back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 13:02

De la: gabigabi, la data 2009-10-19 10:06:09
De la: alehin, la data 2009-10-18 20:41:42Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori.

offff! Biblia este abecedarul ; Biserica este scoala si "mijlocitorul " este "profesorul " care-i invata pe copii abecedarul ! si Matematica ,desi este atit de logica, are nevoie de un "mijlocitor" ca sa ajunga la intelesul elevului ....si orice lb.straina pe care vrei s-o inveti si tot ce trebuie invatat in lumea asta are nevoie de mijlocitor ! chiar si cei 7 ani de acasa .....mai ales ei !

Religia e pentru cei care se limiteaza a studia doar abecedarul ,diferenta intre analfabeti si cei care studiaza doar abecedarul nu este mare . Cu alte cuvinte cei care studiaza doar abecedarul cunoasterii sunt niste analfabeti-cunoasterea implica mult mai mult -a cunoaste doar varianta creatiei e o dovada de analfabetism -e nevoie de mai mult pentru a avea pretentia ca ai cat de cat cunostinte realiste cu privire la rolul materiei in acest univers -e la fel de important sa cunosti adevarul cu privire la aparitia universului deoarece cunoscand acest adevar ajungi sa intelegi si mecanismul aparitiei vietii .
Asa ca sa lasam biblia deoparte ,ea a avut un anumit rol in istoria cunoasterii insa in prezent este perimata -adevarul nu mai este in biblie este in alta parte -trebuie sa ne trezim -daca nu ne trezim la realitate vom fi in permanenta sclavii obscurantismului religios !
In prezent religia are un rol nefast -ar trebui sa fie interzisa deoarece cei care o propaga au devenit periculosi .
In dorinta lor de a o perpetua ei recurg la mijloace neortodoxe -sunt de compatimit pentru ignoranta lor -trebuie impiedicati sa-si mai etaleze nestiinta -au devenit ridicoli -sunt niste specimene pe cale de disparitie -trebuie ajutati sa dispara din istorie -au avut un rol nefast si nu cred ca mai merita sa fie lasati sa-si bata joc de viitorul nostru !

9am149444

5 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 17:59

Este tare ciudat ce spui din moment ce arheologia si descoperirile care se fac in zilele noastre nu fac decat sa ateste ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat, ceea ce se aplica atat la relatarile istorice, cat si la profetiile care s-au facut in trecut, ale caror impliniri le putem vedea cu pretul unei priviri, in unele cazuri, chiar si superficiale asupra istoriei.

Este si mai ciudat ca 'dumnezeul' tau este stiinta si insuti ratiunea si logica ta, care sunt elemente dovedit failibile, usor supuse greselilor. Stiinta se vede nevoita in repetate randuri sa isi reformuleze tezele, sa declare adevaruri anterior ferm sustinute ca fiind totusi ne-adevaruri pe baza descoperirilor progresive, si in ce priveste ratiunea si logica sunt convins ca si tu ai tras concluzii gresite sau ai chiar luat decizii gresite in viata ta. Acum, pe baza acestor 'unelte' vadit nedesavarsite sa ajungi la rezultatul final ca credinta in Dumnezeu este ceva primitiv, ce ar trebui decimat din societatea moderna, deoarece Dumnezeu nu trece testul 'celor 3', mi se pare un raspuns pur preferential si total nefundamentat pe adevaruri stabile.

Te incurajez sa te uiti in istoria noastra de pana acum 20 de ani. Am avut cel putin timp de 25 de ani o conducere care a fost cladita pe insasi ideologia ca Dumnezeu nu exista. Si iata-ne unde ne-a adus aceasta... suntem printre cele mai retardate natiuni din Europa! Priveste apoi in contrast la tari precum Germania, Elvetia, Olanda, etc., tari care au avut vremuri de 'treziri spirituale', cand oamenii au ales sa se intoarca spre Dumnezeu, spre Biblie (vezi Germania - Martin Luther, Elvetia - Zwingli, etc.), sunt astazi tari de prima clasa. Sa nu mai vorbim despre SUA, a caror parinti fondatori au fost oameni care au urmat Biblia ca si baza a autoritatii pentru vietile lor. Si priveste deasemenea ca intoarecerea din ultimii ani spre secularism aduce dupa sine decadere morala, sociala, si pe toate planurile.

Credinta in Dumnezeul adevarat a avut un rol de neinlocuit pentru progresul umanitatii. Intoarcerea spre secularism va aduce dupa sine doar tragedii, suferinta si regres. Sper ca nimeni sa nu aiba in asemenea vremi indolenta sa mai intrebe: 'Unde este Dumnezeu acum?'

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 19:07

De la: 9am149444, la data 2009-10-19 17:59:22Este tare ciudat ce spui din moment ce arheologia si descoperirile care se fac in zilele noastre nu fac decat sa ateste ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat, ceea ce se aplica atat la relatarile istorice, cat si la profetiile care s-au facut in trecut, ale caror impliniri le putem vedea cu pretul unei priviri, in unele cazuri, chiar si superficiale asupra istoriei.

Este si mai ciudat ca 'dumnezeul' tau este stiinta si insuti ratiunea si logica ta, care sunt elemente dovedit failibile, usor supuse greselilor. Stiinta se vede nevoita in repetate randuri sa isi reformuleze tezele, sa declare adevaruri anterior ferm sustinute ca fiind totusi ne-adevaruri pe baza descoperirilor progresive, si in ce priveste ratiunea si logica sunt convins ca si tu ai tras concluzii gresite sau ai chiar luat decizii gresite in viata ta. Acum, pe baza acestor 'unelte' vadit nedesavarsite sa ajungi la rezultatul final ca credinta in Dumnezeu este ceva primitiv, ce ar trebui decimat din societatea moderna, deoarece Dumnezeu nu trece testul 'celor 3', mi se pare un raspuns pur preferential si total nefundamentat pe adevaruri stabile.

Te incurajez sa te uiti in istoria noastra de pana acum 20 de ani. Am avut cel putin timp de 25 de ani o conducere care a fost cladita pe insasi ideologia ca Dumnezeu nu exista. Si iata-ne unde ne-a adus aceasta... suntem printre cele mai retardate natiuni din Europa! Priveste apoi in contrast la tari precum Germania, Elvetia, Olanda, etc., tari care au avut vremuri de 'treziri spirituale', cand oamenii au ales sa se intoarca spre Dumnezeu, spre Biblie (vezi Germania - Martin Luther, Elvetia - Zwingli, etc.), sunt astazi tari de prima clasa. Sa nu mai vorbim despre SUA, a caror parinti fondatori au fost oameni care au urmat Biblia ca si baza a autoritatii pentru vietile lor. Si priveste deasemenea ca intoarecerea din ultimii ani spre secularism aduce dupa sine decadere morala, sociala, si pe toate planurile.

Credinta in Dumnezeul adevarat a avut un rol de neinlocuit pentru progresul umanitatii. Intoarcerea spre secularism va aduce dupa sine doar tragedii, suferinta si regres. Sper ca nimeni sa nu aiba in asemenea vremi indolenta sa mai intrebe: 'Unde este Dumnezeu acum?'

Trebuie sa fii handicapat mintal sa ai nevoie de traducator pt ce urmeaza :

. Dacă vreun suflet a greșit din neștiință, să aducă o capră de un an jertfă pentru păcat
28. Și se va ruga preotul pentru sufletul care a făcut păcat din neștiință înaintea Domnului și va afla milă și i se va ierta.
29. Și pentru băștinașul din Israel și pentru străinul care trăiește între voi, o singură lege să fie când cineva va păcătui din neștiință.
30. Iar dacă cineva dintre băștinași sau dintre străini va face ceva din îndrăzneală, acela hulește pe Domnul și sufletul lui se va stârpi din poporul său,
31. Căci a disprețuit cuvântul Domnului și a călcat poruncile Lui; să se stârpească sufletul acela și păcatul lui va fi asupra lui".
32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei;
33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel;
34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el.
35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!"
36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise.

Pt restul Bibliei ....ddaca veniti cu exemple de genul alegorii ,figuri de stil ,metafore ...lasati-o balta ...nu ma intereseaza ...si nu e important asa cum nu era si acum aprox. 1950 de ani ...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 21:19

Carevasazica, Isus Hristos le recomanda adeptilor sa nu se roage in public, ca fariseii, ci in cea mai retrasa camera din casa. In anul 37 e.n., primul martir al crestinatatii, sfantul Stefan, a fost lapidat(omorat cu pietre) de farisei, deoarece a spus multimii un lucru de bun simt: “cel atotputernic nu incape in templu", respectiv in cladire facuta de mana de om.
Cum se impaca aceste recomandari ale fondatorilor crestinismului cu practica de a ridica lacase de cult, a le numi case ale Domnului si a pune crestinii sa se inchine la ele?? Nu se impaca,...... dar ce mai conteaza pt. crestini… mai nascocesc o alegorie....

,,. Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
(Evanghelia după Matei, Cap. 6),,

9am149444

5 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 21:48

Nu este nimic alegoric la textele pe care le-ai citat. Exact asa trebuie citite si intelese ca s-au intamplat, cum scrie.

Te provoc sa te documentezi asupra Sabatului evreiesc si sa intelegi din legea Vechiului Testament de ce l-a dat Dumnezeu. Daca vei vrea clarificari ti le dau bucuros, daca voi putea. Pe scurt ce se intampla in textul citat de tine este o persoana care de bunavoie si cu buna stiinta incalca ziua de Sabat;
Sabatul nu era un sfat din partea lui Dumnezeu cum ca ar fi bine ca omul sa se odihneasca o zi pe spt., ci un semn al legamantului Sau cu poporul Lui (Israel), care trebuia sa aminteasca omului ca la urma urmei Dumnezeu este cel ce il sfinteste si nu el prin faptele sale. Acesta este punctul central asupra caruia face referinta Sabatul... de fapt punctul central al Bibliei: iertarea lui Dumnezeu pentru o umanitate decazuta in pacat si condamnata inaintea lui. Si acum cu buna stiinta o persoana incalca aceasta porunca extrem de importanta, si tot asa incalca legamantul cu Dumnezeu, desi Dumnezeu avertizase dinainte ca un asemenea om urma sa fie nimicit din mijlocul poporului. De aici si pedeapsa.

Concluzia este aceeasi in Vechiul si in Noul Testament: Dumnezeu iubeste oamenii si nu vrea ca acestia sa se piarda in iad din pricina propriilor lor pacate, asa ca El Insusi croieste o cale prin care omul se poate impaca cu El, prin care acesta poate primi iertare, sfintire, curatire de pacat. IN AFARA DE CALEA ACEASTA NU EXISTA ALTA CALE... O USA DIN DOS PENTRU A PUTEA FII MANTUIT. In afara de calea aceasta este ratacire si in final moarte. Asta s-a si intamplat in textul citat de tine... un avertisment si confirmare din partea lui Dumnezeu pentru toti pana si in zilele noastre, ca treaba este serioasa si neschimbabila. Da, Dumnezeu va trimite pe toti oamenii care nu se intorc la el din pacat si rebeliune in iad; aceasta pentru ca acestia din pacate aleg sa calce in picioare jertfa Fiului Sau de pe cruce si sa socoteasca drept un nimic oferta iertarii din partea lui Dumnezeu. Sper din toata inima sa nu te aflii si tu printre ei in ziua judecatii.

Referitor la rugaciune, ai dreptate. Ce ai citat din spusele Domnului Isus, Fiul lui Dumnezeu nu se impaca deloc cu practica de a ridica case de cult si inchinarea la ele... aceasta este idolatrie. Primii crestini se strangeau in case si nu rareori chiar in catacombe si pesteri si se rugau lui Dumnezeu, citeau impreuna din Biblie, si aveau partasie unii cu altii. Casele in care se intalneau slujeau pur si simplu ca si adaposturi deasupra capetelor lor.

Ma bucur ca observi abuzurile si neadevarurile... te provoc si incurajez sa descoperi intru totul ce este fals in practica fata de ceea ce invata Biblia, dar atentie ca strecurand tantarul sa nu inghiti camila. Asculta Cuvantul lui Dumnezeu, smereste-Te inaintea lui si cere-I iertare de pacatele Tale si primeste-L in viata ta ca Stapan si Mantuitor si vei avea viata vesnica. El sa-ti ajute la aceasta!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:03

18. Oricine-și lasă femeia sa și ia pe alta săvârșește adulter; și cel ce ia pe cea lăsată de bărbat săvârșește adulter.
(Evanghelia după Luca, Cap. 16)
Cu alte cuvinte, daca un sot isi paraseste nevasta, cel care o va lua va savarsii un pacat(adulter), desi poate aceasta n-a avut nicio vina ca a fost parasita. Cine poate accepta asemenea enormitati ca fiind “sfiinte”????

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:09

. De exemplu, Avraam este cel care o trimitea pe sotia sa, Sara*, sa se prostitueze cu faraonul, in schimbul unor foloase materiale. Si tot Avraam este cel care facea legamant pe penis(la propriu) cu zeul biblic.

*Ca o ironie, la "sfanta cununie", pe care o oficiaza popii azi, i se spune tinerei mirese: "sa te inmultesti ca Sara".... Piei drace!
E drept, ceva sfant o fi avut Sara, daca la 65 de ani starnea poftele faraonului cu care se prostitua

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:13

Matei spune ca Isus s-a nascut “in zilele lui Irod”(doar ca Irod a murit in anul 4 i.e.n.), iar Luca spune ca Isus s-a nascut in timp ce Quirano a fost guvernator in Siria( incepand cu anul 7 e.n.). Ia zi, cum vine asta??? Ori nasterea lui Isus a durat vreo zece ani, ori evanghelistii erau cam ignoranti???

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:18

Iar de-Mi vei face jertfelnic de piatră, să nu-l faci de piatră cioplită; că de vei pune dalta ta pe ea, o vei spurca.
(Ieșirea - a doua carte a lui Moise, Cap. 20)

“11. Ce-mi folosește mulțimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci și de grăsimea vițeilor grași și nu mai vreau sânge de tauri, de miei și de țapi!
12. Când veneați să le aduceți, cine vi le ceruse? Nu mai călcați în curtea templului Meu!” (Isaia 1)

24. Să-Mi faci jertfelnic de pământ și să aduci pe el arderile de tot ale tale, jertfele de izbăvire, oile și boii tăi. În tot locul unde voi pune pomenirea numelui Meu, acolo voi veni la tine, ca să te binecuvântez.
(Ieșirea - a doua carte a lui Moise, Cap. 20)

Sau sa amintesc cand i-a cerut zeul biblic lui Ieftae sa-si sacrifice fiica?
29. Atunci a fost peste Ieftae Duhul Domnului și a străbătut Ieftae pământul Galaadului și al lui Manase, apoi a ajuns până la Mițpa Galaadului și de la Mițpa Galaadului a plecat asupra Amoniților.
30. În acel timp a făcut Ieftae făgăduință Domnului și a zis: "De vei da pe Amoniți în mâinile mele,
31. Când mă voi întoarce biruitor de la Amoniți, oricine va ieși din porțile casei mele în întâmpinarea mea va fi afierosit Domnului și-l voi aduce ardere de tot".
34. După aceea a venit Ieftae în la casa sa și iată fiica sa i-a ieșit în întâmpinare cu timpane și jocuri; aceasta era singurul lui copil, căci el nu mai avea nici băieți, nici fete.
39. Apoi după trecerea celor două luni ea s-a întors la tatăl său și acesta a făcut cu ea cum făgăduise; și ea n-a cunoscut bărbat.
40. Și s-a făcut obicei în Israel, ca în fiecare an fiicele lui Israel să meargă să plângă pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an.
(Cartea Judecătorilor, Cap.11)

Sincer, nu pot decat sa-mi exprim scarba fata de asemenea “fapte sfinte” si sa-i compatimesc pe crestinii care se lasa indoctrinati de asemenea povesti salbatice si blasfemice, dar… vorba evreiasca : “pe orbul cu ochi nu-i pacat sa-l pacalesti!”

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:21

Exemplu de ....toleranta....:
Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.”
(Evanghelia dupa Matei, Cap. 12, v. 30)

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:25

. Și voi aduce pâine și veți mânca, apoi Vă veți duce în drumul Vostru, întrucât treceți pe la robul Vostru!" Zis-au Aceia: "Fă, precum ai zis!"
8. Și a luat Avraam unt, lapte și vițelul cel gătit și le-a pus înaintea Lor și pe când Ei mâncau a stat și el alături de Ei sub copac.
(Facerea, Cap. 18)

Imaginea unei Divinitati Universale, Ratiune sau Constiinta Suprema care se spala pe picioare, mananca vitei la masa cu un nomad salbatic, Avram, este atat de ridicola, naiva si blasfemica, incat ma lasa fara cuvinte ........ Salbaticul compilator biblic isi imagina dumnezeul ingurgitand ca un muritor, iar in viziunea lui ingusta trebuia sa manance o cantitatea uriasa de mancare, ca, deh, era dumnezeu… si avea stomac mai mare.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:34

De la: alehin, la data 2009-10-19 23:21:59Exemplu de ....toleranta....:

Mai Alehin ,tu chiar nu ai gasit ce sa mai citesti -te apucasi de evanghelii -astea eu le-am citit cand aveam 10 ani si m-am lamurit -am citit si operele anticilor si nici nu se compara !
Evanghelistii au fost niste analfabeti care au continuat prosteala din vechiul testament -ei au crezut la fel precum moise ca
dumnezeul lor e ca ei ,e un cetatean simplu ,la fel de prost ,pe isus l-au bagat in aceeasi categorie si l-au mai si ucis ,cu voia domnului cel mare !
Ce e greu de inteles ,anumiti oameni au nevoie de bau-bau ,nu pot trai fara speranta -sa fie acolo ceva -nu conteaza cat de prost este -sa-l coboare la nivelul lor pentru a avea senzatia ca e de-al lor,ca e usor de inteles ,ca poate fi pacalit cu o lumanare,cu niste tamaie,cu marturisirea pacatelor -..
Cred ca in prezent daca ar mai veni pe pamant un dumnezeu s-ar duce cu el la o bere sau la parasute -asa il simt oamenii -pentru multi dumnezeu e mai rau decat dracu -le e frica de dumnezeu -in schimb de dracu nu le pasa !

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:35

Niste nelamuriri: daca dumnezeu este atotputernic de ce i-a luat 6 zile sa faca pamantul? Nu se putea sa-l faca instant? De ce ar avea nevoie dumnezeu de odihna? Oboseste o entitate atotputernica?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:39

De la: karpov, la data 2009-10-19 23:34:07
De la: alehin, la data 2009-10-19 23:21:59Exemplu de ....toleranta....:

Mai Alehin ,tu chiar nu ai gasit ce sa mai citesti -te apucasi de evanghelii -astea eu le-am citit cand aveam 10 ani si m-am lamurit -am citit si operele anticilor si nici nu se compara !
Evanghelistii au fost niste analfabeti care au continuat prosteala din vechiul testament -ei au crezut la fel precum moise ca
dumnezeul lor e ca ei ,e un cetatean simplu ,la fel de prost ,pe isus l-au bagat in aceeasi categorie si l-au mai si ucis ,cu voia domnului cel mare !
Ce e greu de inteles ,anumiti oameni au nevoie de bau-bau ,nu pot trai fara speranta -sa fie acolo ceva -nu conteaza cat de prost este -sa-l coboare la nivelul lor pentru a avea senzatia ca e de-al lor,ca e usor de inteles ,ca poate fi pacalit cu o lumanare,cu niste tamaie,cu marturisirea pacatelor -..
Cred ca in prezent daca ar mai veni pe pamant un dumnezeu s-ar duce cu el la o bere sau la parasute -asa il simt oamenii -pentru multi dumnezeu e mai rau decat dracu -le e frica de dumnezeu -in schimb de dracu nu le pasa !

E material de studiu pt cei care-si iubesc aproapele ..atat de mult incat l-ar manca si crud ....numa' ca-i mai bun,, perpelit un pic,,

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:56

Pamantul este “facut” inaintea soarelui, in realitate este exact invers;
- Soarele este “facut” de zeul biblic ca sa “slujeasca” Pamantul.
14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,

Doar nu vrei sa spui ca tu intelegi de aici ca Soarele este mai important decat Pamantul, asa cum este corect - caci Pamantul este un satelit al Soarelui, nicidecum invers....

Pamantul s-a desprins din Soare in urma cu miliarde de ani si graviteaza in jurul acestuia datorita fortei de atractie. Dependenta de Soare este mai mult decat evidenta in sistemul heliocentric. Daca acesta nu ar fi, Pamantul ar reprezenta doar un pietroi golas din Univers. In momentul cand inversezi modul de formare al sistemului Solar – faci Pamantul inaintea Soarelui, ca zeul biblic – logic raportul de dependenta se schimba. Ce nu-i clar?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 23:58

De la: alehin, la data 2009-10-19 23:35:55Niste nelamuriri: daca dumnezeu este atotputernic de ce i-a luat 6 zile sa faca pamantul? Nu se putea sa-l faca instant? De ce ar avea nevoie dumnezeu de odihna? Oboseste o entitate atotputernica?

Nu a putut ca nu avea lumina !
Cand a facut lumina s-a mirat ca prostu' zicand ca e buna lumina !
Asta ne ajuta sa intelegem ,, sa intelegem ca habar nu are ce se petrece in viitor -
In prezent nu se mai plimba prin tinuturile noastre -oare de ce ?
Nu cumva nu exista ? Sau daca a existat nu cumva i s-a intamplat ceva in ultimii 2000 de ani ?
Nu cumva s-o fi certat cu nenea dracu ,din nou ,si ala o fi castigat batalia ?
Preotii si credinciosii il cred invincibil insa uita ca prostavanii care au scris vechiul testament au mentionat niste chestii prin care se demonstreaza ca nu are un control total !
Adam si Eva sunt rebuturi deoarece nu l-au ascultat,fiii lui dumnezeu s-au culcat cu pamantence -cand nu se culca cu ele oare cu cine se culca ?
Ingerii s-au rasculat si nu a reusit sa-i invinga -a facut un armistitiu cu ei -dandu-le iadul !
El nu poate controla puterea lui satana si oamenii sunt la cheremul lui !
Cam slabut dumnezeul asta-e de-al nostru -are slabiciuni ca si noi-nu degeaba e facut dupa chipul si asemanarea noastra !
Daca fii domnului se culca cu pamantence inseamna ca si el isi mai pogoara duhul sfant din cand in cand peste muritoare -ca doar nu s-o fi limitat doar la maria neanceputa si neprihanita !
Bai e greu cu analiza literara a textelor din biblie -norocul meu este ca profa mea de romana e sotie de preot !
Daca nu era si diriginta renuntam la ora de religie -asa nu am cum -trebuie sa ma fac frate cu...dracu' pana trec puntea !
Necunoscute sunt caile tale doamne...fereste-ma de ispita de a crede vreodata aceste mistificari !
Am creier ,trebuie sa fiu rational si sa gandesc logic -prostii care au scris biblia trebuie ignorati-iar asazisele adevaruri nu trebuie luate in seama -sunt niste adevaruri fara consistenta

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 00:00

Pana acum 300 de ani , mai toata lumea intelegea din Facere ca pamantul e buricul universului, si de asemenea ca pamantul este vechi de cateva mii de ani. Cand stiinta insa le-a demonstrat contrariul, inaltii prelati s-au sucit si au spus ca de fapt Facerea nu trebuie luata in sens literal, cum au facut-o ei pana atunci (unii mai mult altii mai putin- ideea e ca in ceea ce priveste aspectele ei de baza au interpretat-o in sens literal), si ca mai tot ceea ce au sustinut ei cu surle si trambite vreme de aproape doua milenii, pe baza interpretarii literale a respectivei carti, erau de fapt niste aberatii. Cum ar veni,...... au recunoscut ca timp de 1800 de ani au fost in eroare ! Pai daca nici nu-i descalifica din start in ceea ce priveste capacitatea lor de a interpreta corect "cartea sfanta", apai nu stiu ce naiba ar putea sa-i mai descalifice..

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 00:14

De la: karpov, la data 2009-10-19 23:58:45
De la: alehin, la data 2009-10-19 23:35:55Niste nelamuriri: daca dumnezeu este atotputernic de ce i-a luat 6 zile sa faca pamantul? Nu se putea sa-l faca instant? De ce ar avea nevoie dumnezeu de odihna? Oboseste o entitate atotputernica?

Nu a putut ca nu avea lumina !
Cand a facut lumina s-a mirat ca prostu' zicand ca e buna lumina !
Asta ne ajuta sa intelegem ,, sa intelegem ca habar nu are ce se petrece in viitor -
In prezent nu se mai plimba prin tinuturile noastre -oare de ce ?
Nu cumva nu exista ? Sau daca a existat nu cumva i s-a intamplat ceva in ultimii 2000 de ani ?
Nu cumva s-o fi certat cu nenea dracu ,din nou ,si ala o fi castigat batalia ?
Preotii si credinciosii il cred invincibil insa uita ca prostavanii care au scris vechiul testament au mentionat niste chestii prin care se demonstreaza ca nu are un control total !
Adam si Eva sunt rebuturi deoarece nu l-au ascultat,fiii lui dumnezeu s-au culcat cu pamantence -cand nu se culca cu ele oare cu cine se culca ?
Ingerii s-au rasculat si nu a reusit sa-i invinga -a facut un armistitiu cu ei -dandu-le iadul !
El nu poate controla puterea lui satana si oamenii sunt la cheremul lui !
Cam slabut dumnezeul asta-e de-al nostru -are slabiciuni ca si noi-nu degeaba e facut dupa chipul si asemanarea noastra !
Daca fii domnului se culca cu pamantence inseamna ca si el isi mai pogoara duhul sfant din cand in cand peste muritoare -ca doar nu s-o fi limitat doar la maria neanceputa si neprihanita !
Bai e greu cu analiza literara a textelor din biblie -norocul meu este ca profa mea de romana e sotie de preot !
Daca nu era si diriginta renuntam la ora de religie -asa nu am cum -trebuie sa ma fac frate cu...dracu' pana trec puntea !
Necunoscute sunt caile tale doamne...fereste-ma de ispita de a crede vreodata aceste mistificari !
Am creier ,trebuie sa fiu rational si sa gandesc logic -prostii care au scris biblia trebuie ignorati-iar asazisele adevaruri nu trebuie luate in seama -sunt niste adevaruri fara consistenta

EEEiiiii ...lumina avea dar trebuia sa vada ca tot omu' daca e buna?!!!
Si binenteles ca s-a odihnit(stai linistit ...e o alta figura de stil ca si cu lumina .....vezi doamne' ...ca sa iasa cum vrem .....

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 02:32

De la: 9am149444, la data 2009-10-19 17:59:22Este tare ciudat ce spui din moment ce arheologia si descoperirile care se fac in zilele noastre nu fac decat sa ateste ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat, ceea ce se aplica atat la relatarile istorice, cat si la profetiile care s-au facut in trecut, ale caror impliniri le putem vedea cu pretul unei priviri, in unele cazuri, chiar si superficiale asupra istoriei.

Eu gasesc ca e tare ciudat ce scrii tu.

In primul rand pretentia ca descoperirile arheologice atesta adevarul scripturii.
In realitate arheologia nu a putut confirma urma nici unui exod al unei populatii din Egipt catre Israel (in ciuda faptului ca istoricii acelei tari aveau tot interesul sa descopere asemenea marturii , ca argument pentru afirmatia ca li se cuvine pamantul dat de divinitate). Presupun ca nu ai habar cum functioneaza stiinta arheologiei , insa - te asigur- pretentia ca 600 000 de oameni pot cutreiera 40 de ani desertul fara sa lase nici o urma va fi considerata ridicola in lumea arheologilor.
Pe urma - nu exista nici un indiciu arheologic sau de alt fel despre vreo inundatie la scara planetara.
Apoi - nu s-a dovedit ca nu a existat nici urma de recensamant , asa cum se pretinde in biblie , care sa necesite deplasarea lui iosif si a Mariei de la Nazaret la Betleem. (in legatura cu amanuntul asta am auzit o argumentatie foarte interesanta a lui Christopher Hitchens - care spune ca tocmai incercarea asta de a alinia - intr-un mod fortat- existenta lui Isus cu profetiile stravechi care spuneau ca Mesia trebuie sa vina din casa lui David , ei bine tocmai incercarea asta de aliniere sugereaza ca a existat un asemenea personaj care sa predice maselor , insa el a fost un simplu om, cu plusuri si minusuri)
Profetiile de care spui ca s-ar fi adeverit sunt atat de vagi incat si eu as putea sa fac unele egale ca valoare (spre exemplu ca va ploua cel putin de 10 ori pana in martie - daca am dreptate o sa ma venerezi ca pe un zeu? o sa aduci fecioare la altarul meu? )

Al doilea paragraf al tau dovedeste o necunoastere profunda a ceea ce se numeste metoda stiintifica de testare a ipotezelor. Unul dintre principiile acestei metode este cel al falsificabilitatii. Asta inseamna ca nimeni din comunitatea stiintifica nu are pretentia ca detine adevarul absolut (stabil cum il numesti tu). Totul este supus testarii , si chiar cei care lanseaza o anume teorie sugereaza ce anume ar putea sa demonstreze ca teoria nu functioneaza. Asta se numeste a face predictii in baza unei teorii - "daca teoria cutare e corecta , atunci trebuie sa observam urmatoarele... daca in schimb observam cutare lucru , va trebui sa admitem ca teoria este incorecta". Asta e diferenta imensa care scapa credinciosilor - omul de stiinta nu are o atitudine dogmatca in priviinta stiintei. Daca dovezile indica altceva decat o teorie - ajustam teoria , sau renuntam complet la ea , insa niciodata nu ignoram dovezile. Asta inseamna adevarata umilinta - sa recunosti ca nu stii totul si ca pot veni altii cu o gandire mai buna decat a ta. Compara asta cu pretentia de a fi in posesia adevarului pe care o au toate cultele.

In legatura cu al treilea paragraf din comentariul tau - plin de inexactitati , sau poate o fi vorba de distorsionare voita a faptelor. Germania , Elvetia si Olanda sunt printre societatile in care ateismul si agnosticismul au procentele cele mai ridicate din lume. E suficient sa cauti pe wikipedia dupa numele tarii , apoi demografie si religie.
Germania - 29,6% "no registered religious denomination"
Elvetia - 27% "of the population does not believe in God"
Olanda - "The Netherlands is one of the more secular countries in the Western Europe, with only 39% being religiously affiliated (31% for those aged under 35). Fewer than 20% visit church regularly"
Martin Luther si Zwingli au fost acum jumate de mileniu , intre timp au evoluat si mai mult societatile respective.
Parintii fondatori au SUA - unii religiosi altii nu - dar toti secularisti. O dovedeste constitutia pe care au creat-o , prima care intemeiaza principiul separarii bisericii de stat.
Mai documenteaza-te .

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 08:41

Baaaaaaaaaaaaaaaaa...astia care il tot pomeniti pe dumnezeu...
Unde este ca eu nu dau de el sub nici-o forma..
Iar din cele fluturate de voi pe aici nu inteleg decat ca si voi sunteti la fel de nedumeriti ca mine.. ...aaaaaaaaaaa..!..Unde ...este?

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
corneliuticlos

8 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 09:53

Mai exact ce ai facut tu ca sa il gasesti???

Sau ti-a trecut prin minte ca poate el nu vrea sa ti se arate?
"Căci inima acestui popor s-a învârtoșat și cu urechile aude greu și ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii și să audă cu urechile și cu inima să înțeleagă și să se întoarcă, și Eu să-i tămăduiesc pe ei." Matei 13:15.

Eu cred ca poti sa nu te mai obosesti sa cauti si sa iti continuii viata ca si pana acum:
"Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfințească în continuare." Apocalipsa 22:11

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 11:24

De la: Ic3, la data 2009-10-21 08:41:38Baaaaaaaaaaaaaaaaa...astia care il tot pomeniti pe dumnezeu...
Iar din cele fluturate de voi pe aici nu inteleg decat ca si voi sunteti la fel de nedumeriti ca mine.. ...aaaaaaaaaaa..!..Unde ...este?

DUMNEZEUL NOSTRU ESTE LA SARMIZEGETUSA ! Ala din biblie este dumnezeul evreilor-astia care cred in el s-ar parea ca sunt urmasii evreilor care au venit sa colonizeze provincia cucerita de romani !
Singurul dumnezeu adevarat este Zamolxes -el si-a aratat puterea acum cativa ani cand ne-a trimis vestitele bratari de aur .
Dumnezeul evreilor tine din cand in cand cate o sedinta -la asemenea sedinte nu au acces decat prostii gen Moise -trebuie sa fii schizofrenic sau prost daca vrei sa ai acces la acest gen de informatii
Un om normal nu este agreat de dumnezeu deoarece este considerat un pericol-pune prea multe intrebari si in paranoia lui acesta are impresia ca ii este subminata puterea !
Paranoia acestui dumnezeu este de inteles -a avut atat de mult de lucru incat in ziua a saptea a obosit si s-a odihnit !
Nu reuseste saracu' sa se mobilizeze-nu are o putere infinita -este ca orice muritor de rand !
Ajuta-ne Zamolxes sa trecem si peste asta-sa se trezeasca romanii adevarati -sa nu mai creada intr-un dumnezeu de imprumut !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 15:03

De la: karpov, la data 2009-10-21 11:24:38
De la: Ic3, la data 2009-10-21 08:41:38Baaaaaaaaaaaaaaaaa...astia care il tot pomeniti pe dumnezeu...

DUMNEZEUL NOSTRU ESTE LA SARMIZEGETUSA ! Ala din biblie este dumnezeul evreilor-astia care cred in el s-ar parea ca sunt urmasii evreilor care au venit sa colonizeze provincia cucerita de romani !
Singurul dumnezeu adevarat este Zamolxes -el si-a aratat puterea acum cativa ani cand ne-a trimis vestitele bratari de aur .
Dumnezeul evreilor tine din cand in cand cate o sedinta -la asemenea sedinte nu au acces decat prostii gen Moise -trebuie sa fii schizofrenic sau prost daca vrei sa ai acces la acest gen de informatii
Un om normal nu este agreat de dumnezeu deoarece este considerat un pericol-pune prea multe intrebari si in paranoia lui acesta are impresia ca ii este subminata puterea !
Paranoia acestui dumnezeu este de inteles -a avut atat de mult de lucru incat in ziua a saptea a obosit si s-a odihnit !
Nu reuseste saracu' sa se mobilizeze-nu are o putere infinita -este ca orice muritor de rand !
Ajuta-ne Zamolxes sa trecem si peste asta-sa se trezeasca romanii adevarati -sa nu mai creada intr-un dumnezeu de imprumut !

Aberatii aproape tot ce spui tu !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 16:43

.....si cind eu spun ca esti Florin,tu zici ca nu-i adevarat ! dar, scumpule ,acea INTELIGENTA pe care unii o numesc Dumnezeu,altii Iahve ; Allah ; sau ULTIMA REALITATE, asa cum o denumesc hindusii , s-a chemat ptr. Daci Zamolxes !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 18:28

De la: gabigabi, la data 2009-10-21 16:43:59

.....si cind eu spun ca esti Florin,tu zici ca nu-i adevarat ! dar, scumpule ,acea INTELIGENTA pe care unii o numesc Dumnezeu,altii Iahve ; Allah ; sau ULTIMA REALITATE, asa cum o denumesc hindusii , s-a chemat ptr. Daci Zamolxes ![/quote]

Iata o dovada a capacitatii omului de a inventa religii.

Dintr-un imbold ecumenic Gabi vrea sa ne convinga ca toti zeii adulati de-a lungul istoriei sunt de fapt reprezentari ale aceleiasi divinitati.
Insa cand spui asta ignori complet faptul ca te departezi de doctrina crestina (ai auzit de cele 10 porunci? mai citeste-o pe prima). Ignori de asemenea faptul ca diferite doctrine nu pot fi conciliate - ia intreaba un musulman daca e de acord cu interpretarea ta. De altfel si din punct de vedere crestin e la fel (nu poti servi lu' Mamona si lui Dumnezeu in acelasi timp). Ignori de asemenea ca nu exista nici cea mai mica dovada pentru oricare dintre diferitele variante de zei care au existat in diverse culturi. Ignori in plus faptul ca daca iti definesti zeul atat de vag , el isi pierde semnificatia (poti sa crezi in panteism si atunci zeul tau se gaseste si intr-o balega)
La urma urmei ai tot dreptul sa iti inventezi ce zeu vrei - dar cel putin sa nu ai pretentia ca oamenii rationali sa te ia in serios.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 20:42

De la: tutenes, la data 2009-10-21 15:03:05

Prostia se tratează cu indiferență.
„Poate să spună cineva lucruri înțelepte unui prost, că tot i se va părea că nu vorbește bine.”
Despre ...prostie numai bine ....; despre prosti ....n.am cuvinte

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 20:44

De la: alehin, la data 2009-10-21 20:42:24

Pt Tutenes :probabil ai vrut sa scrii senectute ..pe invers ...da' nu ti-a iesit?!!!

Prostia se tratează cu indiferență.
„Poate să spună cineva lucruri înțelepte unui prost, că tot i se va părea că nu vorbește bine.”
Despre ...prostie numai bine ....; despre prosti ....n.am cuvinte

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:20

Cel mai mare prost e acela care nu crede că este, și care spune despre toți ceilalți că sunt.”

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:22

Porunca lui dumnezeu -Cartea I a imparatilor ( regilor ) -Samuel 15.3
""Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să dai morții de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin".

Cartea 4 a imparatilor ( regilor ) -pedepsirea copiilor 2.23-24

""De acolo s-a dus el la Betel. Și cum mergea pe drum, au ieșit din cetate niște copii și s-au apucat să râdă de al zicând: "Hai, pleșuvule, hai!"

24. Iar el, întorcându-se și văzându-i, i-a blestemat cu numele Domnului. Atunci, ieșind din pădure doi urși, au sfâșiat din ei patruzeci și doi de copii. ""

Cred ca pe astea nu le mai consideri aberatii -ca te ia

Care e mai aberanta postare a mea sau a lui...dumnezeu ?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:42

De la: gabigabi, la data 2009-10-21 16:43:59

.....si cind eu spun ca esti Florin,tu zici ca nu-i adevarat ! dar, scumpule ,acea INTELIGENTA pe care unii o numesc Dumnezeu,altii Iahve ; Allah ; sau ULTIMA REALITATE, asa cum o denumesc hindusii , s-a chemat ptr. Daci Zamolxes !

Mai fata ! Daca tu crezi ca eu sunt Florin si eu stiu ca nu sunt si stiu ce varsta am atunci eu stiu ca tu te descalifici singura -adica unul de varsta mea iti da lectii!
Pe de alta parte ma simt magulit ca ma ridici la nivelul lui Florin si ca atare ma obligi sa te tin in corzi !
A crede ca dumnezeu = Zamolxes este o blasfemie -s-ar putea ca Zamolxes sa se supere ca il asemeni cu unii care seamana mai mult cu niste criminali in serie decat cu o divinitate .

Exemplu :

Porunca lui dumnezeu -Cartea I a imparatilor ( regilor ) -Samuel 15.3

""Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să dai morții de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin".

Eu am o relatie buna cu Zamolxes -il simt -eu stiu ca el in acest moment e suparat pe tine -ar trebui sa-ti bagi mintile in cap !
De ce vrei sa crezi in ceva despre care nu ai siguranta ca exista -noi avem divinitatea noastra-daca tot ai chef sa te rogi cuiva ai putea sa tii cont de ceva care exista inaintea Iisus-ului tau - vei fi mai aproape de adevar si in momentul in care vei pleca de pe acest pamant vei scapa de obsesia vietii vesnice care de fapt nu exista .
De ce te cramponezi de acea speranta a vietii vesnice -de ce ti-e frica -o sa fie la fel ca atunci cum era inainte de a te naste !
Cum poti sa gandesti ca vei trai la infinit -e o aberatie si o mare ...plictiseala !
E suficient sa traiesti fericit o clipa langa cineva iubit decat o eternitate searbada !
Trezeste-te,draga,la realitate -singurul dumnezeu palpabil ,pe acest pamant ,sunt eu...
Dincolo NU mai este nimic !

Pagini: << 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: