Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:32
Victorito,tot esti tu experta in probleme externe,cauta-ma pe afara,te rog!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:33
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:32:26Victorito,tot esti tu experta in probleme externe,cauta-ma pe afara,te rog! CHIAR TE CREZI ATAT DE IMPOTANT? TE INSELI |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:35
De la: victoriabar, la data 2009-03-08 23:33:55De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:32:26Victorito,tot esti tu experta in probleme externe,cauta-ma pe afara,te rog!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:37
femeie,intra odata sub dus si culca-te ca incepi sa devii isterica si ma obosesti,haidi,pa!
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:38
CHIAR ASA... |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 11:23
De la: marinescuirina, la data 2009-03-08 18:33:08De la: maressalul, la data 2009-03-08 17:05:04AdiPopa... eu renunt la contrariile pe care le am cu tine dspre o conspiratie mondiala. Nu o sa ne intelegem ... doar timpul va arata ADEVARUL. Totusi ..cand se aduc atatea "dovezi" despre conspiratia mondiala... si tu le combati PE TOATE... ceva nu este in regula. Cred ca iti dai seama ca nu poti avea dreptate DE FIECARE DATA. Chiar daca sunt lucruri "marunte"... ELE EXISTA!!! De un lucru nu ma poate cinvinge NIMENI.. nici chiar daca apare dumenezeu si spune... DOBANDA la bani si PROFITUL ... NU EXISTA... sunt pure inventii bancare... care transferea resursele catre cei care detin bancile, sau imprumuta, sau fac specula. NU MA POATE CONVINGE NIMENI DE CONTRARIU. Irina... nu mai stiu pe unde ai recomandat niste articole de pe wiki... care erau ...gen "conspiratie mondiala". Vreau sa-ti demonstrez ca in formatiile de pe wiki nu pot fi considerate ADEVARATE. Pe wiki poati sa te uiti de o floare , de un muzician, bla bla. Dar nu tebuie sa iei in serios. DE CE ? Intra te rog pe linkul asta : en.wikipedia.org/wiki/Marinescu_irina Disclaimer : este facut de mine in 5 min. Cred ca am luat textul de la Cristofor Coluombo..sau ceva asemanator , l-am tradus cu google translate. .. si voila... toata lumea stie cine este acum marinescu irina. Asa ca las-o mai moale cu wiki. Apropo de ce-mi ziceai ... cu mitingul ala ... cu batutul in piept... eu zic ca nu ai dreptate. Daca exista o conspiratie mondiala, sau marii bacheri vor sa implanteze cipuri... solutia nu este mitimgul. O solutie ar suna cam asa : De ce se zbate "toata lumea" (politicieni, bancheri) ca sa poata lumea sa ia credita din nou? Ca sa aiba PROFIT! Si da pot zice ca lumea este PROASTA. De ce au scazut preturile la apartamente? Pt ca nu se mia pot lua credite!!! De ce nu asteptam pana se ajunge la pretul real al locuintelor si apoi sa putem sa cumparam cu bani lichizi si nu cu credite? DACA LIPSA CREDITELOR IEFTINESTE LOCUINTELE ... DE CE SE CHINUIESC BANCHERII SI POLITICIENII SA REIA CREDITAREA, SA EXPLODEZE IAR PRETURILE SI SA FACEM IMPRUMUTURI PE CARE SA LE PLATIM IN 30 DE ANI! Din credite castiga bancherii, din lipsa lor oamenii. INTELEGI? Trebuie sa recunosc ca prin mitingul ala se face ceva... se uita oamenii.. devin curiosi ...se intereseaza si AFLA anumite chestii. In realitate este in "zadar". Lupta cu impotriva celor "hapsani" de profit se poate face strategic... renuntand credite... ASTA IN PRIMUL RAND. Doar asa se stabilizeaza "piata" si pot disparea speculantii. Asta poate fi benefic populatiei. Daca te duci la miting si te bati cu pumnul in piept... si peste o saptamana iti mai faci un credit... tot TERMINAT esti. NU SE POATE FACE NIMIC... lumea uita... se mai uita la ceva distractiv pe sticla... si gata. S-a inceput migrarea la oras ..la sate nu mia este mai nimeni. Crezi ca cineva de la oras se va intoarce la "sapa".. cand nu va avea ce sa manance? NU ...va lua CREDIT... si uite asa nu vom avea niciodata o piata reala... ci una a creditelor. Apropo de pasapoarte si cipuri... stai linistita ca daca lumea nu ar mai face credite ... s-ar uita "momentan" de cipuri... CREDITUL va fi mai important ...ca daca CREDIT nu este ...nimic nu este ...pt bancheri. Problema este ca credinta creaza acest tip de oameni .. oameni care viseaza , spera, se bat cu pumnul in piept... dar nu fac minic... asteapta sa faca dumnezeu, sa le dea dumnezeu "semne"... sa ii mantuiasca dumnezeu. Apropo aia pe care i-am vazut la tv ca strigau "joas semnul fiarei" sau mai stiu eu ce ... se pot "cumpara" cu o farfurie de mancare . Una este sa visam... alta este realitatea. Nu-ti poat cere multe , nu-ti poat cere sa vezi realitatea... esti crestina ... si esti acel tip de om... care spera si asteapta de la dumnezeu. AAAAA...face ceva totusi.... mitinguri ... dar nu asta este solutia @Ioana... daca o sa mai continui asa ... o sa ajungi la Balaceanca. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 11:39
maressalul Data: 2009-03-09 11:23:40 "@Ioana... daca o sa mai continui asa ... o sa ajungi la Balaceanca." si tu @maresal i-i adminnistrezi stimulente !... |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 12:59
@AdiPopa... Filmuletul ala cu Russo... nu-l cred...am vazut decat 1 min si am citit putin pe la comentarii. Nu ma face absolut nimic sa-i dau credibilitate. Oricum si fata aluia, decorul, "atmosfera" si "instincul" meu mi-au "zis" CA NU MERITA VAZUT. Ma abtin sa intru in polemici... CRED(adica presupun) ca este o porcarie. Intrebarea ta este "dubioasa" si ii lipseste putin logica. Iti voi demonstra pe parcurs.Hai sa analizam : De ce, Marresal, sã abdicãm de la 1. raþiune 2. echilibru Si sã preferãm 3. extremismul 4. speculaþia 5. xenofobia Cand zici ... de ce sa abdicam de la ratiune si echilibru... induci automat ca AVEM RATIUNE si ECHLIBRU. Bineinteles ca o sa consider intrebarea formulata ca intergii omeniri...adica de sa abdicam ... (Cine sa abdice? ... noi TOTI). 1. Avem ratiune? Da putem sa spunem ca avem ratiune, asta daca ne comparam cu animalele. Cred ca cuvantul mai potrivit era ... nu daca avem ratiune ...ci daca suntem civilizati. Avem ratiune... o avem in noi. Prin simpla nostra natura de oameni AVEM RATIUNE. NU PUTEM renunta la ea... este o parte din noi. Este IMPOSIBIL sa renunti la ratiune. Este insa usor sa renunti la produsul ratiunii... civilizatie, comunitate, evolutie... DAR NU LA RATIUNE. NU POTI!!!(exclud aici sinuciderea). 2. Echilibru? ECHILIBRU? Glumesti? 2.a Echilibru material: Tu vezi un echilibru intre tzaica Floarea de la tara care da 10 lei la curent pe luna si Bil Gates care are avion personal? Tu vezi echilibru intre Etiopia si Sua? Vezi echilibru intre bancheri si cei care iau credite? NU EXISTA !!! 2.b Echilibru spiritual: Nu sunt multe de spus aici... doar ca echilibrul material are la BAZA echilibrul spiritual. EX ... daca toti ar gandii ca toti oamenii ar tebui sa fie egali ... nu ar mai fii "lustruitori de pantofi" si "lustruiti pe pantofi". NEEXISTAND echilibru spiritual (poate doar pe alocuri ...dar noi vorbim la general) implicit nu exista nici cel material => NU EXISTA NICI UN FEL DE ECHILIBRU. A fost un echilibru... dar acum arata ca o clepsidra care curge catre cei cu bani... 3.Extremism? Eu stiu ce intelegi tu prin extremism ...dar tu nu stii ce inteleg eu. Programtor fiind iti voi da un exemplu. Eu cand fac un program trebuie sa functioneze DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. Fii atent la exemplul urmator. Cred ca iti sunt foarte cunoscute acele campuri de intrducere a parolei dintr-o pagina web. Treaba din spate sta cam asa : if( userul este corect "SI" parola este corecta) intra in cont; else afiseaza eroare. Acolo este un "SI" ... adica ambele conditii trebuie sa fie adevarate.. nu doar una. VEZI TU ... orice s-ar intampla ... NU SE INTAMPLA NIMIC RAU. Eu asa vad extremismul ... acoperirea TUTUTOR combinatiilor POSIBILE.. asfel incat ORICE faci ... NU DERANJEAZA, NU STRICA, NU INRAUTATESTE. SI DA ... este de PEFERAT acest EXTREMISM. 4. Speculatia? In lumea nostra reala ... totul se reduce la profit. Profitul este speculatia in sine. Eu nu prefer speculatia ... tu o preferi ... tu esti ala cu un colte infipt in tehnocrati. 5. Xenofobia? Asta e tare... XENOFOBÍE s.f. Urã faþã de strãini ºi faþã de tot ce este strãin. – Din fr. xénophobie. Straina de credinta ortodoxa este credinta catolica. Eu ca "ateu"... nu am NIMIC cu catolicii. Ioana insa are, Maria_tu are cu altii. Pai cam de aici apare "ura". Trebuie sa fim constienti ca cei mai "credinciosi" ai planetei ... duc un RAZBOI(in toata regula) impotriva unor "straini" . CREDINTA a dat cei mai mari xenofobi. PE fatza. Aporpo ... nu cred ca ai vazut finalul de la unul dintre documentarele zeitgeist cand aratau oameni din diferite religii... renuntand la "barierele crestine" si lasand impresia ca pot convietui fara prejudecati. Concluzie : Interbarea este "PE DOS", ilogica. Ceva apropiat de realitate ar suna cam asa : De ce sa renuntam la speculatie, xenofobie (prezente CLAR in lumea de azi) si sa preferam echilibrul si extremismul(definit de mine)? Si as fi raspuns SIMPLU... pt binele TUTUROR...ei nici chiar asa... mai putin al speculantilor si bancherilor. P.S.. scriai ca esti un istoric(in devenire) ... probabil si profesor univesritar. Intrebarea formulata de tine este un subiect EXCELENT pt un examen. AdiP dca esti prof universitar si dai intrbarea sta la un examen ... vin la Timisoara sa vad lucrarile... garantat. |
|
|
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 13:04
De la: mytcor, la data 2009-03-09 11:39:37 @Mytcor ... imi esti cam antipatic ..dar iti dau dreptate ..astept un raspuns ... si apoi ma racoresc 3 zile... nu mai intru pe forum. Mersi ... oricum ... am luat-o ca un sfat.
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 13:14
@Maresal, nu toti ne sunt simpatici si nici nu-i putem accepta incorpore, dar, sa-i toleram ! ..s-apoi daca nu le putem face un bine, nici rau n-ar trebui sa le putem face. .
Cred ca-i un minim necesar si suficient in abordarea problemei, nu ?... |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 15:28
Planul National de Dezvoltare 2007-2013 Planul National de Dezvoltare a României pentru perioada financiara 2007-2013 reprezinta documentul de planificare strategica si programare financiara multianuala, aprobat de Guvern si elaborat într-un larg parteneriat, care va orienta dezvoltarea socio-economica a României în conformitate cu Politica de Coeziune a Uniunii Europene. Detalii Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013 Cadrului Strategic National de Referintã(CSNR) este documentul strategic de referintã pentru programarea Fondurilor Structurale si de Coeziune în România. Detalii Programul National de Reforme 2007-2010 Este un document elaborat în contextul Strategiei Europene pentru Creºtere ºi Ocupare (Strategia Lisabona Revizuitã - SLR). Detalii Strategia nationala de ocupare a fortei de munca 2004-2010 Obiectivele strategiei de ocupare ale României au fost stabilite pe baza celor trei mari obiective strategice interdependente ale Strategiei Europene de Ocupare revizuite: ocupare deplinã, calitatea ºi productivitatea muncii, coeziune ºi incluziune socialã. Detalii Strategia Lisabona Pentru a veni în întâmpinarea problemelor cu care se confruntã Uniunea Europeanã, statele membre ale Uniunii Europene au lansat cu prilejul Consiliul European din 23-24 martie 2000, Strategia Lisabona. Detalii www.fonduri-structurale.ro/Lista.aspx?t=docutile Informati-va-ti, actionati si dati mai departe !.... |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 15:41
Mytcor esti copil ... sau stai prost cu matematica ? Datoria externa a Roamaniei este de 80 miliarde de Euro. Fiind externa ... nu este in Romania. In Romania o sa intre acei 32 de miliarde de euro... oricum daca ajung 20% din ei in folosul populatiei ar fi ceva. In conditiile in care Romania o sa mai ia bani imprumut de la FMI sau UE ... si tot in Romania se concediaza MASIV... vrei ca Romania sa CREASCA ECONOMIC? Iti propun ceva ... vrei sa-ti dau 3200 de ron si tu sa-mi dai 8000?
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 16:13
De la: maressalul, la data 2009-03-09 15:41:53Mytcor esti copil ... sau stai prost cu matematica ? Datoria externa a Roamaniei este de 80 miliarde de Euro. Fiind externa ... nu este in Romania. In Romania o sa intre acei 32 de miliarde de euro... oricum daca ajung 20% din ei in folosul populatiei ar fi ceva. In conditiile in care Romania o sa mai ia bani imprumut de la FMI sau UE ... si tot in Romania se concediaza MASIV... vrei ca Romania sa CREASCA ECONOMIC? Iti propun ceva ... vrei sa-ti dau 3200 de ron si tu sa-mi dai 8000? @Maresal, pentru asa "afaceri"...te rog contacteaza-l pe Stoica la Cluj si angajati-l pe M.Tatulici sa va faca un PROMO pe iRealitatea Tv. Nu datoria ext. Ro.ar fi problema principala, solvabilitatea, echilibrarea balantei de plati si a deficitului de cont curent, cresterea puterii de cumparare, intarirea monedei nationale inaintea aderarii la zona €...etc,.etc.. cum ?... -inteligenta -munca -seriozitate -solidaritate + tehnocrati autentici impotriva carora are un "dinte" Adipopa. |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 16:34
De la: maressalul, la data 2009-03-09 11:23:40De la: marinescuirina, la data 2009-03-08 18:33:08De la: maressalul, la data 2009-03-08 17:05:04AdiPopa... eu renunt la contrariile pe care le am cu tine dspre o conspiratie mondiala. Nu o sa ne intelegem ... doar timpul va arata ADEVARUL. Totusi ..cand se aduc atatea "dovezi" despre conspiratia mondiala... si tu le combati PE TOATE... ceva nu este in regula. Cred ca iti dai seama ca nu poti avea dreptate DE FIECARE DATA. Chiar daca sunt lucruri "marunte"... ELE EXISTA!!! De un lucru nu ma poate cinvinge NIMENI.. nici chiar daca apare dumenezeu si spune... DOBANDA la bani si PROFITUL ... NU EXISTA... sunt pure inventii bancare... care transferea resursele catre cei care detin bancile, sau imprumuta, sau fac specula. NU MA POATE CONVINGE NIMENI DE CONTRARIU. |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 16:59
Articolul era sters deja cand am ajuns acolo (te numesti Alex?
@marinescuirina. Nu ma chama Alex...ma cheama Adi.. am mai scris pe undeva. |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 17:57
De la: maressalul, la data 2009-03-09 15:41:53Mytcor esti copil ... sau stai prost cu matematica ? Datoria externa a Roamaniei este de 80 miliarde de Euro. Fiind externa ... nu este in Romania. In Romania o sa intre acei 32 de miliarde de euro... oricum daca ajung 20% din ei in folosul populatiei ar fi ceva. In conditiile in care Romania o sa mai ia bani imprumut de la FMI sau UE ... si tot in Romania se concediaza MASIV... vrei ca Romania sa CREASCA ECONOMIC? Iti propun ceva ... vrei sa-ti dau 3200 de ron si tu sa-mi dai 8000? Desi stiu ca iarasi va v-a deranja prezenta mea pe aici, as avea o intrebare: Maressalu, de unde stii tu ca datoria Romaniei, externa fie, este de 80 miliarde de euro? Nu ti se pare o suma exagerata? |
|
psihologul30 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:01
A gresit datoria externa a romaniei se este undeva in jurul a 18 miliarde de euro bani imprumutati de catre stat ,pentru ca trebuie tinut cont si de celelalte tipuri de imprumut extern gen "iti dau 2 miliarde si'mi dai electrica '
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:07
De la: psihologul30, la data 2009-03-09 18:01:55A gresit datoria externa a romaniei se este undeva in jurul a 18 miliarde de euro bani imprumutati de catre stat ,pentru ca trebuie tinut cont si de celelalte tipuri de imprumut extern gen "iti dau 2 miliarde si'mi dai electrica ' ...ªi tu greºeºti, ca de obicei, adevãrul este undeva la mijloc: Datoria externa a Romaniei a explodat in ultimii trei ani, inregistrand o triplare de la nivelul din decembrie 2004, pana la 61 de miliarde de euro in martie anul acesta. Plecand de la imprumuturi externe de putin peste un miliard de dolari in 1991, Romania a ajuns acum sa aiba o datorie externa cat jumatate din Produsul Intern Brut, informeaza Ziarul Financiar, in editia online. Majoritatea imprumuturilor, adica 50 de miliarde de euro, au fost atrase de companiile private si de banci, care s-au finantat de la actionarii lor straini
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:21
...
doamne ce de economisti pe aici... ...pai la asa cifre uriase n-ar trebui sa fim falimentari de cel putin 2 ani? |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:24
in fine, eu ceream date de la voi dar oricum cred ca ne situam undeva la 18 cum spune psihologu..
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:37
Joi, 12. Februarie, 2009:
România înregistra la finalul lunii decembrie 2008 o datorie externã pe termen mediu ºi lung de 49,955 miliarde euro, cu 29,7% mai mare decât la sfârºitul lui 2007, ca urmare a creºterii datoriei externe negarantate public, a anunþat, azi, Banca Naþionalã a României, conform NewsIn. Miercuri, 18 Februarie, 2009: Peste 10 miliarde euro din datoria pe termen scurt din sectorul privat din România aparþine bãncilor, aproape 90% din valoare fiind deþinutã de zece bãnci mari, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isãrescu. La 30 noiembrie 2008, datoria externã a sectorului privat din România cu maturitate în 2009 era de 24 miliarde euro, iar la finalul anului trecut, datoria privatã externã pe termen scurt a scãzut la 22,5 miliarde euro, a precizat guvernatorul BNR. "Nu se ºtie dacã acest lucru reflectã un trend. Nu avem date în acest sens", a spus Isãrescu. Nu eu le-am scos din burtã...Guvernatorul Bãncii Naþionale le-a declarat!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:39
13 Februarie 2009 Romania inregistra la finalul lunii decembrie 2008 o datorie externa pe termen mediu si lung de 49,955 miliarde euro, cu 29,7% mai mare decat la sfarsitul lui 2007, ca urmare a cresterii datoriei externe negarantate public, conform anuntului Banca Nationala a Romaniei (BNR). Datoria externa pe termen mediu si lung a urcat la 49,96 mld. euro La sfarsitul lui 2007, datoria externa pe termen mediu si lung era de 38,526 miliarde euro, potrivit datelor revizuite de banca centrala in urcare fata de luna trecuta, cand estimase datoria de la finalul anului 2007 la 38,47 miliarde euro. Click here to find out more! Datoria externa negarantata public, care provine in proportie covarsitoare din sectorul privat, insuma 33,651 miliarde euro la 31 decembrie 2008, fiind mai mare cu 34% (peste 8,5 miliarde euro) fata de sfarsitul anului 2007. Datoria externa publica si public garantata a fost, la sfarsitul lui decembrie 2008, de 10,737 miliarde euro, iar ponderea ei in datoria externa pe termen mediu si lung a scazut la 21,5%, fata de 26,5% la 31 decembrie 2007. In acelasi timp, datoria publica directa, care scazuse in 2007, a sporit cu 10,1% in intervalul ianuarie-decembrie 2008, de la 8,18 miliarde euro pana la 9,01 miliarde euro. In schimb, datoria public garantata s-a redus la finalul lui decembrie 2008 cu 290 milioane euro fata de finalul anului 2007, pana la 1,727 miliarde euro, cea mai mare parte a acesteia - 1,694 miliarde euro - fiind pentru entitati din sectorul public si doar o mica parte - 33 milioane euro - pentru sectorul privat. Serviciul datoriei externe a insumat in 2008 aproximativ 10,7 miliarde euro, din care 8,17 miliarde euro reprezinta datoria negarantata public. Depozitele constituite pe termen lung in Romania de nerezidenti au crescut cu 72,94% (2,35 miliarde euro) in intervalul ianuarie - decembrie 2008, pana la 5,57 miliarde euro. Rata serviciului datoriei externe pe termen mediu si lung - sau raportul dintre serviciul datoriei si exporturi - a fost de 28,6% in perioada ianuarie-decembrie 2008, comparativ cu 23,2% in anul 2007, iar gradul de acoperire a rezervei oficiale de valute si aur a Romaniei a scazut la 5,7 luni de import la 31 decembrie 2008, de la 6,1 luni de import la finalul anului 2007. www.wall-street.ro/articol/Economie/59168/Datoria-externa-pe-ter... |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:44
se pare ca nu m-am exprimat bine, pe mine nu ma intereseaza datoria privata, pe aceea o platesc firmele
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:45
multumesc Mytcor
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 20:48
Pe unde o fi Adi??Cred ca discutia de pe ortodocsie de aseara l-a afectat.
Domnul este Pastorul meu.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 20:53
Nu cred. Tocmai am venit acasã. Am avut o zi grea.
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 20:54
Maressal, ai fracturat, încâlcit ºi recompus dupã propriul plac o întrebare simplã – în loc sã rãspunzi de fapt la ea.
Q: De ce sã abdicãm de la raþiune ºi echilibru, ºi sã preferãm extremismul, speculaþia ºi xenofobia? Întrebarea era mai mult retoricã, dar puteai sã te foloseºti de ea. Nu pentru a face o analizã semanticã a propoziþiei (vorba vine), ci pentru a spune dacã meritã sau nu sã faci din marea conspiraþie mondialã un principiu de control în viaþã. Eu cred cã teoria conspiraþiei ucide frumosul, speranþa ºi binele de care suntem capabili. Ea contamineazã toate celelalte credinþe pe care le avem ºi le subordoneazã interesului sãu. Apocalipsa devine strigãtul de luptã – Dumnezeu un legitimizator al agendei urii. Da, suntem înzestraþi de Dumnezeu cu raþiune pentru a evalua ºi procesa contextual informaþiile pe care le primim. Judecãm de cele mai multe ori lucrurile în perspectivã ºi tindem spre un echilibru. Dar putem avea ºi momente de derapaj spre extremã. Ne temem poate de acel ’altul’ - care este altfel decât noi, iar atunci devenim rasiºti, homofobi, extremiºti religioºi sau atei, etc. Exacerbãm valoarea unor convingeri ºi ridicãm principiile deasupra oamenilor. Cãlcãm ’altul’ în picioare ºi absolutizãm ’eul’. Aºteptãm parcã un Hitler în spatele cãruia sã ne ascundem pentru a da ce e mai urât din noi. Richard Wurmbrand, un preot luteran, reda odatã cuvintele unui torþionar al sãu: Îi mulþumesc lui Dumnezeu, în care nu cred, cã a venit ºi ziua asta, în care pot sã-þi fac orice rãu vreau eu fãrã sã-mi pese nimic. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 21:05
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 21:10
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-09 21:05:57saccsiv.wordpress.com/2009/03/09/instrumente-ale-crearii-guvernu...] |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 21:15
Dupã ce am poposit aºa de mult asupra temelor conspiraþionale (cu deplina ºi conºtienta-mi participare, recunosc, mai ales prin stârnirea unuia ºi altuia), ne putem întoarce oare la teme biblice...?
|
|
|
|

, apreciez.
Pe unde o fi Adi??