back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:44

De la: adipopa, la data 2009-03-14 23:32:46
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:16:50adi....iisus hristos s-a rastignit pentru a le da oamenilor posibilitatea sa intre in rai....el a fost acel zeu salvator (*soter*) kr era asteptat de toate religiile...pana la rastignirea lui lucrurile stateau in felul urmator....oamenii se inchinau zeilor (sau unuia singur) si faceau fapte bune...in functie de faptele lor bune si de modul cum ii slaveau pe zei le mergea bine pe lumea asta sau nu....insa dupa moarte toti intrau in iad(vezi in acest caz si mitologia greak sau romana)....cu totii il asteptau pe acel zeu salvator kr sa le ofere posibilitatea de a scapa de chinurile iadului...si atunci iisus s-a intrupat,a fost rastignit si astfel lumea a fost mantuita...adik le-a oferit sansa k dupa moarte sa ajunga in rai,oamenilor....el fost acel mesia ,soter(sau cum mai vrei sa-i zici) pe kr il asteptau cu totii......
insa mantuirea e in minile noastre...nu ne mantuit cu totii doar prin faptul k iisus s-a rastignit(ar fii absurd sa sustina cineva asta)...intrarea in rai e conditionata de faptele bune pe kr le facem si de credinta in dumnezeu....

Schița istoriei mântuirii de mai sus este desprinsă parcă din Eliade - nu din scriptura creștină!

Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.

Iar mântuirea noastră, Ioana, este lucrarea Dumnezeului triun atotputernic, care nu se rezumă doar la deschiderea posibilității mântuirii, ci săvârșește el însuși în mod conitnuu această mântuire.

Sigur că omul participă prin credință în acest act mântuitor; iar credința, la rândul ei, este urmată de fapte bune. Dar excluderea lui Dumnezeu și preluarea mântuirii în mâinile proprii (dacă asta vrei într-adevăr să spui) nu este o convingere împărtășită de Sfinții Apostoli.

*Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.**

adi...vine k raspuns al asteptarii tuturor religiilor...monoteiste sau politeiste....
dupa ce iisus s-a rastignit si a inviat multe popoare au crezut in el pentru k sfantul apostol pavel le propovaduia faptul k el este mesia....pana la invierea lui din morti mantuirea sufletului nu era posibila....

adi...nu l-am exclus niciodata pe dumnezeu din viata oamenilor...si nu am redus libertatea lor..ceea ce am afirmat eu pe toate topicurile(dar tu nu ai bagat de seama) este faptul k dumnezeu se implica in permanenta in viata oamenilor sfatuindu-i sa aleaga binele...dak ei in ciuda sfaturilor primite aleg raul sunt cu atat mai vrednici de pedeapsa....
asta e implicarea lui dumnezeu...insa decizia ii apartine omului....mantuirea e doar in mainile lui!!!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:45

Din păcate...sunt mulți care înțeleg Biblia după bunul lor plac! Și fac asocieri în mod gratuit anumite erori genetice sau ale naturii, cu "păcatul".
Dar de ce nu este mai ușor să gândești așa: "nimeni nu este perfect!"

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:47

De la: mari_uka, la data 2009-03-14 23:38:40
De la: adipopa, la data 2009-03-14 23:32:46
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:16:50adi....iisus hristos s-a rastignit pentru a le da oamenilor posibilitatea sa intre in rai....el a fost acel zeu salvator (*soter*) kr era asteptat de toate religiile...pana la rastignirea lui lucrurile stateau in felul urmator....oamenii se inchinau zeilor (sau unuia singur) si faceau fapte bune...in functie de faptele lor bune si de modul cum ii slaveau pe zei le mergea bine pe lumea asta sau nu....insa dupa moarte toti intrau in iad(vezi in acest caz si mitologia greak sau romana)....cu totii il asteptau pe acel zeu salvator kr sa le ofere posibilitatea de a scapa de chinurile iadului...si atunci iisus s-a intrupat,a fost rastignit si astfel lumea a fost mantuita...adik le-a oferit sansa k dupa moarte sa ajunga in rai,oamenilor....el fost acel mesia ,soter(sau cum mai vrei sa-i zici) pe kr il asteptau cu totii......
insa mantuirea e in minile noastre...nu ne mantuit cu totii doar prin faptul k iisus s-a rastignit(ar fii absurd sa sustina cineva asta)...intrarea in rai e conditionata de faptele bune pe kr le facem si de credinta in dumnezeu....

Schița istoriei mântuirii de mai sus este desprinsă parcă din Eliade - nu din scriptura creștină!

Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.

Iar mântuirea noastră, Ioana, este lucrarea Dumnezeului triun atotputernic, care nu se rezumă doar la deschiderea posibilității mântuirii, ci săvârșește el însuși în mod conitnuu această mântuire.

Sigur că omul participă prin credință în acest act mântuitor; iar credința, la rândul ei, este urmată de fapte bune. Dar excluderea lui Dumnezeu și preluarea mântuirii în mâinile proprii (dacă asta vrei într-adevăr să spui) nu este o convingere împărtășită de Sfinții Apostoli.

Adiiiiiiiii..intri in domeniul meu..Eliade..nu schiteaza in acest mod istoria mantuirii! mai degaraba e schita lui Dante din Divina comedie. dar nu ELIADE.
Mircea Eliade...este mult prea intelept sa faca o aseamenea schita!

Ioana..."insa dupa moarte toti intrau in iad"...falsssssssssss...asta era conceptia lor la acea vreme...inca o data iti spun raiul si iadul se afla aici in noi, nu in alta parte! oamenii asteptau, cu adevarat, acel salvator...dar acest salvator fost dat pentru a ne intoarce la esenta nostra, la LOGOSUL nostru! Acesta este raiul...

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 23:58

"Asa cum e in cer asa e si pe pamant"...cat de bine este spus aici TOTUL!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:03

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:44:30*Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.*

adi...vine k raspuns al asteptarii tuturor religiilor...monoteiste sau politeiste...

Exclus. Iisus împlinește numai așteptările și profețiile scripturilor ebraice. Despre celelalte neamuri, scriptura recunoaște doar căutarea lor bâjbâindă după Dumnezeu, nu și așteptarea Întrupării mesianice.

Amintește-ți că, în discuția sa cu femeia samariteană, Iisus a corectat percepția acesteia privind importanța fântânii săpate de patriarhul Iacov, spunându-i că 'mântuirea vine de iudei...voi vă închinați la ce nu cunoașteți'.

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:44:30dupa ce iisus s-a rastignit si a inviat multe popoare au crezut in el pentru k sfantul apostol pavel le propovaduia faptul k el este mesia....pana la invierea lui din morti mantuirea sufletului nu era posibila....

Eu cred contrarul. Apostolul Pavel le vorbește romanilor de exemplu despre credința lui Avraam în Dumnezeul care înviază morții și spune că aceasta i-a fost considerată îndreptățire. Există de fapt continuitate soteriologică, spune el, între această credință avraamică și credința creștină (deoarece puterea învietoare a lui Dumnezeu este manifestată acum în mod suprem în învierea Fiului).

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:03

o mică povestire care să ilustreze aceste idei: Un renumit samurai, cu o constituție masivă, a hotărît într-o zi să viziteze un călugăr firav, sperînd să dobîndească acces la secretele Universului. 'Călugare', spuse el pe un ton agresiv, specific unui om obișnuit să comande, 'învață-mă despre rai și iad!'. Micul călugăr îl privi în tăcere pe vajnicul luptător. Apoi, după cîteva clipe, îi spuse samuraiului cu mult dispreț: 'Să te învăț despre rai și iad? Nu te-aș putea învăța nimic. Ești murdar! Miroși urît! Sabia ta este ruginită! Ești dizgrațios, o adevărată rușine pentru clasa samurailor. Dispari din fața mea imediat! Nu pot să te suport!'. Samuraiul era furios. Atît de furios încît întregul corp începuse să-i tremure. Fața i se înroșise și valuri de mînie îi străbăteau trupul. Fulgerător, fără să mai stea pe gînduri, samuraiul ridica amenințător sabia deasupra capului, pregătindu-se să îl ucidă pe călugăr. '...Acesta este iadul.', spuse, liniștit, călugărul, privindu-l. Samuraiul împietri, șocat de răspunsul călugărului. Compasiunea și calmul acestui omuleț, care își riscase viața pentru a oferi o învățătură despre iad! Samuraiul își coborî încet sabia, plin de gratitudine și, pentru motive pe care nu le putea explica, inima sa se umplu pe data de o pace cum nu mai cunoscuse. '...Și acesta este raiul', adăugă, la fel de calm, călugărul.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:06

De la: adipopa, la data 2009-03-15 00:03:21
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:44:30*Întruparea Fiului nu vine ca răspuns așteptărilor religiilor păgâne (privind venirea unui zeu salvator), ci vine ca urmare a hotărârii și determinării de sine a lui Dumnezeu de a restaura creația pe filiera legământului cu Avraam.*

adi...vine k raspuns al asteptarii tuturor religiilor...monoteiste sau politeiste...

Exclus. Iisus împlinește numai așteptările și profețiile scripturilor ebraice. Despre celelalte neamuri, scriptura recunoaște doar căutarea lor bâjbâindă după Dumnezeu, nu și așteptarea Întrupării mesianice.

Amintește-ți că, în discuția sa cu femeia samariteană, Iisus a corectat percepția acesteia privind importanța fântânii săpate de patriarhul Iacov, spunându-i că 'mântuirea vine de iudei...voi vă închinați la ce nu cunoașteți'.

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 23:44:30dupa ce iisus s-a rastignit si a inviat multe popoare au crezut in el pentru k sfantul apostol pavel le propovaduia faptul k el este mesia....pana la invierea lui din morti mantuirea sufletului nu era posibila....

Eu cred contrarul. Apostolul Pavel le vorbește romanilor de exemplu despre credința lui Avraam în Dumnezeul care înviază morții și spune că aceasta i-a fost considerată îndreptățire. Există de fapt continuitate soteriologică, spune el, între această credință avraamică și credința creștină (deoarece puterea învietoare a lui Dumnezeu este manifestată acum în mod suprem în învierea Fiului).

corect..asta era..." Iisus împlinește numai așteptările și profețiile scripturilor ebraice"...apoi s-a extins si catre asteptarile celorlati prin aderare la crestinism!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:15

De la: mari_uka, la data 2009-03-15 00:06:21corect..asta era..." Iisus împlinește numai așteptările și profețiile scripturilor ebraice"...apoi s-a extins si catre asteptarile celorlati prin aderare la crestinism!

Tocmai. Legământul avraamic a fost paradigma operațională cu care Apostolul Pavel lucra în propovăduirea evangheliei la neamuri. Lui Avraam, Dumnezeu i-a făgăduit că îl va face părintele multor neamuri și că toate etniile vor fi binecuvântate în el. Da, Apostolul citează pe alocuri și din poeții grecilor, romanilor sau cretanilor. Dar citatele acestea sunt simple trimiteri de concordanță, nu dovezi privind adumbrirea lucrării mesianice a lui Iisus în scrierile pâgâne.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:24

De la: adipopa, la data 2009-03-15 00:03:21

de ce exclusi tu din strat tot ce vine de la mine?....nu am spus k celelate religii aveau profetii despre kr vorbeste biblia....ci k asteptau un zeu salvator...credeau k va veni un zeu kr ii va mantui....nu se mantuia pana atunci nemeni,adi...cunosti vreo reprezentare a raiului in vreo mitologie???...sau vreun zeu al raiului???(cum exista pentru iad hades sau ploto)..ei asteptau acest zeu kr sa-i scoata din iad....
sfantul apostol pavel le-a spus grecilor k iisus este acel zeu pe kr il asteapta...si multi greci au crezut in el....au renuntat la religiile lor vechi de sute de ani(kr nu le ofereau mantuirea sufletului) si au adoptat aceasta noua religie ....au crezut in iisus hristos...mesia,mantuitorul lumii!!!
din ultimul tau paragaf nu am priceput mare lucru...de ce trebuie sa ne complicam aiurea in fraze lungi si greu de descifrat cand totul este atat de simplu.....
iisus hristos=mantuitorul lumii...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:26

maria...o sa intru pe topicul despre iad sa-ti explic mai multe maine....nu sti unele lucruri....
exista iad!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:35

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-15 00:24:48nu am spus k celelate religii aveau profetii despre kr vorbeste biblia....ci k asteptau un zeu salvator...credeau k va veni un zeu kr ii va mantui....nu se mantuia pana atunci nemeni,adi...cunosti vreo reprezentare a raiului in vreo mitologie???...sau vreun zeu al raiului???(cum exista pentru iad hades sau ploto)..ei asteptau acest zeu kr sa-i scoata din iad....
sfantul apostol pavel le-a spus grecilor k iisus este acel zeu pe kr il asteapta...si multi greci au crezut in el....au renuntat la religiile lor vechi de sute de ani(kr nu le ofereau mantuirea sufletului) si au adoptat aceasta noua religie ....au crezut in iisus hristos...mesia,mantuitorul lumii...

Presupui doar că Apostolul Pavel ar fi propovăduit o astfel de evanghelie neamurilor, dar asta pentru că probabil cunoști foarte sumar Faptele Apostolilor și epistolele sale circulare. Îți voi răspunde însă mâine pe larg cu privire la mântuirea dinaintea învierii (fără referire însă la rai sau iad) și o să explic încă odată corespondența dintre credința lui Avraam și credința creștină - dacă e nevoie.

Noapte bună!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 00:37

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 18:44:04eu ma refeream la importanta ortodoxiei in contextul incercarilor unora de a crea o noua ordine mondiala...
insa...si la nivelul fiecarui individ ortodoxia are un rol extrem de important....mantuirea si linistea sufletului se obtin foarte greu ...e practic imposibil fara ortodoxie...
descoperind ortodoxia descoperim modul in kr putem fii fericiti si pe pe acest pamant si putem ajunge si in rai...
acum...sincer...tu poti spune despre tine cu mana pe inima k esti fericit?

Intr-un fel e buna ortodoxia asta, pt ca oarecum s-ar pune de-acurmezisul impotriva "Noua Ordine Mondiala". Si mai e buna pt altele. Dar! eu cred cu tarie ca a crede in Dumnezeu, si nu in dumnezeu, vine mai ales si in special din interiorul tau, trebuie ca sa accepti ca ceea ce iti zice biserica este o abureala ieftina pt cei mici, o minciuna la fel cum ni-se spunea cand eram noi mici ca e baubau nush unde, si atunci ce faceai? mai intrai? desi vroiai sa intri cu toata vointa ta si cu toata curiozitatea ta aveai o oarecare retinere fata de necunoascut, si astfel tocmai frica a fost cea care te-a scos din bucluc. Si mai trebuie sa accepti ca Dumnezeu este acea/acel ceva pt care noi stam si scriem.

Poate ca pana la urma lumea asta nu exista, poate ca e in inchipuirea fiecaruia ceea ce se intampla, poate ca e doar energie pura tot ceea ce ne inconjoara, dar noi deformam realitatea si o percepem altfel, poate ca in fond si definitiv noi suntem inchipuirea cuiva, o scriere, sau o gandire ... nu poti sa sti exact si cu cat incerci sa te apropii de o explicatie cu atat ti-se pare mai ilogic. Fara sens.
Eu mai cred ca de fapt asta e iadul. Nu poate fi nimic mai urat si mai chinuitor ca lumea in care traim. Ce anume posibil poti face ca sa meriti o asemenea soarta? Sa fi obligat sa te chinui sa iti castigi existenta timp de 80 de ani (inainte era cva de gen 20-30 de ani) si in cele mai rele cazuri peste 100, dupa care ce? ce sa vezi mori. Devi ingrasamant pt plante, asta dupa ce o viata intreaga ai agonisit lucruri, sentimente si memorii. Ce poate fi mai rau posibil, decat pierderea acestor 3 comori? ASTA! ASTA E IADUL.

Ma intrebai dk eu sunt fericit. Nu inteleg ... in ce sens fericit, ca fericirea poate fi de diverse forme.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 04:30

IN MOD SIGUR ESTE CEEA MAI IMPORTANTA, DACA NU SINGURA, SOLUTIE DE A ''REGLA'' MORALA SI VALORILE UNEI PERSOANE ... SI NU NUMAI ...

... personal, cred ca este cea mai valoroasa carte ... dar si cea mai simpla si functionala CONSTITUTIE ... acopera cam tot ce inseamna viata si evolutie ... atit de veche si totusi atit de ACTUALA ...

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 10:07

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 21:51:16dumnezeu nu ne-a lasat pe lume aiurea ci cu un scop..scopul este mantuirea...cei kr sufera pe pamnt vor suferi mai putin in ceruri........

In rai nu exista suferinta,deci oamenii mantuiti nu vor "suferi mai putin in ceruri"

Domnul este Pastorul meu.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 10:09

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-14 21:57:37maria....raiul se afla intr-o alta lume...una mult mai buna decat a noastra......
este un loc de verdeata si de odihna vesnik in kr am vrea cu totii sa intram ....si vom intra dak facem fapte bune
...si ingrijirea unei persoane bolnave este una dintre cele mai bune fapte.....

Da, faptele bune sunt roada Duhului Sfant, dar cine nu crede in Dumnezeu si cine nu crede ca Isus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu, nu va fi mantuit.

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 10:52

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-15 00:26:19maria...o sa intru pe topicul despre iad sa-ti explic mai multe maine....nu sti unele lucruri....
exista iad!!!

poate ca nu stiu atat de multe...dar prefer sa cred ca iadul si raiul sunt suma trailor noastre emotionale si psihice...de aceea cred cu tarie ca este f important cum pleci de aici catre lumea cea de apoi...adica sa mori cu sufletul impacat! si pentru asta exista taina spovadinei si si a impartasaniei, cainta, si faptele bune pe care le faci si le lasi in viata!
Mi-a placut tare mult filmul despre Benjamin Button...omul care se naste batran si moare copil....

in lumea antica...oamenii ii preocupau intredeavar mantuirea sufletor..pentru ca se punea problema pe ei cine ii mantuieste si ca raspuns la toate intrebarile filosofice despre eliberarea sufletului de povara tuturor pacatelor...a fost intrupat logodul..era firesc era normal sa se materializeze acest Logos...pentru ca majoritatea dintre ei nu mureau impacati si asta pe buna dreptate nici-o reprezentare divina prin credinta lor in zeitati nu conferea si mantuirea sufeltului de asta ei cu atat usurinta au trecut de la politeism la monoteism.
dar sa nu uitam primi care si-a pus intrebarea existenta sufeltului au fost egiptenii, apoi babilonienii, si in paralel in orient si in grecia.
pana la Isus, in India, singurul care cauta si gasit calea spre mantuirea sufletului prin eradicarea sufeintei a fost Buda...si mai tarziu Isus prin toata opera lui in care a reusit sa le combine pe toate.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:02

cei de la 9am...faceti in asa fel incat sa nu mi se expire timpul de scriere in timp ce postez! Cand dau raspune la mesaj ma vad in situatia penibila ca nu mai sunt logata la site!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:13

De la: mari_uka, la data 2009-03-15 10:52:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-15 00:26:19maria...o sa intru pe topicul despre iad sa-ti explic mai multe maine....nu sti unele lucruri....
exista iad!!!

poate ca nu stiu atat de multe...dar prefer sa cred ca iadul si raiul sunt suma trailor noastre emotionale si psihice...de aceea cred cu tarie ca este f important cum pleci de aici catre lumea cea de apoi...adica sa mori cu sufletul impacat! si pentru asta exista taina spovadinei si si a impartasaniei, cainta, si faptele bune pe care le faci si le lasi in viata!
Mi-a placut tare mult filmul despre Benjamin Button...omul care se naste batran si moare copil....

in lumea antica...oamenii ii preocupau intredeavar mantuirea sufletor..pentru ca se punea problema pe ei cine ii mantuieste si ca raspuns la toate intrebarile filosofice despre eliberarea sufletului de povara tuturor pacatelor...a fost intrupat logodul..era firesc era normal sa se materializeze acest Logos...pentru ca majoritatea dintre ei nu mureau impacati si asta pe buna dreptate nici-o reprezentare divina prin credinta lor in zeitati nu conferea si mantuirea sufeltului de asta ei cu atat usurinta au trecut de la politeism la monoteism.
dar sa nu uitam primi care si-a pus intrebarea existenta sufeltului au fost egiptenii, apoi babilonienii, si in paralel in orient si in grecia.
pana la Isus, in India, singurul care cauta si gasit calea spre mantuirea sufletului prin eradicarea sufeintei a fost Buda...si mai tarziu Isus prin toata opera lui in care a reusit sa le combine pe toate.

Mai adug...este mult de scris...aceasta este prezentarea scurta a traiectoriei noastre catre evolutia noastra.
Vreau sa mai mentionez ca nu cred o iota ca toti anticii pana la venirea mantuitorului sunt in Iad! De ce..pt ca in acea perioada, ei tocmai se descoperau, tocmai isi puneau tot felul de intrebari cu privire la univers cu privire la om..ei tocmai isi identificau umbrele in lumea ideilor din frumosul peisaj platoniciean...punand astfel de intrebari trecut si procesul fin al maieuticii sau dialog socratic isi gaseau si raspunsuri, cautau acele raspunsuri cu privire la sensul vietii si a scopului vietii, iar toata lumea antica si l-au gasit tocmai prin intrupurea Logosului, scopul dupa cum bine stiti e dobandirea fericirii sau a raiul pe pamant! si cant te simti cel mai mult fericit....cand treci in lumae de apoi cu sufletul mantuit si impacat!
restul cu imaginile despre rai si iad...in stil aligherian...nu cred!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:21

Se pare ca nu suntem in stare sa discutam biblia ca literatura !
Pacat de acest topic !
Se pare ca nu s-a inteles care era menirea lui !
sa auzim de bine !

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:22

Mai adug...este mult de scris...aceasta este prezentarea scurta a traiectoriei noastre catre evolutia noastra.
Vreau sa mai mentionez ca nu cred o iota ca toti anticii pana la venirea mantuitorului sunt in Iad! De ce..pt ca in acea perioada, ei tocmai se descoperau, tocmai isi puneau tot felul de intrebari cu privire la univers, cu privire la om..ei tocmai isi identificau umbrele in lumea ideilor din frumosul peisaj platoniciean...punand multe intrebari existentiale, trecute si prin procesul fin al maieuticii sau dialog socratic isi gaseau, de altfel si raspunsuri, cautau acele raspunsuri cu privire la sensul si a scopului vietii, Iar toata lumea antica si l-au gasit tocmai prin intrupurea Logosului, scopul dupa cum bine stiti era si este si in prezent dobandirea fericirii sau a raiul pe pamant! Si cand te simti cel mai mult fericit....cand treci in lumea de apoi cu sufletul mantuit si impacat!

Restul cu imaginile despre rai si iad...in stil aligherian...nu cred!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:24

Si inca ceva:
Niciodata can vei face unu bine sa nu te astepti la o raspalta in bine !
Intotdeuna vei fi "rasplatit" cu rau !

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:26

De la: lorduljohn, la data 2009-03-15 11:24:09Si inca ceva:

Uf, ce pesimist esti !

Eu am incetat sa astept o "rasplata" .... incerc sa ajut pe cei din jurul meu in masura posibilitatilor mele si daca primesc in schimb un zambet, pentru mine este mai mult decat suficient

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:27

cam asa e...daca e sa ne referim la reltiile interumane...adica fa un bine omului fara sa ai alte asteptari de la omul caruia i-ai facut un bine!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:30

De la: The, la data 2009-03-15 11:26:45

Uf, ce pesimist esti !

Eu am incetat sa astept o "rasplata" .... incerc sa ajut pe cei din jurul meu in masura posibilitatilor mele si daca primesc in schimb un zambet, pentru mine este mai mult decat suficient

cam asa e...daca e sa ne referim la reltiile interumane...adica fa un bine omului fara sa ai alte asteptari de la omul caruia i-ai facut un bine!

CORECT !

DAR NU SUNT PESIMIST .

SUNT REALIST !

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:30

Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat l-a trimis in lume pe Fiul sau unic, nu ca sa osandeasca ci sa mantuiasca. iubirea lui Dumanzeu este ”motorul” si ”scopul” mantuirii. Nu a venit sa eradichze suferinta umana, dar sa-i dea un sens. Mantuirea depinde de adeziunea personala a fiecaruia dintre noi la iubirea lui Dumnezeu. Eu cred ca si ateul se mantuieste chiar daca nu crede in mod explicit in Dumnezeu sau in Biblie. Credinta si faptele bune sunt doua mijloace prin care o persoana poate ajunge la mantuire. Relatia dintre ele nu este explicita. Iubirea lui Dumnezeu este mult mai mare decat credinta sau necredinta noastra, sau decat faptele noastre. daca cineva crede ca Dumnezeu are nevoie de jertfele noastre (suferinta, boala) se inseala. Daca cineva crede ca suferinta il mantuie pe om, se inseala din start. Poti fi bolnav si sa-l renegi pe Dumnezeu, sau sa suferi si sa te indepartezi de EL. La fel de bine suferinta si boala te pot apropia. Eu cred ca trebuie sa ne iubim si sa ne ajutam uniii pe altii, in nici un caz pentru sa ne folosim de persoanele bolnave sau suferinde pentru a ajunge la mantuire.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:33

De la: mari_uka, la data 2009-03-15 11:22:32Mai adug...este mult de scris...aceasta este prezentarea scurta a traiectoriei noastre catre evolutia noastra.
Vreau sa mai mentionez ca nu cred o iota ca toti anticii pana la venirea mantuitorului sunt in Iad! De ce..pt ca in acea perioada, ei tocmai se descoperau, tocmai isi puneau tot felul de intrebari cu privire la univers, cu privire la om..ei tocmai isi identificau umbrele in lumea ideilor din frumosul peisaj platoniciean...punand multe intrebari existentiale, trecute si prin procesul fin al maieuticii sau dialog socratic isi gaseau, de altfel si raspunsuri, cautau acele raspunsuri cu privire la sensul si a scopului vietii, Iar toata lumea antica si l-au gasit tocmai prin intrupurea Logosului, scopul dupa cum bine stiti era si este si in prezent dobandirea fericirii sau a raiul pe pamant! Si cand te simti cel mai mult fericit....cand treci in lumea de apoi cu sufletul mantuit si impacat!

Restul cu imaginile despre rai si iad...in stil aligherian...nu cred!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:34

De la: lorduljohn, la data 2009-03-15 11:30:56
De la: The, la data 2009-03-15 11:26:45

Uf, ce pesimist esti !

CORECT !
DAR NU SUNT PESIMIST .
SUNT REALIST !

Mi-ai luat vorba din gura...asta imi spuneam si eu..nu pesimist ci realist!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 12:15

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-15 11:30:56Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat l-a trimis in lume pe Fiul sau unic, nu ca sa osandeasca ci sa mantuiasca. iubirea lui Dumanzeu este ”motorul” si ”scopul” mantuirii. Nu a venit sa eradichze suferinta umana, dar sa-i dea un sens. Mantuirea depinde de adeziunea personala a fiecaruia dintre noi la iubirea lui Dumnezeu. Eu cred ca si ateul se mantuieste chiar daca nu crede in mod explicit in Dumnezeu sau in Biblie. Credinta si faptele bune sunt doua mijloace prin care o persoana poate ajunge la mantuire. Relatia dintre ele nu este explicita. Iubirea lui Dumnezeu este mult mai mare decat credinta sau necredinta noastra, sau decat faptele noastre. daca cineva crede ca Dumnezeu are nevoie de jertfele noastre (suferinta, boala) se inseala. Daca cineva crede ca suferinta il mantuie pe om, se inseala din start. Poti fi bolnav si sa-l renegi pe Dumnezeu, sau sa suferi si sa te indepartezi de EL. La fel de bine suferinta si boala te pot apropia. Eu cred ca trebuie sa ne iubim si sa ne ajutam uniii pe altii, in nici un caz pentru sa ne folosim de persoanele bolnave sau suferinde pentru a ajunge la mantuire.

Eclaudesvd, mă bucur că ai revenit pe forum. Chiar mă întrebam unde ai dispărut!?

Mă bucur de asemenea să observ că nu împărtășești părerea unora privind folosirea persoanelor cu handicap pentru a ajunge la mântuire. E o mare ușurare sufletească! Dacă Dumnezeu ar fi avut un astfel de plan, ne-ar fi fi descoperit acest lucru în Sfânta Scriptură. Dar nimic din scripturile Vechiului sau Noului Testament nu susține direct sau indirect ideea că suferința persoanelor cu handicap sau a celor care le îngrijesc este mântuitoare.

Totuși, trebuie să observ și un punct de dezacord între noi. Tu spui:

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-15 11:30:56Eu cred ca si ateul se mantuieste chiar daca nu crede in mod explicit in Dumnezeu sau in Biblie. Credinta si faptele bune sunt doua mijloace prin care o persoana poate ajunge la mantuire. Relatia dintre ele nu este explicita.

Mă îndoiesc că așa stau lucrurile.

(1) Ateul nu se mântuiește dacă nu crede în Iisus Hristos, Domnul și Mântuitorul, care s-a răstignit pentru păcatele noastre și a înviat a treia zi după scripturi! Nu există nici o altă cale mântuitoare decât mărturisirea credinței în Iisus Hristos - după cum spune și Sfântul Pavel, 'că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui; căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire' (Romani 10.9-10).

Cum ar fi de fapt să se mântuiască ateul prin necredință? El neagă nu numai existența și caracterul lui Dumnezeu, dar neagă însăși săvârșirea mântuirii prin Fiul său cel întrupat, răstignit și înviat! Iar dacă ar fi adevărat că se mântuiește și fără credință, la ce bun să se mai ostenească Biserica cu propovăduirea evangheliei la orice făptură? Și dacă Dumnezeu îmburdă oamenii în fericirea veșnică indiferent de credința sau necredința lor în ce privește persoana și lucrarea răscumpărătoare a lui Hristos, de ce nu ar îmbrățișa cineva mai degrabă islamul sau budismul (care îndeamnă tot la fapte bune)?

(2) Credința și faptele nu sunt două căi separate sau disjuncte de a ne mântui! Relația lor este explicită și subordonatoare în scriptură: mai întâi credința și apoi faptele. 'Pentru că a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele' - spune Apostolul (Efeseni 2.10). Această 'zidire în Hristos Iisus' este necesară pentru a intra în acele fapte bune pe care Dumnezeu 'le-a pregătit ca să umblăm întru ele'! Dacă zidirea în Hristos Iisus este neesențială, dat fiind că și faptele bune sunt o cale de mântuire, de ce ar mai fi nevoie să se convertească un musulman sau hindus la creștinism?

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 12:49

Ceea ce spui tu este adevarat, daca raportam mesajul la un crestin. Dar ce faci cu un ateu sau xu unul care nu e crestin? Nu pot accepta ca numai aproape doua miliarde de crestini se mantuiesc si ceilalti nu. Samburele Adevarului care este Crisots se regaseste si in celelalte religii si culturi necrestine. Calea pe care o propune Paul este una dintre cai, dar nu singura de a ajunge la mantuire. Nu putem sa limitam puterea lui Dumnezeu sau iubirea sa numai la o singura cale. daca Paul vorbeste de o restaurare a creatiei in Cristos de ce nu ar fi posibila si o mantuire a celor care nu/l cunosc in mod direct pe Cristos? Ateul poate sa-l refuze pe Dumnezeu, insa cine mantuieste este El. Ar fi oare un scandal sa ne intalnim in rai cu musulmanul, sau budistul sau hinduistul??? Eu nu cred!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 13:01

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-14 23:45:29Din păcate...sunt mulți care înțeleg Biblia după bunul lor plac! Și fac asocieri în mod gratuit anumite erori genetice sau ale naturii, cu "păcatul".
Dar de ce nu este mai ușor să gândești așa: "nimeni nu este perfect!"

Erorile genetice se nasc din pacat. Pacat este tot ce dauneaza atat sufletului cat si trupului. Dumnezeu a lasat legi pentru ocolirea pacatelor. Oamenii au posibilitatea sa aleaga. Poti sa mergi sa te feresti pe calea religiei sau pe calea medicinei. Eu aleg calea religiei pentru ca e dovedita, e mai sigura din toate punctele de vedere daca o respecti. Desigur asta nu inseamna ca medicina trebuie ignorata chiar daca azi cam pune semne de intrebare. Nu trebuie sa devii habotnic ca sa respecti ce scrie in biblie, trebuie doar sa o intelegi ca pe o baza solida de educatie.

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: