back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 >> Sari la pagina:

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:36

De la: ioana_dark, la data 2009-07-31 23:30:28îmi veni o idee....de ce nu dat niciodată inalt preafințitul daniel un interviu la o televiune în care să spună în mod clar că el nu e mason și să dezmintă toate zvonurile apărute pe seama lui ?
ce era mare lucru?

Pentru că nu se răspunde oficial unui zvon, decât dacă insiști neaparat să-l confirmi...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:39

De la: adipopa, la data 2009-07-31 23:09:43
Dacă mă întrebi pe mine, nici măcar la meșteșugul vorbelor nu te prea pricepi. Dar, ce e mai important, vorbele tale nu au acoperire în realitate.
Dacă ceea ce ai spus ar fi fost adevărat, ai avut suficient timp să aduci dovezi/exemple concrete. Nu ai putut. So, I here rest my case!

parerea ta fata de mine nu ma intereseaza. oricum, nu vad cum ai putea sa sustii ceva favorabil mie, din moment ce suntem in contradictie mai tot timpul. te inteleg ! si eu am o parere mai putin favorabila despre tine !
ma si mir cum insisti cu insiruirile tale lipsite de logica si rational asupra unor evenimente din biblie (nu toate) !!! ma mir cum poti sustine ideile fanteziste ale Bibliei, neacoperite de dovezi istorice ! am sa-ti reamintesc doar doua:
- invierea din morti a lui Lazar;
- salvarea miraculoasa a Sf. Petru din inchisoarea din Ierusalim de catre un inger ...

deci intre noi exista o mare diferenta de percepere, eu percep doar ce este palpabil si demonstrabil, tu susti pe langa asta si fanteziile si aberatiile Bibliei.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:40

De la: ioana_dark, la data 2009-07-31 23:30:28îmi veni o idee....de ce nu dat niciodată inalt preafințitul daniel un interviu la o televiune în care să spună în mod clar că el nu e mason și să dezmintă toate zvonurile apărute pe seama lui ?

ce era mare lucru?

Eu unul pana la tine nu am auzit niciodata de un asemenea zvon. Probabil tu esti mai atrasa de asemenea zvonuri sau surse de zvonuri. Ar fi deplasat sa se raspunda la un zvon nefondat.

Toate deciziile dogmatice in BOR se iau de Sfantul Sinod in care Patriarhul este doar presedinte.

Art. 14 - Atribuþiile Sfântului Sinod sunt:
a) pãstreazã unitatea dogmaticã, liturgicã si canonicã în Biserica
Ortodoxã Românã, precum si comuniunea cu întreaga Biserica
Ortodoxã;
b) examineazã orice problemã de ordin dogmatic, liturgic,
canonic si pastoral-misionar, pe care o soluþioneazã în conformitate
cu învãþãtura Bisericii Ortodoxe si hotãrãste, potrivit Sfintelor
Canoane, asupra problemelor bisericesti de orice naturã;
----
restul este aici:
www.patriarhia.ro/_upload/documente/statutul_bor.pdf

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:44

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-31 23:39:33
De la: adipopa, la data 2009-07-31 23:09:43
Dacă mă întrebi pe mine, nici măcar la meșteșugul vorbelor nu te prea pricepi. Dar, ce e mai important, vorbele tale nu au acoperire în realitate.
Dacă ceea ce ai spus ar fi fost adevărat, ai avut suficient timp să aduci dovezi/exemple concrete. Nu ai putut. So, I here rest my case!
parerea ta fata de mine nu ma intereseaza. oricum, nu vad cum ai putea sa sustii ceva favorabil mie, din moment ce suntem in contradictie mai tot timpul. te inteleg ! si eu am o parere mai putin favorabila despre tine !
ma si mir cum insisti cu insiruirile tale lipsite de logica si rational asupra unor evenimente din biblie (nu toate) !!! ma mir cum poti sustine ideile fanteziste ale Bibliei, neacoperite de dovezi istorice ! am sa-ti reamintesc doar doua:
- salvarea miraculoasa a Sf. Petru din inchisoarea din Ierusalim de catre un inger ...
deci intre noi exista o mare diferenta de percepere, eu percep doar ce este palpabil si demonstrabil, tu susti pe langa asta si fanteziile si aberatiile Bibliei.

Cate aberatii mai spui si tu dorinele.

Demonstreaza tu crearea universului fara sa existe Dumnezeu daca tu percepi doar ce este palpabil si demonstrabil !!!

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:46

De la: adipopa, la data 2009-07-31 23:36:44
ce era mare lucru?

Pentru că nu se răspunde oficial unui zvon, decât dacă insiști neaparat să-l confirmi...

uite...domnul babeș a răspuns tuturor daciștilor care acuzau catedra de arheologie a universitatății bucurești că ar fii o organizație ocultă....
a spus clar...nu e adevărat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ce i-ar fii greu și patriahului...ar apărea la o emisiune unde ar dezminți toate zvonurile...ar spune clar..ceva de genul *circulă în ultima vreme pe net fel de fel de acuzații ale unor persoane cum că aș fii mason ...sunt niște prostii inventate aiurea...martor mi-e dumnezeu că nu am nicio legătură cu nicio organizație ocultă din țară sau din afara țării...**
și apoi ar lua pe rând toaate argumente conspiraționiștilor și le-ar dezminți...
eu așa aș face în locul lui.....

gândește-te că e posibil ca mulți oameni să citească site-urile alea și să le creadă....eu în locul lui aș lua în serios asta și le-aș transmite tuturor să-i ferească dumnezeu de o asemenea rătăcire....și toate astea cu duhul blândeții....
(aș citi și o rugăciune pentru ca dumnezeu să le lumineze mintea și să le arate adevărul...)

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:51

De la: andu30, la data 2009-07-31 23:40:00
ce era mare lucru?

Eu unul pana la tine nu am auzit niciodata de un asemenea zvon. Probabil tu esti mai atrasa de asemenea zvonuri sau surse de zvonuri. Ar fi deplasat sa se raspunda la un zvon nefondat.

Toate deciziile dogmatice in BOR se iau de Sfantul Sinod in care Patriarhul este doar presedinte.

Art. 14 - Atribuþiile Sfântului Sinod sunt:
a) pãstreazã unitatea dogmaticã, liturgicã si canonicã în Biserica
Ortodoxã Românã, precum si comuniunea cu întreaga Biserica
Ortodoxã;
b) examineazã orice problemã de ordin dogmatic, liturgic,
canonic si pastoral-misionar, pe care o soluþioneazã în conformitate
cu învãþãtura Bisericii Ortodoxe si hotãrãste, potrivit Sfintelor
Canoane, asupra problemelor bisericesti de orice naturã;
----
restul este aici:
www.patriarhia.ro/_upload/documente/statutul_bor.pdf[/quote]

nu sunt eu singura care spune asta (eu sunt doar singura care are astfel de argumente...pentru că am văzut la televizor)...
caută pe google așa *patriarhul daniel și masoneria* ....o să ai o surpriză

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:53

De la: andu30, la data 2009-07-31 23:44:11
Demonstreaza tu crearea universului fara sa existe Dumnezeu daca tu percepi doar ce este palpabil si demonstrabil !!!

demonstreaza tu mai intai ca Dumnezeu a creat universul (din nimic) !
sunt intrebari care ne depasesc si eu n-am sustinut nici un moment ca stiu cum s-a format aceasta lume, spre deosebire de tine.
si la tine ce nu se poate demonstra sta pe umerii lui Dumnezeu ("Faca-se voia Domnului !", "Asa a vrut Domnul" etc) ?.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:57

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-31 23:39:33ma si mir cum insisti cu insiruirile tale lipsite de logica si rational asupra unor evenimente din biblie (nu toate) !!! ma mir cum poti sustine ideile fanteziste ale Bibliei, neacoperite de dovezi istorice ! am sa-ti reamintesc doar doua:

Îți reamintesc că noi doi nu am discutat posibilitatea miracolelor până astăzi. Prin urmare acuzația ta că argumentele mele pe acest forum ar fi fost o palmă dată rațiunii este gratuită. Nu ai produs nici un exemplu în acest sens. Despre miracole, ți-am răspuns pe Ortodoxie. Citește-l pe Spinoza, Hume și Troeltsch. Apoi vorbim. Dacă nu citești, obiecțiile tale rămân ale unui diletant, iar pretenția de raționalitate paradă și demagogie.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:04

De la: adipopa, la data 2009-07-31 23:57:27
Îți reamintesc că noi doi nu am discutat posibilitatea miracolelor până astăzi. Prin urmare acuzația ta că argumentele mele pe acest forum ar fi fost o palmă dată rațiunii este gratuită. Nu ai produs nici un exemplu în acest sens. Despre miracole, ți-am răspuns pe Ortodoxie. Citește-l pe Spinoza, Hume și Troeltsch. Apoi vorbim. Dacă nu citești, obiecțiile tale rămân ale unui diletant, iar pretenția de raționalitate paradă și demagogie.
prefer sa raman in categoria ''amatorilor", decat sa cred asemenea fantezii.
si bunica mea intr-o seara la vazut pe diavol si era ferm convinsa de asta. era sa cad de pe scaun (de ras!) . sa-i fie tarana usoara ( a murit intre timp) !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:15

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 00:04:32
De la: adipopa, la data 2009-07-31 23:57:27
prefer sa raman in categoria ''amatorilor", decat sa cred asemenea fantezii.
si bunica mea intr-o seara la vazut pe diavol si era ferm convinsa de asta. era sa cad de pe scaun (de ras!) . sa-i fie tarana usoara ( a murit intre timp) !

Păi, eu nu sunt bunica ta. Ca să răspunzi la nivelul ei într-adevăr nu ai nevoie de nici o lectură...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:21

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-31 23:39:33! si eu am o parere mai putin favorabila despre tine !

vai!!! cand aud pe cineva ca nu are o parere buna despre Adi, nu imi vine sa cred.mai ales ca l-am cunoscut si in realitate.nu pot sa cred ca exista atatia invidiosi care nu sunt in stare sa recunoasca un om care intr-adevar este destept!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:22

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 00:21:10
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-31 23:39:33! si eu am o parere mai putin favorabila despre tine !

vai!!! cand aud pe cineva ca nu are o parere buna despre Adi, nu imi vine sa cred.mai ales ca l-am cunoscut si in realitate.nu pot sa cred ca exista atatia invidiosi care nu sunt in stare sa recunoasca un om care intr-adevar este destept!

...subscriu....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 August 2009, ora 00:38

De la: ioana_dark, la data 2009-08-01 00:22:54

...subscriu....

fara ; ) ; ) ;;;;;;;;) ?....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:50

De la: mytcor, la data 2009-08-01 00:38:49

...subscriu....

chestiile de genul ăsta sunt pentru tine...

de exemplu...

dacă-ți las adresa mea de mail ,îmi trimiți și mie o poză cu tine?...;;)

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:51

De la: ioana_dark, la data 2009-08-01 00:50:26

...subscriu....

de exemplu...

pffff!!! daca-i pe asa, vreau si eu poza din ce sa flutur????

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:56

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 00:51:56

...subscriu....

de exemplu...

da...dar specificat...una foarte recentă
(nu una de la 20 de ani.... )

ps: adnana...pune și tu o chestie de asta....;;)...poate i se înmoaie inima într-un final și ne trimite poza pe mail....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 00:58

De la: ioana_dark, la data 2009-08-01 00:56:37
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 00:51:56

...subscriu....

de exemplu...

da...dar specificat...una foarte recentă
(nu una de la 20 de ani.... )

ps: adnana...pune și tu o chestie de asta....;;)...poate i se înmoaie inima într-un final și ne trimite poza pe mail....

stai ca ii pun eu ceva, poate poate

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 08:40

...subscriu....
vai ! ei uite ca nu toti oamenii gandesc ca voi !
nu aveti decat sa credeti in continuare ca sunt invidios pe Adi ! am doar doar o parere mai putin favorabila la adresa lui si nimic mai mult. e dreptul meu. n-am spus nici un moment ca nu este destept, am spus doar ca ma uimeste cum poate sa sustina toate aberatiile si fanteziile din biblie. nu cititi printre randuri ! ca om, sunt convins ca este unul de exceptie, si cum am mai zis in trecut, mi-ar face placere sa-l cunosc si eventual, sa fim mai mult decat amici.
si ... daca ar fi sa ma cunosteti si pe mine, cu toate ca n-am un doctorat in domeniu (am unul doar in scoala vietii !), cu aceeasi impresie ati pleca.
va repet, diferenta intre mine si voi este ca eu cred doar ce este demontrabil si palpabil. cand vorbim de presupuneri ... e dreptul meu sa ma indoiesc de spusele voastre.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 09:14

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 08:40:53
...subscriu....
vai ! ei uite ca nu toti oamenii gandesc ca voi !
nu aveti decat sa credeti in continuare ca sunt invidios pe Adi ! am doar doar o parere mai putin favorabila la adresa lui si nimic mai mult. e dreptul meu. n-am spus nici un moment ca nu este destept, am spus doar ca ma uimeste cum poate sa sustina toate aberatiile si fanteziile din biblie. nu cititi printre randuri ! ca om, sunt convins ca este unul de exceptie, si cum am mai zis in trecut, mi-ar face placere sa-l cunosc si eventual, sa fim mai mult decat amici.
si ... daca ar fi sa ma cunosteti si pe mine, cu toate ca n-am un doctorat in domeniu (am unul doar in scoala vietii !), cu aceeasi impresie ati pleca.
va repet, diferenta intre mine si voi este ca eu cred doar ce este demontrabil si palpabil. cand vorbim de presupuneri ... e dreptul meu sa ma indoiesc de spusele voastre.

poti sa te indoiesti cat vrei Dorinele.fara argumente solide, esti doar un trecator care deschide gura sa se afle in treaba

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 09:44

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:14:12
poti sa te indoiesti cat vrei Dorinele.fara argumente solide, esti doar un trecator care deschide gura sa se afle in treaba
tu constientizezi cea ce spui ? sau iti place sa arunci cu vorbele in vant ?
uite aici un "argument" solid pe care il tot aduce Adi in discutie: existenta lui Dumnezeu (a unuia mistic) ! crezi ca pot sa cred asemenea aberatii ? la vazut cineva ? s-a demonstrat existenta lui si eu am ramas la usa ? pana una alta, spalati-va pe ''cap'' cu argumentele voastre solide ! eu prefer realitatea fizica si demonstrabila !
uite alte cateva aberatii mistice, care intrec cu mult cele mai oculte si mai mistice decât asa-zisele curente oculte sau mistice:
- sederea timp de 3 zile a profetului Jonas in pântecul unui peste fabulos gigantic;
- despicarea in doua ca prin farmec a marii la exodul evreilor din Egipt;
- procreerea feciorelnica a lui Isus;
- salvarea miraculoasa a Sf. Petru din inchisoarea din Ierusalim de catre un inger si multe altele...

chiar crezi ca pot sa cred asemenea fantezii ? daca da, ai o mare problema la capitolul discernamant !
sau crezi ca pot sa cred dogmele crestine contin o multime de amenintari fictive, dar eficace (judecata de apoi, purgatoriu, iad, diavoli, pedepse eterne postmortem) ?
fii atenta la iti spun acum, si daca nici asta nu intelegi, subiectul acesta cu tine este incheiat: niciuna din religiile de azi nu mai reda continutul real al mesajelor initiale ale intemeietorilor, toate propaga erezii, toate au evoluat pe cai gresite, toate au interesul material-politic de a supune constiintele oamenilor propriilor lor interese de grup.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 09:48

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 09:44:45
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:14:12

tu constientizezi cea ce spui ? sau iti place sa arunci cu vorbele in vant ?

uite aici un "argument" solid pe care il tot aduce Adi in discutie: existenta lui Dumnezeu (a unuia mistic) ! crezi ca pot sa cred asemenea aberatii ? la vazut cineva ? s-a demonstrat existenta lui si eu am ramas la usa ? pana una alta, spalati-va pe ''cap'' cu argumentele voastre solide ! eu prefer realitatea fizica si demonstrabila !

uite alte cateva aberatii mistice, care intrec cu mult cele mai oculte si mai mistice decât asa-zisele curente oculte sau mistice:

- sederea timp de 3 zile a profetului Jonas in pântecul unui peste fabulos gigantic;

- despicarea in doua ca prin farmec a marii la exodul evreilor din Egipt;

- procreerea feciorelnica a lui Isus;

- salvarea miraculoasa a Sf. Petru din inchisoarea din Ierusalim de catre un inger si multe altele...

chiar crezi ca pot sa cred asemenea fantezii ? daca da, ai o mare problema la capitolul discernamant !

sau crezi ca pot sa cred dogmele crestine contin o multime de amenintari fictive, dar eficace (judecata de apoi, purgatoriu, iad, diavoli, pedepse eterne postmortem) ?

fii atenta la iti spun acum, si daca nici asta nu intelegi, subiectul acesta cu tine este incheiat: niciuna din religiile de azi nu mai reda continutul real al mesajelor initiale ale intemeietorilor, toate propaga erezii, toate au evoluat pe cai gresite, toate au interesul material-politic de a supune constiintele oamenilor propriilor lor interese de grup.

Dorinele, pe baza a ce sustii ca cele mentionate mai sus sunt false??? cu ce drept afirmi asta? (ma refer la intamplarile pe care le numesti aberatii mistice).Adi , cand le sustine , le sustine pe argumente.are ca argument biblia.indiferent ca tu crezi sau nu in ea, este un document care certifica cele de mai sus.tu ce document ai ca acoperire la ce ai spus acolo?

de aiai iti spun, ca pana nu aduci argumente solide, nu poti fi credibil.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 09:54

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:48:59
Dorinele, pe baza a ce sustii ca cele mentionate mai sus sunt false??? cu ce drept afirmi asta? (ma refer la intamplarile pe care le numesti aberatii mistice).Adi , cand le sustine , le sustine pe argumente. are ca argument biblia. indiferent ca tu crezi sau nu in ea, este un document care certifica cele de mai sus.tu ce document ai ca acoperire la ce ai spus acolo?
ai dat cel mai prost exemplu cu argumentele aduse de biblie. este o fantezie (nu toata) ! si eu sunt Papa Vigilius !
uite, sunt dispus sa stau la usa si sa astept sa-mi demonstrezi ca acele aberatii mistice s-au intamplat in realitate.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 09:59

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 09:54:27
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:48:59

Dorinele, pe baza a ce sustii ca cele mentionate mai sus sunt false??? cu ce drept afirmi asta? (ma refer la intamplarile pe care le numesti aberatii mistice).Adi , cand le sustine , le sustine pe argumente. are ca argument biblia. indiferent ca tu crezi sau nu in ea, este un document care certifica cele de mai sus.tu ce document ai ca acoperire la ce ai spus acolo?

ai dat cel mai prost exemplu cu argumentele aduse de biblie. este o fantezie (nu toata) ! si eu sunt Papa Vigilius !

uite, sunt dispus sa stau la usa si sa astept sa-mi demonstrezi ca acele aberatii mistice s-au intamplat in realitate.

Dorinele, exista un document foarte foarte vechi care sustine ca asta a fost realitate.indiferent daca tu crezi sau nu in biblie ea exista si este foarte veche.arata-mi documente la fel de vechi care sa sustina ce spui tu si atunci am sa te cred si sa iti mai spun ceva daca e sa ma iau dupa teoria ta, chiar ar trebui sa cred ca esti Papa Virgilius.aceasta afirmatie, are aceleasi argumente ca si negatiile de mai sus

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:17

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:59:02Dorinele, exista un document foarte foarte vechi care sustine ca asta a fost realitate.indiferent daca tu crezi sau nu in biblie ea exista si este foarte veche.arata-mi documente la fel de vechi care sa sustina ce spui tu si atunci am sa te cred si sa iti mai spun ceva daca e sa ma iau dupa teoria ta, chiar ar trebui sa cred ca esti Papa Virgilius.aceasta afirmatie, are aceleasi argumente ca si negatiile de mai sus
poate imi spui si mie despre ce document vorbesti ! imi reamintesti din nou ca cel document este insusi Biblia ? ti-am mai spus: ai dat cel mai prost exemplu cu ea !uite, ma repet, sunt dispus sa stau la usa si sa astept sa-mi demonstrezi ca acele aberatii mistice s-au intamplat in realitate cu argumente solide. crezi ca poti sa faci asta?
negatile mele sunt asupra unor fapte nedemonstrabile.

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:29

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 10:17:02
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-01 09:59:02Dorinele, exista un document foarte foarte vechi care sustine ca asta a fost realitate.indiferent daca tu crezi sau nu in biblie ea exista si este foarte veche.arata-mi documente la fel de vechi care sa sustina ce spui tu si atunci am sa te cred si sa iti mai spun ceva daca e sa ma iau dupa teoria ta, chiar ar trebui sa cred ca esti Papa Virgilius.aceasta afirmatie, are aceleasi argumente ca si negatiile de mai sus
poate imi spui si mie despre ce document vorbesti ! imi reamintesti din nou ca cel document este insusi Biblia ? ti-am mai spus: ai dat cel mai prost exemplu cu ea !uite, ma repet, sunt dispus sa stau la usa si sa astept sa-mi demonstrezi ca acele aberatii mistice s-au intamplat in realitate cu argumente solide. crezi ca poti sa faci asta?
negatile mele sunt asupra unor fapte nedemonstrabile.

In urma oricarui proces creator rezulta lucruri bune si rebuturi (nu merge totul ok mereu).
Printre rezultatele gandirii a aparut si religia (cand ceva n-a functionat bine...).
Putem spune ca religia e un rebut al gandirii.

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:39

Pariul lui Pascal

Spicuiri despre Dumnezeul dragostei

"Ce fel de părinte-stăpân cere unui om să-și ucidă propriul fiu pentru el? (Facerea 22:2. Pretextul dat în versetul 12, "acum cunosc că te temi de Dumnezeu și pentru Mine n-ai cruțat nici pe singurul fiu al tău", nu ține decât dacă uităm că ni s-a propus un personaj omniscient.)

Ce fel de divinitate îl face pe un ucigaș conducătorul poporului, mesagerul lui împuternicit să facă minuni? (Ieșirea 2:11-12)

Ce fel de zeu își creează intenționat toate condițiile pentru a ucide sute și mii de oameni, inclusiv copii (trimite zece semne și cereri de eliberare a sclavilor către un faraon căruia tot el îi "învârtoșează inima" ca să nu asculte)? (Ieșirea 7:3-4)

Cine cere să fii ucis doar pentru că ai lucrat într-o zi care i se pare simbolică? (Ieșirea 31:14-17. Sabatul simbolizează a șaptea zi a creației, când, subit și inexplicabil, atotputernicia lui Dumnezeu a expirat și el a avut nevoie de odihnă.)

Cine impune credința cu forța, cerând oamenilor să-și omoare frații și prietenii? (Ieșirea 32:27-28 )

Cine te amenință că dacă nu-i vei împlini poruncile vei ajunge (printre alte grozăvii) să mănânci din carnea fiilor tăi și fiicelor tale? (Leviticul 26:15...29)

Care judecător este atât de milostiv încât te condamnă pentru greșeli comise în familia ta cu până la patru generații în urmă? (Numerii 14:18 )

Care zeu te îndeamnă să-ți omori familia și cei mai buni prieteni dacă aceștia te îndeamnă să aderi la altă religie? (Deuteronomul 13:6-10)

Ce fel de zeu omoară 70000 de oameni din cauza unui recensământ? (I Cronici 21:6-7, 14)

Cine-i omoară fără discriminare pe drepți și nedrepți? (Iezechiel 21:3-5)

Ce fel de salvator aduce o epocă de violențe mergând până la ură și crime în familie? (Matei 10:21,34-36)

Cine promite o pedeapsă groaznică infinită celor care nu-i primesc pe ucenicii săi? (Matei 25:41,46. O problemă fundamentală a moralității creștine - cel care dă pedepse infinite pentru greșeli finite este considerat un model de moralitate!)

Cine ne-ar face să credem minciuni doar pentru plăcerea perversă de a ne vedea arzând în Iad? (II Tesaloniceni 2:11-12)

Răspuns: Un monstru plăsmuit de niște barbari în urmă cu câteva milenii."

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:40

De la: Ic3, la data 2009-08-01 10:29:11In urma oricarui proces creator rezulta lucruri bune si rebuturi (nu merge totul ok mereu).
Printre rezultatele gandirii a aparut si religia (cand ceva n-a functionat bine...).
putem spune si asta, da.
credinciosii spun: "Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului laudat". din asta rezulta ca un credincios este mai imun decat mine fata de nenorocirile care s-ar putea abate asupra lui. credinciosul isi pune nadejdea in Dumnezeu, sperând ca toate vor fi bine pt. el, si daca,... totusi, se intâmpla vreo nenorocire, spune "asa a vrut Dumnezeu". si de ce s-a intâmplat nenorocirea asta ? "Pai ,... nepatrunse sunt caile Domnului". eu nu am "luxul" asta. eu ma bazez pe mine insumi, fara protectie.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:48

De la: Ic3, la data 2009-08-01 10:39:03Pariul lui Pascal
Spicuiri despre Dumnezeul dragostei
exista o vorba care spune ca daca Dumnezeu n-ar fi existat, ar fi trebuit sa-l inventam. intelesul asupra acestui paradox este: credinta este o ... necesitate !
chestia e ca daca eu l-as fi inventat pe Dumnezeu, el ar fi fost altfel.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:52

De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 10:40:34
De la: Ic3, la data 2009-08-01 10:29:11In urma oricarui proces creator rezulta lucruri bune si rebuturi (nu merge totul ok mereu).
putem spune si asta, da.
credinciosii spun: "Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului laudat". din asta rezulta ca un credincios este mai imun decat mine fata de nenorocirile care s-ar putea abate asupra lui. credinciosul isi pune nadejdea in Dumnezeu, sperând ca toate vor fi bine pt. el, si daca,... totusi, se intâmpla vreo nenorocire, spune "asa a vrut Dumnezeu". si de ce s-a intâmplat nenorocirea asta ? "Pai ,... nepatrunse sunt caile Domnului". eu nu am "luxul" asta. eu ma bazez pe mine insumi, fara protectie.

Credinciosul..Teistul...cel care ia religia ca pe un suport...nu este imun...Din contra...El este cel vulnerabil..tributar cretinismului absolut..atata timp cat traieste in umbra credintei sale.

Logica unei gandiri realiste nu implica profunzime..
Dar..Argumentele impotriva acesteia..din plan teist nu au limita...
Sustinatorii religiilor de pe mapamond stiu sa domesticeasca animalele salbatice.
Fac asta de mii de ani..Si au avut grija ca acest perpetuu mod de gandire sa infloreasca..folosind ca suport caderile si dezastrele sociale ale istoriei..

Nu ai nevoie de argumente solide atata timp cat rationezi si iei ca baza logica unei gandiri sanatoase.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:53

De la: Ic3, la data 2009-08-01 10:52:32
De la: AMIRALUL, la data 2009-08-01 10:40:34
putem spune si asta, da.

Credinciosul..Teistul...cel care ia religia ca pe un suport...nu este imun...Din contra...El este cel vulnerabil..tributar cretinismului absolut..atata timp cat traieste in umbra credintei sale.

Logica unei gandiri realiste nu implica profunzime..
Dar..Argumentele impotriva acesteia..din plan teist nu au limita...
Sustinatorii religiilor de pe mapamond stiu sa domesticeasca animalele salbatice.
Fac asta de mii de ani..Si au avut grija ca acest perpetuu mod de gandire sa infloreasca..folosind ca suport caderile si dezastrele sociale ale istoriei..

Nu ai nevoie de argumente solide atata timp cat rationezi si iei ca baza logica unei gandiri sanatoase.

Logic

Pagini: << 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: