Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:38
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:19:37De la: _1075_, la data 2013-09-26 10:29:30eu ti am rasuns destul de clar cel nedumerit esti tu,,iar acei,,,sarlatani,,,sunt oameni care nu au strans nimic pentru ei,,dimpotriva au dat celorlalti deci n au cum sa fie nicidecum cum ii numesti tu,,pe tine te irita doar ca ti dai seama ca cele scrise sunt adevarate iar orboliul nu te lasa sa le acceppti,,,credinciosule in zrul nimic Minciunel @750, acei Sarlatanii Ordinari, care va indobitocesc pe voi enoriasii cu tot felul de baliverne religioase, isi primesc salariile si pensiiile din taxele si impozitele platite si de tine fraiere, ai vazut ce JEEEEEEPANE si-au tras, ce VILOAAAAACE si-au construit, la ce urgii si chiolhanuri participa preafericitul corp clerical etc? Poi cum sa nu participe la asemenea destrabalari lumesti, mai Minciunel, daca enoriasi fraieri, asa cum esti si tu, le alimenteaza conturile bancare cu diverse sume de bani pe care clericii le pretind pentru, exorcizari, acatiste, botez, nunta,ingropaciune, cutia milei etc., clericii se distreaza pe banii vostri impreuna cu voi, Minciunel, si va prostesc intr-atat incat, costul distractiaei este platit de enoriasi crunt imbecilizati de acesti Sarlatani Ordinari, mai Minciunel. Hai Minciunel, astept raspunsurile la intrebarile adresate, esti restant Minciunel, o sa te las repetent !
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:42
Elohim - In Facere, capitolul I, care incepe cu "La inceput, Dumnezeu”, este intalnit termenul Elohim de 31 de ori. Aici, Dumnezeu este evocat mai ales in calitate de Creator si Judecator. Acest cuvant este un plural al maiestatii fiind folosit la singular atunci cand face referire la Dumnezeu. Forma prescurtata, „El”, apare frecvent ca nume, in special in cazul locurilor sfinte, precum Beth-el, insemnand "casa lui Dumnezeu”. Elohim este numele lui Dumnezeu cel mai des intalnit din Sfanta Scriptura.
deci nu inseamna nicidecum ca este vorba de mai mult de oo trinitate insa am gresit eu e vorba despre iahve Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:43
Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve.
dumnezeu nu are nevoie de nume precum avem noi Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:49
De la: _1075_, la data 2013-09-26 11:38:16eu ti am raspuns destul de clar prin cuvintele celor in masura sa o faca,,deci nu eu sunt repetent ci tu cel ce crezi in zeul nimic ca mare credinta aiDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:19:37De la: _1075_, la data 2013-09-26 10:29:30eu ti am rasuns destul de clar cel nedumerit esti tu,,iar acei,,,sarlatani,,,sunt oameni care nu au strans nimic pentru ei,,dimpotriva au dat celorlalti deci n au cum sa fie nicidecum cum ii numesti tu,,pe tine te irita doar ca ti dai seama ca cele scrise sunt adevarate iar orboliul nu te lasa sa le acceppti,,,credinciosule in zrul nimic am mai zis si mai sus ca uni preoti gresesc si sunt biruiti de avutii este problema lor asta nu inseamna nicidecum ca ei nu propavaduiesc cuvantul lui dumnezeu,,eu ti am scris din preotii adevarati ai lui dumnezeu,,cei care au suferit prin inchisori cei care au trait prin pustii si sau nevoit pentru hristos si au capatat ingaduinta la dumnezeu pprin purtarea si traiul lor si faptele lor
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:51
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:43:31 Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve. normal ca ,,dumnezeul'' vostru nu are nevoie de nume...el este sabaot, yahwe, eli,elohim,yehova,el duh, adonai si alte ,,zeitati'' pagane...pe care bagabontul de ieronim le-a tradus la gramada prin termenul,,dominus dei'' sau domnul....pune ba mana pe carte...nu mai conspecta toate cretinatatile de pe net.... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:54
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 11:51:49pune tu mana pe cartea care trebui,,ca oamenii au inventat zeitati si nume de zeitati este altceva,,el iti spune doar ca este cel ce este pentru ca e viata insasi ce nevoie ar avea dumnezeu de nume insa oameni nu si dadeau seama de astaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:43:31 Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:01
Multe alte nume ale lui Dumnezeu deriva in urma unor combinatii:
Iahve-Jireh: "Domnul iti va da/iti va purta de grija" (Geneza 22:14)-Numele prin care I se arata lui Avraam cand acesta este pe punctul de a-si jertfi propriul fiu, pe Isaac, dandu-i acestuia un berbec in schimb. Iahve-Rapha: "Domnul care vindeca" (Exod 15:26)" "De vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tau si vei face lucruri drepte inaintea Lui si de vei lua aminte la poruncile Lui si vei pazi legile Lui, nu voi aduce asupra ta nici una din bolile pe care le-am adus asupra Egiptenilor, ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau Care te vindeca". Atat fizic cat si spiritual. Trupeste prin prevenirea si tratarea bolilor, sufleteste prin alinare. Iahve - Nissi: "Domnul Stindardul Nostru"(Exod 17:15), unde Stinard se refera la simbolul victoriei asupra Amalecitilor in desert.(vezi Exod 17) Iahve -M'kaddesh: "Domnul care Sfinteste" (Levitic 20:8; Ezechiel 37:28) in care se specifica ca numai Dumnezeu, nu Legea,ii poate curata si sfintii. Iahve -Shalom: "Domnul Pacii" (Judecatori 6:24)-Numele dat de Ghedeon altarului pe care l-a construit dupa ce Ingerul Domnului l-a asigurat ca nu va muri dupa ce-L va fi vazut. "Si a facut acolo Ghedeon un jertfelnic Domnului si l-a numit "Iahve-Salom". si se afla acesta si astazi in Ofra lui Abiezer" Iahve -Elohim: "Domnul-Dumnezeu"(Facerea 2:4; Psalmi 59:5)-Combinarea numelui unic Iahve cu cel generic de "Dumnezeu" simbolizand ca El este "Domnul-Dumnezeu" absolut. Iahve -Tsidkenu: "Dumnezeul Dreptatii" (Ieremia 33:16)-Ca si in cazul lui Iahve -M'kaddesh, este doar Dumnezeu cel care face dreptate omului, prin Fiul Sau, Iisus Hristos care a devenit pacat pentru noi "Caci pe El, Care n-a cunoscut pacatul, L-a facut pentru noi pacat, ca sa dobandim, intru El, dreptatea lui Dumnezeu"(2 Corinteni 5:21) Iahve-Rohi: "Domnul Pastorul Nostru" (Psalmi 22:1)-Dupa ce David a meditat asupra relatiei lui cu oile sale, si-a dat seama ca este acelasi tip de relatie pe care Dumnezeu o are cu el si a declarat "Domnul ma paste si nimic nu-mi va lipsi" (Psalmi 22:1) Iahve -Shammah: "Domnul Este Acolo"(Iezechel 48:35)-Numele atribuit lui Israel si a Templului de acolo, indicand ca, demult indepartata Glorie a lui Dumnezeu (Iezechiel 8-11)S-a intors(Iezechiel 44:1-4). Iahve-Sabaoth: "Domnul Ostirilor" (Isaia 1:24; Psalmi 46:7)-Ostiri se refera la hoardele-atat ingeresti cat si ale oamenilor. El este Domnul Ostirilor Ceresti, al locuitorilor Pamantului, al Evreilor si al Neamurilor, al bogatilor si al saracilor, al stapanilor si al sclavilor. Numele exprima maretia, puterea si autoritatea lui Dumnezeu si arata ca El infaptuieste tot ce vrea sa faca. El-Olam: "Dumnezeu cel Vesnic"(Psalmi 90:1-3)-Natura Divina este fara inceput si fara sfarsit,libera de orice constrangeri temporale si care are in El motivatia timpului insusi. De la Vesnicie la vesnicie El e Dumnezeu. El Elyon : "Cel mai Inalt"(Deuteronom 26:19)-Deriva din radacina ebraica a verbului a(te) inalta/a urca, ceea ce inseamna ca El este cel mai inalt(pe cea mai inalta pozitie). El Elyon se refera la exaltare si la dreptul absolut de stapanire. El, Eloah: Dumnezeu “atotputernic, proeminent” (Geneza 7:1; Isaia 9:6)- EL se pare ca inseamna putere, forta,(Geneza 31:29). EL este asociat si cu alte calitati, cum ar fi integritatea (Numeri 23:19), gelozia (Deuteronom 5:9) si compasiunea (Neemia 9:31) dar ideea de baza, cea de putere, ramane in continuare. El Roi: "Dumnezeu Atotvazator" (Geneza 16:13)-Numele atribuit lui Dumnezeu de catre Agar, singur si desnadajduit dupa ce fusese alungat de Sara."Si a numit Agar pe Domnul, Cel ce-i graise, cu numele acesta: Ata-El-Roi (care se talcuieste: Tu esti Dumnezeu atotvazator), caci zicea ea: "N-am vazut eu, oare, in fata pe Cel ce m-a vazut?"" El-Gibhor: "Dumnezeu Atotputernic"(Isaia 9:6) -Numele il descrie pe Mesia, pe Cel Uns in acest pasaj profetic din Isaia. Ca un razboinic puternic si darz, Mesia, Dumnezeu Atotputernic va distruge pe dusmanii Domnului. "Iar din gura Lui iesea sabie ascutita, ca sa loveasca neamurile cu ea. Si El ii va pastori cu toiag de fier si va calca teascul vinului aprinderii maniei lui Dumnezeu, Atottiitorul."(Apocalipsa 19:15) El Shaddai: "Dumnezeu a Tot Puternic","Cel Puternic al lui Iacov"(Geneza 49:24; Psalmi 132:2,5) se refera la puterea absoluta a lui Dumnezeu peste toate. Adonai sau Adoni - insemna "Stapan” sau "Domn”, Il arata pe Dumnezeu ca autoritate ultima. Acesta este folosit in Isaia, care il atribuie lucrarii mantuitoare dumnezeiesti. Apare frecvent in literatura profetica, nu insa in Pentateuh, Iosua si Judecatori. Deoarece "Baal” insemna de asemenea "Domn”, acest cuvant l-a inlocuit pe Adonai, precum in I Cronici 12:6, unde numele Beeliah insemna "Yah este Baal”. Adonai apare de asemenea si in Noul Testament, Iisus insusi fiind numit "Domn” de catre ucenici. Un alt termen intalnit in Noul Testament este cel de Avva, sau "Parinte”. Mantuitorul a folosit acest nume frecvent, aratand relatia filiala cu Tatal cel Ceresc, precum ne arata in rugaciunea Tatal nostru. Cea mai des intalnita formulare din Noul Testament este cea trinitara: "In numele Tatalui, si al Fiului, si al Sfantului Duh” (Mat. 28:19). el nu are nevoie de nume precum te numesti tu in vasile gheoorge,,,numele lui sunt simbollice adica ce inseamna dumnezeu cine este el,,pai el este,,,atotuternic atot stiutor,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pricepi orion Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:02
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:49:47De la: _1075_, la data 2013-09-26 11:38:16eu ti am raspuns destul de clar prin cuvintele celor in masura sa o faca,,deci nu eu sunt repetent ci tu cel ce crezi in zeul nimic ca mare credinta aiDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:19:37De la: _1075_, la data 2013-09-26 10:29:30eu ti am rasuns destul de clar cel nedumerit esti tu,,iar acei,,,sarlatani,,,sunt oameni care nu au strans nimic pentru ei,,dimpotriva au dat celorlalti deci n au cum sa fie nicidecum cum ii numesti tu,,pe tine te irita doar ca ti dai seama ca cele scrise sunt adevarate iar orboliul nu te lasa sa le acceppti,,,credinciosule in zrul nimic Minciunel, nu schimba subiectul si nu incerca sa te fofilezi pentru a nu-ti asuma raspunderea pentru ceea ce te-au invatat "cei in masura ". Cei in masura , despre care im vorbesti tu, Minciunel, sunt Sarlatani Ordinari si Minciosi Notorii, pe cale de consecinta, minciunile pe care tu , Minciunel, le-ai postat aici, sunt ale Preafericitilor Smekerilor care au reusit sa te imbecilizeze invatandu-te asemenea aberatii religioase. Daca o sa-ti revii din postura enoriasului tamp si prostia in care te afli, si chiar doresti sa inveti ceva util atat tie cat si comunitatii din care faci parte, atunci, ai face bine , Minciunel, sa mergi la scoala si sa inveti din cu totul alte carti, e.g. matematica, fizica, chimie, biologie, etc, si o sa gasesti raspunsurile corecte la intrebarile adresate, lasa minciunelele pe care le scriu Sarlatanii Ordinari si toti Smekerii puturosi, absolventii facultatilor teologice si/sau de prin biserici si manastiri. Ai inteles,Minciunel ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:10
Minciunel, nu schimba subiectul si nu incerca sa te fofilezi si sa nu-ti asumi raspunderea pentru ceea ce te-au invatat "cei in masura ".
Cei in masura , despre care im vorbesti tu, Minciunel, sunt Sarlatani Ordinari si Minciosi Notorii, pe cale de consecinta, minciunile pe care tu , Minciunel, le-ai postat aici, sunt ale Smekerilor Preafericiti care au reusit sa te imbecilizeze invatandu-te asemenea aberatii religioase. Daca o sa-ti revii din postura enoriasului tamp si prostia in care te afli, si chiar doresti sa inveti ceva util atat tie cat si comunitatii din care faci parte, atunci, ai face bine , Minciunel, sa mergi la scoala si sa inveti din cu totul alte carti, e.g. matematica, fizica, chimie, biologie, etc, lasa minciunelele pe care le scriu Sarlatanii Ordinari si toti Smekerii putirosi.Ai inteles,Minciunel ? ca sa fi sarlatan sau mincinos si ce mai zici tu trebui sa o faci pentru a dobandii niste scopuri materiale ei nu dobandeau nimik ca mancau prin pustii un cartof pe zi invatatule si dute pe la manastari sa vezi cat de puturosi sunt cei de acolo ca muncesc de dis de dimineata pana seara cel ce schimba subiectul esti tu ca nu ai reusit sa ti raspunzi la o singura intrebare cum de ai atata credinta incat sa crezi in zeul nimic nici unde nu ti zice sa nu inveti matematica chimie fizica si altele asta nu pune la indoiala nicicum pe dumnezeu decat in mintea unora fara minte,,,dimpotriva
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:14
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 12:10:34Minciunel, nu schimba subiectul si nu incerca sa te fofilezi si sa nu-ti asumi raspunderea pentru ceea ce te-au invatat "cei in masura ". Minciunel, lasa scrisul,copy/paste, citeste si tu ceea ce iti posteaza interlocutorul , e.g. Minciunel @750, acei Sarlatanii Ordinari, care va indobitocesc pe voi enoriasii cu tot felul de baliverne religioase, isi primesc salariile si pensiiile din taxele si impozitele platite si de tine fraiere, ai vazut ce JEEEEEEPANE si-au tras, ce VILOAAAAACE si-au construit, la ce urgii si chiolhanuri participa preafericitul corp clerical etc? Minciunel, poi se poate, sa-ti scape tie un asemenea raspuns pe care l-ai primit ? Vai, vai, vai tie, mai Mincunel ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:17
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:54:43De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 11:51:49pune tu mana pe cartea care trebui,,ca oamenii au inventat zeitati si nume de zeitati este altceva,,el iti spune doar ca este cel ce este pentru ca e viata insasi ce nevoie ar avea dumnezeu de nume insa oameni nu si dadeau seama de astaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:43:31 Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve. hai ca esti,,simpatic''...io-ti revelam faptul ca numele respective reprezentau o pleiada de ,,zei'' iudei si boschetaru' de ieronom cand a facut traducerea-n latina la indemnul unui proscris cu mitra si tiara....vulgata in speta...a uitat sa mentioneze ca toate,,numele'' folosite-n textul original ebraic reprezinta niste pagani ai populatiei salbatice iudee si a comis blasfemia si nesimtirea sa-l compare pe ADEVARATUL DUMNEZEU cu niste bieti si amarati,,zei'' pagani iudei...fara a consemna undeva lucrul acesta....uite-asa s-a perpetuat marea mizerie blasfemica prin care,,dumnezeul bibliei'' s-a raspandit in credinta popoarelor... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:23
De la: _1075_, la data 2013-09-26 12:14:44De la: 9am_750, la data 2013-09-26 12:10:34Minciunel, nu schimba subiectul si nu incerca sa te fofilezi si sa nu-ti asumi raspunderea pentru ceea ce te-au invatat "cei in masura ". eu nu vorbesc credinciosule de cei despre care vorbesti tu,,aia este treba lor si ii va judeca dumnezeu precum ne va judeca si pe noi,,intereseazate sa vezi cat castiga un preot inceppator iar tu le dai bani ppentru ca ti face nunti botezuri si altele si iti face slujba liturghiei vezi puterea acestei sfante liturghii deci ei muncesc pentru sufletul tau care este vesnic deci mult mai important ca viata ta materiala trecatoare si limitata,,,deci eu vorbesc despre oameni ca,,,arsenie boca arsenie papacioc ilie cleopa paisie olaru si altii asemenea
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:28
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 12:17:55asta este doar in mintea ta ,,inca odata ca oamenii au facut greseala sa l identifice cu ce era in mintea lor este cu totul altceva,,el a aratat oamenilor cine este el si ce inseamna el,,,el este atot stiutoorul atottiitorul atotvazatorul atotputernicul,,este s logic pentru ca el este viata insasiDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:54:43De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 11:51:49pune tu mana pe cartea care trebui,,ca oamenii au inventat zeitati si nume de zeitati este altceva,,el iti spune doar ca este cel ce este pentru ca e viata insasi ce nevoie ar avea dumnezeu de nume insa oameni nu si dadeau seama de astaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:43:31 Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 12:28
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 12:17:55asta este doar in mintea ta ,,inca odata ca oamenii au facut greseala sa l identifice cu ce era in mintea lor este cu totul altceva,,el a aratat oamenilor cine este el si ce inseamna el,,,el este atot stiutoorul atottiitorul atotvazatorul atotputernicul,,este s logic pentru ca el este viata insasiDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:54:43De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 11:51:49pune tu mana pe cartea care trebui,,ca oamenii au inventat zeitati si nume de zeitati este altceva,,el iti spune doar ca este cel ce este pentru ca e viata insasi ce nevoie ar avea dumnezeu de nume insa oameni nu si dadeau seama de astaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:43:31 Atunci cand Moise a intrebat de numele dumnezeului lui "Avraam, Saac si Iacov”, Dumnezeu i-a raspuns lui Moise, „Eu Sunt Cel ce Sunt”. Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" Acest verset face referire la Dumnezeu "ca Fiinta ce are existenta prin Sine, care, de la Sine, poseda viata si existenta vesnica”. Pentru evrei, "a fi” nu insemana numai a exista, ci a fi activ, a se exprima pe sine ca fiinta activa. Acesta este intelesul lui Iahve. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 13:09
Minciunel, @750, nu fii obraznic !
Astept raspunsurile, nu te fofila si n-o mai zgudui la fonfe ca nu tine fonflencaria, Mai Draga Minciunel !
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 13:12
De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:09:58Minciunel, @750, nu fii obraznic !credinciosule tu te fofilezi in spatele zeului nimk si nu esti in stare sa raspunzi
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 13:27
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:12:44De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:09:58Minciunel, @750, nu fii obraznic !credinciosule tu te fofilezi in spatele zeului nimk si nu esti in stare sa raspunzi Minciunel, asa crezi tu, "nimik"-ul este un ZEU ? Mai Minciunel, tu visezi numai Zei si-n stare constienta. Minciunel, tu stii ce sunt halucinatiilem cum poti ajunge in situatii, sau stari psihice constient-halucinante ? Ia sa vedem, stii? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 13:57
De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:27:03cum sa nu stiu prietenas,,cei ca tine care cred inca ca pe panza va prinde coontur picturaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:12:44De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:09:58Minciunel, @750, nu fii obraznic !credinciosule tu te fofilezi in spatele zeului nimk si nu esti in stare sa raspunzi credinciosule
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 14:14
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:57:59De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:27:03cum sa nu stiu prietenas,,cei ca tine care cred inca ca pe panza va prinde coontur picturaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:12:44De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:09:58Minciunel, @750, nu fii obraznic !credinciosule tu te fofilezi in spatele zeului nimk si nu esti in stare sa raspunzi Minciunel, atunci cand nu reusesti sa copiezi de pe web un raspuns scris de Sarlatanii Ordinari si esti nevoit sa incerci a te exprima prin intermediul propriei gandiri si cuvinte proprii, te cam balbai si nu pot intelege nimic din ceea ce incerci sa-mi spui. Minciunel, recunoaste solemn ca esti angajat la vreo biserica/ manastire, sau te afli in cea mai napastuita situatie fiind nevoit sa dai spaga vreunui popa/staret, pentru a-ti asigura un confortabil loc in campul muncii pe langa vreo manastire sau biserica unde sa poti cersi cu spor. Hai Minciunel, recunoaste! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 14:19
De la: _1075_, la data 2013-09-26 14:14:15De la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:57:59De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:27:03cum sa nu stiu prietenas,,cei ca tine care cred inca ca pe panza va prinde coontur picturaDe la: 9am_750, la data 2013-09-26 13:12:44De la: _1075_, la data 2013-09-26 13:09:58Minciunel, @750, nu fii obraznic !credinciosule tu te fofilezi in spatele zeului nimk si nu esti in stare sa raspunzi esti simplastic,,ti am spus cu vrbele mele ca syiu cine s hipnotizati,,cei ca tine care au atat de mare credinta incat cred ca la un momendat se va contura un tablou fara sa l picteze nimeni eu muncesc in coonstructii pretenas sunt m modest din randul poporului
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 14:55
Munca fizica te face sa te gindesti la aspecte abstracte, dar dintr-un anumit moment, cind nu mai suporti acea munca.
Munca intelectuala, te aduce in situatia de a vrea sa modelezi....tina, dar dintr-un anumit moment cind acumulezi o anumita energie transformabila in domeniul fizic. 2 contrarii? Aparent. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 14:57
Dumnezeu agresiv.
Dumnezeul ce pedepseste. Dumnezeul ce iti interzice sa gindesti. Dumnezeul ce induce vini la tot pasul. Aspecte ce au facut sa fie refuzate preceptele religioase, dar numai in privinta acestor aspecte. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:29
Minciunel, ce Draku mai Minciunel, nici sa scrii nu mai stii, nu cumva te-a impins Duhul Lumii,sau Duhul lui Satan, si ai dat iama la butoiul cu zaibarul de impartasanie din pivnita manastirii de-ai ajuns sa tii se limbe plimba-n cavitatea bucala ? Bata-te sa te bata , ti-a luat-o mintea razna de la tulburelul Sarlatanilor Ordinari, Minciunelule, esti turmentat de la bui-bui?
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:29
De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 14:55:10Munca fizica te face sa te gindesti la aspecte abstracte, dar dintr-un anumit moment, cind nu mai suporti acea munca. ai cautat mult psihologia asta fara vreun fundament
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:31
De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 14:57:06Dumnezeu agresiv.nici unde dumnezeu nu i agresiv si nu ti interzice sa gandesti ba dimpotriva Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:32
De la: _1075_, la data 2013-09-26 15:29:25Minciunel, ce Draku mai Minciunel, nici sa scrii nu mai stii, nu cumva te-a impins Duhul Lumii,sau Duhul lui Satan, si ai dat iama la butoiul cu zaibarul de impartasanie din pivnita manastirii de-ai ajuns sa tii se limbe plimba-n cavitatea bucala ? Bata-te sa te bata , ti-a luat-o mintea razna de la tulburelul Sarlatanilor Ordinari, Minciunelule, esti turmentat de la bui-bui? serios tu de ce esti turmentat de pictura ca nu pprinde contur
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 17:12
moartea este "despartirea sufletului de trup"; odata aceasta despartire savarsita, trupul este dat pamantului si putrezeste. Asadar, ultima menire a omului pe pamant este moartea, despre care Sfanta Scriptura marturiseste astfel: "Si se va intoarce tarana in pamant, de unde s-a luat, si duhul se va intoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el" (Eccl.12,7).
-------------- Daca tarana se intoarce in pamant, si duhul se intoarce la Dumnezeu, cine mai trece prin cele 20 de vami, pe care le-ai invatat de la oamenii pacatosi? Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 17:23
Moartea il rapeste pe om cand a ajuns la termenul predestinat de judecata lui Dumnezeu pentru indeplinirea rostului ce-i este impus. Acest termen acordat omului contine - prin prevederea dumnezeiasca - tot ce este folositor omului; deci moartea este de folos omului.
------------ Moartea-i este de folos omului? Atunci Domnul Isus de ce s'a luptat in ascultarea de Dumnezeu ca sa invinga la cruce diavolul si moartea? Nu sti ca prin ascultare de Dumnezeu asa cum a facut Domnul Isus pilda noastra si noi invingem prin El diavolul si moartea.Caci cei ce asculta de Legile si poruncile lui Dumnezeu vor trece din moarte la viata ca si Domnul Isus, sau ca Enoh, sau Ilie care au fost luati direct la cer..Dumnezeu are multe randuieli.Multe cai i se par omului ca sant bune iar apoi duc la moartea de care vorbesti.Deaceia Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu, da lumina celor ce o studiaza. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 17:25
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 15:31:16De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 14:57:06Dumnezeu agresiv.nici unde dumnezeu nu i agresiv si nu ti interzice sa gandesti ba dimpotriva Nu mie imi interzice ci altora. Ca eu sint....dar mai bine ma abtin. Stii acea metoda din yoga de inghetare a gindirii. Se realizeaza ceva gen revelare fara gindire secventiala. Posibil aceasta blocare a gindirii ceruta cu insistenta prin dogme, sa provina din yoga. Blocarea gindirii duce la arderea gindurilor negative, cele ce esti constient ca distrug totul in tine si posibil sa iasa in exterior ca actiuni f urite. De aici sa provina asta? Posibil. Deci 2 aspecte -blocarea gindirii -arderea gindurilor negative. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 17:28
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 15:29:48De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 14:55:10Munca fizica te face sa te gindesti la aspecte abstracte, dar dintr-un anumit moment, cind nu mai suporti acea munca. Tu nu ai experimentat gindirea ca o apa ce curge, in timpul activitatilor ce nu implica multa gindire, fizice mai ales, de rutina? Nu cred ca nu ai experimentat. Cind gindesti la orice vrei, fara sa afectezi activitatea fizica. Parca esti in transa, si munca o faci cu o viteaza mult mai mare. Practic nu obosesti. Munca intelectuala te umple de energie....fizica. Nici asta nu o stii? Ambele ipostaze le cunosc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

sa ma anunti cand se contureaza pictura ta
serios tu de ce esti turmentat de pictura ca nu pprinde contur