back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 15:40

Isus a fost crucificat vineri 3 aprilie , anul 33 , ora 3 pm , plus-minus 5 minute....si a inviat duminica 5 aprilie , anul 33, la ora 4 am ...la ora 5 si 25 de minute au venit la mormant cele trei mironosite care au gasit mormantul gol ...asta da ....dovada ...ca isus a inviat....de unde stim ca nu a fugit sau ca nu a fost rapit ?Sau poate ca nici nu a existat ...avand in vedere ca nici macar Petre Ispirescu nu a scris nimic despre el....si nici Ion Creanga

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 23:12

Un SABAT fericit tuturor
--------------
Multumim,pacea Domnului.......maranata.

sarut mana iubita doamna,aveti toata stima si admiratia mea

Psst!....ce e maranata?
-----------------
MARANATHA inseamna DOMNUL VINE........nu s-a batut "H" la tastatura.

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 23:15

Un SABAT fericit tuturor
--------------

-------
Domnul sa va binecuvinteze,sa va calauseasca la adevar prin indurarea Sa Amin.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 23:16

De la: 9am121159, la data 2010-09-05 23:12:48 Un SABAT fericit tuturor
--------------

Psst!....ce e maranata?
-----------------
MARANATHA inseamna DOMNUL VINE........nu s-a batut "H" la tastatura.

Multumesc, doamna!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 08:37

KAPROV,
Isus a fost crucificat vineri 3 aprilie , anul 33 , ora 3 pm , plus-minus 5 minute....si a inviat duminica 5 aprilie , anul 33, la ora 4 am ...la ora 5 si 25 de minute au venit la mormant cele trei mironosite care au gasit mormantul gol ...asta da ....dovada ...ca isus a inviat....de unde stim ca nu a fugit sau ca nu a fost rapit ?Sau poate ca nici nu a existat ...avand in vedere ca nici macar Petre Ispirescu nu a scris nimic despre el....si nici Ion Creanga
-------------
A inviat si l-au vazut,cele trei femei,ucenicii,cei doi spre Emanus,si multi alti.Citeste Biblia.L-am vazut si eu in vis de doua ori.Pace si lumina.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 08:52

De la: 9am121159, la data 2010-09-07 08:37:02KAPROV,
-------------
A inviat si l-au vazut,cele trei femei,ucenicii,cei doi spre Emanus,si multi alti.Citeste Biblia.L-am vazut si eu in vis de doua ori.Pace si lumina.

Cei care l-au vazut nu au credibilitate....erau interesati....Iar in vis nu cred ca ti-a aparut isus ....te gandesti prea mult la religie si ca urmare ajungi sa visezi ceva de genul asta ....Eu visez des ca zbor ....asta nu inseamna ca voi zbura vreodata ...nu sunt atat de naiv sa cred asa ceva...

ion00

367 mesaje
Postat pe: 8 Septembrie 2010, ora 20:24

De la: _KARPOV, la data 2010-09-05 15:40:25

Raspunsurile sunt simple:Dvs nu credeti in Isus!

ISTORICI PAGANI

-Pliniu cel Tanar(61-110 d Hr) crede in existenta Lui Hristos. In corespondenta catre imparatul Traian pomeneste numele Lui Hristos de doua ori.
-Tacitus istoric roman 55-120 d Hr.A scris istoria Romei in care pomeneste numele Lui Hristos,atunci cand Nero a dat foc Romei si a dat vina pe crestini
-Suetoniu 120 d Hr a fost magistru epistolorum al imparatului Adrian. Cautand in arhive,a gasit date despre viata primelor 12 cezari.Descriind viata lui Claudiu,care a fost imparat intre anii 41-54 d Hr spune:"el a alungat din Roma pe evreii,care sub influenta lui Chrestus,au facut mare tumult"
-Thalus un sclav eliberat al imparatului Tiberiu. Prin anii 52 a scris o istorie a Greciei si a relatiilor ei cu Asia de la razboiul Troian pana in zilele sale.In a treia carte a istoriei sale,el vorbeste de intunericul care a fost in timpul rastignirii Lui Isus',si spune ca a fost o eclipsa de soare.
-Imparatul Adrian 117-138 d Hr,a scris doua scrisori lui Minucius Fundanus,procurorul din Asia pe la 125 in care se porunceste ca crestinii sa nu fie dati mortii fara dovezi si se pomeneste numele Lui Hristos. Scrisoarea este pastrata de Vopisicus in Viata lui Saturnius.

SCRIITORI PAGANI
-Lucian,satiric din timpul domniei lui Marcu Aureliu161-180 d H. Se refera la "sofistul crucificarii' si ia ridiculizeaza pe crestini ca ignoranti,creduli dar nu tagaduiesc istoricitatea Lui Isus.
-Celsus filozof grec.A fost un aprig adversar a Bisericii crestine,avand cunostiinte bogate despre Isus. In anul 178 d Hr a scris a scris o lucrare impotriva crestinilor cu titlul: "Cuvant Adevarat".In aceasta lucrare ironizeaza nasterea Lui Isus din fecioara,minunile si invierea Sa.
-Iulian Apostatul imparat roman care sa lepadat de credinta incercand sa restabileasca cultul pagan. A scris o carte:"Contra Galilenilor" in care huleste pe Isus,tagaduindu-I divinitatea dar nu si Istoricitatea.El a mai spus "Ce fel de celibritate are Isus...Crestiniii sint de compatimit caci si-au ales ca Dumnezeu un om simplu,ucis pe cruce..'

NUMELE LUI ISUS SCRIS IN SCRIERELE EVREESTI
-Iosif Flaviu istoric 37-100 d Hr evreu din Ierusalim.Sa nascut intr-o familie de preoti,iar la 19 ani intra in partidul fariseilo.In 63 d Hr viziteaza Roma iar in anul este numit comandant de trupe in Galilea,apoi intra in slujba romanilor,ajungand interpret a lui Titus. El scris doua lucrari de seama: 'Istoria razboaielor Iudeii" si 'Antichitati iudaice. In Antichitati" 18,3,3 gasim o marturie a lui privind o perioada grea de guvernare a lui Pilat,spunand ca in acea perioada s-a ridicat Isus,care a abatut pe multi iudei,greci.Mai departe Iosif Flavius vorbeste de rastignirea Lui Isus pe cruce in urma acuzarii de catre conducatori lor.
-Talmudul,cartea doctrinelor,jurisprudenta si intelepciunea rabinica. Ea cuprinde 12 volume.folii mari..In Misna.partea a doua "Ghemara" se pomeneste de Isus spunandu-se ca a fost un fiu nelegitim ala Mariei,ca a invatat arta magiei in Egipt si ca a practicato in Palestina.

NUMELE LUI ISUS POMENIT IN ALTE SCRIERI
-Mara bar Seropion prin anul 73 d Hr pomeneste numele Lui ISUS intr-o scrisoare in limba siriana .Aceasta scrisoare sew gaseste in original la Muzeul Britanic.
-Filozoful Quadratus din Atena a imanat imparatului Adrian o scrisoare in apararea crestinilor cand acesta a vizitat Atena in anul 125 d Hr.El scrie; 'Faptele Mantuitorului au fost intodeauna inaintea ta,caci ele au fost adevarate minuni;aceia pe care I-a vindecat,pe care I-a inviat din morti,au fost vazuti nu numai cand i-a vindecat si cand i-a inviat ci au fost intodeauna prezenti.....
-Juatin Filozoful Nascot in 103 din parinti pagani la Nicopolis,de unde a emigrat in Samaria,a scris doua apologii de aparare a crestinilor. El zice:�Cand L-au crucificat,ei au scos limba si clatinau din cap zicand:�Cel ce a inviat pe morti,sa se scape acum pe sine�...
-Coranul islamic in vreo 20 de pagini mentioneaza numele Lui ISUS.
-Numele Lui Isua apare in unele dialoguri:Atanasius-Zachaeurs, Timotei-Acuila,Papiscus-Iason Si multi oameni necredinciosi care credeau in istiricitatea Lui Isus,dar necrezand in minunile Sale sau in Dumnezeirea Lui au scris ceva despre El.
-Apoi,nu in ultimul rand ci in primul rand Biblia vorbeste despre Isus.Atat cei apropiati Lui,oamenii neutri,cat si vrajmasii Lui,L-au vazut si stiau ca este o persoana reala,un om.S-ar putea spune mai mult,dar consider ca este deajuns pentru a arata ca Isus Hristos a existat cu adevarat.

Pentru a-L cunoaste si noi azi trebuie sa ne ducem la El cu pacatele noastre spunandu-I din inima:Doamne! Sunt un pacatos.Ai murit si pentru mine.Iarta-ma te rog!

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 22:01

intrati pe www.revelatia.ro sectiunea video si veti vedea mai multe.

Maranatha
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 22:16

De la: tilsor, la data 2010-09-10 22:01:25intrati pe www.revelatia.ro sectiunea video si veti vedea mai multe.

Si cam ce ni se va revela? ....Alti mult prea...cuviosi,prea iubiti,sfinti parinti,monahi,prea inalti.....de nu le poti ajunge cu prajina la nas..ci doar cu banii in portofele...?

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 23:36

De la: Ic3, la data 2010-09-10 22:16:17
De la: tilsor, la data 2010-09-10 22:01:25intrati pe www.revelatia.ro sectiunea video si veti vedea mai multe.

Si cam ce ni se va revela? ....Alti mult prea...cuviosi,prea iubiti,sfinti parinti,monahi,prea inalti.....de nu le poti ajunge cu prajina la nas..ci doar cu banii in portofele...?

ADEVARUL PUR...

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 23:37

Cele 10 porunci ....sunt doar 10 - deoarece au fost gandite pentru un grup restrans de oameni....Cred ca era vorba de locuitorii unei pesteri...La nivel de oras stat sau stat era nevoie de un cod precum cel al lui Hamurabi (peste 200 de legi ) care a aparut cu vreo 500 de ani inainte de pietricelele lui moise , care inca traia si gandea la nivel de epoca de piatra.....

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 21:19

De la: _KARPOV, la data 2010-09-10 23:37:17

Cele 10 porunci ....sunt doar 10 - deoarece au fost gandite pentru un grup restrans de oameni....Cred ca era vorba de locuitorii unei pesteri...La nivel de oras stat sau stat era nevoie de un cod precum cel al lui Hamurabi (peste 200 de legi ) care a aparut cu vreo 500 de ani inainte de pietricelele lui moise , care inca traia si gandea la nivel de epoca de piatra.....

Karpov draga,cel putin le cunosti pe cele 10 porunci??????......ca sa nu te intreb de cele 200 ale unui om numit....?//...chiar nu-l cunosc

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

834 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 21:29

Mit sau adevr de necontestat!
Top 10 mistere ale Bibliei
autor: Alexandru Safta
Lumini si umbre in Pacific (
din aceeasi categorie
Comoara din Afganistan � adevaratul motiv al invaziei americane?

Comoara din Afganistan � adevaratul motiv al invaziei americane?

Un intelept proverb din vechime spune ca �Minciuna are picioare scurte�. O scurgere recenta de informatii privind zacamintele naturale care se ascund in subsolul afgan...
Requiem pentru Pavarotti

Requiem pentru Pavarotti

Intr-o epoca a disolutiei valorilor de toate felurile, cand kitch-ul este aureolat precum o Arta, cand facilul si impostura au ajuns idealuri de masa, iar personaje meschine...
Pe culmile cruzimii � Experimentele pe oameni

Pe culmile cruzimii � Experimentele pe oameni

Simpla idee ca cineva se gandeste la oameni ca la niste cobai, biete vietati inchise in laboratoare, cu destin volatil si viitor incert, pare desprinsa din fabulatiile unei...
articole asemanatoare
Posedarea diavoleasca: cand Satana preia fraiele

Posedarea diavoleasca: cand Satana preia fraiele

Cum este atunci cand, fara niciun avertisment, cineva iti patrunde in casa, iti aseaza lucrurile cum vrea, face dezordine, distruge si murdareste totul in calea sa, iti trateaza...
Motivul Invierii in afara crestinismului

Motivul Invierii in afara crestinismului

Daca invierea lui Hristos este socotita de majoritatea Bisericilor crestine drept cel mai mare miracol biblic � in urma ei, Iisus fiind recunoscut de toti credinciosii ca...
Svalbard, speranta de dupa apocalipsa

Svalbard, speranta de dupa apocalipsa

O viziune optimista asupra omenirii ar spune ca, pe masura ce anii trec, natiunile lumii se coalizeaza, oamenii evolueaza, popoarele � ca intreg � se �civilizeaza�...
apropo citeste pe apropo
Accidente auto in care soferii au evitat moartea in ultima secunda! (Video)
Accidente auto in care soferii au evitat moartea in ultima secunda! (Video)

Suntem convinsi ca sunt mult mai multe evenimente rutiere, din care soferii - si chiar pasagerii - scapa de moarte ca prin urechile acului, dar noi am selectat doar doua:...
go4it citeste pe go4it
Elixirul vie�ii seculare, neb�nuita pasiune a lui Henri Coand� (14:17)
Elixirul vie�ii seculare, neb�nuita pasiune a lui Henri Coand� (14:17)

De-a lungul existen�ei, omul a c�utat s� dezlege misterele vie�ii �i, chiar dac� au mai r�mas �nc� multe lucruri de l�murit, putem spune c�...
mediafax citeste pe intrefete
Ce se poarta in dormitor? Trenduri, trucuri si idei
Ce se poarta in dormitor? Trenduri, trucuri si idei

Cand vine vorba de designul dormitorului, putini dintre noi isi pun in aplicare creativitatea pentru a face aceasta incapere moderna, eleganta si cu personalitate...
mediafax citeste pe mediafax
Sorin Ovidiu V�ntu, aflat �n arest, nu-�i ia medicamentele �i nici nu m�n�nc�
Sorin Ovidiu V�ntu, aflat �n arest, nu-�i ia medicamentele �i nici nu m�n�nc�

Sorin Ovidiu V�ntu, arestat din 10 septembrie, nu �i ia medicamentele �i nici nu m�n�nc�, au declarat, s�mb�t�, surse din cadrul arestului Direc�iei...
Top 10 mistere ale Bibliei
Foto (11)

Biblia! Exista oare in cunoasterea umana vreun obiect, vreun loc sau o persoana despre care sa se poata dezbate, acuza si povesti mai mult decat despre Biblie? Cu siguranta putine lucruri din cultura omeneasca pot egala Scripturile cand vine vorba despre istorie, legende si controverse. Biblia este un izvor de cunoastere, este piatra de temelie a crestinatatii si cartea de capatai a peste un miliard de credinciosi din toata lumea. Dar, in acelasi timp, traducerea sa din ebraica, aramaica si greaca vecche, limbajul incifrat, pasajele lipsa si modul tainic in care este scrisa, inconjoara de mister o suita de subiecte si episoade cu �atingere� divina. Zece dintre acestea se disting prin mistificarea tesuta in jurul lor.

10. SFANTUL GRAAL
Misterul: Unde este Sfantul Graal?

Potrivit mitologiei crestine, Sfantul Graal a fost amfora, vasul sau cupa folosita de catre Iisus la Cina cea de Taina, recipient despre care se spune ca ar poseda puteri miraculoase. Exista o legenda care vorbeste despre Iosif din Arimateea, un apropiat al lui Iisus si cel care i-a ingropat trupul lipsit de viata, cel care a intrat in posesia Graalului dupa ce o aparitie chiar a Mantuitorului i l-ar fi inmanat. Iosif ar fi luat vasul si le-ar fi cerut apostolilor sai sa il transporte pe teritoriul Britaniei. Credinta in Graal si interesul fata de posibilele locuri unde s-ar putea afla nu au palit niciodata. S-a presupus, de-a lungul timpului, ca el ar fi in posesia mai multor grupuri. Cele mai multe suspiciuni in acest sens le-au trezit Cavalerii Templieri, probabil pentru ca acestia se aflau la apogeul influentei lor in perioada in care povestile despre Graal au inceput sa circule.

Exista, in unele biserici, cupe asupra carora cade banuiala ca ar fi, fiecare, Graalul. Un astfel de exemplu este cel al Catedralei Sfanta Maria din Valencia, al carei Sfant Potir se crede ca ar fi fost transportat de Sfantul Petru la Roma in primul secol, si apoi in Huesca, Spania, de catre Sfantul Laurentiu, in secolul III. Potirul din Valencia prezinta unele caracteristici pentru care s-ar califica in pozitia de adevarat Graal, originile lui fiind aproximate intre secolul IV i.Ch. si sec I d.Ch., undeva in Orientul Mijlociu. Alte istorii sustin ideea ca Graalul ar fi ingropat sub Capela Roslin sau zace adanc in pivnitele Turnului Sfantului Mihail, de pe dealul Glastonbury, Marea Britanie. In acelasi timp, unele izvoare avanseaza ideea ca membrii secreti ai unei linii de sange oculte protejeaza Graalul. Totusi, poate cea mai sumbra suspiciune care planeaza in jurul acestei idei, nascuta de la forma latina a termenului "San Graal" - "Sang real", adica "sange regal", vizeaza existenta unor posibili urmasi ai lui Iisus Hristos, urmasi pe care i-ar mentiona chiar unele din numeroase scripturi apocrife (scripturi scrise in acelasi timp sau chiar mai devreme decat cele biblice, dar care nu au intrat in alcatuirea Bibliei). Dar aceasta ramane, pana la probe elocvente, doar o nascocire de impact a unui best-seller contemporan.

9. CHIVOTUL LEGAMANTULUI
Misterul: Unde este Chivotul Legamantului?

Chivotul Legii, cum se mai numeste artefactul mentionat in capitolul Exodului din Biblie, reprezinta cea mai importanta comoara a "Poporului Ales". Pentru israeliti, el constituia cel mai sacru obiect de pe Pamant, creat de Dumnezeu Insusi, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Chivotul era un cufar masiv, poleit cu aur, lung de 118 centimetri, inalt si lat de 78 centimetri, cu o pereche de manere din lemn de o parte si de cealalta si cu doi heruvimi din aur dispusi fata in fata, cu aripile intinse, deasupra capacului. Cufarul trebuia sa adaposteasca relicvele sacre, printre care cele doua table de piatra pe care erau scrise Cele Zece Porunci si un vas cu mana din cer, care cazuse spre hrana evreilor in pustie, dupa ce trecusera Marea Rosie, cand au fost eliberati din robia Egiptului. Ierusalimul, capitala regatului israelian si casa Templului lui Solomon, era si locul in care era gazduit Chivotul Legamantului.

In 607 i.Hr orasul a fost jefuit de catre babilonieni, sute de mii de evrei fiind ucisi. 70 de ani mai tarziu, cand israelitii s-au intors in cetate, Chivotul disparuse. De atunci, nu se stie sigur ce s-a intamplat cu acesta relicva nepretuita, iar diferitele zvonuri au fost alimentate numai de speculatii. Dintre acestea, cea mai raspandita este cea conform careia Chivotul ar fi fost ascuns de catre israeliti inainte de a fugi din oras, odata cu ocupatia babilonienilor. Locatiile posibile se spune ca ar fi Muntele Nebo din Egipt sau Etiopia. Intrebarea este, insa, daca chivotul fusese ascuns de catre israeliti, de ce acestia nu l-au recuperat cand s-au intors sa-si reconstruiasca orasul?In ciuda lipsei unor dovezi istorice, credinta ortodocsilor etiopieni in Chivotul din Aksum continua sa fie puternica. Conform legendei, in imensul sit funerar al regilor de la Aksum a fost ascuns Chivotul Legii, comoara cea mai de pret a Israelului. Vechi de peste 1.700 de ani si inalt de 24 de metri, Obeliscul din Aksum, in care se presupune ca se afla Chivotul, cantareste nu mai putin de 100 de tone. Misterul ridicarii absolut incredibile a obeliscului i-a facut pe multi sa lanseze fel de fel de teorii, care mai de care mai fantasmagorice. Insa, nici pana in ziua de azi, arhelogii nu au putut explora in intregime labirintul subteran aflat sub colosul de granit. Pe langa acestea, oamenii de stiinta din zilele noastre nu au reusit sa isi explice de ce labirintul subteran e pazit atit de strasnic de capcane mortale pentru oricine incearca sa exploreze tunelurile. Unii cred ca chivotul a fost distrus de catre babilonieni, in timp ce credinta altora este ca insusi Dumnezeu a ascuns chivotul printr-o interventie divina si ca artefactul va fi gasit doar de catre cei drepti. Dat fiind ca nu exista nicio mentiune despre distrugerea acestuia, oamenii nu au incetat nici pana astazi sa-l caute si sa incerce dezlegarea marelui mister.

8. SODOMA SI GOMORA
Misterul: Au fost orase reale? Si daca da, unde se se aflau?

Pentru pacatele si murdaria morala a locuitorilor lor, Sodoma, Gomora, Adma si Zeboim au fost distruse prin "foc si pucioasa venita de la Dumnezeu din ceruri" (Geneza 19:24-25). In crestinism si in islam, numele celor doua orase au devenit sinonime cu pacatul total, impardonabil, iar caderea lor se confunda cu manifestarea proverbiala a maniei Domnului. Totusi, existenta istorica a Sodomei si a Gomorei este, inca, un subiect de dezbatere in radul arheologilor. Biblia le indica amplasarea undeva in apropierea Marii Moarte. Posibili candidati devin, in aceasta situatie, siturile descoperite sau vizitate de arheologii Walter E. Rast si R Thomas Schaub in 1973, intre care se numara si Bab edh-Dhra, excavat in 1965 de catre arheologul Paul Lapp.

Alte posibilitati includ regiunile Numeira, es-Safi, Feifeh si Khanazir, care au fost si ele vizitate de Schaub si Rast. Toate aceste situri se afla in apropierea Marii Moarte, prezinta urme de arsuri si de sulf pe multe din pietre si sunt caracterizate, se pare, de o incetare subita a popularii catre finalul Epocii timpurii a Bronzului. La sud de Marea Moarta se afla un munte cunoscut ca Muntele Sodoma. Amplasarea celor cinci orase despre care se spune ca au fost distruse odata cu Sodoma si Gomora a fost stabilita prin realizarea unor harti cu ajutorul satelitilor, prin identificarea formelor geometrice, in special rectangulare. Peretii oraselor descoperite in aceste locuri si casele dintre ei au dimensiuni substantiale, indicand faptul ca oameni de mare statura au populat candva aceste locuri. Chiar si urmele unui ziggurat (piramida in scari) au fost gasite,alaturi de forme similare ca forma Sfinxului din Egipt se afla in regiune. S-au gasit aici sute de formatiuni sulfuroase, pietre compuse din pura pudra de sulf. Supuse testelor celor mai mari experti vulcanologi, s-a confirmat ca nicaieri in alta parte a lumii, chiar in preajma vulcanilor activi, nu s-au mai gasit pietre de asemenea compozitie.

7. GRADINA EDENULUI
Misterul: Unde se afla Gradina Edenului?

In timp ce majoritatea teologilor si initiatilor "biblici" considera ca pasajul care istoriseste despre Gradina Edenului este, cel mai probabil, simbolic, altii sunt de parere ca locul a existat intr-adevar, chiar aici, pe Pamant. Mai mult, Biblia ar oferi unele indicii destul de clare cu referire la locatia sa exacta. Aceasta convingere a condus la organizarea multor incercari de a localiza Gradina. Povestea creatiei din Geneza mentioneaza amplasarea geografica atat a Edenului, gradina celor patru rauri biblice (Pison, Gihon, Tigru si Eufrat), cat si a celor trei regiuni biblice ( Havila, Asiria si Kush).

Exista ipoteze ce indica pozitia Edenului fie in zona izvoarelor raurilor Tigru si Eufrat, la nord de Mesopotamia, fie in Iraq, in Africa, ori in Golful Persic. In timp ce adevarata locatie ramane un mister, exista un amanunt fascinant al povestii: Etiopia este mentionata ca fiind in apropierea sau imprejmuind Gradina Edenului in Geneza 2:13 ( "Si numele celui de-al doilea rau este Gehon, acelasi care a urzit taramul Etiopiei"). Inca din 1974, paleontologii au excavat prin sase milioane de ani de viata si au conchis ca Etiopia poate fi declarata locatia stiintifica a originilor umane, o adevarata Gradina a Edenului, din perspectiva Stiintei.

6. CODURILE BIBLICE
Misterul: Biblia pare sa contina mesaje incifrate; este o coincidenta?

"Iar tu Daniele, tine ascunse cuvintele si pecetluieste cartea pana la sfarsitul lumii", Daniel, 12:4. Cercetarile unor oameni de stiinta au confirmat, in ultimii ani, o ipoteza care sustinea ca in Biblie exista inclus, pe langa indrumarile spirituale evidente, si un anumit cod secret care poate dezvalui evenimente care au avut si vor avea loc cu mii de ani dupa scrierea Bibliei. Codul biblic a fost descoperit in Vechiul Testament din versiunea originala a Bibliei, scrisa in limba ebraica. Autorul acestei descoperiri este dr. Eliyahu Rips, unul dintre cei mai mari experti din lume in teoria grupurilor, aflata la baza fizicii cuantice. Descoperirea lui Rips a fost confirmata de matematicieni de renume de la Harvard, Yale si Universitatea Ebraica. La 1 septembrie 1994, prim-ministrul israelian Ytzhak Rabin era avertizat printr-o scrisoare a unui matematician evreu ca numele sau a fost decodificat din textul Bibliei, alaturi de sintagma "criminal va asasina". Mesajul a fost ignorat. La 4 noiembrie 1995, Rabin a fost ucis cu un glont in spate de catre un individ care se credea investit cu o misiune divina. Este vorba despre o asasinare codificata in Biblie cu peste 2000 de ani in urma?

In urma evenimentului, o intreaga serie de alte episoade descifrate explicit din Biblie s-au adeverit. Teoria lui Rips despre codul biblic considera Biblia ca o gigantica grila de cuvinte incrucisate. Pentru a gasi codul, Rips a eliminat toate spatiile dintre cuvinte si a transformat intreaga Biblie originala intr-un sir continuu de litere, cuprinzand 304.805 caractere. Informatiile sunt obtinute prin selectarea fiecarei a N-a litera, unde N are o valoare precisa si corespunzator aleasa. Un exemplu simplu ar fi urmatorul: avem propozitia "Cum sa obtii date", pe care o compactam si ea devine "cumsaobtiidate", din care vom selecta, incepand cu prima, fiecare a cincea litera - "CumsaObtiiDate" si rezulta astfel cuvantul "cod"". Cu ajutorul unui calculator, sunt cautate in aceasta matrice formata de textul biblic adus in forma descrisa mai sus, cuvinte si fraze ascunse de condurile de intervale. Se incepe de la prima litera a Bibliei si se cauta pentru fiecare secventa de intervale posibila cuvintele solicitate, descifrate cu intervale de una, doua, trei litere etc., pana la cateva mii. Apoi se repeta aceeasi operatie de cautare incepand de la cea de-a doua litera si continuand astfel pana la ultima litera a Bibliei.

5. TRIBURILE PIERDUTE
Misterul: Ce s-a intamplat cu Cele Zece Triburi Pierdute ale Lui Israel?

Inca de cand asirienii au exilat triburile pierdute ale lui Israel, in secolul VIII i.Chr., misterul continuarii vietii lor din acel moment s-a adancit cu timpul, fara a se fi elucidat vreodata. Unde s-au dus? Sunt legitime declaratiile unor grupuri contemporane, care pretind ca descind direct din Triburile Pierdute? Cu mai bine de 2.700 de ani in urma, asirienii au exilat cele zece triburi din Regatul lui Israel. In anii 722-721 i.Ch., Cele Zece Triburi care compuneau Regatul nordic al Israelului au disparut. Cucerite de regele asirian Shalmaneser V, au fost exilate catre Mesopotamia superioara si Medes, Siria si Iraq din zilele noastre. Cele Zece Triburi nu au mai fost vazute de atunci. Sau nu e chiar asa? Iacob, fiul Patriarhului Abraham, a fost redenumit Israel atunci cand Dumnezeu i s-a revelat in timp ce acesta parasea Padn-Aram, si l-a binecuvantat. Iacob a avut 12 fii, dintre care fiecare a devenit tatal cate unuia dintre cele douasprezece triburi ale lui Israel: Reuven, Shimon, Levi, Yehuda, Issachar, Zevulun, Dan, Naphtali, Gad, Asher, Joseph, Benjamin.

In Tara lui Canaan, fiecare dintre cele 12 triburi israelite a intemeiat cate o regiune diferita de o parte si de cealalta a Raului Iordan. Dupa o perioada mai indelungata, o monarhie a fost stabilita, dar odata cu moartea Regelui Solomon, statul a fost divizat in doua. Triburile s-au despartit pe linii politice si teritoriale, cu Judah si Benjamin in sud, loiali casei Davidiene, si restul triburilor in nord, conduse prin succesiune monarhica. Triburile sudice constituie radacinile istorice ale celor mai multi evrei asa cum sunt ei cunoscuti astazi. Iar cele Zece Triburi ale Regatului Nordic? Se pare ca au fost eliminate pentru eternitate. Dar profetul Ezekiel a visat la un viitor diferit: "Ii voi lua pe fii lui Israel si ii voi aduna de o parte si aduce pe pamantul lor. Si nu vor mai fi impartiti in doua regate". Peste secole si continente, cuvintele profetice au sadit in sufletele evreilor ideea ca cei din aceeasi semintie vor fi readusi laolalta si vor reconstrui regatul Domnului. Dar intai, cele Zece Triburi Pierdute trebuie sa fie gasite. Exista unele izvoare care atesta ca urmasi ai acestor triburi ar fi fost gasiti in Persia si in peninsula Araba de catre Benjamin din Tudela, fiul lui Jonah, care in 1165 s-a angajat intr-un periplu prin lume, vizitand cu predilectie comunitatile evreiesti. Totusi, raman numai presupuneri.

4. FARAONUL EXODULUI
Misterul: Cine a fost faraonul Exodului?

Este limpede ca acest atribut ii apartine faraonului care stapanea Egiptul Antic in perioada cand Moise a despartit apele Marii Rosii si si-a condus poporul catre libertate, in ceea ce a ramas cunoscut drept Exodul. Dar cine anume a fost acest faraon, dat fiind faptul ca in acest episod din Biblie nu i se atribuie o identitate concreta? In mod logic, pare relativ usor de dedus, facand o paralela intre momentul Exodului si faraonul Egiptului de la acea vreme. Insa si asupra Exodului planeaza dispute privind data exacta a evenimentului biblic. Cercetatorii au conchis, descifrand incadrarea cronologica sugerata in Regi 6:1, ca Scripturile ar avansa anul 1445 i.Chr. ca an al Exodului. Daca informatia este corecta, acesta s-a intamplat in cel de-al treilea an de domnie al faraonului Amenhotep al II-lea.

Totusi, conform unor informatii suplimentare din Vechiul Testament, reiese ca predecesorul lui Amenhotep, Thutmose al III-lea ar fi singurul faraon din intervalul cronologic specificat in Regi 6:1 care ar fi stapanit suficient de mult (54 de ani) incat sa fie pe tron in momentul plecarii lui Moise si sa moara la scurt timp dupa intoarcerea acestuia in Egipt. Aceasta ar insemna ca Thutmose III sa fie faraonul Opresiunii, iar Amenhotep II faraonul Exodului. Cea mai comuna imagine inchipuita in cultura populara este cea a lui Ramses cel Mare, ca fiind faraonul mentionat in Vechiul Testament, desi nu esta dovezi documentare sau arheologice ca acesta ar fi avut de a face cu Molimele Egiptului sau ca i-ar fi urmarit pe sclavii evrei in timp ce fugeau din Egipt. Ar mai plana o oarecare banuiala si asupra lui Merneptah, in forma unui poem al asa-numitului Israel Stale: "Israel a fost sters de pe fata pamantului...semintia lui nu mai exista". Totusi, nu se poate spune ca reiese din aceasta fraza vreo evidenta care sa sustina ferm identitatea unui anume faraon in pozitia celui din timpul Exodului.

3. ARCA LUI NOE
Misterul: Unde este Arca lui Noe?

Cel tarziu din vremea lui Eusebiu din Cezareea ( 275 - 339 d.Hr.), episcop in Palestina, teolog, apologet si istoric al Bisericii crestine, pana in zilele noastre, ramasitele fizice ale Arcei lui Noe au facut subiectul fascinatiei si cautarea lor un important domeniu de activitate atat pentru crestini, cat si pentru evrei si musulmani. Pana recent, in ciuda oricaror pretinse observari si expeditii, nicio dovada fizica a arcei nu a putut fi descoperita. Aceasta cautare a primit stigma de "vanatoare de vrajitoare" din partea catorva arheologi. Cautatorii arcei au avut putine indicii care sa-i ghideze spre artefact, dincolo de mentiunea din Geneza a "muntilor din Ararat". Pana la inceputul secolului XXI, doua candidate principale pentru explorare au iesit la suprafata: asa-numita anomalie Ararat, in apropierea varfului muntelui Ararat ( denumita "anomalie" deoarece era pana recent doar o imagine aeriana si din satelit care arata ca o zona innegrita a zapezilor si a ghetii de pe varf) si situl de la Durupinar, in apropierea de Dogubayazit, la 29 kilometri sud de Marele varf Ararat.

Totusi, de curand, un grup de exploratori chinezi si turci aflati in cautarea relicvelor biblice a anuntat ca este posibil sa fi descoperit Arca lui Noe, la altitudinea de 4.000 de metri, pe Muntele Ararat din Turcia. Echipa sustine ca a colectat specimene din lemn dintr-o structura de pe Muntele Ararat, aflat in estul Turciei, carora datarea cu radiocarbon le-a stabilit originile in urma cu 4.800 de ani, o perioada ce coincide cu cea in care se crede ca a avut loc Potopul lui Noe. "Nu suntem 100% siguri ca este vorba despre Arca dar, in proportie de 99,9%, despre ea este vorba", a declarat Yeung Wing-Cheung, un realizator de documentare din Hong Kong si membru al echipei de 15 oameni aflata pe urmele Arcei lui Noe. Structura descoperita de parteneriatul chinezo-turc avea cateva compartimente, dintre care unele contineau custi din lemn, in care se crede ca erau tinute animalele. Oficialii locali turci vor solicita guvernului de la Ankara sa aplice pentru statutul de Patrimoniu International UNESCO, astfel incat situl recent descoperit sa fie protejat in timp ce sapaturile arheologice vor fi performate in jurul sau. Conform povestii biblice cuprinsa in Vechiul Testament, Dumnezeu a decis sa reverse un potop asupra Pamantului dupa ce a vazut cat era de decazut si i-a spus lui Noe sa construiasca o arca, unde sa ofere adapost cate unei perechi din fiecare specie de animal. Dupa ce apele potopului s-au retras, spune Biblia, arca a ramas incremenita pe un munte. Multi cred ca Muntele Ararat, cel mai inalt punct din regiunea in care se afla, este locul unde Arca lui Noe si ocupantii sai au revenit pe sol.

2. SARPELE ISPITITOR
Mister: Cum aratau animalele inaintea Pacatului Originar? Dar omul?

"Zis-a Domnul Dumnezeu catre sarpe: "Pentru ca ai facut aceasta, blestemat sa fii intre toate animalele si intre toate fiarele campului; pe pantecele tau sa te tarasti si tarana sa mananci in toate zilele vietii tale!" (Geneza, 3:14). Fragmentul "pe pantacele tau sa te tarasti", rostit ca o pedeapsa din partea Creatorului, face destul de evident faptul ca inaintea acestei osande, sarpele, asa cum il stim astazi, arata altfel sau, cel putin, dispunea de un alt mijloc de locomotie. Care sa fi fost acesta?

Avea oare sarpele aripi si zbura, inainte sa fie condamnat la o viata de taratoare, sau macar niste membre cu ajutorul carora se deplasa pe pamant, asemenea soparlelor? Date fiind forma si dimensiunile serpilor, indiferent de specia lor de provenienta, este destul de greu de imaginat ca ar fi avut aripi sau chiar picioare. In cel mai bun caz, puteau arata ca niste miriapozi, dar cu siguranta nici aceasta caracteristica locomotorie nu le-ar fi inlesnit intr-un mod deosebit deplasarea, astfel incat privarea de zecile de picioruse sa vina ca o damnare.

1. FUGA LUI CAIN
Misterul: Mai existau si alti oameni pe Pamant in afara de Adam, Eva, Cain si Abel? Cine i-a facut?

"De ma izgonesti acum din pamantul acesta, ma voi ascunde de la fata Ta si voi fi zbuciumat si fugar pe pamant, si oricine ma va intalni ma va ucide. Si i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu asa, ci tot cel ce va ucide pe Cain inseptit se va pedepsi". Si a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care il va intalni sa nu-l omoare. Si s-a dus Cain de la fata lui Dumnezeu si a locuit in tinutul Nod, la rasarit de Eden. Dupa aceea a cunoscut Cain pe femeia sa si ea, zamislind, a nascut pe Enoh. Iar lui Enoh i s-a nascut Irad", Geneza (4:14-18). Prima parte a acestei insiruiri de versete doar ridica intrebari si lasa loc de speculatii. O analiza foarte riguroasa poate genera o dezbatere pornind de la sintagmele "oricine ma va intalni" si "tot cel ce va ucide pe Cain", in conditiile in care Adam, Eva si Cain erau singurii oameni de pe Pamant, deducand din informatiile biblice de pana la acel moment. Dar, cu destula indulgenta, se poate considera ca atat Dumnezeu cat si Cain faceau referire la Adam, Eva si animalele de pe Pamant prin cuvantul "oricine", chiar daca pare nefiresc.

Dar faptul ca, plecand dupa ce l-a ucis pe Abel, Cain s-a dus in tinutul Nod, despre a carui construire de catre Dumnezeu nu se mentioneaza nimic in prealabil, iar acolo si-a gasit pereche o femeie, cu care a avut un fiu care, la randul lui, a devenit parinte, pune la indoiala foarte multe premise originare. Atat tinutul Nod, care nu avea de ce sa fie catalogat astfel daca nu era populat si deci format de cineva, cat si sotia lui Cain sunt doua elemente extrem de controversate, care, oricum ar fi interpretate, avanseaza ideea ca in afara perechii originare, Adam si Eva, care i-au zamislit pe Cain si Abel, mai existau oameni, despre a caror existenta nu se mentioneaza nimic in versetele de inceput, din Geneza. Chiar daca ar fi sa acceptam ideea ca acestia erau tot copii ai lui Adam si ai Evei, incrucisarea lui Cain cu o femeie ar fi insemnat legatura cosangvinica cu nici mai mult nici mai putin decat sora lui.

Nu stim nimic despre femeia cu care a avut copii Cain, insa un episod incestuos, fara nicio mustrare sau pedeapsa divina ulterioara - cel putin mentionata in Biblie - este prezentat foarte explicit in Vechiul Testament. Dupa episodul Sodoma si Gomora, singurul drept credincios si supravietuitor este Lot si cele doua fiice ale sale. Imediat dupa distrugerea celor doua orase: "Apoi a ie�it Lot din �oar �i sa a�ezat �n munte, �mpreun� cu cele dou� fete ale sale, c�ci se temea s� locuiasc� �n �oar, �i a locuit �ntr-o pe�ter�, �mpreun� cu cele dou� fete ale sale. Atunci a zis fata cea mai mare c�tre cea mai mic�: "Tat�l nostru e b�tr�n �i nu-i nimeni �n �inutul acesta, care s� intre la noi, cum e obiceiul p�m�ntului. Haidem dar s� �mb�t�m pe tat�l nostru cu vin �i s� ne culc�m cu el �i s� ne ridic�m urma�i dintr-�nsul!" �i au �mb�tat pe tat�l lor cu vin �n noaptea aceea; �i �n noaptea aceea, intr�nd fata cea mai �n v�rst�, a dormit cu tat�l ei �i acesta n-a sim�it c�nd s-a culcat �i c�nd s-a sculat ea. Iar a doua zi a zis cea mai �n v�rst� c�tre cea mai t�n�r�: "Iat�, eu am dormit ast�-noapte cu tat�l meu; s�-l �mb�t�m cu vin �i �n noaptea aceasta �i s� intri �i tu s� dormi cu el ca s� ne ridic�m urma�i din tat�l nostru!" �i l-au �mb�tat cu vin �i �n noaptea aceasta �i a intrat �i cea mai mic� �i a dormit cu el; �i el n-a �tiut c�nd s-a culcat ea, nici c�nd s-a sculat ea. �i au r�mas am�ndou� fetele lui Lot grele de la tat�l lor. �i a n�scut cea mai mare un fiu, �i i-a pus numele Moab, zic�nd: "Este din tat�l meu". Acesta e tat�l Moabi�ilor, care sunt �i ast�zi. �i a n�scut �i cea mai mic� un fiu �i i-a pus numele Ben-Ammi, zic�nd: "Acesta-i fiul neamului meu". Acesta e tat�l Amoni�ilor, care sunt �i ast�zi."
Geneza 19:30-38

CITESTE SI:

*
Misterele Graalului. Unde este ascuns Potirul Sfant?
*
Religia, incotro?
*
Dumnezeu a fost inventat!

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

*
Cea mai frumoasa stanca din lume (FOTO)
*
Xi'an, China - orasul soldatilor de teracota
*
Cele mai frumoase insule ale lumii (FOTO)
*
Coasta dalmata - Perla croata a Adriaticii

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 21:33

Tilsor dear...Am intrat pe chestia aia de www.revelatia.ro..
Vrei un raspuns onest si la obiect? ...
Ete unul pe masura: Am ramas socat de cat de multi bani au fost alocati..bani si sudoare pentru a emana aberatiile zugravite ca in desenele animate gen Miaunel si Balanel in vacanta..desigur..acest mijloc de comparatie nu este cel potrivit....Gradul de dementa atins de cei care propavaduiesc pe tot mapamondul si care au transpirat propavaduind evanghelii si ametitoare polologhii ma lasa la fel de rece.Am renuntat imediat o data cu vizionarea a 2 minute dintr-o voma...balacareala unui idiot infumurat de limbarita cu care la inzestrat mama natura....Cred ca am spus tot....

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 00:55

De la: tilsor, la data 2010-09-11 21:19:06

Karpov draga,cel putin le cunosti pe cele 10 porunci??????......ca sa nu te intreb de cele 200 ale unui om numit....?//...chiar nu-l cunosc

c�teva fragmente din celebrul Cod al lui Hammurabi:

� Dac� cineva acuz� pe altcineva, f�r� s� poat� aduce vreo dovad�, acuzatorul va fi omor�t.

� Dac� cineva acuz� pe altcineva, �i poate dovedi vina acestuia, el va fi r�spl�tit cu bani.

� Dac� un judec�tor ia o decizie �ntr-un caz, iar apoi se dovede�te c� a gre�it, va fi pus s� pl�teasc� de dou�sprezece ori c�t a impus el acuzatului, �i nu i se va permite s� mai judece.

� Dac� cineva fur� pe fiul altcuiva, va fi omor�t.

� Dac� cineva g�se�te un sclav evadat �i �l returneaz� proprietarului, acesta va
trebui s� pl�teasc� doi �ekeli.

� Dac� un ho� este descoperit �n timp ce fur�, va fi omor�t.

� Dac� cineva nu are suficient� grij� de un bara, �i barajul cedeaz�, el va fi v�ndut, iar banii ob�inu�i vor �nlocui recolta pierdut� �n timpul inund�rii culturilor.

� Dac� cineva inund� culturile unui vecin, �i va pl�ti pierderea.

� Dac� cineva �i las� gr�dina �n seama unui gr�dinar, iar acesta �i face treaba bine timp de patru ani, �n al cincilea an proprietarul e obligat s� ia parte la gr�din�rit.

� Dac� gr�dinarul nu �i-a f�cut treaba bine, iar plantele sufer�, el va pl�ti pierderea �n func�ie de produc�ia vecinului.

� Dac� cineva are o datorie, �i nu poate pl�ti, el se poate vinde pe sine, pe so�ia sa, pe fiul s�u �i pe fiica sa s� munceasc�; dup� trei ani ei vor fi elibera�i.

� Dac� un om dator �i pl�te�te datoria cu un sclav, iar sclavul este suficient de bun, nu pot exista obiec�ii.

� Dac� cineva se c�s�tore�te cu o femeie dar nu are niciun fel de rela�ii cu aceasta, nu se consider� c�s�torie.

� Dac� o so�ie are rela�ii cu un alt b�rbat, am�ndoi vor fi lega�i �i arunca�i �n ap�, dar so�ia poate fi iertat� de so�ul ei �i d�ruit� regelui ca sclav�.

� Dac� un b�rbat folose�te violen�a asupra so�iei altui b�rbat pentru a se culca cu ea, el va fi omor�t, iar femeia considerat� f�r� vin�.

� Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, iar femeia p�r�se�te casa, de�i este m�ncare suficient�, ea va fi aruncat� �n ap�.

� Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, �i nu exist� m�ncare, femeia este f�r� vin� dac� p�r�se�te casa.

� Dac� un so� p�r�se�te casa, so�ia pleac� �n alt� cas�, iar so�ul se re�ntoarce, so�ia nu este obligat� s� se re�ntoarc�.

� Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie care a dat na�tere copiilor s�i, o parte din p�m�nt �i din bani trebuie cedat� ei de so�. C�nd copiii cresc, ea se poate rec�s�tori.

� Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie cu care nu a avut copii, �i va da �napoi zestrea �i banii pe care i-a adus din casa tat�lui ei.

� Dac� un b�rbat adopt� un fiu, iar acesta cre�te �n casa p�rin�ilor adoptivi, p�rin�ii naturali nu pot cere �ntoarcerea acestuia.

� Dac� cineva love�te pe altcineva de rang mai �nalt, va fi biciuit �n public de �aizeci de ori.

� Dac� cineva love�te pe altcineva de acela�i rang, va pl�ti o mina de aur.

� Dac� un sclav love�te un om liber, �i vor fi t�iate urechile.

� Dac� un b�rbat love�te o femeie �ns�rcinat�, iar aceasta pierde sarcina, el �i va pl�ti zece �ekeli.

� Dac� un constructor construie�te o cas�, �i o construie�te bine, proprietarul va pl�ti doi �ekeli pentru fiecare suprafa�� a casei.

� Dac�, �ns�, nu reu�e�te, �i casa se pr�bu�e�te, ucig�ndu-l pe proprietar,
constructorul va fi omor�t.

� Dac� fiul proprietarului va fi omor�t, fiul constructorului va fi ucis.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 22:32

De la: Ic3, la data 2010-09-11 21:33:17Tilsor dear...Am intrat pe chestia aia de www.revelatia.ro..
Vrei un raspuns onest si la obiect? ...
Ete unul pe masura: Am ramas socat de cat de multi bani au fost alocati..bani si sudoare pentru a emana aberatiile zugravite ca in desenele animate gen Miaunel si Balanel in vacanta..desigur..acest mijloc de comparatie nu este cel potrivit....Gradul de dementa atins de cei care propavaduiesc pe tot mapamondul si care au transpirat propavaduind evanghelii si ametitoare polologhii ma lasa la fel de rece.Am renuntat imediat o data cu vizionarea a 2 minute dintr-o voma...balacareala unui idiot infumurat de limbarita cu care la inzestrat mama natura....Cred ca am spus tot....

Exact.....ai spus tot......si vei primi si un raspuns..........curind.............DE LA HRISTOS.................si chiar as fi curios.....daca vei mai avea timp de....regrete.
Oricum, pe mine nu ma afecteaza comentariul tau,caci cunosc BALACAREALA LUMII in care traiesc si in care sint multi care gindesc ca tine....
Despre banii alocati.....fi fara grija... ai DUMNEZEULUI meu sint toti,si ne da cit ne trebuie, pentru lucrurile nobile....

Pacat ca nu si spitalele noastre arata ASA CA ALE ADVENTISTILOR.....si in America...sint DOAR de TOP...
Este o BINECUVINTARE,pe care tu nu o poti cunoaste.....PACAT.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 22:34

De la: _KARPOV, la data 2010-09-12 00:55:55
De la: tilsor, la data 2010-09-11 21:19:06

c�teva fragmente din celebrul Cod al lui Hammurabi:

� Dac� cineva acuz� pe altcineva, f�r� s� poat� aduce vreo dovad�, acuzatorul va fi omor�t.

� Dac� cineva acuz� pe altcineva, �i poate dovedi vina acestuia, el va fi r�spl�tit cu bani.

� Dac� un judec�tor ia o decizie �ntr-un caz, iar apoi se dovede�te c� a gre�it, va fi pus s� pl�teasc� de dou�sprezece ori c�t a impus el acuzatului, �i nu i se va permite s� mai judece.

� Dac� cineva fur� pe fiul altcuiva, va fi omor�t.

� Dac� cineva g�se�te un sclav evadat �i �l returneaz� proprietarului, acesta va
trebui s� pl�teasc� doi �ekeli.

� Dac� un ho� este descoperit �n timp ce fur�, va fi omor�t.

� Dac� cineva nu are suficient� grij� de un bara, �i barajul cedeaz�, el va fi v�ndut, iar banii ob�inu�i vor �nlocui recolta pierdut� �n timpul inund�rii culturilor.

� Dac� cineva inund� culturile unui vecin, �i va pl�ti pierderea.

� Dac� cineva �i las� gr�dina �n seama unui gr�dinar, iar acesta �i face treaba bine timp de patru ani, �n al cincilea an proprietarul e obligat s� ia parte la gr�din�rit.

� Dac� gr�dinarul nu �i-a f�cut treaba bine, iar plantele sufer�, el va pl�ti pierderea �n func�ie de produc�ia vecinului.

� Dac� cineva are o datorie, �i nu poate pl�ti, el se poate vinde pe sine, pe so�ia sa, pe fiul s�u �i pe fiica sa s� munceasc�; dup� trei ani ei vor fi elibera�i.

� Dac� un om dator �i pl�te�te datoria cu un sclav, iar sclavul este suficient de bun, nu pot exista obiec�ii.

� Dac� cineva se c�s�tore�te cu o femeie dar nu are niciun fel de rela�ii cu aceasta, nu se consider� c�s�torie.

� Dac� o so�ie are rela�ii cu un alt b�rbat, am�ndoi vor fi lega�i �i arunca�i �n ap�, dar so�ia poate fi iertat� de so�ul ei �i d�ruit� regelui ca sclav�.

� Dac� un b�rbat folose�te violen�a asupra so�iei altui b�rbat pentru a se culca cu ea, el va fi omor�t, iar femeia considerat� f�r� vin�.

� Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, iar femeia p�r�se�te casa, de�i este m�ncare suficient�, ea va fi aruncat� �n ap�.

� Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, �i nu exist� m�ncare, femeia este f�r� vin� dac� p�r�se�te casa.

� Dac� un so� p�r�se�te casa, so�ia pleac� �n alt� cas�, iar so�ul se re�ntoarce, so�ia nu este obligat� s� se re�ntoarc�.

� Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie care a dat na�tere copiilor s�i, o parte din p�m�nt �i din bani trebuie cedat� ei de so�. C�nd copiii cresc, ea se poate rec�s�tori.

� Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie cu care nu a avut copii, �i va da �napoi zestrea �i banii pe care i-a adus din casa tat�lui ei.

� Dac� un b�rbat adopt� un fiu, iar acesta cre�te �n casa p�rin�ilor adoptivi, p�rin�ii naturali nu pot cere �ntoarcerea acestuia.

� Dac� cineva love�te pe altcineva de rang mai �nalt, va fi biciuit �n public de �aizeci de ori.

� Dac� cineva love�te pe altcineva de acela�i rang, va pl�ti o mina de aur.

� Dac� un sclav love�te un om liber, �i vor fi t�iate urechile.

� Dac� un b�rbat love�te o femeie �ns�rcinat�, iar aceasta pierde sarcina, el �i va pl�ti zece �ekeli.

� Dac� un constructor construie�te o cas�, �i o construie�te bine, proprietarul va pl�ti doi �ekeli pentru fiecare suprafa�� a casei.

� Dac�, �ns�, nu reu�e�te, �i casa se pr�bu�e�te, ucig�ndu-l pe proprietar,
constructorul va fi omor�t.

� Dac� fiul proprietarului va fi omor�t, fiul constructorului va fi ucis.

Nu ti se par CAM INVECHITE,si cam PRIMITIVE??????

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

834 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 18:55

,,''In cautarea Sf. Graal: Lumina, Nemurire, Cunoastere'',,

''Graalul reprezinta superioritatea luminii asupra spiritului. Cautarea suprema, ultima.

Cautarea nemuririi, a fericirii, a drumului de dincolo. Ea incununeaza orice eforturi. Este atat cautarea cavalerilor medievali, cat si a misticilor si alchimistilor.

Este Piatra Filozofala, sabia lui Arthur, Campiile Elizee. Intruchiparea linistii feerice, a fericirii, a transcedentei divine, apropierea si impreunarea cu Divinul Ceresc.

Graalul este atat recipient cat si continut, atat cupa/potir cat si vin/ambrozie/dulceata.

Un citat ne va ajuta sa vedem diferenta dintre mituri si legende, ce e bine sa credem si ce nu. Ce putem accepta si pe ce sa ne bazam cercetarile noastre. Unde este adevarul?

�A vrea sa regasesti in fiecare legenda, in fiecare poveste sau chiar in fiecare mit adevaruri transcendente inseamna a alerga dupa miraje foarte periculoase si a le expune la crude deziluzii� spunea Andre Savoret.

Sub aceste cuvinte incepem periplul nostru in cautarea celei mai vechi Enigme ale Omenirii. Cautarea Sfantului Graal nu este una neaparat fizica, tangibila, ci mai ales una spirituala. Pana la urma conteaza drumul, calatoria pana la destinatie. Pentru ca, pana la urma, asa cum spunea Leon Bloy �vizibilul nu este decat urma invizibilului�.

Originea deopotriva �blestemata� a Sf. Graal (cioplit din smaraldul urias cazut de pe fruntea lui Lucifer, in timpul caderii ingerului rebel) si totusi atat de profund �sfintita�, luand forma potirului din timpul Cinei de Taina. Sau rolul sau in istoriografia/mitologia/simbolistica in cavaleria medievala, prin filiatie celtica mergand pana la Masa Rotunda a Regelui Arthur, ciclul Camelor, Percival, apoi prin Ordinul Templierilor?

Pastrat de acestia din urma sau ascuns in cetatea catharilor? Unde l-am putea gasi? In Anglia de Sud-Vest, in Bretagne-ul descris in canturile lui Lancelot si Merlin, in stanca din Monserrat, la Montsegur?

Cele de mai sus sunt doar cateva din locurile celebre care si-l revendica. Poate chiar in insulele de la Avignon, la castelul din Chinon in Franta, in Provence, Marea Britanie la Glastonbury in cautarea �castelului Graalului� ca sa nu mai pomenim de elucubratiile referitoare la linia de sange a Merovingienilor.

Mai intai vom pomeni diferitele versiuni si forme in care apare Vasul Sfant.

Prima referire la FORMA gen cazan/vas/cupa sau orice alta natura a recipientului fizic/spiritual se refera in mod ostentativ la idea de sacrificiu ritual care conduce intempestiv la inviere si/sau cunoastere prin iluminare.

Astfel de receptacule traditionale apar ca referiri la Platon care povesteste de amphora sacra in care atlantii strangeau sange folosit la libatii.

Cupa Sfanta mai apare in inscriptii la templele din Palenque la civilizatiile pre-columbiene. Iar in lumea celtica, care nu mai are nevoie de prezentare, Strabon povesteste despre cazanele sfinte ale cimbrilor, iar eroii celti sunt mereu intr-o aventura dupa cazanul sfant al zeului Dagda.

Veche traditie celtica � cazanul/cupa povidentiala face referire la apa invierii. Dealtfel, mai tarziu el devine Cornul Abundentei. Aceasta cupa inspira, da intelepciune, dezvaluie stiinta viitorului si misterele lumii.

De la inviere/nemurire, Graalul ne trimite pe axa cunoasterii. Aici avem drept inspiratie legenda lui Kerridwen (o Kore greaca sau Ceres latina, zeita-mama prin excelenta) care incearca sa-si faca fiul atotcunoscator printr-o potiune magica (interpretata si ca cea mai puternica otrava in cantitati mari).

Referinta este acceasi cu soma din India sau haoma folosita in Iran care procura intelepciunea divina, ii ajuta pe poeti sa scrie Vedele, oferea imortalitatea, devenind la celti �remediu universal� sub foma vascului.

Astfel, ritul libatiunilor si al misterelor s-a propagat in cursul eternei istorii a religiilor.

Mitul �recipientului sacru� va deveni universal � de la cazanul magic al zeului scandinav Thor, sau celticul Lug la vasul funerar egiptean sau vasul spiritual care conserva viata vesnica, vasul ce contine ambrozia pe care o toarna Ganimede zeilor olimpieni.

Totusi, Graalul capata si un aspect negru, intunecat dovedindu-se un simbol al evolutiei cat si unul al involutiei.

Cazanul vrajitoarelor, volputosul tantrism �de mana stanga� si orgiile lui, bacanalele, vasele umplute cu sangele dusmanilor la sciti, toate acestea sterse de simbolismul purificator al botezului in apa lustrala si impartasania practicata in diferite traditii.

Nu putem sa nu observam aceasta alternanta bine-rau, lumina-intuneric, feminine-masculin, aceasta fuziune/conflict intre cele doua parti ale aceluiasi intreg.

Lasand deoparte zecile de referiri la patristica crestina, sangele lui Iisus transformat in vin prin transubstantiere, ideea Sangelui Regal care umple Vasul Sacru devenind continator/continut echivaleaza cu piatra slefuita a Graalului.

Eschenbach in poemul sau Parzival este primul care face referire la smaraldul cazut de pe frumtea lui Lucifer (eu port lumina). Traditie care exista inca in Islam si se pare ca ne-a fost transmisa din Iran unde inseamna �piatra sacra�.

Se spune ca ingerii au slefuit smaraldul dandu-i aceasta forma. Deopotriva el se inrudeste cu �urna�, perla din Orient care tine locul celui de-al treilea ochi al lui Shiva.

In Paradis, vasul ii este incredintat lui Adam care il pierde atunci cand musca din mar. Seth apoi, obtine permisiunea de la divinitate de a stat imp de 40 de ani si a-l cauta. In cele din urma, el dispare in negura vremurilor aparand deabia in Evul Mediu sub pana lui de Boron, de Troyes, etc.

Cat despre potirul crestin, purtat cand de Maria Magdalena cand de Iosif din Arimateea purtat de vremuri si povesti cand prin Galia cand prin Britania

Chiar daca Graalul va fi devenit simbolul harului, al viziunii misterelor inefabile si al uniunii divine, el isi va pastra caracterele primitive imprumutate din cea mai veche mitologie a lumii indo-europene si ramase vii, fara stirea recitatorilor, in vechile istorii care se transmit.

Intregul ciclu de inspiratie arthuriana are in centru eroi precum Lancelor, Gauvain, Bohort, Perceval, Merlin, Arthur care sunt in cautarea Graalului, a perfectiunii ceresti, constituind simbolul celei mai mari puritati, al unei morale crestine deosebite, nealterate care s-ar manifesta prin crezul �adevarata maretie consta in a fi stapan pe tine insuti�.

Poate fie depus conform legendei in cetatea Sarraz pe pamant babilonian sau disparand in nori dupa vedenia lui Galaad, Sfantul Potir a transgresat limitele mitului si ale istoriei.

Simbolistica

Fie �lapsit exilis�, piatra cazuta din fruntea lui Lucifer sau �piatra cazuta din cer� aparuta in toate mitologiile simbolizand-o pe zeita-mama Cibela sau piatra sacra Kaaba din Mecca adusa de ingerul Gabriel profetului Avraam. Sau cele de la Baalbek, Mexic, Indii, Turama in Africa, Pessinonte in Frigia.

Ea joaca rolul si de �piatra unghiulara� a Scripturilor.

Ea este fara doar si poate �piatra de fulger� adorata de antici si care a stat la baza catedralelor, a sanctuarelor precum megalitii si templele de la Stonehenge.

Ochiul Shivei in Orient, �lumina in cap� sau �ochiul inimii� in ezoterismul sufit (asemanarea cu potirul-inima aparut pe reprezentarile Fecioarei Maria si a lui Iisus in catolicism si in cavaleria medievala). Rezulta astfel inima hristica in Occident si giuvaerul in lotus in Orient.
Maniheism � Cathari � Templieri si pastrarea Graalului

Foarte curios lucru, oprindu-ne si analizand putin vom observa ca �mani� sugereaza o �piatra pretioasa vie� si �mana� inseamna �vas viu� � vas care varsa mana spiritual. Rod al ereziei pauliciene, dar si al bogumilismului bulgar, catharismul din Languedoc si nu numai pare sa fie urmasul lui Mani.

In traditiile maniheene se vorbeste de �cautarea Perlei� (poate aluzie directa la �padma mani� buddhista, simbol solar al eliberarii prin excelenta ce sta in mijlocul lotusului) intr-un castel precum Montsalvat.

Putini cunosc amanunte ale vietii vechilor scriitori. Spre exemplu, marele autor al Infernului, Dante Alighieri si Chretien de Troyes au facut parte din Ordinul Templierilor, armata sfanta a lui Dumnezeu.

Se spune ca in noaptea ce a precedat celebrul rug de la Montesegur, in 16 martie 1244, 4 cathari au parasit castelul incarcati cu o pretioasa povara (poate pergamente ale religiei, poate smaraldul slefuit in 144 de fatete, in forma de cupa � Graalul). In Pirinei, zeci de �grote-catedrale�, castele si nu numai isi revendica dreptul de a adaposti ofranda divina.

De la francmasoni la cautarile febrile ale Societatii naziste din Thule

De la Glastonbury plecand la Roma sa fie conservat,Graalul dispare timp de doua secole,urmand sa apara la Valencia sub domnia papei Sixt al II-lea. Teoretic, el ar fi trebuit sa paraseasca aceste meleaguri inainte de invazia sarazinilor din 713. Un alt Graal apare, conform cruciadelor, in catedrala din Genova.

Prezenta Templierilor si a diverselor ordine cavaleresti in Spania si Portugalia intareste aceste afirmatii.

Curios din nou, o legenda despre un smarald urias in aceasta forma apare si la incasi sub domnia lui Huayna-Capac, deci cautarea noastra ne duce si in Lumea Noua. Si totul culmineaza cu �palatal vrajit� din Tibet/India(localizat in desertul Gobi) in �Regatul Preotului Ioan� cunoscut ca si Shambhala unde s-ar adaposti relicva.

Potrivit traditiilor haimalaiene, numerosi monarhi ar fi posedat aceasta �piatra din cer� cosmica precum insusi regele Solomon, Akbar din India sau un imparat al Chinei.

Francmasonii l-au transformat intr-un simbol etern, intr-un Templu Viu, axis mundi. Nazistii si Societatea din Thule l-au cautat pentru a stapani lumea si a impune rasa ariana omenirii.

Fie prin filiera orientala, fie regasindu-l in castelul iranian al sectei asasinilor, Graalul continua sa fie cautat pe Pamant si in Cer.

Cautarea noastra n-a avut rezultate fizice palpabile, dar nu este un sfarsit. Este un inceput.

Cred ca el este cautarea din Noi, cautarea dupa un sine pierdut de mult, o eterna reintoarcere la origini si la scanteia divina din fiecare.

Masonii ne vorbesc de Templul Interior, templul din noi, o extensie al celebrului frontispiciu de la Delphi : �cunoaste-te pe tine insuti!�

Pana la urma, Graalul este cautarea din noi si in noi. Este setea de cunoastere suprema.''

ion00

367 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 08:57

Cele 10 Porunci au fost date,explicate,puse in practica....incepand cu cateva carti ale Bibliei:Exodul, Leveticul,Numeri Deuteronomul.Cred ca au fost si sunt superioare in justete,dreptate..tuturor altor legi pagane.Harul care a venit prin Hristos a implinit legea.Cred personal,sunt ferm convins ca o societate,sistem..functioneaza cu atat mai bine cu cat populatia asculta de Dumnezeul Bibliei. Si invers. Cu cat oamenii dintr-o tara nesocotesc poruncile Lui Dumnezeu,o duc mai rau din toate punctele de vedere."Revolutia" de la noi de exemplu n-a adus bunastare pentru cei mai multi romani. Sunt ferm convins ca nu varsasile de sange,razbunarile,sistemele politice sau altceva de genul acesta scoate la liman un popor.Cred in schimb cu tarie ca Dumnezeu poate schimba lucrurile in bine.Ramane doar ca noi sa vrem cu adevarat aceasta.Haideti cu totii sa fim crestini adevarati asa cum ne arata Biblia: TREBUIE SA NE RENASTEM!! Renasterea este explicata intr-un tabel: www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarat...

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:18

De la: ion00, la data 2010-09-14 08:57:03Cele 10 Porunci au fost date,explicate,puse in practica....incepand cu cateva carti ale Bibliei:Exodul, Leveticul,Numeri Deuteronomul.Cred ca au fost si sunt superioare in justete,dreptate..tuturor altor legi pagane.Harul care a venit prin Hristos a implinit legea.Cred personal,sunt ferm convins ca o societate,sistem..functioneaza cu atat mai bine cu cat populatia asculta de Dumnezeul Bibliei. Si invers. Cu cat oamenii dintr-o tara nesocotesc poruncile Lui Dumnezeu,o duc mai rau din toate punctele de vedere."Revolutia" de la noi de exemplu n-a adus bunastare pentru cei mai multi romani. Sunt ferm convins ca nu varsasile de sange,razbunarile,sistemele politice sau altceva de genul acesta scoate la liman un popor.Cred in schimb cu tarie ca Dumnezeu poate schimba lucrurile in bine.Ramane doar ca noi sa vrem cu adevarat aceasta.Haideti cu totii sa fim crestini adevarati asa cum ne arata Biblia: TREBUIE SA NE RENASTEM!! Renasterea este explicata intr-un tabel: www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarat...]

Fi binecuvintat,IONoo, gindesti foarte corect.......sint de acord cu tine

Maranatha
obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:22

mama ce copy paste se baga aici de zic unii ca sunt fenomene

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 23:28

De la: tilsor, la data 2010-09-14 22:18:23
De la: ion00, la data 2010-09-14 08:57:03Cele 10 Porunci au fost date,explicate,puse in practica....incepand cu cateva carti ale Bibliei:Exodul, Leveticul,Numeri Deuteronomul.Cred ca au fost si sunt superioare in justete,dreptate..tuturor altor legi pagane.Harul care a venit prin Hristos a implinit legea.Cred personal,sunt ferm convins ca o societate,sistem..functioneaza cu atat mai bine cu cat populatia asculta de Dumnezeul Bibliei. Si invers. Cu cat oamenii dintr-o tara nesocotesc poruncile Lui Dumnezeu,o duc mai rau din toate punctele de vedere."Revolutia" de la noi de exemplu n-a adus bunastare pentru cei mai multi romani. Sunt ferm convins ca nu varsasile de sange,razbunarile,sistemele politice sau altceva de genul acesta scoate la liman un popor.Cred in schimb cu tarie ca Dumnezeu poate schimba lucrurile in bine.Ramane doar ca noi sa vrem cu adevarat aceasta.Haideti cu totii sa fim crestini adevarati asa cum ne arata Biblia: TREBUIE SA NE RENASTEM!! Renasterea este explicata intr-un tabel: www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarat...]

Fi binecuvintat,IONoo, gindesti foarte corect.......sint de acord cu tine

Eu nu sunt de acord ! Parca au fost date prin Ordonanta de Urgenta !

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 08:03

De la: obliografic, la data 2010-09-14 22:22:00mama ce copy paste se baga aici de zic unii ca sunt fenomene

Nu numai aici se "baga" copy/paste kilometrice ci si in alte topicuri ca nu ne mai ramane timp sa citim o carte reala ca apoi sa venim pe "Ce carti ati mai citit" si sa divulgam titlul si autorul si eventual ideea ca sa convingem si pe altii ca merita sa i se dea atentia cuvenita.

Cat priveste intelepciunea lui Hristos, ma bucur ca intelege si L. romana ca mai scapam si noi de pacate.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 08:34

De la: dor_de_dor, la data 2010-09-15 08:03:27
De la: obliografic, la data 2010-09-14 22:22:00mama ce copy paste se baga aici de zic unii ca sunt fenomene

Nu numai aici se "baga" copy/paste kilometrice ci si in alte topicuri ca nu ne mai ramane timp sa citim o carte reala ca apoi sa venim pe "Ce carti ati mai citit" si sa divulgam titlul si autorul si eventual ideea ca sa convingem si pe altii ca merita sa i se dea atentia cuvenita.

Cat priveste intelepciunea lui Hristos, ma bucur ca intelege si L. romana ca mai scapam si noi de pacate.

Fiecare etnie sa aiba dumnezeul iei?

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 10:09

De la: Tramp, la data 2010-09-15 08:34:23
De la: dor_de_dor, la data 2010-09-15 08:03:27

Fiecare etnie sa aiba dumnezeul ei?

Nu! Nu am spus asa ceva ci doar mirarea ca Cel de Sus intelege toate limbile! Iti dai seama ca eram ingrijorata ca nu-mi intelege justificarea pacatelor ca sa pot pleca dincolo cu lista pacatelor stearsa?

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 19:25

Un comentariu adresat celor care vor sa vada adevarul depre "spiritualitatea "si " moralitatea " de care tot vorbesc cei din gruparile asa -zis crestine , sau cum reusesc sa transforme sectele botezul sfant intr-un circ jalnic :
www.youtube.com/watch?v=AvEU7cpr9PQ&feature=player_embedded

Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 19:34

penticostali LOVITI de "duhul sfant " :
www.youtube.com/watch?v=XiJe6dljrZo&feature=related
Cica astia sunt crestini ...

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 19:37

din lucrarile "predicatorilor" :
www.youtube.com/watch?v=aVMyKV38jbg&feature=related
Idioti pot fi unii !!!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 21:47

De la: tutenes, la data 2010-09-16 19:34:53penticostali LOVITI de "duhul sfant " :
www.youtube.com/watch?v=XiJe6dljrZo&feature=related
Cica astia sunt crestini ...

.....Mi-e mila de tine TUTENES.....prin postarile facute ai DEMONSTRAT CLAR ca esti un LUP in haine de OAIE.................modul,si rautatea cu care le-ai expus...arata CLAR ca nu ai " stofa" de crestin....de dragoste nici nu mai vorbesc...

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 22:03

Porunci ? Adica el e stapan si noi suntem sclavi ? Dumnezeu nu a auzit de democratie ? Eu cred ca nu a auzit ,e PROST...informat cu privire la realitatile lumii pe care nu a creat-o el.

originala ...nu-mi plac copiile .
Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: