Info
x
Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ â indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 21:29
De la: adipopa, la data 2009-03-09 21:15:35După ce am poposit așa de mult asupra temelor conspiraționale (cu deplina și conștienta-mi participare, recunosc, mai ales prin stârnirea unuia și altuia), ne putem întoarce oare la teme biblice...? Poate, inainte vrei o discuție pe topicul cu avorturile...e interesant cum percep unii viața...be my guest! (E o rugăminte)
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 22:02
Mulțumesc de invitație, Dora. Nu am știut că mai continuă.
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 22:05
De la: adipopa, la data 2009-03-09 22:02:11Mulțumesc de invitație, Dora. Nu am știut că mai continuă. Te-am invitat, deoarece tu ai mai multă răbdare....mie mi-e că o să încep să înjur la el....Chiar m-a enervat aseară!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:01
De la: mytcor, la data 2009-03-09 21:10:28De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-09 21:05:57saccsiv.wordpress.com/2009/03/09/instrumente-ale-crearii-guvernu...] |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:08
Joanna...ti-am oferit o simpla informatie.
in rest,..no comment !.... totus cred ...... ....c-ai defenit foarte artagoasa de la o vreme !.. Pact ?... |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:20
De la: mytcor, la data 2009-03-09 23:08:32Joanna...ti-am oferit o simpla informatie. |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 13:00
@AdiPopa
DEZAMAGITOR. Totusi ar mai fi ceva de spus ... "Eu cred că teoria conspirației ucide frumosul, speranța și binele de care suntem capabili" ... Observ grave probleme de logica/exprimare. Nu teoria conspiratiei ucide frumosul ..bla bla ... ci CONSPIRATIA IN SINE (sau prostia/avantul unor ... de ce le mai multe ori bazate pe credinta/religie). Cuvantul "teorie" este abstract. Daca iti aduci aminte ... traim intr-o lume REALA, nu abstracta. Filosofia are rolul ei... DAR... "Întrebarea era mai mult retorică, dar puteai să te folosești de ea. Nu pentru a face o analiză semantică a propoziției (vorba vine)... ". Retorica DA ... reala NU. Oricum nu poti tu sa atribui ce retotica vrei unei interbari. "Semantica" complonentelor ei ...da "substratul". in logica ta (pt mine indoielnica), tu ai inlocuit "substratul" cu abstractul preferential + retorica filosofica. Un fel de ulei cu apa. "Judecăm de cele mai multe ori lucrurile în perspectivă..." tindeam sa scriu FALS. Le judecam ... dar MAJORITATEA o face PROST si nu acopera "TOATE SOLUTIILE POSIBILE". Una este sa gandesti in perspectiva ... alta este sa gandesti BINE in perspectiva. Si da... MAJORITATEA o fac PROST. Ca daca o faceau bine ... nu se mai ajungea la criza, foamete, falimente, concedieri. Sau poate majoritatea gandeste bine ... sia tunci este evident ca exista o conpiratie ... ca ltfel nu-mi explic ..daca MAJORITATEA gandeste BINE ... de ce ne merge rau? Iti dai seama ca DACA aveai credinta ca MAJORITATEA gandeste BINE... in perspesctiva + situatia mondiala dezastruoasa => tocmai ti-ai demonstrat ca exista o conspiratie mondiala. "Da, suntem înzestrați de Dumnezeu cu rațiune" ... nu cred ca de dumnezeu ...dar in fine. "Așteptăm parcă un Hitler în spatele căruia să ne ascundem pentru a da ce e mai urât din noi" ... FRUMOS ai spus-o. Trist dar adevarat. Majoritatea asteapta acest Hitler. Nu este si cazul meu. Tot timpul am zis ca tebuie actionat strategic, fara batai cu pumnul in piept. Cateva postari mai sus Mytcor dacea un exemplu de nota 10 . CItez : "cum ?... -inteligenta -munca -seriozitate -solidaritate + tehnocrati autentici impotriva carora are un "dinte" Adipopa. " A "dat-o" bine de tot... religia/credinta este prea departe de aceste "valori". Exacerbarea si absolutizarea "eu-lui". Ai tupeu sa scrii despre asa ceva? Pai , in ordine, credinciosii absolutizeaza pe dumenezeu, pe ei si abia apoi pe altii ...ca de .. nu fac parte din religia lor. Un thenocrat "normal" se compara "valoric/etic" cu un crestin autentic (gen... calugar). Din punctul asta de vedere tehnocratia este superioara credintei. Nu o sa vezi fanatici tenocrati ... dar credincisi .. cu "nemiluita". Chestia cu Richard Wurmbrand este o aberatie in sine. De ce sa multumesti cuiva caruia nu exista (ca asa credea el)? Doar ca sa folosesti cuvantul dumnezeu? Sau doar sa te afli in treaba? (nu tu ...ala). E un fel de a spune "Ii multumesc nimanui ca pot face ce vreau." Inca o data ... filosofia are rolul ei. Abstractul poate "convietui" cu realul... DAR NU TRBUIE CONFUNDAT CU ACESTA... ca ne trezim iar "loviti" de criza... aia reala. Exemplul concret se intampala in ziua de azi. Am cumparat cu semanaturi pe o hartie (ABSTRACT) ... si acum ne-am trezit cu lipsa de lichiditati (REAL). |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 13:03
@ Ioana : vand pistol mitraliera AK-47 cu golante teleghidate pt masoni. Reduceri pt forumistii 9am.
Iau o pauza de 3 zile ..ajunfe atatea pasapoarte, masoni, conspiratii si alte bazaconii. Ne vedem pe vineri
|
|
|
|
|
vic_viv2000 39 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 13:07
IOANA DRAGA NU TE OBOSI. TU NU VEZI CA S-AU UNIT TOTI IMPOTRIVA CELOR CE SUNT PENTRU RELIGIE?
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 13:08
Mareșal, nu vreau să mă bag în polemica voastră, dar umila mea părere este că dacă dincolo de "gândire abstractă" s-ar mai și muncii câte un pic mai mult, "în plan real"....n-ar mai fi nici o criză și nici nu s-ar mai pune problema unei conspirații "artificiale din punctul meu de vedere.
Principala problemă este că se gândește prea mult, în loc să se muncească!
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:22
De la: maressalul, la data 2009-03-10 13:03:55@ Ioana : vand pistol mitraliera AK-47 cu golante teleghidate pt masoni. Reduceri pt forumistii 9am. tare!!!...vreau si eu!!! |
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:26
De la: vic_viv2000, la data 2009-03-10 13:07:52IOANA DRAGA NU TE OBOSI. TU NU VEZI CA S-AU UNIT TOTI IMPOTRIVA CELOR CE SUNT PENTRU RELIGIE? le mai scriu si eu unele lucruri...cred k ei nu isi dau seama de importanta ortodoxiei in tot acest context.... |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:29
ba da ioana,este foarte importanta atunci cand ai hartie la indemana si tragi apa dupa ea,restul se stie ce urmeaza,circuitul apei in natura
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:31
vai!!!..florin ....nu te temi de dumnezeu?..cum poti huli asa?
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:35
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 18:26:13De la: vic_viv2000, la data 2009-03-10 13:07:52IOANA DRAGA NU TE OBOSI. TU NU VEZI CA S-AU UNIT TOTI IMPOTRIVA CELOR CE SUNT PENTRU RELIGIE? daca stau sa cred mor de foame si ma duc naibii. asa mai bine gandesc eo ce e bine pt mine, n-am nevoie de carti sa ma invete cum sa traiesc. |
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:37
ioana,dar nu am hulit deloc,mi-am exprimat o opinie,e o tara libera si democrata,nu?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:39
si ma rog de ce ar trebui sa se teama de dumnezeu? nu zice el ca ne iubeste pe toti neconditionat si egal?
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:42
pai normal,dumnezeu cel fals din biblie,fiind crud si razbunator,ne trage la gioale daca-l vorbim de rau,ca deh,stie tot,face tot,mai putin ceea ce trebuie
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:44
De la: rieddell2, la data 2009-03-10 18:35:23De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 18:26:13De la: vic_viv2000, la data 2009-03-10 13:07:52IOANA DRAGA NU TE OBOSI. TU NU VEZI CA S-AU UNIT TOTI IMPOTRIVA CELOR CE SUNT PENTRU RELIGIE? eu ma refeream la importanta ortodoxiei in contextul incercarilor unora de a crea o noua ordine mondiala... insa...si la nivelul fiecarui individ ortodoxia are un rol extrem de important....mantuirea si linistea sufletului se obtin foarte greu ...e practic imposibil fara ortodoxie... descoperind ortodoxia descoperim modul in kr putem fii fericiti si pe pe acest pamant si putem ajunge si in rai... acum...sincer...tu poti spune despre tine cu mana pe inima k esti fericit? |
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:44
Daca se abate omul de frica lui Dumnezeu de la tot raul, deci frica lui Dumnezeu este prima piedica a pacatului, care impiedica pacatul sa nu intre in sufletul nostru.
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:46
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 18:42:21pai normal,dumnezeu cel fals din biblie,fiind crud si razbunator,ne trage la gioale daca-l vorbim de rau,ca deh,stie tot,face tot,mai putin ceea ce trebuie florin...dumnezeu cel din biblie e cel adevarat... perceptia ta despre el e falsa.... dak tu nu i te inchini lui inseamna k ii slujesti diavolului...
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:46
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:44:19Daca se abate omul de frica lui Dumnezeu de la tot raul, deci frica lui Dumnezeu este prima piedica a pacatului, care impiedica pacatul sa nu intre in sufletul nostru. am inteles ce ai vrut sa spui dar ai formulat fraza km aiurea....
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:48
ioana,iti repet inca o data si te rog sa intelegi importanta tuturor religiilor este aceea ca omul poate face orice cu ea,chiar si s-o foloseasca pt.a crea dusmanie si ura intre oameni[la asta se pricep cel mai bine evlaviosii si lacomii de popi]
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:50
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 18:46:17dumnezeu din biblie cat si cel creat de celelalte religii,este fals,iar diavolul este de asemenea o inventie pur popeasca pt.a mai speria cativa fraieri si a-i stoarce de marafeti,ok?De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 18:42:21pai normal,dumnezeu cel fals din biblie,fiind crud si razbunator,ne trage la gioale daca-l vorbim de rau,ca deh,stie tot,face tot,mai putin ceea ce trebuie
|
|
Fosta membra 9am.ro 307 mesaje Membru din: 4/12/2008 Oras: Sibiu |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:50
Suntem niste pacatosi cu constiintza
Unii mai mult...altzii mai putzin...Intra si ateii in discutzie!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:51
oricum fraza mea da de inteles ce vreau sa spun.Cine se teme de Dumnezeu, parerea mea, da dovada de intelepciune si de asemenea evita pacatul.
|
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:02
Florin, nu înțelegi nici scriptura creștinilor și nici nu ai răbdare să ți se explice sau să ți se răspundă. Ridiculizezi ce nu cunoști și faci orice dialog pe teme creștine aproape imposibil.
Chiar și atunci când răspund unei provocări (cum a fost de exemplu ideea ta cu urmașii lui Iisus din Japonia), tu faci imediat pasul înapoi și discuția se termină, prietenește e adevărat, dar cu un fel de 'am glumit, oricum nu credeam așa ceva'. Uite, eu încep să-mi doresc acum să aflu ceva despre credința ta în Zamolxe. Ți-am spus că nu știu mai nimic și nici nu am prins discuțiile tale anterioare (dacă au existat) pe această temă. Fă-mi hatârul ăsta, stai puțin liniștit pe forum și începe cu mine...de la zero. Promit că nu râd - și nu înjur! Încerc doar să înțeleg.
|
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:18
|
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-11 21:18:11apologeticum.wordpress.com/2009/03/10/urmariti-general-prin-pasa...] |
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:51
De la: adipopa, la data 2009-03-11 21:32:53De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-11 21:18:11apologeticum.wordpress.com/2009/03/10/urmariti-general-prin-pasa...] |
|
|
|

Unii mai mult...altzii mai putzin...Intra si ateii in discutzie!
oricum fraza mea da de inteles ce vreau sa spun.
si de asemenea evita pacatul.