Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:29
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:39
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-09 15:27:11asta-i un topic pt.bolnavii care trebuiesc arsi pe rug cu tot cu cartile lor negre,alea din care nu inveti nimic decat cum sa omori sau sa violezi
Se pare ca esti si la fel de bolnav ca si noi :))) . Iti dam noi o biblie ... daca incerci PRIMUL sa-ti dai foc ...
Adi ..iti raspund mai tarziu ... acum tebuie sa ma pregatesc de calificarile in grupe la cupa de fotbal a firmei la care lucrez.
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:40
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:41
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:42
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-09 15:27:11asta-i un topic pt.bolnavii care trebuiesc arsi pe rug cu tot cu cartile lor negre,alea din care nu inveti nimic decat cum sa omori sau sa violezi
Ha, ha! Mai bine cu cãrþi decât fãrã. Iar despre Zamolxes, ca despre morþi, numai de bine!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:46
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:56
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-09 15:27:59pe rug cu voi c[r]estinilor
florine..pe timpul împãratului marcus aurelius creștinii care nu au vrut sã-și lepede credința au fost arși de vii pe scaune de fier înroșite în foc...
crezi cã a dispãrut apoi creștinismul?...ești sigur?
florine...tu ne trimiți acum pe noi la moarte prin ardere pe rug (sau ne-ai trimite dacã ai putea  ), însã.....ce crezi cã ai rezolva ?....persecuții împotriva creștinilor au mai fost ...sloganuri de astea s-au mai strigat (și pus în practicã)...și?....
LUCA
Capitolul 11
1. ªi pe când Se ruga Iisus într-un loc, când a încetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis: Doamne, învaþã-ne sã ne rugãm, cum a învãþat ºi Ioan pe ucenicii lui.
2. ªi le-a zis: Când vã rugaþi, ziceþi: Tatãl nostru, Care eºti în ceruri, sfinþeascã-se numele Tãu. Vie împãrãþia Ta. Facã-se voia Ta, precum în cer aºa ºi pe pãmânt.
3. Pâinea noastrã cea spre fiinþã, dã-ne-o nouã în fiecare zi.
4. ªi ne iartã nouã pãcatele noastre, cãci ºi noi înºine iertãm tuturor celor ce ne greºesc nouã. ªi nu ne duce pe noi în ispitã, ci ne izbãveºte de cel rãu.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 15:57
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:08
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:10
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:33
De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 15:56:15florine..pe timpul împãratului marcus aurelius creștinii care nu au vrut sã-și lepede credința au fost arși de vii pe scaune de fier înroșite în foc...
crezi cã a dispãrut apoi creștinismul?...ești sigur?
florine...tu ne trimiți acum pe noi la moarte prin ardere pe rug (sau ne-ai trimite dacã ai putea ), însã.....ce crezi cã ai rezolva ?....persecuții împotriva creștinilor au mai fost ...sloganuri de astea s-au mai strigat (și pus în practicã)...și?.... Ioana, nu tare demult, parca in secolul anterior, unii crestini au omorat cu sange rece milioane de evrei si alti nevinovati.
despre ei nu ai nimic de zis ?!!! sau tu nu vezi decat barna din ochii celorlalti?
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:47
De la: amiralul, la data 2009-07-09 16:33:45Ioana, nu tare demult, parca in secolul anterior, unii crestini au omorat cu sange rece milioane de evrei si alti nevinovati.
Vezi cã Holocaustul a fost opera unui/unor atei! În disputa cu Lennox, Dawkins admite cã ateismul lui Hitler a inspirat atrocitãþile celui de-al doilea rãzboi mondial.
PS Parcã am mai fost pe-aici...
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 17:40
De la: adipopa, la data 2009-07-09 16:47:43De la: amiralul, la data 2009-07-09 16:33:45Ioana, nu tare demult, parca in secolul anterior, unii crestini au omorat cu sange rece milioane de evrei si alti nevinovati. Vezi cã Holocaustul a fost opera unui/unor atei! În disputa cu Lennox, Dawkins admite cã ateismul lui Hitler a inspirat atrocitãþile celui de-al doilea rãzboi mondial.

PS Parcã am mai fost pe-aici... da Adi, stiam asta.
problema este ca a fost sustinut subtil de biserica. se stia destul de clar ce se intampla. de ce nu a luat atitudine Biserica Crestina? cate voci s-au ridicat raspicat? ce atitudine a avut papa vizavi de evenimente?
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 18:42
De la: adipopa, la data 2009-07-09 15:17:53... Nu te-ai întrebat de ce nu sunt toþi fizicienii atei? .......
O formulare mai corectã ar fi fost: "De ce marea majoritate a fizicienilor sînt creaþioniºti?"
De altfel nu cunosc nici un nume de om de ºtiinþã notoriu care sã fi fost ateu. ....
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 18:51
De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 18:42:06De la: adipopa, la data 2009-07-09 15:17:53... Nu te-ai întrebat de ce nu sunt toþi fizicienii atei? ....... O formulare mai corectã ar fi fost: "De ce marea majoritate a fizicienilor sînt creaþioniºti?"
De altfel nu cunosc nici un nume de om de ºtiinþã notoriu care sã fi fost ateu. .... dar voi nu v-ati intrebat de ce nu sunt toti fizicienii credinciosi? dar voi nu v-ati intrebat de ce nu sunt toti fizicienii crestinii - ma rog, mai sunt si de alte religii? apropo, nu stiati asta?  stiati ca fiecare bate campii cu religia si viziunea credintei lor?
hai, vant la pupa !
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 19:27
ce liniste s-a facut !!! unde naibii este mosneagul ?!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:03
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:05
De la: amiralul, la data 2009-07-09 18:51:48De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 18:42:06De la: adipopa, la data 2009-07-09 15:17:53... Nu te-ai întrebat de ce nu sunt toþi fizicienii atei? ....... O formulare mai corectã ar fi fost: "De ce marea majoritate a fizicienilor sînt creaþioniºti?"
De altfel nu cunosc nici un nume de om de ºtiinþã notoriu care sã fi fost ateu. .... dar voi nu v-ati intrebat de ce nu sunt toti fizicienii credinciosi? dar voi nu v-ati intrebat de ce nu sunt toti fizicienii crestinii - ma rog, mai sunt si de alte religii? apropo, nu stiati asta? stiati ca fiecare bate campii cu religia si viziunea credintei lor?
hai, vant la pupa !
**mai sunt si de alte religii? **
cu siguranțã cã în lume mai existã și alte religii în afarã de creștinism...de exemplu a ta
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:11
De la: amiralul, la data 2009-07-09 17:40:27problema este ca a fost sustinut subtil de biserica. se stia destul de clar ce se intampla. de ce nu a luat atitudine Biserica Crestina? cate voci s-au ridicat raspicat? ce atitudine a avut papa vizavi de evenimente?
Eu îmi amintesc cã Papa Paul al II-lea a recunoscut tãcerea culpabilã a bisericii. Dar vinovãþia tãcerii nu este de aceiaºi naturã sau de acelaºi grad cu vinovãþia orchestrãrii ºi executãrii Holocaustului în cel mai mic detaliu! Nu teismul a clocit monstruozitatea exterminãrii unei etnii sau a supremaþiei ariene, ci ateismul nazist izvorât din nihilismul moral ºi supraomul Nietzschean! Aºa grãit-a ateismul din Zarathustra sã se facã, iar Oskar Schroeder, Josef Mengele, Karl Brandt, Siegried Handloser, Paul Rostock...s-au asigurat cã s-a fãcut! Ce voci creºtine s-au ridicat rãspicat? Dietrich Bonhoeffer, preot luteran, membru activ al rezistenþei, implicat în unul din comploturile menite sã-l asasineze pe Hitler, arestat ºi executat cu câteva zile înainte de încheierea rãzboiului, un teolog de mare rafinament ºi angajament politic.
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:14
|
adrian_nicusor
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:33
biblia e cumva depasita ,dar universul este guvernat de o inteligenta.conform pincipiului 1 al termodinamicii un sistem(universul este un sistem) lasat de capul lui tinde sa se dezintegreze.Dar universul nu se dezintegreaza el este supus unor legi cre-i mentin integritatea si evolutia .Dupa ultimile cercetari ci concluzii stabilite de fizica teoretica se paree ca entitatea ce guverneaza universul este informatia,care zace peste tot in acest univers. Depinde ce intelegeti prin credinta
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:54
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:58
De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 18:42:06De la: adipopa, la data 2009-07-09 15:17:53... Nu te-ai întrebat de ce nu sunt toþi fizicienii atei? .......
O formulare mai corectã ar fi fost: "De ce marea majoritate a fizicienilor sînt creaþioniºti?"
De altfel nu cunosc nici un nume de om de ºtiinþã notoriu care sã fi fost ateu. ....
Haoleu...venii si Mihaita asra cu "marea majoritate"... MAREA MAJORITATE... dar MAREA MAJORITATE a neuronilor tai ..pe unde umbla???
Acu sincer ...fii baiat bun si nu posta din cosuletul iepurasului... da-ne si nou un link 2,3,4,5 ... SA NE CONVINGEM !!!
RESEARCH taica ..research...
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 21:00
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 21:09
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 21:25
De la: maressalul_, la data 2009-07-09 20:58:25 ...RESEARCH taica ..research...
Mai cautã tu, mãi bãieþaº, mai cautã. ªi dupã ce i-ai gãsit sã ni-i spui ºi nouã. S-ar putea sã existe, dar eu nu-i ºtiu.
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 22:05
Deci...
Mihaita : O formulare mai corecta ar fi fost: "De ce marea majoritate a fizicienilor sînt creationisti?"
AdiPopa : Nu te-ai întrebat de ce nu sunt toti fizicienii atei?
Hmmm ...ce intrebari SIMPLE. Credinta in dumnezeu nu a tinut si nu tine de STRICT de SARACIE / CULTURA / INTELIGENTA. In acesta problema "delicata" cum este dumenzeu intervin niste chestii mai complexe... hranite de comunitatea in care se petrec actiunea. Treaba asta este legatea de PSIHIC si nu de CAPACITATEA de "procesare". Si este legata FOARTE mult de SPERANTA. De ce sunt asa multi credinciosi? Pai ... cam "MAJORITATEA" au SPERANTE. Cu cate speri mai multe ... cu atat o dai in credinta.
Sa revenim la "mintile iluminate"... la nivelul ala ... toti spera sa faca cine stie ce descoperire... si apare speranta. Si tot la nivelul ala EUFORIA unei REUSITE ... te face sa crezi si in dumenezeu... chiar fara sa-ti dai seama. Poti sa faci de genul ca "hai ma ...ca cred in dumenzeu...ce mai conteaza DOAR AM REUSIT". Unii probabil nu vor intelege ce scriu aici ... asta nu inseama ca nu este asa. Se intamla si la nivel "mai mic" ...NOROCOSILOR... De retinut ca ORGASMUL reusitei ... "intuneca mintile". Nu zic ca asta e regula ... dar este unul dintre motive.
Alta chestie... "la niveul ala mare"... NEAJUNGEREA la o reusita ... de exemplu ..nu poti sa explici BIG-BANG-ul ... asta nu inseamana ca nu s-a intamplat... iar toata aceasta nereusita impreuna cu imbatranirea si "regretul" vietii (ca o sa mori)... pot alimenta credinta in dumnezeu.
Alta treaba... gasirea unor rezultate care sunt IN CONCORDANTA cu biblia ...pot "activa" credinta in dumenzeu... CU TOATE CA cosmologia biblica nu a fost scrisa in "concordanta" cu fizica.
Sau ar mia fi cresterea intr-o familie credinciosa ...si apropiati la fel ... si daca ai "intiparit" in creier... mai aduni niste speranta ... mai ai si ramasite de eroi supranaturali (desene animate) din copilarie ... asa-ti ramane in creier.
Oricum motivele pot fi multiple ... majoritatea bazandu-se pe un pshic SLAB si fica de moarte si ne DIVERSE chestii imaginare.
O sa va da un exemplu concret... luam un copil de la nastere ... 10 ani de zile ..chiar in perioada de cunostere/ formare/ crearea unei baze culturale... ce primeste ca infoarmatie? Pai UN RAI... . Ce este acest RAI? Zece de ani de joaca fara griji... desene animate si la TOT PASUL ... EROI CU PUTERI SUPRANATURALE si povesti cu alt PARANORMAL ... dumenezeu. Apoi apat hormonii... filme cu SUPEREROI si bineinteles cu FINAL FERICIT... ca in biblie. Apoi la 2X(exemplu 23) de ani... este nevoit sa EXPERIMNETEZE viata "cu griji"... desenele animate dispar ..ca si eroi din ele.. poate un pic si filmele siropoase. La varsta aia cnstiinta este un pic mai dezvoltata ... invata in permenenta sa creada in superoi/ supernatural. Si mai adaugi si sperata de REALIZARE(maretiala/ cariera) ... mai ramane un singur CANDIDAT ... la rolul de SUPEREROU/ IDOL / PROTECTOR ... bineinteles ...dumenzeu. Dupa ce zeci de ani creierul tau este format in jurul acestor lucruri si mental ai nevoie de "protectie"... poti sa descoperi sau sa lucrezi la CE VREI ... ca tot credincios o sa mori. Mai ales daca ai probleme de sanatate ...sau cumpane...
In aceste conditii ... este EXTEM DE UROR DE INTELES RASPUNSUL. Cine poate... poate...cine nu ...sa fie sanatos...
Dislaimer ...
Nu am timp sa cuprind TOT pt ca trebuie sa intru la 22:00 (aprox) pe topicul "despre orice"... sa vedem cum facem cu mancarea la Moeciu si cu traseul montan...
Asa ca o sa fiu foarte scurt...
(1) Este descoperirea legilor fizicii (e.g., legile miscarii, gravitationala, relativitatii, termodinamicii, etc.) primul moment în istoria omenirii când omul întelege si poate articula în cuvinte obiectivizante realitatea lumii materiale? Anterior acestui moment nu exista cunoastere autentica? Crezi, de exemplu, ca înainte de formularea concreta a legii gravitationale nu s-a putut vorbi despre atractia dintre doua corpuri cu mase diferite sau despre caderea libera a corpurilor aruncate în aer?
Pai ... nu stiu ce a vrut sa spui ...problema nu era ca acele legi nu erau "definite/recunoscute constient" ... problema este ca NU SE INTAMPLAU... NICIODATA ...:))))))
La început, Dumnezeu a creat cerurile si pamântul...”) doar pentru ca nu avea categoriile de gândire/exprimare pe care le avem noi astazi.
Aici ...problema este ca "chestii" ca cer, pamant, lumina , etc ... ereau cunoscute ... iar dumenezeu le comunica "S.F." ( :))))) S.F.) ... lucruri cunoscute. Ce vreti voi sa ziceti cu lucruri care "nu erau cunoscute"... -ar fi aplicat daca biblia era scrisa INAINTEA creatiei...
Philosophy is ... infected by a broader tendency of contemporary intellectual life; scientism.
Normal ca si Nagel asta nu e pe ale lui (nici pe ale mele :)))) ) E ca si cum ai zice ca ...abstractul este infectat de stiinta. O daaaa... NU POT DA DOI BANI PE EL...
în anul 2009, niste tineri fara nici o pregatire stiintifica (fara nici macar o singura carte citita asupra filosofiei stiintei) pot fi atât de naivi încât sa creada un mit (stiintifismul)
Grav este ca tu nu intelegi ca filosofia nu are aplicatii UTILE, CONCRETE... Pe mine ma bucara mai mult ca s-a inventat electricitatea decat ca a zis unul... ca "Philosophy is ... infected by a broader tendency of contemporary intellectual life; scientism." Si pe tine ..si pe "oricine" bubura la fel de mult ... doar ca unii sunt prea misogini sa o recunoasca ...
Nu sunteti voi ateii singurii iluminati...
Conteaza ca suntem / avem acea proprietate(de a fii iuluminati) si este de ajuns ... ca DOAR DISCUTI cu noi... unde e problema ????
adrian_nicusor :
dar universul este guvernat de o inteligenta.conform pincipiului 1 al termodinamicii un sistem(universul este un sistem) lasat de capul lui tinde sa se dezintegreze.Dar universul nu se dezintegreaza el este supus unor legi cre-i mentin integritatea si evolutia
Si ..pac ...mai vine un "meteorit retardat" cu o informatie de RAHAT... da ma gaurile negre nu absorb materie ... o mentin ... :)))))) ce terminat....
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 22:05
De la: adipopa, la data 2009-07-09 20:14:20De la: amiralul, la data 2009-07-09 18:51:48dar voi nu v-ati intrebat de ce nu sunt toti fizicienii credinciosi? Din moment ce pe acest forum ateii ridiculizeazã credincioºii fâlfâind sabia fizicii (nu invers), este normal sã-i întrebãm cu ce drept se sevesc de o armã care nu le aparþine? Te întreb din nou, ce pregãtire ºtiinþificã (cu precãdere în fizicã) ai tu, Florin sau Maressalul pentru a face afirmaþiile depreciative la adresa creºtinismului pe care le faceþi? Mai bine fiþi cinstiþi ºi recunoaºteþi-vã limitele. Nu sunteþi voi ateii singurii iluminaþi, iar creºtinii niºte primitivi! Mai terminaþi odatã cu bolboroselile voastre nonsensice...cã mã exasperaþi. Liniºte, huh? Ai tu noroc cã am de lucru...!
eu de fel am noroc.
ti-am mai spus odata ca nu-mi trebuie pregatire stiintifica sa ridiculizez un neadevar. stii la ce ma refer cand afirm ca ridiculizez un neadevar?
neadevar = lipsa de conformitate cu realitatea.
atata timp cat vorbim de ceva, indiferent de domeniu, si nu face parte din realitate, daca cineva insista asupra acestui lucru, ori este naiv, ori este mincinos, ori este venit de la balamuc. exclud cea de-a treia varianta in cazul tau.
crestinii ,,pur-sange'' sunt primitivi, restul dezinformati sau in contradictie cu realitatea.
deci unde este mosneagul?
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 22:06
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 22:12
De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 20:05:36cu siguranțã cã în lume mai existã și alte religii în afarã de creștinism...de exemplu a ta tot insisti cu asta. ma rog, ce religie am eu?
|
|
|