back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 21:25

De la: 9am121159, la data 2013-09-22 20:37:08 Pazire zilei a saptea Sambata este de la creatiune "caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile pamantul.............iar in ziua a sapte s-a odihnit.Deasemenea in Evanghelie este scris ca' Sabatul a fost facut pentru om......." nu scrie ca pentru Evreei,iar ziua a saptea este Sambata nu duminica, cum paziti voi.

nu a fost facut nimic pentru o anumita natie ca dumnezeu nu te alege dupa natie,,israel inseamna popoorul lui dumnezeu cei ce cred in cuvantul lui,,ia duminica este zi de odihna caci ea este ziua a 7 ti am zis sunt necorcondante de calendar,,nimeni nu vrea sa pazeasca alta zi decat cea care a zis dumneeu,,si este vorba de ziua in care sa vorbesti cu dumnesu sa i te daruiesti lui ,,somn usor valentina
-----------
duminica nu este ziua a saptea, nici dupa Biblie, nici dupa calendar,dar tu nu cunosti ultimile noutati din calendarul ortodox.De anul trecut de la 1 Ianorie, preoti ai facut o schimbare in calendar si au trecut duminica ziua intai a saptamani asa cum este scris in Biblie, si anume ca Domnul a inviat in ziua Intai duminica, Deci ziua a saptea este Sambata.Te mai anunt ca pana in anul 321 dupa Hristos ortodocsi si catolici au pazit Sambata, nu duminica.Dar in anul 321 Imparatu Constantin a schimbat Sambata cu duminica printr-un decret.De atunci ortodoxia asculta de Imparatu Constantin nu de Dumnezeu.Intreaba preotii tai si vei afla ca duminica este ziua intai a saptamani.Ti-am spus ca biserica ortodoxa nu are suport Biblic de aceia cei care-si dau seama de pacaleala pleaca la pocainta cea adevarata.Sau nu-ti dai seama de adevar sau te prefaci si lui Dumnezeu nu-i plac prefacatoriile.

S-a observat ca sambata, Domnul s-a odihnit in mormant. Pentru crestini, aceasta "odihna" a Domnului semnifica incheierea "odihnei" prevazuta de Vechiul Legamant. Asa o si talmaceste Biserica Ortodoxa in randuiala slujbei din Sambata Mare: "Ziua de astazi mai inainte o a inchipuit cu taina, marele Moisi, zicand: si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea! Ca aceasta este Sambata cea binecuvantata aceasta este ziua odihnei intru care s-a odihnit de toate lucrurile Sale Unul nascut, Fiul lui Dumnezeu prin randuiala mortii dupa trup, odihnindu-se. Si la ce era iarasi intorcandu-se prin inviere, ne-a daruit noua viata vesnica, ca un Singur bun si iubitor de oameni". Cinstind Domnul, prin odihna Sa, astfel sambata, si Biserica praznuieste totdeauna in aceasta zi, pomenirea celor adormiti "intru nadejdea invierii si a vietii de veci".

Dar intrucat, in Hristos, jertfa, moartea si invierea Sa, una fac, se intelege ca "odihna" Domnului din ziua a saptea se deschide si se fina­lizeaza in ziua a opta, a invierii. Nu odihna in mormant a Domnului este momentul culminant al mantuirii, nici nu poate fi, ci invierea. Mai pro­fund vorbind, invierea este si adevarata odihna.

In acest sens vorbeste si Sfantul Pavel despre "odihna", despre "o alta zi de odihna" pe care o aduce Arhiereul Hristos: "Dumnezeu hota­raste din nou o zi, invata Apostolul, astazi rostind prin gura iui David dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus: daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre. Caci daca Iosua i-ar fi odihnit, Dum­nezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna. Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu. Sa ne silim deci, ca sa intram in acea odihna, ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda a neascultarii" (Evrei IV, 7-11). Se intelege ca odihna de care vorbeste aici Sfantul Pavel, este odihna deplina pe care o da invie­rea Domnului. La aceasta se refera si Sfantul Evanghelist Ioan, cand in Descoperirea sa, scrie: "Fericiti cei morti, cei care de acum mor intru Domnul! Da, graieste Duhul, odihneasca-se de ostenelile lor, caci faptele lor vin cu ei" (Apoc. XIV, 13). In acest duh a inteles-o si Biserica. Sfantul Ioan Hrisostom, talcuind pe Sfantul Apostol Pavel, vorbeste de trei odihne: "intaia, aceea a Sambetei, in care Dumnezeu a incetat cu lucrurile Sale; a doua, aceea a Palestinei, in care intrand Iudeii, trebu­iau sa se odihneasca de ostenelile cele multe; si a treia, acea adevarata odihna, imparatia cerurilor, in care cei ce vor castiga-o, se vor bucura intr-adevar de ostenelile lor".

de aceia sa se considera ca fiind ziua a 7 pentru ca si hristos a venit sa innoiasca legea si sa o plineasca,,,,adevarata credinta nu este minciunile care le au introdus ai tai in biblia ce o citesti indctrinandute,pentru ca asa cum ti am zis nicaieri nu apare cuvantul icoana asa cum lai zis tu ci appare doar trunchiat de ai tai pentru a te indocrina pentru ca daca cunosteai innainte lucrurile acestea nu faceai acest pas insa fiind ca multi alti care fac acest pas nestiutooare ai fost usor de influentat,,,,iar datorita imparatului constantin ai astazi acea carte care la tn a ajuns sub forma trunchiaca pentru ca el este cel care a convocat consiliul de la niceea,,,,si nu de la el a luat decizia ca ziua a 7 sa fie dumineca cu sfatuirea acelor oameni care se bazeaza pe lucruri ce ti le am scris mai sus,,mai bine intreaba ti tu predicatori cum de nu respectati si decizia evreilor de a nu l recunoaste pe hristos daca toot le respectati asa mult ziua nu te mai lasa indoctrinata de niste razvratiti
------------
George, eu iti mai spun de cateva ori adevarul si daca tu nu-l accepti te las in intunericul tau.Chiar nu intelegi ca Duminica este ziua intai a saptamani scrisa si in Biblie si in calendarul popi de anul trecut de la 1 Ianuarie.Nu te mai lasa imbrobodit de minciuna, ca eu ce-ti spun iti pot documenta cu Biblia dar tu nu poti demonstra cu nimic.Faci doar niste rastalmaciri care nu sant permise de Dumnezeu.Daca ai o ideie fixa cu Biblia de Cornilescu care a fost tot preot cand a tradus,citeste cel putin in Biblia ortodoxa, si vei vedea ca duminica este ziua intai a saptamani Luca 24/1.Iar in prima zi de dupa sambata *duminica) foarte de dimineata au venit la mormant.......Am scris din Biblia ta ca sa te poti lumina o data pentru totdeauna.Intreba si la biserica si vei afla ca si in calendarul popi duminica este tot ziua intai a saptamani.........lumineaza-te o data, ca sa poti marturisi si tu adevarul care-ti va aduce salvarea.Minciuna te duce la diavol, adevarul te duce la Dumnezeu.Deasemenea in Biblia de Cornilescu scrie icoana, iar in Biblia ta scrie chip.In DEX icoana este tradusa cu chip.Nici eu nici tu nu putem schimba nici ce este scris in Biblie, nici ce este scris in DEX.Cuceta si accepta adevarul singurul care te va face slobod.
tu nu spui nici un adevar decat trunchiat,,tu doar citesti biblia ortodoxa insa nu o intelegi la fel ca tati cei indoctrinati de secte,,asculta valentina, caci odata cu hristos legea sa innoit,,,spunemi tu atunci de ce nu se taie si barbatii tai crestini imprejur ca evrei daca tot vrei sa ti legea veche sau pur si simplu de ce nu ziceti la fel ca evrei ca hristos inca nu a venit,,deschideti ochi valentina odata cu hristos legea sa innooit textele vechi sau scris in greaca valentina nu in roomana sau englesa cu ti au tradus razvratiti tai in biblia ta cuvantul icoana inexistent,,cu siguranta din nou ti ai pus mana la ochi si nu ai citit ce ti am dat mai sus,,asculta valentina

1. Înainte de Legea lui Moise nu ținea nimeni (nici drepții, nici pãgânii) pe pãmânt vreo zi sãptãmânalã sau zecimalã, lunarã sau anualã, dedicatã lui Dumnezeu - Cel ce este, cel Viu, cel Adevãrat - Creatorul cerului și al pãmântului. Nici Adam dupã cãdere, nici Abel, nici Noe, nici Avraam, nici Iov, nici chiar Moise pânã sã urce pe muntele Sinai, nu au ținut sabatul. Dacã era esențial de știut și mântuitor pentru ei Dumnezeu ne lãsa și mãrturia lor expresã. Ba, mai mult, nici chiar Melchisedec, preotul lui Dumnezeu, prototipul profetic al lui Hristos nu a ținut sabatul. Pentru ei, cei drepți de dinaintea Legii Vechi a lui Moise, fiecare zi era importantã și ei I se închinau lui Dumnezeu prin rugãciune, viațã curatã și jertfe de animale. Apoi nici preoții Legii Vechi nu țineau sabatul ca zi de odihnã întrucât aduceau jertfe (munceau) dublu fațã de celelalte zile: ”Sau n-aþi citit în Lege cã preoþii, sâmbãta, în templu, calcã sâmbãta ºi sunt fãrã de vinã?” (Matei 12, 5).

2. În capitolul 15 al Faptelor Apostolilor ni se spune cã Sfinții Apostoli, insuflați de Duhul Sfânt - Atenție! -, au hotãrât cã neamurile pãgâne nu sunt deloc datoare sã respecte rânduielile ceremoniale ale legii Vechiului Testament precum tãierea împrejur, jertfele de animale și ținerea sabatului, ci trebuie sã se fereascã ”de cele jertfite idolilor ºi de sânge ºi de (animale) sugrumate ºi de desfrâu, de care pãzindu-vã, bine veþi face. Fiþi sãnãtoºi!” (15, 29).

3. Nu se justificã denumirea primei zile a sãptãmânii prin asocierea cu denumirile ei la popoarele barbare idolatre (duminica = ziua soarelui, sunday), când toate cãrțile Noului Testament și toate scrierile creștine din primele secole au fost scrise, majoritar, în limba greacã. Deoarece creștinii greci (majoritari încã din primul veac creștin deoarece limba greacã era limba vorbitã de majoritatea poporului roman), de la început, ca și de atunci încoace pânã acum, folosesc urmãtoarele denumiri pentru numele zilelor: kiriaki (Duminica = ziua Domnului, prima a sãptãmânii), deftera (a doua = luni), triti (a treia = marți, tetarti (a patra = miercuri), pempti (a cincea = joi), paraskevi (vineri), savato (a șaptea = sâmbãta).

4. Sfinții apostoli mergeau în zi de sabat la sinagogile iudaice de pretutindeni ca sã-i ”pescuiascã” mai întâi pe credincioșii care știau ceva despre Mesia, când toți iudeii dintr-o comunitate erau adunați laolaltã. Dar, iatã cã tradiția apostolicã sãptãmânalã a ”cinei Domnului” sau a ”frângerii pâinii” (Euharistia) aratã cã avea loc duminica, în prima zi a sãptãmânii: ”În ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã) adunându-ne noi sã frângem pâinea, Pavel, care avea de gând sã plece a doua zi, a început sã le vorbeascã ºi a prelungit cuvântul lui pânã la miezul nopþii.” (Fapte 20, 7). Aceasta se petrecea în Troa, în Grecia, unde creștinii erau proveniți numai dintre pãgâni. Deci acolo, de la început, Biserica lui Hristos ”ținea” Duminica drept ziua de rugãciune sãptãmânalã a comunitãții creștine.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 21:42

De la: 9am121159, la data 2013-09-22 20:51:47nu omite sa citesti ce scrie mai sus valentina,,inca o data ,nu aveai nevoie de alta religie sau cult ci aveai nevoie sa ti cunosti religia cu adevarat
-------------
Tu chiar nu observi ca eu cunosc religia ta mai bine ca tine ex.despre icoana Tatalui, despre duminica ziua intai a saptamani si tu spui ca zia a saptea, despre icoana care inseamna chip.despre idol, care poate fii: icoana,statuie, iubirea de bani, iubirea de zei etcAbsolut tot de ce te lipesti si nu te poti desparti ca sa asculti de Dumnezeu se numeste idol.Unii au ca idol bani, unii au ca idol stiinta, unii au ca idol icoana, alti au ca idol statuia, altii au ca idol zeul lor, sau sfantul lor, sau moastele lor, alti au ca idoli copaci, altii au ca idoli astrateiele, sau stalpi idolesti etc.Daca te iei dupa scrierile ortodocse si nu te iei dupa Biblie, nu vei ajunge niciodata la cunostinta adevarului, la invatatura sanatoasa.
eronat din nou ca ai citit nu inseamna ca ai si inteles pentru ca se vede ca nu prea ai inteles nimic ,,era si logic odata ce ti ai parasit religia din care razvratiti tai au plecat,,,,,.nu mi ai aratat nici unde ca ai cunoaste religia mea mai bine ca mine si ti am spus despre icoana tatalui zi ziua a 7 ,,tu doar ai impresia ca sti insa de inteles nu prea intelegi nimic de aia ai si plecat,,,,inca odata icoana nu inseamna chip nici unde ci doar ulterior in limba latina , pentru ca cuvantul vine din greaca si inseamna asemanare,,si nu are nici o treaba cu chipul cioplit cum te indoctrineaza ai tai pe tine,pentru ca de aia ai si plecat ca nu pricepi esenta ca multi altii,,,ia spune mi tu mie tu cand cintesti biblia si ii zici cartea sfanta ce e sfant in ea valentina literele hartia coperta??????sau ce reprezinta ea ,esenta ei???????????????????????????????????????nu te mai lasa valentina pacalita,,si mai intreaba ti predicatori tai unde va este hristosul cand luati ninlia al literam ca un veac a trecut de mult,,deschideti mintea valentina si mai ales sufletul,,nu te mai lasa indoctrinata

Raporteaza abuz de limbaj
giovausaro

4610 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 21:56

Poci ca sa pui si io o intrebare?,mersi .Deci,daca vreau sa tii sambata ca zi de sabat,cum safac?Tin sambata din Romania,din USA,ori din Australia?.Sau mergem pe citatul:alege-ti o zi....?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:01

De la: giovausaro, la data 2013-09-22 21:56:26Poci ca sa pui si io o intrebare?,mersi .Deci,daca vreau sa tii sambata ca zi de sabat,cum safac?Tin sambata din Romania,din USA,ori din Australia?.Sau mergem pe citatul:alege-ti o zi....?
ti dumineca din zona in care esti ca nu intamplator ne naste dumnezu unde ne naste nu sambata hristos a venit sa innolasca legea

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:34

Intrebarea a fost doar de forma.Nu pot sa am un dialog despre crestinism decat cu cei care au studiat,nu cetit biblia.Nu ma refer la tine.ci in general.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:45

Sfinții Apostoli lucrau Sâmbãta la convertirea necredincioșilor, iar Duminica sãrbãtoreau cu Poporul lui Dumnezeu Ziua Domnului.
Credem cã nu e cazul a mai adãuga ceva, la aceastã mãrturie atât de clarã.
Știm totuși cã activiștii adventiști care înconjoarã marea și pãmântul sã facã prozeliți sunt lungi la vorbã, ca prin multã vorbãrie sã amãgeascã pe cei slabi. Și pentru cei care doresc sã ajute pe cei rãniți de vorbele cele amãgitoare ale adventiștilor, mai lãmurim aici câteva din rãstãlmãcirea lor cu privire la Ziua Domnului.

- Astfel, ei transformã cu obrãznicie cuvântul scris la Marcu 2, 28 spre a se potrivi scopului urmãrit de ei.
În originalul Bibliei, în greaca veche, stã scris..................... („ostekirios estin o ios tu antropon cai tu sabaton”). Tradus cuvânt cu cuvânt, versetul sunã astfel cãci Domn este Fiul Omului și sabatului.
Dupã cum se vede și din traducerea exactã, și din contextul întâmpinãrii care conduce cãtre acestã afirmație, rolul versetului e clar: afirmã puterea lui Hristos și asupra Sâmbetei, ca Domn.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:47

Cine este proclamat în Vechiul Testament ca Domn al Sâmbetei? Dumnezeu, desigur. Deci acest text vrea sã arate de fapt cã Hristos este Dumnezeu.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:48

Dar ce fac „teologii” adventiști?
Deși este interzis a se tãia din Scripturã (Apocalipsa 22, 19), ei înlãturã ,,k..”, adicã ,,și”. De asemenea, mai schimbã și topica propoziției, și, astfel modificat, versetul sunã la adventiști. „cãci Fiul Omului este Domnul Sabatului”!
La prima vedere ,,cam” același sens. Schimbarea prea micã, dar în fapt este fundamentalã și blasfemiatorie. Nu doar pentru cã se face astfel o „corectare” a Cuvântului lui Dumnezeu, ceea ce e destul de pãcat.
Ci și pentru cã Iisus Hristos, Dumnezeul cel Atotputernic, este limitat aici la a fi ,,Domn al Sâmbetei”, de parcã nu ar fi și Domn al tuturor celorlalte zile!
Dincolo însã de aceasta, rãmâne diferența clarã înre cuvântul adevãrat lãsat de Dumnezeu și textul deformat de adventiști pentru ale susține minciuna.
De asemenea, adventiștii sunt puși în încurcãturã de alt cuvânt biblic, de la Coloseni 2, 16-17, unde se spune clar. Nimeni deci sã nu vã judece pentru mâncare sau bãuturã, sau cu privire la vreo sãrbãtoare, sau la lunã nouã, sau la sâmbete, care sunt umbrã celor viitoare, iar trupul (este) al lui Hristos.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:52

În fața unor cuvinte atât de clare, ce se poate spune? Și totuși... Pentru a-și apãra neadevãrul, „teologii” adventiștii au gãsit o „soluție”. Dacã în cazul textului de la Marcu 2, 28, scot un cuvânt din Biblie, în aceastã situație... adaugã! (Sã ne amintim de Apocalipsa 22, 18!)
Astfel, la Levitic, capitolul 23, se vorbește despre sãrbãtorile Domnului, în care se vor face adunãrile sfinte (versetul 2). Între aceste sãrbãtori, prima este trecutã Sâmbãta (atenție!) iar apoi urmeazã altele, ca Paștile, Cincizecimea etc. Atunci când spune cum sã se serbeze aceste sãrbãtori, pe lângã anume aspecte diferite dupã sãrbãtoare se prevede și odihna, dar fãrã a se folosi termenul de Sabat. Mai mult, se spune clar cã, afarã de zilele de odihnã (sabatele) Domnului și de celelalte legi care trebuiau ținute de iudei, sã se facã Sãrbãtoarea Corturilor cu odihnã în ziua întãi și a opta (Levtic 23, 38-39). Iatã deci cã existau pe lângã Sabat și alte sãrbãtori de odihnã. Ei bine, deși niciodatã aceste sãrbãtori nu sunt numite de Dumnezeu sabate, adventiștii adaugã la Scripturã imaginația lor, numindu-le „sabate anuale” sau „sabate anuale ceremoniale”. Asemenea denumire NU EXISTÃ ÎN BIBLIE, FIIND O RUȘINOASÃ NÃSCOCIRE ADVENTISTÃ.
De ce au nãscocit aceasta? Pentru cã nu doar în Coloseni 2, 16-17 se exprimã Dumnezeu asupra lipsei de seminficație a ținerii sâmbetei pentru cei drept-credincioși, ci și în alte pãrți, chiar în Vechiul Testament! Iar adventiștii ce spun? „Acolo este vorba de sabatele anuale, care erau parte din legea ceremonialã, care a încetat cu venirea lui Iisus:” Oare unde scrie așa ceva în Biblie? Nicãieri.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 22:55

Altã rãstãlmãcire a adventiștilor este prilejuitã de declarația Sfântului Apostol Pavel: „N-am pãcãtuit cu nimic nici împotriva Legii Iudeilor, nici împotriva Templului, nici împotriva Cezarului”. (Fapte 25, 8). Cãci, se întreabã adventiștii: „Dacã ar fi cãlcat Sabatul, cum ar fi putut face o asemenea afirmație?”
Simplu, pentru cã Sabatul nu mai era sãrbãtoarea Poporului lui Dumnezeu, așa cum am arãtat mai sus. Adventiștii nu înțeleg asemenea afirmații, și nici altele asemenea, pentru cã sunt la fel cu fariseii din Sinedriul care voia sã îl judece pe Sfântul Apostol Pavel. Și aceia, când au auzit: Eu sunt fariseu, fiu de farisei. Pentru nãdejdea și învierea morților sunt eu judecat, au crezut cã este vorba de nãdejdea rãstãlmãcitã pe care o aveau ei, și au început sã se certe cu saducheii (Fapte 23, 6 - 9). Dar oare nãdejdea lui Pavel era ca a fariseilor rãtãciți? Pavel gãsise pe Mesia cel ceresc, iar aceia așteptau un Mesia pãmântesc.

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 23:26

Sa stii ca nu sunt ipocriti.Ei si altii asa cred si eu le respect crezul.Atata timp cat esti intr-o relatie directa cu Dumnezeu,fara intermediari, esti pe drumul cel bun.S-au scris si se scriu tone de carti despre religie mai mult sau mai putin inspirate.Indiferent ce ai citi,ce ti s-ar spune,du-te la biblie fa imediat referire si vei vedea.Nu-ti fie rusine,pune genunchii la pamant si intreaba-l pe Domnul.Iti va raspunde intr-un fel sau altul.Daca nu comunici cu Dumnezeu esti pe un drum gresit.Ia-o de la capat.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 23:38

De la: giovausaro, la data 2013-09-22 23:26:32Sa stii ca nu sunt ipocriti.Ei si altii asa cred si eu le respect crezul.Atata timp cat esti intr-o relatie directa cu Dumnezeu,fara intermediari, esti pe drumul cel bun.S-au scris si se scriu tone de carti despre religie mai mult sau mai putin inspirate.Indiferent ce ai citi,ce ti s-ar spune,du-te la biblie fa imediat referire si vei vedea.Nu-ti fie rusine,pune genunchii la pamant si intreaba-l pe Domnul.Iti va raspunde intr-un fel sau altul.Daca nu comunici cu Dumnezeu esti pe un drum gresit.Ia-o de la capat.
cine este intr o legatura directa cu dumnezeu?

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 23:43

Spunea cineva despre crestinism ca este ca o sala de asteptare dela care pleaca multe usi spre alte incaperi.Unele usi sunt sculpate din lemn natur,lacuite,altele ornamentate,altele din lemn masiv,etc.Sigur, tu vei alege o usa care iti va placea..Apoi vei intra vei asculta si vei vedea ce se intampla .daca iti va placea ,vei ramane,daca nu ,vei deschide o alta usa,dar pana la urma vei gasi una care sa ti se potriveasca,pentru ca sala de asteptare nu e o locuinta... sevine si se pleaca...

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 23:46

De la: giovausaro, la data 2013-09-22 23:43:39Spunea cineva despre crestinism ca este ca o sala de asteptare dela care pleaca multe usi spre alte incaperi.Unele usi sunt sculpate din lemn natur,lacuite,altele ornamentate,altele din lemn masiv,etc.Sigur, tu vei alege o usa care iti va placea..Apoi vei intra vei asculta si vei vedea ce se intampla .daca iti va placea ,vei ramane,daca nu ,vei deschide o alta usa,dar pana la urma vei gasi una care sa ti se potriveasca,pentru ca sala de asteptare nu e o locuinta... sevine si se pleaca...
crestinismul nu este o sala de asteptare pentru alte culte ce li dse nazareste unra este sala de asteptare pentru viata reala ,adica cea vesnica

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2013, ora 23:46

De la: giovausaro, la data 2013-09-22 23:43:39Spunea cineva despre crestinism ca este ca o sala de asteptare dela care pleaca multe usi spre alte incaperi.Unele usi sunt sculpate din lemn natur,lacuite,altele ornamentate,altele din lemn masiv,etc.Sigur, tu vei alege o usa care iti va placea..Apoi vei intra vei asculta si vei vedea ce se intampla .daca iti va placea ,vei ramane,daca nu ,vei deschide o alta usa,dar pana la urma vei gasi una care sa ti se potriveasca,pentru ca sala de asteptare nu e o locuinta... sevine si se pleaca...
crestinismul nu este o sala de asteptare pentru alte culte ce li dse nazareste unra este sala de asteptare pentru viata reala ,adica cea vesnica

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 00:19

De la: giovausaro, la data 2013-09-22 21:56:26Poci ca sa pui si io o intrebare?,mersi .Deci,daca vreau sa tii sambata ca zi de sabat,cum safac?Tin sambata din Romania,din USA,ori din Australia?.Sau mergem pe citatul:alege-ti o zi....?

DA.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 00:19

DA.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 00:20

De la: 9am_750, la data 2013-09-22 23:38:44
De la: giovausaro, la data 2013-09-22 23:26:32Sa stii ca nu sunt ipocriti.Ei si altii asa cred si eu le respect crezul.Atata timp cat esti intr-o relatie directa cu Dumnezeu,fara intermediari, esti pe drumul cel bun.S-au scris si se scriu tone de carti despre religie mai mult sau mai putin inspirate.Indiferent ce ai citi,ce ti s-ar spune,du-te la biblie fa imediat referire si vei vedea.Nu-ti fie rusine,pune genunchii la pamant si intreaba-l pe Domnul.Iti va raspunde intr-un fel sau altul.Daca nu comunici cu Dumnezeu esti pe un drum gresit.Ia-o de la capat.

Al de jos, sa nu se rataceasca.

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 06:27

De la: IonOOO, la data 2013-09-22 10:37:20
De la: 9am_750, la data 2013-09-21 18:04:07
De la: IonOOO, la data 2013-09-21 14:22:49DEX = ICOÁNÃ, icoane, s. f. 1. Imagine pictatã sau, mai rar, sculptatã, care reprezintã diferite divinitãți sau scene cu temã religioasã și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (Înv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. – Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane)

"ªi al treilea înger a venit dupã ei, strigând cu glas puternic: Cine se închinã fiarei ºi chipului ei ºi primeºte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,. Va bea ºi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, ºi se va chinui în foc ºi în pucioasã, înaintea sfinþilor îngeri ºi înaintea Mielului.. ªi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. ªi nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei ºi chipului ei ºi oricine primeºte semnul numelui ei. (Extras din Biblia Ortodoxa,din cartea Apocalipsei)

Au fost si sunt oameni ce se inchina religios,folosind icoane,statuete,chipuri cioplite....ect.
: Vor veni vremuri,cand diavolul va amagi locuitorii Pamantului folosindu-se si de o icoana sau de o sculptura ( o reprezentare grafica)
INTREBARE: Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor ?

eronat prietene icoana vine din grecescul EIKON = a asemãna,
asemãnare. În limba latinã avem în mod similar, cuvântul IMAGO,,,,eu ti am zis ca nu era asa raspandit atunci,,el a incaput in bibliile sectarilor ca icoana vrand sa para ca sa nu ti faci chip cioplit inseamna sa nu ti faci icoane sau sclupturi,,nicidecum,,minciuni,,,inseamna sa nu ti faci vreo asremanare in mintea ta falsa despre dumnezeu adica,,, sa nu ai alti dumnezei afara de mine ,,,caci tu cand te inchini in fata icoanei te inchini celui reprezentat de ea nu altui dumnezeu,,,deci inca o data este vorba sa nu ti faci chi cioplit in mintea ta despre dumnezeu

Poate ati citit in fuga,caci se vede: eu am intrebat ceva,iar fvs ati scris (raspuns) cu totul altceva.
Eu nu am intrebat si nu am pomenit nimic de etimologia cuvantului icoana. La fel nu am scris nimic de alti credinciosi,sau de bibliile lor. Eu am folosit DEXul si Biblia Ortodoxa pentru a arata o perioada de timp ingrozitoare pentru omenire ce va veni folosindu-ma de cartea Apocalipsa 14: 9-11din Biblia Ortodoxa. Repet intrebarea:
Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor religioase? Daca stiti,si doriti puteti raspunde la aceasta intrebare.

Domnule 9am_750. Raspunsul la intrebare este urmatorul: Diavolul,va amagi mai usor pe cei ce se inchina religios pe cei ce folosesc chipuri,(reprezentari grafice).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 10:31

De la: IonOOO, la data 2013-09-23 06:27:50
De la: IonOOO, la data 2013-09-21 14:22:49DEX = ICOÁNÃ, icoane, s. f. 1. Imagine pictatã sau, mai rar, sculptatã, care reprezintã diferite divinitãți sau scene cu temã religioasã și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (Înv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. – Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane)

"ªi al treilea înger a venit dupã ei, strigând cu glas puternic: Cine se închinã fiarei ºi chipului ei ºi primeºte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,. Va bea ºi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, ºi se va chinui în foc ºi în pucioasã, înaintea sfinþilor îngeri ºi înaintea Mielului.. ªi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. ªi nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei ºi chipului ei ºi oricine primeºte semnul numelui ei. (Extras din Biblia Ortodoxa,din cartea Apocalipsei)

Au fost si sunt oameni ce se inchina religios,folosind icoane,statuete,chipuri cioplite....ect.
: Vor veni vremuri,cand diavolul va amagi locuitorii Pamantului folosindu-se si de o icoana sau de o sculptura ( o reprezentare grafica)
INTREBARE: Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor ?

asemãnare. În limba latinã avem în mod similar, cuvântul IMAGO,,,,eu ti am zis ca nu era asa raspandit atunci,,el a incaput in bibliile sectarilor ca icoana vrand sa para ca sa nu ti faci chip cioplit inseamna sa nu ti faci icoane sau sclupturi,,nicidecum,,minciuni,,,inseamna sa nu ti faci vreo asremanare in mintea ta falsa despre dumnezeu adica,,, sa nu ai alti dumnezei afara de mine ,,,caci tu cand te inchini in fata icoanei te inchini celui reprezentat de ea nu altui dumnezeu,,,deci inca o data este vorba sa nu ti faci chi cioplit in mintea ta despre dumnezeu

Poate ati citit in fuga,caci se vede: eu am intrebat ceva,iar fvs ati scris (raspuns) cu totul altceva.
Eu nu am intrebat si nu am pomenit nimic de etimologia cuvantului icoana. La fel nu am scris nimic de alti credinciosi,sau de bibliile lor. Eu am folosit DEXul si Biblia Ortodoxa pentru a arata o perioada de timp ingrozitoare pentru omenire ce va veni folosindu-ma de cartea Apocalipsa 14: 9-11din Biblia Ortodoxa. Repet intrebarea:
Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor religioase? Daca stiti,si doriti puteti raspunde la aceasta intrebare.

Domnule 9am_750. Raspunsul la intrebare este urmatorul: Diavolul,va amagi mai usor pe cei ce se inchina religios pe cei ce folosesc chipuri,(reprezentari grafice).
nu eu am intrebat asa ceva,,,,iar diavolul ii amageste usor pe cei fara cresinta nu pe cei care se inchina lui dumnezeu reprezentat prin icoane,,,ci pe cei care se inchina idolilor si slujesc lor adica pacatului idoliloor minciunii curviei betiei si alte asemenea

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 10:31

De la: IonOOO, la data 2013-09-23 06:27:50

nu eu am intrebat asa ceva,,,,iar diavolul ii amageste usor pe cei fara cresinta nu pe cei care se inchina lui dumnezeu reprezentat prin icoane,,,ci pe cei care se inchina idolilor si slujesc lor adica pacatului idoliloor minciunii curviei betiei si alte asemenea

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 11:19

asta inseamna idol,,sa te inchini pacatului cum este de exemlu si noroc,care este de la draci caci noroocul este inexistent pentru ca totul se intampla cu un scop nu este nimic la intamplare ,,,de exemplu,,

Era si Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni si la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum ii zicem astazi ? Ii purta statuia intr-o caruta cu doua roti, facuta din arama sau din argint. In spatele zeului Noroc avea un cuptor de arama si in fata lui o tigaie de arama; si-i dadea foc lui Noroc pe la spate, pana se inrosea si tigaia si el. Popii lui purtau in maini niste securi mari, ascutite.

Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : ” Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !…” Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : ” Cumatra iti dai copilul ? ” “ Il dau, ca sa am noroc ! “

Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.

Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.

Voi nu vedeti ce zice Isaia ? ” Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc “. Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ?
Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : ,, Hai noroc, cumatre !” Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : “ Hai noroc, vecine !”. Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.

Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ? Zi : “ Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !” Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.

Va rog sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul “ Noroc “!

Moloh sau Baal:

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 19:19

EU!
Am vorbit acum 3 zile cu el la telefon. Mi-a cerut parerea cu privire la mecanica cuantica. Vrea sa creeze un univers fara crestini.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 20:57

De la: KARP0V_, la data 2013-09-23 19:19:34

EU!
Am vorbit acum 3 zile cu el la telefon. Mi-a cerut parerea cu privire la mecanica cuantica. Vrea sa creeze un univers fara crestini.
crestin vine de la hristos care este dumnezeu

9am_750

3755 mesaje

EU!

9am_750

3755 mesaje

EU!

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 21:49

Poci ca sa pui si io o intrebare?,mersi .Deci,daca vreau sa tii sambata ca zi de sabat,cum safac?Tin sambata din Romania,din USA,ori din Australia?.Sau mergem pe citatul:alege-ti o zi....?
------------
Raspunsul Biblic este urmatorul: Ziua Sambetei incepe Vineri seara la scapatatul soarelui, pana Sambata seara la scapatatul soarelui.Diferenta sant si in orasele tari noastre, nu numai intre tari, deaceia fiecare unde se gaseste va incepe ziua asa cum este scris in Biblie.Multumesc pentru intrebare.

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 22:06

kiriaki (Duminica = ziua Domnului, prima a sãptãmânii), deftera (a doua = luni), triti (a treia = marți, tetarti (a patra = miercuri), pempti (a cincea = joi), paraskevi (vineri), savato (a șaptea = sâmbãta).
----------
Atunci hotaraste-te si tu care este ziua a saptea si nu mai oscila,si treci la ascultarea de Dumnezeu care a dat porunca : Exod 20/ 8 Adu-þi aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfinþeºti.

9 Sã lucrezi ºase zile ºi sã-þi faci lucrul tãu.

10 Dar ziua a ºaptea este ziua de odihnã închinatã Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta.

11 Cãci în ºase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmântul ºi marea, ºi tot ce este în ele, iar în ziua a ºaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã ºi a sfinþit-o.
Despre ziua de duminica care este ziua soarelui, nu a poruncit Dumnezeu nimic.Judeca si tu ca nu soarele la care te inchini tu l-a creat pe Dumnezeu,ci Dumnezeu a creat soarele.In concluzie in biserica ortodoxa, te inchini la lucruri facute de maini omenesti sau la creatiunea lui Dumnezeu in loc de Creator. Dupa ce am trecut la Adventisti mi-a iesit in cale preotul de la biserica ta si a spus ca adevarul este la Adventisti,dar el nu are voie sa spuna ca-si pierde painea.Apoi au spus si alti preoti.Deci te chinui degeaba ca adevarul nu este la biserica la care mergi.Trezeste-te.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 23:02

De la: 9am121159, la data 2013-09-23 21:49:33Poci ca sa pui si io o intrebare?,mersi .Deci,daca vreau sa tii sambata ca zi de sabat,cum safac?Tin sambata din Romania,din USA,ori din Australia?.Sau mergem pe citatul:alege-ti o zi....?
------------
Raspunsul Biblic este urmatorul: Ziua Sambetei incepe Vineri seara la scapatatul soarelui, pana Sambata seara la scapatatul soarelui.Diferenta sant si in orasele tari noastre, nu numai intre tari, deaceia fiecare unde se gaseste va incepe ziua asa cum este scris in Biblie.Multumesc pentru intrebare.[tu nu ai nici o biblie,o carte unde se introduc si se scot cuvinte duppa bunul plac nu de numeste biblie

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 23:19

De la: 9am121159, la data 2013-09-23 22:06:24kiriaki (Duminica = ziua Domnului, prima a sãptãmânii), deftera (a doua = luni), triti (a treia = marți, tetarti (a patra = miercuri), pempti (a cincea = joi), paraskevi (vineri), savato (a șaptea = sâmbãta).
----------
Atunci hotaraste-te si tu care este ziua a saptea si nu mai oscila,si treci la ascultarea de Dumnezeu care a dat porunca : Exod 20/ 8 Adu-þi aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfinþeºti.

9 Sã lucrezi ºase zile ºi sã-þi faci lucrul tãu.

10 Dar ziua a ºaptea este ziua de odihnã închinatã Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta.

11 Cãci în ºase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmântul ºi marea, ºi tot ce este în ele, iar în ziua a ºaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã ºi a sfinþit-o.
Despre ziua de duminica care este ziua soarelui, nu a poruncit Dumnezeu nimic.Judeca si tu ca nu soarele la care te inchini tu l-a creat pe Dumnezeu,ci Dumnezeu a creat soarele.In concluzie in biserica ortodoxa, te inchini la lucruri facute de maini omenesti sau la creatiunea lui Dumnezeu in loc de Creator. Dupa ce am trecut la Adventisti mi-a iesit in cale preotul de la biserica ta si a spus ca adevarul este la Adventisti,dar el nu are voie sa spuna ca-si pierde painea.Apoi au spus si alti preoti.Deci te chinui degeaba ca adevarul nu este la biserica la care mergi.Trezeste-te.
tu nu cinstesti ziua ca nu ziua este sfanta cum nu cinstesti nici literele din biblia ta trunciata sau hartia pe care sunt scrise cuvintele,,cinstesti pe dumnezeu cinstesti legatura ta cu dumnezeu pprin rugaciune si fapte bune,,,tu nu intelegi de aia ai si plecat din biserica ta ,este ziua a 7 ai tot odata ziua intai sau a 8 caci atunci a inviat hristos innooind si legea ,si nu raspunde doar la ce ti convine ca bu ai raspuns unde este hristosul vostru ca a trecut un veac si nu ai raspuns de ce ii zici unei harti si unoor litere carte sfata,,inca o data intelege daca mai poti ce n ai inteles cand erai ortoodoxa,,,,toata scriptura valentina diavolii o stiu pe derost sa sti daca nu o intelegi,si mai ales daca nu urmezi ce scrie acolo nu am facut nimic,,,

Trebuie precizat de la inceput ca desi se spune in Cartea numita Facerea (II, 2-3), ca dupa ce a terminat creatia, in sase zile, "Dumnezeu s-a odihnit de toate lucrurile Sale in ziua a saptea pe care a sfintit-o si a binecuvantat-o", El a binecuvantat-o si a sfintit-o nu pentru Sine. Nu se vede insa nicaieri poruncita tinerea zilei a saptea pana la scoaterea evreilor din robia Egiptului. Chiar daca s-ar admite ca zilele creatiei ar fi fost de 24 ore si nu epoci -cum spune El prin proorocul Sau : "Ca o zi inaintea Domnului este ca mii de ani" (Ps. LXXXIX, 4 II Petru III, 8)- nu se poate sti ce nume a purtat ziua a saptea, fiindca n-a existat o astfel de zi pana la Moise. "Odihna" de care se aminteste, inseamna ca El a terminat toata lucrarea Sa pe care a binecuvantat-o si a sfintit-o ca sfarsit al acestei lucrari. Dealtfel, asa cum graieste El insusi prin proorocul Isaia : "Dumnezeu nu oboseste, nici nu-si sleieste puterile" (Isaia XL, 28). Deci El n-are nevoie de odihna. "Tatal Meu pana acum lucreaza ; si Eu lucrez" (Ioan V, 17), zice Domnul. Cum Dumnezeu este existenta, Viata insasi, odihna sau incetarea activitatii Lui ar insemna incetarea vietii, sfirsitul existentei lumii.

Pagini: << 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: