back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 08:50

De la: The_Mole, la data 2009-10-21 18:28:46
De la: gabigabi, la data 2009-10-21 16:43:59

.....si cind eu spun ca esti Florin,tu zici ca nu-i adevarat ! dar, scumpule ,acea INTELIGENTA pe care unii o numesc Dumnezeu,altii Iahve ; Allah ; sau ULTIMA REALITATE, asa cum o denumesc hindusii , s-a chemat ptr. Daci Zamolxes !

Iata o dovada a capacitatii omului de a inventa religii.

Dintr-un imbold ecumenic Gabi vrea sa ne convinga ca toti zeii adulati de-a lungul istoriei sunt de fapt reprezentari ale aceleiasi divinitati.
Insa cand spui asta ignori complet faptul ca te departezi de doctrina crestina (ai auzit de cele 10 porunci? mai citeste-o pe prima). Ignori de asemenea faptul ca diferite doctrine nu pot fi conciliate - ia intreaba un musulman daca e de acord cu interpretarea ta. De altfel si din punct de vedere crestin e la fel (nu poti servi lu' Mamona si lui Dumnezeu in acelasi timp). Ignori de asemenea ca nu exista nici cea mai mica dovada pentru oricare dintre diferitele variante de zei care au existat in diverse culturi. Ignori in plus faptul ca daca iti definesti zeul atat de vag , el isi pierde semnificatia (poti sa crezi in panteism si atunci zeul tau se gaseste si intr-o balega)
La urma urmei ai tot dreptul sa iti inventezi ce zeu vrei - dar cel putin sa nu ai pretentia ca oamenii rationali sa te ia in serios.[/quote]

buna dimineata,Mole : si care din acele Avataruri este Mamona ,ca sa inteleg de ce l-ai adus in discutie ? si nu toate religiile afirma ca DUMNEZEU este unul singur ? si daca-i adevarat asta,atunci de ce sa nu-mi pun intrebarea daca nu cumva El nu si-a aratat o anumita FATA a lui catre o religie sau alta sau filozofie,ca-n cazul budistilor , cu speranta ca va fi inteles ?! tu ,ca om, intr-un fel te adresezi unui copil ;altfel unui adult ; intr-un fel arati acasa; altfel la servici sau intr-o excursie ! cu alte cuvinte : toti intr-unul ! am mai spus pe aici : rasa alba,adica noi,ultima sosita pe scara timpului ,este din pct.de vedere spiritual "copil " si unui copil nu te mai apuci sa-i faci teoria chibritului ca nu intelege ! ii fixezi reperele de conduita si-i dai 10 porunci - atit,doar 10 porunci ca macar pe alea sa le respecte ! basca, Mole ca timpul Timpului noastru se cam apropie de sfirsit si ,o data cu intrarea-n era pestilor am cam intrat in linie dreapta ! nu mai are timp rasa noastra de filozofie si nici de meditatie si,ca s-o spunem pe aia dreapta: nici n-are inclinatie ptr. introspectie ! suntem extrovertiti si rostul nostru a fost Expansiunea,cercetarea si exploatarea materiei ,prin explozia Stiintei ! ....ca ea se intoarce ,oarecum,impotriva noastra,asta-i "ciubucul "nostru : exact ca un copil hamesit ne-am repezit sa luam tot ce se putea lua ,sleind Pamintul si dezechilibrindu-i energiile .....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 08:56

De la: alehin, la data 2009-10-21 22:20:27Cel mai mare prost e acela care nu crede că este, și care spune despre toți ceilalți că sunt.”

adica,exact situatia in care esti tu ....dar,nu ti-ai dat seama !

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 11:04

Pt Gabi Gabi :
Mai nesanatoasoooo...tu ori esti psihopata ori esti cea mai oligofrena decat toti care posteaza pe-aici .....tu nu intelegi pt toti D.R.A.C.I.I din lume ..ca mi-e sila numai cand iti vad numele ..
Du-te D.R.A.C.U.L.U.I si scrie cui vrei tu ...ce e greu de inteles ?????
Iti pui mana-n cap ca proasta ....te simti ...fara sa te numesc ....ai ceeevaaa laaa caaap??????

Si faptul ca ai tupeul sa-i ,,argumentezi,, lui Mole .....ce ai tu de spus ????iNEPTIILE TALE JENANTE ....VINDECA-TE TU CU ELE!!!!!!
Daca as face o ierarhie a celor care posteaza pe-aici ...cu o scara de la 1 la 100 ..(adica 1 ...pe -ntelesul tau este nivelul de jos al inteligentei si 100 nivelul superior ...) ...eu spun ca tu esti ai nr 1 iar Mole are 100 ....si.....tu nu vezi asta ....adica exact cum am mai spus inainte ..esti in situatia prostului care se crede desstept ...si nu mai ai nicio sansa ...
De cate ori sa -ti spun ..???!!!..Nu-mi place sa dialogam ....EU TE TOLEREZ ...DECE nu te duci pe topicurile cu religia ..Psihopatoooooo ??????.DUUU-TEEEEE.... Lasa-maaaa nu te mai agatza... mi-e scarba de genul de de prost ...care nu-si da seama ca e prost ...!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 12:53

De la: alehin, la data 2009-10-21 20:44:22
De la: alehin, la data 2009-10-21 20:42:24
De la: tutenes, la data 2009-10-21 15:03:05
De la: karpov, la data 2009-10-21 11:24:38
De la: Ic3, la data 2009-10-21 08:41:38Baaaaaaaaaaaaaaaaa...astia care il tot pomeniti pe dumnezeu...
Unde este ca eu nu dau de el sub nici-o forma..
Iar din cele fluturate de voi pe aici nu inteleg decat ca si voi sunteti la fel de nedumeriti ca mine.. ...aaaaaaaaaaa..!..Unde ...este?

DUMNEZEUL NOSTRU ESTE LA SARMIZEGETUSA ! Ala din biblie este dumnezeul evreilor-astia care cred in el s-ar parea ca sunt urmasii evreilor care au venit sa colonizeze provincia cucerita de romani !
Singurul dumnezeu adevarat este Zamolxes -el si-a aratat puterea acum cativa ani cand ne-a trimis vestitele bratari de aur .
Dumnezeul evreilor tine din cand in cand cate o sedinta -la asemenea sedinte nu au acces decat prostii gen Moise -trebuie sa fii schizofrenic sau prost daca vrei sa ai acces la acest gen de informatii
Un om normal nu este agreat de dumnezeu deoarece este considerat un pericol-pune prea multe intrebari si in paranoia lui acesta are impresia ca ii este subminata puterea !
Paranoia acestui dumnezeu este de inteles -a avut atat de mult de lucru incat in ziua a saptea a obosit si s-a odihnit !
Nu reuseste saracu' sa se mobilizeze-nu are o putere infinita -este ca orice muritor de rand !
Ajuta-ne Zamolxes sa trecem si peste asta-sa se trezeasca romanii adevarati -sa nu mai creada intr-un dumnezeu de imprumut !

Aberatii aproape tot ce spui tu !

Pt Tutenes :probabil ai vrut sa scrii senectute ..pe invers ...da' nu ti-a iesit?!!!

Prostia se tratează cu indiferență.
„Poate să spună cineva lucruri înțelepte unui prost, că tot i se va părea că nu vorbește bine.”
Despre ...prostie numai bine ....; despre prosti ....n.am cuvinte

In cazul in care nu stiai,tutenes e un vechi nume dacic .

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 15:16

De la: alehin, la data 2009-10-22 11:04:25
Pt Gabi Gabi :
Mai nesanatoasoooo...tu ori esti psihopata ori esti cea mai oligofrena decat toti care posteaza pe-aici .....tu nu intelegi pt toti D.R.A.C.I.I din lume ..ca mi-e sila numai cand iti vad numele ..
Iti pui mana-n cap ca proasta ....te simti ...fara sa te numesc ....ai ceeevaaa laaa caaap??????

Si faptul ca ai tupeul sa-i ,,argumentezi,, lui Mole .....ce ai tu de spus ????iNEPTIILE TALE JENANTE ....VINDECA-TE TU CU ELE!!!!!!
Daca as face o ierarhie a celor care posteaza pe-aici ...cu o scara de la 1 la 100 ..(adica 1 ...pe -ntelesul tau este nivelul de jos al inteligentei si 100 nivelul superior ...) ...eu spun ca tu esti ai nr 1 iar Mole are 100 ....si.....tu nu vezi asta ....adica exact cum am mai spus inainte ..esti in situatia prostului care se crede desstept ...si nu mai ai nicio sansa ...
De cate ori sa -ti spun ..???!!!..Nu-mi place sa dialogam ....EU TE TOLEREZ ...DECE nu te duci pe topicurile cu religia ..Psihopatoooooo ??????.DUUU-TEEEEE.... Lasa-maaaa nu te mai agatza... mi-e scarba de genul de de prost ...care nu-si da seama ca e prost ...!!!!!!!!!

ai turbat,cumva ? e atita de absurd ce spui,incit e singura explicatie !.....da' de inteles ce i-am scris lui the Mole ,ai inteles sau tu imparti cu mine, pe scara aia ,nivelul 1 ? nu de alta, dar mi-a facut o "vizita",uitindu-se la Avatarul meu,ca tot am vorbit mai sus despre AVATAR .....daca stii ce-i acela !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 17:02

De la: gabigabi, la data 2009-10-22 15:16:34
Pt Gabi Gabi :

ai turbat,cumva ? e atita de absurd ce spui,incit e singura explicatie !.....da' de inteles ce i-am scris lui the Mole ,ai inteles sau tu imparti cu mine, pe scara aia ,nivelul 1 ? nu de alta, dar mi-a facut o "vizita",uitindu-se la Avatarul meu,ca tot am vorbit mai sus despre AVATAR .....daca stii ce-i acela !

hmm.....

Discutiile se indreapta intr-o directie in care eu nu as vrea sa merg.

Personal am cateva principii pe care incerc sa le respect - sa nu ma leg de o persoana ci de ideiile exprimate. Orice fel de idei sunt binevenite , ba chiar mai mult imi doresc sa primesc opinii din partea celor care au idei contrare alor mele. Consider ca daca as cauta sa vorbesc doar cu oameni care imi impartasesc opiniile nu as putea invata nimic. As putea foarte bine sa ma duc in baie si sa vorbesc cu persoana din oglinda.

De aceea nu subscriu tendintei de a arunca invective.

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 17:12

Mai gabi gabi

Allah ; sau ULTIMA REALITATE, asa cum o denumesc hindusii , s-a chemat ptr. Daci Zamolxes ! ......Helooooooooooo.......!!
Imi pare nespus de rau sa iti comunic ca eu nu cunosc decat vreo trei limbi....Acestea sunt :Germana,istoria si chimia...
Despre cea de fata nu am auzit...Se vorbeste cumva pe marte?

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 17:54

De la: The_Mole, la data 2009-10-22 17:02:22
De la: gabigabi, la data 2009-10-22 15:16:34
Pt Gabi Gabi :

hmm.....

Discutiile se indreapta intr-o directie in care eu nu as vrea sa merg.

Personal am cateva principii pe care incerc sa le respect - sa nu ma leg de o persoana ci de ideiile exprimate. Orice fel de idei sunt binevenite , ba chiar mai mult imi doresc sa primesc opinii din partea celor care au idei contrare alor mele. Consider ca daca as cauta sa vorbesc doar cu oameni care imi impartasesc opiniile nu as putea invata nimic. As putea foarte bine sa ma duc in baie si sa vorbesc cu persoana din oglinda.

De aceea nu subscriu tendintei de a arunca invective.

Mole .....eu sunt intru totul de acord cu tine ....de-asta am o parere proasta depre cei care se pretind intr-un fel si comporta intr-alt fel ...
Exista un aforism care spunea cam asa ,,Oamenii mici dicuta despre alti oameni , oamenii mediocrii discuta despre evenimente ....iar oamenii mari discuta despre ..idei ...,,
Eu cand am inceput sa postez am incercat sa nu ma leg de persoana cuiva ,nici macar nu citam persoana ...ci preluam cate o idee ...EEEEiii ...si m-am trezit apostrofata , ,,complimentata,, in stilul asta, tocmai de cei care se declarau mai,, catolici decat papa ,,adica de cei care iisi,, iubeau aproapele,, ......
Cu celelate persoane ...sa le spun ,,credinciosi ,, ...am ramas cu un fel de embargo ...adica ma evita si ii evit ...insa ...o singura persoana refuza sa inteleaga......sau nu poate (ca ...nu vrea ...????..nu-nteleg )ca un DIALOG IN TERMENII ASTIA EU REFUZ ...mai ales ca sunt cateva (dac-or mai fi) persoane cu alta convingere decat a mea (Tycu , Andu ) cu care accept dialogul si chiar imi face placere ...sunt civilizati ,decenti in exprimare .atitudine fireasca ....
E a nu stiu cata oara cand ii spun persoanei ,crestinei , femeiei Gabi sa ma ignore , (nu ma adresez niciodata ei ...si nici nu-i citez ideile .....)nu-mi place ,,stilul ei agresiv (pt ca nu-mi place nici mie ce ,,scoate ,,ea din mine )...nu stiu ..am si ignorat-o ...m-am coborat la nivelul ei adica i-am raspuns cu aceeasi moneda ...si....nim,ic .... nimic cred sincer ...are ceva........???!!!!

Eu am dat un citat despre prostie ....si hop ...cine si-a pus mana in cap ????

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 09:41

buna dimineata @the Mole - apropo de cum se nasc religiile si apar liderii : ai vazut ce-a scris alehin ? cum indraznesc sa-ti raspund tie !? ea deja te-a urcat pe un piedestal ....sus-sus ,pe treapta 100 si ,cum indraznesc eu,un vierme de pe nivelul 1 sa -ti spun tie ceva ! ce am eu de spus ? ....hm ! cam asa-i si cu religia,oricare ar fi ea aceea : credinciosii se afla pe diverse paliere de intelegere si reactioneaza la ea in conformitate cu nivelul lor ! in egala masura si ateii cu religia lor - Stiinta- tot pe diverse paliere se afla : de la cel care se-nchina ei,dar nu prea stie de ce ,pina la cel care STIE si culmea, cel aflat pe pragul de sus al ateilor se poate intilni cu cel care STIE al credinciosilor intr-o Intuitie care-l conduce la marul de aur al CUNOASTERII !

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 16:40

De la: gabigabi, la data 2009-10-23 09:41:02buna dimineata @the Mole - apropo de cum se nasc religiile si apar liderii : ai vazut ce-a scris alehin ? cum indraznesc sa-ti raspund tie !? ea deja te-a urcat pe un piedestal ....sus-sus ,pe treapta 100 si ,cum indraznesc eu,un vierme de pe nivelul 1 sa -ti spun tie ceva ! ce am eu de spus ? ....hm ! cam asa-i si cu religia,oricare ar fi ea aceea : credinciosii se afla pe diverse paliere de intelegere si reactioneaza la ea in conformitate cu nivelul lor ! in egala masura si ateii cu religia lor - Stiinta- tot pe diverse paliere se afla : de la cel care se-nchina ei,dar nu prea stie de ce ,pina la cel care STIE si culmea, cel aflat pe pragul de sus al ateilor se poate intilni cu cel care STIE al credinciosilor intr-o Intuitie care-l conduce la marul de aur al CUNOASTERII !

Gabi, n-am putut sa iti raspund la mesaj.M-am intors nu demult din voiaj,si se pare ca nepoata-mea mi-a facut laptopul varza,ptr ca am numai probleme si e plin de virusi.O sa ma ocup de el. Deocamdata nu pot raspunde la mesaj ptr ca imi arata o foaie alba cand incerc.
Ce te-a apucat sa crezi ca sunt suparat?!? Ce-ti veni??

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 17:01

Pentru o cearta e nevoie de doi..

Eu nu cred ca m-as putea eschiva de responsabilitatea degradarii dialogului spunand ca celalalt m-a provocat. Nu as lua in calcul cine si ce a inceput - continuarea totusi imi apartine. Nu pot arunca pisica in curtea celuilalt spunandu-i sa ma ignore ; daca nu imi convine felul in care mi se raspunde atunci eu sunt cel care poate face pasul spre ignorare (imi pot impune mie o atitudine , dar nu celorlalti).
Insa nu imi doresc asta. Care ar mai fi scopul participarii la un forum daca nu tocmai sa vad ce au altii de spus. Din primul moment cand ma apuc sa comentez ceva imi asum riscul ca cineva imi va spune : "tare prost mai esti" . Imi asum si accept posibilitatea asta. (asta e un derivat al libertatii de exprimare - daca eu sunt liber sa spun ce vreau , atunci si ceilalti sunt la fel.)
Nu cred ca se poate argumenta ca lansez o idee doar pentru unii , iar altii care nu imi plac n-au voie sa raspunda. Prin insasi definitia spatiului public al dezbaterii - odata ce intru in acest spatiu , oricine e liber sa preia comentariile mele si sa le abordeze.
Mi se intampla si mie adesea sa am o atitudine mult mai radicala , insa mai ales cand discut in contradictoriu cu prietenii mei , fata in fata. In asemenea situatii ajungem uneori sa ne aruncam epitete , dar nimeni nu se supara profund deoarece avem cunostiinta despre legatura mai stransa pe care o avem , in afara unei simple discutii pe un subiect.
Incerc sa evit aruncarea epitetelor pe forum pentru ca aici sunt oameni pe care nu ii cunosc si care nu ma cunosc , si exista riscul sa se simta jigniti. Se mai intampla si aici sa ajung in situatia asta - dar daca imi dau seama , atunci dau imediat inapoi pentru ca daca oamenii sunt jigniti , e foarte probabil ca dialogul inceteaza.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 17:25

Gabi gabi..te penalizez....

credinciosii se afla pe diverse paliere de intelegere si reactioneaza la ea in conformitate cu nivelul lor ! in egala masura si ateii cu religia lor

ateii cu religia lor

De cand pana cand? De unde pana unde? ..Ateism....religie? ...Aloooooooooooooooooooooooooo.....

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 17:01

De la: Ic3, la data 2009-10-23 17:25:27Gabi gabi..te penalizez....

credinciosii se afla pe diverse paliere de intelegere si reactioneaza la ea in conformitate cu nivelul lor ! in egala masura si ateii cu religia lor

ateii cu religia lor

De cand pana cand? De unde pana unde? ..Ateism....religie? ...Aloooooooooooooooooooooooooo.....

A fugit...Sa vezi domle ce efect are interpelarea mea... Buna treaba fac-ui..!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 17:22

De la: Ic3, la data 2009-10-24 17:01:16
De la: Ic3, la data 2009-10-23 17:25:27Gabi gabi..te penalizez....

ateii cu religia lor

A fugit...Sa vezi domle ce efect are interpelarea mea... Buna treaba fac-ui..!

n-am fugit,Pui ! sunt p'acilea ,dar am musafiri intr-o vizita mai lunga si abia acum am intrat un pic....sa vad cine ce mai zice ! si, ca de obicei ,iar ai citit cum vrei tu : p'arca-i fi sti tu cine,care citeste si interpreteaza Constitutia cum vor muschii lui ! am zis,puiule ca si ateii si-au facut din Stiinta religie ....zici ca nu-i asa ? de vreme ce crezi Orbeste-n ea si nu pui la indoiala nimic si-ti conduci viata in conf. cu preceptele concretului materialist -stiintific, ce-ar mai fi de zis ?ca nu-i asa ?hmmm!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 17:39

intr-adevar @the Mole : suntem liberi sa spunem ce vrem ,dar nu chiar cum vrem ! ei,aici isi da omul masura educatiei sale ,care poate fi profunda sau de convenienta; aceasta, clipa in care e putin "zgiriata" isi "da arama pe fata" -ca asta-i sensul acestei ziceri ! regret ca m-am lasat atrasa si am spus si eu cuvintul "turbata" ! am regretat ,dar era prea tirziu - trimisesem deja mesajul !....dar sa nu crezi ca nu ma-ntreb de ce le trezesc unora atita anomozitate,caci in toate postarile vorbesc despre frumusetea a ceea ce suntem ; a minunii pe care o tinem ascunsa-n inima noastra ; a faptului ca-n iuresul acestei lumi atit de contondent- concrete, ne-am pierdut un pic sensul ,esanta noastra si ca, mai devreme sau mai tirziu ; acum sau intr-o alta viata,ne vom regasi si viata noastra devine Altceva ! nu ca s-ar schimba ceva in ceea ce se-ntimpla cu noi sau in jurul nostru,dar modul cum abordam problemele; atitudinea noastra fata de tot si toate, se schimba !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 17:42

ANIMOZITATE ! scuzati,pardon ,va pup !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 17:23

alooooo! nu-i nimeni acasa ? ce-i linistea asta ...se apropie vreo furtuna? va doresc,tuturor ,o saptamina buna !

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 17:54

Bau....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 18:57

De la: Ic3, la data 2009-10-25 17:54:27Bau....

mai-mai,ce m-ai mai speriat ....esti de speriat,nene !....da'vad ca nu mai ai cuvinte.....ce-ai patit ? e duminica si te odihnesti si tu ?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 19:50

O intrebare foarte simpla pewntru atei-astept un raspuns argumentat stintific :
Ce a fost la inceput, oul sau gaina ?

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:35

De la: tutenes, la data 2009-10-25 19:50:34O intrebare foarte simpla pewntru atei-astept un raspuns argumentat stintific :

Ietete la el ..Vrea un raspuns argumentat stintific la o intrebare idioata ...Hai ca esti tare...Ca

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:40

De la: tutenes, la data 2009-10-25 19:50:34O intrebare foarte simpla pewntru atei-astept un raspuns argumentat stintific :

OUL - Argumentatia stiintifica e la ...mintea cocosului -asa ca nu are sens sa o reproduc- e o chestie de logica elementara !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 17:34

De la: karpov, la data 2009-10-26 15:40:12

OUL - Argumentatia stiintifica e la ...mintea cocosului -asa ca nu are sens sa o reproduc- e o chestie de logica elementara !

Explica-mi si mie dupa normele logicii elemetare de unde apare oul ala ?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:32

Normal ...fara dubiu ..pt creationisti ....cum D-zeu a creat totul ...raspunsul ..este GAINA .
Pt cei care isi mai pun si intrebari din cand in cand ..raspunsul este .....OUL :
Cheia enigmei milenare consta inn faptul ca materialul genetic nu evolueaza pe parcursul unui organism viu , in consecinta prima pasare care a devenit gaina (din reptila ) ...a trebuit mai intai sa existe ca embrion in interiorul oului .Prof. John Brookfield de la Univ . Notingham ,Marea Brit.specialist in genetica evolutiva a declarat: Putem conchide fara niciun dubiu ca prima materie vie a speciei este oul ...el a mai declarat ca primul pui a iesit dintr-un ou al al altei specii ..probabil reptile ...si probabil transformarea//trecerea catre alta specie s-a facut treptat ....

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 21:38

Daca intram pe taramul intrebarilor absurde, am si eu o curiozitate : Adam avea buric?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 22:11

De la: The_Mole, la data 2009-10-26 21:38:20

Daca intram pe taramul intrebarilor absurde, am si eu o curiozitate : Adam avea buric?

BURIC SAU BUNIC ... Aceasta-i intrebarea !!??

Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum ( nu e valabila pentru to(n)ti ) !!

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 23:23

............

daca ati ajuns la ou versus gaina ca dovada a existentei divine e clar ca ati ajuns foarte departe ....

de fapt ati ajuns exact acolo unde de unde ati plecat .... la gradi .....

dilema ou/gaina e falsa de fapt exista multe documente si tratate care dezbat subiectul destul de clar si la obiect si in care este explicat destul de relevant as zice eu de unde vine primul ou si cum a aparut .....

o problema serioasa ramane insa aparitia primei celule , primei forme de viata , a primei proteine ....

dar voi sunteti prea preocupati de cine e mai "smart".....

stanley miller va suna cunoscut ? .....WIKIIIIII

numai bine

si mai multa rabdare ca vad ca NErabdare aveti cu totii.....

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 23:36

Încep cu o carte care, veți vedea, a stârnit furtuna. Este vorba despre „Of Pandas and People: The Central Question of Biological Origins” de Percival Davis și Dean H. Kenyon, carte ce se încearcă a fi impusă în unele state americane în locul clasicelor manuale darwiniste. Nu am reușit să citesc decât ceea ce este publicat pe net, respectiv primul capitol. Se vorbește despre faimosul experiment al lui Stanley Miller din 1953. Pentru cei ce nu îl cunosc îl expun pe scurt. Stanley Miller, încă student pe acea vreme, împreună cu profesorul său, Harold Urey, au realizat un experiment fundamental pentru problema originii vieții terestre. Simplificând lucrurile, ei au luat un balon, au pus apă în el, au adăugat gaze (metan, amoniac și hidrogen), care simulau atmosfera primordială a Terrei. În balonul încălzit, pentru a se produce vapori de apă, au aranjat să se producă descărcări electrice. După o săptămână au analizat compoziția chimică a compușilor din sistem și au constatat că 10-15% din carbonul din sistem a format compuși organici. Două procente din carbon au format aminoacizi, inclusiv 13 din cei 21 din care sunt fabricate proteinele. Dintre aceștia, cel mai abundent era glicina. Practic se obținuseră în laborator cărămizile fundamentale ale vieții. (În această paranteză voi spune, fără a intra în detalii, că în experimentul Miller-Urey au fost obținute cantități egale de aminoacizi în formele L, care rotesc lumina spre stânga, și D, care rotesc lumina spre dreapta. Materia vie nu poate „procesa” decât aminoacizii L, deși există foarte rare excepții. Aici avem o enigmă. Asupra aspectului vom reveni mai târziu.

Autorii cărții Of Pandas and People arată, printre altele, că experimentul presupune o atmosferă reducătoare pentru Pământul primordial (adică lipsită de oxigen) și nu una oxidantă (bogată în oxigen). Această ipoteză este considerată eronată deoarece există dovezi pentru o atmosferă inițială bogată în oxigen și „este nevoie de cantități semnificative de oxigen pentru a genera stratul de ozon protector pentru radiațiile ultraviolete, pentru a apăra primele forme de viață. Este clar că o simulare corectă ar fi trebuit să includă și cantități semnificative de oxigen”, iar oxigenul din atmosferă ar fi oxidat rapid compușii organici din experimentul Miller-Urey. Se cuvine să facem două observații: descărcările electrice din atmosfera primordială se puteau produce și noaptea, deci materia organică era protejată de radiația ultravioletă. Compușii organici proaspăt fabricați erau antrenați, prin intermediul ploilor, către oceanul planetar. Apa, acolo unde se presupune că au apărut primele forme de viață terestre, reprezintă un bun ecran pentru radiațiile ultraviolete, așa că absența oxigenului nu este un impediment major. A doua observație se referă la oxigenul atmosferic. Precum se remarcă și în textul cărții, oxigenul este foarte reactiv și realizează rapid diferite combinații chimice. Astfel, oxigenul, chiar prezent într-o primă fază, va dispărea într-un interval scurt de timp. Prezența abundentă a oxigenului în atmosfera unei planete reprezintă un indicator al existenței vieții acolo (despre asta am vorbit mai pe larg în numărul din octombrie 2004 al revistei noastre). Imposibil să credem că autorii cărții Of Pandas and People nu cunoșteau acest aspect al problemei.

Să comentăm, pe scurt, o altă obiecție, legată tot de experimentul Miller-Urey. Este vorba despre faptul că acolo s-au generat cantități egale de aminoacizi L și D, în timp ce materia vie poate „procesa” numai forma L. „Cercetătorii nu au identificat nici un mecanism natural care să poată fi inclus în experimente, care să producă numai forma corectă [de aminoacizi]”. Lucrurile sunt delicate, neexitând un răspuns foarte tranșant, așa cum adesea se întâmplă în știință. Totuși, să remarcăm un fapt interesant. John Cronin și Sandra Pizzarello au examinat aminoacizii identificați în meteoritul Murchison și au descoperit un exces al formei L. De aici am putea avea o explicație. Materia organică ce a dus la explozia vieții pe Terra este de origine cosmică. Care dintre fenomenele cosmice ar putea favoriza aminoacizii L? Există mai multe explicații, dar până în prezent nu există un răspuns clar. Se sugerează că radiații ultraviolete circular polarizate sunt prezente în zonele de formare a sistemelor stelare (au fost detectate în nebuloasa Orion, acolo unde este o adevărat㠄maternitate” de stele) ar putea favoriza distrugerea unei anumite forme de aminoacizi, în funcție de sensul de polarizare. Mai există și alte explicații, dar, deocamdată, preferința vieții terestre pentru aminoacizii L reprezintă, încă, un mister la care știința va trebui să răspundă.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 10:17

Raspunsul e-nu stiu.
Intrebarea poate vi se pare absurda,de fapt e o inrebare cat se poate de simpla,care arata cat de departe e stiinta de a raspunde si unor intrebari simple .

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 10:46

De la: tutenes, la data 2009-10-27 10:17:51

Raspunsul e-nu stiu.
Intrebarea poate vi se pare absurda,de fapt e o inrebare cat se poate de simpla,care arata cat de departe e stiinta de a raspunde si unor intrebari simple .

Tocmai asta incercam sa iti arat - intrebarea este absurda.
Mai exista asemenea intrebari - dificultatea raspunsului e doar aparenta , datorita insuficientei definiri a termenilor.
Ca sa vezi niste raspunsuri (in functie de diferite definiri ale termenilor) cauta aici:

en.wikipedia.org/wiki/Chicken_or_the_egg

PS: nu te mai grabi cu afirmatiile. Exista desigur destule intrebari la care stiinta inca nu are un raspuns. Totusi , simplul fapt ca tu nu stii un raspuns nu inseamna ca acel raspuns nu a fost formulat.

Pagini: << 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: