Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:42
De la: _Ingrid, la data 2013-09-17 18:38:42De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:19:16Și uite cum am reușit s� v� scot capul din b�rlog, cu poveștile mele tr�snite! C� era cam pustiu pe acilea. Dar vine iarna și iar spunem povești la gura sobei, adic� la gura caloriferului, sau a centralei , care are! tot baietu ista zice.... youtu.be/-3tTqBXFg_4
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 23/08/2013 |
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:57
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-17 18:39:41De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:35:59De la: SocratEea, la data 2013-09-17 18:31:48Copilasii dorm la gura sobei, regii vaneaza, motanii prind soricei...... prin poduri si prin beciuri, printesele fac cipca..... Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q
:D
|
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:16
Dar oare azi ce mai m�n�nc?� M� �ndrept spre frigider, cu pași șov�ielnici și nesiguri. O privire aruncat� �n�untru, m� l�murii pe deplin. Nu prea aveam mari șanse de o mas� prea copioas� azi. Se cam �npuținaser� proviziile. Și asta dec�nd plecase Nina, care avusese totuși grija mea, de a nu muri de foame. Dar cum trecuse dou� s�pt�m�ni, m� mir și eu, cum de nu s-au terminat toate proviziile. Noroc de cafea și de ceaiuri. R�m�sesem nehot�r�t tot analiz�ndu-i conținutul, care nu se dovedea prea promiț�tor.
- Ce ai r�mas f�r� provizii? se auzi o voce binecunoscut� și vesel� �n spatele meu. - Da vecine, spun eu, ne�ntorc�nd capul. - Poi ar trebui s� mai faci piața! - Ar trebui cam multe vecine. Dar stai așa cum ai intrat aici? - Pe poart�! Cred c� ai uitat-o deschis�. - Nu se poate! Deobicei nu fac așa prostie. Eu m� ferec �ntotdeauna. Și crede-m� am toate motivele! - Te cred! - De ce ai venit? imi amintesc eu de vecin. - Voiam s� mai facem o tabl�, o carte... - O carte... o tabl� da sigur. Numai c� azi nu cred, zic eu auzind afar� un b�z�it ușor, asemenea unui bondar. Noroc c� vecinul era cam tare de urechi. Totuși �i zic: - Vecine poate m�ine sear�, c� azi nu am nici un chef, spun eu crez�nd c� afar� era Kurt cu nava. - Cum dorești vecine, zice smerit vecinul �ndrept�ndu-se afar�. Noroc c� afar� era noapte. Și nu se prea vedea mare lucru, și mai ales dup� lumina din cas�. �ți trebuia timp ca s� te obișnuiești. �l petrec afar� pe vecin, p�n� la poart�. Din �ntuneric m� p�ndea siluieta cuiva. Nu �mi f�ceam probleme știindu-m� ap�rat. Totuși poarta... ce se �nt�mplase oare cu ea? Ajung la poart� și dup� un ultim r�mas bun, o �ncui. M� �ntorc. M� indrept spre spatele casei. O lumin� puternic� m� �nv�lui. Apoi ceva care m� lovi �n creștet, fu ultima mea clip� de real�, dup� care nu mai am știut nimic de mine. Publicitate!.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:20
Poi femeia a ap�rut din coasta lui Adam NU ? Cel puțin așa susține biblia!
C�nd mai fac �știa niște c�ntece mai adev�rate? Nevorbite, necenzurate... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:21
Aha ! Broderie? Mersi ptr informație. Multe popoare multe obiceiuri. Multe cuvinte.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:25
Numa' bine de invartit prin oalele de pe aragaz.....
La mine ploua cu bulbuci..... Copiii mi-s facuti, banii ii caut inca.... Cine joaca kems?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:27
De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 19:21:39Aha ! Broderie? Mersi ptr informație. Multe popoare multe obiceiuri. Multe cuvinte. ....si toti cu spor la scris.
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 19:28
De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 19:20:00Poi femeia a ap�rut din coasta lui Adam NU ? Cel puțin așa susține biblia! youtu.be/aKKgmYht6c0
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 20:07
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-17 19:28:02De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 19:20:00Poi femeia a ap�rut din coasta lui Adam NU ? Cel puțin așa susține biblia! �Mintea mi c�l�uz� c�nd sufletul mi-e chior� Oare ce a vrut s� spun�? Deci tot minciuna e la putere. V�d c� f�r� ea nu se poate. Deci asta se moștenește din cele mai vecchi timpuri. oare cine ne-a mai l�sat-o și pe asta moștenire? Și nunumai. Cutia asta a Pandorei, oare pe ea cine a mai f�cut-o? Minciuna este, a fost și a devenit o necesitate. Oare și pe viitor? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2013, ora 10:23
�G�inile� mele au luat-o razna! Adic� zebrele.Azi dup� ce m-au boscorodot la cap, c� cic� s� le dau de m�ncare, tot nu s-au l�sat.
- Hai mai repede, iar ai uitat de noi? - Vezi c� d�m divorț de tine. - M;are pagub�! - Poi da ție �ți vine ușor s� vorbești. - Sorine! gura ! - Ba tu s� taci, ne-ai luat ai vrut s� te pricopsești cu noi, acu ai grij� de noi, nu ne l�sa s� suferim de foame. - las� c� tu , nu-ți mai trebuie m�ncare. Și așa eșticam... - Cam cum? - Cam dolof�nic�... - Da mersi...Hai ce stai schimb�ne și apa... Ce era s� fac? M-am supus. �n timp ce scot suportul cu apa, aud �n urma alte comentarii. - Hai c� acu ne schimb� și apa. C� era cald�. - las� c� pentyru mine era numai bun�. Și așa aveam de g�nd s� fac o baie... - Poi da la mine nu te g�ndești... Pe mine m� lași s� r�cesc... - M�i dar mai taceți g�inelor! M� doare capul - Auzi la el ! ne-a f�cut �g�ini�! - Poi da cotcod�ciți �ntr-una ca niște g�ini. - Ce sunt �lea? - Niște p�s�ri de curte mult mai mari dec�t voi. barem �lea mai fac și c�te un ou. C�nd eram la cas� aveam o g�in� defapt dou�, care f�ceau trei ou� pe zi... - Hai taci c� te lauzi. - Tu c�nd te ou? - C�nd o vrea mușchii mei! - Hai mai repede cu apa aia, și las� vorba! C� ni-e sete! - Hai gata ajung�-v�! Na ! - Cu voi nu e de tr�it. O s� aud� vecinii, și neștiind c� v� am pe voi , belelelor, o s� zic� c� Marin a �nceput s� vorbeasc� singur. - Da așa vecini ai? - Ei ce știți voi? Na luați și m�ncare și am sc�pat azi de voi. - S-o crezi tu! Ce crezi c� asta ne ajunge toat� ziua? mai vrem - Mai t�rziu ! Gata! Știți ceva? I-a ducețiv� voi afar�, și le deschid ușița. dar ei nu o vedeau. - Ce, gata, ne dai papucii? Bag m�na �n cușc� și �ncerc s� o prind mai �nt�i pe Ludmila. S-a l�sat repede prins�. probabil c� nu avea chef de fugit. - Ei i-a m�na de pe nevast�-mea! Dar nu țin seama de protestele lui, și o scot �n sf�rșit afar� din cușc�, dup� care o pun pe niște ziare l�ng� cușc�, l�s�ndu-i ușa �ntredeschis�. Dup� ce a țop�it o vreme s-a s�turat de țop�it și a s�rit �n cușc�, �n protestele lui: - Pe unde ai umblat? La ora asta se vine? Enervat �ncerc s�-l prind și pe el. Dar se l�sa greu. Dup� ce l-am alegat toat� cușca vre-o 2minute, se l�s� și el prins. C�nd se v�zu afar�, protest� acum ea. - Ei ai plecat? Vezi poate �nt�rzii la mas�. c� eu nu stau cu masa �nt�ns� toat� ziua. Dup� mai țop�i și el �n recunoaștewre, se av�nt� jos cu un zbor nu prea reușit, c� c�zu repede jos, asta trezindu-i protesteei: - Ei vezi s� nu-ți rupi g�tul c� te omor! L-am ajutat s� se ridice iar pe mas�. acu st�tea chitic de frica ei. P�n� la urm� dup� ce ocoli de c�teva ori cușca g�si gaura, și se puse pe treab�. Se av�nt� pe uș� și se repezi �n brațele ei. - Vezi mai pleac� tu de acas�, c� nu mai vezi desert... - Ia nu mai m�r�iți at�ta! - Ei! Noi nu suntem m�țe! - Nu ? Dar faceți ca ele. O s� v� dau lor. Am vre-o dou� pe aici pein spatele blocului, cu mulți pui, nici nu au ce alege din voi. mai mult sunt penele... - Da ? Vezi s� nu ! Noi suntem g�ini ,... ai zis! - G�ini, zebre, cintezioi, tot aia e ! - S-o crezi tu c� e tot aia. - Gata guralivelor! mai t�ceți c� v� dau afar�! Și sigur m�țele o s� se osp�teze cu voi. Ce friptur� bun� ar fi pentru ele? Și plec l�s�ndu-le s� vorbeasc� și s� comenteze singuri. le-am l�sat și ușa deschis� , mai mult s� v�d ce vor face. Dar ți-ai g�sit nu nimeresc ușa. Sau poate nu vor s� mai ias� afar�... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2013, ora 13:48
Azi am f�cut g�luște cu prune! S� nu-mi spuneți c� nu v� plac? E moartea mea ! De c�nd le f�cea mam-mare și tanti Lili..Mama și Nana ne f�cea mai rar. Chiar nu-mi amintesc s� fi m�ncat așa ceva la nana. Ce vreți nu toți au r�bdare....�n schimb ea era cu dulcețiurile , și mai ales de nuci și trandafir. Iar moartea mea ! Și a fost și la propriu. C� �ntr-o zi am atacat borcanul de 800 de dulceaț� de nucu, și nu l-am mai l�sat din m�n�. Nana jubila. dar dup� o jum�tate de or� , nu mi-a mai trebuit dulceaț� de nucu ani buni.
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 19 Septembrie 2013, ora 09:52
1,2,3, PROB� DE MICROFON...
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Septembrie 2013, ora 09:57
De la: GRINGOS, la data 2013-09-19 09:52:201,2,3, PROB� DE MICROFON... Daaa, te vad, te vad!
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 19 Septembrie 2013, ora 20:33
Cami, se termina braga! Iti plac ~gainele~ mele?
|
Postat pe: 19 Septembrie 2013, ora 20:34
De la: 9am_2262, la data 2013-09-19 20:33:00Cami, se termina braga! Iti plac ~gainele~ mele? is culmea astia! Cand merge cand nu merde....Cand ma logheaza , cand nu.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 17:56
Prezent �i viitor
publicat la 18 Iunie 2004 de Marian Apostol (AIM) Prezentul ne cheam�! Jazz Rasool a prezentat la Conferin�a "Misterele" de la Marlborough eviden�a: �n prezent asist�m la cel mai activ ciclu solar de c�nd se cunoa�te, �i c� acest ciclu se va �ncheia �n 2012. El a amintit c� aceast� dat� coincide cu "Sf�rsitul Timpului" din celebrul calendar Maya �i cu Protocolul Kyoto (care este un tratat anti-poluare). Pe de alt� parte, frecven�a de rezonan�� Schumann (proprie acestei planete) a crescut de la 7.83 Hz la 12 Hz (dup� cum afirm� unele surse), ceea ce l-a determinat pe Jazz s� spun� c� ace�ti factori vor "activa", �ntocmai ca un comutator, o mare parte din acele gene pe care speciali�tii �n inginerie genetic� le numesc "gene de balast" pentru c� nu le cunosc func�ionalitatea. Jazz nume�te aceste gene "ADN-ul speciei" �i odat� func�ionale, vor duce la fenomene de telepatie �n mas� �i telekinezie. Aceasta va fi na�terea unei noi specii umane: Homo Spiritus. Un alt participant la aceast� conferin��, Paul V., a sugerat c� complexul militar-industrial american �ncearc� s� contracareze aceste efecte benefice folosind celebrul HAARP (localizat �n Alaska). Cu mul�i ani �n urm�, Alice Bailey a prezis aproape acela�i lucru, ea numindu-l Marele Plan. Pe scurt, este vorba despre dezvoltarea sintezei subiective la nivelul �ntregii umanit��i �i a modului de comunicare preponderent telepatic, ce vor avea ca urmare transcenderea timpului ca energie limitatoare. �n acest fel, fiecare fiin�� va cunoa�te adevarata semnifica�ie a min�ii umane �i o va putea folosi �ntr-un mod superior (cunoa�tem c� �n prezent omul folose�te numai 8-10 % din capacit��ile creierului). Acest pas va determina �n�elegerea planului divin pentru care fiecare dintre noi am ales s� ne na�tem acum �i aici. Previziuni de dincolo Dannion Brinkley este un caz faimos pentru experien�ele sale tip "dincolo de moarte". El a avut o moarte de 28 minute, descris� pe larg �n cartea "Salvat de Lumin�". �n 17 septembrie 1975, el vorbea la telefon �n timpul unei furtuni. Un tr�snet a lovit linia telefonic�, astfel c� mii de vol�i au ajuns �n corpul lui. Inima s-a oprit �i a murit. El a �nviat la morg� dupa 28 de minute, dar era �mbog��it cu o experien�� incredibil�. Dup� ce a fost traversat de curentul electric, s-a trezit plutind deasupra corpului s�u, apoi a �nceput s� avanseze printr-un tunel �n spiral� c�tre o lumin� str�lucitoare. Acolo a fost �nt�mpinat de o fiin�� luminoas� care radia iubire. Apoi �i-a re-tr�it via�a �ntocmai ca la cinematograf, s-a judecat singur pentru propriile gre�eli, sim�ind toat� durerea pe care el a provocat-o celorlal�i dar �i sentimentele pozitive pe care el le-a d�ruit pe parcursul vie�ii sale. El a fost dus apoi �ntr-un ora� cristalin de lumin�, �n fa�a a 13 fiin�e luminoase, c�te una pentru fiecare zodie �i un conduc�tor care prezida pe cei 12. Fiecare dintre ace�tia s-a apropiat de el cu c�te un mic obiect, care sem�na cu un televizor �n miniatur�. Au ap�rut scene din viitor, �i s-au m�rit p�n� c�nd Dannion s-a reg�sit �n mijlocul lor. Au fost peste 300 de astfel de viziuni, iar 117 dintre ele se vor petrece p�n� �n 2012. Peste 100 dintre aceste evenimente deja s-au produs (accidentul de la Cernob�l, destr�marea URSS, r�zboiul din Golf, etc). Dup� ce a primit instruc�iuni pentru a construi centre speciale, Brinkley s-a �ntors �n corpul fizic care �ntre timp fusese dus la morg�. Dup� dureri �i paralizie, el a descoperit c� avea capacit��i telepatice �i de previziune. �n ceea ce prive�te anul 2012, Dannion a r�spuns �ntr-un interviu: �ntrebare: Cat de r�u va fi, Dannion? R�spuns: Sau c�t de bine va fi! Cred c� va fi foarte r�u, geografic �i topografic, dar �n sensul spiritual, con�tiin�ele oamenilor vor avea de c�tigat enorm. Acest p�m�nt se schimb� pentru c� �ntregul univers se schimb�, mai ales �ntre 2011 �i 2012, c�nd vom fi martorii revenirii unui sistem de energii care au existat �n trecut aici. Pute�i s�-i spune�i con�tiin�� avansat� spiritual, sau A Doua Venire, sau na�terea Erei V�rs�torului. Jose Arguelles �i Drunvalo Melchisedek, doi faimo�i cercet�tori care au interpretat miturile �i descoperirile arheologice ale civiliza�iei Maya, sunt profund convin�i c� anul 2012 este unul de referin��. Atunci omenirea nu va mai avea nevoie de calendar, pentru c� timpul, tehnologia �i sistemul monetar vor fi trancense gra�ie sincroniz�rii galactice �ntre planeta P�m�nt �i centrul galaxiei noastre. Proiectul Montauk Doi marinari americani au s�rit de la bordul navei USS Eldridge �n timpul Experimentului Philadelphia de pe 12 August 1943. Ei s-au trezit - nu �n apele golfului - ci pe p�m�nt, �n Long Island, New York, pe 12 August 1983. Au c�l�torit astfel �n timp p�n� la momentul �n care guvernul SUA f�cea un experiment similar, numit Proiectul Montauk, datorit� conexiunilor c�mpurilor magnetice planetare care se repet� la fiecare 20 ani pe 12 August. Cercet�torii care au lucrat la acest proiect au reu�it s� c�l�toreasc� �n timp printr-o bucl� temporal� existent� �ntre datele celor dou� evenimente. Dar ei nu pot merge mai departe de 2012. Timpul se opre�te �n 2012? Steven Gibbs spune c� exist� o barier� dincolo de care c�l�torii �n timp nu pot trece, �ns� au cercetat momentele premerg�toare �i au descoperit c� orice urm� de via�� de pe aceast� planet� disp�ruse. Cu toate acestea, exist� �i alte opinii... Bob Frisell spune �n cartea sa c� "nimic din aceast� carte nu este adev�rat, dar lucrurile sunt exact a�a (ca �n carte)"; motivul pentru care ei nu au reu�it s� treac� dincolo de 2012 este c� ultimul experiment de c�l�torie �n timp a fost f�cut pe 2012 (sau va fi f�cut) �i c� toate experimentele sunt interconectate. Frisell spune c� ei au putut s� c�l�toreasc� �i �n trecut dar nu mai mult de 1 milion de ani, fiindc� aceasta este data primei c�l�torii temporale realizat� de micii cenu�ii (extratere�trii cu care guvernul SUA a f�cut un pact ca urmare a evenimentului Roswell). Sursa lui Frisell este Drunvalo Melchizedek; totu�i, o persoan� cu care el a stat de vorb�, ne ofer� o versiune pu�in diferit�: - Care este cea mai �ndep�rtat� dat� p�n� la care a ajuns vreodat� cineva care a c�l�torit �n viitor? - Anul zece mii. - Deci totul este pus la punct (stabilit clar) p�n� �n anul 10.000? - Da, �ns� este o "realitate" ca un vis. Nimeni nu a reu�it s� atinga o realitate "concreta" dincolo de anul 2012. Acolo este un zid dincolo de care nu se afl� nimic. - Profe�iile ne anun�� c� atunci P�m�ntul se va schimba. - Curios, nu-i a�a? - Care este prognoza ta pentru viitorul speciei umane? - Va supravie�ui. - De ce s-a men�ionat odat� c� anul 2011 a fost ultimul an �n care ei au putut s� "ating�" ceva real? - �n calendarul Maya se men�ioneaz� c� �n anul 2012 exist� un fel de barier�. Cei care au puteri paranormale sunt cu to�ii de acord c� �n jurul acelei date exist� o bariera dincolo de care ei nu pot s� treac�. - Asta nu �nseamna �ns� c� dincolo de "zid" nu exist� nimic... - Nu. Este doar "ascuns" vederii. Chiar �i ma�inile timpului nu pot trece dincolo. Exist� o mul�ime de oameni care sunt ner�bd�tori s� afle dac� vor fi �n stare s� p�streze controlul asupra umanit��ii dincolo de anul 2013. - Se pare c� exist� o trezire a con�tiin�ei oamenilor chiar �n aceste momente, c�nd �ncepem s� intr�m �n a patra dimensiune. - Corect. Exist� multe "semne" �n privin�a asta. - Mul�i oameni vorbesc despre faptul c� ne �ndrept�m c�tre a patra dimensiune. Ce �nseamn� asta? - Pe scurt, este o nou� stare de rezonan��. De asemenea se va con�tientiza faptul c� omul nu este separat de Creator. Este deci vorba despre acel spectru de frecven�e pe care Cre�tinii �l numesc "a doua venire". Aceast� "a doua venire" este de fapt o stare de a fi, nu o apari�ie concret� �n vederea stabilirii unei noi ordini de putere. - Cand va fi aceasta realizat�? - Ei bine, entit��ile de pe aceast� planet� vor trebui s� se orienteze decisiv c�t mai repede �n ceea ce prive�te r�ul sau binele, altfel le va fi foarte greu s� se mai schimbe. Este vorba despre o decizie personal�, �ntre r�u �i bine. �n c�teva cuvinte, a patra dimensiune este mult mai plin� de via��. Entit��ile trebuie �nc� s� aib� grij� de vehiculele lor fizice (corpul fizic). Este de asemenea o lume �n care compasiunea, �n�elegerea �i iubirea sunt predominante. Intrarea �n aceasta a patra dimensiune se va realiza �ntre 2003 �i 2013. - Este interesant c� toate acele calcule din I-Ching arat� c�, dincolo de 2012, totul va fi schimbat. - Da. Nimic nu va mai fi la fel pe P�m�nt. Scimb�rile au �nceput chiar din aceste momente. Ceea ce vedem este, de fapt, moartea modului de via�� specific celei de-a treia dimensiuni. Un alt dialog menit s� aduc� clarific�rile necesare: Datorit� faptului c� articolele AIM sunt adesea copiate pe diverse forumuri �i apoi preluate de alte reviste �i site-uri, f�r� a specifica originea lor, v� inform�m c� adresa acestui articol este aim.coz.in/?a=68 �i este publicat la Active Information Media. - Mul�i oameni cu puteri paranormale sus�in c� nu se poate vedea nimic dincolo de anul 2012. Este oare din cauz� c� noul timp este de o alt� natur�, de alt fel dec�t cel prezent? - A�a este. �i asta datorit� evenimentelor "fizice" (cosmice) din aceast� perioad�. - Deci, dac� cineva spune acum c� nu poate vedea dincolo de 2012, asta se explic� prin faptul c� lumea de dincolo de 2012 nu a fost �nc� "conceput�", sau c� noi o "construim" chiar �n aceste momente. Aceasta este natura noului timp. Dar oare suntem preg�ti�i? Tot au tras-o cu 2012. Acu suntem 2013. Poate o s� ajungem și �n 2014, dac� ne-or l�sa alții!?! Oare ce an precar, or mai inventa lumea asta ...? �n care ani ne-om g�si sf�rșitul? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 18:58
�știa de la telefonie, au �nceput s� le fac� și publicitate ascuns� sau mascat� și prea fericiților sau sfințiilor sale. C� zic ei de la lucruri sfinte au ap�rut realiz�rile tehnice și invențiile de acu. Poate! dar chiar erau sfinte? Era necesar s� fie sfinte? C�t privște scamatoria lu Johannes de a merge pe ap� un truc destul de reușit cu ajutorul asistenței. El practic nu mergea direct pe ap� ci pe un suport de sticl� sau alt obiect , care sub ap� devenea invizibil. iar paharul cu șampania ... ce mai avea cine s�-l țin�.. Varianta veche de care spuneam . Trucul vechi , și varianta nou�, pentru neinițiați.
Numai minuni inventeaz� oamenii �știa. Numai locuri de munc� nu ! Toți st�m și ne minun�m. Și ne mai minun�m c� nu avem de unele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 20:09
Deci așa cum m� așteptam, iar�și popii! Așa cum ziceam o mai bun� acoperire pentru fraude , nici c� se putea mai bun�. Ei au fost �ntotdeauna și sunt pericolul nr .1! �n Romania. C� de alții nu ne mai intereseaz�. Eu aș da un semnal de alarm� s� verifice cei �n drept și substanța chimic� a lor din cadelnițe , care ei le zic t�m�ie. Cine știe ce afrodisiatice , sau substanțe halocigene se ascund acolo. la ei orice e posibil! Cred c� ar fi mai bine f�r� ei. Sunt �n plus.
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 20:12
De la: 9am_2262, la data 2013-09-20 18:58:01�știa de la telefonie, au �nceput s� le fac� și publicitate ascuns� sau mascat� și prea fericiților sau sfințiilor sale. C� zic ei de la lucruri sfinte au ap�rut realiz�rile tehnice și invențiile de acu. Poate! dar chiar erau sfinte? Era necesar s� fie sfinte? C�t privște scamatoria lu Johannes de a merge pe ap� un truc destul de reușit cu ajutorul asistenței. El practic nu mergea direct pe ap� ci pe un suport de sticl� sau alt obiect , care sub ap� devenea invizibil. iar paharul cu șampania ... ce mai avea cine s�-l țin�.. Varianta veche de care spuneam . Trucul vechi , și varianta nou�, pentru neinițiați. L-aș invita pe nea Johannes s� traverseseze Dun�rea de-a latul singur, f�r� ajutor, de la Turnul de televiziune, direct la Zacl�u, sau cum �i spune acu I Br�tianu.Și dac� m� convinge �l cred... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Andrea_Rose_1 1 mesaj Membru din: 21/09/2013 Oras: Arad |
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 18:30
Cand s-a nascut al doilea copil la 13ani distanta de primul si m-a facut intai sa ma minunez si sa zambesc si apoi sa rad in hohote , am realizat cu stupoare ca au trecut ceva ani ... A fost socant si mirific in acelasi timp ...
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 20:29
De la: Andrea_Rose_1, la data 2013-09-21 18:30:48Cand s-a nascut al doilea copil la 13ani distanta de primul si m-a facut intai sa ma minunez si sa zambesc si apoi sa rad in hohote , am realizat cu stupoare ca au trecut ceva ani ... A fost socant si mirific in acelasi timp ... dac� ai credinț� �n tine, orice așa zis� � minune � poate fi realizabil�. Așa cum spunea și la mine doctorii, de fapt nevestei, c� cu o tromp� nu o s� mai fac� copii. Și m-am ales și cu un Costic� dup� 5 ani.... Chiar voiam s� spun c� s� fie c�utați deținuții și preoții și �n pantofi sau ciorapi. V�d c� mni-a luat vorba din gur�...De pe ei nu-i scaneaz� nimeni , c� sunt sfinți. Oare c�t or s� se mai joace ei cu focul. C� o s� vin� ziua cea mare și pentru ei, c�nd or da socoteal�, pentru toate f�r�delegile s�v�rșite. Dar au pretenții mari la noi. Sub lozinca: � F� ce spune popa, nu ce face popa, ei acționeaz� nestingheriți. �nc� nu-și pune mintea cu ei autorit�țile , pe motiv c� sunt preafericiți. Cred și eu !. dar dac� i-ar lua pe toți la bani m�runți, nu ar avea bani de sperț. De aici rezult� c� nu au fric� de Dumneseu. Eu i-ași testa pe fiecare viitor pop� care s-ar �nscrie la o școal�. S� vedem dac� merit� aceast� cinste. S� dovedeasc� duhovnicește c� este apt și c� merit� s� intre �n slujba Domnului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 20:34
De la: 9am_2262, la data 2013-09-21 20:29:57innainte sa zici ce zici vezi care este salariul unui preot incepator,,,,,ca unii sunt lacomi sunt pacatele lor si vor fi cei mai cercetati,,,,noi sa ne vedem de ppacatele nooastreDe la: Andrea_Rose_1, la data 2013-09-21 18:30:48Cand s-a nascut al doilea copil la 13ani distanta de primul si m-a facut intai sa ma minunez si sa zambesc si apoi sa rad in hohote , am realizat cu stupoare ca au trecut ceva ani ... A fost socant si mirific in acelasi timp ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 20:39
De la: 9am_2262, la data 2013-09-20 20:12:46Sunt si anafoare pe acolo, e tare daca trece peste ele.De la: 9am_2262, la data 2013-09-20 18:58:01�știa de la telefonie, au �nceput s� le fac� și publicitate ascuns� sau mascat� și prea fericiților sau sfințiilor sale. C� zic ei de la lucruri sfinte au ap�rut realiz�rile tehnice și invențiile de acu. Poate! dar chiar erau sfinte? Era necesar s� fie sfinte? C�t privște scamatoria lu Johannes de a merge pe ap� un truc destul de reușit cu ajutorul asistenței. El practic nu mergea direct pe ap� ci pe un suport de sticl� sau alt obiect , care sub ap� devenea invizibil. iar paharul cu șampania ... ce mai avea cine s�-l țin�.. Varianta veche de care spuneam . Trucul vechi , și varianta nou�, pentru neinițiați. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 22:13
Uit�ndu-m� prin biblioteca proprie, am dat de mai multe povestiri SF , , pe care m=am g�ndit s� le pun laolalt� �ntr-un singur volum: Aceast� colecție cuprinde mai multe povestiri, pe care am s� le aleg cu grij� , ca fiind cele mai importante și frumoase. �ncep cu asta:
AVERTISMENT PENTRU LINIȘTEA PLANETEI COLECȚIE DE POVESTIRI SF, DE LA DIVERȘI AUTORI ULTIMUL GDAR - Dup� : Rodica Bretin �n afara singurei mese ocupate, �nc�perea era pustie. Pentru o baz� situat� pe una din rutele comerciale principale, p�rea cam bizar. Se vorbea despre deschiderea unui coridor spațio-temporal, dar zvonurile nu fuseser� confirmate. �n calitatea sa de consilier meta-galactic, Khor Ub Nabur ar fi fost desigur informat. Lumina crepuscular� atenua contururile, iar �n atmosfer� descoperise prezența unor elemente chimice necunoscute, cantit�ți infime �ns�, pe care organismul s�u le putea izola, controla și neutraliza. Ap�ruse un tentacul violet, lustruind cu frenezie suprafața translucid� a mesei. Inutil ca finalitate, gestul simboliza, �nalta considerațiune acordat� oaspetelui. Un duarph beneficia peste tot de protocolul zero. Khor Ub Nabur, sorbea �ncet din b�utura oferit� de sixian. Absent la ce se petrecea �n jurul s�u, urm�rea reflexele create �n paharul de cristal. Se simțea spionat, h�ituit, sentimente ne�ncercate vreodat� de un adev�rat duarph. Oare b�nuiau ceva? Atunci ultima misiune reprezenta un test menit s�-l demaște. Poate �l subestima, dar nu �l credea at�t de subtil. - Un zerț lumin� pace! Khor Ub Nabur tres�ri. Str�inul nu cunoștea obiceiurile locului, c�ci c�ci se așezase f�r� s�-i aștepte �ncuviințarea. Figura distoid�, corpul aproape uman, dar cu șase brațe tubulare acoperite cu cili, tr�dau originea denebianb�. Ochiul perfect rotund, colorat puternic �n roșu, devenise oranj, trecerea f�c�ndu-se printr-o succesiune de nuanțe și lic�riri. - Servim entitatea, replic� indispus consilierul. Avusese o scurt� ezitare �nainte de a r�spunde și se �ntreb� dac� trecuse neobservat�. Denebianul nu venise din �nt�mplare la masa lui. Colierul de sionit, era identic cu celpe care-l purta. Pentru misiune fuseser� aleși patru raționali din zone diferite ale meta-galaxiei. �n calitatea sa oficial�, știa multe despre ceilalți trei, dat nu și lumile din care veneau. Acesta trebuia s� fie Ur Dip. De ce un denebian? - Mi s-a cerut s� te �nt�lnesc, duarphule, pentru a-ți transmite: �Al patrulea se afl� la Detros.� �ți spune ceva? Khor Ub Nabur se decise s� tatoneze terenul. Deși Ur Dip nu p�rea inițiat �n obiectivul misiunii, un sfert dec�t cunoștea despre natura �nchis� și perfid� a denebienilor, ar fi fost suficient pentru a-l alerta. - Nu �ți pot da am�nunte pentru c� nu le cunosc. Instrucțiuni vom primi la bordul navei. - Ce aștept�m? Consilierul �nt�rzie cu r�spunsul, ființa care intrase �n momentul acela, putea fi cu greu definit�. �i v�zuse, pentru c� se deplasa spre ei �ntr-o plutire lin�. Ceva ca o boare �i atinse c�nd se opri �n fața lor. Haloul disp�ru, devenind trupul vizibil, ca un lujer prelung. Se așez� și �isalut� cu o ușoar� �nclinare a capului, r�ceala ochilor imenși pe masca palid� a feței contrazic�nd simulacrul de z�mbet �ncremenit pe buze. - N-am �nt�rziat, nu-i așa? - Dimpotriv� Altraza, sur�se Khor Ub Nabur. Sixianul aștepta �ntr-o atitudine �ndatoritoare, ca noua venit� s�-și exprime preferința. Ur Dip fusese Ignorat, fiind un s�rman denebian, nu un duarph sau o xyodlart� de pe Ackernar. Lumina s�lii se modific� treptat. �n centru, mesele fuseser� date la o parte și un con de luminin� marc� o aren� improvizat�, unde se preg�tea ceva, c�ci murmurul conversațiilor �ncetase. Unora le p�rea interesant genul acesta de spectacol, iar �nc�oerea devenise ticsit�. Sub reflector au fost impinși doi b�rbați. V�z�ndu-i Khor Ub Nabur, nu �și putuse st�p�ni o zv�cnire a brațului in care ținea b�utura și c�teva pic�turi se r�sp�ndir� pe mas�. Lupt�torii se opriser� la mijlocul s�lii, �n poziții expectative. Un moment de ezitare din partea unuia, o micșorare a pupilelor celuilalt și lovitura de pumnal porni fulger�toare. �n mintea consilierului re�nvie amintirea oamenilor purtați pe str�zile orașului, �n cuști cu �nchidere magnetic�, femei și copii cu priviri r�t�cite, care �l urm�riser� mult� vreme. Erau considerați o specie inferiaor�. Organismele lor primitive, obișnuite s� respire o anumit� compoziție atmosferic�, nu supraviețuiau transferului �n alte medii. �ncapabili s�-și adapteze funcțiile biologice, au r�mas izolați �n arealul restr�ns al planetei de origine. Lupt�torii ajunseser� la cap�tul puterilor și respirația le producea un zgomor sacadat. Nici unul nu se cruțase, nu se ferise din calea lamei aduc�toare de moarte. Dinspre pseronii lipsiți de t�mple, pornea comanda de a �nvingecu orice preț. Lupta se transformase �ntr-o �ncleștare de trupuri. - Se spune, �ncepu Altraza, c-ar fi fost o populație numeroas�, st�p�ni a unei tehnologii avansate. Cu mult �nainte ca solul planetei lor s� devin� radioactiv, trimiteau rachete �n lumile stelelor apropiate. - Prostii, respinse Ur Dip ideea. pe Terra tr�iesc dou� miliuoane de oameni, care abia reușesc s�-și asigureharana. Planeta e sec�tuit� de resurse. Altraza nu-i d�du atenție, ochii ei galbeni fix�ndu-l cu insistenț� pe duarph, ca o felin� care p�ndește prada,Se �ntreb� c�t sau ce anume aflase despre el. Cunoștea bine creaturile de pe Ackermar. La baza motivațiilor unei acțiuni st�tea un calcul precis, o logic� perfect�. Ascultase cu toate simțurile alertate intuind amenințarea disimulat� de cuvinte. - O ființ� n�scut� sub un soare galben, nu are șansede evoluție. Dec�derea civilizației terestre reprezint� o dovad�, insist� Ur Dip. Altraza �l privi pe denibian, de parc� atunci �i observase prezența. - pentru c� nu au reușit s� se ridice la suprema �nțelepciune - �nțelegerea consecințelor. �n realitate nu știm nimic precis despre ei. - Doar cum pot fi uciși, remarc� Ur Dip. - E timpul s� mergem, hot�r� Altraza ridic�ndu-se. �Denebianul era gata s� strice totul�, g�ndi. �Consilierul b�nuiește ceva și ar putea da �napoi, nu e �nc� prea t�rziu s�-și recalculeze șansele. Dar n-o va face, cercul-capcan� se �nchide.� C�nd au sosit la punctul de �mbarcare se �nserase. De-a lungul pistei erau �nșirate astronave gigantice, �ntr-o �ncremenire monolitic�, iar deasupra staționau luminile vehicolelor-excort�. Un vuiet prelung se propag� prin atmosfer�, reverberația f�c�nd s� vibreze pereții hangarelor. Ecranele de protecție �ntrase �n funcție �ns�, și c�mpul gravitic distorsiona contururile. Asoloz� o nav�. Khor Ub Nabur, v�zu �nt�i un punt luminos, apoi brusc, mii de ace, i-au str�puns retina, orbindu-l pe moment. C�nd reuși s� �și limpezeasc� privirea, nava cobora �ncet, suspendat� deasupra pistei, o uriaș� pas�re metalic� venit� din infinitul vitezelor superluminice. Simț�nd o ușoar� b�taie pe, se �ntoarse și �nt�lni niște ochi negri, p�trunz�tori, care �l fixau din spatele vizorului c�știi. Uniforma simpl� str�ns� pe corpul atletic, purta �nsemnul castei navigatorilor. - Consilierul Khor Ub Nabur? Sunt Thy Serg, pilotul dumneavoastr�. V� rog s� m� urmați. �Un navigator feydar�, �și spuse Khor Ub Nabur, recunosc�nd un dialect din str�vechea federație Zahras. Thy Serg �l conduse la un hangar izolat, unde nava se dovedi o pies� de muzeu, de pe vremea c�nd se fabricau , rachete cu motoare fotonice. Pilotul �și f�cea de lucru la comenzi, studiindu-și pe ascuns pasagerii: Xyodlarta era periculoas�, prezența ei �l �ngheța. Consilierul purta pe chip �semnul�, nu putea s� se �nșele. Se �nfior�: cine ar �ndr�zni s� se ating� de un duarph? Dup� ieșirea �n spațiul cosmic, Khor Ub Nabur vzion� cilindrul cu instrucțiuni. Mesajul le cerea s� ajung� pe Detros, unde �l aștepta coordonatorul misiunii... �nchise ochii și �ncepu s� respire controlat. Dincolo de pereții navei, �ncepea noaptea cosmic�. �n vremuril c�nd str�moșii s�i vedeau �n Univers o breș�, o falie spre un m�ine incert, cerul exista pentru a-i feri de teroarea viitorului. Erau la un pas de dob�ndirea unei conștiințe superioare, dar i-a �mpedicat sentimentul apartenenței la un anumit spațiu și timp. Un șoc violent zgudui nava. �n timp ce podeaua se cutremur� din nou, Khor Ub Nabur �ncerc� s� deblocheze ușa postului de puilotaj. C�nd reuși s� p�trund� �n�untru,Thy Serg z�cea pe jos, cu brațul drept �ntins �ntr-o ultim� �ncercare de a ajunge la tabloul de comand�, iar l�ng� o plac� de protecție, ce marca locul unei sp�rturi �n perete, c�zuse un aparat de sudur�. Consilierul fiz� �ndecis comenzile. Se tr�gea dintr-un neam de r�t�citori prin spațiu, c�nd navigația nu devenise privilegiul acstei feydarilor, și cunoștințele de astronavigație r�m�seser� undeva �n celule creierului s�u: Sond�nd �n subconștient, putea ajunge la trecutul care tr�ia �n el, neștiut, sutele de generații supraviețuind �n memoria speciei. Execut� manevrele finale: Se apropiau de ținta c�l�toriei, și c�nd �și ridic� ochii de pe aparate, relax�ndu-se dup� concentrarea zborului, discul cenușiu al unui corp ceresc, ocupa o treime din hublou. peisajul planetei �i d�dea o semzație familiar�. Nu fusese niciodat� �n sistemul Sirius, totuși cunoștea fiecare crater, fiecare neregularitate a reliefului. Confrunt� imaginea real�, cu cea p�strat� �n memorie, �nregistr�nd schimb�rile aduse suprafeței de coliziune recente cu meteoriții. Amintirea venea dintr-un spațiu insondabil, de aceea �l cuprinse o stare confuz� de panic�. Simțea un imbold irezistibil s� fug�, s� �ntoarc� spatele planetei. Jos p�ndea primejdia, știa, fiind totodat� conștient c� se n�scuse pentru a �mplini acolo un leg�m�nt care nu era a lui. Viitorul devenise un zid �ntunecat.Nu avea de ales. Se preg�ti de asolizare. *** - Puțin� setha, consiliere? Z�mbetul Altrazei, era cald, �mbietor. �și aplec� lujerul ml�dios pentru a turna lichidul �n cești. Lui Khor Ub Nabur, �i reveni �n minte avertismentul pilotului Thy Serg, �nainte de accident: �Ferește-te de xyodlart�, te va ucide!� �nconjurați de confortul rafinat al bazei planetare, �l așteptau pe al patrulea rațional implicat �n misiune, care �nt�rzia. - Iat�-l pe Het van Karșa, cunoscutul pharolog! exclam� deodat� Ur Dip, agit�ndu-și tuburile �n direcția intr�rii.Ochiul �i c�p�tase o nuanț� de verde intens. �C�nd o s� termine cu gafele�? g�ndi Altraza. Deodat� Debenianul �și simți p�ntecul crisp�ndu-se, durerea devenindinsuportabil�. Arunc� o lic�rire �mploratoare spre xyodlart� și chinul �ncet�. - Un zert lumin� pace! rosti noul venit, p�șindspre mijlocul camerei. Pelerina metalizat� �i atingea car�mbii cizmelor,s�lt�ndu-se ușor �n timpul mersului. Avea ținuta dreapt�, rigid� , a unuia obișnuit s� comande. Ochii puțin oblici-dou� fante �ntunecate- nu exprimau nimic, privirea lor glacial� trec�nd peste Ur Dip ca cum denebianul n-ar fi existat. Khor Ub Nabur �și �nfipse unghiile �n carne. Veșnic�Entitate! Pentru o clip�, crezuse c� se privește �n oglind�.�i trebui un efort considerabil ca s�-și p�streze �ntip�rit pe chip z�mbetul calm, destins.�Asta era ! Un duarph- autentic- trimis s�-l demaște.� G�ndurile �i alergau �nebunite c�ut�nd o cale de ieșire din situația imposibil� �n care �l atr�sese perfidia xyodlartei. Altraza judecase corect:transformarea lui ar fi convins pe oricine, �n afara unui nativ din Eridani. Ajung�nd �n dreptul consilierului,Het van Karșa se opri. Se l�sase o t�cere ap�s�toare. Altraza sur�dea, urm�rind atent� confruntarea. Cei doi se privir� un moment ce p�ru nesf�rșit. ochii pharalogului devenir� violeți și Khor Ub nabor, le percepea extensiasenzorial� sond�nd�n structura intim� a ființei sale, cobor�nd la nivelul reacțiilor afective fundamentale.La r�ndul s�u p�trunse �n conștiința celuilalt, dar de retrase imediat, coplșeșit de o prezenț� total� dominatoare. Het van Karșa �și duse m�na dreapt� la piept și se �nclin� ad�nc, cu deferenț�-salutul care �l cunoștea duarph. Khor Ub Nabur se �nclin� la r�ndul s�u, f�r� s� �nțeleag� nimic. Altraza radia o furie abia st�p�nit�, dar c�nd Van Karșa se �ntoarse spre ea, tr�s�turile �i c�p�tar� �ngenuitate și reuși s�-și acordeze glasul pe tonurile cele mai dulci: - Ai �mb�tr�nit duarphule. De la ultima noastr� �nt�lnire au trecut.... da, zece perioade standard. Dar Het van Karșa, ignor� amabilitatea prea evident�, iar intensitatea privirii lui nu prevestea nimic bun. - �n schimb tu, Altraza, ar�ți minunat, spuse el f�r� inflexiuni. Atunci, pe Wena Varusis, nu-ți priau radiațiile. Xyodlarta z�mbi �n sil�. Aluzia la planeta aceea o f�cea s� se �nfioare f�r� voie. - Nu ne-ai spus pentru ce ne afl�m aici, �ncerc� Ur Dip s� salveze situația. - Nu cunosc motivele pentru care unii dintre voi se afl� aici, replic� sec van Karș, dar doresc s� v� ar�t ceva interesant...Locul �n care v� voi duce nu mai exist� de multe mii de ani, iar coridorul temporal e foarte �ngust. dac� alunecați �ntr-o brez� a hiperspațiului, nu mai exist� cale de �ntoarcere.V-ar trebui un miliard de perioade pentru a �ncerca toate variantele și a reveni �n timp real. �ntr-o coordonare perfect�, cei patru raționali �și fixar� onigramele de sionit pe care comanda duarphului le f�cur� s� apar�. �ntuneric dens, primar. Liniște. Ochii nu v�d, m�inile nu simt, urechile nu prind nici un sunet, c�ci pentru o altfel de lume sunt necesare altfel de simțuri. Primele senzațiifiind vagi confuze. Khor Ub Nabur �ncerc� s� se orientezeprin bezn�, r�t�cind o durat� nedefinit� �n c�utarea unui reper. Vedea trei umbre, dintre care una iradia un sentiment de fric�. Denebianul.Trimise o extensie a c�mpului s�u energetic spre acesta susțin�ndu-l și stabiliz�ndu-i poziția.Atinse al�turi o prezenț�-xyodlarta-și undeva, �n faț�, umbra c�l�uzitoare a duarphului. �i capt� emisiile, ancor�ndu-se de ele. �ncepea s� prevad� meandreoe drumului. Lumini �nșel�toare, apariții meteorice, s�getau c�teodat� �ntunericul, dar se str�duia s� le ignore, urm�nd �ndeaproape jaloanele fixate de Hetvan Karșa, �n labirintul timpului.La cap�tul unui coridor travers� o zon� de clar obscur, p�trunz�nd �ntr-o sal� imens�. �n centru, suspendat deasupra dalelor de piatr�, se afla un glob sidefiu, a c�rui form� era puțin turtit� la poli. Marii cilindri transparenți ocupau restul spațiului, prin bruma depunerilor de condensare, z�rindu-se tr�s�turile unor ființe. Se aflau acolo reprezentanți ai tuturor raționalilor din metagalaxie, c�te unul sau mai multe exemplare pentru fiecare specie. Khor Ub Nabur avea intuiția unui am�nunt esențial pe care �l ignorase. �ncerc� s�-și dea seama ce anume dar imaginea �ncepea deja s� se destabilizeze. ...Se trezi �n camera bazei planetare. C�nd �și scoase onigrama, v�zu c� �i tremurau m�inile. - care sunt coordonatele spațio-temporale? r�sun� vocea clar� a xyodlartei. Het van Karșa ezit� un moment: - Regret, nu v� pot spune. Trebuie doar s� afl�m cine a construit edificiul și �n ce scop. - Un centru de regenerare? avans� o presupunere Ur Dip. Dar Duarphul respinse cu un gest energetic ideea. - S� fim serioși!...Pentru at�ta lucru nu ne chemau de la cap�tul galaxiei. - prietene, ești obosit, se �ntoarse Altraza spre denebian. �l fulger� brusc din ochi: du-te și te odihnește! Ur Dip se retarse cer�ndu-și scuze. - S-a stabilit starea indivizilor din cilindrii de conservare? intreb� Khor Ub Nabur, dup� plecarea denebianului. - Sunt bio-�nvelișurile unor ființe vii, spuse pharologul. Conștințșa e separat� de corp, fiind �nregistrat� pe o unitate informațional�. Consilierul se g�ndi c�teva clipe intens. Ideea ce i se p�ruse la �nceput absurd� �ncepu s� capete consistent�. - Un fel de matrițe, rosti. - Poftim ? - Model. pentru toate ființele din metagalaxie. - Vrei s� credem, c� cinevacolecționa exemplare ale ființelor raționale?... - Nu am spus model. Mai precis primele modele. Altraza izbucni �ntr-un r�s nervos. - �ndr�znești s� �nsinuiezi c� cineva a creat toate speciile inteligente din Universul nostru? Khor Ub Nabur o fix� cu o expresie ușor amuzat�. Faptul c� xyodlarta �și pierduse cump�tul nu-l impresiona. - Ai reprodus exact sensul afirmațiilor mele. �nt�lni privirea concentrat� a lui Het van Karșa. - De ce crezi asta? - Denebianul din sal� era identic cu Ur Dip,�n schimb, xiodlarta p�rea o copie nereușit�- �i lipseau haloul și alte calit�ți- un model primitiv, care apoi a evoluat spre superba perfecțiune a Altrazei. - Aberații!pufni xyodlarta. - Altraza! Het van Karșa �i rostise numele cu o voce monoton�, totuși xyodlarta se cutremur�. - Altraza, repet� duarphul, calci una din legile noastre. Ceea ce aspiri tu e prea mult pentru o xyodlart� și prea puțin pentru... - Ajunge! Voi t�cea. �n glas �i r�sunase teroarea, iar pe obrajii crispați �ntr-o masc� z�mbitoare bronzul stelei Ackerman p�lise, prin transparența epidermei se vedea rețeaua vinișoarelor albastre, subțiri, sub care Khor Ub Nabur surprinse o �nc�lceal� de fire aurii. Consilierul deveni �nc� o dat� conștient de aura puterii pe care , sub calmul aparent, personalitatea lui Het van Karșa o degaja. Amintirea primului contact, �i st�ruia �n memorie, nealterat�.Atingere fugar�, avea tulbur�toarea viziune a efluviilor de energie pur�, nesf�rșit regenerate, unduind �n c�mperi clocotitoare de forț� sau zb�t�ndu-se sub �nc�tușarea modelatoare a logicii. Pharalogul se ridic�: - dac� doriți s� v� odihniți, camerele v-au fost preg�tite. Vom continua- p�rea s� caute cuv�ntul- cercet�rile m�ine dimineaț�. Entitatea fie cu voi! ... Consilierul f�cuse c�țiva pași prin cabin�, c�nd auzi �n spatele lui un declic: mecanismul ușii rulante fusese blocat pe dinafar�. R�mase nemișcat, cu simțurile la p�nd� și se �ntreb�- lucid, aproape curios- cum va funcționa capcana. Ridic�ndu-și privirea, v�zu o mic� sfer� cenușie ce se rotea pe pe traiectorii concentrice, �n c�utarea țintei vii pe care era programat� s� o distrug�. Arma teribil� adus� din sistemul Deneb. �și localiza victima dup� b�t�ile inimii.Khor Ub Nabur �și concentr� energia somatic� �ntr-un focar unic. �n m�na dreapt� se materializ� conturul unui disc, c�p�t�nd treptat consistenț�. Str�lucirea lui crescu, ating�nd vibrația luminii pure, și �ncepu s� pulseze, �nduc�nd �n eroare senzorii sferei ucigașe. Con silierul așez� discul pe mas� și se retrase. Explozia care cutremur� cabina, �l f�cu s�-și piard� echilibrul. Se ridicase , c�nd ap�ru van Karșa. �ns� acesta nu �ntreb� nimic,f�c�ndu-i semn s�-l urmeze: - Vino am s�-ți dau alt� camer�. La cap�tul coridorului aștepta xyodlarta. mesajul primit din Ackerman �i cerea s� acționeze: falsul duarph trebuia eliminat, iar dovezile despre � locul acela� distruse. Ur Dip nu se culcaseși, dup� felul cum �i lic�rea ochiul, �n tonuri tot mai șterse, se aștepta la vizit�. Vizit� ce nu se l�s� prea mult așteptat�: - Ai dat greș! Știi ce urmeaz�, nu ? șuier� Altraza. - Priveștem�! Simțea fascinația ochilor ei supun�ndu-l fr�ng�ndu-i voința. Durerea sfredelitoare �l f�cu s� se zv�rcoleasc� neputincios. Altraza se opri. Dorea s�-l pedepseasc�, nu s�-l omoare. �i �ntoarse spatele și ieși, c�ci priveliștea trupului scuturat de frisoane o dezgusta. ...Dup� ce se desp�rțide Het van Karșa, consilierul se �ntinse pe patul din cabin� și adormi. Se deștept� dup� c�teva ceasuri, cu senzația clar� a unei revelații. Pentru prima dat� intui taina teribil� ce ap�sa- asemeni straturilor geologice, sau a unui vulcan, asupra s�lii din ad�ncuri, �ns� intr�rile labirintului temporal r�m�neau blocate și se izbea de același perete impenetrabil. C�ile duceau spre o zon� unde �nceputul și sf�rșitul deveneau �nvolbur�rile unui sorb uriaș, ce �nghițea materie și energie. Nu �ndr�znea s� priveasc� pr�pastia fluid�, din ad�ncurile c�reia p�ndea pericolul autoanul�rii. �ncepea s� discearn�, ritmuri cunoscute �n pulsul ne�nbl�nzit al timpului. �ncerc�nd s� se orienteze dup� jaloanele trecerii anterioare, r�t�ci neajutorat și orb prin spectrul de posibilit�ți, p �n� c�nd se produse o rupere �n continuitatea vremii și alunec� printre pereții de lumin�, redus la stadiul unui simplu foton, a c�rui singur� menire o reprezenta mișcarea. Se afla �n interiorul s�lii subterane, printre nesf�rșitele șiruri de cilindri. Identific�nd tr�s�turile fiec�rui grup de raționali, remarc� �n așezarea lor o anumit� logic� o subtil� gradare a calit�ților. Compar� bio�nvelișurile din cilindri cu locuitorii actuali ai Universului: unele caractere lipseau, altele avuseser� o evoluție surprinz�toare. Prezența globului turtit la poli �l intriga. Cu precauție �și apropie palma de suprafața neted�. Deși o presimțise, desc�rcarea energetic� se produse �nainte de aș retrage m�na. ...Se cufund� �n t�r�mul f�r� margini al nopții cosmice.Prin �ntunericul punctat cu palide lic�riri de stele se infiltrau acorduri �ndep�rtate ce creșteau �n intensitate, �zbucnind �n armonii ample, pe m�sur� ce abisul galactic r�s�rea imaginea unei palnete albastre.... Tulburat Khor Ub nabur, �și simți ochii umez�ndu-se c�nd v�zu derularea reliefului de o varietate irepetabil�: norii albi, pluteau �n oceanul de azur al atmosferei, crestele munților �nv�luite �n ceața dimineții, oglinda sclipitoare a m�rii. Suprapuse peste holograma purtat� de timp peisajul arid al Terrei, �n care cenușiul devenise culoarea dominant�. O planet� condamnat� și o m�n� de oameni, reduși la stadiul de primitivism, lupt�nd pentru supraviețuire. Alung� viziunea terifiant� și totuși real�. Neregenerat, bioc�mpul protector sl�bea �n intensitate. D�du drumul globului alunec� �n neființ�... C�nd �și reveni, Het van Karșa �i ținea �nchietura m�inii și o c�ldur� pl�cut� i se r�sp�ndea prin tot corpul. - �mi place curajul t�u, gdarule, dar al t�u seam�n� a imprudenț�. Khor Ub Nabur se chinuia s� z�mbeasc�. F�r� interevnția lui van Karșa,ar fi... Cum �i spusese? �Gdarule� Deci știa! Sau dac� nu , aflase sond�ndu-i creierul c�nd fusese inconștient. - Ai de g�nd s� m� denuți Consiliului? - Ce -aș c�știga f�c�nd-o? �ntradev�r, ce l-ar putea tenta, tr�ise doar senzații posibile numai �ntr-o mie de vieți... Printre modelele raționalilor nu descoperise nici un duarph, �și amintiKhor Ub Nabur. Constatarea - venit� cu �nt�rziere-�l contrarie, apoi �nțelese. - Da , confirm� Het van Karșa, citindu-i g�ndurile. Suntem o ras� mai veche dec�t a oamenilor. - Și ceilalți? - Sixieni, denebieni, xyodlarți... St�p�nii de azi ai metagalaxiei! Glasul duarphului suna batjocoritor. �nceputul a fost f�cut de �ncrederea oamenilor �n unelte perfecte: mașini biologice capabile s� evolueze și s� se reproduc�.� Hibrizii� au supraviețuit declinului civilizației care �i creaseși, cum se puteau adapta oric�rui mediu, �n c�teva milioane de ani au cucerit Universul. - ei știu adev�rul? - Care adev�r? C� sunt doar niște mașin�rii complexe, n�scocite de oameni pe care acu �i disprețuiesc?! Explic�-i prietenei noastre, Altraza, modul cum au ieșit str�moșii ei, de pe banda unei uzine �n�lțate de � primitivii� terrieni... �n milioane de ani, au avut suficient� vreme s�-și f�ureasc� o istorie. Iar dac� b�nuiesc totuși ceva, vor �ncerca s� distrug� dovezile din sala subteran�. - Pot ajunge acolo? �ntreb� Khor Ub Nabur, sper�nd�ntr-un r�spuns negativ. Dar Het van Karșa p�rea s� ezite: - Tu ai ajuns, dar am citit �n tine semnul Entit�ții. Chiar dac� nu te-ai n�scut duarph, ai crescut și antranat dup� legile noastre.� Ei � nu st�p�nesc bine c�ile temporale, dar �ntr-o zi o vor face. - N-ar cuteza s� �nfrunte un duarph! exclam� Khor Ub Nabur, �ncerc�nd s� se ridice. - Liniștește-te! ordon� van Karșa. Trupul celuilalt se supuse, relax�ndu-se, inainte ca sensul cuvintelor s� ajung� la creier. - Trebuie s� pleci, aici ești �n pericol, relu� duarphul. - N-am unde s� m� duc. Gdaria nu mai exist�. Dup� atacul xyodlarților, supraviețuitorii s-au refugiat pe Shalag, unde mediul ostil a f�cut imposibil� adaptarea, Sunt ultimul Gdar! �n Eridani am �ncercat s� devin un duarph... Și pot spune c� aproape ai reușit. Het van Karșa r�mase pe g�nduri. Modul �n care gdarul țtiuse s� lupte, s� supraviețuiasc�, impunea respect. Ce fel de ființ� erau oamenii? At�t de vulnerabili fizic și totuși... - Pentru ce ai riscat accept�nd numirea de consilier și apoi misiunea? - Ajung�nd �n consiliu, am �ncercat s� opresc v�n�toarea de oameni, pustiirea terrei... Ascult�, duarphule de ce m� ajuți? Chipul lui van Karșa, se �ntunec�. Ar fi dorit s�-l ajute, deși, martor� e Entitatea, nu știa de ce, dar pentru el nu se mai putea face nimic. De aceea tres�ri, auzindu-l rostind cuvintele: - Viața mea nu conteaz� at�t de mult. Ești puternic duarphule!�mpedic� nimicirea poporului meu. Khor Ub Nabur aștepta �ncordat, Nu avea dreptul s�-i cear� asta, totuși o f�cuse. dac� era real ce se spunea despre duarphi, c� dirijau dezvoltarea raționalilor �n metagalaxie, atunci o f�cea cu discreție, prefer�nd c�ile mai lente și mai sigure, av�nd �nțelepciunea s� nu fac� uz de superioritatea lor evident�. - Voi �ncerca, rosti Het van Karșa și cuvintele sale valorau c�t un jur�m�nt. Pleac� acum, nava mea e preg�tit� pentru decolare. C�nd p�r�si camera, desluși �n privirea duarphului mil�, sau poate i se p�ruse. Alerg� spre platforma hangarelor, �ncerc�nd o stare de spirit nou�, de pace și de �mp�care cu sine. Dintotdeauna, existența i se supuse unui singur țel, pentru care știuse s�-și �nfr�ng� sl�biciunile. Acum �nv�țase s� spere. - Omule ! Cuv�ntul șfichiui ca un bici. �n primul moment r�mase locului, apoi se �ntoarse �ncet, c�ut�nd s� c�știge timp. Altraza ținea �ndreptat� asupra lui țija unui delurotron, iar Ur Dip blocase retragerea. - Te �nșeli Altraza, spuse Khor Ub Nabur �naint�ndc�tre xyodlart� care se d�du �napoi. M-am n�scut pe Gdaria, planeta colonie unde v-ați �ncercat precizia tirului atomic. - Un motiv �n plus s� ne ur�ști. Credeai c� e de-ajuns s� furi numele unui duarph pentrua sc�pa judec�ții Consiliului? �n mijlocul frazei, Altraza trase, dar fascicolul devie datorit� c�mpului protector. Khor Ub Nabur se arunc� asupra lui Ur Dip, care se pr�buși sub lovitur�. Gdarul urc� sc�rile �n goan� și ajunsese la hangarul de unde drumurile cosmosului �i erau larg deschise.. Deodat� se opri: cunoștea secretul cilindrilor, iar Consiliul nu putea �ng�dui r�sp�ndirea lui. Vor pulveriza terra, �nl�tur�nd posibilitatea unei revolte. Nava lui van karșa, se afla la c�țiva metri. Civilizația duarphilor st�p�nea timpul și distanțele, iar legenda despre astronavele lor f�cuse �nconjorul galaxiei. Cu un asemenea vehicul, patrulele Consiliului, nu-l vor putea ajunge niciodat�. O clip� , o singur� clip�, ideea �l ispiti... Dar dincolo de cupola transparent� a hangarului, �ncepea infinitul lumii libere. Peste toate se suprapuse �ns� dureros imaginea Terrei. �nformațiile din creierul lui nu trebuia s� ajung� �n m�na Consiliului. Se concentr�, șterg�ndu-le din memorie. Anul� și c�mpul protector. Așteptarea nu dur� mult. Siluieta Xyodlartei ap�r�nd la cap�tul pistei. Ridic� arma și ochii galbeni nu avur� nici o ezitare c�nd fix� declanșatorul, regl�nd fascicolul la intensitatea medie. �ntocmai cum b�nuise. Aveau nevoie de trupul lui și mai ales de creierul lui. In secundele de agonie Altraza spera s�-l sondeze. Urm�ri degetel fine ale Altarzei, mișc�ndu-se implacabil... O explozie de alb, inund� totul �n jur și ceva se rupse �n interiorul s�u. Un mesaj-g�nd concentr�, eliber�nd energia sa psihic�.: � Het van Karșa... nu uita... Inainte de a muri, v�zu ca prin ceaț� chipul Altrazei aplec�ndu-se asupra lui. Și ultimul Gdar se pomeni admir�ndu-i precizia plin� de grație a mișc�rilor Cu adev�rat, �și spuse cu amar� ironie, omul inventase niște unelte perfecte. De aici rezult� c� patriotismul uman a d�inuit indiferent de timp și loc. Și a pus pe primul plan sacrificiul de sine, �n dauna unei vieți mai bune, a altora. A urmașilor. Omul a tr�it, tr�ieste și va tr�i intotdeauna cu speranța �n suflet. Speranța unei zile mai bune - M�INE! S� sper�m c� nu �l vom dezam�gi vreodat�! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 22:17
Cum faci, le transcrii? sau le repovestesti in esenta?sau creazi din toate una?
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 23:03
De la: _Ingrid, la data 2013-09-21 22:17:19Cum faci, le transcrii? sau le repovestesti in esenta?sau creazi din toate una? Le repovestesc �n esenț�, p�str�nd tema, acțiunea și unele cuvinte ale autorului. Le mai revizuiesc și eu �n puntele esențiale. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 23:08
De la: 9am_2262, la data 2013-09-21 23:03:14De la: _Ingrid, la data 2013-09-21 22:17:19Cum faci, le transcrii? sau le repovestesti in esenta?sau creazi din toate una? recunosc ca le-am cam uitat, deci mie-mi convine.
|
|
Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 11:29
Care ;tie cum s[ trag marginile de dialog la locul lor, ca s[ nu mai i-au rand cu rand. Au fost odat[ bune, le=am copiat pe blog, acolo sau dus toate de la margine, iar cnd le-am copiat din nou ]n pagini de word, au fugit toate randurile la margine. le-am inserat , am tras rn durile din ruler dar degeaba am word 2007 Asta ca sa nu mai pierd timp la fiecare rand.
|
Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 12:24
LACUL P�S�RII WANDOO - Marcel Luca
Cu puțin �nainte de ivirea zorilor, forfota din interiorul bazei aeriene de la Ohopoho p�ru s� se diminueze. Autocisternele lungi, fantomatice �n culorile lor de camuflaj, se desprindeau una c�te una de prizele de alimentare ale elicopterelor de asalt și transport si, purtate de dieselurile ce b�z�iau surd, coborau pe rampele ad�posturilor subterane. �n aerul rece pluteau aromele dulcege ale mlaștinilor aflate spre sud, �n valea Stanley, pe care oamenii adunați pe platoul de apel de l�ng� pista num�rulș doi le comb�teau �ngrețoșați aspir�nd fumul aspru al țig�rilor. Exclamații și �njur�turi rostite �n mai multe limbi erau �n�bușit de trop�itul bocancilor grei. M�tur�nd cu farurile ierburile cenușii, incerte, o mașin� de teren se apropia dinspre cap�tul benzii betonate. Se auzir� niște comenzi scurte, la care , ridic�ndu-și armele de pe jos și potrivindu-și cu iuțeal� accesoriile echipamentului, cei trei sute de b�rbați �ncremenir� �n cele din urm� �n r�nduri verzui , compacte. Jeep-ul fr�n� brusc și parc� lansat de forța inerțial� a smunciturii, Hiena, terbilul colonel Schroder, s�ri peste portier� cu o ușurinț� de necrezut pentru un individ at�t de solid și �ndesat. Aproape concomitent cu urletul sacadat al maiorului Layton, care ordona prezentarea onorului la comandant, colonelul chem� ofițerii și subofițerii la el, pentru a preciza detaliile de ultim� or� ale misiunii. MacGregor, pilotul celui de-al treilea elicopter desant, privea distrat prin plafonul transparent al carlingei sclipitoare constelații ale cerului austral. �și plec� ochii spre dreapta: copilotul s�u, Ludwig, studia concentrat orarul de zbor și frunz�rea cu nevorzitate h�rțile de navigație. - Ei, ce spui de ideea boss-ului? rosti �n cele din urm� MacGregor, �n englez�. C�nd o fi s�-l curțe �n sf�rșit vreun glonț comunist, o s� se gr�beasc� singur spre iad, cu g�ndul s�-l fenteze pe Lucifer și s�-i ia locul! He, he, he ! r�se el �nc�ntat de propria-i glum�. - De ce r�zi? tres�ri copilotul. Avea o faț� de adolescent, prelung�, cu ochii albaștri �n care t�l�zuiau undele �ntunecate ale unor tainice neliniști - He , he, he ! Mi-l imaginam pe Schroeder- Hiena,conduc�nd iadul �n urma unui puci militar!... Și-apoi... Ha, ha!... Și apoi declar�nd Raiul spațiul s�u viral! Cel�lalt se enerv�: - Ia ascult�! Ai ceva cu noi, germanii, ca națiune? Ce-i tot dai cu spațiul vital?!... - hai nu fi copil! Doar știi c� n-am prejudec�ți din astea, zise scoțianul �mp�ciuitor. C� la o adic�, pentru o prim� de periculozitate extrem�, pl�tit� �n dolari și nu �n ranzi sud-africani, depus� corect �n Elveția, m� și v�d lovind primul cu o bazooka �n poarta Sf�ntului Petru... Meditam doar la ideea asta, care e �n exclusivitate a Hienei, de a arunca �n aer barajul natural dintre lacul Wandoo și valea aceea ocrotit� de jungl� unde e dispersat� tab�ra coloraților. dar ce ai? parc� ti-ar p�rea r�u c� dup� șase raiduri f�r� rezultat �i b�g�m �n sf�rșit la ap�, și �nc� la propriu... - Nu!... Nu m� g�ndeam la asta, r�spunse copilotul, flutur�nd-uși o m�n� a nep�sare. Mi-am amintit �ns� de o veche legend� angolez� referitoare la acest lac Wandoo... - Se trezește �n tine Herr Doktor Ludwig Repka, universitarul de la Heidelberg! exclam� oarecum iritat MacGregor. M� rog, care e povestea?... Publicitate!....Nu c� ar trebui! dar poate se plictisește cineva de la audiovizual și le elimin� odat� pentru todeauna!... M�caR LA FILME S� LE LASE Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 13:24
Bine�nțeles c� au urmat aceleași zile c�rcotașe. Nici a doua zi, nici urm�toarele, nu ia schimbat. Tot așa de guralivi au r�mas. C�nd intru dimineaț� la ei, nici nu deschid bine ușa , și m� �nt�mpin� un cor de biz-biz-uri. Care mai de care mai puternice ale lui Sorin și ale Ludmilei.
- Hai odat� ! Credeam c� nu mai vi azi și pe la noi! - Am crezut c� ai uitat de mine, se trezi și Ludmila s� se bage �n seam�. - Hei gaițelor! Shut Up! - Noi nu gaițe! - Ia uite ne ia pe englezește. - Gura ! - Da știam și noi ce �nseamn�. Ce ne crezi așa de proaste? - Voi ați spus-o! Gura p�c�tosului adev�r gr�iește. - Ști ceva o s� te reclam�m la drepturile om... adic� a p�s�rilor... Ei nu c� vpo� vi s-a f�cut de p�ine cu vin la ochi. Și așa aveți dungi negre la ochi! Vi le conturez eu mai tare. - Da apoi știi numai s� ne ameninți, s� ne bați... Unde sunt drepturile noastre? - Dar ale noastre Ludmila, unde sunt? - Ce mai aveți și voi drepturi? - Desigur! Dreptul la ședere, dreptul la c�t mai puțin� munc�, dreptul la zile libere, at�t naționale c�t și religioase. C� s-au umplut calendarul cu ele de mulțimea sfinților. S-a �nroșit, ce mai ! dac� s-ar putea și ar fi dup� ei, am sta numai acas�! S� murim mai repede de foame , ca s� nu le scad� �stora veniturile ilicite. C� ne jupoaie tare. O s� ne ia și pielea de pe noi. - Nu conteaz�! Se cheam� c� aveți totuși drepturi. Ale noastre �s mai importante dec�t ale voastre. Voi stați și nu produceți nimic. Și așteptați la alții s� i-a inițiativa! Numai gura e de voi. - I-a uite cine vorbește? Voi vorbiți guralivelor! - Poi vrem m�ncare ! De azi intr�m �n grev�! Hai și tu: Vrem m�ncare, vrem curat , vrem ap�, vrem c�ldur�, c� vine iarna... - Ei , de parc� voi ați fi singurii...Ce la mine nu vine iarna? �mi este și groaz� s� m� mai g�ndesc la ea. odat� c�nd, copil mic fiind, așteptam cu mare bucurie venirea iernii și �mplicit primii fulgi de nea. Și cum pe vremea mea erau ierni aspre, bogate �n z�pad�, p�n� la pr�nz se punea cam juma de metru. Bucuria mea! C� ieșeam afar� și uitam s� mai vin �n cas�. Noroc de mama c� mai m� chema de afar�. Dup� ce veneam �nghețat �n�untru, nu-mi mai p�sa c�nd d�deam de c�ldura de la sob�. M�ncam și o ștergeam iar afar�, spre nemulțumirea alor mei. - Cum e iarna aia de care spui? - Ei voi nu știți ce e iarna! O s� vedeți c�nd o s� �nghețați și o s� tremurați aici. - Poi s� ne bagi la c�ldur�! Eu nu pot s� suf�r frigul. las� drag� c� te �nc�lzesc eu... - Cine vorbește, tu nu știi s� �nc�lzești niște ou�, și te dai acu mare? - Sorine ai �ncurcat-o, zic eu. Las� c� v�d eu dac� p�n� la iarn� o s� mai fiți aici. - Da ce ai de g�nd s� dai divorț de noi? - Oho! Și �nc� cum ! - Ei poftim la el cultur�! �sta e �n stare s� o fac�. Drept r�spuns se ambalar� am�ndoi �n cor. Am, ieșit și le-am l�sat ap� , p�ine și mei. Dar tot nu-i r�bda: - A, vezi? Deci se poate? hai la mas� Ludmilo drag�, c� am o poft� de ..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

recunosc ca le-am cam uitat, deci mie-mi convine.