back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 22:55

De la: 9am121159, la data 2013-09-20 22:28:03,adevarul este unul singur valentina nicidecum nu s 2 adevaruri
--------
9 am 750, am sa-ti scriu care este adevarul dupa Biblie te rog fa-ti rost de un caiet si noteaza, ca sa sti si tu si sa marturisesti si la alti adevarul.
- Dumnezeu este adevarul,
- Domnul Isus este adevarul,
- Duhul Sfant este adevarul,
- Poruncile Lui sant adevarul
- Cuvantul Sau (Biblia) este adevarul.
Orice biserica care nu are aceste adevaruri se numeste ratacita.
Ramane sa citesti in Biblia ta si sa-mi scri versetele cu aceste adevaruri, ca pe a mea o faci tu trunchiata,nu Dumnezeu.Eu am in casa si Biblia ta ortodoxa, si Biblia protestantilor si Biblia martorilor lui Iehova, in ele gasesti mici diferente de traducere, dar intelesul este acelasi,deci nu sant diferente privind adevarul lui Dumnezeu.
Daca noi sau mai multi, mergem intr-o clasa sa invatam Engleza si ptofesoara ne da sa traducem acasa o fraza sau mai multe, cand ajungem la scoala cu raspunsurile, toti primim nota zece, dar traducerea difera de la uni la alti.Ex.Eu traduc merg in Italia, si tu traduci, ma duc in Italia, iar al treilea traduce eu plec in Italia.Dupa cum observi intelesul este acelasi dar cuvintele sant diferite.Tot asa este si cu traducerea Bibliei..In toate traducerile scrie 10 porunci,dar culmea unii inteleg 9 porunci, alti inteleg 6 porunci, altii inteleg 7 porunci.Aici gresec oamenii ca nu inteleg pentru ca nu citesc cu rugaciune ca sa le deslege Dumnezeu.Ex tu la biserica ta nu ai cele 4 porunci ale lui Dumnezeu, si daca nu asculti de poruncile Lui, nu ai pe Dumnezeu,daca nu ai pe Dumnezeu in biserica, prin neascultarea de 4 porunci ale lui, nu poti pazi nici cele 6 porunci ale aproapelui, caci se fura, se minte, se ucide, se preacurveste, se pofteste casa omului cu nevasta cu tot, se necinstesc parinti.Ramane sa-mi scri tu cele 4 porunci ale lui Dumnezeu daca le sti, daca nu o ti le spun tot eu.Multa pace.
tu spui care este ,,adevarul in ghilimele,,dupa o biblie trunchiata dupa cum ti a m zis doar ca acum ti e greu sa accepti pentru ca ai trecut de ppartea cealalta din necunostinta,,logic ca sfanta treime este adevarul cine a contrazis asta,,eu ti am zis care este cea mai mare porunca ,,,,tu cand spui ca biserica nu respecta cele 10 porunci o faci prin prizma bibliei trunchiate care te invata asta intelegi??adica crezi ca biserica nu respecta porunca Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.,,,pentru ca nu intelegi ce inseamna chipul cioplit nu intelegi ce inseamna aceasta porunca fiind influentata si ce cei din biserica careia te ai alaturat,care ti spun trunchiat vroind sa accentueze asta ca e vorba si despre vreo icoana,,,este vorba sa nu ti faci chip cioplit in mintea ta mai valentina despre dumnezeu intelegi?sa nu ti faci idei false auzite de la orisicine si sa le ei de bune iar tu sa incepi sa te inchini acestui dumnezeu inventat pricepi?sa le spui asta si celorlalti din biserica ta nu trebui sa mi spui tu valentina ce te au invatat altii aruncanduti niste biblii trunchiate duppa bunul plac,,poruncile le stie toata lumea

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 22:59

adevarul este Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta.,,si pe approapele tau ca pe tine insuti,,
-----------
Daca vei studia mai bine Biblia vei vedea ca aceste 2 porunci ale iubiri sant 2 acolade.Prima cuprinde cele 4 porunci ale lui Dumnezeu, iar cea de a doua cuprinde cele 6 porunci ale aproapelui.Pazind aceste porunci, "iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta.,,si pe approapele tau ca pe tine insuti,," Alt fel cum iubesti pe Dumnezeu daca nu pazesti poruncile Lui si cum iubesti aproapele daca-l furi,ucizi,minti, preacurvesti, poftesti ce este al lui si necinstesti parinti.Deasemenea daca vei citi corect Biblia, vei vedea ca aceste doua porunci cuptind toata Legea si prooroci.Dei daca cuprin toata Legea, cuprind toate cele 10 porunci.Dar ce ziceti voi cand trebuie sa vorbin in adevar? ziceti ca poruna a patra, cu pazirea Sambetei, este pentru Evrei,nu pentru noi...si iata cum apare mincuna si slujirea la 2 stapani.Mai cugeta si vei vedea ca cei care au plecat din biserica sant la plinatatea adevarului lui Dumnezeu, ei pazesc tot Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe sarite cum sustineti voi.Si sa sti ca Dumnezeu va judeca intre oaie si oaie, adica intre tine si mine si stie care din noi 2 a ales adevarul.Mai cugeta.....dar in adevar.

Raporteaza abuz de limbaj
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:12

De la: 9am121159, la data 2013-09-20 22:35:55
nu aveai nevoie de alta religie sau cult valentina,,aveai nevoie sa ti cunosti propria religie mai bine
------------
Prietene, eu cunosc religia ortodoxa, este o biserica a datinilor si obiceiurilor.Daca tu cunosti mai bine ca mine scrie-mi unde este icoana lui Dumnezeu Tatal in biserica ta si cum arata ea.?
ce spui denta ca nu o cunosti valentina,,ca uni facpreoti fac lucruri nu foarte bune nu este vina biserici ci a oomului,,,unde este valentina la palatul patriarhiei? ,,,au fost multe discutii pe tema asta au fost interzise intrun tim de sinod insa e mult de discutat pe tema oameni nu o fac cu vreo rautate daca o fac ci o fac ca se bazeaza pe ceva ,,gen,,,,,,,
Este adevãrat cã "pe Dumnezeu nimeni nu L-a vãzut vreodatã" (Ioana 1, 18), dar aºa cum explicã în continuare Cuvintele Sfintei Scripturi: "Fiul cel Unul-Nãscut, care este în sânul Tatãlui acela L-a fãcut cunoscut". Pe Dumnezeu-Tatãl L-a fãcut cunoscut Fiul Sãu prin întruparea Sa. În rãspunsul dat de Mântuitorul la rugãmintea lui Filip "Doamne aratã-ne nouã pe Tatãl ºi ne este de ajuns", El precizeazã: "De atâta vreme sânt cu voi ºi nu M-ai cunoscut Filipe? Cel ce M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl" (Ioan 14, 9). Întruparea Domnului, aºadar, ne-a dat dreptul sã-L pictãm în icoane, fãrã ca aceasta sã însemneze cã despãrþim trupul Sãu de dumnezeirea Sa, pentru cã icoana ortodoxã nu-L înfãþiºeazã numai dupã frumuseþea naturalã, ci mai ales într-o formã care sã conducã pe cel ce o priveºte la adevãrul credinþei ortodoxe ca Hristos cel întrupat este Dumnezeu adevãrat ºi om adevartat. Dacã n-am înfãþiºat pe Iisus Hristos în icoane ar însemna cã negãm firea Sa cea omeneascã, viaþa Sa pe pãmânt ºi rãstignirea.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:13

,adevarul este unul singur valentina nicidecum nu s 2 adevaruri
--------
9 am 750, am sa-ti scriu care este adevarul dupa Biblie te rog fa-ti rost de un caiet si noteaza, ca sa sti si tu si sa marturisesti si la alti adevarul.
- Dumnezeu este adevarul,
- Domnul Isus este adevarul,
- Duhul Sfant este adevarul,
- Poruncile Lui sant adevarul
- Cuvantul Sau (Biblia) este adevarul.
Orice biserica care nu are aceste adevaruri se numeste ratacita.
Ramane sa citesti in Biblia ta si sa-mi scri versetele cu aceste adevaruri, ca pe a mea o faci tu trunchiata,nu Dumnezeu.Eu am in casa si Biblia ta ortodoxa, si Biblia protestantilor si Biblia martorilor lui Iehova, in ele gasesti mici diferente de traducere, dar intelesul este acelasi,deci nu sant diferente privind adevarul lui Dumnezeu.
Daca noi sau mai multi, mergem intr-o clasa sa invatam Engleza si ptofesoara ne da sa traducem acasa o fraza sau mai multe, cand ajungem la scoala cu raspunsurile, toti primim nota zece, dar traducerea difera de la uni la alti.Ex.Eu traduc merg in Italia, si tu traduci, ma duc in Italia, iar al treilea traduce eu plec in Italia.Dupa cum observi intelesul este acelasi dar cuvintele sant diferite.Tot asa este si cu traducerea Bibliei..In toate traducerile scrie 10 porunci,dar culmea unii inteleg 9 porunci, alti inteleg 6 porunci, altii inteleg 7 porunci.Aici gresec oamenii ca nu inteleg pentru ca nu citesc cu rugaciune ca sa le deslege Dumnezeu.Ex tu la biserica ta nu ai cele 4 porunci ale lui Dumnezeu, si daca nu asculti de poruncile Lui, nu ai pe Dumnezeu,daca nu ai pe Dumnezeu in biserica, prin neascultarea de 4 porunci ale lui, nu poti pazi nici cele 6 porunci ale aproapelui, caci se fura, se minte, se ucide, se preacurveste, se pofteste casa omului cu nevasta cu tot, se necinstesc parinti.Ramane sa-mi scri tu cele 4 porunci ale lui Dumnezeu daca le sti, daca nu o ti le spun tot eu.Multa pace.

tu spui care este ,,adevarul in ghilimele,,dupa o biblie trunchiata dupa cum ti a m zis doar ca acum ti e greu sa accepti pentru ca ai trecut de ppartea cealalta din necunostinta,,logic ca sfanta treime este adevarul cine a contrazis asta,,eu ti am zis care este cea mai mare porunca ,,,,tu cand spui ca biserica nu respecta cele 10 porunci o faci prin prizma bibliei trunchiate care te invata asta intelegi??adica crezi ca biserica nu respecta porunca Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.,,,pentru ca nu intelegi ce inseamna chipul cioplit nu intelegi ce inseamna aceasta porunca fiind influentata si ce cei din biserica careia te ai alaturat,care ti spun trunchiat vroind sa accentueze asta ca e vorba si despre vreo icoana,,,este vorba sa nu ti faci chip cioplit in mintea ta mai valentina despre dumnezeu intelegi?sa nu ti faci idei false auzite de la orisicine si sa le ei de bune iar tu sa incepi sa te inchini acestui dumnezeu inventat pricepi?sa le spui asta si celorlalti din biserica ta nu trebui sa mi spui tu valentina ce te au invatat altii aruncanduti niste biblii trunchiate duppa bunul plac,,poruncile le stie toata lumea
----------
Daca poruncile le stie toata lumea de ce ai scris numai una si nici aceia complecta? Unde ai vazut tu ca am scris adevarul in ghilimele.Deci de Sfanta treime zici ca stiai ca este adevarul, dar de porunci si Cuvantul lui Dumnezeu nu stiai,de aceia nici nu le sti..Si nu sti nici cum arata icoana Tatalui in biserica ta sau unde este asezata, si-mi spui mie ca cunosti ortodoxie.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:20

De la: 9am121159, la data 2013-09-20 22:59:08adevarul este Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta.,,si pe approapele tau ca pe tine insuti,,
-----------
Daca vei studia mai bine Biblia vei vedea ca aceste 2 porunci ale iubiri sant 2 acolade.Prima cuprinde cele 4 porunci ale lui Dumnezeu, iar cea de a doua cuprinde cele 6 porunci ale aproapelui.Pazind aceste porunci, "iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta.,,si pe approapele tau ca pe tine insuti,," Alt fel cum iubesti pe Dumnezeu daca nu pazesti poruncile Lui si cum iubesti aproapele daca-l furi,ucizi,minti, preacurvesti, poftesti ce este al lui si necinstesti parinti.Deasemenea daca vei citi corect Biblia, vei vedea ca aceste doua porunci cuptind toata Legea si prooroci.Dei daca cuprin toata Legea, cuprind toate cele 10 porunci.Dar ce ziceti voi cand trebuie sa vorbin in adevar? ziceti ca poruna a patra, cu pazirea Sambetei, este pentru Evrei,nu pentru noi...si iata cum apare mincuna si slujirea la 2 stapani.Mai cugeta si vei vedea ca cei care au plecat din biserica sant la plinatatea adevarului lui Dumnezeu, ei pazesc tot Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe sarite cum sustineti voi.Si sa sti ca Dumnezeu va judeca intre oaie si oaie, adica intre tine si mine si stie care din noi 2 a ales adevarul.Mai cugeta.....dar in adevar.
nu este nici o acolada decat in mintea ta,,aceste 2 porunci sunt doar cele mai mari de aia ti le am si scris ,,si automat daca le pazesti pe acestea le vei pazi si pe celelalte,,,fara nici o acolada noi nu zicem asta ca pazirea porunci a 4 este pentru evrei ci mintea ta o zice dooar si cei din biserica ta si biblia care o citesti,,este vorba despre o necooncordanta de calendar

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:25

poruncile sunt acestea valentina si le stie toata lumea de la moie unul dintre oamenii nesocotiti de voi ca multi altii

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

cu icoana nu cred ca este sau a fost doar intr o biserica ci in mai multe ,,ti am zis au fost multe discutii pe tema asta

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:26

Prietene, eu cunosc religia ortodoxa, este o biserica a datinilor si obiceiurilor.Daca tu cunosti mai bine ca mine scrie-mi unde este icoana lui Dumnezeu Tatal in biserica ta si cum arata ea.?

ce spui denta ca nu o cunosti valentina,,ca uni facpreoti fac lucruri nu foarte bune nu este vina biserici ci a oomului,,,unde este valentina la palatul patriarhiei? ,,,au fost multe discutii pe tema asta au fost interzise intrun tim de sinod insa e mult de discutat pe tema oameni nu o fac cu vreo rautate daca o fac ci o fac ca se bazeaza pe ceva ,,gen,,,,,,,
Este adevãrat cã "pe Dumnezeu nimeni nu L-a vãzut vreodatã" (Ioana 1, 18), dar aºa cum explicã în continuare Cuvintele Sfintei Scripturi: "Fiul cel Unul-Nãscut, care este în sânul Tatãlui acela L-a fãcut cunoscut". Pe Dumnezeu-Tatãl L-a fãcut cunoscut Fiul Sãu prin întruparea Sa. În rãspunsul dat de Mântuitorul la rugãmintea lui Filip "Doamne aratã-ne nouã pe Tatãl ºi ne este de ajuns", El precizeazã: "De atâta vreme sânt cu voi ºi nu M-ai cunoscut Filipe? Cel ce M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl" (Ioan 14, 9). Întruparea Domnului, aºadar, ne-a dat dreptul sã-L pictãm în icoane, fãrã ca aceasta sã însemneze cã despãrþim trupul Sãu de dumnezeirea Sa, pentru cã icoana ortodoxã nu-L înfãþiºeazã numai dupã frumuseþea naturalã, ci mai ales într-o formã care sã conducã pe cel ce o priveºte la adevãrul credinþei ortodoxe ca Hristos cel întrupat este Dumnezeu adevãrat ºi om adevartat. Dacã n-am înfãþiºat pe Iisus Hristos în icoane ar însemna cã negãm firea Sa cea omeneascã, viaþa Sa pe pãmânt ºi rãstignirea.
-------
Cu toate ca" pe Dumnezeu nimeni nu la vazut vreodata"(Ioan 1/18, totusi v-ati permis sa-i faceti icoana si este desenat in fiecare biserica ortodoxa, nu numai la palatu patriarhiei cum scri tu, dar voi nu va cunoasteti propia religie si ziceti de alti ca nu cunosc........te-am prins pe picior gresit prietene.Sti cum arata icoana Tatalui?, daca nu sti iti spun eu.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:28

este vorba despre adevar in gilimele pentru ca tu cunosti,,,adevarul,,,trunchiat de ai tai spunand vrbe despre icoane inexistente decat in biblii trunchiate dupa bunul plac

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:30

De la: 9am_750, la data 2013-09-20 23:28:58este vorba despre adevar in gilimele pentru ca tu cunosti,,,adevarul,,,trunchiat de ai tai spunand vrbe despre icoane inexistente decat in biblii trunchiate dupa bunul plac

750 ce zic cartle sfinte?

http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q :D
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:35

De la: 9am121159, la data 2013-09-20 23:26:45 Prietene, eu cunosc religia ortodoxa, este o biserica a datinilor si obiceiurilor.Daca tu cunosti mai bine ca mine scrie-mi unde este icoana lui Dumnezeu Tatal in biserica ta si cum arata ea.?

Este adevãrat cã "pe Dumnezeu nimeni nu L-a vãzut vreodatã" (Ioana 1, 18), dar aºa cum explicã în cunoscut". Pe Dumnezeu-Tatãl L-a fãcut cunoscut Fiul Sãu prin întruparea Sa. În rãspunsul dat de Mântuitorul la rugãmintea lui Filip "Doamne aratã-ne nouã pe Tatãl ºi ne este de ajuns", El precizeazã: continuare Cuvintele Sfintei Scripturi: "Fiul cel Unul-Nãscut, care este în sânul Tatãlui acela L-a fãcut "De atâta vreme sânt cu voi ºi nu M-ai cunoscut Filipe? Cel ce M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl" (Ioan 14, 9). Întruparea Domnului, aºadar, ne-a dat dreptul sã-L pictãm în icoane, fãrã ca aceasta sã însemneze cã despãrþim trupul Sãu de dumnezeirea Sa, pentru cã icoana ortodoxã nu-L înfãþiºeazã numai dupã frumuseþea naturalã, ci mai ales într-o formã care sã conducã pe cel ce o priveºte la adevãrul credinþei ortodoxe ca Hristos cel întrupat este Dumnezeu adevãrat ºi om adevartat. Dacã n-am înfãþiºat pe Iisus Hristos în icoane ar însemna cã negãm firea Sa cea omeneascã, viaþa Sa pe pãmânt ºi rãstignirea.
-------
Cu toate ca" pe Dumnezeu nimeni nu la vazut vreodata"(Ioan 1/18, totusi v-ati permis sa-i faceti icoana si este desenat in fiecare biserica ortodoxa, nu numai la palatu patriarhiei cum scri tu, dar voi nu va cunoasteti propia religie si ziceti de alti ca nu cunosc........te-am prins pe picior gresit prietene.Sti cum arata icoana Tatalui?, daca nu sti iti spun eu.
tocmai ti am dat exemplu mai sus de ce uni au considerat ca sunt incuviintati sa picteze asta,,insa se pare ca ai pus mana la ochi valentina sa nu vezi,,,pe mine n ai cum sa ma prinzi pe ppicior gresit ,mai greu, exemplele sunt mai multe valentina nu este unul singur gensaccsiv.wordpress.com/2012/01/26/icoana-eretica-la-palatul-pa...

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:36

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:39

poruncile sunt acestea valentina si le stie toata lumea de la moie unul dintre oamenii nesocotiti de voi ca multi altii

5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.

cu icoana nu cred ca este sau a fost doar intr o biserica ci in mai multe ,,ti am zis au fost multe discutii pe tema asta
----------
Nu te lasi tu pana cand nu spui si cate o gogoase la adresa noastra, dar afla prietene ca este singura biserica care are plinatatea Cuvantului lui Dumnezeu, si stim foarte bine tot ce este scris in Biblie inclusiv de Moise.Ai scris poruncile dar pe scurt.Care este ziua Care trebuie pazita dupa porunca a patra?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:39

De la: SocratEea, la data 2013-09-20 23:30:13
De la: 9am_750, la data 2013-09-20 23:28:58este vorba despre adevar in gilimele pentru ca tu cunosti,,,adevarul,,,trunchiat de ai tai spunand vrbe despre icoane inexistente decat in biblii trunchiate dupa bunul plac

scrierile care sa considerat ca fiind indreptatite sa faca parte din cartea sfanta zic sa l iubim pe dumnezeu cu toata inima noastra si apropele ca pe noi insine

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:42

De la: 9am_750, la data 2013-09-20 23:39:57

scrierile care sa considerat ca fiind indreptatite sa faca parte din cartea sfanta zic sa l iubim pe dumnezeu cu toata inima noastra si apropele ca pe noi insine

...si sa dam cate vieti atunci cand decidem sa luam una?

Povestim! Noapte buna!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:47

De la: 9am121159, la data 2013-09-20 23:39:10poruncile sunt acestea valentina si le stie toata lumea de la moie unul dintre oamenii nesocotiti de voi ca multi altii

6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.

----------
Nu te lasi tu pana cand nu spui si cate o gogoase la adresa noastra, dar afla prietene ca este singura biserica care are plinatatea Cuvantului lui Dumnezeu, si stim foarte bine tot ce este scris in Biblie inclusiv de Moise.Ai scris poruncile dar pe scurt.Care este ziua Care trebuie pazita dupa porunca a patra?
eu nu spun nici o gogoase,,voi sunteti cei care nesocotiti oameni alesi de dumnezeu sa imprastie veste,,,sunt multe discutii pe tema zilei a 7 si cele mai multe sunt despre necncordante de calendar

Pazita din acest moment, ziua de odihna va fi inscrisa ca a patra porunca din Decalog: "Adu-ti aminte de ziua odihnei ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar in ziua a Saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea s-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Iesire XX, 11). In acest text este evidentiata una din semnificatiile fundamentale a zilei a saptea, ca zi de odihna. Sarbatoarea evoca inainte de toate, cum s-a mai aratat, activitatea creatoare a lui Dumnezeu in cele "sase zile", precum si "odihna" Sa in ziua a saptea. Aceasta zi este binecuvantata de Dumnezeu si sfintita, ca incununare a creatiei. Credinciosul era chemat deci sa praznuiasca prin ea lucrarea divina creatoare; altfel spus, intreaga saptamana are o oglindire a acesteia: a lucrarii, mai intai si a incununarii ei apoi, prin odihna. Credinciosul traia, oglindea astfel in propria lui viata, viata dumnezeiasca. Pazirea Sabatului era un "semn" care unea pe "Dumnezeu cu fiii lui Israel" (Iesire XXI, 17).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:50

De la: SocratEea, la data 2013-09-20 23:42:08

Povestim! Noapte buna!
noapte buna,,probabil te referi la avort sau intamplarea da

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:54

De aceea, in Vechiul Testament ziua de odihna pe langa sarbatoarea incheierii creatiei, dobandeste si o noua semnificatie, care cu timpul devine motivul ei principal. S-a subliniat ca porunca tinerii Sabatului a fost data Evreilor dupa instituirea Pastilor si in legatura cu aceasta. Pastile israelit semnifica "trecerea" proniatoare a Domnului "peste pamantul Egiptului" (Iesire XI, 4, XII, 12), si trecerea poporului Israel din robie la libertate. Pastile se identifica deci cu eliberarea din robie si devenea sarbatoarea centrala anuala a lui Israel. Insa aceasta semnificatie pascala va trece in chip firesc si asupra Sabatului, asupra zilei de sarbatoare saptamanala.

asimov

338 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:54

De la: 9am_750, la data 2013-09-20 23:50:55

Povestim! Noapte buna!

As iubio si eu pe aproapelea mea da e maritata si barbacsu e 4x4. Cum sa fac so iubesc de citeva ori ?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:56

Zilele saptamanii se concentrau in ziua de Sabat, asa cum se concentreaza munca in rod. Iar Sabatul era, in intelesul spiritual, o adevarata zi de re-creatie. Precum odinioara "Domnul: cautase spre Abel si spre darurile lui" (Facere IV, 4) si acum, darurile, jertfa, rodul muncii ziditoare erau aduse in fata Domnului si dadeau semnificatie Sabatului. intilnirea cu Dumnezeu in ziua odihnei nu era si nu este timpul sau locul pasivitatii, inertiei, imobilitatii. Dumnezeu, este infinitatea puterii creatoare si a-L intalni reprezinta momentul unei regenerari si zamisliri ziditoare. Aceasta voia sa spuna porunca lui Moise, ca in zi de sarbatoare, credinciosii Vechiului Legamint sa faca "cele pentru suflet" si sa aduca "darurile lor".

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 23:57

De la: asimov, la data 2013-09-20 23:54:52

Povestim! Noapte buna!

As iubio si eu pe aproapelea mea da e maritata si barbacsu e 4x4. Cum sa fac so iubesc de citeva ori ?
sa traiesti sanatate

asimov

338 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 00:05

De la: 9am_750, la data 2013-09-20 23:57:50
De la: asimov, la data 2013-09-20 23:54:52

Povestim! Noapte buna!

sa traiesti sanatate

Esti insurat? Ca sa stiu cine e aproapelea mea.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 00:32

Este adevãrat cã "pe Dumnezeu nimeni nu L-a vãzut vreodatã" (Ioana 1, 18), dar aºa cum explicã în cunoscut". Pe Dumnezeu-Tatãl L-a fãcut cunoscut Fiul Sãu prin întruparea Sa. În rãspunsul dat de Mântuitorul la rugãmintea lui Filip "Doamne aratã-ne nouã pe Tatãl ºi ne este de ajuns", El precizeazã: continuare Cuvintele Sfintei Scripturi: "Fiul cel Unul-Nãscut, care este în sânul Tatãlui acela L-a fãcut "De atâta vreme sânt cu voi ºi nu M-ai cunoscut Filipe? Cel ce M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl" (Ioan 14, 9). Întruparea Domnului, aºadar, ne-a dat dreptul sã-L pictãm în icoane, fãrã ca aceasta sã însemneze cã despãrþim trupul Sãu de dumnezeirea Sa, pentru cã icoana ortodoxã nu-L înfãþiºeazã numai dupã frumuseþea naturalã, ci mai ales într-o formã care sã conducã pe cel ce o priveºte la adevãrul credinþei ortodoxe ca Hristos cel întrupat este Dumnezeu adevãrat ºi om adevartat. Dacã n-am înfãþiºat pe Iisus Hristos în icoane ar însemna cã negãm firea Sa cea omeneascã, viaþa Sa pe pãmânt ºi rãstignirea.
-------

tocmai ti am dat exemplu mai sus de ce uni au considerat ca sunt incuviintati sa picteze asta,,insa se pare ca ai pus mana la ochi valentina sa nu vezi,,,pe mine n ai cum sa ma prinzi pe ppicior gresit ,mai greu, exemplele sunt mai multe valentina nu este unul singur
------------
Nu am pus mana la ochi, am vazut ce ai scris ca "pe Dumnezeu,nimeni nu l-a vazut vreodata Ioan 1/18" si din aceasta cauza uni considera icoana Tatalui eretica, desi Dumnezeu este desenat in fiecare biserica ortodoxa pe turla, iar unii oameni au si in casa icoana Tatalui cu un triunghi pe cap.Daca ati inceput chiar voi sa faceti iconele eretice, poate va desteapta Dumnezeu si le dati afara din biserica pe toate cum au facut ortodocsi in jurul anului 1800, dupa cum a vorbit anul acesta un preot la Tv.Dar dupa decesul acelor generatii, au venit alti si au inmultint icoanele punandu-le si in spitale, scoli, mijloace de transport, in fiecare casa ortodoxa.Iar Dumnezeu ca sa va destepte ploua cu cisterna 10 minute, iar apa, ia oameni ,animale, obiecte si icoanele de pe pereti, ca sa va trezeasca la adevarurile lui Biblice si sa aveti pe Dumnezeu in constiinta voastra" , nu in icoane.Ce pot sa-ti mai spun ca sa te luminez este ca "pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vreodata in slava, dar daca vrea El sau Fiul sa ti-L arate se poate vedea Dumnezeu, dar nu in slava ca nu poate omul sa traiasca.Dar Dumnezeu s'a aratat la unii prooroci din Biblie ca un imbatranit de zile fara slava ca omul sa-l poata vedea, si mi s-a aratat si mie de 2 ori.O data mi l-a aratat Fiul dupa cum este scris, si a doua oara mi s'a aratat singur dupa voia Lui, marire, slava, cinste, inchinaciune, multumiri, dragoste, ibire adorare......Tatalui, Fiului si Duhului Sfant acum si purure si in veci vecilorAmin.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 00:47

De aceea, in Vechiul Testament ziua de odihna pe langa sarbatoarea incheierii creatiei, dobandeste si o noua semnificatie, care cu timpul devine motivul ei principal. S-a subliniat ca porunca tinerii Sabatului a fost data Evreilor dupa instituirea Pastilor si in legatura cu aceasta. Pastile israelit semnifica "trecerea" proniatoare a Domnului "peste pamantul Egiptului" (Iesire XI, 4, XII, 12), si trecerea poporului Israel din robie la libertate. Pastile se identifica deci cu eliberarea din robie si devenea sarbatoarea centrala anuala a lui Israel. Insa aceasta semnificatie pascala va trece in chip firesc si asupra Sabatului, asupra zilei de sarbatoare saptamanala.
-------
Pazire zilei a saptea Sambata este de la creatiune "caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile pamantul.............iar in ziua a sapte s-a odihnit.Deasemenea in Evanghelie este scris ca' Sabatul a fost facut pentru om......." nu scrie ca pentru Evreei,iar ziua a saptea este Sambata nu duminica, cum paziti voi.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 00:51

De la: 9am121159, la data 2013-09-21 00:32:08 Prietene, eu cunosc religia ortodoxa, este o biserica a datinilor si obiceiurilor.Daca tu cunosti mai bine ca mine scrie-mi unde este icoana lui Dumnezeu Tatal in biserica ta si cum arata ea.?

-------

tocmai ti am dat exemplu mai sus de ce uni au considerat ca sunt incuviintati sa picteze asta,,insa se pare ca ai pus mana la ochi valentina sa nu vezi,,,pe mine n ai cum sa ma prinzi pe ppicior gresit ,mai greu, exemplele sunt mai multe valentina nu este unul singur
------------
Nu am pus mana la ochi, am vazut ce ai scris ca "pe Dumnezeu,nimeni nu l-a vazut vreodata Ioan 1/18" si din aceasta cauza uni considera icoana Tatalui eretica, desi Dumnezeu este desenat in fiecare biserica ortodoxa pe turla, iar unii oameni au si in casa icoana Tatalui cu un triunghi pe cap.Daca ati inceput chiar voi sa faceti iconele eretice, poate va desteapta Dumnezeu si le dati afara din biserica pe toate cum au facut ortodocsi in jurul anului 1800, dupa cum a vorbit anul acesta un preot la Tv.Dar dupa decesul acelor generatii, au venit alti si au inmultint icoanele punandu-le si in spitale, scoli, mijloace de transport, in fiecare casa ortodoxa.Iar Dumnezeu ca sa va destepte ploua cu cisterna 10 minute, iar apa, ia oameni ,animale, obiecte si icoanele de pe pereti, ca sa va trezeasca la adevarurile lui Biblice si sa aveti pe Dumnezeu in constiinta voastra" , nu in icoane.Ce pot sa-ti mai spun ca sa te luminez este ca "pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vreodata in slava, dar daca vrea El sau Fiul sa ti-L arate se poate vedea Dumnezeu, dar nu in slava ca nu poate omul sa traiasca.Dar Dumnezeu s'a aratat la unii prooroci din Biblie ca un imbatranit de zile fara slava ca omul sa-l poata vedea, si mi s-a aratat si mie de 2 ori.O data mi l-a aratat Fiul dupa cum este scris, si a doua oara mi s'a aratat singur dupa voia Lui, marire, slava, cinste, inchinaciune, multumiri, dragoste, ibire adorare......Tatalui, Fiului si Duhului Sfant acum si purure si in veci vecilorAmin.
se pare ca nu prea ai ce ma invata valentina decat lucruri trunchiate precum se scriu in biblia ta,,deci nu prea ai ce si totusi se pare ca ai pppus mana la ochi ,,inca o data

Doamne aratã-ne nouã pe Tatãl ºi ne este de ajuns", El precizeazã: continuare Cuvintele Sfintei Scripturi: "Fiul cel Unul-Nãscut, care este în sânul Tatãlui acela L-a fãcut "De atâta vreme sânt cu voi ºi nu M-ai cunoscut Filipe? Cel ce M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl" (Ioan 14, 9). Întruparea Domnului, aºadar, ne-a dat dreptul sã-L pictãm în icoane, fãrã ca aceasta sã însemneze cã despãrþim trupul Sãu de dumnezeirea Sa, pentru cã icoana ortodoxã nu-L înfãþiºeazã numai dupã frumuseþea naturalã, ci mai ales într-o formã care sã conducã pe cel ce o priveºte la adevãrul credinþei ortodoxe ca Hristos cel întrupat este Dumnezeu adevãrat ºi om adevartat. Dacã n-am înfãþiºat pe Iisus Hristos în icoane ar însemna cã negãm firea Sa cea omeneascã, viaþa Sa pe pãmânt ºi rãstignirea.

au fosy multe discutii pe tema asta iar cei care au facuto au facuto din iubire nici decum cu rautate

nu icoanele produc ce zici tu ci pacatele oamenilor,,icoana nu face altceva decat sa te apropie de dumnezeu cum face si poza fiului tau sau a ficei tale caci nu ei te inchini ci celui ce o reprezinta valentina,,atrocitatile care se intampla se intampla din cauza pacatelor noastre,,ortdoxi nu au dat nici o icoana afara decat coonstransi sa o faca atunci cand voi nu existati,,sunt nenumarate cazuri in care au ars locuinte sau chiar biserici iar icoanele au ramas intacte sa nu ti mai vorbesc despre icanele facatoare de minuni care probabil crei ca s tot basme asa cum uni cred ca biblia este un basm,,noate buna valentina sa fi iubita

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 00:57

De la: 9am121159, la data 2013-09-21 00:47:56De aceea, in Vechiul Testament ziua de odihna pe langa sarbatoarea incheierii creatiei, dobandeste si o noua semnificatie, care cu timpul devine motivul ei principal. S-a subliniat ca porunca tinerii Sabatului a fost data Evreilor dupa instituirea Pastilor si in legatura cu aceasta. Pastile israelit semnifica "trecerea" proniatoare a Domnului "peste pamantul Egiptului" (Iesire XI, 4, XII, 12), si trecerea poporului Israel din robie la libertate. Pastile se identifica deci cu eliberarea din robie si devenea sarbatoarea centrala anuala a lui Israel. Insa aceasta semnificatie pascala va trece in chip firesc si asupra Sabatului, asupra zilei de sarbatoare saptamanala.
-------
Pazire zilei a saptea Sambata este de la creatiune "caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile pamantul.............iar in ziua a sapte s-a odihnit.Deasemenea in Evanghelie este scris ca' Sabatul a fost facut pentru om......." nu scrie ca pentru Evreei,iar ziua a saptea este Sambata nu duminica, cum paziti voi.
nu a fost facut nimic pentru o anumita natie ca dumnezeu nu te alege dupa natie,,israel inseamna popoorul lui dumnezeu cei ce cred in cuvantul lui,,ia duminica este zi de odihna caci ea este ziua a 7 ti am zis sunt necorcondante de calendar,,nimeni nu vrea sa pazeasca alta zi decat cea care a zis dumneeu,,si este vorba de ziua in care sa vorbesti cu dumnesu sa i te daruiesti lui ,,somn usor valentina

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 14:22

DEX = ICOÁNÃ, icoane, s. f. 1. Imagine pictatã sau, mai rar, sculptatã, care reprezintã diferite divinitãți sau scene cu temã religioasã și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (Înv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. – Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane)

"ªi al treilea înger a venit dupã ei, strigând cu glas puternic: Cine se închinã fiarei ºi chipului ei ºi primeºte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,. Va bea ºi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, ºi se va chinui în foc ºi în pucioasã, înaintea sfinþilor îngeri ºi înaintea Mielului.. ªi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. ªi nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei ºi chipului ei ºi oricine primeºte semnul numelui ei. (Extras din Biblia Ortodoxa,din cartea Apocalipsei)

Au fost si sunt oameni ce se inchina religios,folosind icoane,statuete,chipuri cioplite....ect.
: Vor veni vremuri,cand diavolul va amagi locuitorii Pamantului folosindu-se si de o icoana sau de o sculptura ( o reprezentare grafica)
INTREBARE: Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 14:49

Eu m-am nascatorit joi, asa ca joi m-a pocnit al de sus ca zi buna.
Daca ma contraziceti....vai de voi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 14:53

Luni -p ziua lunii.
Marti - ziua lui Marte
Miercuri - Mercur
Joi - Jupiter
Vineri - Venus
Simbata - Saturn
Duminica - ziua Soarelui.
Saturn mai este cunoscut ca...planeta Satanei.

Omenirea chiar va avea probleme din directia aceea, dar peste multi ani.
Doar cunoasterea si inteligenta ne va salva de acea problema.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 18:04

De la: IonOOO, la data 2013-09-21 14:22:49DEX = ICOÁNÃ, icoane, s. f. 1. Imagine pictatã sau, mai rar, sculptatã, care reprezintã diferite divinitãți sau scene cu temã religioasã și care servește ca obiect de cult. ♦ P. ext. (Înv.) Tablou, desen, ilustrație. 2. Fig. Imagine, chip. – Din sl. ikona. (Extras din Dictionarul explicativ al limbii romane)

"ªi al treilea înger a venit dupã ei, strigând cu glas puternic: Cine se închinã fiarei ºi chipului ei ºi primeºte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,. Va bea ºi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, ºi se va chinui în foc ºi în pucioasã, înaintea sfinþilor îngeri ºi înaintea Mielului.. ªi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. ªi nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei ºi chipului ei ºi oricine primeºte semnul numelui ei. (Extras din Biblia Ortodoxa,din cartea Apocalipsei)

Au fost si sunt oameni ce se inchina religios,folosind icoane,statuete,chipuri cioplite....ect.
: Vor veni vremuri,cand diavolul va amagi locuitorii Pamantului folosindu-se si de o icoana sau de o sculptura ( o reprezentare grafica)
INTREBARE: Care credinciosi vor fi amagiti mai usor,cei ce folosesc in inchinarile lor religioase icoanele,sculpturile...sau cei ce nu folosesc nici un fel de icoane,sculpturi, in inchinarile lor ?

eronat prietene icoana vine din grecescul EIKON = a asemãna,
asemãnare. În limba latinã avem în mod similar, cuvântul IMAGO,,,,eu ti am zis ca nu era asa raspandit atunci,,el a incaput in bibliile sectarilor ca icoana vrand sa para ca sa nu ti faci chip cioplit inseamna sa nu ti faci icoane sau sclupturi,,nicidecum,,minciuni,,,inseamna sa nu ti faci vreo asremanare in mintea ta falsa despre dumnezeu adica,,, sa nu ai alti dumnezei afara de mine ,,,caci tu cand te inchini in fata icoanei te inchini celui reprezentat de ea nu altui dumnezeu,,,deci inca o data este vorba sa nu ti faci chi cioplit in mintea ta despre dumnezeu

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 18:06

De la: nastasemihail, la data 2013-09-21 14:49:40Eu m-am nascatorit joi, asa ca joi m-a pocnit al de sus ca zi buna.
Daca ma contraziceti....vai de voi.

Ps.....Eu sunt coptil de duminica. Atata iti trebe sa zici ca duminica nu e ziua mea!

Pagini: << 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: