Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
rodica_c1975 1 mesaj Membru din: 16/12/2008 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:21
Din pacate pentru noi nu prea cred ca ne putem astepta la schimbari in bine , ne vom tara in continuare cum ne taram noi romanii de ani buni si speram in continuare la vremuri mai bune dar care nu mai vin; norocul nostru este ca nu ne-am pierdut inca speranta.
|
|
andreeatibirna 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:21
Romania -tara tuturor posibilitatilor-. Pentru cei care au avut un an 2009 bun, 2010 va fi la fel, poate si mai bun. Pentru cei care s-au "straduit" sa supravietuiasca va fi si mai rau. Din pacate , Romania nu are clasa de mijloc, ci doar extreme. Pentru doi bugetari (cazul nostru) va fi un an bun macar in plan familial , pentru ca venirea pe lume a unui copil este o minune de care nu multi au parte sau poate nu multi stiu sa o pretuiasca. Nu ma gandesc ca va fi o gura in plus , ci va fi acea gura care ne va umple viata de bucurie, satisfactie, intelepciune si multa rabdare. Sarbatori cu bine si un An Nou asa cum vi-l doriti !
|
|
ghicaoanaraluca 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:22
Vad o aceeasi Romanie frumoasa dar murdara, cu oameni "gri" si tristi, cu probleme politice si economice pe care "politicienii" nu vor fi capabili sa le rezolve.
|
|
Mebela 1 mesaj Membru din: 25/11/2009 |
SPER CA : ,,VOM TRAI MAI BINE!! "
|
|
ingerash_ana19 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Romania in 2010 va fi mult mai afectata de criza poate pe la sfarsitul anului va cunoaste o mica crestere economica.
|
|
mikidutza10 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
cum vad eu romania?hmm...greu de spus.o vad totusi ca pe o tara cu multe facilitati ,multe resurse pe care nu stim sa le gestionam.am putea fi o tara dezvoltata din toate pdv dar mai avem multe de invatat si noi romanii dar si conducerea.si m-am saturat ca la toate intrebarile noi sa rasp se intampla aia pt ca suntem romani,etc.nu e asa fratilor!ar trebui sa ne trezim la realitate si sa vdm lucrurile asa cum sunt ele si sa incercam noi,tinerii mai ales sa facem o Romanie asa cum niciodata n-a mai fost.
|
|
michaela6070 1 mesaj Membru din: 9/01/2009 |
buna ziua, optimist, vad o romanie care face toate eforturile pentru redresare politica si economica; pesimist, o romanie care are pozitie geografica favorabila dar nu are conducatori interesati de evolutia tarii ci doar de buzunarul personal
|
|
dana_deesse 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Romania va continua sa se "zbata" in aceleasi neputinte, dar rata somajului va depasi prognozarile analistilor. Romania nu a gasit inca formula potrivita pentru a incerca macar sa depaseasca aceasta criza.
|
|
|
|
|
danielanghel2003 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Matematic, asa vad eu Romania anului 2010 Romania 2008 > Romania 2010 > Romania 2009 Cu stima Daniel Anghel
|
|
miharatiu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
cred ca anul 2010 o sa fie un an mai greu pentru Romania decat 2009. Cel putin asa se previzioneaza.
|
|
ancamonica_marin 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Probabil ca prima jumatate a anului va fi dificila iar situatia pe piata muncii va fi in continuare instabila. Sper totusi ca vor fi imbunatatiri, cel putin in orasele mari ale tarii.
|
|
claudiuhapa 1 mesaj Membru din: 27/08/2009 |
Romania anului 2010 nu o vad prea dezvoltata nici pe plan politic, nici pe plan tehnic, nici pe plan economic. Parerea mea este ca in primul rand trebuie sa-i emancipam pe unii oameni si sa le deschidem mintea catre inovatie, si abia apoi am putea vorbi de o dezvoltare economica si tehnica a acestei tari. Probabil ca se vor mai tremina vreo 10-20 km de autostrada (iar alti 30-40 km se vor strica :)) ), probabil ca nu vom mai pierde atat de multi bani fiindca nu vor mai fi alegeri, iar acesti bani se vor investi in alte sectoare dornice de buget si in proiecte inovatoare (de cercetare). Cu toate ca o sa ne adancim si mai mult in criza romanii tot vor manca mititei si vor bea bere in padurile patriei, gunoaiele tot acolo vor fi lasate. Cam asta este viziunea mea despre Romania anului 2010. Sper sa se faca totusi o microschimbare in bine.
|
|
ionutiro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Buna, as aborda urmatoarele aspecte : - politic - cred ca vor fi aceleasi asa zise lupte pulitice - deci instabilitate, si poate aparitia partidelor extremiste pe esicherul politic; - economic- afaectata in continuare de criza economica, chiar mai mult decat pana acum, si in plus de instabilitatea politica interna - social - normal ca rau , avand la baza cele doua aspecte abordate mai sus ( greve, miscari sociale, etc) Sa speram ca ca nu voi avea dreptate; asta pentru binele nostru.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:23
..Romania este ca un actor fara teatru. Asa a fost in ultimii 20 de ani (de cand stiu eu & pot sa constientizez cele intamplate) & asa va ramane. Iubesc Romania. Mi se pare una dintre cele mai frumoase tari. Are de toate, de la cele 4 anotimpuri, pana la cele mai noi culori in materie de lentile de contact. Insa, dupa cum am auzit vehiculandu'se in ultima vreme, "pacat ca'i locuita". Nu e chiar asa, caci romanii autentici sunt oameni cu suflet, cu valori, traditii & principii. Iar in 2010 probabil ca vor fi din ce in ce mai putini. Desi ii doresc tot binele acestei tari, nu pot sa las deoparte realismul & sa spun ca vad un 2010 asemanator unui 2009. :)
|
|
tzimonas 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Trista si mai gri decat de obicei.
|
|
9am8573 1 mesaj Membru din: 11/03/2009 |
romania2010: aceleasi vesnice scandaluri politice,imprumuturi crescand,si tot asha! viitorul oare cel putin cenusiu...
|
|
caravi_bara 1 mesaj Membru din: 10/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Romania in 2010 din pacate, dupa 20 de SPERANTE, va fi sumbra, saraca si parasita ( de noroc , de oameni ), De fapt viitorul e fara speranta. Pacat . Tot ce ne inconjoara e fara viitor. Traim un prezent urat, dupa un trecut cumplit si nu ne asteapta NIMIC .
|
|
9am115538 1 mesaj Membru din: 27/08/2009 |
In multitudinea de nori ... intrezaresc si o raza de lumina . SPERANTA
|
|
olaruvladimir 1 mesaj Membru din: 11/12/2008 |
Stimati Domni, Permiteti-mi sa va adresez mai intai si o parere despre anul care se va incheia curand: A fost un an cu bucurii dar si mari dezamagiri; adica pentru mine principala dezamagire este si acum faptul ca nu am un loc de munca. Asta imi creaza un anumit discomfort in familie, dar cu ajutorul sotiei mele, care m-a inteles intotdeauna, vom trece si peste acest hop si vom putea sa ne bucuram din nou de viata. Alte mari dezamagiri ne-au produs alesii nostri dar nu vreau sa comentez pentru ca au facut-o altii cu varf si indesat.... Acum permiteti-mi sa va spun ca pentru anul care vine, 2010, consider ca ROMANIA se afla pe o pozitie dificila. Adica este profund indatorata, prost condusa si aruncata intr-o dependenta pe care nu o merita. Sunt totusi optimist pentru poporul nostru care a stiut totdeauna sa lupte si sa-si rezolve problemele onorabil si cu buna stiinta. Inca mai cred foarte mult in elitele acestui neam care vor reusi sa ne aduca acolo unde ne este locul ! Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Va doresc d-voastra, echipei de la 9AM Multa Sanatate, SARBATORI FERICITE !, si sa vi se implineasca toate visele !... Cu stima, al d-voastra OLARU.
|
|
c_ana 1 mesaj Membru din: 15/09/2009 |
Romania anului 2010 ar putea fi o Romanie "vesela" financiar, dar adevarul e mult prea hilar pentru a nu spune ca o sa facem "haz de necaz" si anul care vine. Asa ca ramanem doar cu placerea aerului curat si a visului ca poate, poate o sa fie mai bine! P.S.: Am specificat "visul".
|
|
marius_ilie_2 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Daca nu vor mai fi lupte intre diversele partide care si-au afisat adevarata fata odata cu perioada turului 1 si 2 al prezidentialelor si va exista o sustinere a guvernului pentru rezolvarea problemelor tarii atunci posibil ca spre finalul anului 2010 sa inceapa o perioada mai buna spre o revenire a economiei tarii si poate si de schimbare a imaginii tarii. In rest, vor fi iarasi somaj si lupte sindicale, romani care-si vor cauta de lucru in afara tarii si multe alte probleme de ganul asta. Se va incepe probabil puricarea unor mari lideri politici care si-au facut de cap in ultimii ani.....etc.
|
|
georgy_clung 1 mesaj Membru din: 7/01/2009 Oras: Pitesti |
Vad Romania...indreptandu-se catre o viata mai buna, catre o realizare din toate punctele de vedere atat a statului in plan intern cat si extern dar si a cetatanilor Romaniei. Vad Romania cu o reabilitare de imagine in context international, atragand atentia lumii asupra noastra, asupra unui popor de oameni plini de entuziasm, buna credinta si cu reale posibilitati de impunere a calitatilor si tehnicilor in toate domeniile. Suntem Romania, suntem un popor cu istorie, cu oamenii care fac parte din elita lumii, suntem cei care o sa ne ridicam si o stam mereu cu fruntea sus si cu inima plina de mandrie...pentru simplul dar complexul fapt ca suntem si vom fi mandrii cetateni ai acesteia si ....Romania nu uita....TE SUSTINEM SI CREDEM IN TINE! 2010 - va caracteriza Romania cu un 10! Doamne ajuta!!! Georgiana Craioveanu Masterand Stiinte economice
|
|
zenavja 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Eu vad Romania in 2010 neschimbata. Si nu pentru ca avem acelasi presedinte, ci pentru ca noi suntem aceiasi. Cei buni vor fi buni si la anul, cei rai vor fi rai, cei care au mintit vor minti in continuare, cei care s-au prefacut se vor preface, cei care au citit vor citi, cei care au plantat flori pana acum o vor face mereu. Cei nascuti sa aduca bucurie o fac pana la moarte. Eu ma voi intreba si la anul de ce nu plec, totusi, in alta tara, si iarasi nu voi sti sa-mi raspund. Stiu ca la noi practic se poate intampla orice si asta nu-mi da un sentiment de bine. Poate ca la anul se vor mai ridica doi-trei din multimea care indura aproape orice fara sa-si puna macar problema ca ar putea riposta sau ca un anumit lucru este nedrept in esenta. Dar poate ca inca de la anul vom incepe sa zarim doar cateva personaje detestabile intr-o majoritate de oameni amabili, adorabili si buni.
|
|
9am052439 2 mesaje Membru din: 14/05/2009 |
Un an in care Romania isi va eveni din punct de vedere economic, cu miscari sociale puternice, probabil, oameni in strada. Somaj ridicat, aceasta va fi principala problema. Investitiile straine vor creste, insa intr-un ritm lent, cu sume relativ mici, mai ales in comparatie cu anii anteriori. Firmele care lucreaza cu Uniunea Europeana isi vor reveni primele. Oamenii de afaceri car vor avea intelepciunea sa intre in relatii ecnomice cu China vor avea de castigat, chiar foarte mult. Firmele de energie, de transport si productie in domeniu vor cunoast un boom in aport cu altele, la fel cele din domeniul IT, dar si acelea de HR. Promele vor proveni din lipsa de reconversie profesionala. Datoriile mari vor fi platite, ar fi indicat sa nu ne indatoram peste cat putem sa platim, ca stat, ca sa nu intram in incapacitate de plata. Acordul cu FMI va fi dus pana la cap, insa intelegerile cu UE, de unde ar trebui sa provina banii pentru reorientare profesionale a celor din domeniul bugetar care vor ramane fara locuri de munca, stagneaza, treneaza, daca au fos cumva puse la punct in faza incipeinta. Balamucul politic afecteaza credibilitatea economica. Bancile, din pacate, vor continua sa mentina ridicate dbanzilela credite, vor acorda putine imprumuturi, dupa principiul "sufla si-n iaur". Fara credite, de-abia se vor misca firmele din constructii, indiferent ca-i vorba de constructii de cladiri, ori de sosele, drumuri etc. Va trebui sa invatam si noi ca infrastructura nu inseamna doar partea caroasabila, facuta ca la carte, ci, mai intai, canalizare, conductele de apa, de gaze, cablurile optice de telefonie, de comunicatii, incluzand Internet. Racordari ale soselelor, autostrazilor (cand vom avea, caci ele nu corespunde standardelor, intrucat nu au benzi de avarie pe tot traseul, telefoane de urgenta, iluminare, separatie clara pe sensuri, paravant, parazapezi, marcare reflectorizanta, supraveghere auto si aeriana, sistemul aferent de intretinere, "bretele", pasaje superioare, cai de iesire/intrare in localitatile limitrofe). Se po construi drumuri ieftine si bune (a se vedea solutiile germane pentru alt state, gen Libia, firme care construiesc ieftin si rapid, cu garantie fireasca, de cateva zeci de ani). Utilizarea judicioasa a banilor de la buget, sa existe raport public a acestor cheltuieli. Reabilitarea termica si din punct de vedere seismic a cladirilor vechi. Regandirea programului "prima casa", astfel incat sa fie valabil doar pentru constructii noi, si, mai ales, sa beneficieze de credit cei care vor sa construiasca in regie proprie. Domeniul imobiliar, cu toate eforturile speculatorilor din domeniu, firesti, nu vor reveni ca preturi, decat peste 7-12 ani la preturile din 2008. Insabilitatea poliica omara economicul de la noi, clasa mijlocie nu exista, majoritatea oamenilor de afaceri sunt doar speculatori ori au aranjamente "din spate" cu reprezentanii politicului, vremelnic la putere oridintre cei care au ajuns clasa perpetua, de parca chiar n-ar exista oameni capabili. Exemplul Poloniei, la doi pasi de noi, al Ungariei, cu guvern de tehnocrati, al Chinei, sunt doar cateva care ar fi utile. Din nefericire, la noi nu se vrea sa se faca. Tonul e dat de pseudoclasa politica, de pseudoadministratori. Au aparut cativa primari care se dovedesc gospodari, cum se spune pe la ni. Insa nici ei nu stiu sa foloseasca fondurile europene, nu stiu sa incheie parteneriate public-privat, astfel incat sa atraga fonduri si sa le utilizeze eficient. Cateva personaje tin banii la ministere, la guvern, nu vor sa descentralizeze. NU federalizare, ci descentralizare. Imparirea pe regiuni ar fi utila, s-ar implica oamenii locului, cu rele si cu bune,d ar s-ar misca lucrurile, macar putin, ca la inceput. Justitia a ajusn si aba, si surda, si muta, e ca un cersetor de profesie, impins de la spate si mutat in locurile unde poate sa produca bani. Sisemul e invechit, se doreste mentinerea lui, a vidului legislativ, ca sa-si poate promova aranjamentele financiare cei care platesc si manipuleaza din spate. Din pacate, si mass media e inuta sub papuc, respira cu greutate, astfel incat sa se auda cat mai putin realitatea. A deranja, ar interveni UE. Inca mai eista clauzele de salvgardare care pot fi activate. Cand vor expira acestea si legislatia romaneasca va fi aliniata la cea UE, lucrurile se vor simplifica mult. E de lucrat cu fondurile eurpene, online, de preferinta, cu verificare prin oamenii UE, nestiui, anonimi, ca sa nu exista posibilitatea de a fi mituiti. Oamenii nu au invatat sa voteze cnform propriului interes, nu din sentimentalism. Lipsa de informare in mediul rural a atins un nivel de "tara bananiera", aprape se situeaza si micile orase, declarate in serie municipii. Locuitorii nici macare nu stiu diferenta dintre orase si municipii, nu-s constienti ca intr-un oras mic, intr-o comuna, impozitele sunt incoparabil mai avantajoase, adica mai mici, decat in marile comunitati. 2009 a fost "anul florilor", pentru cateva aglomeratii urbane mari. In mod normal, instalatiile luminoase, beculetele, spre exemplu, ar trebui oferite gratuit de firmele de iluminat care au contracte cu primariile. Masinile firmelor de curatenie, controlate prin aparatura aferenta, cu sistem GPS, ca sa se stie pe unde si ce executa. Daca, intr-adevar, s-ar dori iesi din situatia de pauperitate, de recesiune, s-ar adopta masurile fiscale aferente. Reducere de impozite, sa dispara "minunatia" de impozit obligatriu, caci omul asa ar intelege ca da bani doa ca sa tina sistemul de pile, relatii, trantori etc, sa fie incurajati micii intreprinzatori. Agricultura, inexistenta, la nivel de secol trecut,d aca nu cumva mai rau, serviciile, jalnice, chiar si in sistemul particular. Daca to tine "pe jupuiala", de ce sa se faca asa cum e normal. Invatamantul produce doar teoreticieni, sistemul sanitar e mort de mult, respira, cand si cand, cu pompari nefiresti. Cu tae aceste, sistemul particular va renaste, mai ales la negru, si va duce, cum e cumplit de anormal, in continuare, in carca, sistemul bugetar. A se vedea numarul de somer din cele doua parti. Sistemul de pensii de anapoda, firmele mari scot bani din buzunarele asiguratilor autohtoni, fara sa le ofere ceva anume. martul roman poate sa crape in strainatate, daca nu plateste, nu poate fi operat, nu benficiaza de spitalizare, de transport in cnditiile necesare mentinerii starii de sanatate. Insa "marcheaza" primele. BNR rezista eroic asalturilor asupa monedei nationale, bancile, evident straine, caci domina piata financiara de la noi, cu serviciile toxice aferente, isi banii si ii duc in centrale ori in paradisuri fiscale, cei de aici platesc in continuare. In majoritatea cazurilor, pretetul este ca instabilitatea politica coboara ratingul de tara, ca banii sunt scumpi pentru romani. Fireste, intrucat chiar cei din banci platesc pseudopoliticienii ca sa mentina sistemul trunchiat. Daca nu se vor lua masurile normale de curatare a sistemului financiar-bancar, crizele vor lovi Romania ciclic, la 3-7 ani o data. Hazardul si perceptia populatiei autohtone, a micilor intreprinzatori vr regla piata natural. Mult mai greu la inceput, ascendent, pe parcurs. Daca, totusi, pseudopoliicienii, indiferent de culoare, iau masurile aferente, economic, financiar, politic, in legislatie, Romania are posibilitate sa creasca in 2010 5-7%. Daca nu, ne vm tarai undeva sub 1,3%. Somajul incurajeaza munca la negru, de subzistenta, poate sub pragul nemernic al saraciei. Imbogatitii zilei n-au minte nici sa-si "albeasca" averile, atat sunt de siguri ca vor dormi linistiti toata viaa. Sub 1% dintre cei care au averi au inteles mesajul crizei care a disparut, insa e controlata sa bantuie deasupra lumii, pana isi regleaza mecanismele si conturile cei care au creat-o, care au tras sforile. Sistemul "piata libera", "capitalism de concurenta" e, practic, mort, de cand banii de la buget au plecat cu miiile, daca nu cumva cu zecile de mii de miliarde euro in buzunare private. A se vedea capii. Cei din spate, sunt si ei, usor de descperi, fiind putini, daca se doreste, si pentru cei care au minte si fac conexiuni. Pentru masa, cititorii de Internet, e simplu sa vada macar pe cei din domeniul financiar-bancar. oameni care au plecat 2001-2007, de la bancile-mama, pe salarii si bonusuri exorbitante, si se intorc, incet-incet, fiecare, la locul sau, dupa ce au falimentat pe cei "care-si luasera nasul la purtare". Numele exista in presa, croborate cu aceia care au coborat dobanzile de referinta, permitand indatorarea de cateva ori peste posibilitatile de plata ale fiecarui imprumutat. In saptele celor cateva banci, nu multe, sub 20, stau cei fac banii in vremuri de criza. Firesc, caci e un sistem pe care mintile genial-diabolice din domeniu, l-au creat. Interconectand. Sansa Romaniei e sa-si joace cartea authtna, coroborata cu inteligente, stralucitoare combinatii economice, pe fata, ori pe dedesubt. Simplu, cine stie sa inteleaga, sa priceapa, sa faca conexiuni, sa se miste rapid, sa-si vada propriul interes, fara a calca pe cadavre, fara sa devina mizerabil, lipsit de caracter, va avea de castigat. Parsivenia se va plati scump, in scurt timp, cei care se vor "capaci" vor fi chiar cei care inseala sic are "se fac" intre ei. Greu pentru omul de jos, care, lispit de informatie, e la fel de "luminat" ca pe vremea Inchizitiei. In fapt, asta se si doreste. Cum sa manipulezi oameni carora le merge mintea?! Daca invatamantul ar crea oameni normali, car sa gandeasca, sa puna informatiile cap la cap, sa le aplice, sistemul particula s-ar dezvolta, n-ar mai putea fi controlat plitic, ci s-ar ajunge in situatia inversa, n-ar mai simplu de dus cu presul. Lent, romanul se va prinde. Cu cat merge mai mult prin lume, cu cat comunica, in tara, ori in strainatate, indiferent de forma de comunicare, cu atat mai rapid va putea sa se miste. iar 2010 va fi un an esential in rapiditate, bun spre foarte bun pentru Romania.
|
|
cont_ada 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:24
Intrebarea este daca o sa o mai putem vedea intr-un fel tara noastra la cata hotzie exista ... eu ma gandesc ca ne autodistrugem incetul cu incetul, ca si popor ma refer, incepand cu parlamentarii. Nu vreau sa discut prea mult pe acest subiect, e destul sa stim cine e presedinte si premier si cu astea s-au zis toate si pt poporul nostru. Imi pare sincer tare rau pt lacomia din tara asta ....
|
|
mark192006 1 mesaj Membru din: 6/02/2009 |
eu cred ca 2010 o sa fie un an mult mai bun decat anul 2009 pt ca avem un presedinte destul de bun si un premier pe masura de la noi din ardeal
|
|
9am033010 2 mesaje Membru din: 23/10/2009 |
eu vad Romania 2010 ca pe un an in care vom iesi din criza si un an mai bunpe toate planurile:financiar,economic,social
|
|
Valy 27 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: Bacau |
Saraca tara bogata.
|
|
9am129719 1 mesaj Membru din: 6/09/2009 |
In primul trimestru vad o cadere economica in continuare, pe un trend usor. Trimestrul 2 si 3 le vad ca stabilitate, cu atat mai mult cat sper intr-o relatie buna cu FMI. Trimestrul 4 il vad in crestere usoara, in special in industria de bunuri de consum.
|
|
teodor_petrica 1 mesaj Membru din: 11/11/2008 |
Sunt doua situatii: 1. ori guverantii si Presedintele sunt lasati sa guverneze, si atunci intr-adevar vom vedea un inceput de redresare, ori 2. politicienii vor face tot ce stiu ei mai bine, adica sa bage bete in roate oricui vrea sa faca o treaba in tara asta si sa faca procese de intentie si a atunci ne ducem dracului de rapa. Sper un an cu mai putini politicieni si mai multa seriozitate, cu mai mult respect fata de om si traditiile noastre romanesti, cu mai putine vorbe si mai multe fapte. LA MULTI ANI ! echipei dvs. care lucreaza profesionist si sunt un real ajutor ptr. cititori si numai bine. DOAMNE AJUTA !
|
|
|
|