back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Cine este crin antonescu?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Membru din: 8/08/2008
Oras: Constanta

Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 06:30

De la: black10131307, la data 2009-11-09 23:39:46Presedintele
By anti

2 Votes


Azi stateam si ma gandeam cam ce ar face Chiul Antonescu la Cotroceni. Pai, cred ca s-ar plictisi enorm. Detasarea sa de formula de presedinte jucator ar arunca plictiseala si sictirul asupra clasei politice. Pai de cine sa se lege pitzipoanecele lui SOV si carcalacii lui Voiculescu. Aseara o prietena imi spunea ca Chiul ar prinde bine in “Vizita” lui Nenea Iancu, pe post de Ionel. Sta pe cal si trambiteaza sau bate la toba, toarna contracandidracilor dulceata in sosoni, dar va lesina la primul fum pe care-l va trage din tigaretul presedintiei.
Apropo, pe unde-a disparut asta? Iar chiuleste? Numai presedinte
“dormitor” sa n-avem!

By Mistretzu
Recunosc ca toti cei inscrisi care candideaza la Cotroceni ,sint mai buni ca mine ,dar eu sint mai hot,o sa le trag o pacaleala


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 00:05

Să cîștigăm din jegul lor! Nu mă interesează dacă Chirieac și SRS au fost lucrați în timp ce lucrau pe cineva…
vezi toate articolele de Costi Rogozanu
azi la 12:44 40 comentarii 983 vizualizari.
Sorin Roșca-Stănescu și Bogdan Chirieac stau de vorbă cu șeful ANI, Cătălin Macovei. Primii doi nu mai sînt jurnaliști de foarte mult timp. Dar sînt încă dătători cu părerea absolut peste tot. În înregistrarea dată de Curentul sînt doar personaje din Clanul Soprano. Ei sînt România de care mi-a fost silă întotdeauna, a combinațiilor. România pe care trebuie s-o luăm la șuturi cu toții. După 20 de ani.

Mai întîi, aș vrea să dau un citat: “Dacă n-ai grijă de amantă, odată te varsă!” Acesta e un soi de omagiu adus expresivității pe care puțini scenriști români au atins-o atunci cînd au vrut să redea viața de cartier. La noi, bogătanii vorbesc mai argotic decît băiețașii care vînd heroină în Ferentari. Spune multe și asta.

Mai-marii presei de azi aveau motive de cînd lumea să-i elimine pe cei doi din breaslă, măcar declarativ. Singurul gest ceva mai vizibil a fost cel al lui CTPopescu de a-l da afară de la Gîndul pe Chirieac după ce s-a constatat că scria articole ca să-și regleze afacerile cu STS.

Chirieac era aseară la TVR, vorbea despre Zidul Berlinului, apoi a fugit la Realitatea parcă și e în continuare ultraprezent. Roșca era la Antena 3 cu Hrebenciuc… Acești oameni trebuie pur și simplu să fie semnați altfel pe burtieră: ȘANTAJIȘTI, de exemplu.

Evident, înregistrarea nu a ajuns întîmplător la Curentul. Cineva a vrut s㠓le-o tragă”. Trupa Băsescu e cel mai puternic adversar al lor și ei sînt furnizorii “suspecți”. Dar aceste mizerii ne mai deschid și nouă ochii. (Apropo, faza cu caltaboșul și Remeș nu a fost considerat㠓probă”, dar mie nu-mi pasă, setea mea de etică a fost satisfăcută cu acel filmuleț și asta e destul – dacă tot nu se ajunge să mi se satisfacă și setea de justiție). Așa și cu cei doi: vor începe isterii că de unde e înregistrarea? etc.

E foarte grav că sînt astfel de înregistrări ale unor convorbiri personale. Dar nu-mi mai pasă în cazul lor! Pentru că sînt mai rău decît cei care îi înregistrează! Dinte pentru dinte jeg pentru jeg. Un șef de instituție îngenunchiat de doi derbedei între două glumițe despre amantele lor. Asta n-ar trebui să ne deprime, ar trebui să ne revolte curat și adevărat!

Cine iese cîștigat din această explozie de jeg, înregistrări probabil ilegale, șantaj etc.? Noi cîștigăm! Tot ce-mi doresc e s㠓verse” acum și cei doi șantajiști biblioteca lor de dosare și înregistrări. Ar fi o deversare de lături pozitivă: putem ieși la liman dacă înotăm voinicește prin manipulările lor…

Ca o glumă, mi-a mai plăcut mult discuția cu amante și soții. Pare o viziune ultramodernă și de cartier a poveștii din “O scrisoare pierdut㔅

Ăsta e jurnalismul unei falange importante din anii 90. Am văzut și eu șefi de ziar cu seifuri cu documente îngropate în perete. Unii s-au “apărat” cu ele, alții au atacat, alții n-au mai știut să facă distincția. Cert e că așa nu se poate face nimic. Tot ce pot spera, cum ziceam, e că se vor anihila unii pe alții, că Roșca Stănescu va trage cuiul grenadei, în mijlocul poporului de șantajiști adversari sau prieteni din care face parte.

Frînturi simpatice:

SRS: Nu i-ați găsit conturile de afară?
CM: Suntem în procedură… Lui Blaga?
SRS: Da.
CM: Sincer, nu le-am căutat.
SRS: Urât.
CM: Urât, dar nu am știut.
SRS: Dar ceilalți doi?
CM: La ceilalți doi sunt procedurile în curs. Durează. Știți cum v-am zis și la televiziune. Elveția nu mai e ce-a fost. Elveția dă tot acuma, dar e o procedură mai complicată. (sursa: Curentul)

SRS: Am niște acte. Voi vă hotărâți dacă uită discuția. Poți s-o uiți?
CM: Eu zic că nu, n-o uita. Nu mizați pe asta că nu știu.
BC: Deci pot să uit dacă am venit cu el la tine.
SRS: Păi știi că ai luat 100.000 de la un domn?
CM: Nu, arătați-mi hârtia!
SRS: Nu știu… (scoate documentul)
CM: Nu, domnu’ ăsta a luat împrumut.
SRS: E semnătura ta?
CM: Da!
SRS: Și ce scrie aici?
CM: „În prezența martorului“. „Contractul a fost încheiat în prezența martorului Macovei“. Da, așa e, și e valabil și în ziua de azi că ăla n-a dat banii. Adevărat tot ce scrie de la un cap la altul și adevărat că-i semnătura mea. Dar n-am luat eu, din păcate. Acum îmi pare rău, fie vorba între noi, că n-am luat nimic de acolo.
SRS: Păi da. Acum informația care-o am e că ați împărțit banii: tu, martorul, cu ăsta care a luat.
CM: Domnul Roșca, ar fi fost bine. Mă credeți, acum asta n-am cum să dovedesc, dar n-am luat nici măcar un cent și n-am făcut rău.
SRS: Și dacă n-ai făcut chestia asta, atunci de ce i-ai dat avocatului cu pixul, semnătura?
CM: Că s-a încheiat în prezența mea.
SRS: Nu asta, ce n-am adus…
CM: La ce vă referiți?
SRS: Că te-ai angajat că-i dai banii înapoi tu și te-ai pârât singur; ai dat o declarație olografă în fața acestui avocat.
CM: Nu, asta aicia nu.
SRS: Nu?
CM: Nu. Arătați-mi declarația! Ce Dumnezeu! Deci dacă am recunoscut că astea-s? Cum să-i dau? Am înnebunit în somn? Când să-i dau? Eu știu că avocatul ar vrea să ia banii de la mine acuma. Dar dacă luam eu banii? Să știți că eu nu am o problemă cu datoriile. Eu când iau un ban îl dau până la ultimul înapoi.
BC: Dar domnul ăla cine-i?
CM: Domnul ăla era un cămătar. (Curentul)

Discutia completa si in format audio, o gasiti pe net. Nu poate fi postata aici datoritaq perlelor intelectuale.


Pentru toti eroii Aliantei Sfinte de la Grivco care postati pe forumul asta, iata care este modul in care vi se fabrica doveziile zdrobitoare ale ticalosiei lui Basescu! Baietii lucreaza din plin pentru binele vostru!

Bravo mai talibanilor, veti reusi sa instaurati Romania bunului simt! Sunteti demni de tot respectul meu!
Noapte buna, dormiti linistiti si impacati cu voi insiva ca ati mai dat o palma dictaturii!

Gut Nacht!
CHIOMPALIUL

360 mesaje
Membru din: 21/11/2008
Oras: Caransebes

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 00:25

Crin este un baiat destept cu 3 clase peste Basescu


http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
hypomari

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 09:09

hai, spune ca-l iubesti...


Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 19:12

De la: vaneamarin, la data 2009-10-15 11:56:171. NAVIGATORUL SI TURNATORUL

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.

In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.

Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.

Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.

TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.

In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.

In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,

dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.

In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.

In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.

Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este , si ca este.

Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigației Civile din Ministerul Transporturilor.

Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
SUS

2. ADMINISTRATORUL

In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie, TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.

In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.

In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).

Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.

Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.

Actualmente se afla pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.

Alaturi de TRAIAN BASESCU sunt inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.

Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.

Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.

Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaților instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.

In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

Tot acum TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de

functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

Cea mai cunoscuta mostra de a banului public a fost autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
SUS

3. POLITICIANUL

TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.

In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.

In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie, si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.

TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.

Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.

Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.

TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.

Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.

Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.

TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei, de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.

Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.

Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.

La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.

De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public

In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca

In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.

In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.

TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.
SUS

4. AFACERISTUL

In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.

Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.

In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.

In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.

Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece - conform Legii 5/1973 - o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.

Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.

Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.

Desi in prezent locuieste efectiv in aceasta vila impreuna cu sotia, TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.

Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company, unde este si administrator.

O alta firma la care TRAIAN BASESCU este de data aceasta asociat unic si care este administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare.

TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV, ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.

Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis de curand un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.

Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.

Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor '90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.

TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).

TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.
SUS5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA

a) scurt istoric

- In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM: Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea, Flota de Pescuit Fluvial la Galati;

- Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;

- Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;

- C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura “capitan/commandant de cursa lunga”; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;

- Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;

- In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;Atributiile comandantului:

- este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;

- poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;

- poate oficia casatorii;

- poate aresta si incarcera;

- poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;- La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;

- Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:

- achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);

- tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;

- o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.

- Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);

- Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),

- In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;

- Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;

- Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;

- In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama, Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;

- Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;c) Contractele de bare-boat:- alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;

- NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;

- Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;

- Metode au fost urmatoarele:

i. Reparatii fictive sau devize incarcate;

ii. Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);

iii. Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;- contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;

- printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.

- Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;d) Dosarul Flota:- dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;

- navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;

- grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;

- banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);

- Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;

- Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;

- Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;

- Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;

- Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);

- Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;

- Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;

- Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;

- In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);

- Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;

- In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;

- Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;

- La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;

- In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;

- Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;

- In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;

- Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;

- Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);

- Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);

- Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;

- Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;

- Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:

i. 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);

ii. 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;

iii. 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;- mai sunt urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo;

- alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.e) Virgil Magureanu (A), care a preluat comanda securitatii interne; ce a facut? Doar a supravegheat scufundarea flotei si a Romaniei? Sub sloganul “nu ne vindem tara” (o talharim noi) pusa in gura muncitorimii “eliberate” de munca in 1989; pe cine a slujit (ofiterul acoperit al CIE, transferat in Academia Stefan Gheorghiu sub masca unui obscur expert la insistentele rectorului Leonte Rautu (NKVZ); rapid propulsat langa Iliescu de curentul gorbaciovisto (KGB/GRU) - decembrist ? Indicativul motanel il purta Virgil Magureanu in asa zisa dizidenta la Focsani (protejata si dirijata) - prietenii stiu de ce!…


Chiar va doriti un presedinte ca asta ?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 19:17

crin antonescu e diferit ...un intelectual cu bun simț , inteligent , elegant , manierat....frumos (de o mie de ori mai frumos decât băsescu care nici măcar nu se uită drept )...
nu ne-ar fii rușine să apăream cu el în lume....
e președintele de care are românia nevoie....

crinantonescu.ro


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 23:50

Ce se întâmplă cu Crin Antonescu?!

de Ion Cristoiu
10/11/2009 5276 vizite


Imprimă

E-mailLa o emisiune a lui Robert Turcescu, una dintre puținele emisiuni electorale în care nu se sporovăiește inutil, Crin Antonescu a găsit de cuviință să polemizeze cu toți cei care au presupus o negustorie între domnia sa și Mircea Geoană în perspectiva celui de-al doilea tur de scrutin.

Printre cei mustrați s-a aflat și subsemnatul. Dat fiind că tonul folosit n-a fost unul jignitor, n-am de ce să mă supăr. Am însă de ce să fiu nițel nedumerit.

Mă număr printre jurnaliștii care-și bazează ipotezele pe ceea ce Serviciile Secrete numesc surse deschise. Altfel spus, pe fapte și declarații publice ale politicienilor, partidelor și, în cazul campaniei electorale, pe cele ale candidaților la Președinție.

Alți confrați sunt într-un permanent contact cu principalii competitori, primesc telefoane sau SMS-uri după ce scriu un comentariu sau își expun părerea la un talk-show. Lucrând și în presă, ei au posibilitatea să afle dedesubturi ale diferitelor fapte și declarații, reușind astfel să scrie și despre adevăratele intenții ale unor constante de campanie.

Eu nu sunt în contact cu nici un candidat. Nu primesc telefoane nici de felicitare, nici de reproșuri pentru ce mai scriu în paginile Jurnalului Național sau pentru ce mai dau din gură pe la câte o emisiune la care sunt invitat din an în Paște, pentru că televiziunile mogulilor au nevoie de pamflete împotriva lui Traian Băsescu, și nu de analize ale campaniei.

Conștient de acest handicap, nu exclud posibilitatea ca tot ce se vede de opinia publică în campania lui Crin Antonescu și a partidului său să ascundă lucruri care-mi scapă. Cum ar fi, de exemplu, faptul că președintele PNL nu-l atacă pe Mircea Geoană să facă parte dintr-o subtilă strategie de câștigare a voturilor multor PSD-iști.

Până când nu-l vom vedea pe Crin Antonescu trecut în turul al doilea în detrimentul lui Mircea Geoană sau al lui Traian Băsescu, nu putem decât să ne punem întrebări în legătură cu o notă definitorie a campaniei lui Crin Antonescu: deși electoratul domniei sale e cel al Alianței D.A., dușman al PSD, lipsește orice grijă de câștigare a acestui electorat prin critica PSD-ului lui Ion Iliescu. Dimpotrivă, Crin Antonescu a ajuns să-l laude pe Ion Iliescu, pentru că, vezi Doamne!, în 1990 n-a pus tancurile împotriva celor din Piața Universității.

Laudă absurdă nu numai prin raportare la electoratul de Dreapta, cel care nu-i iartă lui Ion Iliescu violenta calomniere a Pieței Universității (participanții au fost taxați drept golani de șeful statului de la acea vreme), ci și prin raportare la contextul istoric respectiv. Ion Iliescu n-a trimis tancurile în Piața Universității nu pentru că n-a vrut, ci pentru că n-a putut. Abia ieșită din coșmarul implicării în represiunea din decembrie 1989, Armata n-avea nici un chef să mai verse sânge nevinovat. De aceea Ion Iliescu a apelat la mineri.

Aceasta e una dintre realitățile care m-au îndemnat să avansez ipoteza unei negustorii între Crin Antonescu și Mircea Geoană. O altă realitate e următoarea.

Crin Antonescu nu face nici un efort de a ieși din plutonul de șase candidați care-și dispută locul întâi în atacarea lui Traian Băsescu fără a-și da seama că, prin asta, contribuie la trecerea unuia dintre ei - Mircea Geoană - în turul al doilea și, prin asta, la victoria candidatului PSD

în turul al doilea. Crin Antonescu și tovarășii săi de partid acuză sondajele de opinie de manipulare prin situarea candidatului PNL pe locul trei, la o distanță însemnată de Mircea Geoană. Nu știu dacă în cazul lui Traian Băsescu și Mircea Geoană sondajele date publicității de casele de sondaje INSOMAR și CCSB, aparținând lui Sorin Ovidiu Vântu și Dan Voiculescu, țin de un efort de manipulare.

În cazul lui Crin Antonescu nu cred că e vorba despre așa ceva. Pentru că președintele Crin Antonescu nu poate fi decât la o distanță însemnată de Mircea Geoană, fără șanse de a intra în turul al doilea, câtă vreme domnia sa nu s-a delimitat spectaculos de principalul său adversar la intrarea în turul al doilea: candidatul PSD. E drept, din când în când, Crin Antonescu, secondat de Ludovic Orban, îl mustră nițel pe Mircea Geoană. În huruitul de vorbe tipic unei campanii electorale, aceste mustrări trec neobservate.

Deocamdată, concentrându-și atenția exclusiv pe atacarea lui Traian Băsescu, președintele PNL rămâne mai departe în Coaliția de candidați care lucrează pentru Mircea Geoană. Oricât ar părea de ciudat, declarând disponibilitatea PD-L de a face după alegeri un guvern cu PNL, Traian Băsescu i-a întins o mână lui Crin Antonescu. Președintele PNL putea folosi momentul pentru a ieși din îmbrățișarea mortală PSD. N-a făcut-o.

Dimpotrivă, în aceeași emisiune, după ce-a criticat ipotezele unei înțelegeri între PNL și PSD pentru un guvern PSD-PC-PNL-UDMR după alegeri, sub patronajul lui Mircea Geoană devenit președinte, Crin Antonescu a făcut o afirmație mai mult decât nedumeritoare. Și anume că în turul al doilea l-ar vota pe Gigi Becali dacă acesta ar fi adversarul lui Traian Băsescu. Eram convins că adversitatea lui Crin Antonescu își are rădăcinile într-o deosebire de principii față de actualul președinte. A declara însă că-l vei vota pe Gigi Becali decât să-l votezi pe Traian Băsescu înseamnă că adversitatea își are rădăcinile în altceva decât în cap. În ovare, probabil.


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 23:57

De la: ioanna_dark, la data 2009-11-11 19:17:28crin antonescu e diferit ...un intelectual care n-a scris un rand in viata lui, cu bun simț care il pupa in curte pe Iliescu, inteligent ca porcul , elegant ca scroafa, manierat ca un magar....frumos cu spume (de o mie de ori mai las decât băsescu care nici măcar nu se compara )...
nu ne-ar fii usor să apăream cu el în lume....
e președintele de care are românia nu are nevoie....

crinantonescucretinul


Tipic pentru o femeie de la APACA!

Nu vreti bani, nu vreti valuta, vreti pe Cretin sa va....spuna noapte buna!


alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 00:35

crin antonescu e diferit ...un intelectual cu bun simț , inteligent , elegant , manierat....frumos ...,,,


Ioana ...descrierea ta il face pe Antonescu mai potrivit ca ...sotz(vezi ca e luat....;. ) nu ca presedinte ...
Frumos......... auzi .....de-asta avem nevoie ??/
Ai si tu dreptatea ta ...intr-o tzara plina de hotzi ...prostituate si corupti cred ca da bine unul frumos ...ca inteligent ...zau ...nu-mi dau seama ...si daca-r fi la ce i-ar folosi ????E ca si cand te-ai duce la un razboi ....inarmat cu lalele ....


Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 02:08

De la: ioanna_dark, la data 2009-11-11 19:17:28crin antonescu e diferit ...un intelectual cu bun simț , inteligent , elegant , manierat....frumos (de o mie de ori mai frumos decât băsescu care nici măcar nu se uită drept )...
nu ne-ar fii rușine să apăream cu el în lume....
e președintele de care are românia nevoie....

crinantonescu.ro
Crin este cel mult destept -este probabil instruit, insa inteligent nu este !
Inteligent te nasti -inteligenta se simte -inteligent nu devii daca urmezi o facultate !
Eu pe el nu il simt inteligent -sotia lui in schimb este inteligenta !
Dupa parerea mea cineva care dupa revolutie nu a facut decat politica -ridica un semn de intrebare !
Nu cred ca politicienii nostri fac politica pentru tara sau pentru ca ar simti ca au ceva de oferit .
Ei fac politica din interes si uneori din cauza ca sunt incompetenti-nu au curajul sa se infrunte cu economia de piata-nu sunt buni ca si conducatori-a face politica intr-o tara ca romania e cel mai usor , e modalitatea prin care poti sa-ti ascunzi lipsa de competenta
El,crin Antonescu ,nu face dovada unei personalitati politice-nu este carismatic iar cu manierele e totusi undeva pe un loc codas
Eu cred ca sunt mai istet decat el ,nu o spun ca sa ma laud,simt asta -daca unul ca el ,la varsta lui ,este sub mine ca inteligenta -ar trebui sa stea in banca lui .
Daca prin absurd castiga alegerile o sa vezi cat de mult se va schimba ...in rau !!!
Noi nu avem nevoie de inca o experienta -de 5 ani -ar trebui sa ne trezim sau sa ne ...desteptam- ceea ce e putin probabil
Romanul isi alege singur soarta si in general face alegerea cea mai proasta desi la prezidentiale ar avea sansa sa schimbe macazulalehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 02:16

Mytcoooor ....unde esti ????
Ioana a facut o fixatie ...il cheama (din partea mea sa-l cheme si sa nu se intoarca ...) CRIN (Doamne ....Doamne ....CE BLESTEM PE TARA ASTA ....de la Base la Crin ...de la bal la spital ....
EEEE ...frumos ....manierat ....siiiiiii nu mai stiu ...vorbeste frumos ...siiiii .....aaa ..eee profesor de istorie ...asta e marele lui atu('pt Ioana. ..)


Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 02:38

De la: alehin, la data 2009-11-12 02:16:42Mytcoooor ....unde esti ????
Ioana a facut o fixatie ...il cheama (din partea mea sa-l cheme si sa nu se intoarca ...) CRIN (Doamne ....Doamne ....CE BLESTEM PE TARA ASTA ....de la Base la Crin ...de la bal la spital ....
EEEE ...frumos ....manierat ....siiiiiii nu mai stiu ...vorbeste frumos ...siiiii .....aaa ..eee profesor de istorie ...asta e marele lui atu('pt Ioana. ..)
Bai empiriocriticisto ,ce ai cu Ioana -vrea sa fie in pas cu moda si mai e si chestia aia sentimentala cu ...istoria !
Fi si tu intelegatoare-oricum prostimea nu se indreapta spre crin -ei deja sunt hotarati inca din 1990 -ei nu voteaza decat pe cei care au stat sub umbrela lui iliescu-ei nu se ""risca " !111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 13:54

De la: black10131307, la data 2009-11-11 23:50:15Ce se întâmplă cu Crin Antonescu?!

de Ion Cristoiu
10/11/2009 5276 vizite


Imprimă

E-mailLa o emisiune a lui Robert Turcescu, una dintre puținele emisiuni electorale în care nu se sporovăiește inutil, Crin Antonescu a găsit de cuviință să polemizeze cu toți cei care au presupus o negustorie între domnia sa și Mircea Geoană în perspectiva celui de-al doilea tur de scrutin.

Printre cei mustrați s-a aflat și subsemnatul. Dat fiind că tonul folosit n-a fost unul jignitor, n-am de ce să mă supăr. Am însă de ce să fiu nițel nedumerit.

Mă număr printre jurnaliștii care-și bazează ipotezele pe ceea ce Serviciile Secrete numesc surse deschise. Altfel spus, pe fapte și declarații publice ale politicienilor, partidelor și, în cazul campaniei electorale, pe cele ale candidaților la Președinție.

Alți confrați sunt într-un permanent contact cu principalii competitori, primesc telefoane sau SMS-uri după ce scriu un comentariu sau își expun părerea la un talk-show. Lucrând și în presă, ei au posibilitatea să afle dedesubturi ale diferitelor fapte și declarații, reușind astfel să scrie și despre adevăratele intenții ale unor constante de campanie.

Eu nu sunt în contact cu nici un candidat. Nu primesc telefoane nici de felicitare, nici de reproșuri pentru ce mai scriu în paginile Jurnalului Național sau pentru ce mai dau din gură pe la câte o emisiune la care sunt invitat din an în Paște, pentru că televiziunile mogulilor au nevoie de pamflete împotriva lui Traian Băsescu, și nu de analize ale campaniei.

Conștient de acest handicap, nu exclud posibilitatea ca tot ce se vede de opinia publică în campania lui Crin Antonescu și a partidului său să ascundă lucruri care-mi scapă. Cum ar fi, de exemplu, faptul că președintele PNL nu-l atacă pe Mircea Geoană să facă parte dintr-o subtilă strategie de câștigare a voturilor multor PSD-iști.

Până când nu-l vom vedea pe Crin Antonescu trecut în turul al doilea în detrimentul lui Mircea Geoană sau al lui Traian Băsescu, nu putem decât să ne punem întrebări în legătură cu o notă definitorie a campaniei lui Crin Antonescu: deși electoratul domniei sale e cel al Alianței D.A., dușman al PSD, lipsește orice grijă de câștigare a acestui electorat prin critica PSD-ului lui Ion Iliescu. Dimpotrivă, Crin Antonescu a ajuns să-l laude pe Ion Iliescu, pentru că, vezi Doamne!, în 1990 n-a pus tancurile împotriva celor din Piața Universității.

Laudă absurdă nu numai prin raportare la electoratul de Dreapta, cel care nu-i iartă lui Ion Iliescu violenta calomniere a Pieței Universității (participanții au fost taxați drept golani de șeful statului de la acea vreme), ci și prin raportare la contextul istoric respectiv. Ion Iliescu n-a trimis tancurile în Piața Universității nu pentru că n-a vrut, ci pentru că n-a putut. Abia ieșită din coșmarul implicării în represiunea din decembrie 1989, Armata n-avea nici un chef să mai verse sânge nevinovat. De aceea Ion Iliescu a apelat la mineri.

Aceasta e una dintre realitățile care m-au îndemnat să avansez ipoteza unei negustorii între Crin Antonescu și Mircea Geoană. O altă realitate e următoarea.

Crin Antonescu nu face nici un efort de a ieși din plutonul de șase candidați care-și dispută locul întâi în atacarea lui Traian Băsescu fără a-și da seama că, prin asta, contribuie la trecerea unuia dintre ei - Mircea Geoană - în turul al doilea și, prin asta, la victoria candidatului PSD

în turul al doilea. Crin Antonescu și tovarășii săi de partid acuză sondajele de opinie de manipulare prin situarea candidatului PNL pe locul trei, la o distanță însemnată de Mircea Geoană. Nu știu dacă în cazul lui Traian Băsescu și Mircea Geoană sondajele date publicității de casele de sondaje INSOMAR și CCSB, aparținând lui Sorin Ovidiu Vântu și Dan Voiculescu, țin de un efort de manipulare.

În cazul lui Crin Antonescu nu cred că e vorba despre așa ceva. Pentru că președintele Crin Antonescu nu poate fi decât la o distanță însemnată de Mircea Geoană, fără șanse de a intra în turul al doilea, câtă vreme domnia sa nu s-a delimitat spectaculos de principalul său adversar la intrarea în turul al doilea: candidatul PSD. E drept, din când în când, Crin Antonescu, secondat de Ludovic Orban, îl mustră nițel pe Mircea Geoană. În huruitul de vorbe tipic unei campanii electorale, aceste mustrări trec neobservate.

Deocamdată, concentrându-și atenția exclusiv pe atacarea lui Traian Băsescu, președintele PNL rămâne mai departe în Coaliția de candidați care lucrează pentru Mircea Geoană. Oricât ar părea de ciudat, declarând disponibilitatea PD-L de a face după alegeri un guvern cu PNL, Traian Băsescu i-a întins o mână lui Crin Antonescu. Președintele PNL putea folosi momentul pentru a ieși din îmbrățișarea mortală PSD. N-a făcut-o.

Dimpotrivă, în aceeași emisiune, după ce-a criticat ipotezele unei înțelegeri între PNL și PSD pentru un guvern PSD-PC-PNL-UDMR după alegeri, sub patronajul lui Mircea Geoană devenit președinte, Crin Antonescu a făcut o afirmație mai mult decât nedumeritoare. Și anume că în turul al doilea l-ar vota pe Gigi Becali dacă acesta ar fi adversarul lui Traian Băsescu. Eram convins că adversitatea lui Crin Antonescu își are rădăcinile într-o deosebire de principii față de actualul președinte. A declara însă că-l vei vota pe Gigi Becali decât să-l votezi pe Traian Băsescu înseamnă că adversitatea își are rădăcinile în altceva decât în cap. În ovare, probabil.


Alexandru Mitache, „mitocanul-combatant” pe forum sub numele de black, este un băiețel... la nivelul său de gândire. În realitate, este un individ de 51 de ani, a cărui performanță intelectuală se rezumă la exclusiv un liceu muncitoresc. Așa cum se întâmpla, pe vremuri, cu „scolirea” secretarilor UTC din uzină. El fiind chiar secretar UTC.
Aș înțelege dacă injuriile postate pe forum mi-ar fi fost adresate doar mie, ținând cont de caracterizările pe care i le-am făcut. Nu s-a întâmplat așa, el înjură și batjocorește pe toți cei care sunt împotriva stăpânilor săi.
Cu asemenea argumente, pot spune că...
Alexandru Mitache este un perpetuum plimbăreț prin tomberoanele democrat-liberale. Scormonește în gunoaie, îngurghitează mizeriile aruncate de pedeliști, ca, apoi, să le vomite asupra tuturor celor care sunt împotriva PD-L-ului și, bineînțeles, împotriva șefei de partid Elena Udrea. Traian Băsescu fiind o simplă prim-fantoșă a păpușăriei blondei Cocoș.
Ajuns în „boschetăria intelectual㔠pedelistă, colegii mai mari, niște pupincuriști băsescieni cu studii superioare, dar fără pic de demnitate, se uită în gura lui. Nu pentru că recită, guițând, frumos, nu pentru faptul că un incult îndrăznește să-și ridice privirea bovină spre intelectualii care nu acceptă ignoranța lui Băsescu, ci pentru a-i vedea și a-i verifica mizeriile adunate din tomberoane. Toți sunt foarte atenți ca nu cumva „bietul copil”, în vârstă de 51 de ani, să vomite chiar în sediul de partid.
Înarmat cu „gura plină”, păpușara șefă, Elena Udrea Cocoș îl trimit să se preumble pe diverse forumuri, unde „borăște” grețoșenia adunată în gâtlej.
Bietul de el, cât este de neajutorat. Nu știe ce îl pune Elena Udrea să facă. Înghite tone de „rahat cu perje” doar pentru a mirosi „parfumul putorii” pârțurilor scăpate, între matrapazlâcurile făcute, de blonda cu puteri depline, la ministerul turismului. Blonda Elena Udrea Cocoș fiind actualul președinte din umbră al României și, dacă nu vom dovedi seriozitate la vot, va fi, încă un mandat, președintele din umbră al României.


Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Membru din: 31/05/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 14:40

o ignorare totala a votarii prin neprezentare a populatiei la vot, e singura sansa de a prinde in " cirlige" listele partidelor actuale cu tot cu reprezentatii lor si de a le duce vintul in cele patru zari. E singura sansa a ROMANIEI, de a devenii o tara libera si prospera, cu legi puse in slujba poporului, cu tot ce deriva de aici: industrie, agricultura, cu respect pentru arta, pentru valorile acestei tari, fara o birocratie greoaie. De 10 ani nu ma mai duc la vot, am incercat, serios am incercat si cind am ajuns in sala de vot am vomitat peste toate listele partidelor. Mi se desfasurau in fata doar liste cu hoti de cea mai de jos speta , imbecili ce habar n-au sa dea o lege cu valabilitate mai mult de doua luni si mereu in detrimentul omului inventator, corect, muncitor. La adapostul acestor legi s-a imbogatit clasa politica cu aceleasi persoane de 2o ani, si noi restul am platit si vom platii sau vom pleca din tara. Au vindut grotesc tot ce s-a putut vinde pe comisioane substantiale, au plombat drumuri la pret de autostrada, ti-au pus bir si pe aer, au infiintat centre de consultanta ce-ti maninca jumatate din fondurile indiferent de unde vin, au desfiintat agriculura ajungind din grinarul EUROPEI sa importam peste 7o% din produsele cu E -uri ale EUROPEI, marginalizind taranimea si punind-o la zid, inlesnindu-le prin legi doar lor prin firme de import-export, si lista e prea lunga. Industria e la fier vechi, ne-a transformat in groapa de gunoi a EUPOPEI si a lumii, acum ne imprumutam de la straini pentru a le da de mincare institutiilor statului. Ce om normal se imprumuta la banca pentru a minca?...As vrea sa ma duc la vot, sincer as vrea , dar nu pot sa pun gaj pe nici un actual politician pentru un trai al meu mai bun, iar pentru al lor... nu vreu sa mai pun gaj.....sa vina capabilii acestei tari, meseriasi pe domenii, nu hoti si c...ve. Stiu ca nu e o masura buna, pentru ca au avut tot ei grija sa faca legile in asa fel incit si daca s-ar vota unul pe altul tot ei vor fi in veacul vecilor ...AMIN


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 15:52

De la: 9am064173, la data 2009-11-12 14:40:12o ignorare totala a votarii prin neprezentare a populatiei la vot, e singura sansa de a prinde in " cirlige" listele partidelor actuale cu tot cu reprezentatii lor si de a le duce vintul in cele patru zari. E singura sansa a ROMANIEI, de a devenii o tara libera si prospera, cu legi puse in slujba poporului, cu tot ce deriva de aici: industrie, agricultura, cu respect pentru arta, pentru valorile acestei tari, fara o birocratie greoaie. De 10 ani nu ma mai duc la vot, am incercat, serios am incercat si cind am ajuns in sala de vot am vomitat peste toate listele partidelor. Mi se desfasurau in fata doar liste cu hoti de cea mai de jos speta , imbecili ce habar n-au sa dea o lege cu valabilitate mai mult de doua luni si mereu in detrimentul omului inventator, corect, muncitor. La adapostul acestor legi s-a imbogatit clasa politica cu aceleasi persoane de 2o ani, si noi restul am platit si vom platii sau vom pleca din tara. Au vindut grotesc tot ce s-a putut vinde pe comisioane substantiale, au plombat drumuri la pret de autostrada, ti-au pus bir si pe aer, au infiintat centre de consultanta ce-ti maninca jumatate din fondurile indiferent de unde vin, au desfiintat agriculura ajungind din grinarul EUROPEI sa importam peste 7o% din produsele cu E -uri ale EUROPEI, marginalizind taranimea si punind-o la zid, inlesnindu-le prin legi doar lor prin firme de import-export, si lista e prea lunga. Industria e la fier vechi, ne-a transformat in groapa de gunoi a EUPOPEI si a lumii, acum ne imprumutam de la straini pentru a le da de mincare institutiilor statului. Ce om normal se imprumuta la banca pentru a minca?...As vrea sa ma duc la vot, sincer as vrea , dar nu pot sa pun gaj pe nici un actual politician pentru un trai al meu mai bun, iar pentru al lor... nu vreu sa mai pun gaj.....sa vina capabilii acestei tari, meseriasi pe domenii, nu hoti si c...ve. Stiu ca nu e o masura buna, pentru ca au avut tot ei grija sa faca legile in asa fel incit si daca s-ar vota unul pe altul tot ei vor fi in veacul vecilor ...AMIN


Soliciți "o ignorare totala a votarii prin neprezentare a populatiei la vot" . Bravos! Acesta este îndemnul PD-L. Acesta este îndemnul lui Traian Băsescu. Să nu ne prezentăm la vot, să se prezinte doar ei. Să câștige mafioții din jurul lui Traian Băsescu. O vreți pe Elene Udrea Cocoș președintele din umbră al României, nu vă prezentați la vot!
Doriți ca Elena Udrea Cocoș să nu mai conducă destinele României, prezentați-vă la vot ! Chiar și cu cele 20 miliarde de euro furate din visteria țării nu vor putea să cumpere 18 milioane de alegători.


Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:01

De la: black10131307, la data 2009-11-11 23:57:29
De la: ioanna_dark, la data 2009-11-11 19:17:28crin antonescu e diferit ...un intelectual care n-a scris un rand in viata lui, cu bun simț care il pupa in curte pe Iliescu, inteligent ca porcul , elegant ca scroafa, manierat ca un magar....frumos cu spume (de o mie de ori mai las decât băsescu care nici măcar nu se compara )...
nu ne-ar fii usor să apăream cu el în lume....
e președintele de care are românia nu are nevoie....

crinantonescucretinul


Tipic pentru o femeie de la APACA!

Nu vreti bani, nu vreti valuta, vreti pe Cretin sa va....spuna noapte buna!


nu lucrez la apaca ..nici nu știu dacă mai există fabrica asta
dar...un președinte nu conduce românia ci doar o reprezintă....un intelectual manierat și cu mult bun simț ar reprezenta-o mult mai bine decât băsescu...și orice țară are reprezentații pe care și-i merită....

spui...*nu a scris un rând în viața lui*...asta e mare aberație lansată de presă...din moment ce a terminat istoria la universitatea bucurești e clar că a scris o mulțime de referate la viața + o lucrare de licență de aproximativ 70 de pagini....
dacă nu și-a publicat proiectele în reviste de specialitate și nici licența la o editură asta ține doar de preferințele sale....iar la ub ca să intrii într-un examen trebuie să duci referate foarte bune...deci...din start tipul nu e deloc idiot....
crede-mă că și eu sunt studentă la ub la facultatea de istorie și știu cum e....ps: e...și , dacă pe langă faptul că e inteligent mai e și frumos....ce-are? cu atât mai bine...


Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:03

De la: alehin, la data 2009-11-12 00:35:37crin antonescu e diferit ...un intelectual cu bun simț , inteligent , elegant , manierat....frumos ...,,,


Ioana ...descrierea ta il face pe Antonescu mai potrivit ca ...sotz(vezi ca e luat....;. ) nu ca presedinte ...
Frumos......... auzi .....de-asta avem nevoie ??/
Ai si tu dreptatea ta ...intr-o tzara plina de hotzi ...prostituate si corupti cred ca da bine unul frumos ...ca inteligent ...zau ...nu-mi dau seama ...si daca-r fi la ce i-ar folosi ????E ca si cand te-ai duce la un razboi ....inarmat cu lalele ....


știu că e luat....s-a căsătorit acum în septembrie....


Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:07

De la: karpov, la data 2009-11-12 02:38:36
De la: alehin, la data 2009-11-12 02:16:42Mytcoooor ....unde esti ????
Ioana a facut o fixatie ...il cheama (din partea mea sa-l cheme si sa nu se intoarca ...) CRIN (Doamne ....Doamne ....CE BLESTEM PE TARA ASTA ....de la Base la Crin ...de la bal la spital ....
EEEE ...frumos ....manierat ....siiiiiii nu mai stiu ...vorbeste frumos ...siiiii .....aaa ..eee profesor de istorie ...asta e marele lui atu('pt Ioana. ..)
Bai empiriocriticisto ,ce ai cu Ioana -vrea sa fie in pas cu moda si mai e si chestia aia sentimentala cu ...istoria !
Fi si tu intelegatoare-oricum prostimea nu se indreapta spre crin -ei deja sunt hotarati inca din 1990 -ei nu voteaza decat pe cei care au stat sub umbrela lui iliescu-ei nu se ""risca " !karpov...crin a făcut afirmațiile alea la adresa lui iliescu pentru că vrea să se pună bine cu psd-ul cqa să-i câștige electoratul în turul doi....nu are el în realitate nicio treabă cu iliescu.....
simt că e vorba de o manevră electorală , dar consider că e una foarte inteligentă....
dacă ajunge în turul doi antonescu va câștiga alegerile...sunt aproape convinsă..electoratul psd-ului nu va vota niciodată cu băsescu, iar după afirmațiile făcute antonescu le-a devenit simpatic....


Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 22:57

De la: SCONCSUL, la data 2009-11-11 00:25:28Crin este un baiat destept cu 3 clase peste Basescu
Eu credeam ca doar cu 2 -a repetat doar 2 ani de facultate !Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 23:01

De la: 9am064173, la data 2009-11-12 14:40:12o ignorare totala a votarii prin neprezentare a populatiei la vot, e singura sansa de a prinde in " cirlige" listele partidelor actuale cu tot cu reprezentatii lor si de a le duce vintul in cele patru zari. E singura sansa a ROMANIEI, de a devenii o tara libera si prospera, cu legi puse in slujba poporului, cu tot ce deriva de aici: industrie, agricultura, cu respect pentru arta, pentru valorile acestei tari, fara o birocratie greoaie. De 10 ani nu ma mai duc la vot, am incercat, serios am incercat si cind am ajuns in sala de vot am vomitat peste toate listele partidelor. Mi se desfasurau in fata doar liste cu hoti de cea mai de jos speta , imbecili ce habar n-au sa dea o lege cu valabilitate mai mult de doua luni si mereu in detrimentul omului inventator, corect, muncitor. La adapostul acestor legi s-a imbogatit clasa politica cu aceleasi persoane de 2o ani, si noi restul am platit si vom platii sau vom pleca din tara. Au vindut grotesc tot ce s-a putut vinde pe comisioane substantiale, au plombat drumuri la pret de autostrada, ti-au pus bir si pe aer, au infiintat centre de consultanta ce-ti maninca jumatate din fondurile indiferent de unde vin, au desfiintat agriculura ajungind din grinarul EUROPEI sa importam peste 7o% din produsele cu E -uri ale EUROPEI, marginalizind taranimea si punind-o la zid, inlesnindu-le prin legi doar lor prin firme de import-export, si lista e prea lunga. Industria e la fier vechi, ne-a transformat in groapa de gunoi a EUPOPEI si a lumii, acum ne imprumutam de la straini pentru a le da de mincare institutiilor statului. Ce om normal se imprumuta la banca pentru a minca?...As vrea sa ma duc la vot, sincer as vrea , dar nu pot sa pun gaj pe nici un actual politician pentru un trai al meu mai bun, iar pentru al lor... nu vreu sa mai pun gaj.....sa vina capabilii acestei tari, meseriasi pe domenii, nu hoti si c...ve. Stiu ca nu e o masura buna, pentru ca au avut tot ei grija sa faca legile in asa fel incit si daca s-ar vota unul pe altul tot ei vor fi in veacul vecilor ...AMIN
Pai daca nu ai incredere in ei de ce nu te duci sa votezi cu remus cernea sau cu eduard manole -e ca si cand nu te-ai duce la vot !danielemarcos

18 mesaje
Membru din: 13/11/2009
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 12:03

ESTE UN OM DE BUN SIMT,CARE NU S-A PLIMBAT DIN PARTID IN PARTID CA SA IASA IN FATA CU ORICE PRET ,S-A RIDICAT IN PARTID PRIN PROPRIILE FORTE CU PASI MICI SI SIGURI.

NU SI-A CALCAT COLEGII IN PICIOARE CA SA SE PROPULSEZE PE PRIMUL LOC

DE CE VA PLAC DOAR ASTIA CARE SE CEARTA CU TOATA LUMEA CA SA IASA IN FATA???????

DE CE NU VA PLAC SI OAMENII MODESTI?????

ASTIA CARE ARUNCA CU NOROI IN TOATA LUMEA SI INVINOVATESTE PE TOATA LUMEA PENTRU PROSTIILE LOR,SUNT OAMENI DE NIMIC (VEZI BASESCU).INCAPABILI SI INCOMPETENTI.

ANTONESCU ESTE UN OM AL SOLUTIILOR,VORBESTE PUTIN ASTA INSEAMNA CA GANDESTE MULT SI VA FACE SI MAI MULT,NU ESTE UN OM DE MAHALA CA BASESCU ,NE-AM SATURAT DE CEARTA,MAHALA SI BETIVI.
UN BETIV NICIODATA NU VA AVEA CREIERUL CU EL,CREIERUL LUI ESTE UNDEVA INTR-O STICLA,NU LA PROBLEMELE REALE.


ASA CA NU VA MAI LASATI MANIPULATI SI PACALITI DE SUSTINATORII LUI BASESCU SI CHIAR DE CEI MA LUI GEOANA CARE NU VA PUTEA FACE NIMIC FARA PRIETENUL LUI VANGHELIE SI ESTE ,,CUM IL BATE VANTUL,,.

ASA CA AVEM NEVOIE DE UN OM CA ANTONESCU CARE SUSTINE O POLITICA LIBERALA.
AMINTITI-VA PERIOADA DE GUVERNARE A LIBERALILOR,2005-2008.
TOTI INCEPUSE-M S-O DUCEM BINE CU LIBERALUL TARICEANU.
CU TOATE CA AVEA PIEDICI DE LA MARINAR EL TOT A REUSIT SA FACA CEVA PENTRU NOI.
ASA CA AVEM NEVOIE DE LIBERALI!!!!!!!!!!!!!

alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 13:18

De la: danielemarcos, la data 2009-11-13 12:03:39ESTE UN OM DE BUN SIMT,CARE NU S-A PLIMBAT DIN PARTID IN PARTID CA SA IASA IN FATA CU ORICE PRET ,S-A RIDICAT IN PARTID PRIN PROPRIILE FORTE CU PASI MICI SI SIGURI.

NU SI-A CALCAT COLEGII IN PICIOARE CA SA SE PROPULSEZE PE PRIMUL LOC

DE CE VA PLAC DOAR ASTIA CARE SE CEARTA CU TOATA LUMEA CA SA IASA IN FATA???????

DE CE NU VA PLAC SI OAMENII MODESTI?????

ASTIA CARE ARUNCA CU NOROI IN TOATA LUMEA SI INVINOVATESTE PE TOATA LUMEA PENTRU PROSTIILE LOR,SUNT OAMENI DE NIMIC (VEZI BASESCU).INCAPABILI SI INCOMPETENTI.

ANTONESCU ESTE UN OM AL SOLUTIILOR,VORBESTE PUTIN ASTA INSEAMNA CA GANDESTE MULT SI VA FACE SI MAI MULT,NU ESTE UN OM DE MAHALA CA BASESCU ,NE-AM SATURAT DE CEARTA,MAHALA SI BETIVI.
UN BETIV NICIODATA NU VA AVEA CREIERUL CU EL,CREIERUL LUI ESTE UNDEVA INTR-O STICLA,NU LA PROBLEMELE REALE.


ASA CA NU VA MAI LASATI MANIPULATI SI PACALITI DE SUSTINATORII LUI BASESCU SI CHIAR DE CEI MA LUI GEOANA CARE NU VA PUTEA FACE NIMIC FARA PRIETENUL LUI VANGHELIE SI ESTE ,,CUM IL BATE VANTUL,,.

ASA CA AVEM NEVOIE DE UN OM CA ANTONESCU CARE SUSTINE O POLITICA LIBERALA.
AMINTITI-VA PERIOADA DE GUVERNARE A LIBERALILOR,2005-2008.
TOTI INCEPUSE-M S-O DUCEM BINE CU LIBERALUL TARICEANU.
CU TOATE CA AVEA PIEDICI DE LA MARINAR EL TOT A REUSIT SA FACA CEVA PENTRU NOI.
ASA CA AVEM NEVOIE DE LIBERALI!!!!!!!!!!!!!Ggeorghe .Nasaramba.:

""Mult mai tarziu am gasit in Gazeta de Vest lucruri extrem de interesante. In anii de rezistenta 1949-1953, procuror general al Regiunii Oltenia era Sasa Sidorovici, nimeni alta decat sotia lui Silviu Brucan, iar director al inchisorii de la Craiova a fost Cornel Patriciu, tatal lui Dinu Patriciu. Cu alte cuvinte si ei doi au fost raspunzatori de soarta celor omorati in acele vremuri. Nu vreau sa fac alte comentarii pentru ca imi aduc perfect aminte ce imi spunea tata: “Eu ma lupt sa scapam de ciuma rosie de la Rasarit, iar pe voi o sa va manance cainii de la apus”"".

Tatal lui Nasaramba a fost executat-

Este o postare a lui karpov ,care spune totul despre ce se intampla pe la liberali !Daca dinu patriciu e in spatele lui antonescu si a liberalilor atunci avand in vedere din ce familie provine ar trebui sa ne gandim de 2 ori in ceea cel priveste pe crin
Liberalii nu prea si-au vazut de treaba -ar trebui sa urmaresti ce afaceri se fac la iasi si ai sa observi ca majoritatea ""castigatorilor""sunt liberali
Ei ,ca si ceilalti din psd si pdl nu se gandesc decat la afacerile personale
Gandeste-te mai bine la candidati precum cernea sau manole -nu e obligatoriu sa alegi doar pe cei din echipele castigatoare-acestia daca ar castiga au obligatii fata de partidele din care provin-nu stiu sa fie presedinti ai tuturor romanilor-sunt jigodii !


ticuta2IV1940

46 mesaje
Membru din: 29/07/2009
Oras: Braila

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 13:18

Un lipovean betiv,fost repetent si chiulangiu,cu gandire scurta si care nu poate patrunde pe cea mai inalta treapta de presedinte in Romania (poate in Banglades)


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 13:39

De la: alehin, la data 2009-11-13 13:18:21
Ggeorghe .Nasaramba.:

""Mult mai tarziu am gasit in Gazeta de Vest lucruri extrem de interesante. In anii de rezistenta 1949-1953, procuror general al Regiunii Oltenia era Sasa Sidorovici, nimeni alta decat sotia lui Silviu Brucan, iar director al inchisorii de la Craiova a fost Cornel Patriciu, tatal lui Dinu Patriciu. Cu alte cuvinte si ei doi au fost raspunzatori de soarta celor omorati in acele vremuri. Nu vreau sa fac alte comentarii pentru ca imi aduc perfect aminte ce imi spunea tata: “Eu ma lupt sa scapam de ciuma rosie de la Rasarit, iar pe voi o sa va manance cainii de la apus”"".

Tatal lui Nasaramba a fost executat-

Este o postare a lui karpov ,care spune totul despre ce se intampla pe la liberali !Daca dinu patriciu e in spatele lui antonescu si a liberalilor atunci avand in vedere din ce familie provine ar trebui sa ne gandim de 2 ori in ceea cel priveste pe crin


Aceasta postare este o minciuna ordinara .Tatal lui patriciu nu a fost director de inchisoare ci primul roman cu doctorat in geofizica in occident (Germania) si a lucrat doar ca profesor universitar si in cercetare.

www.romanialibera.ro/a104845/patriciu-senior-primul-roman-cu-doc...

Este rusinos ca exista oameni care scot astfel de minciuni la comanda dar si mai rusinos este ca exista oameni care le raspandesc fara sa le verifice desi era foarte simplu.Nici macar nu il cheama Cornel Patriciu ci Valeriu Patriciu .Unora insa le place aruncatul cu noroi.


alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:06

.Tatal lui patriciu nu a fost director de inchisoare ci primul roman cu doctorat in geofizica in occident (Germania) si a lucrat doar ca profesor universitar si in cercetare.,,


Vanea ...de ce te mananca limba tastaturii si sa faci cum ai zis si anume ...sa pastrezi ....distanta ...?!!


.Presedintele liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat ca a "livrat" Securitatii zeci de fruntasi liberali, contra cost. Justificarea - cu banii luati pe informarile date la Securitate, Dan Amadeo Lazarescu i-a ajutat pe cei pe care i-a bagat in puscarie.

Dupa modelul tatalui vitreg, Tariceanu s-a debarasat si el de trecut: premierul a sustinut ca nu il recunoaste pe Dan Amadeo Lazarescu ca tata, ci doar ca pe "sotul mamei" sale.


alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:08

La conducerea PNL s-au mai "infiltrat" si alte doua odrasle de securisti cu functii de conducere. Presedintele liberalilor din Bucuresti, Ludovic Orban, a recunoscut ca tatal sau a fost angajat la Securitate, cu titlul de capitan in rezerva, prin anii ?50.

Dar recunoasterea de atunci a tatalui sau a fost bagata sub pres de Ludovic Orban care a sustinut constant ca nu a avut nicio legatura cu "slabiciunea" parintelui sau fata de Securitate. Cazurile celor trei mai mari liberali sunt de notorietate. Noutatea este ca Dan Motreanu, proaspat ajuns ministru al agriculturii, a fost si el crescut de un fost ofiter de Securitate.

Potrivit unor surse din randul fostilor ofiteri comunisti, tatal lui Motreanu a fost ofiter de Securitate, transferat de la Orastie, la Deva. Fostul secretar general al PNL a recunoscut doar ca tatal sau a fost ofiter in armata, trimis apoi la Ministerul de Interne, unde se ocupa cu "pregatirea fizica".

Liberalii desprinsi din familii pe care s-a pus stampila Securitatii incearca acum sa promoveze deconspirarea fostilor informatori. PNL a exclus cativa liberali care au avut angajament semnat cu Securitatea si sustine doi dintre membrii de baza ai CNSAS - pe actualul presedinte al Colegiului, Claudiu Secasiu, si initiatorul legii privind deconspirarea Securitatii, Constantin Ticu Dumitrescu.

Atat ca miscarile politice ale conducerii PNL nu demonteaza suspiciunile privind moralitatea principiilor dupa care se ghideaza conducerea liberala.

Cei mai de seama liberali de la conducerea Partidului National Liberal se trag din familii care au cochetat la un moment dat cu securitatea. Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al lui Dan Amadeo Lazarescu, cel care a "predat" liberali la securitate, contra cost.

Ludovic Orban, liderul PNL din Capitala a recunoscut ca este fiul unui fost maior de securitate, iar bunica actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a fost cunoscuta activista comunista Ghizela Wass.

Surpriza vine din partea lui Dan Motreanu, fost secretar general al formatiunii si proaspat ajuns ministru al agriculturii, al carui tata a fost ofiter de securitate la Orastie, iar apoi la Deva, potrivit unor surse din randul fostilor ofiteri comunisti.

Asa tata, asa fiu. Cei care conduc astazi PNL au invatat primii pasi intr-ale politicii de la oameni asezati in posturi din primele linii ale securitatii. Dar Tariceanu, Olteanu, Motreanu si Orban neaga la unison, ca au avut vreo legatura cu activitatea desfasurata de rudele lor.

Ba chiar actuala conducere a PNL a promovat o politica de sanctiuni pentru toti liberalii care au fost gasiti cu angajament la securitate, si s-au tinut de ea, renuntand la cativa membri PNL.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:14

De la: alehin, la data 2009-11-13 14:06:31.Tatal lui patriciu nu a fost director de inchisoare ci primul roman cu doctorat in geofizica in occident (Germania) si a lucrat doar ca profesor universitar si in cercetare.,,


Vanea ...de ce te mananca limba tastaturii si sa faci cum ai zis si anume ...sa pastrezi ....distanta ...?!!


.Presedintele liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat ca a "livrat" Securitatii zeci de fruntasi liberali, contra cost. Justificarea - cu banii luati pe informarile date la Securitate, Dan Amadeo Lazarescu i-a ajutat pe cei pe care i-a bagat in puscarie.

Dupa modelul tatalui vitreg, Tariceanu s-a debarasat si el de trecut: premierul a sustinut ca nu il recunoaste pe Dan Amadeo Lazarescu ca tata, ci doar ca pe "sotul mamei" sale.


Alehin,cati ani a stat in inchisorile comuniste Dan Amedeo Lazarescu ?Tu nu observi ca anticomunistii si persoanele neintinate in tara asta au ajuns doar aia care nu au facut nici macar 5 minute de puscarie politica ci au fost trimisi la Anvers iar ceilalti toti sunt prezentati drept colaboratori odiosi ai securitatii?

Sper ca stii si tu ca Dan Amedeo Lazarescu nu este tatal biologic al lui Tariceanu ci doar adoptiv.Stiai asta sau nu ?Ce iti pare deci asa de ciudat ca unui tata ADOPTIV nu ii spui "tata"?

Sincer Alehin,ma asteptam sa iti ceri scuze pentru postarea de mai sus in care spuneai ca tatal lui Patriciu a fost diretor de inchisoare si a omorat detinuti politici.Asa era firesc ,sa imi multumesti ca ti-am aratat greseala si sa iti ceri scuze.Se pare insa ca am asteptari prea mari de la tine!


9am072632

6 mesaje
Membru din: 11/06/2009
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:15

ANTONESCU , UN BIET PROFESOR DE ISTORIE CARE PROMOVA 1 AN IN 2 ANI DE CURS


alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:18

E preferabil sa faci abstractie de viata personala a unui politician atunci cind ii judeci prestatia dar, in cazul domnului Calin Popescu Tariceanu, este imposibil sa nu constati ca dumnealui face si desface aliantele politice cu gratia cu care a trecut prin patru casnicii. Consfintind in drept o alianta cu PSD care functiona de multa vreme in fapt, dumnealui rezolva mai multe chestiuni dintr-o lovitura: aduce PNL in zona periculoasa a extinctiei politice, subsumeaza actul guvernamental intereselor mafiote transpartinice si creeaza conditiile unei guvernari corupte, ineficiente, schioape si nelegitime.

Continuind o comparatie de mai sus, e ca si cum Tariceanu si-ar fi batut la singe vreuna dintre fostele neveste exact in timp ce i-ar fi jurat dragoste vesnica si-apoi ar mai fi sustinut in fata instantei ca doamna in chestiune n-are nici un motiv sa ceara divortul. Oricum, partajul ii este net defavorabil: sondajele de opinie confirma sec faptul ca electoratul Aliantei se indreapta intr-o proportie covirsitoare (peste 75 %) catre PD. Imi asum riscul de a afirma ca acest trend se va accentua in continuare, pina cind Tariceanu si gasca lui vor ajunge sa mai fie votati, eventual, de propriile neveste, de fini, rude si parteneri de business bugetar.


Probabil ca aceste aspecte tin de o simbolistica profunda mai mult decit de domeniul coincidentei. Vorba românului: Cum iti asterni, asa dormi. Gasca lui Tariceanu s-a asezat singura pe farasul care se va deserta curind la groapa de gunoi a istoriei.


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 14:24

De la: alehin, la data 2009-11-13 14:06:31.Tatal lui patriciu nu a fost director de inchisoare ci primul roman cu doctorat in geofizica in occident (Germania) si a lucrat doar ca profesor universitar si in cercetare.,,


Vanea ...de ce te mananca limba tastaturii si sa faci cum ai zis si anume ...sa pastrezi ....distanta ...?!!


.Presedintele liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat ca a "livrat" Securitatii zeci de fruntasi liberali, contra cost. Justificarea - cu banii luati pe informarile date la Securitate, Dan Amadeo Lazarescu i-a ajutat pe cei pe care i-a bagat in puscarie.

Dupa modelul tatalui vitreg, Tariceanu s-a debarasat si el de trecut: premierul a sustinut ca nu il recunoaste pe Dan Amadeo Lazarescu ca tata, ci doar ca pe "sotul mamei" sale.


De ce nu îți ceri scuze pentru mizeria scrisă despre tatăl lui Dinu Patriciu? Îți spun eu, fiindcă vreți să acoperiți faptul că generalul Eugen Bădălan , un torționar al timișorenilor în decembrie 1989 este deputat PD-L, fiindcă vreți să ascundeți faptul că generalul Constantin Zeca, un alt torționar al timișorenilor în decembrie 1989, a mai primit o stea de general de la Traian Băsescu.


Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Crin Antonescu?
Mergi la: