back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:32

ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
---------
Semnele Lui sant semnele cuielor in maini si picioare nu crucea de lemn, ca nu poti sa recunosti, numai daca vezi crucea , daca este Domnul Isus Cel adevarat sau unul fals ca este scris ca vor fi Hristosi mincinosi. Viziteaza biserica sectantilor cum iti place sa spui si vei afla si tu adevarul.Nu te-ai mai saturat de minciuni? Sau nu poti sa distingi intre adevar si minciuna, sau te prefaci, sau faci parte din fiara care va arde cu proorocul mincinos si cu diavolul.

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:34

Cãci Hristos nu m-a trimis ca sã botez, ci sã binevestesc, dar nu cu înþelepciunea cuvântului, ca sã nu rãmânã zadarnicã crucea lui Hristos.

aici cum il mai numesti pe hristos valentinoo,,de doua ori cruce ,,e cumva pleonasm si nu stiu eu

despre care biblie vorbiti voi,,aia din mintea voastra?

crucea simbolul jertfei si totodata al vietii desteptilor

plecati din sectele voastre care va spala creierii

de unde aveti biblie sectarilor?

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:37

Atunci se va arãta pe cer semnul Fiului Omului ºi vor plânge toate neamurile pãmântului ºi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere ºi cu slavã multã.

care semn sectarilor daca nu crucea simbolul vietii

plecati din sectele ce vau indoctrrinat mintea
-------
Sectele sant sus de tot fata de voi.Vino si tu si te convingi, altfel vei ramane in moarte, intuneric si minciuna.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:40

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:32:41ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
---------
Semnele Lui sant semnele cuielor in maini si picioare nu crucea de lemn, ca nu poti sa recunosti, numai daca vezi crucea , daca este Domnul Isus Cel adevarat sau unul fals ca este scris ca vor fi Hristosi mincinosi. Viziteaza biserica sectantilor cum iti place sa spui si vei afla si tu adevarul.Nu te-ai mai saturat de minciuni? Sau nu poti sa distingi intre adevar si minciuna, sau te prefaci, sau faci parte din fiara care va arde cu proorocul mincinos si cu diavolul.
hristosi mincinosi sunteti voi ca iata ati aparut dupa 1800 de ani ,,iar semnul,,,nu semnele sau insemnele este crucea desteapto simbolul jertfei si al vietii care este inca din gradinile raiului si reprezinta pomul vietii,,acela e simbolul care o sa l vada toate neamurile inclusiv voi sectarilor,,,

DE UNDE AI BIBLIE VALENTINO

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:41

Cãci Hristos nu m-a trimis ca sã botez, ci sã binevestesc, dar nu cu înþelepciunea cuvântului, ca sã nu rãmânã zadarnicã crucea lui Hristos.

aici cum il mai numesti pe hristos valentinoo,,de doua ori cruce ,,e cumva pleonasm si nu stiu eu

---------
Noi nu mai putem veni la draci, demoni Apocalipsa 9/20.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:44

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:37:49Atunci se va arãta pe cer semnul Fiului Omului ºi vor plânge toate neamurile pãmântului ºi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere ºi cu slavã multã.

-------
Sectele sant sus de tot fata de voi.Vino si tu si te convingi, altfel vei ramane in moarte, intuneric si minciuna.
in minciuna te au dus visele si vedeniile tale,,si necunoostinta bibliei cand erai la ortodoxi,,precum va dus ppe toti din necunostinta,,fiind usor de manipulat si indoctrinat,,ai dat dovada ca nu cunoosti biblia si nici nu sti de unde o ai,,cum sa vin la niste eretici mincinosi,,cum ar putea cineva sa vina la uni care nu cunosc biblia si nici nu stiu de unde o au

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:46

ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
---------

hristosi mincinosi sunteti voi ca iata ati aparut dupa 1800 de ani ,,iar semnul,,,nu semnele sau insemnele este crucea desteapto simbolul jertfei si al vietii care este inca din gradinile raiului si reprezinta pomul vietii,,acela e simbolul care o sa l vada toate neamurile inclusiv voi sectarilor,,,

--------
Te duc in eroare stramosi tai nesfinti de la care inveti in loc sa inveti din Biblie si numai din Biblie.Degeaba ai facut scoala de popi 'Can can", ca multi preoti care si-au dat seama spun ca nu la voi este adevarulDaca te vei trezi si tu vreodata o sa-ti dai seama. Pana atunci bajbaie dar in Biblie si numai in Biblie, iar Dumnezeu care poate te va trezi.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:47

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:41:08

---------
Noi nu mai putem veni la draci, demoni Apocalipsa 9/20.

eronat,,nu mai puteti venii pentru ca errezia din necunoastere va intunecat partea rationala,,de aia iti fac trimitere mereu la dialog cu un sectar,,unde sectarul a aflat raspunsuri la toate intrebarile lui insa el zice ca nu se pooate lepada de secta lui,,asta inseamna erezia valentina

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:50

Atunci se va arãta pe cer semnul Fiului Omului ºi vor plânge toate neamurile pãmântului ºi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere ºi cu slavã multã.

-------

in minciuna te au dus visele si vedeniile tale,,si necunoostinta bibliei cand erai la ortodoxi,,precum va dus ppe toti din necunostinta,,fiind usor de manipulat si indoctrinat,,ai dat dovada ca nu cunoosti biblia si nici nu sti de unde o ai,,cum sa vin la niste eretici mincinosi,,cum ar putea cineva sa vina la uni care nu cunosc biblia si nici nu stiu de unde o au
-----------
Imi este mila de tine 750, dar calea aleasa de tine nu te duce la Dumnezeu.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:51

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:46:20 ca auzi ce va zice ,,se va vedea semnul lui pe cer,,care e semnul lui decat crucea,,ce o sa va faceti voi cand va aparea crucea pe cer sectarilor
---------

--------
Te duc in eroare stramosi tai nesfinti de la care inveti in loc sa inveti din Biblie si numai din Biblie.Degeaba ai facut scoala de popi 'Can can", ca multi preoti care si-au dat seama spun ca nu la voi este adevarulDaca te vei trezi si tu vreodata o sa-ti dai seama. Pana atunci bajbaie dar in Biblie si numai in Biblie, iar Dumnezeu care poate te va trezi.
preooti aia nu au cunooscut biblia la fel ca tn,,de aia te ai si facut sectanta,,stramoosii mei sunt urmasii apostolilor,,nu au cum sa ma duca in eroare,,tu esti cea dusa in eroare ca nu ti cunoosti stramosi,,,nu sti de unde ai biblia,,tu doar cunosti stramosi tai americani care te au indoctrinat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:53

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:50:07 Atunci se va arãta pe cer semnul Fiului Omului ºi vor plânge toate neamurile pãmântului ºi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere ºi cu slavã multã.

-------

-----------
poate ar trebui sa ti fie mila ca din necunostinta bibliei ai cazut in mana sectarilor eretici valentina

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:54

Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 22:59

-------

-----------
---------
Sectanti pe care tu-i numesti eretici, vor fi " O preotie aleasa, un neam sfant, un popor pe care l-a ales Dumnezeu ca sa fie al lui" atunci ce te vei face "can can"??

poate ar trebui sa ti fie mila ca din necunostinta bibliei ai cazut in mana sectarilor eretici valentina

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 23:03

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:59:31 Atunci se va arãta pe cer semnul Fiului Omului ºi vor plânge toate neamurile pãmântului ºi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere ºi cu slavã multã.

-------

-----------
---------
Sectanti pe care tu-i numesti eretici, vor fi " O preotie aleasa, un neam sfant, un popor pe care l-a ales Dumnezeu ca sa fie al lui" atunci ce te vei face "can can"??

asta e doar in visele si vedeniile tale,,,care sectanti aia care nu cunosc biblia si interpreteaza cuvantul lui dumnezeu,,,aceia sunt sfintii parinti desteapto calugarii monahii care au lasat tot pentru hristos,nu sectele voastre ce va indoctrineaza

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2013, ora 23:16

Valentina si Ioane luati si ascultati

www.youtube.com/watch?v=Q2ZiURDn0N8

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 00:03

Buerebista, regele dac, pe care presupun ca l-ati uitata.
A unit triburile dace de pe un teritoriu cam de 2 ori cit Rominia de acum.
Dacii traiau pe acelasi areal cu triburi scite sau alta denumire (spre rusinea mea am uitat).
Dacii erau majoritar.
Traiul cu acele triburi se reducea la niste razboaie continue.
Scitii furau tot ce misca. dacii se razbunau. Si a iesit ca dacii se ticalosisera de atitea rele ce le faceau scitii.
Buerebista le-a impus dacilor o disciplina de fier, i-au invins pe sciti, si i-au alungat din arealul lor.
A iesit o Dacie uriasa,
Din pacate a murit mult prea devreme si cea Dacie nu a rezistat prea mult.,
Asta conteaza in istoria acestei tari, nu nu stiu ce sfinti din evul mediu, Sau istoria adfusa de altii pe aceste teritorii.
Dacii liberi ce au ramas dupa razboaiele cu imperiul roman, au facut istoria acestui areal, nu cei ocupati.
cam 85 % din teritoriul Daciei nu a fost cucerit de romani.
Si asta conteaza mai mult decit istoria altor tari.
Practic dacii au fost neinvinsi dupa criteriile militare.
Asta conteaza, nu capul plecat in fata nu stiu carei religii.
Sa trecem la evul mediu. Ar fi bine sa nu, ca ajungem la....eretici.
Unii din ei spuneau ca se vor intoarce in.....care de fier.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 08:57

De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:54:50Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite.

te sarut, Valentina ! Sarbatori fericite !

dar, apropo de titlul filmului : refuz ideea de razbunare caci, in respectul fata de tocmai ce spuneam despre legea karmica ce functioneaza pe Cauza si Efect, razbunarea este o nenorocire ce atrage dupa sine alte nenorocire si lantul lor nu se mai inchide niciodata !
singurul raspuns ce se poate da este Iubire si Iertare !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:30

De la: gabigabi2, la data 2013-12-10 08:57:25
De la: 9am121159, la data 2013-12-09 22:54:50Gabita ti-am scris mai sus un comentariu despre reincarnare este mai sus dar a taiat din el operatorul ca altcineva nu are cine si au mai ramas cuvintele " Mi-a placut filmul ca lupta era pentru dreptate". da am vazut un serial Indian aseara in care era vorba de reincarnarea a 2 frati.Filmul se numeste "Totul pentru razbunare"Numai bine iti doresc si Sarbatori fericite.

te sarut, Valentina ! Sarbatori fericite !

dar, apropo de titlul filmului : refuz ideea de razbunare caci, in respectul fata de tocmai ce spuneam despre legea karmica ce functioneaza pe Cauza si Efect, razbunarea este o nenorocire ce atrage dupa sine alte nenorocire si lantul lor nu se mai inchide niciodata !
singurul raspuns ce se poate da este Iubire si Iertare !

aia nu este nici o lege karmica,,ci este legea lui dumnezeu care zici ca e in tn insa dai crezare altor,,,,legi,,,

vezi neascultarea lui adam vexi blestemul lui cain si mai ales al celui ce l va omora pe cain

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:43

mai citeste o data raspunsul meu ,caci sunt 3 puncte mari si late expuse-n el :
lagea cauzei si efectului
razbunarea pe care eu o refuz
si , Iubirea si Iertarea !

incearca ,te rog ,sa intelegi ca legea Karmica NU contravine nici legii divine, nici lui Dumnezeu si nici lui Isus !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:55

De la: gabigabi2, la data 2013-12-10 10:43:39mai citeste o data raspunsul meu ,caci sunt 3 puncte mari si late expuse-n el :
lagea cauzei si efectului
razbunarea pe care eu o refuz
si , Iubirea si Iertarea !

incearca ,te rog ,sa intelegi ca legea Karmica NU contravine nici legii divine, nici lui Dumnezeu si nici lui Isus !
lncearca te rog sa intelegi ca,nu exista nici o lege karmica,,ci legea lui dumnezeu pentru ca el a creat tot universul,,nu are cum sa i contravina vreo lege daca s ale lui,,ca inventeaza orientali tai si asiatici legi de la ei e alta treaba

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:56

Dumnezeiasca Scripturã ne spune de Enoh, cã s-a rãpit ºi nu s-a mai aflat, dar nu se ºtie dacã chiar în cer. Ilie nu s-a înãlþat nici el chiar la cer. Dar unde? S-a înãlþat „ca la cer”, deci cam spre cer. În hronografe ºi alte cãrþi se pãstreazã o istorie despre unul din sfinþii care s-au înãlþat la cer. ªtiþi cine? A fost fiul lui Adam, Set. Istoria sfântã spune cã Set a fost foarte iubit de Dumnezeu. Pe acest fiu i l-a dat Dumnezeu lui Adam în locul lui Abel care a fost ucis de fratele sãu, Cain. ªi acest fiu a fost blagoslovit cu mari daruri de la Dumnezeu, cã a fost plãcut lui Dumnezeu. ªi spune o istorie sfântã cã acest Set s-a rãpit la cer. Dar pentru ce? Ca sã înveþe astronomia de la îngeri. De aceea, bine a zis Marele Vasile cã: „mult vestita astronomie, pentru cel credincios, e o a doua teologie”. Pentru cã precum auzim, astronomia îºi are originea de la Dumnezeu; cãci chiar îngerii au învãþat pe om astronomia.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 10:57

Se zice cã Set a stat la cer 40 de zile ºi 40 de nopþi ºi a învãþat astronomia în cer, miºcarea astrelor cereºti, întunecarea soarelui, a lunii ºi celelalte semne care se aratã pe cer ca sã le cunoascã oamenii, când Dumnezeu e supãrat, când vrea sã schimbe vremea ºi celelalte. Dar Sit, care a fost rãpit, zice Scriptura ºi istoria, sau când a fost dus la Dumnezeu, a uitat ºi de foame ºi de sete, ca ºi Moise pe Muntele Sinai. Acesta a vorbit cu Dumnezeu ºi a postit de douã ori câte 40 de zile, numai în gândire de Dumnezeu stând, fãrã sã mãnînce ºi sã bea. Aºa a fãcut ºi Set. Fiindcã se afla în convorbire cu Dumnezeu ºi îngerii îl învãþau semnele astrelor ºi miºcãrile lumii ºi celelalte, când s-a coborât la pãmânt, copiii nu-i mai ziceau tatã. Dar cum? Dumnezeu! Aºa de tare strãlucea faþa lui (vezi Hronograful lui Gheorghe Chedrenos).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:00

Iar de Moise zice Scriptura cã a primit pe Muntele Sinai atâta luminã de la Dumnezeu, care i-a dat tablele legii, încât fiii lui Israil nu puteau privi la el (Ieºirea 24, 17; 34, 29-30). De aceea îºi punea un vãl pe faþã, cãci îi strãlucea faþa prea tare. Dar de Moise spune Scriptura cã a fost numai pe Muntele Sinai, pe când de Set spune cã a fost la cer.

Se zice cã fiii lui Set de aceea se cheamã, în Scripturã, fiii lui Dumnezeu, iar fiii lui Cain fiii dracilor ºi fiii oamenilor; pentru cã au început sã-i zicã tatãlui lor Dumnezeu. Atâta slavã ºi frumuseþe ºi podoabã a adus Set, când s-a pogorât de la Dumnezeu. ªi l-au întrebat fiii: „Tatã, nu cumva te-ai fãcut Dumnezeu?”. Iar el le-a rãspuns: „Nu dragii mei, nu m-am fãcut Dumnezeu. Eu sunt rob al lui Dumnezeu ºi om stricãcios asemenea vouã, dar eu am fost acolo unde e Dumnezeu”. „ªi ce þi-au spus, tatã?”. „Iatã ce miau spus: «Sã pãziþi legile lui Dumnezeu, învãþate de la Adam, pe care le-a primit de la Dumnezeu în conºtiinþã, ºi sã bãgaþi de seamã sã nu vã cãsãtoriþi cu odrasle din neamul lui Cain, cã este blestemat»”. Cãci Scriptura spune cã Dumnezeu a blestemat pe Cain. Dar ce mai spune Scriptura? Cã s-au rãnit fiii lui Set de frumuseþea fiicelor lui Cain ºi le-au plãcut ºi le-au luat în cãsãtorie. De aceea mânia lui Dumnezeu a venit asupra lor. Sit le-a spus: „Dragii tatii, sã nu cumva sã vã cãsãtoriþi cu urmaºe din neamul cel blestemat al lui Cain. Cãci a spus Dumnezeu cã atunci când vã veþi amesteca cu neamul acela, se vor naºte uriaºi ºi va veni potopul pe faþa pãmântului ºi va pierde pe tot poporul. Cãci voi sunteþi neam sfânt, sunteþi ramurã din rãdãcinã sfântã; sã nu vã amestecaþi cu blestemaþii aceia de sãlbatici!”.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:01

ªi a trãit Set 812 ani. În timpul cât a trãit Set, fiii sãi nu au cãlcat porunca lui Dumnezeu. Dar dacã a murit Set, copiii au zis unul cãtre altul: „Ei! Tata a zis sã nu iau cutare fatã în cãsãtorie, dar el a murit, ºi dacã mie îmi place, de ce sã n-o iau? Cã-i din neamul lui Cain?”. ªi au cãlcat porunca tatãlui lor. ªi au început sã-ºi ia femei din neamul lui Cain.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:02

Dar ce s-a întâmplat? Cum au început sã-ºi ia neveste din neamul lui Cain, se nãºteau uriaºi. Aceºtia creºteau de-o palmã în fiecare zi, creºteau mari ca chedrii Libanului, de 70-80 de stânjeni înãlþime. ªi erau cei mai sluþi ºi mai spurcaþi oameni de pe faþa pãmântului, cum spune Sfântul Dimitrie al Rostovului, încât condeiul nu poate sã descrie ce fãceau aceia. Cã mâncau ºi pruncii pe care îi lepãdau muierile lor, aºa de spurcaþi erau. ªi sute de ani i-a aºteptat Dumnezeu la pocãinþã, pânã ce a venit potopul. Împãrãþia uriaºilor a fost înainte de potop ºi a þinut aproape 200 de ani. ªi dacã nu s-au îndreptat ei de fãrãdelegile lor, Dumnezeu a zis: „Nu va locui Duhul Meu întru aceºti oameni”. ªi a hotãrât sã-i piardã de pe faþa pãmântului.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:07

Cãci le spusese Mântuitorul: „Nimeni nu s-a suit la cer, fãrã numai Fiul Omului Care S-a pogorât din cer”. Cãci numai El S-a suit la cer; ceilalþi, cum v-am mai spus, nu s-au suit la cer, ci „ca la cer”. Auzi ce spune David: „Înalþã-Te peste ceruri, Dumnezeule, ºi peste tot pãmântul sã fie slava Ta” (Psalmii 107, 5).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:09

Deci Iisus Hristos S-a suit astãzi mai presus de toate cerurile ºi v-am arãtat pricinile pentru care: întâi, pentru ca sã ne trimitã pe Duhul Sfânt; a doua, ca sã plineascã rânduiala cea pentru noi; ºi a treia, ca sã ne înalþe pe noi din moarte la viaþã, din iad la rai, din pãcat la virtute. Sã ne facã din oameni nu îngeri, ci dumnezei dupã dar. Deci omul, fiind dupã chipul ºi asemãnarea Lui, se înalþã cât îi este lui cu putinþã. Dacã crede ºi se înalþã pe treptele urcuºului duhovnicesc, despre care v-am amintit, se face ºi el un dumnezeu dupã dar, dar nu dupã fiinþã. Cã auzi ce spune Sfântul Vasile cel Mare: „Dumnezeu l-a pus pe om împãrat peste tot pãmântul ºi l-a fãcut dumnezeu al celor fãcute de Dumnezeu”.

Auzi? Omul e împãrat al pãmântului ºi Dumnezeu peste toate lucrurile lui Dumnezeu! Aºa a voit El sã-l facã. Dar omul se amestecã cu dobitoacele, se face asemenea cu ele, se deprinde cu viaþa dobitoceascã ºi se face mai rãu decât dracul ªi aceasta-i cãderea care ne coboarã pe noi: pãcatul. Iar ceea ce ne suie este darul lui Dumnezeu, care înalþã sufletele.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:11

Cãci auzi ce spune proorocul Isaia: „Ca sã înalþe pe fiii Lui întru toate zilele veacului”. Nu s-au înãlþat numai Enoh ºi Ilie, nu s-au înãlþat numai patriarhii ºi proorocii, ci o datã cu înãlþarea lui Hristos, s-au înãlþat toþi sfinþii ºi toþi pe care i-a scos Hristos din iad. Dar nu în cer, ci în rai, cãci în cer numai El a intrat. Iar dupã judecata viitoare, toþi vor intra în cer. Cãci zice în Evanghelie: „Fericiþi cei sãraci cu duhul, cã a acelora este împãrãþia cerurilor!”. N-a zis „a raiului”. Cã se zice cã unde a prisosit pãcatul, sau unde s-a înmulþit pãcatul, acolo a prisosit darul lui Iisus. A fost izgonit Adam din rai, dar venirea lui Hristos împotriva satanei mai multã falã dã neamului lui Adam. Nu-l mai aduce iar în rai; în rai stau toþi sfinþii ºi drepþii lui Dumnezeu numai pânã la judecata viitoare, iar dupã judecata cea de apoi nu mai duce Dumnezeu pe sfinþi în rai, ci în cer.

Deci, s-a izgonit omul din rai, dar dacã cu darul lui Hristos sporeºte ºi se mântuieºte, locuinþa lui va fi în cer, în împãrãþia cerului.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:14

Aºa a prisosit darul lui Dumnezeu dat firii omeneºti. ªi se întreabã Sfântul Ioan Damaschin: Pentru ce? Pentru trup! De ce nu i-a miluit ºi pe draci tot aºa? Cã ºi dracii au cãzut din cer ºi s-au fãcut draci. Au cãzut fãrã trup ºi ce este pentru om moartea, aceea este pentru îngeri cãderea. Îngerii dupã cãdere nu se mai pot întoarce, iar omului din cauza trupului i s-a dat pocãinþã pânã la moarte, pânã la ultima suflare. Dacã se pocãieºte, îl primeºte Dumnezeu ºi poate sã-l facã din om asemenea cu dracii, înger ºi dumnezeu dupã dar, sã-l ridice în cer. Cãci pentru neputinþa trupului S-a rãstignit Dumnezeu ºi a venit ºi S-a îmbrãcat în trup, ca sã ridice firea noastrã nu pânã la îngeri, nu pânã la Heruvimi, ci pânã la dreapta Tatãlui. Pe scaunul Dumnezeirii stã firea omeneascã, acolo unde este Iisus Hristos. Aceasta în ciuda satanei. Cãci ce a zis Dumnezeu? L-ai scos pe om din rai? Am sã îndumnezeiesc firea omeneascã ºi am s-o ridic în cer, ºi am sã Mã îmbrac în firea lui ºi am sã stau pe scaun cu Tatãl, ºi ai sã vezi floarea aceasta, pe care ai stricat-o în rai ºi ai corupt-o, cã stã pe tronul Dumnezeirii! Acesta-i lucrul lui Dumnezeu ºi rãzbunarea Lui pentru pizma satanei.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2013, ora 11:19

Fraþii mei, când era Adam de 700 de ani, cum se spune în hronograf, ca om bãtrân, cãci a trãit 930 de ani, cum spune Scriptura, a adormit lângã un stejar. ªi dormind el acolo, a venit la el Arhanghelul Uriil. Cãci ºapte duhuri mari, ºapte Arhangheli au comanda cetelor îngereºti: Mihail, Gavriil, Rafail, Varahil, Salatiil, Gudiil ºi Uriil. N-am sã vã spun tâlcuirea acestor ºapte nume, dar vã spun pe a lui Uriil cã se tâlcuieºte „foc ºi luminã dumnezeiascã”. Acest al ºaptelea Arhanghel a venit deci când dormea Adam lângã un stejar, obosit. ªi când s-a trezit, s-a trezit cu îngerul la cap: „Adame! Ce faci?”(Adam nu se mai temea de îngeri, cã a stat cu ei în rai). Acesta zise: „Doamne, mã odihnesc”. „Adame, ia ascultã, ºtii ce are sã pãþeascã neamul tãu?”. „Nu, Doamne, dar sã-mi spui ce are sã facã Dumnezeu cu neamul acesta al meu, fiindcã vãd cã tare s-a mai înrãit. Cã am atâtea mii de nepoþi ºi strãnepoþi, ºi s-au înrãit. ªi pe mine, Doamne, pentru un singur pãcat m-ai dat afarã din rai, dar ei cã s-au fãcut curvari ºi beþivi ºi rãi ºi s-a umplut lumea de ei, cu aceºtia ce ai sã faci? Cãci ºtiu cã Dumnezeu urãºte pãcatul ºi niciodatã nu poate sã fie prieten cu cel pãcãtos ºi spurcat, ca sã-i ierte pãcatele lui fãrã de pocãinþã. Cãci ºtiu cã nimic necurat nu va intra întru împãrãþia cerului. Ce are sã facã Dumnezeu cu neamul meu?”. ªi a zis Arhanghelul Uriil: „Iatã, pentru aceea m-a trimis Dumnezeu sã-þi spun. Sã ºtii, Adame, cã oamenii au sã se înmulþeascã mult, ºi din ce se vor înmulþi, vor fi tot mai rãi. ªi are sã trimitã Dumnezeu douã potopuri”. ªi a întrebat Adam: „Ce-i aceea, Doamne, potop?”. „Potop, Adame, înseamnã apã multã ºi foc mult. Are sã vie o apã care sã acopere lumea ºi are sã vie un potop de foc care sã ardã lumea”. „Dar – l-a întrebat Adam – când au sã fie acestea?” (Hronograful lui Chedrinos). ªi i-a zis îngerul : „Culcã-te ºi dormi ºi te odihneºte, cã voi veni în altã zi”. ªi s-a odihnit Adam, ºi altã datã, când era odihnit, a venit Arhanghelul Uriil ºi îi zise: „Adame, ce vrei sã ºtii?”. „Doamne, spune-mi când are sã fie potopul ºi care potop are sã fie întâi, cel cu apã, sau cel cu foc?.” ªi i-a spus lui Uriil Arhanghelul: „Ia seama, Dumnezeu îþi spune aºa: fã un stâlp de piatrã, de 45 de coþi înãlþime. Dupã ce vei face stâlpul acela de piatrã, sã pui deasupra lui un vas cu apã, iar la rãdãcina lui sã faci un foc mare. Dupã ce vei termina lucrarea aceasta, are sã vie somn peste tine. ªi dacã ai sã dormi, când te vei trezi, ia seama: dacã focul s-a atins de piatrã ºi va mistui stâlpul de piatrã, focul va veni întâi. Iar dacã vasul cu apã se va vãrsa ºi va stinge focul, sã ºtii cã apa vine întâi”. ªi a întrebat Adam pe Uriil: „Doamne, dar alte semne nu mai sunt?”. Uriil mai zise: „Mai sunt ºi altele. Ia seama cã înainte de a veni potopul cel cu apã, oamenii vor bea apã fãrã saþ, ºi ziua, ºi noaptea, apoi înainte de cel cu foc vor scoate fum”.

Pagini: << 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: