forex_trade999
5 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 13:11
intr-o economie globala patriotismul nu are efect ,pe nationalism poti face pipi
|
|
|
forex_trade999
5 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 13:13
De la: nastasemihail, la data 2009-04-19 02:48:50De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 20:57:21De la: 9am023185, la data 2009-04-14 15:12:13Pentu shlomo_imre, care spune: "S-ar putea sa fie deja prea tarziu!"... Ai vrea tu, sionistule, dar: "Nu mor caii, cand vor cainii!" ... si mai spuneai ca aparentelen inseala... Ti-ai dat arama pe fata, Lucifer ! Nu veti scapa, cu toate ritualurile voastre satanice ! Ma bucur ca te-ai prins! Totusi,nu esti de parere ca momentul propice(imediat dupa '89,parerea mea)a cam trecut? Ce zici,bei o bere cu @sionistu'?Shalom!
Niet. Dabia inceputara.
intr-o economie globala ,nationalismul nu are efect,te strofoci degeaba
|
vagnercristi
9 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 18:07
Este o vorba destul de veche care zice: "De mai traia Antonescu 2 ani scapam de tigani!".
Asta era cel mai bun lucru ce se putea intampla!!!Nu evrei trimitea in Transnistria ci tigani.
Poate daca mai traia si era considerat erou aveam si noi alta imagine in lume...
Asa suntem doar niste TIGANI JEGOSI!!!!!Pardon ROmi sau ROmani?!Tot aia e pentru straini!
Noi stim doar sa comentam cand altii chiar fac treaba si sa ne lasam manipulati!
Ne meritam soarta!!!
|
9am042611
48 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 19:27
De la: luke, la data 2009-02-23 14:42:40ISTORIA ROMANILOR DECE NU VREA SA-L ASEZE LA LOC DE FRUNTE PE ACEST EROU AL NEAMULUI?DECE OMAGIEM NUME DE EROI CARE NICI NU APARTIN ACESTUI NEAM.
|
|
|
9am042611
48 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 19:28
De la: luke, la data 2009-02-23 14:42:40ISTORIA ROMANILOR DECE NU VREA SA-L ASEZE LA LOC DE FRUNTE PE ACEST EROU AL NEAMULUI?DECE OMAGIEM NUME DE EROI CARE NICI NU APARTIN ACESTUI NEAM.
|
9am042611
48 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 19:37
Nu numai ca a fost un mare patriot dar a salvat natia romana in cele mai critice momente ale existentei sale. Nu vreau sa dau un raspuns celor care il denigreaza , asa cum fac si cu gen. VICTOR STANCULESCU care la fel ca maresalul ANTONESCU a salvat aceasta natie .Pacat ca dupa 89 am incaput pe mana unor politicieni excroci.
|
plesuardei
245 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 August 2009, ora 00:42
Pe mine ma amuza termenul de "criminal de razboi" din motive atat de evidente ca nici nu o sa le mai expun.
|
|
|
9am096449
28 mesaje
|
Postat pe: 30 August 2009, ora 15:17
Cine nu isi cunoaste istoria, in adevaratul sens al cuvintului, cu bune si rele, nu cred ca se poate numii patriot, si analizind situatia istorica a momentului, lui Antonescu i se poate recunoaste pe deplin valoarea faptului ca a fost singurul om de stat care a inteles interesele statului roman, si acceptat misiunea pe care a inteles ca o are ca roman, si a acceptat sacrificiul vietii, chiar daca acum unii dintre noi il reneaga, il detestat ca personalitate istorica, calitatile si stradania sa ( chiar poate nu ortodoxa ) de a-si atinge telul propus.
Dar,... ce este drept, corect si cinstit intr-o perioada grea si zbuciumata a istoriei tarii noastre, in care jocurile erau dictate de alti jucatori ai istoriei, care aveau si alt rol decit cel de " pion " ,.... eu recunosc, ca nu-ti ramine decit demnitatea ca natie si onoarea de a face istorie neamului tau. Antonescu la acel moment avea aceste calitati.
M.Dan - Slobozia.
|
|
|
florian50
7 mesaje
|
Postat pe: 31 August 2009, ora 12:40
Fara discutii DA.
A fost singurul om politic care a pus in fata oricaror interese personale interesul national . Atunci cand ceilalti se fereau sau " pertractau " . Din pacate pentru el nu a vrut sa-si calce cuvintul dat ( indiferent cui si asta-l scoate din tagma politicienilor de duzina ) iar dusmania fata de el a celorlalti politicieni era prea mare pentru a fi fost lasat sa negocieze singur o retragere sau colaborare cu aliatii -UK si USA .
" Iar restul e tacere "
|
9am075222
19 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 31 August 2009, ora 14:25
de regula cei infranti sunt intodeuna nedreptatiti, asa ca pentru Romania cred ca fost erou, iar in ce priveste patriotismul dupa mine este ceva care putini au sansa sa o dovedeasca si anume sa fii pregatit sa-ti dai neconditinat viata pentru patrie.
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
Oras: Onesti
|
Postat pe: 31 August 2009, ora 16:49
Ostasi,va ordon,treceti Prutul!Zdrobiti dusmanul de la rasarit si miaza noapte.Copil find am ascultat atunci vocea maresalului.a fost si va ramane in istoria neamului nostru unul din cei mai mari eroi pe care neamul nostru l-a nascut.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 09:05
Nu cred ca exista motive sa ne indoim de patriotismul maresalului Antonescu si de faptul ca si-a iubit tara.Problema insa este daca un patriot poate sa faca sau nu si greseli ?Trebuie obligatoriu ca un patriot sa fie o figura PERFECTA pe care noi sa o idealizam sau trebuie privit ,ca orice om,cu partile sale bune si cu partile sale rele ?Ne serveste la ceva idealizarea unor personalitati politice sau este mai bine sa privim lucrurile lucid incercand sa vedem si partile bune dar si pe cele rele ?Dupa mine maresalul Antonescu a fost un adevarat patriot care insa a facut si greseli .
|
9am079373
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 09:58
Antonescu a fost un patriot adevarat, un om ce a avut curajul sa faca ceva pentru Romania. Acum este usor sa-l analizam si sa-i dam caracterizari; totusi nu uitati in ce haos global s-a manifestat ca om politic si amintiti-va va rog de zilele revolutiei cand eu personal am avut o senzatie de confuzie si lipsa senzatiei de "orientare" politica, incotro ne indreptam, cine va administra tara, cine si cu ce va inlocui ordinea existenta pana atunci, cum ni se va schimba viata. Spun asta pentru ca ar trebui sa extrapolam acele trairi intense din timpul revolutiei la un context geopolitic beligerant in care deja Europa era aruncata in aer si valorile democratice mai rezistau doar in Suedia si Marea Britanie ( ultima greu incercata de nebunia razboiului ). Este foarte dificil sa-l judecam pe Antonescu prin prisma evenimentelor de atunci. Singura greseala e ca a inceput razboiul cu o armata romana slab echipata (si asta e numai vina lui carol II si a politicienilor de atunci, cu nimic mai buni decat cei actuali, care au facut dintr-o Romania Mare o romanie mica fara sa traga un foc de arma macar, fara o riposta care ne-ar fi salvat cumva imaginea nationala), si marea eroare ce i se poate imputa aici e ca a s-a bazat pe ajutorul logistic al nemtilor. Germanii nu au reusit sa umple golurile de tehnica militara de care noi aveam nevoie. Si de aici au inceput dramele si o viziune relativ intunecata asupra maresalului. Cat despre evreii care il considera criminal de razboi, sa fim seriosi, astia sunt un popor pe care nu-l iubeste nimeni si cauzele pentru asta trebuie sa si le caute evreii la ei in curte, animozitatile pe care evreii le creaza sunt numai si numai din vina comportamentului si atitudinii lor. Concluzia mea e ca noi, romanii trebuie sa-l cinstim ca pe un mare erou al neamului si statuile sale ar trebui sa fie amplasate in fiecare mare oras al tarii.
|
9am037202
136 mesaje
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 16:33
Cainii latra , ursul merge.! Ce conteaza argumente, fapte etc. important e ca a fost un mare patriot si orice altceva, evrei, tigani, Stalingrad, 700 000 morti degeaba, lagare, bogatiile tarii aservite nemtilor, dorinta de a lupta pana la ultimul om toate palesc in fata lui "ordon treceti Prutul". Ca armata a fost atunci ca si azi, ca si in primul razboi mondial ,slab echipata si instruita nici asta nu mai conteaza. Conteaza ca suntem mari patrioti! Aia e! daca de copil ai auzit vocea Lui si ti s-a mai si spus una -alta de catre bunicul care a avut norocul sa scape de pae front, atunci iar no comment.
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 19:06
Ce spunea Antonescu pe 6.11.1941 la sedinta de Consiliu de Ministrii:
"[..]In ceea ce priveste pe evrei, am luat masura radicala ca sa-i scot definitiv si total din aceste regiuni. Masura este in curs. Mai am in Basarabia aproximativ 10 000 de evrei care in cateva zile vor fi trecuti peste Nistru, iar daca circumstantele vor permite vor fi trecuti dincolo de Urali".
Iata ce se intampla la Cernauti (dintr-un ordin al MArelui Stat Major din 4.11.1941)
"Catre Comenduirea Pietei Cernauti
In conformitate cu ordinul dlui Maresal Antonescu, totii evreii din Bucovina sa fie trimisi in 10 zile la est de Nistru. Raportati pana maine la ora 20 de executare.
D.O.
Lt.Col (ss) R. Dinulescu"
Iata si o statistica:
"Evrei impuscati in Transnistria Faza Ia 1941:
- evacuati din Basarabia si partial din Bucovina din ghetto-uri pana la Tiraspol si din Tiraspol peste Grebenic - Catargii spre Berezovca cca -> 45 000 oameni
- in comuna Bogdanovca Judetul Golta -> 48 000 oameni
- in comuna Dumanovca -> 14 000 oameni
- in comuna Ahmecetca -> 14 000 oameni
- in comuna Mostovoi Judetul Berezovca -> 39 600 oameni
Evacuati din Nicolaev, Herson si Odesa prin etape (marsuri) si prin trenuri si executati de SS si partial de jandarmi -> 150 000 oameni (inclusiv in coloniile germane Reichstat, Lichterfeld din raionul Mostovoi)
- La Odesa arsi de vii in baraci -> 10000 oameni
- La Odesa spanzurati drept represali dupa explozia din cladirea comandamentului german -> 25 000 oameni
Tigani evacuati in comuna Covaleovca din raionul Mostovoi Judetul Berezovca -> 26 000 oameni
- Ridicati si impuscati de SS in gara Trihatca -> 11 500 de oameni
- Morti de tifos -> 7 000 oameni
- Intorsi in tara -> 1 500 oameni "
Mai trebuie si alte date?
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 19:09
Ordonanta 31/2003.
Potrivit acesteia, propaganda in public pentru persoanele vinovate de savirsirea de infractiuni contra pacii si omenirii, a criminalilor de razboi, etc. se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi, daca sint faptuite de persoane fizice. Daca sint savirsite de o persoana juridica, acesteia i se va da o amenda contraventionala intre 25 si 250 de milioane de lei.
Ion Antonescu este considerat oficial criminal de razboi, sentinta este definitiva. Asa ca.....
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 20:29
De la: aureldimaa, la data 2009-09-01 19:09:34Ordonanta 31/2003.
Potrivit acesteia, propaganda in public pentru persoanele vinovate de savirsirea de infractiuni contra pacii si omenirii, a criminalilor de razboi, etc. se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi, daca sint faptuite de persoane fizice. Daca sint savirsite de o persoana juridica, acesteia i se va da o amenda contraventionala intre 25 si 250 de milioane de lei.
Ion Antonescu este considerat oficial criminal de razboi, sentinta este definitiva. Asa ca..... Nici macar cei care au dat sentinta nu cred cu adevarat asa ceva . Este o sentinta data datorita presiunilor facute de jidani si porcii de rusi, iar ai nostrii pupincuristi conducatori sau conformat.
Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 01:36
De la: razvan77, la data 2009-09-01 20:29:15De la: aureldimaa, la data 2009-09-01 19:09:34Ordonanta 31/2003.
Ion Antonescu este considerat oficial criminal de razboi, sentinta este definitiva. Asa ca..... Nici macar cei care au dat sentinta nu cred cu adevarat asa ceva . Este o sentinta data datorita presiunilor facute de jidani si porcii de rusi, iar ai nostrii pupincuristi conducatori sau conformat. Nu stiu ce credeau cei care au dat sentinta,dar stiu altceva:Ce spunea Antonescu pe 6.11.1941 la sedinta de Consiliu de Ministrii:
"[..]In ceea ce priveste pe evrei, am luat masura radicala ca sa-i scot definitiv si total din aceste regiuni. Masura este in curs. Mai am in Basarabia aproximativ 10 000 de evrei care in cateva zile vor fi trecuti peste Nistru, iar daca circumstantele vor permite vor fi trecuti dincolo de Urali".
Iata ce se intampla la Cernauti (dintr-un ordin al MArelui Stat Major din 4.11.1941)
"Catre Comenduirea Pietei Cernauti
In conformitate cu ordinul dlui Maresal Antonescu, totii evreii din Bucovina sa fie trimisi in 10 zile la est de Nistru. Raportati pana maine la ora 20 de executare.
D.O.
Lt.Col (ss) R. Dinulescu"
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 14:43
De ce judeci numai faptele lui Antonescu , de ce nu spui de ororile comise de jidani la retragerea trupelor romane din Basrabia in 1940, fapt ce a generat aceasta reactie la adresa lor.
Spre exemplu :
La evacuarea Cernautilor (28 iulie 1940) "organizatiile comuniste si evreii s-au dedat la acte de terorism, in special impotriva ofiterilor. Capii actiunilor de debandada si terorism au fost in special detinutii; de indata ce s-a dat ordinul de evacuare, evreii s-au dedat la manifestatiuni antiromanesti, rupand si scuipand tricolorul si suindu-se pe monumentul Unirii au rupt steagul rosu..."
La Soroca, un grup condus de avocatul Michael Flexer ii ucide pe comisarul de politie Murafa si pe ajutorul sau Eustatiu Gabriel. La Tighina si Reni au loc incidente soldate cu morti si raniti. Ofiterii din regimentul 54 infanterie, Batalionul 2/R 39 infanterie si 28 Dorobanti sunt dezarmati si maltratati de trupele sovietice: "populatia civila, formata mai mult din evrei, manifesta o mare bucurie fata de cele intamplate si fotografia pe ofiterii dezarmati, degradati si batjocoriti. Unitatea a fost in intregime dezarmata si risipita, iar multi jefuiti de acesti civili".
"In drum si-n fata politiei - relateaza capitanul Marin M. Georgescu din Regimentul 3 Vanatori, arestat la Soroca - manifestanti evrei strigau sa fim impuscati; am fost scuipati, injurati si batjocoriti cu cele mai murdare cuvinte."
Ungheni, 3 iulie 1940: "Elementele armatei romane care se refugiaza au o infatisare jalnica - indeosebi ofiterii - fiind desculti, cu epoletii rupti, fara sapca, sau purtand cate o sapca ruseasca. Aceasta se datoreste faptului ca ofiterii si soldatii romani au fost atacati si maltratati de populatia minoritara si de bande inarmate."
Serviciile de contrainformatii din Romania au identificat treptat pe unii membri ai bandelor alcatuite din evrei - cei mai des mentionati - dar si din rusi, gagauzi, bulgari, chiar si romani.
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 15:17
De ce crezi ca impotriva evreilor din Romania (cu mici exceptii) , nu a reactionat la fel ?
Declarația dată în 1955 de WILHELM FILDERMAN, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești în anii 40:
«Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor in Drept la Facultatea din Paris, fost Presedinte al Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania si Presedinte al Uniunii Evreilor Romani, domiciliat actualmente in New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar urmatoarele:
(
) In timpul perioadei de dominatie hitlerista in Europa, eu am fost in legatura sustinuta cu Maresalul Antonescu. Acesta a facut tot ce a putut pentru a imblanzi soarta evreilor expusi la persecutia germanilor-nazisti (s.n.). Trebuie sa subliniez ca populatia romana nu este antisemita. Am fost martor al unor miscatoare scene de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei in momentele de grea incercare din timpul infernului nazist in Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea masuri dure impotriva evreilor. As aminti doar cateva exemple:
Gratie interventiei energice a Maresalului Antonescu, a fost oprita deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina;
El a dat pasapoarte in alb, pentru a salva de teroarea nazista evreii din Ungaria, a caror viata era in pericol;
Gratie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii la momentul oportun.
Mentionez aceasta pentru a sublinia faptul ca Poporul Roman, atat cat a avut, chiar in masura limitata, controlul Tarii, si-a demonstrat sentimentele de umanitate si moderatie politica.»
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 15:34
Doamne iarta-i pe acei inculti care habar nu au despre istoria acestui neam, iarta-i maresale pe acei criminali care te-au masacrat la jilava , iarta-i pe acesti comunisti si jidani care si dupa moartea ta au frica de tine si nu-ti recunosc patriotismul pus imai presus de orice intelegere in slujba tarii! Traiasca ROmania!
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 15:57
De la: oana_cristina_m, la data 2009-05-04 16:13:41 Pai,tocmai asta-ncerc sa spun si eu,dar sunt pe aici unii care vor sa-l canonizeze si nu mi se pare normal!Si Stefan a fost patriot dar sfant n-a fost![/quote]
 Mi-ai adus aminte de Țuțea cu treaba asta. Am sa redau citatul: "Acum vor sa-l sfinteasca pe Stefan cel Mare... A fost cea mai mare personalitate politica si militara pe care au dat-o românii în istoria lor. Carol I zicea: Nu veti mai da unu' ca asta chiar daca mai traiti înca un milion de ani. Da'cum sa faci sfînt din el? Ca el era curvar, domnule! Erou, asta-i altceva... Un erou national fara egal. Cel mai mare. Da' sfînt... Cum sa faci sfînt din el?!" ...nah..bine alta e sa-l asculti
Stiu..sunt off topic :)[/quote] Acum observ cu ce parte a corpului "gandesti" Pai bai desteapto STEFAN CEL MARE nu a fost declarat sfant pentru acte militare sau pentru ca era curvar, ci pentru numarul mare de lacasuri sfinte ctitorite.
|
9am037202
136 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 21:35
povestea cu asa zisul testament al lui Filderman e un fals istoric dovedit! dar poate, simpaticule fanatic adorator al maresalului , comentezi cate ceva despre ce a scris aureldimaa mai sus/ sau ai orbul gainilor! poate ne zici cate ceva despre femeile cu copii inchise in grajduri la Odessa si carora li s-a dat foc. femeile isi aruncau copiii prin deschizaturile acoperisurilor iar bravii soldati se distrau ca la concursul de tir cu talere cum sa-i nimereasca in aer!
Cu Stefan , mare dreptate a avut Tutea. cum sa faci un sfant dintr-un curvar!
Faptele unui om se judeca in ansamblul activitatiii lui. Nu se poate zice ca Antonescu daca nu a trimis nemtilor pe cei circa 400 000 evrei ce erau in Romania de atunci (si asta in primul rand pentru ca si-a dat seama ca razboiul e pierdut si a si recunoscut oficial asta)poate fi iertat pentru Transnistria ,Basarabia si ce mai zicea aureldimaaa.
Nici macar pe Stanculescu care a fost factorul principal in evitarea varsarii de sange in Bucuresti nu l-au iertat pentru ce a facut armata in Timisoara.
|
9am052429
4 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:03
Patriot si idiot, idiot si patriot, de la Neron nebunul, pana la Hitler, Stalin, Musolini, Antonescu, Enver Hoxha, Ceausescu, Milosevici...
Sa traiti bineeeeeeeeeeee!!!
|
9am052429
4 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:15
Jemy Carter, daca nu am gresit ortografia numelui, indiferent de faptul ca era antisemit, dintr-un femier de cultivarea alunelor, a devenit presedintele SUA dupa ce a citit timp de 5 ani presa zilnica. In tara celor mai frumoase femei din lume, noi in loc de alune si celina, combatem virilitatea cu bere si seminte tiganesti. Exista romi cinstiti care muncesc si tigani care fura si ne fac de rusine. Exista evrei mai destept decat noi in materie de politica externa, cum era Silviu Brucan (indiferent de trecutul lui) si evrei care alearga dupa bani si dupa banci, dupa informatii si servicii secrete, fiindca lumea nu e condusa de evrei ci de informatie, cine are informatia are puterea, in timp ce din 18 mii de evrei 11 mii cumpara presa cotidiana, din 18 mii de romani, 11 mii, in loc de ziare cumpara bere.
Sa va-mbatati bineeeeee!!!
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:27
De la: razvan77, la data 2009-09-02 14:43:36De ce judeci numai faptele lui Antonescu , de ce nu spui de ororile comise de jidani la retragerea trupelor romane din Basrabia in 1940, fapt ce a generat aceasta reactie la adresa lor.
Spre exemplu :
La evacuarea Cernautilor (28 iulie 1940) "organizatiile comuniste si evreii s-au dedat la acte de terorism, in special impotriva ofiterilor. Capii actiunilor de debandada si terorism au fost in special detinutii; de indata ce s-a dat ordinul de evacuare, evreii s-au dedat la manifestatiuni antiromanesti, rupand si scuipand tricolorul si suindu-se pe monumentul Unirii au rupt steagul rosu..."
La Soroca, un grup condus de avocatul Michael Flexer ii ucide pe comisarul de politie Murafa si pe ajutorul sau Eustatiu Gabriel. La Tighina si Reni au loc incidente soldate cu morti si raniti. Ofiterii din regimentul 54 infanterie, Batalionul 2/R 39 infanterie si 28 Dorobanti sunt dezarmati si maltratati de trupele sovietice: "populatia civila, formata mai mult din evrei, manifesta o mare bucurie fata de cele intamplate si fotografia pe ofiterii dezarmati, degradati si batjocoriti. Unitatea a fost in intregime dezarmata si risipita, iar multi jefuiti de acesti civili".
"In drum si-n fata politiei - relateaza capitanul Marin M. Georgescu din Regimentul 3 Vanatori, arestat la Soroca - manifestanti evrei strigau sa fim impuscati; am fost scuipati, injurati si batjocoriti cu cele mai murdare cuvinte."
Ungheni, 3 iulie 1940: "Elementele armatei romane care se refugiaza au o infatisare jalnica - indeosebi ofiterii - fiind desculti, cu epoletii rupti, fara sapca, sau purtand cate o sapca ruseasca. Aceasta se datoreste faptului ca ofiterii si soldatii romani au fost atacati si maltratati de populatia minoritara si de bande inarmate."
Serviciile de contrainformatii din Romania au identificat treptat pe unii membri ai bandelor alcatuite din evrei - cei mai des mentionati - dar si din rusi, gagauzi, bulgari, chiar si romani.
Eu imi exprim o parere despre Antonescu pentru ca despre el e vorba,nu?Armata romana a fost umilita de cativa evrei?A fost scuipata si injurata?De ce s-a lasat atunci umilita?Stii cum vine asta,in genul bancului cu al de-a scapat de avioane ,tunuri si tancuri,pana a venit unul care l-a snopit in bataie cu parul!  Lasand gluma la o parte,nu cred ca ai fi in stare sa ucizi toti membrii familiei cuiva care te-a scuipat si umilit.Aplicand aceeasi judecata ca a ta,as putea sa le dau si eu dreptate militarilor israelieni care ucid 1000 de civili palestinieni in speranta ca printre ei s-ar putea afla si un presupus terorist. Executarea unor civili ca act de represiune impotriva actelor de sabotaj efectuate de catre partizani este crima. Acest aspect este suficient pentru a putea spune despre el ca este un criminal de razboi. Indiferent ca era erou, patriot, geniu sau ce mai vreti.La Odessa, pt fiecare militar roman mort in explozia MSM, Antonescu a ordonat executia a 100 de prinzonieri de razboi sovietici, fie din armata, fie partizani.Bineinteles ca este inechitabil si trebuie sa fii un pic dement ca sa dai un astfel de ordin dar e stilul lui Antonescu.
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:36
De la: razvan77, la data 2009-09-02 15:17:10De ce crezi ca impotriva evreilor din Romania (cu mici exceptii) , nu a reactionat la fel ?
Declarația dată în 1955 de WILHELM FILDERMAN, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești în anii 40:
«Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor in Drept la Facultatea din Paris, fost Presedinte al Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania si Presedinte al Uniunii Evreilor Romani, domiciliat actualmente in New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar urmatoarele:
(
) In timpul perioadei de dominatie hitlerista in Europa, eu am fost in legatura sustinuta cu Maresalul Antonescu. Acesta a facut tot ce a putut pentru a imblanzi soarta evreilor expusi la persecutia germanilor-nazisti (s.n.). Trebuie sa subliniez ca populatia romana nu este antisemita. Am fost martor al unor miscatoare scene de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei in momentele de grea incercare din timpul infernului nazist in Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea masuri dure impotriva evreilor. As aminti doar cateva exemple:
Gratie interventiei energice a Maresalului Antonescu, a fost oprita deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina;
El a dat pasapoarte in alb, pentru a salva de teroarea nazista evreii din Ungaria, a caror viata era in pericol;
Gratie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii la momentul oportun.
Mentionez aceasta pentru a sublinia faptul ca Poporul Roman, atat cat a avut, chiar in masura limitata, controlul Tarii, si-a demonstrat sentimentele de umanitate si moderatie politica.» Daca tu poti crede ca astea-s declaratiile lui Filderman,n-ai decat.În primul război mondial Filderman a luptat ca ofițer în armata română. A fost delegat la Conferința de Pace de la Paris din 1918, devenind apoi deputat în Parlamentul României, la 30 mai 1943 deportat de catre regimul antonescian în Transnistria.Cata grija a avut Antonescu de prietenul sau evreu!!!!!!
|
plesuardei
245 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:41
De la: razvan77, la data 2009-09-02 15:34:31Doamne iarta-i pe acei inculti care habar nu au despre istoria acestui neam, iarta-i maresale pe acei criminali care te-au masacrat la jilava , iarta-i pe acesti comunisti si jidani care si dupa moartea ta au frica de tine si nu-ti recunosc patriotismul pus imai presus de orice intelegere in slujba tarii! Traiasca ROmania! Nu ma deranjaza faptul ca ai o parere proasta despre mine.Ai dreptate,sunt incult.Habar nu am de istoria acestui neam si sunt comunist si ce mai vrei tu.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 13:58
De la: aureldimaa, la data 2009-09-03 12:27:15La Odessa, pt fiecare militar roman mort in explozia MSM, Antonescu a ordonat executia a 100 de prinzonieri de razboi sovietici, fie din armata, fie partizani.Bineinteles ca este inechitabil si trebuie sa fii un pic dement ca sa dai un astfel de ordin dar e stilul lui Antonescu.
Acest gen de represalii se practica in orice razboi si l-au practicat TOATE tarile implicate in al doilea razboi mondial! Katyn,Chegnogne, Canicatti ,Malmedy,Nanjing,Friesoythe,Lidice,Saint-Julien-de-Crempse, Baèka....Razboaiele din pacate asa se duc,asa s-au dus mereu si asa se vor duce mereu.Nu sunt deloc blande sau corecte.
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 14:06
Cine citeste de aici Libertatea, Click, si mai e unu dar imi scapa acuma..., ??? Ii rugam sa se abtina de la comentarii....
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
|