back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:09

De la: racukoto, la data 2009-03-13 19:38:48
Dupa parerea mea, Dumnezeu a creat omul si femeia asa deiferit din mai ute motive.
1. Barbatul (omul ) a fost creat mare, musculos, logic, nesentimental, cu spematozoizi ( adica ...penis ) pentr a putea:
alerga bine,
a putea indeparta pericolele de ...vizuina
a avea grija, in principal de ...perpetuare speciaei pri ...asigurarea sigurantei....copilului.
2. Femeia afost creata...suava, delicata, sentimental, INTELIGENTA, pentru
a atrage namila de barbat, pentru...fecundarea ..ovulului.
a putea indeplini lucruri delicate, precum ingrijirea unui copil si a aalinta barbatul, ca acesta sa nu ..plece la ...alta.
3. daca citim cu atentie Biblia, toate aceste sunt..revelate, in dierite forme, mai directe sau mai voalate.
Cred ca Adipopa va gasi .....citate referitoare la ce am expus.
In comcluzie nici barbatu si nici femeia nu-si pot nega....scopul creatie domnului.

Biblia te invata asta???

Barbatul (omul ) a fost creat mare, musculos, logic, nesentimental, cu spematozoizi ( adica ...penis ) pentr a putea:
alerga bine,

dar eu cred ca mai mult il incurca la alergat..

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:09

si nu m-ai trimite private .......ce sa am cutine nu am nimi da cand va aud ce scoateti pe gura s-au din taste ma ya durerea de cap

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:11

De la: gangsta1, la data 2009-03-13 20:03:48invata singur ia biblia si citeste si lasa prostiile.....tu nu sti ca la capat doar campionii se intalnesc[/quote prietene,raspunde sincer,de cate ori ai citit din scoarta-n scoarta jegul ala de-i spui bilbiiaala vesela]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:12

joana

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:13

barbatul a fost creat....NESENTIMENTAL..hai fetelorma faceti sa rad. Ce va face sa credeti acest lucru? Eu cred ca sunt mult mai profunzi in lucruri sentimentale decat noi DOAMNELE!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:13

De la: gangsta1, la data 2009-03-13 20:09:56si nu m-ai trimite private .......ce sa am cutine nu am nimi da cand va aud ce scoateti pe gura s-au din taste ma ya durerea de cap
daca varsta de la avatar este reala inseamna ca esti prea tanar,crud si imatur ca sa putem purta o discutie competenta,in consecinta gaseste-ti rogu-te alt partener cu care sa-ti imparti frustrarile

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:19

bai baietica dintre nai doi singurul frustrat esti tu ,tu nu vezi cate mesaje ai ,stati pa aici doar sa va spuneti numai lucruri fara vreo noima spuneti doar aberatii ma refer la tine si la cei ca tine nu ka cei care chiar m-ai zic ceva,auzi la el eu frustrat

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:20

ce de masoni !!!
nici nu credeam k exista asa de multi in romania....
www.infoamea.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=140...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:24

De la: gangsta1, la data 2009-03-13 20:19:25bai baietica dintre nai doi singurul frustrat esti tu ,tu nu vezi cate mesaje ai ,stati pa aici doar sa va spuneti numai lucruri fara vreo noima spuneti doar aberatii ma refer la tine si la cei ca tine nu ka cei care chiar m-ai zic ceva,auzi la el eu frustrat
baietica este o formula de adresare intre tine si mamicuta ta sau tactu',badarane,intelesu-m-ai?ce te freaca menta[pe care o ai in loc de creier] unde stau eu si ce fac?sau esti cumva de la interpol?hai sictir,pusti cordit cu muci pe piept si jeg intre deste,nespalatule!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:24

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:25

De la: gangsta1, la data 2009-03-13 20:12:51joana

ce este cu mine?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:27

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-13 20:25:20
De la: gangsta1, la data 2009-03-13 20:12:51joana

ce este cu mine?
ioana,rogu-te nu-l mai baga in seama pe cretin,este alt imbecil la fel ca lerolv4

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:29

n-ai cu cine,domne,n-ai cu cine,niste cretini,carora le face placere sa vorbeasca vorbe fara a spune nimic

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:33

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 20:34

bai florinache ti sa spart cumva vreun vas la creier ,da hai ca nu are rost sa-ti raspund ca vad ca esti dus cu pluta pe alte meleaguri

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:10

am mai gasit un documentar intereant...se numeste *america-from freedom to fascism*....saccsiv.wordpress.com/category/masoneria/

de cate ori gasesc ceva interesant va arat si voua....pentru k imi sunteti dragi!!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:19

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 00:10:30am mai gasit un documentar intereant...se numeste *america-from freedom to fascism*....saccsiv.wordpress.com/category/masoneria/

de cate ori gasesc ceva interesant va arat si voua....pentru k imi sunteti dragi!!!

Bunã dimineaþa, Ioana. Am mai discutat acest documentar pe forum cu Copil Pribeag ºi cu Irina în contextul aºa-zise mãrturisiri a lui Rockefeller cã elita mondialã ne pregãteºte cip-uri (cum crezi tu). Normal cã-þi place. Dar documentarul este o þigarã de mult fumatã...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:37

De la: adipopa, la data 2009-03-14 00:19:37
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 00:10:30am mai gasit un documentar intereant...se numeste *america-from freedom to fascism*....saccsiv.wordpress.com/category/masoneria/

Bunã dimineaþa, Ioana. Am mai discutat acest documentar pe forum cu Copil Pribeag ºi cu Irina în contextul aºa-zise mãrturisiri a lui Rockefeller cã elita mondialã ne pregãteºte cip-uri (cum crezi tu). Normal cã-þi place. Dar documentarul este o þigarã de mult fumatã...

lasa....nu-i nimik...caut altceva....

hai sa-ti zic o faza tare ....azi la facultate am reusit sa-l infurii pe vali stan(ala de la sinteza zilei....fac acum cu el un curs de integrare euro-atlantik)...ne vorbea de planul marshal si spunea cat de buni la suflet sunt americanii...cum au sustinut ei germania...(sau chiar pe japonezi ) sa se refak dupa razboi...ce inimi minunate au.....si a fost luat de val si inceput sa ne vorbeasca despre faptul k de cand incepe istoria lor si pana in prezent americanii au fost mereu un popor de oameni blanzi si buni....ei nu s-au luptat intre ei(asa cum au facut europenii)..ei au promovat mereu pacea,iubirea si intelegerea....ma uitam la colegii mei...aproape sa le dea lacrimile!!!...era un discurs minunat despre valorile americane....pana cand am ridicat eu mana si i-am spus k totusi cel mai mare genocid din istorie de catre americani a fost facut....
sute de milioane de indieni.....:((
a sarit k ars si a inceput sa-mi vorbeasca despre faptul k acum indienii sunt favorizati in america(or mai fii vreo mie )...si negrii la fel....k intotdeauna intr-o functie sunt promovati cei ce apartin altei rase in detrimentul rasei albe....
m-am aratat multumita de raspuns...si....totusi...asta e in total dezacord cu principiile democratiei...in functii promovarea trebuie facuta pe merite si nu dupa originea rasiala....tie cum ti se pare???

ps:mi-a spus la farsitul cursului k nu s-a suparat,dar...tu ce crezi...dak mai ridic probleme de-astea ...mai am vreo sansa sa trec la el?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:48

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 00:37:36

hai sa-ti zic o faza tare ....azi la facultate am reusit sa-l infurii pe vali stan(ala de la sinteza zilei....fac acum cu el un curs de integrare euro-atlantik)...ne vorbea de planul marshal si spunea cat de buni la suflet sunt americanii...cum au sustinut ei germania...(sau chiar pe japonezi ) sa se refak dupa razboi...ce inimi minunate au.....si a fost luat de val si inceput sa ne vorbeasca despre faptul k de cand incepe istoria lor si pana in prezent americanii au fost mereu un popor de oameni blanzi si buni....ei nu s-au luptat intre ei(asa cum au facut europenii)..ei au promovat mereu pacea,iubirea si intelegerea....ma uitam la colegii mei...aproape sa le dea lacrimile!!!...era un discurs minunat despre valorile americane....pana cand am ridicat eu mana si i-am spus k totusi cel mai mare genocid din istorie de catre americani a fost facut....
a sarit k ars si a inceput sa-mi vorbeasca despre faptul k acum indienii sunt favorizati in america(or mai fii vreo mie )...si negrii la fel....k intotdeauna intr-o functie sunt promovati cei ce apartin altei rase in detrimentul rasei albe....
m-am aratat multumita de raspuns...si....totusi...asta e in total dezacord cu principiile democratiei...in functii promovarea trebuie facuta pe merite si nu dupa originea rasiala....tie cum ti se pare???

ps:mi-a spus la farsitul cursului k nu s-a suparat,dar...tu ce crezi...dak mai ridic probleme de-astea ...mai am vreo sansa sa trec la el?

Te-ai limitat la indieni?! ....ai fost destul de cuminte! De ce nu Hiroshima ºi Nagasaky....De ce nu rãzboiul dintre nord ºi sud?

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:57

De la: marinescuirina, la data 2009-03-13 20:09:12
De la: racukoto, la data 2009-03-13 19:38:48

Dupa parerea mea, Dumnezeu a creat omul si femeia asa deiferit din mai ute motive.

1. Barbatul (omul ) a fost creat mare, musculos, logic, nesentimental, cu spematozoizi ( adica ...penis ) pentr a putea:

alerga bine,

a putea indeparta pericolele de ...vizuina

a avea grija, in principal de ...perpetuare speciaei pri ...asigurarea sigurantei....copilului.

2. Femeia afost creata...suava, delicata, sentimental, INTELIGENTA, pentru

a atrage namila de barbat, pentru...fecundarea ..ovulului.

a putea indeplini lucruri delicate, precum ingrijirea unui copil si a aalinta barbatul, ca acesta sa nu ..plece la ...alta.

3. daca citim cu atentie Biblia, toate aceste sunt..revelate, in dierite forme, mai directe sau mai voalate.

Cred ca Adipopa va gasi .....citate referitoare la ce am expus.

In comcluzie nici barbatu si nici femeia nu-si pot nega....scopul creatie domnului.

Biblia te invata asta???

Barbatul (omul ) a fost creat mare, musculos, logic, nesentimental, cu spematozoizi ( adica ...penis ) pentr a putea:

alerga bine,

dar eu cred ca mai mult il incurca la alergat..

M-ai terminat! Irina, ce-i cu tine???

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:01

am zis de indieni pentru asta a fost cel mai mare genocid din istorie....sute de milioane de oamenii au fost inchisi in *rezervatii*(adik lagare de exterminare,insa ei le numeau rezervatii) si ucisi....
stiu k un discurs impecabil despre morala si valorile de kr au dat dovada americanii de-a lungul timpului i-ar impresiona pe unii pana la lacrimi....insa nu si pe mine!!!!
stiu eu cine sunt americanii cu adevarat....popor de criminali!!!

de ce as crede k brusc s-au potolit si si-au luat in serios rolul de aparatori ai pacii la nivel mondial???....ba au mai creat si un organism suprastatal in acest sens.....ce inimi minunate!!!!
vor sa intaureze un fel de *pax americana*....in numele fericirii tuturor oamenilor de pe glob...fericire de kr lor chiar le pasa!!!!

ps:dak are cinava vreo sursa la indemna de unde sa pot afla kr a fost adevaratul scop al planului marshall sa mi-o dea si mie....oricum....ma mai uit si eu pe net....promit sa revin cu noi informatii.....o sa ne convingem cu totii de cat de milosi sunt americanii.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:04

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 00:37:36

De-aia ii lasa pe cei de alta culoare sa lucreze ca portari, vanzatori, din aia care dirijeaza traficul etc.. sunt promovati preferential, presupun!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:05

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 01:01:10am zis de indieni pentru asta a fost cel mai mare genocid din istorie....sute de milioane de oamenii au fost inchisi in *rezervatii*(adik lagare de exterminare,insa ei le numeau rezervatii) si ucisi....
stiu k un discurs impecabil despre morala si valorile de kr au dat dovada americanii de-a lungul timpului i-ar impresiona pe unii pana la lacrimi....insa nu si pe mine!!!!

de ce as crede k brusc s-au potolit si si-au luat in serios rolul de aparatori ai pacii la nivel mondial???....ba au mai creat si un organism suprastatal in acest sens.....ce inimi minunate!!!!
vor sa intaureze un fel de *pax americana*....in numele fericirii tuturor oamenilor de pe glob...fericire de kr lor chiar le pasa!!!!

ps:dak are cinava vreo sursa la indemna de unde sa pot afla kr a fost adevaratul scop al planului marshall sa mi-o dea si mie....oricum....ma mai uit si eu pe net....promit sa revin cu noi informatii.....o sa ne convingem cu totii de cat de milosi sunt americanii.....

Auzi scumpa mea, când mai are tupeul sã vorbeascã domnul respectiv despre "valorile americane" dã-i din partea mea, link-urile în care se vorbeºte despre cum se fac avorturi la 9 luni!

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:08

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 01:01:10am zis de indieni pentru asta a fost cel mai mare genocid din istorie....sute de milioane de oamenii au fost inchisi in *rezervatii*(adik lagare de exterminare,insa ei le numeau rezervatii) si ucisi....

ps:dak are cinava vreo sursa la indemna de unde sa pot afla kr a fost adevaratul scop al planului marshall sa mi-o dea si mie....oricum....ma mai uit
si eu pe net....promit sa revin cu noi informatii.....o sa ne convingem cu totii
de cat de milosi sunt americanii.....

Nici nu sti cita dreptate ai. La ora actuala numai in Canada sint 20 de mii de copii de indieni sint separati de familiile lor. Numai Dumnezeu stie citi sint in America.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:19

Daaa! Ce "inimã bunã" au americanii!!! Atât de bunã încât s-au bãgat aiurea în rãzboi cu Vietnamul, Coreea, Afganistan, Irak.... ce cãutau ei acolo? Ce cautã acolo?
Bleah!!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:19

Ioana, apropo de ce spunea nenea acela despre democratie.. cauta pe blogul lui saccsiv despre politie!!!
Eu nu mai intru ca mi-a lasat un gust amar!!!!
poti sa-i servesti filmel acela la cursul urmator!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:24

Eu vã las, merg la somn...cã în ultimile douã zile am trãit emoþii destul de puternice care m-au cam obosit!
Noapte bunã vã doresc!

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:25

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 01:24:00Eu vã las, merg la somn...cã în ultimile douã zile am trãit emoþii destul de puternice care m-au cam obosit!
Noapte bunã vã doresc!

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:27

Valori Americane? Tot ce s-a facut in America, europenii sint cei ce au inventat, muncit, ingrijit ect.
Statuia Libertatii este din Franta, trenul din Anglia, avioanele cu reactie de la romani, constructiile de la italieni si portughezi, cucerirea nordului de la finlandezi, fermierii de la rusi si germani, petrolul de la romani etc.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 10:06

Ioana, cum Vali Stan a fost înclinat spre dreapta tot aºa sunteþi ºi voi (inclusiv Dora, Irina, Emrreno) spre stânga. Cum însã nici verticalitate absolutã nu existã, n-am putea totuºi încerca mãcar moderat-stânga sau moderat-dreapta? De ce sunteþi niºte reacþionari atât de radicali?

De ce nu am putea discuta de exemplu despre Fondatorii Americii care au semnat Declaraþia de Independenþã sau despre Constituþionarii (Framers) care au formulat Constituþia SUA ºi apoi Carta Drepturilor (Bill of Rights)? Unii dintre aceºtia erau atei, majoritatea protestanþi ºi vreo trei catolici. Dar principiile pe care au clãdit America împreunã sunt un monument al umanitãþii!

Nici expansiunea aºezãrilor albe spre Vest, nici practicarea sclaviei în Sud nu ar trebui decontextualizate. E uºor acum sã le condamni fãrã nici un drept de apel, dar gândeºte-te cã o faci numai pentru cã stai unde stai, trãieºti timpurile pe care le trãieºti, iar ei nu mai au posibilitatea sã-þi rãspundã.

Cred cã America a promovat ºi alte valori, influente ºi benefice, în lume: libertate, egalitate, democraþie, familie, religie, drept de proprietate, liberalism economic, antreprenoriat, divertisment, fericire (pursuit of happiness), etc.

Corupþia moralã a individului ºi corupþia puterii ne fac oricând (ºi pe oricare dintre noi) susceptibili abuzurilor, dezechilibrelor ºi negãrii acestor valori. Dar asta nu dã nimãnui dreptul sã arunce o întreagã naþiune la coºul de gunoi.

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: