Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:56
Tu sti ca preoti nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu? 1 Corinteni 12/ 28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor și vorbirii în felurite limbi. Si in biblia ta scrie la fel.............deci unde vezi tu popi?Chiar nu intelegi ca fie voi, fie popi, daca nu veniti sa faceti botezul pocaintei pana muriti santeti in moarte vesnica.Grabeste-te sa faci botezul pocaintei fara de care nu vei vedea si nu vei intra in Imparatia lui Dumnezeu. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 15:01
Am banuit si eu asta.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 15:43
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 17:57
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:22:10Ce spune psalmul 44? De față a stătut Împărăteasa, de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și preaînfrumusețată.singura care incurca lucrurile esti tu fata mea ca de ai ai si plecat ca nu ai inteles,,,,,mireasa nu este tot una cu imparateasa valentina mireasa este ierusalimul ,,cine este ierusaslimul???cei ce cred in hristos valentina ca zice ca va veni sa si ia mireasa nicidecum imparateasa,,cine sunt oile si cine sunt caprele valentina ????oile sunt cei credinciosi iar caprele cei necredinciosi,,daca nu ai inteles cand a trebuit iata nu este timpul pierdut insa trevui doar sa ti ei perdeaua dp ochi
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:04
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:26:32George, stiai ca nici botezul ortodox nu este valabil?/ Adevaratul botez se face atunci cand crezi, iar tu nu credeai la doua luni.Calugarii sant ai ortodoxiei, de ce fac ei al doilea botez cand se calugaresc? Pentru ca botezul la doua luni nu este valabil, ci este doar o spalatura dupa invataturile incepatoare....Trezeste-te.singura care trebui sa se trezeasca esti tu,,,ce ti spune sfantul ioan damaschin,,,ca intr u faradelegi m am zamislit si intru pacate ma nascut maica mea,,,de ce te ai nascut in pacate valentina ?pentru ca mostenesti pacatul neascultari si automat al pedepsei lui eva si adam,,deci noi suntem nascuti in pacat trupesc din cauza neascultari de aceia te botezi ca tatal si mama ta au auzit astea ,,si ti am spus mai sus cate botezuri sunt valentina ia si citeste le pe toate
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:18
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:37:13Mama și frații lui Isus.ti am scris mai sus ce inseamna si nu scrie cum ai scris tu ca din nou pui aici vorbe dintr o biblie rastalmacita,,,,feciooara maria il astepta pe hristos ca asa cum ai zis si tu el avea de propovaduit ea stia asta de cand la nascut ca asta este misiunea lui ca doar ia spus asta ingerul pentru ca el dupa binenteles ca vorbea cu ea insa asta este pilda pentru noi valentina ca asta nu intelegeti voi toot ce a facut hristos a facut ca sa aflam noi sa ne dea pilde iar acea a fost oo noua oportunitate cand a raspuns cu oo intrebare ca sa stim ca toti cei ce indeplinim cuvantul lui hristos suntem frati lui,,,,,,,,,isus nu a avut nici un frate ca a venit acel om sa i spuna ca fratii lui au venit sa l vada nu inseamna si ca ei ii erau frati erau oamenii care au crescut cu el probabil si se dadeau drept fratii lui ca sa poate trece sa vorbeasca cu el,,nu are cum sa aiba frati dumnezeu ca el nu sa nascut din pacat deci automat nu poate avea frati,,iar fecioara maria nu a avut nici un copil afara de el Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:31
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:46:21singura inselata fata mea esti tu de niste razvratiti occidentali,,,pai tocmai ca nu vezi nicaieri pentru ca asa cum ti am zis biblia este doar un fruct ce a crescut in pomul traditiei,,iar ea este scrisa tot de oameni deci tu tot dupa oameni te ei valentina i,,asa cum ti am zis biblia a crescut in pomul sfintei traditii de aia tu nu sti unde scrie pentru ca apostoli nu doar scriau ci mai ales invata lumea prin viu grai cum au facut toti proorocii si apostolii iar aceste invataturi fac parte din sfanta traditie cum face si biblia si se regaseste in canoanele biserici apostolice pe care ai parasito cum era sa sti daca nu ai cautat ,,auzi valentinaAuzi ce spune dumnezeiescul Evanghelist Ioan, că sunt încă și alte multe câte a făcut Iisus, care de s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici în lumea aceasta n-ar încăpea cărțile ce s-ar fi scris (Ioan 21, 25). Iarăși, același Evanghelist Ioan declară în una din epistolele sale: Multe având a vă scrie, n-am voit să vi le scriu pe hârtie și cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin la voi și să vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină (II Ioan 1, 12). Așadar, vezi că dumnezeiescul evanghelist mai mult se bucura cu ucenicii săi când avea posibilitate să le vorbească prin viu grai (predanie) decât atunci când le trimitea ceva în scris, iar voi, sectarii, țineți orbește (și nebunește) numai la cele scrise și nu băgați de seamă că atât Mântuitorul cât și mulți dintre apostoli n-au lăsat nimic în scris, ci au propovăduit prin viu grai. Cred că despre voi a voi a proorocit marele Prooroc Isaia că cu ochii vă veți uita, dar nu veți vedea (Isaia 6, 9). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:38
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:56:45serios,,si cum intrau in imparatia cerurilor cei ce nu aveau biblia pe care a ti trunchiato sunt 9 bootezuri valentina nu ala de ziceti voi ca va botezati si sase intampla cine stie ce ca la pocainta toti suntem cgemati de aia si faci canon cand te spovedesti insa nu doar acesta esteSunt nouă botezuri până la sfârșitul lumii: Primul botez a fost potopul, pe vremea lui Noe. Al doilea botez a fost trecerea poporului ales prin Marea Roșie. Al treilea botez a fost botezul leviților, adică tăierea împrejur. Al patrulea botez a fost botezul lui Ioan Botezătorul, numit și botezul pocăinței. Al cincilea botez a fost botezul prin apă și prin Duh, botezul nostru creștin dat nouă de Hristos și de Sfinții Apostoli. Al șaselea botez este botezul Spovedaniei, instituit de Mântuitorul îndată după Înviere, când a dat Apostolilor puterea de a lega și a dezlega păcatele oamenilor: Orice veți dezlega pe pământ, va fi dezlegat și în ceruri și orice veți lega pe pământ va fi legat și în ceruri. Al șaptelea botez este botezul pogorârii Duhului Sfânt; când S-a pogorât în chip de limbi de foc și i-a făcut pe Apostoli să vorbească în toate limbile de sub cer. Al optulea botez este botezul sângelui, al muceniciei. Al noulea este botezul de la sfârșitul lumii, botezul cu foc, care nu mai este mântuitor, ci chinuitor pentru veacul veacului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:41
și nu poți face nici măcar această deosebire, de a înțelege care sunt învățăturile cele cu predanie omenească și care sunt cele cu predanie apostolică și evanghelică. Ai adus aici un citat al Sfintei Scripturi care se referă la predania învățăturilor omenești și la filosofia cea deșartă a veacului de acum, și care nu are nici o legătură cu Sfânta Tradiție cea evanghelică și apostolică, a Bisericii lui Hristos.
Apoi în dosul acestui citat, rău înțeles de dumneata și de cei cu aceeași înțelegere asemenea dumitale, îți ascunzi viclenia și otrava eresului care te stăpânește și te învață a te împotrivi Predaniei celei apostolice ale Bisericii celei dreptmăritoare. Sfânta Tradiție nu este predanie omenească, nici filosofie și nici deșartă înșelăciune, ci este Cuvântul lui Dumnezeu care s-a predat nouă prin viu grai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:42
Marele Apostol Pavel ne învață și ne îndeamnă să ținem cu tărie predaniile, zicând: Așadar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră (II Tes. 2, 15), iar voi, sectarii, îndemnați pe creștinii cei neîntăriți să hulească și să lase predaniile apostolești și bisericești și nu înțelegeți că însăși Sfânta Scriptură este un rod al Duhului Sfânt, care a crescut din rădăcina și din pomul Sfintei Tradiții.
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:48
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 14:56:45asta este doar in mintea ta,,preoti au de dus o cruce mult mai mare care inseamna viata valentina asta este insemnatatea cruci,,cand zice ia ti crucea in spate si urmeaza mi nu inseamna sa ei un lemn in spate ci viata cu greutatile care o sa le ai din pricina credintei ca cu cat vei crede mai mult cu atat vei fi incercat mai mult,,,asa si preoti ei cu atat mai mult daca vor gresi vor fi indeosebi mai cercetati,,pentru ca ei sunt urmasi apostolilor nici decum proostia care o zici tu ca uni fac ce nu trebui si sunt lacomi este doar pacatul lor Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:51
Preotul: Dumneata și cei asemenea dumitale înțelegeți sucit și cu rătăcire și vă lăudați că țineți numai învățăturile scrise în Sfânta Scriptură. Iar marele Apostol Pavel vă rușinează pe voi, căci el laudă pe creștinii din Corint nu pentru că țineau învățăturile cele scrise, ci pentru că își aduceau aminte de el și țineau cu tărie la învățăturile cele nescrise pe care le primiseră prin Predanie (Tradiție) de la el, scriindu-le: Fraților, vă laud pe voi că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile așa cum vi le-am dat (I Cor. 11, 2). Oare cum este bine, să facem ca voi și să ținem numai învățăturile scrise, sau să urmăm pe marele Apostol Pavel, care laudă pe cei ce țin predaniile nescrise? Ba mai mult, noi vă dovedim că Sfinții Apostoli și Evangheliști au crezut și au predicat multe din Sfânta Tradiție pe care o moșteniseră din vechime și care lucruri nu se găsesc scrise în Sfânta Scriptură. Voi vă lăudați că țineți numai cele scrise, însă apostolii propovăduiesc și din cele nescrise în Sfânta Scriptură.
Sectarul: Unde se vede că apostolii ar fi predicat, afară de cele ce sunt scrise în Sfânta Scriptură? Preotul: Iată câteva dovezi: Sfântul Apostol Iuda, în epistola sa cea sobornicească, printre altele zice: Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: «Certe-te pe tine Domnul» (1, 9). Ia caută dumneata în toată Sfânta Scriptură și vezi dacă vei afla scrise aceste cuvinte. Dar și mai jos, în aceeași sfântă epistolă, același apostol amintește de proorocia lui Enoh, zicând: Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul în zecile de mii de sfinți ai Lui, ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de faptele păgânătății lor, întru care au făcut fărădelege și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoșii, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui (Iuda 1, 14-15). Dar nu numai Iuda Apostolul vorbește din Tradiție, ci și marele Pavel, în epistola a doua către Timotei, iată ce zice: După cum Iannes și Iambres s-au împotrivit lui Moise, așa și aceștia stau împotriva adevărului, oameni stricați la minte și netrebnici pentru credință (II Tim. 3, 8). Și iarăși, marele Apostol Pavel, adresându-se preoților din Efes, le zice: țineți minte cuvintele Domnului Iisus, căci El a zis: Mai fericit este a da, decât a lua (Fapte 20, 35). Acum te întreb pe dumneata, care crezi numai cele scrise, de unde au luat acești doi apostoli Iuda și Pavel cuvintele de mai sus, căci nicăieri în Sfânta Scriptură nu le vei afla scrise? Vezi cum apostolii au vorbit și au folosit Sfânta Tradiție și cum greșiți voi, hulind învățătura cea nescrisă a Sfintei Tradiții? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:51
George, mai respira putin, ca te-ai aprins!
Te servim la cafenea cu un ceai de ibiscus sau o bere, sau chiar si apa sa-ti sporesti puterile?
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:52
Puterea si vointa divina ajung la fiecare om direct in creier,prin hiperconstiinta personala,fara intermediari umani[pastori,preoti,samani,vrajitori,imami,brahmani etc.] sau din materie nevie[moaste,pietre,icoane,cruci,amulete,talismane,altare sau alte obiecte socotite sacre de salbatici]. Intermediari intre oameni si DUMNEZEU pot fi doar iluminatii creatori morali care primesc direct inspiratie divina si-o impartasesc contemporanilor sai. Sarlatanii mistici salbatici au inventat functii de vrajitor,preot,pastor,saman,mag,imam,brahman etc.,functii exercitate de parazitii mistici din vechime pana in zilele noastre,contra unor avantaje morale si materiale. Slujitorii religiosi sunt prestatori ocazionali de servicii religioase,adica vanzatori de iluzii si informatii false,care va pot intoxica grav creierele. Doar cativa dintre ei si-au insusit tehnici empirice de sugestionare pozitiva,fapt ce explica de ce unii dintre dumneavoastra se simt bine dupa ce discuta cu ei.Inchinarea la lucruri fara viata,naturale[pietrelitolatrie]sau create de mana omului[idolatrie] este cea mai rusinoasa practica a zilelor noastre.Ea ne demonstreaza cat de ignoranti,salbatici si lipsiti de credinta in DUMNEZEU sunt multi dintre contemporanii nostri. Vointa si puterea divina nu se ascund si nici nu pot fi ascunse in nici un lucru,in nici un vegetal,mineral sau animal,in nici un om anume -real sau doar imaginar-[isus,popa,papa,patriarh,episcop,mitropolit,apostol,preot,saman,imam,pastor,brahman,mag etc.].Puterea si vointa divina coboara din planul divin,prin mentalul colectiv superior,direct in creierele oamenilor alesi sa-i lumineze si pe ceilalti pe calea stiintei si a progresului tehnic si moral.Este ceva incredibil si de neconceput ca in epoca zborurilor spatiale,a telefoniei mobile,a transmisiunilor prin satelit,cateva miliarde de pamanteni inca se mai inchina la lucruri,animale[vaca,broasca testoasa,bufnita etc.],plante[vasc,busuioc,porumb etc.] sau personaje legendare reale sau prefabricate[buddha,confucius,isus,mahomed etc.],in loc sa invoce DIVINITATEA. Cum sa ajute DUMNEZEU acesti salbatici si primitivi idolatri,daca ei nu se adreseaza DOMNIEI SALE ,ci unor zei plasmuiti de minti salbatice,unor animale,unor vegetale,unor minerale sau unor sfinti inchipuiti ,facuti din muritori umani imperfecti?Este normal ca rugile adresate altcuiva decat DIVINITATII sa nu se indeplineasca decat doar din intamplare ori ca urmare a autosugestionarii persoanei in cauza. Fiecare aveti de ales drumul pe care vreti sa-l urmati in viata:spre viitor sau spre trecutul salbatic al omenirii. In functie de pozitia adoptata,va alegeti destinul in viata si alegeti tabara in care vreti sa fiti:ori in tabara divina progresista ori in tabara bestiala retrograda,s-auzim numai de bine!
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:53
De la: _Ingrid, la data 2013-09-24 18:51:59George, mai respira putin, ca te-ai aprins! niste cianura ar fi buna....
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:55
Sectarul: Totuși, nu este cu putință ca Sfânta Tradiție să se fi putut păstra până astăzi în întregime și în toată curățenia ei de la început și de aceea noi avem garanție mai mult în învățăturile scrise din Sfânta Scriptură.
Preotul: Omule, nu fii surd la înțelegerea celor bune. Ai văzut în cele de mai sus că marele Apostol Pavel laudă pe creștinii din Corint pentru că au ținut cu tărie predaniile cele nescrise, așa cum le primiseră din gura lui. Ai auzit că apostolii înșiși au folosit în propovăduirea lor cuvinte direct din Sfânta Tradiție, cum sunt cele cu proorocia lui Enoh și celelalte. Ți-am arătat încă și prin ce mijloace s-a păstrat de-a lungul veacurilor Sfânta Tradiție și care sunt semnele care garantează nealterarea și curățenia ei, și totuși dumneata la toate ai rămas neînțelegător și nesimțitor, spunându-mi că nu ai garanție decât în cele scrise. Acest lucru mă face să-ți spun: Deschide, omule, urechile tale cele de gând și auzi pe același mare Apostol Pavel, care îndeamnă și sfătuiește pe creștinii din Tesalonic să fie foarte atenți și vigilenți în păstrarea Sfintei Tradiții, zicându-le: Fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră (II Tes. 2, 15). Iar în alt loc: Chiar dacă noi înșine sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o, să fie anatema (Gal. 1, 8). Înțelege deci că anatema este tăiere de la trupul tainic al Bisericii lui Hristos și pogorâre de viu în iad cu dracii, și sub această înfricoșată osândă ești tu și toți ereticii sectari, care asemenea ție nu voiesc a crede învățăturile cele propovăduite și vestite de Apostoli prin viu grai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 18:59
De la: _Ingrid, la data 2013-09-24 18:51:59George, mai respira putin, ca te-ai aprins!nu m am aprins deloc iata eu ii raspund cu placere la toate intrebarile nu de la mine ci de la cei in masura sa o faca ea daca si ar lua perdeaua de pe fata ar putea si intelege dar asa cum zice si cleopa este greu cu eresul ,,,,plus ca ea nu poate rasppunde la nici o intrebare ,,nu mie ei insisi
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:04
Aici mai adaug că în păstrarea neschimbată a Sfintei Tradiții avem și alte mărturii de mare importanță, precum sunt: Practica veche a Bisericii, mărturiile bărbaților apostolici, printre care este și Sfântul Ignatie Teoforul, ucenicul apostolilor ( 107 d.Hr.), care îndemna pe credincioșii de pe vremea sa să se ferească de învățăturile ereticilor și să păzească curată numai Tradiția apostolică. De asemenea Sfântul Policarp, episcop al Smirnei, tot un Părinte Apostolic ( 166 d.Hr.). Sfântul Irineu ( 202 d.Hr.) mărturisește pentru tradiție în scrierile sale.
Sfântul Vasile cel Mare ( 379) mărturisea: Dintre dogmele și propovăduirile păstrate în Biserică, unele le avem din doctrina cea scrisă, iar altele le-am primit din Tradiția Apostolilor, prin succesiunea în taină, nescrise, și acelea au aceeași putere ca și cele scrise (Despre Sfântul Duh, c. 27). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:06
Sfântul Egesip ne mărturisește același istoric Eusebiu de Cezareea (Cartea a IV-a, c. 8, nr. 1) s-a sârguit să adune la un loc toate tradițiile apostolice și a adunat mai multe din ele în cinci cărți din care Eusebiu citează , care însă cu timpul s-au pierdut; Origen ( 250 d.H.) zicea: Să fie păstrată tradiția apostolică în Biserică. Sfântul Epifanie ( 403 d.H.) zicea: Trebuie păstrată tradiția, pentru că nu este cu putință a afla toate în Sfânta Scriptură; Sfinții Apostoli au depus unele în scrisori, altele în Tradiție
.
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:06
De la: 9am_750, la data 2013-09-24 18:59:18De la: _Ingrid, la data 2013-09-24 18:51:59George, mai respira putin, ca te-ai aprins!nu m am aprins deloc iata eu ii raspund cu placere la toate intrebarile nu de la mine ci de la cei in masura sa o faca ea daca si ar lua perdeaua de pe fata ar putea si intelege dar asa cum zice si cleopa este greu cu eresul ,,,,plus ca ea nu poate rasppunde la nici o intrebare ,,nu mie ei insisi Stiu voiam numai sa ma asigur ca nu esti suparat pe mine Cat despre ce faci tu aici e munca de Sisif, doamna Vali e de neclintit. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:08
Sfântul Ioan Gură de Aur ( 407) scrie: De aici (din II Tes. 2, 15) se vede că apostolii n-au predat toate prin scrisoare, ci multe fără scrisori, dar și acestea nescrise sunt demne de crezare. Dacă este Tradiția, atunci nu căuta nimic mai mult (Omilia IV, nr. 2 la II Tesaloniceni). Sfântul Grigorie de Nyssa ( 394) scria: Avem Tradiția ajunsă la noi de la părinți, ca o moștenire prin succesiune de la apostoli, transmisă prin sfinții ce au urmat (Contra lui Evnomie, cartea a IV-a). Sfântul Clement Alexandrinul ( 215 d.Hr.) Aceia care explică Scriptura contra Tradiției bisericești, au stricat norma adevărului (Strommata, lib 1, cap. 7). Tot așa de hotărât în această privință scria și Sfântul Ciprian ( 258): Dacă ne vom îndrepta noi la izvorul Tradiției dumnezeiești, atunci se va curma rătăcirea omenească (Epistola 74).
Să nu se uite că mărturiile de mai sus oglindesc în ele credința din vremea apostolilor și imediat următoare până în secolul al IV-lea. Practica veche a Bisericii este, de asemenea, o importantă mărturie despre valoarea Sfintei Tradiții și despre prețuirea pe care a avut-o de la început până azi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:13
De la: _Ingrid, la data 2013-09-24 19:06:45nu ea este de neclintit ci eresul ce oo stapaneste ca pe mulyi alti sectari odata plecati,,pentru ca ea totusi vede ca eu ii aduc argumente clare,,binenteles nu de la mine,,, pe care nu le a cunoscut si totusi ea isi da seama ca a cam gresit insaz eresul nu o lasa sa accepte asta,,,nu am cum sa fiu suparat pe tine ,,nu as avea de ce ,,nu s suparat pe nimeniDe la: 9am_750, la data 2013-09-24 18:59:18De la: _Ingrid, la data 2013-09-24 18:51:59George, mai respira putin, ca te-ai aprins!nu m am aprins deloc iata eu ii raspund cu placere la toate intrebarile nu de la mine ci de la cei in masura sa o faca ea daca si ar lua perdeaua de pe fata ar putea si intelege dar asa cum zice si cleopa este greu cu eresul ,,,,plus ca ea nu poate rasppunde la nici o intrebare ,,nu mie ei insisi
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:14
Așadar trebuie ținută cu mare sfințenie Sfânta Tradiție, deoarece în Sfânta Scriptură nu este cu putință a afla toate cele spre mântuire. Sfânta Scriptură ne învață multe să facem, dar nu ne arată cum. De exemplu, ne cere să ne botezăm, dar nu ne arată și cum; să ne mărturisim, dar nu și cum; să ne împărtășim, dar nu și cum; să ne cununăm, dar nu și cum; să ne rugăm, dar nu și cum, și unde, și când; să facem semnul Sfintei Cruci pe fața noastră, după cea scrisă: Însemnatu-s-a peste noi lumina feței Tale, Doamne (Ps. 4, 6), dar nu ne arată și cum.
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:16
Dar cine ne-a învățat pe noi, prin scriere, să ne închinăm spre răsărit? Care Scriptură ne arată graiurile chemării Sfântului Duh de la sfințirea Preacuratelor Daruri sau la sfințirea pâinii și a paharului euharistic? Care învățătură din Sfânta Scriptură ne arată să facem binecuvântarea apei botezului și sfințirea Hrismei (Sfântul și Marele Mir)? Care Scriptură ne învață despre întreita afundare a celui ce se botează și lepădările de satana de la Botez?
Rugăciunea de doxologie către Sfânta Treime (adică «Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh»), din care Scriptură ne-a rămas nouă? Și apoi același mare Sfânt Vasile, după ce ne arată acestea, zice că: Dacă ne-am apuca noi a lăsa cele nescrise, din obiceiuri, ca pe unele ce nu ar avea putere mare, am greși la înseși cele mai de frunte, păgubind Evanghelia. Așadar, obiceiul ce îl ține Biserica nescris, ca unul ce este de origine apostolică și folosit de Sfinții Părinți ca Predanie rămasă de la ei în Biserica lui Hristos, are putere de lege. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 19:19
Așadar trebuie reținut că importanța și folosul Sfintei Tradiții provine din raportul strâns ce există între ea și Sfânta Scriptură, căci într-adevăr, ele stau într-un raport de strânsă legătură și de întregire reciprocă, bazat pe faptul că amândouă cuprind în ele Sfânta Descoperire și sunt pentru noi izvoarele acesteia. Prin urmare:
a) este cu neputință să se contrazică între ele; b) este cu neputință să nu existe între ele raporturi de reciprocitate. Sfânta Scriptură are numai în Sfânta Tradiție mărturia cea mai sigură pentru canonul cărților ei și pentru caracterul ei dogmatic (inspirația ei divină), iar Sfânta Tradiție numai prin Sfânta Scriptură își poate dovedi curățenia adevărurilor ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:38
DIN BIBLIA ORTODOXA
Matei 15/9.Si zadarnic Ma cinstesc ei, invatand invataturi ce sant porunci ale oamenilor Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:49
DIN BIBLIA ORTODOXA
1 Ioan 2/ 3.Si intru aceasta stim ca l-am cunoscut, daca pazim poruncile Lui. 4. Cel ce zice! L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le pazeste, MINCINOS ESTE, si intru el adevarul nu se afla.. Crede omule, cel putin in biblia ta,care spune ca daca nu pazesti poruncile Lui, adevarul nu este in tine, si esti mincinos.Nu te mai lua dupa oamenii pe care-i numesti sfinti si nu sant ca nici ei nu au pazit poruncile lui Dumnezeu, ca biserica ta nu are asa ceva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:55
DIN BIBLIA ORTODOXA
Apocalipsa 14/ 12.Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus. Daca biserica ortodoxa, nu are cele 10 porunci, cum au iesit oamenii de care tot vorbesti "sfinti"......dupa ureche???...TREZESTE-TE Nu intelegi ca preoti care sant mai mari ca tine, stiu ca adevarul este la Biserica Adventista, nu la voi.....dar nu au voie sa spuna.....trezeste-te. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:58
De la: 9am121159, la data 2013-09-24 22:38:54 DIN BIBLIA ORTODOXAserios,,la tine dumnezeu este om????tu nu vezi ca te repeti fara noima,,ti am scris mai sus ca nu de la oameni vic aceste vorme ci de la dumnezeu,,precum nici scrierile ce le ai in biblia ta nu vine de la cel ce lea scris ca nu insusi dumnezeu a luat creionul si a scris ci ele vin de lla dumnezeu prin oameni,,,iati perdeaua dp fata nu te mai minti singura
|
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:59
Așadar trebuie reținut că importanța și folosul Sfintei Tradiții provine din raportul strâns ce există între ea și Sfânta Scriptură, căci într-adevăr, ele stau într-un raport de strânsă legătură și de întregire reciprocă, bazat pe faptul că amândouă cuprind în ele Sfânta Descoperire și sunt pentru noi izvoarele acesteia. Prin urmare: a) este cu neputință să se contrazică între ele; b) este cu neputință să nu existe între ele raporturi de reciprocitate. Sfânta Scriptură are numai în Sfânta Tradiție mărturia cea mai sigură pentru canonul cărților ei și pentru caracterul ei dogmatic (inspirația ei divină), iar Sfânta Tradiție numai prin Sfânta Scriptură își poate dovedi curățenia adevărurilor ei. ----------- Vrajala, studiaza versetele pe care ti le-am scris din biblia ortodoxa si vezi ca nu se nimeresc poruncile traditiei, cu Poruncile lui Dumnezeu.....si Poruncile Lui sant adevarul......trezeste-te. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

,,auzi valentina