Ady_ZYN
968 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:07
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:54:24De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:45:27,tu nu o sa ai nicioodata vreo dovata ca ai aparut din maimuta sau ca ai vreun stramoos comun cu ea ca nu ai decat in mintea ta si a unora care fabuleaza,,iar religia se bazeaza pe fapt real care e sufletul si constiinta ta
Amice, tu stii sa citesti? Esti idiot? AVEM DOVADA ca avem stramos comun cu maimutele si ca suntem niste maimute evoluate. EXISTA DEJA DOVADA. Arata-mi dovada realitatii sufetului. Dar am impresia ca nu stii ce-i aia dovada, demonstratie. Chiar ca parca vorbesc cu unul fara creier. Scuze. Limba romana intelegi? Pt cei cu creier care stiu sa citeasca si sa gandeasca humanorigins.si.edu/evidence/genetics
Pt indoctrinati nu-i nicio sansa. Ei sunt cea mai mare dovada ca omul se trage din animale asemanatoare maimutelor pt ca au ramas la nivelul ala de intelegere.
AVEM O DROAIE DE DOVEZI asa ca doar o afectiune cerebrala poate sa te determine sa zici ca n-o sa avem niciodata vreo dovada. Intelegi limba romana si ce inseamna A AVEA DOVEZI? Analizeaza in dictionar si o sa vezi ca a AVEA DOVEZI e echivalent cu DETINEM DOVEZI asupra evolutiei speciilor adica este confirmat cu certitudine ca evolutia a existat, SE PETRECE SI ACUM, si o sa se petreaca continuu. Nici incapatanarea ta de a accepta asta n-o s-o opreasca si nici parerile idiotilor care se cred oameni de stiinta si au impresia ca dzeu exista si e un meserias. dovada este in mintea ta prietenje si vorbeste frumos,,toate datarile mai mari de 4000 de ani sunt puse sub semnul intrebari de oameni de stiinta dar ti am zis ca tu esti mai de syiinta ca ei,,nu mai bate campi revinoti
Nici datare nu stii ce-i aia. Ce face ea si cum se face acea datare. Probabil ai citit si cuvantul asta. Datarile sunt corecte si se fac cu precizie buna pana la cateva miliarde de ani. Invata ce e aia datare si mai vb.
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
|
|
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:10
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:45:27,tu nu o sa ai nicioodata vreo dovata ca ai aparut din maimuta sau ca ai vreun stramoos comun cu ea ca nu ai decat in mintea ta si a unora care fabuleaza,,iar religia se bazeaza pe fapt real care e sufletul si constiinta ta
Amice, tu stii sa citesti? Esti idiot? AVEM DOVADA ca avem stramos comun cu maimutele si ca suntem niste maimute evoluate. EXISTA DEJA DOVADA. Arata-mi dovada realitatii sufetului. Dar am impresia ca nu stii ce-i aia dovada, demonstratie. Chiar ca parca vorbesc cu unul fara creier. Scuze. Limba romana intelegi? Pt cei cu creier care stiu sa citeasca si sa gandeasca humanorigins.si.edu/evidence/genetics
Pt indoctrinati nu-i nicio sansa. Ei sunt cea mai mare dovada ca omul se trage din animale asemanatoare maimutelor pt ca au ramas la nivelul ala de intelegere.
AVEM O DROAIE DE DOVEZI asa ca doar o afectiune cerebrala poate sa te determine sa zici ca n-o sa avem niciodata vreo dovada. Intelegi limba romana si ce inseamna A AVEA DOVEZI? Analizeaza in dictionar si o sa vezi ca a AVEA DOVEZI e echivalent cu DETINEM DOVEZI asupra evolutiei speciilor adica este confirmat cu certitudine ca evolutia a existat, SE PETRECE SI ACUM, si o sa se petreaca continuu. Nici incapatanarea ta de a accepta asta n-o s-o opreasca si nici parerile idiotilor care se cred oameni de stiinta si au impresia ca dzeu exista si e un meserias.
eiiii, frumos de tot ! bravos ! ai inceput sa insulti destul de repede , felicitari !
P.S>
de ce ar fi fost nevoie de o lume Perfecta ,daca in " Marele Plan " este inclusa si "Moartea" cu sensul de incheiere de ciclu evolutiv > deschiderea urmatorului , caci corpul fizic nu-i altceva decit o anvelopa ?
iar Evolutia nu-i nimic altceva decit Efectul unei Cauze ce -i poti spune in multe feluri : Dumnezeu, Alahh, Iahve, Brahma ,Marele Tot sau Inteligenta Universala !
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
985 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:12
Minciunel, tu faci pe prostul, sau esti prost!?
Eu sunt dispus sa cred ceea ce baigui tu pe auci, dar trebuie, subliniez TREBUIE, sa-mi prezinti si dovezi rationale in sprijinul crezului tau, este imperios necesar sa-mi certifici existenta lui Adam si a creatorului sau, apoi , este musai sa-mi comunici data exacta la care s-a produs evenimentul creatiei cat si cauza/cauzalitatile care l-au determinat pe D-zeu sa creeze Planeta Pamant (Terra) si pe faimosul Adam.
Poi ce crezu tu, Minciunel, ca poti sa ne duci cu presul religiei asa dupa cum iti pofteste muschii tai de ignorant patentat, si prost in devenire, sau absolut ?
Nu-ti merge vrajeala, Minciunel, nu merge !
Ori ne dovedesti ca esti fiinta umana rationala si esti apt sa descrii logic si coerent creatia megalomanica a D-Zeului tau, ori esti un mucea care habar n-are cate muchii are propria carte de identitate, intelegi Minciunel ?
|
9am_750
3755 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:16
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:02:57De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:51:51De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:32:44De la: 9am_750, la data 2013-12-16 14:59:42evoolutia a creato dumnezeu si e ceva firesc ,,insa evolutia iluzoorie din capul vostru e cu totul altceva,,ca ti si zice ca toate sau facut prin cuvant,,ele evoluind normal treptat prin firea pamanteasca,,insa omul e cu tootul altceva desi sic el a fost creat din pamant insa aici dumnezeu sa implicat si la zidit el,,nu la facut prin cuvant ca tooate celelalte,,plus ca ia dat ce nu a dat nimanui suflare de viata din duhul lui,,atentie ca ai si partea creatiei omului si anume zidirea lui
Stii tu ce-i aia stiinta. Ha. Tu nu cred ca esti convins ca pamantul este un geoid (nu-i nici cerc si nici sferic) si iti zic despre stiinta. In cazul ca dzeu a facut omul, e clar ca dzeu este un inginer idiot avand in vedere numeroasele greseli de proiectare. Deci, fara sa cunosti situatia, consimti ca dzeu este incapabil sa faca ceva 100% functional. Ochiul uman are defecte de proiectare, apendicul, coccisul, prostata, nervul laringian al girafei, degetul opozabil al ursului panda etc etc. Sunt dovezi de proiectare deficitara. Deci tu zici ca dzeu este un incapabil. Vezi, credinta oarba si ignorarea adevarurilor stiintifice iti fac de ras propriile idei. in mintea ta sunt dovezi de proiectare gresita si vz cum vorbesti,,,ca unele sunt proiectate intr un fel anume este special asa,,iar altele sunt din pacatele ooamenilor
Habar n-ai tu. :))))))))))))))). In primul rand doar un inginer idiot ar construi ochiul astfel incat nervul optic sa iasa in fata retinei si apoi sa intepe retina si sa se duca la creier. Ochiul e construit invers iar pata oarba este locul unde nervul optic inteapa retina iar acolo retina isi pierde din proprietatile fotosensibile deci este un punct mort, un defect de vedere adica nu mai vezi cand lumina pica acolo. Daca dzeu era baiat destept facea ca retina sa nu fie intepata si nervul sa se duca direct la creier. Daca crezi ca deficienta asta apare datorita pacatelor oamenilor inseamna ca esti cretin pt ca nu poti sa-mi DEMONSTREZI cum pacatul influenteaza asa ceva. Sau la barbati uretera trece prin prostata iar cu timpul prostata se mareste si stranguleaza uretera. Orice inginer putea construi uretera pe langa si nu mai apareau probleme. Si multe alte defecte de constructie care sunt perfect explicate de teoria evolutiei.
se vede cat habar ai tu si cat de credul esti,,ma baiatule tu nu vezi ca inca se mai descopera unele lucrurii de exemplu ce nu se stia despre ochi sa descoperit o membrana de care nu se stia si altele,,tu esti cel care ingradeste evolutia punand etichete,,,tu nu sti ca omul a fost creat desavarsit?tu nu sti ca omul trasia mi de ani?tu nu sti ca dupa noe nu sa mai trait atat,,mintea ta de om cu stiinta poate crede ca omul de acum este adam cel creat de dumnezeu desavarsity??omul odata cu caderea in pacat si a pierdut multe calitati,,,iar unele lucruri care tie ti se par gresite sunt rezultatul pacatelor noastre pentru care nu mai traim ca stramosii nostrii,,deschide ti mintea prietene masoneria bate la usa sa ti elimine de tot religia
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:18
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:04:53De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:57:00plus ca nu ai nici o dovada nicidecum o droaie,decat aberatii ,
Nu cunosti prea bine limba romana ca sa intelegi ce e aia DOVADA. Nu stii nici macar anatomie elementara si-mi lauzi mie lucrarea dzeului tau. eronat,,tu nu cunosti cuvantul dovada,,nu prea sti ce inseamna
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:20
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:07:06De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:54:24De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:45:27,tu nu o sa ai nicioodata vreo dovata ca ai aparut din maimuta sau ca ai vreun stramoos comun cu ea ca nu ai decat in mintea ta si a unora care fabuleaza,,iar religia se bazeaza pe fapt real care e sufletul si constiinta ta
AVEM O DROAIE DE DOVEZI asa ca doar o afectiune cerebrala poate sa te determine sa zici ca n-o sa avem niciodata vreo dovada. Intelegi limba romana si ce inseamna A AVEA DOVEZI? Analizeaza in dictionar si o sa vezi ca a AVEA DOVEZI e echivalent cu DETINEM DOVEZI asupra evolutiei speciilor adica este confirmat cu certitudine ca evolutia a existat, SE PETRECE SI ACUM, si o sa se petreaca continuu. Nici incapatanarea ta de a accepta asta n-o s-o opreasca si nici parerile idiotilor care se cred oameni de stiinta si au impresia ca dzeu exista si e un meserias. dovada este in mintea ta prietenje si vorbeste frumos,,toate datarile mai mari de 4000 de ani sunt puse sub semnul intrebari de oameni de stiinta dar ti am zis ca tu esti mai de syiinta ca ei,,nu mai bate campi revinoti
Nici datare nu stii ce-i aia. Ce face ea si cum se face acea datare. Probabil ai citit si cuvantul asta. Datarile sunt corecte si se fac cu precizie buna pana la cateva miliarde de ani. Invata ce e aia datare si mai vb. siu ma,,ti am zis ca tu esti mai destept ca oamenii de stiinta desi ei spun ca tot ce trece de vreo 3 ,,4 mi de ani nu mai are temei si sunt pure ipoteze,,dar ti am zis nu conteaza pentru tn asta,,tu esti mai de stiinta ca ei
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:21
Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Nu cred ca e vorba despre niciun ciclu individual de viata. Ai murit si gata. Carnea se descompune si intra in ciclul naturii. Creierul e cel care creeaza cunostinte si pareri. Odata ce isi pierde proprietatile nu mai functioneaza niciun sistem cognitiv. Gandirea este o proprietate a functionarii lui. Cu el iti imaginezi tot felul de chestii iar ce-ti imaginezi are la baza tipare memorate de el in structurile lui pe care le accesezi prin activarea unor centri cerebrali. Este o interactiune continua acolo care cand inceteaza, gata, totul dispare din orizontul lui. Se face negru dar nici ca mai ai vreo putere sa constientizezi ceva. E aceeasi senzatie pe care ai avut-o inainte sa te nasti. La fel ai simtit si acum 1000 de ani. Nu te-a deranjat acu 200 de ani ca nu existi, ca nu iti percepi corpul sau alte senzatii. La fel o sa fie si cand murim. N-o sa mai fie creierul functional ca sa ne deranjeze sau nu ceva. Cam asta e analogia cu moartea. Daca nu ai simtit nimic inainte sa te nasti n-o sa simti nimic nici dupa ce o sa mori.
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:23
De la: __hakon__, la data 2013-12-16 16:12:16Minciunel, tu faci pe prostul, sau esti prost!?
Eu sunt dispus sa cred ceea ce baigui tu pe auci, dar trebuie, subliniez TREBUIE, sa-mi prezinti si dovezi rationale in sprijinul crezului tau, este imperios necesar sa-mi certifici existenta lui Adam si a creatorului sau, apoi , este musai sa-mi comunici data exacta la care s-a produs evenimentul creatiei cat si cauza/cauzalitatile care l-au determinat pe D-zeu sa creeze Planeta Pamant (Terra) si pe faimosul Adam.
Poi ce crezu tu, Minciunel, ca poti sa ne duci cu presul religiei asa dupa cum iti pofteste muschii tai de ignorant patentat, si prost in devenire, sau absolut ?
Nu-ti merge vrajeala, Minciunel, nu merge !
Ori ne dovedesti ca esti fiinta umana rationala si esti apt sa descrii logic si coerent creatia megalomanica a D-Zeului tau, ori esti un mucea care habar n-are cate muchii are propria carte de identitate, intelegi Minciunel ? credinciosule veziti de dovada ta cu tabloul fara pictor,,fi cu ochii pe ea
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:28
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Nu cred ca e vorba despre niciun ciclu individual de viata. Ai murit si gata. Carnea se descompune si intra in ciclul naturii. Creierul e cel care creeaza cunostinte si pareri. Odata ce isi pierde proprietatile nu mai functioneaza niciun sistem cognitiv. Gandirea este o proprietate a functionarii lui. Cu el iti imaginezi tot felul de chestii iar ce-ti imaginezi are la baza tipare memorate de el in structurile lui pe care le accesezi prin activarea unor centri cerebrali. Este o interactiune continua acolo care cand inceteaza, gata, totul dispare din orizontul lui. Se face negru dar nici ca mai ai vreo putere sa constientizezi ceva. E aceeasi senzatie pe care ai avut-o inainte sa te nasti. La fel ai simtit si acum 1000 de ani. Nu te-a deranjat acu 200 de ani ca nu existi, ca nu iti percepi corpul sau alte senzatii. La fel o sa fie si cand murim. N-o sa mai fie creierul functional ca sa ne deranjeze sau nu ceva. Cam asta e analogia cu moartea. Daca nu ai simtit nimic inainte sa te nasti n-o sa simti nimic nici dupa ce o sa mori.[/quote
]in mintea ta dispare precum ai aparut dintrun nimic care nu e nimic
iar ce spui tu nu are nici oo baza rationala ci are ideile tale fixiste care ti le ai implementat ca nu vrei sa fi tras la raspundere de parca te ai creat de la tn,,,tu nu ai adus nici oo dovada pprietene,,nici nu prea sti ce e aia vad
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:28
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:16:29De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:02:57De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:51:51De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:32:44De la: 9am_750, la data 2013-12-16 14:59:42evoolutia a creato dumnezeu si e ceva firesc ,,insa evolutia iluzoorie din capul vostru e cu totul altceva,,ca ti si zice ca toate sau facut prin cuvant,,ele evoluind normal treptat prin firea pamanteasca,,insa omul e cu tootul altceva desi sic el a fost creat din pamant insa aici dumnezeu sa implicat si la zidit el,,nu la facut prin cuvant ca tooate celelalte,,plus ca ia dat ce nu a dat nimanui suflare de viata din duhul lui,,atentie ca ai si partea creatiei omului si anume zidirea lui
Stii tu ce-i aia stiinta. Ha. Tu nu cred ca esti convins ca pamantul este un geoid (nu-i nici cerc si nici sferic) si iti zic despre stiinta. In cazul ca dzeu a facut omul, e clar ca dzeu este un inginer idiot avand in vedere numeroasele greseli de proiectare. Deci, fara sa cunosti situatia, consimti ca dzeu este incapabil sa faca ceva 100% functional. Ochiul uman are defecte de proiectare, apendicul, coccisul, prostata, nervul laringian al girafei, degetul opozabil al ursului panda etc etc. Sunt dovezi de proiectare deficitara. Deci tu zici ca dzeu este un incapabil. Vezi, credinta oarba si ignorarea adevarurilor stiintifice iti fac de ras propriile idei. in mintea ta sunt dovezi de proiectare gresita si vz cum vorbesti,,,ca unele sunt proiectate intr un fel anume este special asa,,iar altele sunt din pacatele ooamenilor
Habar n-ai tu. :))))))))))))))). In primul rand doar un inginer idiot ar construi ochiul astfel incat nervul optic sa iasa in fata retinei si apoi sa intepe retina si sa se duca la creier. Ochiul e construit invers iar pata oarba este locul unde nervul optic inteapa retina iar acolo retina isi pierde din proprietatile fotosensibile deci este un punct mort, un defect de vedere adica nu mai vezi cand lumina pica acolo. Daca dzeu era baiat destept facea ca retina sa nu fie intepata si nervul sa se duca direct la creier. Daca crezi ca deficienta asta apare datorita pacatelor oamenilor inseamna ca esti cretin pt ca nu poti sa-mi DEMONSTREZI cum pacatul influenteaza asa ceva. Sau la barbati uretera trece prin prostata iar cu timpul prostata se mareste si stranguleaza uretera. Orice inginer putea construi uretera pe langa si nu mai apareau probleme. Si multe alte defecte de constructie care sunt perfect explicate de teoria evolutiei.
se vede cat habar ai tu si cat de credul esti,,ma baiatule tu nu vezi ca inca se mai descopera unele lucrurii de exemplu ce nu se stia despre ochi sa descoperit o membrana de care nu se stia si altele,,tu esti cel care ingradeste evolutia punand etichete,,,tu nu sti ca omul a fost creat desavarsit?tu nu sti ca omul trasia mi de ani?tu nu sti ca dupa noe nu sa mai trait atat,,mintea ta de om cu stiinta poate crede ca omul de acum este adam cel creat de dumnezeu desavarsity??omul odata cu caderea in pacat si a pierdut multe calitati,,,iar unele lucruri care tie ti se par gresite sunt rezultatul pacatelor noastre pentru care nu mai traim ca stramosii nostrii,,deschide ti mintea prietene masoneria bate la usa sa ti elimine de tot religia
Hai ca esti penibil. Ce membrana se mai gaseste la ochi? :)))). Pata oarba exista si poate fi studiata si poti observa si tu ca iti perturba campul vizual. Evolutia explica asta pe cand un creator meserias cum le face pe toate bune dupa imaginea lui nu prea explica.
Apropos, o chestie interesanta si funny. Ca tot crezi ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui, in corpul uman sunt de 10 ori mai multe bacterii decat celule umane. La o celula umana sunt 10 bacterii. Deci, dzeu este si el un sac de bacterii. :)))). Vezi la ce absurditati te duce teologia?
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:29
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:28:02De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Nu cred ca e vorba despre niciun ciclu individual de viata. Ai murit si gata. Carnea se descompune si intra in ciclul naturii. Creierul e cel care creeaza cunostinte si pareri. Odata ce isi pierde proprietatile nu mai functioneaza niciun sistem cognitiv. Gandirea este o proprietate a functionarii lui. Cu el iti imaginezi tot felul de chestii iar ce-ti imaginezi are la baza tipare memorate de el in structurile lui pe care le accesezi prin activarea unor centri cerebrali. Este o interactiune continua acolo care cand inceteaza, gata, totul dispare din orizontul lui. Se face negru dar nici ca mai ai vreo putere sa constientizezi ceva. E aceeasi senzatie pe care ai avut-o inainte sa te nasti. La fel ai simtit si acum 1000 de ani. Nu te-a deranjat acu 200 de ani ca nu existi, ca nu iti percepi corpul sau alte senzatii. La fel o sa fie si cand murim. N-o sa mai fie creierul functional ca sa ne deranjeze sau nu ceva. Cam asta e analogia cu moartea. Daca nu ai simtit nimic inainte sa te nasti n-o sa simti nimic nici dupa ce o sa mori.[/quote
iar ce spui tu nu are nici oo baza rationala ci are ideile tale fixiste care ti le ai implementat ca nu vrei sa fi tras la raspundere de parca te ai creat de la tn,,,tu nu ai adus nici oo dovada pprietene,,nici nu prea sti ce e aia vad
Explica-mi tu unde erai acum 300 de ani si ce faceai? Demonstreaza-mi.
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:34
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:28:20De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:16:29De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:02:57De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:51:51De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:32:44De la: 9am_750, la data 2013-12-16 14:59:42evoolutia a creato dumnezeu si e ceva firesc ,,insa evolutia iluzoorie din capul vostru e cu totul altceva,,ca ti si zice ca toate sau facut prin cuvant,,ele evoluind normal treptat prin firea pamanteasca,,insa omul e cu tootul altceva desi sic el a fost creat din pamant insa aici dumnezeu sa implicat si la zidit el,,nu la facut prin cuvant ca tooate celelalte,,plus ca ia dat ce nu a dat nimanui suflare de viata din duhul lui,,atentie ca ai si partea creatiei omului si anume zidirea lui
Hai ca esti penibil. Ce membrana se mai gaseste la ochi? :)))). Pata oarba exista si poate fi studiata si poti observa si tu ca iti perturba campul vizual. Evolutia explica asta pe cand un creator meserias cum le face pe toate bune dupa imaginea lui nu prea explica.
Apropos, o chestie interesanta si funny. Ca tot crezi ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui, in corpul uman sunt de 10 ori mai multe bacterii decat celule umane. La o celula umana sunt 10 bacterii. Deci, dzeu este si el un sac de bacterii. :)))). Vezi la ce absurditati te duce teologia? aaaaaaaaaaaa pai awsa zi ma tu vroiai sa fi perfect pentru a trai vesnic  se vede ca nu prea sti de descoperiri da mi vorbesti mie despre ochi,,cauta prietene si ai sa vz despre ce vorbesc,,iar bacteriile alea le ai din cauza ta nu a creatorului ca ai ales sa mori iar ele sunt doar un mecanism al alegerii tale,,nu te mai lasa influentat fi baiat destept deschideti mintea si fi mai bn atent la masonii care bat la usa pantru a inghitii toate popoarele intr un guvern mondial
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:36
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:29:24De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:28:02De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Explica-mi tu unde erai acum 300 de ani si ce faceai? Demonstreaza-mi. iti demonstrez,,nu eram nici unde ia arhivele sa vezi
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:43
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:34:50De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:28:20De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:16:29De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:02:57De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:51:51De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:32:44De la: 9am_750, la data 2013-12-16 14:59:42evoolutia a creato dumnezeu si e ceva firesc ,,insa evolutia iluzoorie din capul vostru e cu totul altceva,,ca ti si zice ca toate sau facut prin cuvant,,ele evoluind normal treptat prin firea pamanteasca,,insa omul e cu tootul altceva desi sic el a fost creat din pamant insa aici dumnezeu sa implicat si la zidit el,,nu la facut prin cuvant ca tooate celelalte,,plus ca ia dat ce nu a dat nimanui suflare de viata din duhul lui,,atentie ca ai si partea creatiei omului si anume zidirea lui
Apropos, o chestie interesanta si funny. Ca tot crezi ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui, in corpul uman sunt de 10 ori mai multe bacterii decat celule umane. La o celula umana sunt 10 bacterii. Deci, dzeu este si el un sac de bacterii. :)))). Vezi la ce absurditati te duce teologia? aaaaaaaaaaaa pai awsa zi ma tu vroiai sa fi perfect pentru a trai vesnic se vede ca nu prea sti de descoperiri da mi vorbesti mie despre ochi,,cauta prietene si ai sa vz despre ce vorbesc,,iar bacteriile alea le ai din cauza ta nu a creatorului ca ai ales sa mori iar ele sunt doar un mecanism al alegerii tale,,nu te mai lasa influentat fi baiat destept deschideti mintea si fi mai bn atent la masonii care bat la usa pantru a inghitii toate popoarele intr un guvern mondial
Imi cer scuze anticipat dar esti profund idiot. Esti exemplul absolut de cretinism religios. Bai frate, daca ar disparea bacteriile alea ai muri in mai putin de-o zi pt ca n-ai face digestia ca lumea. Bacteriile alea sunt necesare vietii si produc o multime de beneficii omului. Cand se dezechilibreaza ele atunci te strici la burta sau faci tot felul de afectiuni. Fara ele nu exista viata. Religia face rau la intelect. Esti praf cu intelectul. Doar o mare prostie in cap face corelatia intre bacterii si pacate sau alegerii. Daca ar fi existat Adam vreodata, sau Moise, sau Noe, n-ar fi trait o zi fara sa aiba bacterii in el. Omul fara atatea bacterii traieste doar in mintea ta bolnava de boala habotnicei. Daca esti tanar te ineleg, ai timp sa mai recuperezi, daca esti in varsta ma sperii. Scuze dar esti de speriat si tu nu-ti dai seama.
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:46
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:36:26De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:29:24De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:28:02De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Explica-mi tu unde erai acum 300 de ani si ce faceai? Demonstreaza-mi. iti demonstrez,,nu eram nici unde ia arhivele sa vezi
la fel o sa fii si dupa ce o sa mori. Niciunde. Corect. In sfarsit sunt de acord cu tine.
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:47
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:43:26De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:34:50De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:28:20De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:16:29De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:02:57De la: 9am_750, la data 2013-12-16 15:51:51De la: hammerady1, la data 2013-12-16 15:32:44De la: 9am_750, la data 2013-12-16 14:59:42evoolutia a creato dumnezeu si e ceva firesc ,,insa evolutia iluzoorie din capul vostru e cu totul altceva,,ca ti si zice ca toate sau facut prin cuvant,,ele evoluind normal treptat prin firea pamanteasca,,insa omul e cu tootul altceva desi sic el a fost creat din pamant insa aici dumnezeu sa implicat si la zidit el,,nu la facut prin cuvant ca tooate celelalte,,plus ca ia dat ce nu a dat nimanui suflare de viata din duhul lui,,atentie ca ai si partea creatiei omului si anume zidirea lui
Apropos, o chestie interesanta si funny. Ca tot crezi ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui, in corpul uman sunt de 10 ori mai multe bacterii decat celule umane. La o celula umana sunt 10 bacterii. Deci, dzeu este si el un sac de bacterii. :)))). Vezi la ce absurditati te duce teologia? aaaaaaaaaaaa pai awsa zi ma tu vroiai sa fi perfect pentru a trai vesnic se vede ca nu prea sti de descoperiri da mi vorbesti mie despre ochi,,cauta prietene si ai sa vz despre ce vorbesc,,iar bacteriile alea le ai din cauza ta nu a creatorului ca ai ales sa mori iar ele sunt doar un mecanism al alegerii tale,,nu te mai lasa influentat fi baiat destept deschideti mintea si fi mai bn atent la masonii care bat la usa pantru a inghitii toate popoarele intr un guvern mondial
Imi cer scuze anticipat dar esti profund idiot. Esti exemplul absolut de cretinism religios. Bai frate, daca ar disparea bacteriile alea ai muri in mai putin de-o zi pt ca n-ai face digestia ca lumea. Bacteriile alea sunt necesare vietii si produc o multime de beneficii omului. Cand se dezechilibreaza ele atunci te strici la burta sau faci tot felul de afectiuni. Fara ele nu exista viata. Religia face rau la intelect. Esti praf cu intelectul. Doar o mare prostie in cap face corelatia intre bacterii si pacate sau alegerii. Daca ar fi existat Adam vreodata, sau Moise, sau Noe, n-ar fi trait o zi fara sa aiba bacterii in el. Omul fara atatea bacterii traieste doar in mintea ta bolnava de boala habotnicei. Daca esti tanar te ineleg, ai timp sa mai recuperezi, daca esti in varsta ma sperii. Scuze dar esti de speriat si tu nu-ti dai seama.  ce faci ma baiatule iar te contrazici singur,,pai tocmai asta ti am zis eu cu cva timp in urma da o intorci ca la gara,,insa omului ii imbatraneste si moare mai repãpede din pacatul sau
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:49
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:46:19De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:36:26De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:29:24De la: 9am_750, la data 2013-12-16 16:28:02De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
la fel o sa fii si dupa ce o sa mori. Niciunde. Corect. In sfarsit sunt de acord cu tine. eronat nu ai cum sa fi de acord cu mn ca sfarsitul iti apartine si e doar ce ai vrea tu sa fie,,insa odata omul zamizlit nu mai moare decat carcasa lui care e luata din pamant ce ai primit de la dumnezeu traieste vesnic,,acela esti tu
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 16:55
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Nu cred ca e vorba despre niciun ciclu individual de viata. Ai murit si gata. Carnea se descompune si intra in ciclul naturii. Creierul e cel care creeaza cunostinte si pareri. Odata ce isi pierde proprietatile nu mai functioneaza niciun sistem cognitiv. Gandirea este o proprietate a functionarii lui. Cu el iti imaginezi tot felul de chestii iar ce-ti imaginezi are la baza tipare memorate de el in structurile lui pe care le accesezi prin activarea unor centri cerebrali. Este o interactiune continua acolo care cand inceteaza, gata, totul dispare din orizontul lui. Se face negru dar nici ca mai ai vreo putere sa constientizezi ceva. E aceeasi senzatie pe care ai avut-o inainte sa te nasti. La fel ai simtit si acum 1000 de ani. Nu te-a deranjat acu 200 de ani ca nu existi, ca nu iti percepi corpul sau alte senzatii. La fel o sa fie si cand murim. N-o sa mai fie creierul functional ca sa ne deranjeze sau nu ceva. Cam asta e analogia cu moartea. Daca nu ai simtit nimic inainte sa te nasti n-o sa simti nimic nici dupa ce o sa mori.
esti SIGUR de asta ? nu ai nici-un dubiu ? faptul ca de cind e Lumea Lume oamenii si-au ridicat ochii spre cer invocind o Putere Creeationista, nu-ti spune nimic ?
dar, daca tot spui ca-ti place sa te informezi, ia da o raita si prin filosofia indiana, de ex ! ia vezi cum iti explica Limpede existenta unui Sine inferior, aferent fiecarui individ si un Sine Superior cu care interfereaza si de unde-i mai sosesc niste Inspiratii ; mai afli ca nimic nu se pierde , nimic nu se cistiga, ci totul se transforma tinzind spre perfectiune, urmind o succesiune de vieti traite-n spatiul asta material, ce -si Insumeaza cunostintele acumulate-n vietile traite si , in lumina acestei Cunoasteri pe care Omul si-a dorit-o, MOARTEA NU mai inseamna nimic si devine un Cistig, caci reprezinta doar incheierea unui ciclu al metamorfozei sale !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 17:12
himmmm , iar te maninca chelea !  ai scabie, puisor ?
nu m-ai rugat tu ieri seara sa te raportez ? te-am raportat si daca nu renunti la toate acele "epitete ", te voi raporta iarasi ! CLAR , cognitivule ?  ca daca functionezi prost si mereu primesti o reactie nasoala la comportamentul tau, cit de "destept" trebuie sa fii ca sa crezi ca vei putea primi un alt fel de raspuns ?
P>S
n-ai decit, ca oricum nu cred in ghena sau un iad , decit ca o stare de constiinta !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 17:39
De la: gabigabi2, la data 2013-12-15 17:45:31De la: _hakon_, la data 2013-12-15 17:28:51De la: gabigabi2, la data 2013-12-15 17:18:22De la: gabigabi2, la data 2013-12-15 16:37:49De la: gabigabi2, la data 2013-12-15 15:55:51De la: hammerady1, la data 2013-12-15 15:44:53Tre sa mai intelegeti odata pt totdeauna ca invizibilul ala imaterial nu exista ca sa fie pus in echilibru cu stiinta. Invizibilul ala este autoamagire, psihoza si de aceea nu se poate asocia in niciun fel cu stiinta. Asa ca... inatai sa arati ca exista asa ceva apoi mai vedem daca putem s-o incadram stiintific. Pana atunci sunt doar elucubratii din ignoranta si lipsa de repere stiintifice.
zauuu, mai ? o fi Vidul ala care nu e vid, moi ?
@hamm....aici tu ai spus ca trebuie sa intelegem ca "invizibilul ala imaterial nu exista " si eu te-am intrebat daca nu-i vorba cumva despre acel Vid care nu e vid ? acum vad ca incepi sa explici ca ceea ce "nu exista " este o "spuma" ce degaja energie.....oare nu te prinzi ca stiinta vine si ea , iavas- iavas , sa explice ptr. cognitivii inchinatori ei , ceea ce Stiau credinciosii de la bun inceput ?
Stiati pe Draqu, habarnistilor idioti si nesimtiti !
ti-o cauti cu luminarea ? chiar vrei sa te Raportez ptr. limbajul folosit ?
Insultele tin loc de argumente si vrei sa ne intelegem ?
voi nu vreti sa intelegeti ca vorbim despre 2 "lucruri " de Naturi diferite ce nu pot fi analizate cu aceleasi instrumente si cind ai manusi de box e imposibil sa pipai si sa simti un puf de papadie , de ex., iar daca mai esti si chior, nici macar nu-l vezi : acum e , acum nu e !
asaaa car' va sa zica : hocus-pocus si postarea in care insisti sa te raportez, asezonata cu balarii, a Disparut !
cum faci ? ai pile mari, imparatesti , PROVOCATORULE ?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 18:39
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 19:39
De la: gabigabi2, la data 2013-12-16 16:55:13De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
esti SIGUR de asta ? nu ai nici-un dubiu ? faptul ca de cind e Lumea Lume oamenii si-au ridicat ochii spre cer invocind o Putere Creeationista, nu-ti spune nimic ?
dar, daca tot spui ca-ti place sa te informezi, ia da o raita si prin filosofia indiana, de ex ! ia vezi cum iti explica Limpede existenta unui Sine inferior, aferent fiecarui individ si un Sine Superior cu care interfereaza si de unde-i mai sosesc niste Inspiratii ; mai afli ca nimic nu se pierde , nimic nu se cistiga, ci totul se transforma tinzind spre perfectiune, urmind o succesiune de vieti traite-n spatiul asta material, ce -si Insumeaza cunostintele acumulate-n vietile traite si , in lumina acestei Cunoasteri pe care Omul si-a dorit-o, MOARTEA NU mai inseamna nimic si devine un Cistig, caci reprezinta doar incheierea unui ciclu al metamorfozei sale !
Da, corect. Oamenii din cele mai vechi timpuri si-au ridicat privirea la cer pt ca era cel mai mare lucru pe care il puteau vedea. Cerul era considerat o forta majora pt ca din el parveneau tot felul de lucruri neintelese de ei. N-aveau cunostintele noastre de astazi si in plus, ei traiau sub o continua amenintare. Nu stiau natura fulgerelor si a tunetelor si de aceea ei inventau tot felul de povesti ca sa le dea o explicatie, nicidecum comparabile cu stiintele de azi. Orice animal, chiar si omul, are in genele lui expresia instinctului de supravietuire. Natura ii coplesea constiinta si nu de putine ori oamenii primitivi au fost infranti de forta naturii. Apoi oamenii au inceput s-o personifice ca aveau impresia ca personificata natura devine mai prietenoasa. Au inceput sa se roage la tot felul de zeitati ceresti apoi incet incet le-au dat uitarii si au inceput sa creeze tot felul de zei mai utili. Citeste Tratatul de istorie a religiilor, al lui Eliade si acolo o sa vezi transformarile si motivatiile care au ghidat omul spre a crea zei. Zeii, in general, au fost creat de om din observatiile grosiere ale naturii. Oamenii au facut niste corelatii intre evenimente au creat niste simboluri prin care ei credeau ca se manifesta divinul. In viziunea oamenilor natura devenea o manifestare a divinului. De exemplu luna era o manifestare a fortelor fertilitatii, ale vesnicei regenerari, ale timpului observabil. Melcul era vazut ca fiind o manifestare a lunii pentru ca melcul are obiceiul sa intre si sa iasa periodic din cochilie asemeni lunii care intra in pamant si iese, ursul la fel. Poate te intrebi de ce sarpele apare asa de des in tot felul de legende. Sarpele este un animal lunar, o reprezentare a divinului lunii. El era considerat de diverse traditii ca fiind vesnic, schimbandu-se mereu la piele, iar vesnic fiind era considerat intelept. Ca simbol al fertilitatii luna si sarpele au o bogata reprezentare in traditiile lumii. O alta legenda a unui trib indian spune ca in urma uciderii unui sarpe s-a pornit un potop care a inecat omenirea lasand in viata doar o femeie. Femeia s-a imperechiat cu un vatrai care statea langa un caine si a perpetuat apoi specia. La eschimosi tinerele nu privesc niciodata luna plina pentru ca sunt convinse ca o sa le lase gravide. La alte popoare sarpele este vinovat pentru ciclul menstrual al femeilor. Sarpele aduce copiii. La fel ca luna cand coboara si trece in taramul celalalt, si sarpele intra in pamant, in lumea mortilor si vorbeste cu ei capatand intelepciunea lor. Sunt o multime de convingeri care au la baza anumite corelatii care noua, care stim minimul de fizica si biologie, ni se par hilare, dar altora li se par serioase. Miturile astea sunt frumoase si reprezinta o comoara dar in niciun caz nu reprezinta lucruri reale, cauze si efecte reale. Sacrul lor consta din faptul ca oamenii n-au avut mecanismele noastre de sondat diversele aspecte ale realitatii.
Religia a avut un rol foarte important pe parcursul evolutiei omului. In cele mai primitive forme superstitia a ajutat specia sa se fereasca de tot felul de pericole. Daca auzi ceva in tufis fugi ca e de rau. Aici nu mai trebuia sa stai sa cercetezi daca in tufis e un iepure sau o felina infometata, puneai raul inainte si fugeai. Prea multa curiozitate reducea numarul indivizilor si sansele de supravietuire "Crede si nu cerceta." Apoi oamenii au capatat o teama fata de noutate. Ei au considerat noutatea o manifestare a divinului de care trebuia sa se fereasca. Tot ce era nou si insolit era considerat nefast. Si acum sunt triburi care sunt foarte tematoare de chestii necunoscute. Chiar si noua ne e teama de necunoscut. Asta este intiparit in genele noastre. Fara teama asta instinctiva n-am fi ajuns aici si am fi disparut precum dinozaurii. O curiozitate foarte interesanta este ca 99% din speciile de animale care s-au perindat pe fata pamantului de vreo 300 milioane de ani au disparut. Noi si celelalte animale care ne inconjoara suntem doar 1%, cei mai adaptati conditiilor actuale. In cei aprox 7 milioande e evolutie pe line umana, hominida, ne-am dezvoltat o serie de obisnuinte si le-am trecut din generatie in generatie si le-am perfectionat de la vanatoare pana la religie. Frica de moarte, care a stat la baza religiei, a fost una din caracteristicile care ne-a ajutat sa ajungem pana aici. Religia i-a ajutat pe stramosii nostri, pe indienii care se uitau la cer la zeitatea uraniana Varuna de la care asteptau justitie corecta si armonie, dar ei nu cunosteau ca unviersul are alt mers. Atunci era copilaria umanitatii, cu jocuri conform perceptiilor, acum am crescut mari si stim varsta universului cu precizie de 2 zecimale, stim de unde am plecat si intuim cam unde ar trebui sa ajungem. Stim ca miscarile planetelor nu depind de vointa divina si stim ca putem sa ne controlam viata fara sa fie nevoie de interventia vreunei zeitati anume. Mai sunt de aflat multe lucruri. Chiar citeam azi ca e posibil un tratament care sa ne faca sa traim 500 de ani. Modificarea exprimarii unui grup de gene poate preveni imbatranirea.
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:37
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 19:39:52De la: gabigabi2, la data 2013-12-16 16:55:13De la: hammerady1, la data 2013-12-16 16:21:37Mie imi plac discutiile polemice dar care au si o baza rationala. Ma mai enervez si eu cand vad ca oamenii nu inteleg chestii elementare. Imi cer scuze oricum. Dar vreau sa se stie ca eu nu stiu absolut totul. Nu-s o enciclopedie. Mai am si eu lacune in cunostinte si mai produc si erori de enuntare pt ca nu inteleg toate lucrurile cum functioneaza dar asta n-o sa ma faca sa cred intr-o divinitate sau sa devin superstitiios si speriat de divinitate.
Da, corect. Oamenii din cele mai vechi timpuri si-au ridicat privirea la cer pt ca era cel mai mare lucru pe care il puteau vedea. Cerul era considerat o forta majora pt ca din el parveneau tot felul de lucruri neintelese de ei. N-aveau cunostintele noastre de astazi si in plus, ei traiau sub o continua amenintare. Nu stiau natura fulgerelor si a tunetelor si de aceea ei inventau tot felul de povesti ca sa le dea o explicatie, nicidecum comparabile cu stiintele de azi. Orice animal, chiar si omul, are in genele lui expresia instinctului de supravietuire. Natura ii coplesea constiinta si nu de putine ori oamenii primitivi au fost infranti de forta naturii. Apoi oamenii au inceput s-o personifice ca aveau impresia ca personificata natura devine mai prietenoasa. Au inceput sa se roage la tot felul de zeitati ceresti apoi incet incet le-au dat uitarii si au inceput sa creeze tot felul de zei mai utili. Citeste Tratatul de istorie a religiilor, al lui Eliade si acolo o sa vezi transformarile si motivatiile care au ghidat omul spre a crea zei. Zeii, in general, au fost creat de om din observatiile grosiere ale naturii. Oamenii au facut niste corelatii intre evenimente au creat niste simboluri prin care ei credeau ca se manifesta divinul. In viziunea oamenilor natura devenea o manifestare a divinului. De exemplu luna era o manifestare a fortelor fertilitatii, ale vesnicei regenerari, ale timpului observabil. Melcul era vazut ca fiind o manifestare a lunii pentru ca melcul are obiceiul sa intre si sa iasa periodic din cochilie asemeni lunii care intra in pamant si iese, ursul la fel. Poate te intrebi de ce sarpele apare asa de des in tot felul de legende. Sarpele este un animal lunar, o reprezentare a divinului lunii. El era considerat de diverse traditii ca fiind vesnic, schimbandu-se mereu la piele, iar vesnic fiind era considerat intelept. Ca simbol al fertilitatii luna si sarpele au o bogata reprezentare in traditiile lumii. O alta legenda a unui trib indian spune ca in urma uciderii unui sarpe s-a pornit un potop care a inecat omenirea lasand in viata doar o femeie. Femeia s-a imperechiat cu un vatrai care statea langa un caine si a perpetuat apoi specia. La eschimosi tinerele nu privesc niciodata luna plina pentru ca sunt convinse ca o sa le lase gravide. La alte popoare sarpele este vinovat pentru ciclul menstrual al femeilor. Sarpele aduce copiii. La fel ca luna cand coboara si trece in taramul celalalt, si sarpele intra in pamant, in lumea mortilor si vorbeste cu ei capatand intelepciunea lor. Sunt o multime de convingeri care au la baza anumite corelatii care noua, care stim minimul de fizica si biologie, ni se par hilare, dar altora li se par serioase. Miturile astea sunt frumoase si reprezinta o comoara dar in niciun caz nu reprezinta lucruri reale, cauze si efecte reale. Sacrul lor consta din faptul ca oamenii n-au avut mecanismele noastre de sondat diversele aspecte ale realitatii.
Religia a avut un rol foarte important pe parcursul evolutiei omului. In cele mai primitive forme superstitia a ajutat specia sa se fereasca de tot felul de pericole. Daca auzi ceva in tufis fugi ca e de rau. Aici nu mai trebuia sa stai sa cercetezi daca in tufis e un iepure sau o felina infometata, puneai raul inainte si fugeai. Prea multa curiozitate reducea numarul indivizilor si sansele de supravietuire "Crede si nu cerceta." Apoi oamenii au capatat o teama fata de noutate. Ei au considerat noutatea o manifestare a divinului de care trebuia sa se fereasca. Tot ce era nou si insolit era considerat nefast. Si acum sunt triburi care sunt foarte tematoare de chestii necunoscute. Chiar si noua ne e teama de necunoscut. Asta este intiparit in genele noastre. Fara teama asta instinctiva n-am fi ajuns aici si am fi disparut precum dinozaurii. O curiozitate foarte interesanta este ca 99% din speciile de animale care s-au perindat pe fata pamantului de vreo 300 milioane de ani au disparut. Noi si celelalte animale care ne inconjoara suntem doar 1%, cei mai adaptati conditiilor actuale. In cei aprox 7 milioande e evolutie pe line umana, hominida, ne-am dezvoltat o serie de obisnuinte si le-am trecut din generatie in generatie si le-am perfectionat de la vanatoare pana la religie. Frica de moarte, care a stat la baza religiei, a fost una din caracteristicile care ne-a ajutat sa ajungem pana aici. Religia i-a ajutat pe stramosii nostri, pe indienii care se uitau la cer la zeitatea uraniana Varuna de la care asteptau justitie corecta si armonie, dar ei nu cunosteau ca unviersul are alt mers. Atunci era copilaria umanitatii, cu jocuri conform perceptiilor, acum am crescut mari si stim varsta universului cu precizie de 2 zecimale, stim de unde am plecat si intuim cam unde ar trebui sa ajungem. Stim ca miscarile planetelor nu depind de vointa divina si stim ca putem sa ne controlam viata fara sa fie nevoie de interventia vreunei zeitati anume. Mai sunt de aflat multe lucruri. Chiar citeam azi ca e posibil un tratament care sa ne faca sa traim 500 de ani. Modificarea exprimarii unui grup de gene poate preveni imbatranirea.
ai zis ca natura ii copșesa constiinta,,care constiinta prietene,,de unde ai tu constiinta si nu esti ca celelalte animale??????si sa nu crezi cumva ca acei oameni erau primitivi in adevaratul sens ,,ca erau mult mai destepti ca noi,,ei sunt pionierii stiintei fara care noi legumele din ziua de azi nu existam, ca nu prea mai gandim,,aia faceau din,,,bici si mai si pocnea,,,mistica si diferitele zeitati si religii a aparut dupa ce oamenii sau indepartat unii de altii inmultinduse si pierzand sfanta traditie de la adam si eva care au avuto din gura n gura din tata n fiu,,,iar sarpele este atat de raspandit pentru ca oamenii stiau din aceasta sfanta traditie din gura n gura ca prin el a intrat pacatul in om,,si cu timpul a luat diferite forme in diferite traditii locale,,iar oomenirea nu are milioanele de ani de care vorbesti tu decat in mintea ta,,are 7500 si ceva de ani,,si ca mai o sa traiesti tu 500 de ani tot in mintea ta este,,de la potop dumnezeu creatoorul tuturor celor vazute si nevazute a redus aceasta durata de viata pentru om care innainte traia sute de ani,,iar toate miscarile planetelor pana si a firului de iarba depinde de vointa divina ca el a creat acest mecanism,,nu se misca fir de par fara voia mea,,  ,,,,,,plus ca nu scrie nici unde crede si nu cerceta decat in mintile unora,,dimpotriva
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:47
si foarte multe specii au disparut dupa potop
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:49
ai zis ca natura ii copșesa constiinta,,care constiinta prietene,,de unde ai tu constiinta si nu esti ca celelalte animale??????si sa nu crezi cumva ca acei oameni erau primitivi in adevaratul sens ,,ca erau mult mai destepti ca noi,,ei sunt pionierii stiintei fara care noi legumele din ziua de azi nu existam, ca nu prea mai gandim,,aia faceau din,,,bici si mai si pocnea,,,mistica si diferitele zeitati si religii a aparut dupa ce oamenii sau indepartat unii de altii inmultinduse si pierzand sfanta traditie de la adam si eva care au avuto din gura n gura din tata n fiu,,,iar sarpele este atat de raspandit pentru ca oamenii stiau din aceasta sfanta traditie din gura n gura ca prin el a intrat pacatul in om,,si cu timpul a luat diferite forme in diferite traditii locale,,iar oomenirea nu are milioanele de ani de care vorbesti tu decat in mintea ta,,are 7500 si ceva de ani,,si ca mai o sa traiesti tu 500 de ani tot in mintea ta este,,de la potop dumnezeu creatoorul tuturor celor vazute si nevazute a redus aceasta durata de viata pentru om care innainte traia sute de ani,,iar toate miscarile planetelor pana si a firului de iarba depinde de vointa divina ca el a creat acest mecanism,,nu se misca fir de par fara voia mea,,  ,,,,,,plus ca nu scrie nici unde crede si nu cerceta decat in mintile unora,,dimpotriva
[/quote]
Nu asteptam, bre, de la tine raspuns. Sunt satul de elucubratiile matale. Mai bine sa discuti cu Papacioc, cu Tutea sau cu Arsenie Boca. Suna-l pe Dan Puric. Vorbiti aceeasi limba.
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:52
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 20:49:55
ai zis ca natura ii copșesa constiinta,,care constiinta prietene,,de unde ai tu constiinta si nu esti ca celelalte animale??????si sa nu crezi cumva ca acei oameni erau primitivi in adevaratul sens ,,ca erau mult mai destepti ca noi,,ei sunt pionierii stiintei fara care noi legumele din ziua de azi nu existam, ca nu prea mai gandim,,aia faceau din,,,bici si mai si pocnea,,,mistica si diferitele zeitati si religii a aparut dupa ce oamenii sau indepartat unii de altii inmultinduse si pierzand sfanta traditie de la adam si eva care au avuto din gura n gura din tata n fiu,,,iar sarpele este atat de raspandit pentru ca oamenii stiau din aceasta sfanta traditie din gura n gura ca prin el a intrat pacatul in om,,si cu timpul a luat diferite forme in diferite traditii locale,,iar oomenirea nu are milioanele de ani de care vorbesti tu decat in mintea ta,,are 7500 si ceva de ani,,si ca mai o sa traiesti tu 500 de ani tot in mintea ta este,,de la potop dumnezeu creatoorul tuturor celor vazute si nevazute a redus aceasta durata de viata pentru om care innainte traia sute de ani,,iar toate miscarile planetelor pana si a firului de iarba depinde de vointa divina ca el a creat acest mecanism,,nu se misca fir de par fara voia mea,, ,,,,,,plus ca nu scrie nici unde crede si nu cerceta decat in mintile unora,,dimpotriva
Nu asteptam, bre, de la tine raspuns. Sunt satul de elucubratiile matale. Mai bine sa discuti cu Papacioc, cu Tutea sau cu Arsenie Boca. Suna-l pe Dan Puric. Vorbiti aceeasi limba.[/quote]
adevarul te supara nu elucubratiile
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:56
si ca Papacioc sau Tutea nu stiu cati o sa mai aiba neamu asta sau daca o sa mai aiba,,bucurate de invataturile lor
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:57
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 20:52:24De la: hammerady1, la data 2013-12-16 20:49:55
ai zis ca natura ii copșesa constiinta,,care constiinta prietene,,de unde ai tu constiinta si nu esti ca celelalte animale??????si sa nu crezi cumva ca acei oameni erau primitivi in adevaratul sens ,,ca erau mult mai destepti ca noi,,ei sunt pionierii stiintei fara care noi legumele din ziua de azi nu existam, ca nu prea mai gandim,,aia faceau din,,,bici si mai si pocnea,,,mistica si diferitele zeitati si religii a aparut dupa ce oamenii sau indepartat unii de altii inmultinduse si pierzand sfanta traditie de la adam si eva care au avuto din gura n gura din tata n fiu,,,iar sarpele este atat de raspandit pentru ca oamenii stiau din aceasta sfanta traditie din gura n gura ca prin el a intrat pacatul in om,,si cu timpul a luat diferite forme in diferite traditii locale,,iar oomenirea nu are milioanele de ani de care vorbesti tu decat in mintea ta,,are 7500 si ceva de ani,,si ca mai o sa traiesti tu 500 de ani tot in mintea ta este,,de la potop dumnezeu creatoorul tuturor celor vazute si nevazute a redus aceasta durata de viata pentru om care innainte traia sute de ani,,iar toate miscarile planetelor pana si a firului de iarba depinde de vointa divina ca el a creat acest mecanism,,nu se misca fir de par fara voia mea,, ,,,,,,plus ca nu scrie nici unde crede si nu cerceta decat in mintile unora,,dimpotriva
Nu asteptam, bre, de la tine raspuns. Sunt satul de elucubratiile matale. Mai bine sa discuti cu Papacioc, cu Tutea sau cu Arsenie Boca. Suna-l pe Dan Puric. Vorbiti aceeasi limba.
adevarul te supara nu elucubratiile  [/quote]
Sigur ca da.
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 20:59
De la: 9am_750, la data 2013-12-16 20:56:45si ca Papacioc sau Tutea nu stiu cati o sa mai aiba neamu asta sau daca o sa mai aiba,,bucurate de invataturile lor
Ma bucur ca n-or sa mai fie ca ei. Sper ca or sa ramana in istorie ca, ASA NU!
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2013, ora 21:05
De la: hammerady1, la data 2013-12-16 20:59:58De la: 9am_750, la data 2013-12-16 20:56:45si ca Papacioc sau Tutea nu stiu cati o sa mai aiba neamu asta sau daca o sa mai aiba,,bucurate de invataturile lor
Ma bucur ca n-or sa mai fie ca ei. Sper ca or sa ramana in istorie ca, ASA NU! sigur,,ca tn da,,esti un model de urmat,,nimicul care de fapt nu e nimic
|
|
|