back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 >> Sari la pagina:

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 09:39

Hypatia :
"Fabulele ar trebui s� fie predate copiilor ca fabule, miturile ca mituri, iar miracolele ca reprezent�ri literare. A preda copiilor supersti�iile ca adev�ruri este unul dintre cele mai �ngrozitoare lucruri. Mintea copilului le accept� �i le crede, iar doar printr-o mare suferin��, ce dureaz� ani, va sc�pa de aceast� credin��. De fapt, oamenii vor lupta �n numele unei supersti�ii la fel de repede ca �n numele unui adev�r - uneori chiar mai repede, deoarece o supersti�ie este intangibil�, astfel c� nu poate fi demonstrat� a fi fals�, iar adev�rul este un punct de vedere, deci poate fi schimbat".

Unii gandesc chiar daca nu traiesc in sec.XXI. Doar cei care au scris biblia nu aveau minte.

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 09:56

De la: __hakon__, la data 2013-12-17 09:26:03dejeaba ceteste, Joiana,ca nu-ntzelegeshte niica, adeca, muuuuuu muuuuu muuuuu! lipsa neuron functional, lapte proaspat la dozator vrem!

Benedict al XVI-lea crede ca anul nasterii lui Iisus Hristos a fost calculat gresit si ca fiul Domnului s-a nascut cu cativa ani mai devreme decat se credea pana acum si ca fecioara Maria s-a nascut dupa 35 de ani de la nasterea lui Isus

Raporteaza abuz de limbaj
9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:09

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 09:16:42
De la: gabigabi2, la data 2012-04-10 17:25:14
De la: 9am_184, la data 2012-04-10 17:22:32or halit �� n-or murit, �n senilitatea lui Dzeu minte!

17. Iar din pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului s� nu m�n�nci, c�ci, �n ziua �n care vei m�nca din el, vei muri negre�it!

dar Adam s-a �nc�p���nat s� tr�iasc� �i, n-a murit.

la c�t de ubicuu este Dzeu-ul t�u, habar n-avea pe unde se plimba Adam.

9. �i a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam �i i-a zis: "Adame, unde e�ti?"

ntzzzz, ca din nemuritor, a devenit MURITOR ! ....deci, a murit !

Mai pune labutzele pe biblie. Acolo o sa gasesti informatii despre pomul vietii. Adam nu era nemuritor, ar fi fost daca manca roade din pomul vietii. De ce in prostia lui nu a mancat mai intai din acel pom preferand sa manance din cel al cunoasterii? Eu cred ca avea deja mai multa minte decat creatorul sau.
ai cunostinte eronate,,adam manca din pomul vietii,,,pomul vietii este hristos acel pom simboliza crucea viata hristos,,,deci el manca insa din cel al binelui si raului nu a mancat pana la ispitire insa daca a mancat sa intamplat cum a zis dumnezeu si a murit ,,ca zice ,,atentie,,in ziua in care vei manca vei muri negresit,,nu in ziua acea ci ca din ziua acea va murii,,important era sa nu mai manance din pomul vietii dupa ce a mancat din cel al cunoasterii caci atunci nu mai se putea vindeca omul prin moarte si incercarea vietii acesteia ci se chinuia vesnic in iad precum dracii si nu mai avea scapare si nu mai murea niciodata,,,,,,,iar pomul cunoasterii binelui si al raului nu insemna ca cunostea oomul cn stie ce desavarsiri ale cunostintei ca manca din el ci insemna,cat de bn ii era omului daca nu manca pentru ca nu ne mai chinuia atat in aceasta viata ci ne veseleam vesnic in rai probabil si dumnezeu ridica raiul cu tot cu adam si eva la cer sii inmultirea se facea prin cuvant ca ingerii probabil,,,si cat de rau ca iata ne chinuim o viata intreaga sa redobandim raiul pierdut si tre sa trecem prin moarte adam a plans 40 de zile sa l reprimeasca dumnezeu in rai insa nu mai putea intra pacatul nespalat necuratat in rai

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:18

300 d.C. - Rugaciuni pentru morti
300 d.C. - Facerea semnului crucii
375 d.C. - Inchinarea la sfinti si la �ngeri
394 d.C. - Instituirea �mpartasaniei
431 d.C. - Maria este proclamata divina
500 d.C. - Preotii incep sa se imbrace altfel dec�t laicii
526 d.C. - Maslul
593 d.C. - Invatatura despre purgatoriu
600 d.C. - Liturghia este tinuta in limba latina
600 d.C. - Rugaciuni adresate Mariei
607 d.C. - Bonifaciu III este proclamat cel dint�i Papa
709 d.C. - Sarutarea papucului papal
786 d.C. - Inchinarea la imagini si la relicve
850 d.C. - Folosirea apei sfintite
995 d.C. - Canonizarea sfintilor morti
998 d.C. - Postul de vineri si din preajma sarbatorilor mari
1079 d.C. - Celibatul preotilor
1090 d.C. - Rugaciuni pe bani
1184 d.C. - Inchizitia
1190 d.C. - V�nzarea indulgentelor
1215 d.C. - Transubstantierea
1229 d.C. - Biblia este interzisa laicilor
1439 d.C. - Doctrina celor sapte sacramente
1508 d.C. - "Ave Maria" este aprobata ca rugaciune liturgica
1545 d.C. - Traditia are aceiasi autoritate ca si Biblia
1546 d.C. - Adaugarea unor apocrife la Biblie
1854 d.C. - Doctrina conceptiei imaculate a Mariei
1870 d.C. - Infailibilitatea papala
1950 d.C. - Doctrina inaltarii la cer a Mariei
1965 d.C. - Maria proclamata ca Mama a Bisericii

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:25

ce spui tu acolo sunt doar consemnarea lor istorica ele de fapt ,,unele,,se faceau cu mult innainte

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:26

De la: 9am_750, la data 2013-12-17 10:09:08
De la: 9am_184, la data 2012-04-10 17:22:32or halit �� n-or murit, �n senilitatea lui Dzeu minte!

17. Iar din pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului s� nu m�n�nci, c�ci, �n ziua �n care vei m�nca din el, vei muri negre�it!

Mai pune labutzele pe biblie. Acolo o sa gasesti informatii despre pomul vietii. Adam nu era nemuritor, ar fi fost daca manca roade din pomul vietii. De ce in prostia lui nu a mancat mai intai din acel pom preferand sa manance din cel al cunoasterii? Eu cred ca avea deja mai multa minte decat creatorul sau.
ai cunostinte eronate,,adam manca din pomul vietii,,,pomul vietii este hristos acel pom simboliza crucea viata hristos,,,deci el manca insa din cel al binelui si raului nu a mancat pana la ispitire insa daca a mancat sa intamplat cum a zis dumnezeu si a murit ,,ca zice ,,atentie,,in ziua in care vei manca vei muri negresit,,nu in ziua acea ci ca din ziua acea va murii,,important era sa nu mai manance din pomul vietii dupa ce a mancat din cel al cunoasterii caci atunci nu mai se putea vindeca omul prin moarte si incercarea vietii acesteia ci se chinuia vesnic in iad precum dracii si nu mai avea scapare si nu mai murea niciodata,,,,,,,iar pomul cunoasterii binelui si al raului nu insemna ca cunostea oomul cn stie ce desavarsiri ale cunostintei ca manca din el ci insemna,cat de bn ii era omului daca nu manca pentru ca nu ne mai chinuia atat in aceasta viata ci ne veseleam vesnic in rai probabil si dumnezeu ridica raiul cu tot cu adam si eva la cer sii inmultirea se facea prin cuvant ca ingerii probabil,,,si cat de rau ca iata ne chinuim o viata intreaga sa redobandim raiul pierdut si tre sa trecem prin moarte adam a plans 40 de zile sa l reprimeasca dumnezeu in rai insa nu mai putea intra pacatul nespalat necuratat in rai

1. �arpele �ns� era cel mai �iret dintre toate fiarele de pe p�m�nt, pe care le f�cuse Domnul Dumnezeu. �i a zis �arpele c�tre femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, s� nu m�nca�i roade din orice pom din rai?"
2. Iar femeia a zis c�tre �arpe: "Roade din pomii raiului putem s� m�nc�m;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "S� nu m�nca�i din el, nici s� v� atinge�i de el, ca s� nu muri�i!"
4. Atunci �arpele a zis c�tre femeie: "Nu, nu ve�i muri!
5. Dar Dumnezeu �tie c� �n ziua �n care ve�i m�nca din el vi se vor deschide ochii �i ve�i fi ca Dumnezeu, cunosc�nd binele �i r�ul".
7. Atunci li s-au deschis ochii la am�ndoi �i au cunoscut c� erau goi, �i au cusut frunze de smochin �i �i-au f�cut acoper�minte.
8. Iar c�nd au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, �n r�coarea serii, s-au ascuns Adam �i femeia lui de fa�a Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
10. R�spuns-a acesta: "Am auzit glasul T�u �n rai �i m-am temut, c�ci sunt gol, �i m-am ascuns".
11. �i i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus c� e�ti gol? Nu cumva ai m�ncat din pomul din care ti-am poruncit s� nu m�n�nci?"
......................................................
22. �i a zis Domnul Dumnezeu: "Iat� Adam s-a f�cut ca unul dintre Noi, cunosc�nd binele �i r�ul. �i acum nu cumva s�-�i �ntind� m�na �i s� ia roade din pomul vie�ii, s� m�n�nce �i s� tr�iasc� �n veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gr�dina cea din Eden, ca s� lucreze p�m�ntul, din care fusese luat.
24. �i izgonind pe Adam, l-a a�ezat �n preajma gr�dinii celei din Eden �i a pus heruvimi �i sabie de flac�r� v�lv�itoare, s� p�zeasc� drumul c�tre pomul vie�ii.

De aici eu inteleg ca Adam putea sa manance din pomul vietii, nu avea interdictie. El a preferat cunoasterea si nu si-a dorit viata vesnica. Doar crestinii vor sa ''traiasca'' o eternitate ''vesnica''...

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:31

Magnitudinea �ereziei� poate fi ghicit� atunci c�nd afl�m c� dup� doi ani de la cel mai brutal m�cel Albigenzienii erau �nc� a�a de puternici �nc�t, c�nd Papa a re�nnoit �cruciada� �n 1214, o ceat� proasp�t� de dou� sute de mii de �pelerini� a trebuit s� fie convocat�. Innocent se laud� c� ei au preluat dou� sute de ora�e �i castele de la eretici, �i c� ei au �njunghiat �n general pe fiecare om, femeie �i copil din ora�ul pe care l-au luat. Femeile nobile cu fiicele lor au fost aruncate �n f�nt�ni, �i s-au aruncat cu pietre mari dup� ele. Cavalerii au fost sp�nzura�i �n grupe de c�te optzeci. La primul mare ora�, c�nd solda�ii au �ntrebat cum ar putea s�-i disting� pe eretici de cei ortodoc�i, stare�ul Cistercian a tunat: �Ucide�i-i pe to�i, Dumnezeu �i va �tii pe ai lui�, �i ei au pus pe sabie pe cei patru mii de oameni �n via��, femeile �i copiii de acolo. Scriitorii catolici moderni recurg doar subterfugiu atunci c�nd disput� aceste lucruri. Catolicii vremii sunt cei care ne spun.
....................................................................................

Si va mirati ca oamenii cred in dumnezeu. Cred din cauza ca le este teama. Ceva asemanator s-a intamplat si pe vremea stalinismului. De frica oamenii se fac frate cu pana trec puntea.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:33

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:26:50
De la: 9am_750, la data 2013-12-17 10:09:08

1. �arpele �ns� era cel mai �iret dintre toate fiarele de pe p�m�nt, pe care le f�cuse Domnul Dumnezeu. �i a zis �arpele c�tre femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, s� nu m�nca�i roade din orice pom din rai?"
2. Iar femeia a zis c�tre �arpe: "Roade din pomii raiului putem s� m�nc�m;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "S� nu m�nca�i din el, nici s� v� atinge�i de el, ca s� nu muri�i!"
4. Atunci �arpele a zis c�tre femeie: "Nu, nu ve�i muri!
5. Dar Dumnezeu �tie c� �n ziua �n care ve�i m�nca din el vi se vor deschide ochii �i ve�i fi ca Dumnezeu, cunosc�nd binele �i r�ul".
7. Atunci li s-au deschis ochii la am�ndoi �i au cunoscut c� erau goi, �i au cusut frunze de smochin �i �i-au f�cut acoper�minte.
8. Iar c�nd au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, �n r�coarea serii, s-au ascuns Adam �i femeia lui de fa�a Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
10. R�spuns-a acesta: "Am auzit glasul T�u �n rai �i m-am temut, c�ci sunt gol, �i m-am ascuns".
11. �i i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus c� e�ti gol? Nu cumva ai m�ncat din pomul din care ti-am poruncit s� nu m�n�nci?"
......................................................
22. �i a zis Domnul Dumnezeu: "Iat� Adam s-a f�cut ca unul dintre Noi, cunosc�nd binele �i r�ul. �i acum nu cumva s�-�i �ntind� m�na �i s� ia roade din pomul vie�ii, s� m�n�nce �i s� tr�iasc� �n veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gr�dina cea din Eden, ca s� lucreze p�m�ntul, din care fusese luat.
24. �i izgonind pe Adam, l-a a�ezat �n preajma gr�dinii celei din Eden �i a pus heruvimi �i sabie de flac�r� v�lv�itoare, s� p�zeasc� drumul c�tre pomul vie�ii.

De aici eu inteleg ca Adam putea sa manance din pomul vietii, nu avea interdictie. El a preferat cunoasterea si nu si-a dorit viata vesnica. Doar crestinii vor sa ''traiasca'' o eternitate ''vesnica''...
eronat intelegi tu in mintea ta ca dintext nu se intelege nici unde,,el manca din pomul vieti9i,,important era sa nu mananca dupa ce a mancat din cel al cunoasteri,,si ca te ai facut ca sfanta treime cunoscand ce e bn si ce e rau nu inseamna ca sfanta treime a pacatuit ca sa cunoasca aceste lucruri ci doar ca omul nu poate fi ca dumnezeu care l cunooaste de la sine fara sa pacatuiasca,,,omul trebui sa se invredniceasca de asta in cursul vietii,,el avea alegerea

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:35

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:31:26 Magnitudinea �ereziei� poate fi ghicit� atunci c�nd afl�m c� dup� doi ani de la cel mai brutal m�cel Albigenzienii erau �nc� a�a de puternici �nc�t, c�nd Papa a re�nnoit �cruciada� �n 1214, o ceat� proasp�t� de dou� sute de mii de �pelerini� a trebuit s� fie convocat�. Innocent se laud� c� ei au preluat dou� sute de ora�e �i castele de la eretici, �i c� ei au �njunghiat �n general pe fiecare om, femeie �i copil din ora�ul pe care l-au luat. Femeile nobile cu fiicele lor au fost aruncate �n f�nt�ni, �i s-au aruncat cu pietre mari dup� ele. Cavalerii au fost sp�nzura�i �n grupe de c�te optzeci. La primul mare ora�, c�nd solda�ii au �ntrebat cum ar putea s�-i disting� pe eretici de cei ortodoc�i, stare�ul Cistercian a tunat: �Ucide�i-i pe to�i, Dumnezeu �i va �tii pe ai lui�, �i ei au pus pe sabie pe cei patru mii de oameni �n via��, femeile �i copiii de acolo. Scriitorii catolici moderni recurg doar subterfugiu atunci c�nd disput� aceste lucruri. Catolicii vremii sunt cei care ne spun.
....................................................................................

Si va mirati ca oamenii cred in dumnezeu. Cred din cauza ca le este teama. Ceva asemanator s-a intamplat si pe vremea stalinismului. De frica oamenii se fac frate cu pana trec puntea.
inceteaza karpoave cu prostiile

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:36

Dumnezeu a murit, slav� Domnului!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:39

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:36:41Dumnezeu a murit, slav� Domnului!
doar in mintea ta noroc ca te mai roade constiinta

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:39

dumnezeu este un fel de cersetor ceva mai stilat.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:40

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:39:51dumnezeu este un fel de cersetor ceva mai stilat.
culcate

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:41

Culmea ghinionului : s� faci pe prostul �i s� r�m�i a�a !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:43

karpoave banuiesc ca ai o varsta,,nu te mai purta ca un copil

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:51

De la: 9am_750, la data 2013-12-17 10:39:08

�s� te fereasc� Dumnezeu de cei care au doar convingeri �i nici o �ndoial�"

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 10:53

Dumnezeu nu este omnipotent. Nu poate sa faca o fiinta mai puternica decat el.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 11:03

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:53:25Dumnezeu nu este omnipotent. Nu poate sa faca o fiinta mai puternica decat el.
penibil cum sa faci cva mai perfect ca perfectul,,,iar omului ia dat posibilitatea sa fie ca el dar a dat gres omul,,insa si hristos iti da aceasta posibilitate cand iti zice,,fi ti voi desavarsiti precum tatal vostru este

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 11:04

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:51:28
De la: 9am_750, la data 2013-12-17 10:39:08

�s� te fereasc� Dumnezeu de cei care au doar convingeri �i nici o �ndoial�"
eu am indoiala de indoieli nu de convingeri

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 11:43

De la: 9am_750, la data 2013-12-17 11:03:05
De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 10:53:25Dumnezeu nu este omnipotent. Nu poate sa faca o fiinta mai puternica decat el.
penibil cum sa faci cva mai perfect ca perfectul,,,iar omului ia dat posibilitatea sa fie ca el dar a dat gres omul,,insa si hristos iti da aceasta posibilitate cand iti zice,,fi ti voi desavarsiti precum tatal vostru este

Dumnezeu nu poate face un bolovan pe care sa nu-l poata ridica, este un limitat.
Dumnezeu nu poate crea o forta care sa-l distruga. A incercat cu insa nu a reusit.
Dumnezeu nu poate sa faca sex decat cu Maria precista. Celelalte femei nu vor sa faca sex cu el, este prea batran. Maria era deja gravida si ca sa scape de lapidare a facut sex cu el si l-a potcovit cu un plod. Si din cauza faptului ca nu se faceau la acea vreme teste ADN nu s-a putut dovedi contrariul. Si asa a aparut pe lume bastardul din floricelele Betleemului.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 11:46

karpoave vorbesti tampenii ,culcate

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:07

Copiii lui Dumnezeu care s-au impaduchiat cu fetele oamenilor oare cu ce femeie au fost facuti? Si urmasii lor deci nepotii lui Dumnezeu oare de ce au fost asasinati in timpul Potopului? Incurcate sunt caile d-lui.......

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:18

28. Lameh a tr�it o sut� optzeci �i opt de ani �i atunci i s-a n�scut un fiu.
29. �i i-a pus numele Noe, zic�nd: "Acesta ne va m�ng�ia �n lucrul nostru �i �n munca m�inilor noastre, la lucrarea p�m�ntului, pe care l-a blestemat Domnul Dumnezeu!"
30. �i a mai tr�it Lameh, dup� na�terea lui Noe, cinci sute �aizeci �i cinci de ani �i i s-au n�scut fii �i fiice.
31. Iar de toate, zilele lui Lameh au fost �apte sute cincizeci �i trei de ani �i apoi a murit.
32. Noe era de cinci sute de ani, c�nd i s-au n�scut trei feciori: Sem, Ham �i Iafet.
................................

1. Iar dup� ce au �nceput a se �nmul�i oamenii pe p�m�nt �i li s-au n�scut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, v�z�nd c� fiicele oamenilor sunt frumoase, �i-au ales dintre ele so�ii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va r�m�ne Duhul Meu pururea �n oamenii ace�tia, pentru c� sunt numai trup. Deci zilele lor s� mai fie o sut� dou�zeci de ani!"
4. �n vremea aceea s-au ivit pe p�m�nt uria�i, mai cu seam� de c�nd fiii lui Dumnezeu �ncepuser� a intra la fiicele oamenilor �i acestea �ncepuser� a le na�te fii: ace�tia sunt vesti�ii viteji din vechime.
........................................

5. V�z�nd �ns� Domnul Dumnezeu c� r�utatea oamenilor s-a m�rit pe p�m�nt �i c� toate cugetele �i dorin�ele inimii lor sunt �ndreptate la r�u �n toate zilele,
6. I-a p�rut r�u �i s-a c�it Dumnezeu c� a f�cut pe om pe p�m�nt.
7. �i a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fa�a p�m�ntului pe omul pe care l-am f�cut! De la om p�n� la dobitoc �i de la t�r�toare p�n� la p�s�rile cerului, tot voi pierde, c�ci �mi pare r�u c� le-am f�cut".
8. Noe �ns� a aflat har �naintea Domnului Dumnezeu.
9. Iat� via�a lui Noe: Noe era om drept �i neprih�nit �ntre oamenii timpului s�u �i mergea pe calea Domnului.
10. �i i s-au n�scut lui Noe trei fii: Sem, Ham �i Iafet.

P.S. Ce rost avea informatia aia porno strecurata in Geneza stie. De aici putem sa ne dam seama de nivelul intelectual al troglditului care a scris Vechiul Postament.....

Ady_ZYN

968 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:20

Eu cred ca trebuie pastrate doar afirmatii bazate pe dovezi chiar daca pe unii ii doare ceva despre dovezi. Am vazut argumentatii faine si cred ca astea conteaza cel mai mult chiar daca sunt luate in deradere. Oricum, cred ca sunt multi care fac deosebirea intre o interpretare aiurea a unor enunturi si dovezile istorice si stiintifice. Cine desconsidera multimea de argumente stiintifice si istorice care atesta faptele cum, cel mai probabil, s-au petrecut de fapt nu poate fi convins rational de dovezi daca sistemul cognitiv nu este pregatit sa le inteleaga. Chiar daca cineva nu accepta explicatiile unanim acceptate nu-l poti convinge pe nicio cale. Logica si demonstratiile functioneaza tocmai pentru ca prezinta lucrurile cat mai aproape de manifestarea lor naturala si nu poti tranforma logica in ilogica doar ca s-o priceapa si cei care o resping.

http://revansaratiunii.blogspot.ro/
Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:27

Prima greseala este ca privim biblia ca pe o carte religioasa unitara. Ea este o colectie de povesti transmise pe cale orala de multi povestitori de-a lungul secolelor. Povestile au tematici diferite de la mituri ale creatiei (geneza), legi etice (exodul, leviticul etc), imnuri catre divinitate (Psalmi), viziunea asupra vietii (eclesiastul) etc. In nicio parte a vechiului testament nu reiese ca biblia ar fi o manifestare religioasa. Inteerpretarile ulterioare se bazeaza pe teologia unitara a bibliei. Deci este o colectie de mituri departe a se impune ca o religie.

Acum depinde de om, daca vrea sa aprofundeze si sa afle detalii cat mai ample despre tematica si sa vada cat mai aproape de adevar care este mesajul ei sau sa se complaca in nestiinta si sa treaca peste adevaratele ei intentii si sa-si imagineze bazaconii.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:30

Daca omul nu e manat de curiozitate si sa puna la indoiala afirmatii impuse de altii n-ai ce sa-i faci. Fiecare cu constructia lui.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:47

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 12:18:2228. Lameh a tr�it o sut� optzeci �i opt de ani �i atunci i s-a n�scut un fiu.
29. �i i-a pus numele Noe, zic�nd: "Acesta ne va m�ng�ia �n lucrul nostru �i �n munca m�inilor noastre, la lucrarea p�m�ntului, pe care l-a blestemat Domnul Dumnezeu!"
30. �i a mai tr�it Lameh, dup� na�terea lui Noe, cinci sute �aizeci �i cinci de ani �i i s-au n�scut fii �i fiice.
31. Iar de toate, zilele lui Lameh au fost �apte sute cincizeci �i trei de ani �i apoi a murit.
32. Noe era de cinci sute de ani, c�nd i s-au n�scut trei feciori: Sem, Ham �i Iafet.
................................

1. Iar dup� ce au �nceput a se �nmul�i oamenii pe p�m�nt �i li s-au n�scut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, v�z�nd c� fiicele oamenilor sunt frumoase, �i-au ales dintre ele so�ii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va r�m�ne Duhul Meu pururea �n oamenii ace�tia, pentru c� sunt numai trup. Deci zilele lor s� mai fie o sut� dou�zeci de ani!"
4. �n vremea aceea s-au ivit pe p�m�nt uria�i, mai cu seam� de c�nd fiii lui Dumnezeu �ncepuser� a intra la fiicele oamenilor �i acestea �ncepuser� a le na�te fii: ace�tia sunt vesti�ii viteji din vechime.
........................................

5. V�z�nd �ns� Domnul Dumnezeu c� r�utatea oamenilor s-a m�rit pe p�m�nt �i c� toate cugetele �i dorin�ele inimii lor sunt �ndreptate la r�u �n toate zilele,
6. I-a p�rut r�u �i s-a c�it Dumnezeu c� a f�cut pe om pe p�m�nt.
7. �i a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fa�a p�m�ntului pe omul pe care l-am f�cut! De la om p�n� la dobitoc �i de la t�r�toare p�n� la p�s�rile cerului, tot voi pierde, c�ci �mi pare r�u c� le-am f�cut".
8. Noe �ns� a aflat har �naintea Domnului Dumnezeu.
9. Iat� via�a lui Noe: Noe era om drept �i neprih�nit �ntre oamenii timpului s�u �i mergea pe calea Domnului.
10. �i i s-au n�scut lui Noe trei fii: Sem, Ham �i Iafet.

P.S. Ce rost avea informatia aia porno strecurata in Geneza stie. De aici putem sa ne dam seama de nivelul intelectual al troglditului care a scris Vechiul Postament.....
care informatie porno carpoave nu vezi ca nu faci decat sa aberezi ca nu pricepi biblia,,fii oamenilor erau fii lui cain iar fii lui dumnezeu erau fii lui set,,,cand sau luat unii cu altele si invers atunci a iesit poporul urias care au facut numai nenorociri pe pamant pentru ca neamul lui cain era blestemat,,tu in biblie nu ai urgiile facute de uriasi ppe pamant care si mancau proprii copii

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:50

De la: KARP0V_, la data 2013-12-17 12:07:22Copiii lui Dumnezeu care s-au impaduchiat cu fetele oamenilor oare cu ce femeie au fost facuti? Si urmasii lor deci nepotii lui Dumnezeu oare de ce au fost asasinati in timpul Potopului? Incurcate sunt caile d-lui.......
nu ti zice totul in biblie desteptule si daca esti atent geneza urmareste un fir dupa care pleaca in viitor sau trecut si revine la relatarea precedenta,,adam si eva au avut 50 de perechi de gemeni in afara de cei 3 fii numiti de biblie

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:51

De la: hammerady1, la data 2013-12-17 12:20:10Eu cred ca trebuie pastrate doar afirmatii bazate pe dovezi chiar daca pe unii ii doare ceva despre dovezi. Am vazut argumentatii faine si cred ca astea conteaza cel mai mult chiar daca sunt luate in deradere. Oricum, cred ca sunt multi care fac deosebirea intre o interpretare aiurea a unor enunturi si dovezile istorice si stiintifice. Cine desconsidera multimea de argumente stiintifice si istorice care atesta faptele cum, cel mai probabil, s-au petrecut de fapt nu poate fi convins rational de dovezi daca sistemul cognitiv nu este pregatit sa le inteleaga. Chiar daca cineva nu accepta explicatiile unanim acceptate nu-l poti convinge pe nicio cale. Logica si demonstratiile functioneaza tocmai pentru ca prezinta lucrurile cat mai aproape de manifestarea lor naturala si nu poti tranforma logica in ilogica doar ca s-o priceapa si cei care o resping.
nu ia nimeni in deradere nimic numai ca nu ai vazut nici o argumentatie ai vazut doar niste relatari neintelese

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2013, ora 12:55

De la: 9am_750, la data 2013-12-17 12:51:25
De la: hammerady1, la data 2013-12-17 12:20:10Eu cred ca trebuie pastrate doar afirmatii bazate pe dovezi chiar daca pe unii ii doare ceva despre dovezi. Am vazut argumentatii faine si cred ca astea conteaza cel mai mult chiar daca sunt luate in deradere. Oricum, cred ca sunt multi care fac deosebirea intre o interpretare aiurea a unor enunturi si dovezile istorice si stiintifice. Cine desconsidera multimea de argumente stiintifice si istorice care atesta faptele cum, cel mai probabil, s-au petrecut de fapt nu poate fi convins rational de dovezi daca sistemul cognitiv nu este pregatit sa le inteleaga. Chiar daca cineva nu accepta explicatiile unanim acceptate nu-l poti convinge pe nicio cale. Logica si demonstratiile functioneaza tocmai pentru ca prezinta lucrurile cat mai aproape de manifestarea lor naturala si nu poti tranforma logica in ilogica doar ca s-o priceapa si cei care o resping.
nu ia nimeni in deradere nimic numai ca nu ai vazut nici o argumentatie ai vazut doar niste relatari neintelese

Sa iei biblia in serios si sa-i interpretezi afirmatiile incat, desi departe de logica, sa apara ca fiind istoric reale e ca si cum as lua basmele romanesti si as incerca sa le demonstrez realitatea istorica. Nu e nicio diferenta fundamentala intre biblie si basmele romanesti. Nimeni n-are pretentii ca Praslea a existat in realitate pe teritoriul romaniei si s-a luptat cu cei 3 zmei.

Pagini: << 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: