back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 >> Sari la pagina:

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:02

O nouă formă de conștiință colectivă îl va înlocui pe Dumnezeu, afirmă scriitorul Dan Brown
joi, 12 Oct 2017, 20:41 • CULTURĂ

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci", informează Reuters.

Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin", cel de-al cincilea volum dedicat unui profesor de la Harvard, expertul în simbolistică Robert Langdon, protagonistul din "Codul lui Da Vinci", o carte care a pus sub semnul întrebării istoria creștinismului.

Romanul "Origin" s-a inspirat din întrebarea "Va supraviețui Dumnezeu științei?", spune Dan Brown, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii.

"Suntem oare atât de naivi astăzi încât să credem că zeii din prezent vor supraviețui și vor mai fi adulați peste o sută de ani?", a declarat Dan Brown, în vârstă de 53 de ani, în timpul conferinței sale de presă de la Frankfurt, la care au fost prezenți numeroși admiratori ai scriitorului american.

"Din punct de vedere istoric, niciun zeu nu a supraviețuit științei, zeii evoluează", a adăugat Dan Brown, citat de AFP

Vorbind despre viitor, Dan Brown consideră că modificările tehnologice și dezvoltarea inteligenței artificiale vor transforma conceptul actual al divinității.

"Vom începe să ne găsim experiențele spirituale prin intermediul interconexiunilor noastre cu ceilalți", a declarat Dan Brown, care prevede o emergență a unei "anumite forme de conștiință globală pe care o vom percepe și care va deveni divinitatea noastră".

"Nevoia noastră de acel zeu exterior, care stă acolo sus și care ne judecă... se va diminua și, în cele din urmă, va dispărea", a mai spus romancierul american.

În noul lui roman, Dan Brown abordează și probleme actuale, precum fenomenul "știrilor false" ("fake news"): "Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne întrebăm de ce credem, în ce credem, să examinăm sursele noastre de informare și să dăm dovadă de perspicacitate".AGERPRES

"Din punct de vedere istoric, niciun zeu nu a supraviețuit științei, zeii evoluează"

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:05

De la: Polixenia, la data 2017-10-13 17:02:22
De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 16:30:56@ Polixenia : de ce cobori discutia la niste practici inventate de oameni si care NU au nici o legatura cu Principiul Creeator numit de noi Dumnezeu ?

Pai daca preotii agreeaza asa ceva si niste cetateni din Voluntari, vreo 6000, pleaca la Iasi eu cu greu mai pot sa cred ca unii crestini au prin cap altceva decat lut!
Doamna Firea lu' Pandelica a dovedit ca are lut in loc de creier!
Pentru dumnezeu enoriasii nu ar pleca niciunde insa pentru Parascheva fac orice! Ciudat! Dumnezeu a pierdut o mare parte dintre enoriasi, astia cred ca pot obtine avantaje de la niste oase!
Noroc ca politia e formata tot din enoriasi ca altfel o incasa biserica pentru profanare de ciolane!

Saraca Parascheva asta , are oasele impanzite prin toate colturile tarii

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:41

De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 17:02:33O nouă formă de conștiință colectivă îl va înlocui pe Dumnezeu, afirmă scriitorul Dan Brown
joi, 12 Oct 2017, 20:41 • CULTURĂ

"Vom începe să ne găsim experiențele spirituale prin intermediul interconexiunilor noastre cu ceilalți", a declarat Dan Brown, care prevede o emergență a unei "anumite forme de conștiință globală pe care o vom percepe și care va deveni divinitatea noastră".

"Nevoia noastră de acel zeu exterior, care stă acolo sus și care ne judecă... se va diminua și, în cele din urmă, va dispărea", a mai spus romancierul american.

minunat de logic, dupa parerea mea, cu care insa tu nu vei fi de acord , dar iata dovada :

1 - vom gasi noi experiente SPIRITUALE prin intermediul interconexiunilor cu ceilalti.... deci : EXTERIOARE ....

2 - nevoia noastra de acel zeu Exterior ......se va diminua .....

3- dar D. B vede o anumita forma de constiinta globala pe care o vom percepe ( fiind exterioara, bineinteles ) si care va deveni DIVINITATEA noastra !

concluzia : ca Indiferent cum arata si din ce-i facuta " experienta spirituala " , perceptia noastra o va resimti ca fiind o noua Divinitate, caci AVEM NEVOIE de EA !

oamenii au nevoie de Divinitate , caci e Inscrisa-n ADN.ul nostru !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:46

De la: Polixenia, la data 2017-10-13 17:02:22
De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 16:30:56@ Polixenia : de ce cobori discutia la niste practici inventate de oameni si care NU au nici o legatura cu Principiul Creeator numit de noi Dumnezeu ?

Pai daca preotii agreeaza asa ceva si niste cetateni din Voluntari, vreo 6000, pleaca la Iasi eu cu greu mai pot sa cred ca unii crestini au prin cap altceva decat lut!
Doamna Firea lu' Pandelica a dovedit ca are lut in loc de creier!
Pentru dumnezeu enoriasii nu ar pleca niciunde insa pentru Parascheva fac orice! Ciudat! Dumnezeu a pierdut o mare parte dintre enoriasi, astia cred ca pot obtine avantaje de la niste oase!
Noroc ca politia e formata tot din enoriasi ca altfel o incasa biserica pentru profanare de ciolane!

Dar de ce te deranjeaza asta, moi Polixenia ?

cind ii vezi pe cei de la gradinita tinindu-se 2 cite 2 de minuta si condusi de educatoare , in parc, la groapa cu nisip , ca sa se joace cu galetusa, te deranjeaza ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:48

si @ Madam, acea noua forma de constiinta Colectiva, e Taman de spunea acea poveste S. F despre acei copii super- super- dotati !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:55

De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 17:41:13
De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 17:02:33O nouă formă de conștiință colectivă îl va înlocui pe Dumnezeu, afirmă scriitorul Dan
minunat de logic, dupa parerea mea, cu care insa tu nu vei fi de acord , dar iata dovada :

1 - vom gasi noi experiente SPIRITUALE prin intermediul interconexiunilor cu ceilalti.... deci : EXTERIOARE ....

3- dar D. B vede o anumita forma de constiinta globala pe care o vom percepe ( fiind exterioara, bineinteles ) si care va deveni DIVINITATEA noastra !

concluzia : ca Indiferent cum arata si din ce-i facuta " experienta spirituala " , perceptia noastra o va resimti ca fiind o noua Divinitate, caci AVEM NEVOIE de EA !

interconexiunile cu ceilalti nu inseamna comunicare cu o entitate exterioara universului in care traim

Fosta membra 9am.ro

111 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 17:57

De la: Polixenia, la data 2017-10-13 16:51:50
De la: scharf, la data 2017-10-13 16:10:39oricine admite pe acest Forum direct sau indirect existenta unor legi, forte, reguli...(F), care actioneaza asupra unui element (indiferent de ce natura este elementul) (E), admite automat ca (L) precede (E), de aici rezulta ca timpul in care (E) a existat in lipsa celor 4 forte fundamentale, deci Te =0, in timp ce timpul existentei lui (F), Tf 0→infinit. Presupune cineva (eu unul doar prin absurd) ca (E) a existat inainte/concomitent cu (L) atunci trebuie sa explice cele doua paradoxuri:
1. (E) inainte de (F) implica prezenta elementelor primare aflate in imediata apropiere fara a interactiona
2. coexistenta permanenta a (E) si (F), deci sistem inchis, stabil, in acest caz nemaifiind necesara o discutie atat despre un posibil big bang cat si despre o posibila creatie, ca niciuna dintre ele nu ar fi fost posibila

De ce complici totul? E mult mai simplu decat crezi! Mii de ani noi oamenii ne-am trezit din cand in cand cu cate un mar in cap fara sa intelegem ce se intampla! A aparut insa nenea Newton care a descifrat enigma! Orice se intampla in lumea asta, in univers, are de fapt o explicatie simpla la baza iar cine vrea poate sa o complice. Asa a aparut Legea atractiei universale si mai tarziu Teoria relativitatii. Daca gandesti fiecare fenomen ajungi sa-l intelegi, trebuie doar sa cobori gradat in timp pentru a cuprinde totul. Asa ajungi si acolo undeva la inceput si asa poti sa intelegi daca e ceva de inteles.

...fiindca uneori numai in urma unor modele complicate (desi eu incerc mereu sa exprim cat mai putin complicat) se pot trage concluzii precise.
Povestea cu marul... este numai o coaja subtire inauntrul careia se ascunde o adevarata nebuloasa in ce priveste Gravitatia. Stiai de ex. ca singurii force carriers care nu s-au putut pana in ziua de azi descoperi in experimente sunt cei corespunzatori Gravitatiei? Toti ceilalti, chiar si cei ce au existat vreodata si actualmente nu se mai gasesc in forma naturala au fost descoperiti. Nu stiu sigur daca ai inteles ce vreau sa spun cu asta, dar ideea este ca explicatia lucrurilor despre care vorbim pe Forum este in sine cu adevarat simpla (apreciez f mult ca gandesti asa) dar pentru a ajunge la ea este complicat. Daca ar fi simplu si drumul intracolo atunci am fi cu totii in toate deacord, dar se pare ca numai asta nu suntem. Eu incerc sa ajungem si la niste concluzii, ca dealtfel vorbim 1,2...ani degeaba.
Pana acum vad ca toti sunt de acord (datorita lipsei pana acum a unui contraargument strict logic) ca:
- informatia necesita un observator( nu materie inactiva)
-Legile, regulile, fortele,... si tot ce tine din aceasta categorie au fost inainte de materie

P.S. parerea mea este ca prin ce sa scris pana acum s-a dovedit ca toti cei implicati aveti un nivel ridicat de inteligenta de care ma bucur

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 18:04

De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 17:48:38 si @ Madam, acea noua forma de constiinta Colectiva, e Taman de spunea acea poveste S. F despre acei copii super- super- dotati !

Ei , nah ...povestea cu copiii indigo ?care s-au nascut prin anii 70 ?

Vrei sa-ti imaginez si eu o poveste SF cu extraterestri ?

Aduc si ceva dovezi si povestea-i gata sa fie preluata pe canalele cu stiri senzationiste

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 18:19

[quote name='scharf' date='2017-10-13 17:57:36'-
-Legile, regulile, fortele,... si tot ce tine din aceasta categorie au fost inainte de materie

"-Legile, regulile, fortele " Comportamentul universului a fost acelasi inainte si dupa materie ?

Fosta membra 9am.ro

111 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 19:31

De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 18:19:10

Având în vedere că (F) si (E) se aplica strict în universului material, in urma analizei acestora poate in prezent ceva (in viitor ceva +) strict despre comportamentul său concluziona, și strict la aceasta dimensiune. Înainte de materie intra in discuție si un posibil alt (F) Care poate schimba totul, in schimb știm sigur că asupra materiei nu exista altul

Fosta membra 9am.ro

86 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 21:00

De la: Polixenia, la data 2017-10-13 16:28:14
De la: _HAAK_, la data 2017-10-13 09:14:17
De la: Baatarsaikhan, la data 2017-10-12 21:53:41
De la: _HAAK_, la data 2017-10-12 19:16:50
De la: Polixenia, la data 2017-10-12 16:37:49
Moartea nu exista! E o intoarcere de unde am venit. Am fost si inca suntem, o parte dintr-un experiment care va continua!
Experimentul nu ii apartine unui dumnezeu, e de durata si ca urmare nu putem sa-l intelegem, dureaza mai mult decat ''viata'' unei specii! Important este ce va urma, ce se urmareste, ce se spera! Poate ca Universul va ''prinde'' schimbarea, el are timp la dispozitie sau poate ca nu va reusi, poate ca e nevoie de mai mult timp. In acest caz totul se reseteaza si are loc un nou inceput! Un inceput in care o parte din informatia universului nostru va fi preluata insa totul se va derula altfel!
Exista in univers o ''dorinta'' pe care noi nu o percepem, exista un proiect ce se schimba din mers, un proiect ce are nevoie, dupa parerea mea, de mai mult timp decat cel ce este disponibil in universul nostru.

Ai zbarcit-o mah!
Incearca, ai curaj sa imi prezinti proiectantul,bah ?! ...daca tot ai afirmat si chiar crezi in existenta unui proiect.

Sunt nevoit sa intervin, eu sunt proiectantul!

In univers totul pare a fi parte a unui proiect dar nu este! Sunt niste legi, sunt niste conditii care atunci cand se indeplinesc apare schimbarea! Totul pare a fi o necesitate! Noi acum, banuiesc, suntem o parte din ce va fi sau un inceput diferit de cel ce a fost! Noi ne explicam universul strict din punct de vedere fizic desi e posibil ca in momentul in care apare viata, in timp, regulile sa se schimbe! Materia functioneaza dupa anumite reguli iar noi cei ce gandim nu avem inca, ''legi speciale''. Ca urmare oricand e posibil un salt si astfel ''proiectul'' initial va fi altceva decat ceea ce a fost sau ceea ce este!
Gandesc asa deoarece imi pun problema cum ar fi evoluat universul daca in momentul racirii nu apareau H si He? Daca nu erau ''acolo''? Au fost anumite conditii de racire a universului, acum conditiile sunt altele iar in viitor nimic din ceea ce a fost sau ceea ce este............nu va mai fi! Poate doar eu, proiectantul

De la zbarcirea situatiei ai trecut la covasirea problemei.

Te-ai autoproclamat PROIECTANT, uzurpand calitatea oficiala a EVOLUTIEI in UNIVERSUL de dupa MARELE BANG!?
Rusine sa-ti fie !
Ai fost creeat dintr-o intamplare, -incalcarea principiului paritatii- intr-o incertitudine haotica si acum te dai mare PROIECTANT in fata fluctuatiilor cuantice, in fata supei primordiale quarc-gluon, in fata fortelor fundamentale si a tuturor leptonilor?
Hai, ia viteza intr-un camp cu flori al studiului, ti-ai turtit fesul exact atunci cand ar fi trebuit sa taci, OPORTUNISTULE INTERVENTIONIST.

Aici nu e un topic despre univers sau stiinta! E mai mult ''filozofie''! Poate noi vrem sa incadram universul intr-un curent filozofic, ca doar n-o fi bai!

Aha, filoZofeZi! ,,filoZofia” iti colmateaza cu prostie scafarlia.
,,Filosofia este scalva teologiei”
Thomas.Aquinas !?
O hi,n-o hi bai mare insa poate fi altceva mai dihai decat bai.

Fosta membra 9am.ro

111 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 21:26

De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 17:55:37
De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 17:02:33O nouă formă de conștiință colectivă îl va înlocui pe Dumnezeu, afirmă scriitorul Dan

interconexiunile cu ceilalti nu inseamna comunicare cu o entitate exterioara universului in care traim

..................................................................si eterna problematica neclara a segmentului vietii origine/destin ??? [______________] ??? iti va ramane in continuare undeva in minte ca o pietricica in papuc cand mergi

Fosta membra 9am.ro

86 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 22:09

asta e bolnav psihic.
112!!! Ajutati-l.

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 11:48

De la: scharf, la data 2017-10-13 21:26:03

..................................................................si eterna problematica neclara a segmentului vietii origine/destin ??? [______________] ??? iti va ramane in continuare undeva in minte ca o pietricica in papuc cand mergi

Ntz , nu-i raspund lui Gabi la intrebarea cu predestinarea decat atunci cand imi va spune cu subiect si predicat ca a inteles de ce predestinarea si liberul arbitru sunt concepte antagonice .

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 12:10

De la: scharf, la data 2017-10-13 19:31:07
De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 18:19:10

Deja ai ajuns la 2 momente in care pachetul de legi (F) , s-a modificat .Poti sa spui sigur ce se va intampla cu Universul peste 1000000 de ani ? Eu am citit ca viteza lui de expansiune ar fi tot mai accelerata , ce rezulta de aici ? (F ) are multe variabile , chiar dc exista si un numar infim de constante .
Suntem prea mici sa vorbim despre ce se intampla la nivel macro , noi nu stim inca cu exactitate nici macar dc. Universul e finit sau infinit si avem pretentia sa sustinem ca ar functiona dupa un scenariu prestabilit si/sau dupa un pachet de legi si forte prestabilite de cineva .

Fosta membra 9am.ro

86 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 12:44

Ignoranta si prostia bat la poponet, atat fantezia, cat si prorocirea ordinarilor salatani.

In urma observatiilor si a studiilor neurostiintifice rezulta certit si demonstrabila faptul ca: constientizarea intentiilor este ulterioara detectarii experimentale a neurosemnalelor cerebrale care declanseaza actiuniea umana.
thebrainandthemind.co.uk/Build/Assets/readings/Human%20Volition%...

Asa ca, lasati vrajeala despre: destin, predestinare si liberul arbitru.

Concluzie: ,,ai stiut" ce vrei inainte de a-ti percepe,consientiza,intelege si indeplinii vrerea

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 14:09

De la: _HAAK_, la data 2017-10-14 12:44:20Ignoranta si prostia bat la poponet, atat fantezia, cat si prorocirea ordinarilor salatani.

In urma observatiilor si a studiilor neurostiintifice rezulta certit si demonstrabila faptul ca: constientizarea intentiilor este ulterioara detectarii experimentale a neurosemnalelor cerebrale care declanseaza actiuniea umana.
thebrainandthemind.co.uk/Build/Assets/readings/Human%20Volition%...

Asa ca, lasati vrajeala despre: destin, predestinare si liberul arbitru.

Concluzie: ,,ai stiut" ce vrei inainte de a-ti percepe,consientiza,intelege si indeplinii vrerea

Asa e .Insa el vorbeste din perspectiva unui creator -observator al Universului cu puteri nelimitate .
Care a gandit un "proiect" , a facut un plan si un pachet de reguli si apoi a trecut la actul de creatie .
Aici cred ca vrea sa ajunga el cu E si cu F

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 14:49

De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 18:04:04
De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 17:48:38 si @ Madam, acea noua forma de constiinta Colectiva, e Taman de spunea acea poveste S. F despre acei copii super- super- dotati !

Aduc si ceva dovezi si povestea-i gata sa fie preluata pe canalele cu stiri senzationiste

sa mor daca inteleg de ce rizi ?
tu nu vezi ca Exact despre asta anticipa acea poveste SF si azi Dl Brown vorbeste despre acest Pas logic pe care-l va face Inteligenta in urmatorii ani ?
asadar, de ce rizi, ca nu inteleg ?

P.S
daca poti imagina o poveste ce poate trezi Imaginatia publicului, da-i drumul si eu voi fi prima care te va aplauda !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 14:55

fata, tu intelegi limba romana ? CEILALTI sunt , fiecare , cite un Univers cu care interferam si Toti sunt in Exteriorul nostru !
si te-ntreb : esti Sigura ca Divinitatea ne este Exterioara ?
esti SIGURA ?
poiiii, d'aia n-o gasiti nicaieri , madam , ca va uitati dupa ea ca dupa avioanele ce brazdeaza cerul !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:01

De la: gabigabi2, la data 2017-10-14 14:49:40
De la: 9am_17655, la data 2017-10-13 18:04:04

sa mor daca inteleg de ce rizi ?
tu nu vezi ca Exact despre asta anticipa acea poveste SF si azi Dl Brown vorbeste despre acest Pas logic pe care-l va face Inteligenta in urmatorii ani ?
asadar, de ce rizi, ca nu inteleg ?

P.S
daca poti imagina o poveste ce poate trezi Imaginatia publicului, da-i drumul si eu voi fi prima care te va aplauda !

Religia (divinitatea )evolueaza mai lent decat Stiinta , despre asta vorbeste Dan Brown .
Se adapteaza si ea la schimbare , tot timpul a fost asa

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:16

De la: gabigabi2, la data 2017-10-14 14:55:57

fata, tu intelegi limba romana ? CEILALTI sunt , fiecare , cite un Univers cu care interferam si Toti sunt in Exteriorul nostru !
si te-ntreb : esti Sigura ca Divinitatea ne este Exterioara ?
esti SIGURA ?
poiiii, d'aia n-o gasiti nicaieri , madam , ca va uitati dupa ea ca dupa avioanele ce brazdeaza cerul !

Iti spun sigur , fata , ca nu este !
Lipseste cu desavarsire .
Chiar si atunci cand niste fanatici religiosi ii ofera ofrande omenesti in schimbul catorva virgine virtuale din imparatia lui , fir-ar !br />
El este , cum spuneti voi , in " lumea de dincolo " , care nu exista !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:19

De la: 9am_17655, la data 2017-10-14 11:48:40
De la: scharf, la data 2017-10-13 21:26:03

Ntz , nu-i raspund lui Gabi la intrebarea cu predestinarea decat atunci cand imi va spune cu subiect si predicat ca a inteles de ce predestinarea si liberul arbitru sunt concepte antagonice .

madam, dar nu-i problema mea neintelegerea ta ! de raspuns - eu ti-am raspuns ....daca n-ai inteles sau nu accepti , asta e, imi pare rau !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:22

M-am saturat de sabloane si utopii : "dzeu este in noi , este pretutindeni , este aici , este viata , bla, bla..."
Pe bune , nu crezi ca-i plictisitor ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:32

De la: gabigabi2, la data 2017-10-07 16:36:13
De la: 9am_17655, la data 2017-10-07 16:18:36
De la: gabigabi2, la data 2017-10-07 13:22:40
De la: 9am_17655, la data 2017-10-06 16:09:49
De la: scharf, la data 2017-10-06 10:20:08daca tu ai vrea sa creezi o lume a ta si ai avea de ales intre:
1. sa creezi 1000 de roboti care sa gandeasca tot ceea ce tu ai programat, sa procedeze exact cum sunt instructiunile tale si sa ti aduca intotdeauna rezultatele asteptate DAR sa nu aiba capacitatea de a decide singuri. Deci robotii nu vor putea niciodata alege daca fac tot ceea ce fac fiindca stiu ca tie i ti place, deci ca te iubesc si aleg sa ti faca pe plac
2. creezi 1000 de roboti cu un Creier Independent. Pe acestia ii instruiest la fel, DAR exista riscul sa aleaga altceva decat sa ti faca tie pe plac. Avantajul enorm pe care l a vazut Dumnezeu la aceasta varianta pe care a si aleso e ca acestia din urma in cazul in care vor alege sa faca ce i place lui Dumnezeu o vor face fiindca l iubesc. Eu as alege la fel, tu? Ce ti place mai mult sa ai un Caine de plus care sa l mangai sau unul viu care sa i placa sa fie mangaiat?

Tre' sa recunosti ca productia lui Dumnezeu mai da rateuri , pentru ca nu toate "creierele independente" ajung sa-si insuseasca un mimim instructaj , desi ,zici tu , Dzeu stie tot .

Marea contradictie intre LIBERUL ARBITRU si PREDESTINARE nu o poti explica nicicum , oricate povesti imaginare cu roboti ai inventa .
Ceva e putred in linia tehnologica a omnipotentului !
Altfel nu ar muri copii la nastere sau in cristelnita popii , mai lasati gargara cu "liberul arbitru" !

madam, desi le- ai amestecat , de ce crezi , totusi, ca nu pot functiona in acelasi timp, caci cei ce mor asa cum ai spus , asa le-a fost predestinat ? ....
iar daca omul scapa cu viata, tot predestinate ii sunt si intimplarile in care trebuie sa Aleaga - si aici intervine Liberul arbitru - intre bine si rau, caci in functie de ce opteaza, viata lui se va desfasura intr-un fel sau altul si aici Predestinarea devine Karma care este un Destin mobil, viu, pe care individul si-l construieste in functie de cum gindeste si actioneaza !

P.S
dar, pina la urma, TU ce crezi : exista liber arbitru sau totul e predestinat, deci avem un program pe care-l rulam ?

Nu le-am amestecat eu , voi le amestecati si vreti sa para ca una nu exclude pe alta .
Dc. tu nu esti in stare singura sa-ti dai seama de ce predestinarea nu se poatee impaca cu liberul arbitru , inseamna ca nu stii ce inseamna ori una , ori alta .
Sa-ti expluc eu ca la gradinita ? Neah , pune-ti creierul la lucru !

madam, sunt Predestinata sa ajung sus, pe virful OMU caci este f. f. important ! si asta-i PREDESTINAREA - SCOPUL !
dar am de Ales CUM Anume o fac si aici intervine liberul arbitru , caci

sunt libera sa aleg intre a merge cu trenul , a merge cu masina pina la Busteni sau la Sinaia- Bolboci si de acolo sa urc ...si ajunsa aici , iar am de Ales : sa urc pe jos sau cu telecabina !

ca atare , punindu-ti creierul la lucru ptr. ca ti-am si explicat ca la gradinita cum functioneaza cele doua aspecte, sper sa intelegi si te gindesti inainte de a te da mai destept decit esti ! nu-i nici o problema ca ai nelamuriri, dar NU MAI INSULTATI , caci voi sunteti in deficit , nu ceilalti !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:35

De la: 9am_17655, la data 2017-10-14 15:22:34M-am saturat de sabloane si utopii : "dzeu este in noi , este pretutindeni , este aici , este viata , bla, bla..."

ba da, e chiar foarte plictisitor si ptr. mine, dar si ptr. tine , caci te enerveaza faptul ca unii vorbesc despre Ceva cu multa convingere si tu NU Stii, Nu Poti ajunge la acel Ceva si atunci, Ironizezi !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:51

De la: gabigabi2, la data 2017-10-14 15:32:08
De la: scharf, la data 2017-10-06 10:20:08daca tu ai vrea sa creezi o lume a ta si ai avea de ales intre:
1. sa creezi 1000 de roboti care sa gandeasca tot ceea ce tu ai programat, sa procedeze exact cum sunt instructiunile tale si sa ti aduca intotdeauna rezultatele asteptate DAR sa nu aiba capacitatea de a decide singuri. Deci robotii nu vor putea niciodata alege daca fac tot ceea ce fac fiindca stiu ca tie i ti place, deci ca te iubesc si aleg sa ti faca pe plac
2. creezi 1000 de roboti cu un Creier Independent. Pe acestia ii instruiest la fel, DAR exista riscul sa aleaga altceva decat sa ti faca tie pe plac. Avantajul enorm pe care l a vazut Dumnezeu la aceasta varianta pe care a si aleso e ca acestia din urma in cazul in care vor alege sa faca ce i place lui Dumnezeu o vor face fiindca l iubesc. Eu as alege la fel, tu? Ce ti place mai mult sa ai un Caine de plus care sa l mangai sau unul viu care sa i placa sa fie mangaiat?

Tre' sa recunosti ca productia lui Dumnezeu mai da rateuri , pentru ca nu toate "creierele independente" ajung sa-si insuseasca un mimim instructaj , desi ,zici tu , Dzeu stie tot .

Marea contradictie intre LIBERUL ARBITRU si PREDESTINARE nu o poti explica nicicum , oricate povesti imaginare cu roboti ai inventa .
Altfel nu ar muri copii la nastere sau in cristelnita popii , mai lasati gargara cu "liberul arbitru" !

madam, desi le- ai amestecat , de ce crezi , totusi, ca nu pot functiona in acelasi timp, caci cei ce mor asa cum ai spus , asa le-a fost predestinat ? ....
iar daca omul scapa cu viata, tot predestinate ii sunt si intimplarile in care trebuie sa Aleaga - si aici intervine Liberul arbitru - intre bine si rau, caci in functie de ce opteaza, viata lui se va desfasura intr-un fel sau altul si aici Predestinarea devine Karma care este un Destin mobil, viu, pe care individul si-l construieste in functie de cum gindeste si actioneaza !

P.S
dar, pina la urma, TU ce crezi : exista liber arbitru sau totul e predestinat, deci avem un program pe care-l rulam ?

Nu le-am amestecat eu , voi le amestecati si vreti sa para ca una nu exclude pe alta .
Dc. tu nu esti in stare singura sa-ti dai seama de ce predestinarea nu se poatee impaca cu liberul arbitru , inseamna ca nu stii ce inseamna ori una , ori alta .

madam, sunt Predestinata sa ajung sus, pe virful OMU caci este f. f. important ! si asta-i PREDESTINAREA - SCOPUL !

sunt libera sa aleg intre a merge cu trenul , a merge cu masina pina la Busteni sau la Sinaia- Bolboci si de acolo sa urc ...si ajunsa aici , iar am de Ales : sa urc pe jos sau cu telecabina !

ca atare , punindu-ti creierul la lucru ptr. ca ti-am si explicat ca la gradinita cum functioneaza cele doua aspecte, sper sa intelegi si te gindesti inainte de a te da mai destept decit esti ! nu-i nici o problema ca ai nelamuriri, dar NU MAI INSULTATI , caci voi sunteti in deficit , nu ceilalti !

Madam , ai uitat sa pui problema dpdv religios , caci de aici a inceput discutia . Nu ca tu vrei sa ajungi pe Varful Omu si fctie de mijlocul de transport ales , ajungi in Rai sau Iad .
Apropo , ia incearca sa zbori de pe varfu' Omu si vezi ce se intampla !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 15:56

De la: gabigabi2, la data 2017-10-14 15:35:26
De la: 9am_17655, la data 2017-10-14 15:22:34M-am saturat de sabloane si utopii : "dzeu este in noi , este pretutindeni , este aici , este viata , bla, bla..."

ba da, e chiar foarte plictisitor si ptr. mine, dar si ptr. tine , caci te enerveaza faptul ca unii vorbesc despre Ceva cu multa convingere si tu NU Stii, Nu Poti ajunge la acel Ceva si atunci, Ironizezi !

Ok , cel mai tare argument de pana acuma , TU STII si d'aia vorbesti .Dc ai ajuns deja in Rai , spune-ne si noua cum e !?

Fosta membra 9am.ro

86 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 16:41

P.S

Ptiu drace!
Babaciunea s-a dilit definitiv, de la reusitele materializari realizate dintr-o simpla privire, a ajuns sa se creada si LIBERUL ARBITRU.

Partoneta lumpenstalinista a fost ,,predestinata" sa fie o mahalagioaica stulta dilimaca fudula si nesimtita.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 16:55

dilimache tu, ca asa ti-a fost scris : sa-nnebunesti de prea multa stiinta ....poate ca si eu sunt dilimache asta e : Lumea e un cuibusor de nebunii !

P.S
din care fraza ai inteles ca EU m-as crede liber arbitru, Logicuta fara frica, ia zi ?!

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2017, ora 17:04

Gabi , eu zic ca tot e bine pe varfu' Omu ! Bine si duamne feri ca nu ai fost "predestinata " sa faci cancer , nu as fi vrut sa te vad in postura de a ne explica cum ai ales tu

Pagini: << 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: