back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 15:55

De la: Raul_Constantin_1, la data 2014-01-23 10:48:47Ady, eu cred in Dumnezeu, dar nu ma astept la miracole. Totusi, stiinta (a se intelege si tehnica, medicina, robotica etc) cred ca evolueaza tot pentru ca vrea Dumnezeu. Atata timp cat stii sa eviti extremele, nu cred ca este o problema sa crezi intr-o divinitate

Cand calculatoarele vor deveni mai inteligente decat oamenii vei intelege ca Dumnezeu nu are niciun rol in progresul stiintei !

Ady_ZYN

968 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 16:03

De la: _2148_, la data 2014-01-23 15:55:15
De la: Raul_Constantin_1, la data 2014-01-23 10:48:47Ady, eu cred in Dumnezeu, dar nu ma astept la miracole. Totusi, stiinta (a se intelege si tehnica, medicina, robotica etc) cred ca evolueaza tot pentru ca vrea Dumnezeu. Atata timp cat stii sa eviti extremele, nu cred ca este o problema sa crezi intr-o divinitate

Cand calculatoarele vor deveni mai inteligente decat oamenii vei intelege ca Dumnezeu nu are niciun rol in progresul stiintei !

Cand vrei sa crezi in zana maseluta atunci orice dovada, orice argument n-o sa te convinga niciodata. Cand credinta in credinta este foarte tare atunci nimic din realitate nu poate sa-ti zdruncine povestea.

Raporteaza abuz de limbaj
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 16:56

si calculatoarele nu-s facute dupa "chipul si infatisarea" omului , cu SENSUL clar al Copierii functionalitatii creierului uman ?
oare e constient calc . ca e o creatie sau, ar putea deveni ?
dar, hai sa presupunem ca va veni si ziua in care se va ajunge la posibilitatea autoinvatarii si , intr-o discutie cu cel ce i-a scris programul pe care-l ruleaza , calculatorul ii spune ca-i propria creeatie si nu-l recunoaste pe om ca fiind creatorul lui si nu-i datoreaza nimic !
cam ce ar trebui sa faca omul in aceasta situatie ? sau, ce crezi ca-i poate face calc? il scoate din priza si"moare" bietul calc. ?
ii sterge memoria si-l reprogrameaza, dindu-i o viata noua ?

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:10

HAHAHAHA !
Prostia/ignoranta, ura, si ranchiuna, ti-au anihilat ratiunea,simtul realitatii/anticipativ, bah!
N-ai fost atenta la vizionarea acelui vid., pe care l-a postat cognitivul pe topicul lui, ar fi cazul sa-l re-vezi, si re-analizezi, dintr-un cu totul alt punct de vedere si printr-o alta prisma a evolutiei informational-tehnologice, bre Tigaie !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:12

De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-23 16:03:46

Cand vrei sa crezi in zana maseluta atunci orice dovada, orice argument n-o sa te convinga niciodata. Cand credinta in credinta este foarte tare atunci nimic din realitate nu poate sa-ti zdruncine povestea.

mama draga, cind intelegi ca aceasta Lume si Realitate este doar EFECTUL unei Minti Inteligente ce le-a Creeat , poti foarte bine sa accepti ca cele 2 aspecte : Credinta si Stiinta nu sunt antagonice ,ci se completeaza !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:15

De la: __hakon__, la data 2014-01-23 17:10:51HAHAHAHA !
Prostia/ignoranta, ura, si ranchiuna, ti-au anihilat ratiunea,simtul realitatii/anticipativ, bah!
N-ai fost atenta la vizionarea acelui vid., pe care l-a postat cognitivul pe topicul lui, ar fi cazul sa-l re-vezi, si re-analizezi, dintr-un cu totul alt punct de vedere si printr-o alta prisma a evolutiei informational-tehnologice, bre Tigaie !

acest text, asa cum este el, plin de invenctive, da dovada de altceva decit de "prostie/ ignoranta, ura si ranchiuna ,care ti-au anihilat ratiunea" si adaug eu, lipsa de masura si bun simt ?

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:23

De la: gabigabi2, la data 2014-01-23 17:15:31
De la: __hakon__, la data 2014-01-23 17:10:51HAHAHAHA !

acest text, asa cum este el, plin de invenctive, da dovada de altceva decit de "prostie/ ignoranta, ura si ranchiuna ,care ti-au anihilat ratiunea" si adaug eu, lipsa de masura si bun simt ?

analfabeta functionala, si nesimtita pana dincolo de orice orizont.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:26

hai, da-te mai incolo, ca te-ai labartzat destul si pute locul sub tine !

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:45

Ce sa-i pretinzi, sau ce pretenti sa mai ai de la o tzoparlanca inculta, descreierata, si mahalagioaica?
Rea karma ti-a mai repartizat divinitatea,credincioaso !
tamaie,
clopot
maslu
diiiing-doooong , aleluiaaaa, aamin!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 17:55

cind pleci, stringe te rog si cacarezele imprastiate si deschide un pic geamul....miroase urit !

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 19:22

fii mai atenta data viitoare, nu-i mare cheltuiala sa-ti achizitionezi o pereche de pampersi pe care sa-i porti atunci cand mergi in vizita pe un forum public,daca stii ca nu-ti poti controla sfincterul anal si faci pe tine!

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 21:06

De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-23 10:38:41
De la: 9am_750, la data 2014-01-22 19:52:55adrianemnu cred ca esti in masura sa vorbesti de,,,credinciosi creduli sau povesti,,,evolutie inexistenta nimic inexistent,, deci cam tu esti cel cu povestile,,,iar sfinti parinti pot exista si astazi,,,sunt plini muntii de calugari si sihastri

Atata timp cat vezi proges in tehnica si medicina inseamna ca povestile mele sunt realitate. Atata timp cat n-o sa vezi membre amputate care sa creasca la loc ca rezultat al rugaciunilor sfintilor parinti atunci tu esti credulul infantil cu mintea de copil de 6 ani. Tot cibernetica, robotica, electronica si informatica produc proteze pt membre amputate. Tot stiinta ajuta handicapatii fizic si psihic sa le atenueze durerile. Dupa voi, credinciosii, ati tolera suferinta cu mare bucurie ca doar e venita de la Dzeu si ca sunteti prea ignoranti preferati sa va rugati psihotic fara sa faceti nimic practic. Continuati sa fiti niste fiinte jalnice si ipocrite. Aceleasi tehnici care confirma evolutia speciilor produc si progresul simtit de noi toti, chiar si de tine. Nu trebuie sa repeti la infinit ca nu confirma nicio evolutie. Esti prea infantil sa intelegi ca confirma in cel mai mare grad evolutia. Daca dadeau rateuri genetica, biologia nu mai erau considerate stiinte si nu mai aduceau niciun progres. Muream pe capete de la boli. Dar stai, moartea de boli diverse pt tine e gradul de pacat. Cu cat sunt mai multe boli cu atat e mai mult pacat iar cu cat sanatatea e mai buna cu atat omul scapa de pacat si doar Dzeu are voie sa ierte pacate nu progresul in medicina.
Treci la liniute si bastonase si lasa-i pe sfintii parinti in pace. Sunt intr-o lume mai buna ei, oale si ulcele.

nu mai amesteca lucrurile adriane stiinta este de la dumnezeu,evolutia speciilor este inexistenta pprecum si nimicul,aceste povesti in care crezi tu nu au nici o treaba cu stiinta,,si mai intereseazate sa vz vindecarile oamenilor prin prietenii lui fumnezeu sfintii,acolo unde stiinta nu mai putea face nimic,,,sanatate

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 21:14

De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-23 11:35:02De ce trebuie sa motivati ce-a facut Dzeu, de ce-a facut anume lucru? De ce trebuie sa-l interpretati dupa Biblie si dupa gradul de intelegere al ei? De ce nu-l lasa-ti sa se exprime el vocal, asa cum ne exprimam toti unii cu altii, asa cum se exprima un tata fata de fiul lui? Un tata nu vorbeste cu fiul lui prin semen (cu excpetia surdomutilor) si nici nu-si educa copiii prin intermediul vreunui vecin, asa cum popa intermediaza pe Tatal ceresc enoriasilor. Tatal trebuie sa fie prezent in viata copilului direct, fara semne, fara mesaje ascunse si fara intermediari. Daca n-o face, desi toti il considera binele absolut, inseamna ca NU exista si exista doar intermediarii. Lasati-l pe Dzeu sa se exprime singur si sa-si explice gesturile. Daca-l tot interpretati inseamna ca recunoasteti ca nu exista si voi creati imagini ale lui care sa va impace pe voi. Adica vorbiti cu prietenul imaginar, pe care vi l-ati creat in mintea voastra, ca sa va treaca de singuratate sau frica. Asa prieten imaginar n-are cu ce sa va ajute decat in copilarie dar cand te faci mare accepta ca realitatea e alta. Sondeaza-o rational si convinge-te.

adriane,,sa exprimat vocal 33 de ani si tot nu l au crezut,,sa exprimat voocal si vizual cand te a creat pe tn si tot ce exista si tot nu crezi,,se exprima vocal in tn zi de zi prin constiinta ta care o renegi probavil punand ratiunea pe primul plan care tot de la el o ai,,,zi de zi ti se arata si exprima si tu crezi in nimic inexistent si evolutie inexistenta,,hai adriane sa incepem o noua viata te rog eu

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2014, ora 21:29

De la: 9am_750, la data 2014-01-23 21:14:23
De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-23 11:35:02De ce trebuie sa motivati ce-a facut Dzeu, de ce-a facut anume lucru? De ce trebuie sa-l interpretati dupa Biblie si dupa gradul de intelegere al ei? De ce nu-l lasa-ti sa se exprime el vocal, asa cum ne exprimam toti unii cu altii, asa cum se exprima un tata fata de fiul lui? Un tata nu vorbeste cu fiul lui prin semen (cu excpetia surdomutilor) si nici nu-si educa copiii prin intermediul vreunui vecin, asa cum popa intermediaza pe Tatal ceresc enoriasilor. Tatal trebuie sa fie prezent in viata copilului direct, fara semne, fara mesaje ascunse si fara intermediari. Daca n-o face, desi toti il considera binele absolut, inseamna ca NU exista si exista doar intermediarii. Lasati-l pe Dzeu sa se exprime singur si sa-si explice gesturile. Daca-l tot interpretati inseamna ca recunoasteti ca nu exista si voi creati imagini ale lui care sa va impace pe voi. Adica vorbiti cu prietenul imaginar, pe care vi l-ati creat in mintea voastra, ca sa va treaca de singuratate sau frica. Asa prieten imaginar n-are cu ce sa va ajute decat in copilarie dar cand te faci mare accepta ca realitatea e alta. Sondeaza-o rational si convinge-te.

adriane,,sa exprimat vocal 33 de ani si tot nu l au crezut,,sa exprimat voocal si vizual cand te a creat pe tn si tot ce exista si tot nu crezi,,se exprima vocal in tn zi de zi prin constiinta ta care o renegi probavil punand ratiunea pe primul plan care tot de la el o ai,,,zi de zi ti se arata si exprima si tu crezi in nimic inexistent si evolutie inexistenta,,hai adriane sa incepem o noua viata te rog eu

Bre, nu mai delira cu povestile tale Esti paralel cu realitatea.

Iisus e o poveste. Este Praslea cel vonic, e Fat Frumos.

Probabil si acu ai vedenii.

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 07:23

In sfarsit,pe drumul cel bun.
www.youtube.com/watch?v=orvO7lZYVkY

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 09:31

De la: IonOOO, la data 2014-01-24 07:23:36In sfarsit,pe drumul cel bun.
www.youtube.com/watch?v=orvO7lZYVkY[/quote]

Spalatii pe creier confirma o legenda. In loc sa cascati gura la niste afirmatii care va satisfac ignoranta mai bine cercetati niste dovezi care ar putea sa va dea peste cap credintele voastre arhaice.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 10:23

De la: gabigabi2, la data 2014-01-23 17:12:28
De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-23 16:03:46

mama draga, cind intelegi ca aceasta Lume si Realitate este doar EFECTUL unei Minti Inteligente ce le-a Creeat , poti foarte bine sa accepti ca cele 2 aspecte : Credinta si Stiinta nu sunt antagonice ,ci se completeaza !

Draga doamna, uite aici un link care explica cel mai bine de ce este un conflict intre stiinta si credinta lazypawn.com/wordpress/conflictul-dintre-stiinta-si-religie/ Omul asta explica clar si are si linkuri catre alte argumentari. Citeste-l odata cu atentie si daca si acum ramai agatata de ideea ca nu-i nicio contradictie intre ele doua atunci poti sa te iei de mana cu 750 si sa infiintati o societate agrara protoistorica. Cu cat te agati mai tare de niste afirmatii demonstrate clar ca sunt false cu atat trebuie sa-ti pui intrebari asupra gradului de discernamant. Succes la citit si astept reactii din partea ta.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 15:13

reactii ? ca sa ce sau, la ce-ar folosi ?
tu spui una, eu spun alta ...
.tu o tii p'a ta ;
eu, asisderea dar, relativ eu stau mai bine decit tine : eu inteleg cum si cind a aparut schisma , tu , nu !
tu consideri ca exista numai ce se poate cunoaste prin cele 5 simturi din dotare ;
eu Stiu ca pina si ele sunt inselatoare si ca, deasupra Tuturor acestor lucruri, mai exista CEVA !

si astfel ne intoarcem la intrebarea acestui topic si care-i in continuare valabila, ptr. ca negarea ei, simpla sau vehementa , NU -i rezolva omului aceasta enigma, mister/ nevoie de a stii , de cind e el om !

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 15:42

De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 15:13:11 reactii ? ca sa ce sau, la ce-ar folosi ?
tu spui una, eu spun alta ...
.tu o tii p'a ta ;
eu, asisderea dar, relativ eu stau mai bine decit tine : eu inteleg cum si cind a aparut schisma , tu , nu !
tu consideri ca exista numai ce se poate cunoaste prin cele 5 simturi din dotare ;
eu Stiu ca pina si ele sunt inselatoare si ca, deasupra Tuturor acestor lucruri, mai exista CEVA !

si astfel ne intoarcem la intrebarea acestui topic si care-i in continuare valabila, ptr. ca negarea ei, simpla sau vehementa , NU -i rezolva omului aceasta enigma, mister/ nevoie de a stii , de cind e el om !

Pai ai citit sau doar vorbesti asa? Pai daca nu treci CEVA-ul ala prin simturi de unde stii ca e acolo? Cum poti sa intuiesti ceva care ocoleste toate simturile? E ca si cum ai zice ca este o cocomarla. Nimeni n-a vazut, auzit, mirosit, simtit, gustat o cocomarla dar toata lumea stie ca e acolo. Noi traim intr-o realitate definita de toate simturile noastre. Cand ne imaginam acel CEVA, care nu-i mediat de simturile noastre, ne folosim tot de reperele simturilor noastre. Deci, nu poti percepe in niciun fel ceva care nu e mediat de simturi.
Dar argumentatia ta de mai sus nu apara pozitia ta cum ca stiinta si credinta se completeaza. Citeste articolul si o sa observi contradictiile majore. Poti sa sustii ca omul traieste intr-un miracol de nedefinit dar asta nu apara pozitia credintei fata de stiinta. Dupa ce o sa-l citesti o sa intelegi.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 15:51

sincer ? nu, n-am citit !
dar, pardon : acel Ceva nu-i cunoscut prin simturi !
devreme ce aceasta Lume si noi insine suntem rodul unei INTELIGENTE SUPERIOARE, ea nu poate fi cunoscuta decit tot la nivelul INTELIGENTEI si prin GIND !

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:14

De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 15:51:23sincer ? nu, n-am citit !
dar, pardon : acel Ceva nu-i cunoscut prin simturi !
devreme ce aceasta Lume si noi insine suntem rodul unei INTELIGENTE SUPERIOARE, ea nu poate fi cunoscuta decit tot la nivelul INTELIGENTEI si prin GIND !

Daca n-ai curiozitatea sa-l citesti... nu ma mira ca spui asemenea afirmatii fara dovezi. Tu prezinti exact contradictia dintre stiinta si credinta. Trebuie sa dovedesti ca suntem rodul unui inteligente superioare cu argumente clare nu cu afirmatii. Poate suntem rodul unei dejectii divine, un fel de rest menajer. O balta, de exemplu, care ar capata inteligenta brusc ar zice minunandu-se. Mama ce frumos a fost proiectata groapa in care stau. E perfecta pentru mine si ce confortabil stau in ea. Sigur e mana unei inteligente superioare ca altfel nu-mi explic ce frumos ma incadrez in ea.
Si cum, ma rog, poti fi tu inteligenta cu chestii pe care nu le vezi? Inteligenta ta si gandurile tale vin ca urmare a lucrurilor observabile, mediate prin simturi. Gandurile sunt formate pt ca te desfasori intr-o lume observabila. Spune-mi si mie cum te gandesti la ceva pe care nu-l poti incadra in niciun sablon vizual, auditiv, senzitiv? Spune-mi si mie cum se prezinta un obiect pe care nu l-ai vazut niciodata???? Care este forma lui? Probabil tu il vezi pe smecherul asta inteligent ca pe un mosulet docil, sau un abur incarcat cu energie electrica, sau ca pe un vant, sau ca orice combinatie de elemente vizibile, autitive si senzitivei inmagazinate de tine te-a lungul vietii in creier prin organele de simt. In afara de organele de simt n-ai cum sa-ti faci alta imagine. Raspunde-mi deci, cum arata un obiect pe care nu l-ai vazut niciodata?
Vezi, asta e diferenta intre stiinta si credinta religioasa. Tu, credincioasa, poti sa zici orice, fara sa poti sa demonstrezi, si nu te doare nici mintea, nu te dor nici degetele. Poti zice orice aberatie fara nicio repercursiune asupra afirmatiei. Dar in stiinta nu poti zice orice pt ca tre sa demonstrezi. Afirmatiile trebuie sustinute cu dovezi. Ele trebuie verificate de mai multe ori in mai multe conditii iar rezultatele pot fi extrapolate pentru mai multe conditii si apoi testate si in conditiile alea si rezultatele pot fi comparate si verificate. In conditiile astea, testeaza, masoara lucrul ala pe care nu l-ai vazut niciodata.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:22

Tu iti formezi gandurile doar in sfera simturilor tale. Inteligenta, sau modul in care iti modelezi si folosesti gandurile, este si ea constransa in aceeasi sfera. Sa enunti afirmatii care depasesc aceasta sfera este aberant. Ai putea sa te gandesti la ceva la care nu te gandesti?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:23

ce chestii ciudate spui, mai Ady !
da' ce submarin, zbor spre luna o fi vazut Jules Verne in viata lui ,ca sa poata " inventa" acele ANTICIPARI ?
oare cite calculatoare sau telefoane de ultima generatie o fi vazut Isaac Asimov ,ca sa poata scrie Bufonul - la doar 20 ani sau Soarele gol sau tot ciclul Fundatia ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:29

De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-24 16:22:52Tu iti formezi gandurile doar in sfera simturilor tale. Inteligenta, sau modul in care iti modelezi si folosesti gandurile, este si ea constransa in aceeasi sfera. Sa enunti afirmatii care depasesc aceasta sfera este aberant. Ai putea sa te gandesti la ceva la care nu te gandesti?

da, domnule si chestia asta se poate numi INSPIRATIE in cazul Stiintei si REVELATIE in cazul Credintei !
e ceva care te loveste fix in moale capului ca un fulger , iti lumineaza mintea si intelegi , brusc, ce n-ai gindit niciodata pina atunci !
dar ca sa poti pricepe ce ti-am spus acum, ar trebui intii sa fi trait pe pielea ta o asemenea situatie, altfel n-ai de unde stii !

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:40

De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 16:23:55ce chestii ciudate spui, mai Ady !
da' ce submarin, zbor spre luna o fi vazut Jules Verne in viata lui ,ca sa poata " inventa" acele ANTICIPARI ?
oare cite calculatoare sau telefoane de ultima generatie o fi vazut Isaac Asimov ,ca sa poata scrie Bufonul - la doar 20 ani sau Soarele gol sau tot ciclul Fundatia ?!

Pai ambii autori, au facut conexiuni intre obiectele si evenimentele observabile. Poti face o multime de conexiuni si sa obtii o multime de lucruri. Se cheama imaginatie. Asimov, a fost inspirat pt seria Fundatia, de caderea imperiului roman. Celelalte lucruri sunt conexiuni dintre obiecte si evenimente din lumea reala. Lumea subacvatica e vasta si ofera inspiratie. Deci ai o referinta. In zbor la fel. Poti sa interconectezi tot felul de observatii si sa creezi tot felul de lucruri. Dar niciun lucru n-a venit din vid si care sa nu aiba conexiuni cu ceva real. Lumea se gandeste demult la roboti. E usor sa faci conexiuni sa dezvolti ideea. Deci, elementele componente alea unei creatii sunt observabile. Tu daca nu stii cum arata o bicicleta si vezi una foarte bucatita nici ca o sa-ti imaginezi cum arata produsul final si cam la ce ar folosi. Dar poate veni cineva sa le aranjeze si sa iasa bicicleta. Atunci bicicleta aia n-a venit din neant, fara vreo legatura cu obiecte din realitate, ci a fost creata.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:43

De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 16:29:06
De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-24 16:22:52Tu iti formezi gandurile doar in sfera simturilor tale. Inteligenta, sau modul in care iti modelezi si folosesti gandurile, este si ea constransa in aceeasi sfera. Sa enunti afirmatii care depasesc aceasta sfera este aberant. Ai putea sa te gandesti la ceva la care nu te gandesti?

da, domnule si chestia asta se poate numi INSPIRATIE in cazul Stiintei si REVELATIE in cazul Credintei !
e ceva care te loveste fix in moale capului ca un fulger , iti lumineaza mintea si intelegi , brusc, ce n-ai gindit niciodata pina atunci !
dar ca sa poti pricepe ce ti-am spus acum, ar trebui intii sa fi trait pe pielea ta o asemenea situatie, altfel n-ai de unde stii !

Inspiratia n-are de-a face cu chestii din afara sferei de perceptie. Inspiratia nu face decat sa conecteze cunostinte si observatii pe care constientul sau inconstientul le detine. Oricat ai incerca n-o sa ai acces dincolo de sfera perceptiei. Deci, povesteste-mi despre un lucru pe care nu l-ai vazut niciodata in niciun fel. Poti?

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 16:45

De la: Ady_ZYN, la data 2014-01-24 16:43:03
De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 16:29:06

Inspiratia n-are de-a face cu chestii din afara sferei de perceptie. Inspiratia nu face decat sa conecteze cunostinte si observatii pe care constientul sau inconstientul le detine. Oricat ai incerca n-o sa ai acces dincolo de sfera perceptiei. Deci, povesteste-mi despre un lucru pe care nu l-ai vazut niciodata in niciun fel. Poti?

Poti de exemplu sa ai inspiratia sa compui o bucata muzicala. Dar pt asta trebuie sa fii auzit intai muzica, sa stii ce e ea, cum se manifesta. Apoi inspiratia porneste de la o baza. Daca n-ai auzit muzica niciodata si nu stii cum suna, e cam imposibil sa compui muzica. Deci, realitatea este o compozitie de elemente percepute. Nu poti sa construiesti o casa LEGO daca n-ai caramzi LEGO, intelegi?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 17:19

poti compune chiar si cind esti surd ?
dar, chiar daca o melodie e compusa din cele 9 note , tot INSPIRATIA este cea care te conduce spre ceva nemaiauzit pina atunci....e valabil si ptr. teatru, film, romane ....arta , in general !
dar si-n stiinta : bun , ai niste elemente disparate, dar liantul ce le uneste si organizeaza intr-un Altfel ca pina atunci, tot inspiratie se cheama .....DE UNDE Vine aceasta Inspiratie ? pe ce Cale ? si de ce nu la toata lumea, de'avalma ci numai la unii ? nu-i vorba tot de Inteligenta si Gind creeator ?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 17:36

De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 17:19:55poti compune chiar si cind esti surd ?
dar, chiar daca o melodie e compusa din cele 9 note , tot INSPIRATIA este cea care te conduce spre ceva nemaiauzit pina atunci....e valabil si ptr. teatru, film, romane ....arta , in general !
dar si-n stiinta : bun , ai niste elemente disparate, dar liantul ce le uneste si organizeaza intr-un Altfel ca pina atunci, tot inspiratie se cheama .....DE UNDE Vine aceasta Inspiratie ? pe ce Cale ? si de ce nu la toata lumea, de'avalma ci numai la unii ? nu-i vorba tot de Inteligenta si Gind creeator ?

youtu.be/FbhXZCZ0aE0

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2014, ora 17:45

De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-24 17:36:48
De la: gabigabi2, la data 2014-01-24 17:19:55poti compune chiar si cind esti surd ?

youtu.be/FbhXZCZ0aE0[/quote]

youtu.be/X4yy5_Cux8w

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Pagini: << 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: