back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Septembrie 2013, ora 14:02

De la: Black_Friday_, la data 2013-08-27 05:20:28
De la: 9am_2262, la data 2013-08-25 17:19:18Nu cu asemenea tipuri de lozinci, o s� instaur�m ordinea și disciplina �n Rom�nia. Trebuie s�-i facem s� �nțeleag� ei singuri. S� �nțeleag� ei singuri c� noi suntej buni, iar unii ca ei, r�i!

Nea scriitoru', cine sunt aia buni si cine sunt aia rai?

Si tu acum....
Nu-l incuia.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 14 Septembrie 2013, ora 23:27

Azi a plouat! Așa c� mi-am am�nat nelipsita plimbare �n piaț�. Pe la 12 a stat ploaia , motiv pentru mine de a lua aer. Pe c�nd m� deplasam spre piaț�, de dup� niște mașini, au ap�rut cei șase c�țeluși , v�zuți de mine acu o lun�. Patru negri și doi t�rcați, alb cu negru sau negru cu alb. Cine știe ? C� nu le-am num�rat petele și bulinele colorate. Cum m-au v�zut au venit toți dup� mine și m-au petrecut vreo 50 de metri, dup� care au renunțat. Ca s� vezi! La �ntoarcere disp�ruser�. Cred c� dac� eram spre cas� , veneau p�n� la mine la bloc...Și nu ar fi prima dat�! Au o atracție nebun�, c�inii �știa la mine...Dar și puii de m�ț�.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 06:37

De la: 9am_2262, la data 2013-09-14 23:27:38Azi a plouat! Așa c� mi-am am�nat nelipsita plimbare �n piaț�. Pe la 12 a stat ploaia , motiv pentru mine de a lua aer. Pe c�nd m� deplasam spre piaț�, de dup� niște mașini, au ap�rut cei șase c�țeluși , v�zuți de mine acu o lun�. Patru negri și doi t�rcați, alb cu negru sau negru cu alb. Cine știe ? C� nu le-am num�rat petele și bulinele colorate. Cum m-au v�zut au venit toți dup� mine și m-au petrecut vreo 50 de metri, dup� care au renunțat. Ca s� vezi! La �ntoarcere disp�ruser�. Cred c� dac� eram spre cas� , veneau p�n� la mine la bloc...Și nu ar fi prima dat�! Au o atracție nebun�, c�inii �știa la mine...Dar și puii de m�ț�.

Ai grija, sa nu umbli cu haita dupa tine ca te iau hingherii, la pachet

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 19:02

RELIGIE? sau ȘTIINȚ�?

Iat� o �ntrebare, la care noi nu vom știi niciodat� r�spunsul �n viitor. Doar de noi depinde, de a da un nou contur pentru viitor - ȘTIINȚEI! Noi nu vom apuca, dar alții poate �n deștept�ciunea lor o s� pun� altfel problema, promov�nd STIINȚA! �n dauna religiei. Chiar dac� cineva o s� ne revendice, ca fiind realizarea lor - viața noastr�, dup� cum scrie �n unele traduceri incorecte, de prin nu știu ce alte manuscrise vechi, sau alte testamente, asta nu schimb� cu prea mult datele problemei. Poate noi nu am ap�rut �nt�mpl�tor aici pe aceast� planet�. Poate nici nu am fost de aici. Dar prea sunt multe asem�n�ri izbitoare �n ceea ce ne privește, cu celelalte viețuitoare. Poate nici viața nu a ap�rut �nt�mpl�tor. Dar de aici și p�n� a ridiculiza problema, e cale lung�. Dac� ne uit�m �n jurul nostru, vedem o mulțime de viet�ți, care au suferit diverse modific�ri genetice, �n decursul mileniilor. Singurul element comun, sau numitor comun, este �ns� VIAȚA! Viaț� ce �nc� noi nu știm cum a ap�rut, sau de cine ne-a fost dat� și cine o �ntreține? Iar asta ar trebui s� ne dea de g�ndit. C� de undeva viața vine! C� suntem �nconjurați de viaț�. Numai s� știm s� privim �n jurul nostru. S� știm s� o c�ut�m. Nu ar fi exclus ca acele animale misterioase și uriașe, �n persoana a diverselor clase de dinozauri, precum și alte reptile, s� se reg�seasc� și acu printre noi, care au suferit mutații, micșor�ndu-se vizibil. Sunt ere geologice ��ntrerupte� din viața noastr� și a p�m�ntului, cu care noi nu am venit �n contact, pentru c� pe atunci poate nici nu existam. Și deci implicit , nu știam de ele. Poate or fi fost și alte ere unde civilizatia a cunoscut o puternic� �nflorire, dar care a disp�rut, �n urma unor cataclisme. Dar noi nu știm asta precis. Ci doar facem unele presupuneri. Cum nici alții din viitor, poate nu or s� știe de existența noastr�. Cum nici cei din trecutul �ndep�rtat, nu averau habar de oamenii de acu. Poate or mai fi și alții, din �ndep�rtatul cosmos, care știu de existența noastr�. Dar faptul c� ei știu asta, nu ne ajut� prea mult, nici pe ei, dar nici pe noi. Suntem la mila soartei. O soart� crud�.
�nc� din cele mai vechi timpuri, nu se știe �nc� prea precis, doar presupuneri, pe c�nd omul s-a desprins din r�ndurile animalelor, a �ncercat sa tr�iasc� pe propriile lui picioare. Omul se deosebea de celelalte animale, prin faptul c� g�ndea. Unii mai mult, altii mai putini. Pentru c� omul, nu era la curent cu toate fenomenele astrologice si meteorologice din acele timpuri, a �nceput s� pun� aceste fenomene, misterioase pentru ei, ca fulger, tr�snet, etc.- pe seama unor puteri supranaturale, f�cute de diferite entit�ți pe care ei, �n neștința lor, i-au numit zei. Și aici ar mai fi o chestie: De ce, la toate icoanele din biserici, se vede aceea aureol� din jurul capului? Asta poate s� �nsemne c� noi, am fost vizitati cu mult timp �n urm�, de niște civilizatii extraterestre mai avansate. Dar probabil c� nu le pl�cea aerul nostru și aceștia aveau pe cap acele c�sti albe, translucide, ce erau luminate pe din�untru. Altfel nu-mi explic, de ce toate icoanele au �n jurul capului acele m�nunchi de raze. Ei au copiat acele desene, din timpuri str�vechi, f�cute de acei oameni, din acele vremuri și care s-au p�strat p�n� �n zilele noastre. Acești extraterestri, i-au �nv�țat la r�ndul lor, pe unii oameni mai dezghetati, sau poate i-au �ajutat� tehnic, cu diferite �nv�ț�turi, ca s� le �mp�rt�șeasc� la r�ndul lor, și altor oameni. Numai c� ei au folosit din tat� �n fiu acele �nv�ț�turi �n folosul lor, �ndobidocindu-i pe oameni cu așa zisele lor credințe oarbe. Au folosit pentru intimidare. Asta ar fi o ipotez�!
La �nceput, �n perioada comunei primitive, oamenii erau uniți, particip�nd la v�n�toare �mpreun�. Tot ce v�nau �mp�rțeau �n mod egal �ntre ei. Dar pentru ca oamenii erau r�i și pe atunci, a fost nevoie de o c�petenie, pentru ai ține �n control, la respect și ascultare, pe ceilalti. Așa au ap�rut conduc�torii de ginte și de triburi. Iar cu trecerea timpului, au crescut și pretențiile lor. Regi, �mp�rați, domnitori, etc. De! Erau doar conduc�tori. Și li se aduceau diverse jertfe, pentru a nu m�nia zeii! Așa au ap�rut �vracii� care s-au dovedit a fi conduc�torii bisericii de mai t�rziu. Așa a ap�rut o nou� clas� de asuprire. Și au aparut cu timpul diverse functii de conducere. Unii oameni fiind mai deștepți, �ncercau s�-și g�seasc� singuri r�spunsuri la �ntreb�rile pe care �i chinuiau �nc� de atunci. � De ce ei ? Și de ce nu și noi?� ca de alfel și �n ziua de azi. Dar asta nu era v�zut� cu ochi buni de c�tre `conducerea` de atunci și au ap�rut alți conducatori care au �ncercat s� sperie pe oameni, cu tot felul de minciuni. Le b�ga �n cap, tot felul de` fraze`, cu moștenirea vieții veșnice de dup� moarte, numai ca s�-i fac� s�-și schimbe g�ndul de la științ�. Le-a s�dit frica �n sufletele lor. I-au am�git cu tot felul de minciuni. Asa au inventat` `raiul` și` iadul`. Oric�t s-ar spune raiul și iadul tot aici pe p�m�nt sunt. Totul, de cum și-l face fiecare! Dac� o fi sau nu o fi iad, sau rai pe lumea de apoi, asta r�m�ne de v�zut. Nimeni nu s-a �ntors din morți s� spun� despre aceste lucruri. Și tocmai pe asta mizeaz� și biserica cu minciunile și promisiunile deșarte, �n speranța, spun ei, de a ne face mai buni. Bancuri! Pe undeva �n �ntinderea universului poate s� existe si ceva iad. Sau poate iadul o fi chiar �n interiorul p�m�ntului. Acea lav� și foc. Și cum imaginația oamenilor, era foarte mare, nu era greu s�-i faci s� cread�, av�nd �n vedere gradul de cultur� de atunci.
Ei nu trebuia s� știe mai mult dec�t conducatorul lor. Cei care �ndr�zneau s� cr�cneasc�, sau s� se abat� de la regulile impuse tot de ei, erau aspru pedepsiți, fiind dați și exemplu, ca s� s�deasc� frica și mai mult �n r�ndurile gloatei. Așa a ap�rut un nou aparat de stat, numit biseric�. Cu ajutorul ei au �ngenuncheat mii de ani, foarte mulți oameni, iar cei care nu credeau nici pe atunci acele minciuni, erau aspru pedepsiti, culminand cu arderea lor pe rug. Și avem destul dovezi. Istoria ni e martor�! Așa a ap�rut inchiziția. Ea a avut o asemenea putere, �nc�t se amesteca și �n treburile statului. Regii sau �mp�rații fiind la` mila` lor. Cum se ivea c�te un nou om de științ�, care voia s� dovedeasc� despre o anume ramur� a știintei, era adus imediat la t�cere. Și sunt multe exemple de acest gen. Ei totodat� cerea și convertirea la o singur� religie tot de ei impus� cu forța. Și toate astea ca s� nu le strice interesele mai mariilor bisericii. Slujitorii lor tr�iau bine pe spinarea asa zișilor credinciosi. Asta a f�cut ca s� ne fr�neze mult �naintarea noastr� �n științ�. S� r�m�nem �n urm� cu mii de ani. Și poate ar fi reușit și p�n� azi, dac� evenimentele nu ar fi luat o �ntors�tur� favorabil�. Dar asta nu le-a fost pe plac, nici atunci dar nici azi, dar se folosesc de științ� și �n ziua de azi, sper�nd s� mai prosteasc� pe unii, așa ziși credincioși, cu frica �n Dumnezeu. O credinț� oarb�, �n care nici ei nu cred cu adev�rat! Și nici nu o respect�, dar nici nu știu ce spun. Credința nu const� �n a plimba niște oase așa zise sf�nte, de ai stropi cu ap� tot așa de sf�nt�, pentru a mai impresiona pe moși sau babe, sau alți oameni �ndobitociți de așa zisa credinț�, dar nici ei nu știu cum de fapt stau lucrurile �n realitate. Oamenii au cam �nceput s� nu mai cread� chiar toate balivernele �nșirate de marii preoți, care nici ei nu credeau ce spun. Dac� pe vremuri erau �mpotriva științei, acum au g�sit �n aceasta un nou aliat. Cu ajutorul știintei de azi au �nceput s�-și fac� o mare propagand�, �n orce domeniu, numai ca s�-si fac� publicitate. Ori nu știu dac� asta e cea mai bun� cale pentru ei. Cu ani �n urm� se foloseau de binefacerile curentului electric, al electronicii, iar acu de radio, televiziune si mai nou de internet. Mereu caut� mijloace disperate pentru aș �ntreține publicitatea și de a c�știga mai mulți adepți. Se mai folosesc și de toti oamenii ignoranti, care nu au studiat �n școli, care nu au radio sau Tv, pentru a se mai cultiva și ei, pentru a fi și ei la curent cu realitatea, despre stiinț�, toate babele si toți mosnegii. Iar acu ne interzice s� mai ne uit�m la TV , c� spun ei, ne �nstr�ineaz� de Dumnezeu. Ei �l v�d pe Dumnezeu ca o persoan�, ceea ce e fals. Dumnezeu nu este ceva material. Chiar dac� �n biblie spune c� suntem aidoma chipului lui. C� de rest... Iar ca s� �mprosp�teze cu noi cadre, se folosesc de copii de v�rst� fraged�, ca s�-i �ndobitoceasc� și pe ei, cu aberațiile lor despre religie. De ai deruta. De ai �nstr�ina de realitate. Ce știe un copil mic și inocent? El crede tot ce i se spune! Despre biblie, sau alte c�rți, așa zise, sfinte, care nu fac alceva dec�t: cu vorbe mestesugite, s� fac� pe neinițiați, s� cread� �n ceva ce nu exist�. Pentru c� nu toți oamenii vedeau la fel religia și pe Dumnezeu, aceștia sau desp�rtit. Fiecare urmandu-si calea lui, p�rerea lui, și credinta lui. Dar care toate au de fapt, acelasi numitor comun: credinta �ntr-un ` Dumnezeu.` Biblia nu a fost dec�t o carte care s-a tot copiat, din cele mai vechi timpuri, iar unii au mai ad�ugat de la ei, lucruri care nici ei nu le �nțelegeau la vremea aia, unde nu știau s� o traduc�. Și pentru c� nu știau, au spus de la ei, c� așa trebuie s� fie. ``Nu au g�sit alt� rim�``. Pentru c� mai erau și oameni mai ` c�rturari` cum se zicea �n acea vreme, au ad�ugat la biblie și �n alte carti, noi pasaje, c�t mai �ntortocheate ca nimeni s� nu le �nțeleag�.Ba mai mult s-au inventat de biseric� tot felul de cuvinte cu aspect divin, f�c�nd și mai de temut, teroarea lor. Cuvinte cum ar fi blasfemie,... etc, pentru ei erau cuvinte tabu. De fapt se b�tea apa �n piu�. Iar biserica la ad�postul acestor c�rți așa zise `sfinte` se foloseau de mulțime. Cu c�t s-a dezvoltat mai mult știința, cu at�t au �nceput s� se separe tot mai mulți credincioși �n alte tabere. Iar aceștia erau numiți atei. Și de aici un lung șir de secte, deiști...etc, unde fiecare vedea religia �n felul s�u. Unii credeau �n ceva, ce nici ei nu știau precis, iar alții nu credeau �n nimic. Numai c� aceștia au f�cut și prostii, d�nd naștere la alte forme de religie, acele secte religioase, unde cuv�ntul lui Dumnezeu, pentru ei aveau o alt� semnificație. Iar de aici a urmat inevitabilul. Și mai continuu� și acu. Unde nu este �nțelegere și unire, nimic nu este! Uni erau pro si altii contra. Ca și azi de altfel. Dar numai c� acu �n sec 21 nu prea mai sunt multi care mai țin cu biserica. Iar sec 22 vor dispare cu totul. Totul va fi o amintire. O amintire amar�. Și de aceea și popii au �nceput și ei s� se adapteze la noua situație, profit�nd din plin de `magiile` știntei de azi, �n disperare de cauz�, de a mai salv, ce se mai poate salva. Și asta mulțumit� statului, c� le d� nas. Nu sunt dec�t niște șantajiști cu acte �n regul�, la ad�postul celor sfinte, unde la ei se poate orice. La ei nu este frica de Dumnezeu - lege! Așa au �nceput s� apar� și minunile, care ami sunt bune �nc� pentru mosi si babe și urmașii lor, care au deschis ochii numai �n cele sfinte. Ei nu mai cunosc alceva. Nu vor s� mai vad� și alceva. Au b�gat și religia �n școli, cu forța. Asta mi se pare o grav� greșeal�. Nu așa trebuie s� convingi un om de cele sfinte , cu forța! Nu are ce s� mai caute religia �n școli, �n secolul 21. Și mai ales la gr�dinițe unde li se pred� cu forța, invent�nd tot felul de povești din biblie. Ce știe un copil de 4-6 ani? El crede c� toate astea sunt niște povești de adormit copii. Iar ei se folosesc din plin, de inocenta lor. Este tot una ca și cum pe vremea noastr� ni se spunea de c�tre p�rinti sau bunici, basme cu z�ne și feți frumosi, balauri, c�pc�uni....și mulți alții. Nici pe alea nu le-am crezut atunci și cu at�t mai puțin acu - Biblia! De aici reiese c�t de inculți sau slab preg�tiți, erau acei oameni din aceea vreme. Și nu-i condamn! Așa era situația! Ei nu știau de existența multor specii de animale. Nu cunoșteau toți, fizica, chimia, geometria si matematica. Ca s� nu mai spun de anatomie si biologie. Altfel nu ar fi scris asemenea aberatii �n Biblie. Biblia la prima vedere, e plin� de greșeli tehnice. Nu are nici un fundament științific. Numai la povestea cu Noe, v� puteți da seama c�t de eronate erau calculele. Cum putea o asemenea nav� din acea perioad�, av�nd acele dimensiuni �n coți,- c� metrul nu era �nc� cunoscut �n acea vreme-, s� reziste la at�ta �nc�rc�tur�. S-ar fi dus la fund ca un bolovan. Unde ar fi �nc�put at�tea specii, și mai ales, c�te dou� exemplare, pe acea nav�. Știți c�t de mare e o balen� sau un cașalot ? Ce bazine le-ar fi trebuit lor. Dar s� zicem c� pe ei nu i-a luat, C� erau deja �n ap�. Dar rinocerii , elefantii si multe alte animale mai mari. Cum tr�iau ei �n comun? Ce le d�dea s� m�n�nce? Cred c� nu le d�dea numai iarb�? Carne sau altele de unde le lua? Ce m�ncau ele at�tea zile c�t a durat potopul și dup� aia? Poate au fost �nterpretate �n mod greșit acele istorii. Poate altfel s-a pus problema. Puteau s� fie numai o banc� de date,cu diferite ADN, a tuturor viet�ților de pe p�m�nt. Așa poate ar fi �nc�put. Deși nici povestea �n sine nu st� �n picioare. Și asta c� nu au g�sit traduc�torii din acea vreme, alt� rim�...
Dar ce pretentii s� ai la niște oameni, care �n afara de ț�r�na pe care o cultivau cu sudoarea frunții, ar mai fi stiut și alceva. De aici se naște si ideea, c� omul a fost f�cut din lut. Și ca s� mai diversifice, a mai b�gat și coasta lui Adam la mijloc, din care a rezultat femeia! De ce s-a n�scut religia pe acest p�m�nt? La evrei? De ce nu �n alt� parte? De ce au preluat at�tea popoare toate acele minciuni, ca fiind adev�rate și sfinte?Au inventat un așa zis p�m�nt sf�nt. Se poate �n neștința lor s�-i fi luat pe extratereștrii ca find sfinți adic� zei. Și asta c� poate au poposit �nt�i la ei. Dar datele geologice și mai noile descoperiri arheologice, au descoperit c� asemenea locuri de vizite, sunt pe �ntreg cuprinsul p�m�ntului. Și mi se pare firesc. Acei extratereștrii s-au jucat și cu mințile noastre , dar și cu brațele noastre , robindu-ne. F�c�ndu-le diverse munci, sub �ndrumarea lor. Unii au fost și r�spl�tiți pentruzelul lor de st�p�ni, și s-au ales cu mai multe zile de viaț�. Așa au tr�it unii sute de ani. Numai c� secretul nemuriri sau a �ntineriri au disp�rut �n morm�nt odat� cu ei. Și au mai tradus biblia �n peste 10000 de limbi. Oare nu e m�na bisericii și aici? Evident c� da! Sau folosit și se mai folosesc, de așa zisele minuni, cu icoane care pl�ng, sau cu lacrimi de s�nge, unde de fapt era niște șarlatanii ieftine. Sisteme cu telecomand� mecanic� sau electric�. Ca s� nu mai spun de acel morm�nt` sf�nt`, cu toate trucurile ieftine pe care le fac aplic�nd știința de azi. De asemenea se mai folosesc și de hipnoz�, b�g�ndu-i �n tranș� pe cei prezenti la slujbe, folosindu-se de tot felul de substanțe chimice și de fum de ierburi halucigene, de așa zise lum�n�ri speciale care se aprind singure și de tot felul de efecte speciale. Și asta c� sunt multi oameni de stiinț� care la ad�postul unor mici bonificații, le fac jocul lor, a preoților. Poate s�-mi spun� și mie cineva, de ce se tot schimb� data paștelui. De unde știu mai marii preoți de acolo c�nd apare lumina? C� doar nu vorbesc cu Dumnezeu. El spune: anul �sta v� dau lumin� �n data x. Numai proced�nd cu asemenea obiceiuri, te fac s� nu mai crezi �n nimic scornit de ei. Bine c� nu au modificat și ziua de 25 Decembrie, c� doar odat� se n�șteau, dar faptul c� tot mut� ziua morții lui Iisus, asta face s� se piard� credibilitatea. Un om nu poate muri de �n� ori. Sau s� invie. Doar dac� a fost moarte clinic�. Dar �n acest caz?...Cred c� altfel au stat lucrurile!
Nici chiar Iisus, nu are ce c�uta printre așa zișii oameni speciali. Iisus nu avea nici o vin� �n toate astea. Multe au fost scornite de alții c� le-ar fi f�cut el. Dac� el a �ncercat poate, s� scape de asupririle lui, c�t si a poporului lui, d�ndu-se drept fiul lui Dumnezeu, cu at�t mai r�u pentru el. Ceea ce s-a și �nt�mplat. A pl�tit cu viața, sau poate era s� p�țeasc�, cine știe cum au stat de fapt lucrurile. Sunt foarte multe ipoteze....El a crezut c� �i va face pe aceast� cale, pe acei conduc�tori din aceea vreme, s� cread� �n ce spune el. Binențeles c� gloata l-a aprobat, neștiind cum decurge treaba. Dar nu era v�zut� cu ochi buni de preoții din acea vreme. Li se știrbea interesele și credibilitatea �n legile de ei impuse cu forța. De fapt ei l-au omor�t teoretic pe Iisus. Iar acu mai au nerușinarea s�-l prosl�veasc�, f�c�ndu-l martir. �n rest nu sunt dec�t niște aranjamente, c�nd el a disp�rut . A l�sat vorba la cei apropiați lui, s� zic� la popor, c� el a �nviat și a plecat �n ceruri. Trupul lui a fost furat și ascuns. Dup� care a plecat �n alt� țar�. Și asta, c� s-a folosit de efectul diferitelor licori, at�t la menținerea lui �n viaț�, c�t și la adormirea paznicilor. S-au poate c� au fost cump�rați. Ce nu f�ceau niște bieți soldați din acea vreme pentru o pung� de aur. Spuneau și ce nu au v�zut! Puteau tot așa de bine ca oamenii lui Iisus, s� fi f�cut apel la arderea diferitelor ierburi ce �mpr�știau o ceaț� și �i f�ceau s� doarm�. Și apoi au avut tot timpul p�n� la ziu� s�-l care. Chiar dac� era o piatr� mare la morm�ntul lui. Nu era o mare problem�. Au construit egiptenii piramide cu blocuri de granit de un metru cub! Adic� grele de o ton�! Deci se poate! O s� spuneti c� totuși avea putere de a vindeca. Si aici era autosugestie si șarlatanie. Pe unii poate i-o fi vindecat. Pe altii i-a f�cut s� cread� c� se vindec�. Și pe atunci, mai ales pe atunci, se mergea pe ideea �nșel�rii, ca și �n ziua de azi, c�nd apar peste noapte, tot felul de așa ziși t�m�duitori. Ori pe atunci erau numiți vraci, magi, vr�jitori, orice , ca st�p�nirea de atunci s� mai scurteze de un cap pe oameni. Dar și puterea sugestiei e totul. Și hipnoza. Poate erau și efectul ceaiurilor din plante, pe care le cunoștea numai el, studiindu-le �n secret. Poate de aceste puteri se folosea și el. Si eu pot sa spun ca am puteri vindec�toare, cum a și afirmat socru-miu, pe c�nd �i f�cea terapie, iar eu masaj si s� spun c� sunt fiul lui Dumnezeu. Tot nu m-ar crede nici pe mine nimeni. Cu at�t mai mult pe el. Totuși, nu așa trebuie privit� problema. Ci sub alt� prism�. Numai c� pe vremea aia nu se știa despre multe. Așa c� mulți au pus pe seama diferitelor �nt�mpl�ri, așa zise minuni, pentru c� ei nu le �nțelegeau. Dar au avut alții grij� ca s� exploateze aceste fapte din plin. Oamenii bisericii au g�sit prin asta un mjloc de supunere cu forța cu frica �n Dumnezeu, pentru a c�știga de pe urma ignoranței și inocenței oamenilor de atunci și chiar și de azi. Ceea ce e mai interesant,c� de-a lungul timpului, au fost mulți oameni sau diverși așa ziși �nv�t�cei, sau oameni cu funcții ranguri, ce au afirmat c� ei sunt alfa și omega, tot din aceste motive. C� și ei sunt zei, c� au puteri t�m�duitoare. Poate unii or fi avut și au f�cut din asta un motiv �n plus de ai conduce dup� bunul plac. Pe mulți din ei chiar șantaj�ndu-i. Ei �și d�deau mai mult� importanț� ca s�-i țin� sub ascultare, s� �nșele masele populare din acele vremi. Cred c� și lui Iisus i-a venit aceeași idee, citind diferite scrieri vechi, la care a avut acces la vremea aia. S-a inspirat și el. Iar alții care au tradus textele vechi, au mai pus și de la ei, �nflorindu-le, pentru a le face mai credibile, mai conving�toare, �n a s�di și mai mult �n sufletele oamenilor frica de Dumnezeu.
Am citit multe c�rți de a lui Darwin și muțti altii. Am urm�rit și multe documentare. Nimeni nu �ncepe cu �nceputul. Adic� nu da r�spuns cum a ap�rut viața și ce este ea. Chiar și biblia nu face acest lucru. Se limiteaz� de a generaliza. Acolo unde oamenii bisericii nu g�sesc r�spuns la diferite �ntreb�ri, sau nu vor s� g�seasc�, dau vina pe Dumnezeu. Iar oamenii de știnț� , la fel, c�nd nu au r�spunsuri la diferite fenomene sau alte lucruri, dau vina pe extratereștri. Oricum ideile lor sunt mult mai credibile dec�t ale bisericii. O i-au pe undeva de la mijloc. Așa se face c� ei porneste de la celul�. Explic� c� �n ea este un complex motor, dar ce �l face s� se miște toate acelea �n ea, și de ce ? nimeni �nc� nu știe cu adev�rat. Și �nclin s� cred c� o s� mai treac� mult� vreme p�n� atunci. Ceva este care ne leag� sufletește de ceva. Dar nu știm ce e? De ce avem viața? De ce tr�im ? Care este rolul nostru pe acest p�m�nt. De ce ne este dat s� suferim? �ntreb�ri la care nimeni �nc� nu stie s� dea r�spunsul. Ci �și d� fiecare cu presupusul. Eu am g�sit misterul vietii. Motivul c� celule traiesc este c� acestea se comport� ca niște receptori, ce r�spund unei `unde magnetice` sau un alt c�mp, de alt� natur�, pe care noi �nc� nu știm s�-l percepem. Este exact ca la un aparat de radio sau emiț�tor. C�nd se stabileste o leg�tur� radio. �n cazul nostru receptorul fiind celula. Celulele creierului nostru. Ele taie și sp�nzur�. Iar emiț�torul de` viaț� `vine de undeva ... Cineva �l produce. Posibil ca acele unde s� fie transmise chiar de pe p�m�nt. Undeva �n interiorul p�m�ntului s� fie un emiț�tor special, ce merge ne�ntrerupt, cu o anumit� form� de energie, alimentat de undeva din spațiu. C�nd acele unde nu vor mai fi produse și viața noastr� se va sf�rși. Exact ca la niște roboți care li s-au �ntrerupt unda de emisie, sau curentul. O fi și m�na extratereștrilor. Poate or veni �ntr-o zi s� ne �nlocuiasc� �bateriile�. Și asta e ceva general la toat� lumea, la toate viețuitoarele. Ar mai fi și o alt� variant�: Ca noi s� facem parte dintr-un tot unitar, care are și el la randu-i, viaț�. Noi �nșine fiind niste biete celule, ce fac parte din alte organe. Organe ce pot face componența din trupul unui alt �om� uriaș, pe care noi nu-l vedem, dar el știe de existența noastr�, care și el ca uriaș, este parte component� din alt trup de a altui uriaș și tot așa mai departe, p�n� la infinit. �ntr-un cuv�nt , noi d�m prin viața noastr� ,viaț� cosmosului. Tinde spre plus infinit. C� universul este parte component� din alta celul� sau organ. La fel și galaxiile, cu toate astrele, sorii și alte planete, s� fie niște simple celule, sau poat , de ce nu? o parte și mai mic� din acel corp. Iar noi �l numim Dumnezeu, p�n� la proba contrarie. Dar cum nimic nu poate s� fie singur, cred c� nici Dumnezeu nu poate fi singur. Iar faptul c� prea sfințiile sale se folosesc de Dumnezeu, �n tot și �n toate, c� se joac� de-a Dumnezeu, nu le face mare cinste și nu este nici prea ortodox, �n ce fac ei. Eu de aceea nu pot fi de acord cu ce fac ei. Ca s� nu mai zic de aberantele prețuri pe care le cer, at�t pentru vii, c�t și pentru cei morți, f�r� jen� sau rușine. G�sesc din asta o important� modalitate de aface afaceri, jupuindu-ne pe cei vi, c� de morți, ei au sc�pat. dar tot urmașul o trage!Poi vin atunci și v� �ntreb : Unde le este credința cu care ei ne �mbie orbește? Oricum nimic nu se creaz� din nimic...Iar faptul c� noi exist�m și tr�im mai mult sau mai putin, �nseamn�, c� ceva exist�, - vorba aia: ``Cineva acolo sus ne iubește!`` Iar eu aș ad�uga: Mai mult sau mai puțin. Dar asta este o alt� poveste, pe care o so �ncerc s� o abordez mai t�rziu. C� și asta este �nc� o enigm�. Aș fi curios s� v�d și reacțiile dvs. Evident pro si contra!
�n final, eu cred �n mine! Și așa trebuie s� credem cu toții. Nu �n minciunile popilor! C� noi ne vedem c�nd suferim sau ne este bine. Eu am suferit de mic și am fost maltratat de p�rinți, mai ceva ca la inchizitie. Și asta pentru c� nu voiam s� �nv�ț crezul. Nu mai spun de celelalte `povești`. De mic știam eu ce știam. C� totul din jurul meu era o minciun�. Vedeam totul prin prisma omului de științ� de mai tarziu. Cineva mereu �mi șoptea �n acel EU al meu, ce trebuie s� fac. De multe ori acele sfaturi duceau la b�t�ile p�rinților de mai t�rziu, precum și ne�nțelegerea colegilor sau a colectivului din care am f�cut parte �n toate domeniile. Nimeni nu voia s� m� �nțeleag�. Era la fel ca la Iisus. Nici pe el nu la- �nțeles nimeni. Nici acu, nu poate sa ma mai convinga cineva, de ceva, ce nu are fundament știintific. Eu p�n� nu v�d nu cred, ori care ar fi dezavantajul.
Un lucru e sigur ! C� nu am g�sit �nc� formula vie�ii. �i nici de unde vine ea. �i de ce natur� este. Eu r�m�n la ideea , c� cineva de undeva ne vegheaz� mai mult sau mai pu�in, restul fiind automat. Primim din �eter � ni�te �nforma�ii ce sunt unic codate �i recep�ionate de creier pentru a ne autocontrola corpul. �i asta cred c� e valabil� la tot ce are via��. C�nd dispare pofta de via�� dispare �i via�a din corpul nostru. De ce ...? O mare �ntrebare f�r� r�spuns. Poate tot Dumnezeu o fi de vin�...Poate asta nu vom afla niciodat�. Poate nu avem voie s� afl�m! Și cred c� cu siguranț� e așa! Alfel oamenii ar strica echilibrul cosmosului, la c�t sunt ei de �inventivi , �n a face numai r�u. Și istoria ni este din nou martor�. Oamenii �n toate erele geologice, și de-a lungul milemiilor, a f�cut mai mult r�u dec�t bine. Orice noutate ștințific� era exploatat� la maxim, �n a face și din acea idee o nou� arm�, pentru a ne putea omor� mai repede și mai tare. dac� �n epoca de piatr� se folosea piatra și b�tele, acu ne omor�m mai științific, cu arme tot ma sofisticate, cu lasere... Oare ce mai ne rezerv� viitorul? Cum om mai muri? iar problema p�r�sirii acestui t�r�m , �n dauna unui alt univers paralel, este de domeniul SF �nc�. Nimeni nu s-a �ntors s� ne povesteasc� , ce și cum. Sau poate nu mai poate s� se �ntoarc�. Or fi av�nd numai bilet dus, nu și de �ntors. Mai știi?...
Observ cu bucurie, c� ideile mele din poveștile mele, �ncep s� prind� viaț� șiu mai ales contur. �n aceast� zi, 7-08 ora 22 seara, pe c�nd urm�ream un nou post History, am avut surpriza s� v�d c� se f�cea apel și la ideile mele. Așa cum presupuneam și eu. C� extratereștriii ne-au �ns�m�nțat un ADN de�a lor. Apoi pentru c� d�dur� greș, au fost nevoiți s� ne elimine, invent�nd �potopul� ce corespunde ca cel din Biblie. Iar zeii care ne-au vizitat au fost asemuiți de oamenii de atunci, ca fiind Dumnezeu. Probabil șeful lor. Apoi au ap�rut și celelalte personaje ca fiind Noe sau Moise și mulți alții care au primit de la extratereștri puteri speciale. Așa s-ar explica cele din biblie. Numai c� cei care erau pe vremea aceea nu știau prea multe și au luat-o ca atare ca fiind minuni, care pe parcurs au prins r�d�cini �n mintea noastr�. De asemenea tot acolo se zicea c� Leonardo sau Einstein sau Tesla și alți cercet�tori ce au ap�rut dup� aceia, s� fie tot rodul și intervenția extratereștrilor. C� acei extratereștri veneau de pe o planet� geam�n� cu P�m�ntul, aflat� �n spatele Soarelui, la aceiași distanț� de Soare, ca și planeta noastr�. Și asta c� s-ar repeta aceleași condiții ca pe P�m�nt. Asta cu Nibiru nu-mi aparține, dar �n rest toate ideeile lor, le aveam și eu �n cap. O fi de vin� telepatia, sau cei o sut� de americani care l-au citit pe Kurt? De asemenea se mai zicea acolo c� nici una din construcțiile de pe glob, acele m�reții, din care fac parte și cele 7 minuni ale lumii, nu sunt str�ine de extratereștrii. C� sunt operele lor. Dar ce rost au, nu s-a descoperit �nc�. Poate dac� mai scriu vreo idee m�ine m� v�d iar �n premier� la americani. Ar fi prea frumos ca s� fie o coincidenț�. S� știți c� urm�resc cu destul �nteres toate documentariile lor, dar la nici unul nu am citit despre introducerea ADN-ului extraterestru la noi. �ntrebarea r�m�ne : Oare r�utatea noastr� e din vina lor, sau aveau și ei așa ceva �n s�nge?? Dar dup� faza cu religia, �n acceptarea ei , promovarea și aplicarea, �nclin s� cred c� este totuși ADN �ul lor.
Poi dar cum alfel ? Nici nu se putea altfel! Eram sigur c� prea sființiile sale nu vor pregeta ca s� se foloseasc� de știrile meteorologilor, precum c� vine ploaia și s� scoat� niște oase f�r� valoare, pentru c�, zic ei, s� aduc� ploaia! Chiar așa de proști și creduli mai sunt unii? Chiar am �nceput iar s� credem chiar �n orice? De ce nu le-au scos c�nd seceta era �n toi? Ce au așteptat? V�d c� se folosesc de orice prilej pentru a mai prostii cu �nșel�ciunile lor populația, care și așa e am�r�t� de at�tea pricini datorit� și politicienilor, care se bat �ntre ei și Țara Sufer�! Vor s�-și consolideze pe mai departe poziția lor, care și așa nu mai are mult și se v-a pr�buși �n t�r�n�. Se agaț� cu �nc�p�ținare și disperare pe ultima sut� de metri, pentru a nu pierde tot ce au str�ns de pe urma prostirii poporului. De ce oare prea sființiile sale �mpreun� cu biserica nu sunt luați la �ntreb�ri? Poate cineva �ntr-o zi se v-a interesa și de s�n�tatea lor! S� le i-a și averile lor la control, ca la orice muritor de r�nd.
V�d c� cu propaganda lor merg p�n� �n p�nzele albe. Se folosesc de posturile de radio, Tv , și NET, care �i pl�tesc ca s� le fac� propagand�. Ce caut� domnilor de la Pro Tv șau Antena și alte posturi care aveți obiceiul �sta, de a pune dup� o știre oarecare și c�te o poz� de biseric� sau o m�n�stire, drept fundal. Credeți c� știrea v-a deveni mai interesant�? V� �nșelați! Faceți și voi un mare p�cat �mpreun� cu popii. Eu dac� aș fi director la aceste televiziuni aș amenda pe realizatorii lor care propag� asemenea știri și poze. Poate audio-vizualul o s� se �nsemne. Dar poate se v-a ocupa și de asta cineva. V� l�sați impresionați de niște mincinoși de popi, care v� prostesc �n numele lui Dumnezeu. De parc� o s� v� dea ei de m�ncare, dac� o s� r�m�neți f�r� servici. Niște mincinoși și farsori toți. Umbl� cu cioara vopsit�. Ne am�gesc cu cele ape sființite, ape miraculoase, izvoare t�m�duitoare, �nconjuratul bisericii de trei ori, c� cic�, ar duce la indeplinirea unei dorințe. Sau plimbarea unor oase cu piele neputrezit� pe ele, plimb�nd și prostimea dup� ei. Le aduc din Grecia, sau de pe cine știe ce coclauri, spun�nd c� sunt �SFINTE�, numai c� s� v� p�c�leasc� ! V� duc cu preșul. Au �nc� noroc c� mai sunt �nc� destule babe care le c�nt� �n strun�, c� alfel ar muri și ei de foame. Oricum nu-i pl�ng eu pe ei. Și c�nd mai v�d c� sunt destui �nc�, care mai pun botul , m� apuc� disperarea. Și asta c� sistemul politic ne-a adus la s�r�cie. C� oamenii �și �ndreapt� acu atenția c�tre Dumnezeu. Un Dumnezeu care nu i-a ajutat niciodat�, dar la care ei și-au pus at�tea speranțe și n�dejdi. Dar au r�mas cu iluzia și speranța. Aș vrea s� v�d și eu pe unul care ar zice c� Dumnezeu i-a dat și i-a f�cut. C� așa ceva nu exist�, iar acela care afirm� asta , c� așa i-a zis popa s� spun�, e un mare minciinos. Și asta c� mai sunt �nc� cuiburi de popi care cu promisiuni deșarte, �și atrag pe enoriași cu speranțe deșarte sau cu un blid de m�ncare. Rușine lor ! Mai l�sați c�rțile sf�nte mincinoase, �mpreun� cu biblia, c� aceste c�rți nu le știți �nțelesul. Mai documentați-v� și voi de la alte posturi științifice din lume. Mai citiți SF-uri, c� sunt mai adev�rate dec�t ce �nșir� popii acolo. Sunt mai credibile astea. Am mai spus, dec�t s� luați bani nemunciți de la gura am�r�t� a poporului, mai bine i-ați dona �n scopuri caritabile. S� ajutați s� se pun� agricultura la punct. Cu refacerea irigațiillor, f�r� s� mai aștept�m la mila europenilor. Sau �n alte domenii : Construcții de blocuri, case , spitale , școli, creșe, gr�dinițe, etc... etc. Poate așa o s� fiți mai utili. Dec�t bisericile sau m�n�stirile voastre �n care nu o s� mai calce picior de muritor. Sunteți Jalnici ! Sunteți niște vampiri care sug s�ngele poporului!!! Dec�t o catedral�, fie ea și a neamului, mai bine un spital, care ar prinde mult mai bine. Voi nu v� duceți la doctor, la spitale, c�nd v� este r�u, sau sunteți bolnavi? Nu cred c� o rug�ciune, �ntr-o catedral� sau biseric�, la Dumnezeu, v-ar ajuta prea mult! Nu ! O puteți face și acas�, dac� vreți!!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 20:15

! E cel mai bun remediu la mine.
Poate nu se potrivește la toat� lumea , dar la unii mai dau și rezultate. A crede �n tine, e același lucru �n a crede și �n Dumnezeu! Asta �n funcție de cum vede sau pune problema fiecare �n dreptul fiec�ruia! dar asta nu �nseamn� c� trebuie s� le d�m ap� la moar� la sfințiile sale, don�ndu-le mulți bani, pentru a fi pl�tit� prostia noastr�. Faptul c� au fost și sunt și acu lacomi pentru bani, �i face ca la mulți s� le piar� credința �n ei. Pentru ce biserici, catedrale? pentru ce m�n�stiri? pentru ce at�te l�cașe de cult? At�ția bani cheltuiți aruncați pe apa s�mbetei. bani cu care s-ar putea ajuta orfelinate , azile, școli, gr�dinițe, spitale, precum și dot�ruile aferente lor. Se poate pune și �n altfel problema credinței, de c�tre ei, nu sub l�comia lor. Acum tot mai mulți oameni care nu au un viitor, g�sesc un altul �n cele așa zise sfinte. E mai ușor, s� prostești , s� �nșeli lumea , dec�t s� munceșțti cinstit, și s� te bucuri de rezultatele tale. s� fii m�ndru de realiz�rile tale, c� au fost f�cute cinstit și cu forțe proprii. E mai bine s� vii �n fiecare Duminic�, sau alte zile așa zise și declarate sfinte, pe la biserici, unde �ți petreci ore �n fum de lum�n�ri și t�m�ie, cu efect halocigen! Și poate �n asta și const� credința la ei! �nvent�nd tot felul de reguli și pretexte sfinte, �n c�utarea lor disperat� de a mai prosti unii pe ultima sut� de metri. Te poți ruga pentru tine, dac� vrei, și acas� la tine, singur, f�r� a mai frecventa l�cașurile lor așa zise de cult, f�r� a mai �ngenuchea, sau a merge �n jurul bisericii, smeriți, și f�c�nd cruci și m�t�nii, unde se desf�șoar� �n marea majoritate a cazurilor, tot felul de aplicații și aranjamente de �n� luate c�te � m �, numai de ei știute, numai cele sfinte, NU! Și ce e mai grav, c� statul le permite și �nchide ochii la toate neghiobiile lor, și binențeles și �sfinte�! Ba pe deasupra �i mai și scutește și de d�ri, impozite, �n timp ce nou� ne ia și pielea de pe noi. Și asta c� șantajeaz� statul li este fric� statului de ei ?!! Ei taie și sp�nzur�! Vor iar s� ne �ncalexe! Cum au f�cut-o pe vremuri. Numai c� azi s-a mai deșteptat lumea! Nu mai cred �n toate vorbele lor. Dar ce s�-i faci ? Ei sunt sfinți!!! S-au autointitulat � slujitorii lui Dumnezeu�. Ce ușor e s� faci bani cu acoperire sf�nt�! neav�nd fric� de el. De aici se naște o singur� concluzie: C� nici ei nu cred nimic din toate aceste legi, pe care tot ei singuri le �ncalc� cu bun� științ�. Dar ce mai conteaz�! Scopul scuz� mijloacele. Și cum unde e lege nu-i tocmeal�, tocmai la ei nu se aplic� legea! Ei fac ce vor de capul lor! P�n� �ntr-o zi ! C�nd și Dumnezeu se v-a m�nia pe ei, ca rezultat al ipocriziei, care la ad�postul religiei și a celor sfinte, fac din asta o mare afacere. Și odat� cu ei, vom pl�ti și noi! Se aplic� regula din armat�: � Toți pentru unul și unul pentru toți� Tot din cauza lor au ap�rut și r�zboaiele sfinte. Pentru c� totul a plecat și pleac� de la religie. Așa c� prea sființiile voastre , numai aruncați banii noștri pe biserici , categrale, sau alte l�cașuri, așa zise de cult, Ci faceți școli, spitale, m�car �lea le puteți vinde altora, dar bisericile �n mod sigur, nu vi le-ar cump�ra - nimeni! Or r�m�ne niște cl�diri istorice, f�r� importanț�, sau valoare cultural�, spre amuzamentul urmașilor noștri. Se poate aplica prov�duirile voastre și �n afara lor, f�r� a fi �mpinși de la spate. Ați monopolizat o tradiție , �ntr-o credinț� cu forța. Ați umplut cel calendar cu tot felul de sfinți. L-ați �nroșit! Chiar este necesar apariția lor. M� �nc�lzește, sau ne �nc�lzește cu ceva numele lor? O s� avem noi bani mai mulți? Mirama-și! Cei s�raci de o viaț�, tot s�raci or s� moar�! Ba pe deasupra , nici morți nu-i l�sați �n pace. Mai jefuiți și rudele indurerate r�mase, de pard� nu ar fi de ajuns la c�t ne jefuieste statul pe noi. Rugați-v� pentru noi nevoiașii, și ne mai scuți de at�tea taxe inventate de voi. De ai face și pe ei mai iert�tori și mai indur�tori. Mai buni! Dar nu cu vechile lozince numai de voi știute. Cu fraze și cuvinte �ntortocheate, numai de voi știute și inventate. S-au demodat! L�sați oamenii s� aleag� ei singuri calea dreapt�. Nu este necesar� aceast� religie r�u �nțeleas�, din toate punctele de vedere. Mai schimbați c�te ceva, pe ici pe colo , cum spunea Caragiale. Și mai ales �n punctele esențiale. �n alte state religia se cheam� - ETIC�! Dar difer� nult de pretențiile voastre! Alegeți din c�rțile voastre numai ce trebuie. Numai ce este la curent cu zilele noastre. Nu amintiri, nu istoria altora. Despre istoria noastr�! C�nd o dispare religia, vor dispare și r�zboaile, necazurile, iar atunci oamenii vor tr�i fericiți, f�r� frica zilei de m�ine! Și asta c� dragoste cu forța, nu se poate!!!

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 21:00

De la: 9am_2262, la data 2013-09-16 20:15:12! E cel mai bun remediu la mine.

Greu subiect ai atacat, Marine...probabil ca ti-o vei lua din toate partile...si eu pe langa tine, pentru ce-o sa spun acum. Deci tu te bazezi pe tine insuti, asa cum si eu ma bazez pe mine insami. Nu asteptam sa ne rezolve divinitatea problemele in urma unor rugaciuni, ne bazam pe actele proprii astfel incat sa duca la consecintele dorite.
Dar pe ce acte proprii? Munca, invatare, bune relatii, punerea laolalta a unor posibilitati.
Asta e calea grea.
Mult mai usor e sa furam, sau sa talharim, sau sa snatajam...inteligenta sa o folosim pentru a nu fu prinsi.
De ce nu alegem aceasta cale?
Pentru ca am fost educati ca nu e bine. Ca nu e bine sa facem rau altui om, ca nu e bine sa folosim ceea ce nu ne apartine - educatie.
Pentru altii, religia e cea mai convingatoare educatie, Au nevoie de Dumnezeu, pentru ca cei din jurul lor nu sunt credibili si nu sunt modele de urmat. Au nevoie de Dumnezeu care sa ii ajute daca sunt cuminti, sau sa ii pedepseasca daca fac rele.
Acesta este unul dintre motivele pentru care n-as lovi in religie, dar nu e cel mai important.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 22:13

De la: _Ingrid, la data 2013-09-16 21:00:09
De la: 9am_2262, la data 2013-09-16 20:15:12! E cel mai bun remediu la mine.

Greu subiect ai atacat, Marine...probabil ca ti-o vei lua din toate partile...si eu pe langa tine, pentru ce-o sa spun acum. Deci tu te bazezi pe tine insuti, asa cum si eu ma bazez pe mine insami. Nu asteptam sa ne rezolve divinitatea problemele in urma unor rugaciuni, ne bazam pe actele proprii astfel incat sa duca la consecintele dorite.
Dar pe ce acte proprii? Munca, invatare, bune relatii, punerea laolalta a unor posibilitati.
Asta e calea grea.
Mult mai usor e sa furam, sau sa talharim, sau sa snatajam...inteligenta sa o folosim pentru a nu fu prinsi.
Pentru ca am fost educati ca nu e bine. Ca nu e bine sa facem rau altui om, ca nu e bine sa folosim ceea ce nu ne apartine - educatie.
Pentru altii, religia e cea mai convingatoare educatie, Au nevoie de Dumnezeu, pentru ca cei din jurul lor nu sunt credibili si nu sunt modele de urmat. Au nevoie de Dumnezeu care sa ii ajute daca sunt cuminti, sau sa ii pedepseasca daca fac rele.
Acesta este unul dintre motivele pentru care n-as lovi in religie, dar nu e cel mai important.

,,nu spune niciodata ceva ce nu poate fi iertat''

....pagano.... necredincioaso... ateisto....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2013, ora 23:48

Da, de ce, s� ne-o lu�m, eu , tu sau alții care nu v�d cu ochi buni , și pe bun� dreptate, toate aceste practici ilicite,și pref�c�torii, ale preafințiilor sale? Cred c� ei ar trebui s� și-o ia, o dat� și o dat�. Și asta c� sunt niște vampiri, care sug s�ngele poporului, la ad�postul celor sfinte. Ne jecm�nește de ultimii bani, ne bag� m�na �n buzunar, pentru aș ridica ei vile și mașini, iar noi d�m bani pe biserici. Niște construcții inutile. Mai bine s-ar ține slujba �n aer liber. Statul ar trebui s�-i oblige odat� pentru totdeauna, și s�-i alinieze și pe ei la legile noastre, c� doar și ei sunt din aceast� țar�, și trebuie s� ni se supun� nou� , nu noi lor. S� pl�teasc� și ei ca orice muritor de r�nd toate aceste taxe și d�ri. Sub indemnul :� l�sați copii s� vin� la mine� le bag� la copii prosti �n cap. Așa cum face pe postul tvgalați. V-ați �nv�țat s� le c�ntați �n strun�, pun�nd mai presus credința voastr� , �ntereselor popilor, ce cu bun� științ� v� jecm�nește. Ei s�-și vad� de popii lor, de bisericile lor, s� stea ei �n ele, �n fumul de lum�n�ri și �mbietor de t�m�ie,...s�-și pun� stații stereo de sute de wați, s� ne oblige s� ascult�m slujbe de doi bani. Dac� ți ei ar respecta totul și toate �n ce spun ei, nu aș avea de comentat. dar ei ?... �ncalc� �n mod flagrant totul. Și exemplele au �nceput s� curg�. Ss�-și fac� slujbe �ntre ei, și s� nu ne implice pe noi �n ciorba lor, s� nu ne dicteze ei ce s� facem și cum s� tr�im, cum s� ne petrecem duminicile sau concediul. Ei dac� ar putea ne-ar duce iar �n �ntuneric, unde ne-au mai ținut alții cu mii de ani �n urm�. C� activitatea noastr� nu schimb� cu nimic darul celor sfinte sau credința �n noi. S� se plimbe ei singuri, dup� oase, ape sfinte și s� se stropeasc� �ntre ei , poate așa le-o veni mintea lor s�rac� cu duhul, la cap. S� ne lase pe noi s� ne vedem de s�r�cia , credința și datinele noastre. Nu au dec�t s� o fac� cu grecii, bulgarii sau alte ț�ri care le mai tolereaz� gogom�niile lor și minciunile sfruntate. Pe noi s� ne lase �n pace. S�-și vad� de ale lor toate Mitropoliile din țar�. M� rog cine sunt ei ? Ei sunt statul? Eu nu-i recunosc ca fiind un sta nicodat�. C�nd oi muri, �i oblig pe sființiile sale s�-mi țin� o slujb� de o or� gratis, s� m� �ngroape gratis, c� de nu o s� m� scolo și o s�-i afurisesc, și o s�i b�ntui și pe lumea ailalt�, pentru toate necazurile pricinuite de ei. Și la mine nu o s� g�seasc� iertare nicodat�, Doar dac� io ierta numai bunul Dumnezeu, de care ei at�t se folosesc! Uneltele securit�ții! La ad�postul confesiunilor ne tr�dau. Rușine lor! Și mai au nas! S� ne �nvețe ei , ce-i credința ?...Și cum trebuie s� ne comport�m. Nu aș avea nimic cu ei dac� ar fi oameni, dar ei sunt fețe bisericești �preacinstite� , prea cuvioase, prea mincinoase...și prea , prea... și exemplele ar continua , dar m� opres aici. Ce e mai r�u au �n sufletele lor dornice de bani Mulți bani ! Ca la Bingo!... Ce terenuri și ogoare �nbelșugate am avea , umpl�nd c�mpul cu munca lor! Ei sunt cei mai mari infractori. Barem un infractor de r�nd, c� avem și de �știa destui, o fac f�r� acoperire, statal�, dar ei ?...O acoperire mai mare pentru prostiile lor , nici c� se poatea mai bine.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 00:10

De la: 9am_2262, la data 2013-09-16 23:48:08Da, de ce, s� ne-o lu�m, eu , tu sau alții care nu v�d cu ochi buni , și pe bun� dreptate, toate aceste practici ilicite,și pref�c�torii, ale preafințiilor sale? Cred c� ei ar trebui s� și-o ia, o dat� și o dat�. Și asta c� sunt niște vampiri, care sug s�ngele poporului, la ad�postul celor sfinte. Ne jecm�nește de ultimii bani, ne bag� m�na �n buzunar, pentru aș ridica ei vile și mașini, iar noi d�m bani pe biserici. Niște construcții inutile. Mai bine s-ar ține slujba �n aer liber. Statul ar trebui s�-i oblige odat� pentru totdeauna, și s�-i alinieze și pe ei la legile noastre, c� doar și ei sunt din aceast� țar�, și trebuie s� ni se supun� nou� , nu noi lor. S� pl�teasc� și ei ca orice muritor de r�nd toate aceste taxe și d�ri. Sub indemnul :� l�sați copii s� vin� la mine� le bag� la copii prosti �n cap. Așa cum face pe postul tvgalați. V-ați �nv�țat s� le c�ntați �n strun�, pun�nd mai presus credința voastr� , �ntereselor popilor, ce cu bun� științ� v� jecm�nește. Ei s�-și vad� de popii lor, de bisericile lor, s� stea ei �n ele, �n fumul de lum�n�ri și �mbietor de t�m�ie,...s�-și pun� stații stereo de sute de wați, s� ne oblige s� ascult�m slujbe de doi bani. Dac� ți ei ar respecta totul și toate �n ce spun ei, nu aș avea de comentat. dar ei ?... �ncalc� �n mod flagrant totul. Și exemplele au �nceput s� curg�. Ss�-și fac� slujbe �ntre ei, și s� nu ne implice pe noi �n ciorba lor, s� nu ne dicteze ei ce s� facem și cum s� tr�im, cum s� ne petrecem duminicile sau concediul. Ei dac� ar putea ne-ar duce iar �n �ntuneric, unde ne-au mai ținut alții cu mii de ani �n urm�. C� activitatea noastr� nu schimb� cu nimic darul celor sfinte sau credința �n noi. S� se plimbe ei singuri, dup� oase, ape sfinte și s� se stropeasc� �ntre ei , poate așa le-o veni mintea lor s�rac� cu duhul, la cap. S� ne lase pe noi s� ne vedem de s�r�cia , credința și datinele noastre. Nu au dec�t s� o fac� cu grecii, bulgarii sau alte ț�ri care le mai tolereaz� gogom�niile lor și minciunile sfruntate. Pe noi s� ne lase �n pace. S�-și vad� de ale lor toate Mitropoliile din țar�. M� rog cine sunt ei ? Ei sunt statul? Eu nu-i recunosc ca fiind un sta nicodat�. C�nd oi muri, �i oblig pe sființiile sale s�-mi țin� o slujb� de o or� gratis, s� m� �ngroape gratis, c� de nu o s� m� scolo și o s�-i afurisesc, și o s�i b�ntui și pe lumea ailalt�, pentru toate necazurile pricinuite de ei. Și la mine nu o s� g�seasc� iertare nicodat�, Doar dac� io ierta numai bunul Dumnezeu, de care ei at�t se folosesc! Uneltele securit�ții! La ad�postul confesiunilor ne tr�dau. Rușine lor! Și mai au nas! S� ne �nvețe ei , ce-i credința ?...Și cum trebuie s� ne comport�m. Nu aș avea nimic cu ei dac� ar fi oameni, dar ei sunt fețe bisericești �preacinstite� , prea cuvioase, prea mincinoase...și prea , prea... și exemplele ar continua , dar m� opres aici. Ce e mai r�u au �n sufletele lor dornice de bani Mulți bani ! Ca la Bingo!... Ce terenuri și ogoare �nbelșugate am avea , umpl�nd c�mpul cu munca lor! Ei sunt cei mai mari infractori. Barem un infractor de r�nd, c� avem și de �știa destui, o fac f�r� acoperire, statal�, dar ei ?...O acoperire mai mare pentru prostiile lor , nici c� se poatea mai bine.

bravo nea marine....asta-i pohta ce-am pohtit....�Fraților locuitori ai Ț�rii Rom�nești, veri de ce neam veți fi! Nici o pravil� nu oprește pe om a �nt�mpina r�ul cu r�u! Șarpele cand �ți ias� �nainte, dai cu ciomagul s�-l lovești, ca s�-ți aperi viața, care mai de multe ori ni se primejduiește din mușcarea lui. Dar pe balaurii care ne �nghit de vii, c�peteniile noastre, zic, at�t cele bisericești, c�t și cele politicești, p�n� c�nd s�-i suferim a ne suge s�ngele din noi? P�n� cand s� le fim robi? Veniti dar, fraților, cu toții, cu r�u s� pierdem pe cei r�i, ca sa ne fie nou� bine!

Veichiul lui Dumnez�u, prea puternicul nostru �mp�rat, voește ca noi, ca niște credincioși ai lui, s� tr�im bine. Dar nu ne las� r�ul ce ni-l pun peste cap c�peteniile noastre!

[...]S� s� aleag� c�peteniile noastre cei care pot s� fie buni. Aceia sunt ai noștri și cu noi dinpreun� vor lucra binele, precum ne sunt f�g�duiți.

Nu v� leneviți, ci siliți d� veniți �n grab� cu toții; care veți avea arme, cu arme, iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și l�nci; s� v� faceți de grab� și s� veniți unde veți auzi c� se afl� adunarea cea or�nduit� pentru binele și folosul a toat� țara.

Și ce v� vor pov�țui mai marii Adun�rii aceia s� urmați și unde v� vor chema ei acolo s� mergeți. C� ne ajunge, fraților, at�ta vreme de c�nd lacr�mile de pe obrazele noastre nu s-au uscat.

Și iar s� știți c� nimenea dintre noi nu este slobod [...], ca s� s� ating� macar de un graunți, de binele sau de casa vreunui neguț�tor, oroșan sau ț�ran sau de al vreunui l�cuitor, dec�t numai binele și averile cele r�u agonisite ale tiranilor boieri s� s� jertfeasc�: �ns� al c�rora nu vor urma nou� - precum sunt f�g�duiți - numai al acelora s� s� ia pentru folosul de obște!�

Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 09:15

Apoi, @ Orion999, nu știu dac� toat� lumea are aceleași pofte, sau �mp�rt�șesc aceleași sentimente și p�reri ca ale mele, și ne�nțelese de unii, și asta c� toat� viața mea am fost un ne�nțeles. Sau nu voiau s� m� �nțeleag�!Nu se voia s� se �nțeleag�. Ei au v�zut și v�d numai partea goal� a paharului, prezentat de mine. Dar e bine c� totuși, c� mai sunt oameni, care nu sunt nici ei �ntr-u totul de acord, cu toate relele astea . Odat� tot trebuie �nceput de undeva. C� vorba lui nea Iancu: Rom�nia e sublim�... dar lipsește cu des�v�rșire...Așa e ! Nici politicienii nu sunt mai brezi. Cred c� de la ei a �nceput și �ncepe totul. Dac� e s� tragi o paralel� �ntre activitatea lor și a oamenilor bisericii, vor fi dou� linii paralele perfecte, la micron. Ei sunt de vin� pentru cum merg toate �n țara asta, sec�tuit� de toate din toate punctele de vedere. Ei �i țin �n brațe pe mulți. Chiar mergeam �n unele zile, pe drumul de la piaț� de la noi, și vedeam cum niște oameni �mbr�cați �n straie cernite, sutane, preoți, cu c�te dou� boxe legate, sau at�rnate de g�t, de unde str�b�tea c�ntece și slujbe bisericești, st�teau cu m�na �ntins�, cerșind bani pentru a umple cutia milei. Și ce era mai strig�tor la cer, era faptul , c� unele femei b�tr�ne, care se pl�ngeau �ntr-una c� au pensie mic� , c� nu le mai ajunge, c� o duc pe azi pe m�ine, se ofereau s� le dea c�te o sut� dou� de mii. Și asta mai ales �n zilele de s�rb�toare , sau Duminica. Alte ori mai poposeau și c�te o m�icuț� dou�, care la fel ca cei de dinainte, �narmate cu pancarde cu lozinci caracteristici bisericești, de nuștiu care sfinți, sau biserici, la fel st�teau la mila oamenilor s�raci. C� numai aceeia contribuiau mai cu zel. De ce oare? Oare credința �ncepe s� dea pe afar�, sau necazurile �i face ca prin donații, sper� s� li se fac� viața mai bun�. Dar nu a lor ci a altora. Ba mai mult umbl� din bloc �n bloc și din apartament �n apartament, cu tot felul de tablouri , sau c�rți pictate cu crucea cu IIsus, cerșind bani. Oare c�ți la sut� din cei prezentați și observați de mine, sunt cu adev�rat oamenii bisericii? Oare patriarhiile sunt la curent cu aceste activit�ți ilicite ale oamenilor lor? Oare nu cumva sub paravanul acelor haine cernite , se ascund și alți infractori? - Cu acte �n regul�? Oare de ce nu sunt luați la scuturat toți acești dubioși, s� vedem, ei ce biserici reprezint�? Ca s� nu mai zic de acele cereri de donații pentru nuștiu ce operații �nchipuite, la unii copii,cancer etc... O fi și unele reale, dar ..,. ? Neincrederea a ajuns la limit�. Și credința e �n pericol s� se pr�bușeasc� și ea. Credința �n vremuri mai bune. C� de rest se ocup� ... Dumnezeu! Spuneți s� ieșim ca pe vremuri, cu securi, furci și topoare? Și matale! Acu avem arme moderne, automate, tancuri, arunc�toare cu lasere. Niște s�bii cu laser de tip -Jedi, ne mai trebuie, ca s� �nstaur�m pacea �n republic�. S� �ncerc�m altfel cu propria noastr� voinț�. S�-i facem s� �nțeleag� prin forța g�ndului...�S� ne rug�m pentru sufletele lor�...S�-i oblig�m s� o fac�...c�t mai inteligent și ștințific. F�r� v�rsare de s�nge. S�-i facem s� renuțe singuri la f�r�delegile lor, s� recunoasc� și ei m�car odat�, c� nu fac bine, in tot ce fac. Iar pe niște oameni ai bisericii , care din cauza lor mi-au marcat copil�ria, din cauza invențiilor lor cu cele c�rți creștine și sfinte, pe care tata m� obliga s� le citescși s� le �nv�ț, iar ne�nv�țarea era r�spl�tit� cu schingiuiori, nu pot s� le-o iert. Ori c�t aș vrea. De fapt nu oamenii �n sine sunt sau au fost vinovați, ci sistemul �n sine, care accept� partea �ntunecat�.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 11:27

Asta e calea grea.

Ai dreptate Cami! Dac� toți ar g�ndi și ar face ca tine sau ca mine, nici nu ar mai trebui biserici. Iar popii ar aplica corect cele tratate de prin c�rțile lor, altfel ar fi stat lucrurile. Ca s� nu mai spun de creșterea prețurilor lor nerușinate, la orice form� de serviciu aduc omului. De parc� ei nu ar fi tot oameni. S� mai aib� și ei mil� de cei nevoiași. S� cear� tarife �n funcție de venitul fiec�ruia. Eu de exemplu care am vreo900, nu m� pot compara cu unul de 50 de milioane , sau suta, ca s� nu mai zic de cel cu c�teva biete sute acolo.. dar din p�cate se alege partea mai ușoar� , mai seduc�toare, la care te refereai și tu. Nu munca cinstit�! Eu sunt de acord numai cu o anumit� parte a Bibliei, unde mai este și c�te ceva de �nv�țat , dar nu cu toate poveștile și �nfloririle de acolo..Religia trebuie v�zut� prin prisma unei educații , dar nu cu frica de Dumnezeu. O lectie de diriginșie sau Etic� cum folosesc deja unele ț�ri, indiferent de religie și convingerile fiec�ruia. C� la urma urmei tot un drac... Dumnezeu e singurul și unicul pentru toat� lumea, indiferent de sex, ras� aparteneț� politic�, religie sau convingeri. Numai c� orgoliul e mare!!!...

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 11:40

Da ! Mai bine s� l�s�m popii... Curat s�-i l�s�m coane F�nic�!.... și s� vedem ce mai fac Nina, Kurt... Tod, El Dor....C� și așa ei nu au urechi pentru a ne auzi pe noi, �știa proști,- dar mulți, cum spunea L�pușneanu... de parc� nu de la noi, sau de pe spinarea noastr�, m�n�nc� și ei o bucat� de p�ine alb�, c� noi... e neagr� și aia amar�.

9am117598

624 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 16:04

Sa stiti ca sunt miracole.
Am fost in Italia la mare in Sud exista o statiune San Paolo, unde spuneau italienii ca , afcaut miracole, e foarte frumos acolo am fost si eu acolo , se sarbatoreste 3 zilele sarbatoare nationala, liber la job.

In Spania tot asa , la Benidorm , e o statuie sfanta cu fecioara marai si Isus.
tot la mare e foarte fumos acolo chiar pe plaja langa apa
Au spus ca, in urma cu foarte multi ani, noameni pescari nu aveau ce manca, si dintr-o data, s-au umplut o balta mare cu pesti si paine.
eu m-am inchinat la icoane -statui, picturi pe o biserica, la acel pescar , am zis in spaniola si romana.
,,Domnu a dat , domnu a luat, fie numele lui binecuvantat''

Doruleatza

2631 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 16:12

Ce dragu!!!

Doruletz
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 16:23

www.realitatea.net/a-pus-o-icoana-cu-iisus-intr-un-stup-de-albin...
eu zic ca nu e minune, dar se pare ca albinele percep infatisarea umana

Daniela
Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:08

De la: daniela_, la data 2013-09-17 16:23:21www.realitatea.net/a-pus-o-icoana-cu-iisus-intr-un-stup-de-albin...

Cele dou� poze sunt trucate. Dar m� rog, de albine evlavioase nu am auzit �nc�. Și de ce numai acolo? Chiar voiam s� zic: dac� mi-aș pune poza mea acolo, ce ar face albinele? Nu v�d de unde ar ști ceva albinelel de acea poveste de acu peste 2000 de ani. De unde știau ele de Iisus și r�stignirea lui, sau de cruci? E suspect� treaba! Eu nu cred , p�n� nu v�d. �n ziua de azi se poate face și o albin� pe marte, și zicem c� e sf�nt�...Poate se uit� și ele pe Discovery...mai știi!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:09

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 17:08:15
De la: daniela_, la data 2013-09-17 16:23:21www.realitatea.net/a-pus-o-icoana-cu-iisus-intr-un-stup-de-albin...

Cele dou� poze sunt trucate. Dar m� rog, de albine evlavioase nu am auzit �nc�. Și de ce numai acolo? Chiar voiam s� zic: dac� mi-aș pune poza mea acolo, ce ar face albinele? Nu v�d de unde ar ști ceva albinelel de acea poveste de acu peste 2000 de ani. De unde știau ele de Iisus și r�stignirea lui, sau de cruci? E suspect� treaba! Eu nu cred , p�n� nu v�d. �n ziua de azi se poate face și o albin� pe marte, și zicem c� e sf�nt�...Poate se uit� și ele pe Discovery...mai știi!
ar fi interesant de facut un test, cu o poza obisnuita

Daniela
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:23

De la: 9am117598, la data 2013-09-17 16:04:05Sa stiti ca sunt miracole.
Am fost in Italia la mare in Sud exista o statiune San Paolo, unde spuneau italienii ca , afcaut miracole, e foarte frumos acolo am fost si eu acolo , se sarbatoreste 3 zilele sarbatoare nationala, liber la job.

Au spus ca, in urma cu foarte multi ani, noameni pescari nu aveau ce manca, si dintr-o data, s-au umplut o balta mare cu pesti si paine.
eu m-am inchinat la icoane -statui, picturi pe o biserica, la acel pescar , am zis in spaniola si romana.

al cui esti tu mai michiduta....???

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:24

De la: daniela_, la data 2013-09-17 17:09:49
De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 17:08:15

ar fi interesant de facut un test, cu o poza obisnuita

la ce ne-ar ajuta....???

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:26

Eu nu pot �nțeleg de unde le mai scot oamenii �știa! Statui sfinte... de ce credeți c� aceast� statuie trebuie s� se numeasc� sf�nt�? De ce c, c� zic unii așa? Orice lucru ieșit din m��inile oamenilor pot fi considerate sfinte din alt punct de vedere. Ideea e alta. E bucuria realiz�rii, satisfacția ta, .... Nu știu de ce toți v�d �n toate numai sfinți , sfințiți, sf�nt�.... ori cuv�ntul sf�nt are cam multe �nțelesuri. Nu cumva asta e produsul ne�nțelegerii unor anumite fenomene, ce s-au perpetuat continuu de ceva vreme �ncoace? Sau rodul imaginației. Este ceva la oamenii �știa : dac� cineva arat� ceva, sau zic c� au v�zut ceva ce dup� ei ar fi sf�nt, toat� lumea ca oile: Vai ce minune, vai e sf�nt�. Ce ați zice dac� aș face și eu un film tridimensional cu mine �n diferite ipostaze așa zise sfinte cu tot ce vreți voi, și le-aș ar�ta țatei leana Floarea din inima munților, m-ar crede zeu sau fiul lui Dumnezeu , mai știi. Ce ușor e de convins lumea asta credul� la acest capitol Tocmai pe asta mizeaz� și biserica �n a ne subjuga religios. Ei de abia așteapt� c�te o astfel de minune.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:32

exista in natura doua societati ....doua tipuri de organizare pe care le-am preluat si noi oamenii...cu deosebirea ca ce-a iesit se poate vedea cu ochiul liber de catre oricine...pt.noi oamenii e mai greu sa respectam o oranduire ...daramite o ierarhie...impusa sau naturala ori aleasa chiar de noi cu manusitele noastre....

este vorba despre organizarea stupului de albine....REGATUL....unde toti muncesc pt.prosperitatea reginei....si musuroiul de furnici....REPUBLICA...unde toti muncesc pt. prosperitatea generala [sau cel putin asa este in teorie]....

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 17:39

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 17:26:05

Eu nu pot �nțeleg de unde le mai scot oamenii �știa! Statui sfinte... de ce credeți c� aceast� statuie trebuie s� se numeasc� sf�nt�? De ce c, c� zic unii așa? Orice lucru ieșit din m��inile oamenilor pot fi considerate sfinte din alt punct de vedere. Ideea e alta. E bucuria realiz�rii, satisfacția ta, .... Nu știu de ce toți v�d �n toate numai sfinți , sfințiți, sf�nt�.... ori cuv�ntul sf�nt are cam multe �nțelesuri. Nu cumva asta e produsul ne�nțelegerii unor anumite fenomene, ce s-au perpetuat continuu de ceva vreme �ncoace? Sau rodul imaginației. Este ceva la oamenii �știa : dac� cineva arat� ceva, sau zic c� au v�zut ceva ce dup� ei ar fi sf�nt, toat� lumea ca oile: Vai ce minune, vai e sf�nt�. Ce ați zice dac� aș face și eu un film tridimensional cu mine �n diferite ipostaze așa zise sfinte cu tot ce vreți voi, și le-aș ar�ta țatei leana Floarea din inima munților, m-ar crede zeu sau fiul lui Dumnezeu , mai știi. Ce ușor e de convins lumea asta credul� la acest capitol Tocmai pe asta mizeaz� și biserica �n a ne subjuga religios. Ei de abia așteapt� c�te o astfel de minune.

Uite ce idee buna, pune Nina vreo doua cerceafuri pe tine, si daca se vede putin si colectia de chiloti, n-o sa aiba nimeni nici o indoiala

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:12

Camiiiii!.....

Și la urma urmei , nu v�d de ce ar fi aceast� sculptur� , stauie sau poz� așa zis� sf�nt�, care reprezint� fecioara Maria cu pruncul Iisus, �n brațe?C�a re desenat� o aureol� �n jurul capului? Asta nu o face mai sf�nt�. Se poate face și la poza mea . Dar cred c� lucrurile au stat cam așa pe atunci. Nu �ți trebuie mult ca s� deduci, ce a fost pe atunci. Conform poveștii din Biblie, Maria a fost violat� de soldații romani. Nu are importanț� cine sau gradul. Dar se poate presupune c� era gradat. Deci și el era �sf�nt�. Dup� un timp acel dulgher , d�ndu-și seama , sau poate știind ce s-a petrecut cu Maria, s-a �nduioșat de ea, și a primit-o �n casa lui, sp�l�ndu-i rușinea. Și asta ca s� o scape pe Maria de pedeapsa cu pietre a celorlalte femei. Pe vremea aia, vezi doamne, era un obicei l�sat moștenire din tat� �n fiu: ca orice femeie care a c�lcat str�mb, cu s-au f�r� voia ei, s� fie atacat� cu pietre, p�n� o omorau. Așa era moda pe atunci! De aici reiese c�t de lipsiți de rațiune erau oamenii pe atunci. Iar �n continuare se știe povestea, și au avut alții grij�, ca s� o fac� c�t mai real�, �mbun�t�țind-o un pic, și mai ales �n punctele esențiale. Numai c� cu data au stat cam prost. Nici nu știau ce timp era, și mai ales c�t e ceasul! De aceea au b�jb�it at�t p�n� au ales ziua neșterii lui Iisus, ca fiind 25 Dec. Dar cine poate ști cu adev�rat? C� nu era mașina timpului pe atunci. Sau poate el avea! Iar ca s� fac� povestea c�t mai atr�g�toare, c�t mai adev�rat�, mai plauzibil�, adic� mai sf�nt�, au mai spus c� soarele a stat �n loc. C� au ap�rut niște stele pe cer. Cine era s� verifice pe atunci dac� era sau nu așa? C� nu aveau instrumente optice. Și din asta reiese c�t de culți erau. Cum s� stea Soarele? S-a oprit poate p�m�ntul. Lo fi lovit vre-un meteorit ceva... Dar ce l-a f�cut s� nu s� se opreasc� de tot. De ce a continuat s� se roteasc�? Eu știu c� un corp dac� e fr�nat brusc, acesta ori se oprește, ori viteza se micșoreaz�, �n funție de impact. Aveam și noi numai o zi sau o noapte , �n funcție de fus orar. Eu am analizat toate fazele din biblie , trec�ndu-le prin prisma rațiunii mele. Despic�nd firul �n patru , cum s-ar zice. De ce timp de 30 de ani nu s-a mai spus nimic de viața lui iisus? Au ascuns securitatea de atunci manuscrisele? De frica romanilor ? Ca apoi s� apar� deodat� și s� �nceap� a a face diverse minuni. Poate Iisus era un autodidact. O fi studiat biblioteca din Alexandria. Sau poate și alte manuscrise vechi și secrete de atunci, cu tot felul de magii vindec�toare, tratamente cu ierburi, ce aceastea erau �n floare pe vremea aia. Iar de aici totul nu a fost dec�t un teatru. Vai de Iisus dac� s-ar fi n�scut �n zilele noastre! �știa �l �mpușcau la zid ca pe Ceaușescu. Numai exista crucea! Și iat� cum se schimba iar povestea. �ntreebarea e : Dac� nu era Iisus, ce mai inventau pream�rețiile sale? C� ceva trebuia inventat NU? Și mai mare e mirarea mea: Cum au putut s� prosteasc� o lume �ntreag� cu aceste povești sfinte, care au ținut. Mai mult sau mai puțin. C� nu cred, c� pe vremea aia au ținut la toat� lumea. Dar cred c� frica ! Asta era cauza. Nu aveai voie s� cr�cnești, c� erai repede taxat de nebunii de atunci. At�t �ți trebuia, s� spui ceva �mpotriva Domnului! C� nu mai vedeai Soarele. Asta ar fi varianta mai plauzibil�. Ca s� nu mai spun de apariția Inchiziției, și felul cum au pus ei problema atunci. Chiar mai d�unezi, pe c�nd �mi f�ceam curat prin biblioteca personal�, am dat de o carte despre Inchiziție. M-a cutremurat c�nd am �nceput s� o citesc. Nici nu se compar� sistemul de a pune problema de atunci, cu ce f�ceau ei. Și mai spuneți c� ce am eu cu popii? At�tea popoare aveau religiile lor. De ce sau cine ia convertit pe ei, ca s� treac� la aceste povești a lui Iisus? Unde este religia dac�? De ea nu se știe nimic? A lui Burebista, deci �nainte de apariția misterioas� a lui Iisus.Dar v-aș putea și eu spune varianta SF, de care s-au folosit preoții de atunci și se mai folosesc și azi. Asta ar fi mai conving�toare �n zilele noastre. Și mai credibil�.....Dar probabil c� preoții de atunci , din lips� de probe, nu știau cum de fapt au stat lucrurile, și nu le pl�ceau SF-urile. Sau poate da!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:19

Și uite cum am reușit s� v� scot capul din b�rlog, cu poveștile mele tr�snite! C� era cam pustiu pe acilea. Dar vine iarna și iar spunem povești la gura sobei, adic� la gura caloriferului, sau a centralei , care are!

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:29

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:19:16Și uite cum am reușit s� v� scot capul din b�rlog, cu poveștile mele tr�snite! C� era cam pustiu pe acilea. Dar vine iarna și iar spunem povești la gura sobei, adic� la gura caloriferului, sau a centralei , care are!

Da, nea Marine. Spune-ne o poveste ca afara e frig si ploua..... Io pun de un ceai de menta.

http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q :D
Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:31

Copilasii dorm la gura sobei, regii vaneaza, motanii prind soricei...... prin poduri si prin beciuri, printesele fac cipca.....

Io nu stiu sa zic povesti......

http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q :D
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:35

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:12:43Camiiiii!.....

ups!

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:35

De la: SocratEea, la data 2013-09-17 18:31:48Copilasii dorm la gura sobei, regii vaneaza, motanii prind soricei...... prin poduri si prin beciuri, printesele fac cipca.....

Ce fac printesele? Cipca ? Ce e aia?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:38

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:19:16Și uite cum am reușit s� v� scot capul din b�rlog, cu poveștile mele tr�snite! C� era cam pustiu pe acilea. Dar vine iarna și iar spunem povești la gura sobei, adic� la gura caloriferului, sau a centralei , care are!

Eeei, am fost imprastieti, cu concediile, cu vara...
www.youtube.com/watch?v=CJyn6CP8OoU

...cum zice baietu' asta!

Acum gata, a sunat clotopelul, suntem iarasi la datoriile noastre si la ..povesti!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2013, ora 18:39

De la: 9am_2262, la data 2013-09-17 18:35:59
De la: SocratEea, la data 2013-09-17 18:31:48Copilasii dorm la gura sobei, regii vaneaza, motanii prind soricei...... prin poduri si prin beciuri, printesele fac cipca.....

Ce fac printesele? Cipca ? Ce e aia?

www.dexonline.news20.ro/cuvant/cipca.html

Pagini: << 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: