Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 20:58
Noi imprumutam din relatarea Sfintei Teodora descrierea ordinii in care vamile se succed. Pe calea cerului, mergand spre rasarit, sufletul intalneste intaia vama, unde duhurile rele, dupa ce au oprit sufletul insotit de ingerii cei buni, ii infatiseaza pacatele sale facute prin cuvant (vorbe desarte, flecareala, cuvinte obscene, jigniri, luare in ras a lucrurilor sfinte, cantece patimase, ras s.a.m.d.); a doua vama este aceea a minciunii (orice minciuna, calcare de juramant, luarea numelui lui Dumnezeu in desert, calcarea fagaduintelor facute lui Dumnezeu, ascunderea pacatelor inaintea duhovnicului); a treia vama este a calomniei (calomnierea aproapelui, vorbirea de rau, umilirea altuia, jignirea, batjocura unita cu uitarea propriilor sale greseli si pacate); a patra vama este a lacomiei (betia, obiceiul de a manca intre mese si in ascuns, uitarea rugaciunii inainte si dupa mese, nepaza postului, imbuibarea, desfatarile, in sfarsit, toate formele de gastrolatrie); a cincea vama este a leneviei (lenevire la slujbele divine si la rugaciunea fiecaruia, neglijenta la lucru, lene); a sasea vama este a furtului (tot soiul de furturi, pe ascuns sau pe fapta); a saptea vama este aceea a zgarceniei si a iubirii de arginti; a opta vama este a camatariei; a noua vama este a inselatoriei (judecati strambe, masuri false si alte iselatorii); a zecea vama este a geloziei; a unsprezecea vama e a mandriei (ambitii, mandrie, prea buna parere de sine, lipsa de respect fata de parinti, cler, superiori, in general neascultari); a douasprezecea vama este a maniei; a treisprezecea vama este a razbunarii; a paisprezecea vama este a uciderii; a cincisprezecea vama este aceea a magiei (vraji, amestec de otravuri, farmece, chemarea demonilor); a saisprezecea vama este a necuratiei (tot ce tine de acest pacat: ganduri, pofte si fapte necurate, iubirea trupeasca a persoanelor nelegate prin casatorie, voluptatea, priviri pofticioase, atingeri necurate, visuri la lucruri necurate); a saptesprezecea vama este cea a adulterului (necredinta in casatorie, caderea in pacat a persoanelor harazite lui Dumnezeu); a optsprezecea vama este aceea a pacatului sodomit (pasiuni contra firii, incest); a nouasprezecea vama este a ereziei (false cugetari asupra religiei, lepadarea de credinta ortodoxa, hula, blasfemia); in fine, ce de pe urma, a douazecea vama este aceea a nemilostivirii (cruzimea). Trecerea vamilor are loc a treia zi dupa moarte.
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:01
Cunoscand starea sufletelor dupa moarte, trecerea vamilor si infatisarea inaintea lui Dumnezeu, care toate au loc in a treia zi, Biserica si rudele, aratandu-si dragostea lor pentru cel mort, roaga pe Domnul a-i ierta pacatele si a-i inlesni trecerea vamilor.
Dupa ce sufletul s-a inchinat Domnului, el e purtat prin felurite locasuri ale sfintilor pentru a privi frumusetile raiului. Aceasta vizitare a locuintelor ceresti dureaza sase zile, in care sufletul admira si slaveste pe Dumnezeu, a toate Creatorul. In aceasta contemplatie el uita cu totul scarbele ce le-a avut fiind in trup; dar, cu toate acestea, daca el este impovarat de pacate, se intristeaza reprosandu-si ca si-a irosit viata in negrija si ca nu L-a slujit pe Dumnezeu dupa poruncile Sale. Ispravind vizitarea raiului, a noua zi (dupa despartirea sa de trup), sufletul se urca din nou la Dumnezeu, pentru a I se inchina. Pentru aceasta Biserica face rugaciuni pentru morti in ziua a noua. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:04
Dupa a doua inchinare, Domnul porunceste ca sa-i fie aratat acelui suflet iadul. Atunci vede sufletul suferintele pacatosilor, aude plangerile, gemetele si scrasnirea dintilor. In timpul a 30 de zile sufletul viziteaza toate cotloanele iadului si tremura de frica sa nu fie condamnat acolo pe vecie. In sfarsit, intr-a patruzecea zi dupa despartirea sa de trup, se urca pentru a treia oara sa I se inchine Creatorului. Si atunci, Judecatorul etern hotaraste locuinta ce i se cuvine sufletului, dupa faptele sale si dupa viata pamanteasca. Astfel, are loc judecata particulara, in a patruzecea zi dupa moarte; iata pentru ce Biserica se roaga pentru morti in acea zi.
Deci, ziua a patruzecea dupa moarte este ziua decisiva pentru soarta sufletului in viata viitoare. Este judecata particulara a lui Hristos, care hotaraste starea sufletului numai pana in ziua Judecatii de Apoi - Judecata generala. Aceasta stare a sufletului, corespunzand cu viata sa de pe pamant, nu este starea sa definitiva, pentru vesnicie, ci este supusa schimbarii. Iisus Hristos, in a patruzecea zi dupa Invierea Sa, a inaltat natura umana la gloria suprema, asezand-o pe tronul dumnezeirii Sale, la dreapta Parintelui. Asadar, dupa dumnezeiescul Sau exemplu, raposatii, intr-a patruzecea zi dupa moartea lor, intra in starea ce se cuvine valorii lor morale. Urmand pilda Domnului Care, dupa inaltarea Sa a patruzecea zi, a sezut pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu, asteptand pana se vor pune vrajmasii Lui asternut picioarelor Lui (Evr. 10, 12), tot asa si sufletele mortilor, al caror destin a fost stabilit prin judecata particulara a lui Hristos, raman in acea stare (nu insa fara posibilitate de schimbare) pana in ziua Judecatii generale. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:07
Sa punem asadar inima si credinta noastra in iubirea Mantuitorului Care, chiar intru slava Sa, este neincetat preocupat de vesnica noastra mantuire, de mantuirea ta si de aceea a raposatului care iti este scump; roaga-L deci pentru el, ca prin harul Sau sa vindece relele sufletului celui mort, sa indeplineasca ceea ce-i lipseste, sa ierte pacatele, sa-l curete si sa-l aseze in randul fericitilor. Credinta si rugaciunile tale, unite cu rugaciunile Bisericii, vor fi de un mare ajutor pentru raposatul tau in ziua judecatii lui Hristos, asteptand Judecata cea de pe urma.
Prin urmare, vedem ca sufletul, dupa despartirea sa de trup, locuieste inca doua zile pe pamant si se inalta in a treia zi catre Dumnezeu, pentru a I se inchina; apoi petrece in rai urmatoarele sase zile, urmand cele treizeci de zile in iad. In a patruzecea zi afla care va fi starea sa pana la Judecata cea de pe urma cand, numai atunci, sufletele vor primi hotararea definitiva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:19
De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana Sarlatan Ordinar, cum poti pretinde ca ai fi raspuns vreunei intrebari adresate, mincinosule, une ai postat vreun raspuns edificator la intrebarile adresate? Ostropel, tie nu-ti este rusine sa minti intr-un asemenea stil imbecil, tu chiar esti incapabil sa obsevi ca te autocontrazici ? Mincinosule !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:26
De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:19:08singurul care se contrazice prietene esti tu eu ti am aratat foarte clar raspunsurile dar orgoliul tau nu te lasa sa le accepti ,,sau tu vrei sa ti pipai sufletul sa sti sigur ca esistaDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana pai viata sti ca ai dar ti o poti pipai sa demonstrezi ca o ai desteptule? tu ai impresia ca sufletul e material sa l pipai tu desteptule,,ia marturiile tuturor celor din moarte clinica care se departeaza de trup daca in cele adevarate ale celor in masura sa vorbeasca de asta nu crezi ca o sa ti zica acelasi lucru credinciosule Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:30
si sa nu uiti sa ma atentionezi cand prinde contur pictura ta din nimik,,sunt alaturi de tine credincioosule
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:38
De la: 9am_750, la data 2013-09-23 10:31:46De la: IonOOO, la data 2013-09-23 06:27:50nu eu am intrebat asa ceva,,,,iar diavolul ii amageste usor pe cei fara cresinta nu pe cei care se inchina lui dumnezeu reprezentat prin icoane,,,ci pe cei care se inchina idolilor si slujesc lor adica pacatului idoliloor minciunii curviei betiei si alte asemeneaDe la: IonOOO, la data 2013-09-22 10:37:20De la: 9am_750, la data 2013-09-21 18:04:07De la: IonOOO, la data 2013-09-21 14:22:49DEX = ICO�N�, icoane, s. f. 1. Imagine pictat� sau, mai rar, sculptat�, care reprezint� diferite divinit�ți sau scene cu tem� religioas� și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (�nv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. � Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane) Iarasi pomeniti ceva,despre care eu nu am zis nimic. Ati vorbit despre idoli. Dar sa vorbim pe limba dvs si pentru-ca anterior capitolului 14 din Apocalipsa,se afla capitolul 13,unde vorbeste de timpuri ce au sa vina peste intraga omenire. �i face semne mari, �nc�t �i foc face s� se pogoare din cer, pe p�m�nt, �naintea oamenilor,. �i am�ge�te pe cei ce locuiesc pe p�m�nt prin semnele ce i s-au dat s� fac� �naintea fiarei, zic�nd celor ce locuiesc pe p�m�nt s� fac� un chip fiarei care a fost r�nit� cu sabia �i a r�mas �n via��.. �i i s-a dat ei s� insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei s� �i gr�iasc� �i s� omoare pe to�i c��i nu se vor �nchina chipului fiarei.. �i ea �i sile�te pe to�i, pe cei mici �i pe cei mari, �i pe cei boga�i �i pe cei s�raci, �i pe cei slobozi �i pe cei robi, ca s�-�i pun� semn pe m�na lor cea dreapt� sau pe frunte.. �nc�t nimeni s� nu poat� cump�ra sau vinde, dec�t numai cel ce are semnul, adic� numele fiarei, sau num�rul numelui fiarei.. Aici este �n�elepciunea. Cine are pricepere s� socoteasc� num�rul fiarei; c�ci este num�r de om. �i num�rul ei este �ase sute �aizeci �i �ase. (Extras din Biblia Ortodoxa) Fie ca este vorba de divinitati false,sau de Singurul Dumnezeu adevarat,facerea reprezentarilor grafice este oprita de Dumnezeu! De regula, cei ce-si fac reprezentari grafice, folosesc un text biblic,ce vorbeste despre Chivotul Legii in Iesirea 25 Unde Dumnezeu porunceste: �Apoi s� faci doi heruvimi de aur; �i s�-i faci ca dintr-o bucat�, ca �i cum ar r�s�ri din cele dou� capete ale capacului;� (Extras din Biblie) , (Dumnezeu a poruncit deci o singura data, poporului Sau ales adica doar evreilor..) Astazi avem un numar extreme de mare de icoane,statuete,troite�si fel de fel de reptrezentari grafice. INTREBARE: Tot Dumnezeu a poruncit ca acestea sa fie facute? Nu domnule. Oamenii au facut lucrul acesta de la sine putere (de exemplu nu cred ca iconarii,inainte de a picta primesc revelatii Divine) ---In noul Testament,Dumnezeu nu porunceste Bisericii,ca aceasta sa-si faca icoane sau altceva,in sensul acesta. ---Nu scrie nicaieri apoi ca Domnul Isus,ucenicii,mucenicii,sau alti crestini s-au inchinat lui Dumnezeu prin mijlocirea unor icoane�sau prin alte reprezentari grafice. Vorbeste Hristos: �Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. . Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." (Extras din NT) Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:41
De la: 9am_750, la data 2013-09-25 21:26:57De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:19:08De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana N-ai "aratat foarte clar raspunsurile", Mincinosule, ai copiat ineptele texte pe care alti Sarlatani Ordinari le-au postat pe web si Tu, Mincinosule Ordinar, le-ai preluat si repostat aici. Minciunel, nu tine vrajeala, ia-te de mana cu @159 si ....
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 21:56
De la: IonOOO, la data 2013-09-25 21:38:00nici unde nu scrie sau nu zice sa nu faci icoana adica reprezentayia grafica ce il ilustreaza pe dumnezeu ci zice sa nu faci reprezentari ale altor zeitati ,,o spun pentru a nu stiu cata oara nu icoanei te inchini ci celui reprezentat de ea care este dumnezeu si am dat 3 exemple mai sus unde el insusi sa lasat sa fie infatisat ppe panza daca doresti citeste mai sus,deci intelegeti ca nu icoanei in sine va inchinati ci lui dumnezeu simbolizat de ea,,,ia zi mi tu ce inseamna rugaciune in duh si adevar de care vorbesti??ce inseamna sa te rogi in duh si in adevar?De la: 9am_750, la data 2013-09-23 10:31:46De la: IonOOO, la data 2013-09-23 06:27:50nu eu am intrebat asa ceva,,,,iar diavolul ii amageste usor pe cei fara cresinta nu pe cei care se inchina lui dumnezeu reprezentat prin icoane,,,ci pe cei care se inchina idolilor si slujesc lor adica pacatului idoliloor minciunii curviei betiei si alte asemeneaDe la: IonOOO, la data 2013-09-22 10:37:20De la: 9am_750, la data 2013-09-21 18:04:07De la: IonOOO, la data 2013-09-21 14:22:49DEX = ICO�N�, icoane, s. f. 1. Imagine pictat� sau, mai rar, sculptat�, care reprezint� diferite divinit�ți sau scene cu tem� religioas� și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (�nv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. � Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:06
De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:41:14vrajeala nu este nici unde decat in capul tau,,ti am zis ca ti am aratat raspunsurile nu ca ti vorbesc de la mine am si scris ca vorbesc de la cei in masura sa o faca,,,si vezi ca cei care ii numesti ,,,sarlatani,,au indurat chinuri infioratoare prin puscarii pentru hristos si au insanatosit oameni cu putere de la dumnezeu pentru credinta lor si au facut minuni,,si mai vezi ca traiau prin pustii acesti,,,sarlatani,,,si manca un cartof pe zi daca il avea si pe ala atat de,,, sarlatani,,, erau,,si mai vezi ca tot acesti,,,sarlatani,,au infiintat spitalele care le ai azi,,vestiliadele,,unde erau un pavilion de maici unul de bonlavi si acesti ,,,sarlatani ,,,aveau grija de ei,credinciosuleDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 21:26:57De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:19:08De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana
|
KARP0V_ 1890 mesaje Membru din: 28/02/2013 |
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:33
De la: 9am_750, la data 2013-09-25 18:39:43De la: giovausaro, la data 2013-09-25 18:35:239am750,cu tine nu se poate dialoga decent.Cand n-ai argumente,divaghezi,calci in strachini,jignesti. Unde vezi tu ''argumente''? Tot ce palavragesti tu pe aici are la baza biblia. Daca mergi pe ideea ca biblia e reala atunci trebuie sa fii de acord si ca dumnezeul vechiului testament este un criminal. Suntem in sec.XXI si ca urmare avem pretentia sa vii si cu dovezi stiintifice ca dumnezeu exista. Poate ne dai o adresa sau un numar de telefon sa-l contactam. Ar fi mult mai simplu si s-ar rezolva toate dilemele. Eu pun pariu ca dumnezeu nu are telefon asa ca demonstreaza-mi contrariul.
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:37
De la: 9am_750, la data 2013-09-25 22:06:32De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:41:14vrajeala nu este nici unde decat in capul tau,,ti am zis ca ti am aratat raspunsurile nu ca ti vorbesc de la mine am si scris ca vorbesc de la cei in masura sa o faca,,,si vezi ca cei care ii numesti ,,,sarlatani,,au indurat chinuri infioratoare prin puscarii pentru hristos si au insanatosit oameni cu putere de la dumnezeu pentru credinta lor si au facut minuni,,si mai vezi ca traiau prin pustii acesti,,,sarlatani,,,si manca un cartof pe zi daca il avea si pe ala atat de,,, sarlatani,,, erau,,si mai vezi ca tot acesti,,,sarlatani,,au infiintat spitalele care le ai azi,,vestiliadele,,unde erau un pavilion de maici unul de bonlavi si acesti ,,,sarlatani ,,,aveau grija de ei,credinciosuleDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 21:26:57De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:19:08De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana Preotii sunt sarlatani sau prosti. Iar cei care au murit prin inchisori au ajuns acolo deoarece doreau sa-si apere privilegiile. Daca se faceau strungari sau frezori erau primiti in randurile proletariatului. Unii au ales calea usoara au devenit turnatori si informatori. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:43
Biserica nu a fost inventata de catre crestini. Toate religiile au detinut biserici, temple, sinagoga sau cel putin o pestera unde isi oficiau inselatoria. Daca si dumnezeu si-a dorit un lacas de cult inseamna ca este un pagan. De fapt aceste ''institutii'' au fost create de niste paraziti care au simtit ca lumea poate fi manipulata. Si au profitat de naivitatea celor care au crezut ca cei 3500 de dumnezei au nevoie de intermediari.
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:46
De la: KARP0V_, la data 2013-09-25 22:33:36serios ?pai tu de ce nu mananci mancarea alterata care a zacut cativa ani prin cine stie ce colturi?in cei de care vorbesti nu mai exista nici un bine dovada ca dumnezeu exista esti tuDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 18:39:43De la: giovausaro, la data 2013-09-25 18:35:239am750,cu tine nu se poate dialoga decent.Cand n-ai argumente,divaghezi,calci in strachini,jignesti.
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:49
De la: KARP0V_, la data 2013-09-25 22:37:42au ajuns acool prietene pentru ca nu sau lepadat de hristos ,,ce privilegii sa aiba cineva in care traieste intr o manastire care nu se mananca carne si nu are nimic pentru el sau care traieste in pustietati ,,De la: 9am_750, la data 2013-09-25 22:06:32De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:41:14vrajeala nu este nici unde decat in capul tau,,ti am zis ca ti am aratat raspunsurile nu ca ti vorbesc de la mine am si scris ca vorbesc de la cei in masura sa o faca,,,si vezi ca cei care ii numesti ,,,sarlatani,,au indurat chinuri infioratoare prin puscarii pentru hristos si au insanatosit oameni cu putere de la dumnezeu pentru credinta lor si au facut minuni,,si mai vezi ca traiau prin pustii acesti,,,sarlatani,,,si manca un cartof pe zi daca il avea si pe ala atat de,,, sarlatani,,, erau,,si mai vezi ca tot acesti,,,sarlatani,,au infiintat spitalele care le ai azi,,vestiliadele,,unde erau un pavilion de maici unul de bonlavi si acesti ,,,sarlatani ,,,aveau grija de ei,credinciosuleDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 21:26:57De la: _1075_, la data 2013-09-25 21:19:08De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:55:16De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:40:42De la: 9am_750, la data 2013-09-25 20:29:42De la: _1075_, la data 2013-09-25 20:12:01Enoriasule, tu bati campii, pe cine incerci tu sa prostesti, raspunzi la intrebari sau o zgudui cu talentul imbecilului smecher ?daca nu ai mai fi ironic si ti ai deschide mintea si sufletul ai pricepe,,,sufletul se zamisleste in pantece de mama cu voia lui dumnezeu odata cu truppul tau,,te nasti cresti si esti incoltit de pacatele din aceasta lume prietene caci lumea este plina de pacate care vin de la diavol si noi in loc sa le indepartam ni le apropiem acesta este duhul lumii adica al lui satan,,care ne stapaneste,,,sufletul tau zamislit la nastere este vesnic,,,nu trebuia sa ma intrebi pe mine ca iata exemplele de sus ce ti le dau iti raspunde foarte clar,,trebuia sa i intrebi pe cei in masura sa ti raspunda daca intradevar vroiai sa cunosti si sa sti,,insa preferi ca si sectari sa fugi in alta parte decat sa cauti sau sa fi ignorant ca i mai la indemana
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 22:56
De la: KARP0V_, la data 2013-09-25 22:43:46Biserica nu a fost inventata de catre crestini. Toate religiile au detinut biserici, temple, sinagoga sau cel putin o pestera unde isi oficiau inselatoria. Daca si dumnezeu si-a dorit un lacas de cult inseamna ca este un pagan. De fapt aceste ''institutii'' au fost create de niste paraziti care au simtit ca lumea poate fi manipulata. Si au profitat de naivitatea celor care au crezut ca cei 3500 de dumnezei au nevoie de intermediari.daca te numesti crestin inseamna ca niserica ta a fost infiintata de hristos
|
Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 23:08
�n viziunea primilor creștini, Dumnezeu �și rostea Cuv�ntul nu numai c�tre, ci și prin Trupul Lui: Biserica. �n Trupul Lui � Biserica � era locul de confirmare și stabilire a Cuv�ntului. F�r� �ndoial�, Scripturile erau privite de primii creștini ca revelarea activ� a lui Dumnezeu �n lume. �n același timp, Biserica era �nțeleas� drept cas� a lui Dumnezeu, �zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind �nsuși Iisus Hristos. �ntru El, orice zidire bine alc�tuit� crește ca s� ajung� un locaș sf�nt �n Domnul� (Efeseni 2:21, 21). Dumnezeu are Cuv�ntul S�u, dar are și Trupul S�u. Noul Testament spune: �Iar voi sunteți trupul lui Hristos și m�dulare (fiecare) �n parte� (1 Corinteni 12:24; compar� cu Romani 12:5). (2) �Și El este capul trupului, al Bisericii� (Coloseni 1:18). (3) �Și toate le-a supus sub picioarele Lui și, mai presus de toate, L-a dat pe El cap Bisericii, care este trupul Lui, plinirea Celui ce plinește toate �ntru toți� (Efeseni 1:22, 23). �n primele veacuri, nu exista o separare organic� �ntre Biblie și Biseric�, așa cum vedem ast�zi at�t de des. Trupul f�r� Cuv�nt este lipsit de mesaj, iar Cuv�ntul f�r� Trup este f�r� temelie. Dup� cum scrie Apostolul Pavel: �Biserica Dumnezeului celui viu, st�lp și temelie a adev�rului� (1 Timotei 3:15). Biserica este Trupul Viu al Dumnezeului �ntrupat. Apostolul nu spune c� Noul Testament este st�lpul și temelia adev�rului. Biserica este st�lpul și temelia adev�rului, pentru c� Noul Testament a fost construit pe baza vieții ei �ntru Dumnezeu. Pe scurt, ea l-a scris! Ea face parte integrant� din mesajul evanghelic și �n Biseric� s-a scris și s-a p�strat Noul Testament.
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 02:09
De la: 9am_750, la data 2013-09-25 23:08:50�n viziunea primilor creștini, Dumnezeu �și rostea Cuv�ntul nu numai c�tre, ci și prin Trupul Lui: Biserica. �n Trupul Lui � Biserica � era locul de confirmare și stabilire a Cuv�ntului. F�r� �ndoial�, Scripturile erau privite de primii creștini ca revelarea activ� a lui Dumnezeu �n lume. �n același timp, Biserica era �nțeleas� drept cas� a lui Dumnezeu, �zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind �nsuși Iisus Hristos. �ntru El, orice zidire bine alc�tuit� crește ca s� ajung� un locaș sf�nt �n Domnul� (Efeseni 2:21, 21). Dumnezeu are Cuv�ntul S�u, dar are și Trupul S�u. Noul Testament spune: �Iar voi sunteți trupul lui Hristos și m�dulare (fiecare) �n parte� (1 Corinteni 12:24; compar� cu Romani 12:5). (2) �Și El este capul trupului, al Bisericii� (Coloseni 1:18). (3) �Și toate le-a supus sub picioarele Lui și, mai presus de toate, L-a dat pe El cap Bisericii, care este trupul Lui, plinirea Celui ce plinește toate �ntru toți� (Efeseni 1:22, 23). �n primele veacuri, nu exista o separare organic� �ntre Biblie și Biseric�, așa cum vedem ast�zi at�t de des. Trupul f�r� Cuv�nt este lipsit de mesaj, iar Cuv�ntul f�r� Trup este f�r� temelie. Dup� cum scrie Apostolul Pavel: �Biserica Dumnezeului celui viu, st�lp și temelie a adev�rului� (1 Timotei 3:15). Biserica este Trupul Viu al Dumnezeului �ntrupat. Apostolul nu spune c� Noul Testament este st�lpul și temelia adev�rului. Biserica este st�lpul și temelia adev�rului, pentru c� Noul Testament a fost construit pe baza vieții ei �ntru Dumnezeu. Pe scurt, ea l-a scris! Ea face parte integrant� din mesajul evanghelic și �n Biseric� s-a scris și s-a p�strat Noul Testament. vad ca biblia ta a ramas de pe vremuri ,cu cuvinte vechi care si-au pierdut intelesul si sensul ,numai ca sa nu lasati oamenii sa inteleaga singuri.nu ai auzit de NKJV de NIV de Cornilescu?Or fi si astia insectati? Pana acum nu ai raspuns la nici o intrebare,cu cuvintele tale .Dai citate "pe langa alaturi"
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 05:50
CE ESTE UN CRESTIN ADEVARAT?
Luis Palau Cea mai importanta �ntrebare pe care �i-o po�i pune ��i la care po�i r�spunde- este aceasta: �S�nt sau nu s�nt cre�tin?� O �nv���toare de �coala duminical� a pus urmatoarea �ntrebare: �Copii, de ce crede�i voi c� vecinii mei �mi spun c� sint cre�tina?� Nici unul nu a r�spuns. Pu�in ner�bd�toare,inv�t�toarea a repetat �ntrebarea: �Hai, spune�i baie�i, de ce crede�i voi c�-mi spun vecinii cre�tin�?� Din nou,nici un r�spuns. �n cele din urm�,un baie�el timid a ridicat m�na �i a spus: �Probabil spun a�a fiindc� nu v� cunosc!� Bunicul meu s-a n�scut �n Sco�ia,l�ng� Edinburgh.Era prezbiterian, dar avea mai mult interes pentru alcool dec�t pentru biseric�. �nainte de a muri, la c�p�t�iul s�u �n Spitalul Britanic din Buenos Aires, Argentina, am �ncercat s�-l conduc la credin�a �n Hristos, dar bunicul a refuzat �i a murit f�r� a-L cunoa�te pe Isus Hristos. Tu poate e�ti inv���tor la �coala duminical�.Poate e�ti membru �ntr-o biseric� bun�. Cu toate acestea, tu trebuie s� dai un r�spuns la �ntrebarea: �Sint eu un crestin adevarat?� Acesta este motivul pentru care am scris bro�ura de fa��. Roag�-L pe Dumnezeu s� te ajute s� in�elegi ceea ce vei citi. Aceste r�nduri te pot ajuta s� ai certitudinea ca e�ti iertat �i c� ai ajuns s�-L cunosti pe Dumnezeu ca Tat�l care este �n ceruri. Oamenii au no�iuni foarte ciudate despre ceea ce �nseamn� a fi cre�tin. Iat� c�teva dintre acestea: A crede �n Dumnezeu nu te face cre�tin S�nt mii de oameni care cred �n Dumnezeu dar nu s�nt cre�tini. La un c�min de tineret, un t�n�r l-a �ntrebat pe un coleg al s�u: �Crezi �n Dumnezeu?� �Desigur�, a r�spuns t�n�rul. �Ce �nseamn� Dumnezeu pentru tine?� a continuat cel dint�i. �Nu �tiu.� �n Anglia 80% din popula�ie crede c� exist� un Dumnezeu, dar cei mai mul�i nu au habar cine este Dumnezeu. Colonelul James Irwin, cunoscut pentru misiunea sa cu Apollo 15 pe luna, mi-a povestit c� �n timpul unei vizite �ntr-o �ar� musulman� un conduc�tor religios musulman i-a spus: �Dumneavoastra vorbi�i at�t de mult despre Dumnezeu, cum de nu sunte�i musulman?� Ai v�zut? Dac� po�i fi musulman �i s� crezi �n Dumnezeu, atunci � a crede �n Dumnezeu � nu te face cre�tin! Eu am un bun prieten care crede �n exerci�ii fizice, dar niciodata nu exerseaz�. El este cu mult peste greutatea normal� �i suficient de deformat. Cunosc nenum�ra�i copii care cred �n s�pun, dar, �n ciuda credin�ei lor, nu s�nt cu nimic mai cura�i. Credin�a �n sine nu aduce nici o schimbare. De aceea, credin�a, dac� r�m�ne singur�, nu te face cre�tin. Mersul la biseric� nu te face cre�tin Oamenii merg la biseric� tot timpul - pentru o sumedenie de motive. Dar acest lucru nu-i face cre�tini. Chiar �i unii ho�i merg la biseric�! S�nt unii oameni care merg la biseric� din obicei. Al�ii merg pentru c� familia merge! Cre�tinii merg la biseric�, dar mersul la biseric� nu-l face pe nimeni cre�tin. Rug�ciunea nu te face cre�tin Desigur, cre�tinii se roag�, dar simplul fapt c� te rogi nu te face cre�tin. Hindu�ii se roag� tot timpul. Musulmanii se roag� de cinci ori pe zi. Regretatul pre�edinte al Egiptului, Sadat, �n timpul c�l�toriilor sale externe, purta cu el un mic covora�, pe care �ngenunchia de cinci ori pe zi spre a se ruga lui Mohamed. Doar faptul c� cineva se roag� nu �nseamna c� e cre�tin. Tr�irea unei vie�i frumoase nu te face cre�tin Tr�irea unei vie�i curate, morale nu te face cre�tin. S�nt mul�i atei care tr�iesc o via�� decent�, corect�. Dar, la urma urmei, c�t de bun este �binele�? Aici este esen�a problemei. Cei mai mul�i oameni au idei eronate cu privire la standardul real cu care trebuie comparat� bun�tatea noastr�. De exemplu, pun�ndu-te al�turi de be�ivul care petrece toat� ziua la c�rcium�, tu pari a fi potrivit pentru un loc �n panteonul sfin�ilor! Chiar comparat cu prietenii sau familia ta, tu po�i p�rea bun. Dar standardul de bun�tate al lui Dumnezeu e diferit. El te m�soara cu Fiul S�u, Isus Hristos, care a tr�it o via�a de absolut� perfec�iune. Comparat� cu acest nivel de perfec�iune, bun�tatea noastr� arat� destul de �ubred�. O femeie �i-a �ntins rufele albe, fiind m�ndr� de felul cum str�luceau �n soarele de ianuarie. Dar n-a trecut mult �i un strat alb de z�pada s-a a�ternut pe p�m�nt �i imediat diferen�a a devenit evident�: c�nd au fost puse albiturile ei al�turi de albul perfect al lui Dumnezeu, ele au p�rut mai degrab� cenu�ii dec�t albe! Bun�tatea noastr� comparat� cu bun�tatea lui Dumnezeu arat� foarte p�tat�. �ntotdeauna au fost destui oameni �buni� �n lumea noastr�, dar dac� bun�tatea ar fi de ajuns pentru m�ntuire, nu ar mai fi fost nevoie ca Dumnezeu s�-L trimit� pe Isus �n lume. Faptul c� Isus a trebuit s� vin� �i s� moar� pe cruce pentru a face posibil� iertarea noastr� ne arat� c� bun�tatea nu-l face pe nimeni cre�tin. Citirea Bibliei nu te face cre�tin F�r� �ndoial�, cre�tinii iubesc Biblia. Unii o citesc zilnic. Dar simpla citire a Bibliei nu demonstreaz� c� cel ce o cite�te este cre�tin. La v�rsta de cinsprezece ani, Karl Marx a scris o explica�ie de-a dreptul uimitoare asupra unei por�iuni din Evanghelia dup� Ioan. Dar Karl Marx n-a pretins vreodat� c� este cre�tin. �n timpul adolescen�ei, Nichita Hru�ciov, fostul lider al Kremlinului, citea Biblia. Cu toate acestea, scopul lui a fost s� distrug� Biserica Cre�tin� din Uniunea Sovietic�. Cite�te Biblia c�t mai mult posibil! Dar nu uita: simpla ei lectura nu te face cre�tin. Vorbirea despre Isus nu te face cre�tin Mul�i oameni vorbesc despre Isus, ba chiar vorbesc bine despre El. Unii din ace�tia pot fi, de pild�, profesori, al�ii predicatori sau conduc�tori de biserici. �ns� asta nu �nseamn� neap�rat c� ei �i cred ceea ce spune Biblia despre Isus. Adesea ei prezint� oamenilor un Isus care corespunde modului lor de g�ndire, �i nu pe Isus Cel Adevarat, al istoriei si al Bibliei. Tu nu te po�i na�te cre�tin Am �nt�lnit oameni care mi-au spus: �M-am n�scut �ntr-o �ar� cre�tina, prin urmare, s�nt cre�tin, c� ce altceva a� putea fi?� Destul de multe alte lucruri! Unii s-au n�scut �n grajduri, dar asta nu i-a f�cut cai, dup� cum copiii n�scu�i pe aeroporturi nu devin avioane! Atunci, ce este un cre�tin? �Luis, �mi vei spune,�in cele din urm�, dac� a crede �n Dumnezeu, a merge la biseric�, a te ruga, a te purta frumos, a fi moral, a citi Biblia �i a vorbi despre Isus nu te fac cre�tin, atunci ce te face s� devii cre�tin? �n fond, ce este un cre�tin?� Voi men�iona trei principii de baza, care vor r�spunde la �ntrebarea �Ce este un cre�tin?� Un cre�tin a g�sit calea vie�ii Biblia spune c� un cre�tin este cel care a g�sit �calea vie�ii�. Isus Hristos a spus: �Eu s�nt calea, adev�rul �i via�a. Nimeni nu vine la Tat�l dec�t prin Mine.�(Ioan 14:6). Observa�i, Isus nu spune c� El va ar�ta cuiva calea vie�ii, ci : �Eu s�nt calea�! Isus mai spune c� exist� o cale larg� �i una �ngust�. Dup� El, calea cea mai larg� duce la pierzare �i mul�i sunt cei ce o str�bat (Matei 7:13). A�adar, ce este un cre�tin? �n primul r�nd, un cre�tin a g�sit calea vie�ii, �n contrast cu calea mor�ii. Iar calea vie�ii este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Te sim�i pierdut? Ai sentimentul c� nu �tii �ncotro mergi? C�nd devii cre�tin, ai g�sit calea vie�ii. Poate te vei �ntreba: �Cum este aceast� �cale a vie�ii�?� Este calea p�cii. C�nd umbli pe calea lui Hristos, ai pace �n inim�. Isus a spus celor ce-L urmau: �V� las pacea Mea; v� dau pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o d� lumea.� (Ioan 14:27). Pacea lui Dumnezeu este un dar pus la dispozi�ia tuturor. C�nd umbli pe calea lui Hristos, ai pace l�untric�; o lini�te deplin� i�i st�p�ne�te inima. Din cioburile fiin�ei tale sf�r�mate se reface o via�� nou�. Apoi, calea vie�ii este calea cura�iei. Biblia spune: �Ferice de cei cu inima curat�, c�ci ei �l vor vedea pe Dumnezeu.� (Matei 5:8). Dac� tu flirtezi cu p�catul, dac� te joci cu imoralitatea; dac� nu-�i faci slujba cu credincio�ie, dac� nu e�ti onest la �coal�, la serviciu, la joac�, �n via�a de familie, atunci nu e�ti cre�tin. Altfel tu po�i fi o persoan� cumsecade �sufletul oric�rei petreceri. Dar nu e�ti cre�tin, deoarece calea lui Hristos este calea cura�iei. C�nd vii la Hristos, El ��i spal� inima �i ��i d� putere de a tr�i o via�� neprih�nit�. Apoi, calea lui Hristos mai este �i calea dragostei. �Prin aceasta vor cunoa�te oamenii c� sunte�i ucenicii Mei, dac� v� iubi�i unii pe al�ii� (Ioan 13:35). Biblia mai spune: ��tim c� am trecut din moarte la via��, prin faptul c� iubim pe fra�i.� ( I Ioan 3:14). Cuv�ntul �dragoste� a fost golit de sensul lui real. Ast�zi e folosit pentru a descrie o persoan� care exploateaz� sentimentele altora �n interes egoist, pentru a-�i satisface propriile sentimente. Dar asta nu e �dragoste�. Adev�rata dragoste ne determin� s� dorim binele maxim al altcuiva, indiferent c�t ne-ar costa acest lucru! Calea vie�ii �nseamn� a avea un singur stap�n �n via��. Cre�tinul sluje�te unui singur st�p�n. Biblia �l nume�te pe Isus drept Domn al domnilor �i �mparat al �mpara�ilor. Cre�tinul tr�ie�te acest adev�r. Isus devine Domnul t�u, St�p�nul t�u, Regele t�u. Ce spune El, aceea se face! Robul Regelui a�teapt� doar un semn �i �ndat� ce-l prime�te, se gr�be�te s� execute dorin�a exprimat� de rege. Osta�ul care se supune conducerii unui mare comandant va duce la �ndeplinire toate ordinele acestuia. Un cre�tin adev�rat accept� o astfel de autoritate din partea lui Dumnezeu asupra vie�ii lui. Mergem oriunde vrea s� ne trimit� El, facem tot ceea ce dore�te El sa facem �i nu ne d�m �napoi oric�t ne-ar costa aceast� ascultare, chiar pierderea reputa�iei sau a confortului nostru, sau orice alte incovenien�e. Isus are toate drepturile de a conduce vie�ile noastre. El este suprem nu pentru c� a mo�tenit autoritatea Sa de la str�mo�i, cum e cazul regilor sau al domnitorilor. �i nici nu conduce prin amenin��ri, cum ar face-o un dictator militar. Isus este Domn �i Rege pentru c� El este Creatorul nostru; El �i-a dat via�a pentru noi; �i El este singurul care face toate lucrurile pentru binele nostru absolut. Un cre�tin are via�a ve�nic� Via�a vesnic� este foarte deosebit� de viata fizic� pe care o tr�im fiecare. Via�a ve�nic� este o via�� mai plin� �i mai complet� acum. Isus Hristos a spus: �Eu am venit ca voi s� ave�i via�a �i s-o ave�i din bel�ug.�(Ioan 10:10) Via�a cu Hristos este via�a tr�it� �n modul �n care Dumnezeu o inten�ioneaz� s� fie tr�it�. Acest factor o determin� s� fie abundent�. Via�a ve�nic� nu se termin� niciodat�, ci continu� dup� moartea biologic� � pentru veci de veci! Ai tu via�a ve�nica? �Hm, nu sunt sigur, poate putin� oi avea �i eu...� Acest r�spuns este ca �i cum ai �ntreba o femeie: �E�ti �ns�rcinat�?� iar aceasta �i-ar r�spunde: �Pu�in..� Sau dac� l-ai �ntreba pe cineva daca este c�s�torit, el �i-ar r�spunde: �Sper c� da.�. Aceste lucruri nu permit dec�t un r�spuns absolut: ori da, ori nu! Suntem absolut siguri de ele. Tot a�a, este posibil s� �tim cu certitudine dac� suntem cre�tini �i avem via�a ve�nic�. Isus Hristos a spus: �Eu le dau via�� ve�nic� [celor ce �l urmeaz�]; �n veac nu vor pieri; nimeni nu-i poate smulge din m�na Mea� (Ioan 10:28). Aceasta este o promisiune tripla. Ai tu aceast� tripl� siguran��? �n primul r�nd, El spune: �Le dau via�� ve�nic�.� Apoi adaug�: ��n veac nu vor pieri.� �n final, El spune: �Nimeni nu-i va smulge din m�na Mea.� Ce vrei mai mult? Un cre�tin este o persoan� care descoper� c� toate aceste trei lucruri s�nt o realitate �n via�a sa. Biblia spune: �Cine are pe Fiul, are via�a.� (I Ioan 5:12). Cu alte cuvinte, Hristos vine s� tr�iasc� �n via�a ta. Via�a ve�nic� este Hristos �n inima ta! Po�i tu spune: �Da, eu am via�a ve�nic�. �mi aduc aminte de ziua �n care Hristos a intrat �n inima mea� ? Un cre�tin este unul din copiii lui Dumnezeu Un cre�tin este un om n�scut �n familia lui Dumnezeu �i, prin urmare, este copilul lui Dumnezeu. Poate-mi vei spune: �Luis, eu credeam c� to�i s�nt copiii lui Dumnezeu. Nu este Dumnezeu Tat�l �ntregii omeniri?� Potrivit Bibliei, Dumnezeu este creatorul tuturor oamenilor, dar nu �i tat�l tuturor! S�nt mul�i care nici nu vor s�-L aib� pe Dumnezeu de tat�. Devii membru �n familia lui Dumnezeu n�sc�ndu-te �n ea. Domnul Isus a spus: �Daca un om nu se na�te din nou, nu poate vedea �mpara�ia lui Dumnezeu� (Ioan 3:3). Ce �nseamna asta? Exist� dou� na�teri. Prima este cea biologic�, prin care venim pe acest p�m�nt. Dar pentru a deveni fiu a unui tat� spiritual, e nevoie s� ai o na�tere spirituala. Lucrul acesta se �nt�mpl� atunci c�nd ne poc�im de p�catele noastre �i ne punem credin�a �i �ncrederea �n Domnul Isus Hristos. Na�terea biologica o celebr�m cu petreceri �i cadouri. Dar mai este �i o a doua na�tere. Te-ai n�scut tu de doua ori? Ai avut parte de a doua na�tere? Dac� nu, atunci trebuie s� iei o hot�r�re, care const� �n a-L primi sau a-L respinge pe Isus Hristos. Biblia spune: �Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred �n numele Lui, le-a dat dreptul s� se fac� copii ai lui Dumnezeu�(Ioan 1:12). Poate-mi vei spune: �Luis, eu am tr�it o via�� stricat�. Cum pot deveni copil al lui Dumnezeu?� Acum c��iva ani, �n timpul unei vizite �n America de Sud, am avut o convorbire particular� cu pre�edintele unei ��ri, un om din armat�. �Domnule pre�edinte, a�i avut dumneavostr� o �nt�lnire personal� cu Isus Hristos?� l-am �ntrebat eu pe acest om. El a z�mbit �i mi-a spus: �Palau, eu am tr�it o via�� a�a de rea �nc�t nu cred c� Dumnezeu mai vrea s� m� cunoasc�.� �Domnule general� i-am r�spuns eu, �Dumnezeu v� iube�te �i are un plan m�re� pentru via�a dumneavoastr�!� �Palau, dac� ai �ti ce via�� am tr�it eu, n-ai mai spune c� Dumnezeu m� iube�te. Am f�cut o mul�ime de rele.� �Domnule pre�edinte, indiferent ce a�i f�cut, Hristos a murit pe cruce pentru dumneavoastr�. Daca vre�i s�-L cunoaste�i, pute�i s�-L �nt�lni�i chiar acum.� �n continuarea �ntrevederii, i-am explicat ce a f�cut Hristos pe cruce, cum a murit purt�nd pedeapsa pentru r�ul s�v�r�it de noi. Apoi i-am spus: �Domnule, n-a�i vrea s� v� deschide�i inima pentru Hristos chiar acum?� El a f�cut o pauz�, s-a uitat drept �n ochii mei �i a spus: �Dac� Hristos m� prime�te, a� dori s� devin un cre�tin adev�rat.� Imediat ne-am plecat pe genunchi �i ne-am rugat �mpreuna. Acest general �i-a deschis inima Fiului lui Dumnezeu �i L-a primit pe Hristos �n via�a lui. El credea c� Dumnezeu nu-l va primi niciodata din cauza trecutului s�u p�tat. Dar c�nd am terminat rug�ciunea, s-a ridicat �i, dup� obiceiul latin, m-a �mbra�i�at, zic�nd: �I�i multumesc. Acum �tiu c� Isus m-a primit cu adevarat �i m-a iertat.� Ai avut tu o asemenea experien��? Vrei s� ai certitudinea vie�ii ve�nice? Vrei s� �ncepi a umbla pe calea lui Isus Hristos, con�tient c� e�ti un copil al lui Dumnezeu �i c� mergi spre cer? I�i voi ar�ta cum po�i deveni cre�tin adev�rat, chiar acum, �n timp ce cite�ti aceast� brosur�. Recunoa�te c� p�catele tale te-au desp�r�it de Dumnezeu! Cum pot oamenii deveni cre�tini? Biblia spune c� mai �nt�i trebuie s� recunoasca faptul c� p�catele lor �i separ� de Dumnezeu. Acest lucru l-am admirat la pre�edintele sud-american. El a recunoscut c� era p�c�tos. De fapt, a fost a�a convins de r�ul si de r�zvr�tirile comise, �nc�t credea, lu�ndu-se dup� sim�urile sale, c� Dumnezeu nu-l va mai primi niciodata. Ai venit tu in fa�a lui Dumnezeu cu c�in�� pentru lucrurile rele comise �n via�a ta, care L-au r�nit pe el? Egoism, m�ndrie, l�comie, imoralitate �i multe altele? Biblia spune: �C�ci to�i au p�c�tuit �i s�nt lipsi�i de slava lui Dumnezeu�(Romani 3:23). Tu �tii c� aici e�ti inclus �i tu � �i c� e timpul s� vii cu c�in�� �n fa�a lui Dumnezeu pentru a primi iertarea pe care s� �i-o d�ruiasc� El. Crede miracolul Crucii Apoi, tu trebuie s� crezi ce a f�cut Hristos pentru tine la cruce. Biblia spune: �Hristos a suferit o dat�, a murit, pentru p�cate� (I Petru 3:18). Hristos a murit pe cruce, pentru ca acum fiecare din noi s� poat� fi iertat. Pentru r�ul ce l-am f�cut �naintea lui Dumnezeu, noi meritam pedeapsa. Dar Dumnezeu a trimis pe Fiul S�u s� ia pedeapsa noastr� pe umerii S�i, pe cruce. Este ca �i cum un judec�tor ar stabili c� inculpatul este vinovat, dar apoi ar cobor� �n boxa acuza�ilor �i ar accepta sentin�a �n locul celui vinovat. Ce dragoste magnific�! Tu poate nu �n�elegi deplin cum e posibil ca Dumnezeu s� pun� pedeapsa pentru p�catele tale asupra Fiului S�u. Dar nu e nevoie s� �ntelegi totul dintr-odat�. Tu trebuie doar s� crezi c� acest lucru este adev�rat. Nimeni nu �n�elege electricitatea. �tiai asta? Oamenii de �tiin�� vorbesc despre electricitate ca fiind proprietatea fundamental� a materiei. Ei pot crea produc�toare de electricitate �i o pot utiliza, dar, a�a cum �mi spunea un savant de la Stanford University: �Electricitatea, �n esen�a ei, este destul de inexplicabil�.� C�nd tu devii un cre�tin adev�rat, poate nu in�elegi totul de la �nceput. Dar, cu timpul, citind Biblia �i l�s�ndu-L pe Dumnezeu s� te �nve�e, �n�elegerea ta va spori. Tu trebuie s�-L prime�ti pe Hristos pentru tine insu�i! Acesta este ultimul pas pe care trebuie s�-l faci, s�-L prime�ti pe Hristos personal. Credin�a nu se poate mo�teni. Nu spune: �Tat�l meu a fost un bun cre�tin; eu m-am n�scut �ntr-o cas� de buni credincio�i.� Lucrul acesta nu te face un copil al lui Dumnezeu. Experimenteaz�-L pe Hristos personal. Noi to�i cei care s�ntem ai lui Hristos a trebuit s� venim la El �n mod individual. Ai venit tu la El? Ai luat tu aceast� hot�r�re de a veni la El? Poate vei intreba: �Cum s� vin la El?� Calea cea mai bun� pe care o �tiu este de a-�i pleca capul �i, printr-o rug�ciune simpl�, s�-�i arunci toate p�catele �naintea lui Dumnezeu; prin credin�� s�-�i deschizi inima pentru Hristos; s� crezi �n El �i s�-l prime�ti pe El. Roag�-te aceast� rug�ciune: �Tat� ceresc, eu vreau s� devin un cre�tin adev�rat. �mi dau seama c� p�catele mele m-au separat de Tine. Te rog s� m� ierti! Eu cred �n ceea ce a realizat Hristos pe Cruce. Nu in�eleg totul, dar accept jertfa Lui prin credin��. �l vreau pe Isus �n inima mea. Vreau s� am via�a ve�nica. Vreau s� fiu un copil al Tau. Doamne Isuse, vino te rog �n inima mea �i f�-m� un copil al T�u chiar acum! Te voi urma �i te voi asculta pentru veci de veci! Amin.� De-acum tu �i apar�ii lui Dumnezeu �i vei vrea s�-L cuno�ti mai bine. Cel mai bun lucru este s� cite�ti Biblia. �ncepe cu Evanghelia dup� Luca, �i cite�te-o ca pe un roman. Dar nu uita c� prin ea comunic� Dumnezeu cu noi. �n timp ce cite�ti, fii atent la exemplele demne sau la instruc�iuni cu care trebuie s� te conformezi. Cite�te Biblia p�n� la satura�ie. Mintea ta va �ncepe s� se schimbe; modul t�u de g�ndire se va transforma, �i sentimentele tale vor fi �nnoite prin lectura Bibliei. Apoi, caut� s� te �nt�lne�ti cu al�i cre�tini. G�se�te-�i o biseric� unde se explic� Biblia, se predic� Evanghelia �i unde p�storul crede c� Biblia este Cuv�ntul lui Dumnezeu. Mergi la biseric� �i spune-i p�storului: �L-am primit pe Hristos� �i vezi ce se �nt�mpl�. Dac� p�storul nu pare interesat s� te ajute s� cre�ti spiritual, caut� o biseric� �n care vei g�si ajutorul necesar. �n fine, �ncepe s� te rogi! El te iube�te, El este Tat�l t�u. Comunicarea este cheia oric�rei rela�ii. Rela�ia ta cu Dumnezeu va cre�te �n raport �n raport cu intensitatea �i frecven�a rug�ciunilor tale. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 09:17
De la: giovausaro, la data 2013-09-26 02:09:17asta este si idea sa ramana cea de pe bremuri cu scrierile originale ele binenteles traducanduse cat mai corect in limba noastra de acum deci nu sunt cuvinte bechi ci noi ce sunt idenrice cu cele vechi ,,cornitescu a tradus si bblii din engleza in care sau pierdut sensul ,originaliul este din greaca veche,,,logic ca nu am raspuns la nici o intrebare cu,,cuvintele mele ca eu sunt un nimeni,,am si zis ca raspund cu ,cuvintele celor in masura sa o faca care au suferit pentru hristos si au primit ingaduinta la elDe la: 9am_750, la data 2013-09-25 23:08:50�n viziunea primilor creștini, Dumnezeu �și rostea Cuv�ntul nu numai c�tre, ci și prin Trupul Lui: Biserica. �n Trupul Lui � Biserica � era locul de confirmare și stabilire a Cuv�ntului. F�r� �ndoial�, Scripturile erau privite de primii creștini ca revelarea activ� a lui Dumnezeu �n lume. �n același timp, Biserica era �nțeleas� drept cas� a lui Dumnezeu, �zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind �nsuși Iisus Hristos. �ntru El, orice zidire bine alc�tuit� crește ca s� ajung� un locaș sf�nt �n Domnul� (Efeseni 2:21, 21). Dumnezeu are Cuv�ntul S�u, dar are și Trupul S�u. Noul Testament spune: �Iar voi sunteți trupul lui Hristos și m�dulare (fiecare) �n parte� (1 Corinteni 12:24; compar� cu Romani 12:5). (2) �Și El este capul trupului, al Bisericii� (Coloseni 1:18). (3) �Și toate le-a supus sub picioarele Lui și, mai presus de toate, L-a dat pe El cap Bisericii, care este trupul Lui, plinirea Celui ce plinește toate �ntru toți� (Efeseni 1:22, 23). �n primele veacuri, nu exista o separare organic� �ntre Biblie și Biseric�, așa cum vedem ast�zi at�t de des. Trupul f�r� Cuv�nt este lipsit de mesaj, iar Cuv�ntul f�r� Trup este f�r� temelie. Dup� cum scrie Apostolul Pavel: �Biserica Dumnezeului celui viu, st�lp și temelie a adev�rului� (1 Timotei 3:15). Biserica este Trupul Viu al Dumnezeului �ntrupat. Apostolul nu spune c� Noul Testament este st�lpul și temelia adev�rului. Biserica este st�lpul și temelia adev�rului, pentru c� Noul Testament a fost construit pe baza vieții ei �ntru Dumnezeu. Pe scurt, ea l-a scris! Ea face parte integrant� din mesajul evanghelic și �n Biseric� s-a scris și s-a p�strat Noul Testament. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 09:22
ioane asta am zis si eu mai sus ca multi sunt crestini doar cu numele sa crezi in dumnezeu inseamna sa urmezi invataturile lui sa faci fapte bune crestin vine de la cristos ,cel ce i urmeza lui hristos,,sa i urmezi trebui sa faci fapte bune ,,unde ai scris ca el nu ii arata calea ci doar ca hristos este calea este gresit,,el este calea de urmat asta trebui sa facem noi ,ce a facut el sa i urmam lui ,,,,,tot nu ai raspuns la intrebare ,,ce inseamna rugaciunea in duh si adevar?
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 10:29
Tembeloteca functioneaza la capacitate maxima. Inflatie de Minciunele si Mincinosi ! Minciunel @750, tu intelegi ceva din ceea ce citesti in acele texte pe care le copiezi de web, sau mai rau te-ai aiurit citind tot felul de bazaconii scrise de Sarlatani Ordinari care incearca sa va prosteasca impresionandu-va cu fabulatii religioase iluzorii sau aberante? Te-ai hotarat, ai inteles, ce este sufletul, sau duhul? Hai, uimeste-ma, raspunde intrebarilor care ti-au fost adresate, altfel, ramai un simplu Mincinos Ordinar, Minciunele ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
milud13 3 mesaje Membru din: 26/09/2013 Oras: Caracal |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 10:46
Cred ca intrebarea e , mai curind, "CE ESTE DUMNEZEU ?"
Dupa ce vedem daca e fiinta putem sa ne intreba si daca e persoana si abia atunci putem sa spunem "CINE ?". Din Bibilie aflam ca Dumnezeu era mai multi ( Elohim ) si ca a ramas doar trei ( Tatal, Duhul si Fiul ). Tatal e o entitate in afara universului, pe care il contine, Duhul e un vehicul si Fiul e un hibrid intre o mama umana si vehicolul respectiv. In conditiile astea ce putem spune ca e Dumnezeu ? Daca scoatem nasul din Bilbie si ne uitam si prin alte sisteme religioase vedem ca Dumenzeu e doar o zeitate crestina, provenita dintr-un sincretism programat si confirmat prin adunari ale clerului acestei religii, care e atit de vag definita in documentatia cultului - si cu atit mai putin inteleasa de adepti - incit fiecare dintre acestia are propria reprezentare, mai mult sau mai putin antropomorfa. In ce privbeste atributele si apanajele sale ... Dumenzeu cu mila lui !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:19
De la: _1075_, la data 2013-09-26 10:29:30eu ti am rasuns destul de clar cel nedumerit esti tu,,iar acei,,,sarlatani,,,sunt oameni care nu au strans nimic pentru ei,,dimpotriva au dat celorlalti deci n au cum sa fie nicidecum cum ii numesti tu,,pe tine te irita doar ca ti dai seama ca cele scrise sunt adevarate iar orboliul nu te lasa sa le acceppti,,,credinciosule in zrul nimic sa ma anunti cand se contureaza pictura ta
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:25
De la: milud13, la data 2013-09-26 10:46:12Cred ca intrebarea e , mai curind, "CE ESTE DUMNEZEU ?"eronat,,elohim ,inseamna cel ce sunt cand la intrebay moise sa ii zica cum sa ii spuna poporului ca il chiama,,cum altfel decat ,,,cel ce sunt,,pentru ca dumnezeu pur si simplu este el este viata insasi asta nu inseamna ca erau mai mult decat o trinitate cum zici tu ci asa este din veci iar hristos este dinnainte sa se intruppeze pe pamant el doar sa intrupat ca om pentru a ne arata calea de urmay Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:26
pretenas @ 750....esti mult prea plin de tine...mult prea orgolios....si cu mult prea prost ca sa intelegi ceva din lumea in care din greseala traiesti....ca atare nu meriti nici macar sa fi scuipat....daramite sa mai fi bagat in seama de cineva...du-te cu ,,dumnezeul'' tau....
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:28
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-26 11:26:11pretenas @ 750....esti mult prea plin de tine...mult prea orgolios....si cu mult prea prost ca sa intelegi ceva din lumea in care din greseala traiesti....ca atare nu meriti nici macar sa fi scuipat....daramite sa mai fi bagat in seama de cineva...du-te cu ,,dumnezeul'' tau....sa traiesti sa ti ajute dumnezeu,,incearca sa vorbesti mai frumos iti faci un bine
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:31
De la: 9am_750, la data 2013-09-26 11:25:17De la: milud13, la data 2013-09-26 10:46:12Cred ca intrebarea e , mai curind, "CE ESTE DUMNEZEU ?"eronat,,elohim ,inseamna cel ce sunt cand la intrebay moise sa ii zica cum sa ii spuna poporului ca il chiama,,cum altfel decat ,,,cel ce sunt,,pentru ca dumnezeu pur si simplu este el este viata insasi asta nu inseamna ca erau mai mult decat o trinitate cum zici tu ci asa este din veci iar hristos este dinnainte sa se intruppeze pe pamant el doar sa intrupat ca om pentru a ne arata calea de urmay uite inca o dovada de nesimtire si proasta crestere....pai mai ,,leguma umblatoare''...daca nu stii , de ce trebuie sa deschizi gura....doar asa pt.a demonstra ca nu stii si a te face de ras...ELOHIM inseamna ZEI...adica o multime de muhaiele prefabricate prin sandramalele voastre religioase....despre moise si faptele sale de vitejie nu e cazu' sa vorbim...intai trebuie demonstrat ca personajul impotmolit la vorba, a existat cu adevarat in lumea reala... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 11:35
,,dumnezeul'' vostru era un ,,boschet in flacari''...adica tot un boschetar care facea pishu pe el...avea probleme cu prostata....
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

vezi tu ''argumente''? Tot ce palavragesti tu pe aici are la baza biblia. Daca mergi pe ideea ca biblia e reala atunci trebuie sa fii de acord si ca dumnezeul vechiului testament este un criminal. Suntem in sec.XXI si ca urmare avem pretentia sa vii si cu dovezi stiintifice ca dumnezeu exista. Poate ne dai o adresa sau un numar de telefon sa-l contactam. Ar fi mult mai simplu si s-ar rezolva toate dilemele. Eu pun pariu ca dumnezeu nu are telefon asa ca demonstreaza-mi contrariul.
Pana acum nu ai raspuns la nici o intrebare,cu cuvintele tale .Dai citate "pe langa alaturi"