Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
roxynicu_amedeo 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:33
De obicei, eu sunt o fire optimista,anul 2010 in prima decada, va fi foarte greu, dar in a doua decada totul va reveni la normal.Adica,totul a stagnat,si incet incet,roata se va pune in miscare,si spre sfirsitul anului ne vom bucura de viata ce am duso inainte de criza.Asta este parerea mea.Va doresc si dumneavoastra,sarbatori fericite si traditionalul LA MULTI ANI!Cu bine ciinaru nicolae.;
|
|
GEOMAN 1 mesaj Membru din: 3/09/2009 |
Anul 2010, va fi un an greu iar criza va fi din ce in ce mai apasatoare. Va trebui sa dam dovada de mult spirit si intelegere pentru ca guvernul va aplica multe masuri drastice pentru a iesi din ea. inchipuitiva in SUA daca ar fi fost astfel de criza( si a fost) ca americanii ar fi rezistat si ar fi dat dovada de ,,cultura civica". sa ne aducem aminte ca in orice situatie critica acestia s-au mobilizat si au trecut cu brio de orice problema majora. Ar trebui sa luam un exemplu. Intradevar,,,,suntem o generatie de sacrificiu, dar trebuie sa ne obisnuim si sa nu mai fim carcotasi la orice propunere a guvernului, care de altfel, cred ca acum vrea sa demonstreza ceva. Sa nu ne imbatam cu apa rece, oricine castiga alegerile tot trebuia sa aplice niste masuri usturatoare pentru populatie. DECI , finalul- criza nu va putea fi suportata de multa lume, pentru ca nu e inteleasa, noi romanii fiind invatati sa ne imprumutam mult, sa mancam, sa traim in lux, dar nu pe banii nostrii, adica sa ne intindem mai mult decat ne e plapuma. Vor fi multe iesiri in strada, poate chiar violente, insa cred ca degeaba,NU SUNT BANI, asta e clar si trebuie sa dam o marja de un an, doi . Cei care mai avem salarii trebuie sa ne multumim cu ele, sa nu mai pretindem prime si sporuri nejustificate etc. Totusi cred ca anul 2010 va fi mai usor daca oamenii politici nu s-ar mai omora pe ciolan si ar pune si ei osul la treaba creind o stabilitate macar politica daca nu monetara. ceao si multa bafta in 2010
|
|
9am138914 1 mesaj Membru din: 20/09/2009 |
Dificil ,cu probleme pe toate planurile , pentru cei multi . Raamne speranta in mai binele pe care ni-l aducem noi insine .
|
|
9am068718 1 mesaj Membru din: 18/12/2009 |
Buna ziua sper din tot sufletul ca in anul ce vine sa fie diferit fata de cei precedenti adica poporul roman sa fie mai intelept ca pina acum, oamenii bogati sa-i ajute pe cei saraci(este deja prea mare diferenta intre cei bogati si cei saraci, unii nu mai stiu ce sa faca cu banii iar altii mor de foame). Dupa parerea mea daca s-ar ajuta putin romanii intre ei cred ca ar fi mai usor pentru toata lumea si poate am trece mai usor peste criza care ne afecteaza pe majoritatea dintre noi. AR TREBUI SA NE UITAM FIECARE IN JURUL NOSTRU SA VEDEM CE SE INTIMPLA CU ADEVARAT--AM AJUNS SA NE CALCAM IN PICIOARE UNII PE ALTII DIN CAUZA SARACIEI---TREBUIE SA NE SCHIMBAM PUTIN COMPORTAMENTUL SI ANUL 2010 VA FI UN AN BUN PENTRU TOATA LUMEA --BOGATI SI SARACI--MULTUMESCMULT--SARBATORI FERICITE PENTRU TOT POPORUM ROMAN
|
|
meghy2007 1 mesaj Membru din: 9/12/2008 |
Sper ca in 2010 romania sa iasa din criza economica. Sper totodata ca noul an sa aduca o viata mai buna,un trai mai bun si locuri de munca pt toti locuitorii acestei tari frumoase. Ca tanar absolvent al facultaii de horticultura,sper ca in 2010 sa se investeasca mai mult in agricultura deoarece potential este mai trebuie doar initiativa din parte autoritatilor de la noi din tara.
|
|
9am152870 1 mesaj Membru din: 18/12/2009 |
N-o vad deloc bine,lipsita de speranta,o Romanie in care nu mai cred....lucrurile se vor aseza doar daca se intampla o minune,in primul rand cu noi ,romanii si apoi cu Romania noastra.La multi ani!
|
|
aritoncristi 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
2010 pentru Ariton Cristinel-scrisoare pentru Miruna din decembrie 2009 "inchid televizorul. si radioul. las un album sa ma zguduie, a lui Ozzy Osbourne-"No more tears", sa ma electrocuteze ,sa nu mai vad si sa nu mai aud. ca nu mai pot face abstractie de ce-i in jur , oricit as incerca!!! nu sunt speriat ci sunt atit de foarte constient ca totul se surpa...nu ma mai pot proteja de factorul politic, nu ma mai pot pune la adapost adunind bani si uitindu-ma la copaci...ori citind Turgheniev sau linistindu-ma cu undita in mina... tara asta , sau cea mai ramas din ea, nu mai poate fi salvata decit de niste prosti ca mine care sa se duca in continuare la servici si sa faca bine ceea ce fac...refuzind spaga, invarteala, imbatrinindu-se singuri fiece zi ce trece.. stam vineri seara , in micul oras, cu pantofii exact pe marginea trotuarului ca sa pot cuprinde cu ochii toate masinile trecind cit si mai multe chipuri care ma depasesc. si spun in gind:"destine-destine-destine..."...ce fel de destine pot avea acesti "cavaleri ai tristei figuri", cu mers sovaielnic si cu defect la cap?..fiindca de atitea griji sunt defecti, nu-i poti intreba de nimic si sa poti scapa de framintarile prin care trec ei... eu nu mai pot sa ma gindesc la ei!..n-am cum sa-i ajut! ma intilnesc cu un lautar , care cistiga de 3 ori mai multi bani ca mine si doarme pina la 12 la amiaza..."bai, Cristinel, cu criza asta nimic nu va mai fi ca inainte!!!"...vezi ce lautar destept?!... da' eu ce credeam ?...ca se gindesc astia la mine si la padure?...ciu-ciu! am sperat mereu ca toti vom fi raspunzatori intr-o zi ca nu ne-am pus drepti in fata Prefecturii si n-am zbierat, ca nu i-am luat de gat pe alesii astia la timp... acum nu mai cred decit ca pentru "atunci" cind voi fi batrin-batrin, ca sa pot defini perioada asta imi trebuie niste "epitete" tari ca sa le descriu...si atit. sa caut epitetele vremii de-acum. in sens bun literar si nu in injuraturile care-mi vin. si mai spun inca o data: salvarea nu poate veni decit de la niste prosti care pun ceasul sa sune ca sa ajunga la treaba, si nu de la smecheri si jongleri, ca m-am saturat... stiindu-ma curios, un doftor prieten, ma ia la o intilnire cu un fel intreprinzatori, in alt oras...la ceas de seara...si plec, curios si sa nu-mi para rau ca nu m-am dus...s-a facut istorie, s-au aratat unele-altele...da' eu am priceput in secunda doi ce se intimpla si am inceput sa ma uit in sala si sa-mi imaginez cum ma va chema daca ajung astia sa conduca definitiv totul...oare hans?...ori pierre...sau strul, otto, raoul, walter?...da, gata, walter vreau , ca asa-l cheama pe chitaristul de la Iris!!! vreau walter! da' pina atunci...ma semnez, Cristinel - uitindu-ma spre 2010 ca inspre un peisaj dezolant din "Mad Max"...si intrezarind un licar de orizont, totusi."
|
|
AnaBiv 1 mesaj Membru din: 29/10/2009 Oras: BUCURESTI |
Anul 2010 nu cred ca va aduce mari schimbari pe plan economic, sa nu mai vorbim de planul politic. Nu spun ca acest nou mandat al lui Traian Basescu va ingreuna situatia in aceasta tara, ci intr-un fel va incuraja oamenii in continuare la ignoranta. Ca si in anii precedenti, noi, romanii, nu ne putem face planuri de viitor, caci situatia noastra este asa cum este si nu se va schimba decat dupa perioade lungi de tranzitie in care aceasta "era" a mitocaniei si a prostimei va trece. Bineinteles, sper in continuare ca si in 2010 toti cei care vor pleca pe alte meleaguri sa nu fie mari valori ale natiunii noastre, ci sa se intoarca sa nu uite faptul ca acele 20 de milioane scad de la an la an. Perceptia mea asupra noului an nu este una pozitiva; si mai multi romani vor pleca din tara, economia va avea multe rani pe care noi nu vom sti a le inchide, cat despre banii imprumutati de guvern... numai o noua dictatura i-ar putea plati inapoi. Dar sa speram ca preturile nu vor acccelera din nou in 2010, ci vor ramane la stadiul de acum, caci sperante in salarii nu mai avem... iar sistemul de invatamant se va duce de rapa. Cum spunea si Eminescu mai bine de un secol "C�ci omul are pe at�ta libertate �i egalitate, pe c�t� avere are. Iar cel s�rac e totdeauna sclav �i totdeauna neegal cu cel ce st� deasupra lui". Sa speram ca noul an ne va aduce si bucurii.
|
|
|
|
|
9am13455 1 mesaj Membru din: 17/03/2009 |
Nu pot decat sa sper ca noul an in Romania va debuta printr-o rasturnare de situatie, aceea ca vom reusi sa depasim aceasta criza economica, ca presedintele tarii se va concentra pe acest lucru si ii va motiva si pe ceilalti ministrii sa gaseasca cele mai bune solutii pentru acesta tara, dar mai ales pentru locuitorii ei , electoratul ce i-a votat si sustinut in mai recenta campanie electorala. Iar populatia sa se trezeasca la realitate , sa se comporte conform statutului social si sa inceteze sa mai cheltuiasca mai mult decat este nevoie pe lucruri inutile contribuind astfel si la pastrarea ecosistemului, sa realizeze ca a fii bio nu este un moft, ci o necesitate , iar fiecare gunoi aruncat in natura nu face mai mult decat sa ne ingroape tara intr-o mizerie mai mare decat in cea in care traim deja. Cu toata stima, Nicoleta Arsenie
|
|
teorebegea 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
zapada, liniste, bucurie, sanatate.... dar depinde de cat de repede ne trezim din visare... la multi ani!
|
|
RaduD53 1 mesaj Membru din: 30/01/2009 |
Anul 2010 va fi ,dupa parerea mea ,mai greu decat acesta.Politicienii vor continua conflictele si vor neglija problemele noastre.Criza economica se va adanci ,salariile vor scadea ,va creste numarul de someri etc. Bugetara fiind ,chiar daca salariul din ianuarie va fi mai mic ,am sa ma bucur totusi ca voi petrece trei zile in Viena unde voi putea sa uit de problemele din tara.Si daca totusi nu voi castiga aceasta excursie am sa citesc in continuare stirile trimise de 9AM si in functie de ce voi afla voi sti cum sa imi administrez banii pe a putea sa-mi permit la vara un concediu de 3 zile in Viena pe salariul meu urias de cadru didactic.
|
|
adelisor23 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Romania in 2010 se va afla intr-o stare de confuzie luptandu-se fara rezultat sa iasa din criza. Va fi o scena a unor spectacole politice care nu ne vor face onoare.
|
|
adri09 1 mesaj Membru din: 10/08/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:34
Anul 2010 va fi anul cel mai greu an din toate punctele de vedere.
|
|
GELU1938 113 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
SA SPERAM SA FIE MAI BINE?DAR MARE LUCRU NU VA FI,, DAR SA FIM OPTIMISTI SI SPERAM INTRO DIRECTIE BUNA..
GHE NITULICA
|
|
gabba_john 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
0 (zero). Maxim 0 am spus.
|
|
adrianaxin 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Politic: la fel ca 2009, certuri si incertitudine Economic: usoara crestere si oarece siguranta din a doua jumatate a anului Social:multe manifestatii
|
|
9am051769 1 mesaj Membru din: 14/05/2009 |
Din pacate vad Romania ca pe cei dintai crestini aruncati in groapa cu lei,fiecare tragand cat mai mult pentru el si cei din clica lor(ma refer la guvernanti).Oricat am incerca sa muncim nu avem legi sa ne protejeze,darile ne incovoaie si daca incerci sa muncesti cu un al doilea job,ai de platit dari pe care nu le regasesti niciunde:somaj,sanatate,etc.Criza este pentru cei mici,in timp ce guvernantii pe banii nostri isi schimba masini,fac vacante
|
|
9am160074 1 mesaj Membru din: 25/10/2009 |
sincer in 2010,imi doresc o Romanie echilibrata dar avand in vedere tot ce s a intamplat cu noi,romanii in ultimii ani ar fi o minune ca romania sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre.deci,bafta in 2010!
|
|
cristina860805 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Romania va fi mai stabila din punct de vedere economic, sper ca si politic. Poate se va ridica si turismul ca merita.
|
|
stefblana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
in primul rind, cred ca nu se va schimba nimic din ceea ce este acum. Nu avem decit un singur drum: in jos. Cel mai bine ar fi sa ne putem mentine pe linia de plutire, dar e insa foarte greu. Sta in firea romanului sa incerce sa by-paseze legea, munca, onestitatea, asa ca starea de criza care dureaza la noi de 50 de ani, va mai dura si in urmatoarele douazeci de decenii, nu doar din cauza faptului ca Europa si America se duc la fund si ne trag si pe noi, ci si din cauza noastra. Daca vrem sa gasim vinovati sau tapi inspasitori, sa nu ne mai uitam la vecini, ca si-au tras litoral de 5 stele si Mercedes si vile cu piscine, ci sa incercam noi sa muncim mai mult, sa ne urnim macar din drum, sa nu ne mai plingem ca ne-a luat iarna pe nepregatite ( ca doar nu a nins in iulie sau august), sa nu mai avem impresia ca toata lumea ne fura sau este impotriva noastra. Si calea spre aceasta smecherie ( o numesc asa din dorinta de a fi urmata de smecheri, pentru ca in Romania nu mai gasesti un prost) e constringerea. Ma uit la nemti care au avut o tara distrusa de 2 razboaie si inca nu-mi pot imagina cum femeile lor au reconstruit-o in 30 de ani de la zero, si mai mult, au adus-o la un standard la care 98 % din tarile lumii doar viseaza. Ginditi-va ca la noi n-au fost nici razboaie, nici calamitati, ne ajuta si natura, relieful, avem tot ce ne trebuie, mai rau e ca avem si ce nu ne trebuie :rautatea asta de a calca pe cap, de a-i da un picior in gura celui cazut deja la pamint si de a arata cu degetul nu ce nu ne place, ci ceea ce ne derajeaza. Eu sint convins ca oricine, in afara de Dumnezeu, daca ar veni la putere nu ar putea realiza nimic in tara, pentru ca poporul sustine starea asta negativa de spirit. Criza poate trece sau nu in 2010, la noi tot timpul se vor gasi oameni care sa se plinga din orice, carora nu le vor conveni conditiile de munca, de viata etc. Oricum, va urez "Sarbatori fericite!" si un an nou plin de liniste si echilibru
|
|
9am164604 1 mesaj Membru din: 1/11/2009 |
la fel ca pana acum.oameni saraci,fara case,fara bani sa isi cumpere de mancare.strazi cu gropi,oameni ce ingheata de frig pe trotuare,caini vagabonzi,multa mizerie....salarii mici,multa mita si coruptie....si cei din politica tot promit,dar nu fac nimic....pentru noi...doar pentru ei...
|
|
anghel_roxana_1985 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Consider ca Romania va merge intr-o directie buna in anul care vine intrucat masurile propuse de autoritati sunt proiectate la realitatile nationale dar si europene si internationale. Singura conditie ca acest lucru sa nu esueze este aceea de a exista stabilitate politica in Romania si desigur responsabilitatea asumarii deciziilor, de catre cei implicati. In ceea ce ma priveste, voi incerca sa contribui la directionarea acestei tari in sensul cel bun ! Anghel Roxana, [email protected], 23.01.1985, sex feminin
|
|
9am085337 1 mesaj Membru din: 26/06/2009 |
Pentru anul 2010 vad o Romanie macinata de lupta pentru putere, unde nu se va face nimic constructiv din cauza faptului ca cei de la putere se saboteaza reciproc chiar daca unii sau ceilalti ar avea programe bune pentru tara.
|
|
adrybh8492 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
2010 - mai rau ( din pacate ) ca si 2009, dar....sa traim bine ( totusi ) !!!
|
|
iulia_dinu2005 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Romania in 2010? Ca cea din 2009: saraca, saracita, vulgara, inculta, fara speranta. In decembrie 2009 suntem in aceeasi situatie din decembrie 2008: cu un presedinte de care mi-e rusine, cu un prim ministru reprezentant al unui partid inexistent, partid care de cand s-a "afirmat" n-a promovat nici o personalitate ci doar "dame" si trompete. In 2010 vom simti mai mult lacomia guvernantilor pentru ca atunci cand se consuma inutil din putin, prostimea care i-a votat ramane cu nimic. Personal nu mai fac parte din poporul meu, popor care a putut vota continuitatea marlaniei.
|
|
niculache_despina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
2010 aduce o Rom�nie �n care rom�nii trebuie s� se obișnuieasc� cu salarii mai mici cu 15,5%. Și asta nu poate fi dec�t foarte bine din punctul de vedere al conducerii.
|
|
gabriela_esty 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Eu vad Romania afundata si mai mult in datorii, incapabila sa plateasaca salariile bugetarilor si pensiile. Probabil vor continua sloganurile politice despre coruptia care exista, toata lumea o simte dar nu se vede nici o masura impotriva ei. Cu basescu presedinte ma astept la jocuri de interese, nimic bun pentru oamenii de rand. Cred ca el va amagi in continuare oamenii pozand in marele luptator impotriva mogulilor, dar dupa fiecare reprezentatie teatrala, va sta la masa cu oricare dintre ei in timp ce oamenii de rand se vor lupta sa supravietuiasca. Ma astept la valuri de scumpiri si inghetarea salariilor . In sanatate si invatamant cred ca ne vom confrunta cu o situatie dezastruoasa , poate chiar fara precedent.
|
|
radu_grigorescu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:35
Marea noastra problema este ca toate ne iau pe nepregatite: iarna, inundatiile, criza, chiar si masurile anti-criza. Din pacate si provocarile lui 2010, atat economice cat si sociale, sunt sigur ca ne vor lor lua pe nepregatite. Marele nostru noroc este ca nu va trebui sa facem mare lucru, ci doar sa administram bine datele deja impuse de creditori. Deci, nu cred ca vor fi probleme notabile in 2010.
|
|
Siv 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Targoviste |
Va merge din ce in ce mai rau si poate ca in mandatul acesta domnul Traian Basescu se va declara presedinte pe viata, ca daca din 4 ani a facut 5, din 5 poate sa faca 10, din 10, 20 si tot asa.
|
|
ady_panescu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Braila |
Rom�nia �n 2010.... Tara tuturor posibilitatilor unde spaga, mita si coruptia si-au dat mana si au format Guvernul BOC in frunte cu imparatul Traian, sa domneasca peste munti si vai, dealuri si campii iar cinstea, mila si onorea au plecat in tarile calde, 2010...un an la fel de urat ca si 2009 sau chiar mai rau, unde saracul saraceste iar bogatul se imbogateste.
|
|
|
|