back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 16:49

WoW, i-auzi Minciunel, s-a informatizat si digitizat baza de date de la Al de Sus transmisa Astora Sarlatani de Jos !

Patriarhul Daniel spune că acum acatistele și blestemele pot fi cumpărate și de pe Mercador.ro

Biserica a intrat în mileniul al treilea, potrivit Patriarhului Daniel, care a dat dispoziții ca acatistele și blestemele clericale să poată fi comercializate inclusiv pe Mercador.ro.

"E foarte simplu. Intrăm, postăm acatistele și blestemele, clientul intră pe site și cumpără, iar pomelnicul se citește în biserica aleasă de el, de câte ori vrea. Noi am militat întotdeauna pentru transparență maximă în relația cu enoriașul".

Patriarhul susține că scopul Bisericii a fost întotdeauna de a face bani, iar oportunitatea de a colabora cu Mercador nu putea fi ignorată. "Oamenii cumpără orice de pe Mercador.ro. Absolut orice. Și atunci, de ce să nu cumpere și acatiste, sau blesteme? Trebuie să mergem acolo unde e enoriașul, dar mai ales acolo unde e banul", a mai declarat Patriarhul Daniel.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 16:54

De la: gabigabi2, la data 2013-12-07 15:41:55
De la: _hakon_, la data 2013-12-07 14:12:58
De la: 9am121159, la data 2013-12-06 23:29:17Mnciunel, la tine nu ridic pretenti, esti un habarnist patentat intr-ale religiei ortodoxe, dar nici astia supradotati de la protestanti n-au stiut in ce fel de adevar -subiectiv, sau obiectiv- cred.
Asa ca, astept sa va ardeti pe rug reciproc, numai asa pot fi eliminate de pe planeta specimene umane de teapa voastra !
----------
Draga mea eu nu ti-am scris acolo un adevar personal, deci la pregatirea ta trebuia sa-ti dai seama despre ce adevar am scris.Nu te ascunde in dosul intrebarilor, eu am intrebat prima si nu ai stiut sa raspunzi, atunci ca sa te ascunzi ai raspuns prin doua intrebari.Mi-am dat seama ca nu sti si ti-am raspuns eu .In loc sa-mi multumesti ca tu niciodata nu ai fi putut da asemenea raspuns.....tu dai cu ruguri aprinse:? Sti tu cine va arde cu adevarat? Cel ce nu umbla in Neprihanire dupa voia lui Dumnezeu.Cei care au fost arsi pe rug si au fost nevinovati vor invia, dar toti nelegiuiti vor pieri daca nu se intorc la Adevaratul Dumnezeu pana mor.Dupa moarte nu mai au nici-o sansa, daca nu se intorc la Dumnezeul cel adevarat, cat timp traiesc.Multa pace si lumina.

Despre acel ADEVAR, bre, pe care l-ai scris si in care CREZI matale bre, te-am intrebat Eu: ce fel de adervar este, ADEVAR SUBIECTIV, sau ADEVAR OBIECTIV ?

da' ia spune-mi tu mie : daca mergi cu degetul , urmind banda lui Moebus ,esti pe dinafara sau pe dinnauntrul ei ? sau esti si - si ?! ei, cam asa-i si cu raspunsul la intrebarea ta !

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 17:23

bai, cognitivule, poti pune degetul FIX pe punctul in care suprafata interioara devine exterioara si invers ? exact la fel, Adevarul ala de care te interesezi tu, trece din obiectiv in subiectiv si viceversa !

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 17:24

WoW, Minciunel, oute-te colea ce bisnita turistica a implementat Preaflescaitu' Dandinel in Dumnezeiasca Economie Rromneasca...

Patriarhul avertizează privind pelerinajele false: “Costă sub 1000 euro? Sigur n-are binecuvântare!”

Scandalul pelerinajelor neaprobate de BOR din ofertele agențiilor de turism a fost tranșat definitiv de întâi-stătătorul bisericii în ultima sa conferință de presă. Potrivit acestuia, dacă o excursie costă mai puțin de 1000 euro, e foarte puțin probabil ca aceasta să aibă binecuvântarea sa, implicit și efectele (vindecătoare, revelatoare, de succes la păcănele etc.) scontate.

“Multe agenții de turism promit vizite la domiciliile sfinților contra unor sume ridicole, ca 300 sau 400 de euro”, a declarat înaltul prelat. “Ei bine, este vorba doar de înșelătoriile unor afaceriști fără scrupule care profită de trăirea religioasă a maselor înfometate. Nici urmă de har în intențiile lor, doar dorința de a elimina concurența cinstită, de a stabili monopoluri pozând în apărători ai credinței și de a-și dota garajele cu Mercedesuri.”

“Pentru obținerea binecuvântărilor necesare, fără de care nici măcar un cuvios fără cruce în calendar nu se uită la tine, darămite un sfânt în toată regula, e nevoie de opt, nouă sute de coco - așa se numește moneda euro în slavona bisericească. Peste asta se adaugă costurile excursiei în sine: autocar cu minimum 7 cruci în parbriz, chilie de cel puțin 2 stele și ghiveci de post în regim all inclusive”, a explicat Preafericitul."

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 17:29

De la: gabigabi2, la data 2013-12-07 17:23:54bai, cognitivule, poti pune degetul FIX pe punctul in care suprafata interioara devine exterioara si invers ? exact la fel, Adevarul ala de care te interesezi tu, trece din obiectiv in subiectiv si viceversa !

Mai gandeste-te ! cum poti manipula banda lui mobius(spatiu topologic) in asa fel incat adevarul obiectiv sa-l transformi intr0un adevar subiectiv

hai, pune-ti cognitivu' la treaba....

Bre, cu mine nu-ti merge, nu ma duci pe mine cu presul utopiilor de 2 lei, consecinta, astept raspuns detaliat si demonstrabil. intelegi bre?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 18:18

De la: _hakon_, la data 2013-12-07 17:29:34
De la: gabigabi2, la data 2013-12-07 17:23:54bai, cognitivule, poti pune degetul FIX pe punctul in care suprafata interioara devine exterioara si invers ? exact la fel, Adevarul ala de care te interesezi tu, trece din obiectiv in subiectiv si viceversa !

Mai gandeste-te ! cum poti manipula banda lui mobius(spatiu topologic) in asa fel incat adevarul obiectiv sa-l transformi intr0un adevar subiectiv

Bre, cu mine nu-ti merge, nu ma duci pe mine cu presul utopiilor de 2 lei, consecinta, astept raspuns detaliat si demonstrabil. intelegi bre?

cognitivule , este o Singura suprafata ce apare cind ca fiind in afara, cind in nauntru ! si Adevarul despre care esti tu nelamurit poate imbraca aceste doua aspecte, simultan !

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 18:38

De la: gabigabi2, la data 2013-12-07 18:18:09

cognitivule , este o Singura suprafata ce apare cind ca fiind in afara, cind in nauntru ! si Adevarul despre care esti tu nelamurit poate imbraca aceste doua aspecte, simultan !

Bre Creduloloago, matale n-ai obsevat raspunsul implicit pe care l-am introdus in contextul intrebarii adresate?
Bre, matale nu esti dotata senzorial sa percepi efectele si sa intelegi datele adevarului obiectiv, si ai pretentia sa-l mai si distingi de adevarul subiectiv ? Esti glumeata rau bre !
Totusi, inainte de a realiza banda lui Mobius, cate suprafete insumeaza acea banda, intr-un spatiu tridimensional, o singura suprafata, sau doua suprafete, fata-verso ?

Aaaaaa, cum e bre, Creduloloago ?

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 21:44

De la: 9am_750, la data 2013-12-07 08:40:12
De la: 9am121159, la data 2013-12-07 08:22:53www.Speranta La Orizont.ro....intra pe aceasta adresa si asculta din 6-14 decembrie in fiecare zi de la ora 19,,,prezentari Biblice Mai scump decat bani si aurul este Cuvantul lui Dumnezeu.

intrati pe aceste adrese
www.ortodoxtv.com/

www.livestream.com/ortodox

tineretulortodox.tv/

pentru ca daca veti intra pe adresele sectelor ve ti fi dusi in ratacire precum valentina si invatati ca hristos a avut frati insa daca ei studiau biblia cu adevarat vedeau ca frati se sppunea si la veri si la unchi si la nepoti si altele,,,ei nu au studiat nimic ci doar sunt indoctrinati,,alegeti daca vreti sa fiti indooctrinati si mintiti precum ei

Nu pot sa cred ca de Paste,la Ierusalim ,lumina se aprinde de sus,printr-o minune. Video.

www.descopera.org/miracolul-luminii-de-la-ierusalim/

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 22:09

De la: _hakon_, la data 2013-12-07 16:19:23Ăștia creștini!

Tot mai mulți români se laudă că au intrat în postul Crăciunului încă din 2008

Dacă pentru mulți creștini intrarea în Postul Crăciunului înseamnă o perioadă de abțineri de la mâncare și de la păcate, tot mai mulți români susțin că, de câțiva ani, nu mai au nici o problemă cu abstinența alimentară. "Am început să postesc prin toamna lui 2008 și nu m-am oprit nici acum. Intru în rai fără probleme, o să pot băga și un prieten pe invitația mea", se laudă Decebal Popescu, un român care a luat creștinismul foarte în serios.

"Cam pe la finalul lui 2008 am început și eu", își deapănă povestea un alt român pasionat de creștinism. "De-atunci, în fiecare zi bag post și rugăciune. N-am mai pus carne în gură de cinci ani, mă simt mult mai bine, nu mai am vreo povară. Sunt mult mai ușor sufletește dar, mai ales, fizic", a explicat acesta.

Specialiștii preconizează că această nouă modă va aduce tot mai mulți adepți în viitorul apropiat, beneficiind de sprijinul a numeroase programe guvernamentale de sănătate. "E un stil de viață foarte sănătos, să mănânci pâine cu cartofi toată ziua. În timp te vei dezobișnui și de cartofi, oricum nu fac bine și vei putea mânca doar pâine cu apă", a declarat un oficial al Ministerului Sănătății.

Nu stiam de ce e atita carne in magazine.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2013, ora 23:55

De la: IonOOO, la data 2013-12-07 21:44:03
De la: 9am121159, la data 2013-12-07 08:22:53www.Speranta La Orizont.ro....intra pe aceasta adresa si asculta din 6-14 decembrie in fiecare zi de la ora 19,,,prezentari Biblice Mai scump decat bani si aurul este Cuvantul lui Dumnezeu.

intrati pe aceste adrese
www.ortodoxtv.com/

tineretulortodox.tv/

pentru ca daca veti intra pe adresele sectelor ve ti fi dusi in ratacire precum valentina si invatati ca hristos a avut frati insa daca ei studiau biblia cu adevarat vedeau ca frati se sppunea si la veri si la unchi si la nepoti si altele,,,ei nu au studiat nimic ci doar sunt indoctrinati,,alegeti daca vreti sa fiti indooctrinati si mintiti precum ei

Nu pot sa cred ca de Paste,la Ierusalim ,lumina se aprinde de sus,printr-o minune. Video.

ioane incepi sa te increzi in ce zic cei sceptici,,vezi ca scepticismul unora mai e si fata de natura lui hristos si altele care nu cred ca ti convin,,,,vezi ca in ani in care sa itit aceasta minune nu erau tehnicile de azi,,plus ca s multe marturii din afara ce o certifica si mai vezi ca ea nu arde in primele minute

www.youtube.com/watch?v=PfXwrlGNRyc

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 03:48

De la: 9am_750, la data 2013-12-07 23:55:46

intrati pe aceste adrese
www.ortodoxtv.com/

tineretulortodox.tv/

ioane incepi sa te increzi in ce zic cei sceptici,,vezi ca scepticismul unora mai e si fata de natura lui hristos si altele care nu cred ca ti convin,,,,vezi ca in ani in care sa itit aceasta minune nu erau tehnicile de azi,,plus ca s multe marturii din afara ce o certifica si mai vezi ca ea nu arde in primele minute

www.youtube.com/watch?v=PfXwrlGNRyc[/quote]

Din punct de vedere biblic,accentul trebuie pus pe Persoane Domnului Hristos. Trebuie crezut in EL in Dunezeu,si nu pe locuri,oameni,obiecte...ect.
Iar din punct de vedere istoric,fosforul a fost descoperit de alchimistul german Hennig Brand din Hamburg in anul 1669,ca si sulfura de carbon tot de f mult timp,in timp ce "minunile" de la Ierusalim,doar de sute de ani. Sub nici o forma nu putem da stiinta la o parte,si cu totii am facut o scoala,mai mult sau mai putin,iar un crestin trebuie sa lucreze,sa opereze,doar cu adevarul. Se stie ca biblic,falsurile,minciuna,ca si multe alte rele vin de la cel rau.

ro.wikipedia.org/wiki/Fosfor

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 09:17

De la: _hakon_, la data 2013-12-07 18:38:26
De la: gabigabi2, la data 2013-12-07 18:18:09

Bre Creduloloago, matale n-ai obsevat raspunsul implicit pe care l-am introdus in contextul intrebarii adresate?
Bre, matale nu esti dotata senzorial sa percepi efectele si sa intelegi datele adevarului obiectiv, si ai pretentia sa-l mai si distingi de adevarul subiectiv ? Esti glumeata rau bre !
Totusi, inainte de a realiza banda lui Mobius, cate suprafete insumeaza acea banda, intr-un spatiu tridimensional, o singura suprafata, sau doua suprafete, fata-verso ?

Aaaaaa, cum e bre, Creduloloago ?

zici de Inainte de a realiza banda? 2 suprafete si ptr. ca vorbim despre CEVA anume, atunci cele 2 suprafete pot fi denumite ca Vazut- Nevazut sau Rea- Suprareal !

nu, nu am inteles tocmai bine ce mi-ai sugerat, dar din ceea ce am inteles, ti-as putea spune ca un Adevar obiectiv - ca acesta despre care discutam acum - devine subiectiv si Total ptr. individul in cauza , in momentul Revelatiei si atunci el se situeaza in Punctul din care toate iradiaza !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 11:31

De la: IonOOO, la data 2013-12-08 03:48:57
De la: 9am_750, la data 2013-12-07 23:55:46

intrati pe aceste adrese
www.ortodoxtv.com/

tineretulortodox.tv/

www.youtube.com/watch?v=PfXwrlGNRyc[/quote]

Din punct de vedere biblic,accentul trebuie pus pe Persoane Domnului Hristos. Trebuie crezut in EL in Dunezeu,si nu pe locuri,oameni,obiecte...ect.
Iar din punct de vedere istoric,fosforul a fost descoperit de alchimistul german Hennig Brand din Hamburg in anul 1669,ca si sulfura de carbon tot de f mult timp,in timp ce "minunile" de la Ierusalim,doar de sute de ani. Sub nici o forma nu putem da stiinta la o parte,si cu totii am facut o scoala,mai mult sau mai putin,iar un crestin trebuie sa lucreze,sa opereze,doar cu adevarul. Se stie ca biblic,falsurile,minciuna,ca si multe alte rele vin de la cel rau.

ro.wikipedia.org/wiki/Fosfor[/quote]

asa cum ti am zis vezi ca intri pe un teritoriu periculos pentru tn si din nestiinta spui prostii ca multe altele care le ai mai spus,,deci vezi ca stiinta ta carcoteaza si despre alte minuni facute de hristos si de natura divina,,a lui ce o sa faci atunci ionele oare tot asa o sa tratezi subiectul punand aici linkuri despre,,nu prea cred,,ai de grija ce prostii spui

daca iti mergea mintea stiai ca aceasta minune e consemnata de prin anul 100 si cva prima data si mai cu seama de prin 400 cand nu exista nici un fosfor si nici o prostie de care mai spui tu indoctrinat de secta ta,,si mai vezi ca o data a lovit un stalp fisurandul caci ortodoxi erau tinuti afara de musulmani daca nu ma insel,,si mai vezi ca insasi musulmani certifica aceasta minune,,deci ai de grija ce scoti pe gura din dorinta de a umbri ortodoxia indoctrinat fiind de secta ta

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 13:45

Intr-o zi, un sectant, om ratacit de la dreapta credinta, a vrut sa-l contrazica pe un preot, spunandu-i:

- Chiar daca in Biblie Mantuitorul spune sa ne botezam, eu nu cred ca e bine sa-i botezam pe copii, ci doar pe oamenii mari. Trebuie sa astepti ca cei mici sa creasca si de-abia atunci sa ii intrebi daca vor sau nu sa fie botezati. Doar asa, ca oameni in toata firea, pot hotari cu adevarat. Cum puteti voi, ortodocsii, sa-i botezati pe copii ?

- Spune-mi, ii zise preotul, dupa ce il asculta cu rabdare, stiu ca dumneata ai copii; cand erau mici, i-ai dus la doctor sa ii vaccineze ?

- Da, ii raspunse omul.

- De ce nu ai asteptat sa creasca si sa-i intrebi mai intai daca vor sau nu sa fie vaccinati ? - il mai intreba preotul pe om.

- Fiindca nu vroiam sa se imbolnaveasca si stiam ca e bine pentru ei.

- E, vezi, tot asa si noi stim ca Sfantul Botez este bun pentru copii si nu avem de ce astepta. Asa cum vaccinezi un copil micut, ca sa nu se imbolnaveasca trupul lui fragil, tot asa il si botezi, pentru a nu se "imbolnavi" sufletul lui tanar. Prin puterea Duhului Sfant, prin harul Sau, coborat astfel peste prunc, acesta e un om nou, pregatit pentru o viata noua si luminoasa: viata crestineasca.

Sectantul pleca ochii rusinat si se indeparta, gandindu-se la cele spuse de preot.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 13:59

„Nimeni nu este curat, măcar o zi de va fi viața lui pe pământ (Iov 14, 4 – n. n.)? Tocmai pentru că necurățiile din naștere sunt șterse prin Taina Botezului, de aceea se botează copiii, căci (cum scrie la Scriptură), de nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu (In. 3, 5)” (Din omiliile Evangheliei de la Luca, XIV, V). Același scriitor fecund al Bisericii, în omilia a VIII-a la Levitic, spune că nimeni, chiar de ar trăi numai o zi, nu poate fi scutit de păcat și că trebuie botezat.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:07

Scriptura sfântă indică starea de păcat a pruncilor, cu referire nu la păcatele personale, ci la cel originar și, în consecință, nevoia de a fi botezați. Psalmistul David scrie c㠄iată întru fărădelegi m-am zămislit și întru păcate m-a născut maica mea” (Ps. 50, 5). Celor care consideră acest păcat moștenit descris de psalmist fiind mai puțin grav, evaluarea făcută de Dumnezeu inimii omului, chiar de la naștere, ar trebui să le schimbe părerea: „cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinerețile lui”(Fac. 8, 21).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:09

Dacă Botezul produce, prin unirea cu Hristos, desființarea păcatului strămoșesc sau originar al despărțirii de Dumnezeu, imprimată în firea noastră, și dacă fără această unire cu Hristos nu se poate intra în Împărăția lui Dumnezeu, evident că Botezul ne este absolut necesar pentru mântuire (In. 3, 3), indiferent de vârstă. Dintotdeauna Biserica a socotit că este mai ușor, în cazul pruncilor, ca să nu se ajungă la „trupul păcatului” prin Botez, decât a-l „omorî” după aceea prin Botez, ea urmând în acest sens învățătura Mântuitorului și practica Sfinților Apostoli. Așadar, de îndată ce nimeni nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu decât prin „ușa Botezului”, era firesc și necesar ca Sfinții Apostoli să deschidă aceast㠄uș㔠a mântuirii și copiilor. Pruncii nu pot fi privați de aceast㠄moarte cu Hristos” a omului vechi din ei și de temelia vieții veșnice pusă în orice om de Hristos.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:13

Din Noul Testament reiese limpede că pruncii sunt chemați spre Împărăția lui Dumnezeu (Mt. 19, 14; Lc. 18, 16), ceea ce nu este cu putință în afara lui Hristos și a Bisericii Sale, El fiind ușa spre Împărăție (In. 10, 9). Prin urmare, și copiii încă de atunci, din veacul apostolic, erau botezați și considerați ca membri ai Bisericii; de aceea Sfântul Apostol Pavel, scriind efesenilor și colosenilor, vizează și pe copii ca membri ai Bisericii: „Copii, ascultați, pe părinții voștri în Domnul că aceasta este cu dreptate” (Efes. 6, 1) sau „Copii, ascultați pe părinții voștri întru toate, căci aceasta este bineplăcut Domnului” (Col. 3, 20).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:16

Ca argument pentru practica botezului copiilor, ne putem referi deci la botezarea unor familii întregi de convertiți (Fap. 16, 14-15, 30-34; 1 Cor. 1, 16). În textele neotestamentare sunt mai multe mărturii în acest sens. Astfel, când Sfântul Apostol Pavel face corintenilor referiri legate de misiunea sa, precizează că a „botezat și casa lui Ștefana” (I Cor. 1, 16), apoi în cazul vânzătoarei de porfir㠖 Lidia – a fost botezat㠄ea și casa ei” (Fap. 16, 12-13) –și oare din cine se putea compune casa unei văduve dacă nu din copii –, iar în cartea scripturistică Faptele Apostolilor, ni se menționează despre temnicerul din Filipi care „s-a botezat el și toți ai casei lui” (Fap. 16, 30-33), apoi despre Corneliu sutașul că s-a botezat cu toată casa lui (Fap. 10, 44-48) de unde se înțelege clar că s-au botezat și copiii lor și nu numai părinții. Deci, dacă Apostolii, așa cum se vede din lucrările lor misionare, botezau familii întregi (Fap. 16, 15, 30-39; 18, 8; I Cor. 1, 16), precum și pe toți cei ce aparțineau unei familii (Fap. 16, 1), putem lesne conchide că se botezau și copiii ce aparțineau acestor familii. Este greu de admis că aceste „case” n-ar fi avut și copii în alcătuirea lor, mai ales că în Noul Testament când se vorbește de „casă”, se înțelege adeseori de-a dreptul „familie”

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:19

Vârstnicilor li se cerea credință și pocăință. La cei vârstnici se referă Mântuitorul când spune: „Cel ce va crede și se va boteza, se va mântui” (Mc. 16, 16), precum și Sfântul Apostol Petru când spune: „Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos” (Fap. 2, 38). Uneori au fost botezați și ceilalți, fără ca aceștia să fi manifestat, înainte de a se boteza, credință sau pocăință printr-o mărturisire formală: Lidia și toți ai casei (Fap. 16, 14-15); temnicerul din Filipi și casa sa (Fap. 16, 33); și chiar ucenicii din Efes (Fap. 19, 2-6).

Dar problema aceasta, a mărturisirii credinței ca o condiție pentru primirea Botezului, necesită a fi înțeleasă în tot rostul ei. Astfel, dacă vârstnicii intenționau să se apropie de botez, se înțelege că se apropiau după ce au nutrit credințe străine creștinătății și de multe ori potrivnice. Astfel, acestea trebuiau înlăturate înainte de a îmbrățișa credința cea nouă. Însă acestea nu erau valabile și în cazul pruncilor, care nu au subscris vreunei credințe străine creștinismului, și pe care să o înlăture înainte de a veni la botez. Pruncii nu aveau nimic de răscumpărat, de ispășit, neapucând să săvârșească păcate personale, prin care să se despartă în mod voit de comuniunea cu Dumnezeu, și nu aveau ce regreta.

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:45

Ma gandesc si la altceva ce propaga crestinismul referitor la metoda de aducere pe luma a copiilor, metoda de perpetuare a speciei pe cale sexuala, pe care biserica o vede ca pacat . Este pacat ca un barbat si o femeie, chiar si uniti prin sfanta casatorie, sa faca dragoste si sa permita conceperea unei noi vieti, asigurandu-si urmasii.

....SAU.....

Pacatul copilasului nou venit pe lume este defapt pacatul inaintasilor sai care se rasfrange asupra sa. Acum intreb cu ce drept punem in carca unui om nevinovat belelele si actele negative comise de predecesorii sai?

Lasati fluturii sa zboare!
RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:48

Fiecare este si sa fie raspunzator pentru toate actele sale! Acum si pururea si in vecii vecilor!

Asa cum copilasul ajuns la maturitate isi alege cetatenia, meseria, nevasta/sotul, domiciliul, de ce nu si-ar alege si credinta si momentul de a fi sau nu botezat?

Lasati fluturii sa zboare!
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 14:58

De la: RATAVA, la data 2013-12-08 14:45:25Ma gandesc si la altceva ce propaga crestinismul referitor la metoda de aducere pe luma a copiilor, metoda de perpetuare a speciei pe cale sexuala, pe care biserica o vede ca pacat . Este pacat ca un barbat si o femeie, chiar si uniti prin sfanta casatorie, sa faca dragoste si sa permita conceperea unei noi vieti, asigurandu-si urmasii.

....SAU.....

Pacatul copilasului nou venit pe lume este defapt pacatul inaintasilor sai care se rasfrange asupra sa. Acum intreb cu ce drept punem in carca unui om nevinovat belelele si actele negative comise de predecesorii sai?

mostenesti pacatul stramosesc,,adam a scuhundat neamul omenesc hristos la adus la viata prin sangele lui de aia te botezi in hristos pentru a te lepada de pacatul lui adam si pentru a te intari in hristos,,pentru ca parinti si nasi tai stiu ca i bn nu trebui sa fi tu matur sunt ei,,,lasati copii sa vina la mine

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:07

De la: RATAVA, la data 2013-12-08 14:45:25Ma gandesc si la altceva ce propaga crestinismul referitor la metoda de aducere pe luma a copiilor, metoda de perpetuare a speciei pe cale sexuala, pe care biserica o vede ca pacat . Este pacat ca un barbat si o femeie, chiar si uniti prin sfanta casatorie, sa faca dragoste si sa permita conceperea unei noi vieti, asigurandu-si urmasii.

....SAU.....

pai d'aia Cred in Legea Karmica si Reintrupare, caci este singura care Explica pe intelesul oricui ,de ce preluam de la inaintasii nostri niste datorii ! de ce exista un "destin" personal , dar si de tzara sau grup etnic ! de ce, 2 frati fiind, nascuti si crescuti in aceleasi conditii, se dezvolta altfel ! de ce 2 copii , colegi de clasa fiind si studiind aceleasi materii, unul nu se descurca prea bine si altul prea bine inca !
ptr. ca Sufletele venite la intrupare sunt de virste diferite, cu experiente multiple si diverse si, ca atare, cu o Cunoastere diferita si asa se face ca, unul ajunge Patriarh si fratele sau, de ex., ramine cioban in satul sau !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:19

De la: gabigabi2, la data 2013-12-08 15:07:33

....SAU.....

pai d'aia Cred in Legea Karmica si Reintrupare, caci este singura care Explica pe intelesul oricui ,de ce preluam de la inaintasii nostri niste datorii ! de ce exista un "destin" personal , dar si de tzara sau grup etnic ! de ce, 2 frati fiind, nascuti si crescuti in aceleasi conditii, se dezvolta altfel ! de ce 2 copii , colegi de clasa fiind si studiind aceleasi materii, unul nu se descurca prea bine si altul prea bine inca !
ptr. ca Sufletele venite la intrupare sunt de virste diferite, cu experiente multiple si diverse si, ca atare, cu o Cunoastere diferita si asa se face ca, unul ajunge Patriarh si fratele sau, de ex., ramine cioban in satul sau !
nu exista reintrupare dcat in mintea ta,,nu i nevoie sa ti explice nici o carma nimic ca ti explica foarte clar credinta ta care e la 3 metri de tn si o ocolesti,,destinul ti l faci astazi si tie si urmasilor tai insa lor nu il faci definitoriu ci doar il influentezi

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:30

Intr-o zi, un sectant, om ratacit de la dreapta credinta, a vrut sa-l contrazica pe un preot, spunandu-i:

- Chiar daca in Biblie Mantuitorul spune sa ne botezam, eu nu cred ca e bine sa-i botezam pe copii, ci doar pe oamenii mari. Trebuie sa astepti ca cei mici sa creasca si de-abia atunci sa ii intrebi daca vor sau nu sa fie botezati. Doar asa, ca oameni in toata firea, pot hotari cu adevarat. Cum puteti voi, ortodocsii, sa-i botezati pe copii ?

- Spune-mi, ii zise preotul, dupa ce il asculta cu rabdare, stiu ca dumneata ai copii; cand erau mici, i-ai dus la doctor sa ii vaccineze ?

- Da, ii raspunse omul.

- De ce nu ai asteptat sa creasca si sa-i intrebi mai intai daca vor sau nu sa fie vaccinati ? - il mai intreba preotul pe om.

- E, vezi, tot asa si noi stim ca Sfantul Botez este bun pentru copii si nu avem de ce astepta. Asa cum vaccinezi un copil micut, ca sa nu se imbolnaveasca trupul lui fragil, tot asa il si botezi, pentru a nu se "imbolnavi" sufletul lui tanar. Prin puterea Duhului Sfant, prin harul Sau, coborat astfel peste prunc, acesta e un om nou, pregatit pentru o viata noua si luminoasa: viata crestineasca.

Sectantul pleca ochii rusinat si se indeparta, gandindu-se la cele spuse de preot.
--------
Poate a plecat gandindu-se ce a mintit preotul, caci Domnul Isus spune: "Lasati copilasi sa vina la Mine ca a unora ca ei este Imparatia cerurilor".....nu a zis sa vina la mine sa-i botez ca ei nu au nevoie de botez,pana cand cred.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:34

De la: 9am121159, la data 2013-12-08 15:30:48

- Da, ii raspunse omul.

--------
Poate a plecat gandindu-se ce a mintit preotul, caci Domnul Isus spune: "Lasati copilasi sa vina la Mine ca a unora ca ei este Imparatia cerurilor".....nu a zis sa vina la mine sa-i botez ca ei nu au nevoie de botez,pana cand cred.
serios,,da tu ai nevoie de vaccin pana nu crezi ca ti e necesar?

si nu mai intrati in discutii pana nu o sa fiti in stare sa raspundeti de unde aveti biblie

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:35

Ma gandesc si la altceva ce propaga crestinismul referitor la metoda de aducere pe luma a copiilor, metoda de perpetuare a speciei pe cale sexuala, pe care biserica o vede ca pacat . Este pacat ca un barbat si o femeie, chiar si uniti prin sfanta casatorie, sa faca dragoste si sa permita conceperea unei noi vieti, asigurandu-si urmasii.

....SAU.....

mostenesti pacatul stramosesc,,adam a scuhundat neamul omenesc hristos la adus la viata prin sangele lui de aia te botezi in hristos pentru a te lepada de pacatul lui adam si pentru a te intari in hristos,,pentru ca parinti si nasi tai stiu ca i bn nu trebui sa fi tu matur sunt ei,,,lasati copii sa vina la mine
-------
Biblia precizeaza ca pacatul lui Adam a tinut pana la Moise......nu aveti nici-un drept Biblic sa botezati copii pana cand se fac mari si cred.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:35

iar acolo era vorba despre pagani desteptilor si convertirea lor

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2013, ora 15:39

- Da, ii raspunse omul.

--------

serios,,da tu ai nevoie de vaccin pana nu crezi ca ti e necesar?

si nu mai intrati in discutii pana nu o sa fiti in stare sa raspundeti de unde aveti biblie
------------
Tu rastalmacesti toata Biblia pentru ca traiesti in minciuna, nu in adevar.

Pagini: << 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: