Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 14:43
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-13 20:55:56 Cred ca nu ai fost suficient de atent la ce se spune in acel documentar. Si totusi e destul de clar pronuntat de catre cei intervievati. "Au vrut sa rupa legatura intre generatii" Prigoana comunista a vizat intreaga intelectualitate si intreaga administratie de "dinainte". E adevarat ca intamplator majoritatea erau crestini , la urma urmei traim intr-o tara cu traditie crestina. Daca am fi fost o tara musulmana , prigoana comunista ar fi vizat imamii. Asta e doar incidental. Tinta opresiunilor au fost ceea ce se numesc liderii comunitatilor, indiferent ce credeau acestia. Bineinteles ca cel mai adesea liderii comunitatilor aveau convingeri crestine , pentru ca provin dintr-un mediu crestin. Insa nu faptul ca erau crestini a fost motivul persecutiei ci faptul ca reprezentau un alt fel de autoritate in comunitate decat cea comunista , deci trebuiau inlaturati. Daca erai ateu cu viziuni democratice exprimate in acea lume , nu erai scutit de opresiune. Obiectivul urmarit de autoritatile comuniste a fost sa elimine concurenta la placinta autoritatii lumesti. De aia spun ca ii durea in fund de credinta victimelor, insa erau interesati de nivelul de incredere pe care polulatia il plaseaza in alta parte decat in partid. Doar intamplarea face ca autoritatea religioasa a fost subminata insa motivatia sta in cuvantul "autoritate" nu in cuvantul "religioasa". In logica exista un tip de argument eronat care se numeste "Non causa pro causa" Pe scurt inseamna asta: ceva este identificat drept cauza a unui eveniment insa nu este in fapt demonstrata relatia de cauzalitate. Exemplu: "am luat o aspirina si m-am rugat si durerea de cap a disparut. Deci dumnezeu mi-a vindecat durerea de cap". |
|
nonna_florea 16 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 14:58
Florea
|
|
heruvim 12 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 15:31
pt.mole Dragule, in urma cu 12 ani mediatizarea celor intamplate la Katin era aproape inexistanta in Romania, atunci am aflat de cele relatate mai sus, putem pleca de la ambele premise: adevarat sau nu. Pozele la care faceai referire sunt cele efectuate in 1943 in doar o mica parte ,cand s-a dat vina in mod intentionat pe germani in procesul de la Nurnberg. Deshumarile masive au venit mai tarziu dupa cum poti verifica, la inceputul si mijlocul anilor '90, puterea comunista a tinut sub tacere locul unde au avut loc masacrele. De fapt de abia acum ies la iveala cele intamplate, Rusia nu a recunoscut in mod oficial nici astazi. In legatura cu acele trupuri care nu au putrezit ,probabil ca ele sunt inhumate de mult timp , au un monument anume , o cruce deasupra capului si nu cred ca s-a gandit cineva sa-i sanctifice. Ideea sanctificarii e una complexa , personal si eu am anumite rezerve referitor la anumite personalitati , de ce bunaoara Ioana d'arc a fost sanctificata 500 de ani mai tarziu...Bisericii catolice i-au trebuit 5 secole ca sa o treaca in randul sfintilor. Exemple pot fi si la noi , dar nu vreau sa le comentez acum, ne-am departa de la subiect, si nu cred ca e topicul potrivit . Socializarea prin internet este una periculoasa , atunci cand nu te intalnesti tete-a-tete cu cel cu care discuti poti avea doar un sentiment virtual de intelegere, totul este virtual si cred ca o discutie cand poti privi ascultatorul sau invers, este cu mult mai benefica, la fel cum faceau Sfintii Apostoli in crestinismul primar. Lipseste esenta patrunderii cuvintelor atunci cand iti poti privi interlocutorul in ochi, nici macar o camera web nu poate inlocui o discutie efectuata prin viu grai. Referitor la conditiile de pastrare ale trupurilor unor sfinti , daca ar fi fost naturale trebuiau sa fie cel putin identice. O asociere gresita este de a amesteca "grosso modo" mumiile din Egipt sau Mexic cu o alta categorie de ramasite umane ce sfideaza orice teorie referitoare la climatul si compozitia chimica a solului unde au fost gasite. Acele locuri au fost revelate unor oameni simpli care nu stiau de existenta lor. Un posibil raspuns il da Sfantul Ioan Damaschin in tratatul Despre cultul Sfintelor Icoane. Mentinerea osemintelor sfintilor in stare de nestricaciune este o fagaduinta si o garantie privitoare la marirea de care se vor bucura trupurile credinciosilor dupa inviere. Manifestarea acestei puteri a invierii e cunoscuta credinciosilor mai ales dupa pogorirea Sfintului Duh, cultul sfintelor moaste avind origine in Biserica primara. Cu anticipatie, insa, aceasta putere a apartinut si unei biserici a Vechiului Testament si a fost data in mod proportional cu revelatia graduala a Cuvintului intrupat al lui Dumnezeu. ...revelatia graduala a Cuvantului intrupat al lui Dumnezeu...stau si nu pot sa ma impiedic de intrebarea : oare la ce nivel gradual suntem noi oamenii , astazi ? |
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 22:44
De la: The_Mole, la data 2009-10-14 13:53:26De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-13 19:44:34 din ce scri nu spui nimic , ipoteza ca Dumnezeu a scris Biblia e ABSURDA ..... cei 40 de barbati ( printre care ce ciudat !?) si Mohamed ( care prin traditia musulmana a fost si ultimul profet ) au scris-o....acum felul in care Dumnezeu s-a revelat acelor oameni si trairile pe care le-au avut aceia sunt bune doar pentru ei pentru noi s-ar putea sa nu mai fie valabile ....TOTUL E CA SI CUM AM LUA MEDICAMENTE PENTRU BOALA ALTUIA SI SPERAM SA SE VINDECE BOLNAVUL ..... asta nu insemna ca nu avem ce invata din ele ( cartile bibliei ) si ca ele nu sunt un exemplu de intelepciune ...cine a citit Faptele Apostolilor stie despre ce vorbesc.... felul in care noi tratam divinitatea ( atribuim tot felul de actiuni , sentimente ....) este destul de absurda dintr-un motiv foarte simplu ....nu e nevoie de acest exercitiu , este in schimb nevoie sa strangem randurile si sa ne dam seama ca din 6 miliarde de oameni 1 miliard sufera de foame in timp ce foarte multi au cu mult peste masura din motive ce tin de organizarea si nepasarea acestei lumi .... aproapele meu este fratele meu ....necredinciosul insa completeaza cu : atat timp cat nu ma enerveaza ...... cat despre incercarea dv de a premiza ideile mele sunt uimit ca faceti premisa din incercarea mea de a intelege biblia ...asta dovedeste mult pentru mine ...ar trebui cel putin sa va dea de gandit ...va las sa va mai ganditi ..... si in final am sa ma explic cat de cat ca sa ma intelegeti bine :eu nu pun la indoiala intelepciunea divina nu pentru ca as fi habotnic ci pentru ca ma regasesc in ea si vad pana si in frunza din pom si in zambetul uni copil MANA LUI DUMNEZEU .... matematic si pragmatic Dumenzeu e greu de prins desi ( eu am mai dat cateva link-ri le mai dau odata ...odeo.com/episodes/22232579-NewScientificEvidence-mp3-audio-mpeg-...) ghiata a fost sparta ....ce pot sa iti zic ca aceasta dovedeste ca Dumnezeu exista ? nu dovedeste doar arata cu degetul ....cu degetul stiintei .... avem dimensiunea universului , timpul de cand a fost format , structura sa moleculara , legile celor 4 forte cosmice le stim , ce ar lipsi de aici ? pai lipseste determinarea si mandria de a fi OAMENI si ca preferam sa fim niste low life ce ne plangem de mila si ne ferim unul de altul.... A TRECE DE PARTEA LUI DUMNEZEU NU INSEAMNA A TRECE IN BASM CI INSEAMNA A TRECE IN STIINTA , dovezila despre o mana creatoare devin din ce in ce mai numeroase si mai bine documentate stiintific , oamenii sunt intersati de matematici , fizica , chimie in incercarea de a intelege de ce Dumnezeu a creat asa si nu a stat degeaba ....putea sa fumeze o havana ...timp de 10 la puterea 3 zilioane secunde ....totusi a facut .....si cand spune in scriptura ca a luat lut si l-a modelat si i-a suflat viata ....ai fi vrut sa descrie procesul exact ?....mai digera si tu ce scrie in biblie nu lua asa cu lingura cu care fac bunicii bulion .... numai bine PS: www.trueorigin.org/hughross02.asp ...ai sa gasesti aici si o critica adusa lui Hugh Ross cel din link-ul de mai sus .....critica e penibila ....aproape copilareasca probabil si pentru ca tipul e bine documentat ....sunt de ex faze in care spune cum ca ross are multe greseli dar ca nu e rosul sa le enumeram aici pe toate....mai in fata insa scrie si totusi Ross greseste aici ,aici aici .....lamentabil ....si nu numai atat dovezile sale nu sunt unice....ce le mai recente descoperiri in studiul ADN-ului certifica faptul ca este un LIMBAJ ceea ce ridca foarte multe semne de intrebare cu privire la cine l-a scris . |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 23:14
De la: The_Mole, la data 2009-10-14 14:43:53De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-13 20:55:56 eu am fost destul de atent si imi mentin cele scrise pentru ca ele nu se refera la toti cei care populau ,din varii motive ,lagarele de reeducare comuniste ...eu am treaba mea cu preotii ...pe care i-au torturat tortionarii si care au murit cu credinta pe buze si cu Dumnezeu in inima mare sa le fie slava si Domnul sa se indure de urmasii lor.... CAUZA PENTRU CARE AU MURIT PREOTI IN CENTRE DE REEDUCARE A FOST CREDINTA LOR ....comunistii au vazut asa cum spui si tu ca biserica monopolizse credinta ...era timpul sa nu mai fie asa ....era timpul ca cei care ridicau cuvantul Domnului sa taca pentru a se auzi cuvantare Tovarasului si Tovarasei..... cat despre urmatoarea propozitie pe care ai expulzat-o prin zbatere de taste : "De aia spun ca ii durea in fund de credinta victimelor, insa erau interesati de nivelul de incredere pe care polulatia il plaseaza in alta parte decat in partid. " atunci cand tu ai un dusman te doare in fund ? pai daca e asa vezi daca mai ai pantalonii pe tine ....bineinteles ca erau foarte interesati de CUM gandea un crestin , un bisericos ....ca sa spargi ceva cat mai usor tre sa sti unde are punctele slabe :il torturezi ca sa afli ,il umilesti ca sa vezi .... cauzalitatea pe care o cautati nu o puteti gasi decat in sangele celor morti ....e trist dar faptul ca au murit preoti cu credinta nepatata spune multe intr-un mediu in care sinuciderile erau frecvente ,iar nebunia era norma .... numai bine |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 23:30
ADN-ul uman din țesuturile vii (nu și cel din eprubetă) cunoaște regulile sintactice și semantice de bază ale limbajului uman, astfel că își poate modifica structura dacă i se vorbește, a descoperit o echipă de cercetători ruși, condusă de biofizicianul Piotr Gariaev. Astfel, nu ar fi nevoie de intervențiile de tip chirurgical pentru a altera genele, ci de a comunica cu ele, dacă un medic dorește corectarea unui cromozom cu un anumit defect, care predispune la o boală genetică.
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 23:33
Cercetările confirmă puterea gândului Descoperirea echipei lui Gariaev atestă ceea ce știința seculară a ultimelor veacuri a respins, anume că organismul uman este programabil prin cuvânt, prin limbaj, prin gând. Fie că programarea vine din voia lui Dumnezeu (prin intermediul sfinților), fie în urma unor formule magice (folosite de șamani, spiritiști, hipnotizatori), ea este posibilă. De-a lungul secolelor, numai cei inițiați în diferite tehnici spirituale puteau să comunice direct cu organismul lor sau al altora, însă cercetătorii ruși cred că ar putea construi un dispozitiv medical care să comunice cu ADN-ul, la o frecvență adecvată pentru a obține vindecarea de diverse afecțiuni.
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 23:35
Majoritatea geneticienilor occidentali consideră că 90% din ADN este inutil în formarea corpului uman. În acest scop, organismul fiecăruia dintre noi ar putea fi reconstruit din informația suficientă stocată numai într-o zecime din informațiile conținute de lanțul ADN. Totuși, lingviștii ruși au descoperit că tocmai această parte de 90% respectă în cea mai mare măsură regulile gramaticale și ar fi susceptibilă a răspunde la mesaje structurate în funcție de aceste reguli, chiar dacă sunt transmise prin unde radio sau luminoase, nu vorbire propriu-zisă.
|
|
|
|
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 18:32
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 00:10
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-15 18:32:02www.revelatia.ro/docs/actde.html[/quote] |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 17:59
De la: karpov, la data 2009-10-14 23:33:09 ha ! de aceea si incepe @karpoave,Biblia cu fraza : mai intii a fost CUVINTUL ! Cuvintul,cel care,prin puterea sa a fost capabil sa organizeze materia intr-o forma sau alta, dupa utilizarea sa ! ......mai in urma cu citeva pag.mi-ai recomandat sa ascult de tine ca tu esti barbatul,deci tu esti capul ! nu vreau sa-ti aduc decit aminte ca el,capul,se misca dupa cum vrea gitul= femeia si, mai Logicuta ,iti mai dau o tema de gindire : s-a spus ca Adam a fost construit din lut= pamint= materie,peste care s-a suflat cu duh sfint ( cuvint) si om s-a facut ! apoi,ca sa nu fie singur, Dumnezeu i-a luat o coasta din trupul sau si a facut-o pe Eva,da ? atentie deci : Adam este 100% materie ulterior spiritualizata, pe cind Eva NU e facuta din lut,flacaule ! ea este scoasa din corpul lui....adica materie gata spiritualizata prin duh ! asadar, flacau : in consta superioritatea barbatului fata de femeie ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 241 mesaje Membru din: 8/08/2008 Oras: Constanta |
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:27
De la: gabigabi, la data 2009-10-16 17:59:15De la: karpov, la data 2009-10-14 23:33:09 Sigur ca da ,cuvintul mestesugit ameteste poporul si intra in vrie,daca-ti mai si trenura vocea un pic si lasi o lacrima ,te voteaza toata lumea,eu nu sint naiv ,dar foarte religios cind trebuie ,adaugind si cite un slogan politic ,reusesc sa va fac praf
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 21:43
De la: gabigabi, la data 2009-10-16 17:59:15De la: karpov, la data 2009-10-14 23:33:09 Bibliei tocmai asta ii lipseste -cuvantul-cuvantul de onoare ! Eu sunt convins ca la mijloc e altceva -daca tu te multumesti sa fii urmasa unei costite din corpul lui Adam -treaba ta -eu ma consider urmasul unui fenomen mult mai sofisticat . Prefer sa fiu urmasul unei bacterii -bacteria duce in spate istoria de miliarde de ani ale unui univers straniu ! Eu ma nconsider o fiinta stranie -nu pot sa ma gandesc ,sub nici o forma ca as fi creat de un sculptor amator . Daca ar fi existat un creator cu o asemenea forta ar fi conceput o fiinta perfecta -asa noi suntem imperfecti dar tocmai in asta consta unicitatea noastra . Pune-ti creierul la contributie -in aceste momente este de inteles comportamentul tau-esti inca sub inpresia moastelor sf.Paraschieva ! Gandeste-te ca pe acest pamant puterea este in mainile noastre -noi acum suntem dumnezeu !
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 08:05
chiar ca esti o "bacterie" @karpoave ! de ce
mai dai copy-paste dupa diverse descoperiri stiintifice,daca nu le intelegi ? mai copile, rusul ala tocmai ti-a spus cum se organizeaza materia si adn.ul "asculta " de CUVINT si eu ti-am adus aminte de primul Cuvint organizator de materie ! .....bati cimpii ! bate-i sanatos si,poate ca tot batindu-i ,vei intelege ce-i aceea o metafora .....ca Biblia toata-i o metafora ; daca o citesti si o iei ad litteram nu-i decit o poveste ! o poveste despre cum au perceput si s-au raportat evreii la o divinitate ; Biblia ni se adreseaza noua, rasei albe ,ca ultima aparuta pe scara timpului si e normal ca ,devreme ce ei au fost robi la egipteni sa fi aflat si chiar sa practice riturile egiptenilor si asa se face ca apare in "povestea"lor ceea ce apare si-n "povestea" egiptenilor ,dupa cum si a altor culturi cu care au intrat in contact ! ...ca tot bateti voi capul cu intrebarea aia naroada cu cine s-a casatorit Abel ! pai voi care tot recomandati celorlalti sa gindeasca, nu ginditi : pamintul era gol de oameni pina la aparitia evreilor,mai ginditorilor? faceti si voi socoteala in ani cind au aparut ei si o sa intelegeti ca Adam si EVA NU erau singuri pe pamint ,doar ca povestea lor se adreseaza numai poporului evreu si prin ei,noua cei de azi-sis crestini , prin Noul si Vechiul Testament ! vai de logica voastra schioapa si oarba pe deasupra !
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 09:49
De la: gabigabi, la data 2009-10-17 08:05:58chiar ca esti o "bacterie" @karpoave ! de ce acum am inteles si eu ,in sfarsit ! Tu crezi in dumnezeu deoarece te tragi din urmasii evreilor -de aceea te simti pacatoasa -esti apasata de pacatul Evei ! Eu nu fac parte din gasca evreilor ,eu nu am fost creat ,sunt urmasul celor care stapaneau deja pamantul cand pe voi va creat nu stiu cine -poate asta e explcatia faptului ca noi...gandim ,altfel-noi nu am pacatuit decat poate prin faptul ca v-am bagat in seama . Noi nu simtim nevoia sa imprumutam un dumnezeu de la evrei -evreii sunt un popor dificil -ei nici acum nu s-au dezmeticit -inca traiesc la nivel de pestera-se lupta pentru un ideal -pentru un teritoriu biblic -lupta pentru o himera in loc sa incerce sa se adapteze . ca si ei si voi sunteti niste inadaptati -sunteti ancorati in trecut -in trecutul unui popor fara o identitate clara un popor primitiv -o rligie primitiva -exportata cu succes ,relativ,imbratisata de niste barbari ,fara minte,care populau la acea vreme europa ! Eu nu sunt barbar - familia mea are poate in plus cateva generatii ,in evolutia ei ,in comparatie cu a voastra -cele cateva generatii care ne despart reusesc sa faca diferenta . Noi stim adevarul-adevaruyl evreilor e perimat -ei se folosesc de acest fals adevar ca sa va mentina in sfera lor de influenta -sunteti sclavii evreilor -ei sunt asazisul popor ales iar voi niste pacatosi . Daca exista iisus ,evreii ar fi fost primii care l-ar fi preluat ca pe mesia -e clar ca nu a existat -a existat doar in mintea bolnava a unora ! Sinele meu imi transmite clar un adevar esential -nu divinitatile inventate de oameni ne-au creat ,fenomenul e prea complex -nu era posibila existenta unei puteri supranaturale aproape perfecte care sa stea la baza aparitiei universului. Totul e un hazard -modificarile din univers au loc in timp si sunt rezultatul unor incercari -un dumnezeu perfect nu e logic sa fi existat -asta ar fi insemnat sa preia putere de la ceva sau cineva . Ceva-ul care a stat la baza aparitiei universului poate fi numit dumnezeu ,prin forta care a dovedit-o -dar e un ceva fara constiinta -e un fel de dumnezeu impersonal care intr-un fel creeaza sau modifica insa fara vointa -este ceva care creeaza fara a fi interesat de noi sau de gandirea noastra primitiva Crearea a ceva este aleatorie -e lasata pe sema hazardului -sunt niste reguli destul de clare -noi ,in prezent reusim sa intervenim putin insa modificarile majore nu depind de noi -ele apar atunci cand se indeplinesc anumite conditii sau atunci cand se experimenteaza ceva ce nu intodeauna se dovedeste a fi viabil Totul e intr-o permanenta schimbare -schimbarile e clar ca nu sunt prevazute de o divinitate -sunt fenomene necontrolate -apar sau dispar in functie de anumiti factori .Si noi s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai existam ca specie ,avem un rol in prezent ,un rol pe care noi nu il intelegem,vom dispare si la sfarsit va aparea acel ceva care va fi in stare sa controleze tot universul . Deci daca vrem sa discutam despre un dumnezeu acesta sigur nu a existat dar e posibil sa se formeze in prezent si sa existe intr-un viitor indepartat . Noi suntem niste dumnezei primitivi -este ceva totusi ! Daca tot le ai cu divinitatea ,ai putea sa te rogi la mine si s-ar putea sa ai mai multe " succesuri "" ,cel putin ai putea sa dialoghezi -eu sunt real -pot dovedi -daca vrei fac si ceva minuni !...
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 10:05
" pacatul "Evei ,ginditorule
karpov este dorinta de CUNOASTERE ! fructul interzis era cunoasterea binelui si raului si O FEMEIE a dorit-o,nu Adam care vegeta si el p'acolo in starea lui de Rai,adica de bine perfect ! de aceea ti-am spus ca nu barbatii sunt superiori femeii ,cum in infumurarea ta sterila o crezi si tu ! NU barbatul Adam si-a dorit cunoasterea, flacaule ,ci Femeia EVA ! dar "pacatul " continua sa persiste,dar acum este din directia cealalta : acum ne este lene de cunoastere ! stim si noi cite un pic de colo,un pic de dincolo si ni se pare ca le stim deja pe toate si nu mai dorim sa mergem cu gindul pina la ESENTA ! a aparut Frica de cunoastere ,ptr.ca asta ne duce tot mai sus pina la acele intrebari : cine sunt,de unde vin,unde ma duc, iar raspunsul va da fiori ,caci rastoarna dorinta voastra mititica de a va crede centrul universului ! P.S. o intrebare : de ce-i pacat sa cunosti binele si raul ? daca-mi raspunzi la intrebarea asta ,voi considera ca ai inteles cite ceva totusi .... |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 13:14
De la: gabigabi, la data 2009-10-17 10:05:19" pacatul "Evei ,ginditorule Mda..Ca de obicei Gabriela ne umpleeeeeeeee...cu superfilozofala si analitica sa splendoare... Pacat..Ce spanac inseamna PACAT?Care ar fi definitia acetuia in opinia unui om.Definitia aleatorie creata pentru cretini care inghit vrajeli de asemenea natura ma lasa rece...inert.. Stim si noi un pic..un pic de colo..un pic de dincolo..si avem impresia ca le stim pe toate...Mda..interesant punct de vedere... Frica noastra de cunoastere.. Alooooo...frica ta de cunoastere...si a tampitilor care se agata de religie ca de ceva suprem..Va este indeajuns ca ala de sus sprijina mizerabila voastra existenta...si va multumiti cu atat.... Dincolo va asteapta recompensa....Veti lua plata pentru sustinere totala..Impartialitatea e condamnabila si joaca un rol minor..comparativ cu ce?....Cu ateismul?.....Baaaaaaaaaaaaa berbecilor....! Cateva zeci de mii ...ca voi...Oi..au fost sa pupe carcasa de lemn in care se aflau....oasele..(moastele)unei babe...care sa f...t toata viata..pana a descoperit lumina si calea catre adevarata penitenta...Pana cand a aflat ce rol are pe planeta asta...Acela de a da apa la moara prostimii....care sa adunat ca la urs..halind sarmale ..Pomana pentru prosti....!!!...Si ramane sfanta intre sfinti.... ...La
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 13:28
De la: gabigabi, la data 2009-10-17 10:05:19" pacatul "Evei ,ginditorule Binele si raul sunt instrumente pe care le-am inventat pentru a scapa de sentimentul unui destin in care noi insine suntem doar instrumente. Binele si raul ne impiedica sa fim perfecti, pentru ca binele si raul reprezinta ambiguitatea cea mai prezenta a fiintei noastre si principalul instrument care naste orice judecata pe care o facem. Daca binele si raul nu ar mai exista pentru noi, atunci nimeni nu ar mai judeca nimic si pe nimeni, numai ca aceasta ambiguitate ce o purtam in fiinta noastra ne face sa ne impotrivim unor lucruri si sa dorim altele, convingandu- ne singuri ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa judecam corect intre bine si rau, alegand dintre acestea ce ni se pare ca este folositor pentru noi Conform unui sondaj recent despre religie si morala, majoritatea oamenilor decid ce-i bine si ce-i rau pe baza criteriilor practice si de bun simt si NU dupa preceptele religioase. Cel mai mult recurg la religie Martorii lui Iehova urmati de mormoni si de evanghelisti, iar cel mai putin, budistii. Budistii recurg cel mai frecvent la filozofie si ratiune atunci cand e vorba de moralitate. Binele si Raul este perceput diferit in diverse culturi -e o inventie a oamenilor EVOLUATI din maimuta ....si nu a celor facuti din lut cu mintea tarana, care nu pot evolua caci evolutie nu exista! Pur și simplu, chiar dacă ar avea HIV, soții și soțiile ar trebui să renunțe la prezervativ, au declarat reprezentanții Vaticanului. Biele si raul nu are vreo legatura cu divinitatea sau cu biblia totul e o inventie -morala este a noastra si este in functie de timp,cultura si la unii chiar legata de religie -acolo unde religia forteaza inca psihicul uman -cum ar fi la islamisti -pentru unii e bine sa faci sex cu o fata de 12 ani insa pentru altii inseamna pedofilie -vezi varsta majoratului din punct de vedere sexual in Vatican -daca nu ma insel este de 15 ,cel mult -asta banuiesc ca este asa pentru a nu fi incriminati stim noi cine ,de pedofilie ! Deci ne putem dispensa de morala crestina sau religioasa ,in general -e o morala depasita -oamenii inteligenti pot crea o moralitate -nu e nevoie de divinitate -divinitatea e in noi -separat de noi nu exista -s-ar putea in viitor sa creem noi divinitatea pentru a ne dovedi forta ! |
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 15:43
@Ic3- prea multa ura si ranchiuna si asta te face sa nu vezi bine si deci,sa nu intelegi sensul pledoariei mele : cuvintul PACAT e pus in ghilimele ; de ce crezi ca l-am scris asa ?!
@karpov,nu-i rau raspunsul tau,dar nu pe asta il asteptam ! ai zis ca budistii se folosesc mai mult de filozofie si de ratiune,da ? in postarea de mai de sus,ti-am spus de STAREA de RAI - acea stare de pace totala ,in care nu exista nici-o indoiala,nici-o temere si este reprezentata de ei prin cercul lui Tao in care yin si yang sunt intr-un perfect echilibru ! o data cu dorinta de Cunoastere, echilibrul s-a rupt ,cele doua intra-n actiune si lumea incepe sa evolueze intre cele 2 contrarii : bine - rau ! pace-razboi ! dragoste-ura !intreaga noastra viata traieste sub acest semn : cauza si efect ! de aceea am pus cuvintul Pacat intre ghilimele : ptr. ca acea DORINTA a declansat roata lumii .....a karmei - atit personale,cit si cea a noastra ca natie,cit si cea a noastra ca umanitate ! a fost bine ? a fost rau ca OMUL a muscat din acel fruct interzis ? e diabolica aceasta cunoastere care prin putinatatea ei te face sa refuzi,sa dispretuiesti sau chiar sa-ti negi esenta ? sau e buna caci prin ea,te poti intoarce la acea stare de Rai ,dupa ce intr-adevar n-ai lasat nimic necercetat si,in sfirsit ,ai Inteles ? |
|
heruvim 12 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 09:06
...mole: Daca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu ar trebuii sa ne raportam la aceeasi natura cu Divinitatea creatoare , altfel orice discutie isi pierde sensul. Dumnezeu a creat omul in Cer in dimensiunea divina si i-a dat aceeasi valoare cu a Lui din dragoste si dreptate pentru faptura creata. In Geneza de la ziua a patra pana la ziua a sasea se arata clar evolutia. Atat creationismul cat si evolutia sunt adevarate , evolutia fiind de fapt continuarea creatiei incepute. Dealtfel in toata literatura de specialitate din strainatate se vorbeste despre Creatie , chiar daca nu se face referire directa la Dumnezeu (se subintelege de ce) , inclusiv omul de stiinta Carl Sagan are o introducere extraordinara in documentarul sau: Calatorie in Univers, il poti gasi pe YouTube , e mai usor. Mai nou ,in occident se studiaza in universitati o ramura a stiintei avand la baza conceptul de Intelligent Design . Desi aceasta noua ramura seamana prin comparatie cu o medicina alternativa la cea conventionala, ea a aparut ca o urmare fireasca a nevoii omului de a explica ceea ce stiinta actuala nu poate releva in mod clar. Prin urmare stiinta nu e oprita in loc , ceea ce stim noi astazi, maine poate fi depasit , iar teoriile cunoscute de noi cele referitoare la marele Bing-Bang s-ar putea sa-i umfle rasul pe nepotiii nostrii... |
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 18:33
...prin urmare stiinta nu e oprita in loc, ceea ce stim noi astazi ,maine poae fi depasit... Big Bangul este teoria exploziei primordiale acceptata general de catre fizicieni. Formularea sa a avut loc anul 1949 la o emisiune radio de catre fizicianul Fred Hoyle , denumire pe care a folosit-o in sens derizoriu, paradoxal el fiind cel mai aprig contestatar al acesteia. Fred Hoyle avea propria sa varianta la formarea universului si ea se chema Teoria Universului Stationar (Starea Fixa) avand la baza teoria nucleosintezei. Asta pana in anul 1965 cand fizicienii Penzias si Wilson au descoperit prin telescoape gigant ceea ce prevazuse cu 20 de ani mai inainte parintele belgian George Lemaitre doar prin calcule matematice. Era vorba de ecoul exploziei primordiale -creatia universului. Parintele, a fost primul cercetator care desi nu a avut mijloacele necesare a prezis ca universul nu e static ci se extinde. Ultima teorie referitoare la creatia universului se numeste Teoria Inflationara si ii apartine fizicianului Alan Guth . Aceasta cuprinde toate teoriile precedente fara sa le anuleze. Problema fundamentală a cosmologiei este că legile fizicii, așa cum sunt ele cunoscute, sunt anulate în momentul Big Bangului. Si ce daca legile fizice se prăbușesc ? Totuși, pentru un fizician aceasta este un dezastru. Parintele Lemaitre, fizicienii Hoyle, Gamow,Alpher a dus la ceea ce in general denumesc azi oamenii de stiinta conceptul de Big Bang .
777
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:41
Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori.
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:47
De la: alehin, la data 2009-10-18 20:41:42Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori. Pai ce-ai fi vrut ,sa ne convinga ca e nevoie de mijlocitoare !
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 21:07
De la: karpov, la data 2009-10-18 20:47:08De la: alehin, la data 2009-10-18 20:41:42Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori. DA ..!!!! inca o dovada ca Biblia e misogina...
|
|
9am149444 5 mesaje Membru din: 7/10/2009 |
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 22:26
Te inseli deoarece faci o confuzie colosala intre Biserica si Biblie. Biblia nu spune ca trebuie sa avem barbati mijlocitori intre noi si Dumnezeu. Mijlocitor este Unul singur: Isus Christos (1 Timotei 2:5,6). Daca o oarecare Biserica spune ca mai este nevoie si de altii, atunci Biserica la care te referi face comentarii care nu sunt conform Bibliei, sau se refera la un alt dumnezeu decat cel al Bibliei... asa ca aceasta nu se reflecta in nici un fel asupra Bibliei, Cuvantul lui Dumnezeu
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 23:21
De la: 9am149444, la data 2009-10-18 22:26:43Te inseli deoarece faci o confuzie colosala intre Biserica si Biblie. Biblia nu spune ca trebuie sa avem barbati mijlocitori intre noi si Dumnezeu. Mijlocitor este Unul singur: Isus Christos (1 Timotei 2:5,6). Daca o oarecare Biserica spune ca mai este nevoie si de altii, atunci Biserica la care te referi face comentarii care nu sunt conform Bibliei, sau se refera la un alt dumnezeu decat cel al Bibliei... asa ca aceasta nu se reflecta in nici un fel asupra Bibliei, Cuvantul lui Dumnezeu ,,confuzie colosala intre Biserica si Biblie,, Daca-mi spui mie.... confuzie colosala ...exact asa e .......distanta asta ne desparte ...de ce te mai obosesti ????? |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 10:06
De la: alehin, la data 2009-10-18 20:41:42Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori. offff! Biblia este abecedarul ; Biserica este scoala si "mijlocitorul " este "profesorul " care-i invata pe copii abecedarul ! si Matematica ,desi este atit de logica, are nevoie de un "mijlocitor" ca sa ajunga la intelesul elevului ....si orice lb.straina pe care vrei s-o inveti si tot ce trebuie invatat in lumea asta are nevoie de mijlocitor ! chiar si cei 7 ani de acasa .....mai ales ei !
|
|
9am149444 5 mesaje Membru din: 7/10/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 10:47
Nu am obosit scriind inainte. Ti-am raspuns pentru ca 'distanta asta' cum o numesti este bazata pe o confuzie, eroare. Nu trebuie sa fie o distanta intre Dumnezeu si om. Dimpotriva 'apropiati-va de Dumnezeu si El se va apropia de voi' spune Biblia (Iacov 4:8). Dumnezeu este cel care a initiat cel mai maret si uimitor pas inspre apropierea de noi, oamenii, dandu-L pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre, pentru ca cei ce cred in El si-l primesc sa nu mai fie 'departe' de Dumnezeu, ci fii ai lui, mostenitori ai imparatiei Sale. Si apropo de misoginism in Biblie, cum intelegi tu urmatoarele: "Nu mai este iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus." (Galateni 5:28) si "Voi, bărbaților, de asemenea, trăiți in intelepciune cu femeile voastre, ca fiind făpturi mai slabe, și faceți-le parte de cinste, ca unora care, împreună cu voi, sunt moștenitoare ale harului vieții, așa încât rugăciunile voastre să nu fie împiedicate". 1 Petru 5:7 Dumnezeu sa te binecuvanteze! |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 10:53
puneti mana si cititi biblia din scoarta-n scoarta,papagalilor !
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 11:00
daca veti avea curiozitatea si rabdarea sa cititi toate tampeniile de prin biblie,veti ajunge la concluzia ca biblia nu-i decat o insiruire de fapte nereale,in majoritate falsificate sau nascocite pt.divertismentul generatiilor viitoare,mult succes in aprofundarea acestui blestem care inca ne bantuie !!!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|

ha ! de aceea si incepe @karpoave,Biblia cu fraza : mai intii a fost CUVINTUL ! Cuvintul,cel care,prin puterea sa a fost capabil sa organizeze materia intr-o forma sau alta, dupa utilizarea sa ! ......mai in urma cu citeva pag.mi-ai recomandat sa ascult de tine ca tu esti barbatul,deci tu esti capul ! nu vreau sa-ti aduc decit aminte ca el,capul,se misca dupa cum vrea gitul= femeia si, mai Logicuta ,iti mai dau o tema de gindire : s-a spus ca Adam a fost construit din lut= pamint= materie,peste care s-a suflat cu duh sfint ( cuvint) si om s-a facut ! apoi,ca sa nu fie singur, Dumnezeu i-a luat o coasta din trupul sau si a facut-o pe Eva,da ? atentie deci : Adam este 100% materie ulterior spiritualizata, pe cind Eva NU e facuta din lut,flacaule ! ea este scoasa din corpul lui....adica materie gata spiritualizata prin duh ! asadar, flacau : in consta superioritatea barbatului fata de femeie ?
karpov este dorinta de CUNOASTERE ! fructul interzis era cunoasterea binelui si raului si O FEMEIE a dorit-o,nu Adam care vegeta si el p'acolo in starea lui de Rai,adica de bine perfect ! de aceea ti-am spus ca nu barbatii sunt superiori femeii ,cum in infumurarea ta sterila o crezi si tu ! NU barbatul Adam si-a dorit cunoasterea, flacaule ,ci Femeia EVA ! dar "pacatul " continua sa persiste,dar acum este din directia cealalta : acum ne este lene de cunoastere ! stim si noi cite un pic de colo,un pic de dincolo si ni se pare ca le stim deja pe toate si nu mai dorim sa mergem cu gindul pina la ESENTA ! a aparut Frica de cunoastere ,ptr.ca asta ne duce tot mai sus pina la acele intrebari : cine sunt,de unde vin,unde ma duc, iar raspunsul va da fiori ,caci rastoarna dorinta voastra mititica de a va crede centrul universului !