back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Antonescu a fost un adevarat patriot?

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 19:48

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-08 19:32:55Ne dorim din tot sufletul ca tiganii sa munceasca?Ii angajam?NU!Vrem sa-i avem colegi?NU!Asa ca,terminati cu prostiile...

eu cunosc tigani care muncesc, care sunt angajati si toate cele.doar sa vrea sa munceasca

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 19:52

Dar anunturile care contin "exclus romi" nu le-ai vazut?Si eu cunosc tigani care muncesc,cunosc si artisti tigani...

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 19:53

Poate o fi altfel acolo la Iasi.Am auzit ca voi nu angajati decat tigani! Iti dai seama ce zice tiganu'(s-asa nu-i arde de munca)cand vede afisu':exclus romi?Am cautat,nu m-a primit nimeni...

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 19:56

Si eu cunosc tigani cu mult mai cinstiti decit rominii. Dar sint putin mai nervosi. Or fi minoritari?
Nu glumesc.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:04

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-08 19:52:26Dar anunturile care contin "exclus romi" nu le-ai vazut?Si eu cunosc tigani care muncesc,cunosc si artisti tigani...

pe cuvant ca nu am vazut ceva cu exclus rromi.niciodata

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:16

Valeuuu!Ati luat-o pe aratura ...Aveti o explicatie pentru tot ce-i rau in atra aceasta...Dati vina pe tigani...Sigur,padure fara uscaturi....dar de aici si pana a da explicatia existentei negative din Romania este cale de scurta minte.Cum arata Romania fara lautari?(Nu de manelistipcare defapt sunt platiti regeste de romani-In petrecerile tiganesti nu se asculta manele).Cum se poarta scoala cu tiganii?Ce potential in venituri au cei mai multi tigani?Cat de greu este sa pleci de la "micul rrom,sa treci prin scoala cu colegi care croncane pt. a arata cine esti...Sa iubesti o romanca iar ea sa te aprecieze pe ascuns,dar nu se poate marita cu tine...Am un prieten rrom,prof de mate,preda mult mai bine ca multi colegi de-ai lui,dar...Defapt tiganii cu tot ce fac aici reprezinta oglinda natiunii romane.In Spania sunt ...altfel.De ce?......"Credeam ca e fata mare/cand am dus-o pe carare;/da' si eu-ce minte proasta!-/n-am bunghit ca e nevasta..../Intr-un colt cand facea fite/ii scap mana pe la tate/si treceau prin ea fiori/ca miresmele prin flori./..../Ca rochia ii stralucea/de sa bagi briceagu-n ea,/..../Nici crinul,pe ochii mei!/n-are piele ca a ei;/.../Eu,ca un tigan ce sunt,/am obraz si am cuvant./Dar pe cinste i-am facut/o cutie de cusut;/si dintr-ale mai frumoase;galbina, si de matatse./Da'nu m-am indragostit/numai unde m-a mintit;/Muiere de om cu stare/zicea ca e fata mare,/cand am dus-o pe carare.// "

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:18

Am o singura intrebare legata de aasanumita discriminare a tiganilor in Rominia. Daca sinteti intr-o excursie singur sau cu partenera(ul). Fara alte persoane. Si intilniti vreo 4-10 tigani, care e evident ca sint la "iarba verde", fara nimic dupa ei. Deci urmeaza sa aiba. Ce ati face. Treceti printre ei, va opriti, ii ocoliti, o luati inapoi. Sau in mijlocul cimpului, la vreo 3-4 km de orice localitate. Sau pe o poteca in padure. Repet, din cei f multi, pusi pe "munca asidua', de recoltare din mediu de orice. Nu oameni evdent plecati la treburile lor.
Eu doar am auzit, am intilnit astfel de gasti cind eram practic ferit. Nu am intilnit si auzit de nici o gasca din asta de romini. Am avut sansa pe munte sa intilnesc doar excursionisti normali.
CE ATI FACE?
Ptr mine ar fi semnalul clar ca trebuie sa merg cu mai multi .

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:21

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-08 20:04:57
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-08 19:52:26Dar anunturile care contin "exclus romi" nu le-ai vazut?Si eu cunosc tigani care muncesc,cunosc si artisti tigani...

pe cuvant ca nu am vazut ceva cu exclus rromi.niciodata
Eu,sincer,nu ma dau in vant dupa ei...Nu cred ca as angaja unul pe care sa nu-l cunosc!Dar,am asa un feeling,ca oameni ca ioana,vlad,kali13 si altii,ar angaja fara probleme!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:26

Normal ca nu sint tiganii de vina ptr toate relele de la noi. Dar au si partea lor. Ca doar n-or fi fete mari...

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:28

Lasati-ma fratilor ci astea....eu pe banii mei organizez urmatoarea excursie :

3 NOPTI IN FERENTARI,
3 NOPTI IN RAHOVA
3 CRAIOVA
SI ALTE 10 LA ALEGEREA VOASTRA DAR IN CARTIERE CU TIGANI .... Si daca vei mai fii deacord cu invatarea lor de carte, si sa-i integram in societate.... atunci suntem pierduti !
ASA CA NU MAI VORBITI TAMPENII CUNOSCAND 2-3 TIGANI.....AM TRAIT JUMATATE DE COPILARIE IN FERENTARI !!!!!!!! LAS-O DREAQ, NU II POTI INVATA NIMICA !!!!! ABSOLUT NIMIK....MENTALIATTEA LOR E GENETICA ! Dar ca tot romanul, sau mai bine zis omul, vb fara sa stiti !!! N-ui vedeti prin parc ? da pe Google la image search : tiganii.... e strigator la cer !

Nu pot sa cred ca tot pe acasta tema vorbiti ! Tiganii ce nu vor sa muncasca, si sa plateasca taxe (florariile de i-au imbogatit....ai primit tu vreo chiatanta ? ), sa fie dati afara din comunitate !!!!!!!

Daca eu nu asi muncii, si asi da in cap voi primii aceaci compasiune cum primesc tiganii fata de voi ?
I-am pus eu sa se adune aici ??? Nu le place sa isi ia zborul in alta tara...aici au stat destul !!!

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:31

De la: nastasemihail, la data 2009-06-08 20:18:19Am o singura intrebare legata de aasanumita discriminare a tiganilor in Rominia. Daca sinteti intr-o excursie singur sau cu partenera(ul). Fara alte persoane. Si intilniti vreo 4-10 tigani, care e evident ca sint la "iarba verde", fara nimic dupa ei. Deci urmeaza sa aiba. Ce ati face. Treceti printre ei, va opriti, ii ocoliti, o luati inapoi. Sau in mijlocul cimpului, la vreo 3-4 km de orice localitate. Sau pe o poteca in padure. Repet, din cei f multi, pusi pe "munca asidua', de recoltare din mediu de orice. Nu oameni evdent plecati la treburile lor.

Eu doar am auzit, am intilnit astfel de gasti cind eram practic ferit. Nu am intilnit si auzit de nici o gasca din asta de romini. Am avut sansa pe munte sa intilnesc doar excursionisti normali.

CE ATI FACE?

Ptr mine ar fi semnalul clar ca trebuie sa merg cu mai multi .

Gasca aia va da in cap la bogati ca sa dea la saraci !!!! DHAAAAAA

www.youtube.com/watch?v=mdGyXpUnaU8 SI DE AICI MAI CAUTA SI TU !

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
9am042611

48 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:52

A fost mai patriot decat toti romaniide azi. Azi nu mai exista patriotism pt-ca nu mai "exista" nici institutiile care-l promovau ;armata ,scoala si biserica

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 20:59

Chestia cu patriotismul care a fost pina acum s-ar pute sa cam apuna. Vezi Ue sau marile comunitati care vor apare. Uniunea de state americane, CSI. Sau cele din sud-estul Asiei.
Si aici s-ar putea sa fie o uniune balcanica.

jimi_rom

174 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:04

Nu mai exista patriotism adevarat, dar un fir de speranta, ca putem schimba ceva, mai exista.

Exista atata timp cat noi constientizam gravitatea problemelor.
Poate pana la urma se va ivi si schanteia de care avem nevoie.

Obama de Romania!

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 08:13

TRAIASCA TIGANII !!! .............................................adr nu aici !

www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/133323/BBC-Ghiciti...

liviu_doru2008

87 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 17:38

tiganii sint o sub specie umana ce-a au ajuns robi la turci si K ogalniceanu ne-a binecuvintat cu ei fiei tarina de PLUMB ....

CREDINTA SI CALITATE !!!
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 19:35

dominusro.blogspot.com/

Citeste cu atentie ce gasesti acolo ! Da un mail de inscriere, si in nici 2 minute ai facut mai mult decat altii intr-o viatza. Nu subestima puterea romanului cand acesta se uneste intr-un singur glas.

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 05:43

9amo37....:"...nu e o dovada de inteligenta politica numai sa mori impuscat....sa-ti pastrezi cuvantul dat..." Afirmatia de mai sus dovedeste subiectivism sau gresita invatatura.In ultima parte a celui de al II-lea raz.mond.maresalul I.A. a cautat sa ia legatura cu englezii pt. a incheia separat un acord.A trimis delegati in Tuecia ,la ambasada engleza...Onoarea l-a obligat sa atraga atentia lui Hitler ca Romania pirde f . mult daca continua.Hitler a inteles,i-a vorbit de bomba atomica ce urma sa termine in scurt timp,au cazut de acord sa tina frontul de rasarit inca trei luni...Asa a luat fiinta frontul Namoloasa.In ziua in care trebuia sa plece La Namoloasa a facut o vizita protocolara regeleui.Se pare ca abia de aici ati invatat ce a urmat....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 09:47

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-06-08 20:16:39 Valeuuu!Ati luat-o pe aratura ...Aveti o explicatie pentru tot ce-i rau in atra aceasta...Dati vina pe tigani...Sigur,padure fara uscaturi....dar de aici si pana a da explicatia existentei negative din Romania este cale de scurta minte.Cum arata Romania fara lautari?(Nu de manelistipcare defapt sunt platiti regeste de romani-In petrecerile tiganesti nu se asculta manele).Cum se poarta scoala cu tiganii?Ce potential in venituri au cei mai multi tigani?Cat de greu este sa pleci de la "micul rrom,sa treci prin scoala cu colegi care croncane pt. a arata cine esti...Sa iubesti o romanca iar ea sa te aprecieze pe ascuns,dar nu se poate marita cu tine...Am un prieten rrom,prof de mate,preda mult mai bine ca multi colegi de-ai lui,dar...Defapt tiganii cu tot ce fac aici reprezinta oglinda natiunii romane.In Spania sunt ...altfel.De ce?......"Credeam ca e fata mare/cand am dus-o pe carare;/da' si eu-ce minte proasta!-/n-am bunghit ca e nevasta..../Intr-un colt cand facea fite/ii scap mana pe la tate/si treceau prin ea fiori/ca miresmele prin flori./..../Ca rochia ii stralucea/de sa bagi briceagu-n ea,/..../Nici crinul,pe ochii mei!/n-are piele ca a ei;/.../Eu,ca un tigan ce sunt,/am obraz si am cuvant./Dar pe cinste i-am facut/o cutie de cusut;/si dintr-ale mai frumoase;galbina, si de matatse./Da'nu m-am indragostit/numai unde m-a mintit;/Muiere de om cu stare/zicea ca e fata mare,/cand am dus-o pe carare.// "
sa traiesti nea florescu,sa traiasca si miron radu paraschivescu,bag-o p'aia cu rica fante de obor

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 15:58

Miron Radu Paraschivescu nu mai traieste...Sunt onorat ca m-ati bagat in seama.As cita multe din acest mare talent daca...Ma intreb de ce sexul fem. nu intelege ce mare om a fost maresalul ...oare numai interesul celor cu parul rosu si pistruiati?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 19:49

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-06-10 15:58:50 Miron Radu Paraschivescu nu mai traieste...Sunt onorat ca m-ati bagat in seama.As cita multe din acest mare talent daca...Ma intreb de ce sexul fem. nu intelege ce mare om a fost maresalul ...oare numai interesul celor cu parul rosu si pistruiati?
nene florescu,evident ca imi era clar ca miron radu paraschivescu este de mult oale si ulcele,eu vorbeam la modul metaforic sa traiasca,exact cum as spune sa traiasca eminescu,marele si sfantul geniu romanesc,despre maresal nu o sa se inteleaga mare lucru atata timp cat va mai exista in viata un singur membru ostil al camarilei regale,care l-au urat din toti rarunchii lor pe acest mare ostas al tarii si atat timp cat lumea va mai fi condusa de sionisti si masoni,care ne scriu si ne baga pe gat istoria lor,mancurtizandu-ne,s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 22:09

Romania mai are Practic R.E.B.U si R.O.S.A.L. .....In rest am vandut tot !

pana si APA NOVA, ENEL SI DISTRIGAZ au fost vandute !!! Traiasca Romania traiasca Basescu !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 22:10

Noi nu mai datoram nimanui nimic si deci nu trebuie sa mai plecam capul. Trebuie sa spunem, fiecare in sinea noastra, sa strigam vecinului, rudelor: Gata! Ne-a ajuns! Pana aici! Stop! Incepand de acum suntem liberi! Sa cerem Matricei sa ii ia pe toii cei ce ne incalca liberul arbitru, pe cei ce fura Adevarul, pe cei ce ne inrobesc sau asupresc in vreun
fel. Resursele, apa, aerul, mancarea, combustibilul, bogatiile planetei sunt ale tuturor. Este o tampenie sa crezi ca Dumnezeu ar da drept de proprietate, asupra unei parti din creatia sa, unui singur om, unei singure familii. De ce?
Cere-ti-va drepturile! Faceji asta pentru noi,pt. urmasii vostri!

9am037202

136 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 02:28

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-06-10 05:43:48 9amo37....:"...nu e o dovada de inteligenta politica numai sa mori impuscat....sa-ti pastrezi cuvantul dat..." Afirmatia de mai sus dovedeste subiectivism sau gresita invatatura.In ultima parte a celui de al II-lea raz.mond.maresalul I.A. a cautat sa ia legatura cu englezii pt. a incheia separat un acord.A trimis delegati in Tuecia ,la ambasada engleza...Onoarea l-a obligat sa atraga atentia lui Hitler ca Romania pirde f . mult daca continua.Hitler a inteles,i-a vorbit de bomba atomica ce urma sa termine in scurt timp,au cazut de acord sa tina frontul de rasarit inca trei luni...Asa a luat fiinta frontul Namoloasa.In ziua in care trebuia sa plece La Namoloasa a facut o vizita protocolara regeleui.Se pare ca abia de aici ati invatat ce a urmat....

Fata de cine spuneti ca a dat dovada de onoare Antonescu?fata de Hitler? Care Htler a incalcat fara nici cea mai mica jena toate conventiile si acordurile la care Germania era parte:demilitarizarea regiunii Ruhr, ocuparea regiunii Saar, retragerea din Liga Natiunilor, acordul de la Munchen, pactul Ribentropp-Molotov de neagresiune cu Rusia, promisiunea reintregirii cu Basarabia care a avut statut de teritoriu ocupat fiind condusa de un guvernator. In plus datorita "prietenului " Hitler ne-am captusit cu DICTATUL de la Viena si cu tratatul de la Craiova(cedarea Cadrilaterului).
Deci parerea mea este ca ceea ce spuneti d-vs cum ca "Htler a inteles" ce pierde Romania e o speculatie, nemaivorbind de faptul ca , asa cum am aratat mai sus, in Hitler nu se putea avea incredere sub nici o forma. De bine ce a inteles Hitler nevoile Romaniei s-a vazut in bombardamentele Bucurestiului de dupa 23 august.
Bomba atomica a lui Hitler era intr-un stadiu incipient, incercarile facute fiind mai mult sub forma de experiente gen artificii, de putere foarte mica, Germania fiind mult in urma SUA in ceea ce priveste stocul de uraniu imbogatit si tehnologia necesara fabricarii bombei.
Chiar d-vs spuneti ca Antonescu voia sa mai reziste 3 luni pe linia Namoloasa -Focsani. Realizati ce insemnau pentru tara 3 luni de lupta in fata armatei ruse mult superioara numeric si tehnic? Ce dezastru general ar fi fost? Chiar credeti ca s-ar fi schimbat cursul razboiului chiar presupunand ca s-ar fi rezistat astea 3 luni? Si finalul ar fi fost ca pierdeam Transilvania definitiv asa cum au si incercat ungurii sa o ceara la Paris in 1946 chiar infranti fiind si fara sa aiba un "23 August"ca noi.
Noroc cu Regele Mihai ca a inteles gravitatea extrema a situatiei si imposibiltatea de a-l face pe Antonescu sa renunte la alianta cu Germania in acele momente.
Care ar fi deci dupa parerea d-vs "gresita invatatura?"
Istoricii ca si amatorii care incearca sa descifreze fapte si evenimente din trecut sunt mai totdeauna subiectivi din varii motive, personale sau politice, si asa cum D-vs vedeti in personajul Antonescu un patriot, eu vad un bun militar si un iubitor de tara (in felul lui) dar un politician periculos prin diletantismul sau si prin onoarea de militar transpusa in plan politic unde asa ceva nu are ce cauta.
Cu multa consideratie! O FEMEIE!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 03:34

De la: 9am037202, la data 2009-06-11 02:28:18
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-06-10 05:43:48 9amo37....:"...nu e o dovada de inteligenta politica numai sa mori impuscat....sa-ti pastrezi cuvantul dat..." Afirmatia de mai sus dovedeste subiectivism sau gresita invatatura.In ultima parte a celui de al II-lea raz.mond.maresalul I.A. a cautat sa ia legatura cu englezii pt. a incheia separat un acord.A trimis delegati in Tuecia ,la ambasada engleza...Onoarea l-a obligat sa atraga atentia lui Hitler ca Romania pirde f . mult daca continua.Hitler a inteles,i-a vorbit de bomba atomica ce urma sa termine in scurt timp,au cazut de acord sa tina frontul de rasarit inca trei luni...Asa a luat fiinta frontul Namoloasa.In ziua in care trebuia sa plece La Namoloasa a facut o vizita protocolara regeleui.Se pare ca abia de aici ati invatat ce a urmat....

Fata de cine spuneti ca a dat dovada de onoare Antonescu?fata de Hitler? Care Htler a incalcat fara nici cea mai mica jena toate conventiile si acordurile la care Germania era parte:demilitarizarea regiunii Ruhr, ocuparea regiunii Saar, retragerea din Liga Natiunilor, acordul de la Munchen, pactul Ribentropp-Molotov de neagresiune cu Rusia, promisiunea reintregirii cu Basarabia care a avut statut de teritoriu ocupat fiind condusa de un guvernator. In plus datorita "prietenului " Hitler ne-am captusit cu DICTATUL de la Viena si cu tratatul de la Craiova(cedarea Cadrilaterului).
Deci parerea mea este ca ceea ce spuneti d-vs cum ca "Htler a inteles" ce pierde Romania e o speculatie, nemaivorbind de faptul ca , asa cum am aratat mai sus, in Hitler nu se putea avea incredere sub nici o forma. De bine ce a inteles Hitler nevoile Romaniei s-a vazut in bombardamentele Bucurestiului de dupa 23 august.
Bomba atomica a lui Hitler era intr-un stadiu incipient, incercarile facute fiind mai mult sub forma de experiente gen artificii, de putere foarte mica, Germania fiind mult in urma SUA in ceea ce priveste stocul de uraniu imbogatit si tehnologia necesara fabricarii bombei.
Chiar d-vs spuneti ca Antonescu voia sa mai reziste 3 luni pe linia Namoloasa -Focsani. Realizati ce insemnau pentru tara 3 luni de lupta in fata armatei ruse mult superioara numeric si tehnic? Ce dezastru general ar fi fost? Chiar credeti ca s-ar fi schimbat cursul razboiului chiar presupunand ca s-ar fi rezistat astea 3 luni? Si finalul ar fi fost ca pierdeam Transilvania definitiv asa cum au si incercat ungurii sa o ceara la Paris in 1946 chiar infranti fiind si fara sa aiba un "23 August"ca noi.
Noroc cu Regele Mihai ca a inteles gravitatea extrema a situatiei si imposibiltatea de a-l face pe Antonescu sa renunte la alianta cu Germania in acele momente.
Istoricii ca si amatorii care incearca sa descifreze fapte si evenimente din trecut sunt mai totdeauna subiectivi din varii motive, personale sau politice, si asa cum D-vs vedeti in personajul Antonescu un patriot, eu vad un bun militar si un iubitor de tara (in felul lui) dar un politician periculos prin diletantismul sau si prin onoarea de militar transpusa in plan politic unde asa ceva nu are ce cauta.
Cu multa consideratie! O FEMEIE!

De acord.

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 04:34

De la: 9am037202, la data 2009-06-11 02:28:18

Cu multa consideratie! O FEMEIE!.....Stimada doamna,Concluzia pe c are o trageti cum ca Focsani -Namoloasa era degeaba si ca intoarcerea armelor fara nici-o conditie din 23 aug.s-a vazut .Au urmat 60 de ani de comunism,regele a fost expulzat,asa se numeste valoare politica ?Eu unul nu sunt convins..Cine l-a indrumat pe tanarul rege sa face ce a facut ...........Eu unul il iubesc mai mult decat multi romani. cu toate ca s-a lasat influentat de adversarii maresalului care aveau interese ce nu tinea cu natiunea romana..Tot ceea ce spun eu nu are nici-o valoare fata de ceea ce s-a intamplat dupa...Sa afirm ca maresalul a gresit?Urmarea actului din 23 aug dupa care cei cel-au invatat ce sa faca pe Rege au fost trimisi la canal....Eheee,nu vreti ,nu puteti s tineti seama de multe.Cu tot respectul,Un batran. ...................................................................................................................................................................

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 08:59

Domnilor si doamnelor, Incercati sa imi raspundeti la o intrebare totusi ! Asa va raspundeti si voua !

CUM CREZI CA AR FI ARATAT LUMEA DACA GERMANIA HITLERISTA AR FI CUCERIT EUROPA SI U.R.S.S-UL ?

Ce ar fi urmat legat de SUA ? Ar fi fost construita (un vis persoanal a lui Hitler) acel AUTO-BAND, din Germania pana in Anglia ?, Ar fi fost apoi pace mondiala ? Am fi vorbit toti limba germana ? Romania r fi fost reintregita ? CE MENTALITATE AR FI AVUT ROMANAUL APOI ? AR FI FOST MANDRU DE ANTONESCU SAU L-AM FI EXECUTAT IAR ? e treaba psihologica, acum ca am pierdut, aruncam cu pietre, atunci daca am fi castigat, aruncam cu flori ! Oare stii ce a fost in sufletul romanului cand s-a vazut peste prut ajuns pana la granita noua ? Stii ce a insemnat pentru romanii proaspeti eliberati revederea cu armata romana ? atunci toata Romania era mandra ! asa e romanul, cat este in frunte ah ce bine am gandit, cand acesta pierde, uita tot ! ANTONESCU PATRIOT ? sa schimbam in ROMANUL PATRIOT ?

sau...ce insemna sa fi patriot defapt ?

Cu stima !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 09:02

Fascistii s-ar fi certat intre ei pina ar fi aparut cele 2 lumi. Ca si cele care au fost. La fel. Doar ca mai mult ar fi durat razboiul.

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 09:04

PS : Cum naiba de Germania, "rasa superioara", a iesit din razboi tot cu capul sus ? Si a revenit in fruntea marilor natiuni ? ce au ei in plus ? Cateodata chiar cred ca ei sunt mai "speciali". Romania a cazuut la pamant, si asa a ramas si va ramane !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 09:13

De la: vladidec, la data 2009-06-11 09:04:14PS : Cum naiba de Germania, "rasa superioara", a iesit din razboi tot cu capul sus ? Si a revenit in fruntea marilor natiuni ? ce au ei in plus ? Cateodata chiar cred ca ei sunt mai "speciali". Romania a cazuut la pamant, si asa a ramas si va ramane !

Germaniei i s-a dat ajutor de razboi, mult ptr acel timp. Noua ni s-a luat cam cit toata suma care li s-a dat lor,. De rusi. Noi ne-am ajutat singuri, ei cu proptele de la americani.

Se vede clar cum sint "ajutati" europenii cu gazul rusesc. E, asta ni s-a facut noua, in tacere, mai ales din momentul in care am inceput sa ne dezvoltam independent economic, cu deceniul 7 si mai ales 8. Atunci pur si simplu, se pare, ne-au taiat gazul, ca nu ii ascultam. Se stie ce a fost.
Economic am fost pradati de modul de lucru estic. Luam si nu platim. Cei care sint in afaceri, cunosc bine acest mod de lucru. Nu ne apartine, noua rominilor. Cu toate ca unii spun ca e al nostru. Nu e.

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ANTONESCU A FOST UN ADEVARAT PATRIOT?
Mergi la: