nd a murit bietul b�iat de 4 ani. Sunt oameni cum ați vrea voi s� fie copiii voștri, dup� cum spuneam.

Mie �mi plac mult copiii. Nu cred c� pot fi de vin� pentru caracterul p�rinților și nu cred c�-l pot moșteni p�n� la punctul la care s� nu mai existe sc�pare. De aceea, v� doresc din tot sufletul, vou� și societ�ții �steia bolnave, ca odraslele voastre s� nu semene cu voi.

5. (cel mai important) Pentru c� sunt singurii care FAC ceva. �ntr-un un stat impotent, cu orașe mizerabile, cu primari nesimțiți și locuitori lipsiți și de inim�, și de creier, aceste asociații și acești oameni sunt SINGURII care muncesc (c�t și cum pot) pentru a rezolva problema. Sunt singurii care adun� c�inii de pe str�zi. Și pentru cine? Pentru voi, m�! Dar, �n loc s� le faceți statui, vorba lui Hagi, voi r�deți de deja peiorativul �iubitori de animale�. Voi v� bateți știți-voi-ce de ei și-i luați de guler ameninț�tor c�nd mai scap� c�te unul c�te un c�ine. Poate nu mai avea unde s�-l țin� și pe �la, m�, scursorilor!

Și acum ajungem la soluția colegului Marius. B�i, vreți s� faceți ceva? B�i, dar chiar vreți? Adic� vreți s� t�ceți din gur� și s� faceți? OK, știm noi ce.

SOLUȚIA

Plec�m de la convenția c�, odat� ce ne-am asumat vina de care vorbeam aici și faptul c� autorit�țile nu vor face ceva �n veci, acești c�ini sunt c�inii noștri. Sunt maidanezii Rom�niei. Haideți s� ni-i asum�m. Fiecare familie din București care are un venit c�t de c�t OK și tr�iește �ntr-un spațiu mai mare de 50 de metri p�trați s� ia un c�ine. S� fie c�inele familie. Treaba lor ce fac cu el. Eu pe-al meu o s�-l cresc și-o s�-l iubesc. Tu pe-al t�u poți s�-l ucizi din primul minut �n care ți l-a livrat statul. B�i, dar �l omori cu m�na ta, curajosule! Nu chemi hingerii sau doctorii, c� și �ia sunt tot oameni și oricum cost� mult. Nu. Pe tine vrem s� te vedem f�c�nd-o. Deocamdat�, ești un nesimțit care ar vrea s� omoare alții c�ini pentru el, deși c�inii sunt problema noastr�, a tuturor. Nu se poate, tati! E c�inele t�u. Statul ți-l va trimite prin poșt� s�-l strangulezi. S� nu uiți s-o faci de faț� cu propriul copil, �ns�. Doar așa, ca s�-l �nveți de mic ce e binele și r�ul.

www.kmkz.ro/opinii/editorial/scrisoare-deschisa-presei-jalnice-s...

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2013, ora 16:20

27 Alb și 29 Roșu. Aceste dou� cifre le-am visat mai d�unezi, �ntr-o noapte. dar din p�cate uitai acțiunea. Ce or vrea s� fie ? O s� se �nt�mple precis ceva atunci?!....

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2013, ora 22:40

Presupun c� patrupedele, dateaz� �nc� de pe vremea lui Burebista. Dar nici el nu a reușit s� scape de ei.

Unde mai sunteți fraților,? Ați intrat toți �n concediu. Gata s-a terminat vara ! De acu dormim?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2013, ora 21:38

De c�teva zile �ncoace, gura nu le mai tace, iarba , adic� meiul nu le mai place. Ba mai mult am primit și primesc �ntr-una reclamații și pe deasupra și mai sunt și beșetelit de �g�inile mele� La urma urmei așa �mi trebuie dac� mi-am luat or�c�ituri pe cap.Au devenit de o obr�znicie nemai�nt�lnit�. Sunt sub orice critic� Comenteaz� sus și tare �ntr-una. pe l�ng� faptul c� m� mai scoal� și cu noaptea �n cap...mai fac și gurit�. Azi de pild�, pe la cinci, �ncepuse s� se lumineze de ziu�. M� hot�r�sc greu s� m� dau jos din pat. �n drumul spre baie, aud gl�sucioarele g�inelor mele:
- Iauzi! S-a sculat �la. Poate iar ne uit� și se duce iar in pat , cum face el deobicei, uit�nd de noi.
- Poi sigur, comenteaz� și ea.
�mi continuui drumul. C�nd ies, m� pune dracul s� m� abat și pe la buc�t�rie , unde �și aveau ele sediul și dormitorul . M� �nt�mpinar� am�ndoi ca deobicei �nt-un glas, cu un cor de ciripituri , de credeai c� luase-r� foc , ce mai !
- Ei ce faci ? Te-ai sculat ?Ți-ai mai adus aminte de noi? Hai f�-te mai repede �ncoa și d�-ne de m�ncare, c� ne e o foame de lupi.
- Dar ce voi m�ncați și noaptea? Doar asear� aveați din belșug mei.
- Asear� a fost asear�. Acu e ziu� dinou!
- Și ce m� �ntereseaz�! Ce v-ați sculat cu noaptea �n cap. Nu aveți somn? Nici nu s-a luminmat bine de ziu�. Hai tonul la somn.
Și ies sup�rat din buc�t�rie, �ntr-un cor de noi proteste:
- Hei! Ce faci? iar ne-ai uitat? Vino �napoi! Ce dac� nu s-a luminat bine de ziu�.Nou� ni e foame.
Dar nu mai țin seama de revolta lor, și m� bag repede �n pat, ce ocupat cu sporov�ilal lor �ncepuse s� se r�ceasc�.
Mai apuc s� aud �n final bomb�neala lor:
- M� și g�ndeam eu . Iar ne d� m�ncare c�nd �și aduce aminte! Ar trebui s� facem revoluție. Unde sunt drepturile noastre. Uite c� m-am luat dup� capul t�u , și ne-am pricopsit cu �sta. Cel puțin aia dinainte, era mai doamn�.
- Mai doamn�? Ai uitat c� a vrut s� te prind� și te-a apucat de coad�, iar tut te-ai smuls din m�na ei, l�s�nd și o bun� parte de bun�tate de penele din coad�.
- Poi da și acu numai pot s� zbor...
- De parc� ai zburat vreodat�...
- Da am zburat c�nd am ieșit prima dat� din ou...
- Da ai c�zut de pe mas�...
Auzindu-le m� f�cur� s� z�mbesc:
�I-a uite la ele ur�curile, mai și comenteaz�. Mai ceva ca niște țațe de la piaț�. Mi-am g�sit beleaua cu �știa. Cred c� m� duc iar la gagica aia și d=au divorț de ei...
- Ba s-o crezi tu! Ce crezi c� te joci cu noi, de-a alba - neagra?
M� ridic speriat din pat, uit�ndu-m� prin jur. Cine o fi vorbit?
- Noi ! Ce te gr�bești s� tragi din nou la aghioase, �n loc s� ne hr�nești. Uite c� o s�-ți facem �n ciud� și nici noi nu o s� te mai l�s�m s� dormi.
- De parc� m-ați fi l�sat. Toat� noaptea v-am auzit forfotind �ntr-una...
Dar stați așa! Cum conversați cu mine? Parc� eu nu știam limba p�s�retelor și cu mai puțin a voastr�.
- Ei ce știi tu! De fapt ce știți voi oamenii? Voi v� credeți mereu mai presut de orice. V� credeți mai inteligenți. Noi putem comunica și cu voi prin telepatie...
Ei nu c� asta �ntrecuse orice...Și așa �mi pierise cheful de somn. Se speriase și el.
- Degeaba dr�guților! Nu este ora. Așa c� p�n� nu m� scol eu la ora opt, nu primiți nici voi nimic de m�ncare. Am zis!
- A zis-o! Ai v�zut? Nu �i este mil� de mine m�car.
- Nici de mine, ripost� masculul, cu un nou ciripit �ndelung și din cale din afar� de enervant:
- Cip-cirip ....�ntr-una și sacadat.
Din c�nd �n c�nd, pe o not� mai joas�, �i ținea și ea isonul, scurt și r�spicat :
- Da ! da hai scoal� ai dormit destul!
- Nu e �nc� opt.
Drept r�spuns le-am �ntors iar spatele și m� �ntorc cu fața la perete, pun�ndu-mi perna peste urechi, �ngrop�ndu-mi și capul. Poate așa , n�d�jduiam eu , c� nu o s� la mai aud. Dar ți-ai g�sit. V�z�nd c� m� fac c� nu-i aud, ele trecur� pe alt� lungime de und�, doar , doar m� vor face s� m� �nduplec. Cum ele �mi c�ntau, reușesc s� adorm. dar exact la ora opt f�r� un minut , m� scoal� iar strig�tele lor enervante:
- Hai d�-te jos din pat! E ora opt, ce mai aștepți?
Cu un ochi m� uit la ceasul electronic de pe m�suț�. Era 7,59. Motiv pentru mine s� reacționez violent:
- Nu e �nc� opt, mai e un minut.
- Ca s� vezi! Uite f� la ceas, are dreptate...Nu e opt.
- las�-l c� a dormit destul. P�n� se d� el jos din pat, p�n� �și trosnește el �ncheiturile , p�n� se face c� face gimnastic� ridic�nd doar dou� degete �n sus, c� de picioare ,... ce s� mai spun?
- Da aș , așa e ! �i țini isonul și ea.
M� uit exasperat la ele.
- Ei las� g�inilor, c� dac� m� enervați v� duc m�ine �n talcioc, și gata cu voi! Am sc�pat de voi. Poate așa mai dorm și eu mai mult...
- De noi nu ai s� scapi așa de ușor. o s� te b�ntuim! Nici la alt� cas� dac� ajungem, tot o s� te scul�m s� ne dai de m�ncare.
- S� v� dea noul st�p�n sau st�p�n�...Ce treab� mai am eu?
Dac� o s� continuați tot așa o s� faceți șli drumurile și trotuarul...Poate v� m�n�nc� o pisic�... și scap de voi...
- Auzi la el! Ne vrea și r�ul...Vrea s� scape mai repede de noi...
Hai c� m-ați enervat destul. Gata merg la mas�.
- Ura ! Uite c� mergem s� m�nc�m...
- Voi nu ! Dup� ce m�n�nc eu, v� vine și vou� r�ndul.
- Poi nu ? M� g�ndeam eu...
Nu te mai g�nd at�ta drag�, spune el, smulg�ndu-i o pan� de bucurie din coada ei.
- Ei ce faci? Ce te-a apucat? Ai s� m� lași cheal�, �n ritmul �sta.
- Las� drag� o s�-ți fac un ilic. Disear� te voi �nc�lzi, ca s� nu cumva s� r�cești... Eu ce m� voi face f�r� tine? Eu la cine o s� mai țip...?
M�n�nc, s-au mai bine zis �ncerc s� m�n�nc, acompaniat, de corul lor de vocofer�ri:
- Hai halește mai repede! Ce tot at�ta bagi �n tine. Nou� ce ne mai dai?
- Nav� și vou�, zic eu cu n�duf, arunc�ndu-le o buc�țic� de p�ine , printre gratiile cuștii.
- Da, mersi, puișor... Tot e mai bine dec�t nimic.
Și se repede la p�ine , pe care cu apuc�turi repezi și lacome, o devor� cu pl�cere. El st�tea sus și o urm�rea , cum m�nca, tot ciripind �ntr-una.
- hai d�-te jos și tu , și nu mai face mofturi. Zi mersi, c� s-ar putea asta s� fie ultima și toat� amsa de azi.
- Poi, dar ce credeați? Ajunge! Și așa e prea mult! Ce vreți s� v� �ngr�șați? Și așa Ludmila ta e cam gras�...
- Cine e gras�, zise ea scurt și agasat , oprindu-se pentru o clip� din m�ncat.
- Tu!
- Ei aici are dreptate tipul. Așa e! Ești ce e drept cam gras�. �sta e cusurul t�u...
- Eu �s gras�? Ei las� c� te mai atingi tu de mine. �ți dau eu ție, zise ea enervat� , urc�ndu-se sus și șterg�ndu-și nervoas� �ntr-una , ciocul de b�ț.
M� uit la ei și discuția lor m� amuz�. Dup� ce termin m� ridic, �ntr-un alte cor de proteste. Acum �și rev�rsau furia pe mine:
- Ei gata? Ai b�gat �n tine, d�-ne și nou� mei și ap�.
- Așteptați hahalerelor! Hooo! Ajung�-v�! Uite ce mizerie ați f�cut �n cușc�! S� v� faceți de acu curat...
- Nu vrei s� d�m și cu aspiriciul?
- Dac� s-ar putea....!
- Hai mai repede c� leșin�m aici.
- Hai s� o v�d și pe asta!...
- Da ce crezi c� mult ne mai trebuie? Ia leșin� drag� oleac� s� se conving� și tipul �sta arogant și f�r� inim�...
- Nu pot acu ! N-am chef c� mie foame, și nu-l mai ține pe �sta de vorb�, c� dau divorț de tine...
�n fine nu mai ascult monologul lor și caut un șervețel pe care �l aduc ca s� cur�ț �n interior cușca de mizerie. la vederea h�rtiei ei se sperie s�rind care �ncotro și cronc�nind speriați:
- Hai ce v-a apucat ?Ați �nebunit? Dup� ce v� fac m�i-m�i aici la voi, c� parc� e la porci, mai și comentați. Tura viitoare v� faceți cur�țenie singuri. Nu știți dec�t s� m�ncați , s� spurcați cușca, s� v� bateți, s� o jumulești pe biata de ea...
- Vai drag�! Ai auzit? Mi-a spus drag�! Tu de c�nd nu m-ai mai spus așa?
- De ieri, adic� de ast� noapte...Uite c� ne d� și ap�, zise el trec�nd peste aluzie, ceea ce nu sc�p� ei:
- Poi da m� ei cu alt� vorb�...?
Da și acu v� dau și meilu... și un șut �n c...
- Te rog frumos! Vezi cum ne vorbești...!
- C� altfel ce? Te pominești c� dați divorț de mine. Dac� așa v-a fost bafta sau soarta s� v� �ncununați cu mine.... Asta e! Norocul vostru!
Dup� ce v�zur� și meiul sosond �n cușca lor pe o parcel� de plastic, se av�ntar� am�ndoi, ciugulind �ntr-una de parc� nu mai m�ncaser� de trei zile...Ce te faci cu ele?
Dup� ce cinci minute m�ncar� , se suir� am�ndoi sus și scuturar� am�ndoi penele, piept�n�ndu-le �ntens. Din c�nd �n c�nd o mai piept�na și pe ea. Asta din prea mult� dragoste.
- Sorine! Las-o �n pace!
- Ai auzit drag� și el a spus s� m� lași �n pace, zise ea continuundu-și toaleta.
Dup� care, apropiați unul �n altul, priveau la mine, �nchiz�nd c�te un ochi, c�nd unul, c�nd altul. M� ridic și ies afar�. Aștept ar comentarii. De data asta nu mai aud nimic. Și uite așa �n fiecare dimineaț�. C� peste zi... scenariul se repet� și aproape toat� ziua. De c�te ori vin �n buc�t�rie, m� �nt�mpin� am�ndoi cu un cor de proteste:
- Acu ce mai vreți?Aveți de toate!
- Ai uitat de desert!

Pagini: << 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: