Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:34
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02De la: adipopa, la data 2009-03-14 22:19:28De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 21:46:59eu nu imi pot da seama cum pot fii unii atat de orbi incat sa nu vada calea spre mantuire pe kr le-o deschide dumnezeu....ingrijrea unui om bolnav este unul dintre cele mai bune mijloace prin kr un om isi poate mantui sufletul...e o fapta foarte buna...dak nu ar mai exista bolnavi in lume si posibilitatea k oamenii sa se mantuiasca s-ar reduce mult....
dar nu este *corect politic* nu-i asa,adi?
Hai să împărțim obiectivizarea problemei în două, relativ la persoana cu handicap și cel care o îngrijește.
(1) Nevoia persoanei cu handicap în relația sa cu Dumnezeu este de a înțelege de ce a îngăduit el să i se întâmple așa ceva. Un răspuns de genul celui dat de tine (Dumnezeu a îngăduit acest lucru pentru ca alții să aibă ocazia să te îngrijească) este revoltător! O persoană cu handicap ar urî probabil un astfel de dumnezeu. Întrebarea mea pentru tine este dacă tu crezi că, în descoperirea sa de sine în Sfânta Scriptură, Dumnezeu a dat vreodată un astfel de răspuns sau a lăsat să se înțeleagă că motivul suferinței unuia este prilejuirea mântuirii altora.
(2) Nevoia persoanei care îngrijește o persoană cu handicap în relația sa cu Dumnezeu este de a înțelege de ce a îngăduit să i se întâmple semenului său așa ceva. Chiar dacă răspunsul tău (Dumnezeu a îngăduit acest lucru pentru ca alții să aibă ocazia să-l îngrijească) ar putea întări pe moment dedicarea acestei persoane, pe termen lung s-ar putea mai degrabă să erodeze convingerea cu privire la bunătatea lui Dumnezeu.
Nu caut să fiu politic corect, ci consecvent teologic. Dumnezeu nu este nici sadic, nici nedrept. El nu îngăduie suferința unui om pentru a crea astfel altora ocazia de a face o faptă bună! Eu văd în scriptură mai multă modestie și inscrutabilitate (chiar Deus absconditus) când e vorba de cauzele și scopul suferinței. Consider un astfel de răspuns mai aproape de Sfânta Scriptură și de tragicul care ne înconjoară.
adi...referitor la punctul unu...poate acel handicapat se va simti mai bine cand va auzi k prin suferinta va fii mantuit nu crezi?
pentru punctul 2.... afara de crestini toti ceilalti considera k handicapatii traiesc degeaba pe lume....sau...doar k sa-i incurce pe ceilati.....noi le-am gasit roastul lor bine definit...traiesc pentru a se mantui si ei si a se mantui si cei kr ii ingrijesc....
e simplu adi...nu e nimik complicat....cineva are grija de un om bolnav ...acel om kr sufera se mantuieste...si se mantuieste si cel kr face fapta buna....
e acelasi lucru cu a ajuta un sarac....dak nu ar exista saraci si posibilitatile k cei bagati sa se mantuiasca s-ar reduce.....
Ioana! Întreabă-te sincer, Dumnezeul tău iubește pe cei egoiști? Este el un D-zeu egoist?
Pentru că din ce ai scris tu aici...asta se înțelege!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:37
Îmi răspunde cineva și mie care a fost rolul lui Iisus??? De ce s-a sacrificat? Că doar sunt bolile și handicapații pentru asta!!!
Sau?
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:40
Pana a ajunge noi in Rai...sa aplicam in viata noastra pe care o avem...acea Regula de Aur...intalnita mai intai la Confucius si apoi aplicata atat de umanistic de catre Isus...si nimic mai mult!Si sa mai reducem din radicalismul orb cu care ne confruntam in orice domeniu de activitate!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:45
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 22:37:57Îmi răspunde cineva și mie care a fost rolul lui Iisus??? De ce s-a sacrificat? Că doar sunt bolile și handicapații pentru asta!!!
Sau?
Rolul lui Iisus este sa ne aduca pe noi la Esenta noastra..ceea ce in Budism tocmai acest lucru nu exista (esenta)..intrucat la ei exista credinta in sirul imens de reincarnari succesive pana la atingerea nirvanei, fiind astfel suprimta suferinta omului. Cam asta este diferenta dintre cei 2 mari religii.
Dar si una si alta prin fondatorii ei au promovat o religie nonviolenta..numai ca putini au inteles-o cu adevarat!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:45
dora....nici nu stiu ce sa fac...sa mai vorbesc cu tine vreodata...sa nu mai vorbesc....sunt intr-o dilema....
mi-ai vorbit foaaaaaaaaarte urat pe topicul despre avort...acum...kr ar trebui sa fie reactia mea fata de tine?
uite...iti spun k dak ai injrijit-o pe sora ta si o vei ingriji in continuare fii sigura k fapta ta nu va ramane nerasplatita!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:46
De la: adipopa, la data 2009-03-14 22:29:26De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:16:57bine...maria....as putea fii de acord cu tine si adi popa...dar.....de cardurile bancare ce ziceti?
Ioana, vorbim despre o tehnologie capabilă să citească direct retina sau amprenta, să verifice și să identifice ordonarea și dispunerea elementelor biometrice cu cele stocate într-o bază de date legată în rețea; sau despre citirea indirectă a acestor elemente de pe un suport gen card sau act de identitate. Cardul bancar ar putea conjuga de fapt mai multe elemete de siguranță: card, PIN și amprentă digitală.
si ar putea supraveghea in permanenta clientii...la cererea cuiva!!!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:47
mea culpa pentru greselile mele gramaticale....dar scriu repede ....
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:49
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:45:10 dora....nici nu stiu ce sa fac...sa mai vorbesc cu tine vreodata...sa nu mai vorbesc....sunt intr-o dilema....
mi-ai vorbit foaaaaaaaaarte urat pe topicul despre avort...acum...kr ar trebui sa fie reactia mea fata de tine?
uite...iti spun k dak ai injrijit-o pe sora ta si o vei ingriji in continuare fii sigura k fapta ta nu va ramane nerasplatita!!!!
Încetează să-mi mai jignești familia Ioana! Pentru că voi asta ați făcut! Ați "aruncat cu pietre" în familia mea!!! Părinții mei nu au greșit cu nimic...înțelegi? Cu nimic!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:51
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:46:59De la: adipopa, la data 2009-03-14 22:29:26De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:16:57bine...maria....as putea fii de acord cu tine si adi popa...dar.....de cardurile bancare ce ziceti?
Ioana, vorbim despre o tehnologie capabilă să citească direct retina sau amprenta, să verifice și să identifice ordonarea și dispunerea elementelor biometrice cu cele stocate într-o bază de date legată în rețea; sau despre citirea indirectă a acestor elemente de pe un suport gen card sau act de identitate. Cardul bancar ar putea conjuga de fapt mai multe elemete de siguranță: card, PIN și amprentă digitală.
si ar putea supraveghea in permanenta clientii...la cererea cuiva!!!
asta e cu totul o alta problema..de fapt asta este mai grav...desecretizarea tuturor actiunilor noastre! Cu asta intreadevar nu sunt de acord...de fapt nu acel cip e o problema in sine...ci...ca se ajunge sa se cunoasca absolut tot despre noi ca indivizi intr-o societate. Traim in era tehnologiei avansate....si suportam consecintele.
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02adi...referitor la punctul unu...poate acel handicapat se va simti mai bine cand va auzi k prin suferinta va fii mantuit nu crezi?
Nu. În primul rând pentru că mântuirea oricărui om este mijlocită de o persoană (Iisus Hristos cel răstignit și înviat) și nu de suferința proprie. Cu alte cuvinte, nu suferința proprie, oricât de mare ar fi ea, ispășește pentru păcatele noastre, ci suferința unică și substituționară a Fiului lui Dumnezeu.
În al doilea rând, cred că ce spui tu nu l-ar ajuta pentru că persoana cu handicap nu vede un motiv intrinsec pentru care mântuirea sa nu ar fi putut să aibă loc și fără handicapul respectiv - din moment ce mântuirea este accesibilă și oamenilor sănătoși.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02pentru punctul 2.... afara de crestini toti ceilalti considera k handicapatii traiesc degeaba pe lume....sau...doar k sa-i incurce pe ceilati.....
Nu cred. Eu am prieteni atei care au un simț al valorii umane foarte înalt atunci când e vorba de îngrijirea persoanelor cu handicap. Ce spui tu este probabil o generalizare care se apropie foarte mult de caricatură.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02noi le-am gasit roastul lor bine definit...traiesc pentru a se mantui si ei si a se mantui si cei kr ii ingrijesc....
Concluzia la care ajungi trebuie să consune atât cu Sfânta Scriptură cât și cu experiența umană. Părerea mea este că tu ești în conflict cu amândouă.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02e simplu adi...nu e nimik complicat....
Nimic nu e simplu când e vorba de suferință. Ne chinuim în suferință, nu avem răspunsuri, ne răzvrătim, ne zbatem. Suferința nu este un subiect clinic de laborator, ci unul profund personal, emoțional și angajant. Totul e complicat.
Acum ești tânără, dar suferința nu te va ocoli. Vei piede persoane dragi, te vei îmbolnăvi, vei avea accidente, momente de colaps sau depresie, poți avea un soț abuziv sau copii cu handicap, etc. Nu cred că, în fața acestor realități, mai poți veni cu răspunsuri atât de simpliste.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
La noi în familie chiar nu au fost criminali, hoți, sau mai știu eu ce infractori! Bunicii și străbunicii mei au fost habotnici de-ai voștrii! Străbunicul din partea mamei nici la budă nu mergea fără popa!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:54
dora...toti gresim...si tu gresesti cand nu crezi in dumnezeu....insa si tu te poti mantui...avand mare grija de sora ta....
de ce nu vezi in sora ta o posibilitate k tu sa intrii in rai?.....si sa se mantuiasca si ea?
dora..scuze dak ai simtit k ti-am jignit familia...uite....k sa nu se mai simta nimeni jignit recunosc pe un topic public k eu sunt cea dintai dintre paktosi....k poate am pakte mai mari decat toti cei ce posteaza mesaje aici.....numai bunul dumnezeu prin marea lui mila ma mai lasa in viata....
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:55
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 22:51:48La noi în familie chiar nu au fost criminali, hoți, sau mai știu eu ce infractori! Bunicii și străbunicii mei au fost habotnici de-ai voștrii! Străbunicul din partea mamei nici la budă nu mergea fără popa!
Dar voi de la ce v-ati luat aici?
nu mai inteleg nimic
hai nu mai traiti amndoua in trecut!
Ioana...si tu m-ai atacat de multe ori vehmenent...si cu toate astea iti vorbesc frumos...si tu la fel cu mine..
Ia lasa-ti trecutul in pace..si vedeti-va de treaba!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 22:59
De la: adipopa, la data 2009-03-14 22:51:46[quote Nu cred. Eu am prieteni atei care au un simț al valorii umane foarte înalt atunci când e vorba de îngrijirea persoanelor cu handicap. Ce spui tu este probabil o generalizare care se apropie foarte mult de caricatură.
exact...si eu am un bun prieten..este ateu convins..dar cu un bun simt iesit din comun! si care este mult mai omenos decat un credincios...si sunt convinsa ca el va avea locul lui bine meritat..in RAI doar pentru cum este el ca si OM!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:01
Ioana, ai primit destule răspunsuri rezonabile de la Adi Popa și de la mine.
Chiar dacă eu nu cred că tot ce zboară este comestibil, nu înseamnă că sunt o persoană mai rea decât oricare dintre voi!
Da, sunt slobodă la gură! Așa am fost din totdeauna, nu o să mă schimb, pentru că asta mi-a adus în viață, mai mult foloase decât contrariul.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:05
asa e...si eu m-am certat de multe ori cu maria oprea si tutusi...acum o am lista mea de priteni...deci...se poate sa vorbim si frumos
si pe dora la fel....
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:08
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:16
De la: adipopa, la data 2009-03-14 22:51:46De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02adi...referitor la punctul unu...poate acel handicapat se va simti mai bine cand va auzi k prin suferinta va fii mantuit nu crezi?
Nu. În primul rând pentru că mântuirea oricărui om este mijlocită de o persoană (Iisus Hristos cel răstignit și înviat) și nu de suferința proprie. Cu alte cuvinte, nu suferința proprie, oricât de mare ar fi ea, ispășește pentru păcatele noastre, ci suferința unică și substituționară a Fiului lui Dumnezeu.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02pentru punctul 2.... afara de crestini toti ceilalti considera k handicapatii traiesc degeaba pe lume....sau...doar k sa-i incurce pe ceilati.....
Nu cred. Eu am prieteni atei care au un simț al valorii umane foarte înalt atunci când e vorba de îngrijirea persoanelor cu handicap. Ce spui tu este probabil o generalizare care se apropie foarte mult de caricatură.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02noi le-am gasit roastul lor bine definit...traiesc pentru a se mantui si ei si a se mantui si cei kr ii ingrijesc....
Concluzia la care ajungi trebuie să consune atât cu Sfânta Scriptură cât și cu experiența umană. Părerea mea este că tu ești în conflict cu amândouă.
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 22:27:02e simplu adi...nu e nimik complicat....
Nimic nu e simplu când e vorba de suferință. Ne chinuim în suferință, nu avem răspunsuri, ne răzvrătim, ne zbatem. Suferința nu este un subiect clinic de laborator, ci unul profund personal, emoțional și angajant. Totul e complicat.
Acum ești tânără, dar suferința nu te va ocoli. Vei piede persoane dragi, te vei îmbolnăvi, vei avea accidente, momente de colaps sau depresie, poți avea un soț abuziv sau copii cu handicap, etc. Nu cred că, în fața acestor realități, mai poți veni cu răspunsuri atât de simpliste.
*Nu. În primul rând pentru că mântuirea oricărui om este mijlocită de o persoană (Iisus Hristos cel răstignit și înviat) și nu de suferința proprie. Cu alte cuvinte, nu suferința proprie, oricât de mare ar fi ea, ispășește pentru păcatele noastre, ci suferința unică și substituționară a Fiului lui Dumnezeu.*
adi....iisus hristos s-a rastignit pentru a le da oamenilor posibilitatea sa intre in rai....el a fost acel zeu salvator (*soter*) kr era asteptat de toate religiile...pana la rastignirea lui lucrurile stateau in felul urmator....oamenii se inchinau zeilor (sau unuia singur) si faceau fapte bune...in functie de faptele lor bune si de modul cum ii slaveau pe zei le mergea bine pe lumea asta sau nu....insa dupa moarte toti intrau in iad(vezi in acest caz si mitologia greak sau romana)....cu totii il asteptau pe acel zeu salvator kr sa le ofere posibilitatea de a scapa de chinurile iadului...si atunci iisus s-a intrupat,a fost rastignit si astfel lumea a fost mantuita...adik le-a oferit sansa k dupa moarte sa ajunga in rai,oamenilor....el fost acel mesia ,soter(sau cum mai vrei sa-i zici) pe kr il asteptau cu totii......
insa mantuirea e in minile noastre...nu ne mantuit cu totii doar prin faptul k iisus s-a rastignit(ar fii absurd sa sustina cineva asta)...intrarea in rai e conditionata de faptele bune pe kr le facem si de credinta in dumnezeu....
*Concluzia la care ajungi trebuie să consune atât cu Sfânta Scriptură cât și cu experiența umană. Părerea mea este că tu ești în conflict cu amândouă.**
si parerea mea despre tine e aceeasi...te-am mai intrebat odata de ce nu iti faci tu o secta....
*Acum ești tânără, dar suferința nu te va ocoli. Vei piede persoane dragi, te vei îmbolnăvi, vei avea accidente, momente de colaps sau depresie, poți avea un soț abuziv sau copii cu handicap, etc. Nu cred că, în fața acestor realități, mai poți veni cu răspunsuri atât de simpliste.**
dak crezi k pana acum am fost scutita de suferinta te inseli.....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:20
*În al doilea rând, cred că ce spui tu nu l-ar ajuta pentru că persoana cu handicap nu vede un motiv intrinsec pentru care mântuirea sa nu ar fi putut să aibă loc și fără handicapul respectiv - din moment ce mântuirea este accesibilă și oamenilor sănătoși.**
adi...nici oamenii sanatosi nu sunt scutiti de suferinta....au si ei destula...
mantuirea e posibila si fara suferinta....insa....foarte greu!!!
(ca o paranteza...goethe a gasit un mijloc prin care oamenii se pot mantui si pot fii fericiti si pe pamant...munca!!!)
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:25
Ioana, din nou greșești! De ce crezi tu că deții adevărul suprem? Ce te face pe tine să fi așa sigură?
Părerea mea este că prin jignirile care le aduci, nu faci altceva decât să păcătuiești tu însuți!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:20:44*În al doilea rând, cred că ce spui tu nu l-ar ajuta pentru că persoana cu handicap nu vede un motiv intrinsec pentru care mântuirea sa nu ar fi putut să aibă loc și fără handicapul respectiv - din moment ce mântuirea este accesibilă și oamenilor sănătoși.**
(ca o paranteza...goethe a gasit un mijloc prin care oamenii se pot mantui si pot fii fericiti si pe pamant...munca!!!)
Ioana, sor-mea nici nu știe pe ce lume trăiește! Habar n-are să vorbească sau să înțeleagă mai mult decât un copil de vreo 2 anișori!
Cum crezi tu că ea este capabilă să înțeleagă ceva despre Biblie sau biserică sau mântuire? Îți spun eu: nu este capabilă, nici nu va fi!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:29
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 23:25:09Ioana, din nou greșești! De ce crezi tu că deții adevărul suprem? Ce te face pe tine să fi așa sigură?
Părerea mea este că prin jignirile care le aduci, nu faci altceva decât să păcătuiești tu însuți!
dora..nu gresesc...lucrurile astea le stiu de la tatal meu....si el le stie din cartile pe kr le-a citit....
dak unii se simt jigniti de mesajele mele...asta e...sa nu le mai citeasca....si eu am libertatea de exprimare(kr nu imi poate fii ingradita decat de convingerile mele)
asta e doctrina ortodoxa referitoare la suferinta....nu pot sa o modific.....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:31
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 23:28:16De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:20:44*În al doilea rând, cred că ce spui tu nu l-ar ajuta pentru că persoana cu handicap nu vede un motiv intrinsec pentru care mântuirea sa nu ar fi putut să aibă loc și fără handicapul respectiv - din moment ce mântuirea este accesibilă și oamenilor sănătoși.**
Ioana, sor-mea nici nu știe pe ce lume trăiește! Habar n-are să vorbească sau să înțeleagă mai mult decât un copil de vreo 2 anișori!
Cum crezi tu că ea este capabilă să înțeleagă ceva despre Biblie sau biserică sau mântuire? Îți spun eu: nu este capabilă, nici nu va fi!
dora...crezi k dumnezeu nu stie si de ea?...sau de tine k o ingrijesti?
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:32
 Și te miri că nu pot iubi un astfel de D-zeu?! Iubiți-l voi, ăștia care cică "n-ați păcătuit", din moment ce voi nu aveți în familie persoană cu handicap!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:16:50adi....iisus hristos s-a rastignit pentru a le da oamenilor posibilitatea sa intre in rai....el a fost acel zeu salvator (*soter*) kr era asteptat de toate religiile...pana la rastignirea lui lucrurile stateau in felul urmator....oamenii se inchinau zeilor (sau unuia singur) si faceau fapte bune...in functie de faptele lor bune si de modul cum ii slaveau pe zei le mergea bine pe lumea asta sau nu....insa dupa moarte toti intrau in iad(vezi in acest caz si mitologia greak sau romana)....cu totii il asteptau pe acel zeu salvator kr sa le ofere posibilitatea de a scapa de chinurile iadului...si atunci iisus s-a intrupat,a fost rastignit si astfel lumea a fost mantuita...adik le-a oferit sansa k dupa moarte sa ajunga in rai,oamenilor....el fost acel mesia ,soter(sau cum mai vrei sa-i zici) pe kr il asteptau cu totii......
insa mantuirea e in minile noastre...nu ne mantuit cu totii doar prin faptul k iisus s-a rastignit(ar fii absurd sa sustina cineva asta)...intrarea in rai e conditionata de faptele bune pe kr le facem si de credinta in dumnezeu....
Schița istoriei mântuirii de mai sus este desprinsă parcă din Eliade - nu din scriptura creștină!
Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.
Iar mântuirea noastră, Ioana, este lucrarea Dumnezeului triun atotputernic, care nu se rezumă doar la deschiderea posibilității mântuirii, ci săvârșește el însuși în mod conitnuu această mântuire.
Sigur că omul participă prin credință în acest act mântuitor; iar credința, la rândul ei, este urmată de fapte bune. Dar excluderea lui Dumnezeu și preluarea mântuirii în mâinile proprii (dacă asta vrei într-adevăr să spui) nu este o convingere împărtășită de Sfinții Apostoli.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:35
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 23:32:39 Și te miri că nu pot iubi un astfel de D-zeu?! Iubiți-l voi, ăștia care cică "n-ați păcătuit", din moment ce voi nu aveți în familie persoană cu handicap!
nu avem,dora...dar avem alte probleme.....
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:38
De la: adipopa, la data 2009-03-14 23:32:46De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:16:50adi....iisus hristos s-a rastignit pentru a le da oamenilor posibilitatea sa intre in rai....el a fost acel zeu salvator (*soter*) kr era asteptat de toate religiile...pana la rastignirea lui lucrurile stateau in felul urmator....oamenii se inchinau zeilor (sau unuia singur) si faceau fapte bune...in functie de faptele lor bune si de modul cum ii slaveau pe zei le mergea bine pe lumea asta sau nu....insa dupa moarte toti intrau in iad(vezi in acest caz si mitologia greak sau romana)....cu totii il asteptau pe acel zeu salvator kr sa le ofere posibilitatea de a scapa de chinurile iadului...si atunci iisus s-a intrupat,a fost rastignit si astfel lumea a fost mantuita...adik le-a oferit sansa k dupa moarte sa ajunga in rai,oamenilor....el fost acel mesia ,soter(sau cum mai vrei sa-i zici) pe kr il asteptau cu totii......
Schița istoriei mântuirii de mai sus este desprinsă parcă din Eliade - nu din scriptura creștină!
Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.
Iar mântuirea noastră, Ioana, este lucrarea Dumnezeului triun atotputernic, care nu se rezumă doar la deschiderea posibilității mântuirii, ci săvârșește el însuși în mod conitnuu această mântuire.
Sigur că omul participă prin credință în acest act mântuitor; iar credința, la rândul ei, este urmată de fapte bune. Dar excluderea lui Dumnezeu și preluarea mântuirii în mâinile proprii (dacă asta vrei într-adevăr să spui) nu este o convingere împărtășită de Sfinții Apostoli.
Adiiiiiiiii..intri in domeniul meu..Eliade..nu schiteaza in acest mod istoria mantuirii! mai degaraba e schita lui Dante din Divina comedie. dar nu ELIADE.
Mircea Eliade...este mult prea intelept sa faca o aseamenea schita!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:40
Mircea Eliade..a fost singurul om care a putut sa vorbeasca atat de obiectiv despre intreaga istorie a religiilor fara sa faca abuz de propria lui credinta
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:40
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:35:11De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 23:32:39 Și te miri că nu pot iubi un astfel de D-zeu?! Iubiți-l voi, ăștia care cică "n-ați păcătuit", din moment ce voi nu aveți în familie persoană cu handicap!
nu avem,dora...dar avem alte probleme.....
Ioana, prin modul acesta de a gândi, nu faceți bine nimănui!
Uite, așa se explică de ce unele își abandonează copiii handicapați la naștere, de frică să nu se creadă că sunt "dovada" vreunui "păcat".
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:44
De la: mari_uka, la data 2009-03-14 23:38:40Adiiiiiiiii..intri in domeniul meu..Eliade..nu schiteaza in acest mod istoria mantuirii! mai degaraba e schita lui Dante din Divina comedie. dar nu ELIADE.
Mircea Eliade...este mult prea intelept sa faca o aseamenea schita!
Da, 'Eliade' era doar o metaforă pentru a reprezenta ruperea Întrupării din contextul ei ebraic și reașezarea ei în contextul istoriei religiilor.
|
|
|