Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:32
ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
--------- Semnele Lui sant semnele cuielor in maini si picioare nu crucea de lemn, ca nu poti sa recunosti, numai daca vezi crucea , daca este Domnul Isus Cel adevarat sau unul fals ca este scris ca vor fi Hristosi mincinosi. Viziteaza biserica sectantilor cum iti place sa spui si vei afla si tu adevarul.Nu te-ai mai saturat de minciuni? Sau nu poti sa distingi intre adevar si minciuna, sau te prefaci, sau faci parte din fiara care va arde cu proorocul mincinos si cu diavolul. |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:34
C�ci Hristos nu m-a trimis ca s� botez, ci s� binevestesc, dar nu cu �n�elepciunea cuv�ntului, ca s� nu r�m�n� zadarnic� crucea lui Hristos.
aici cum il mai numesti pe hristos valentinoo,,de doua ori cruce ,,e cumva pleonasm si nu stiu eu despre care biblie vorbiti voi,,aia din mintea voastra? crucea simbolul jertfei si totodata al vietii desteptilor plecati din sectele voastre care va spala creierii de unde aveti biblie sectarilor? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:37
Atunci se va ar�ta pe cer semnul Fiului Omului �i vor pl�nge toate neamurile p�m�ntului �i vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere �i cu slav� mult�.
care semn sectarilor daca nu crucea simbolul vietii plecati din sectele ce vau indoctrrinat mintea ------- Sectele sant sus de tot fata de voi.Vino si tu si te convingi, altfel vei ramane in moarte, intuneric si minciuna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:40
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:32:41ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilorhristosi mincinosi sunteti voi ca iata ati aparut dupa 1800 de ani ,,iar semnul,,,nu semnele sau insemnele este crucea desteapto simbolul jertfei si al vietii care este inca din gradinile raiului si reprezinta pomul vietii,,acela e simbolul care o sa l vada toate neamurile inclusiv voi sectarilor,,, DE UNDE AI BIBLIE VALENTINO Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:41
C�ci Hristos nu m-a trimis ca s� botez, ci s� binevestesc, dar nu cu �n�elepciunea cuv�ntului, ca s� nu r�m�n� zadarnic� crucea lui Hristos. aici cum il mai numesti pe hristos valentinoo,,de doua ori cruce ,,e cumva pleonasm si nu stiu eu despre care biblie vorbiti voi,,aia din mintea voastra? crucea simbolul jertfei si totodata al vietii desteptilor plecati din sectele voastre care va spala creierii de unde aveti biblie sectarilor? --------- Noi nu mai putem veni la draci, demoni Apocalipsa 9/20. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:44
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:37:49Atunci se va ar�ta pe cer semnul Fiului Omului �i vor pl�nge toate neamurile p�m�ntului �i vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere �i cu slav� mult�.in minciuna te au dus visele si vedeniile tale,,si necunoostinta bibliei cand erai la ortodoxi,,precum va dus ppe toti din necunostinta,,fiind usor de manipulat si indoctrinat,,ai dat dovada ca nu cunoosti biblia si nici nu sti de unde o ai,,cum sa vin la niste eretici mincinosi,,cum ar putea cineva sa vina la uni care nu cunosc biblia si nici nu stiu de unde o au Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:46
ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
--------- Semnele Lui sant semnele cuielor in maini si picioare nu crucea de lemn, ca nu poti sa recunosti, numai daca vezi crucea , daca este Domnul Isus Cel adevarat sau unul fals ca este scris ca vor fi Hristosi mincinosi. Viziteaza biserica sectantilor cum iti place sa spui si vei afla si tu adevarul.Nu te-ai mai saturat de minciuni? Sau nu poti sa distingi intre adevar si minciuna, sau te prefaci, sau faci parte din fiara care va arde cu proorocul mincinos si cu diavolul. hristosi mincinosi sunteti voi ca iata ati aparut dupa 1800 de ani ,,iar semnul,,,nu semnele sau insemnele este crucea desteapto simbolul jertfei si al vietii care este inca din gradinile raiului si reprezinta pomul vietii,,acela e simbolul care o sa l vada toate neamurile inclusiv voi sectarilor,,, DE UNDE AI BIBLIE VALENTINO -------- Te duc in eroare stramosi tai nesfinti de la care inveti in loc sa inveti din Biblie si numai din Biblie.Degeaba ai facut scoala de popi 'Can can", ca multi preoti care si-au dat seama spun ca nu la voi este adevarulDaca te vei trezi si tu vreodata o sa-ti dai seama. Pana atunci bajbaie dar in Biblie si numai in Biblie, iar Dumnezeu care poate te va trezi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:47
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:41:08 eronat,,nu mai puteti venii pentru ca errezia din necunoastere va intunecat partea rationala,,de aia iti fac trimitere mereu la dialog cu un sectar,,unde sectarul a aflat raspunsuri la toate intrebarile lui insa el zice ca nu se pooate lepada de secta lui,,asta inseamna erezia valentina
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:50
Atunci se va ar�ta pe cer semnul Fiului Omului �i vor pl�nge toate neamurile p�m�ntului �i vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere �i cu slav� mult�.
care semn sectarilor daca nu crucea simbolul vietii plecati din sectele ce vau indoctrrinat mintea ------- Sectele sant sus de tot fata de voi.Vino si tu si te convingi, altfel vei ramane in moarte, intuneric si minciuna. in minciuna te au dus visele si vedeniile tale,,si necunoostinta bibliei cand erai la ortodoxi,,precum va dus ppe toti din necunostinta,,fiind usor de manipulat si indoctrinat,,ai dat dovada ca nu cunoosti biblia si nici nu sti de unde o ai,,cum sa vin la niste eretici mincinosi,,cum ar putea cineva sa vina la uni care nu cunosc biblia si nici nu stiu de unde o au ----------- Imi este mila de tine 750, dar calea aleasa de tine nu te duce la Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:51
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:46:20 ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilorpreooti aia nu au cunooscut biblia la fel ca tn,,de aia te ai si facut sectanta,,stramoosii mei sunt urmasii apostolilor,,nu au cum sa ma duca in eroare,,tu esti cea dusa in eroare ca nu ti cunoosti stramosi,,,nu sti de unde ai biblia,,tu doar cunosti stramosi tai americani care te au indoctrinat Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:53
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:50:07 Atunci se va ar�ta pe cer semnul Fiului Omului �i vor pl�nge toate neamurile p�m�ntului �i vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere �i cu slav� mult�.poate ar trebui sa ti fie mila ca din necunostinta bibliei ai cazut in mana sectarilor eretici valentina
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:54
Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite.
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:59
care semn sectarilor daca nu crucea simbolul vietii plecati din sectele ce vau indoctrrinat mintea ------- Sectele sant sus de tot fata de voi.Vino si tu si te convingi, altfel vei ramane in moarte, intuneric si minciuna. in minciuna te au dus visele si vedeniile tale,,si necunoostinta bibliei cand erai la ortodoxi,,precum va dus ppe toti din necunostinta,,fiind usor de manipulat si indoctrinat,,ai dat dovada ca nu cunoosti biblia si nici nu sti de unde o ai,,cum sa vin la niste eretici mincinosi,,cum ar putea cineva sa vina la uni care nu cunosc biblia si nici nu stiu de unde o au ----------- Imi este mila de tine 750, dar calea aleasa de tine nu te duce la Dumnezeu. --------- Sectanti pe care tu-i numesti eretici, vor fi " O preotie aleasa, un neam sfant, un popor pe care l-a ales Dumnezeu ca sa fie al lui" atunci ce te vei face "can can"?? poate ar trebui sa ti fie mila ca din necunostinta bibliei ai cazut in mana sectarilor eretici valentina Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 23:03
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:59:31 Atunci se va ar�ta pe cer semnul Fiului Omului �i vor pl�nge toate neamurile p�m�ntului �i vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere �i cu slav� mult�.asta e doar in visele si vedeniile tale,,,care sectanti aia care nu cunosc biblia si interpreteaza cuvantul lui dumnezeu,,,aceia sunt sfintii parinti desteapto calugarii monahii care au lasat tot pentru hristos,nu sectele voastre ce va indoctrineaza
|
Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 23:16
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 00:03
Buerebista, regele dac, pe care presupun ca l-ati uitata.
A unit triburile dace de pe un teritoriu cam de 2 ori cit Rominia de acum. Dacii traiau pe acelasi areal cu triburi scite sau alta denumire (spre rusinea mea am uitat). Dacii erau majoritar. Traiul cu acele triburi se reducea la niste razboaie continue. Scitii furau tot ce misca. dacii se razbunau. Si a iesit ca dacii se ticalosisera de atitea rele ce le faceau scitii. Buerebista le-a impus dacilor o disciplina de fier, i-au invins pe sciti, si i-au alungat din arealul lor. A iesit o Dacie uriasa, Din pacate a murit mult prea devreme si cea Dacie nu a rezistat prea mult., Asta conteaza in istoria acestei tari, nu nu stiu ce sfinti din evul mediu, Sau istoria adfusa de altii pe aceste teritorii. Dacii liberi ce au ramas dupa razboaiele cu imperiul roman, au facut istoria acestui areal, nu cei ocupati. cam 85 % din teritoriul Daciei nu a fost cucerit de romani. Si asta conteaza mai mult decit istoria altor tari. Practic dacii au fost neinvinsi dupa criteriile militare. Asta conteaza, nu capul plecat in fata nu stiu carei religii. Sa trecem la evul mediu. Ar fi bine sa nu, ca ajungem la....eretici. Unii din ei spuneau ca se vor intoarce in.....care de fier.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 08:57
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:54:50Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite. te sarut, Valentina ! Sarbatori fericite ! dar, apropo de titlul filmului : refuz ideea de razbunare caci, in respectul fata de tocmai ce spuneam despre legea karmica ce functioneaza pe Cauza si Efect, razbunarea este o nenorocire ce atrage dupa sine alte nenorocire si lantul lor nu se mai inchide niciodata ! singurul raspuns ce se poate da este Iubire si Iertare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:30
De la: gabigabi2, la data 2013-12-10 08:57:25De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:54:50Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite. aia nu este nici o lege karmica,,ci este legea lui dumnezeu care zici ca e in tn insa dai crezare altor,,,,legi,,, vezi neascultarea lui adam vexi blestemul lui cain si mai ales al celui ce l va omora pe cain Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:43
mai citeste o data raspunsul meu ,caci sunt 3 puncte mari si late expuse-n el :
lagea cauzei si efectului razbunarea pe care eu o refuz si , Iubirea si Iertarea ! incearca ,te rog ,sa intelegi ca legea Karmica NU contravine nici legii divine, nici lui Dumnezeu si nici lui Isus ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:55
De la: gabigabi2, la data 2013-12-10 10:43:39mai citeste o data raspunsul meu ,caci sunt 3 puncte mari si late expuse-n el :lncearca te rog sa intelegi ca,nu exista nici o lege karmica,,ci legea lui dumnezeu pentru ca el a creat tot universul,,nu are cum sa i contravina vreo lege daca s ale lui,,ca inventeaza orientali tai si asiatici legi de la ei e alta treaba Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:56
Dumnezeiasca Scriptur� ne spune de Enoh, c� s-a r�pit �i nu s-a mai aflat, dar nu se �tie dac� chiar �n cer. Ilie nu s-a �n�l�at nici el chiar la cer. Dar unde? S-a �n�l�at �ca la cer�, deci cam spre cer. �n hronografe �i alte c�r�i se p�streaz� o istorie despre unul din sfin�ii care s-au �n�l�at la cer. �ti�i cine? A fost fiul lui Adam, Set. Istoria sf�nt� spune c� Set a fost foarte iubit de Dumnezeu. Pe acest fiu i l-a dat Dumnezeu lui Adam �n locul lui Abel care a fost ucis de fratele s�u, Cain. �i acest fiu a fost blagoslovit cu mari daruri de la Dumnezeu, c� a fost pl�cut lui Dumnezeu. �i spune o istorie sf�nt� c� acest Set s-a r�pit la cer. Dar pentru ce? Ca s� �nve�e astronomia de la �ngeri. De aceea, bine a zis Marele Vasile c�: �mult vestita astronomie, pentru cel credincios, e o a doua teologie�. Pentru c� precum auzim, astronomia �i are originea de la Dumnezeu; c�ci chiar �ngerii au �nv��at pe om astronomia.
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:57
Se zice c� Set a stat la cer 40 de zile �i 40 de nop�i �i a �nv��at astronomia �n cer, mi�carea astrelor cere�ti, �ntunecarea soarelui, a lunii �i celelalte semne care se arat� pe cer ca s� le cunoasc� oamenii, c�nd Dumnezeu e sup�rat, c�nd vrea s� schimbe vremea �i celelalte. Dar Sit, care a fost r�pit, zice Scriptura �i istoria, sau c�nd a fost dus la Dumnezeu, a uitat �i de foame �i de sete, ca �i Moise pe Muntele Sinai. Acesta a vorbit cu Dumnezeu �i a postit de dou� ori c�te 40 de zile, numai �n g�ndire de Dumnezeu st�nd, f�r� s� m�n�nce �i s� bea. A�a a f�cut �i Set. Fiindc� se afla �n convorbire cu Dumnezeu �i �ngerii �l �nv��au semnele astrelor �i mi�c�rile lumii �i celelalte, c�nd s-a cobor�t la p�m�nt, copiii nu-i mai ziceau tat�. Dar cum? Dumnezeu! A�a de tare str�lucea fa�a lui (vezi Hronograful lui Gheorghe Chedrenos).
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:00
Iar de Moise zice Scriptura c� a primit pe Muntele Sinai at�ta lumin� de la Dumnezeu, care i-a dat tablele legii, �nc�t fiii lui Israil nu puteau privi la el (Ie�irea 24, 17; 34, 29-30). De aceea �i punea un v�l pe fa��, c�ci �i str�lucea fa�a prea tare. Dar de Moise spune Scriptura c� a fost numai pe Muntele Sinai, pe c�nd de Set spune c� a fost la cer.
Se zice c� fiii lui Set de aceea se cheam�, �n Scriptur�, fiii lui Dumnezeu, iar fiii lui Cain fiii dracilor �i fiii oamenilor; pentru c� au �nceput s�-i zic� tat�lui lor Dumnezeu. At�ta slav� �i frumuse�e �i podoab� a adus Set, c�nd s-a pogor�t de la Dumnezeu. �i l-au �ntrebat fiii: �Tat�, nu cumva te-ai f�cut Dumnezeu?�. Iar el le-a r�spuns: �Nu dragii mei, nu m-am f�cut Dumnezeu. Eu sunt rob al lui Dumnezeu �i om stric�cios asemenea vou�, dar eu am fost acolo unde e Dumnezeu�. ��i ce �i-au spus, tat�?�. �Iat� ce miau spus: �S� p�zi�i legile lui Dumnezeu, �nv��ate de la Adam, pe care le-a primit de la Dumnezeu �n con�tiin��, �i s� b�ga�i de seam� s� nu v� c�s�tori�i cu odrasle din neamul lui Cain, c� este blestemat��. C�ci Scriptura spune c� Dumnezeu a blestemat pe Cain. Dar ce mai spune Scriptura? C� s-au r�nit fiii lui Set de frumuse�ea fiicelor lui Cain �i le-au pl�cut �i le-au luat �n c�s�torie. De aceea m�nia lui Dumnezeu a venit asupra lor. Sit le-a spus: �Dragii tatii, s� nu cumva s� v� c�s�tori�i cu urma�e din neamul cel blestemat al lui Cain. C�ci a spus Dumnezeu c� atunci c�nd v� ve�i amesteca cu neamul acela, se vor na�te uria�i �i va veni potopul pe fa�a p�m�ntului �i va pierde pe tot poporul. C�ci voi sunte�i neam sf�nt, sunte�i ramur� din r�d�cin� sf�nt�; s� nu v� amesteca�i cu blestema�ii aceia de s�lbatici!�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:01
�i a tr�it Set 812 ani. �n timpul c�t a tr�it Set, fiii s�i nu au c�lcat porunca lui Dumnezeu. Dar dac� a murit Set, copiii au zis unul c�tre altul: �Ei! Tata a zis s� nu iau cutare fat� �n c�s�torie, dar el a murit, �i dac� mie �mi place, de ce s� n-o iau? C�-i din neamul lui Cain?�. �i au c�lcat porunca tat�lui lor. �i au �nceput s�-�i ia femei din neamul lui Cain.
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:02
Dar ce s-a �nt�mplat? Cum au �nceput s�-�i ia neveste din neamul lui Cain, se n�teau uria�i. Ace�tia cre�teau de-o palm� �n fiecare zi, cre�teau mari ca chedrii Libanului, de 70-80 de st�njeni �n�l�ime. �i erau cei mai slu�i �i mai spurca�i oameni de pe fa�a p�m�ntului, cum spune Sf�ntul Dimitrie al Rostovului, �nc�t condeiul nu poate s� descrie ce f�ceau aceia. C� m�ncau �i pruncii pe care �i lep�dau muierile lor, a�a de spurca�i erau. �i sute de ani i-a a�teptat Dumnezeu la poc�in��, p�n� ce a venit potopul. �mp�r��ia uria�ilor a fost �nainte de potop �i a �inut aproape 200 de ani. �i dac� nu s-au �ndreptat ei de f�r�delegile lor, Dumnezeu a zis: �Nu va locui Duhul Meu �ntru ace�ti oameni�. �i a hot�r�t s�-i piard� de pe fa�a p�m�ntului.
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:07
C�ci le spusese M�ntuitorul: �Nimeni nu s-a suit la cer, f�r� numai Fiul Omului Care S-a pogor�t din cer�. C�ci numai El S-a suit la cer; ceilal�i, cum v-am mai spus, nu s-au suit la cer, ci �ca la cer�. Auzi ce spune David: ��nal��-Te peste ceruri, Dumnezeule, �i peste tot p�m�ntul s� fie slava Ta� (Psalmii 107, 5).
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:09
Deci Iisus Hristos S-a suit ast�zi mai presus de toate cerurile �i v-am ar�tat pricinile pentru care: �nt�i, pentru ca s� ne trimit� pe Duhul Sf�nt; a doua, ca s� plineasc� r�nduiala cea pentru noi; �i a treia, ca s� ne �nal�e pe noi din moarte la via��, din iad la rai, din p�cat la virtute. S� ne fac� din oameni nu �ngeri, ci dumnezei dup� dar. Deci omul, fiind dup� chipul �i asem�narea Lui, se �nal�� c�t �i este lui cu putin��. Dac� crede �i se �nal�� pe treptele urcu�ului duhovnicesc, despre care v-am amintit, se face �i el un dumnezeu dup� dar, dar nu dup� fiin��. C� auzi ce spune Sf�ntul Vasile cel Mare: �Dumnezeu l-a pus pe om �mp�rat peste tot p�m�ntul �i l-a f�cut dumnezeu al celor f�cute de Dumnezeu�.
Auzi? Omul e �mp�rat al p�m�ntului �i Dumnezeu peste toate lucrurile lui Dumnezeu! A�a a voit El s�-l fac�. Dar omul se amestec� cu dobitoacele, se face asemenea cu ele, se deprinde cu via�a dobitoceasc� �i se face mai r�u dec�t dracul �i aceasta-i c�derea care ne coboar� pe noi: p�catul. Iar ceea ce ne suie este darul lui Dumnezeu, care �nal�� sufletele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:11
C�ci auzi ce spune proorocul Isaia: �Ca s� �nal�e pe fiii Lui �ntru toate zilele veacului�. Nu s-au �n�l�at numai Enoh �i Ilie, nu s-au �n�l�at numai patriarhii �i proorocii, ci o dat� cu �n�l�area lui Hristos, s-au �n�l�at to�i sfin�ii �i to�i pe care i-a scos Hristos din iad. Dar nu �n cer, ci �n rai, c�ci �n cer numai El a intrat. Iar dup� judecata viitoare, to�i vor intra �n cer. C�ci zice �n Evanghelie: �Ferici�i cei s�raci cu duhul, c� a acelora este �mp�r��ia cerurilor!�. N-a zis �a raiului�. C� se zice c� unde a prisosit p�catul, sau unde s-a �nmul�it p�catul, acolo a prisosit darul lui Iisus. A fost izgonit Adam din rai, dar venirea lui Hristos �mpotriva satanei mai mult� fal� d� neamului lui Adam. Nu-l mai aduce iar �n rai; �n rai stau to�i sfin�ii �i drep�ii lui Dumnezeu numai p�n� la judecata viitoare, iar dup� judecata cea de apoi nu mai duce Dumnezeu pe sfin�i �n rai, ci �n cer.
Deci, s-a izgonit omul din rai, dar dac� cu darul lui Hristos spore�te �i se m�ntuie�te, locuin�a lui va fi �n cer, �n �mp�r��ia cerului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:14
A�a a prisosit darul lui Dumnezeu dat firii omene�ti. �i se �ntreab� Sf�ntul Ioan Damaschin: Pentru ce? Pentru trup! De ce nu i-a miluit �i pe draci tot a�a? C� �i dracii au c�zut din cer �i s-au f�cut draci. Au c�zut f�r� trup �i ce este pentru om moartea, aceea este pentru �ngeri c�derea. �ngerii dup� c�dere nu se mai pot �ntoarce, iar omului din cauza trupului i s-a dat poc�in�� p�n� la moarte, p�n� la ultima suflare. Dac� se poc�ie�te, �l prime�te Dumnezeu �i poate s�-l fac� din om asemenea cu dracii, �nger �i dumnezeu dup� dar, s�-l ridice �n cer. C�ci pentru neputin�a trupului S-a r�stignit Dumnezeu �i a venit �i S-a �mbr�cat �n trup, ca s� ridice firea noastr� nu p�n� la �ngeri, nu p�n� la Heruvimi, ci p�n� la dreapta Tat�lui. Pe scaunul Dumnezeirii st� firea omeneasc�, acolo unde este Iisus Hristos. Aceasta �n ciuda satanei. C�ci ce a zis Dumnezeu? L-ai scos pe om din rai? Am s� �ndumnezeiesc firea omeneasc� �i am s-o ridic �n cer, �i am s� M� �mbrac �n firea lui �i am s� stau pe scaun cu Tat�l, �i ai s� vezi floarea aceasta, pe care ai stricat-o �n rai �i ai corupt-o, c� st� pe tronul Dumnezeirii! Acesta-i lucrul lui Dumnezeu �i r�zbunarea Lui pentru pizma satanei.
|
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:19
Fra�ii mei, c�nd era Adam de 700 de ani, cum se spune �n hronograf, ca om b�tr�n, c�ci a tr�it 930 de ani, cum spune Scriptura, a adormit l�ng� un stejar. �i dormind el acolo, a venit la el Arhanghelul Uriil. C�ci �apte duhuri mari, �apte Arhangheli au comanda cetelor �ngere�ti: Mihail, Gavriil, Rafail, Varahil, Salatiil, Gudiil �i Uriil. N-am s� v� spun t�lcuirea acestor �apte nume, dar v� spun pe a lui Uriil c� se t�lcuie�te �foc �i lumin� dumnezeiasc�. Acest al �aptelea Arhanghel a venit deci c�nd dormea Adam l�ng� un stejar, obosit. �i c�nd s-a trezit, s-a trezit cu �ngerul la cap: �Adame! Ce faci?�(Adam nu se mai temea de �ngeri, c� a stat cu ei �n rai). Acesta zise: �Doamne, m� odihnesc�. �Adame, ia ascult�, �tii ce are s� p��easc� neamul t�u?�. �Nu, Doamne, dar s�-mi spui ce are s� fac� Dumnezeu cu neamul acesta al meu, fiindc� v�d c� tare s-a mai �nr�it. C� am at�tea mii de nepo�i �i str�nepo�i, �i s-au �nr�it. �i pe mine, Doamne, pentru un singur p�cat m-ai dat afar� din rai, dar ei c� s-au f�cut curvari �i be�ivi �i r�i �i s-a umplut lumea de ei, cu ace�tia ce ai s� faci? C�ci �tiu c� Dumnezeu ur�te p�catul �i niciodat� nu poate s� fie prieten cu cel p�c�tos �i spurcat, ca s�-i ierte p�catele lui f�r� de poc�in��. C�ci �tiu c� nimic necurat nu va intra �ntru �mp�r��ia cerului. Ce are s� fac� Dumnezeu cu neamul meu?�. �i a zis Arhanghelul Uriil: �Iat�, pentru aceea m-a trimis Dumnezeu s�-�i spun. S� �tii, Adame, c� oamenii au s� se �nmul�easc� mult, �i din ce se vor �nmul�i, vor fi tot mai r�i. �i are s� trimit� Dumnezeu dou� potopuri�. �i a �ntrebat Adam: �Ce-i aceea, Doamne, potop?�. �Potop, Adame, �nseamn� ap� mult� �i foc mult. Are s� vie o ap� care s� acopere lumea �i are s� vie un potop de foc care s� ard� lumea�. �Dar � l-a �ntrebat Adam � c�nd au s� fie acestea?� (Hronograful lui Chedrinos). �i i-a zis �ngerul : �Culc�-te �i dormi �i te odihne�te, c� voi veni �n alt� zi�. �i s-a odihnit Adam, �i alt� dat�, c�nd era odihnit, a venit Arhanghelul Uriil �i �i zise: �Adame, ce vrei s� �tii?�. �Doamne, spune-mi c�nd are s� fie potopul �i care potop are s� fie �nt�i, cel cu ap�, sau cel cu foc?.� �i i-a spus lui Uriil Arhanghelul: �Ia seama, Dumnezeu ��i spune a�a: f� un st�lp de piatr�, de 45 de co�i �n�l�ime. Dup� ce vei face st�lpul acela de piatr�, s� pui deasupra lui un vas cu ap�, iar la r�d�cina lui s� faci un foc mare. Dup� ce vei termina lucrarea aceasta, are s� vie somn peste tine. �i dac� ai s� dormi, c�nd te vei trezi, ia seama: dac� focul s-a atins de piatr� �i va mistui st�lpul de piatr�, focul va veni �nt�i. Iar dac� vasul cu ap� se va v�rsa �i va stinge focul, s� �tii c� apa vine �nt�i�. �i a �ntrebat Adam pe Uriil: �Doamne, dar alte semne nu mai sunt?�. Uriil mai zise: �Mai sunt �i altele. Ia seama c� �nainte de a veni potopul cel cu ap�, oamenii vor bea ap� f�r� sa�, �i ziua, �i noaptea, apoi �nainte de cel cu foc vor scoate fum�.
|
|
|