Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Polixenia 2831 mesaje Membru din: 9/12/2012 Oras: Resita |
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:05
De la: scharf, la data 2017-10-06 10:21:29deci Dumnezeu nu greseste ci doar permite ceva ce deja stie ca se va intampla chiar daca se face in fata omului prost ca nu ar sti ce urmeaza Pai daca l-a salvat pe Lot de ce nu a procedat la fel cu toti cei din Sodoma si Gomora?
|
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:13
De la: scharf, la data 2017-10-06 10:20:08daca tu ai vrea sa creezi o lume a ta si ai avea de ales intre: Dumnezeu e UNUL sau NICIUNUL! Esti sigur ca mereu dumnezeul adevarat e dumnezeul tarii in care te nasti? Esti sigur ca dumnezeul evreilor e cel adevarat? Eu nu as putea iubi un dumnezeu ca cel care apare in Vechiul Testament! Dar nu ma mai mira nimic, crestinii au ajuns sa voteze si infractori condamnati sperand sa le rezolve problemele(atunci cand dumnezeu nu e in stare).
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 111 mesaje Membru din: 15/02/2013 |
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:14
inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc.
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:16
pe Lot l a salvat fiindca el l a ales inainte sa vina ingerii in Sodoma prin faptul ca a facut ce e bine si s a ferit pe cat posibil de ppacat. Ceilalti au ramas acolo fiindca cu acelasi numar de neuroni au ales sa faca altceva gresit. In acest caz nu a fost predestinare
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:23
De la: scharf, la data 2017-10-06 19:14:12inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc. Daca te nasteai in Japonia erai tot crestin? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:27
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 19:13:52De la: scharf, la data 2017-10-06 10:20:08daca tu ai vrea sa creezi o lume a ta si ai avea de ales intre: sunt aproape de acord cu tine, aparent si eu spunla fel. Totusi stiu ca poti vedea si tu de la un nivel mai inalt decat ceea pt toti ceilalti pare a fi realitatea. Ce vreau sa zic: din anumite intamplari din istorie, din anumite momente din viata unor oameni care au avut contact mai direct cu Dumnezeu si din ceea ce este scris in Biblie pe intelesul oricarui taran, din toate acestea nu reiese izbitor de clar cum este Dumnezeu.Privind din alt unghi vei vedea ca Dumnezeu in tot ceea ce a fost desgustator in Vechiul Testamenta a fost cel care a incercat sa repare ceomul a produs Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 19:30
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 19:23:56De la: scharf, la data 2017-10-06 19:14:12inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc. in ce ma priveste eu nu am nici-o religie,daca eram in japonia si ajungeam la cunostinta crestinismului probabil cada, daca nu auzeam atunci ma judeca Dumnezeu la urma dupa constiinta fiindca el nu e absurd Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:03
De la: scharf, la data 2017-10-06 19:30:32De la: Polixenia, la data 2017-10-06 19:23:56De la: scharf, la data 2017-10-06 19:14:12inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc. Daca nu ai nicio religie dar crezi intr-un dumnezeu banuiesc ca acel dumnezeu al tau, personal, nu e cel al evreilor?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:07
De la: scharf, la data 2017-10-06 19:30:32De la: Polixenia, la data 2017-10-06 19:23:56De la: scharf, la data 2017-10-06 19:14:12inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc. Daca nu ai nicio religie oare nu inseamna ca nu ai niciun dumnezeu? Nu inteleg de ce il aperi pe dumnezeul biblic care dupa parerea mea nu e biblic, e imprumutat de la altii ceva mai din vechime! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:23
religiile sunt intemeiate de oameni de aceea nu veau sa am nici o religie in sensul de confesiune (otodox,catolic...) de ce eu cred ca Dumnezeu in care credeau si evreii (dar nu si in ziua de azi..) este adevaratul este putin mai complicat sa raspund intr-o propozitie sau 2, dar sunt sigur ca incet incet vom avea timp si de detalii (dar te asigur ca e totul logic si nu inchipuiri)
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:28
tu crezi in vreun fel in vreun dumnezeu?
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:35
De la: scharf, la data 2017-10-06 21:28:16tu crezi in vreun fel in vreun dumnezeu? Eu gandesc logic si rational si ca urmare ipoteza dumnezeu nu exista pentru mine! Daca Dumnezeu a aparut din nimic atunci si Universul poate sa apara din nimic! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:45
logic si rational este si sa iei incalcul ca logica si ratiunea se petrece si la alt nivel. Daca pt un copil e logic sa manance numai dulciuri cand ii e foame, pt mine (si probabil si pt tine) nu e. Cu cat o fiinta e mai avansata cu atat devin unele lucruri logice ilogice
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:45
De la: scharf, la data 2017-10-06 21:23:42religiile sunt intemeiate de oameni de aceea nu veau sa am nici o religie in sensul de confesiune (otodox,catolic...) de ce eu cred ca Dumnezeu in care credeau si evreii (dar nu si in ziua de azi..) este adevaratul este putin mai complicat sa raspund intr-o propozitie sau 2, dar sunt sigur ca incet incet vom avea timp si de detalii (dar te asigur ca e totul logic si nu inchipuiri) In Univers exista un echilibru, fara acest echilibru ar fi haos! Nu e lasat nimic la cheremul hazardului! Daca un atom dispare din univers echilibrul nu mai exista! Oricand pot sa dispara altii! Cand dispare unul, apare altul din.....nimic! E un nimic controlat de nimic, este nimicul controlat poate de noi sau de ei, cei ce ne vor urma sau care sunt deja in alt colt de univers de unde pot controla ce nu a existat, ce a fost, ce este si ce inca nu este! Poate totul exista simultan sau se repeta!
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:52
sa presupunem ca amandoi nu credem ca ar exista un dumnezeu. Fiindca eu prin toate deducerile mele ajung la aceasta concluzie ca nu exista, pot face afirmatia urmatoare cu o precizie de 100%: Nu exista dumnezeu? Matematisch luand problema odata ce nu o pot dovedi pe hartie si apoi emite o axioma ca om rational ar fi fals sa afirm ca nu exista dumnezeu. Deci putem pleca amandoi de la premiza ca nu stim sigur daca exista dumnezeu, esti de acord?
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:56
Eu, prin ceea ce sunt, aparent, sunt de o complexitate cu un nivel peste complexitatea universului! Eu constientizez ca universul exista, bi sau tridimensional! Asta a fost posibil dupa cateva miliarde de ani de cand exista acest univers! Dumnezeul unora daca ar fi existat la inceputuri nu avea cum sa constientizeze ceva, cu atat mai putin sa poata crea! Complexitatea lui nu avea de unde sa apara decat daca avea experienta unui alt univers! Cand universul a fost ''creat'' deja exista ceva, deoarece acel dumnezeu creator nu era un nimic si nu ''traia'' in nimic!
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 21:59
De la: scharf, la data 2017-10-06 21:52:11sa presupunem ca amandoi nu credem ca ar exista un dumnezeu. Fiindca eu prin toate deducerile mele ajung la aceasta concluzie ca nu exista, pot face afirmatia urmatoare cu o precizie de 100%: Nu exista dumnezeu? Matematisch luand problema odata ce nu o pot dovedi pe hartie si apoi emite o axioma ca om rational ar fi fals sa afirm ca nu exista dumnezeu. Deci putem pleca amandoi de la premiza ca nu stim sigur daca exista dumnezeu, esti de acord? Eu merg pe ideea ca dumnezeu nu exista! Eu nu trebuie sa dovedesc ca el nu exista deoarece nu ma intereseaza! Cel care pretinde ca dumnezeu exista trebuie sa dovedeasca ca exista! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:02
gandesti foarte bine, sunt de acord. In totul e vorba de schimbarea materiei in energie si invers. Noi vom exista mereu dar nu ca materie. controlat cred ca nu e neaparat necesar pt ca interactiunea lucrurilor invecinate se influenteaza reciproc si determina schimbarile din univers
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:07
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:56:31Eu, prin ceea ce sunt, aparent, sunt de o complexitate cu un nivel peste complexitatea universului! Eu constientizez ca universul exista, bi sau tridimensional! Asta a fost posibil dupa cateva miliarde de ani de cand exista acest univers! Dumnezeul unora daca ar fi existat la inceputuri nu avea cum sa constientizeze ceva, cu atat mai putin sa poata crea! Complexitatea lui nu avea de unde sa apara decat daca avea experienta unui alt univers! Cand universul a fost ''creat'' deja exista ceva, deoarece acel dumnezeu creator nu era un nimic si nu ''traia'' in nimic! In momentul cand se inventeaza un nou obiect oamenii nu sunt mai inteligenti decat cei dinainte ci doar folosesc informatii si inventii precedente pe care le gandesc si le combina rezultand altceva. De ce ar fi imposibil ca Dunmnezeu sa gandeasca din anumite elementechimice sa modeleze ceva? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:09
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:56:31Eu, prin ceea ce sunt, aparent, sunt de o complexitate cu un nivel peste complexitatea universului! Eu constientizez ca universul exista, bi sau tridimensional! Asta a fost posibil dupa cateva miliarde de ani de cand exista acest univers! Dumnezeul unora daca ar fi existat la inceputuri nu avea cum sa constientizeze ceva, cu atat mai putin sa poata crea! Complexitatea lui nu avea de unde sa apara decat daca avea experienta unui alt univers! Cand universul a fost ''creat'' deja exista ceva, deoarece acel dumnezeu creator nu era un nimic si nu ''traia'' in nimic! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:12
De la: scharf, la data 2017-10-06 22:09:23De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:56:31Eu, prin ceea ce sunt, aparent, sunt de o complexitate cu un nivel peste complexitatea universului! Eu constientizez ca universul exista, bi sau tridimensional! Asta a fost posibil dupa cateva miliarde de ani de cand exista acest univers! Dumnezeul unora daca ar fi existat la inceputuri nu avea cum sa constientizeze ceva, cu atat mai putin sa poata crea! Complexitatea lui nu avea de unde sa apara decat daca avea experienta unui alt univers! Cand universul a fost ''creat'' deja exista ceva, deoarece acel dumnezeu creator nu era un nimic si nu ''traia'' in nimic! de asta spun ca nu trebuie sa gandim limitat vazandu l pe dumnezeu ca o persoana care traieste undeva si sta pe ceva. Laut Einsteinorice obiect il poti vedea si ca materie si ca pura energie.Deci o piatra daca o transformi in energie nu o mai vezi chiar daca exista. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:24
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:59:02De la: scharf, la data 2017-10-06 21:52:11sa presupunem ca amandoi nu credem ca ar exista un dumnezeu. Fiindca eu prin toate deducerile mele ajung la aceasta concluzie ca nu exista, pot face afirmatia urmatoare cu o precizie de 100%: Nu exista dumnezeu? Matematisch luand problema odata ce nu o pot dovedi pe hartie si apoi emite o axioma ca om rational ar fi fals sa afirm ca nu exista dumnezeu. Deci putem pleca amandoi de la premiza ca nu stim sigur daca exista dumnezeu, esti de acord? Posibila consecinta ca mergi pe ideea ca dumnezeu nu exista este iadul. Fiindca in prezent cine afirma ca exista dumnezeu ( un mare procent din creierele care traiesc pe pamant) poate la fel de mult sau putin dovedi ca si cel ce afirma ca nu exista dumnezeu e putin cam riscant sa nu ne preocupe problematica. Cum am mai zis subiectul e foarte nesigur in ambele sensuri dar riscant numai pt cine merge pe idea ca nu exista dumnezeu, Prin urmare cred ca in ce te privenste este important si sa cauti sa dovedesti contrariul Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:41
De la: scharf, la data 2017-10-06 22:24:30De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:59:02De la: scharf, la data 2017-10-06 21:52:11sa presupunem ca amandoi nu credem ca ar exista un dumnezeu. Fiindca eu prin toate deducerile mele ajung la aceasta concluzie ca nu exista, pot face afirmatia urmatoare cu o precizie de 100%: Nu exista dumnezeu? Matematisch luand problema odata ce nu o pot dovedi pe hartie si apoi emite o axioma ca om rational ar fi fals sa afirm ca nu exista dumnezeu. Deci putem pleca amandoi de la premiza ca nu stim sigur daca exista dumnezeu, esti de acord? Pai daca eu nu cred in ceva de ce sa fiu eu pus in situatia sa demonstrez ca nu exista Dumnezeu, Iisus, Allah, Horus, Mitra, Zeus, Budhha,, Cronos& 3300 de alti dumne- zei? Nu sunt Mircea Eliade si nici nu vreau sa pierd o viata ca sa ajung la aceeasi concluzie: nu exista niciun dumnezeu!
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:43
Eu exist! Pot demonstra!
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 22:55
notiunea generala de dumnezeu la mine este reprezentata de BINELE sau cum vrem sa numim opusul raului. Mi este clar ca nu trebuie sa dovedesti existenta unei persoane. Dar nu poti ignora ca exista 2 forte contrare in univers. Ca sa exprimam altfel eu cred ca exista Binele (in notiunea de Dumnezeudarasta este subiectiv, nu trebuie sa fie general valabil) tu crezi ca nu exista binele.Prin faptul ca negi binele asta implica automat ca negi si raul. Daca ttusi nu negi binele atunci suntem un pasmai departe
|
Postat pe: 6 Octombrie 2017, ora 23:06
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 22:43:53Eu exist! Pot demonstra! poti demonstra exisente ta in lumea in care te afli dar nu unei alte lumi Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 7 Octombrie 2017, ora 13:22
De la: 9am_17655, la data 2017-10-06 16:09:49De la: scharf, la data 2017-10-06 10:20:08daca tu ai vrea sa creezi o lume a ta si ai avea de ales intre: madam, desi le- ai amestecat , de ce crezi , totusi, ca nu pot functiona in acelasi timp, caci cei ce mor asa cum ai spus , asa le-a fost predestinat ? .... iar daca omul scapa cu viata, tot predestinate ii sunt si intimplarile in care trebuie sa Aleaga - si aici intervine Liberul arbitru - intre bine si rau, caci in functie de ce opteaza, viata lui se va desfasura intr-un fel sau altul si aici Predestinarea devine Karma care este un Destin mobil, viu, pe care individul si-l construieste in functie de cum gindeste si actioneaza ! P.S dar, pina la urma, TU ce crezi : exista liber arbitru sau totul e predestinat, deci avem un program pe care-l rulam ?
|
Postat pe: 7 Octombrie 2017, ora 13:35
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 19:23:56De la: scharf, la data 2017-10-06 19:14:12inainte sa ti raspund vreau sa precizez ca eu sunt pe site ul asta sa aflu si parerea altora dar neaparat logica si fara sa fiu preconceput o accept si o adaog la informatia mea de pana acum daca se potriveste mai mult decat a mea, asa ca ma bucur de orice raspuns chiar daca e in opozitie cu ceea ce au gandesc. de ce neaparat crestin ? japonezii nu-si au si ei credinta lor ? caci pina la urma despre asta-i vorba in toate religiile si filosofiile lumii : despre CREDINTA intr-un Creeator , indiferent de numele lui !P.S da' chiar m-ai uimit cu intrebarea de ce Dumnezeu nu i-a salvat si pe cei din Sodoma sau Gomora ? poiii, atunci de ce i-a mai pedepsit ?Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Octombrie 2017, ora 13:52
De la: Polixenia, la data 2017-10-06 21:59:02De la: scharf, la data 2017-10-06 21:52:11sa presupunem ca amandoi nu credem ca ar exista un dumnezeu. Fiindca eu prin toate deducerile mele ajung la aceasta concluzie ca nu exista, pot face afirmatia urmatoare cu o precizie de 100%: Nu exista dumnezeu? Matematisch luand problema odata ce nu o pot dovedi pe hartie si apoi emite o axioma ca om rational ar fi fals sa afirm ca nu exista dumnezeu. Deci putem pleca amandoi de la premiza ca nu stim sigur daca exista dumnezeu, esti de acord? Polixenia, DE CE Trebuie sa demonstreze un credincios existenta unui Zeu, Dumneze sau o Ultima Realitate ? cei care -i Neaga existenta si rid, batjocoresc sau ii condamna pe credinciosi sunt Ateii ....n-ar fi mai bine sa faca ei demonstratia respectiva si sa-i lase-n pace pe ceilalti cu credinta lor ? P.S eu i-am spus si lui Karpovel : si acel NIMIC din care credeti Voi c-a izvorit Totul, are car' vasazica un nume dat de voi si, tot ca si noi il Considerati pe el a fi Creeatorul acestui Univers si al nostru ! deci : care-i Diferenta intre un Nume si un alt Nume , cind in Esenta este aceeasi Forta si Inteligenta Creeatoare ? pentru ce atita zarva / ura si razboi in jurul acestui subiect , ca nu inteleg ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 86 mesaje Membru din: 31/08/2017 |
Postat pe: 7 Octombrie 2017, ora 14:07
stulta partoneta esuata si vesnicele sale elucubratii contradictorii.
|
|
|