back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Cine este dumnezeu ?!!!!

 


 
Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 17:01

Am fost si azi la o bere cu dumnezeu ! Am discutat despre geneza . mare cotcar ! Mi-a povestit cum i-a lasat cu ochii in soare pe urmasii lui Adam , obligandu-i sa se culce cu Eva pentru a avea si ei neveste ! Apoi niste balbe cu privire la impreunarea fiilor lui dumnezeu cu pamantencele , cred ca a fost o incercare de a scrie un SF,dar nu i-a reusit . Ideea este ca si acesti urmasi erau niste pacatosi . Ca urmare i-a casapit pe toti in vremea lui Noe ! Dupa aia mi-a povestit despre Avram si Lot . Culmea e ca in povestea cu Lot s-a dat de gol . Venise sa viziteze sodoma si gomora ca sa verifice daca oamenii sunt chiar atat de rai precum auzise . Deci cam sta prost cu omnipotenta , are informatii de la turnatori . mai e distractiva si faza aia cand negiciaza cu Avram nimicirea Sodomei si a Gomorei .Pana la urma dumnezeu cade de acord sa nu le nimiceasca daca gaseste 10 oameni de treaba . Pai , ii spusei .....mai nene , adica tu cu impotenta ta chiar nu stiai cati pacatosi ai ? Iar el a inghitit galusca si nu mi-a raspuns . Am aflat ca sodomistii au vrut sa-l contacteze sexual pe dumnezeu si ca lot a incercat sa-l salveze dandu-le acestora cele 2 fete pe care le avea pe langa casa , pentru ca sa-i linisteasca . Avea suflet bun , Lot , asta , era in stare sa-si ofere fetele , pe tava , sa fie "incercate" de catre toti cei din cetate . Cam asta am inteles ca aprecia mult dumnezeu .


Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 17:08

Si Avraam , ala cu sanu' , mare smecher . Cand a ajuns in Egipt a spus ca nevasta ii este sora . A luat-o nenea faraonu ca nevasta si a petrecut cativa ani buni cu ea ,iar nenea Avram s-a imbogatit de pe urma ei . Era o meserie banoasa ,peste al sotiei Si dumnezeu considera ca e un tip naspa !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 17:12

dumnezeu l-a salvat doar pe Lot si pe cele doua fete ale lui . A considerat ca sunt singurii care merita sa traiasca , dintre cei care locuiau prin sodoma si gomora . Dupa meciul cu Sodoma , una din fetele lui Lot , il imbata pe acesta si face sex cu el . Omnipotentul mi-a spus ca nu avea de unde sa stie ca aia e nimfomana !

Raporteaza abuz de limbaj
Yorick

1014 mesaje
Membru din: 20/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 00:42

De la: gabigabi, la data 2011-03-31 15:34:10
... asadar, zic si eu ca-i bun exemplul tau cu creearea acelui joc pe calculator ! de ce-l faci ? ca sa ce ? ca sa-ti dezvolti capacitatile tehnice, mentale ? imaginative ?ca sa-ti treaca de urit creeind o poveste cu 'jde personaje ,fiecare cu logica existentei ei ? e ca un imens sah pe care-l joci cu tine insusti, Cunoscindu-te astfel pe tine insuti ? daca tu Da, El de ce NU ?

P.S. intrebarea cea mare ptr. mine este : existam in realitate sau existam doar virtual ?


Hmm... o intrebare interesanta.
Dar, orice analogie isi are limitele ei. Tocmai de aia in stiinta analizezi fenomenul ca atare si nu ceva analog.
Asa ca hai sa imi disec propria analogie,
Eu am asemuit creatia cu faptul ca eu as putea (teoretic) crea un joc pe calculator, cu diverse reguli.
DAR .. niciunde nu am avut pretentia ca , in calitatea de creator al acelui joc, as fi o fiinta suprema, Nu am avut pretentia ca as fi omnipotent.
E drept ca as putea, teoretic, sa aleg orice fel de reguli care sa fie impuse in acel joc particular.
As putea sa imaginez un copac , pe care sa il colorez roz (doar pentru ca asa vrea muschii mei de creator de jocuri) si sa impun regula ca oricine vine sa guste fructele copacului devine roz la culoare. In CADRUL jocului!
Este imaginabil un asemenea scenariu. Este si posibil, dealtfel. De ce? Pentru ca stim ca exista jocuri si stim ca exista oameni care le creeaza.
DAR...
Nu as putea , in calitatea mea imaginata de creator de jocuri, sa fac oamenii aia de pe ecran sa impiedice tsunami-ul din Japonia! Trebuie sa determinam cumva ce e posibil in mediul virtual fata de ce e posibil in realitate.
Chiar daca mi-as lua in serios rolul de creator pentru o posibila lume virtuala careia sa ii stabilesc regulile, tot nu as putea iesi din propriile mele limitari. Tot nu as fi capabil sa zbor.
Prin urmare , intrebarea "daca tu Da, El de ce NU ?" este confuza , deoarece eu nu am avut vreodata pretentia de perfectiune. Eu ma misc si fac lucruri , tocmai pentru ca nu-s perfect. Ca nimeni , de altfel. O fiinta perfecta , in adevaratul sens al cuvantului, nu are nevoie de actiune. De ce sa faci ceva , daca totul e perfect? intrebarea asta e valabila doar pentru fiinta suprema. Eu sunt un simplu om. Eu , ca un potential creator de jocuri, pot sa imi imaginez ceva mai bun decat realitatea. Dar , ceea ce e si mai important. pot sa sper ca pot misca realitatea spre ceva mai bun.
De ce? Tocmai pentru ca nici eu nici realitatea nu suntem perfecti.
Acest rationament nu poate fi valabil pentru fiinta suprema, care e perfecta. Nu exista motivatia creatiei.

In al doilea rand: "existam in realitate sau existam doar virtual ? "
Am mai discutat despre solipsism , nu-i asa?
Solipsismul e o idee interesanta doar ca concept filosofic. Nu are valoare practica.
Daca am porni de la prezumptia ca realitatea nu exista, de ce sa ne obosim sa dam bani la medicul veterinar pentru un catel care e bolnav? Oricum n-ar fi real, nu?
E drept ca nu avem cum sa dovedim lipsa de validitate a ideii solipsiste. Insa eu spun ca SUNTEM NEVOITI sa pornim de la prezumptia ca lumea inconjuratoare exista.
E o asumptie. admit, insa e una fara de care nu putem exista.
Ar fi oarecum ciudat sa te gandesti ca vreun copil al tau , care sufera de vreo boala. nu e real. Nu-i asa? In mod obisnuit oamenii se gandesc ca suferinta acelui copil este reala , si incearca sa faca ceva pentru a o alina.
Solipsismul nu are aceeasi culoare in termeni personali, nu crezi?



Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 01:06

Biblia pe intelesul tuturor

Nenea Avram , pe vremea cand inca nu isi schimbase numele in Avraam a fost nevoit sa-si adune o armata ca sa se lupte cu armatele a 4 sau 5 imparati , care il rapisera pe fratele lui . Totul pare cusut cu ata alba avand in vedere ca armata lui era alcatuita din 318 oameni . Pai atunci inseamna ca armatele imparatilor , aveau in jur de 100 de soldati/imparat . Asta seamana mai mult a cafteala intre clanuri , ca la tiganii nostrii iar imparatii erau un fel de Cioaba ,ceva mai mici ! Si dumnezeu se implica in asemenea reglari de conturi , ajutandu-l sa-i "nimiceasca" Si mai facu domnul si un legamant cu el ,promitandu-i ca samanta lui se va perpetua peste veacuri . S-ar parea ca a fost putin dus de nas ,ca oricat aduni evreii de peste tot nu ies cat cei de prin china sau india ! S-a cam folosit de naivitatea lui ! dar si urmasii lui Avraam l-au pacalit la randul lor , nu au vrut sa-i recunoasca progenitura , pe isus !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 01:22

Hai ca ma luai cu vorba si uitai esentialul ! Mi-a explicat dumnezeul asta , autohton ( parca asa se spune cand divinitatea e din alta zona) , cum a confectionat el stelele ,soarele si luna ,precum si motivul . sa va intre bine in cap , e vorba de luminatori ,pentru luminat pamantul . Asa ca nu va mai ganditi la cai verzi . Soarele nu este o stea iar stelele "nu este" un soare ! Tot ce vedem noi pe cer au rol de felinare sau mai pe intelesul lui Avraam , de faclii ! A crede ca soarele ne ajuta altfel , este o aberatie . Iar a crede ca stelele au alt rol si ca sunt la distante enorme , seamana a blasfemie . Singura care ar putea intra in categoria lanterna , este luna !
"Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun" , in marea lui omnipotenta , desi cred ca era mai logic sa stie asta chiar inainte de a le face . Dar asta nu conteaza , conteaza ca enoriasii cred orice , cu o conditie ....sa scrie in biblie !
Dumnezeu i-a asezat pe luminatori in intinderea cerului de parca cerul era ca un cort care ne acoperea ca o umbrela . A imprastiat niste stelute ,pe ici ,pe colo ,insa a omis sa ne spuna ca alea sunt corpuri ceresti ! Sau te pomenesti ca nu stia , a avut un "lipsus" de omnipotenta !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 01:31

Si in ziua a saptea s-a odihnit , il parasise omnipotenta si a simtit nevoia sa-si ia o zi libera , pe care a si trecut-o in noul cod al muncii ....de jos , de pe pamant . Apoi a intrat intr-o pana de idei si incepand cu saptamana urmatoare , nu a mai creat nimic . Cred ca si-a dat seama ca va avea bataie de cap cu stramosii celor care urmau sa faca parte din poporul ales , care nu vor recunoaste ca isus este fiul sau . O mare greseala , banuiesc ca e datorata omnipotentei . nu s-a gandit ca "neamurile" vor fi cele care il vor venera pe isus , a lu ' coana maria .

Raporteaza abuz de limbaj
PACALICI

5 mesaje
Membru din: 1/04/2011
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 04:02

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Fiecare este un dumnezeu ,functie de ce agoniseste si ce are in buzunar.

Raporteaza abuz de limbaj
Nu fiti prosti ca tara geme !
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 09:14

De la: gabigabi, la data 2011-03-29 16:34:19
De la: symy1, la data 2011-03-29 15:22:53Pt;Yorick
Am sa incerc sa-ti rspund dupa cunostinta si intelepciunea mea,nu sunt teolog nici proroc.!!!!
1.Dumnezeu are un PLAN.;'''De alta parte,stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu,si anume,spre binele celor ce sunt chemat dupa PLANUL SAU'''Romani8/28.
Eu te intreb;L-ai cautat vreodata cu ADEVARAT pe Dumnezeu???Eu NU CRED ca Dumnezeu nu ti-ar raspune daca l-ai cauta cu o inima sincera. Sau nu ai inteles cuvintele acestea;''Bate si ti se va deschide,cere si ti se va da...'''Dumnezeu NU vrea MOARTEA pacatosului ci salvarea lui.
Atunci DE CE sufera cei ALESI de boli ,n-au servici,masini ,vile..ect..Pai ce zice versetul de mai sus;TOATE LUCRURILE LUCREAZA....deci si cele neplacute,fiinca Dumnezeu nu vrea perfectiunea trupului(care e muritor)ci perfectiunea ..SUFLETULUI NEMURITOR.!!!!Si ati garantez ca in Biserica din care provin,nu exista unul dintre crestini care sa nu aiba PAINE pe masa.Astai rolul Bisericii;sa ne tina la un loc ,sa ne ajutam unii pe altii ,sa ne rugam unii pentru altii...in dragostea Domnului Isus.
2.Cartea Vietii...''Si TOTI locuitori pamantului i se vor inchina(FIAREI)toti aceia al coror nume n-a fost scris,de la intemeierea lumii,in CARTEA VIETII Mielului junghiat'''
Eu zic ca Dumnezeu n-a inchis inca Cartea Vietii,pana in al 12-lea ceas.eu stiu ca El are multa rabdare,si ndelunga rabdare cu fiecare dintre noi.Yorick poate si tu faci parte din planul lui Dumnezeu esti pus sa ''testezi'' credinta ''crestinilor''


nu ca ar testa neaparat credinta crestinilor, ci si el, Yorick , il cauta ! asta-i felul lui de a cauta raspunsul ...d'aia se si nasc asemenea dispute intre noi : cautarea si , ar fi fericit daca ar da de omul ala care sa-i aduca un argument forte, atit de forte, incit sa-l dea pe spate si sa zica: da, domne, asta-i ! ....dar, nu o sa gaseasca ....sau, poate ...mai stii ? raspunsul e tot in Inima lui, doar ca, momentan Mintea ( ratiunea rationala ), reduce vocea Inimii....cind se va face un echilibru intre cele doua si una intreaba si cealalta da raspunsul....ehhhh, i-o doresc din toata INIMA , caci va cistiga Lumea, invingind-o !

Ai dreptate Gabi,dar Yorick nu este TOMA.. el se aseamana cu generalul sirian Naaman.Pentru ca el asteapta o provocare dupa masura inteligentei lui.El crede ca e prea simplu sa spuna...CRED.!!!! dar am credinta ca Dumnezeu va avea ac de cojocul sau.

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 10:31

Pt Yorick

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru exprimarea mea ,nu doresc sa-ti produc confuzie si sa te bag in ceata.Am sa redefinesc putin (dupa ce scrie si ce presupun eu)Cartea Vietii.
In cartea vietii Dumnezeu a trecut TOATE NUMELE oamenilor deoarece le-a dat VIATA.!!!(in afara de cei care s-au ''nascut'' din maimuta )DAR..din cauza necredintei si faptelor lor rele au fost stersi din Cartea Vietii.La Judecata vom sti ce alegeri am facut fiecare,si motivele care au dus la pedepsirea/rasplata noastra.
Sa continuam cu afirmatia ta;Ca religia mea nu este adevarata,sau mai bine zis pe ce ma bazez eu ca religia mea este cea adevarata.!!!
1.Deoarece ce s-a scris(prorocit)in Vechiul Testament...s-a IMPLINIT in Noul Testament....putem aborda si acest subiect cand doresti.
2.ISAIA 53.....

Isaia 53:1
Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braþul Domnului?
Ioan 12.38; Rom 10.16; Isa 51.9; Rom 1.16; 1Cor 1.18;
Isaia 53:2
El a crescut înaintea Lui ca o odraslã slabã, ca un lãstar care iese dintr-un pãmânt uscat. N-avea nici frumuseþe, nici strãlucire ca sã ne atragã privirile, ºi înfãþiºarea Lui n-avea nimic care sã ne placã.
Isa 11.1; Isa 52.14; Marc 9.12;
Isaia 53:3
Dispreþuit ºi pãrãsit de oameni, Om al durerii ºi obiºnuit cu suferinþa, era aºa de dispreþuit, cã îþi întorceai faþa de la El, ºi noi nu L-am bãgat în seamã.
Ps 22.6; Isa 49.7; Evr 4.15; Ioan 1.10-11;
Isaia 53:4
Totuºi El suferinþele noastre le-a purtat, ºi durerile noastre le-a luat asupra Lui, ºi noi am crezut cã este pedepsit, lovit de Dumnezeu ºi smerit.
Mat 8.17; Evr 9.28; 1Pet 2.24;
Isaia 53:5
Dar El era strãpuns pentru pãcatele noastre, zdrobit pentru fãrãdelegile noastre. Pedeapsa care ne dã pacea a cãzut peste El, ºi prin rãnile Lui suntem tãmãduiþi.
Rom 4.25; 1Cor 15.3; 1Pet 3.18; 1Pet 2.24;
Isaia 53:6
Noi rãtãceam cu toþii ca niºte oi, fiecare îºi vedea de drumul lui, dar Domnul a fãcut sã cadã asupra Lui nelegiuirea noastrã a tuturor.
Ps 119.176; 1Pet 2.25;
Isaia 53:7
Când a fost chinuit ºi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la mãcelãrie ºi ca o oaie mutã înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
Mat 26.63; Mat 27.12-14; Marc 14.61; Marc 15.5; 1Pet 2.23; Fapt 8.32;
Isaia 53:8
El a fost luat prin apãsare ºi judecatã. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut cã El fusese ºters de pe pãmântul celor vii ºi lovit de moarte pentru pãcatele poporului meu?
Dan 9.26;
Isaia 53:9
Groapa Lui a fost pusã între cei rãi, ºi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, mãcar cã nu sãvârºise nicio nelegiuire ºi nu se gãsise niciun vicleºug în gura Lui.
Mat 27.57-60; 1Pet 2.22; 1Ioan 3.5;
Isaia 53:10
Domnul a gãsit cu cale sã-L zdrobeascã prin suferinþã… Dar, dupã ce κi va da viaþa ca jertfã pentru pãcat, va vedea o sãmânþã de urmaºi, va trãi multe zile, ºi lucrarea Domnului va propãºi în mâinile Lui.
2Cor 5.21; 1Pet 2.24; Rom 6.9; Efes 1.5-9; 2Tes 1.11;
Isaia 53:11
Va vedea rodul muncii sufletului Lui ºi Se va înviora. Prin cunoºtinþa Lui, Robul Meu cel neprihãnit va pune pe mulþi oameni într-o stare dupã voia lui Dumnezeu ºi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
Ioan 17.3; 2Pet 1.3; Isa 42.1; Isa 49.3; 1Ioan 2.1; Rom 5.18-19; Isa 53.4-5;
Isaia 53:12
De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, ºi va împãrþi prada cu cei puternici, pentru cã S-a dat pe Sine însuºi la moarte ºi a fost pus în numãrul celor fãrãdelege, pentru cã a purtat pãcatele multora ºi S-a rugat pentru cei vinovaþi.

Yorick CARE OM SI-AR DA VIATA PENTU TINE???...EL pentru tine este un strain,nu ati cere nici un ban,nici macar sa faci la fel pentru EL.Nu trebuie decat sa-i spui....MULTUMESC..!!!
Nu am gasit (nu am auzit)nicaeri un Dumnezeu asa minunat si iubitor cum este Domnul ISUS...!!!

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:00

Pt.Yorick

Am itrerupt postarea deoarece m-am temut ca nu se va posta ce am scris,dar sa continuam;

Dar hai sa iti acord si mai mult. Hai sa iti acord ca intradevar zeul tau ar avea vreun plan.
Ce fel de plan e ala? Daca e un tsumani in Japonia, asta face parte din planul lui? Daca da, atunci incercarea de a-i ajuta pe oamenii aia ar fi impotriva acestui plan? Daca vreun om are cancer , este asta parte a planului divinitatii? Daca doctorii se chinuie sa il vindece, ar insemna oare ca se opun acelui plan?

De ce toata lume crede ca Dumnezeu este vinovat de toate lucrurile rele/bune de pe acest Pamant???Oare Domnul Isus nu a fost ispitit pe munte???Ce zicea Diavolul;TOATE IMPARATIILE PAMANTULUI MI-AU FOST DATE MIE....inchinate mie si vor fi ale tale.!!!Lupta se da pentru tine,pentru SUFLETUL TAU...!!!Lumea a ajuns sa iubeasca mai mult intunericul,diavolul ati ofera ORICE DORESTI numai NU CAUTA PE DUMNEZEU...aceasta lupta se va sfarsi cat de repede si va venii JUDECATA,nimeni nu va avea nici o scuza ca nu a vazut,nu a stiut,nu a crezut...deci Yorick cauta adevaratul vinovat...!!!

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Membru din: 26/03/2011
Oras: Sinaia

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:21

De la: symy1, la data 2011-04-01 10:31:19Pt Yorick

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru exprimarea mea ,nu doresc sa-ti produc confuzie si sa te bag in ceata.Am sa redefinesc putin (dupa ce scrie si ce presupun eu)Cartea Vietii.
In cartea vietii Dumnezeu a trecut TOATE NUMELE oamenilor deoarece le-a dat VIATA.!!!(in afara de cei care s-au ''nascut'' din maimuta )DAR..din cauza necredintei si faptelor lor rele au fost stersi din Cartea Vietii.La Judecata vom sti ce alegeri am facut fiecare,si motivele care au dus la pedepsirea/rasplata noastra.
Sa continuam cu afirmatia ta;Ca religia mea nu este adevarata,sau mai bine zis pe ce ma bazez eu ca religia mea este cea adevarata.!!!
1.Deoarece ce s-a scris(prorocit)in Vechiul Testament...s-a IMPLINIT in Noul Testament....putem aborda si acest subiect cand doresti.
2.ISAIA 53.....

Isaia 53:1
Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braþul Domnului?
Ioan 12.38; Rom 10.16; Isa 51.9; Rom 1.16; 1Cor 1.18;
Isaia 53:2
El a crescut înaintea Lui ca o odraslã slabã, ca un lãstar care iese dintr-un pãmânt uscat. N-avea nici frumuseþe, nici strãlucire ca sã ne atragã privirile, ºi înfãþiºarea Lui n-avea nimic care sã ne placã.
Isa 11.1; Isa 52.14; Marc 9.12;
Isaia 53:3
Dispreþuit ºi pãrãsit de oameni, Om al durerii ºi obiºnuit cu suferinþa, era aºa de dispreþuit, cã îþi întorceai faþa de la El, ºi noi nu L-am bãgat în seamã.
Ps 22.6; Isa 49.7; Evr 4.15; Ioan 1.10-11;
Isaia 53:4
Totuºi El suferinþele noastre le-a purtat, ºi durerile noastre le-a luat asupra Lui, ºi noi am crezut cã este pedepsit, lovit de Dumnezeu ºi smerit.
Mat 8.17; Evr 9.28; 1Pet 2.24;
Isaia 53:5
Dar El era strãpuns pentru pãcatele noastre, zdrobit pentru fãrãdelegile noastre. Pedeapsa care ne dã pacea a cãzut peste El, ºi prin rãnile Lui suntem tãmãduiþi.
Rom 4.25; 1Cor 15.3; 1Pet 3.18; 1Pet 2.24;
Isaia 53:6
Noi rãtãceam cu toþii ca niºte oi, fiecare îºi vedea de drumul lui, dar Domnul a fãcut sã cadã asupra Lui nelegiuirea noastrã a tuturor.
Ps 119.176; 1Pet 2.25;
Isaia 53:7
Când a fost chinuit ºi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la mãcelãrie ºi ca o oaie mutã înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
Mat 26.63; Mat 27.12-14; Marc 14.61; Marc 15.5; 1Pet 2.23; Fapt 8.32;
Isaia 53:8
El a fost luat prin apãsare ºi judecatã. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut cã El fusese ºters de pe pãmântul celor vii ºi lovit de moarte pentru pãcatele poporului meu?
Dan 9.26;
Isaia 53:9
Groapa Lui a fost pusã între cei rãi, ºi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, mãcar cã nu sãvârºise nicio nelegiuire ºi nu se gãsise niciun vicleºug în gura Lui.
Mat 27.57-60; 1Pet 2.22; 1Ioan 3.5;
Isaia 53:10
Domnul a gãsit cu cale sã-L zdrobeascã prin suferinþã… Dar, dupã ce κi va da viaþa ca jertfã pentru pãcat, va vedea o sãmânþã de urmaºi, va trãi multe zile, ºi lucrarea Domnului va propãºi în mâinile Lui.
2Cor 5.21; 1Pet 2.24; Rom 6.9; Efes 1.5-9; 2Tes 1.11;
Isaia 53:11
Va vedea rodul muncii sufletului Lui ºi Se va înviora. Prin cunoºtinþa Lui, Robul Meu cel neprihãnit va pune pe mulþi oameni într-o stare dupã voia lui Dumnezeu ºi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
Ioan 17.3; 2Pet 1.3; Isa 42.1; Isa 49.3; 1Ioan 2.1; Rom 5.18-19; Isa 53.4-5;
Isaia 53:12
De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, ºi va împãrþi prada cu cei puternici, pentru cã S-a dat pe Sine însuºi la moarte ºi a fost pus în numãrul celor fãrãdelege, pentru cã a purtat pãcatele multora ºi S-a rugat pentru cei vinovaþi.

Yorick CARE OM SI-AR DA VIATA PENTU TINE???...EL pentru tine este un strain,nu ati cere nici un ban,nici macar sa faci la fel pentru EL.Nu trebuie decat sa-i spui....MULTUMESC..!!!
Nu am gasit (nu am auzit)nicaeri un Dumnezeu asa minunat si iubitor cum este Domnul ISUS...!!!


Ce poveste frumoasa !

Raporteaza abuz de limbaj
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:24

Pt.Yorick

''Profesore''n-am scris asa de mult decand am terminat scoala.... dar ma intreb;oare am desavarsit-o???

In mod evident, ca ateu nu cred nici unele dintre aceste baliverne. Interesul meu fata de religie este rezultat al curiozitatii asupra naturii umane si datorita efectelor in realitate pe care le au diverse credinte absurde.

Cauza nu o cunosc,sunt si eu curios de ce am fost ales.!!!DAR..EFECTUL al simt; am fost mort si acum sunt viu,am fost orb acum vad...spiritual Ce se vede ;caracterul meu s-a schimbat,am renuntat la tigari,bautura,femei,chefuri deocheate...ect(ma pui la spovedit )mi-am gasit linistea sufleteasca,la mine in casa domneste DUMNEZEU....m-a pus pe linia de plutire.Sunt un simplu pescar..FERICIT.

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:27

De la: ADORATA, la data 2011-03-28 22:18:02
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Dumnezeu este imaginea prostiei,ignorantei,incompetentei si indobitocirii !

Ma bucur pentru tine ca esti un ''inger de lumina'''....!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:30

De la: symy1, la data 2011-04-01 11:27:37
De la: ADORATA, la data 2011-03-28 22:18:02
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Dumnezeu este imaginea prostiei,ignorantei,incompetentei si indobitocirii !

Ma bucur pentru tine ca esti un ''inger de lumina'''....!!!!

DUMNEZEU ESTE REAL!
www.colectionarul.info/2010/08/16/3635/
DUNEZEU ESTE REAL!


symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:52

Pt.Yorick;
E posibil ca in jurul tau sa existe numai oameni similari tie, insa la nivel global crestinismul este sub 2 miliarde de oameni. Ce se intampla cu ceilalti 4 miliarde si ceva? Sunt ei cu totii prea prosti? Nu-s in stare sa priceapa? Sau , oare, ar exista o minima posibilitate sa te inseli in credinta ta?

Sta scris;ªi am vãzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veºnicã, pentru ca s-o vesteascã locuitorilor pãmântului, oricãrui neam, oricãrei seminþii, oricãrei limbi ºi oricãrui norod.
Apocalipsa14/vs6
Eu zic sa nu te nelinistesti de cei 4miliarde de oameni...TOTI VOR AUZII EVANGHELIA...prin misionari,Biblie,TV,NET... dupa care vine JUDECATA..!!!!Yorick te rog sa te gandesti la sufletul tau nu la altii.!!!
Ps;Daca ti-am adus atingere principiilor tale te rog sa ierti...nu le pune la suflet.Sper sa ei deciziile cele mai bune pentru viata ta,si celor dragi tie...Dumnezeu(!?)sa te calauzeasca...amin.

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 11:59

De la: Tramp, la data 2011-04-01 11:30:05
De la: symy1, la data 2011-04-01 11:27:37
De la: ADORATA, la data 2011-03-28 22:18:02
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Dumnezeu este imaginea prostiei,ignorantei,incompetentei si indobitocirii !

Ma bucur pentru tine ca esti un ''inger de lumina'''....!!!!

DUMNEZEU ESTE REAL!
www.colectionarul.info/2010/08/16/3635/
DUNEZEU ESTE REAL!

Dumnezeu ESTE EXTRATERESTU..!!!!In Biblie se vorbeste de ''cara de foc''=nave .Cand Dumnezeu a stat de vorba cu Moise pe munte...fata lui a fost ''arsa'' de radiatiile emse de nava cu care a venit..Dumnezeu.!!!Si multe alte dovezi ca vom fi rapiti la cer =teleportati...dar trebuie sa fim deschisi pentru latura ''stintifica'' a Bibliei..


symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 12:11



symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:32

Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!

Raporteaza abuz de limbaj
Ic3

922 mesaje
Membru din: 29/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:43

De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:32:57Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!


A tastat pe dracu ...copy si paste e la indemana oricui foloseste windows si are un pc conectat la internet...Sunt pline forumurile pro indobitocire...Alea pentru cre[s]tini

Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:46

De la: Ic3, la data 2011-04-01 15:43:21
De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:32:57Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!


A tastat pe dracu ...copy si paste e la indemana oricui foloseste windows si are un pc conectat la internet...Sunt pline forumurile pro indobitocire...Alea pentru cre[s]tini

Ai dreptate,mai este putin pana la paste!


Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:46

De la: Ic3, la data 2011-04-01 15:43:21
De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:32:57Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!


A tastat pe dracu ...copy si paste e la indemana oricui foloseste windows si are un pc conectat la internet...Sunt pline forumurile pro indobitocire...Alea pentru cre[s]tini


Hmm, n-as zice. Uita-te peste postari, sunt emoticoane care indica starea lui.


Ic3

922 mesaje
Membru din: 29/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:47

Stau si ma intreb....ce diurna are aista...pentru claca prestata intr-u prostirea plebei..

Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje
Membru din: 29/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:47

O fi zeciuiala de duminica...? cand intre nunti apare si cate o inmormantare ,,,Chestii cu lumanari,coliva si tot tacamul...

Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje
Membru din: 29/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:50

De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:46:37
De la: Ic3, la data 2011-04-01 15:43:21
De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:32:57Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!


A tastat pe dracu ...copy si paste e la indemana oricui foloseste windows si are un pc conectat la internet...Sunt pline forumurile pro indobitocire...Alea pentru cre[s]tini


Hmm, n-as zice. Uita-te peste postari, sunt emoticoane care indica starea lui.


Stare? De beatitudine.....cu aghiazma de dupa concertul pro izbavire in corul de babe


Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje
Membru din: 29/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:52

Am uitat sa zic!

Bauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 15:56

De la: Ic3, la data 2011-04-01 15:52:20Am uitat sa zic!

Bauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Las` ca bauu ne zice @ karpov...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

788 mesaje
Membru din: 29/03/2011
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 16:19

Din tot ce am citit pina aici am concluzionat:
1. Unii , mistocari comunisti, inca privesc prin ochelarii socialisti, la analizarea Bibliei.
2. Unii, asa zisi atei (ca nu exista asa ceva), incearca sa ne convinga de neexistenta Divinitatii, bazati pe Biblia hazlie, scrisa de rusi (tot comunisti).
3. Lucrarea satanica de confuzie a mintii omenesti, inca lucreaza in Romania.
4. Citirea superficiala a unei carti, nu te face automat CRITIC.
5. Un adevarat intelectual, isi deschide mintea, analizeaza problema din toate unghiurile, si nu-mi impune, mie ideea lui!
6.Dumnezeu nu loveste pe nimeni! El avertizeaza un om, un popor, de mai multe ori, si daca nu este ascultat, in ingaduie pe satan sa-si faca lucrarea (a se vedea Decembrie '89).
7. Cind omul sau poporul persista in nebunia lui, Dumnezeu, il lasa in voia mintii sale blestemate.
Recomandari:
1. A se face o revolutie de credinta: post, rugaciune, unitate! Atunci Romania va propasii!
2. Un popor fara de Dumnezeu, se alege praful de el (a se vedea marile imperii, si caderea lor).
3. Fiecare crede ce vrea, dar "toamna se numara bobocii", adica, atunci cind ajungi la capatul vietii, vei vedea!

Raporteaza abuz de limbaj
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 16:19

De la: Ic3, la data 2011-04-01 15:47:11O fi zeciuiala de duminica...? cand intre nunti apare si cate o inmormantare ,,,Chestii cu lumanari,coliva si tot tacamul...

Decat sa votez alti hoti,mincinosi ,condusi de aceiasi securisti,prefer sa raman langa Dumnezeu care nu mi-a inselat niciodata asteptarile si visele mele.... Stapanul tau este BANUL si PUTEREA,esti in stare de orce faradelege doar sa-ti indeplinesti idealurile efemere,calcand in picioare orce urma de umanitate.

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 16:26

De la: Melody_, la data 2011-04-01 15:32:57Symy, bine-ai revenit! N-am citit tot ce-ai scris ca nu am avut timp, dar observ ca azi ai tastat nu gluma!
Buna surioara nu eu sunt de vina....ci profesorul Yorick.!!!!Preferam sa vorbesc decat sa scriu,dar mai am 2saptamani si ami iau rulota si plec la pescuit Vreau sa ma bucur de natura,si in fiecare dimineata sa-mi beau cafeaua pe sezlong,alaturi de catel si pisica.

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: