back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Cine este crin antonescu?

 


 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 11:38

Crin Antonescu va trage chiulul ca presedinte al Romaniei, asa cum a tras chiulul in Parlamentul Romaniei. Presedintele PNL e independent de problemele tarii, dar e dependent de Patriciu. Ziua: Antonescu mimeaza virginitatea politica. Sclavul grupurilor de interese
2009 august 28


Liderul PNL se agata cu disperare de imaginea unui altfel de om politic. Fals, total fals, daca ne amintim ca traieste minunat din politica de doua decenii

Crin Antonescu se da virgin, dar traieste minunat de 20 de ani din politica. El incearca sa-si creeze o imagine de candidat diferit fata de ceilalti, dar este prizonierul unuia dintre cele mai importante grupuri de interese din Romania, cel al miliardarului Dinu Patriciu. Ca ministru, a servit direct sau indirect grupul de interese pe care il denunta acum ca fiind in jurul contra-candidatului sau de la Cotroceni.

Intelectualul de la Alianta Civica a repetat doi ani de facultate, a recunoscut esecul universitar doar in urma dezvaluirilor din presa si tavaleste gramatica pe la televizor, fiind si un pseudo-cunoscator al limbii engleze. Presedintele PNL, inainte sa fie penelist pur-sange a mai schimbat doua partide si a avut tupeul sa-si stearga traseismul din autobiografia oficiala.

Crin Antonescu a devenit presedintele PNL avand aura de penelist trup si suflet, nascut in PNL. Dar nu este deloc asa. PNL este al treilea partid al lui Antonescu.

Crin-Trei partide

Mai inainte s-a perindat pe la Partidul Aliantei Civice (PAC) si Partidul Liberal 1993 (PL-93) al lui Dinu Patriciu. Chipurile, aceste partide erau tot liberale, pentru ca au tot fuzionat cu PNL pe masura ratarii pragului electoral, iar Antonescu s-ar fi invartit numai in familie.

Nimic mai neadevarat, tinand cont de faptul ca liderii PNL, PL-93 si PAC se urau de moarte, iar virginul Crin a participat din plin la puciurile de partid. In principiu, daca acuzatia de traseism politic este neintemeiata, atunci este inexplicabil de ce Antonescu a ascuns din biografia lui oficiala apartenenta la alte doua partide in afara de PNL, cel pe care il pastoreste in prezent.

Candidatul PNL si-a tras staif intelectual pentru ca este absolventul Facultatii de Istorie de la Universitatea Bucuresti si a mai avut si legitimatie de membru la Alianta Civica, un ONG al intelectualilor angajati din anii 90.

Intelectual repetent

Dar intelectualul Antonescu a recunoscut ca a repetat doi ani de facultate doar in urma dezvaluirilor din presa. Un an l-ar fi repetat in semn de protest impotriva sistemului comunist, iar altul pentru a ramane un an cu sotia sa, studenta la Bucuresti, zice el. Tineretea furtunoasa e caracteristica multor oameni, iar alegatorii inteleg asta si fara sa furi anii din autobiografie.

La o emisiune televizata, aristocratul liberal cu papion si telectualul de la Alianta Civica a dat putin de garduri si cu gramatica limbii romane, acordand incorect si ilar pluralul serviciuri. Nu era nicio problema, poate a avut emotii in studiou si, oricum, Romania are nevoie mai degraba de oameni adevarati decat de profesori de gramatica.

Dar Antonescu a incercat sa iasa ipocrit din incurcatura gramaticala, mintind ca nu este agramat, ci doar a vrut sa parafrazeze faimosul succesuri al Elenei Basescu. In plus, viitorul presedinte al Romaniei, care ar trebui sa bata cu pumnul in masa rusilor si americanilor, s-a lasat scos la tabla ca un copil de realizatorul C.T. Popescu, care l-a si ridiculizat pentru necunoasterea limbii engleze.

Crin Antonescu se brenduieste ca fiind altceva, diferit de ticaloasa clasa politica romaneasca. Nimic mai fals. Crin nu vine de pe strada. El traieste de aproape 20 de ani din politica, fiind deputat de 17 ani cu un intermezzo de trei ani ca ministru al Tineretului si Sportului, interval in care a schimbat si trei partide.

Cel mai altfel

Daca asta e virginitate, atunci ce-o mai fi curvasarie, in politica? In plus, Antonescu a fost un favorizat al clanurilor politice. Fara niciun merit, a ajuns ministrul MTS. Cand s-a reformat Guvernul Radu Vasile, s-au redus numarul de ministri de la cei 35 ai lui Vacaroiu la 16 plus premierul. Bineinteles ca, in logica reformatorilor, MTS trebuia sa dispara, transformandu-se in Agentie sau Autoritate. Antonescu a ramas ministru sfidandu-se reforma Administratiei Publice Centrale la ordinul presedintelui Emil Constantinescu. Acelasi Constantinescu pe care Crin, peste doi ani, il facea albie de porci pentru ca il sustinea la presedintie pe crestin-democratul Isarescu in locul liberalului Stolojan. E drept, acum presedintele care nu a lasat nicio dara in istorie si toti locotenentii sai s-au inrolat cu totii in armata lui Antonescu!

Alta personalitate a liderului PNL, cea de profesionist, s-a dus pe apa sambetei, odata cu proba Executivului, unde ministrul Antonescu nu a aratat nimic, nu a batut un cui la MTS. Si apoi, de unde experienta profesionala la un om care la varsta de 50 de ani a fost doar trei ani profesor stagiar, iar restul politician. Nu am spus-o noi, ci Tariceanu, care il plasa pe Crin in topul chiulangiilor de la Camera Deputatilor.

Asul din maneca al lui Crin Antonescu este independenta si, mai mult, ostilitatea fata de grupurile de interese, spre deosebire de contra-candidatii sai, Geoana si Basescu. Dar virginalul Antonescu nu e in stare sa lamureasca dependenta fata de miliardarul Patriciu, care i-a asigurat logistica pentru victoria la congresul PNL impotriva lui Tariceanu, iar acum il tine prizonier, prin consultantii si fondurile de campanie. Dusmanul grupurilor de interese Crin Antonescu nu are raspunsuri nici la alegatiuni din presa care se refera la exclusivistul Club al Vinului, un grup de interese al lui Tariceanu, sau eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile BTT-Herastrau in favoarea unui grup de interese al mult hulitei Elena Udrea, acuzatiile privind manevrele de la Strandul Tineretului in favoarea lui Puiu Popoviciu sau soarta Strandului Floreasca, unde se afla cooperativa revolutionara Club 22 TV. Un om care pretinde ca a preluat puterea in PNL pe valul popular nu poate da explicatii privind firma de relatii publice a lui Patriciu, ale carei angajate selectate la concursuri de miss ii convingeau pe junii liberali cu sange fierbinte sa voteze virginalul. Si nu poate da explicatii nici despre liderul judetean liberal amenintat cu taierea contractelor de pus termopane la statiile de benzina daca misca-n front la congresul partidului. Iar fostii directori de servicii secrete ar trebui sa piarda timpul pe la seminarii si simpozioane NATO, nu sa traga sforile pentru un candidat sau altul, furand startul prin informatiile pe care le-au capatat prin natura functiei conferite de Statul Roman. Consultanta electorala informativ-operativa nu da bine la virginitatea politica.


Chiar va doriti un presedinte ca asta?


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 11:56

1. NAVIGATORUL SI TURNATORUL

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.

In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.

Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.

Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.

TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.

In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.

In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,

dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.

In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.

In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.

Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este , si ca este.

Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaiei Civile din Ministerul Transporturilor.

Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
SUS

2. ADMINISTRATORUL

In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie, TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.

In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.

In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).

Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.

Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.

Actualmente se afla pe rol la nalta Curte de Casaie i Justiie dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.

Alaturi de TRAIAN BASESCU sunt inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.

Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.

Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.

Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management n Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputailor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.

In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

Tot acum TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de

functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

Cea mai cunoscuta mostra de a banului public a fost autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
SUS

3. POLITICIANUL

TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.

In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.

In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie, si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.

TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.

Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.

Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.

TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.

Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.

Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.

TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei, de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.

Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.

Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.

La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.

De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public

In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca

In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.

In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.

TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.
SUS

4. AFACERISTUL

In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.

Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.

In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.

In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.

Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece - conform Legii 5/1973 - o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.

Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.

Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.

Desi in prezent locuieste efectiv in aceasta vila impreuna cu sotia, TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.n 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.

Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company, unde este si administrator.

O alta firma la care TRAIAN BASESCU este de data aceasta asociat unic si care este administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata n 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

TRAIAN BASESCU a declarat ntotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu nghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu 20% si Mircea Basescu 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu 39% si Dumitru Scaiceanu 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare.

TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV, ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.

Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis de curand un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.

Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.

Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor '90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.

TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).

TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.
SUS5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA

a) scurt istoric

- In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM: Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea, Flota de Pescuit Fluvial la Galati;

- Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;

- Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;

- C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura capitan/commandant de cursa lunga; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;

- Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;

- In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;Atributiile comandantului:

- este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;

- poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;

- poate oficia casatorii;

- poate aresta si incarcera;

- poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;- La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;

- Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:

- achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv ship-shandler);

- tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;

- o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.

- Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);

- Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),

- In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;

- Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;

- Lansata sub pavilion de complezenta (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;

- In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama, Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;

- Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte reparatii capitale;c) Contractele de bare-boat:- alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;

- NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;

- Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;

- Metode au fost urmatoarele:

i. Reparatii fictive sau devize incarcate;

ii. Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);

iii. Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;- contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;

- printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.

- Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;d) Dosarul Flota:- dosarul Flota instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;

- navele au fost ipotecate de Christiana Bank Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;

- grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;

- banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);

- Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;

- Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;

- Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc Hercule, arestat in Suez;

- Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele Mangalia, Tutova si Tuzla firmei americane King Shipping Management;

- Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);

- Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;

- Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte Minerva Shipping Company cu sediul in Malta;

- Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;

- In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);

- Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;

- In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;

- Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;

- La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;

- In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;

- Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in Saadyat Free Zone Abu Dhabi;

- In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: GIAT Industries, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;

- Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit Mounth Parnitha (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;

- Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);

- Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);

- Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;

- Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;

- Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:

i. 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);

ii. 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;

iii. 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;- mai sunt urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo;

- alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele acoperit (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada scufundarii flotei avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste ce plutea pe apa, in prezent fixata in conturi personale.e) Virgil Magureanu (A), care a preluat comanda securitatii interne; ce a facut? Doar a supravegheat scufundarea flotei si a Romaniei? Sub sloganul nu ne vindem tara (o talharim noi) pusa in gura muncitorimii eliberate de munca in 1989; pe cine a slujit (ofiterul acoperit al CIE, transferat in Academia Stefan Gheorghiu sub masca unui obscur expert la insistentele rectorului Leonte Rautu (NKVZ); rapid propulsat langa Iliescu de curentul gorbaciovisto (KGB/GRU) - decembrist ? Indicativul motanel il purta Virgil Magureanu in asa zisa dizidenta la Focsani (protejata si dirijata) - prietenii stiu de ce!


Chiar va doriti un presedinte ca asta ?


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 18:38

George Crin Laureniu ANTONESCU
Curriculum Vitae
Date biografice

Data i locul naterii: 21.09.1959, Tulcea;
Stare civil: vduv, 1 copil.

Studii i specializri

1985 - Universitatea Bucureti - Facultatea Istorie-Filozofie.

Activitate profesional

1985 - 1989 - profesor;
1989 - 1992 - muzeograf;
1992 - 2004 - deputat.

Funcii, activiti ntr-un partid politic

1992 - 1996 - deputat (CDR);
1996 - 2000 - deputat (CDR-PNL);
2000 - 2004 - deputat (PNL);
1995 - 2002 - vicepreedinte PNL.

Funcii, activiti ntr-o organizaie din administraia public central sau local

1997 - 2000 - Ministrul Tineretului i Sportului.

Funcii, activiti parlamentare anterioare

1996 - 1997 i 2002 - 2004 - liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputailor.
13.12.2004


Studii aprofundate de istorie ( doi ani repetent)
Patru ani profesoras, trei ani muzeograf, 18 ani parlamentar, adica trai neneaca fara sa faci nimic! A, ba nu, imi cer scuze, s-a specializat in chiul!

Fara lucrari publicate, carti, brosuri..ceva care sa justifice statutul de intelectual!

Cam putin pentru unul pe care il recomandati ca presedinte! Este sters, anonim, incolor, inodor...


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 09:16

De la: black10131307, la data 2009-10-15 18:38:21George Crin Laureniu ANTONESCU
Curriculum Vitae
Date biografice

Data i locul naterii: 21.09.1959, Tulcea;
Stare civil: vduv, 1 copil.

Studii i specializri

1985 - Universitatea Bucureti - Facultatea Istorie-Filozofie.

Activitate profesional

1985 - 1989 - profesor;
1989 - 1992 - muzeograf;
1992 - 2004 - deputat.

Funcii, activiti ntr-un partid politic

1992 - 1996 - deputat (CDR);
1996 - 2000 - deputat (CDR-PNL);
2000 - 2004 - deputat (PNL);
1995 - 2002 - vicepreedinte PNL.

Funcii, activiti ntr-o organizaie din administraia public central sau local

1997 - 2000 - Ministrul Tineretului i Sportului.

Funcii, activiti parlamentare anterioare

1996 - 1997 i 2002 - 2004 - liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputailor.
13.12.2004


Studii aprofundate de istorie ( doi ani repetent)
Patru ani profesoras, trei ani muzeograf, 18 ani parlamentar, adica trai neneaca fara sa faci nimic! A, ba nu, imi cer scuze, s-a specializat in chiul!

Fara lucrari publicate, carti, brosuri..ceva care sa justifice statutul de intelectual!

Cam putin pentru unul pe care il recomandati ca presedinte! Este sters, anonim, incolor, inodor...


Crin Antonescu are biografie de invidiat !
n schimb, n biografia lui Bsescu,
a) - dup propria-i mrturisire, gseti :
- "nu mi-a plcut coala" ,
- contraband cu igri, alcool i blugi ,
- incendieri de nave.
b) din datele de la DNA, gseti :
- vnzarea flotei,
- delapidare de pe vremea cnd era ministrul transporturilor
- excrocherii imobiliare
- afaceri ilegale pe timpul mandatului de primar general al capitalei
- afaceri de clan mafiot pe timpul mandatului ca preedinte


Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 09:27

De la: 111dinu, la data 2009-10-16 09:16:05
De la: black10131307, la data 2009-10-15 18:38:21George Crin Laureniu ANTONESCU
Curriculum Vitae
Date biografice

Data i locul naterii: 21.09.1959, Tulcea;
Stare civil: vduv, 1 copil.

Studii i specializri

1985 - Universitatea Bucureti - Facultatea Istorie-Filozofie.

Activitate profesional

1985 - 1989 - profesor;
1989 - 1992 - muzeograf;
1992 - 2004 - deputat.

Funcii, activiti ntr-un partid politic

1992 - 1996 - deputat (CDR);
1996 - 2000 - deputat (CDR-PNL);
2000 - 2004 - deputat (PNL);
1995 - 2002 - vicepreedinte PNL.

Funcii, activiti ntr-o organizaie din administraia public central sau local

1997 - 2000 - Ministrul Tineretului i Sportului.

Funcii, activiti parlamentare anterioare

1996 - 1997 i 2002 - 2004 - liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputailor.
13.12.2004


Studii aprofundate de istorie ( doi ani repetent)
Patru ani profesoras, trei ani muzeograf, 18 ani parlamentar, adica trai neneaca fara sa faci nimic! A, ba nu, imi cer scuze, s-a specializat in chiul!

Fara lucrari publicate, carti, brosuri..ceva care sa justifice statutul de intelectual!

Cam putin pentru unul pe care il recomandati ca presedinte! Este sters, anonim, incolor, inodor...


Crin Antonescu are biografie de invidiat !
n schimb, n biografia lui Bsescu,
a) - dup propria-i mrturisire, gseti :
- "nu mi-a plcut coala" ,
- contraband cu igri, alcool i blugi ,
- incendieri de nave.
b) din datele de la DNA, gseti :
- vnzarea flotei,
- delapidare de pe vremea cnd era ministrul transporturilor
- excrocherii imobiliare
- afaceri ilegale pe timpul mandatului de primar general al capitalei
- afaceri de clan mafiot pe timpul mandatului ca preedinte


Pai nu conteaza Dinule .Black a spus clar ca Antonescu "are cam putin pentru unul recomandat ca presedinte".Trebuie sa recunoastem ca are dreptate,in sensul ca Traian Basescu are MULTE ...prea MULTE pentru unul recomandat ca presedinte. .Antonescu nu are nici case luate abuziv,nu a incendiat nici vapoare ,nici nu a fost implicat in scandaluri (el sau rude ale sale)si nici nu a mintit ca Bassescu.Putin,foarte putin dom'le!Ce fel de presedinte este asta care in CVul lui nu poate sa-si treaca o lista enorma de porcarii?


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 12:55

Base a facut ceva in viata lui! Crinuta parca s-a nascut alaltaieri. Nimic, zero, nada! Un individ sters, anost!
Si daca mai pui pe deasupra ca nu am auzit din gura lui ca are un program, ca vrea sa faca ceva ca Presedinte!
Pai ce o sa faca, o sa-l sune pe Patriciu ca sa-l intrebe?

Fugiti de aici cu paiata voastra!


Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Membru din: 16/10/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 13:26

Puteti veni cu cate contraargumente doriti, insa dintre toti candidatii in cursa prezidentiala, Crin ramane alegerea cea mai buna. Este hotarat, are idei bune si propune solutii reale si benefice pentru actualele probleme existente. Gabi A.


Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 13:32

De la: Gabi_A_, la data 2009-10-16 13:26:34Puteti veni cu cate contraargumente doriti, insa dintre toti candidatii in cursa prezidentiala, Crin ramane alegerea cea mai buna. Este hotarat, are idei bune si propune solutii reale si benefice pentru actualele probleme existente. Gabi A.

Este baiat bun cam impotent,dar merge la umplutura


Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 14:22

De la: Gabi_A_, la data 2009-10-16 13:26:34Puteti veni cu cate contraargumente doriti, insa dintre toti candidatii in cursa prezidentiala, Crin ramane alegerea cea mai buna. Este hotarat, are idei bune si propune solutii reale si benefice pentru actualele probleme existente. Gabi A.


Ei, daca are idei, din doua una: este ideal sau idiot! Cum nu l-am auzit vorbind despre altceva decit despre Basescu, e clar ca ideal nu este!


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 14:42

De la: black10131307, la data 2009-10-16 14:22:34
De la: Gabi_A_, la data 2009-10-16 13:26:34Puteti veni cu cate contraargumente doriti, insa dintre toti candidatii in cursa prezidentiala, Crin ramane alegerea cea mai buna. Este hotarat, are idei bune si propune solutii reale si benefice pentru actualele probleme existente. Gabi A.


Ei, daca are idei, din doua una: este ideal sau idiot! Cum nu l-am auzit vorbind despre altceva decit despre Basescu, e clar ca ideal nu este!


Dupa mine un politician responsabil nu are cum sa nu discute si despre Traian Basescu deoarece este cel mai bun exemplu de CUM NU TREBUIE SA FIE UN PRESEDINTE! A lasa poporul manipulat de un astfel de individ preferand tacerea l-ar face complice la porcariile ,minciunile si demagogia lui Basescu!Nu Black,un politician responsabil este dator sa incerce sa arate si sa explice poporului sau demagogia si iresponsabilitatea "inca presedintelui".


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 15:05

De la: vaneamarin, la data 2009-10-16 14:42:14
De la: black10131307, la data 2009-10-16 14:22:34
De la: Gabi_A_, la data 2009-10-16 13:26:34Puteti veni cu cate contraargumente doriti, insa dintre toti candidatii in cursa prezidentiala, Crin ramane alegerea cea mai buna. Este hotarat, are idei bune si propune solutii reale si benefice pentru actualele probleme existente. Gabi A.


Ei, daca are idei, din doua una: este ideal sau idiot! Cum nu l-am auzit vorbind despre altceva decit despre Basescu, e clar ca ideal nu este!


Dupa mine un politician responsabil nu are cum sa nu discute si despre Traian Basescu deoarece este cel mai bun exemplu de CUM NU TREBUIE SA FIE UN PRESEDINTE! A lasa poporul manipulat de un astfel de individ preferand tacerea l-ar face complice la porcariile ,minciunile si demagogia lui Basescu!Nu Black,un politician responsabil este dator sa incerce sa arate si sa explice poporului sau demagogia si iresponsabilitatea "inca presedintelui".


Ai zis bine " si despre Traian Basescu"! Problema e ca discuta DOAR despre el. Altceva nu mai stie?
Nu vrea sa faca nimic pentru tara? Pai in cazul asta e bun...il votam! De tara or sa se ocupe Patriciu, Vantu, Voiculescu...


Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Membru din: 14/10/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 15:24

Mai vaniuska LASA-NE!!!!!!
Uitat-te la partiduletul tau minuscul de 19% reprezentare in electorat ca este plin de fosti securisti care mai nou isi spun NUCLEUL DUR AL PNL-ULUI.
Cred ca esti masochist ca si crinulet al tau.
Daca ai ajuns sa spui ca macar aia de primesc ,,mita electorala" raman cu ceva decat fraierii care pun stampila din constiinta , eu unul stau si ma minunez cum de ai o fotografie asa de sugestiva sub care ,,combati" pe acest site.
Sau poate esti platit prea bine de cineva ca sa vii sa ne vinzi gogosi.
Sau poate te adresezi ,,handicapatilor" cumparati la alegerile locale cu milioane de euro.
Numai asa ati reusit si voi sa strangeti procentul asta amarat la nivel de tara.
Si acum veniti cu propuneri de prim ministru aliati cu mai vechii vostri ,,colaboratori" psd lui vanghelie almanahe si goagali???
Sa nu crezi ca iau partea pdl-ului ca au si astia ,,POCNITORILE LOR" de te umfla plansul!!!
Dar nu mai face pe viteazul cu pnl -ul tau ca in cei 4 ani de guvernare pe care i-ati avut ati distrus partidul pe care il sustii.
A nu stiu daca ai observat la televiziunea lui ,,VANTULET" CUM PE FONDUL ROSU TRADITIONAL AL AL STIRILOR APAR BREAKING-NEWS-URILE PE UN FOND GALBEN DE TE DOR OCHII DIN CAP.
Chiar ne credeti ca nu vedem alianta lui ,,vantulet cu patricica si marele securist voiculescu .(p bani si sustinere)
Pai spui tu de basescu ca fost securist si nu te uiti la tine in ograda???
Vezi ca esti in pozitia aia: cine arunca primul cu piatra!!!
Apropo si aceste informatii de unde le ai???
Ai dat un ,,SARCI PE GOAGAL"


Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Membru din: 14/10/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 15:33

TE ROG CEVA!
LASA-L PE VANIUSKA. CRED CA TRANSMITE DIRECT DIN SEDIUL PNL-ULUI!!!
LASA-L IN PACE CA ESTE DISPERAT.
NU VEZI CA A AJUNS IN FAZA TERMINALA DE INTOXICARE.
ZICI CA L-A PUS PNL SA URLE ,,ULTIMUL STRIGAT DE LEBADA"


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 15:42

De la: 9am154814, la data 2009-10-16 15:33:08TE ROG CEVA!
LASA-L PE VANIUSKA. CRED CA TRANSMITE DIRECT DIN SEDIUL PNL-ULUI!!!
LASA-L IN PACE CA ESTE DISPERAT.
NU VEZI CA A AJUNS IN FAZA TERMINALA DE INTOXICARE.
ZICI CA L-A PUS PNL SA URLE ,,ULTIMUL STRIGAT DE LEBADA"


Sunt curios ce anume te face sa crezi asta ?Exista si o logica ceva in spatele acestei "credinte"? Uite,eu unul nu cred ca "transmiti" din sediul PDL sau ca ai interese legate de PDL ci cred ca pur si simplu asa crezi tu ca Traian Basescu si PDLul sunt cei mai buni.Eu cred altceva, fara insa sa te acuz pe tine de interese pur materiale legate de PDL.Tie iti place sa improsti aiurea cu noroi,te reconforteaza ,este stilul tau de viata ? Asa ai de gand sa procedezi mereu de acum inainte pe acest forum cu oricine nu iti impartaseste opiniile ?


Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Membru din: 8/08/2008
Oras: Constanta

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:03

De la: black10131307, la data 2009-10-15 18:38:21George Crin Laureniu ANTONESCU
Curriculum Vitae
Date biografice

Data i locul naterii: 21.09.1959, Tulcea;
Stare civil: vduv, 1 copil.

Studii i specializri

1985 - Universitatea Bucureti - Facultatea Istorie-Filozofie.

Activitate profesional

1985 - 1989 - profesor;
1989 - 1992 - muzeograf;
1992 - 2004 - deputat.

Funcii, activiti ntr-un partid politic

1992 - 1996 - deputat (CDR);
1996 - 2000 - deputat (CDR-PNL);
2000 - 2004 - deputat (PNL);
1995 - 2002 - vicepreedinte PNL.

Funcii, activiti ntr-o organizaie din administraia public central sau local

1997 - 2000 - Ministrul Tineretului i Sportului.

Funcii, activiti parlamentare anterioare

1996 - 1997 i 2002 - 2004 - liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputailor.
13.12.2004


Studii aprofundate de istorie ( doi ani repetent)
Patru ani profesoras, trei ani muzeograf, 18 ani parlamentar, adica trai neneaca fara sa faci nimic! A, ba nu, imi cer scuze, s-a specializat in chiul!

Fara lucrari publicate, carti, brosuri..ceva care sa justifice statutul de intelectual!

Cam putin pentru unul pe care il recomandati ca presedinte! Este sters, anonim, incolor, inodor...
Aici gresesti mai blak nici eu nu am facut mare brinza ,am fost un securist in marina Romaniei si traficant de blugi pinain 1989.Dupa 1989 ,instruit in ale diversiunii si profitind de naivitatea poporului am sabotat pe unde a fost posibil si am ajuns presedinte,de aici nu mai vreau sa plec,ce daca tara este ravasita,asa se conduce mai usor ,le arunci vorbele care le plac si pe care doresc sa le auda si toti te voteaza


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 21:03

Famiglia liberala
Famiglia liberala creata de Patriciu cuprinde numai astfel de curati liberali, pur sange: Orban, odrasla de ofiter de securitate, fotomodelul Tariceanu, crescut de colaboratorul Securitatii Dan Amedeo Lazarescu, Bogdan Olteanu, finul si mana dreapta a lui Tariceanu, nepot al Gizellei Vass, agenta NKVD direct implicata in dosare de crima si chiar cercetata dupa Revolutie o perioada, pana cand, misterios, dosarul s-a topit si exemplele pot continua. Cat despre Tariceanu, practic nici nu mai incap comentarii daca avem in vedere ca in procesul ROMPETROL acesta depune marturie in favoarea companiei Bossului si impotriva intereselor statului roman (desi, teoretic, reprezinta statul roman, ca prim ministru!). Un simt de sluga fara egal sau aroganta unei sfidari fara precedent l-a determinat pe Tariceanu sa-i ofere, initial, postul Justitiei avocatului lui Dinu Patriciu in dosarul ROMPETROL, Cristian Iordanescu. Informatia apare chiar intr-unul dintre ziarele oligarhului penal, Adevarul. Am fi putut fi un exemplu unic pentru intreaga Europa cu un ministru al Justitiei care sa cumuleze si functia de avocat al unui cercetat penal! si toate acestea in numele reformei, asigurarii functionarii statului de drept, garantarii independentei justitiei si continuarii luptei anticoruptie.
Complicitatea lui Constantinescu
Patriciu si-a luat avant in afaceri prin complicitatea lui Emil Constantinescu care, nu intamplator, este acum ideologul frontului anti Basescu. Plasarea lui Constantinescu tot mai evidenta, in aceste momente politice din Romania, de partea celor care tin prin orice mijloace sa intrerupa la mijloc, mandatul presedintelui Romaniei, trebuie analizata cu mai multa atentie. Geoana, Constantinescu, Sorin Rosca Stanescu si Voiculescu se vad des si dezbat impreuna cu Patriciu un proiect numit Romania fara Basescu. Odata cu instalarea Regimului Constantinescu Dinu Patriciu i-a cooptat pe Catalin Harnagea si pe Dorin Marian, cel care raspundea la nivel inalt de Securitatea Nationala, obtinand astfel suportul si propulsia SIE si a sistemului de siguranta nationala. I-a recompensat ulterior pe amandoi, oferindu-le slujbe la ROMPETROL. Tariceanu l-a mobilizat recent pe Dorin Marian la Cancelaria sa, instalandu-l, practic, sef al campaniei anti Basescu. Resursele financiare nu vor fi o problema, cata vreme campania este sustinuta de Patriciu.
Lichidarea lui Basescu
Constantinescu a primit, se pare, rolul de manager al acestui proiect al carui mesaj definit chiar de el, este lichidarea lui Basescu. Cu alte cuvinte, Presedintele Basescu trebuie infrant cu orice mijloace deoarece ne aflam in criza in stare de razboi total. Un prim efect al razboiului este suspendarea legii. Asadar, Constantinescu a citat definirea fazelor, ne-a dezvaluit faza care urmeaza suspendarea legii, a moralei si a regulilor. Geoana propune sudarea lui Basescu intr-un sarcofag de plumb sau alungarea din Romania (evident dupa lichidare). Voiculescu si Rosca Stanescu au in acest razboi, rolul de ofiteri de presa si diversiune. Constantinescu este ideologul. Cand spui ca intr-un razboi, legile trebuiesc suspendate, ne indreptam spre un deznodamant al fatalului. Basescu trebuie sa dispara si in plus, lovitura trebuie sa fie fatala, pentru ca, odata esuata, ea va genera un efect contrar. Constantinescu propune un proiect politic care nu exclude suprimarea. Cand spui ca in razboi legile se suspenda excluzi din start procedura electorala si votul democratic. Probabil ca poate fi luata in considerare si fraudarea masiva a alegerilor printr-o Generare premeditata de haos, urmata de o stare de urgenta declarata sub autoritatea Parlamentului. Lucruri asemanatoare se petrec in vecinatatea noastra rasariteana.
Ucrainizarea Romaniei
Asemanarea si coincidenta miscarilor de pe scena politica a Romaniei si Ucrainei nu sunt deloc intamplatoare. si aici si in Ucraina se da o batalie aproape pe fata - intre interesele rusesti si cele euro-atlantice. Noile evolutii din campul politic din Romania, dar si din spatiul mai larg al vecinatatilor rasaritene, Ucraina, mai ales, reclama o noua cheie de abordare, adecvata dinamicii evenimentelor care sunt in derulare. Jocul lui Patriciu si sprijinul din umbra sau fatis obtinut de acesta nu poate fi decriptat fara intelegerea acestui aspect. Ucraina a lansat o adevarata batalie impotriva intereselor Romaniei, pe toate planurile posibile, episodul recent, al transformarii Insulei serpilor in district al Odessei, in scopul interzicerii accesului tarii noastre la rezervele continentale submarine de hidrocarburi fiind doar varful aisbergului. Ne aflam intr-o arie de intersectie a numeroase interese geo-politice, in mij locul bataliei pentru trasarea rutelor viitoarelor conducte care urmeaza a fi alimentate de titeiul din bazinul Marii Caspice. O rivalitate energetica fara pre cedent se ascunde in spatele numeroaselor dispute diplomatice si militare regionale. Din aceasta perspectiva trebuie asezata grila de intelegere a rolului lui Patriciu si a ac tiunii grupului sau de crima or ganizata.
Destructurarea economiei nationale
Vreme de mai bine de un deceniu, grupul infractional condus de Patriciu a spalat bani, a manipulat piata de capital si a inselat autoritatile. ROMPETROL era nava amiral a comertului exterior romanesc, se afla in topul firmelor romanesti de comert exterior, fiind singurul contractor specializat in petrol si gaze care activa cu succes pe piata mondiala. Ani de zile, aceasta societate a adus in tara milioane de dolari rezultati din lucrarile de foraj si constructii-montaj in domeniul petrolier executate in diverse tari ale lumii. Afacerea ROMPETROL a fost din start cladita pe baza unei strategii de destructurare a economiei nationale. Au avut loc o serie de lovituri succesive care au lichidat intreg patrimoniul petrolier al Romaniei, una dintre averile strategice ale tarii fiind instrainata prin jaf politica dusa de toate guvernarile care s-au succedat dupa momentul 1989. Tandemul de astazi OMV - ROMPETROL este expresia unui periculos monopol in industria petrolului creat prin contributia decisiva a elitei corupte securistice si de partid. Cazul Patriciu si analiza contextului care a creat situatia de acum este de o covarsitoare importanta in sensul perceptiei orizontului societatii romanesti in intervalul urmator. Patriciu este un exponent ilustrativ, este deja expresia unei tipologii a oligarhiei romanesti, asemanatoare celei rusesti. Nu intamplator oligarhia noastra este conectata direct cu omologii de la Moscova. Eficacitatea Cartelului arata o remarcabila tenacitate.
PNL S.R.L.
Liberalii stau in pozitie de drepti in fata sefilor Calin Popescu Tariceanu (15 milioane de dolari) si Dinu Costache Patriciu (350 milioane de dolari). Pentru a avea sprijin in partid, Tariceanu i-a luat asociati in firmele Intervam SA, Leader High Tech SA si Sopas SA pe colegii lui Sebastian Vladescu, Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Dupa ce a reusit sa puna mana pe PNL si sa scape de contestatari, gruparea Tariceanu - Patriciu se poate lauda ca detine controlul asupra partidului. Constienti ca, pentru politicieni, banul este cel mai important, cei doi afaceristi sau asociat cu senatori, deputati si primari din PNL. Patriciu a subjugat intreaga Filiala PNL Prahova, iar ceilalti colegi sunt tinuti la respect prin relatiile de afaceri, in care, bineinteles, sefii cei mari sunt patroni sau actionari majoritari. Este motivul principal pentru care, in urma cu doi ani, Theodor Stolojan spunea ca PNL s-a transformat intr-un SRL.
Legaturile de afaceri ale gruparii Tariceanu- Patriciu cu membri PNL
Firma Intervam SA este una din multele societati la care este actionar Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei. Interesant este ca printre actionari gasim nu mai putin de 6 liberali: Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Chiliman este primarul sectorului 1 din Bucuresti, Basgan, parlamentar de Teleorman, Cojocaru - fost parlamentar de Brasov, Constantinescu, senator de Brasov, iar Dan Rusanu este deputat de Hunedoara. Cel mai cunoscut este George Danielescu, zis si SAFI. Alaturi de acestia, pe lista actionarilor mai apar alte firme, la care, intamplator, sunt actionari liberali: ARI Electronics Invest SRL, Banca Romana pentru Relansare Economica Libra Bank, Flanco Import Export SRL, Publimedia SRL, dar si fantomatica SC ARABESQUE INVESTMENTS INTERNATIONAL SA, cu domiciliul in Insulele Virgine. La Leader High Tech SA, printre partenerii lui Calin Popescu Tariceanu il gasim pe fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, dar si firma SC Medist SRL.
Banii si relatiile baietilor destepti
Este cel putin dubios cum atatia liberali sunt asociati cu Tariceanu si cu Patriciu in diverse firme. si nu numai cu ei, in cercul baietilor destepti intrand, mai nou, Sebastian Vladescu, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu si altii. Sa nu mai poata acesti politicieni sa faca afaceri cu altcineva? Sau poate ca tocmai banii si relatiile unele chiar in PSD - de care dispun Tariceanu (15 milioane USD, conform Topului 300 Capital) si Patriciu (350 de milioane de dolari) sa fie hotaratoare in alegerea celor doi ca parteneri. PNL nu mai este un partid in care sa primeze interesul public si politic, ci unul in care guverneaza legea banului. Este un fel de SRL al lui Tariceanu si Patriciu, ambii implicati in megaafacerea ROMPETROL.
TUNUL ROMPETROL
Castigurile realizate de mai multe persoane importante de pe scena politica, in urma tranzactiei de la bursa cu actiuni ROMPETROL Rafinare: * Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 de actiuni x (250-116) a 64,3 miliarde lei * Attila Verestoy: 70.000.000 x (300- 116) a 128,8 miliarde leiCastigurile realizate sau partile de realizat de catre persoanele care au cumparat de la Saltville pentru un pret mediu de vanzare, de 650-660 lei/actiune* Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 x 650-250) a 192 miliarde lei *Attila Verestoy: 70.000.000 x 650- 300) a 17 miliarde lei * Calin Popescu Tariceanu: 10.000.000 x (660-500) a 1,7 miliarde lei
Tariceanu a fost implicat in SAFI
Firma Societatea de Administrare a Investitiilor SAFI Invest SA Numar de inmatriculare J40/15812/1994, acordat la 24.08.1994 - 19.12.1996 Calin Popescu Tariceanu intra in SAFI - 18.05.1999 Calin Popescu Tariceanu iese din SAFI - In 1996, Consiliul de Administratie al SAFI era format din Viorel Catarama - presedinte, Andrei Ion Chiliman membru, Radu Boroianu - membru, Dan Rusanu - membru, Bogdan Stanca membru. Din cele 43.208.013.467 de titluri de participare la SAFI, liberalii detineau un activ de 251.203.959.581 lei. - Cand s-a mirosit caderea catastrofala a SAFI, cei din conducere, in frunte cu George Danielescu si Tariceanu, si-au retras zeci de miliarde de lei. Premierul, acum proprietar al mai multor societati comerciale, inclusiv al celei ce se ocupa de importul de autoturisme Citroen pentru Romania, ATS, a imprumutat cateva zeci de miliarde necesare unor asemenea afaceri de la SAFI, adica, mai exact, de la oamenii care au cotizat. Prabusirea SAFI, in 1996, a lasat cu buzunarele goale si a adus la disperare circa 106.000 de investitori, care si-au depus agoniseala, tentati de dobanzile mari promise.
PNL Si recuperarea filierei PSD - Moscova via Chisinau
Intre PNL si PSD exista insa si un alt fel de lucrare impreuna decat cea vizibila pentru toata lumea. In privinta proiectelor legate de romanii din afara granitelor functioneaza o coniventa semnificativa care da masura diferentierii ideologice dintre PSD si PNL. Desi anchete ale institutiilor specializate au scos la lumina fapte ce dovedesc implicarea guvernarii PSD in acte penale si actiuni antiromanesti, PNL a continuat aceeasi politica dusa de regimul Nastase fata de romanii din afara granitelor.
Titus Corlatean a dat banii Guvernului Romaniei oamenilor Moscovei de la Chisinau
Raportul oficial al Curtii de Conturi a Romaniei, institutie suprema de control financiar arunca o raza de lumina asupra proportiilor jafului si ilegalitatilor din timpul gu vernarii PSD si, in acest caz, a implicarii actualului secretar general al PSD, Titus Corlatean, in sponsorizarea oamenilor Moscovei de la Chisinau pe vremea cand era responsabil al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Raportul, realizat pe parcursul anului 2006 si cuprinzand verificarile asupra perioadei 2004-2005, are sute de pagini si fotografiaza neregulile din toate institutiile romanesti. Una dintre cele mai explozive parti din documentul Curtii de Conturi este cea referitoare la modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea proiectelor pentru romanii de pretutindeni. Se demonstreaza ca statul a fost prejudiciat, cu zeci de miliarde de lei, iar organizatiile care au derulat aceste fonduri au fost date pe mana Justitiei. Cu un an in urma, un functionar al Departamentului a starnit un scandal rasunator, afirmand public ca alocarea fondurilor catre romanii din afara granitelor, proces secretizat de Adrian Nastase, s-a facut pe criterii cu totul anapoda. Fonduri ale statului roman au fost dirijate in beneficiul unor agenti dovediti ai Moscovei, cu implicarea unor cadre corupte din serviciile romanesti. Actualul secretar de stat responsabil pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Mihai Gheorghiu, instalat de PNL, a refuzat sa sesizeze Procuratura cerand doar un Raport al Corpului de Control.


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 10:02

De la: 9am154814, la data 2009-10-16 15:33:08TE ROG CEVA!
LASA-L PE VANIUSKA. CRED CA TRANSMITE DIRECT DIN SEDIUL PNL-ULUI!!!
LASA-L IN PACE CA ESTE DISPERAT.
NU VEZI CA A AJUNS IN FAZA TERMINALA DE INTOXICARE.
ZICI CA L-A PUS PNL SA URLE ,,ULTIMUL STRIGAT DE LEBADA"


Tu transmii dintre picioarele Elenei Udrea Coco.


Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 10:08


Ovidiu Ohanesian
Cum a ajuns nasul hotilor ministru de Interne al Romaniei?

Actualmente ministrul Vasile Blaga controleaza Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Directia Generala a Vamilor, Politia de Frontiera, Directia Generala Anticoruptie, AVAS-ul, Transgazul si Parchetul General. Pe langa ca este dublu ministru, Vasile Blaga este secretarul general si eminenta cenusie a PD-L, partid unic de guvernamant, amicul de sprit si sfetnicul de taina al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si posibil candidat de prim-ministru al Romaniei. I se spune Buldogul, la fel cum era poreclit ultimul ministru de Interne al ultimului dictator al Romaniei, Tudor Postelnicu, intrat in istorie cu celebra cugetare Am fost un dobitoc. Vasile Blaga nu este insa un dobitoc, ci doar un catelus al celui ce se vrea noul dictator al Romaniei.

Blaga rimeaza cu spaga
Actualul ministru de Interne si secretar general al PD-L este originar din comuna Petrileni, judetul Bihor. A absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Timisoara si a fost repartizat ca inginer la Uzina Mecanica din orasul Stei (fost Petru Groza) din judetul Bihor, la care a ajuns director comercial. S-a casatorit cu o colega de facultate de nationalitate maghiara din municipiul Satu Mare, Nevezi Violett Margareta, si are o fiica majora, recent casatorita. In timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost ales presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) Stei, iar ulterior vicepresedinte al CFSN Bihor. In 1990 a fost ales deputat FSN, iar in perioada 1991 1993 a exercitat functia de prefect al judetului Bihor din partea FSN. Dupa iesirea de la guvernare a PD (FSN), a detinut functia de director al Directiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), care avea arondate judetele Bihor, Satu Mare si Maramures, situate la frontiera cu Ungaria si Ucraina.
In perioada cat a fost sef al Directiei Regionale Vamale Oradea a fost o sluga credincioasa a fostului presedinte al PD, Petre Roman, laudandu-se ca avea sarcina sa procure bani de cosnita pentru familia acestuia si bani negri pentru partid. In timpul directoratului sau era de notorietate ca se lua spaga de mii de marci sau dolari la angajarea vamesilor, carora li se pretindea ulterior o contributie lunara, motiv pentru care in zona au aparut si s-au raspandit versurile: Ma numesc Vasile Blaga, dar numele meu adevarat e spaga. De exemplu, Vasile Blaga venea frecvent la Satu Mare, unde intr-un apartament (nr.30) din blocul 55 din cartierul Micro 16 (situat la iesirea spre Oradea) i se aduceau pungi cu bani si tinere animatoare pentru partidele de poker pe care le incingea si nu numai.

Colector de bani negri pentru partid
In perioada 1996-2000, Vasile Blaga a fost senator PD de Bihor, dar si-a mentinut controlul asupra Directiei Regionale Vamale Oradea, prin promovarea in fruntea acesteia a fostului sau adjunct Calin Vesa. In anul 2001, dupa ce Traian Basescu l-a rasturnat pe Petre Roman din fruntea PD, Vasile Blaga a trecut de partea lui Basescu, care, fiind si primar general al Capitalei, l-a adus la Bucuresti si l-a facut presedinte al organizatiei municipale Bucuresti a PD, iar apoi l-a promovat secretar general al PD, trasandu-i ca sarcina principala colectarea de bani negri pentru partid din lucrarile angajate si prestarile de servicii realizate de Primaria municipiului Bucuresti (asfaltari, salubrizare, igienizare sau renovare scoli, intretinere parcuri si lacuri, inchirieri de spatii comerciale s.a). In aceeasi perioada a fost angajat expert parlamentar, precum si consilier al directorului general de la Luxten, care-l platea cu 700 euro lunar. In noiembrie 2004, Vasile Blaga a fost ales senator PD de Bucuresti iar in decembrie a fost numit consilier prezidential pe probleme de aparare, securitate si siguranta nationala, dupa care a fost investit ministru al Administratiei si Internelor in guvernul Aliantei DA PNL-PD, exercitand aceasta functie pana in aprilie 2007. In noiembrie 2008 a fost reales senator PD-L de Bucuresti iar in decembrie 2008 a fost investit ministru al Dezvoltarii Regionale in guvernul PD-L-PSD. In data de 30 septembrie 2009, in urma revocarii ministrului Dan Nica, a fost desemnat vicepremier si ministru interimar al Administratiei si Internelor.

Nasul unor afaceristi penali
In perioada cat a fost prefect, director al Directiei Regionale Vamale Oradea, senator, ministru, presedintele organizatiei municipale Bucuresti si secretar general al PD, Vasile Blaga a intrat in relatii de afaceri cu numerosi afaceristi dubiosi din Oradea, Satu Mare si Bucuresti, unii cu antecedente penale, care au fost cu totii cercetati penal pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni. Cu concursul lui Blaga, au reusit insa sa scape de tragerea la raspundere penala, desi unii dintre ei au fost arestati. Pentru a salva aparentele, Blaga a aplicat cu toti acesti afaceristi metoda nasitului, devenindu-le nas de casatorie ori nas de botez la copii. In acest fel, a relizat afaceri si profituri substantiale cu afaceristii Radu Pentie, Mircea Sumalan si Coriolan Pop-Bruchental din Oradea si cu afaceristii Viorel Cardos si Dumitru Pop din Satu Mare.
Finii nasului Blaga au derulat afaceri banoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere si lucrari finantate cu bani publici. Cu totii au fost anchetati pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni (fals si uz de fals), doi dintre ei fiind si arestati (Coriolan Pop-Bruchental si Dumitru Pop). Trei dintre ei (Mircea Sumalan, Coriolan Pop-Bruchental si Viorel Cardos) au derulat afaceri petroliere cu sprijinul nasului Vasile Blaga, care era actionar semnificativ (detine 374.000 actiuni, in valoare de 10 miliarde lei vechi, reprezentand 1,7% din capitalul social) la Societatea comerciala Petrolsub SA din Suplacu de Barcau, judetul Bihor, care a fost cea mai importanta societate de forare, extractie si prelucrare de petrol din Transilvania, pana ce a fost falimentata, cu cativa ani in urma. Totodata, Vasile Blaga a fost prieten bun (inclusiv de sprit si de poker) cu directorul general Tudor Cladovan de la SC Petrolsub. Concret, celor trei fini le-au fost livrate produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, pe care nu le-au mai platit furnizorului si, de multe ori, nu le-au inregistrat in gestiunea firmelor lor.

Un ministru santajat si santajabil
Astfel, unul dintre prietenii si finii sai, Radu Pentie, patronul grupului de firme Perami din Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu alcool si bere vrac de import, fiind unul din cei mai mari importatori din nord-vestul Romaniei si sponsor important al campaniilor electorale ale PD. In anul 1996, ca sef al Directiei Regionale Vamale Oradea, Vasile Blaga a favorizat firma Perami SA Oradea, semnand o dispozitie catre Vama Oradea ca importurile efectuate de aceasta firma sa fie vamuite la valoarea de factura, nu conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 864/1995. A fost singura firma care a beneficiat de acest tratament. Un alt fin, Mircea Sumalan, patronul SC SMG Total Group SRL Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu produse petroliere (petrol, gazolina, benzina), indeosebi cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Finii Pentie si Sumalan au avut dosare penale pentru infractiuni de contrabanda si evaziune fiscala, cu prejudicii de zeci de miliarde de lei, comise in perioada in care Vasile Blaga a fost seful Directiei Regionale Vamale Oradea si parlamentar de Bihor. Desi Politia a propus trimiterea lor in judecata, cu concursul lui Blaga, care avea prieteni la parchetele din judetul Bihor, dosarele lui Pentie si Sumalan au fost musamalizate, dispunandu-se scoaterea lor de sub urmarire penala. In cursul anului 2004, dosarele Pentie si Sumalan au fost redeschise insa de Parchetul General.
In luna decembrie 2004, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand s-a vehiculat ca Vasile Blaga ar putea deveni ministru de Interne daca Guvernul va fi constituit de Alianta DA PNL-PD, comisarul Remus Span, fost sef al SIPI Satu Mare, pe atunci sef al Departamentului Politiei Judiciare a PNA, a facut copii de pe dosarele lui Pentie si Sumalan, in care era vizat si Blaga si le-a predat chestorului Virgil Ardelean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Blaga a fost santajat cu dosarele respective, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand era seful de campanie a lui Traian Basescu, incat a promis ca, dupa ce Basescu va pierde, cum estimau toate sondajele, va aduce tot PD-ul in PSD, unde venisera deja o parte din liderii care au facut parte din echipa lui Petre Roman. Traian Basescu a castigat insa Presedintia Romaniei, iar Vasile Blaga a devenit ministru de Interne. El a fost insa santajat si este santajabil in continuare cu dosarele Pentie si Sumalan, chiar daca au fost inchise din nou, dupa ce Procuror General al Romaniei a devenit Laura Codruta Kovesi, la promovarea careia in aceasta functie a avut o contributie esentiala.

Eliberat din arest ca sa nu vorbeasca despre Blaga
Un alt fin, Coriolan Pop-Bruchental din Oradea, patronul firmei S.C. Coriolan S.R.L., a carui sotie, Ionela Pop-Bruchental, a fost consateana si este una din apropiatele lui Blaga, devenind deputat PD in legislatura 2004-2008, a fost implicat in afaceri cu ulei alimentar de import si produse petroliere cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Coriolan Pop-Bruchental a fost condamnat la 22 februarie 2006 de Curtea de Apel Pitesti la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale, intrucat a introdus in tara, fara a achita taxe vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar in numele unor firme apartinand unor cetateni arabi plecati din Romania. Dupa condamnarea definitiva, a reusit sa se sustraga de la executarea pedepsei o perioada, in timp ce nasul Blaga era ministru de Interne. Pana la urma, a fost incarcerat dar, dupa ce a amenintat in arest ca va spune totul despre implicarea nasului Blaga, a fost pus in libertate intr-un mod mai mult decat curios.

Afaceri Hard cu petrol si uzine
Un alt fin al ministrului Blaga este afaceristul Viorel Cardos din comuna Bixad, judetul Satu Mare, care a fost patronul firmelor SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, de cativa ani in procedura de faliment. In cursul anului 1998, cu sprijinul nasului Vasile Blaga, pe atunci senator si a ministrului Industriilor, Radu Berceanu, finul Viorel Cardos a vandut SC Petrom SA, prin firma SC Hard SRL, o benzinarie neprofitabila, situata in localitatea Iojib din judetul Satu Mare, in care a investit aproximativ un miliard de lei vechi si pentru care a incasat circa 21 de miliarde de lei vechi. In contractul de vanzare-cumparare s-a consemnat ca aceasta statie de benzina includea si un motel cu restaurant si un atelier de reparatii auto, dar in realitate acestea nu existau decat ca proiect, fiind sapate doar fundatiile la data incheierii tranzactiei. SC Hard SRL Bixad a mai facut afaceri profitabile, prin intermediul nasului Blaga, cu SC Petrolsub SRL Suplacu de Barcau, de la care a preluat produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, din care o mare parte nu au fost achitate niciodata furnizorului. SC Hard Bixad figureaza si printre principalii furnizori de servicii pentru Petrolsub: saparea de santuri, curatarea de santuri infectate, dezafectarea sondelor, ecologizarea perimetrelor petroliere si redarea terenurilor catre agricultura, lucrari a caror autenticitate era greu de verificat si in plus erau suprafacturate.
O alta afacere nasita de Vasile Blaga si Viorel Cardos a fost cumpararea SC Multimec SA Marghita din judetul Bihor, o uzina mecanica tehnologizata in ultimii ani ai regimului comunist, la un pret mult subevaluat. Cu ajutorul judecatorului sindic Maria Rosca de la Tribunalul Bihor, SC Hard SRL a cumparat activele SC Multimec SA la pretul de 4,75 miliarde de lei vechi, desi o firma romano-germana facuse o oferta de 20 de miliarde de lei vechi. Pentru aceasta afacere, judecatorul sindic Maria Rosca a fost arestata si trimisa in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea pentru infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fiind condamnata definitiv la 10 ani de inchisoare. In mod dubios, afaceristul Viorel Cardos nu a fost audiat si propus de Parchet, prin rechizitoriu, ca martor al acuzarii iar instantele de judecata nu l-au citat si audiat ca martor, desi ar fi trebuit cercetat si trimis in judecata cel putin pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Ulterior, afaceristul Viorel Cardos a transferat activele SC Multimec de pe SC Hard SRL pe numele sau si le-a vandut ca persoana fizica cu bucata, obtinand aproximativ 40 de miliarde de lei vechi (un milion de euro la data respectiva).
In cursul lunii septembrie 2004, Directia Generala a Finantelor Publice Satu Mare a constatat, in urma unui control fiscal, ca afaceristul Viorel Cardos a comis, prin operatiuni frauduloase cu firmele sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, o evaziune fiscala cifrata la 40,2 miliarde lei vechi, cea mai mare parte a prejudiciului fiind cauzata prin operatiuni fictive cu mijloace fixe din patrimoniul SC Multimec Marghita. Directia Generala a Finantelor Publice a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Satu Mare, care a inceput urmarirea penala si a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, unde a fost musamalizat. Finul Viorel Cardos a parasit de cativa ani judetul Satu Mare pentru a se sustrage urmaririi penale si lichidarii judiciare declansata de Ministerul Finantelor impotriva firmelor sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, stabilindu-se in municipiul Ploiesti, unde a intrat in afaceri cu tatal actualei presedinte a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, fost director la societatea petroliera 1 Mai Ploiesti. In anii 2000, Viorel Cardos s-a laudat unor apropiati ca ar construi case de vacanta pentru el si pentru Vasile Blaga intr-o localitate din jurul Bucurestiului, se pare ca la Mogosoaia.

Prins in ofsaid cu un hotel de patru stele la Viena
Ultimul fin cunoscut al ministrului Vasile Blaga este afaceristul Dumitru Pop din Satu Mare, poreclit Mitica Ofsaid, caruia i-a nasit recent un copil din a doua casatorie. Dumitru Pop este cunoscut ca un individ cu antecedente penale si afaceri dubioase. In anul 1989 a fost arestat de Procuratura Judeteana Satu Mare pentru complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei, intrucat a fost prins in timp ce incerca sa treaca in Ungaria, pe raza judetului Satu Mare, un grup de circa 20 de cetateni de nationalitate germana din zona Banatului, carora le-a perceput cate 20-30.000 lei / persoana si le-a confectionat pasapoarte false pe domicilii fictive din judetul Satu Mare, cu concursul unor sefi din Militia Judeteana Satu Mare. A fost eliberat insa dupa evenimentele din decembrie 1989, intrucat trecerea frauduloasa a frontierei a fost dezincriminata. In anul 2003, a fost arestat de Serviciul Teritorial al DNA pentru trafic de influenta, intrucat i-a promis directorului SC Florisal SA (firma care s-a ocupat de salubrizarea municipiului Satu Mare), care era invinuit in dosarul fostului primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, ce fusese arestat de DNA pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu, ca va rezolva cu procurorul de caz sa nu fie si el arestat, daca-i cesioneaza gratis pachetul majoritar de actiuni ce-l detinea la SC Florisal.
Dumitru Pop s-a cunoscut cu Traian Basescu si cu Vasile Blaga dupa ce primul a devenit primar general al Capitalei (in 2000) iar al doilea a preluat sefia organizatiei municipale Bucuresti a PD si distribuirea lucrarilor publice din Capitala. Amandoi l-au ajutat ca firma sa SC Bella Consulting Construction SRL sa primeasca lucrari publice de milioane de euro in fiecare an: igienizari de scoli, care se rezumau la simple spoieli, decolmatari de lacuri, care erau putin vizibile, intretinere parcuri, lucrari de canalizare s.a. Dupa ce Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei, iar Vasile Blaga ministru de Interne, Dumitru Pop a fost pus in libertate in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta. La scurt timp, Dumitru Pop i-a vizitat la Bucuresti, fiind dus in aceeasi zi de un taximetrist (Marian R.) la Ministerul Administratiei si Internelor si la Palatul Cotroceni. Taximetrul a facut o escala si la Primaria Generala a Capitalei, unde Dumitru Pop s-a intalnit cu viceprimarul Razvan Murgeanu, fostul subaltern al lui Traian Basescu si mana dreapta a acestuia in afacerile de la Primaria Capitalei, care a primit sarcina sa-i ofere noi lucrari publice in Bucuresti. Astfel ca, in perioada 2005-2008, firma Bella Consulting Construction a beneficiat anual de lucrari publice de milioane de euro finantate de Primaria Generala a Capitalei. Mai mult, dupa inundatiile din 2005, firma lui Dumitru Pop a primit, prin incredintare directa de la Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor in Banat si in Moldova, in valoare de circa 10 milioane de euro, desi firma acestuia nu avea niciun utilaj si niciun angajat de specialitate.
Dupa ce Vasile Blaga i-a nasit ultimul copil din actuala casnicie, Dumitru Pop a cumparat un hotel de patru stele in centrul Vienei (Reither, din lantul Best Western), la care se vehiculeaza ca ar avea o cota si nasul Blaga. Pe langa ca i-a prosperat firma, in actualul mandat prezidential al lui Traian Basescu a scapat si de problemele penale, fiind achitat in procesul pentru trafic de influenta de catre instantele judecatoresti din judetul Mures, unde a fost stramutata cauza. In ultimii ani, finul ministrului Vasile Blaga si amicul presedintelui Basescu a proferat amenintari cu moartea, transmitandu-i ca va angaja ucraineni care sa-i taie gatul, la adresa unui fost prefect al judetului Satu Mare, actualmente deputat PSD, caruia i-a reprosat implicarea in arestarea sa de catre DNA pentru trafic de influenta.

Control total prin nepotism si afacerism
In 2005, dupa ce Vasile Blaga a devenit ministru de Interne, sotia sa a fost angajata sefa a Directiei Juridice si de Control din Ministerul Educatiei, desi nu avea pregatire juridica. In cursul acestui an, dupa ce a revenit la putere, ca ministru al Dezvoltarii Regionale din 22 decembrie 2008 si ca ministru al Administratiei si Internelor din 1 octombrie 2009, Vasile Blaga si-a implantat o serie de apropiati (rudenii, afini, prieteni, fosti subalterni) in fruntea unor institutii cheie ale statului roman. In prima parte a anului si-a instalat doi fosti subalterni din Oradea in fruntea Directiei Generale a Vamilor, respectiv pe Radu Marginean, ca director si pe Dan Pulbere, ca director adjunct. Pe fostul sau adjunct Calin Vesa l-a pus director al Directiei Vamale Regionale Cluj, care cuprinde toate judetele din nord-vestul Romaniei (Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita si Cluj). Pe consateana si fina sa Ionela Bruchental, care si-a pierdut deputatia, a facut-o director adjunct la Garda Nationala de Mediu.
In ultimele doua saptamani, dupa ce a redevenit ministru de Interne, Vasile Blaga l-a numit sef al Inspectoratului National al Politiei de Frontiera pe chestorul Ioan Buda, fost sef al Directiei Politiei de Frontiera Oradea si bun amic de-al sau din vremea in care era director al Directiei Regionale Vamale Oradea. In fruntea Directiei Generale Anticoruptie l-a numit pe comisarul sef Liviu Popa, care-i este nepot si pe care tot el l-a promovat sef al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, in 2005. Fina si consateana sa Ionela Pop-Bruchental a devenit saptamana trecuta vicepresedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).
Cireasa de pe tort este insa numirea recenta in postul de director general al Transgaz Medias a celui declarat ca fiind cel mai bun prieten al sau, Florin Muntean, fost coleg de armata si de facultate si, mai recent, nas de cununie al fiicei sale. Presedinte al organizatiei municipale Medias a PD-L, Florin Muntean a fost director general la Baza Auto Transport Medias pana in 2004, cand a fost ales deputat la alegerile parlamentare. In anul urmator s-a retras din Parlament pentru functia de director general la Transgaz, pe care a detinut-o pana in 2007, cand a fost inlocuit, dupa ce PD a iesit de la guvernare. In perioada in care a fost director general al Transgaz, Florin Muntean a ramas actionar la Baza Auto Transport Medias, la care director general a fost numit un alt prieten al lui Vasile Blaga, Valer Crisan. In perioada respectiva, intre Transgaz si Baza Auto Transport Medias au fost incheiate contracte profitabile de sute de mii de euro. Tot in perioada respectiva, mai exact in 2007, Vasile Blaga a primit, conform declaratiei sale de avere, un imprumut de 500.000 RON (138.000 euro), pe termen de 10 ani, de la bunul sau prieten Valer Crisan. Florin Muntean si Valer Crisan au fost sponsori importanti ai campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu din 2004, cand seful campaniei acestuia a fost amicul lor, Vasile Blaga.
Florin Muntean si Valer Crisan sunt prieteni buni si cu Ioan Lascu, prim-procurorul Parchetului Medias de circa 30 de ani. Ioan Lascu este tatal Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, numita in aceasta functie de presedintele Traian Basescu in 2005. Aceasta este filiera pe care o procuroare necunoscuta din Sibiu a devenit, peste noapte, sefa tuturor procurorilor din Romania si sluga credincioasa a presedintelui Traian Basescu si a ministrului de Interne Vasile Blaga. Sa fie justitie pentru Vasile Blaga si prietenii sai!

Unul dintre imbogatitii politicii postdecembriste
Un vechi proverb glasuieste: Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti. Cred ca nu mai e nevoie de comentarii in cazul politicianului postdecembrist Vasile Blaga. Cu asemenea prieteni fini de afaceri, Vasile Blaga a facut nu numai cariera politica, ci si o avere pe masura. Vasile Blaga este unul din cei mai instariti politicieni din Romania, detinand case si terenuri in Oradea si in Bucuresti, masini de lux, sute de mii de euro in conturi si actiuni de peste un milion de euro.
Conform declaratiilor de avere din ultimii ani, ministrul Vasile Blaga detine o vila de 346 mp in Oradea, un apartament de 200 mp in Bucuresti (Aleea Alexandru), cumparat de la senatorul UDMR Verestoy Attila la pretul de 860.000 de euro, un teren de 378 mp in Oradea si un teren de 3 hectare in comuna Cihei-Sanmartin din judetul Bihor. In 1991, cand era prefect al judetului Bihor, Blaga a primit in concesiune un teren intravilan pe care si-a construit vila din Oradea (strada Closca nr. 33), in conditiile in care terenul era revendicat de un localnic (Ioan Aurel Radu), caruia ii fusese confiscat abuziv in 1951. Cu toate acestea, Vasile Blaga a reusit sa devina proprietarul terenului, cu sprijinul justitiei bihorene. In 2002, printr-o hotarare a Consiliului Local Oradea, lui Vasile Blaga i-a fost atribuit un teren intravilan de 500 mp, in baza Legii nr. 42/1990 privind drepturile luptatorilor din Revolutia din Decembrie 1989, fiind incadrat luptator remarcat prin fapte deosebite si detinand certificatul de revolutionar nr. 664, desi la Stei a fost liniste totala in decembrie 1989. Acordarea acestui teren in baza Legii nr. 42/1990 este cel putin dubioasa, in conditiile in care Vasile Blaga avea o locuinta in proprietate in Oradea iar motivul acordarii acestui teren nu putea fi altul decat pentru constructia unei locuinte. De altfel, in Legea nr. 341/2004, care a inlocuit Legea nr. 42/1990, se prevede in mod expres ca atribuirea unui teren intravilan se face doar daca beneficiarul nu dispune de o locuinta proprietate personala. In ce priveste domeniul auto, Vasile Blaga a detinut in ultimii ani un autoturism BMW, un jeep Freelander si o motocicleta Honda.
In ce priveste participatiile la diverse societati comerciale, Vasile Blaga si sotia sa detin actiuni, polite de asigurare si conturi la SC Petrolsub SA (374.000 actiuni), Banca Transilvania (280.870 actiuni), SC Broker SA (8.406 actiuni), SIF Banat-Crisana (8.000 actiuni), SC Romania Combi SA (692 actiuni), Banca Romexterra (248 actiuni), SC Mobila Alfa SA, SC Hiperion SA, SC UAMT SA, BRD, Bancpost, Raiffeissen Bank, Banca Ion Tiriac, BCR, ING, Nederlanden. In data de 27 septembrie 2005, Vasile Blaga si-a cesionat pachetul de 44% actiuni detinut la SC Mobimod SA Oradea, in valoare de 308.000 euro, firmei SC Master SA Oradea, la care era administrator controversatul afacerist Gheorghe Mudura, care a fost cercetat si arestat ulterior de DNA pentru spalare de bani si evaziune fiscala.
In ultimii ani, Vasile Blaga a detinut in conturi sute de mii de euro si sute de mii de lei (RON). In declaratiile de avere ale lui Vasile Blaga figureaza doua imprumuturi dubioase, unul de 600.000 RON de la Doina Stoina si unul de 500.000 RON de la Valer Crisan, pe care sustine ca le-a contractat, fara dobanda, pe termen de 10 ani, in data de 12 iunie 2007. Blaga n-a vrut sa furnizeze presei niciun fel de date despre cei doi creditori, rezumandu-se sa spuna doar ca sunt doi prieteni. El a motivat ca din cele doua imprumuturi, totalizand 330.000 euro la cursul de la data respectiva, a achitat restanta la locuinta cumparata de la senatorul UDMR Verestoy Attila cu 860.000 de euro. Luarea acestor imprumuturi este cel putin ciudata, in conditiile in care, conform unei estimari a valorii veniturilor declarate de Vasile Blaga, aceasta s-ar fi cifrat, la data de 14 iunie 2007, la peste un milion de euro. La fel de ciudata este inscrierea de catre Vasile Blaga in declaratia sa de avere a vanzarii unui apartament fiicei sale Agathe Cristina, contra sumei de un miliard de lei, desi in Ardeal si la romani obiceiul este ca parintii sa le cumpere nu sa le vanda locuinte copiilor.Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Membru din: 14/10/2009
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 21:27

Nu draga vanea, nu este asa, si-ti voi explica de ce:
Despre mine nu am ce sa-ti spun , nu sunt implicat politic dar hai sa-ti spun ceva:
O singura data in ultimii 20 de ani (de la marea abureala din 89) l-am votat pe Iliescu si banuiesc ca stii cand? (stii tu treaba cu vadim)
De 20 de ani am votat paretide de dreapta dar vad ca degeaba!!!
In 1996 cand a venit constantinescu la putere ce ati facut???
Nimic!!!
Apare acum acest mosulica sa ne spuna ca el a castigat alegerile dar nu PUTEREA.
Cine l-a oprit sa curete sistemele de cei pe care cica ii blamam ?
Ati disparut de pe scena politica dar pacat ca a disparut totodata un partid traditional al tarii,pnt-ul.
Ati aparut mai apoi cu o sleatca de vagabonzi si ati guvernat 4 ani de s-a ales praful de tara asta.
Si acum te miri de ce fuge electoratul spre ,,dictatura"!!
Nu stii???
Pentru ca exista o majoritate de 70% din cei care nu-si exprima dreptul de vot fiind scarbiti de SCHIMBAT GASTILE INTRE ELE.
Eu nu ti-am spus ca e mai bun basescu decat unul sau celalalt dar deja esti prea exagerat in sustinerea unui candidat care vine de la un partid cu o reprezentare de 19% in electorat.
Ti-ai pus vreodata intrebarea : daca ati guvernat atat de bine in ultimii 4 ani de ce ati obtinut acest procent???
Pe de alta parte tin sa-ti spun un lucru personal :
Toate alegerile organizate pe guvernarea voastra au fost cele mai PORCESTI ALEGERI CE AU FOST IN TARA ASTA IN ULTIMII 20 ANI.
VREI SA-TI SPUN CE ATI FACUT IN ILFOV SI NU NUMAI??
ATI IMPARTIT MILIOANE DE EURO HANDICAPATILOR SA MEARGA LA VOT SA VA VOTEZE.
vREI SA-TI SPUN CU8M SATEAU FOMISTII LA COADA PENTRU BANI???
DAR CE A FOST MAI RAU SI M-A DURUT FOARTE TARE STII CE A FOST???
LA IMPARTIREA BANILOR STATEA POLITIA DE PAZA.
SI STAU SI MA INTREB DE CE DRACU L-AM IMPUSCAT PE PLUMBUITU??
SAU DE CE DRACU IL FACI TU PE BASESCU SECURIST CA TOT DRACUL ALA E.
POATE NE EXPUI ACILEA SI DOSARUL DOMNULUI STROE .STII TU CARE CA DOAR E DIN GASCA GALBENA .
SI UITE ASA VANIUSKA M-AM TRANSFORMAT DINTR-UN VOTANT DE DREAPTA CONSCVENT INTR-UNUL SCARBIT DE PARTIDULETUL TAU MARET DE 19 PROCENTE.
SI SA-TI MAI SPUN CEVA: AM INVATAT CA ATUNCI CAND MA UIT LA UN CANDIDAT SA VAD SI GASCA DIN SPATE


9am044282

21 mesaje
Membru din: 4/05/2009
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 13:48

Crin Antonescu este unul dintre candidatii la presedintie,care difera ca stil si personalitate ,de toti ceilalti(,dupa umila mea parere...).Are un stil elegant,comunica foarte bine (atat prin ceea ce spune ,cat si prin ton,mimica,inflexiuni ale glasului),fiind expresiv si nuantat in exprimare.Datorita stilului si modului de exprimare,poate relationa foarte bine cu oamenii,ceea ce-i confera inca o calitate necesara unui presedinte.Are cele mai bune intentii pentru tara si va actiona(in cazul in care va fi votat)in sensul cuagularii fortelor capabile de a gasi solutii pentru iesirea din criza economico-sociala,in care se afla tara,acum.Se vor diminua,probabil, efectele dezbinarii si galcevelor din prezent.Eu asa vreau sa sper ca se va intampla si de aceea voi vota cu acest candidat!...Consider ca trebuie sa acceptam si aceasta sansa de a avea un alt tip de presedinte!...Poate de data aceasta vom avea succes!(tara si noi,ca cetateni ai ei).


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 09:17

Devenit ntmpltor personajul principal al politicii romneti, Traian Bsescu este n atenia tuturor. Atenie cteodat cuvenit, prin prostiile pe care le scoate din trtcu, dar acordat cu prea mare larghee de formatorii de opinie din mass-media.
Posterul, cu imaginea de preedinte a lui Traian Bsescu, arat cascadorul politic fotografiat, cndva, deasupra nlimii tachetei trecute vreodat de un alt politician romn. Societatea n ansamblul ei, dornic de performan, nu a verificat i, se pare, c nici nu dorete s verifice trucajul fcut la developare. Ca urmare, acelai poster trucat, ns ters de vreme, uzat, rupt, crpit dup cinci ani, este artat privitorilor ca fiind al unui preedinte nc unic performer, dei acum nlimea tachetei cu realizri politice se afl chiar i sub nivelul nlimii scenei cumprate de exministrul Monica Iacob Ridzi sau de ctre ministrul Elena Udrea Coco.
Drama lui Traian Bsescu a nceput la primria capitalei, odat ce Elena Udrea Coco i-a devenit, habar n-am prin ce conjunctur, confident. Acesta este momentul de nceput al primenirii anturajului su politic, dar i nceputul dictaturii n partidul democrat.
n beatitudinea sa, dat de mediatizarea profilului su de aa-zis lupttor, dar i influenat de veninul confidentei sale, Elena Udrea Coco, Traian Bsescu genereaz conflicte cu toate instituiile statului. Doar aa, prin haos, familia Bsescu, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Elena Udrea Coco, Monica Iacob Ridzi, Sulfina Barbu, Ioan Olteanu au putut i pot, nc, s fure din banul public.
nc un mandat al sceleratului n fruntea rii, aa cum l gratuleaz Patapievici, ar duce la dezastru. Bugetele viitorilor cinci ani ai Romniei vor fi n buzunarul mafiei bsesciene, n timp ce populaia va deveni cea mai srac din lume.


Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 22:25

DERBEDEII LUI PATRICIU

Scris de Simona FICA
Mari, 13 Octombrie 2009 12:20
Grupul infractional organizat, marca PNL
Dinu Patriciu a cumparat mai multi oameni politici, printre care se numara si senatorul Teodor Melescanu. Lista persoanelor care primesc bani de la Patriciu este mult mai mare si ii cuprinde pe ex-premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu, Dorin Marian, fostul consilier al lui Emil Constantinescu, Radu Boroianu, seful serviciului de informatii al lui Patriciu, Vlad Siclovan, membru al aceluiasi serviciu de informatii, Catalin Harnagea, fostul director SIE, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Dan Radu Rusanu, Andrei Alexandru (consilier al lui Nicolae Vacaroiu), Wanda Cojocaru, Adina Valean, Dumitru Cosea, Aurelian Georgescu, Pavel Antoniu, Cristian Boureanu si altii.

Precizam ca unele dintre aceste persoane, cum ar fi Radu Boroianu si Vlad Siclovan, sunt platite prin diferite firme ale acestora, care primesc in conturi, sub diferite pretexte, importante sume de bani. Mentionam ca Vlad Siclovan este ofiter SIE in rezerva si a fost la post, sub acoperire economica, in Grecia. Tatal acestuia a fost coleg cu Dinu Patriciu in fosta DIE. Celelalte persoane nominalizate sunt platite din conturile mai multor fundatii, printre care "Institutul pentru Libera Initiativa" (ILI), fondat de Calin Popescu-Tariceanu, Crin Antonescu, Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Teodor Atanasiu, Dan Radu Rusanu, Adina Valean, Cristian Boureanu, Iolanda Staniloiu (fost purtator de cuvant al Guvernului, fost vicepresedinte Rompetrol), Nicolae Ionescu (fost administrator Rompetrol), George Serban (fost deputat), Radu Alexandru Feldman, Dinu Zamfirescu si Victor Babiuc (fost presedinte al Camerei de Comert).

Din conturile firmelor Rompetrol Chemicals Romoil si TRG Rompetrol S.A. au fost transferate peste 200 miliarde de lei vechi in conturile unor firme si fundatii controlate de persoanele mentionate, pentru ca acestea sa poata incasa, lunar, diferite sume de bani. Din aceleasi conturi s-au facut sponsorizari catre ziarul "Ziua" si alte publicatii fidele lui Calin Popescu-Tariceanu si Dinu Patriciu, precum si catre conturile unor fundatii care se ocupa cu monitorizarea presei si cu efectuarea de sondaje de opinie


Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sf Gheorghe

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 15:28

basescu este egeal Diavol...nu votez cu el nici mort.Am reuit spre fericire s conving foarte muli elevi de ai mei s nu voteze cu el.


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 19:50

De la: obgabor53, la data 2009-10-21 15:28:49basescu este egeal Diavol...nu votez cu el nici mort.Am reuit spre fericire s conving foarte muli elevi de ai mei s nu voteze cu el.


Nu te cred, doar te lauzi! Hai n-ai ambitie, taie-ti venele ca sa ne convingem ca nu votezi cu el nici mort!


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 20:20

greengreentot noublog special pentru pupincuristi: Crin Antonescu
media: 0.00 din 0 voturi
postat de dracu in 2009-09-04 12:47

daca e careva care isi simte limba ne-exersata, poate vizita cu incredere blogul catindatului PNL la presedintia Romaniei.
cu aceasta ocazie, se poate proba si aplicabilitatea principiilor liberale (aka libertatea de exprimare) la nivelul conducerii PNL. Aplicabilitate care este superba, dar lipseste cu desavarsire.

desi a zis ca vor fi cenzurate doar comentariile violente, asta pentru "o incercare de pastra un nivel al discutiei."
se pare ca a preluat foarte bine exemplul idolilor sai, tovarii Bombonel si Bunicutza"
intrebarea mea era extrem de civilizata:

"Cati dintre actualii membri ai conducerii PNL nu au avut de-a face cu Patriciu (partener de afaceri, salariat, actionar, lucrator la un ONG sponsorizat etc)."

si mai precizam sa nu se dea chiar pe el ca exemplu, pt ca el face parte dintr-un ONG sponsorizat de acelasi domn.

se pare ca domnu cu nume de floare a considerat comentariul meu ca fiind extrem de impertinent, chiar porcesc, asa ca l-a cenzurat.

iata niste exemple de comentarii perfect acceptabile si chiar dorite, probabil:

"Va garantez Domnule Presedinte ca Judetul Giurgiu este alutari de Dumneavstra si asa cum am demonstrat de atitea ori vom avea cele mai bune rezultate in alegeri pentru ca avem nevoie de un presedinte ca Dumneavostra."
URAAA, URAAA, URAAAAA
PARTIDUL, ANTONESCU, ROMANIA!!!!!
deci care sunteti din Giurgiu, ati bel.t carasu, ca sa zic asa, daca nu votati cu Crinutu. omu a garantat, da???

"Total de acord !
D-le Presedinte, Cutez a spune ca sunt total de acord cu ceea ce spuneti in finalul articolului dvs."
cata cutezanta pe omu asta, sa-mi f_t una... el si cu Rambo!!

"Vorbele lui Crin Antonescu sunt foarte adevarate, si anume acelea ca nu a mintit niciodata si nu a furat niciodata."
'ai sa mori tu! chiar niciodata?? never ever???

"Tineretul este alaturi de dumneavoastra,domnule presedinte!
Si impreuna,vom reusi sa aducem lumina in tara asta mica,prapadita si prea mult furata!
Vom face din Romania o tara frumoasa,civilizata,o tara in care tinerii isi pot face un viitor!"
URA URA URAAAAA.
buey, aia cu steagurile, mai cu spor bah, 'rea'tzi ai dracu de putorosi!
p..a mea, mi-au dat lacrimile de iemotie, acu imi dau demisia, plec de la exploatatoru asta de patron, si ma intorc in Romanica, sa contribui, alaturi de Presedintele Mult Iubit si Stimat, la Construirea Societatii Socialiste (p..a mea, pardon, Liberaloide) Multilateral dezvoltate.
tunete de aplauze in fundal.

pe de alta parte, cre ca moderatoru a fost prins in toane foarte bune, cand a lasat toate chestiile astea de aici.
deh, io am fost mai ghinionist, asta e.


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 21:20

@ black cifr

n sfrit userul black cifr i accept condiia. Noul avatar l arat n cele dou ipostaze demne de un pedelist:
a) n albastru cnd este agat de belciugul prins de clitorisul Elenei Udrea Coco
b) n rou cnd este n postura de tampon absorbant ntre picioarele Elenei Udrea Coco.
Bravo, domnule! Vezi c poi s ai i momente de sinceritate?Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:35

PUPA-V-AR CU SETE O GREA BASCULANTA! PE TINE IMPREUNA CU EI!!!!!!


Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 08:14

intrus117 said, on octombrie 20, 2009 at 9:00 pm
salvatiromania.wordpress.com/2009/10/20/johannis-johannis-johann...

Urmarind de la inceputuri,toata tevatura asta cu numirea premierului ,un roman oarecare fiind ,stau si ma intreb cum s-au adunat jivinele din toate speciile (PSD,PNL,UDMR,PC impreuna cu slugoii din presa manipulatoare) sa sfasie,sa atace,sa distruga ,sa hacuiasca ,un singur inamic .Cu o ura si disperare nemaiantalnita pana acum la aceste jivine de a supravietui ,in aceasta padure a politicii romanesti ,unde odata intrat singurul tel nu este altul, decat de a jefui, a face compromisuri,a vana comisioane,a face trafic de influienta,a forma grupuri mafiote de interese si subminare a tarii>Unde genocidul economic si de patrimoniu este folosit ca rampa de lansare a acestor oameni spre zonele cu sfera mare influienta .Locul de unde poti sa-ti faci un pat moale pentru viitor.

Toti latra pe la diferitele televiziuni si ziare (care li se inchina slugarnic deoarece acestia le patroneaza)cum ca Basescu este cel care mentine in Romania o situatie de criza politica numind un premier pe care jivinele,mai adunate si mai unite ca oricand ,nu-i vor acorda votul de investitura .De ce .? Numeni nu spune concret: Domnule nu-l votam pe Coitorul din motivul X.Singurul motiv real si vina lui Croitorul este ca a fost propus de Basescu.
..jivinele latra:Croitorul este pionul manipulat al lui Basescu.
Stau si ma intreb ce o fi Johannis.?Daca Basescu vrea sa-l manipuleze pe Croitoru , pot sa afirm 500% ca Johannis este bagat in fata, exact pentru acela-si motivtotusi nimeni nu vorbeste despre asta.Nici nu are cumcine?Televiziunile?

Basescu este vinovat pentru perpetuarea crizei politice.Foarte bine,de ce nu pun jivinele capat acestei crize politice romanesti votand-ul pe Croitorul ,aratandu-ne noua,ca le pasa de starea Romaniei?Nuniciodata.Basescu trebuie sa dispara politic pentru ca jivinele sa supravietuiasca si noi romanii sa meditam cam asa:

Ce sa intamplat dragi romani..???Suntem in plina criza,se apropie iarna si o sa va fie frig in propriile locuinte facute cadou de NEA` NICU.???Va este foame ? Va uitati cu jale prin rafturi si galantare salivand ,si tristi va uitati in portofel ca e gol si nu va ajung banii de mancare, pentru plata curentului electric ,pentru gazul metan si alte cheltuieli..?Nu va ajung banii pentru medicamente si muriti de frig si foame prin spitale.??Paide ce nu-l impuscati pe Ceausescu.??Aaa, dar stati ca pe asta parca l-am mai impuscat o data cu vre-o 20 de ani in urma in ideea ca o sa suprimam acel nivel de trai,dar din pacate au venit la putere JIVINELE.E vre-o diferenta ?NU..!Atunci am ramas cu o Romanie cu economie buna , si datorii ZERO dar acum..unde-i Romania.?? Sa ghicsc ..la austrieci..la cehila indieni.la americani.. la germani ..la greci..la engleziin fine am mai ramas ceva oare de valoare ce a ramas ne vandut.??mai avem ceva inca cu profit.?nici o problema vom falimenta si vom vindee prea gras comisionul si atractivCeausescu a murit ca fost mic si prapadit..unde-s mai multe jivine, puterea creste si poporul nu sporeste .Si de fapt de ce se plang romanii.??MERGETI LA VOT FRATILORsi impuscati aceste jivine.

Puterea de a decide ceva consta in superioritate numericaraportul popor -guvernanti e prea mare si avem toate sansele din lume sa schimbam felul de cum vrem sa traimsuntem furati de catre angajatii nostri pt ca acesti politicieni ,sunt numiti in functii de catre popor sa ne reprezinte interesele noastre ale poporuluicu posibilitate de concediere la vot ..dar poporul accepta ca acestia sa-si reprezinte propriile interese transformand angajatorul (poporul) , in sclavul angajatului(adica al politicianului).asta da prostie.oare sa fie coincidenta imnul Romaniei..??se pare ca nusuntem asa de multe secole.Daca nu iesim sa votam si judecam pe acesti banditide ce va mai plangeti.?
Traian Basescu ,singur,nu poate face nimic impotriva acestei caracatite politice, corupte .Justitia este corupta ,josnica si murdara. Presedintele stie asta dar nu are curajul si nici nu poate sa o pedepseasca si sa o traga la raspundere. ADEVRATUL TRIBUNAL SUPREM suntem noi .

Insa poporul roman e prea docil si las ca sa-si mai doreasca ceva.Hei ,romane..traiesti in mizerie.?De ce te complaci asa.?hm,atunci asta meriti. Sprijinul cel mai puternic pe care il au politicienii corupti este tocmai NEPASAREA SI NEIMPLICAREA POPORULUI ROMAN


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 14:12

@ black cifra

Ha ! Ha! Black cifr a fost retrogradat. De la tampon absorbant cu valoare de pia la banala vat hidrofil. Probabil i-a rupt prea des chiloii Elenei Udrea Coco, fapt ce a nfuriat-o pe aceasta. Avatarul l arat n toat splendoarea albului imaculat cu pete de snge n fundal. S-a furiat n sediul PSD-ului, i-a pus o masc, apoi i-a tras o poz. Pentru albumul de familie pedelist cu motoul : cine face ca mine, ca mine s peasc. Dac mai avea puintic rbdare, primea probabil nite stele de general, precum au primit rbdtoarele tampoane absorbante Onanu i Oprea.


Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice. Goaza este un desert prezidenial. "Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
9am150966

9 mesaje
Membru din: 8/10/2009
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 16:53

un om de care avem nevoie !


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Crin Antonescu?
Mergi la: