back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ungurii cer autonomie la onu! sa le-o dam ...?

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

gbispas

688 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:31

.

Raporteaza abuz de limbaj
EU
july

563 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:36

Gbispas, te rog sa-ti alegi cuvintele. Inteleg ca te supara cate-un comentariu ( la fel patim cu totii) insa cu injuraturi nu rezolvi nimic.Si vrand/nevrand ne jignesti pe toti.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:48

Vrem anatomie...vrem anatomie....vrem anatomie ...sau cum dracu' ii spune....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:51

Minoru'!
ce ai? te-ai imbolnavit de "Mihai"?

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:53

ce aveti bei? unguroaicele e buneeee!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:54

De la: Will, la data 2010-10-03 17:51:29Minoru'!
ce ai? te-ai imbolnavit de "Mihai"?

Punctez....Ca sa inteleaga tot romanu'....si cel ardelean ....si cel vrancean...si cel moldovean....si nu in cele din urma ....si cel ungurean......

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 18:02

din tot ce am citit pina aici, am inteles ca aia din Ungaria nu-i vor.
Singura varianta ar fi Transmogyor, tara separata

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 18:17

De la: Will, la data 2010-10-03 18:02:23din tot ce am citit pina aici, am inteles ca aia din Ungaria nu-i vor.

Pai sa-i mutam pe toti in covasna si harghita....ii mutam si pe tigani ca nici aia nu s-au adaptat ....si ii lasam sa-si traga autonomie....S-ar putea sa se descurce....Oricum nu s-ar adapta la o tara....avand in vedere ca nu au reusit in cateva secole....Daca s-ar fi intamplat asa ceva in SUA ....acum am fi avut un mare ghiveci acolo....si ar fi avut un nivel de trai ca in india....E greu pentru unii sa inteleaga asta...Asta este ...prostia trebuie respectata....suntem in democratie....La naiba.....

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 18:26

In SUA?
Pai era cit p-aci sa-si traga proiectile Statul Michigan cu Statul Ilinois, ca s-au certat de la o insula din Lacul Michigan.
S-au linistit numai cind a intervenit armata federala!
Daca ungurii erau in SUA, o luau de mult peste bot, si erau bagati la cusca.
Cind e vorba de proprietate, americanii nu se joaca!

gbispas

688 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 19:05

De la: Will, la data 2010-10-03 18:02:23din tot ce am citit pina aici, am inteles ca aia din Ungaria nu-i vor.

Corect.La polul sud.

EU
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 19:07

De la: july, la data 2010-10-03 17:36:02Gbispas, te rog sa-ti alegi cuvintele. Inteleg ca te supara cate-un comentariu ( la fel patim cu totii) insa cu injuraturi nu rezolvi nimic.Si vrand/nevrand ne jignesti pe toti.

Cand spui TOTI,presupun ca la mamaligi te referi.Scuza-ma,nu ma intereseaza mamaligile.

EU
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 19:13

De la: gbispas, la data 2010-10-03 19:12:04
De la: profesor2010, la data 2010-10-03 19:05:55Bai bozgor fara tara,adica ce ai fi vrut tu si nemul tau de c-urve?Chiar daca un oras are si nume romanesc,sa fie scris cu numele vostru,bozgoresc?Pai eu numesc ceea ce s-a intamplat,NORMALITATE,ca doar nu era sa pocesc numele Clujului,spre exemplu,doar ca sa va placa voua.Ca sa nu mai spun ca voi sunteti aia care NICIODATA,nici inainte,nici acum,nicicand,nu ati avut decat varianta proprie a numelor,fie ele orase,fie persoane,.....orice.
Apoi,in Bulgaria si mult mai mult mi s-a intamplat in ungaria sa fiu oprit si mai ales vanat pe strada(apropos,eu am numere olandeze pe masinile mele) doar pt ca sunt strain si stiu si politistii ca astia prefera sa plateasca fara sa comenteze o spaga de 20 de euro,decat sa li se retina pasaportul pana se duc nu stiu unde sa vina cu adeverinta ca au platit sa zicem 75 de euro ,sa-si primeasca pasaportul(asta-i procedura legala in Bulgaria-se vede ca nu circuli,nu calatoresti,probabil ca in afara de balatonul vostru jegos,nu prea stii cu ce se mananca)
Dar de ce nu ne povestesti,mai bine,de ce pe voi,tocmai ungurii vostri din ungaria,nu va accepta si va iau drept puturosi cu gura mare,invatati doar sa li se dea si sa nu faca nimic(acum nu ca noi v-am percepe altfel)?Si iti mai pun o data intrebarea asta,poate acum ne raspunzi,de ce daca sunteti toti niste sfinti,aveti probleme mari si cu alte neamuri(hai ca noi suntem nu stiu cum,dar aia ce mai au cu voi?),cum ar fi in primul rand slovacii,cehii,sarbii,,de fapt ce tot spun eu,practic,cu exceptia celor de la care ati supt ani de-a randul(austriecii),nimeni nu va inghite si nimeni nu va agreeaza dintre vecinii vostri.Nici macar ucrainienii,carora nu le-ati furat teritorii.De ce toata lumea e impotriva voastra,mai sfinti migratori si fara de tara?
Iar in incheiere,prost fara capatai,citeste mai bine ce am scris.Nu am spus nicaieri ca totul s-a rezumat la caderea unui zid,unde ai citit cap-patrat o asemenea afirmatie la mine?Dar te inteleg,esti batran,retardat si nu intelegi ce ti se spune,ai realitatea deformata si nu reusesti sa faci diferente.

M�i primitiv, nenorocit și prost ce ești! Nu te doar� at�ta primitivism , imbecilitate,. Poate nici nu ar trebuii s� cobor la nivelul t�u de incult, m�i copile m�car cei șase clase ai terminat? La idiotismele tale, nuci nu știu ce s� r�spund�Dobitoc prost ce ești, �ți explic� omul, frumos, dup� științele istorice și filozofice, unele relații internaționale precum și consecințele lor pe un termen scurt, sau lung, iar ce �nțelegi tu de aici�? NIMIC exact nivelul t�u de cultur� și civilizație�B�i , neamul lui manivel�! Dac� chiar vrei s� știi numele Clujului a fost și estre Kolozsvar , cea ce are și un �nțeles �n limba maghiar� Tradus ar suna cetatea Kolozs, Kolozs fiind numele unui mare nobil maghiar. Dar asta pentru mintea ta de manivelist, se reduce la v�narea prostituatelor din Dealul F�getului�C� v� v�neaz� poliția din Bulgaria este deja cunoscut, dar și la voi se comport� sticleții la fel�La voi și �n instituțiile statului se cunoaște c� re�nvii morții cu bani�Voi ați devenit din p�cate o țar� mai puțin dezvoltat dec�t Bulgaria, dar p�n� și Albanezii, v� dep�șesc�voi țineți mai departe numai cu prostiile naționalist șovine, c� at�t v� duce mintea�Dac� Balaton este un loc jegos ,atunci Stațiunile de pe Marea Neagr� cred c� nici nu pot avea un termen de comparație� CAP sec ce ești , dac� zici c� ai mai avut ceva ieșire din țar�, atunci trebuia s� se lipeasc� ceva de tine, dar, din p�cate ori unde mergi �n Europa c�nd vine vorba de Rom�nia se spune ori țigan, ori hoți� Este p�cat dar cu astfel de comportament primitiv, dac� așa sunteți toți, nici nu o s� ajungeți nic�ieri� P�cat Oricum primitivule de șoferați, copil t�mpit al lui tata, eu la prostiilke pe care debitezi �n capul t�u cel bolnav nu o s� mai r�spund așa c� poți s� scrii vrute și nevrute. Eu de obicei dialogezi numai cu oameni inteligenți nu cu oameni bolnav�! �n principiu , �n loc s� v� str�duiți s� sc�pați, de o conducere t�mpit�, un om bolnav de putere, un dictator, pe care ați voit s�-l votați � treaba cea mai arz�toare, pentru voi este problema secuimii�Bravo m�i idiotule! D�I �NAINTE�!

Auzi,bai asta,stilatul,de ce ocolesti mereu subiectul:'NU VA VOR NICI UNGURII VOSTRI" si mai ales "DE CE AVETI PROBLEME CU TOTI VECINII VOSTRI"?Raspunde la asta daca esti un mare domn.Dar domnii nu se nasc din curve si nu scriu la tastatura de la coada vacii,dandu-se profesori.

AFARA CU BOZGORII DIN TARA
UNGARIA E TARA CURVELOR
TRAIASCA NOUA DREAPTA
BAZD MEG magyar BAZD MEG magyarorszag

EU
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 19:24

Bozgorel,uite ca tocmai ce era mai important,am omis.Sa stii si tu ca in maghiara voastra spurcata,nu stiu si mai ales nu ma intereseaza ce inseamna denumirea Clujului,dar sa-ti spun eu care-i adevarul ca tu iarasi il ocolesti.Inainte de toate,chiar de pe site-ul orasului,aflam ca MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA se numeste astfel din 16 octombrie 1974, cand s-au aniversat 1850 de ani de atestare documentara ca municipiu. Ai inteles,1850 de ani,vreme in care nu doar contele tau bozgor dar nici neamul vostru bozgoresc nu va aflati inca pe aici.Numele este rezultatul alaturarii cuvantului latin Cluj (clusa � loc inchis) si Napuca, numele dac al orasului.Ai inteles,NUMELE DAC AL ORASULUI.Mai citeste,flacau,mai citeste.Si mai ales invata ca istoria acestor meleaguri nu incepe in anii 700 dupa Hristos ci cu mult timp inainte,cand voi nici nu visati ca exista pamanturile astea.
Uita-te,putin cam care este istoria sau punctele principale ale orasului si invata,fraiere:

In sec. al II-lea Claudius Ptolemeu vorbeste in scrierile sale despre unul dintre cele mai importante �orase� ale Daciei preromane, Napuca. Romanii au pastrat numele orasului ca �Napoca�, dupa cucerirea Daciei (105-106). Hadrian a ridicat Clujul la rangul de municipium (118-119) si capitala a Daciei Porolissensis. In timpul domniei lui Aurelius (161-180). Clujul devine colonie.
La mijlocul sec. al III-lea, dupa retragerea romana, populatia a continuat sa traiasca aici, drept marturie stand descoperirile arheologice din Piata Unirii. In secolele ce-au urmat, populatia a rezistat navalirilor ostrogotilor si gepizilor , popoare migratoare care au devastat orasul.
Sec. IX - X � Primele fortificatii de la Cluj-Manastur si Dabaca, parte a voievodatului lui Gelu, au cedat navalirilor ungare, fiind incorporate, impreuna cu alte regiuni ale Transilvaniei, in regatul ungar.
1241 � Navalirea tatara a devastat orasul si i-a distrus fortificatiile. In perioada care a urmat, grupuri de sasi se stabilesc in cetatea Clujului, urme ale unui cimitir al lor gasindu-se recent langa Catedrala �Sf. Mihail�.
9 august 1317 � Regele Carol Robert a semnat actul prin care a ridicat Clujul la rang de oras, stimuland dezvoltarea economica, infiintarea breslelor si cresterea populatiei. Orasul stabileste numeroase legaturi economice cu celelalte Tari Romane si tari europene.
1437 - Rascoala de la Bobalna � taranii clujenii s-au alaturat rasculatilor insa, dupa infrangerea rascoalei, drept represalii, orasului Cluj i-au fost retrase privilegiile dobandite de-a lungul veacurilor, acestea fiindu-i restituite in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara.
1475 - A fost construit Bastionul Croitorilor, ca parte a unui sistem mai amplu de fortificatii. Prosperitatea economica si inflorirea breslelor, consecinte ale privilegiilor economice acordate de Iancu de Hunedoara si fiul sau, Matei Corvin, le-au permis acestora sa se implice in construirea unui sistem de fortificatii mai extins si mai puternic, care se intindea pe o suprafata de 45 hhectare.
1541 - Dupa cucerirea Regatului Ungariei de catre turci, Transilvania devine principat autonom iar Clujul este numit capitala a acestuia. Orasul isi continua dezvoltarea economica si culturala, apare prima tipografie, sunt construite cladiri
moderne, scoli si cea dintai Universitate.
1600 - Mihai Viteazul, realizatorul primei uniri a celor trei principate, este infrant in lupta de la Miraslau. Capitanul marelui voevod roman, Baba Novac, a fost ars pe rug in anul 1601, iar ramasitele lui expuse la intrarea in oras dinspre Turda,
in fata Bastionului Croitorilor, unde a fost ridicata in 1976 o statuie pentru a-i comemora martiriul.
1738-1739 - O mare epidemie de ciuma duce la moartea a mai mult de 10% dintre locuitorii orasului Cluj.

Ai inteles bozgore jegos,ungurii au venit in Cluj doar in secolul IX-X.Mult dupa ce a fost el cladit,populat,.......Mai citeste si lasa-ne cu nobilul tau de doi bani.

EU
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 10:28

De la: _KARPOV, la data 2010-10-03 18:17:36

Pai sa-i mutam pe toti in covasna si harghita....ii mutam si pe tigani ca nici aia nu s-au adaptat ....si ii lasam sa-si traga autonomie....S-ar putea sa se descurce....Oricum nu s-ar adapta la o tara....avand in vedere ca nu au reusit in cateva secole....Daca s-ar fi intamplat asa ceva in SUA ....acum am fi avut un mare ghiveci acolo....si ar fi avut un nivel de trai ca in india....E greu pentru unii sa inteleaga asta...Asta este ...prostia trebuie respectata....suntem in democratie....La naiba.....

Si uite asa si-o dau unul la altul........................

profesor2010

438 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:58

�N ATENTIA CELOR care mai mult scriu dec�t citesc....ca și criticii literari....CA GBISBAS, Tycu șI mulți alți... V-AM MAI SPUS PUNEȚI M�NA COPII ȘI �NV�ȚAȚI...POATE...POATE SE LIPEȘTE ȘI DE VOI CEVA!
Citatul de mai jos nu-mi aparține am luat și eu din ziarul Adev�rul.
CITIȚI, CU ATENȚIE ȘI B�GARE DE SEAM�!

A�ta timp c�t mințim și ne mințim asta este. Trebuie odat și odat� recunoscut c� mințim pe toate planurile inclusiv cu trecutul nostru. Istoria noastr� este una idilizat�, mincinos�.... A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.

A c�tigat Mihai Viteazul b�t�lia de la C�lug�reni? To�i stim c� da. A �nvins Mircea cel B�tr�n �n b�t�lia de la Rovine? F�r� �ndoial� - afirm�m cu to�ii la unison. Au fost prieteni �tefan cel Mare �i Vlad �epe�? To�i sus�inem c� da. Au �inut piept �arile Rom�ne otomanilor �n timp ce occidentalii �i construiau catedrale? Da - ne spun manualele de istorie.

�Dup� 20 de ani de la Revolu�ie, suntem �nc� tributari istoriografiei comuniste na�ionaliste. Cea mai bun� dovada este �ncercarea profesorului Lucian Boia de a scoate �n eviden�� o parte din istoria real� a Rom�niei prin cartea Istorie �i mit �n con�tiin�a rom�n�. Se �tie foarte bine modul cum a fost primit� aceast� carte inclusiv de membrii Academiei Rom�ne. Din p�cate, �nc� predomin� �n c�r�ile de istorie o imagine fals� a domnitorilor rom�ni pe care copiii �i-o �nsu�esc,� a declarat profesorul Marius Diaconescu.
�A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�
�Pentru noi rom�nii b�t�lia de la C�lug�reni este un mare succes. Adev�rul este altul. P�n� la un punct, Mihai Viteazul a provocat pierderi �nsemnate armatei otomane, dar seara s-a retras de pe c�mpul de b�t�lie �n mun�i. Turcii au ocupat �i Bucure�tiul, dar �i ora�ul T�rgovi�te. Mihai a fost con�tient c� nu putea singur s� faca fa�� armatei otamane �i de aceea s-a retras �n mun�i �i a a�teptat sprijinul lui Sigismund. Cum putem vorbi de o victorie la C�lug�reni c�nd st�p�nii �n �ar� erau turcii �i nu Mihai Viteazul? (...)
Un alt exemplu este b�t�lia de la Rovine. Toat� lumea �tie c� Mircea cel B�tr�n �l �nvinge pe Baiazid. �nv���m �n �coal� acest lucru, avem �i poezia lui Mihai Eminescu despre b�t�lie. Nu este nimic adev�rat, pentru c� dup� b�t�lia de la Rovine, Mircea cel B�tr�n st� aproape doi ani �i jum�tate �n Transilvania. Dac� ar fi c�tigat b�t�lia ce c�uta �n martie 1395 la Bra�ov �i se �nchina regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg? De ce de patru ori a �ncercat armata ungar� s� �l repun� pe tronul ��rii Rom�ne�ti pe Mircea cel B�tr�n �i nu a reu�it pentru c� au venit turcii �ntotdeauna �i l-au alungat pe Mircea? A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.
Istoria �nv��at� de la televizor
�Rom�nul din ziua de azi �nva�� mai mult� istorie de la televizor �i din filme dec�t din c�r�ile de istorie. �n condi�iile �n care ai o jum�tate de pagin� despre �tefan cel Mare �i Iancu de Hunedoara �n c�r�ile de istorie �i ai dou�, trei ore de film care se repet�, atunci rom�nul �nva�� istoria din filme. �n general cam tot ceea ce este film istoric con�ine multe mituri �i multe falsuri.
Pe baza acestor filme s-au creat ni�te personalit��i, regizori si actori. M� refer la binecunoscutul Sergiu Nicolaescu. Tot respectul pentru el, dar din p�cate el a falsificat mult� istorie prezent�nd eroi cu o imagine fals�. Dar nu numai el. Ca exemplu v� dau filmul Pintea Viteazul. �n film ni se spune c� rom�nii erau asupri�i de c�tre habsurgi �i luptau �mpotriva habsurgilor. Fals! Pintea Viteazul era un t�lhar la drumul mare. Tocmai habsurgii au fost cei care i-au sprijinit pe rom�ni �n conflictul care tocmai �ncepea �ntre ei �i unguri.
Un alt mit bine �mp�m�ntenit este despre prietenia ce �i lega pe �tefan cel Mare �i Vlad �epe�. Aceast� prietenie este prezentat� �i �n filmele istorice. De altfel, mul�i istorici �ncearc� s� explice de ce a atacat cetatea Chilia �i automat �ara Rom�neasc� �tefan cel Mare, atunci c�nd Vlad �epe� era �n plin r�zboi cu turcii. Mai to�i spun c� domnitorul moldovean a vrut s� salveze Chilia din m�na turcilor. Nu este adev�rat! Chilia era atacat� de pe mare de c�tre turci, iar de pe uscat era de �tefan cel Mare. Era de fapt o conlucrare a celor dou� armate, moldovean� �i otoman� �mpotriva lui Vlad �epe��, sus�ine istoricul.
Marius Diaconescu este lector doctor universitar la Facultatea de Istorie a Universit��ii din Bucure�ti. A publicat numeroase studii �i c�r�i, consult�nd arhive din Austria, Polonia, Ungaria �i Vatican.

sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 14:34

De la: profesor2010, la data 2010-10-06 11:58:03 �N ATENTIA CELOR care mai mult scriu dec�t citesc....ca și criticii literari....CA GBISBAS, Tycu șI mulți alți... V-AM MAI SPUS PUNEȚI M�NA COPII ȘI �NV�ȚAȚI...POATE...POATE SE LIPEȘTE ȘI DE VOI CEVA!

A�ta timp c�t mințim și ne mințim asta este. Trebuie odat și odat� recunoscut c� mințim pe toate planurile inclusiv cu trecutul nostru. Istoria noastr� este una idilizat�, mincinos�.... A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.

A c�tigat Mihai Viteazul b�t�lia de la C�lug�reni? To�i stim c� da. A �nvins Mircea cel B�tr�n �n b�t�lia de la Rovine? F�r� �ndoial� - afirm�m cu to�ii la unison. Au fost prieteni �tefan cel Mare �i Vlad �epe�? To�i sus�inem c� da. Au �inut piept �arile Rom�ne otomanilor �n timp ce occidentalii �i construiau catedrale? Da - ne spun manualele de istorie.

�Dup� 20 de ani de la Revolu�ie, suntem �nc� tributari istoriografiei comuniste na�ionaliste. Cea mai bun� dovada este �ncercarea profesorului Lucian Boia de a scoate �n eviden�� o parte din istoria real� a Rom�niei prin cartea Istorie �i mit �n con�tiin�a rom�n�. Se �tie foarte bine modul cum a fost primit� aceast� carte inclusiv de membrii Academiei Rom�ne. Din p�cate, �nc� predomin� �n c�r�ile de istorie o imagine fals� a domnitorilor rom�ni pe care copiii �i-o �nsu�esc,� a declarat profesorul Marius Diaconescu.
�A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�
�Pentru noi rom�nii b�t�lia de la C�lug�reni este un mare succes. Adev�rul este altul. P�n� la un punct, Mihai Viteazul a provocat pierderi �nsemnate armatei otomane, dar seara s-a retras de pe c�mpul de b�t�lie �n mun�i. Turcii au ocupat �i Bucure�tiul, dar �i ora�ul T�rgovi�te. Mihai a fost con�tient c� nu putea singur s� faca fa�� armatei otamane �i de aceea s-a retras �n mun�i �i a a�teptat sprijinul lui Sigismund. Cum putem vorbi de o victorie la C�lug�reni c�nd st�p�nii �n �ar� erau turcii �i nu Mihai Viteazul? (...)
Un alt exemplu este b�t�lia de la Rovine. Toat� lumea �tie c� Mircea cel B�tr�n �l �nvinge pe Baiazid. �nv���m �n �coal� acest lucru, avem �i poezia lui Mihai Eminescu despre b�t�lie. Nu este nimic adev�rat, pentru c� dup� b�t�lia de la Rovine, Mircea cel B�tr�n st� aproape doi ani �i jum�tate �n Transilvania. Dac� ar fi c�tigat b�t�lia ce c�uta �n martie 1395 la Bra�ov �i se �nchina regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg? De ce de patru ori a �ncercat armata ungar� s� �l repun� pe tronul ��rii Rom�ne�ti pe Mircea cel B�tr�n �i nu a reu�it pentru c� au venit turcii �ntotdeauna �i l-au alungat pe Mircea? A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.
�Rom�nul din ziua de azi �nva�� mai mult� istorie de la televizor �i din filme dec�t din c�r�ile de istorie. �n condi�iile �n care ai o jum�tate de pagin� despre �tefan cel Mare �i Iancu de Hunedoara �n c�r�ile de istorie �i ai dou�, trei ore de film care se repet�, atunci rom�nul �nva�� istoria din filme. �n general cam tot ceea ce este film istoric con�ine multe mituri �i multe falsuri.
Pe baza acestor filme s-au creat ni�te personalit��i, regizori si actori. M� refer la binecunoscutul Sergiu Nicolaescu. Tot respectul pentru el, dar din p�cate el a falsificat mult� istorie prezent�nd eroi cu o imagine fals�. Dar nu numai el. Ca exemplu v� dau filmul Pintea Viteazul. �n film ni se spune c� rom�nii erau asupri�i de c�tre habsurgi �i luptau �mpotriva habsurgilor. Fals! Pintea Viteazul era un t�lhar la drumul mare. Tocmai habsurgii au fost cei care i-au sprijinit pe rom�ni �n conflictul care tocmai �ncepea �ntre ei �i unguri.
Un alt mit bine �mp�m�ntenit este despre prietenia ce �i lega pe �tefan cel Mare �i Vlad �epe�. Aceast� prietenie este prezentat� �i �n filmele istorice. De altfel, mul�i istorici �ncearc� s� explice de ce a atacat cetatea Chilia �i automat �ara Rom�neasc� �tefan cel Mare, atunci c�nd Vlad �epe� era �n plin r�zboi cu turcii. Mai to�i spun c� domnitorul moldovean a vrut s� salveze Chilia din m�na turcilor. Nu este adev�rat! Chilia era atacat� de pe mare de c�tre turci, iar de pe uscat era de �tefan cel Mare. Era de fapt o conlucrare a celor dou� armate, moldovean� �i otoman� �mpotriva lui Vlad �epe��, sus�ine istoricul.
Marius Diaconescu este lector doctor universitar la Facultatea de Istorie a Universit��ii din Bucure�ti. A publicat numeroase studii �i c�r�i, consult�nd arhive din Austria, Polonia, Ungaria �i Vatican.

Zii tovarasul,zii.............. .romanii au coborit din bananier direct in cartati!

gbispas

688 mesaje

Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 20:27

De la: profesor2010, la data 2010-10-06 11:58:03 �N ATENTIA CELOR care mai mult scriu dec�t citesc....ca și criticii literari....CA GBISBAS, Tycu șI mulți alți... V-AM MAI SPUS PUNEȚI M�NA COPII ȘI �NV�ȚAȚI...POATE...POATE SE LIPEȘTE ȘI DE VOI CEVA!

Parca spuneai ca nu mai raspunzi,bozgor jegos.Dupa tine,probabil ca Mihai Viteazul nici nu a unit principatele romane,nu a fost in viata lui la Alba Iulia si mai ales nu l-a invins nici in somn pe Bathory iar victoria de la Selimbar a fost de fapt o infrangere si de rusine sa nu cumva sa nu-l mai primeasca seara acasa,a spus ca a invins.
Vai de capul tau de jeg fara tara,ca asta esti,un jeg care nu e recunoscut nici macar de semenii si neamul lui,care-l considera(ca pe voi toti),un puturos,care doar sa dea din gura stie,dar nu pune mana sa munceasca.Chiar stau si ma intreb,trebuie sa fie nasol sa nu se uite la tine nici cei din ungaria si sa te desconsidere total si sa se uite la tine ca la o vita bleaga.Bine,ei stiu ca au dreptate si suntem de acord cu ei.

AFARA CU BOZGORII DIN TARA
UNGARIA E TARA CURVELOR
TRAIASCA NOUA DREAPTA
BAZD MEG magyar BAZD MEG magyarorszag

EU
Fosta membra 9am.ro

834 mesaje

Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 21:58

AR TREBUI SA-SI CUNOASCA LUNGUL NASULUI ,POPORUL BARBAR AL HUNGURILOR!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 02:26

Lasam discutiile despre anatomia unguroaicelor ...pe maine ....acum plec la culcare......

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 02:33

De la: _KARPOV, la data 2010-10-07 02:26:29

Lasam discutiile despre anatomia unguroaicelor ...pe maine ....acum plec la culcare......

Il lasi pe Mihai singur.....?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 02:41

Ungaria si Transilvania a fost pasalic turcesc, cind a fost sub conducere ungara.
Tarile romine, cu toate ca erau considerate ale otomanilor si plateau tribut, nu au fost niciodata pasalic turcesc. Avantaj rominilor. Ungurii nu au putut niciodata sa treaca inspre teritoriile Tarilor Romine sa le cucereasca prin forta.
Cele 3 imperii mari ale mileniului trecut, nu au fost lasate sa se desfasoare peste teritoriul tarilor romine si apoi Rominia intreaga.
Orice alta discutie, despre vinzoleala intre domnitori, este aiurea.
Americanii, ne recunosc drept o armata paradoxala, cea a Rominiei dintotdeauna. Neinvinsa. Efectele tocmai le-am aratat. S-a iesit din toate razboaiele, cu teritoriile, aproximativ intregi.Si cu pierderi, mai mici, decit ar fi putut fi, umane. La cit de 'iubiti", am fost de lacomii din jur.
Si una peste alta, noi rominii respectam buna vecinatate. Ar trebui sa invete si altii de la noi, asta.
Noi nu ne-am dus peste altii, decit trasi de evenimente, si oricum nu am ocupat teritoriile altora dupa conflicte.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 10:45

Ungurii , tiganii si evreii au ceva in comun....Nu reusesc sa se adapteze in tarile pe care si le aleg pentru a trai.....Se nasc unguri si vor sa moara la fel ....uita ca sug laptele unei alte tari -mama... decat cea a stramosilor lor ....Daca nu-ti place laptele ....de ce dracu nu vor sa plece acolo de unde provin ? Explicatia cred ca e aceeasi de sute de ani...stramosii lor au simtit ca in tara lor nu este bine sa traiesti ...iar cei din prezent stiu si ei acest lucru...Ca orice popor migrator ...adica plimbator de corturi ...incearca sa se adapteze dar nu reusesc....Ar vrea sa traiasca la infinit ,precum tiganii dar nu reusesc din cauza romanilor si asta ii deranjeaza ...Eu le-as da autonomie ...si sunt convins ca in cativa ani pleaca....ei provin din stramosi fara capatai ...niste amarati fara tara...vor face zona lor praf si pulbere si atunci vor pleca sa capuseze alta zona.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 11:12

ungurii cer astronomie la onu ...sa le-o dam ...dupa ceafa.....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 11:29

Topicul asta ar trebui sa poarte titlul "NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST"...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 12:13

De la: vaneamarin, la data 2010-10-07 11:29:20Topicul asta ar trebui sa poarte titlul "NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST"...

vest-nord-vest....

profesor2010

438 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 12:37

Un fel de r�spuns pentru cei ce nu au nici un Dumnezeu!

Iat� c�t de prost poate fi omul. Acești copii f�r� s� fac� vreun efort demonstreaz� c�t sunt de proști. Eu nici pe de parte nu vreau s� mai am vre-un dialog cu ei pentru c� mi �mi place s� port un dialog, nu un monolog�. și cu ce limbaj�dar nu m� mir� pentru c� oamenii se �mpart dup� criteriul meu �n oameni buni,, oameni r�i și șoferi�. Limbajul , da este a unui creștin?
Fraților dac� citeați cu inteligenț� (bine asta nu aveți)� cu b�gare de seam� (nici asta) atenție(poate-poate) constatați c� cea ce a fost pus pe forum de mine, era un citat din ziarul Adev�rul și care a ap�rut �ntr-un tiraj mai mare �n Rom�nia�. Dar voi nu citiți, nemernicilor� Acest cuvinte nu erau cuvintele, dar voi nu g�ndiți� Și spuneți despre voi c� sunteți oameni creștin? Iat� ce spunea Sf�ntul Ignatie Briancianinov: �Nu vorbi despre cre�tinism cu oameni molipsi�i de �nv���turi mincinoase; nu citi c�r�i despre cre�tinism scrise de dasc�li mincino�i!� Acest cuv�nt nu e al meu: este cuv�ntul Sfin�ilor P�rin�i. De la ei vin toate sfaturile mele. P�ze�te-�i mintea �i inima de �nv���tura mincinoas�. Nu vorbi despre cre�tinism cu oameni molipsi�i de �nv���turi mincinoase; nu citi c�r�i despre cre�tinism scrise de dasc�li mincino�i. Adev�rul se afl� �n tov�r�ia Duhului Sf�nt: El este Duhul Adev�rului. Minciuna o �nso�e�te �i o ajut� duhul diavolului, care este minciun� �i p�rintele minciunii. Cel ce cite�te c�r�ile dasc�lilor mincino�i intr� negre�it �n p�rt�ie cu duhul viclean �i �ntunecat al minciunii. Lucrul acesta s� nu �i se par� ciudat �i de necrezut: a�a spun r�spicat lumin�torii Bisericii, Sfin�ii P�rin�i. Dac� �n mintea �i sufletul t�u nu este scris nimic, Adev�rul �i Duhul s� scrie �n ele poruncile lui Dumnezeu �i �nv���tura Lui duhovniceasc�. De �i-ai �ng�duit a-�i m�zg�li de tot tablele sufletului cu felurite cugete �i �ntip�riri neduhovnice�ti, f�r� a lua aminte cu �n�elepciune �i fereal�: �Cine e scriitorul, ce scrie el?�, cur��� cele scrise de scriitori str�ini, cur��� prin poc�in�� �i lep�darea a tot ce este �mpotrivitor de Dumnezeu. S� scrie pe tablele tale doar degetul lui Dumnezeu. Preg�te�te pentru acest scriitor minte �i inim� curat�, vie�uind cu evlavie �i �ntreag� �n�elepciune: atunci, rug�ndu-te tu �i citind sfintele c�r�i, pe neb�gate de seam� �i �n chip tainic se va scrie pe tablele sufletului t�u legea Duhului.

V-am rugat de mai multe ori , Puneți m�na și �nv�țați, citiți. O s� v� fac� bine!

sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ungurii cer autonomie la ONU! Sa le-o dam ...?
Mergi la: