Info
x
Cele zece porunci
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2010, ora 17:35
De la: 9am121159, la data 2010-08-15 09:47:43SUNT nr.1 a scris, cu parere de rau tin sa va anunt iubita mea doamna ca ati dat-o-n bara,un om normal care nu are probleme,nu are ce cauta la medicul psihiatru,io cred---parerea mea---ca respectivului i s-a facut mila de dumneavoastra si v-a luat banii degeaba MULTA SANATATE PSIHICA VA DORESC DOAMNE AJUTA !!!
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 16 August 2010, ora 17:40
De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . NENEA CAPUCINO,NU MAI BAGA MULTIMILE DE ASA ZISI CREDINCIOSI---IN FOND O TURMA DE SUPERSTITIOSI---IN CEATA BRE,ADEVARATELE TEXTE AU FOST SCRISE PE CRISTALE DE CUART SI COPIILE RESPECTIVELOR SCRIERI SE REGASESC LA VATICAN,ATAT SEPTUAGINTA CAT SI VULGATA SUNT TRADUCERI FALSIFICATE,INTERPRETATE SI INTERPRETABILE DUPA CUM AU VRUT MUSCHII POPILOR DIN VECHIME,PRECUM SI AI POPILOR ACTUALI,ASA S-A PERPETUAT CEA MAI MARE MINCIUNA CARE ESTE BIBLIA Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 August 2010, ora 17:50
De la: tutenes, la data 2010-08-16 17:04:39De la: g_alina, la data 2010-08-15 17:51:46De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . Domnule Tutenes, cu bucurie va anunt ca mi-a venit sufletul in lacasul lui dupa ce m-ati anuntat ca manuscrisele de la Marea Moarta sunt identice cu cele din VT tradus in greaca. Nu-mi mai ramane decat o simpla verificare: sa scriu cateva inceputuri de capitole mentionandu-le numele si paginile la care se gasesc pentru a ma asigura ca Biblia mea e identica cu aceea la care va referiti. Daca veti fi de acord, voi trece imediat la fapte!
Raporteaza abuz de limbaj
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2010, ora 17:53
Iubiti-va...normal
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2010, ora 18:48
De la: nastasemihail, la data 2010-08-16 17:53:21Iubiti-va...normal Cui sugerezi?
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2010, ora 18:53
De la: g_alina, la data 2010-08-16 18:48:36De la: nastasemihail, la data 2010-08-16 17:53:21Iubiti-va...normal La toti
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2010, ora 19:00
De la: nastasemihail, la data 2010-08-16 18:53:41De la: g_alina, la data 2010-08-16 18:48:36De la: nastasemihail, la data 2010-08-16 17:53:21Iubiti-va...normal Credeam ca doar la cei care se informeaza numai despre "Cele zece porunci"!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 16 August 2010, ora 21:53
De la: XYW, la data 2010-08-16 17:40:48De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . Mai bolnav psihic frustrat ce esti , du-te si abureste cu idioteniile pe alti creduli care refuza sa gandeasca , asa ca tine ! Pleaca de-aici cu blasfemiile si aberatiile tale bolnave si irationale . Dupa ce ca esti total habarnist mai faci si pe inteligentul si "cautatorul " ... Nu ai absolut nici o treaba cu ratiunea , notiuni precum adevarul istoric iti sunt diametral opuse . Pleaca si varsa-ti spurcaciunile blasfemiile si minciunile in alta parte !
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
|
|
|
|
Postat pe: 16 August 2010, ora 22:37
De la: tutenes, la data 2010-08-16 21:53:07De la: XYW, la data 2010-08-16 17:40:48De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . nenea,vezi ca au bagat spumiere noi la promotie la REAL,poate-ti aduni si talica frisca din coltu' gurii, ca asa va-nvata la voi la ,,sapte prajini si-o vale seaca'', dupa ce-ti spui rugaciunea de seara,inainte de culcare sa proferezi si vreo doua-trei blesteme si vorbe de ocara,tine-o tot asa,viitorul ti-e deschis,la fel si balaceanca asteapta musafiri noi [asta in cazu' in care nu cumva de-acolo te-au trecut in rezerva ]
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 16 August 2010, ora 23:47
SUNT nr.1 a scris,
cu parere de rau tin sa va anunt iubita mea doamna ca ati dat-o-n bara,un om normal care nu are probleme,nu are ce cauta la medicul psihiatru,io cred---parerea mea---ca respectivului i s-a facut mila de dumneavoastra si v-a luat banii degeaba ------------------ Nu mi-a luat nimeni nici-un ban.Im luna Martie am fost internata la diabet,si cu aceasta ocazie se verifica mai multe organe si am mers si acolo ca sa am un act pentru cei ca tine si pot da in judecata, pentruca nesimtirea e mare pe pamant in zilele noastre.Ca sa spui asa ceva unei persoane cu care nu ai locuit,sau nu ai trait in prejma ei,se numeste rautate de nedescris.Oamenii care sufera psihic au niste manifestari.Eu personal am mers cu o persoana care avea cu adevarat probleme din acest punct de vedere,timp de 40 de ani la medici psihiatri.Deci am cunoscut si am stat de vorba cu cei mai buni medici in domeniu.Daca personal as fi avut manifestari nu crezi ca acesti medici pe care-i vizitam frecvent,m-ar fi internat sau imi dadeau un tratament macar.Asa ca las judecata de partea lui Dumnezeu pentru cei ca tine sau altii care dau diagnostice nefiind medici. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 00:11
Nu comentariul meu a adus discutii necrestinesti , ci minciuna pe care ai sustinut-o tu , anume ca eu pacelesc oamenii ca NUMAI vitelul de aur este idol .
Si alta atitudine total opusa perceptelor morale crestine , este aceea in care , dupa ce ca ai mintit , persisti in a gasi "scuze" ( de fapt alte minciuni ) pentru atitudinea ta . Mai bine ai recunoaste ca ai mintit ; desi asta este greu, este insa SINGURA atitudine crestina posibila . -------------------- Daca eu mint si tu spui adevarul,recunoaste scris ca icoanele sant idoli,ca enoriasi sa nu mai fie dusi in eroare.Va cunosc teoria,am fost ortodoxa peste 40 de ani si mi se spunea la fel ca vitelul de aur a fost idol dar icoanele sant sfinte.Este muuuuult mai mincinos care nu spune adevarul semenuilor,si sustin in continuare ca pacalesti semeni. --------- Degeaba schimbi subiectul ca nu tine . Adevarul este ca eu nu numai ca nu am sustinut niciodata ca numai vitelul de aur este idol in Israelul vetero-testamentar , ci nici macar nu am gandit niciodata asta . Nu incerca sa schimbi subiectul discutiei , ca tot cu minciuna ramai ; urat obicei si cu totul strain de ce ne cere Biblia , sa pui vorbele tale in gura altora ! -------------- Nu am schimbat de loc subiectul ci doar l-am intarit.Tot despre vitelul pe care-l consideri idol si de icoanele pe care nu le consideri idoli am scris.Am scris doar ca va cunosc punctul de vedere ortodox si este foarte adevarat ce am scris deodata ce nici in ultimul ceas nu ai recunoscut ca si icoanele din Romania sant idoli ca si cele din Israel.Tare as dori sa se produca in tine o trezire,nu de alta dar vad ca esti totusi cu Biblia in mana.Dar in Biblie este un verset care spune asa:"Unii invata toata viata dar nu ajung la cunostinta adevarului niciodata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 03:08
De la: 9am121159, la data 2010-08-16 23:47:33SUNT nr.1 a scris, ¡¡¡ ɐʇnɾɐ ǝuɯɐop ɔsǝɹop ɐʌ ɐɔıɥısd ǝʇɐʇɐuɐs ɐʇlnɯ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 03:09
De la: tutenes, la data 2010-08-16 21:53:07De la: XYW, la data 2010-08-16 17:40:48De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . [ ɐʌɹǝzǝɹ uı ʇnɔǝɹʇ nɐ-ǝʇ oloɔɐ-ǝp ɐʌɯnɔ nu ǝɹɐɔ uı ,nzɐɔ uı ɐʇsɐ] ıou ıɹıɟɐsnɯ ɐʇdɐǝʇsɐ ɐɔuɐǝɔɐlɐq ıs lǝɟ ɐl'sıɥɔsǝp ǝ-ıʇ lnɹoʇııʌ'ɐsɐ ʇoʇ o-ǝuıʇ'ɐɹɐɔo ǝp ǝqɹoʌ ıs ǝɯǝʇsǝlq ıǝɹʇ-ɐnop oǝɹʌ ıs ızǝɹǝɟoɹd ɐs ǝɹɐɔlnɔ ǝp ǝʇuıɐuı'ɐɹɐǝs ǝp ɐǝunıɔɐƃnɹ ınds ıʇ-ǝɔ ɐdnp ',,ɐɔɐǝs ǝlɐʌ o-ıs ıuıɾɐɹd ǝʇdɐs'' ɐl ıoʌ ɐl ɐʇɐʌu-ɐʌ ɐsɐ ɐɔ 'ııɹnƃ ,nʇloɔ uıp ɐɔsıɹɟ ɐɔılɐʇ ıs ıunpɐ ıʇ-ǝʇɐod'lɐǝɹ ɐl ǝıʇoɯoɹd ɐl ıou ǝɹǝıɯnds ʇɐƃɐq nɐ ɐɔ ızǝʌ'ɐǝuǝu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
averea1916 206 mesaje Membru din: 14/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2010, ora 06:03
De la: tilsor, la data 2009-02-17 19:45:41Haideti sa incepem un subiect de la care,de fapt, putem fundamenta toate celelalte discutii ale noastre. Sunt 11 ! Sa nu uiti sa traiesti ,este cea mai importanta . Raporteaza abuz de limbaj
INCEARCA SA TRAIESTI BINE,NU TE UITA CA NU AI CU CE,PINA NU SE TREZESTE NORODUL !
|
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 09:26
SUNT nr.1 a scris,
cu parere de rau tin sa va anunt iubita mea doamna ca ati dat-o-n bara,un om normal care nu are probleme,nu are ce cauta la medicul psihiatru,io cred---parerea mea---ca respectivului i s-a facut mila de dumneavoastra si v-a luat banii degeaba ------------------ Nu mi-a luat nimeni nici-un ban.Im luna Martie am fost internata la diabet,si cu aceasta ocazie se verifica mai multe organe si am mers si acolo ca sa am un act pentru cei ca tine si pot da in judecata, pentruca nesimtirea e mare pe pamant in zilele noastre.Ca sa spui asa ceva unei persoane cu care nu ai locuit,sau nu ai trait in prejma ei,se numeste rautate de nedescris.Oamenii care sufera psihic au niste manifestari.Eu personal am mers cu o persoana care avea cu adevarat probleme din acest punct de vedere,timp de 40 de ani la medici psihiatri.Deci am cunoscut si am stat de vorba cu cei mai buni medici in domeniu.Daca personal as fi avut manifestari nu crezi ca acesti medici pe care-i vizitam frecvent,m-ar fi internat sau imi dadeau un tratament macar.Asa ca las judecata de partea lui Dumnezeu pentru cei ca tine sau altii care dau diagnostice nefiind medici. --------- ¡¡¡ ɐʇnɾɐ ǝuɯɐop ɔsǝɹop ɐʌ ɐɔıɥısd ǝʇɐʇɐuɐs ɐʇlnɯ ----------- Acum inteleg,tu erai cu susu-n jos si ai nevoie de medicul cel mare care-i primeste pe toti.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 17 August 2010, ora 10:28
Cine ma poate lamuri cu ceva?
Pamantul are peste 6,7 miliarde de locuitori. Catolici sant vreo 1,3 miliarde; Ortodoxi vreo 1,1 miliarde.... Protestanti, vreo 800 milioane... in total 3,2 miliarde... Restul de 3,5 miliarde ce sant? Peste jumatate din populatia pamantului nu este crestina... De ce credeti ca cele 10 porunci sant general valabile? Credeti ca Coranul nu are Legile lui? Credeti ca intreaga cultura Hindusa nu a lasat Legi fundamentale asemanatoare? China, Japonia pe unde or fi? Culturi vechi de peste 6000 de ani credeti ca nu mai au valoare, doar pentru ca Crestinismul ar fi superior? In numele acestui crestinism a aparut Inchizitia, Cruciadele, ca sa nu mai vorbim de distrugerea unor civilizatii superioare si infloritoare ca Mayasi, Azteci, Incasi... coflictul interminabil din Ulster ("Furiosii Domnului")Toate in numele Crestinismului. In numele Domnului.... Cele 10 porunci.... macar una de-am respecta-o: "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!" |
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 August 2010, ora 12:14
De la: Bursuc, la data 2010-08-17 10:28:51Cine ma poate lamuri cu ceva? Pentru ca "te iubesc ca pe mine insami", am copiat din Google o situatie in procente a religiilor pe glob. situatia pare a fi urmatoarea: - Crestini 33% - musulmani 21% - persoane nereligioase 17% (jumatate din ei sunt teisti dar nereligiosi) - hindusi 14% - primal-indigenous 6% - chineza traditionala 6 % - budisti 6% - evrei 0,22% Se pare ca cea mai mare surpriza o reprezinta musulmanii, au iesit mai multi decat se asteptau cei ce au facut studiul
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 12:40
Deci crestini sant 33%. Regret lipsa mea de documentare corecta dar comentariul se referea la ceilalti (n-am gresit prea mult deoarece "ceilalti" sant oricum mai mult de jumatate). Occidentul ii face pe acestia "fundamentalisti". Deocamdata ei nu ne-au bagat in cap cu forta "Coranul" , "Vedele", invataturile Zen sau tratatele de Yoga. Si nici n-au venit sa ne cotropeasca. ( Vezi Yugoslavia pentru ca este ortodoxa sau Coreea, Vietnam, Irak, Iran, Afganistan etc...)
Multumesc pentru precizari. Ma bucur ca dau peste oameni meticulosi aici. Este bine ca informatiile sa fie corecte, nu aproximative. Mea culpa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 13:24
De la: Bursuc, la data 2010-08-17 12:40:35Deci crestini sant 33%. Regret lipsa mea de documentare corecta dar comentariul se referea la ceilalti (n-am gresit prea mult deoarece "ceilalti" sant oricum mai mult de jumatate). Occidentul ii face pe acestia "fundamentalisti". Deocamdata ei nu ne-au bagat in cap cu forta "Coranul" , "Vedele", invataturile Zen sau tratatele de Yoga. Si nici n-au venit sa ne cotropeasca. ( Vezi Yugoslavia pentru ca este ortodoxa sau Coreea, Vietnam, Irak, Iran, Afganistan etc...) Draga Bursuc, nu am avut timp suficient (si nici acum nu am) ca sa dezvoltam subiectul, dar voi reveni mai tarziu. As fi vrut sa scriu raspunsul complet. Daca mai intri aici mai tarziu, sunt sigura ca vom comenta (si il completa) fiecare atat cat va sti.
|
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 13:43
De la: g_alina, la data 2010-08-17 13:24:20De la: Bursuc, la data 2010-08-17 12:40:35Deci crestini sant 33%. Regret lipsa mea de documentare corecta dar comentariul se referea la ceilalti (n-am gresit prea mult deoarece "ceilalti" sant oricum mai mult de jumatate). Occidentul ii face pe acestia "fundamentalisti". Deocamdata ei nu ne-au bagat in cap cu forta "Coranul" , "Vedele", invataturile Zen sau tratatele de Yoga. Si nici n-au venit sa ne cotropeasca. ( Vezi Yugoslavia pentru ca este ortodoxa sau Coreea, Vietnam, Irak, Iran, Afganistan etc...) Din pacate intru foarte putin pe Forum. Mai dau cu ochiul cand vad vreun raspuns. Nici eu nu prea am timp. Daca va fi sa fie, ne vom mai citi cu mult drag. Zi buna sa ai mai departe. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 15:19
Bursuc a scris,
Cine ma poate lamuri cu ceva? Pamantul are peste 6,7 miliarde de locuitori. Catolici sant vreo 1,3 miliarde; Ortodoxi vreo 1,1 miliarde.... Protestanti, vreo 800 milioane... in total 3,2 miliarde... Restul de 3,5 miliarde ce sant? Peste jumatate din populatia pamantului nu este crestina... De ce credeti ca cele 10 porunci sant general valabile? Credeti ca Coranul nu are Legile lui? Credeti ca intreaga cultura Hindusa nu a lasat Legi fundamentale asemanatoare? China, Japonia pe unde or fi? Culturi vechi de peste 6000 de ani credeti ca nu mai au valoare, doar pentru ca Crestinismul ar fi superior? In numele acestui crestinism a aparut Inchizitia, Cruciadele, ca sa nu mai vorbim de distrugerea unor civilizatii superioare si infloritoare ca Mayasi, Azteci, Incasi... coflictul interminabil din Ulster ("Furiosii Domnului")Toate in numele Crestinismului. In numele Domnului.... Cele 10 porunci.... macar una de-am respecta-o: "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!" ---------------- Poruncile nescrise au fost de la inceput puse de Dumnezeu in firea omului,pentru ca: -sau ne invinovatim sau ne dezvinovatim inte noi atunci cand gresim. -cand Cain a ucis pe Abel Dumnezeu la pedepsit. -Cand Adam si Eva au mancat din pomul oprit au fost pedepsiti. -Cand oamenii si-au inmultit nelegiuirile Dumnezeu a trimis potopul si a distrus toata omenirea salvand doar pe Noe si familia lui. Apoi Dumnezeu a ales un popor caruia i-a dat Legea scrisa cu degetul Lui pe doua lespezi de piatra ca sa fie o pilda si lumina pentru toate popoarele.Deoarece si in acest popor s-au inmultit nelegiuirile Dumnezeu l-a imprastiat printre popoare si stim cu totii ce au patit si cum au fost ucisi in majoritate.Atunci Dumnezeu si-a pus in aplicare planul sau ascuns pentru salvarea omului prin Domnul Isus Hristos.Acum Legea celor 10 porunci nu este numai pentru Evrei ci si pentru neamuri.Oricine doreste de pe tot pamantul sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca voia Lui sant rascumparati de Domnul Isus prin Sangele Sau de sub puterea diavolului si impacati cu Dumnezeu prin noul Legamant prin credinta prin taierea imprejur a inimi si minti facuta de Duhul Sfant trimis de Dumnezeu.Toti cei ce se vor intoarce si vor asculta vor fi salvati vor fi lumina vor fi cu Dumnezeu vor capata viata vesnica si cununile pe care le merita vor fi pe capul lor,vor avea bucurii pe care ochiul nu le-a vazut si la minte omului nu au ajuns........Ceilalti oameni,atei,care au religii ge nu sant dupa voia lui Dumnezeu adica intercaleaza Legea cu faradelegea vor pieri prin foc,tot asa cum au pierit prin apa pe timpul lui Noe,toata omenirea.De ce este crestinismul mai bun fata de toate religiile de pe pamant.Este mai bunpentru ca prin Domnul Isus capatam iertarea,pentruca a murit pentru noi.In afara de Domnul Isus nu este nuci-un mijlocitor intre om si Dumnezeu.Toti cei isi pun nadejdea in alti lideri sau zei nu vor birui pentruca liderii lor nu au inviat din morti,nu sant fara pacat si nu sant Fiul lui Dumnezeu singurul nascut din Tatal.Pe cand Domnul Isus este chiar Cuvantul lui Dumnezeu prin care au fost create toate lucrurile.Deci oameni acum pot alege ce vor sa fie :"Lumina sau cenusa" |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 17 August 2010, ora 15:47
De la: 9am121159, la data 2010-08-17 00:11:28 Nu comentariul meu a adus discutii necrestinesti , ci minciuna pe care ai sustinut-o tu , anume ca eu pacelesc oamenii ca NUMAI vitelul de aur este idol . Nu ti-ar strica sa citesti un pic de istorie elementara - ai avea informatia ca in Israelul vechiului testament nu existau icoane .
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 20 August 2010, ora 07:40
De la: tutenes, la data 2010-08-16 21:53:07De la: XYW, la data 2010-08-16 17:40:48De la: tutenes, la data 2010-08-15 12:20:03De la: g_alina, la data 2010-08-15 12:09:52Masoretii ai fost filologi evrei care au realizat , intre secolele V si X dupa Hristos , redactarea moderna al textului evreiesc al Bibliei si au vocalizat-o , adica au dotat-o cu vocalele nou create . Iarta-ma Tutenes....dar acest '''bolnav psihic''....ESTE FRATELE TAU ...CRESTIN ORTODOX...!!!!!! ....Cum poti vorbi asa de '''fratele''' tau???? Sau tu ''iubesti'' doar pe cine-ti face voia???(ca paganii).....Eu zic sa folosesti Duhul blandetii,multe rugaciuni....lumanari...pentru sufletul lui pacatos.!!!L-am primii la noi...dar nu este inca pregatit ,inca este sub pecetea celui rau....Domnul sa aiba mila de sufletul lui.!!! Luna trecuta am mai pierdut un suflet de poet...dar limba prea ascutita... suflete ratacite...God bless you...
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 August 2010, ora 08:17
Fiecare din noi are felul lui de a intelege cele scrise in biblie (VT si NT), la fel si eu. In primul rand ma feresc sa ies din "platoul" celor zece porunci care, practic nu mai conteaza de cine si cand au fost scrise pentru ca putea sa le scrie si un vajnic ateu, ele fac parte din "educatia sinelui" de a se respecta si a respecta restul lumii. Acolo unde se iese din ele, se aplica legea (nu discut cum si cat se plateste pentru greseli). Ce nu inteleg eu sunt doua aspecte. Primul: de ce trebuie sa spun pacatele unui preot cand eu mi le recunosc in fata lui Dumnezeu cand imi spun rugaciunile? Adica am o relatie directa, fara intermediari care uneori isi cam dau arama pe fata. si 2- Daca Isus s-a jertfit "varsandu-si sangele" pentru iertarea pacatelor, nu a facut-o pentru cei care au pacatuit pana la El? Cum mi se mai iarta mie pacatele cand El s-a jertfit acum mai bine de doua milenii? Eu sunt crestina dar cuvantul nu ma exprima pe mine pentru ca eu cred numai intr-un Dumnezeu al meu care, constat pe zi ce trece ca ma lasa sa fac bine atunci cand am tendinta spre aceasta si imi culeg roadele "muncii", si doar priveste atunci cand ma prabusesc luand-o pe-o cale gresita, deci nu ma pedepseste, ma lasa sa-mi descopar singura greselile pentru ca numai asa nu le voi mai repeta!
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 09:05
Pentru Tutenes,
Nu este nevoie sa mai citesc nici-o istorie deodata ce in Biblie scrie clar ca in Israel erau icoane.Iata versetele: Isaia 10/11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?" Isaia 21/9. �i iat� c� a venit c�l�rime �i c�l�re�i doi c�te doi." Apoi a luat iar�i cuv�ntul, �i a zis: "A c�zut, a c�zut Babilonul, �i toate icoanele dumnezeilor lui sunt sf�r�mate la p�m�nt!" Ezechel 23/14. Ea a mers chiar mai departe �n curviile ei. A z�rit pe ziduri ni�te zugr�veli de b�rba�i, ni�te icoane de Haldei zugr�vi�i cu culoare ro�ie, Numeri 33/52s� izgoni�i dinaintea voastr� pe to�i locuitorii ��rii, s� le d�r�ma�i to�i idolii de piatr�, s� le nimici�i toate icoanele turnate, �i s� le nimici�i toate �n�l�imile pentru jertfe. Ezechel 7/20. Se f�leau cu podoaba lor m�rea��, �i cu ea au f�cut icoanele ur�ciunilor lor, ale idolilor lor. De aceea le-o voi preface �n sc�rb� pentru ei. Isaia 10/10"Dup� cum m�na mea a pus st�p�nire pe �mp�r��iile idolilor, (unde erau mai multe icoane dec�t la Ierusalim �i �n Samaria), 11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 09:08
Dor de Dor
Dumnezeu nu este "bun"sau "rau". El pur si simplu exista indiferent daca sant sau nu biserici, indiferent daca sant preoti sau nu. Universul functioneaza dupa legile LUI si nu dupa dogme religioase. Noi avem libertatea de a ne armoniza viata dupa aceste Legi sau nu ( incalcarea oricarei legi, atrage imediat corectia) Daca un anumit popor il defineste ca Elohim, Budda, Brahman, Shiva sau cum i-o fi zicand in limbile lor, majoritatea popoarelor cred intr-un singur conducator universal. Numele nu poate fi identic deoarece limbile sant diferite. Dar toti recunosc ca este Omniprezent, Omnipotent si UNIC. Daca ar fi sa ne reamntim intrarea lui Iisus Hristos in Ierusalim de ziua Floriilor, am intelege ce s-ar intampla cu preotii daca ar veni a doua oara... (indiferent de confesiuni) Nicaieri in textele acceptate in Biblie, nu scrie sa ne rugam preotilor, sa ne confesam lor. Biserica a introdus termenul de "frica" Sa-ti fie frica... Dragostea lui Dumnezeu este dreapta, iertatoare si indelung rabdataore. de ce sa ne fie frica atunci? Cine este interesat sa traim cu frica in san? Dar, revenind la subiect, nu pot sa nu-mi aduc aminte ca respectarea celor zece porunci a fost lasata ca o Lege ce trebuie respectata si nu comentata sau predicata. Vorbaria multa este si ea un pacat... Un lucru este evident: au crescut numarul de Biserici, Catedrale (unele mai impunatoare ca altele) este plin de colegii, institute si facultati de teologie. S-au triplat numarul de preoti. Oamenii sant mai pacatosi, mai rai... ceva nu este in regula.... Mi-a placut comentariul tau chiar daca n-am facut remarci pe marginea lui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 09:16
9AM121159
Multumesc pentru raspuns. Cred ca in afara teoriilor, indiferent de confesiuni, Poruncile trebuie respectate. Cu mult inainte de predarea LEGILOR poporului evreu, au existat legi similare si la alte popoare. De exemplu Yama si Niyama, erau tot 10 porunci (5 porunci se refereau la ce are voie omul si 5 porunci se refereau la ce n-are voie omul. Prqactic si unele si altele zic acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Repet: sa le aplicam trebuie nu sa le comentam. De fapt cine am fi noi care am putea sa comentam ceva creat de Dumnezeu? E blasfemie. In rest, cum ai spus: fiecare avem libertatea sa alegem inte lumina sau cenuse... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 09:44
Dor de dor a scris
Fiecare din noi are felul lui de a intelege cele scrise in biblie (VT si NT), la fel si eu. In primul rand ma feresc sa ies din "platoul" celor zece porunci care, practic nu mai conteaza de cine si cand au fost scrise pentru ca putea sa le scrie si un vajnic ateu, ele fac parte din "educatia sinelui" de a se respecta si a respecta restul lumii. Acolo unde se iese din ele, se aplica legea (nu discut cum si cat se plateste pentru greseli). Ce nu inteleg eu sunt doua aspecte. Primul: de ce trebuie sa spun pacatele unui preot cand eu mi le recunosc in fata lui Dumnezeu cand imi spun rugaciunile? Adica am o relatie directa, fara intermediari care uneori isi cam dau arama pe fata. si 2- Daca Isus s-a jertfit "varsandu-si sangele" pentru iertarea pacatelor, nu a facut-o pentru cei care au pacatuit pana la El? Cum mi se mai iarta mie pacatele cand El s-a jertfit acum mai bine de doua milenii? Eu sunt crestina dar cuvantul nu ma exprima pe mine pentru ca eu cred numai intr-un Dumnezeu al meu care, constat pe zi ce trece ca ma lasa sa fac bine atunci cand am tendinta spre aceasta si imi culeg roadele "muncii", si doar priveste atunci cand ma prabusesc luand-o pe-o cale gresita, deci nu ma pedepseste, ma lasa sa-mi descopar singura greselile pentru ca numai asa nu le voi mai repeta! ---------------- Poruncile au fost puse de la creatiune in firea oamenilor de catre Dumnezeu ca o Lege nescrisa.Apoi Dunezeu a gasit cu cale sa pregateasca un popor care sa fie lumina pentru neamuri.Dumnezeu personal a scris cu degetul Lui pe doua lespezi de piatra a celor zece porunci.Poruncile nu s-au desfintat si nu se vor desfinta nicodata,nici acum nici in vesnicii.Poruncile dau doua feluri de neprihanire: - Neprihanirea fata de aproapele, - Neprihanirea pe care o da Dumnezeu prin credinta,deaceia trebuie pazite toate cele zece porunci inclusiv pazirea Sambetei ca zi de odihna si de sarbatoare in cinstea lui Dumnezeu.Este bine ca nu te spovedesti la popa,nici nu trebuie.Domnul Isus spune:"Veniti la Mine Preotul Cel Mare care sant nevinovat,nemuritor si pot mijloci vesnic pentru voi,pe cand preotu pamantesc este vinovat ca si voi,muritor ca si voi si nu poate mijloci vesnic pentru voi" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 09:47
9AM121159
Multumesc pentru raspuns. Cred ca in afara teoriilor, indiferent de confesiuni, Poruncile trebuie respectate. Cu mult inainte de predarea LEGILOR poporului evreu, au existat legi similare si la alte popoare. De exemplu Yama si Niyama, erau tot 10 porunci (5 porunci se refereau la ce are voie omul si 5 porunci se refereau la ce n-are voie omul. Prqactic si unele si altele zic acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Repet: sa le aplicam trebuie nu sa le comentam. De fapt cine am fi noi care am putea sa comentam ceva creat de Dumnezeu? E blasfemie. In rest, cum ai spus: fiecare avem libertatea sa alegem inte lumina sau cenuse... -------------- Da alegerea este libera,Dumnezeu nu forteaza pe nimeni. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2010, ora 10:02
De la: Bursuc, la data 2010-08-20 09:08:16Dor de Dor (Sa nu va surprinda faptul ca raspund din alt cont. A fost intrerupt curentul si cand am redeschis PC, am gasit mesaj in acest cont, dar indiferent din care scriu semnez Galina/ numele meu real/ Ceea ce ati scris de fapt este un detaliu la ce ma referisem eu: ma straduiesc sa nu calc "cele zece porunci" nu numai pentru a fi draga lui Dumnezeu ci si pentru a nu primi rasplata prevazuta in legile juridice. In plus eu ma simt in echilibru atunci cand stiu ca prin ceea ce fac nu supar pe nimeni dar mintea mea nu verifica daca prin ce intreprind se incadreaza in porunci pentru ca ele coexista de mult timp in fiinta mea. Zic totusi ca trebuie reamintite "Cele zece porunci" fie si in discutii contradictorii, unii fiind mai in tema, altii doar pe dinafara, pentru ca astfel constientizam locul pacatului in sufletul nostru. Desi comentariul a cazut pe viziunea mea scrisa mai in rezumat, inca nu mi s-a raspuns la ceea ce voiam sa aflu. De ce am scris? Pentru ca si in alte topicuri am pus intrebarile si tot asa au fost ocolite raspunsurile. Este clar in textul meu ca nu frica de pedeapsa ma echilibreaza ci constiinta de a discerne intre bine si rau. Va multumesc!
|
|
|
|

suflete ratacite...God bless you...