Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 23:05
De la: arkadieyusin, la data 2009-09-18 21:00:35Consider ca a facut ce trebuial.
Ce ar trebui sa facem noi acum?
Un lucru imposibil romanilor: sa ne unim si sa alungam boarfele de la putere.
Adevarat colegu Arkadie , Maresalul Ion Antonescu a facut ce a fost posibil in acele momente , si asta e un lucru cert . Legat de :"Daca era lasat la conducerea armatei mai departe, cred ca ar fi scos Romania din razboi onorabil ". In mod sigur ,un om ce a pus atat de mult pret pe onoare , pe onoarea cuvantului dat , sigur si-a dorit o solutie onorabila pentru tara . Daca ar fi reusit sau nu , daca Romania ar fi avut aceleasi hotare de astazi sau nu , putem doar specula . Ce este cert este doar crezul sau pentru binele Romaniei ., modul in care a platit acest crez , si pentru asta ,eu consider ca ar fi drept a se vorbi nu despre patriotismul sau ,ci despre eroismul sau .
Legat de directia spre care se indreapta mereu discutia in acest topic , mereu referire la tigani si jidani . Am incercat sa-mi explic, intr-un post anterior , cine sunt acei ce posteaza pe langa subiect .Am rugat pentru jidani si tigani sa se faca un topic separat , am rugat ca analiza sa se faca strict prin definitia notiunii de patriotism ( ceea ce spune DEX al limbii romane ) si cu toate astea pacifistii de care vorbeati dvs. o tin pe a lor . Unde este logica, sau ratiunea, eu nu pricep . Incep insa sa cred, ca multi dintre noi, am ajuns sa postam pe un forum al jidanilor, si pe care forum, nu se doreste o judecata a celor intamplate ci doar impunerea unor idei .
Ma nemultumesc cele de mai sus , si ma intristeaza , ce ati spus la sfarsit :"Un lucru imposibil romanilor: sa ne unim si sa alungam boarfele de la putere".Ma intristeaza faptul ca istoria se repeta , ca vanzatorii de neam si tara isi fac veacul din nou .
Ma intristeaza neputinta noastra de a constientiza problemele , de a atinge acel prag critc ce va face sa actionam in grup .
Cam asta ar fi... , nu ca nu ar fi loc de mai mult.Sincer incep sa-mi pun intrebarea ( tot mai des ) cine sunt cei de langa noi si interesul cui servesc ?. Ca pe al lor nu vad sa-l serveasca .
Cu stima ,Rasputin.
barboiu
5 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 12:19
Da afost si va ramine un mare patriot
Marcel_Ghilinta
127 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 12:22
Nu vă promit că veți fi răsplătiți pentru efortul de a veni la București, că veți primi funcții în administrație, sau că veți avea alte avantaje. Nu vă promit că la Congresul PNȚCD se va încheia vreo alianță politică salvatoare pentru partid, nici că se va rezolva pe loc litigiul cu domnul Marian Petre Miluț, dar vă asigur că pe 26 septembrie, aveți ocazia să vă întâlniți cu oameni de ispravă, care pun principiile mai presus de avantajele personale.
Orice s-ar spune, PNȚCD este acolo unde se regăsesc simbolurile sale: Ion Diaconescu, Gabriel Țepelea, Nicolae Ionescu Galbeni, surorile Coposu, Radu Sârbu, Gheorghe Ciuhandu, Doru Năsui, Ion Caramitru, Alexandru Herlea, toți Seniorii și veteranii partidului.
Crin Antonescu, mi-a dat de înțeles ieri la Baia Mare, că va veni si el la Congres. Va veni să-și cunoască, în sfârșit, frații țărăniști. Nu-i promit că vom tăia vițelul cel gras, dar pot să-l asigur că adevărata familie țărănistă îl poate ajuta în lupta pentru democrație care se va da pe 22 noiembrie. Traian Băsescu a devenit un pericol pentru firava democrație din România, iar țărăniștii au pus intotdeauna pe primul plan apărarea sistemului democratic, inclusiv in noiembrie 2004, când în turul doi au votat împotriva lui Adrian Năstase.
Știu că mesajul meu pare anacronic, dar eu personal nu dau doi bani pe așa zisul pragmatism politic. Mă simt bine între țărăniști iar mie asta îmi ajunge. Pe 26 septembrie voi fi prezent la Congresul PNTCD alături de țărăniștii care vor avea drept de vot și alături de cei care vor veni în calitate de invitați
Postat de Ion Beuca Blog de taranist maramuresean
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 13:09
De la: Rasputin, la data 2009-09-18 23:05:51
De la: arkadieyusin, la data 2009-09-18 21:00:35Consider ca a facut ce trebuial.
Ce ar trebui sa facem noi acum?
Un lucru imposibil romanilor: sa ne unim si sa alungam boarfele de la putere.
Adevarat colegu Arkadie , Maresalul Ion Antonescu a facut ce a fost posibil in acele momente , si asta e un lucru cert . Legat de :"Daca era lasat la conducerea armatei mai departe, cred ca ar fi scos Romania din razboi onorabil ". In mod sigur ,un om ce a pus atat de mult pret pe onoare , pe onoarea cuvantului dat , sigur si-a dorit o solutie onorabila pentru tara . Daca ar fi reusit sau nu , daca Romania ar fi avut aceleasi hotare de astazi sau nu , putem doar specula . Ce este cert este doar crezul sau pentru binele Romaniei ., modul in care a platit acest crez , si pentru asta ,eu consider ca ar fi drept a se vorbi nu despre patriotismul sau ,ci despre eroismul sau .
Legat de directia spre care se indreapta mereu discutia in acest topic , mereu referire la tigani si jidani . Am incercat sa-mi explic, intr-un post anterior , cine sunt acei ce posteaza pe langa subiect .Am rugat pentru jidani si tigani sa se faca un topic separat , am rugat ca analiza sa se faca strict prin definitia notiunii de patriotism ( ceea ce spune DEX al limbii romane ) si cu toate astea pacifistii de care vorbeati dvs. o tin pe a lor . Unde este logica, sau ratiunea, eu nu pricep . Incep insa sa cred, ca multi dintre noi, am ajuns sa postam pe un forum al jidanilor, si pe care forum, nu se doreste o judecata a celor intamplate ci doar impunerea unor idei .
Ma nemultumesc cele de mai sus , si ma intristeaza , ce ati spus la sfarsit :"Un lucru imposibil romanilor: sa ne unim si sa alungam boarfele de la putere".Ma intristeaza faptul ca istoria se repeta , ca vanzatorii de neam si tara isi fac veacul din nou .
Ma intristeaza neputinta noastra de a constientiza problemele , de a atinge acel prag critc ce va face sa actionam in grup .
Cam asta ar fi... , nu ca nu ar fi loc de mai mult.Sincer incep sa-mi pun intrebarea ( tot mai des ) cine sunt cei de langa noi si interesul cui servesc ?. Ca pe al lor nu vad sa-l serveasca .
Cu stima ,Rasputin.
Rasputin, istoria nu poate fi asezata pe fotoliul lui -ce-ar fi fost daca- asa ca: Indiferent cat de patriot a fost M. I. Antonescu, vazut prin prisma unora sau altora, concluzia-mi nu poate fi decat una:
A fost unul dintre cei mai mari militari patrioti ce nu a inteles cu acuratete situatia geopolitica a vremurilor sale, fapt pentru care a fost strivit intre interesele celor doua blocuri politico-militare ale vremurilor sale.
Cine indrazneste sa viseze, o poate face !...numai ca : O rezistenta armata a armatei romane in alianta cu trupele germaniei naziste impotriva armatelor sovietice , pe teritoriul romaniei, cu siguranta ar fi transformat Romania ,intr-un teritoriu devastat de efectele unei rezistente indarjite impotriva unei ofensive militare sovietice supra dotata din toate punctele de vedere si de-o ferocitate greu de descris,si- acum, imaginati-va-ti ce s-ar fi intamplat cu :populatia civila, infrastructura de comunicatii,obiective economice, etc,etc..
Ar mai fi o intrebare pe care v-o adresez d'le Rasputin; Maresalul I.Antonescu, ca om politic si sef al guvernului poate fi inteles?...dar ca militar ?...
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 23:29
Colegu MYTCOR, undeva sa strecurat o confuzie .E posibil sa nu ma fi exprimat eu suficient de concis , sau dvs. sa nu fi citit cu atentie ce am postat eu.
In cele scrise de mine ,legat de :
"Daca era lasat la conducerea armatei mai departe, cred ca ar fi scos Romania din razboi onorabil ". In mod sigur ,un om ce a pus atat de mult pret pe onoare , pe onoarea cuvantului dat , sigur si-a dorit o
solutie onorabila pentru tara . Daca ar fi reusit sau nu , daca Romania ar fi avut aceleasi hotare de astazi sau nu , putem doar specula . Ce este cert este doar crezul sau pentru binele Romaniei ., modul in care a platit acest crez ,si pentru asta ,eu consider ca ar fi drept a se vorbi nu despre patriotismul sau ,ci despre eroismul sau .".
Prima parte ,mai concret :
"Daca era lasat la conducerea armatei mai departe, cred ca ar fi scos Romania din razboi
onorabil ", nu este altceva decat un citat al celor postate de colegul Arkadie.
Ce am postat mai departe :
" In mod sigur ,un om ce a pus atat de mult pret pe onoare , pe onoarea cuvantului dat , sigur si-a dorit o solutie onorabila pentru tara . Daca ar fi reusit sau nu , daca Romania ar fi avut aceleasi hotare de astazi sau nu , putem doar specula . Ce este cert este doar crezul sau pentru binele Romaniei ., modul in care a platit acest crez , si pentru asta ,eu consider ca ar fi drept a se vorbi nu despre patriotismul sau ,ci despre eroismul sau ."
.Zic eu ca daca cititi mai cu atentie ,veti intelege ca nu sunt adeptul lui: "-ce-ar fi fost daca- ",deci si eu impartasesc convingerea dvs. :"Rasputin, istoria nu poate fi asezata pe fotoliul lui -ce-ar fi fost daca-".
Ce am scris mai departe imi asum in totalitate , eu asta cred.
Acum legat de "situatia geopolitica a vremurilor sale" de care aminteati dvs.Situatia nu este atat de simpla pe cat am vrea noi.In fapt situatia geopolitica de care vorbiti , nu a fost batuta in cuie, de la inceputul pana la sfarsitul razboiului.
La inceputul razboiului( pentru Romania) situatia geopolitica se prezenta aproximativ la maniera : o Transilvanie alipita Ungariei, un ultimatum prin care sa pierdut Basarabia , o Franta ce a suferit un dus rece vizavi de pretentiile ei de putere militara, o Polonie mult prea usor ocupata, tari de la nordul europei , avand un viitor incert,o anglie mult pre nauca sa poata riposta in primul moment .
Asta putem numi situatie geopolitica.O situatie geopolitica ce dadea sorti de izbanda germaniei.Acestea erau realitatile de la care a plecat Maresalul Ion Antonescu , si sigur mai sunt si alte aspecte , dar care aspecte coloreaza tot in negru situatia geopolitica.Daca dvs. cunoasteti si alte aspecte ce ar fi dat o nuanta mai roz punctului de plecare, va rog sa le spuneti .
Legat de :"Cine indrazneste sa viseze, o poate face !...numai ca : O rezistenta armata a armatei romane in alianta cu trupele germaniei naziste impotriva armatelor sovietice , pe teritoriul romaniei, cu siguranta ar fi transformat Romania ,intr-un teritoriu devastat de efectele unei rezistente indarjite impotriva unei ofensive militare sovietice supra dotata din toate punctele de vedere si de-o ferocitate greu de descris,si- acum, imaginati-va-ti ce s-ar fi intamplat cu:populatia civila, infrastructura de comunicatii,obiective economice, etc,etc..
Colegu Mytcor, in nici un post al meu nu am sustinut varianta rezistentei armate impotriva trupelor sovietice. Gurile rele spun ca nici Maresalul Ion Antonescu nu era adeptul acestei variante .A dorit iesirea din razboi , dar o capitulare neconditionata , a dorit sa iasa din razboi, dar sa nu fie pus in situatia de a lupta impotriva celui ce ia fost aliat .
Evident toate aceste aspecte sunt chestiuni de nuanta ( pentru multi dintre noi ) asa cum chestiune de nuanta este si onoarea cuvantului dat .
Deci, colegu Mytcor, eu vad situatia astfel :
Avem o situatie geopolitica ,la inceputul razboiului:Avem o europa de apus, ce a cazut mult prea usor in fata germaniei, avem o armata sovietica, aflata in continua retragere ( mai mult sau mai putin organizata), avem Ardealul si Basarabia pierdute , in aceste conditii, vin si intrb ,ce optiuni viabile avea Romania ?.Ce putea face Maresalul Ion Antonescu, si nu a facut?.
Avem o situatie geopolitica a anului 1944 . Avem o germanie secatuita si obosita de razboi , avem aliatii germaniei aflati in aceeasi situatie.Avem o armata sovietica aflata in ofensiva ( si mult prea aproape de Romania )Avem un maresal ce nu concepe sa lupte impotriva aliatului sau, si incearca sa obtina o capitulare neconditionata.Avem aliatii ce nu sunt interesati de o astfel de capitulare ,si trag de timp ,in a acorda un raspuns demersurilor diplomatice ale romaniei.
In acest ultim punct, (august) intervin comunistii, cu evenimentele de la 23 august , si evident Casa Regala, toata treaba devine oficiala prin semnarea capitularii neconditionate, la scurta vreme (septembrie).
De la acest ultim punct , incepe un alt capitol al istoriei romanesti.Negresit cei implicati isi au meritele lor.
Eu cred ca frontierele romaniei de astazi, sunt urmare a celor petrecute in august-septembrie 1944.
Despre merite directe , ale Maresalului Ion Antonescu ,in evenimentele din august -septembrie 1944, nu cred ca putem vorbi .Cred ca putem spune , fara sa gresim ,ca Maresalul Ion Antonescu , a fost sacrificat atunci ( cu sau fara stiinta celor ce au facut asta ) pentru interesele romaniei.
Asta este insa o alta poveste , altele sunt personajele,si nu avem motive sa le dezbatem in acest topic.
Acum ,colegu Mytcor, sper ca prin cele spuse, am reusit sa raspund si intrebarii dvs., ce-i drept nu in mod direct .
Se cuvine a spune , desi nu va impartasesc convingerile , ca va sunt recunascator pentru modul in care a-ti pus problema ,pentru faptul ca nu v-ati incadrat in cliseul cu tiganii si jidanii. Sincer pentru asta va respect si va apreciez , asa cum sincer apreciez indemnul dvs.de a-l judeca pe Maresalul Ion Antonescu ,ca om politic, sef de guvern si evident ca militar.
Toate cele bune.Rasputin.
Fosta membra 9am.ro
48 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 01:35
C-asa-i rumanu' pana nu da vina pe altul, cu predilectie pe evrei, nu se simte roman! Sub obladuirea directa a lui Antonescu au murit oameni nevinovati, femei copii, batrani, numai pentru ca erau evrei. Daca nu i-a deportat in Transnistria, atunci i-a pus la munca injositoare acasa. I-a scos din casele lor, i-a jefuit si toate astea sub regimul "patriotului", maresal Antonescu. Subsemnatul, am fost scos din casa mea la varsta de 11 ani, impreuna cu parintii si deportat de catre alti patrioti, securitatea lui Dej in lagar pe Baragan, asa ca ii inteleg foarte bine pe evrei. Antonescul finlandez, maresalul Manerheim a intrat in razboiul antisovietic alaturi de germani, a recuperat Carelia (Basarabia lor) si apoi s-a oprit. A murit in patul lui in Elvetie...Mai mult, atunci cand au fost atacati de catre rusi au ripostat si i-au batut mar pe rusi. Noi? Am cedat! Poate ca era alta istoria noastra daca opuneam rezistenta ungurilor si rusilor si ne-am fi oprit la Nistru. Si mai e ceva. Hitler nu i-a cerut sa intre in razboi, Antonescu a facut-o cu voia proprie. Si, ironia sortii, am fost vecin in lagar cu Dna mresal Antonescu, deportata si ea dupa ce a iesit din puscariile comuniste. Dna era o bunicuta umila si bolnava, nu mai era fatarnica cea care o infrunta pe regina, considerandu-se ea prima -doamna a romanilor.
Culmea, si securistii care mai au tupeul sa mai apara pe la TV, se considera tot patrioti! Asat-i patriotismul la romani!
Cu bine,
Himberlein
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 01:48
Vedeti ce a postat Mytcor mai sus. Nici eu nu prea intelegeam de ce s-a trecut Nistrul. Acum mai inteleg. S-a evitat transformarea tarii noastre in teatru de razboi.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
DanubianKnight
746 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 11:38
De la: 9am097737, la data 2009-09-20 01:35:18C-asa-i rumanu' pana nu da vina pe altul, cu predilectie pe evrei, nu se simte roman! Sub obladuirea directa a lui Antonescu au murit oameni nevinovati, femei copii, batrani, numai pentru ca erau evrei. Daca nu i-a deportat in Transnistria, atunci i-a pus la munca injositoare acasa. I-a scos din casele lor, i-a jefuit si toate astea sub regimul "patriotului", maresal Antonescu. Subsemnatul, am fost scos din casa mea la varsta de 11 ani, impreuna cu parintii si deportat de catre alti patrioti, securitatea lui Dej in lagar pe Baragan, asa ca ii inteleg foarte bine pe evrei. Antonescul finlandez, maresalul Manerheim a intrat in razboiul antisovietic alaturi de germani, a recuperat Carelia (Basarabia lor) si apoi s-a oprit. A murit in patul lui in Elvetie...Mai mult, atunci cand au fost atacati de catre rusi au ripostat si i-au batut mar pe rusi. Noi? Am cedat! Poate ca era alta istoria noastra daca opuneam rezistenta ungurilor si rusilor si ne-am fi oprit la Nistru. Si mai e ceva. Hitler nu i-a cerut sa intre in razboi, Antonescu a facut-o cu voia proprie. Si, ironia sortii, am fost vecin in lagar cu Dna mresal Antonescu, deportata si ea dupa ce a iesit din puscariile comuniste. Dna era o bunicuta umila si bolnava, nu mai era fatarnica cea care o infrunta pe regina, considerandu-se ea prima -doamna a romanilor.
Culmea, si securistii care mai au tupeul sa mai apara pe la TV, se considera tot patrioti! Asat-i patriotismul la romani!
Cu bine,
Himberlein
Nu cred totusi ca dumneata si familia dumitale ati iesit cu steaguri rosii cand au intrat rusii si nici ca foarte multi dintre conationalii dumitale s-au repezit sa ocupe functii, ca si colaborationisti, in regimul de ocupatie. Este evident ca deportatea evreilor basarabeni si nord-bucovineni in Transnistria a fost o reactie mult exagerata si criminala, dar exista o deosebire clara intre banatenii de diverse etnii deportati in Baragan, absolut nevinovati, numai pentru ca URSS avea o problema cu Tito, iar populatia din Banatul romanesc avea contacte si legaturi cu populatia din Banatul sarbesc, si evreii care au cochetat intensiv si de multe ori activ cu comunismul in perioada interbelica, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in anii imediat urmatori.
In al doilea rand, comparatia dintre Romania si Finlanda, pe care am intalnit-o in termenii dumneavoastra de multe ori, nu prea tine la o analiza mai atenta. Mai ales ca am impresia ca ati inversat razboiul de iarna sovieto-finlandez din noiembrie 1939- martie 1940, cu participarea Finlandei ca aliat al Germaniei la luptele din 1941-1944.
In ce priveste Finlanda, lucrurile stau de fapt asa: conform Pactului Molotov-Ribbentrop (23 august 1939), Finlanda revenea URSS, ca si tarile baltice, estul Poloniei si Basarabia. In fapt, Stalin incerca sa recastige granita Imperiului Rus dinainte de revolutia din 1917; or, Finlanda fusese mare ducat in cadrul Rusiei de la Petru cel Mare pana la proclamarea independentei in decembrie 1917. Cand, la 30 noiembrie 1939, dupa ocuparea Poloniei rasaritene si a tarilor baltice, Armata Rosie trece granita finlandeza, scopul nu era cucerirea Careliei, regiune cu populatie finlandeza divizata intre URSS si Finlanda, ci invadarea si ocuparea intregii tari. Daca Finlanda nu s-ar fi opus, nu ar mai fi existat sansa unei revanse. Finlanda a mai avut un avantaj in aceasta lupta, pe langa motivatia ce tinea de insasi supravietuirea tarii, si anume sprijinul britanic prin Marea Nordului. La acea cumpana a anilor 1939-1940 Germania si URSS erau inca aliati de facto. Hitler inca nu invadase Franta si nici nu pusese Anglia in sah peste Marea Manecii, asa ca avea nevoie sa aiba spatele acoperit. Ca nu cumva Moscova sa negocieze cu Londra o incetare a ajutorului acordat Finlandei contra unei aliante impotriva Germaniei, Hitler a lansat invazia Danemarcei si a Norvegiei, spre a intrerupe astfel transporturile britanice catre Finlanda prin Marea Nordului. Nereusind sa-i invinga zdrobitor pe finlandezi (lucru ce avea sa-l faca pe Hitler extrem de increzator in invazia URSS un an si ceva mai tarziu si sa lanseze celebra sintagma de inspiratie biblica "colos cu picioare de lut"), rusii au acceptat sa negocieze in martie 1940, iar Finlanda si-a asigurat supravietuirea contra pierderii acelei portiuni din Carelia care se afla intre granitele sale. Evident, Operatiunea "Barbarossa" din 1941 a reprezentat pentru Finlanda ocazia de a-si recastiga granita pierduta. Este adevarat ca trupele finlandeze nu s-au dus mai departe de aceasta frontiera, dar la asta a contribuit si felul in care a evoluat Frontul de Est in portiunea sa nordica. Aici, trupele Axei au inaintat cel mai putin, fiind impotmolite in asediul infructuos de cativa ani al St. Petersburgului- pe atunci numit temporar Leningrad. Iar efortul german de asediere a Leningradului, care este despartit de teritoriul finlandez numai prin Lacul Ladoga, a fost sustinut logistic neconditionat de catre Helsinki. Iar, ca un epilog, in 1944, ca sa evite o invadare a tarii lor de catre o Armata Rosie mult mai calita, mai motivata si mai agresiva decat cea cu care se confruntasera in 1939-1940 si 1941, finlandezii au intors si ei armele, arestandu-l pe Mannerheim si alungand trupele germane din Finlanda. Din nou, asezarea lor in marginea nordica a Europei i-a salvat caci, in conditiile in care Finlanda a cedat Carelia in 1944 fara sa mai opuna nicio rezistenta, satisfacand orgoliul lui Stalin, rusii si-au vazut de drum catre Berlin si nu s-au mai ostenit sa ocupe aceasta tara. De fapt, tocmai asta a fost si salvarea lui Mannerheim, care nefiind numai eroul celui de-al doilea razboi mondial, dar si al apararii independentei Finlandei contra atacului garzilor rosii leniniste in 1918, a avut parte de un proces mult mai uman intr-o tara care a reusit sa evite ocupatia.
Cazul Romaniei prezinta unele asemanari, dar si deosebiri fundamentale. Pactul Ribbentrop-Molotov atribuia URSS numai Basarabia, fosta gubernie ruseasca, restul tarii fiind inclus viitoarei sfere de influenta germane. Romania acelui moment avea un aliat principal, Franta, insa oricine se uita pe o harta a Europei interbelice poate observa ca Frantei i-ar fi venit destul de greu sa trimita sprijin Romaniei. Germania si Italia blocau orice potential transport de arme, munitii, provizii etc. pe uscat sau prin aer, iar pe mare porturile romanesti, orientate spre est, erau expuse in mod direct atacurilor rusesti. In plus, din cauza neutralitatii asumate de Turcia, era foarte probabil ca eventualele transporturi militare sa nu primeasca acces in Marea Neagra, dincolo de faptul ca Mediterana ar fi fost oricum o mare mult mai periculoasa decat Marea Nordului (sa nu uitam ca Italia si colonia ei, Libia, puteau crea probleme convoaielor care trebuiau sa treaca fix printre cele doua). Romania isi mai construise un sistem local de aliante, dar dupa invazia Cehoslovaciei la 15 martie 1939 Mica Antanta se dizolvase, iar Antanta Balcanica era clar ca nu se va activa nici ea impotriva unei mari puteri (cum, de altfel, nici nu a facut-o). Cu toate acestea, nevrand sa riste o a doua Finlanda, Moscova si-a asteptat momentul, care a venit dupa victoria zdrobitoare a Germaniei asupra Frantei in iunie 1940, victorie ce a alungat si Marea Britanie peste Marea Manecii. Romania era acum izolata si Moscova si-a facut miscarea revendicand Basarabia si, depasind un pic limitele Pactului Ribbentrop-Molotov, Bucovina de Nord. Astazi, multi dintre compatriotii nostri judeca aspru cele intamplate atunci, sustinand ca ar fi trebuit sa rezistam. Intentia chiar a existat, dar discutiile cu partenerii din Antanta Balcanica au aratat clar ca acestia nu se vor implica, iar Germania ne-a spus pe sleau ca trebuie sa cedam. Oricat de dureros era sacrificiul, mai ales pentru locuitorii din acele regiuni, supravietuirea Romaniei ca stat si ca armata nu era pusa in discutie in cazul cedarii; in cazul rezistentei insa, lucrurile puteau sta cu totul altfel. Bucurestiul vazuse deja ce se intamplase cu Norvegia, pentru ca acceptase trecerea convoaielor britanica catre Finlanda prin apele sale, si cu Danemarca, numai pentru ca se afla in drumul spre Norvegia. In vara anului 1940, Romania era confruntata cu revendicari teritoriale directe si din partea Ungariei si a Bulgariei, aliati mai vechi ai Germaniei. Rezistenta fata de URSS ar fi insemnat interventia Germaniei, interesata sa previna caderea campurilor petrolifere din Valea Prahovei in mainile rusilor, asadar o ocupatie militara germana in sudul tarii, plus satisfacerea revendicarilor maghiare si bulgare in forma lor maximala, adica pierderea completa a Ardealului, Banatului si Dobrogei, si, eventual, o extindere a ocupatiei sovietice pana la Carpati, asupra intregii Moldove. Pe scurt, Romania ar fi fost stearsa de pe harta asemenea Poloniei. Asadar, alegerea intre acceptarea de moment si rezistenta imediata in cazul Romaniei in 1940 a avut o miza exact inversa celei pe care avut-o pentru Finlanda in 1939. Acceptand sa cedeze Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Hertei, iar mai apoi Ardealul de Nord si Cadrilaterul, Romania si-a asigurat supravietuirea si a castigat timpul necesar pregatirii razboiului de eliberare a macar unei parti a teritoriilor pierdute. Mai este si mult reluata poveste a trecerii Nistrului. Si aici, cand comparam Finlanda cu Romania, trebuie sa tinem seama de realitatea razboiului. Finlandei i-a fost usor sa nu treaca de granitele ei, pentru ca razboiul s-a oprit putin dincolo de acestea, la portile Leningradului. Romania in schimb s-a aflat pe zona de sud a Frontului de Est, exact zona in care trupele Axei au inaintat cel mai departe in terioriul sovietic, ajungand pana in Caucaz. Poate ca Hitler nu a cerut Romaniei sa treaca Nistrul in 1941, dar in 1942 a cerut in mod sigur participarea trupelor romane la campania Grupului de Armate Sud. Apoi, Romania avea tot interesul sa vada Uniunea Sovietica zdrobita, numai asa putea fi sigura ca eliberarea Basarabiei, a Bucovinei de Nord si a tinutului Hertei va ramane definitiva.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
DanubianKnight
746 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 11:41
De la: nastasemihail, la data 2009-09-20 01:48:20Vedeti ce a postat Mytcor mai sus. Nici eu nu prea intelegeam de ce s-a trecut Nistrul. Acum mai inteleg. S-a evitat transformarea tarii noastre in teatru de razboi.
In plus, poate reuseste cineva sa-mi spuna de ce nu exista opinii asemanatoare cand vine vorba de trecerea dincolo de Carei? Adica, sa ne ducem pe la Budapesta, Bratislava si Praga, ca si prin Austria a fost OK, dar Nistrul nu trebuia sa-l trecem? De ce?
9am037202
136 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 14:25
"Este evident ca deportatea evreilor basarabeni si nord-bucovineni in Transnistria a fost o reactie mult exagerata si criminala, dar exista o deosebire clara intre banatenii de diverse etnii deportati in Baragan, absolut nevinovati, numai pentru ca URSS avea o problema cu Tito, iar populatia din Banatul romanesc avea contacte si legaturi cu populatia din Banatul sarbesc, si evreii care au cochetat intensiv si de multe ori activ cu comunismul in perioada interbelica, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in anii imediat urmatori."
Dumneata vorbesti desigur de comunistii evrei ca: Auschnitt intemeietorul uzinelor Resita, Elias intemeietorul fundatiei si spitalului cu acelasi nume etc. etc. A spune ca evreii sunt comunisti, colaborationisti etc. e ca si cum ai spune ca nemtii sunt hitleristi sau romanii legionari etc. Nu trebuie discutat de la caz la caz daca se doreste justitie? daca se doreste purificare etnica asa cum a fost de fapt la adapostul legilor rasiste si a armatei Germaniei atunci e buna orice scuza si explicatie ca sa-ti justifici crime, a se vedea razboiul din Bosnia si Kosovo sau cel din Uganda.
Fosta membra 9am.ro
48 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 14:51
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-05 22:35:24Antonescu a decis intrarea României în cel de al doilea război mondial pe baza promisiunilor lui Hitler că teritoriile românești cedate în 1940, vor fi retrocedate - si a platit cu moartea pentru asta
Eu nu vad patriotism deloc la Antonescu
Antonescu a intrat in razboi fara sa fie obligat de catre Hitler. El era convins de invincibilitatea Germaniei si in consecinta a mers pe recucerirea teritoriilor de peste Prut prin forta armata si repunerea in discutie la masa tratativelor a celor din Transilvania de nord ca urmare a cobeligerantei cu invingatorii. Pana aici a gandit patriotic, dar in problema evreiasca ramane un criminal. Dupa Stalingrad, i s-au naruit sperantele, vazand ca Germania pierde si a cautat solutii In primul rand in problema evreiasca. Nu a permis deportarea evreilor de pe teritoriile romanesti de catre germani, a inmuiat restrictiile rasiale si chiar a permis emigrarea evreilor in Palestina. Astea sunt circumstantele atenuante ale crimelor sale, dar oricum, el ramane un criminal ca si Dej si ca si Ceausescu. Ca si pe vremea lui Antonescu, imediat dupa intrarea in Basarabia si Bucovina, cand pe Nistru pluteau cadavrele evreilor ucisi de brava armata romana eliberatoare, pe vremea lui Dej se murea in puscarii si chiar in afara prin impuscare pur si simplu, sau pe vremea lui Ceausescu cand pluteau cadavrele "fronieristilor" pe Dunare (si nu numai!), sau a femeilor disperate care-si provocau avorturi, ca sa amintesc cele mai multe dintre crime... Oricum si Antonescu si Ceausescu au murit de gloante trase de romani, la ordinul Moscovei. Cu proces sau fara proces, amandoi au fost asasinati si asta va ramane un blestem pentru Romania
Fosta membra 9am.ro
48 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 14:55
De la: oana_cristina_m, la data 2009-04-14 08:49:01
De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:16:45
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 20:45:54Guvernul antonescian a promovat o politică antisemită dură, activă, ca o pricipală sarcină de stat. Au fost deportați în Transnistria sute de mii de cetățeni români de etnie evreiască dintre care, au rămas în viață nici 20% dintre ei.
Antonescu a fost plin de contradicții, cu o mentalitate nebuloasă și oscilantă, el s-a situat pe poziții nete de extremă dreaptă, preluate ca atare de la legionari, mișcare fascistă notorie.
Adevarat,dar asta nu exclude latura patriotica!Eu unul,am scapat.Shalom!
De acord cu tine. Si eu il consider unul dintre cei mai mari patrioti romani. A intrat in hora si a jucat cum a vrut Hitler, in speranta ca va recupera teritoriile romanesti pierdute. De multe ori m-am certat cu prietenii pe aceasta tema, dar acum de cand este conflict in Moldova, capata sens intr-un tarziu cuvintele- "A sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoșești, lupta pentru vetrele și hotarele românești de totdeauna. Ostași, vă ordon, treceți Prutul! Zdrobiți dușmanul de miazăzi și miazănoapte. Dezrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți. Reîmpliniți în trupul țării gloria străbună a Basarabiei și codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele și plaiurile noastre."
"Prefer sa mor in mocirla intr-o Romanie Mare, decat in paradisul unei Romanii mici''
9am126042
88 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 02:20
Antonescu a fost un ADEVARAT PATRIOT!! Istoria adevarata a fost ascunsa de ochii romanilor. Miscarea asa zis "fascista" din tara a avut izvorul la universitatea din Iasi ca urmare a faptului ca toata Moldova era infestata de evrei care fabricau alcool metilic si pe care-l distribuiau spre vanzare romanilor. Atentie deci: observati obiceiul evreilor de a distruge natiunile: punand otravuri in man care si invatandu-i sa bea asa cum fac ei. Ati vazut cum toata alimentatia din Romania este infestata de E-uri care ataca structura ADN-ului. Dar romanii nu se invata minte > Pana nu se imbolnavesc de cancere si altele nu se potolesc. Evreii acum vor sa atace fetitele din Romania distribuind "vaccinul" impotriva cancerului, in mod gratuit!!!! Atentie parinti! Luati la cercetare talmudul babilonian care ette biblia evreilor si vedeti ce scrie acolo ca nu este un pacat ca sa aibe relatii sexuale cu un copilas de 3 ani!!!!
9am126042
88 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 02:28
Cea mai mare minciuna este ca romanii au ucis pe ceausescu si pe maresalul Antonescu!! Ei au fost ucisi de evrei. Nu romanii au facut aceste crime; Pe ceausescu l-a ucis: Voiculescu, cel care a pregatit crimele din 1989. asa ca nenea, mai lasa acuzarea romanilor, vezi-ti de criminalii tai si nu mai face precieri la adresa romanilor ca o iei in barba!!
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 13:04
De la: DanubianKnight, la data 2009-09-20 11:41:57
De la: nastasemihail, la data 2009-09-20 01:48:20Vedeti ce a postat Mytcor mai sus. Nici eu nu prea intelegeam de ce s-a trecut Nistrul. Acum mai inteleg. S-a evitat transformarea tarii noastre in teatru de razboi.
In plus, poate reuseste cineva sa-mi spuna de ce nu exista opinii asemanatoare cand vine vorba de trecerea dincolo de Carei? Adica, sa ne ducem pe la Budapesta, Bratislava si Praga, ca si prin Austria a fost OK, dar Nistrul nu trebuia sa-l trecem? De ce?
...pt. ca ocaua-i atat de mica incat nu pot incape-n ea cele doua de dincolo de Carei D'le Danubian, iar daca MAE ar declasifica documentele referitoare la relatiile Regatului Romania cu Finlanda ale anilor 1910-1940, ati reusi sa-ntelegeti si rezistenta lor in fata bolsevismului..
N-ar strica sa revedeti si relatiile R.Romania cu Rusia de dinaintea revolutiei bolsevice, si-aunci aveti sa va clarificati o serie de nelamuriri.
DanubianKnight
746 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 22:55
De la: 9am037202, la data 2009-09-20 14:25:54 "Este evident ca deportatea evreilor basarabeni si nord-bucovineni in Transnistria a fost o reactie mult exagerata si criminala, dar exista o deosebire clara intre banatenii de diverse etnii deportati in Baragan, absolut nevinovati, numai pentru ca URSS avea o problema cu Tito, iar populatia din Banatul romanesc avea contacte si legaturi cu populatia din Banatul sarbesc, si evreii care au cochetat intensiv si de multe ori activ cu comunismul in perioada interbelica, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in anii imediat urmatori."
Dumneata vorbesti desigur de comunistii evrei ca: Auschnitt intemeietorul uzinelor Resita, Elias intemeietorul fundatiei si spitalului cu acelasi nume etc. etc. A spune ca evreii sunt comunisti, colaborationisti etc. e ca si cum ai spune ca nemtii sunt hitleristi sau romanii legionari etc. Nu trebuie discutat de la caz la caz daca se doreste justitie? daca se doreste purificare etnica asa cum a fost de fapt la adapostul legilor rasiste si a armatei Germaniei atunci e buna orice scuza si explicatie ca sa-ti justifici crime, a se vedea razboiul din Bosnia si Kosovo sau cel din Uganda.
Te rog reciteste ce am scris. Adica tot ce am scris, nu numai ce ai citat. Nu am acuzat de colaborationism intreaga populatie evreiasca, si nici de comunism, dar doar pentru ca nu se fac filme despre asta, asa cum se fac despre crimele naziste, nu inseamna ca fenomenul nu a existat. Cand am vorbit de exagerare si de crima, tocmai la asta ma refeream: ca o intreaga populatie a fost pedepsita pentru ceea ce au facut unii dintre membrii ei.
Si, intr-adevar, parerea mea este ca in orice genocid trebuiesc gasite toate cauzele, nu ca sa-l scuzi pe criminal, care oricum nu e de scuzat, dar ca sa eviti pe viitor repetarea istoriei. Trebuie vazut si ce au gresit victimele, ca sa eviti formarea unor noi criminali. In fond, daca acum Israelul este tinta atator actiuni teroriste, nu este din cauza nazistilor, ci a unor evrei care nu au invatat nimic din Holocaust, decat cel mult cum sa-l aplice altora.
DanubianKnight
746 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 23:03
De la: mytcor, la data 2009-09-21 13:04:39
De la: DanubianKnight, la data 2009-09-20 11:41:57
...pt. ca ocaua-i atat de mica incat nu pot incape-n ea cele doua de dincolo de Carei D'le Danubian, iar daca MAE ar declasifica documentele referitoare la relatiile Regatului Romania cu Finlanda ale anilor 1910-1940, ati reusi sa-ntelegeti si rezistenta lor in fata bolsevismului..
N-ar strica sa revedeti si relatiile R.Romania cu Rusia de dinaintea revolutiei bolsevice, si-aunci aveti sa va clarificati o serie de nelamuriri.
Nu sunt sigur ca am prins sensul metaforei cu ocaua. Eu vroiam doar sa spun ca ori criticam atat trecerea Nistrului, cat si depasirea Careiului, adica in ambele cazuri continuarea razboiului dincolo de granita noastra, ori intelegem ca, in ambele directii, scopul final era anihilarea completa a inamicului si a pericolului reprezentat de acesta (si, intr-o lume perfecta, am fi invins si in Est, si in Vest).
Cat priveste rezistenta Finalndei, revin la ideea ca aceasta tara era amenintata cu disparitia- ca dovada, nici nu a existat un ultimatum rusesc, ci direct un atac-, dar si amenintata dintr-o singura directie, cea estica, in timp ce Romania era confruntata cu pericolul unei invazii din toate directiile, iar cedarea de moment ii oferea sansa supravietuirii pana la un context mai propice luptei (care a si venit in 1941).
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 23:19
De la: DanubianKnight, la data 2009-09-21 22:55:30
De la: 9am037202, la data 2009-09-20 14:25:54 "Este evident ca deportatea evreilor basarabeni si nord-bucovineni in Transnistria a fost o reactie mult exagerata si criminala, dar exista o deosebire clara intre banatenii de diverse etnii deportati in Baragan, absolut nevinovati, numai pentru ca URSS avea o problema cu Tito, iar populatia din Banatul romanesc avea contacte si legaturi cu populatia din Banatul sarbesc, si evreii care au cochetat intensiv si de multe ori activ cu comunismul in perioada interbelica, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in anii imediat urmatori."
Te rog reciteste ce am scris. Adica tot ce am scris, nu numai ce ai citat. Nu am acuzat de colaborationism intreaga populatie evreiasca, si nici de comunism, dar doar pentru ca nu se fac filme despre asta, asa cum se fac despre crimele naziste, nu inseamna ca fenomenul nu a existat. Cand am vorbit de exagerare si de crima, tocmai la asta ma refeream: ca o intreaga populatie a fost pedepsita pentru ceea ce au facut unii dintre membrii ei.
Si, intr-adevar, parerea mea este ca in orice genocid trebuiesc gasite toate cauzele, nu ca sa-l scuzi pe criminal, care oricum nu e de scuzat, dar ca sa eviti pe viitor repetarea istoriei. Trebuie vazut si ce au gresit victimele, ca sa eviti formarea unor noi criminali. In fond, daca acum Israelul este tinta atator actiuni teroriste, nu este din cauza nazistilor, ci a unor evrei care nu au invatat nimic din Holocaust, decat cel mult cum sa-l aplice altora.
...Din contra D'le Danubian , eu " J' Accuse " !...colaboraionismul everiesc al acelor ani , iar daca va fi nevoie am sa pun pe masa si documentul declasificat al vremii privind corespondenata Buc,- Washington- Fiiderman.
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 02:10
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 02:26
In mare actiunile noastre atunci au dus la diminuarea la maxim a daunelor uriase care s-ar fi produs in cazul in care nu era luate. Iar dusmanii nostrii si-au facut si ei numarul. Dar un singur lucru nu au reusit si nu-l vor reusi. Sa ne anihileze ca tara.
Nu sint de acord cu cea ce a spus un personaj mai sus , cu nu stiu ce cadavre pe riuri. Putea oricine sa ucida pe oricine. Ce spune individul seamana cu ce se spune acum...ca s-a incalzit sistemul solar de la facutul mamaligii coanei din capul satului. Mai mult discernamint ar folosi ptr a nu incepe sa ne jignim.
Ajunge cit s-a mintit cu cei 60000 morti la revolutie, care au fost 1000, dar dupa ce s-a spus cifra aceea aberanta. Si cu cei 11000 la 1907 care au fost real vreo 400. Sau acele inscenari de la revolutie, cu morti scosi din morga (morti de multe saptamini inainte sau zile). Inscenari.
Eu stiu de la persoane de pe front, rude, ca rominii nu au prea ucis, ci ALTE NATII DE PE LINGA EI. Sa nu mai spun care, ca e pace. Rominii ii opreau pe dementii de nemti, instruiti sa ucida, sa omoare oameni.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am037202
136 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 16:07
E foarte adevarat ca au existat multi romani de omenie , chiar comandanti de lagare, medici etc care au facut cat le-a stat in putinta sa usureze viata deportatilor dar au existat si Odessa si convoaiele dinspre Bucovina si Basarabia si cadavrele neputinciosilor de dupa marsuri plutind pe Nistru la trecerea acestuia spre Transnistria.
Vorba matale acum e pace, sa lasam mortii sa-si doarma somnul!. Dar sa nu-i uitam si sa nu-i negam ca e pacat mare.
La urma urmei fiecare stie din auzite acum dupa atatia ani, cate o bucatica de adevar, functie de povestitor, mai cu bune, mai cu rele, macar sa invete lumea cate ceva din trecut!
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 08:58
Puterea comunista evreiasca,profund antiromaneasca :
Din 1948 până în 1964, în România au fost întemnițați peste două milioane de români și peste două sute de mii au fost lichidați în pușcării și lagăre. Singura forță politică decizionlă, în România, o formau comuniștii. Secretariatul Comitetului Central al Partidului Comunist Român din anul 1948: Gheorghe Gheorghiu-Dej Secretar general, Ana Pauker- Secretar, evreică, Vasile Luca- Secretar, evreu, Teohari Georgescu- Secretar, evreu, Lothar Rădăceanu- Secretar, evreu. Se impune precizarea că ministrul de interne al noii orânduiri comuniste din România a fost tot evreu, Teohari Georgescu. Si alții, șefi ai securității. In acest context se poate înțelege mai bine, de ce colonelul Alexandru Nicolski, evreu, este exemplul tipic de ofițer de securitate vinovat de genocid împotriva românilor. Apare un fenomen demn de reținut. In viața publică, evreii din Comitetul Central al Partidului Comunist Român ,după preluarea puterii, (a se vedea, spre exemplu, anul 1948), apar cu nume românești- cu o excepție, sau două. Evreii comuniști din 1940 au numele lor evreiesc.
Fenomenul românizării numelor, după război și în timpulcomunismului, se răspândește și în rândul altor categorii de evrei, încât, în aparență, după nume, o parte din evrei au dispărut. Nu înseamnă că nu au mai existat și evrei cu nume evreiești. N-au avut nici un fel de dificultăți pentru afirmare socială, politică, profesională, nici unii, nici alții. Dimpotrivă, evreilor, majorității zdrobitoare, li s-a asigurat, în viața României, locuri de șefi. Dăm în continuare o listă de evrei care au format conducerea României în primii ani de domnie a comunismului, datele fiind extrase din The Plot Against the Church, de Maurice Pinay, de la p.73-77 (Cf. Traian Golea, Cum se regizează condamnarea unui popor, Romanian Historical Studies, 1996, ed. II ,p. 7-9 ). Evrei în Guvernul României:
1. Ana Pauker, alias Anna Rabinsohn , Ministru de Externe și agenta nr.1 a Moscovei la București.
2. Ilka Wassermann, reala directoare a Ministerului de Externe.
3. Iosif Chișinevschi, alias Jakob Broitman, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și membru al Comitetului Central.
4. Teohari Georgescu, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
5. Avram Bunaciu, alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Naționale, realul conducător al Adunării.
6. Lothar Rădăceanu, alias Lothar Wuertzel, ministru.
7. Miron Constantinescu, alias Mehr Kohn, originar din Galați, Ministru al Minelor și membru al Comitetului Central.
8. Moises Haupt, general, comandant militar al Capitalei. 9. Laurian Zamfir, alias Laurian Rechler, general, șef al Securității, originar din Brăila. 10. Heinz Gutman, șef al Serviciului Secret Civil. 11. William Suder, alias Wilman Suder, șef al Contra Spionajului.
12. Colonel Roman, alias Roman Walter, tatăl lui Petre Roman, șef al Serviciului de Educație, Cultură și Propagandă al Armatei. 13. Alexander Moghioroș, Ministru al Naționalităților, evreu din Ungaria.
14. Alexandru Badan, alias Alexander Braunstein, șef al Comisiei de Control al Străinilor. 15. Maior Lewin, evreu, fost ofițer în Armata Roșie, șef al Cenzurei pentru presă. 16. Colonel Holban, alias Moscovich, șef al Securității pe București. 17. George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general în Ministerul de Interne.
18. Erwin Voiculescu, alias Erwin Weinberg, șef al Departamentului pentru pașapoarte în Ministerul de Externe. 19. Gheorghe Apostol, alias Gerschwin, președinte al Sindicatului Muncitoresc. 20. Stupineanu, alias Stappnau, șef al Spionajului Economic. 21. Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al României în Elveția. 22. Harry Fainaru, alias Hersch Feiner, șef de legație în Ambasada din Statele Unite.
23. Ida Szillagy, evreică, prietenă a Anei Pauker. Reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
24. N. Lăzărescu, alias Burach Lazarovich, însărcinat de afaceri a României la Paris.
25. Simon Oieru, alias Schaeffer, subsecretar de stat.
26. Aurel Baranga, alias Ariel Leibovich, inspector general în Departamentul Artelor.
27. Liuba Chișinevschi, alias Liuba Broitman, președintă a Femeilor Române Antifasciste.
28. Lew Zeiger, evreu, director general în Ministerul Economiei.
29. Doctor Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
30. Marcel Breslașu, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
31. Silviu Brucan, alias Bruekker, redactor șef al Scânteii, conducea întreaga campanie care viza dezamăgirea poporului în ce privea domnia comunismului. In același timp conducea și înscenata campanie antisemită din România.
32. Samoila, alias Samuel Rubenstein, director guvernator al Scânteii.
33. Horea Liman, alias Lehman, redactor secund al Scânteii.
34. Inginerul Schnapp, evreu, director guvernator al ziarului România Liberă.
35. Jehan Mihai, alias Jakob Michael, șef al industriei cinematografice române.
36. Alexandru Graur, alias Alter Brauer, director general al Societății Radiofonice Române.
37. Mihai Roller, evreu, necunoscut înainte de venirea sa în România, din Uniunea Sovietică, Președinte al Academiei Române, autorul istoriei falsificate a Românilor.
38. Profesorul Weigel, tiranul Universității din București. Conducea operația de epurare a studenților anti comuniști.
39. Profesorul Lewin Bercovich, un alt tiran al Universității din București, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
40. Silviu Iosifescu, alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahuță, de conținutul care nu se armoniza cu comunismul.
41. Joan Vinter, alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al României.
42. Trei predecesori secretari generali ai Ligii Generale a Muncii au fost evrei, Alexander Sencovich, Misha Levin și Sam Asriel (Serban).
Extremiștii de stânga și atrocitățile comise nu pot scăpa de verdictul: holocaust, genocid, crimă la adresa umanității.
Atata timp cat nu se scrie adevarata istorie si nu renuntam la minciunile loi roller, Antonescu nu va fi asezat unde ii este locul !
P.S. evreii sunt asa de buni comercianti incat au facut comert si cu mortii lor,singurii care si-au vandut mortii !
Si-au vandut mortii din genocidul celui de-al 2-lea razboi mondial,genocid nu holocaust !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 09:13
De la: tutenes, la data 2009-09-26 08:58:26Puterea comunista evreiasca,profund antiromaneasca :
Din 1948 până în 1964, în România au fost întemnițați peste două milioane de români și peste două sute de mii au fost lichidați în pușcării și lagăre. Singura forță politică decizionlă, în România, o formau comuniștii. Secretariatul Comitetului Central al Partidului Comunist Român din anul 1948: Gheorghe Gheorghiu-Dej Secretar general, Ana Pauker- Secretar, evreică, Vasile Luca- Secretar, evreu, Teohari Georgescu- Secretar, evreu, Lothar Rădăceanu- Secretar, evreu. Se impune precizarea că ministrul de interne al noii orânduiri comuniste din România a fost tot evreu, Teohari Georgescu. Si alții, șefi ai securității. In acest context se poate înțelege mai bine, de ce colonelul Alexandru Nicolski, evreu, este exemplul tipic de ofițer de securitate vinovat de genocid împotriva românilor. Apare un fenomen demn de reținut. In viața publică, evreii din Comitetul Central al Partidului Comunist Român ,după preluarea puterii, (a se vedea, spre exemplu, anul 1948), apar cu nume românești- cu o excepție, sau două. Evreii comuniști din 1940 au numele lor evreiesc.
Fenomenul românizării numelor, după război și în timpulcomunismului, se răspândește și în rândul altor categorii de evrei, încât, în aparență, după nume, o parte din evrei au dispărut. Nu înseamnă că nu au mai existat și evrei cu nume evreiești. N-au avut nici un fel de dificultăți pentru afirmare socială, politică, profesională, nici unii, nici alții. Dimpotrivă, evreilor, majorității zdrobitoare, li s-a asigurat, în viața României, locuri de șefi. Dăm în continuare o listă de evrei care au format conducerea României în primii ani de domnie a comunismului, datele fiind extrase din The Plot Against the Church, de Maurice Pinay, de la p.73-77 (Cf. Traian Golea, Cum se regizează condamnarea unui popor, Romanian Historical Studies, 1996, ed. II ,p. 7-9 ). Evrei în Guvernul României:
1. Ana Pauker, alias Anna Rabinsohn , Ministru de Externe și agenta nr.1 a Moscovei la București.
2. Ilka Wassermann, reala directoare a Ministerului de Externe.
3. Iosif Chișinevschi, alias Jakob Broitman, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și membru al Comitetului Central.
4. Teohari Georgescu, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
5. Avram Bunaciu, alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Naționale, realul conducător al Adunării.
6. Lothar Rădăceanu, alias Lothar Wuertzel, ministru.
7. Miron Constantinescu, alias Mehr Kohn, originar din Galați, Ministru al Minelor și membru al Comitetului Central.
8. Moises Haupt, general, comandant militar al Capitalei. 9. Laurian Zamfir, alias Laurian Rechler, general, șef al Securității, originar din Brăila. 10. Heinz Gutman, șef al Serviciului Secret Civil. 11. William Suder, alias Wilman Suder, șef al Contra Spionajului.
12. Colonel Roman, alias Roman Walter, tatăl lui Petre Roman, șef al Serviciului de Educație, Cultură și Propagandă al Armatei. 13. Alexander Moghioroș, Ministru al Naționalităților, evreu din Ungaria.
14. Alexandru Badan, alias Alexander Braunstein, șef al Comisiei de Control al Străinilor. 15. Maior Lewin, evreu, fost ofițer în Armata Roșie, șef al Cenzurei pentru presă. 16. Colonel Holban, alias Moscovich, șef al Securității pe București. 17. George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general în Ministerul de Interne.
18. Erwin Voiculescu, alias Erwin Weinberg, șef al Departamentului pentru pașapoarte în Ministerul de Externe. 19. Gheorghe Apostol, alias Gerschwin, președinte al Sindicatului Muncitoresc. 20. Stupineanu, alias Stappnau, șef al Spionajului Economic. 21. Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al României în Elveția. 22. Harry Fainaru, alias Hersch Feiner, șef de legație în Ambasada din Statele Unite.
23. Ida Szillagy, evreică, prietenă a Anei Pauker. Reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
24. N. Lăzărescu, alias Burach Lazarovich, însărcinat de afaceri a României la Paris.
25. Simon Oieru, alias Schaeffer, subsecretar de stat.
26. Aurel Baranga, alias Ariel Leibovich, inspector general în Departamentul Artelor.
27. Liuba Chișinevschi, alias Liuba Broitman, președintă a Femeilor Române Antifasciste.
28. Lew Zeiger, evreu, director general în Ministerul Economiei.
29. Doctor Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
30. Marcel Breslașu, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
31. Silviu Brucan, alias Bruekker, redactor șef al Scânteii, conducea întreaga campanie care viza dezamăgirea poporului în ce privea domnia comunismului. In același timp conducea și înscenata campanie antisemită din România.
32. Samoila, alias Samuel Rubenstein, director guvernator al Scânteii.
33. Horea Liman, alias Lehman, redactor secund al Scânteii.
34. Inginerul Schnapp, evreu, director guvernator al ziarului România Liberă.
35. Jehan Mihai, alias Jakob Michael, șef al industriei cinematografice române.
36. Alexandru Graur, alias Alter Brauer, director general al Societății Radiofonice Române.
37. Mihai Roller, evreu, necunoscut înainte de venirea sa în România, din Uniunea Sovietică, Președinte al Academiei Române, autorul istoriei falsificate a Românilor.
38. Profesorul Weigel, tiranul Universității din București. Conducea operația de epurare a studenților anti comuniști.
39. Profesorul Lewin Bercovich, un alt tiran al Universității din București, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
40. Silviu Iosifescu, alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahuță, de conținutul care nu se armoniza cu comunismul.
41. Joan Vinter, alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al României.
42. Trei predecesori secretari generali ai Ligii Generale a Muncii au fost evrei, Alexander Sencovich, Misha Levin și Sam Asriel (Serban).
Extremiștii de stânga și atrocitățile comise nu pot scăpa de verdictul: holocaust, genocid, crimă la adresa umanității.
Atata timp cat nu se scrie adevarata istorie si nu renuntam la minciunile loi roller, Antonescu nu va fi asezat unde ii este locul !
P.S. evreii sunt asa de buni comercianti incat au facut comert si cu mortii lor,singurii care si-au vandut mortii !
Si-au vandut mortii din genocidul celui de-al 2-lea razboi mondial,genocid nu holocaust !
Vezi ca tot evreii ti-au furat si butelia !
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
9am118650
2 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 13:49
DA SI NU STIU CIND SE VA NASTE URMATORUL DE TALIA LUI
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 13:53
De la: 9am118650, la data 2009-09-26 13:49:04DA SI NU STIU CIND SE VA NASTE URMATORUL DE TALIA LUI
Sincer ... nici nu ne dorim. A fost un POLITICIAN ''strateg'' intr-o anumita perioada si azi nu mai avem nevoie de asa ceva. Numai bine.
9am037202
136 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 14:48
pentru tutenes
Pai pe cine vreai sa puna rusii sefi daca romani comunisti practic nu erau? veai cumva ceva tigani? nu stiu daca ii ducea capul la altceva decat la mangleala. sau cumva sa-i puna pe legionarii reciclati care si asa s-au inscris gramezi dupa `45 in PCR. Asa ca evreii au fost o solutie de moment pana si-au crescut "noile" cadre dupa care practic toti evreii au fost dati afara. Sub "tovarasul" Ceausescu care a infometat si inghetat o tara intreaga au mai fost evreii de vina?
Nu vad legatura cu Antonescu care e aici topicul in chestie sau cum a zis cineva mai demult, bine a facut Antonescu ca i-a deportat mai inainte pe evrei ca uite ce au facut dupa aia. Avea Antonescu premonitii!!!
DanubianKnight
746 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 17:55
De la: Dorinel, la data 2009-09-26 09:13:15
Vezi ca tot evreii ti-au furat si butelia ! [/quote]
Vai ce argument! Personajule care semnezi "Dorinel", iti dai seama ca esti genul de naiv(a) care daca castigau nazistii razboiul, intr-o situatie identica cu cea de acum, ai fi reactionat in acelasi fel citind un text care denunta crimele lui Himmler, Eichmann, Heydrich, Kaltenbrunner etc., si te-ai fi lasat vrajita de o propaganda care ti-ar fi repetat obsesiv nu numai ca Gulagul a fost cel mai mare genocid din istorie, dar si eventual unicul, si ca nazistii si fascistii au fost eliberatorii bietelor popoare inrobite de crudul comunism?
9am106335
1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 18:02
si nazistii si comunistii lui Stalin s-au facut vinovati de genocid,inclusiv impotriva propriilor popoare.
"ce nu au reusit imperii,au reusit o m\n[ de dobitoci ;coli'i la Moscova"
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 18:34
De la: DanubianKnight, la data 2009-09-26 17:55:02
Vai ce argument! Personajule care semnezi "Dorinel", iti dai seama ca esti genul de naiv(a) care daca castigau nazistii razboiul, intr-o situatie identica cu cea de acum, ai fi reactionat in acelasi fel citind un text care denunta crimele lui Himmler, Eichmann, Heydrich, Kaltenbrunner etc., si te-ai fi lasat vrajita de o propaganda care ti-ar fi repetat obsesiv nu numai ca Gulagul a fost cel mai mare genocid din istorie, dar si eventual unicul, si ca nazistii si fascistii au fost eliberatorii bietelor popoare inrobite de crudul comunism?
Unde dai si unde crapa ! Nu-mi dau seama decat ca nazistii n-au castigat razboiul, atat ! Ideea era ... ce tot aveti cu evreii ?!!
9am102804
3 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 18:50
De la: 9am023185, la data 2009-03-29 16:42:19
De la: lorduljohn, la data 2009-03-02 04:35:43
De la: luke, la data 2009-02-23 14:42:40ISTORIA ROMANILOR DECE NU VREA SA-L ASEZE LA LOC DE FRUNTE PE ACEST EROU AL NEAMULUI?DECE OMAGIEM NUME DE EROI CARE NICI NU APARTIN ACESTUI NEAM.
La vreme lui a fost patriot, asa cum se intelegea atunci patriotismul !
In perioada imediat urmatoare , a fost criminal de razvoi. Asa era politica !
Cativa ani dupa 1990 , iar a fost erou. Tot politica...
Acu este iarasi , criminal de razboi, iar ...politica.
In viitor....cinestie..? poate, tot , politica....!
Nu, nu e răspunsul complet, nu doar politica, ci manipularea sionistă...
Adevărul e pe undeva la mijloc. Dar, Mareșalul Antonescu a fost și patriot și erou! Dumnezeu să-l ierte!